Draaiboek ten behoeve van:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Draaiboek ten behoeve van:"

Transcriptie

1 Draaibek ten beheve van: (naam evenement) p (datum/data) te (lcatie) Gerganiseerd dr: (naam rganisatie) Versie:. Datum:..

2 1. Inleiding Dit draaibek geeft infrmatie ten aanzien van de veiligheid en de rganisatie van. (naam evenement), p de lcatie (lcatie), p (datum/data). Dit evenement wrdt dr (naam rganisatie) gerganiseerd. 2. (Naam evenement) Het (naam evenement) richt zich p (delgrep, leeftijd bezekers) uit (plaats) en uit de mgeving. Er wrden circa (aantal) bezeker verwacht. (Geef hier k een mschrijving van het evenement, het del, wat het inhudt, het prgramma (inclusief pbuwen en afbreken) etc. Hudt u bij het plannen van uw evenement rekening met bijvrbeeld de beleidsregels, die u kunt vinden p de website van de gemeente. Kunt u de beleidsregels niet vinden, infrmeer dan bij de gemeente. Vr vragen kunt u terecht bij het Vergunningenteam.) 3. Organisatie Cntactpersn rganisatie Tijdens het evenement is er gedurende de hele dag/avnd/prgramma een cntactpersn aanwezig, die bereikbaar is vr alle instanties. Deze cntactpersn is tevens bevegd tt het nemen van beslissingen in het kader van het evenement. Cntactpersn is: Naam, mbiel telefnnummer cntactpersn 1 Naam, mbiel telefnnummer cntactpersn 2 Deze pers()n(en) zal/zullen gedurende het evenement steeds bereikbaar zijn. 4. Lcatie(s) Hier met een mschrijving staan van wat er p welke lcatie(s) gebeurt, nder andere: - een mschrijving van de precieze lcatie - indeling van het terrein (waar kmt bijvrbeeld de tent, de tiletten, EHBO en dergelijke? Een situatietekening met wrden pgenmen als bijlage bij dit draaibek) - indeling van de tent (waar kmt bijvrbeeld de bar, brandblussers, nduitgangen, ndverlichting en andere brandpreventieve vrzieningen, EHBO en dergelijke?) Een tekening p schaal met wrden aangeleverd als bijlage bij dit draaibek. Ok het brandveiligheidscertificaat van de tent dient te wrden tegevegd als bijlage. Wanneer alleen een pdium en/f tribune wrdt geplaatst, dient een duidelijke tekening van de lcatie van het pdium en/f tribune te wrden ingediend. In smmige gevallen kan dr de gemeente een cnstructieberekening vr het pdium en/f de tribune wrden gevraagd. 5. Prgramma Hier met een duidelijk verzicht kmen van het gehele prgramma met data, tijden, lcaties, gedurende het gehele evenement. Vergeet hierbij niet te vermelden f en tussen welke tijden gebruik wrdt gemaakt van een geluidsinstallatie en/f sprake is van ptreden(s) van een liveband(s)/-

3 artiest(en). Uiteraard is het mgelijk dat nversterkte muziek ten gehre wrdt gebracht. Geef dit aan in dit verzicht. Tevens dient u in dit verzicht de data en tijden van het pbuwen en afbreken p te nemen. 6. Hulpverlening Hier dient u te vermelden welke vrm van hulpverlening u geregeld hebt gedurende het evenement. Hierbij kunt u denken aan bijvrbeeld EHBO, BHV en Rde Kruis. Zgenaamde BIG-geregistreerden kunnen als EHBO er wrden ingezet. Heveel hulpverleners zijn aanwezig? Wrden deze mensen ingehuurd f hren ze bij de eigen rganisatie? Waar bevinden de EHBO ers zich (vaste f mbiele pst)? He wrdt er gecmmuniceerd (via mbiele telefnie, mbilfns)? Wrdt ambulance f medisch persneel ingezet? Tevens alle andere dr u getrffen maatregelen nemen. 7. Beveiliging Bij het evenement staat de veiligheid vrp. In deze paragraaf staat beschreven he de beveiliging is geregeld. Geef hier een duidelijke mschrijving he de beveiliging van het evenement is geregeld. De rganisatie dient rekening te huden met één beveiliger per 250 bezekers (is uitgangspunt). Bij evenementen met een hger risic kan de plitie aangeven dat er gecertificeerde beveiligers en heveel ingezet meten wrden. De beveiliging kan in smmige gevallen, na verleg tussen de gemeente met de plitie, bestaan uit eigen medewerkers. De rganisatie dient dan aan te geven: - heveel beveiligers ingezet wrden; - p welke tijden; - naam van het beveiligingsbedrijf en Uiteraard dient andere infrmatie wrden aangeleverd ver de veiligheid, die p uw evenement van tepassing is. Naam erkend beveiligingsbedrijf Cntactpersn Aantal beveiligers. 8. Verkeer en verkeersregelaars Bij een evenement is vaak sprake van tenemende verkeersdrukte en de ndzakelijkheid tt het realiseren van parkeergelegenheid in verband met deelnemers en/f bezekers. Hier wrdt het zgenaamde verkeersplan weergegeven. Geef hier infrmatie ver de invled van het evenement p het verkeer en de bereikbaarheid. Waar en he wrdt het parkeren geregeld? Neem dit nderwerp k p in de dr u aan te leveren situatietekening. Wrdt een penbare weg gebruikt en/f dient deze afgeslten te wrden vr alle verkeer? Lever een verzicht van de exacte lcaties en tijden van de afsluitingen aan bij dit draaibek (tip: vul bij afzettingen en verkeersmleidingen het bijgevegde frmulier in en veg deze als bijlage hierbij.) Wanneer verkeersregelaars wrden ingezet (dit kan dr de gemeente zelfs wrden verplicht), dan meten deze persnen zijn aangesteld dr de burgemeester van de gemeente, waar het evenement plaatsvindt. Vermeld dus heveel verkeersregelaars wrden ingezet. Verkeersregelaars dienen in het bezit te zijn van de juiste papieren en daarvr dient men een instructie via e-learning te vlgen.

