Monitoring en evaluatie Monicabrug. Hier komt tekst 0-meting Hier komt ook tekst. Utrecht.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Monitoring en evaluatie Monicabrug. Hier komt tekst 0-meting Hier komt ook tekst. Utrecht.nl"

Transcriptie

1 Monitoring en evaluatie Monicabrug Hier komt tekst 0-meting Hier komt ook tekst

2 Verkeer doseren bij de Monicabrug Knijp Monicabrug De knijp Monicaburg is op 8 juni in werking getreden. Vanaf dan is de route Weerdsingel WZ Oudenoord Kaatstraat minder aantrekkelijk voor het autoverkeer door het verkeer bij de verkeerslichten minder groen licht te geven. Doel hiervan is het verbeteren van de luchtkwaliteit in het centrum door doorgaand verkeer uit het centrum te weren. Hoe doseren? Het verkeer wordt gedoseerd door bij verschillende verkeerslichten in de omgeving van de Monicabrug verkeer beperkt door te laten rijden. Het aantal auto s dat door het groene verkeerslicht kan rijden wordt hierdoor gereguleerd. Dit geldt alleen voor het verkeer dat van de Daalsetunnel naar de Weersingel WZ- Oudenoord rijdt en andersom. De doorstroming voor verkeer op de route dat het centrum uitrijdt verandert niet, waardoor er geen files op de Weerdsingel WZ komen te staan. Monitoring en evaluatie De gemeente Utrecht houdt tijdens en na de invoering van de knijp Monicabrug de vinger aan de pols. De gemeente wil de ontwikkelingen van het verkeer in de gaten houden om zo te zien wat het werkelijke effect van de knijp op straat is. Hierdoor kan de gemeente niet alleen controleren of de gestelde doelen gehaald worden, maar kan de gemeente ook reageren op eventuele ongewenste effecten van de knijp. Daarnaast houdt de gemeente ook de ervaringen en tevredenheid van omwonenden en ondernemers in de gaten.

3 Monitoring en evaluatie Wat gaan we meten? Om de ontwikkelingen van het verkeer in de gaten te houden gaat de gemeente een aantal zaken monitoren: De gemeente monitort constant de hoeveelheid motorvoertuigen dat op de verschillende wegen van en naar de Weerdsingel WZ rijdt. Dit doen we door telcijfers van verkeerslichten en telslangen te analyseren. De gemeente zet waarnemers in die tijdens en na de invoering van de knijp op straat observeren wat de verkeerssituatie is en eventuele ongewenste effecten direct door kunnen geven. De gemeente vraagt bewoners en ondernemers naar hun ervaringen met de knijp. Hiervoor wordt een digitale enquête verspreid. Deze enquête verspreiden we tijdens de 2-meting en 3-meting (zie kader). Wanneer gaan we meten? De effecten van de knijp zullen niet gelijk zichtbaar zijn. Verkeer moet wennen aan de nieuwe situatie en de nieuw te rijden routes moeten op lange termijn een gewoonte worden. We meten het effect van de knijp daarom op verschillende momenten: 0-meting: door de verkeerssituatie vóór de invoering van de knijp goed in beeld te hebben kunnen we de effecten van de knijp hier mee vergelijken (voorjaar 2014). 1-meting: door tijdens de invoering van de knijp te monitoren kunnen we zien wat het effect van de knijp op straat is (juni 2015). 2-meting: een paar maanden na de invoering van de knijp kunnen we zien of het verkeer op de Weerdsingelroute is afgenomen (najaar 2015). 3-meting: een jaar na de invoering kunnen we zien of het effect ook op lange termijn zichtbaar is (en blijft) (zomer 2016).

4 Verkeerscijfers monitoren Verkeerscijfers: hoe meten we dat? De hoeveelheid motorvoertuigen op de Utrechtse wegen meten we op twee verschillende manieren: via detectielussen bij verkeerslichten en via tijdelijke telslangen. Detectielussen Verschillende verkeersregelinstallaties zijn voorzien van detectielussen. Detectielussen zitten in de weg en registreren hoeveel verkeer er over een rijstrook rijdt. Deze informatie leest de gemeente uit. Zo kunnen we op dagniveau in de gaten houden hoeveel motorvoertuigen er op de verschillende locaties rijden. Telslangen Op plekken waar geen verkeerslichten aanwezig zijn kan de hoeveelheid verkeer geteld worden door het plaatsen van tijdelijke telslangen. Ook deze telslangen registreren hoeveel motorvoertuigen er rijden. Waar meten we? Tijdens de monitoring en evaluatie analyseren we de verkeerscijfers van de verkeerslichten in de directe omgeving van de Monicabrug (Paardenveld, Weerdsingel WZ/Oudenoord, Oudenoord/Kaatstraat). Hierdoor kunnen we zien of de hoeveelheid motorvoertuigen op deze route afneemt. Om ook het effect van de knijp op de omliggende wegen in Utrecht te monitoren, gebruiken we ook de verkeerscijfers van een groot aantal verkeerslichten op belangrijke invalswegen zoals de Kardinaal de Jongweg, Marnixlaan, Westplein, Europalaan en Rubenslaan. Om de verkeerseffecten in Ondiep te meten plaatsen we op de meetmomenten telslangen in diverse straten.

5 0-meting 0-meting: waar rekening mee houden? De 0-meting is bedoeld om effecten van de knijp te meten. Verkeerscijfers kunnen worden beïnvloed door verschillende zaken: Het moment van meting: de verkeersintensiteiten zijn afhankelijk van de tijd van het jaar. Zo zal er bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie minder verkeer zijn dan op een natte herfstdag. Werkzaamheden: door werkzaamheden kunnen bepaalde wegen worden afgesloten of kan verkeer over andere wegen worden gestuurd waardoor hier de intensiteiten tijdelijk toe- of afnemen. Kwaliteit data: de teltechniek is helaas soms onderhevig aan storingen. Hierdoor tellen de lussen soms niet of niet goed. Daarnaast is er sprake van foutmarges. Waar moeten we rekening mee houden? Als we verkeerscijfers van ná de invoering van de knijp gaan vergelijken met verkeerscijfers van vóór de invoering van de knijp, moeten we scherp zijn op de aanwezigheid van de hiernaast aangegeven zaken. Het effect wat we onderzoeken kan immers veroorzaakt zijn door de invoering van de knijp, maar ook door bijvoorbeeld de aanwezigheid van werkzaamheden in het gebied tijdens de 0-meting of door een storing in de tellussen. Om de effectmeting van de knijp Monicabrug zo goed mogelijk uit te kunnen voeren is de gemeente Utrecht druk bezig de kwaliteit van de telcijfers in kaart te brengen. Detectielussen die niet goed werken worden niet meegenomen in de effectmeting en de telcijfers van de goed werkende lussen worden op een overzichtelijke manier verzameld. Op de volgende pagina is hier meer informatie over te vinden. Verwachting De verwachting is dat de dosering en bijhorende reisinformatie een groot deel van het verkeer zal verleiden andere routes te kiezen om hun bestemming te bereiken, zodat het doel, een leefbaardere Weerdsingel en minder doorgaand verkeer door de stad, bereikt wordt.

