Verkeersonderzoek vanuit de lucht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verkeersonderzoek vanuit de lucht"

Transcriptie

1 Paper Nationale Verkeerskunde Congres 2018 Auteur Ing. C.T. Adema, Hoofd Kenniscluster Mobiliteit, Roelofs Advies en Ontwerp Verkeersonderzoek vanuit de lucht Verkeersonderzoek 2.0 Samenvatting Het verkrijgen van data voor verkeersstromen is de basis voor veel verkeerskundige projecten. Veelal gebeurt dit met camera s, lussen/slangen of visueel. Elk van deze methoden heeft zijn vooren nadelen. Lussen en slangen kunnen geen kruispuntstromen meten, camera s registreren geen stromen voor fietsers en voetgangers en visuele tellingen zijn arbeidsintensief en geven alleen verkeersstromen en bijvoorbeeld geen data over snelheid. Wat al deze methoden gemeenschappelijk hebben, is het feit dat er een aantal parameters zijn die tot op heden niet nauwkeurig geregistreerd kunnen worden, bijvoorbeeld: - Hiaatacceptatie - Volgtijden - Acceleratie Met de nieuwe methode verkeersonderzoek vanuit de lucht is het mogelijk om de verkeerssituatie in beeld te brengen en naast de gebruikelijke verkeersstromen en categorisering ook snelheden, acceleratie, volgtijden en hiaatacceptatie inzichtelijk te maken.

2 Aanleiding In de wereld van verkeer is steeds meer behoefte aan nauwkeurige en betrouwbare meetgegevens omtrent vervoerswijzen, doorstroming en verkeersveiligheid. Er zijn diverse systemen om data in te winnen, namelijk: radar en/of telslangen; detectielussen; visuele tellingen d.m.v. waarnemers; opgestelde vaste camera s Deze methodes hebben allemaal voor- en nadelen. Het is belangrijk dat de juiste methode wordt ingezet om de gewenste data te verkrijgen. Echter is er ook veel relevante data die tot op heden niet nauwkeurig ingewonnen kan worden. Verkeersonderzoek vanuit de lucht De nieuwe onderzoeksmethode is het verkeersonderzoek vanuit de lucht. Met behulp van drones worden opnames gemaakt. De beelden worden met software van DataFromSky omgezet in data. Een object (voertuig, fietser of voetganger) wordt herkend, inclusief zijn voertuigclassificatie. Vervolgens wordt de locatie van het object per frame van het videobeeld vastgelegd. Er wordt gefilmd met 25 frames per seconde. Dit betekent dus dat alle parameters elke 0.04 seconden worden vastgelegd. Op deze manier wordt de route van een object vastgelegd in een zogenaamde trajectory. Deze trajectory bevat de data en kan achteraf in de analyses gebruikt worden. Per frame worden de resultaten van alle voertuigen opgeslagen in trajectories; De laatste jaren wordt steeds meer gebruik gemaakt van inzet van drones voor verkeersonderzoek. Daarbij worden de drones ingezet voor een verkeersonderzoek, waarbij de beelden achteraf kunnen worden geanalyseerd, maar recent worden drones ook actief ingezet tijdens verkeerssituaties zoals bij evenementen of als onderdeel van dynamisch verkeersmanagement, waarbij de beelden worden gebruikt om het verkeer te kunnen sturen.

3 Inzicht in verkeerspatronen Bij dit verkeersonderzoek worden alle bewegingen tot in het kleinste detail bijgehouden in de trajectories. In de software kunnen we gedetailleerde informatie van de trajectory bekijken, maar ook analyses doen over meerdere trajectories. Dit laatste betekent bijvoorbeeld dat een virtuele telslang geplaatst kan worden en dat geteld kan worden hoeveel objecten over de telslang gaan, wat de gemiddelde snelheid is, etc. De resultaten kunnen direct worden geanalyseerd, zonder tussenkomst van personen. Middels software worden de resultaten ingelezen, wat een volledige verkeersanalyse oplevert. Bovendien kunnen de resultaten direct weer worden gebruikt voor oplossingen met behulp van verkeerskundige programma s zoals VISSIM en COCON. Ook kunnen achteraf nieuwe analyses worden gedaan met behulp van de bestaande opnames. Dit type onderzoek heeft als voordeel dat er dus achteraf alle data te analyseren is. Hoe vaak komen we na een visuele telling erachter dat het toch handig was geweest om ook voetgangers te tellen bijvoorbeeld. Door het vastleggen van trajectories is het mogelijk om dit onderzoek toe te passen bij kruispunten, wegvakken en overige verkeersruimtes. Kortom, op alle locaties die moeilijk vanaf de straat te identificeren zijn, maar waarvoor onderzoek vanuit de lucht meer inzicht geeft in de verkeerspatronen. Daarnaast kunnen nieuwe data, zoals hiaatacceptatie, volgtijden en acceleratie worden vastgelegd op een nauwkeurige manier. Door per frame te analyseren is de hiaatacceptatie en volgtijd te analyseren met een hoge nauwkeurigheid. De afwijking is gemiddeld 0.02s. Dit is veel nauwkeuriger dan het gebruik van telslangen of zelfs stopwatches. De gegevens die met verkeersonderzoek vanuit de lucht verkregen kunnen worden zijn: Herkomst-bestemmingsmatrices (per kwartier, per uur, voor auto s, voor vrachtauto s, fietsers, etc.); Reistijden tussen HB s; Snelheidsprofielen; Virtuele telslangen op gewenste locatie binnen gemeten gebied. Metingen van intensiteit voertuigen, snelheid, acceleratie etc; Volgtijd en volgafstand; Hiaatacceptatie (en negatie);

4 Voorbeeld selectie afslaand verkeer Voorbeeld snelheidsprofiel Voorbeeld detectie fietsers- en voetgangersstromen De voor- en nadelen Het grootste voordeel van verkeersonderzoek vanuit de lucht is het verkrijgen van betrouwbare en nauwkeurige data. Daarnaast is het een groot voordeel dat achteraf analyses (binnen de scope) kunnen worden uitgevoerd die vooraf niet voorzien waren. Naast deze voordelen is het ook een voordeel dat het verkeer niet afgeleid wordt tijdens het onderzoek. Hierdoor beïnvloedt het verkeersonderzoek de resultaten niet. Een derde voordeel is het feit dat objecten zonder kentekenplaten (fietsers, voetgangers, tractors) toch goed gevolgd kunnen worden op een complex kruispunt, iets wat met camera s niet mogelijk is en visueel vaak een lage betrouwbaarheid heeft vanwege de overzichtelijkheid.

