Randstadspoor: meer dan rails leggen. Specialisten buigen zich over financiering. Regio praat mee over dienstregeling NS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Randstadspoor: meer dan rails leggen. Specialisten buigen zich over financiering. Regio praat mee over dienstregeling NS"

Transcriptie

1 De bouw van stations en spoorverbredingen in de regio Utrecht gaat door, dankzij het projectbesluit van de minister van Verkeer en Waterstaat. Nu zijn de regio en NS aan zet om afspraken te maken over de inzet van nieuw materieel en een hogere frequentie van de dienstregeling. De zogeheten 'huiswerkgroep' gaat die afspraken voorbereiden. zich over financiering De regio zal 108 miljoen euro voorfinancieren met maximaal 10 miljoen rente, zodat ProRail in volle vaart aan kan blijven bouwen. De regionale partijen zijn bezig de beste en goedkoopste oplossing te vinden voor de constructie van de voorfinanciering. De NS is in 2003 begonnen met de voorbereidingen voor de nieuwe dienstregeling van In deze voorbereidende fase heeft de regio meegepraat. De voorkeur gaat uit naar de 'regionale variant' van de dienstregeling. De bouw van is natuurlijk al begonnen. Per onderdeel gaat de bouw van start zodra de minister van Verkeer en Waterstaat een beschikking afgeeft. De afspraken met de minister in juli 2004 hebben de aanvraag en afgifte van beschikkingen een stap dichterbij gebracht. Op sommige punten blijft onduidelijkheid bestaan of is meer onderzoek nodig. Nieuwsgierig naar de laatste stand van zaken? Woensdag 12 januari 2005 is er weer een netwerkcafé voor de betrokkenen bij. Bestuurders, belangengroepen, projectleiders en andere betrokkenen komen hier bij elkaar. Dit keer op bezoek bij het Utrechtse Stationsgebied.

2 De bouw van stations en spoorverbredingen in de regio gaat door, dankzij het projectbesluit van de minister van Verkeer en Waterstaat. Nu zijn de regio en NS aan zet om afspraken te maken over de inzet van nieuw materieel en een hogere frequentie van de treinen. De zogeheten 'huiswerkgroep' gaat die afspraken voorbereiden. Op 25 november kreeg de huiswerkgroep groen licht van de NS en het Bestuurlijk Overleg (BORS). De huiswerkgroep, met vertegenwoordigers van de projectorganisatie, NS, ProRail en (als waarnemer) Rijkswaterstaat, kijkt naar: hoe de NS-lijnen de RSS-stations gaan bedienen, en de bijbehorende bedieningsfrequentie inzet light-train-materieel beheer en veiligheid stations, inclusief beheerovereenkomsten aansluitende verbindingen, onder andere op HOV reisinformatie op stationsbenadering van de markt en (potentiële) reizigers Ingroeimodel De huiswerkgroep levert volgend jaar een Ingroeimodel op. Dit wordt een document waar alle partijen achter staan, met goedkeuring van de bestuurders van de regio Utrecht en de directie NS. Het document geeft de ontwikkeling van tot 2014 aan, met een doorkijk naar Er zal bijvoorbeeld in staan wanneer de NS de bedieningsfrequentie opvoert en hoe dit aansluit op andere OV-verbindingen. Samenhang Het verhogen van de bedieningsfrequentie is voor de regio één van de belangrijkste punten om tot een succes te maken. De NS geeft nu een minimum bedieningsgarantie per station, maar de regio wil een hogere frequentie. NS is hiertoe bereid, maar wil uiteraard wel kunnen uitgaan van een minimaal aantal reizigers om een extra stop rendabel te maken. Dat is weer afhankelijk van de ontwikkeling in woning- en kantoorbouw in de regio. Zo hangen alle onderwerpen die de huiswerkgroep bestudeert, nauw met elkaar samen. Het ingroeimodel geeft weer hoe deze onderwerpen in samenhang 'toe groeien' naar de gewenste eindsituatie. Eerste stap De bedoeling is dat het Ingroeimodel in september 2005 wordt afgerond. Het model is dan klaar voor de besluitvorming en is een basis voor verdere afspraken voor de bediening van. De huiswerkgroep zal overigens zelf geen onderzoek uitvoeren, maar inventariseert alle beschikbare informatie, weegt deze tegen elkaar af en adviseert het Bestuurlijk Overleg. Het Ingroeimodel zal aansluiten bij de concept-dienstregeling van de NS voor de periode (zie artikel dienstregeling). In de volgende nieuwsbrieven leest u meer over het Ingroeimodel.

3 zich over voorfinanciering De regio zal 108 miljoen euro voorfinancieren met maximaal 10 miljoen rente, zodat ProRail in volle vaart aan kan blijven bouwen. De regionale partijen zijn bezig de beste en goedkoopste oplossing te vinden voor de constructie van de voorfinanciering. Het BRU, de provincie Utrecht en de gemeenten Utrecht, Amersfoort en Houten kunnen het bedrag lenen bij een bank en de rentekosten evenredig verdelen. Ook kan de regio gebruik maken van het aanbod van de provincie Utrecht, die als financier wil optreden. Een derde optie is dat ieder voor zich een deel van de 108 miljoen draagt. Voor alle opties is iets te zeggen. Misschien dat financiering bij een bank gunstiger is, als die een lagere rente en meer flexibiliteit biedt. Het gaat immers om een maximale financiering: als uiteindelijk minder dan 108 miljoen euro nodig is, wil de regio minder kunnen lenen. Beslissing Specialisten van de regionale partijen buigen zich nu over alle juridische en financiële aspecten. Naar verwachting brengen zij eind januari een advies uit aan het Bestuurlijk Overleg en kunnen partijen hun standpunt bepalen. Vervolgens worden de financieringsovereenkomsten afgesloten en kan de regio het eerste voorschot aan ProRail uitbetalen, zodra de spoorwegbouwer hierom vraagt. Verwachting is dat dit in de tweede helft van 2005 het geval is.