4 Om deze persnen te kunnen aanmelden dient de gemeente een lijst met NAW-gegevens en gebrtedata van de in te zetten persnen te ntvangen. Na ntvangst van deze gegevens ntvangt u een bevestigingsbrief, zdat de rganisatie de persnen kan aanmelden vr de e-learning. Dit geldt verigens niet vr (prfessinele) verkeersregelaars die in het bezit zijn van een aanstellingspas. Uiteraard dient u dan wel aan te geven welk bedrijf de verkeersregelaars zal inzetten. 9. Afval Tijdens het evenement wrdt er mgelijk afval geprduceerd. Omdat afval een ptentieel gevaar is vr het ntstaan van brand met de rganisatie ervr zrgen dat er vldende cntainers wrden geplaatst. Omschrijving hier he u deze vrziening hebt geregeld tijdens het evenement. 10. Cmmunicatie Tijdens het evenement wrdt gecmmuniceerd vlgens het bijgaande cmmunicatieschema. U dient een cmmunicatieschema te te vegen als bijlage bij dit draaibek. Hierp dienen in ieder geval de telefnnummers te staan van: rganisatie, EHBO, beveiligers, plitie, brandweer en verige relevante persnen/instellingen. Tevens dient u hier p te nemen he en dr wie bijvrbeeld mwnenden geïnfrmeerd wrden ver het evenement. 11. Incidenten/calamiteiten Bij incidenten die plaatsvinden tijdens het evenement zal er direct dr de rganisatie wrden pgetreden. Eventuele plegers van strafbare feiten wrden direct aan de plitie verdragen. Bij ernstige calamiteiten en/f p bevel van brandweer f plitie zal met behulp van de rganisatie (én eventueel de beveiliging) wrden vergegaan tt ntruiming van de lcatie(s). Enkele vrbeelden: paniek bij bezekers brand natuurgeweld geweldsdelicten een ngeval De berdeling van een situatie als calamiteit vindt plaats dr de rganisatie in samenspraak met de aanwezige (beveiligingsmedewerkers/bhv ers). Als een situatie dr bvengenemde persnen als calamiteit wrdt aangemerkt, draagt de rganisatie zrg vr het infrmeren/alarmeren via 112. Om p een veilige manier te sturen/ntruimen zal de rganisatie van te vren een plan meten maken waarin de vlgende zaken zijn vastgelegd. Hiernder is weergeven welke maatregelen in genemde situaties wrden genmen: LET OP: bij het uitwerken van de diverse nderstaande vrbeelden dient u de functies van de persnen te mschrijven, met de namen. Bijvrbeeld: de vrzitter, hfd beveiliging, EHBO er, etc. Paniek bij bezekers (ntruiming) Als sprake is van paniek dienen de navlgende maatregelen te wrden getrffen dr de rganisatie: - Wie spreekt het publiek te? - Welke manier(en) kan/kunnen wrden gebruikt m met het publiek te cmmuniceren (megafn, muziekinstallatie)? - Wie start de ntruiming? - Wie alarmeert 112?

5 - Wie stuurt de beveiliging en hulpverlening (bijvrbeeld EHBO) aan? - Waar zijn de vluchtrutes? - Is de vluchtrute aangegeven en verlicht? Brand Als sprake is van een brand(melding) meten de navlgende maatregelen te wrden getrffen dr de rganisatie: - Waar staan de brandblusmiddelen? - Wie blust de brand (beveiliging)? - Waar zijn de vluchtrutes? - Is de vluchtrute aangegeven en verlicht? - Wie start de ntruiming, wanneer? - Wie alarmeert 112? - Wie stuurt de beveiliging en de EHBO aan? - Welke manier(en) kan/kunnen wrden gebruikt m met het publiek te cmmuniceren (megafn, muziekinstallatie)? - Wie spreekt het publiek te? Natuurgeweld Pltseling pkmend slecht weer (strm, windhs, zware regenval, nweer/bliksem, sneeuw, ijzel) kan leiden tt strmuitval, brand, instrting van vrzieningen f mvallen van bmen. Extreme weersmstandigheden kunnen bijvrbeeld nderkelde slachtffers pleveren. Bij een strm/windhs kan de bereikbaarheid en de cmmunicatie verslechteren, daarnaast maakt harde wind hulp en brandbestrijding gecmpliceerd. De maatregelen zijn erp gericht m paniek te vrkmen, te beperken f z snel mgelijk te den stppen en de menigte in gede banen te leiden, m het aantal slachtffers zveel mgelijk te beperken. Dr cntact p te nemen met bijvrbeeld het KNMI f MeteCnsult kan er een redelijk beeld van het te verwachten weerbeeld zijn. Tch is het weer niet altijd te vrspellen en dient de rganisatie te allen tijde het weerbeeld te mnitren, dit kan middels diverse infrmatiebrnnen. - Wie bekijkt regelmatig de weersverwachtingen? - Wie spreekt het publiek te? - Welke manier(en) kan/kunnen wrden gebruikt m met het publiek te cmmuniceren (megafn, muziekinstallatie)? - Wie start de ntruiming, wanneer? - Wie alarmeert 112? Geweldsdelicten Als sprake is van een ngeval f indien er anderszins (meerdere) slachtffers ntstaan, dienen de navlgende maatregelen te wrden getrffen dr de rganisatie: - Wie stuurt de beveiliging en de EHBO aan? - Instructie beveiliging; - Wie alarmeert 112? - Wie start de ntruiming? - Welke manier(en) kan/kunnen wrden gebruikt m met het publiek te cmmuniceren (megafn, muziekinstallatie)? - Wie spreekt het publiek te? - Waar zijn de vluchtrutes? - Is de vluchtrute aangegeven en verlicht? Belangrijk: Bij een calamiteit/incident dient de rganisatie in alle gevallen in samenwerking met de (direct aanwezige) hulpverlening en de beveiliging maatregelen te treffen m de veiligheid te waarbrgen. Na alarmering van de hulpverleningsdiensten zal de bevelverder van een van de diensten nageneg altijd in verleg gaan met de rganisatie m stappen te ndernemen m een verdere escalatie te vrkmen.

