1 Station Mook-Molenhoek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 Station Mook-Molenhoek"

Transcriptie

1 1 Station Mook-Molenhoek station Mook-Molenhoek Opgeleverd Station Mook-Molenhoek is op 6 mei 2009 geopend aan de Maaslijn. Het station ligt op het traject Nijmegen- Roermond. Het station levert een belangrijke bijdrage aan de bereikbaarheid van Mook en Molenhoek en omliggende kernen. Station Mook-Molenhoek is het eerste station dat binnen het programma Stadsregiorail gerealiseerd is. Het station trekt bijna 900 in- en uitstappers per dag.

2 De gemeente Mook en Middelaar, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en ProRail hebben gezamenlijk station Mook-Molenhoek gerealiseerd. Mook- Molenhoek is het eerste station in het programma Stadsregiorail. Het station is goed bereikbaar per fiets, auto en bus. Het is daarmee een aantrekkelijk alternatief voor reizigers uit Mook en Middelaar, maar ook uit omliggende kernen Groesbeek, Malden, Gennep, Heumen, Milsbeek en Ottersum. Tijdens de spits stopt de trein vier keer per uur. In de spits rijdt er iedere kwartier een trein, buiten de spits ieder half uur. Het station had bij oplevering 100 fietsenstallingen en 100 parkeerplaatsen. Omdat zoveel reizigers gebruik maken van dit station zijn er inmiddels 128 nieuwe fietsenstallingen geplaatst. In de loop van 2010 wordt ook het aantal parkeerplaatsen uitgebreid. Ook rijden er bussen vanuit de omliggende kernen naar het station. Planning 2010: Uitbreiding van aantal parkeerplaatsen Piet Martens, wethouder Mook en Middelaar Mei 2009 hebben we het station onder grote publieke belangstelling geopend. Ik ben er trots op dat het aantal reizigers nog steeds blijft groeien. Het aantal fietsenstallingen is inmiddels uitgebreid. Wij zorgen nog dit jaar voor de uitbreiding van de parkeerplaatsen.

3 3 Keerspoor Wijchen 1 2 Visuals keerspoor Wijchen 1) met tunnel 2) met overpad 2a Het is de ambitie van Stadsregiorail om vier sprinters per uur te laten rijden tussen Arnhem en Wijchen. Om dat mogelijk te maken, is het noodzakelijk dat de stoptrein Zutphen- Wijchen in Wijchen kan keren. Daarom wordt geïnvesteerd in een keerspoor bij station Wijchen. Het keerspoor wordt een extra stuk spoor tussen de twee bestaande sporen. Gelijktijdig met de aanleg van het keerspoor verbeteren de gemeente Wijchen en ProRail ook de veiligheid van station Wijchen.

4 Keerspoor Wijchen ingetekend op luchtfoto De gemeente Wijchen, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en ProRail werken gezamenlijk aan de ontwikkeling van station Wijchen. De stadsregio is vanuit het programma Stadsregiorail opdrachtgever voor het keerspoor bij Wijchen. De gemeente Wijchen is verantwoordelijk voor de inpassing van het station in de stationsomgeving. ProRail heeft het verkenningsonderzoek uitgevoerd. In het voorjaar van 2010 is zij met de planstudie voor het station gestart. ProRail is ook verantwoordelijk voor de realisatie van het keerspoor. Samen met de gemeente Wijchen werkt zij bovendien aan de veiligheid van het station. Besluitvorming In de planstudie onderzoekt ProRail twee varianten van het keerspoor. Een variant waarbij het perron bereikbaar is via een overpad en een variant waarbij het perron bereikbaar is via een tunnel voor voetgangers en fietsers onder het spoor. De planstudie is eind 2010 klaar. Vervolgens nemen de colleges en raden van de stadsregio en de gemeente Overbetuwe een besluit over de planstudie. Na goedkeuring kan het definitieve ontwerp worden gemaakt en kan de aanbestedingsprocedure starten. Als alles volgens planning verloopt, start de realisatie begin 2012 en is het keerspoor eind 2012 gereed. Planning Voorjaar 2010: Eind 2010: Eind 2011: Eind 2012: Start planstudie Planstudie 2a en 2b: schetsontwerp en voorontwerp klaar Definitief ontwerp en aanbestedingsprocedure afgerond Keerspoor gerealiseerd Rob Engels, wethouder Wijchen: Dankzij de keervoorziening kunnen er meer sprinters gaan rijden in de stadsregio. Hierdoor krijgt Wijchen een veel betere treinverbinding met Nijmegen, Arnhem en de regio tot aan Zevenaar. Tegelijkertijd pakken wij de stationsomgeving aan. De veiligheid wordt verbeterd en we onderzoeken of er een tunnel voor voetgangers en fietsers kan worden ontwikkeld.

5 2 Station Westervoort Visual station Westervoort op basis van de planstudie 2a Station Westervoort is gepland op het traject Arnhem-Doetinchem tussen de stations Arnhem Velperpoort en Duiven. Momenteel is Westervoort de enige gemeente op dit traject zonder station. Het treinstation zal een enorme impuls geven aan de bereikbaarheid van Westervoort. Onderzoek heeft uitgewezen dat het station veel reizigers zal trekken. De gemeente Westervoort ontwikkelt de stationsomgeving en past de infrastructuur rondom het nieuwe station aan. Als alles volgens planning verloopt, kan de eerste trein eind 2011 in Westervoort stoppen.