4 De NS is in 2003 begonnen met de voorbereidingen voor de nieuwe dienstregeling voor de periode van De regio heeft meegepraat aan het begin van deze voorbereidingen. Onze voorkeur gaat uit naar de zogenoemde 'regionale variant' van de dienstregeling. NS heeft een aantal varianten doorgerekend. De uiteindelijke dienstregeling is een combinatie van deze studievarianten, waarbij de beste eigenschappen van elke optie samen komen. Regionale variant In de regionale variant staan de regionale belangen centraal. Iedere regio in Nederland kon haar wensen rond de dienstregeling kenbaar maken. De regio Utrecht heeft die gebaseerd op het eindbeeld, met een stopfrequentie bij RSS-stations van vier tot zes keer per uur. Voor de periode tot 2010 gaat het om een uitbreiding van de frequentie tussen Breukelen en Veenendaal/Rhenen en de opening van de nieuwe RSS-stations Amersfoort Vathorst, Utrecht Zuilen en Tiel Passewaaij. Exploitatie De NS heeft de bediening van de nieuwe stations al toegezegd. Vanwege de beschikbare capaciteit op het spoor is nog geen overeenstemming bereikt over de uitbreiding van de frequentie. De nieuwe infrastructuur die hiervoor wordt aangelegd, is nu nog niet klaar. Ook het exploitatieresultaat van de NS speelt een rol: vaker stoppen op een station moet voor NS rendabel zijn. Uitersten In iedere studievariant worden extreme, soms theoretische uitgangspunten gekozen. Zo ging één optie uit van een 100% betrouwbare en punctuele dienstverlening. Aangezien dat in de praktijk nooit haalbaar is, levert dat een dienstregeling op waarin veel te weinig treinen rijden. Per variant zijn er andere uitgangspunten en andere afwegingen. Op die manier kan de NS alle voor- en nadelen en de gevolgen van een dienstregeling overzien. Besluit NS De uiteindelijke beslissing over de dienstregeling ligt bij NS. Het spoorbedrijf kijkt nu intern naar de eindrapportage over de studievarianten en komt daarna met de specificaties voor de definitieve dienstregeling. Uiteraard zal de regio Utrecht die dienstregeling, die in het voorjaar van 2005 verwacht wordt, grondig bestuderen en kijken of de 'regionale variant' voldoende doorklinkt in de definitieve dienstregeling. Bij voorkeur wil de regio in die dienstregeling meer terugzien dan de minimale toezeggingen die inmiddels NS heeft gedaan.

5 De bouw van is natuurlijk al begonnen. Per onderdeel gaat de bouw van start zodra de minister van Verkeer en Waterstaat een beschikking afgeeft. De afspraken met de minister in juli 2004 hebben de aanvraag en afgifte van beschikkingen een stap dichterbij gebracht. Op sommige punten blijft onduidelijkheid bestaan of is meer onderzoek nodig. Nieuwsgierig naar de laatste stand van zaken? Het onderstaande overzicht geeft de status van de beschikkingen weer. Alle beschikkingen zijn aangevraagd bij de minister, behalve die van Station Tiel Passewaaij en het deeltraject Lunetten-Houten. Deelproject Beschikking Afgegeven? Geplande Oplevering Bijzonderheden Vleuten-ARK Ja Dec 2010 Bouw gestart 2004 ARK-Utrecht CS Nee Dec 2010 Studie naar station Majella Keerpunt Nee Dec 2010 Woerden- Molenvliet Keerpunt Breukelen Nee Onbekend Afhankelijk van frequentie* Station Zuilen Ja Dec 2006 Start bouw medio 2005 Station Lage Weide Nee Onbekend Studie naar station Lage Weide Utrecht CS- Lunetten Nee Dec 2014 Lunetten-Houten Nee Dec 2014 Houten-Houten Castellum Station Tiel Passewaaij Keerpunt Veenendaal Centrum Amersfoort Vathorst Ja Dec 2010 Houten werkt aan aangepast ontwerp Castellum Nee Dec 2006 Planstudie loopt Ja Dec 2006 Ja Mei 2006 ARK = Amsterdam-Rijnkanaal * Frequentie moet minimaal vier keer per uur zijn

6 12 januari Woensdag 12 januari 2005 is er weer een netwerkcafé voor de betrokkenen bij. Bestuurders, belangengroepen, projectleiders en andere betrokkenen komen hier bij elkaar. Dit keer op bezoek bij het Utrechtse Stationsgebied. Uiteraard komen daarbij de laatste ontwikkelingen rond aan de orde. De NS vertelt hoe de dienstregeling tot stand komt - een belangrijk onderwerp voor komend jaar - en vertelt over de aanschaf en inzet van nieuw materieel. Ook wordt de nieuwe website officieel gelanceerd. Na het officiële gedeelte is er tijd voor een hapje en een drankje. De bijeenkomst wordt gehouden in het Infocentrum Stationsgebied (in het Muziekcentrum Vredenburg) in Utrecht, en duurt van uur. U dient zich op te geven voor de bijeenkomst, via adres randstadspoor@regioutrecht.nl.