6 Constante monitoring Verkeerscijfers per week De gemeente verzamelt voor elk geschikt verkeerslicht in het onderzoeksgebied de hoeveelheid motorvoertuigen dat hier op een gemiddelde werkdag per week rijdt (per rijrichting). Deze cijfers brengen we in beeld voor alle weken van begin 2014 tot half Deze cijfers geven we weer in een grafiek zodat je per rijrichting kan zien hoe de hoeveelheid motorvoertuigen in een jaar verandert (zie afbeelding hiernaast voor een voorbeeld). In de grafiek zijn op de horizontale as de weeknummers weergegeven. Op de verticale as is de hoeveelheid motorvoertuigen per etmaal te zien. De blauwe lijn laat zien hoeveel motorvoertuigen er gemiddeld op de betreffende rijstrook in de verschillende weken is gemeten. De rode lijn laat zien welke optredende marges in beschouwing genomen moeten worden. Door deze manier van monitoring zowel vóór als ná de invoering van de knijp uit te voeren kunnen we zien welke effecten optreden. Stand van zaken De gemeente is druk bezig de verkeerscijfers van de verkeerslichten in het onderzoeksgebied te vertalen in grafieken zoals hierboven weergegeven. Deze grafieken geven een duidelijke visualisatie van de verkeersgegevens waarop we onze 0-meting baseren. Gedurende de invoering van de knijp en de periode die hier op volgt vullen we deze grafieken elke maand aan. Hierdoor kunnen we snel zien of er een trendbreuk ontstaat (anders dan wisselingen veroorzaakt door seizoen, werkzaamheden of schommelingen binnen de marge). De ruwe data van voertuigregistraties ter plaatse van verkeerslichten is openbaar en beschikbaar via:

7 0-meting: directe omgeving Monicabrug Toelichting Op de kaartjes die vanaf deze sheet zijn weergegeven staat een indicatie aangegeven van de hoeveelheid motorvoertuigen dat in de referentiesituatie (voorjaar 2014) op de verschillende wegen in de omgeving van de Monicabrug reed. Deze intensiteiten zijn afgerond op 500-tallen. De weergegeven intensiteiten (mvt/etmaal) geven de hoeveelheid motorvoertuigen op een gemiddelde werkdag vóór de start van de verbouwing van Paardenveld weer. Het betreft het totaal aantal motorvoertuigen dat richting het kruispunt rijdt (alle voorsorteerstroken bij elkaar opgeteld) Opmerkingen Er zijn geen betrouwbare VRI metingen van het verkeer dat in en uit de St. Jacobsstraat rijdt. Er zijn geen betrouwbare VRI metingen van het verkeer op het kruispunt Oudenoord- Kaatstraat Er zijn voor de 0-meting geen telgegevens beschikbaar voor Paardenveld.

8 0-meting: Westplein

9 0-meting: Kardinaal de Jongweg

10 0-meting: Marnixlaan en Amsterdamsestraatweg

11 0-meting: Ondiep Naast de constante monitoring van de verkeerscijfers bij verkeerslichten hebben we ook een 0-meting uitgevoerd in Ondiep met behulp van telslangen. Op 12 locaties is in het voorjaar van 2014 en het voorjaar van 2015 gemeten hoeveel verkeer er door de straten rijdt. De resultaten hiervan vindt u in de tabel hiernaast. Ook na de invoering van de knijp zal op deze locaties op verschillende momenten de hoeveelheid verkeer worden gemeten. Locatie 28/3-16/ (mvt/etmaal) 11/4-26/ (mvt/etmaal) Locatie 1: Amsterdamsestraatweg (Fabriekstraat-Harpstraat) Locatie 2: Acaciastraat (Begoniastraat-Esdoornstraat) Locatie 3: Mimosastraat (Plantage-Amsterdamsestraatweg) Locatie 4: Ondiep-Zuidzijde (Mariëndaalstraat-Plantage) Locatie 5: Royaards van den Hamkade (Pijnboomstraat Ondiep-Zuidzijde) Locatie 6: Ahornstraat (Boomgaardlaan-Amandelstraat) Locatie 7: Oudenoord (Omloop-Oude Pijlsweerdstraat) Locatie 8: Omloop (Vijgeboomstraat-Vinkertlaan) Locatie 9: Laan van Chartoise (Palissanderstraat-A Geesinkstraat) Locatie 10: Anton Geesinkstraat (Meloenstraat-Hogelanden Weszijde) Locatie 11: Loevenhoutsedijk (Anthoniedijk-Hoogstraat) Locatie 12: Ondiep (Boerhaavelaan-Klimopstraat) -* Tabel: Hoeveelheid motorvoertuigen (mvt) per etmaal op een gemiddelde werkdag (beide richtingen bij elkaar opgeteld). * Op deze locatie is in 2014 niet gemeten Bron: Detectielussen

12 Hoe nu verder? Het monitoring en evaluatieteam is druk bezig met het meten van de effecten. Vanaf 8 juni ziet u ons al op meerdere momenten op straat om de verkeerssituatie te schouwen. Daarnaast gaan we de grafieken met telcijfers van de verschillende verkeerslichten het komende jaar verder aanvullen met nieuwe cijfers en zullen in Ondiep verschillende tellingen worden uitgevoerd. In de zomer (medio augustus) en eind van het jaar (medio december) van 2015 en in de zomer (medio augustus) van 2016 zullen we de resultaten van de verschillende metingen kenbaar maken via Disclaimer Er kunnen geen rechten aan deze data worden ontleend. We wijzen iedere aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van de geboden datasets van de hand. Heeft u vragen of heeft u een melding mail dan naar monicabrug@utrecht.nl.