6 12. Drinken en eten Hiernder wrdt alle infrmatie verschaft ver de vrzieningen met betrekking tt het eten en drinken en dergelijke. Indien alchlhudende dranken wrden verstrekt, dan dient daarvr een ntheffing p grnd van de Drank- en Hrecawet te wrden verleend. Hiervr dient een aparte aanvraag te wrden ingediend. Dit frmulier kunt u vinden p de website van de gemeente f kunt u (digitaal) tegeznden krijgen vanaf het Vergunningenteam. Ok dient u p de tekening aangeven waar alle kramen/verkpwagens zijn gesitueerd. 13. Sanitaire vrzieningen Tijdens het evenement wrdt er vr de bezekers gezrgd vr de ndige sanitaire vrzieningen. Deze zijn p de situatietekening aangegeven. Vermeld hier in welke vrm u de sanitaire vrzieningen aanbiedt. Dit kunnen bijvrbeeld dixies, tiletwagens, eigen (privé)tilletten en plaszuilen zijn. Uitgangspunt in 1 vrziening p 150 persnen, waarbij rekening dient te wrden gehuden met aparte heren- en damesvrzieningen. 14. Tribune(s) en pdium(s) Deze zijn p de situatietekening aangegeven. Vermeld hier wat u waar gaat plaatsen, maar k wat de afmeting van de bjecten zijn. Van gemeentezijde kan een cnstructieberekening wrden pgevraagd van de pstellingen. 15. Tent f ander tijdelijk buwwerk geplaatst f gebruikt u een bestaand gebuw, waarbij de bestemming rsprnkelijk anders is? In verband met de brandveiligheid is het ndzakelijk dat gekeken wrdt naar deze vrzieningen. Indien hier sprake van is, is hiervan een aparte tekening met indeling bij dit draaibek gevegd. Vermeld hier heveel persnen maximaal gelijktijdig aanwezig zullen zijn in de tent, (tijdelijk) buwwerk f afgeslten gebied aanwezig zijn. Tevens dient u hierbij aan te geven f sprake is van: nachtverblijf verschaft wrdt aan meer dan 5 persnen (niet in gezinsverband) het evenement bedeld is vr meer dan 10 kinderen tt 12 jaar het evenement bedeld is vr meer dan 10 persnen met een lichamelijk dan wel verstandelijk beperking Let erp, dat indien het een tent/buwwerk betreft waar meer dan 50 persnen in kunnen u de vlgende stukken indient, als nderdeel van dit draaibek Plattegrnd van de tent, met daarp aangegeven waar de nduitgangen, blusmiddelen, ndverlichting, eventuele verwarming, vluchtruteaanduiding en eventueel te gebruiken aggregaten zijn gesitueerd. Situatietekening waar de tent geplaatst wrdt ten pzichte van de direct nabijgelegen bebuwing/beplanting. Brandveiligheidscertificaat van de tent.

7 (Let p! Indien een aggregaat gebruikt wrdt, dan dient deze minimaal 5 meter uit bjecten te wrden gesitueerd. Hudt er rekening mee, dat de tent minimaal 5 meter uit de bebuwing staat. Indien verwarming in de tent aanwezig is, dan dient dit te wrden weergegeven p de tekening, alsmede waarmee gestkt wrdt en he de brandstfvrziening is pgeslagen); 16. Verzekering De rganisatr is verantwrdelijk vr eventuele schade, die ntstaan is. Vermeld hier de naam van de verzekeringsmaatschappij en eventueel het plisnummer Aandachtspunten: Vuurwerk Indien u vuurwerk wilt gaan afsteken, dan dient zich te wenden tt een prfessineel vuurwerkbedrijf dan wel de prvincie/fumo. Wet p de Kansspelen Indien u een verlting wilt gaan huden f een bing wilt gaan rganiseren, dan hebt u daarvr een vergunning respectievelijk dient u een melding te den. Vr een frmulier vr het aanvragen van een vergunning kunt u terecht p het digitale lket van uw gemeentelijke website. Een melding vr een bing kunt u den dr aan te geven wanneer (datum(s) en tijden), waar en ten beheve van deze bing wrdt gerganiseerd. Kamperen Steeds vaker wrdt er p f bij het evenement gekampeerd. Znder ntheffing p grnd van de Algemene plaatselijke verrdening is dit niet tegestaan. Neem dit z ndig p in dit draaibek en vraag een aparte ntheffing aan.

8 Checklist mbt de bijlagen De vlgende bijlagen dienen (indien van tepassing) bij de aanvraag te wrden ingediend Vlledig ingevuld aanvraagfrmulier vr het huden van het evenement. Tekening indeling terrein met hierp duidelijk de lcatie van de te plaatsen bjecten en de situatie ten pzichte van bestaande wegen en bebuwing. Tekening p schaal van de tent en de inrichting van de tent. Hierp dienen alle brandpreventieve vrzieningen te wrden aangegeven als nduitgangen/vluchtruteaanduiding, brandblussers, ndverlichting etc. Brandveiligheidscertificaat van de tent, indien een tent wrdt geplaatst. Duidelijk verzicht van de afsluitingen. Cmmunicatieschema/lijst cntactpersnen.

9 VERZOEK OM AFZETTINGEN/VERKEERSOMLEIDINGEN NAAM ADRES POSTCODE + WOONPLAATS TELEFOONNUMMER (mbiel) Omschrijving ACTIVITEIT Organisatr: DATUM Infrmatie, aangaande gewenste afzettingen en/f verkeersmleidingen TIJDSTIP (begin+eind) STRAAT + plaats LOCATIE (v.d. afzetting)* * tbv infrmeren hulpdiensten is het belangrijk te weten welk gedeelte van de straat wrdt afgeslten. Als het m de gehele straat gaat, vul dit dan duidelijk in. Betreft het een gedeelte van een straat, geef dit dan bijvrbeeld z dr: Hfdstraat West Wlvega, tussen Merelstraat en Zilverlaan. Ok als het inclusief de kruisingen is, dit graag duidelijk vermelden. Op deze wijze weten de hulpdiensten precies wat er zich waar afspeelt en kan daar, in geval van calamiteiten, rekening mee gehuden wrden.