7 is? snelle openbaar vervoer verbindingen in de regio Utrecht dicht bij huis op de trein stappen minstens ieder kwartier een trein minder overstappen snel en comfortabel reizen naar dichtbewoonde gebieden en bedrijfslocaties

8 Colofon Eindredactie en coördinatie Projectbureau, Bestuur Regio Utrecht Redactie JCM Tekstproducties Ontwerp en realisatie Pier 19 Grafisch ontwerpers

Huiswerkgroep onderzoekt groei

Huiswerkgroep onderzoekt groei Overleg nieuwe 2007-2010 De regio Utrecht overlegt de komende maanden met de spoorsector over de nieuwe van 2007-2010. De zit nu in de. Voorbereidingen Houten In juli 2004 kregen ProRail en gemeente Houten

Nadere informatie

Blijdschap, trots, historisch moment...

Blijdschap, trots, historisch moment... Mei 2006 De business case Treindienst Breukelen-Utrecht had meer procestijd nodig om tot een afronding te komen. Daarom is de bijeenkomst Randstadspoor op 22 maart niet doorgegaan. Ondertussen hebben alle

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF RANDSTADSPOOR

NIEUWSBRIEF RANDSTADSPOOR NUMMER 1, JANUARI 2003 NIEUWSBRIEF RANDSTADSPOOR Randstadspoor Utrecht/Eemland is een nieuw stadsgewestelijk railnetwerk voor de Utrechtse regio. Light-trainvoertuigen zullen reizigers een snelle, comfortabele

Nadere informatie

Randstadspoor is... snel openbaar vervoer

Randstadspoor is... snel openbaar vervoer BINNEN EEN MAAND DEFINTIEF BESLUIT RANDSTADSPOOR Groen licht in zicht Minister Peijs neemt op 2 juli een formeel projectbesluit over Rand-stadspoor. Dat betekent het definitieve groene licht voor de aanleg

Nadere informatie

Utrecht maakt werk van station Lage Weide

Utrecht maakt werk van station Lage Weide Utrecht CS - Lunetten Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft de beschikking voor de spoor op het traject afgegeven. Een belangrijke stap voorwaarts voor Randstadspoor! Dat betekent dat de weg vrij

Nadere informatie

Randstadspoor Utrecht - Breukelen een feit. Haalbaarheidsstudie Utrecht - Harderwijk

Randstadspoor Utrecht - Breukelen een feit. Haalbaarheidsstudie Utrecht - Harderwijk December 2008 IN DIT NUMMER Randstadspoor Utrecht - Breukelen een feit Randstadspoor Utrecht - Breukelen Haalbaarheidsstudie Utrecht - Harderwijk Breukelen heeft een belangrijke rol in het regionale openbaar

Nadere informatie

1. Dienstregeling 2009: aanvullingen op het Ontwerp 2007

1. Dienstregeling 2009: aanvullingen op het Ontwerp 2007 NS Reizigers Aan de vertegenwoordigers van consumentenorganisaties in het LOCOV Directie Hoofdgebouw IV Laan van Puntenburg 100 Postbus 2025 3500 HA Utrecht Nederland www.ns.nl Datum Ons kenmerk Onderwerp

Nadere informatie

Agendapunt 4. Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2

Agendapunt 4. Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2 Agendapunt 4 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2 Ter informatie is het persbericht en de concept-brief aan

Nadere informatie

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV 2 Zuid-Holland biedt veel mogelijkheden om te wonen, werken en recreëren. Het is het economisch hart van Nederland

Nadere informatie

Business case Woerden Utrecht Centraal

Business case Woerden Utrecht Centraal December 2009 IN DIT NUMMER Randstadspoor gaat naar Harderwijk Randstadspoor gaat naar Harderwijk Business Case Woerden - Utrecht Centraal Ontwikkelingen SpoortA27 Station Breukelen blijft groeien Besluit

Nadere informatie

Spoorverbetering Arnhem - Winterswijk Technische briefing 23 mei 2018

Spoorverbetering Arnhem - Winterswijk Technische briefing 23 mei 2018 Spoorverbetering Arnhem - Winterswijk Technische briefing 23 mei 2018 Kees den Otter (Arriva), Marc Bijlsma (ProRail), Cor Hartogs en Martijn Post (Gelderland) Dubbelspoor komt altied weer terug! 1988

Nadere informatie

1 Station Mook-Molenhoek

1 Station Mook-Molenhoek 1 Station Mook-Molenhoek station Mook-Molenhoek Opgeleverd Station Mook-Molenhoek is op 6 mei 2009 geopend aan de Maaslijn. Het station ligt op het traject Nijmegen- Roermond. Het station levert een belangrijke

Nadere informatie

Lange termijn spooragenda

Lange termijn spooragenda BEDRIJFSVERTROUWELIJK CONCEPT Lange termijn spooragenda VHS bijeenkomst 25 februari 2014 1 Aanleiding Masterplan NS en ProRail 03-02-2012 : nieuwe, zware winterdag op het spoor 16-02-2012 : Commissie Kuiken

Nadere informatie

Reizen zonder spoorboekje. Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Reizen zonder spoorboekje. Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Zes intercity s en zes sprinters per uur in de drukste

Nadere informatie

1

1 Geachte voorzitter, Hierbij zend ik u mijn antwoorden op de vragen van de leden Middendorp en Remco Dijkstra (beiden VVD) over de aanpassing van de dienstregeling van het treinverkeer in het Rivierengebied

Nadere informatie

Interne memo. P. Verheijdt Projectleider RB Telefoon /1. Aan Provinciale Staten. Van P. Verheijdt

Interne memo. P. Verheijdt Projectleider RB Telefoon /1. Aan Provinciale Staten. Van P. Verheijdt Interne memo Aan Provinciale Staten Van P. Verheijdt cc De komende maanden worden in overleg met de griffie enkele informatie bijeenkomsten gepland om investeringen in de Vechtdallijnen en investeringen