Monitoring & evaluatie 'Knijp Monicabrug' 2-meting: Enquête. Definitief Utrecht, februari 2016

Monitoring & evaluatie 'Knijp Monicabrug' 2-meting: Enquête. Definitief Utrecht, februari 2016 Monitoring & evaluatie 'Knijp Monicabrug' 2-meting: Enquête Definitief Utrecht, februari 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 1.1 Monitoring en evaluatie knijp Monicabrug 4 1.2 Enquête 2-meting: respondenten

Nadere informatie

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersavond over de effecten van de knijp Monicabrug op 23 maart 2016

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersavond over de effecten van de knijp Monicabrug op 23 maart 2016 Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersavond over de effecten van de knijp Monicabrug op 23 maart 2016 Datum: 17 mei 2016 Tijdens de bewoners waren ongeveer 80 bewoners aanwezig uit Pijlsweerd

Nadere informatie

Rapport behorende bij meetresultaten Gemeente Haarlem

Rapport behorende bij meetresultaten Gemeente Haarlem Verkeersmeting Houtplein Rapport behorende bij meetresultaten Gemeente Haarlem 25 september 2018 Project Opdrachtgever Verkeersmeting Houtplein Gemeente Haarlem Document Rapport behorende bij meetresultaten

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEID 50 km/ uur 8000 auto s

VERKEERSVEILIGHEID 50 km/ uur 8000 auto s VERKEERSVEILIGHEID 1 2 2017 Oudenoord Google Maps Oudenoord VERKEERSVEILIGHEID 50 km/ uur 8000 auto s Opnamedatum afbeelding: sep. 2016 Utrecht Street View - sep. 2016 2017 Google 1 2 2017 82 Loevenhoutsedijk

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 14 030 www.utrecht.nl Aan de gemeenteraad Behandeld door M. Kikkert Doorkiesnummer 030-28 61151 E-mail margreet.kikkert@utrecht.nl Onderwerp Verkeersroute

Nadere informatie

Wijkkrant de Ster is een uitgave van Buurtcomité Hoogstraat e.o. Knijp Monicabrug

Wijkkrant de Ster is een uitgave van Buurtcomité Hoogstraat e.o. Knijp Monicabrug november 2015 Wijkkrant de is een uitgave van Buurtcomité Hoogstraat e.o. Jaargang 21 Editie 4 De Knijp Monicabrug De knijp Monicaburg is op 8 juni in werking getreden. De herinrichting van de Weerdsingel

Nadere informatie

Actiegroep Stopknipmonicabrug www.stopknipmonicabrug.nl. Utrecht, 24 februari 2014. Geachte leden van de gemeenteraad / geachte mevrouw, heer,

Actiegroep Stopknipmonicabrug www.stopknipmonicabrug.nl. Utrecht, 24 februari 2014. Geachte leden van de gemeenteraad / geachte mevrouw, heer, Actiegroep Stopknipmonicabrug www.stopknipmonicabrug.nl Utrecht, 24 februari 2014 Geachte leden van de gemeenteraad / geachte mevrouw, heer, Wij, Actiegroep Stopknipmonicabrug, zijn erg bezorgd over de

Nadere informatie

Verkeersonderzoek maatregelen doorgaand verkeer weren Breestraat Beverwijk

Verkeersonderzoek maatregelen doorgaand verkeer weren Breestraat Beverwijk Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Rapportage Mechanische verkeerstellingen Wijdemeren najaar 2017

Rapportage Mechanische verkeerstellingen Wijdemeren najaar 2017 Rapportage Mechanische verkeerstellingen Wijdemeren najaar 2017 Inhoud Verantwoording Inleiding 3 Onderzoek: Verkeerstellingen Wijdemeren Onderzoeksopzet 3 Periode: september/oktober 2017 Uitvoering 3

Nadere informatie

Analyse doorstroming gemotoriseerd verkeer op t Goylaan

Analyse doorstroming gemotoriseerd verkeer op t Goylaan Analyse doorstroming gemotoriseerd verkeer op t Goylaan Herinrichting van t Goylaan zorgt voor verbeterde doorstroming t Goylaan in gemeente Utrecht is medio 2016 heringericht. De 2 x 2 rijstroken zijn

Nadere informatie

Omdat we ons verplaatsen

Omdat we ons verplaatsen Omdat we ons verplaatsen 1 2 Monitoring experimenteerweken Knoop Kampen In de periode van 27 juni tot en met 15 juli is in Kampen geëxperimenteerd met een aantal mobiliteitsmaatregelen. Om de effecten

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Betreft : Nulmeting doorgaand vrachtverkeer Haren - Glimmen

Betreft : Nulmeting doorgaand vrachtverkeer Haren - Glimmen Notitie HASKONINGDHV NEDERLAND B.V. INFRASTRUCTURE Aan : Gemeente Haren Van : Sjoerd Hoekstra en Rifai Sahebali Datum : 26 maart 2015 Kopie : Archief, dossier Onze referentie : BD4388-INFRA-TRNL-N001-F1.0

Nadere informatie

Tekening T1 : Fietsers en motorvoertuigen (samengevoegd) tellen op een lokatie met een middenberm

Tekening T1 : Fietsers en motorvoertuigen (samengevoegd) tellen op een lokatie met een middenberm ijlage E Slangopstellingen overzicht T.b.v. assenpaar-tellingen : Tekening T : Fietsers en motorvoertuigen (samengevoegd) tellen op een lokatie met een middenberm Tekening T2 : Motorvoertuigen tellen op

Nadere informatie

Meerzicht Lisse. Resultaten onderzoek parkeren en verkeer. Definitief Gepresenteerd op: &

Meerzicht Lisse. Resultaten onderzoek parkeren en verkeer. Definitief Gepresenteerd op: & Meerzicht Lisse Resultaten onderzoek parkeren en verkeer Definitief Gepresenteerd op: 09-12-2015 & 05-07-2016 Meerzicht Parkeren 2 Kencijfers Parkeertellingen Meerzicht Parkeren 3 Kencijfers: Voor nieuwe

Nadere informatie

Project Sint-Pancras. Autonotitie. Naam: Erik de Boer Klas: V2A Studentnummer:

Project Sint-Pancras. Autonotitie. Naam: Erik de Boer Klas: V2A Studentnummer: Project Sint-Pancras Autonotitie Naam: Erik de Boer Klas: V2A Studentnummer: 182265 1 Inhoudsopgave Bladzijde: Algemene inleiding 3 Notitie autoverkeer 4 1. Voorzieningen 5 > Kaart met voorzieningen +

Nadere informatie

Notitie / Memo. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

Notitie / Memo. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Notitie / Memo Aan: Klépierre, t.a.v. Sarah Vehmeijer Van: Jos Hengeveld Datum: Monday, 13 November 2017 Kopie: Ons kenmerk: Bereikbaarheid HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Onderwerp: Bereikbaarheid