10 Infrmatie met betrekking tt het inzetten van verkeersregelaars In het aanvraagfrmulier vr een evenement dient u aan te geven f u verkeersregelaars wilt gaan inzetten. Het prces m verkeersregelaars te kunnen aanstellen is gewijzigd sinds Er dient via e-learning een instructie te wrden gevlgd. Infrmatie hierver kunt u vinden p de site van de Stichting verkeersregelaars Nederland, via Gemakshalve verwijzen wij u dan k graag naar genemde website met eventuele vragen. Onder het kpje Evenementenverkeersregelaar vindt u de Handleiding instructie. Om de persnen te kunnen aanmelden vr de instructie via e-learning, via bvengenemde website, dient u als rganisatie eerst de vlgende gegevens bij de gemeente aan te leveren: - het aantal persnen, die u gaat inzetten; - de naam en naw-gegevens en gebrtedata van de in te zetten persnen; - de lcaties, waar de verkeersregelaars wrden ingezet tijdens de activiteit; - f u de e-learning wilt gaan vlgen vr bepaalde tijd f eenmalig. Wanneer u dit gelijktijdig det met de aanvraag m vergunning, dan dient u er rekening mee te huden, dat u de aanvraag m vergunning p tijd indient. Nadat u de lijst met bvenstaande gegevens bij ns hebt aangeleverd zal in verleg met de plitie wrden bekeken f het aantal in te zetten verkeersregelaars vldende is. U wrdt daarvan schriftelijk p de hgte gebracht dr middel van een schriftelijke bevestiging. Met die schriftelijke bevestiging kunt u de mensen gaan aanmelden vr de e-learning p bvengenemde site. Nadat de mensen de e-learning hebben gedaan, ntvangt men bericht f men deze vldende heeft vlbracht. De persnen krijgen een instructieverklaring, waarp staat aangegeven f men de instructie (n)vldende vlbracht heeft. De rganisatie kan een grslijst via de website pvragen, waaruit blijkt wie welk resultaat heeft behaald. Deze bewijsstukken dient u gelijktijdig aan te leveren bij ns, zdat een aanstellingsbesluit dr de burgemeester kan wrden genmen. Binnen nze gemeente is het gebruikelijk, dat de mensen wrden aangesteld vr bepaalde tijd (maximaal 1 jaar). Bij een vlgende aanvraag m vergunning vr een evenement in dat lpende jaar kunt u dan een kpie van het aanstellingsbesluit ter infrmatie vr ns bijvegen. Om dit hele prces ged te kunnen drlpen is het dus ndzakelijk dat de aanvraag m vergunning ruim p tijd bij ns is ingediend. Ter aanvullende infrmatie, het vlgende. Een vergunning vr een evenement met verleend wrden p grnd van de Algemene plaatselijke verrdening (Apv). In artikel 2.24 e.v. zijn de evenementen pgenmen. Op grnd van artikel 1.2 dient het bevegd rgaan binnen 8 weken te beslissen p de aanvraag. Het bestuursrgaan kan de termijn tt zijn beslissing ng eens met 8 weken verlengen. Hud hier rekening mee met het aanvragen van de vergunning vr het evenement.

Aanvraagformulier Evenementen

Aanvraagformulier Evenementen Aanvraagfrmulier Evenementen Gemeente ststellingwerf Pstadres Bezekadres T 14-0516 Pstbus 38 t st 11 E gemeente@ststellingwerf.nl 8430 AA sterwlde sterwlde I www.ststellingwerf.nl Dit aanvraagfrmulier

Nadere informatie

Model-veiligheidsplan

Model-veiligheidsplan Mdel-veiligheidsplan Inleiding Vr evenementen waarbij meer dan 500 bezekers p hetzelfde mment aanwezig zijn en die plaatsvinden in de penlucht f een tent is een veiligheidsplan verplicht. Bij de verige

Nadere informatie

Draaiboek. (naam evenement)

Draaiboek. (naam evenement) Draaiboek (naam evenement) 1 DRAAIBOEK (Naam Evenement) Hieronder vindt u een voorbeeld van een draaiboek, die u kunt gebruiken als basis voor de vergunningaanvraag. Als u alle onderwerpen volgt heeft

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING, ONTHEFFING EN MELDING IN HET KADER VAN EEN EVENEMENT

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING, ONTHEFFING EN MELDING IN HET KADER VAN EEN EVENEMENT AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING, ONTHEFFING EN MELDING IN HET KADER VAN EEN EVENEMENT (Wij verzeken u een vergunning vr een evenement minimaal 26 weken vrafgaande aan het geplande evenement aan te vragen

Nadere informatie

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: o de overeengekomen opdracht. Bijgewerkt op:

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: o de overeengekomen opdracht. Bijgewerkt op: Privacy Plicy Bijgewerkt p: 3.5.2018 Cmmn Affairs hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy Plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan met

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail:

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail: Privacy Statement Wij respecteren je privacy en verwerken je persnsgegevens altijd in vereenstemming met de tepasselijke regelgeving zals de Algemene verrdening gegevensbescherming (AVG). In dit privacy

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING, ONTHEFFING EN MELDING IN HET KADER VAN EEN EVENEMENT

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING, ONTHEFFING EN MELDING IN HET KADER VAN EEN EVENEMENT AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING, ONTHEFFING EN MELDING IN HET KADER VAN EEN EVENEMENT (Wij verzeken u een vergunning vr een evenement minimaal 26 weken vrafgaande aan het geplande evenement aan te vragen

Nadere informatie

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail:

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail: Privacy Statement Wij respecteren je privacy en verwerken je persnsgegevens altijd in vereenstemming met de tepasselijke regelgeving zals de Algemene verrdening gegevensbescherming (AVG). In dit privacy

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTENVERGUNNING

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTENVERGUNNING Verzendadres Gemeente Kaag en Braassem Afd. Ruimtelijke Ontwikkeling,Team Vergunningen Pstbus 1 2370 AA Relfarendsveen AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTENVERGUNNING 1. Gegevens aanvrager: Naam rganisatie 2.