6 Station Westervoort ingetekend op luchtfoto Gemeente Westervoort, Stadsregio Arnhem Nijmegen en ProRail werken samen aan de ontwikkeling van een station in Westervoort. De Stadsregio Arnhem Nijmegen is vanuit het programma Stadsregiorail opdrachtgever voor het nieuwe station. De gemeente Westervoort is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de stationsomgeving. ProRail ontwikkelt en realiseert het nieuwe station. Stationsomgeving Het nieuwe station komt tegenover het gemeentehuis te liggen en maakt onderdeel uit van het centrumplan van de gemeente Westervoort. De gemeente draagt zorg voor het stationsplein, parkeergelegenheid en de aanpassing van de bestaande wegenstructuur. In het huidige ontwerp is aan de noordzijde van het station plaats voor 150 fietsen en aan de zuidzijde voor 300 fietsen. Voor het station komt een plein te liggen. Aan het plein komen haltes voor bussen en taxi s. Er worden ruim 100 autoparkeerplaatsen bij het station gerealiseerd. Met het nieuwe ontwerp voor de stationsomgeving wordt de barrièrewerking die momenteel bestaat tussen Westervoort Noord en Zuid (het talud) doorbroken. Er wordt een breed viaduct aangelegd dat ervoor zorgt dat beide zijden van het station veilig en snel bereikt kunnen worden en dat bovendien een extra verbinding tussen de twee delen van Westervoort maakt. Besluitvorming ProRail werkt momenteel aan het definitieve ontwerp van het station. In 2010 nemen de colleges en de raden van de stadsregio en de gemeente Westervoort een besluit over dit definitieve ontwerp. Als alles volgens planning verloopt kan het station eind 2011 in gebruik genomen worden. Planning 2010: Definitief ontwerp en aanbesteding 2011: Realisatie Ciska Wobma, wethouder Westervoort Ik ben erg blij met de komst van het station. Het is een goede aanvulling op het openbaar vervoer en zeker een goed alternatief om het autogebruik terug te dringen. Uiteindelijk hopen we op vermindering van files. En wat we zeker niet mogen vergeten is dat het een kwaliteitsimpuls voor het centrum is!

7 4 Keerspoor en goederenwachtspoor Elst Visual van station Elst op basis van de planstudie 2a 2a Het spoor tussen Arnhem en Nijmegen is drukbezet en het aantal treinen zal de komende jaren nog verder toenemen. Op het huidige spoor is de capaciteit beperkt. Extra ruimte kan worden gerealiseerd door het inkorten van de treindienst Tiel-Elst-Arnhem tot Tiel-Elst. Voor deze treinen moet een keerspoor worden aangelegd bij station Elst, zodat de trein bij Elst kan terugrijden naar Tiel. In samenwerking met de provincie Gelderland wordt deze mogelijkheid verder uitgewerkt. Goederentreinen rijden vanaf de Betuweroute richting Noordoost-Nederland. Om de overlast van de invoegende goederentreinen te reduceren, wordt geïnvesteerd in een goederenwachtspoor.

8 Keerspoor en goederenwachtspoor Elst ingetekend op luchtfoto De gemeente Overbetuwe, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en ProRail werken samen aan de ontwikkeling van station Elst. De Stadsregio Arnhem Nijmegen is vanuit het programma Stadsregiorail opdrachtgever voor het keerspoor en het goederenwachtspoor. De gemeente Overbetuwe ontwikkelt het stationsgebied Elst tot een regionaal knooppunt. In dit kader realiseert de gemeente twee tunnels onder het spoor; een voor auto s en een voor langzaam verkeer. ProRail heeft het verkenningsonderzoek naar het keerspoor en het goederenwachtspoor uitgevoerd en werkt momenteel aan de planstudie. Meer ruimte voor treinen Op het traject Arnhem Nijmegen reizen dagelijks ongeveer mensen. Om het groeiend aantal reizigers op te kunnen vangen, moet het aantal treinen worden uitgebreid. In de toekomst moeten er 6 intercity s, 4 stoptreinen Arnhem-Nijmegen én goederentreinen rijden tussen Arnhem en Nijmegen. Dit past niet op het huidige spoor. Keerspoor Een mogelijke oplossing voor meer ruimte op het spoor is het inkorten van de treindienst Tiel-Elst-Arnhem tot Tiel- Elst. De trein uit Tiel moet dan bij Elst weer terugrijden. Daarvoor moet een keervoorziening worden aangelegd bij het huidige station Elst. De stadsregio stelt voor dan de frequentie te verhogen van een naar twee treinen per uur. Reizigers uit de Betuwe kunnen bij Elst rekenen op een goede overstap richting Arnhem of Nijmegen. Stationsomgeving Onder de naam Elst Centraal werkt de gemeente Overbetuwe aan de ontwikkeling van het stationsgebied in Elst. Het station wordt ontwikkeld tot een regionaal vervoersknooppunt. Onderdelen hiervan zijn de aanleg van het keerspoor, het opheffen van de gelijkvloerse spoorwegkruising op de Aamsestraat en verbetering van de lokale verkeersafwikkeling. Station Elst wordt ook een knooppunt van openbaar vervoer, wonen en kantoren. Het hele stationsgebied zal uiteindelijk flink veranderen. Zo wordt de gelijkvloerse spoorwegkruising vervangen door een fietstunnel en een verkeerstunnel voor bus- en hulpdiensten en auto s. Ook komt het nieuwe Huis der Gemeente bij station Elst. Goederenwachtspoor Elst Goederentreinen rijden vanaf de Betuweroute richting Noordoost-Nederland. Om de overlast van de invoegende goederentreinen te reduceren, wordt geïnvesteerd in een goederenwachtspoor. Besluitvorming ProRail heeft het schetsontwerp voor het vernieuwde station aangeleverd en werkt nu aan het voorontwerp. De planstudie is eind 2010 klaar. Vervolgens nemen de colleges en raden van de stadsregio en de gemeente Overbetuwe een besluit over de planstudie. Daarna start ProRail het definitief ontwerp, de aanbestedingsprocedure en de realisatiefase. Als alles volgens planning verloopt, zijn het keerspoor en het goederenwachtspoor eind 2012 klaar. Planning Eind 2009: Eind 2010: Eind 2011: Eind 2012: Start planstudie Planstudie 2a en 2b: schetsontwerp en voorontwerp klaar Definitief ontwerp en aanbestedingsprocedure afgerond Keerspoor en goederenwachtspoor gerealiseerd Jan van Baal, wethouder Overbetuwe: Elst Centraal is een ambitieus maar kansrijk project. Het stationsgebied wordt een regionaal vervoersknooppunt. Het spoor wordt uitgebreid maar zal dankzij de aanleg van twee tunnels geen barrière voor het verkeer zijn.