Nadere informatie

Jacobsstraat = hoofdfietsroute

Jacobsstraat = hoofdfietsroute Jacobsstraat = hoofdfietsroute Uitsnede van de kaart pagina 46 GVVP 2005 Herinrichting Jacobsstraat De plussen: Asfalt op de fietsroute! Geen verkeerslicht bij Jacobikerk Weginrichting veel minder gericht

Nadere informatie

VRU verkeersmodel: de nieuwe kleren van de keizer

VRU verkeersmodel: de nieuwe kleren van de keizer VRU verkeersmodel: de nieuwe kleren van de keizer Etmaalintensiteiten spelen een belangrijke rol bij de berekening van luchtkwaliteit. De gemeente Utrecht berekent die intensiteiten per wegvak voor het

Nadere informatie

Twistpunt 1: verkeersintensiteit Jacobstraat

Twistpunt 1: verkeersintensiteit Jacobstraat Twistpunt 1: verkeersintensiteit Jacobstraat Alle intensiteiten incl. bussen. visuele tellingen 14-9-2010 mvt tussen 7-19 uur VRI Monicabrug gem. 1e hj 2012 mvt/etmaal Monitoringstool 2011 zichtjaar 2011

Nadere informatie

Slimme, Routes, Slim Regelen, Slim Bestemmen. Inzoom intensiteiten autoverkeer. Hier komt tekst. Hoofdlijnenberaad 13 oktober Utrecht.

Slimme, Routes, Slim Regelen, Slim Bestemmen. Inzoom intensiteiten autoverkeer. Hier komt tekst. Hoofdlijnenberaad 13 oktober Utrecht. Slimme, Routes, Slim Regelen, Slim Bestemmen Inzoom intensiteiten autoverkeer Hoofdlijnenberaad 13 oktober 2015 Hier komt tekst Rekentool als foto die een toekomstsituatie beschrijft Analyse op schaalniveau

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Westelijke stadsboulevard

Veelgestelde vragen Westelijke stadsboulevard Veelgestelde vragen Westelijke stadsboulevard Vraag Antwoord 1. Stadsboulevard Waarom wil de gemeente een stadsboulevard aanleggen? Staat de aanleg van de westelijke stadsboulevard al vast Hoe gaat de

Nadere informatie

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017 Ammerzoden en Hedel Evaluatie verkeersaanpassingen Peter Nijhout November 2017 Inhoud Doelstelling projecten Hedel en Ammerzoden Doel evaluatie Zijn modelverwachtingen gerealiseerd? Evaluatie Huidige verkeersproblematiek

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Wilhelminalaan e.o.

Akoestisch onderzoek Wilhelminalaan e.o. 030-286 00 00 Akoestisch onderzoek Wilhelminalaan e.o. Resultaten van een nul-onderzoek rapport van de afdeling Expertise Milieu februari 2016 www.utrecht.nl Colofon uitgave Expertise Milieu Milieu en

Nadere informatie

Daendelsweg -Emmalaan

Daendelsweg -Emmalaan Daendelsweg -Emmalaan Informatieavond - 9 maart 2016 H.W. Daendels Koningin Emma Indeling van de avond Ontvangst met koffie en thee Opening door Susanne Van der Putt, voorzitter Welkom door Johan Kruithof,

Nadere informatie

Van. Bijlagen. Als bijlage is informatie over de randvoorwaarden van een 30km/uur zone opgenomen.

Van.  Bijlagen. Als bijlage is informatie over de randvoorwaarden van een 30km/uur zone opgenomen. PostadresPostbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon030-286 00 00 Fax 030-286 00 00 www.utrecht.nl Notitie Aan Onderwerp Mobiliteit Amsterdamsestraatweg Doorkiesnummer Kopie Gebiedsteam REO-Noordwest, Kernteam

Nadere informatie

Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del

Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del Rapportage maart-2014 / DO okt 2014 28 oktober 2014 versie 4 1 Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del opdrachtgever Gemeente Rozendaal

Nadere informatie

Verkeersontwikkelingen in de Boomberglaan

Verkeersontwikkelingen in de Boomberglaan Verkeersontwikkelingen in de Boomberglaan 2011-2015 Verkeersgroep BBL Lambert van der Laan Oktober 2016 1 Inleiding In 2012 verscheen er een notitie van de verkeersgroep Boomberglaan over de verkeerssituatie

Nadere informatie

Verkeerseffecten brugverbinding Eendragtspolder

Verkeerseffecten brugverbinding Eendragtspolder Gemeente Zuidplas Verkeerseffecten brugverbinding Eendragtspolder Analyse middels verkeersmodel Gemeente Zuidplas Verkeerseffecten brugverbinding Eendragtspolder Analyse middels verkeersmodel Datum 8 augustus

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Tuitjenhorn / Warmenhuizen Gemeente Schagen

Verkeersonderzoek Tuitjenhorn / Warmenhuizen Gemeente Schagen 2013 Verkeersonderzoek Tuitjenhorn / Warmenhuizen Gemeente Schagen 0 16-12-2013 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 STUDIEGEBIED... 3 3 KENTEKENONDERZOEK... 4 3.1 Onderzoekslocaties... 4 3.2 Onderzoeksopzet...

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft Nadere toelichting afweging instellen linksafverbod Geldropseweg

gemeente Eindhoven Betreft Nadere toelichting afweging instellen linksafverbod Geldropseweg gemeente Eindhoven Stichting Witte Dorp/De Burgh Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, Verkeer en Openbare Ruimte Van mw. M. Jansen- van der Zande Kamer Telefoon (040) 238 63 88 14 juni 2012 Memo Betreft

Nadere informatie

2 8 NOV. 2013 R. Kok RU / Beheer Openbare Ruimte 0475-359 298

2 8 NOV. 2013 R. Kok RU / Beheer Openbare Ruimte 0475-359 298 www.roermond.nl uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlichtingen bij sector/afdeling doorkiesnr /UIT/12345 26 november 2 8 NOV. R. Kok RU / Beheer Openbare Ruimte 0475-359 298 AAN de voorzitter

Nadere informatie

Voorstellen Arianne van de gemeente en Gertjan Leeuw en Jaap Bout van Antea Group

Voorstellen Arianne van de gemeente en Gertjan Leeuw en Jaap Bout van Antea Group Welkom op de derde bijeenkomst Voorstellen Arianne van de gemeente en Gertjan Leeuw en Jaap Bout van Antea Group Inhoudelijke vragen, opsparen tot het einde Doel van de meedenksessie is dat we iedereen

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 030-286 10 00 www.utrecht.nl Aan: de Commissie Stad en Ruimte Behandeld door X. Verduijn Doorkiesnummer 06-39 89 71 64 E-mail x.verduijn@utrecht.nl Onderwerp

Nadere informatie

Voorrangspleintje (Langzaam rijden gaat sneller)

Voorrangspleintje (Langzaam rijden gaat sneller) Voorrangspleintje (Langzaam rijden gaat sneller) Principes: Beheerste snelheid Afwikkeling op basis van zelfregulering: Hoofdstroom (ook fietsers) logisch in de voorrang Oversteken (ook de auto) in etappes,

Nadere informatie

Uitkomsten verkeers- en fietsmeting maart 2018 Verbetertraject Dorpsstraten e.o.