5 Het laatste voordeel is dat de beelden van bovenaf vaak een goed beeld geven van de verkeerssituatie en dat het gedrag goed geanalyseerd kan worden. Dit staat los van de software, maar is een bijkomend resultaat dat wordt gegenereerd. Aan het onderzoek kleven echter ook een tweetal nadelen. De belangrijkste is de wet- en regelgeving omtrent drones. Er zijn een viertal no-fly zones waar niet gevlogen mag worden en verder moet er altijd 25 meter van bebouwing af gevlogen worden. Gebieden van no-fly zones Nederland Het andere nadeel is de onderzoeksduur. Een meetperiode van 14 dagen, zoals met slangen of camera s is niet haalbaar met drones op dit moment. Inzet van drones voor verkeersonderzoek In Nederland mogen niet zomaar overal drones worden ingezet bij verkeersonderzoek vanuit de lucht. Het Ministerie van I & M gaat over de regelgeving in het luchtruim, zo ook over drones. Deze hebben regels opgesteld qua inzet van drones. De belangrijkste regels zijn de volgende: Er mag een kwartier voor zonsopgang tot een kwartier na zonsondergang worden gevlogen; Er mag niet gevlogen worden binnen de no-fly zones; Minimale afstand van wegen en objecten bedraagt 25 meter; Toegestane hoogte maximaal 120 meter; In Nederland dienen alle dronebedrijven in het bezit te zijn van een licentie voor het mogen vliegen met drones in het Nederlandse luchtruim. Deze licentie bestaat uit de zogenaamde ROC-status en wordt verstrekt door het Ministerie van I & M. Bovendien worden de privacyregels op deze wijze gewaarborgd. Voor het bedienen van de drones dienen gecertificeerde piloten aanwezig te zijn. Deze piloten staan in verbinding met de luchtverkeersgeleiding in de desbetreffende buurt. Voorafgaand wordt een aanvraag gedaan voor het mogen vliegen en worden de gegevens als datum, tijdsduur e.d. doorgegeven.

6 Indien geen drones mogen worden ingezet wordt vaak gebruik gemaakt van een vaste camera die op een hoogwerker of op een hoog gebouw in de buurt wordt geplaatst. Praktijkvoorbeelden In de volgende praktijkvoorbeelden is de methode verkeersonderzoek vanuit de lucht ingezet vanuit verkeerskundige vraagstukken. Ondertussen zijn er reeds meer dan 50 locaties met behulp van deze methodiek onderzocht in Nederland en heeft Roelofs ervaring en kennis kunnen opdoen met deze onderzoeksmethodiek. Daarbij is verkeersonderzoek vanuit de lucht ingezet als onderdeel voor een verkeerskundige analyse. Hieronder volgen een aantal. Locaties praktijkvoorbeelden De locaties bestaan uit: 1. Garyp - aansluiting N31 2. Hengelo - Mitchamplein 3. Kerkrade - De Locht Garyp - Aansluiting N31 De problematiek op deze locatie is het oprijden vanaf de afrit N31 op de Earnewarre. Op basis van de verkeersstromen zouden er geen problemen moeten zijn, terwijl in werkelijkheid de wachtrij op de afrit dermate lang wordt dat het terugslaat op de N31 en dat er elke avondspits verkeersregelaars worden ingezet. Het doel van verkeersonderzoek vanuit de lucht was inzicht krijgen in de problematiek en de verkeersstromen meten. Uit de analyse blijkt dat de hiaatacceptatie veel hoger is dan standaard wordt aangenomen. Dit komt door het slechte zicht op het kruispunt. Doordat veel minder hiaten geaccepteerd worden, daalt de capaciteit van het kruispunt. Door de data over hiaatacceptatie te gebruiken in een microsimulatie (VISSIM), werd de problematiek nagebootst. Met de standaard gehanteerde waarden voor hiaatacceptatie was de simulatie veel gunstiger uitgevallen dan de werkelijkheid. Deze informatie is tevens gebruikt voor het bedenken van oplossingen.

7 Situatie Garyp N31 Overzicht verkeersstromen Overzicht snelheden Hengelo Mitchamplein De gemeente wil het Mitchamplein aanpassen in verband met de fietssnelweg 35 en de beperkte capaciteit van het kruispunt op dit moment. Doordat in de huidige situatie sprake is van een complex kruispunt met meerdere aansluitingen, is de cyclustijd te hoog en is het kruispunt onoverzichtelijk, hetgeen ongewenst verkeersgedrag teweeg brengt. De gemeente heeft plannen om het kruispunt opnieuw in te richten door het kruispunt compacter te maken tot één geregeld kruispunt. Daarbij is het essentieel te weten hoeveel verkeersstromen zich op het kruispunt bevinden en waar de herkomst bestemmingen liggen van alle verkeersstromen. Bovendien is de routing van de F35 van belang voor het nieuwe kruispunt en dient inzicht te worden verkregen in de fiets- en voetgangersstromen. Daarnaast wil de gemeente inzicht verkrijgen in de verkeersveiligheid van het kruispunt. Met behulp van verkeersonderzoek vanuit de lucht zijn opnamen gemaakt in de ochtend- en avondspits. De beelden zijn vervolgens geanalyseerd en hebben een concreet beeld opgeleverd van de verkeerssituatie ter plekke (bijvoorbeeld rood licht negatie) en hebben directe gegevens opgeleverd wat betreft aantallen en herkomst bestemmingen. Deze kunnen worden gebruikt voor microsimulaties (VISSIM) en parameters voor VRI instellingen en het ontwerp van het nieuwe kruispunt.

8 Situatie Hengelo - Mitchamplein Overzicht herkomst bestemmingen Overzicht vervoerswijze Kerkrade De Locht De gemeente ondervindt problemen met de verkeersafwikkeling rondom het busstation De Locht. De oorzaak is de hoge intensiteit vanuit de Europaweg en de verkeersafwikkeling van de Rodaboulevard. In combinatie met het busstation en langzaam verkeer kan dit leiden tot vertragingen en ongewenste situaties. Zeker ten tijde van de avondspits. De gemeente Kerkrade heeft om een verkeersonderzoek vanuit de lucht gevraagd om de huidige situatie in beeld te brengen. Daarnaast heeft de gemeente om meer inzicht te verkrijgen voor wat betreft de herkomst en bestemmingen, wachttijden, intensiteiten, snelheden. Dit omdat de gemeente Kerkrade gezamenlijk met de gemeente Heerlen voornemens is om de inrichting van het busstation aan De Locht te wijzigen. De afdeling verkeer bij de gemeente Kerkrade wil aantonen dat met relatief kleine maatregelen en wijzigingen er voldoende verkeerskundige winst valt te behalen. Komende vanuit de Europaweg en de Rodaboulevard heeft de afrit twee rijstroken. Bij de Locht is een rechtsaffer en een gecombineerde rechtdoor met linksaf. Met verkeersonderzoek vanuit de lucht is aangetoond dat een aanzienlijk deel van het verkeer komende vanuit de oprit van de Euregioweg bij De Locht rechtdoor en linksaf gaat. Het gevolg is dat het voorsorteervak rechtdoor en de linksafstrook regelmatig vastlopen. Daardoor worden het voorsorteervak voor rechtsafslaand verkeer door het minimale gebruik vaak misbruikt om rechtdoor te schieten waardoor met regelmaat ongewenste en onveilige situaties ontstaan. Dit verkeersgedrag is door de opnames vastgelegd. De gemeente heeft deze gegevens gebruikt om met minimale middelen de inrichting van de voorsorteervakken bovenaan de afrit te wijzigen waardoor de wachttijden zullen afnemen en de doorstroming van het verkeer beter verloopt. Ook de verkeersveiligheid van het netwerk wordt daarmee indirect verbeterd.

9 Situatie Kerkrade De Locht Overzicht filevorming afrit Overzicht snelheden

Memo. Inleiding. Onderwerp: Memo doorstroming rotonde Parklaan Zandlaan - Horalaan

Memo. Inleiding. Onderwerp: Memo doorstroming rotonde Parklaan Zandlaan - Horalaan Memo Onderwerp: Memo doorstroming rotonde Parklaan Zandlaan - Horalaan Kampen, Projectomschrijving: 30 november 2018 Simulatie rotonde Parklaan Zandlaan Horalaan. Van: BonoTraffics bv, Opgesteld door:

Nadere informatie

Herinrichting oostelijke aansluiting A27/N629

Herinrichting oostelijke aansluiting A27/N629 Herinrichting oostelijke aansluiting A27/N629 De reconstructie van de provinciale weg Oosterhout Dongen, de N629, wordt in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase, deelproject 1, betreft de herinrichting

Nadere informatie

Quick wins kruispunten

Quick wins kruispunten Quick wins kruispunten Verkeerslichtengeregelde kruispunten regelen en sturen Keuze voor rotonde (kwalitatief) Bron: Geïllustreerd reglement voor de wegbeheerder, OCW 2014 Keuze voor verkeerslicht (kwalitatief)

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft Nadere toelichting afweging instellen linksafverbod Geldropseweg

gemeente Eindhoven Betreft Nadere toelichting afweging instellen linksafverbod Geldropseweg gemeente Eindhoven Stichting Witte Dorp/De Burgh Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, Verkeer en Openbare Ruimte Van mw. M. Jansen- van der Zande Kamer Telefoon (040) 238 63 88 14 juni 2012 Memo Betreft

Nadere informatie

Verkeersmodel op maat: sneller en beter

Verkeersmodel op maat: sneller en beter Verkeersmodel op maat: sneller en beter Door veel meer data naar veel betere antwoorden Wim van der Hoeven Nationaal Verkeerskunde Congres Nieuwegein, 2 november 2011 Situatie In Nederland relatief veel

Nadere informatie

Gemeente Heusden. Aanvullend onderzoek aansluitingen Drunen Eindrapport

Gemeente Heusden. Aanvullend onderzoek aansluitingen Drunen Eindrapport Gemeente Heusden Aanvullend onderzoek aansluitingen Drunen Eindrapport Gemeente Heusden Aanvullend onderzoek aansluitingen Drunen Eindrapport Datum 10 april 2008 HSE046/Wnj/0422 Kenmerk Eerste versie Documentatiepagina

Nadere informatie

Rapport behorende bij meetresultaten Gemeente Haarlem

Rapport behorende bij meetresultaten Gemeente Haarlem Verkeersmeting Houtplein Rapport behorende bij meetresultaten Gemeente Haarlem 25 september 2018 Project Opdrachtgever Verkeersmeting Houtplein Gemeente Haarlem Document Rapport behorende bij meetresultaten

Nadere informatie

Analyse doorstroming gemotoriseerd verkeer op t Goylaan

Analyse doorstroming gemotoriseerd verkeer op t Goylaan Analyse doorstroming gemotoriseerd verkeer op t Goylaan Herinrichting van t Goylaan zorgt voor verbeterde doorstroming t Goylaan in gemeente Utrecht is medio 2016 heringericht. De 2 x 2 rijstroken zijn

Nadere informatie

BEOORDELINGSCRITERIA FIETSOVERSTEEK EIKENLAAN. Algemeen

BEOORDELINGSCRITERIA FIETSOVERSTEEK EIKENLAAN. Algemeen BEOORDELINGSCRITERIA FIETSOVERSTEEK EIKENLAAN Algemeen Met het uitvoeren van het monitoringsplan wordt het functioneren van de fietsoversteek in de verschillende situaties in beeld gebracht, namelijk in

Nadere informatie

EINDNOTA UTOPIA Versie 1.1 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

EINDNOTA UTOPIA Versie 1.1 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Expertise Verkeer en Telematica Graaf de Ferrarisgebouw Koning Albert II-laan 20 bus 4 1000 BRUSSEL T 02 533 78 01 expertise.verkeer.telematica@vlaanderen.be EINDNOTA UTOPIA Versie 1.1 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

N237 Provincie Utrecht: MBO Systeem

N237 Provincie Utrecht: MBO Systeem (Bijdragenr. 54) N237 Provincie Utrecht: MBO Systeem ir. Mark Snoek IT&T Samenvatting Het MBO Systeem van IT&T geeft tijdens de uitgebreide werkzaamheden aan de A28 de Provincie Utrecht inzicht in de realtime

Nadere informatie

RINGWEG OOST LEIDEN verkeerssimulaties

RINGWEG OOST LEIDEN verkeerssimulaties RINGWEG OOST LEIDEN verkeerssimulaties 1 juni 2012 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 2 VARIANTEN RESULTATEN VARIANT 1 EN 2 UITWERKING VARIANT 1 CONCLUSIES 1 INLEIDING Voor de Ringweg Oost is voor de toekomstige

Nadere informatie

BrabantWonen Definitief. Verkeersonderzoek herontwikkeling Orthen-Links

BrabantWonen Definitief. Verkeersonderzoek herontwikkeling Orthen-Links BrabantWonen Definitief Verkeersonderzoek herontwikkeling Orthen-Links BrabantWonen Verkeersonderzoek herontwikkeling Orthen-Links Datum 28 maart 2012 Kenmerk BBW002/Wrd/0006 Eerste versie 21 oktober 2011

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Bedrijvenpark De Kroon Notitie

Verkeersonderzoek Bedrijvenpark De Kroon Notitie Verkeersonderzoek Bedrijvenpark De Kroon Notitie Documentnummer: Status en datum: Definitief/02 2 augustus 2016 Auteur: Ir. N. Rolink Opdrachtgever: Van Wijk Ontwikkeling Postbus 1393 3440 BJ Nieuwegein

Nadere informatie

N302 bij Enkhuizen: Kruispunten met Zijlweg en Voorland

N302 bij Enkhuizen: Kruispunten met Zijlweg en Voorland 3 bij Enkhuizen: Kruispunten met Zijlweg en Voorland Onderzoek naar de verkeersregelingen op de kruispunten 3213 en 3214 aan de bij Enkhuizen Datum 13 oktober 2009 Status Definitief Colofon Uitgegeven

Nadere informatie

Monitoring en evaluatie Monicabrug. Hier komt tekst 0-meting Hier komt ook tekst. Utrecht.nl