9 5 Station Nijmegen Goffert foto-animatie station Nijmegen Goffert op basis van verkenning 2a Station Nijmegen Goffert is gepland op het traject Nijmegen- Den Bosch tussen de stations Dukenburg en Nijmegen CS. Onderzoek van de Nederlandse Spoorwegen heeft uitgewezen dat het station dagelijks tussen de en de in- en uitstappers zal trekken. De omgeving Nijmegen Goffert moet een nieuw stedelijk knooppunt worden, een plek waar auto, bus en trein bij elkaar komen.

10 Station Nijmegen Goffert ingetekend op luchtfoto De Gemeente Nijmegen, de Stadsregio Arnhem Nijmegen, ProRail en de Nederlandse Spoorwegen (NS) werken samen aan de ontwikkeling van station Nijmegen Goffert. De Stadsregio Arnhem Nijmegen is vanuit het programma Stadsregiorail opdrachtgever voor het station. De gemeente Nijmegen is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de stationsomgeving. Prorail is verantwoordelijk voor de planontwikkeling en realisatie van het station. De Nederlandse Spoorwegen (NS) is de vervoerder op dit traject. Op station Nijmegen Goffert zal vier keer per uur een trein stoppen. Locatie In het verkenningsonderzoek dat ProRail heeft uitgevoerd wordt de locatie direct ten westen van de Neerbosscheweg grenzend aan het NXP terrein gedefinieerd als de beste locatie. Daarbij is gekeken naar de bereikbaarheid voor fietsen, bussen, voetgangers en auto s, de stedenbouwkundige inpassingen en de sociale veiligheid. Voor de aanleg van het station op deze locatie moet het fietspad van Wijchen naar Nijmegen ter hoogte van het nieuwe station enkele meters verlegd worden. Ook moet er een voetgangersbrug over de Neerbosscheweg naar het nieuwe station komen. Stationsomgeving De omgeving Nijmegen Goffert (Winkelsteeg genoemd) moet een nieuw stedelijk knooppunt worden. Om dit gebied optimaal bereikbaar te maken, is een station onmisbaar. De gemeente Nijmegen streeft ernaar om van deze plek een belangrijke, goed bereikbare ontmoetingsplaats te maken waar ook gewoond en gewerkt kan worden. Een hoge architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit op deze plek staat daarbij centraal. In de buurt van het station werken partijen aan Novio Tech Campus en FiftyTwoDegrees. Besluitvorming ProRail heeft de verkenning naar het station Nijmegen Goffert eind 2009 afgerond. De planstudie naar t station is begin 2010 gestart en wordt naar verwachting eind 2010 afgerond. Vervolgens nemen de colleges en raden van de stadsregio en de gemeente Nijmegen een besluit over de planstudie. Daarna starten het definitief ontwerp, de aanbestedingsprocedure en de realisatiefase. Als alles volgens planning verloopt, is het station eind 2012 klaar. Planning Begin 2010: Eind 2010: Eind 2011: Eind 2012: Start planstudie Planstudie 2a en 2b: schetsontwerp en voorontwerp klaar Definitief ontwerp en aanbestedingsprocedure afgerond Station gerealiseerd Hannie Kunst, wethouder Nijmegen Nijmegen profileert zich steeds meer als een stad waar het aantrekkelijk wonen, werken en recreëren is. Station Nijmegen Goffert is gepland op een steenworp afstand van Fifty Two Degrees, in het hart van de toekomstige Novio Tech Campus en vlakbij het NECstadion in de Goffert. Samen met marktpartijen ontwikkelen we dit gebied tot een stedelijk knooppunt met allure, waar werken, innovatie en ontspanning hand in hand gaan. Een goede bereikbaarheid, en daarmee dus station Nijmegen Goffert, is van wezenlijk belang voor deze ontwikkeling.

Voorstel aan Stadsregioraad nr

Voorstel aan Stadsregioraad nr Voorstel aan Stadsregioraad nr. 2010.001 datum 1 december 2009 portefeuillehouder(s) J. Walraven beleidsterrein(en) Openbaar vervoer onderwerp Realisatie station Westervoort samenvatting voorstel De ambitie

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: Treinverbinding Tiel-Arnhem Portefeuillehouder: Bieze Kerntaak/plandoel: Kerntaak; regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer Plandoel 1: In stand houden en verbeteren

Nadere informatie

Stedenbouwkundige ontwikkelvisie Centraal Station Nijmegen

Stedenbouwkundige ontwikkelvisie Centraal Station Nijmegen Toelichting over de presentatie: Stedenbouwkundige ontwikkelvisie Centraal Station Nijmegen Burgerronde 1 februari 2012, 18.00-19.00 uur Traianuskamer Doel: Toelichting: Informeren Presentatie Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Voorstel aan Stadsregioraad nr

Voorstel aan Stadsregioraad nr Voorstel aan Stadsregioraad nr. 2009.010 datum 27 augustus 2009 portefeuillehouder(s) J. Walraven beleidsterrein(en) Openbaar vervoer onderwerp Verkenning station Nijmegen Goffert samenvatting voorstel

Nadere informatie

Van 22 t/m 28 augustus rijden er geen treinen tussen Doetinchem en Zevenaar. Syntus zet bussen in. Dienstregeling

Van 22 t/m 28 augustus rijden er geen treinen tussen Doetinchem en Zevenaar. Syntus zet bussen in. Dienstregeling Van 22 t/m 28 augustus rijden er geen treinen tussen Doetinchem en Zevenaar. Syntus zet bussen in Dienstregeling In verband met de spoorvernieuwingen op het traject Arnhem - Winterswijk, rijden van zaterdag

Nadere informatie

Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede.

Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. 2010/17 Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. Ingezonden: 29 mei 2010 Onderwerp: Verkeersstromen rond station Ede-Wageningen

Nadere informatie

Reizen zonder spoorboekje. Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Reizen zonder spoorboekje. Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Zes intercity s en zes sprinters per uur in de drukste

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/ per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Op dit moment

Nadere informatie

Vervoersknooppunt voor 110.000 reizigers per dag

Vervoersknooppunt voor 110.000 reizigers per dag Vervoersknooppunt voor 110.000 reizigers per dag Een aantrekkelijk gebied, met een uitgebreid aanbod aan werkgelegenheid Onder de noemer Arnhem Centraal ondergaan station Arnhem en zijn directe omgeving

Nadere informatie

De gewijzigde planexploitatie wordt ter vaststelling aan de Raad voorgelegd.