Uitkomsten verkeers- en fietsmeting maart 2018 Verbetertraject Dorpsstraten e.o. Uitkomsten verkeers- en fietsmeting maart 2018 Verbetertraject Dorpsstraten e.o. Inleiding Binnen het verbetertraject Dorpsstraten e.o. is één van de acties een pilot verkeersafsluiting 2 e Dorpsstraat.

Nadere informatie

: Onderzoek verkeersafwikkeling ontwikkeling buitengebied Zeewolde : Ontwikkeling logies seizoensarbeiders

: Onderzoek verkeersafwikkeling ontwikkeling buitengebied Zeewolde : Ontwikkeling logies seizoensarbeiders Logo MEMO Aan Van Dossier Project Betreft : Kees Vos : Jos Hengeveld en Mirjam van de Wege : BB3561-100-100 : Onderzoek verkeersafwikkeling ontwikkeling buitengebied Zeewolde : Ontwikkeling logies seizoensarbeiders

Nadere informatie

Nationaal verkeerskundecongres 2016

Nationaal verkeerskundecongres 2016 Nationaal verkeerskundecongres 2016 De VeloViewer: hier fietst Den Haag! R. (Rinse) Gorter, MSc (Gemeente Den Haag) ir. J. (Jasper) Vries (Gemeente Den Haag) Samenvatting Het stimuleren van fietsgebruik

Nadere informatie

Adviesnota. Divisie Ruimte, Mobiliteit en Infra

Adviesnota. Divisie Ruimte, Mobiliteit en Infra Aan Jan Willem van der Linde Van Marco van der Linden Telefoon 0613942998 Kenmerk E80-MLI-KA-1700857 Projectnummer RM004958 Onderwerp Verkeerscijfers en nieuwe ontwikkelingen Ter Aar Datum 31 juli 2017

Nadere informatie

Openbaar. Elf maanden S100: over het verkeer dat gebruik maakt van De Oversteek en S100

Openbaar. Elf maanden S100: over het verkeer dat gebruik maakt van De Oversteek en S100 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Elf maanden S100: over het verkeer dat gebruik maakt van De Oversteek en S100 Programma / Programmanummer / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting

Nadere informatie

KENTEKENONDERZOEK BOSGEBIED HEERDE

KENTEKENONDERZOEK BOSGEBIED HEERDE KENTEKENONDERZOEK BOSGEBIED HEERDE een analyse van het doorgaand verkeer en het recreatief bestemmingsverkeer R. Beunen KENTEKENONDERZOEK BOSGEBIED HEERDE Een analyse van het doorgaand verkeer en het

Nadere informatie

portefeuillehouder M. Bosman

portefeuillehouder M. Bosman Informatienota aan de raad ** onderwerp Dossier : resultaten verkeerstelling nummer raadsstuk B 254 datum 26/06/2012 afzender college portefeuillehouder M. Bosman behandelend ambtenaar R. Simons bijlagen

Nadere informatie

AANGETEKEND Burgemeester en wethouders van Den Haag Spui 70 2511 BT Den Haag. Ook per fax: 070-353 27 82. Amsterdam, 5 april 2005

AANGETEKEND Burgemeester en wethouders van Den Haag Spui 70 2511 BT Den Haag. Ook per fax: 070-353 27 82. Amsterdam, 5 april 2005 AANGETEKEND Burgemeester en wethouders van Den Haag Spui 70 2511 BT Den Haag Ook per fax: 070-353 27 82 Amsterdam, 5 april 2005 Dossiernummer : 20050025 Betreft : Luchtkwaliteit Veerkades Geacht college,

Nadere informatie

Rapportage Monitoring OWN A4 Delft-Schiedam

Rapportage Monitoring OWN A4 Delft-Schiedam Rapportage Monitoring OWN A4 Delft-Schiedam De verkeersintensiteiten op het onderliggend wegennet in beeld Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid Versie 1.1, 22 mei 2017 Definitief Vertrouwelijk Royal HaskoningDHV

Nadere informatie

Verkeersplan werk in uitvoering Kempenbaan-Midden

Verkeersplan werk in uitvoering Kempenbaan-Midden Verkeersplan werk in uitvoering Kempenbaan-Midden Inhoud Achtergrondinformatie project Kempenbaan (gedeelte beter benutten) Proces Verkeersplan Werk in Uitvoering Verkeersrelaties: autogebruik, fietsgebruik

Nadere informatie

Verkeerscirculatie Wisselspoor Utrecht. Klankbordgroep 9 maart 2016

Verkeerscirculatie Wisselspoor Utrecht. Klankbordgroep 9 maart 2016 Verkeerscirculatie Wisselspoor Utrecht Klankbordgroep 9 maart 2016 2 Inhoud Huidige situatie Verkeerskundige effecten deelgebied I Ontsluitingsvarianten Ligging in Utrecht 3 4 Huidige situatie Legenda

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Bunnik - Houten. Juni 2014

Verkeersonderzoek Bunnik - Houten. Juni 2014 Verkeersonderzoek Bunnik - Houten Juni 2014 Samenvatting op hoofdlijnen Herkomst- en bestemmingsmatrix voor de gemiddelde werkdag* Kordon binnengebied - Gemiddelde werkdag Naar K1 K2 K3 K4 K5 K6 K7 K8

Nadere informatie

Herinrichting t Goylaan. Presentatie 22 april 2015

Herinrichting t Goylaan. Presentatie 22 april 2015 Herinrichting t Goylaan Presentatie 22 april 2015 Opbouw presentatie Waarom is het nodig? Wat stellen we voor? Wat zijn de verkeerseffecten? Wat zijn milieu-effecten? Wat bereiken we ermee? Hoe gaat het