Nadere informatie

HZ_EVEM_V evenementenvergunning Aanvraagformulier evenementenvergunning (als bedoeld in artikel 2:25 van de Algemene Plaatselijke Verordening)

HZ_EVEM_V evenementenvergunning Aanvraagformulier evenementenvergunning (als bedoeld in artikel 2:25 van de Algemene Plaatselijke Verordening) Aanvraagfrmulier evenementenvergunning (als bedeld in artikel 2:25 van de Algemene Plaatselijke Verrdening) Frmulier zenden aan: Pstadres: Gemeente Krimpenerwaard t.a.v. afdeling BMO / APV Pstbus 51 2820

Nadere informatie

CALAMITEITENPLAN. Voorbeelddocument

CALAMITEITENPLAN. Voorbeelddocument CALAMITEITENPLAN Vrbeelddcument INHOUDSOPGAVE ALGEMENE GEGEVENS... 2 GEGEVENS EVENEMENT... 2 GEGEVENS AANWEZIGEN... 2 TELEFOONLIJSTEN... 3 OVERIGE BELANGRIJKE NUMMERS... 3 PROBLEMATISCHE SITUATIES... 3

Nadere informatie

Persoonsgegevens van klanten worden door Apollon Travel verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

Persoonsgegevens van klanten worden door Apollon Travel verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en): PRIVACY POLICY Aplln Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan met persnsgegevens. Wij

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten 2015

AANVRAAGFORMULIER Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten 2015 Tegemetkming chrnisch zieken en Inwners van de gemeente Wudenberg met een laag inkmen en die chrnisch ziek f gehandicapt zijn, ntvangen mgelijk een financiële bijdrage. In dit aanvraagfrmulier staan de

Nadere informatie

Versie 1.0 augustus 2018 PRIVACY STATEMENT

Versie 1.0 augustus 2018 PRIVACY STATEMENT Versie 1.0 augustus 2018 PRIVACY STATEMENT INHOUDSOPGAVE Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grndslagen... 3 Waarm verzamelen wij uw persnsgegevens?... 3 Welke persnsgegevens gebruiken wij van u?... 4

Nadere informatie

Privacy Policy. Privacy Policy WO=MEN, Dutch Gender Platform april 2018 Pagina 1 van 9

Privacy Policy. Privacy Policy WO=MEN, Dutch Gender Platform april 2018 Pagina 1 van 9 Privacy Plicy WO=MEN, Dutch Gender Platfrm (WO=MEN) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan

Nadere informatie

Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL

Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL Aanvraag vr het verkrijgen van een vergunning vr het expliteren van een speelautmatenhal p grnd van de Speelautmatenhalverrdening Gemeente Tilburg 2014. Aan de burgemeester

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT DE HUISMEESTERS

PRIVACY STATEMENT DE HUISMEESTERS PRIVACY STATEMENT DE HUISMEESTERS Inhudspgave Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grndslagen... 3 Waarm verzamelen wij uw persnsgegevens?... 3 Welke persnsgegevens gebruiken wij van u?... 4 Wningzekende...

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

Privacy Statement Stichting Hulst voor Elkaar

Privacy Statement Stichting Hulst voor Elkaar Privacy Statement Stichting Hulst vr Elkaar Hulst, 1 juli 2018 Dit is het Privacy Statement van Stichting Hulst vr Elkaar. Om u ged van dienst te zijn en m ns werk z efficiënt en effectief mgelijk uit

Nadere informatie

Inhoudsopgave Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grondslagen... 3 Waarom verzamelen wij uw persoonsgegevens?... 3 Welke persoonsgegevens gebruiken

Inhoudsopgave Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grondslagen... 3 Waarom verzamelen wij uw persoonsgegevens?... 3 Welke persoonsgegevens gebruiken Privacy statement Inhudspgave Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grndslagen... 3 Waarm verzamelen wij uw persnsgegevens?... 3 Welke persnsgegevens gebruiken wij van u?... 4 Wningzekende... 4 Huurder...

Nadere informatie

Klachtenreglement Zorgkantoor DWO/NWN

Klachtenreglement Zorgkantoor DWO/NWN Klachtenreglement Zrgkantr DWO/NWN Januari 2015 1. Algemene bepalingen De Wet langdurige zrg (Wlz) is vanaf 1 januari 2015 van kracht. Deze wet wrdt uitgeverd dr de zrgkantren. Deze kantren zijn vr smmige

Nadere informatie

Bedrijfshulpverlening BHV Limeshal

Bedrijfshulpverlening BHV Limeshal Bedrijfshulpverlening BHV Limeshal Calamiteitenplan Belangrijke telefnnummers Plitie 112 0900-8844 Brandweer 112 0900-8844 Ambulance 112 0900-8844 Sprtspectrum 0172-474985, 06-51458741 & 06-43726826 (TD)

Nadere informatie

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden )

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden ) Veenendaalse Atletiek Vereniging Reglement Kantine-Cmmissie ( del / taken / bevegdheden ) Mei 2015 Reglement Kantine-Cmmissie VAV ( del / taken / bevegdheden ) Inleiding. In de Statuten van de Veenendaalse

Nadere informatie

Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan (even nummers) te Leiden

Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan (even nummers) te Leiden Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan 22-62 (even nummers) te Leiden Vereniging van eigenaars Brahmslaan 22-62 te Leiden hecht veel waarde aan de bescherming van juw persnsgegevens. In

Nadere informatie

Werkgeversverklaring

Werkgeversverklaring Werkgeversverklaring Deze werkgeversverklaring met begeleidende brief kunt u geven aan uw werkgever. Het is erg belangrijk dat de verklaring zrgvuldig en vlledig wrdt ingevuld. Geachte werkgever, Uw werknemer

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken van een profiel en het beheer van vacatures en/of trainingen. 1. Het aanmaken van een organisatieprofiel 1

Handleiding voor het aanmaken van een profiel en het beheer van vacatures en/of trainingen. 1. Het aanmaken van een organisatieprofiel 1 Handleiding vr het aanmaken van een prfiel en het beheer van vacatures en/f trainingen 1. Het aanmaken van een rganisatieprfiel 1 2. He het beheer van uw gegevens werkt 3 3. Vacatures 4 We verwachten van

Nadere informatie

Op welk moment kan ik subsidie aanvragen? Een aanvraag kan worden ingediend in de periode 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018.

Op welk moment kan ik subsidie aanvragen? Een aanvraag kan worden ingediend in de periode 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018. Telichting bij het aanvraagfrmulier subsidie Regeling ter stimulering sedumdaken in Heerhugwaard 2018 Wanneer km ik vr subsidie in aanmerking? In de Regeling ter stimulering aanleg sedumdaken in Heerhugwaard

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage 2 Inhud 1. Wat is MAS? 1.1 MAS algemeen. 1.2 MAS p het Gren van Prinstererlyceum 1.3 Deadlines 2. Stage zeken 2.1 De stage cördinatr p schl. 2.2 Masactief 3. De frmulieren 3.1 Aanvraagfrmulier

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagfrmulier evenementen Aan de hand van dit dcument kan u al de ndige gegevens en aanvragen bezrgen aan het feestlket van de gemeente Lepldsburg. LET OP: dit frmulier is enkel vr de vergunningen die

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT WOONTIJ

PRIVACY STATEMENT WOONTIJ PRIVACY STATEMENT WOONTIJ Inhudspgave Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grndslagen... 3 Waarm verzamelen wij uw persnsgegevens?... 4 Welke persnsgegevens gebruiken wij van u?... 5 Wningzekende... 5

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Tpsprt- Student Stenden Hgeschl Prfileringsfnds

Nadere informatie

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord.

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord. Tips Digiduif 1. U lgt in p digiduif met uw e-mail adres en wachtwrd. 2. U kiest de knp instellingen. Op de vlgende pagina s kunt u allerlei zaken invullen en aanpassen die bij uw accunt hren. Tevens zit

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT STICHTING EELDER WONINGBOUW

PRIVACY STATEMENT STICHTING EELDER WONINGBOUW PRIVACY STATEMENT STICHTING EELDER WONINGBOUW Privacy statement Audittrail 2018 Vragen f pmerkingen naar aanleiding van dit stuk? Stuur deze naar mail@audittrail.nl Auteur: Audittrail Opdrachtgever: Stichting

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE

PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE Eenmanszaak Beautysaln Anke is verantwrdelijk vr de verwerking van persnsgegevens zals weergegeven in deze privacyverklaring. Anke de Vries is de cördinatr gegevensbescherming

Nadere informatie

Format Veiligheidsplan

Format Veiligheidsplan Frmat Veiligheidsplan Inleiding: Als rganisatr van een evenement bent u primair verantwrdelijk vr de veiligheid van het publiek, medewerkers, deelnemers, publieke eigendmmen en een rdelijk verlp van het

Nadere informatie

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacy statement

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacy statement Definitieve versie d.d. 24 mei 2018 Privacy statement Prcedure: MT/DB besluit d.d. 24 mei 2018 He gaat Rentree met gegevens m Binnen Rentree wrdt gewerkt met diverse gegevens van huurders, medewerkers

Nadere informatie

Vragenlijst Aanmelding Stichting Milo

Vragenlijst Aanmelding Stichting Milo Vragenlijst Aanmelding Stichting Mil Deze lijst graag z vlledig mgelijk invullen. Weet u iets niet (meer)? Plaats dan een vraagteken. De bijlage bij deze vragenlijst bevat nder meer een checklist van alle

Nadere informatie

plaatsen van materialen of tijdelijke opstellingen op (of over) de openbare weg, openbaar domein of een publiek toegankelijk terrein

plaatsen van materialen of tijdelijke opstellingen op (of over) de openbare weg, openbaar domein of een publiek toegankelijk terrein plaatsen van materialen f tijdelijke pstellingen p (f ver) de penbare weg, penbaar dmein f een publiek tegankelijk terrein Altijd een vrije drgang van minimaal 4 m hgte en 4 m breedte vrzien: Opstelling

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 200 /

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 200 / PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 200 / Officiële naam regeling: Beleidsregels ntheffingen tijdelijk en uitznderlijk gebruik luchtvaart prvincie Limburg Citeertitel: idem Beslten dr: Gedeputeerde Staten p 15-12-2009

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang Aanvraagfrmulier tegemetkming ksten kinderpvang INWONER van: GEMEENTE HOUTEN GEMEENTE IJSSELSTEIN GEMEENTE LOPIK GEMEENTE NIEUWEGEIN GEMEENTE VIANEN Persnlijke gegevens Uzelf Naam en vrletters Adres: pstcde

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

Bijlage 4: Criteria en procedure sluiting jacht bij bijzondere weeromstandigheden

Bijlage 4: Criteria en procedure sluiting jacht bij bijzondere weeromstandigheden Bijlage 4: Criteria en prcedure sluiting jacht bij bijzndere weermstandigheden Beleid: GS nemen als uitgangspunt dat de jacht p alle wildsrten geslten wrdt bij sneeuwbedekking van minimaal 90% die langer

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Criteria en vragenlijst themacertificaat Relaties en seksualiteit Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Nadere informatie

Aanvraagformulier cofinanciering LEF

Aanvraagformulier cofinanciering LEF Aanvraagfrmulier cfinanciering LEF 1. Aanvraag vr delstelling: Welke delstellingen uit het Ecnmisch Actieprgramma 2016 2019 zijn delstellingen die u met uw prject gaat realiseren f aan bij gaat dragen?

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

Vragenlijst Aanmelding Stichting Milo

Vragenlijst Aanmelding Stichting Milo Vragenlijst Aanmelding Stichting Mil Deze lijst graag z vlledig mgelijk invullen. Weet u iets niet (meer)? Plaats dan een vraagteken. De bijlage bij deze vragenlijst bevat nder meer een checklist van alle

Nadere informatie

Disclaimer Auteursrecht Aansprakelijkheid Hyperlinks

Disclaimer Auteursrecht Aansprakelijkheid Hyperlinks Ondanks de cnstante zrg en aandacht die wij besteden aan de inhud van deze internetsite, is het mgelijk dat infrmatie p deze internetsite nvlledig f njuist is. Auteursrecht Wij hebben p de inhud van deze

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Individuele Inkomenstoeslag

Aanvraagformulier Individuele Inkomenstoeslag In te vullen dr gemeente: Cliëntnr: Werkprcesnr: Dssiernr: Datum ntvangst: Aanvraagfrmulier Individuele Inkmensteslag Wij adviseren u m eerst de telichting te lezen vrdat u het aanvraagfrmulier invult.

Nadere informatie

NOTITIE REGIONAAL REPRESSIEF DEKKINGSPLAN FASE 2 BESTUURLIJKE UITGANGSPUNTEN. 1. Inleiding

NOTITIE REGIONAAL REPRESSIEF DEKKINGSPLAN FASE 2 BESTUURLIJKE UITGANGSPUNTEN. 1. Inleiding NOTITIE REGIONAAL REPRESSIEF DEKKINGSPLAN FASE 2 BESTUURLIJKE UITGANGSPUNTEN 1. Inleiding De pdracht van het AB VrZW bij de vaststelling van het dekkingsplan fase 1 p 18 ktber 2013 luidde: nderzek de mgelijkheden

Nadere informatie

Ons kantoor vraagt uw persoonsgegevens alleen op voor de volgende doeleinden: het uitvoeren van opdrachten voor advies of andere diensten;

Ons kantoor vraagt uw persoonsgegevens alleen op voor de volgende doeleinden: het uitvoeren van opdrachten voor advies of andere diensten; Privacyverklaring Van Grafhrst Ntarissen Deze verklaring geeft infrmatie ver he ns kantr mgaat met persnsgegevens die in het kader van de werkzaamheden en dienstverlening wrden verwerkt. Onze cntactgegevens

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

In dit privacy statement wordt beschreven hoe onze gegevensverwerking wordt uitgevoerd en voor welke doelen deze gegevens worden verwerkt.

In dit privacy statement wordt beschreven hoe onze gegevensverwerking wordt uitgevoerd en voor welke doelen deze gegevens worden verwerkt. Privacy Statement De Cperatie WatBeters vr Overbetuwe (hierna WatBeters vr Overbetuwe) is ervan vertuigd dat de bescherming van de persnlijke levenssfeer van ju en de bezekers van haar website van essentieel

Nadere informatie

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB Alle zrgberderijen van SZZ zijn aangeslten bij de Federatie Landbuw en Zrg (www.zrgberen.nl). De Federatie heeft vr de cliënten van haar leden een nafhankelijke klachtencmmissie ingericht. SZZ vindt het

Nadere informatie

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma Deel 1. Prcedure vr het indienen van een schakelprgramma Waarm een schakelprgramma? Vr telating tt de pstinitiële master pleiding Kwaliteit en veiligheid in de patiëntenzrg is een geaccrediteerd master

Nadere informatie

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE Gegevens gemeente Registratienummer: Datum ntvangst: Indienen bij afdeling: Dienstverlening Verzendadres gemeente Bunnik Pstbus 5, 3980 CA Bunnik Singelpark 1, 3984 NC Odijk AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING

Nadere informatie

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: o Vennootschap onder firma (v.o.f.) o Commanditaire vennootschap (c.v.)

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: o Vennootschap onder firma (v.o.f.) o Commanditaire vennootschap (c.v.) Mdel 2: frmulier vr vennt in v..f. f c.v. versie 2012 Frmulier vr: vennt in v..f. f c.v. BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd vr NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Venntschap nder firma (v..f.) Cmmanditaire venntschap

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN. Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersoon namens een:

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN. Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersoon namens een: Mdel 3: frmulier vr gemachtigd aanvrager namens rechtspersn n.a.v. nieuwe wet BIBOB ktber 2013 BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersn namens een: Beslten venntschap

Nadere informatie

Protocol en klachtenregeling ongewenst gedrag

Protocol en klachtenregeling ongewenst gedrag Prtcl en klachtenregeling ngewenst gedrag Geactualiseerd: december 2016 1 I. Vrkming van ngewenst gedrag 1. Binnen de Gruitprt wrdt agressie en geweld, (seksuele) intimidatie, discriminatie, pesten en

Nadere informatie

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies Satusverzicht. Cnsultatie Unitmanagers/Lcatiemanagers mei 2011 evaluatie Cnsultatie cliëntenraad Besluit Bestuursgrep 22 april 2003 OR Alleen m.b.t. vergedingen pedaggisch Instemming medewerkers (hfdstuk

Nadere informatie

Privacyreglement Lamers Zorg & Arbeid

Privacyreglement Lamers Zorg & Arbeid Privacyreglement Lamers Zrg & Arbeid 1. Del en herkmst In dit Privacyreglement Lamers Zrg & Arbeid wrdt uitleg gegeven ver de bescherming van privacygevelige infrmatie. In de infrmatiesystemen van Zrg

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

Privacyverklaring Luscii

Privacyverklaring Luscii Privacyverklaring Luscii 1. Luscii Luscii healthtech B.V. is een Nederlands bedrijf. Onze bedrijfsactiviteiten vinden plaats in de Eurpese Ecnmische Ruimte (EER) en tenzij anders aangegeven bewaren wij

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzndere Omstandigheden Prfileringsfnds

Nadere informatie

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten Beschermd Wnen met een pgb nder verantwrdelijkheid van gemeenten Een factsheet vr cliënten, cliëntvertegenwrdigers en familievertegenwrdigers 1 februari 2016 Sinds 1 januari 2015 valt Beschermd Wnen (vrheen

Nadere informatie

FlexLife is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

FlexLife is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Privacyverklaring FlexLife is verantwrdelijk vr de verwerking van persnsgegevens zals weergegeven in deze privacyverklaring. Persnsgegevens FlexLife verwerkt uw persnsgegevens drdat u gebruik maakt van

Nadere informatie

Beleid voor Alcoholmatiging

Beleid voor Alcoholmatiging Beleid vr Alchlmatiging Hiernder vindt u verschillende tips & tls die kunnen bijdragen aan een Veilig Sprtklimaat p het gebied van alchlmatiging en alchlbewustzijn binnen sprtverenigingen. Overzicht wettelijk

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang Aanvraagfrmulier tegemetkming ksten kinderpvang INWONER van: GEMEENTE HOUTEN GEMEENTE IJSSELSTEIN GEMEENTE LOPIK GEMEENTE NIEUWEGEIN GEMEENTE VIANEN Persnlijke gegevens Uzelf Naam en vrletters Adres: pstcde

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijzondere bijstand 2015

Aanvraagformulier bijzondere bijstand 2015 Aanvraagfrmulier bijzndere bijstand 2015 INWONER van: GEMEENTE HOUTEN GEMEENTE IJSSELSTEIN GEMEENTE LOPIK GEMEENTE NIEUWEGEIN GEMEENTE VIANEN Persnlijke gegevens Uzelf Naam en vrletters Adres: Pstcde en

Nadere informatie

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.)

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.) Mdel 2: frmulier vr vennt in een v..f. f c.v. Frmulier vr: vennt in v..f. f c.v. BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd vr NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Venntschap nder firma (v..f.) Cmmanditaire venntschap

Nadere informatie

Handelingsprotocol Golf Vlaanderen Gezond & ethisch sporten

Handelingsprotocol Golf Vlaanderen Gezond & ethisch sporten Handelingsprtcl Glf Vlaanderen Geznd & ethisch sprten Als sprtfederatie dragen wij kernwaarden zals respect, integriteit, lyaliteit, discretie en fair-play hg in het vaandel. Wij willen mee investeren

Nadere informatie

Informatie voor scholen

Informatie voor scholen Infrmatie vr schlen Niet alleen studenten, maar k schlen kunnen rekenen p een gede samenwerking met Travel2Cnnect als partner. Dr nze jarenlange persnlijke ervaring met stagiaires, vrijwilligers en lkale

Nadere informatie

Zorgplan. Naam. Adres. Uitgerekende datum. Administratienummer. Naam en adres verloskundige praktijk

Zorgplan. Naam. Adres. Uitgerekende datum. Administratienummer. Naam en adres verloskundige praktijk Zrgplan Naam Adres Uitgerekende datum Administratienummer Naam en adres verlskundige praktijk datum tijd Met wie Afsprakenlijst Gefeliciteerd met uw zwangerschap! Tijdens uw zwangerschap zal u nder cntrle

Nadere informatie

In dit privacy statement wordt beschreven hoe onze gegevensverwerking wordt uitgevoerd en voor welke doelen deze gegevens worden verwerkt.

In dit privacy statement wordt beschreven hoe onze gegevensverwerking wordt uitgevoerd en voor welke doelen deze gegevens worden verwerkt. Privacy Statement De Cperatie WatBeters vr Overbetuwe (hierna genemd WatBeters vr Heteren, Driel en Randwijk) is ervan vertuigd dat de bescherming van de persnlijke levenssfeer van ju en de bezekers van

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

Registratie na opleiding in het buitenland

Registratie na opleiding in het buitenland Registratie na pleiding in het buitenland Beleidsregel Uitwerking van de bepalingen inzake de registratie als verpleegkundig specialist na het vlgen van een pleiding in het buitenland, zals vastgelegd

Nadere informatie

Privacy Statement Studenten

Privacy Statement Studenten Privacy Statement Studenten Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar studenten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene Verrdening

Nadere informatie

Protocol voor afname Centraal Ontwikkelde Examens Nederlandse taal en rekenen.

Protocol voor afname Centraal Ontwikkelde Examens Nederlandse taal en rekenen. . Bij de afname van examens zijn diverse functinarissen van de nderwijsinstelling betrkken. In dit prtcl wrden de vlgende (grepen van) examenbetrkkenen nderscheiden, met een krte mschrijving van de betrkkenheid

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidieregeling woonboten

Aanvraagformulier subsidieregeling woonboten Klant, Markt & Relaties Planadvies & Vergunningen v.201102 Aanvraagfrmulier subsidieregeling wnbten De aanvraag wrdt ingediend p grnd van de Subsidieregeling rilering wnbten AGV, 22 mei 2008, nr. AB 08/018;

Nadere informatie

ARBOBELEIDSPLAN. voor de stichting PCBO BAARN SOEST

ARBOBELEIDSPLAN. voor de stichting PCBO BAARN SOEST ARBOBELEIDSPLAN vr de stichting PCBO BAARN SOEST Inhudspgave 1. Uitgangspunten Arbbeleid in essentie Preventieve zrg Arbdienst 2. Organisatie Arbcmmissie Arbcördinatr Bedrijfshulpverlening 3. Risic-inventarisatie

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie Provincie Zeeland

Aanvraagformulier subsidie Provincie Zeeland Aanvraagfrmulier subsidie Prvincie Zeeland NAAM ACTIVITEIT / PROJECT Naam GEGEVENS AANVRAGER Naam instelling Adres Instelling Pstcde en wnplaats IBAN-nummer BIC-cde Cntactpersn Functie cntactpersn Telefnnummer

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis HANDLEIDING Km In Actie Rde Kruis Inhudspgave Checklist vr het plannen van je actie... 3 Kminactie.rdekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede rganisatren tevegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af Stel uw inkmen zeker, sluit een arbeidsngeschiktheids af Eindelijk geniet u van een heerlijke skivakantie. En natuurlijk verkmt het u niet, want u bent een ervaren skiër. Maar laat dat ngeluk nu net in

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG 2009. Aanvraagformulier subsidieverlening jeugd, jongeren en gehandicaptenwerk

SUBSIDIEAANVRAAG 2009. Aanvraagformulier subsidieverlening jeugd, jongeren en gehandicaptenwerk SUBSIDIEAANVRAAG 2009 Aanvraagfrmulier subsidieverlening jeugd, jngeren en gehandicaptenwerk Ten beheve van de aanvraag tt subsidieverlening met gebruik wrden gemaakt van dit Aanvraagfrmulier tt subsidieverlening

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADE

AANVRAAGFORMULIER PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADE AANVRAAGFORMULIER PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADE Aanvraagfrmulier behrende bij de Prcedureverrdening planschade Deurne 2008 De Wet ruimtelijke rdening (Wr) geeft in afdeling 6.1 aan dat een belanghebbende

Nadere informatie

toezichtsplan zwembad de Kloet versie 1 augustus 2008 Protocol toezichthouden voor huurders 1 van 5

toezichtsplan zwembad de Kloet versie 1 augustus 2008 Protocol toezichthouden voor huurders 1 van 5 tezichtsplan zwembad de Klet Prtcl tezichthuden vr huurders 1 van 5 tezichtsplan zwembad de Klet Bij alle activiteiten van de huurders waarbij zich persnen in de zwemzaal bevinden, dienen er vldende en

Nadere informatie

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN HOOG-LAAG LAAG-PENSIOEN f f LAAG -HOOG HOOG-PENSIOEN Vr pensiengerechtigden die de 65-jarige leeftijd ng niet bereikt hebben U kunt

Nadere informatie

Rollenspel Jezus redt

Rollenspel Jezus redt Rllenspel Jezus redt Krte mschrijving prgrammanderdeel De leerlingen spelen samen een bestuursrechtzaak bij de Raad van State na. De Raad van State is de hgste bestuursrechter van Nederland. In deze rechtszaak

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergoeding individueel gedupeerden

Aanvraagformulier vergoeding individueel gedupeerden Aanvraagfrmulier vergeding individueel gedupeerden Aanvraag vergeding in natura Met dit aanvraagfrmulier verzekt u de Stichting Bevrdering Kwaliteit Leefmgeving Schiphlregi (afgekrt: Stichting Leefmgeving

Nadere informatie