Monitoring en evaluatie Monicabrug. Hier komt tekst 0-meting Hier komt ook tekst. Utrecht.nl Monitoring en evaluatie Monicabrug Hier komt tekst 0-meting Hier komt ook tekst Verkeer doseren bij de Monicabrug Knijp Monicabrug De knijp Monicaburg is op 8 juni in werking getreden. Vanaf dan is de

Nadere informatie

Verkeerstellingen Martini Ziekenhuis Groningen Kruispunttellingen en wachtrijmetingen - Gemeente Groningen

Verkeerstellingen Martini Ziekenhuis Groningen Kruispunttellingen en wachtrijmetingen - Gemeente Groningen Verkeerstellingen Martini Ziekenhuis Groningen 2016 - Kruispunttellingen en wachtrijmetingen - Verkeerstellingen Martini Ziekenhuis Groningen 2016 - Kruispunttellingen en wachtrijmetingen- Projectomschrijving

Nadere informatie

Analyse kruispunt Koningsweg - Lekkerbeetjesstraat

Analyse kruispunt Koningsweg - Lekkerbeetjesstraat Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Quickscan Werkendam Tol-West

Quickscan Werkendam Tol-West Quickscan Werkendam Tol-West Een klein kruispunt bij afrit 24 Werkendam. Maart 2008 ........................................................................................ Colofon Uitgegeven door:, Informatie:

Nadere informatie

1 Inleiding. Verkeersonderzoek Marickenzijde. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: locatie nieuwbouwproject Marickenzijde. Gemeente De Ronde Venen

1 Inleiding. Verkeersonderzoek Marickenzijde. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: locatie nieuwbouwproject Marickenzijde. Gemeente De Ronde Venen Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Aansluiting Westraven Utrecht

Aansluiting Westraven Utrecht 3 Aansluiting Westraven Utrecht Onderzoek naar de doorstroming en veiligheid op de kruispunten ten zuiden van de A12 bij Westraven Datum 06-07-2010 Status Definitief Colofon Uitgegeven door: In opdracht

Nadere informatie

Bijlage: verkeersonderzoek Engweg e.o. (concept) 04 februari 2011

Bijlage: verkeersonderzoek Engweg e.o. (concept) 04 februari 2011 VERKEERSONDERZOEK ENGWEG E.O. (concept)_ Inleiding De totstandkoming van dit verslag vindt zijn herkomst in het op 4 januari genomen besluit van het college van Burgemeester en wethouders om de afsluiting

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Resultaten kentekenonderzoek vrachtverkeer N280 (tussen afslag Kelpen-Oler- Duitse grens)

Resultaten kentekenonderzoek vrachtverkeer N280 (tussen afslag Kelpen-Oler- Duitse grens) Memo Aan: : CC: Provincie Limburg ing. D.M.E. (Deborah) Bekkers Wilco Kooijman Datum: 3 februari 2012 Betreft: Resultaten kentekenonderzoek vracht N280 ( afslag Kelpen-Oler- ) Resultaten kentekenonderzoek

Nadere informatie

RECONSTRUCTIE ROTONDE BROMTOL Toelichting Den Hout 7 april 2016

RECONSTRUCTIE ROTONDE BROMTOL Toelichting Den Hout 7 april 2016 Toelichting Den Hout 7 april 2016 1 Agenda 2 1. Toelichting variantenonderzoek 8 varianten 2. Probleemanalyse Beoordeling huidige situatie Beoordeling situatie 2030 t.o.v. 2015 3. Kenmerken van de varianten

Nadere informatie

Informatieavond verkeer

Informatieavond verkeer Informatieavond verkeer In relatie tot project Borgronden 14 juni 2018 Wat gaan we doen op deze informatieavond? 20.00 Opening, 20.05 Welkomstwoord 20.10 Terugkoppeling verkeersoplossingen 20.20 Verkeers-onderzoek

Nadere informatie

1. De doorstroming op etmaalniveau op de t Goylaan is in 2017 t.o.v licht verbeterd;

1. De doorstroming op etmaalniveau op de t Goylaan is in 2017 t.o.v licht verbeterd; Arane Adviseurs in verkeer en vervoer Groen van Prinsterersingel 43b 2805 TD Gouda Memo e info@arane.nl t 0182 555 030 Van: Aan: Arane Adviseurs in verkeer en vervoer Gemeente Utrecht Datum: 6 april 2017

Nadere informatie

De hoofdstuknummers in deze bundel corresponderen met de hoofdstukken in het diktaat 1 VERKEERSSTROOMTHEORIE OF: HOE ONTSTAAN FILES?

De hoofdstuknummers in deze bundel corresponderen met de hoofdstukken in het diktaat 1 VERKEERSSTROOMTHEORIE OF: HOE ONTSTAAN FILES? CTB1420 Oefenopgaven Deel 4 - Antwoorden De hoofdstuknummers in deze bundel corresponderen met de hoofdstukken in het diktaat 1 VERKEERSSTROOMTHEORIE OF: HOE ONTSTAAN FILES? 1. Eenheden a) Dichtheid: k,

Nadere informatie

Betreft : Nulmeting doorgaand vrachtverkeer Haren - Glimmen

Betreft : Nulmeting doorgaand vrachtverkeer Haren - Glimmen Notitie HASKONINGDHV NEDERLAND B.V. INFRASTRUCTURE Aan : Gemeente Haren Van : Sjoerd Hoekstra en Rifai Sahebali Datum : 26 maart 2015 Kopie : Archief, dossier Onze referentie : BD4388-INFRA-TRNL-N001-F1.0

Nadere informatie

Samenwoonschool Nigtevecht

Samenwoonschool Nigtevecht Gemeente Loenen Samenwoonschool Nigtevecht samenvatting resultaten verkeerstellingen Datum 11 november 2009 Kenmerk LNE009/Gtv/0040 Eerste versie 22 september 2009 1 Inleiding Begin september 2009 zijn

Nadere informatie

Quickscan twee kruispunten Hekelingseweg

Quickscan twee kruispunten Hekelingseweg Ministerie van Verkeer en Waterstaat Quickscan twee kruispunten Hekelingseweg Advies inzake de doorstroming op de kruispunten Ruwaard van Puttenweg Hekelingseweg en Planetenplein. 19 februari 2008 Ministerie

Nadere informatie

Dienstorder MOW/AWV/2013/12

Dienstorder MOW/AWV/2013/12 Dienstorder MOW/AWV/2013/12 19 augustus 2013 Titel: Kostprijs, vergoeding en aanvraagprocedure voor het verkrijgen van verkeersparameters bij het Agentschap Wegen en Verkeer Voorgesteld door: (stuurgroep)

Nadere informatie

ITS en de mobiliteitsscan

ITS en de mobiliteitsscan ITS en de mobiliteitsscan pagina 2 18-1-2015 Mobiliteitsscan als bron voor informatie tbv ITS Databronnen en tool Databronnen: NRM of andere bronnen voor (vracht)auto en OV-verplaatsingen Autosnelheden:

Nadere informatie

Nationaal verkeerskundecongres 2016

Nationaal verkeerskundecongres 2016 Nationaal verkeerskundecongres 2016 De nieuwe databron: Modelled Car Data Bas van der Bijl (Sweco Nederland B.V.) Niels Henkens (Sweco Nederland B.V.) Samenvatting Verkeersinformatie wordt steeds belangrijker,

Nadere informatie

(Bijdragenr. 82) Dynamisch voetgangersmodel

(Bijdragenr. 82) Dynamisch voetgangersmodel (Bijdragenr. 82) Dynamisch voetgangersmodel Willem J. Mak Teun Immerman (Vialis bv) 1. Waarom voetgangersmodellen Door de komst van de microsimulatiemodellen is het al een aantal jaren mogelijk om complexe

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Data & inwintechnieken

Data & inwintechnieken Data & inwintechnieken Patrick Duwel Marcel Bijlsma Wat zijn uw ervaringen & verwachtingen? 2 Intensiteit Welke inwintechnieken zijn er? Locatiegebonden Wegkant Persoon Handmatig RFID op fiets App / GPS

Nadere informatie

Cameraonderzoek kruispunt Stationsweg-Burgemeester Van Roijensingel. Eindrapportage

Cameraonderzoek kruispunt Stationsweg-Burgemeester Van Roijensingel. Eindrapportage Cameraonderzoek kruispunt Stationsweg-Burgemeester Van Roijensingel Eindrapportage Keypoint Consultancy bv Institutenweg 32 7521 PK Enschede www.keypoint.eu Tel. 053 482 57 00 Fax 053 482 57 29 info@keypoint.eu

Nadere informatie

Floating car data in de praktijk(proef Amsterdam) Harry van Ooststroom

Floating car data in de praktijk(proef Amsterdam) Harry van Ooststroom Floating car data in de praktijk(proef Amsterdam) Harry van Ooststroom PPA Noord Uitrol PPA 1.0 PPA Fase 2 PPA West PPA 1.0 -> 2.0 FCD in GNV regeling PPA Zuidoost PPA 2.0 Evenementen PPA West: Gecoördineerd

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Midden-Noord - Oss Ontwerp. Bijlagen 9 - aanvullend verkeersonderzoek maatregelen januari 2011 tuincentrum

Bestemmingsplan. Midden-Noord - Oss Ontwerp. Bijlagen 9 - aanvullend verkeersonderzoek maatregelen januari 2011 tuincentrum Bestemmingsplan Midden-Noord - Oss - 2012 Bijlagen 9 - aanvullend verkeersonderzoek maatregelen januari 2011 tuincentrum Ontwerp Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum

Nadere informatie

Nationaal verkeerskundecongres 2014

Nationaal verkeerskundecongres 2014 Nationaal verkeerskundecongres 214 Datafusie voor slimmer gebruik van verkeerssystemen: AID als casestudy Robert de Munter, Data Scientist werkzaam bij MAP Traffic Management Anton Wijbenga, Data Scientist

Nadere informatie

Antonlaan - Steynlaan - Slotlaan

Antonlaan - Steynlaan - Slotlaan Antonlaan - Steynlaan - Slotlaan Kruispuntanalyse diverse varianten (versie 2.0) Opdrachtgever Opdrachtnemer Gemeente Zeist DTV Consultants B.V. Marcel Kant TRB-150035 Breda, 24 augustus 2015 Niets uit

Nadere informatie

Koppeling op de Middenveldweg

Koppeling op de Middenveldweg Ministerie van Verkeer en Waterstaat Koppeling op de Middenveldweg Notitie n.a.v. de doorstroming op de kruispunten: Bedrijventerrein Toldijk-Middenveldweg en Toldijk-Middenveldweg te Hoogeveen 25 juni

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling. 2e Hogeweg Onderzoek noodzaakbepaling VRl's twee kruispunten. Opdrachtgever. Opdrachtnemer

Verkeersafwikkeling. 2e Hogeweg Onderzoek noodzaakbepaling VRl's twee kruispunten. Opdrachtgever. Opdrachtnemer Verkeersafwikkeling 2e Hogeweg Onderzoek noodzaakbepaling VRl's twee kruispunten Opdrachtgever Opdrachtnemer Naam: Gemeente Zeist Afdeling: Realisatie & Beheer Postbus 513 3700 AM Zeist DTV Consultants

Nadere informatie

Gemeente Enschede. Verkeersafwikkelingsstudie Zuiderval Resultaten aanvullende simulaties

Gemeente Enschede. Verkeersafwikkelingsstudie Zuiderval Resultaten aanvullende simulaties Gemeente Enschede Verkeersafwikkelingsstudie Zuiderval Resultaten aanvullende simulaties Gemeente Enschede Verkeersafwikkelingsstudie Zuiderval Resultaten aanvullende simulaties Datum 6 november 29 ESD131/Bsm/1362

Nadere informatie

HOV-as West Emmaviaduct

HOV-as West Emmaviaduct HOV-as West Emmaviaduct Second opinion verkeerskundig functioneren aansluiting Situatie 2015 Gilbert Mulder/Sjoerd Hoekstra 13 mei 2014 Inhoudsopgave 1. Wat is het doel van de second opinion 2. Welke uitgangspunten

Nadere informatie

memo Gemeente Oegstgeest Onderzoek verkeersafwikkeling MEOB terrein Datum: 18 februari 2016

memo Gemeente Oegstgeest Onderzoek verkeersafwikkeling MEOB terrein Datum: 18 februari 2016 memo Postbus 150, 3000 AD Rotterdam Telefoon: 010 2018555 Fax: 010 4121039 E mail: info@rho.nl Aan: Onderwerp: Gemeente Oegstgeest Onderzoek verkeersafwikkeling MEOB terrein Datum: 18 februari 2016 Referte:

Nadere informatie

StreamLine (Showcase Model Amsterdam)

StreamLine (Showcase Model Amsterdam) StreamLine (Showcase Model Amsterdam) Omnitrans Informatiedag 11 november 2010 Jos van den Elshout (DIVV Amsterdam) en Edwin Mein Inhoud Wat is StreamLine? Wat biedt StreamLine? Amsterdam Showcase Vragen

Nadere informatie

Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement

Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement Een overzicht van de beschikbare kennis Florence Bloemkolk, Henk Taale 21 juni 2018 Stedelijk verkeersmanagement: wat is het? CROW: Verkeersmanagement

Nadere informatie

Kruispunt 1, 2 en 3: Aansluiting N307 - A50

Kruispunt 1, 2 en 3: Aansluiting N307 - A50 Kruispunt 1, 2 en 3: Aansluiting N307 - A50 A50 A50 Inhoud Samenvatting kruispunt 1, 2 en 3 5 1 Kruispunt 1, 2 en 3 7 1.1 Inleiding 7 1.2 Observaties 1.3 Analyse 8 9 1.4 Maatregelen 11 1.5 Kosten 11 Bijlage

Nadere informatie

C O N C E P T. 1 Inleiding. De Monarch Den Haag. Provast. Nadere kruispuntanalyse. 4 maart 2013 PVT021/Nhn/ februari 2013

C O N C E P T. 1 Inleiding. De Monarch Den Haag. Provast. Nadere kruispuntanalyse. 4 maart 2013 PVT021/Nhn/ februari 2013 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Nationaal verkeerskundecongres 2018

Nationaal verkeerskundecongres 2018 Nationaal verkeerskundecongres 2018 Veilig verkeer staat voorop, ook op fietspaden Mary Verspaget, Marketing Manager Cycle Data B.V. De ontwikkeling van de Hybride Cycle Data Radar voor nauwkeurige gegevens

Nadere informatie

Bijlage 15 bij toelichting Bestemmingsplan Verbreding N444 en reconstructie Nagelbrug, Voorhout

Bijlage 15 bij toelichting Bestemmingsplan Verbreding N444 en reconstructie Nagelbrug, Voorhout Bijlage 15 bij toelichting Bestemmingsplan Verbreding N444 en reconstructie Nagelbrug, Voorhout Notitie Referentienummer Datum Kenmerk GM-0151516 16 januari 2015 301111 Betreft Verkeersafwikkeling VRI

Nadere informatie

Gemeente Waalwijk Verkeersonderzoek BOL.com Definitief Datum 7 november 2016 Kenmerk WWK100/WRD/ Eerste versie 9 augustus 2016

Gemeente Waalwijk Verkeersonderzoek BOL.com Definitief Datum 7 november 2016 Kenmerk WWK100/WRD/ Eerste versie 9 augustus 2016 Gemeente Waalwijk Verkeersonderzoek BOL.com Definitief Gemeente Waalwijk Verkeersonderzoek BOL.com Definitief Datum 7 november 2016 Kenmerk WWK100/WRD/0002.01 Eerste versie 9 augustus 2016 www.goudappel.nl

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 030-286 10 00 www.utrecht.nl Aan: de Commissie Stad en Ruimte Behandeld door X. Verduijn Doorkiesnummer 06-39 89 71 64 E-mail x.verduijn@utrecht.nl Onderwerp

Nadere informatie

Afwikkelingsanalyse VRI Nijmeegseweg - L.J. Costerstraat

Afwikkelingsanalyse VRI Nijmeegseweg - L.J. Costerstraat Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Evaluatie VRI Hogeweg Bergseweg te Voerendaal

Evaluatie VRI Hogeweg Bergseweg te Voerendaal Evaluatie VRI Hogeweg Bergseweg te Voerendaal Een onderzoek naar mogelijke verbeteringen op het kruispunt Hogeweg - Bergseweg met betrekking tot de verkeersafwikkeling en verkeersveiligheid. Datum 5 juli

Nadere informatie

Klankbordgroep. Inhoud. Presentatie verkeersmodel huidige situatie Verkeersstudie Stationsontwikkeling Soest Zuid

Klankbordgroep. Inhoud. Presentatie verkeersmodel huidige situatie Verkeersstudie Stationsontwikkeling Soest Zuid Klankbordgroep Presentatie verkeersmodel huidige situatie Verkeersstudie Stationsontwikkeling Soest Zuid Amersfoort 10 januari 2012 Albert Nauta, Chantal van der Krogt Inhoud 1. Doel verkeersstudie 2.

Nadere informatie

Doorstromingsstudie Weefzone R1 binnenring tussen Antwerpen-Oost en Antwerpen-Zuid Microsimulatie belijningsmaatregelen

Doorstromingsstudie Weefzone R1 binnenring tussen Antwerpen-Oost en Antwerpen-Zuid Microsimulatie belijningsmaatregelen Doorstromingsstudie Weefzone R1 binnenring tussen Antwerpen-Oost en Antwerpen-Zuid Microsimulatie belijningsmaatregelen Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw Lange

Nadere informatie

Van Foreestweg. Onderzoek naar het functioneren van de verkeersregelinstallaties Van Foreestweg en Alexander Flemingstraat te Delft.

Van Foreestweg. Onderzoek naar het functioneren van de verkeersregelinstallaties Van Foreestweg en Alexander Flemingstraat te Delft. Ministerie van Verkeer en Waterstaat Van Foreestweg Onderzoek naar het functioneren van de verkeersregelinstallaties Van Foreestweg en Alexander Flemingstraat te Delft 14 november 2008 Ministerie van Verkeer

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016

Nieuwsbrief oktober 2016 Beerendonk van, André (PJA) Van: Gemeente Verzonden: donderdag 13 oktober 2016 8:44 Aan: Wolfs, Madeleine (M); Otten, Paul (P) Onderwerp: FW: MIRTA2WE Nieuwsbrief oktober 2016 Van: MIRT A2 Weert Eindhoven

Nadere informatie

TEN effecten in Den Haag, Duurzaam Dynamisch Verkeersmanagement door integrale afweging van Traffic, Emissie en Noise (TEN) bij inzet van scenario s

TEN effecten in Den Haag, Duurzaam Dynamisch Verkeersmanagement door integrale afweging van Traffic, Emissie en Noise (TEN) bij inzet van scenario s TEN effecten in Den Haag, Duurzaam Dynamisch Verkeersmanagement door integrale afweging van Traffic, Emissie en Noise (TEN) bij inzet van scenario s Tanja Vonk (TNO) Arjen Reijneveld (Gemeente Den Haag)

Nadere informatie

Quick scan Gooiseweg. Quick scan van de kruispunten Gooiseweg - Larserweg, Gooiseweg - Ganzenweg en Gooiseweg - Spiekweg te Flevoland

Quick scan Gooiseweg. Quick scan van de kruispunten Gooiseweg - Larserweg, Gooiseweg - Ganzenweg en Gooiseweg - Spiekweg te Flevoland 3 Quick scan Gooiseweg Quick scan van de kruispunten Gooiseweg - Larserweg, Gooiseweg - Ganzenweg en Gooiseweg - Spiekweg te Flevoland Datum 30 juni 2009 Status Definitief Colofon Uitgegeven door In opdracht

Nadere informatie

Kruispunt 40: N764 N765 Manenberg

Kruispunt 40: N764 N765 Manenberg Kruispunt 40: N764 N765 Manenberg Pagina 2 van 10 Inhoud Samenvatting kruispunt 40 5 40 Kruispunt 40: N764 N765 (de Manenberg) 7 40.1 Inleiding 7 40.2 Observaties 40.3 Analyse 7 8 40.4 Maatregelen 10 40.5

Nadere informatie

N62: Deelproject Sloeweg. Dynamische verkeersonderzoek nulplus alternatieven

N62: Deelproject Sloeweg. Dynamische verkeersonderzoek nulplus alternatieven Provincie Zeeland N62: Deelproject Sloeweg Dynamische verkeersonderzoek nulplus alternatieven Colofon RAPPORTGEGEVENS Opdrachtgever: Provincie Zeeland Contactpersoon Ir. J.G.M. Bakx opdrachtgever: Projectomschrijving:

Nadere informatie

Vlaams actieplan voor veiligere verkeerslichten

Vlaams actieplan voor veiligere verkeerslichten Vlaams actieplan voor veiligere verkeerslichten Vlaams Congres Verkeersveiligheid 2017 Stanny Van Herzeele/Humerto Van Nunen 1 Agenda Waarom een actieplan verkeerslichten? Visie op slimmere verkeerslichten

Nadere informatie

Onderzoek brug over de Amstel (N522)

Onderzoek brug over de Amstel (N522) 3 Onderzoek brug over de Amstel (N522) Onderzoek naar verbeteringen voor de doorstroming Datum 4 juni 2009 Status Definitief Colofon Uitgegeven door In opdracht van Contactpersoon Ministerie van Verkeer

Nadere informatie

Verkeersdataservices Verkeersonderzoeken en geavanceerde data-analyse

Verkeersdataservices Verkeersonderzoeken en geavanceerde data-analyse Verkeersdataservices Verkeersonderzoeken en geavanceerde data-analyse Verkeersonderzoeken zoals ze horen te gebeuren Met de beste technologie verzamelen we geavanceerde statistieken over het verkeer en

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

Verkeersonderzoek maatregelen doorgaand verkeer weren Breestraat Beverwijk

Verkeersonderzoek maatregelen doorgaand verkeer weren Breestraat Beverwijk Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016 Onderzoek ontlasten Vlietbruggen Onderzoeksresultaten Adviesgroep 10 mei 2016 2 Algemene conclusies Verkeer Voertuigverliesuren ochtendspits Voertuigverliesuren avondspits 10000 9000 8000 7000 6000 5000

Nadere informatie

Rapportage. Kentekenonderzoek Spaarndam. Dinsdag 13 januari Eindrapportage. Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Dhr. M.

Rapportage. Kentekenonderzoek Spaarndam. Dinsdag 13 januari Eindrapportage. Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Dhr. M. Rapportage Kentekenonderzoek Dinsdag 13 januari 2009 Eindrapportage Opdrachtgever Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Dhr. M. Driessen Opdrachtnemer Dufec Onderzoekt wat mensen beweegt Hans Jumelet,

Nadere informatie

Quickscan Meerndijk (N228) Op/afrit A12 zuid Reyerscop te De Meern

Quickscan Meerndijk (N228) Op/afrit A12 zuid Reyerscop te De Meern 3 Quickscan Meerndijk (N228) Op/afrit A12 zuid Reyerscop te De Meern Onderzoek naar het functioneren van de VRI op het kruispunt Meerndijk Op/afrit A12 zuid Reyerscop te De Meern Datum 17 december 2009

Nadere informatie

Verkenning provinciaal kruispunt N348 N314. Informatie-avond. Presentatie 30 juni 2009

Verkenning provinciaal kruispunt N348 N314. Informatie-avond. Presentatie 30 juni 2009 Verkenning provinciaal kruispunt N348 N314 Informatie-avond Presentatie 30 juni 2009 PRESENTATIE DIT IS EEN DOORLOPENDE PRESENTATIE De presentatie geeft informatie over de verkeerskundige aanleiding en

Nadere informatie

3. Aanvullende verkeerskundige

3. Aanvullende verkeerskundige L 3. Aanvullende verkeerskundige analyse AANVULLENDE VERKEERSKUNDIGE ANALYSEN GEOPTIMALISEERD VOORKEURSALTERNATIEF PROVINCIE ZUID-HOLLAND, RIJKSWATERSTAAT DIRECTIE ZUID HOLLAND, GEMEENTEN BLEISWIJK EN

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Aanleiding In de afgelopen jaren hebben een aantal verkeersincidenten op het kruispunt Bommelweg Dreef plaatsgevonden.

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Tuitjenhorn / Warmenhuizen Gemeente Schagen

Verkeersonderzoek Tuitjenhorn / Warmenhuizen Gemeente Schagen 2013 Verkeersonderzoek Tuitjenhorn / Warmenhuizen Gemeente Schagen 0 16-12-2013 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 STUDIEGEBIED... 3 3 KENTEKENONDERZOEK... 4 3.1 Onderzoekslocaties... 4 3.2 Onderzoeksopzet...

Nadere informatie

Flevokust_verkeersmodel_Lelystad\ LLS Met de varianten Referentie 2011 Planjaar 2020 GE Planjaar 2020 RC Planjaar 2030 GE Planjaar 2030 RC

Flevokust_verkeersmodel_Lelystad\ LLS Met de varianten Referentie 2011 Planjaar 2020 GE Planjaar 2020 RC Planjaar 2030 GE Planjaar 2030 RC Memo nummer 02 datum 11 november 2014 aan R. Wilms Provincie Flevoland W. Kaljouw van Hans van Herwijnen Antea Group kopie Marijke Visser Robin Huizenga Antea Group Antea Group project Vervolg op de plan-

Nadere informatie

Verkeerstromenanalyse A13 afrit 9. Presentatie: Job Punt (Ruimte Advies) en Paul Kokx (Stedelijk Team)

Verkeerstromenanalyse A13 afrit 9. Presentatie: Job Punt (Ruimte Advies) en Paul Kokx (Stedelijk Team) Verkeerstromenanalyse A13 afrit 9 Presentatie: Job Punt (Ruimte Advies) en Paul Kokx (Stedelijk Team) Opbouw presentatie 1. Aanleiding 2. Huidige situatie 3. Analyse 4. Kortetermijnmaatregelen 5. Effecten

Nadere informatie

Toekomstvastheid A27 aansluiting Veemarkt

Toekomstvastheid A27 aansluiting Veemarkt Toekomstvastheid A27 aansluiting Veemarkt Een quickscan naar de toekomstvastheid van de verkeerslichtenregeling van aansluiting A27 - Veemarkt te Utrecht. Datum 23 juni 2010 Status Definitief Toekomstvastheid

Nadere informatie

Colofon Uitgegeven door In opdracht van Contactpersoon Ministerie van Verkeer en Waterstaat RWS Dienst Verkeer en Scheepvaart Groene Golf Team Van der

Colofon Uitgegeven door In opdracht van Contactpersoon Ministerie van Verkeer en Waterstaat RWS Dienst Verkeer en Scheepvaart Groene Golf Team Van der Quickscan Ringweg Amersfoort Verbetering van de verkeersregelinstallatie Randweg Kruiskamp - Hogeweg in Amersfoort Datum 22 juni 2009 Status Definitief Colofon Uitgegeven door In opdracht van Contactpersoon

Nadere informatie

Buzziburglaan. Advies voor de N225 ter hoogte van de Buzziburglaan in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. 21 april 2008

Buzziburglaan. Advies voor de N225 ter hoogte van de Buzziburglaan in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. 21 april 2008 Ministerie van Verkeer en Waterstaat Buzziburglaan Advies voor de N225 ter hoogte van de Buzziburglaan in de gemeente Utrechtse Heuvelrug 21 april 2008 ........................................................................................

Nadere informatie

Kruispunt 8: N342 N737

Kruispunt 8: N342 N737 Kruispunt 8: N342 N737 Pagina 2 van 16 Inhoud Samenvatting kruispunt 8 5 8 Kruispunt 8: N342 N737 7 8.1 Inleiding 7 8.2 Observaties 7 8.3 Analyse 8 8.4 Maatregelen 10 8.5 Kosten 10 Bijlage 8.A Ongevallenanalyse

Nadere informatie

Quickscan Volmerlaan te Rijswijk

Quickscan Volmerlaan te Rijswijk 3 Quickscan Volmerlaan te Rijswijk Onderzoek naar het functioneren van de verkeersregelinstallaties van de kruispunten Sir Winston Churchilllaan Volmerlaan en Volmerlaan Treubstraat Datum 10 juni 2010

Nadere informatie

Memo. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

Memo. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Memo Aan: Dhr. W. Wullaert Van: Anneke Merkx Datum: 1 januari 201 Kopie: - Ons kenmerk: N002_T&P_BA5-102-101 Classificatie: Vertrouwelijk HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Onderwerp: Verkeersgeneratie

Nadere informatie

Laan der Nederlanden in Beverwijk

Laan der Nederlanden in Beverwijk 3 Laan der Nederlanden in Beverwijk Onderzoek naar de introductie van een groene golf op de Laan der Nederlanden in Beverwijk. Datum 22 februari 2010 Status Definitief Colofon Uitgegeven door: In opdracht

Nadere informatie

Gemeente Geldrop-Mierlo. Modelberekeningen centrum Geldrop Verkeerskundige effecten van de centrumontwikkelingen volgens het Masterplan Centrum

Gemeente Geldrop-Mierlo. Modelberekeningen centrum Geldrop Verkeerskundige effecten van de centrumontwikkelingen volgens het Masterplan Centrum Gemeente Geldrop-Mierlo Modelberekeningen centrum Geldrop Verkeerskundige effecten van de centrumontwikkelingen volgens het Masterplan Centrum Gemeente Geldrop-Mierlo Modelberekeningen centrum Geldrop

Nadere informatie

Beter benutten van provinciale wegen, kan het ook sneller èn veiliger?

Beter benutten van provinciale wegen, kan het ook sneller èn veiliger? Beter benutten van provinciale wegen, kan het ook sneller èn veiliger? Henk Tromp Rico Andriesse (Henk Tromp en Rico Andriesse zijn werkzaam bij Goudappel Coffeng ) Samenvatting De uitwerking van het concept

Nadere informatie

v o o r d r a c h t 19 april 2016 Corr.nr , VV Nummer 30/2016 Zaaknr

v o o r d r a c h t 19 april 2016 Corr.nr , VV Nummer 30/2016 Zaaknr v o o r d r a c h t 19 april 2016 Corr.nr. 2016-21590, VV Nummer 30/2016 Zaaknr. 627824 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen betreffende een opname- en acceptatiebesluit

Nadere informatie

Kruispunt 5: N340 Kranenburgweg Vechtdijk

Kruispunt 5: N340 Kranenburgweg Vechtdijk Kruispunt 5: N340 Kranenburgweg Vechtdijk Pagina 2 van 14 Inhoud Samenvatting kruispunt 5 5 5 Kruispunt 5: N340 Kranenburgweg Vechtdijk 7 5.1 Inleiding 7 5.2 Observaties 5.3 Analyse 7 8 5.4 Maatregelen

Nadere informatie

Verificatie en calibratie MaDAM

Verificatie en calibratie MaDAM Verificatie en calibratie MaDAM Remco van Thiel Graduation Date: 15 October 2004 Graduation committee: v. Berkum Weijermars Birnie Organisation: Goudappel Coffeng Inleiding Het wordt steeds drukker op

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 14 030 www.utrecht.nl Aan de gemeenteraad Behandeld door M. Kikkert Doorkiesnummer 030-28 61151 E-mail margreet.kikkert@utrecht.nl Onderwerp Verkeersroute

Nadere informatie

Rottepolderplein. Onderzoek naar de doorstroming en veiligheid op het Rottepolderplein te Haarlemmerliede. Datum 8 december 2010 Status Definitief

Rottepolderplein. Onderzoek naar de doorstroming en veiligheid op het Rottepolderplein te Haarlemmerliede. Datum 8 december 2010 Status Definitief 3 Rottepolderplein Onderzoek naar de doorstroming en veiligheid op het Rottepolderplein te Haarlemmerliede Datum 8 december 2010 Status Definitief Colofon Uitgegeven door In opdracht van Contactpersoon

Nadere informatie

Kruispunt 4: N334 Ruxveenseweg Oldemarktseweg

Kruispunt 4: N334 Ruxveenseweg Oldemarktseweg Kruispunt 4: N334 Ruxveenseweg Oldemarktseweg Pagina 2 van 14 Inhoud Samenvatting kruispunt 4 5 4 Kruispunt 4: N334 Ruxveenseweg Oldemarktseweg 7 4.1 Inleiding 7 4.2 Observaties 4.3 Analyse 7 8 4.4 Maatregelen

Nadere informatie

Analyse verkeersafwikking verbinding A8 - A9

Analyse verkeersafwikking verbinding A8 - A9 Provincie Noord-Holland Definitief Analyse verkeersafwikking verbinding A8 - A9 Analyse van de verschillen alternatieven door middel van microsimulatie Provincie Noord-Holland Analyse verkeersafwikkeling

Nadere informatie

Kruispuntberekeningen ontsluiting MCA Heerhugowaard

Kruispuntberekeningen ontsluiting MCA Heerhugowaard Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Capaciteitsanalyse Van Zijstweg

Capaciteitsanalyse Van Zijstweg Capaciteitsanalyse Van Zijstweg Resultaten simulatiestudie busbaan in zuidligging 2 x 1 2 x 1,5 BC 4490-101-100 21-10-13 1 Inhoudsopgave Doel Uitgangspunten Wijze van beoordeling verkeersafwikkeling Knoppen

Nadere informatie

Verkeerstelling en kentekenonderzoek

Verkeerstelling en kentekenonderzoek BIJLAGEN Bijlage 1: Verkeerstelling en kentekenonderzoek Verkeersonderzoek Zijtaart november 2011 Opdrachtgever: BRO Contactpersoon: mevr. L. van Oort Rapporttype: Auteur(s): conceptrapport Jan Hagens

Nadere informatie

Doorstroming op de Van der Capellenlaan

Doorstroming op de Van der Capellenlaan 3 Doorstroming op de Van der Capellenlaan Een onderzoek naar de verkeerssituatie op het kruispunt Van der Capellenlaan Industrieweg - Deventerweg te Zutphen Datum 27 mei 2010 Status Definitief Colofon

Nadere informatie

Provincie Noord-Brabant. Analyse oplossingsrichtingen

Provincie Noord-Brabant. Analyse oplossingsrichtingen Provincie Noord-Brabant Analyse oplossingsrichtingen Odiliapeel Provincie Noord-Brabant Analyse oplossingsrichtingen Odiliapeel Datum 28 november 2014 Kenmerk NBA290/Wrd/004 Eerste versie 7 november 2014

Nadere informatie