Nadere informatie

Verkeersverschuivingen Alternatieven MER Marathonweg

Verkeersverschuivingen Alternatieven MER Marathonweg Verkeersverschuivingen Alternatieven MER Marathonweg Gemeente Vlaardingen juli 2009 concept Verkeersverschuivingen Alternatieven MER Marathonweg dossier : C5416-01-001 registratienummer : GS/MBi/MC/V-1117

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Ter Aar

Verkeersonderzoek Ter Aar organisatienaam PREFIX naam Verkeersonderzoek Ter Aar aan Lex Niekel van René Formenoij datum 4-11-2013 betreft Verkeerseffect nieuwe wijk op wegennet Ter Aar 1. Aanleiding In de structuurvisie is besloten

Nadere informatie

Wijkkrant de Ster is een uitgave van Buurtcomité Hoogstraat e.o. Door knip Monicabrug sluipverkeer in onze wijk? KNIP

Wijkkrant de Ster is een uitgave van Buurtcomité Hoogstraat e.o. Door knip Monicabrug sluipverkeer in onze wijk? KNIP November 2013 Wijkkrant de is een uitgave van Buurtcomité Hoogstraat e.o. Jaargang 19 Editie 4 De Door knip Monicabrug sluipverkeer in onze wijk? vo r k Talmalaan St em e ev Lo ij k ed s t ou nh KNIP In

Nadere informatie

mêçàéåíåìããéê= W 2009089 mêçàéåí= léçê~åüíöéîéê= låçéêïéêé=ãéãç= W Verkeerskundig advies rev. 2

mêçàéåíåìããéê= W 2009089 mêçàéåí= léçê~åüíöéîéê= låçéêïéêé=ãéãç= W Verkeerskundig advies rev. 2 1. Inleiding De gemeente Lingewaard is voornemens om de begraafplaats De Hoeve in Huissen uit te breiden. Tevens zijn er plannen om een crematorium te bouwen op deze locatie. Voor beide plannen zijn reeds

Nadere informatie

Verkeersonderzoek vanuit de lucht

Verkeersonderzoek vanuit de lucht Paper Nationale Verkeerskunde Congres 2018 Auteur Ing. C.T. Adema, Hoofd Kenniscluster Mobiliteit, Roelofs Advies en Ontwerp Verkeersonderzoek vanuit de lucht Verkeersonderzoek 2.0 Samenvatting Het verkrijgen

Nadere informatie

Aansluiting Westraven Utrecht

Aansluiting Westraven Utrecht 3 Aansluiting Westraven Utrecht Onderzoek naar de doorstroming en veiligheid op de kruispunten ten zuiden van de A12 bij Westraven Datum 06-07-2010 Status Definitief Colofon Uitgegeven door: In opdracht

Nadere informatie

De werf van de eeuw in Achterbroek

De werf van de eeuw in Achterbroek De werf van de eeuw in Achterbroek Infobrochure over de werken Hallo, Het is zover: vanaf februari 2019 pakken we het kruispunt van Achterbroek en de Roosendaalsebaan aan. Eindelijk, zegt u terecht op

Nadere informatie

Rapportage. Verkeersonderzoek Zuidelijke Rondweg Breda. Voorjaar 2007 en Eindrapportage

Rapportage. Verkeersonderzoek Zuidelijke Rondweg Breda. Voorjaar 2007 en Eindrapportage Rapportage Verkeersonderzoek Zuidelijke Rondweg Breda Eindrapportage Opdrachtgever Gemeente Breda Directie Ruimtelijke Ontwikkeling Afdeling Verkeer en Vervoer Johan Claereboets Opdrachtnemer Dufec Onderzoekt

Nadere informatie

1 Inleiding. Effecten aansluiten Ter Borch op A7. Gemeente Tynaarlo. 15 februari 2018 TYN007/Ksg/

1 Inleiding. Effecten aansluiten Ter Borch op A7. Gemeente Tynaarlo. 15 februari 2018 TYN007/Ksg/ Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Proef afsluiting Zwanenburgerdijk Veelgestelde vragen

Proef afsluiting Zwanenburgerdijk Veelgestelde vragen Proef afsluiting Zwanenburgerdijk Veelgestelde vragen Algemeen Waarom komt de proef afsluiting op de hoek van de Lindenlaan en Zwanenburgerdijk? De afsluiting op de hoek Lindenlaan heeft de grootste invloed

Nadere informatie

Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del

Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del Rapportage juli 2012 23 juli 2012 versie 1 1 Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del opdrachtgever Gemeente Rozendaal dossier BA4000-140-101

Nadere informatie

Samenwoonschool Nigtevecht

Samenwoonschool Nigtevecht Gemeente Loenen Samenwoonschool Nigtevecht samenvatting resultaten verkeerstellingen Datum 11 november 2009 Kenmerk LNE009/Gtv/0040 Eerste versie 22 september 2009 1 Inleiding Begin september 2009 zijn

Nadere informatie

Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar

Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar UTRECHT Maart 2015 Gebiedsagenda West Overzichtskaart verbeterideeën Nummer Titel van het Omschrijving 90 Ik woon sinds kort in lombok

Nadere informatie

Verkeersonderzoek buitengebied. Evaluatie GVVP maatregelen

Verkeersonderzoek buitengebied. Evaluatie GVVP maatregelen Verkeersonderzoek buitengebied Evaluatie GVVP maatregelen Opdrachtgever: Projectnummer: Gemeente Brummen 9X0347 A1 Colosseum 3 Postbus 26 7500 AA ENSCHEDE +31 (0)53 483 01 20 +31 (0)53 432 27 85 info@enschede.royalhaskoning.com

Nadere informatie

Achtergronddocument Mobiliteit Het Nieuwe Centrum Rapportage Rekentool Inleiding

Achtergronddocument Mobiliteit Het Nieuwe Centrum Rapportage Rekentool Inleiding Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 030-286 00 00 www.utrecht.nl Aan College van B&W Van C. Kwantes, H. Servaas Onderwerp Achtergronddocument Mobiliteit bij Keuzedocument Het Nieuwe Centrum

Nadere informatie

1 Ontwikkeling hoofdwegennet

1 Ontwikkeling hoofdwegennet Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 ()57 666 222 F +31 ()57 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid Factsheet Verkeer 1. Inleiding In deze factsheet Verkeer staan de voertuigen en personen centraal die de openbare weg gebruiken. Het gaat hier dus niet om de fysiek aanwezige infrastructuur (die komt aan