Nadere informatie

Samenvatting reizigersconsultatie 2018 Maxim Meijers Syntus Utrecht

Samenvatting reizigersconsultatie 2018 Maxim Meijers Syntus Utrecht Maxim Meijers Syntus Utrecht 07-05-2018 Inleiding In 2018 heeft Syntus Utrecht voorafgaand aan het schrijven van het vervoerplan de Utrechtse reizigers en inwoners gevraagd om mee te denken over het OV

Nadere informatie

Overeenkomst Voorfinanciering Randstadspoor tussen provincie Utrecht, gemeente Utrecht en Bestuur Regio Utrecht

Overeenkomst Voorfinanciering Randstadspoor tussen provincie Utrecht, gemeente Utrecht en Bestuur Regio Utrecht .. Overeenkomst Voorfinanciering Randstadspoor tussen provincie Utrecht, gemeente Utrecht en Bestuur Regio Utrecht Partijen: De provincie Utrecht, ter uitvoering van het besluit van Geeputeerde staten

Nadere informatie

3Generiek Programma. van Eisen HOOFDSTUK 3.4 UITGANGSPUNTEN 3.1 INLEIDING 3.2 EISEN VAN DE OPDRACHTGEVER 3.3 EISEN

3Generiek Programma. van Eisen HOOFDSTUK 3.4 UITGANGSPUNTEN 3.1 INLEIDING 3.2 EISEN VAN DE OPDRACHTGEVER 3.3 EISEN HOOFDSTUK 3.1 INLEIDING 3Generiek Programma van Eisen Dit Programma van Eisen geldt voor het opnieuw in dienst stellen van de spoorverbinding tussen en zoals omschreven in hoofdstuk 2. Aan de hand van

Nadere informatie

Dienstregeling 2012 Provincie Utrecht

Dienstregeling 2012 Provincie Utrecht Dienstregeling 2012 Provincie Utrecht 6 1 Afwijkende dienstregeling tijdens feestdagen en vakanties Op feestdagen en in de zomerperiode hanteert Connexxion een afwijkende dienstregeling. Een aantal lijnen

Nadere informatie

Voorstel aan Stadsregioraad nr

Voorstel aan Stadsregioraad nr Voorstel aan Stadsregioraad nr. 2010.001 datum 1 december 2009 portefeuillehouder(s) J. Walraven beleidsterrein(en) Openbaar vervoer onderwerp Realisatie station Westervoort samenvatting voorstel De ambitie

Nadere informatie

Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad

Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad De spoorverbinding tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad (OV SAAL) is een

Nadere informatie

Vraag 1 Kent u de brief van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland over de Voortgang Spoorcorridors Alphen aan den Rijn-Gouda en Leiden-Utrecht?

Vraag 1 Kent u de brief van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland over de Voortgang Spoorcorridors Alphen aan den Rijn-Gouda en Leiden-Utrecht? > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Gewijzigde dienstregeling

Gewijzigde dienstregeling van 25 juli 22 augustus 2010 Gewijzigde dienstregeling rond Arnhem omreizen of bus in plaats van trein! Zwolle Deventer Amersfoort Apeldoorn Zutphen Schiphol Ö Rotterdam Centraal Den Haag Centraal Utrecht

Nadere informatie

abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG DGP/SPO/U.05.02668 Geachte voorzitter,

abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG DGP/SPO/U.05.02668 Geachte voorzitter, abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Contactpersoon - Datum 2 december 2005 Ons kenmerk DGP/SPO/U.05.02668 Onderwerp Mogelijkheden back-upsysteem

Nadere informatie

: : Mobiliteit : R. T. Reitsma /(058) of

: : Mobiliteit : R. T. Reitsma /(058) of provincie fry-sill' b )ostbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 SI 25 Provinciale Staten van de provincie Fryslan t.a.v. de heer D. Pool Postbus 20120

Nadere informatie

Antwoord 1 Ja. Schiedam Centrum is een van de regionale knooppunten, vergelijkbaar met stations als Rotterdam Blaak en Rotterdam Alexander:

Antwoord 1 Ja. Schiedam Centrum is een van de regionale knooppunten, vergelijkbaar met stations als Rotterdam Blaak en Rotterdam Alexander: > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

111-125 126-127. Welkom bij. Dienstregeling vanaf 14 december 2015 t/m 1 juli 2016. Maarssen NS. Vleuten Dorp. Kasteel Haarzuilens.

111-125 126-127. Welkom bij. Dienstregeling vanaf 14 december 2015 t/m 1 juli 2016. Maarssen NS. Vleuten Dorp. Kasteel Haarzuilens. Dienstregeling vanaf 14 december 2015 t/m 1 juli 2016 Maarssen NS 111-125 126-127 126 Vleuten Dorp Kasteel Haarzuilens 125 127 111 111 125 127 Vleuten NS Kockengen 126 De Meern Oost Welkom bij 111 127

Nadere informatie

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn OV SAAL MLT Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn Presentatie Klankbordgroep Cees de Vries regiodirecteur ProRail Inhoud: OV SAAL MLT in context Toelichting verkende

Nadere informatie

Deze vragen werden ingezonden op 11 april 2018 met kenmerk 2018Z06698.

Deze vragen werden ingezonden op 11 april 2018 met kenmerk 2018Z06698. 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Overeenkomst Fonds Bereikbaarheidsoffensief Regio Utrecht

Overeenkomst Fonds Bereikbaarheidsoffensief Regio Utrecht Overeenkomst Fonds Bereikbaarheidsoffensief Regio Utrecht PARTIJEN: de provincie Utrecht, hierbij ingevolge artikel 176 van de Provinciewet vertegenwoordigd door de Commissaris van de Koningin; het Bestuur

Nadere informatie

Dienstregeling 24 augustus 2015. Lunetten NS. Leidsche Rijn. Welkom bij

Dienstregeling 24 augustus 2015. Lunetten NS. Leidsche Rijn. Welkom bij Dienstregeling 24 augustus 2015 10 Lunetten NS Leidsche Rijn Welkom bij 10a van Lunetten naar Leidsche Rijn Utrecht, Station Lunetten Utrecht, Texel Utrecht, Brennerbaan Utrecht, Stelviobaan Utrecht, Lunettenbaan

Nadere informatie

Betreft: Uw memo d.d. 26 mei 2014: frequentieverlaging lijn 31; routewijziging lijn 412

Betreft: Uw memo d.d. 26 mei 2014: frequentieverlaging lijn 31; routewijziging lijn 412 Qbuzz U-OV t.a.v. de heer D. Vervoort Europalaan 2a 3526 KS Utrecht Betreft: Uw memo d.d. 26 mei 2014: frequentieverlaging lijn 31; routewijziging lijn 412 Utrecht, 29 juli 2014 Geachte heer Vervoort,

Nadere informatie

GOEDE REIS! speciale editie. Check onze nieuwe dienstregeling, dan bent u altijd op tijd

GOEDE REIS! speciale editie. Check onze nieuwe dienstregeling, dan bent u altijd op tijd GOEDE REIS! speciale editie Check onze nieuwe dienstregeling, dan bent u altijd op tijd 04 08 INHOUD Deal? Bus 20,- p/m Klaar met je studie? Arriva Dalvrij Deal! Trein & Bus 45,- p/m Na je studie gewoon

Nadere informatie

Resultaten enquête Uithoornlijn

Resultaten enquête Uithoornlijn Resultaten enquête Uithoornlijn Juni 2015 Resultaten enquête Uithoornlijn Inleiding De gemeente Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam willen graag weten wat inwoners van Uithoorn belangrijk vinden aan het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving

Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving pagina 1 van 6 december 2015 Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving Dit is de nieuwsbrief PHS Geldermalsen. In deze nieuwsbrief informeren wij u over de verdere uitwerking

Nadere informatie

Voorstellen Vervoerplan Rail 2016

Voorstellen Vervoerplan Rail 2016 Voorstellen Vervoerplan Rail 2016 Voorstellen Vervoerplan Rail 2016 HTM Reizigers maart 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. HTM voorstellen 2016 5 2.1 Instroom Avenio 5 3. Frequentietabellen 7 3.1 Frequentietabellen

Nadere informatie

Aan de lezer datum 14 mei telefoon (010) betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg. Geachte heer, mevrouw,

Aan de lezer datum 14 mei telefoon (010) betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg. Geachte heer, mevrouw, STADSREGM, ^ ^ "^^" ROTTERDAM Aan de lezer datum 14 mei 2008 ons kenmerk 25673 steller» A - van Kapel telefoon (010) 4172862 uw kenmerk betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg

Nadere informatie

Hoezo, fietsparkeren lastig? 03/06/2016 1

Hoezo, fietsparkeren lastig? 03/06/2016 1 Hoezo, fietsparkeren lastig? 03/06/2016 1 Fietsen stallen in het stationsgebied Folkert Piersma ProRail Project manager Business unit Stations Kees Peters I Movares I Stedenbouwkundig adviseur Inhoud:

Nadere informatie

Impuls voor de Veluwelijn Meer directe verbindingen Groningen en Leeuwarden Utrecht-Zwolle: elk kwartier een intercity

Impuls voor de Veluwelijn Meer directe verbindingen Groningen en Leeuwarden Utrecht-Zwolle: elk kwartier een intercity Impuls voor de Veluwelijn Meer directe verbindingen Groningen en Leeuwarden Utrecht-Zwolle: elk kwartier een intercity Notitie van het lid Slob lid van de fractie van de ChristenUnie in de Tweede Kamer

Nadere informatie

In deze notitie wordt gereageerd op het tracévoorstel van GNR van 9 januari 2014 om de HOV-route langs het ziekenhuis in Hilversum te leiden.

In deze notitie wordt gereageerd op het tracévoorstel van GNR van 9 januari 2014 om de HOV-route langs het ziekenhuis in Hilversum te leiden. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570666222 F +31 (0)570666888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Debat: Nationalisering of privatisering?

Debat: Nationalisering of privatisering? Debat: Nationalisering of privatisering? Korte omschrijving werkvorm: Uw leerlingen leren wat een collectieve voorziening is. Doorgaans worden collectieve voorzieningen in Nederland door de overheid gefinancierd,

Nadere informatie

Spooruitbreiding Utrecht Centraal Leidsche Rijn

Spooruitbreiding Utrecht Centraal Leidsche Rijn Spooruitbreiding Utrecht Centraal Leidsche Rijn Spooruitbreiding Utrecht Centraal Leidsche Rijn Om een groei van het treinverkeer mogelijk te maken, werkt ProRail de komende jaren intensief aan de uitbreiding

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 200 20 25 847 Evaluatie Wet voorzieningen gehandicapten Nr. 97 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der

Nadere informatie

Raymond Fasen Arjan ten Napel. Opbouw presentatie: Deel A: Stand van zaken van het project Deel B: Een Tramtrein op hoofdspoor?

Raymond Fasen Arjan ten Napel. Opbouw presentatie: Deel A: Stand van zaken van het project Deel B: Een Tramtrein op hoofdspoor? Raymond Fasen Arjan ten Napel Opbouw presentatie: Deel A: Stand van zaken van het project Deel B: Een Tramtrein op hoofdspoor? 1 Deel A: De stand van zaken 1. Terugblik: wat is ook al weer TVM? 2. Waar

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1998 1999 26 200 XII Vaststelling van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat (XII) voor het jaar 1999

Nadere informatie

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302.

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302. Openbaar Besluit Projectmanagement Registratienummer : 2015/2321 Datum : 16 januari 2015 Opgesteld door : J.A. Pierik Onderwerp: Uitspreken voorkeur variant treinstation Hazerswoude-Koudekerk TOELICHTING

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 14 030 www.utrecht.nl Aan de Gemeenteraad Behandeld door R. Boot Doorkiesnummer 030-28 63755 E-mail r.boot@utrecht.nl Onderwerp Consultatie op het U-OV

Nadere informatie

Dienstregeling 24 augustus t Goy. Schalkwijk. Houten. Welkom bij

Dienstregeling 24 augustus t Goy. Schalkwijk. Houten. Welkom bij Dienstregeling 24 augustus 2015 t Goy 45 Schalkwijk Houten Welkom bij 45a Ringlijn Houten - 't Goy - Schalkwijk - Houten Houten, De Tuinen/Kruisboog Houten, De Meren 't Goy, Oostrumsdijkje 't Goy, Wickenburghseweg

Nadere informatie

Hierbij beantwoord ik de vragen van het lid Van Helvert (CDA) over het station in Eijsden.

Hierbij beantwoord ik de vragen van het lid Van Helvert (CDA) over het station in Eijsden. > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000 F 070-456

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. maart 2017 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Dit is de editie Vught van de nieuwsbrief PHS Meteren-Boxtel. In deze

Nadere informatie

A Voortgangsrapportage / aanvraag subsidie 1

A Voortgangsrapportage / aanvraag subsidie 1 Factsheet aanvraag MIP en/of RSP subsidie T&B en/of Infra H & Q A Voortgangsrapportage / aanvraag subsidie 1 Projectnummer/-naam B.031 OV-transferium Winsum (realisatie HOV-as en bereikbaarheid Transferium

Nadere informatie

Dienstregeling vanaf 14 december 2015 t/m 1 juli Houten. van 11:30. tot 11:30. Schalkwijk. t Goy. Welkom bij

Dienstregeling vanaf 14 december 2015 t/m 1 juli Houten. van 11:30. tot 11:30. Schalkwijk. t Goy. Welkom bij Dienstregeling vanaf 14 december 2015 t/m 1 juli 2016 Houten van 11:30 tot 11:30 Schalkwijk t Goy Welkom bij Ringlijn Houten - t Goy - Schalkwijk - Houten Houten, De Tuinen/Kruisboog Houten, De Meren 't

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: OV-verbinding Arnhem-Apeldoorn Doel van deze brief: Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: Te besluiten conform het ontwerpbesluit Over

Nadere informatie

Kernboodschap aangepaste dienstregeling op dinsdag 12 maart 2013.

Kernboodschap aangepaste dienstregeling op dinsdag 12 maart 2013. Kernboodschap aangepaste dienstregeling op dinsdag 12 maart 2013. NB de kernboodschap is de inhoudelijke basisboodschap waaruit alle disciplines hun informatie halen die voor hun proces van belang is.

Nadere informatie

Oplegnotitie quick scan Spoorbrugtracé

Oplegnotitie quick scan Spoorbrugtracé Oplegnotitie quick scan Spoorbrugtracé Maastricht, 16 september 2015 Inhoudsopgave 1. Samenvatting... 3 2. Het proces rondom de tracékeuze... 4 3. De aanleiding... 5 4. De aanpak... 5 5. De resultaten

Nadere informatie

Eindexamen aardrijkskunde vwo I

Eindexamen aardrijkskunde vwo I Migratie en mobiliteit Opgave 4 Migranten uit Afrika Gebruik de bronnen 12 en 13 van het bronnenboekje. Door scherp optreden van de Marokkaanse politie is het aantal geregistreerde pogingen om vanuit Marokko

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 29 984 Spoor: vervoer- en beheerplan Nr. 811 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARISSEN VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT EN VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID Aan

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Aanleiding. 2. Reismogelijkheden. 3. Huidige markt. 4. Mogelijke groei. 5. Infrastructuurgevolgen. 6. Conclusies

Inhoudsopgave. 1. Aanleiding. 2. Reismogelijkheden. 3. Huidige markt. 4. Mogelijke groei. 5. Infrastructuurgevolgen. 6. Conclusies MARKTKANSEN EN INFRASTRUCTURELE GEVOLGEN VAN EEN DIRECTE TREIN TUSSEN GRONINGEN EN MAASTRICHT, NAAR AANLEIDING VAN VOORSTELLEN IN HET SP-PLAN BETER VERVOER PER TREIN Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2. Reismogelijkheden

Nadere informatie

ERTMS. De toekomst! Esmé Kalshoven 27 februari 2013. Pilot ERTMS Asd - Ut

ERTMS. De toekomst! Esmé Kalshoven 27 februari 2013. Pilot ERTMS Asd - Ut ERTMS De toekomst! Esmé Kalshoven 27 februari 2013 Voorwoord ATB ERTMS Van Dijk, in 1920: Wanneer het seinwezen alleen oog zou hebben voor de veiligheid van het verkeer, dan zou het zijn taak al heel onvoldoende

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK INRICHTING STATIONSPLEIN

PLAN VAN AANPAK INRICHTING STATIONSPLEIN PLAN VAN AANPAK INRICHTING STATIONSPLEIN Datum: juli 2009 1 Inleiding Reeds in 2007 is door de toenmalige wethouder verkeer toegezegd om de integrale toegankelijkheid voor het Busstation aan te pakken.

Nadere informatie

NMBS start met treindienst in Noorderkempen vanaf 15 juni

NMBS start met treindienst in Noorderkempen vanaf 15 juni NMBS start met treindienst in Noorderkempen vanaf 15 juni Oplossing voor technische problemen in samenwerking met Alstom Vanaf 15 juni kan zonder enig veiligheidsrisico een treindienst ingelegd worden

Nadere informatie

betekent een voor de goederenvervoerders aanvaardbare gebruiksheffing voor de Betuweroute en het invoeren van een vergoeding voor het reserveren van

betekent een voor de goederenvervoerders aanvaardbare gebruiksheffing voor de Betuweroute en het invoeren van een vergoeding voor het reserveren van Aan: De projectorganisatie Dienstregeling spoor 2007 Per adres: De directie van de NS NS Hoofdkantoor De heer B. Meerstadt Postbus 2025 3500 HA Utrecht Datum: 22 november 2005 Ons kenmerk: 1145006 Onderwerp:

Nadere informatie

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van gegevens die door de gemeenten zijn aangeleverd:

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van gegevens die door de gemeenten zijn aangeleverd: Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Lijn 30. Welkom bij. Station Overvecht. Rijnsweerd. Dienstregeling ALLEEN geldig van 12 juli t/m 31 augustus 2014

Lijn 30. Welkom bij. Station Overvecht. Rijnsweerd. Dienstregeling ALLEEN geldig van 12 juli t/m 31 augustus 2014 Lijn 30 Leidsche Rijn Station Overvecht Rijnsweerd De Uithof Welkom bij 30a van Leidsche Rijn naar De Uithof Maandag t/m vrijdag Ritnummer: 1001 Soestw./Antonius 1005 1009 Zkh 1013 1017 1021 1023 1025

Nadere informatie

Onderwerp: Herprioritering Extra Investeringsimpuls Noord-Holland (EXIN-H) als gevolg van vrijkomen middelen Zuidtangent

Onderwerp: Herprioritering Extra Investeringsimpuls Noord-Holland (EXIN-H) als gevolg van vrijkomen middelen Zuidtangent Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: Herprioritering Extra Investeringsimpuls Noord-Holland (EXIN-H) als gevolg van vrijkomen middelen Zuidtangent Bijlagen: ontwerpbesluit

Nadere informatie

Hart van Leusden lijn

Hart van Leusden lijn Hart van Leusden lijn EEN VOORSTEL RVDB Dr. ir. Rob A. J. van der Bijl Amsterdam Juni 2004 2 Hart van Leusden lijn EEN VOORSTEL RVDB (Dr. ir. Rob A. J. van der Bijl) Amsterdam, juni 2004 300306 Dit voorstel

Nadere informatie

Leidsche Rijn. Kanaleneiland

Leidsche Rijn. Kanaleneiland Dienstregeling vanaf 14 december 2015 t/m 1 juli 2016 10 Leidsche Rijn Kanaleneiland Lunetten NS Welkom bij 10 van Lunetten naar Leidsche Rijn via Kanaleneiland Utrecht, Texel Utrecht, Brennerbaan Utrecht,

Nadere informatie

Stremming lijn 1 tussen Surinameplein en De Aker: van 4 tot en met 8 augustus 2018

Stremming lijn 1 tussen Surinameplein en De Aker: van 4 tot en met 8 augustus 2018 Vergaderdatum Dagelijks Bestuur (14-06-2018) Agendapunt 10 Onderwerp Portefeuillehouder TBGN Westtangent: Meer en Vaart Openbaar Vervoer Behandelend ambtenaar Jon van der Ploeg Van het Dagelijks Bestuur

Nadere informatie

Gemeente Castricum. Haalbaarheid station Zandzoom

Gemeente Castricum. Haalbaarheid station Zandzoom Gemeente Castricum Haalbaarheid station Zandzoom Gemeente Castricum Haalbaarheid station Zandzoom Datum 26 januari 2010 Kenmerk CTC071/Adr/0511 Eerste versie Documentatiepagina Opdrachtgever(s) Gemeente

Nadere informatie

Doorstroomstation Utrecht

Doorstroomstation Utrecht Doorstroomstation Utrecht Versie 1.0 Datum 14 mei 2013 Status Definitief 1 Colofon Bestuurskern DG Bereikbaarheid Plesmanweg 1-6 Den Haag Docnr. IenM/BSK-2013/87448.04 Auteur Ministerie IenM 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

Aantal HSL-reizigers groeit fors: een succes en een uitdaging

Aantal HSL-reizigers groeit fors: een succes en een uitdaging Aantal HSL-reizigers groeit fors: een succes en een uitdaging Justin Hogenberg Nederlandse Spoorwegen justin.hogenberg@ns.nl Roswitha van de Kamer Nederlandse Spoorwegen roswitha.vandekamer@ns.nl Thijs

Nadere informatie

Mobiliteitsconferentie RESOC Meetjesland NMBS Mobility

Mobiliteitsconferentie RESOC Meetjesland NMBS Mobility Mobiliteitsconferentie RESOC Meetjesland NMBS Mobility 19 mei 2011 Destination mieux 1. Het netwerk 2. Aanbodsverbeteringen Juni 2007 10.06.07 : heropening stopplaats Evergem op lijn 58 Eeklo - Gent December

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

Aan de vertegenwoordigers van de Consumentenorganisaties in het Locov. Geachte vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties,

Aan de vertegenwoordigers van de Consumentenorganisaties in het Locov. Geachte vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties, NS Postbus 2025, 3500 HA Utrecht Aan de vertegenwoordigers van de Consumentenorganisaties in het Locov Commercie &Ontwikkeling Laan van Puntenburg 100 Postbus 2025 3500 HA Utrecht Nederland www.ns.nl Datum

Nadere informatie

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn OV SAAL MLT Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn Agenda Gespreksleider: Peter van de Geer 19.30 Welkom Peter van de Geer 19.40 19.55 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 19 septimber 2012 Wurklistnûmer : 04B Beliedsprogramma : Stêd en Plattelân Ôfdieling : S&P Behanneljend amtner : C. Dijkman Tastel : 5624 Registraasjenûmer : Primêr

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân

provinsje fryslân provincie fryslân Heerenveen provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 5125 ;vvsv.fryslan.ni provincie@fryslan.nl

Nadere informatie

Hierbij treft u mijn antwoorden aan op de vragen van de leden Visser en De Boer (beiden VVD) over de Zaanse spoorlijn (ingezonden 11 maart 2015).

Hierbij treft u mijn antwoorden aan op de vragen van de leden Visser en De Boer (beiden VVD) over de Zaanse spoorlijn (ingezonden 11 maart 2015). > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 29 984 Spoor: vervoer- en beheerplan Nr. 849 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad. Elke dag dichterbij!

Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad. Elke dag dichterbij! Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad Elke dag dichterbij! Inhoud Doel van de bijeenkomst Achtergrond Toelichting op OV onderzoeken Aanpak voor ontwerpproces Hooigracht-Langegracht Overige

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 29 984 Spoor: vervoer- en beheerplan Nr. 488 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 27 januari 2009

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 27 januari 2009 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 27 januari 2009 Steller : A. Vlug Telefoonnummer: 0343-565853 E-mailadres : Sandro.Vlug@heuvelrug.nl Onderwerp : verkeerslicht busstation Driebergen-Zeist Geachte leden

Nadere informatie

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag Uw kenmerk 29893-119/2011D30312

Nadere informatie

Spoorboekloos reizen in de Randstad - PHS. Vlot bewegen.veilig leven. Verkeer en Waterstaat.

Spoorboekloos reizen in de Randstad - PHS. Vlot bewegen.veilig leven. Verkeer en Waterstaat. Spoorboekloos reizen in de Randstad - PHS Vlot bewegen.veilig leven. Verkeer en Waterstaat. Spoorboekloos reizen in de Randstad Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Spoorboekloos reizen in de Randstad Er

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/ per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Op dit moment

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland De heer J. Remkes Postbus MD Haarlem

Aan de Voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland De heer J. Remkes Postbus MD Haarlem Aan de Voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland De heer J. Remkes Postbus 123 2000 MD Haarlem Haarlem, 2 mei 2016. Onderwerp: Regionaal openbaar vervoer & inter-concessie stroomlijnen Geachte

Nadere informatie

(Verslag) Finn van Leeuwen Inge van Leijenhorst Marc Koolwijk. 3 e Bewonersbijeenkomst in het kader van de Planstudie Ring Utrecht

(Verslag) Finn van Leeuwen Inge van Leijenhorst Marc Koolwijk. 3 e Bewonersbijeenkomst in het kader van de Planstudie Ring Utrecht Verslag 3 e Bewonersbijeenkomst in het kader van de Planstudie Ring Utrecht Datum bijeenkomst: 23 november 2009 Aanwezig: Stichting Menno van Coehoorn/ Projectgroep Krayenhoff Milieupunt Overvecht Stichting

Nadere informatie

P & R Naar een gezamenlijke strategie Projectplan

P & R Naar een gezamenlijke strategie Projectplan P & R Naar een gezamenlijke strategie Projectplan Datum 26 mei 2010 dsfgsdfgasdfg Kantoorgebouw Leeuwensteyn Jaarbeursplein 15, 3521 AM Utrecht Postbus 24051, 3502 MB Utrecht T 030 291 82 20 E secretariaat@ov-bureaurandstad.nl

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 22 026 Nederlands deel van een hogesnelheidsspoorverbinding Amsterdam Brussel Parijs en Utrecht Arnhem Duitse grens Nr. 463 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel. Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5

College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel. Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5 2018MME22 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 19 december 2017 NUMMER PS AFDELING Domein Mobiliteit COMMISSIE MME STELLER Pauline Bredt DOORKIESNUMMER 06-22161118 DOCUMENTUMNUMMER 81C592AA

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

oktober 2009 Eindrapport corridor Den Haag Rotterdam Ruimtelijk economische effecten Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

oktober 2009 Eindrapport corridor Den Haag Rotterdam Ruimtelijk economische effecten Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Ruimtelijk economische effecten corridor Den Haag Rotterdam Eindrapport oktober 2009 Titel Datum Versie Kenmerk Opdrachtgever Uitvoering Colofon Programma Hoogfrequent

Nadere informatie

Gewijzigde dienstregeling

Gewijzigde dienstregeling zaterdag 17 zondag 25 oktober 2009 Gewijzigde dienstregeling Rond Deventer omreizen of bus in plaats van trein in de herfstvakantie Groningen Leeuwarden Zwolle Wierden Almelo Wijhe Rijssen Olst Hengelo

Nadere informatie

MAGNEETTREIN ALS OPLOSSING VOOR GEBREKKIGE BRABANTSE MOBILITEIT

MAGNEETTREIN ALS OPLOSSING VOOR GEBREKKIGE BRABANTSE MOBILITEIT MAGNEETTREIN ALS OPLOSSING VOOR GEBREKKIGE BRABANTSE MOBILITEIT Artikel eerder geplaatst in e52 op 20 apr 2016 Tags: Het Zuidelijke Perspectief, magneettrein, Techniek, Vervoer Door Wouter van Gessel,

Nadere informatie

Capaciteitsanalyse en -vergrotingsplan. baanvak Den Bosch Geldermalsen Houten

Capaciteitsanalyse en -vergrotingsplan. baanvak Den Bosch Geldermalsen Houten Capaciteitsanalyse en -vergrotingsplan baanvak Den Bosch Geldermalsen Houten N.a.v. overbelastverklaring 2017/02 van 7 september 2016 Publiek Van Auteur ProRail Johan Doornenbal P1443709 Versie 1.0 Datum

Nadere informatie