De gewijzigde planexploitatie wordt ter vaststelling aan de Raad voorgelegd. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Planexploitatie "Knoop Winkelsteeg" Programma / Programmanummer Grondbeleid / 1032 Economie & Toersimae / 1041 BW-nummer Portefeuillehouder H. Kunst/ B. Jeene Samenvatting

Nadere informatie

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV 2 Zuid-Holland biedt veel mogelijkheden om te wonen, werken en recreëren. Het is het economisch hart van Nederland

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

Adhesiebetuiging elektrificatie Maaslijn

Adhesiebetuiging elektrificatie Maaslijn Collegevoorstel Openbaar Adhesiebetuiging elektrificatie Maaslijn Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting Provincie Limburg streeft naar een elektrificatie

Nadere informatie

Onttrekking gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt te Ede aan de openbaarheid

Onttrekking gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt te Ede aan de openbaarheid Gemeenteraad ONTWERP raadsbesluit Onttrekking gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt te Ede aan de openbaarheid Zaaknummer De raad van de gemeente Ede: Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Ede Xx september

Nadere informatie

PARKEREN STATIONSOMGEVING DIEREN GEMEENTE RHEDEN. Eindrapport d.d. 8 mei 2013

PARKEREN STATIONSOMGEVING DIEREN GEMEENTE RHEDEN. Eindrapport d.d. 8 mei 2013 PARKEREN STATIONSOMGEVING DIEREN GEMEENTE RHEDEN Eindrapport d.d. 8 mei 2013 1 2 Inhoud 1 INLEIDING 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Uitgangspunten 3 2 HUIDIGE PARKEERSITUATIE 4 2.1 Inleiding 4 2.2 Huidige parkeercapaciteit

Nadere informatie

Treinhalte HwKk. Varianten 1A en 4

Treinhalte HwKk. Varianten 1A en 4 Treinhalte HwKk Varianten 1A en 4 Bestuursovereenkomst Provincie ZH - Rijnwoude Spoorverdubbeling met 4 treinen /per richting/per uur op werkdagen tot 20.00u Ambitie niveau station is niveau R-Net Prov.

Nadere informatie

Gewijzigde dienstregeling

Gewijzigde dienstregeling van 25 juli 22 augustus 2010 Gewijzigde dienstregeling rond Arnhem omreizen of bus in plaats van trein! Zwolle Deventer Amersfoort Apeldoorn Zutphen Schiphol Ö Rotterdam Centraal Den Haag Centraal Utrecht

Nadere informatie

Spoorboekloos reizen in de Randstad - PHS. Vlot bewegen.veilig leven. Verkeer en Waterstaat.

Spoorboekloos reizen in de Randstad - PHS. Vlot bewegen.veilig leven. Verkeer en Waterstaat. Spoorboekloos reizen in de Randstad - PHS Vlot bewegen.veilig leven. Verkeer en Waterstaat. Spoorboekloos reizen in de Randstad Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Spoorboekloos reizen in de Randstad Er

Nadere informatie

wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje

wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje Waarom Zuidasdok? Zuidasdok is een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. Het project zorgt voor een betere bereikbaarheid

Nadere informatie

nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle

nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle De spoorzone Zwolle: nu nog verscholen achter bussen, auto s, fietsen, hoge loopbruggen en bouwputten, maar straks de place-to-be in Zwolle. Dit gebied is een

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor

Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor Op de bijeenkomst werd voor ProRail een toelichting gegeven door dhr. Bert Kassies. Hij is voor ProRail verantwoordelijk voor het project

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Aanleiding. 2. Reismogelijkheden. 3. Huidige markt. 4. Mogelijke groei. 5. Infrastructuurgevolgen. 6. Conclusies

Inhoudsopgave. 1. Aanleiding. 2. Reismogelijkheden. 3. Huidige markt. 4. Mogelijke groei. 5. Infrastructuurgevolgen. 6. Conclusies MARKTKANSEN EN INFRASTRUCTURELE GEVOLGEN VAN EEN DIRECTE TREIN TUSSEN GRONINGEN EN MAASTRICHT, NAAR AANLEIDING VAN VOORSTELLEN IN HET SP-PLAN BETER VERVOER PER TREIN Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2. Reismogelijkheden

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

Stationsgebied. Toelichting Stedenbouwkundig Plan. 2 & 3 april 2013

Stationsgebied. Toelichting Stedenbouwkundig Plan. 2 & 3 april 2013 Stationsgebied Toelichting Stedenbouwkundig Plan 2 & 3 april 2013 Stedenbouwkundig plan 2010: masterplan: geen vierde kwadrant, dóór de stad 2011: variantenstudie: keuze variant Korte Autotunnel 2012:

Nadere informatie

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013 Alkmaar - Openbare Ruimte Station 18 juni 2013 Hoe gaat het stationsgebied eruit zien? Centrumzijde Stationsplein en Stationsweg Het nieuwe stationsplein aan de Centrumzijde krijgt een stedelijke inrichting

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Huiswerkgroep onderzoekt groei

Huiswerkgroep onderzoekt groei Overleg nieuwe 2007-2010 De regio Utrecht overlegt de komende maanden met de spoorsector over de nieuwe van 2007-2010. De zit nu in de. Voorbereidingen Houten In juli 2004 kregen ProRail en gemeente Houten

Nadere informatie

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302.

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302. Openbaar Besluit Projectmanagement Registratienummer : 2015/2321 Datum : 16 januari 2015 Opgesteld door : J.A. Pierik Onderwerp: Uitspreken voorkeur variant treinstation Hazerswoude-Koudekerk TOELICHTING

Nadere informatie

Spoorkruising en stationsomgeving. Marijke Terpstra, 31 maart 2010

Spoorkruising en stationsomgeving. Marijke Terpstra, 31 maart 2010 Spoorkruising en stationsomgeving Marijke Terpstra, 31 maart 2010 1)Wijck 1: 1853-1856 2)Wijck 2: 1856-1884 3)Boschpoort: 1856-1861 4)Staatspoor: 1865-1914 5)Huidige station: 1914- Luchtfoto uit 1965:

Nadere informatie

WELKOM! 25 maart 2015. Informatiebijeenkomst aanwonenden oostzijde station

WELKOM! 25 maart 2015. Informatiebijeenkomst aanwonenden oostzijde station WELKOM! 25 maart 2015 Informatiebijeenkomst aanwonenden oostzijde station PROGRAMMA Willemien Berkers, gemeente Assen projectleider stationsgebied 1. Korte terugblik 2. Waaraan is het afgelopen jaar gewerkt

Nadere informatie

DE MAASLIJN. DOOD SPOOR OF DUBBEL SPOOR? DE MAASLIJN DOOD SPOOR OF DUBBEL SPOOR?

DE MAASLIJN. DOOD SPOOR OF DUBBEL SPOOR? DE MAASLIJN DOOD SPOOR OF DUBBEL SPOOR? DE MAASLIJN DOOD SPOOR OF DUBBEL SPOOR? Een uitgave van de limburgse sp-statenfractie met SP-Limburg, Brabant, Gelderland en SP afdelingen aan Maaslijn DE MAASLIJN DOOD SPOOR OF DUBBEL SPOOR? Een uitgave

Nadere informatie

Randstadspoor Utrecht - Breukelen een feit. Haalbaarheidsstudie Utrecht - Harderwijk

Randstadspoor Utrecht - Breukelen een feit. Haalbaarheidsstudie Utrecht - Harderwijk December 2008 IN DIT NUMMER Randstadspoor Utrecht - Breukelen een feit Randstadspoor Utrecht - Breukelen Haalbaarheidsstudie Utrecht - Harderwijk Breukelen heeft een belangrijke rol in het regionale openbaar

Nadere informatie

Uitvoeringsstrategie. Spoorzone Rijen. Stec Groep aan gemeente Gilze RIjen

Uitvoeringsstrategie. Spoorzone Rijen. Stec Groep aan gemeente Gilze RIjen Uitvoeringsstrategie Spoorzone Rijen Stec Groep aan gemeente Gilze RIjen Desiree Uitzetter, Daan Zandbelt en Boudewijn Kuijl 1 maart 2015 Agenda Doel van bijeenkomst: van Toekomstvisie naar Uitvoeringstrategie

Nadere informatie

Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad

Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad De spoorverbinding tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad (OV SAAL) is een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 16 mei Nummer: 2011/6/6. Portefeuillehouder: S.M.F. Lipsch. Afdeling: Beheer. Programma: Openbare Ruimte

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 16 mei Nummer: 2011/6/6. Portefeuillehouder: S.M.F. Lipsch. Afdeling: Beheer. Programma: Openbare Ruimte \ raadsvoorstel, d.d. 16 mei 2011 Nummer: 2011/6/6 Portefeuillehouder: S.M.F. Lipsch Afdeling: Beheer Programma: Openbare Ruimte Product: Station Onderwerp: Definitief ontwerp Aan de Raad. \ Voorstel Het

Nadere informatie

5.1 Autoverkeer. 5.2 Parkeren

5.1 Autoverkeer. 5.2 Parkeren 5 52 Verkeer 5.1 Autoverkeer Huidige situatie De verkeersstructuur van de Stationsbuurt en de Schilderswijk is historisch gegroeid, de wijken liggen ingeklemd tussen de historische grachten en het spoor.

Nadere informatie

stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017

stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017 stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017 programma 19:30-19:40 19:40-19:45 19:45-20:15 20:15-20:30 20:30-21:00 21:00-21:15 Welkom (Wimar Jaeger) Toelichting op de

Nadere informatie

Vrijleggen MerwedeLingeLijn Verkenning Spoorkruisingen in Tricht. Roland Jansen - ProRail

Vrijleggen MerwedeLingeLijn Verkenning Spoorkruisingen in Tricht. Roland Jansen - ProRail Vrijleggen MerwedeLingeLijn Verkenning Spoorkruisingen in Tricht Roland Jansen - ProRail Spoorontwikkelingen in omgeving Tricht Vervangen Lingebrug Nieuwe stationstraverse Spoorvernieuwing Proef Elke Tien

Nadere informatie

Specificatie bestedingsplan Decentralisatie-uitkering Verkeer en Vervoer 2017

Specificatie bestedingsplan Decentralisatie-uitkering Verkeer en Vervoer 2017 Bijlage bij Statenbrief - zaaknummer 2016-012800 Specificatie bestedingsplan Decentralisatie-uitkering Verkeer en Vervoer 2017 In deze bijlage worden de bestedingen in het bestedingsplan DU 2017 gespecificeerd.

Nadere informatie

PHS corridor Alkmaar Amsterdam Opstellen Sprinter materieel

PHS corridor Alkmaar Amsterdam Opstellen Sprinter materieel PHS corridor Alkmaar Amsterdam Opstellen Sprinter materieel 19:00 19:15 Presentatie IenM 19:15 20:00 Presentatie ProRail 20:00 21:00 Informatie markt 21:00 Gelegenheid tot plenair aandragen zorgen en belangen

Nadere informatie

Stadsregio Arnhem Nijmegen Gemeente Renkum. Oosterbeek. Oosterbeek. knooppuntnotitie

Stadsregio Arnhem Nijmegen Gemeente Renkum. Oosterbeek. Oosterbeek. knooppuntnotitie Stadsregio Arnhem Nijmegen Gemeente Renkum Oosterbeek Oosterbeek knooppuntnotitie 800m Voor u ligt de knooppuntnotitie Oosterbeek. Deze discussienotitie is het resultaat van een verkenning naar de ruimtelijke

Nadere informatie

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn OV SAAL MLT Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn Presentatie Klankbordgroep Cees de Vries regiodirecteur ProRail Inhoud: OV SAAL MLT in context Toelichting verkende

Nadere informatie

Elst Centraal en het Huis der Gemeente

Elst Centraal en het Huis der Gemeente Elst Centraal en het Huis der Gemeente In iedere gemeente waar plannen zijn om een nieuw gemeentehuis te bouwen, start de discussie: Waar moet het komen te staan? Wat mag het kosten? Is het geld wel goed

Nadere informatie

Referentieprojecten Grontmij: stationslocaties

Referentieprojecten Grontmij: stationslocaties Referentieprojecten Grontmij: stationslocaties OV-Terminal Den Haag Centraal Het huidig centraal station van Den Haag voldoet niet langer aan de eisen van een functioneel knooppunt van openbaar vervoer.

Nadere informatie

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012 Postadres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Projectmanagement Spuiboulevard 300 DORDRECHT www.dordrecht.nl Contactpersoon R. Domenie T 078-7704293 E rhcm.domenie@dordrecht.nl Datum 25 juni 2012 Ons kenmerk

Nadere informatie

Inleiding Ongepland overslaan van stations Nijmegen-Arnhem Utrecht Centraal Reisinformatie en transparantie Grensabonnementen spoor

Inleiding Ongepland overslaan van stations Nijmegen-Arnhem Utrecht Centraal Reisinformatie en transparantie Grensabonnementen spoor INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Binnen de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu hebben verschillende fracties de behoefte om vragen en opmerkingen voor te leggen aan de staatssecretaris

Nadere informatie

2 februari 2015. Aan Kadaster Ruimte en Advies

2 februari 2015. Aan Kadaster Ruimte en Advies 2 februari 2015 Aan Kadaster Ruimte en Advies OPBOUW PRESENTATIE Willemien Berkers, Projectleider SGA 1. FlorijnAs 2. Stationsgebied Assen en de deelprojecten 3. Architectenselectie Stationsgebouw: samenwerking

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Een toekomstbestendige goederenroute door Oost-Nederland Wat betekent dat voor u?

Een toekomstbestendige goederenroute door Oost-Nederland Wat betekent dat voor u? Een toekomstbestendige goederenroute door Oost-Nederland Wat betekent dat voor u? Uitvoering van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Het reizigers- en goederenvervoer in Nederland groeit. Deze groei

Nadere informatie

1

1 Geachte voorzitter, Hierbij zend ik u mijn antwoorden op de vragen van de leden Middendorp en Remco Dijkstra (beiden VVD) over de aanpassing van de dienstregeling van het treinverkeer in het Rivierengebied

Nadere informatie

Gebiedsvisie Stationsgebied Wijchen

Gebiedsvisie Stationsgebied Wijchen Gebiedsvisie Stationsgebied Wijchen Gemeente Wijchen in samenwerking met Stadsregio Arnhem Nijmegen NS Stations ProRail Afdeling Projecten Woensdag 4 juli 2012 2 Inhoud 1. Samenvatting pag. 4 2. Stadsregiorail

Nadere informatie

Veelgestelde vragen PHS

Veelgestelde vragen PHS Veelgestelde vragen PHS Inhoud 1. PHS algemeen 2. Reizigers 3. Goederen 4. PHS Maatregelen 5. Vervolgproces PHS Aanvullend op de informatie op www.rijksoverheid.nl/phs hieronder een overzicht van een aantal

Nadere informatie

Toiletten op regionale stations Uitwerking Motie 61 Provincie Gelderland

Toiletten op regionale stations Uitwerking Motie 61 Provincie Gelderland Plan van Aanpak Toiletten op regionale stations Uitwerking Motie 61 Provincie Gelderland Wat willen we bereiken? Provincie Gelderland wil in 2015 op alle regionale stations in Gelderland waar nog geen

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

Spoorverbetering Arnhem - Winterswijk Technische briefing 23 mei 2018

Spoorverbetering Arnhem - Winterswijk Technische briefing 23 mei 2018 Spoorverbetering Arnhem - Winterswijk Technische briefing 23 mei 2018 Kees den Otter (Arriva), Marc Bijlsma (ProRail), Cor Hartogs en Martijn Post (Gelderland) Dubbelspoor komt altied weer terug! 1988

Nadere informatie

Factsheets De Liemers

Factsheets De Liemers Factsheets snelfietsroute De Liemers Informatie over De Liemers, de snelfiets route tussen Arnhem en Zevenaar. 9 factsheets met infor matie, kosten en planningen. Uitgave mei 2011 Factsheets De Liemers

Nadere informatie

Snelfietsroute Nijmegen-Mook-Cuijk

Snelfietsroute Nijmegen-Mook-Cuijk Openbaar Onderwerp Snelfietsroute Nijmegen-Mook-Cuijk Programma Mobiliteit Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Vanuit de voormalige stadsregio Arnhem-Nijmegen, nu provincie Gelderland, is het initiatief

Nadere informatie

Inleiding. 28 januari 2014 Corr.nr , VV Nummer 6/2014 Zaaknr

Inleiding. 28 januari 2014 Corr.nr , VV Nummer 6/2014 Zaaknr 28 januari 2014 Corr.nr. 2014-03713, VV Nummer 6/2014 Zaaknr. 500723 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen betreffende het RSP-project Facelift Noordelijke Stations. Samenvatting:

Nadere informatie

Openbaar vervoer concessie

Openbaar vervoer concessie Openbaar vervoer concessie Gemeenteraad Jordy van Slooten, fysiekdomein@regiogv.nl Januari 2019 1 2 3 Opgave en inzet Gooi en Vechtstreek MIRT Bereikbaarheid per weg en spoor staat onder druk. OV is onvoldoende

Nadere informatie

Dienstregeling. Nijmegen - Malden - Molenhoek / Groesbeek. Lijn Bestemmingen. Denk aan het milieu: bewaar deze folder goed! vanaf 13 december 2015

Dienstregeling. Nijmegen - Malden - Molenhoek / Groesbeek. Lijn Bestemmingen. Denk aan het milieu: bewaar deze folder goed! vanaf 13 december 2015 Dienstregeling 2016 Geldig Nijmegen - Malden - Molenhoek / Groesbeek Lijn Bestemmingen 1 3 5 83 561 562 564 N83 vanaf 13 december 2015 Nijmegen Plein 1944 - Molenhoek Oosterhout Dorp - Nijmegen Centraal

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare.

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 23 december 2011 Agendapunt Onderwerp Spoorwegovergang in Leijenseweg te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Factsheets. Factsheets RijnWaalpad

Factsheets. Factsheets RijnWaalpad Factsheets RijnWaalpad Informatie over het RijnWaalpad, snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen. 12 factsheets met infor matie, kosten en planningen. 11 februari 2010 Factsheets Factsheets RijnWaalpad

Nadere informatie

Kerntaak/plandoel: Regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer

Kerntaak/plandoel: Regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer STATENBRIEF Onderwerp: Wijzigingen per concessie voor de dienstregeling 2018 Portefeuillehouder: Conny Bieze Kerntaak/plandoel: Regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer Doel van deze brief:

Nadere informatie

Geen prestige maar prestaties Kies voor regionaal spoor

Geen prestige maar prestaties Kies voor regionaal spoor Geen prestige maar prestaties Kies voor regionaal spoor Farshad Bashir SP-Tweede Kamerlid December 2010 Investeren in het spoor, buitengewoon nuttig De SP kiest voor het regionale spoor. De afgelopen jaren

Nadere informatie

Spoorzone Zwolle. Noordzijde Fietsparkeren. Fietsenkelder. Gevolgen perronverbreding. Gevolgen aanleg passerelle

Spoorzone Zwolle. Noordzijde Fietsparkeren.  Fietsenkelder. Gevolgen perronverbreding. Gevolgen aanleg passerelle Spoorzone Noordzijde Fietsparkeren sen bij het station. Er zijn nu circa 7.3 stallingsplekken voor noordkant. In 23 zijn er ongeveer 12. plekken nodig. Ruimtelijk wensbeeld De spoorzonepartners werken

Nadere informatie

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT)

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) RIS297062 VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het

Nadere informatie

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie T P E C N O C Hollands Spoor en omgeving mei 2008 2 Inleiding 1 Straatnamenkaart 1 Inleiding Voorwoord Voor u ligt de Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving.

Nadere informatie

herinrichting stationsgebied

herinrichting stationsgebied herinrichting stationsgebied ambities, opties & afwegingen verkeer in omgeving consequenties en gevolgen schapen kamp stations straat aansluiten en verlevendigen centrum welkom in onze stad! stations plein

Nadere informatie

Rapportage B&I kosten Stadsregiorail

Rapportage B&I kosten Stadsregiorail Rapportage B&I kosten Stadsregiorail obv het Scenaria Prestatie Analyse-model Van Auteur ProRail Regionale Stations Projecten Krista Nieuwenhuizen Kenmerk EDMS #3507555 Versie 1.0 Datum 14 februari 2014

Nadere informatie

Station Nijmegen Goffert

Station Nijmegen Goffert Station Nijmegen Goffert Verkenning augustus 2009 2 Station Nijmegen Goffert Een verkenning 3 Inhoudsopgave 1 Inleiding 5 2 Ruimtelijke ontwikkelingen 7 3 Vervoerwaarden NS 13 4 Locatiestudie ProRail 14

Nadere informatie

Randstadspoor: meer dan rails leggen. Specialisten buigen zich over financiering. Regio praat mee over dienstregeling NS

Randstadspoor: meer dan rails leggen. Specialisten buigen zich over financiering. Regio praat mee over dienstregeling NS De bouw van stations en spoorverbredingen in de regio Utrecht gaat door, dankzij het projectbesluit van de minister van Verkeer en Waterstaat. Nu zijn de regio en NS aan zet om afspraken te maken over

Nadere informatie

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Dorpsraad, 7 april 2015 inhoudsopgave 1. Eisen en wensen halte 2. Locaties 1. Californische weg 2. Burgemeester van Kempenstraat 3. Sportpark 3. Vragen

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Raadsvoorstel voor behandeling in oordeelvormende/besluitvormende vergadering Datum vergadering 30-4-2015 Zaaknummer : Onderwerp Kredietaanvraag tijdelijke P&R en verplaatsen

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

LAAT GELDERLAND SPOREN!

LAAT GELDERLAND SPOREN! LAAT GELDERLAND SPOREN! Actieplan om 1 miljard euro in het Gelderse openbaar vervoer te investeren Gelderland Inhoud Inleiding: Laat Gelderland sporen 5 De grote lijnen van dit plan 7 Laat de Achterhoek

Nadere informatie

Uitkomst besluitvorming Zwolle - Herfte

Uitkomst besluitvorming Zwolle - Herfte De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000 F 070-456 1111 Getypt door / paraaf H.C.

Nadere informatie

Gewijzigde dienstregeling

Gewijzigde dienstregeling zaterdag 17 zondag 25 oktober 2009 Gewijzigde dienstregeling Rond Deventer omreizen of bus in plaats van trein in de herfstvakantie Groningen Leeuwarden Zwolle Wierden Almelo Wijhe Rijssen Olst Hengelo

Nadere informatie

Adviesaanvraag LOCOV. Bijlage 1 bij brief Locov adviesaanvraag dienstregeling 2015 Basisuurpatronen en 7x24 uur uitwerking dienstregeling 2015

Adviesaanvraag LOCOV. Bijlage 1 bij brief Locov adviesaanvraag dienstregeling 2015 Basisuurpatronen en 7x24 uur uitwerking dienstregeling 2015 Adviesaanvraag LOCOV Bijlage 1 bij brief Locov adviesaanvraag dienstregeling 2015 Basisuurpatronen en 7x24 uur uitwerking dienstregeling 2015 18 februari 2014 1. Inleiding 1.1 Kenmerken dienstregeling

Nadere informatie

Stadsregio Arnhem Nijmegen Gemeente Nijmegen. Nijmegen Goffert. knooppuntnotitie

Stadsregio Arnhem Nijmegen Gemeente Nijmegen. Nijmegen Goffert. knooppuntnotitie Stadsregio Arnhem Nijmegen Gemeente Nijmegen Nijmegen Goffert Nijmegen Goffert knooppuntnotitie 800m Voor u ligt de knooppuntnotitie Nijmegen Goffert. Deze discussienotitie is het resultaat van een verkenning

Nadere informatie

Werk aan de. tussen Zwolle Zuid en afslag Ommen. Plusstroken moeten een einde maken aan. de slechte doorstroming op de A28.

Werk aan de. tussen Zwolle Zuid en afslag Ommen. Plusstroken moeten een einde maken aan. de slechte doorstroming op de A28. + Werk aan de A28 tussen Zwolle Zuid en afslag Ommen Plusstroken moeten een einde maken aan de slechte doorstroming op de A28. Tijdens de werkzaamheden kan er tijdelijk minder verkeer over de A28 en zijn

Nadere informatie

Eindverslag Verbeteren stationsomgeving Wezep

Eindverslag Verbeteren stationsomgeving Wezep Eindverslag Verbeteren stationsomgeving Wezep Maart 2016 Projectleider: M. Maathuis Ambtelijk opdrachtgever: J. Kaat Projectnummer: B.2073 Startdatum 6 maart 2014 Einddatum maart 2016 Verseon nummer 242414

Nadere informatie

Camiel Eurlings, minister van Verkeer en Waterstaat en Bas Verkerk, regiobestuurder van het Stadsgewest Haaglanden

Camiel Eurlings, minister van Verkeer en Waterstaat en Bas Verkerk, regiobestuurder van het Stadsgewest Haaglanden Capaciteitsuitbreiding spoor Den Haag - Rotterdam Doel Baanvak Den Haag Rotterdam geschikt maken om te voldoen aan de toenemende vraag naar spoorvervoer en tegelijkertijd het aanbod aan openbaar vervoer

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Gemeenteraad Castricum 25 juni 2014 Robert de Jong (IenM) Inhoud presentatie Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Maatregelen

Nadere informatie

Gemeente Breda. Registratienr: [ 40793] Raadsvoorstel. Onderwerp Voorlopig Ontwerp HOV-busbaan en fietspad langs het spoor.

Gemeente Breda. Registratienr: [ 40793] Raadsvoorstel. Onderwerp Voorlopig Ontwerp HOV-busbaan en fietspad langs het spoor. Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ Aantal bijlagen: -- 40793] Onderwerp Voorlopig Ontwerp HOV-busbaan en fietspad langs het spoor. Voorgesteld besluit 1. Kennis nemen van het voorlopig ontwerp

Nadere informatie

Memo. Concept

Memo. Concept Memo Aan Jan Bosman Van Carlo Murtas Datum 4 december 2014 Onderwerp projecten opstellen Uitgeest Telefoonnummer 06-52179016 E-mail Status Carlo.Murtas @ProRail.nl Concept Eigenaar Hierbij een korte notitie

Nadere informatie

SPRINTER trein dienstrooster & lijnkaart. Arnhem Centraal <-> Dordrecht SPR6600

SPRINTER trein dienstrooster & lijnkaart. Arnhem Centraal <-> Dordrecht SPR6600 SPRINTER trein dienstrooster & lijnkaart SPRINTER Arnhem Centraal Dordrecht SPR6600 Bekijken In Websitemodus De SPRINTER treinlijn (Arnhem Centraal Dordrecht SPR6600) heeft 6 routes. Op werkdagen

Nadere informatie

2016 Geldig vanaf 13 december 2015

2016 Geldig vanaf 13 december 2015 Dienstregeling 2016 Geldig vanaf 13 december 2015 Nijmegen Stad Lijn Bestemmingen 1 Nijmegen Plein 1944 - Molenhoek 2 Nijmegen Lindenholt West - Nijmegen Sint Maartenskliniek 3 Oosterhout Dorp - Nijmegen

Nadere informatie

Aanvragen in Subsidieaanvraag BDU Kleine Infrastructuur 2016

Aanvragen in Subsidieaanvraag BDU Kleine Infrastructuur 2016 Algemene aspecten: Aanvragen indienen: eind 2015. Voorlopige gunning voor 1 november 2016. Uitvoering 2016/2017 Aanvragen in 2015 De Draai - Van Veenweg - Voetpad naast Van Veenweg - Knip Van Veenweg (afhankelijk

Nadere informatie

April Werk aan de stad in april

April Werk aan de stad in april April 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk aan

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad NS Groep N.V.

Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad NS Groep N.V. Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad NS Groep N.V. 7 oktober 2005 Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad - NS Groep N.V. De hieronder aangegeven partijen De Provincie Noord-Brabant in haar hoedanigheid

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

mi ALTIJD NIJMEGEN Onafhankelijke Nijmeegse Partij Zwanenveld 65-03 6538 RV Nijmegen KvK 09181463

mi ALTIJD NIJMEGEN Onafhankelijke Nijmeegse Partij Zwanenveld 65-03 6538 RV Nijmegen KvK 09181463 Onafhankelijke Nijmeegse Partij Zwanenveld 65-03 6538 RV Nijmegen KvK 09181463 W: www.onafhankelljkenijmeegsepartij.nl E: info@onafhankelijkenijmeeg$epartij.nl T: @ONP_Nljmegen Nijmegen, maandag 28 ol

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân

provinsje fryslân provincie fryslân Heerenveen provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 5125 ;vvsv.fryslan.ni provincie@fryslan.nl

Nadere informatie

Stedenbouwkundige reactie

Stedenbouwkundige reactie Stedenbouwkundige reactie 1. Stedenbouwkundige visie Stationsgebied Buitenpost Naast het voornemen voor de bouw van een passerelle over het spoor, is er ook een plan gemaakt voor de totale invulling van

Nadere informatie

Sector Mobiliteit Fiets. Donderdag 6 december 2012 Sjors van Duren Adviseur mobiliteit

Sector Mobiliteit Fiets. Donderdag 6 december 2012 Sjors van Duren Adviseur mobiliteit Sector Mobiliteit Fiets Donderdag 6 december 2012 Sjors van Duren Adviseur mobiliteit Inhoud presentatie Fietsvisie RijnWaalpad Nieuwe Snelfietsroutes Gelders Fietsnetwerk Fietsvisie Vastgesteld in 2009

Nadere informatie

Welkom. Fort aan de. Buursteeg. Utrech. Fort aan de. Heiveldweg. Buursteeg. Bedrijventerrein. Ede De Batterijen. Voorpoort.

Welkom. Fort aan de. Buursteeg. Utrech. Fort aan de. Heiveldweg. Buursteeg. Bedrijventerrein. Ede De Batterijen. Voorpoort. Re Onde Welkom w ns e ds ou w eg (N 22 4) Fort aan de Utrech Buursteeg t Klomperstee g (N418) Fort aan de Bedrijventerrein Ede De Batterijen Nieuw eweg Noord (N418 ) Buursteeg 4 Aanleiding: Project Aanpak

Nadere informatie