Nadere informatie

Verkeers Circulatie Plan

Verkeers Circulatie Plan Verkeers Circulatie Plan Vereniging Bosch en Duin e.o. woensdag 21 december 2012 Judith Hendriks Commissie Verkeer Programma van vanavond 1. Waarom een Vcp? 2. Betrokkenheid van onze vereniging 3. Vcp

Nadere informatie

Verkeerseffecten KPNlocatie

Verkeerseffecten KPNlocatie HBB Ontwikkeling Verkeerseffecten KPNlocatie IJmuiden Definitief Utrecht, 1 juli 2016 Inhoudsopgave 1. Gewijzigde bouwplannen vragen om update verkeersonderzoek 4 1.1 Bouwplannen 4 1.2 Update verkeersonderzoek

Nadere informatie

Inspraakreactie gemeentelijk verkeersplan Slimme Routes, Slim regelen, Slim Bestemmen (SRSRSB)

Inspraakreactie gemeentelijk verkeersplan Slimme Routes, Slim regelen, Slim Bestemmen (SRSRSB) Gemeente Utrecht Afdeling Realisatie Mobiliteit Antwoordnummer 3376 3500 VP Utrecht Maarssen, 2 januari 2016 Betreft: Uw referentie: Inspraakreactie gemeentelijk verkeersplan Slimme Routes, Slim regelen,

Nadere informatie

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Onderwerp Motie Niet van het padje af voor speed-pedelecs Documentnummer Geachte Statenleden, Op 7 juli 2017 hebben uw

Nadere informatie

NOORD-ZUID VERBINDING KEMPEN

NOORD-ZUID VERBINDING KEMPEN NOORD-ZUID VERBINDING KEMPEN EFFECTEN VERKEER 2011-2016 COLOFON Titel Noord-Zuid verbinding Kempen, effecten verkeer 2011-2016 Dossiernummer 17012 Dossierbeheerder Opgesteld door Gereviseerd door Stefaan

Nadere informatie

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Nota Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Mei 2013 Inleiding In het kader van de wettelijke procedure heeft het ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid

Nadere informatie

Verkeerstoets Hotel Bergstraat. Land s-heeren vastgoedontwikkeling

Verkeerstoets Hotel Bergstraat. Land s-heeren vastgoedontwikkeling Verkeerstoets Hotel Bergstraat Land s-heeren vastgoedontwikkeling Colofon Titel: Auteur(s): Opdrachtgever: Projectnaam: Verkeerstoets Hotel Bergstraat Okke Feekes, Alex van den Heijkant Land s-heeren vastgoedontwikkeling

Nadere informatie

Uitkomsten verkeers- en fietsmeting juni 2018 Verbetertraject Dorpsstraten e.o.

Uitkomsten verkeers- en fietsmeting juni 2018 Verbetertraject Dorpsstraten e.o. Uitkomsten verkeers- en fietsmeting juni 2018 Verbetertraject Dorpsstraten e.o. Inleiding Binnen het verbetertraject Dorpsstraten e.o. is één van de acties een pilot verkeersafsluiting 2 e Dorpsstraat.

Nadere informatie

Verkeersanalyse nieuwbouw Brede School Molenhoek

Verkeersanalyse nieuwbouw Brede School Molenhoek Verkeersanalyse nieuwbouw Brede School Molenhoek 2010-03-23 Inleiding Ten behoeve van de nieuwbouw van de Brede School te Molenhoek, is een verkeersanalyse gemaakt. Het doel van de verkeersanalyse is om

Nadere informatie

TEN effecten in Den Haag, Duurzaam Dynamisch Verkeersmanagement door integrale afweging van Traffic, Emissie en Noise (TEN) bij inzet van scenario s

TEN effecten in Den Haag, Duurzaam Dynamisch Verkeersmanagement door integrale afweging van Traffic, Emissie en Noise (TEN) bij inzet van scenario s TEN effecten in Den Haag, Duurzaam Dynamisch Verkeersmanagement door integrale afweging van Traffic, Emissie en Noise (TEN) bij inzet van scenario s Tanja Vonk (TNO) Arjen Reijneveld (Gemeente Den Haag)

Nadere informatie

2 Verkeersgeneratie en routekeuze

2 Verkeersgeneratie en routekeuze Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Resultaten kentekenonderzoek vrachtverkeer N280 (tussen afslag Kelpen-Oler- Duitse grens)

Resultaten kentekenonderzoek vrachtverkeer N280 (tussen afslag Kelpen-Oler- Duitse grens) Memo Aan: : CC: Provincie Limburg ing. D.M.E. (Deborah) Bekkers Wilco Kooijman Datum: 3 februari 2012 Betreft: Resultaten kentekenonderzoek vracht N280 ( afslag Kelpen-Oler- ) Resultaten kentekenonderzoek

Nadere informatie

Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit Rapportage 2011. Samenvatting Amsterdam

Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit Rapportage 2011. Samenvatting Amsterdam Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit Rapportage 2011 Samenvatting Amsterdam 2 3 Stand van zaken luchtkwaliteit 2011 Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL) In 2015 moet Nederland

Nadere informatie

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016 Onderzoek ontlasten Vlietbruggen Onderzoeksresultaten Adviesgroep 10 mei 2016 2 Algemene conclusies Verkeer Voertuigverliesuren ochtendspits Voertuigverliesuren avondspits 10000 9000 8000 7000 6000 5000

Nadere informatie

Effectmeting Haags verkeerscirculatieplan 2011

Effectmeting Haags verkeerscirculatieplan 2011 (Bijdragenr. 89) Effectmeting Haags verkeerscirculatieplan 2011 Ing. Inge Molenaar (gemeente Den Haag) Drs. Christine Swankhuisen (Tabula Rasa) Lisanne de Vrij MSc (Tabula Rasa) Samenvatting In november

Nadere informatie

De Gordiaanse knoop in de Blaricummermeent is een bijzondere verkeersoplossing. In deze notitie wordt ingegaan op de aanleiding van deze maatregel.

De Gordiaanse knoop in de Blaricummermeent is een bijzondere verkeersoplossing. In deze notitie wordt ingegaan op de aanleiding van deze maatregel. MEMO aan: Wethouder A.M. Kennis van: Projectbureau De Blaricummermeent datum: 29 juni 2016 betreft: De Gordiaanse Knoop; aanleiding, vormgeving en functioneren De Gordiaanse Knoop Aanleiding, vormgeving

Nadere informatie

Analyse verkeerseffecten variant 2.1

Analyse verkeerseffecten variant 2.1 Analyse verkeerseffecten variant 2.1 s-gravendijkwal - Henegouwerlaan Januari 2010 Januari 2010 2 1. Inleiding Ten behoeve van de uitwerkingsfase van variant 2.1c uit de Planstudie s-gravendijkwal - Henegouwerlaan

Nadere informatie

Quickscan N244 Advies inzake de doorstroming op de kruispunten N244-Edisonweg en N244-Nieuwe Gouw te Purmerend

Quickscan N244 Advies inzake de doorstroming op de kruispunten N244-Edisonweg en N244-Nieuwe Gouw te Purmerend Ministerie van Verkeer en Waterstaat Quickscan N244 Advies inzake de doorstroming op de kruispunten N244-Edisonweg en N244-Nieuwe Gouw te Purmerend 22 oktober 2007 Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Nadere informatie

Verkeerseffecten structuurvarianten

Verkeerseffecten structuurvarianten Rembrandtlaan Veghel 1 Verkeerseffecten structuurvarianten Eerst een stapje terug hoe ziet de (verkeer)structuur van Veghel eruit? Figuur: Ontwikkelingen Veghel Figuur: Wegencategorisering Veghel De A50

Nadere informatie

Met VRI-data real time inzicht in verkeersstromen

Met VRI-data real time inzicht in verkeersstromen Met VRI-data real time inzicht in verkeersstromen Luc Wismans DAT.Mobility/Utwente lwismans@dat.nl Jakob Henckel DAT.Mobility jhenckel@dat.nl Wierd Janse Gemeente Apeldoorn w.janse@apeldoorn.nl Bijdrage

Nadere informatie

Memo verkeersmeting november 2017 Dorpsstraat Zeist Datum: Versie: 01 Documentnummer: M-09

Memo verkeersmeting november 2017 Dorpsstraat Zeist Datum: Versie: 01 Documentnummer: M-09 Memo verkeersmeting november 2017 Dorpsstraat Zeist Datum: 19-12-2017 Versie: 01 Documentnummer: M-09 Opgesteld door: Gemeente Zeist T. van Boggelen en V. Kriel Inleiding De gemeenteraad van Zeist heeft

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) Verkeersbesluit: Geslotenverklaring Achillesstraat Gemeente Almere Nummer: DSO//3924337xm Steller: Dienst: Datum: Stadsbeheer Burgemeester en wethouders van Almere, op grond van artikel 18, eerste lid,

Nadere informatie

abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus LP DEN HAAG Geachte heer Huls,

abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus LP DEN HAAG Geachte heer Huls, abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus 90602 2509 LP DEN HAAG Contactpersoon Doorkiesnummer Datum 16 juni 2006 Ons kenmerk DGP/WV/u.06.01301

Nadere informatie

1 Inleiding. Effecten aansluiten Ter Borch op A7. Gemeente Tynaarlo. 4 december 2015 TYN002/Ksg/

1 Inleiding. Effecten aansluiten Ter Borch op A7. Gemeente Tynaarlo. 4 december 2015 TYN002/Ksg/ Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Parkeeronderzoek & Verkeersanalyse Tijdelijke school Meulenveld, Molenhoek

Parkeeronderzoek & Verkeersanalyse Tijdelijke school Meulenveld, Molenhoek Parkeeronderzoek & Verkeersanalyse Tijdelijke school Meulenveld, Molenhoek November 2010 HSRO, Afferden Parkeeronderzoek & Verkeersanalyse Tijdelijke school Meulenveld, Molenhoek COLOFON Datum: November

Nadere informatie

1. Inleiding. Evaluatie Herinrichting Tolsteegsingel - Maliesingel. 2. Evaluatie: veel aspecten bekeken

1. Inleiding. Evaluatie Herinrichting Tolsteegsingel - Maliesingel. 2. Evaluatie: veel aspecten bekeken Evaluatie Herinrichting Tolsteegsingel - Maliesingel Constateringen en aanbevelingen Gemeente Utrecht 1. Inleiding De gemeente Utrecht heeft de Tolsteeg- en Maliesingel in 2016 ingericht als doorfietsroute.

Nadere informatie

Resultaten mechanische tellingen autoverkeer 14 juli 2011

Resultaten mechanische tellingen autoverkeer 14 juli 2011 Resultaten mechanische tellingen autoverkeer 14 juli 2011 In deze memo wordt ingegaan op de resulaten van de mechanische tellingen. De tellingen zijn gehouden in de de volgende weken: Vakantieweek: week

Nadere informatie

Samenvatting Haalbaarheidsstudie Milieuzone Gemeente Helmond, ARS 7 juli 2009

Samenvatting Haalbaarheidsstudie Milieuzone Gemeente Helmond, ARS 7 juli 2009 Samenvatting Haalbaarheidsstudie Milieuzone Gemeente Helmond, ARS 7 juli 2009 1. Opzet onderzoek 1.1. Inleiding Startpunt voor de invoering van een milieuzone is het bepalen van de aard en omvang van het

Nadere informatie

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van gegevens die door de gemeenten zijn aangeleverd:

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van gegevens die door de gemeenten zijn aangeleverd: Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Inleiding. Effecten openstelling Overdiemerweg. Gemeente Gooise Meren. 26 augustus 2016 Gim003/Sls 26 augustus 2016

1 Inleiding. Effecten openstelling Overdiemerweg. Gemeente Gooise Meren. 26 augustus 2016 Gim003/Sls 26 augustus 2016 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570666222 F +31 (0)570666888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Resultaten kentekenonderzoek Stadshart. Technische sessie 10 november 2015

Resultaten kentekenonderzoek Stadshart. Technische sessie 10 november 2015 Resultaten kentekenonderzoek Stadshart Technische sessie 10 november 2015 1 Agenda Doelstelling kentekenonderzoek Opzet kentekenonderzoek Beschrijving huidig verkeersbeeld Kansen voor stadshart Maatregelen

Nadere informatie

VERKEERSKUNDIGE TOETS NIEUW GEMEENTEHUIS LEIDERDORP VERKEERSGENERATIE, VERKEERSAFWIKKELING EN PARKEREN

VERKEERSKUNDIGE TOETS NIEUW GEMEENTEHUIS LEIDERDORP VERKEERSGENERATIE, VERKEERSAFWIKKELING EN PARKEREN VERKEERSKUNDIGE TOETS NIEUW GEMEENTEHUIS LEIDERDORP VERKEERSGENERATIE, VERKEERSAFWIKKELING EN PARKEREN VERKEERSKUNDIGE TOETS NIEUW GEMEENTEHUIS LEIDERDORP VERKEERSGENERATIE, VERKEERSAFWIKKELING EN PARKEREN

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie