GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN"

Transcriptie

1 GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU Paul MEYERS Wilfried VANDAELE, schepenen; Ivan CATTRYSSE Charles VANMASSENHOVE Willy NUYTTEN Fernand VERMEULEN Jenny VAN NUFFEL-VAN HECKE Lieven BEIRENS Stefaan VINCKE Franky POLLET Godelieve VANHAECKE-VAN DAMME Celest VAN MAELE Norbert STEELANDT Frank VAN WIJK Etienne WILLOCX Marijke BUSSCHAERT-DESMET Rik BOUWENS, raadsleden. Mevrouw, Mijnheer, Wij nodigen u uit op de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 23 maart 2006 te uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Leopoldlaan 24. De notulen van de zitting van 16 februari 2006 liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden in lokaal 222 (2 de verdieping) tijdens de diensturen vanaf heden. De dossiers van de diverse agendapunten liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden in lokaal 222 (2 de verdieping) : tijdens de diensturen vanaf heden tot en met donderdag 23 maart te 12 u.; vanaf heden tot en met woensdag 22 maart - uitgezonderd de zaterdag en zondag - nà 17 u tot uiterlijk 21 u : na afspraak met de gemeentesecretaris of de bestuurssecretaris. Volgende agendapunten worden ter behandeling voorgelegd : I. OPENBARE ZITTING - 20 u. 01. NOTULEN GEMEENTERAADSZITTING DD VOORLEZING 02. TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING N.A.V. MANIFESTATIES TIJDENS DE MAAND APRIL 2006 N.a.v. de hiernavolgende manifestaties wordt, met het oog op een vlot en veilig verloop van het verkeer, voorgesteld een politieverordening te treffen, houdende parkeer- en/of verkeersverbod voor voertuigen en/of verplichte rijrichting en/of een inhaalverbod :

2 - 2 - Wielerwedstrijd voor Elite zonder contract en Beloften te Bredene op 12 april 2006; Wielerwedstrijd voor Elite zonder contract en Beloften te De Haan-Centrum op 19 april 2006; Wielerwedstrijd voor Elite zonder contract en Beloften te Vlissegem op 23 april 2006; Rommelmarkt Hanestappers op de wijk Vosseslag op 29 april AANVULLEND POLITIEREGLEMENT OP HET WEGVERKEER - GEMEENTEWEGEN - BEPERKTE PARKEERTIJD (BLAUWE ZONE) - WIJZIGING N.a.v. tussenkomsten in de gemeenteraad ter zake, wordt voorgesteld om in de zones op het grondgebied van de gemeente waar een beperkte parkeertijd van kracht is, deze ook te laten gelden op zon- en feestdagen i.p.v. enkel op de weekdagen (maandag t/m zaterdag), waardoor ook op die dagen een wisselend aanbod aan vrije parkeerplaatsen kan gegarandeerd worden. Voor aanpassing van art afdeling gemeentewegen - van het A.P.W. 04. AANVULLEND POLITIEREGLEMENT OP HET WEGVERKEER - GEWESTWEGEN - BEPERKTE PARKEERTIJD (BLAUWE ZONE) - WIJZIGING In aansluiting op punt 03 openbaar hiervóór, dient m.b.t. de gewestwegen art. 457 van het A.P.W. op dezelfde wijze aangepast. 05. PERSONEEL - EEDAFLEGGING GEMEENTEONTVANGER Bij raadsbesluit van 10 november 2005 is - per 1 april Bart Dewulf bevorderd tot gemeenteontvanger. Hij dient tijdens een openbare vergadering van de gemeenteraad de eed af te leggen in handen van de voorzitter. 06. KERKFABRIEK HEILIGE KRUISVERHEFFING - AANPASSEN WOONSTVERGOEDING EN HUURWAARDE PASTORIE VANAF Op besliste de gemeenteraad de woonstvergoeding van de pastoor van de parochie Heilige Kruisverheffing en de huurwaarde van de pastorie vast te stellen op 3.109,66 per jaar. De kerkraad vraagt voor het jaar 2006 de huurvergoeding voor de pastorie aan te passen aan de huidige index. Het bedrag van deze huurvergoeding wordt bekomen door toepassing van de volgende formule : 1.809,62 (1) x 197,41(2) 111,65 (3) = 3.199,62. (1) basishuurprijs van kracht in 1983 (2) nieuw indexcijfer maand december 2005 (3) aanvangsindexcijfer maand december PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK KAS GEMEENTEONTVANGER - 1e KWARTAAL KENNISNAME Overeenkomstig artikel 131 van de nieuwe gemeentewet wordt inzage gegeven van het procesverbaal van onderzoek dd van de kas van de gemeenteontvanger.

3 - 3 - De balansrekeningen van de klasse 5 vertonen een debetsaldo van ,60. Dit totaal komt overeen met het totaal van de individuele financiële rekeningen van de klasse 5, alsook met het totaal van de geldspeciën in kas en de saldi van de onderscheiden rekeninguittreksels. 08. OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVERINGEN T.B.V. HET WIELINGENCENTRUM, SPORTCOMPLEX PIER 10 EN SPORT- EN RECREATIECENTRUM HANEVELD - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : aankoop van allerlei materieel voor de sportdienst (ballen, materieel voor het fitnesscentrum, volleybalnetten, netten ballenvangers voetbalpleinen, e.d.). Kostenraming : ,00 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 764/744/51 van de buitengewone begroting Gunning : met onderhandelingsprocedures. 09. OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN VAN BUREAUMEUBILAIR T.B.V. DIVERSE ADMINISTRATIEVE DIENSTEN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : het betreft de aankoop van divers materieel, ter vervanging en/of aanvulling van los meubilair in meerdere burelen van diverse administratieve diensten, zoals bureaus, bureaustoelen, bureelkasten met draai- of schuifdeuren, computertafels, e.d. Kostenraming : 2.500,00 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 104/741/51 van de buitengewone begroting Gunning : met onderhandelingsprocedures. 10. OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN VAN EEN BESTELWAGEN T.B.V. DIVERSE GEMEENTELIJKE DIENSTEN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : de dienst cultuur, de toeristische dienst en het Wielingenbad beschikken momenteel over een volledig versleten bestelwagen van 1994, die steeds vaker met technische storingen te kampen heeft. Met het nieuw toeristisch seizoen voor de deur wordt voorgesteld de bestelwagen te vervangen. Kostenraming : ,00 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 764/743/52 van de buitengewone begroting Gunning : met onderhandelingsprocedure. 11. OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN VAN EEN LICHTE VRACHTWAGEN MET GESLOTEN LAADRUIMTE T.B.V. DE TECHNISCHE DIENST - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : de elektricien van de technische dienst beschikt momenteel over een kleine bestelwagen die telkens overladen wordt om een minimum aan werkmaterieel te transporteren. Teneinde het benodigde materieel op een verantwoorde en veilige manier te kunnen vervoeren, wordt voorgesteld een lichte vrachtwagen met gesloten laadruimte aan te kopen.

4 - 4 - Kostenraming : ,00 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 421/743/52 van de buitengewone begroting Gunning : met onderhandelingsprocedure. 12. OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN VAN EEN LICHTE VRACHTWAGEN MET KIPBAK T.B.V. DE GROENDIENST - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : de groendienst beschikt momenteel over een totaal versleten, veel te kleine open camionette met vaste laadbak. Voorgesteld wordt om deze te vervangen door een grotere lichte vrachtwagen met kipbak. Kostenraming : ,00 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 421/743/52 van de buitengewone begroting Gunning : met onderhandelingsprocedure. 13. OVERHEIDSOPDRACHTEN - UITVOEREN VAN ONDERHOUDS-, HERSTELLINGS- EN AANPASSINGS- WERKEN IN DIVERSE STRATEN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : teneinde dringende onderhouds-, herstellings- en aanpassingswerken in diverse straten te kunnen laten uitvoeren door een aannemer, wordt een ontwerp van bestek ter goedkeuring voorgelegd. Kostenraming : ,00 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 421/731/60 van de buitengewone begroting Gunning : na openbare aanbesteding. 14. OVERHEIDSOPDRACHTEN - PLAATSEN VAN EEN O.V.-PUNT IN HET WANDELPAD TUSSEN GERARD WALSCHAPLAAN EN NOORDZEELAAN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : door diverse gebruikers van het wandelpad tussen de Gerard Walschaplaan en de Noordzeelaan wordt opgemerkt dat het niet verlicht is en hierdoor, 's avonds, een onveilige indruk geeft. Voorgesteld wordt aldaar een openbaar verlichtingspunt te voorzien, volgens het voorstel van de c.i.v. Gaselwest. Kostenraming : 983,83 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 426/732/60 van de buitengewone begroting 2006, mits bijkomend krediet voorzien wordt bij de eerstvolgende begrotingswijziging. Gunning : aan de c.i.v. Gaselwest ingevolge concessieovereenkomst. 15. OVERHEIDSOPDRACHTEN - VERVANGEN VAN DRIE O.V.-PUNTEN IN DE MANITOBASTRAAT - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : in de Manitobastraat zijn drie O.V.-palen doorroest. Door de c.i.v. Gaselwest werd een dossier opgemaakt m.b.t. het vervangen van voormelde O.V.-palen en armaturen.

5 - 5 - Kostenraming : 2.915,32 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 426/732/60 van de buitengewone begroting 2006, mits bijkomend krediet voorzien wordt bij de eerstvolgende begrotingswijziging. Gunning : aan de c.i.v. Gaselwest ingevolge concessieovereenkomst. 16. OVERHEIDSOPDRACHTEN - ONDERGRONDS BRENGEN VAN HET L.S.- EN O.V.-NET IN DE MARKTSTRAAT EN IN HET GEDEELTE VAN DE WENDUINESTEENWEG TUSSEN STATIONSSTRAAT EN DUINENWEG - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : in het kader van de uitvoering van riolerings- en bestratingswerken in de Wenduinesteenweg en Marktstraat wordt voorgesteld om het laagspannings- en het openbaar verlichtingsnet aldaar ondergronds te brengen. Hierbij is tevens een verhoogde tussenkomst in de kosten door de c.i.v. Gaselwest mogelijk, daar in een gemeenschappelijke sleuf kan gewerkt worden. Kostenraming gemeentelijk aandeel : O.V.-net : ,20 - B.T.W. inbegrepen; L.S.-net : ,26 - vrij van B.T.W. Begroting : O.V.-net : art. 426/732/60 van de buitengewone begroting 2006, mits bijkomend krediet voorzien wordt bij de eerstvolgende begrotingswijziging; L.S.-net : art. 552/732/60 van de buitengewone begroting 2006, mits bijkomend krediet voorzien wordt bij de eerstvolgende begrotingswijziging. Gunning : aan de c.i.v. Gaselwest ingevolge concessieovereenkomst. 17. OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN EN PLAATSEN VAN EEN MARKTKAST IN DE KENNEDYLAAN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : wegens uitbreiding van de marktactiviteiten tijdens de wekelijkse marktdag Vosseslag dient in de Kennedylaan de voorlopige marktkast vervangen te worden door een voldoende grote kast, voorzien van de nodige aftakpunten. Kostenraming : 2.750,00 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 421/744/51 van de buitengewone begroting Gunning : met onderhandelingsprocedure. 18. OVERHEIDSOPDRACHTEN - HERINRICHTEN VAN DE PARKZONE AAN HET ASTRIDPLEIN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : daar de concessieovereenkomst met betrekking tot het uitbaten van de parkzone aan het Astridplein werd opgezegd, besliste de gemeenteraad in zitting van 6 oktober 2005 principieel in te stemmen met het herinrichten van deze parkzone. N.a.v. de openbare aanbesteding werden twee offertes ingediend, waarbij de laagst regelmatige offerte 27 % boven het ramingsbedrag gelegen is. Het college besliste in zitting van 29 december 2005 de opdracht niet toe te wijzen en een dossier met aangepaste raming opnieuw aan de gemeenteraad voor te leggen. Kostenraming : ,58 - B.T.W. inbegrepen.

6 - 6 - Begroting : art. 764/724/60 van de buitengewone begroting 2006, mits krediet voorzien wordt bij de eerstvolgende begrotingswijziging. Financiering : met lening. Gunning : na openbare aanbesteding. 19. OVERHEIDSOPDRACHTEN - OPMAKEN ONTWERP VOOR HET RENOVEREN VAN HET TENNIS- PAVILJOEN OP HET ASTRIDPLEIN - ERELOONOVEREENKOMST ONTWERPER - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : n.a.v. de heraanleg van het Astridplein is het wenselijk om tegelijkertijd het tennispaviljoen, daterend van 1956, volledig te renoveren. Voorgesteld wordt een architect-ontwerper aan te stellen op basis van een voorstel van ereloonovereenkomst (met inbegrip van de veiligheidscoördinatie-ontwerp en verwezenlijking) en het bouwprogramma. Kostenraming : 8.470,00 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 764/724/60 van de buitengewone begroting Gunning : met onderhandelingsprocedure. 20. OVERHEIDSOPDRACHTEN - UITVOEREN VAN ONDERHOUDSWERKEN AAN DE GEERSENSMOLEN KLEMSKERKE - VERREKENING NR. 1 - GOEDKEURING Beschrijving : in zitting van 12 juli 2005 besliste het college de n.v. Thomaes Molenbouw uit 8800 Roeselare te belasten met de demontage van de Geersensmolen te Klemskerke tegen de prijs van ,14 - B.T.W. inbegrepen. Na ontmanteling van het molenkot bleek de stabiliteit niet voldoende om de periode nodig voor het verkrijgen van de goedkeuring van het restauratiedossier - 2 jaar - op een voldoende veilige manier te overbruggen. Na bijkomend overleg met afdeling Monumenten en Landschappen is overeengekomen een bijkomend onderhoudsdossier op te stellen voor de volledige ontmanteling van de molen en hiervoor een subsidieaanvraag in te dienen (80 % subsidieerbaar). Van de aannemer werd een bijkomende prijsofferte - verrekening nr. 1 - verkregen voor het bedrag van ,78 - B.T.W. inbegrepen. Aangezien het gunningsbedrag - vermeerderd met het bedrag van de verrekening nr. 1 - meer dan 10 % boven het ramingsbedrag gelegen is, wordt het dossier opnieuw aan de gemeenteraad voorgelegd. Begroting : art. 762/724/60/2005 van de buitengewone begroting, mits bijkomend krediet te voorzien n.a.v. de eerstvolgende begrotingswijziging. 21. OVERHEIDSOPDRACHTEN - BOUWEN VAN EEN BIBLIOTHEEK - LOT MEUBILAIR - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : de nieuwe bibliotheek dient voorzien te worden van voldoende, passend los meubilair : kasten, boekenrekken, tafels, stoelen, zetels, infoborden, bewegwijzering en pictogrammen. Kostenraming : ,45 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 767/724/60 van de buitengewone begroting Financiering : met lening. Gunning : na openbare aanbesteding.

7 OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN EN PLAATSEN VAN INFORMATICAMATERIEEL EN SOFTWARE T.B.V. DE BIBLIOTHEEK - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : levering en installatie van diverse hardware, toepassingssoftware en netwerkapparatuur voor het gebruik, de communicatie, de werking en de beveiliging van de nieuwe bibliotheek. Kostenraming : ,00 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 767/742/53 van de buitengewone begroting Financiering : met lening. Gunning : met onderhandelingsprocedures. 23. OVERHEIDSOPDRACHTEN - OPRICHTEN VAN WATERSPORTINFRASTRUCTUUR OP HET STRAND DE HAAN-CENTRUM - ERELOONOVEREENKOMST ONTWERPER - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : bij Ministerieel Besluit van 19 september 2005 werd het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan "Strand en Dijk De Haan" goedgekeurd. Volgens de bepalingen van dit P.R.U.P. kan een permanente of tijdelijke constructie in functie van water- en/of strandsportbeoefening opgericht worden op het strand van De Haan-Centrum. Voorgesteld wordt hiervoor een ontwerper aan te stellen. Een ontwerp van ereloonovereenkomst, met inbegrip van de veiligheidscoördinatie-ontwerp en verwezenlijking, wordt ter goedkeuring voorgelegd. Kostenraming : ,00 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 764/722/60 van de buitengewone begroting Gunning : na algemene offerteaanvraag. 24. IMMOBILAIRE BEWERKINGEN - WEGEN- EN RIOLERINGSWERKEN DRIFTWEG - AANKOOP UIT DE HAND VAN EEN GEDEELTE VAN EEN PERCEEL GROND LANGS DE DRIFTWEG - GOEDKEURING Ter uitvoering van de wegen- en rioleringswerken dienden diverse gedeelten van percelen grond langs de Driftweg ingenomen te worden. De meeste van de desbetreffende immobilaire bewerkingen werden reeds door de gemeenteraad goedgekeurd in zitting van 10 maart 2005 en 6 oktober 2005, op basis van de toen reeds ondertekende verkoopbeloften. Ondertussen werd voor de inname van de gedeelten van het perceel gelegen Driftweg - kadastraal bekend De Haan, 1ste afdeling, sectie A, nr. 327b5 - het akkoord tot overdracht aan de gemeente betekend. Oppervlakte : 77,75 m2 Prijs : totaal ,86 - wederbeleggingsvergoeding en wachtintresten inbegrepen. Begroting : art. 124/711/60 van de buitengewone begroting STEDENBOUW - GEMEENTELIJKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING M.B.T. HET OVER- WELVEN VAN BAANGRACHTEN - VASTSTELLING Ter uitvoering van de Samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en het Vlaamse Gewest "Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling", inzonderheid de goedkeuring

8 - 8 - van de verplichte cluster "water", heeft het schepencollege in zitting van 13 september 2005 een ontwerp van gemeentelijke stedenbouwkundige verordening m.b.t. het overwelven van baangrachten vastgesteld. Dit ontwerp van verordening werd vervolgens ter advies voorgelegd aan de Gecoro en aan de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar. De gemeenteraad wordt thans verzocht deze verordening vast te stellen. 26. MONUMENTEN EN LANDSCHAPPEN - ONTWERP VAN LIJST VAN VOOR BESCHERMING VATBARE MONUMENTEN EN STADS- EN DORPSGEZICHTEN - ADVIES Voor een aantal militaire bouwwerken uit WO II (restanten van de Atlantikwall + één controletoren), werd bij Ministerieel Besluit dd een ontwerp van lijst van voor bescherming vatbare monumenten, stads- en dorpsgezichten vastgesteld. Drie bouwwerken, nl. de restanten van het steunpunt Westlich Den Haan - gelegen ter hoogte van de Koninklijke Baan op het perceel gekadastreerd De Haan, 1ste afdeling, sectie A, nr. 5b - zijn tevens opgenomen in het ontwerp van lijst. Overeenkomstig de bepalingen van het decreet van 3 maart 1976 tot bescherming van monumenten, stads- en dorpsgezichten, gewijzigd bij decreten van 22 februari 1995 en 9 december 1998, worden het ontwerp van lijst en het dossier dat een inhoudelijke beschrijving en evaluatie bevat, ter advies voorgelegd aan de betrokken gemeenten. De desbetreffende ontwerp-lijst en de bijbehorende stukken - die ter inzage liggen van de raadsleden in het dossier - worden thans voor advies voorgelegd aan de gemeenteraad. 27. MEDEDELINGEN - SCHRIFTELIJKE EN MONDELINGE INTERPELLATIES. II. BESLOTEN ZITTING 01. PERSONEEL - VASTSTELLING VAN DE ZEKERHEIDSTELLING TOT WAARBORG VAN ZIJN BEHEER DOOR DE NIEUWE GEMEENTEONTVANGER In aansluiting op punt 05 openbaar hiervóór, dient de gemeenteraad nu het bedrag van de te stellen waarborg en de termijn waarbinnen deze zekerheid moet worden gesteld, vast te stellen. Namens het schepencollege, De gemeentesecretaris, De burgemeester, Franky MUSEEUW Christine BEIRENS

9 GEMEENTEBESTUUR DE HAAN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD Het college van burgemeester en schepenen deelt mede aan de bevolking dat de gemeenteraad zal vergaderen in het gemeentehuis, in de raadzaal, Leopoldlaan 24, op donderdag 23 maart 2006 te 20 u. AGENDA I. OPENBARE ZITTING - 20 u. 01. NOTULEN GEMEENTERAADSZITTING DD VOORLEZING 02. TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING N.A.V. MANIFESTATIES TIJDENS DE MAAND APRIL AANVULLEND POLITIEREGLEMENT OP HET WEGVERKEER - GEMEENTEWEGEN - BEPERKTE PARKEERTIJD (BLAUWE ZONE) - WIJZIGING 04. AANVULLEND POLITIEREGLEMENT OP HET WEGVERKEER - GEWESTWEGEN - BEPERKTE PARKEERTIJD (BLAUWE ZONE) - WIJZIGING 05. PERSONEEL - EEDAFLEGGING GEMEENTEONTVANGER 06. KERKFABRIEK HEILIGE KRUISVERHEFFING - AANPASSEN WOONSTVERGOEDING EN HUURWAARDE PASTORIE VANAF PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK KAS GEMEENTEONTVANGER - 1e KWARTAAL KENNISNAME 08. OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVERINGEN T.B.V. HET WIELINGENCENTRUM, SPORTCOMPLEX PIER 10 EN SPORT- EN RECREATIECENTRUM HANEVELD - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 09. OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN VAN BUREAUMEUBILAIR T.B.V. DIVERSE ADMINISTRATIEVE DIENSTEN - PRINCIEPS- BESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN

10 OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN VAN EEN BESTELWAGEN T.B.V. DIVERSE GEMEENTELIJKE DIENSTEN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 11. OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN VAN EEN LICHTE VRACHTWAGEN MET GESLOTEN LAADRUIMTE T.B.V. DE TECHNISCHE DIENST - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 12. OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN VAN EEN LICHTE VRACHTWAGEN MET KIPBAK T.B.V. DE GROENDIENST - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 13. OVERHEIDSOPDRACHTEN - UITVOEREN VAN ONDERHOUDS-, HERSTELLINGS- EN AANPASSINGSWERKEN IN DIVERSE STRATEN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 14. OVERHEIDSOPDRACHTEN - PLAATSEN VAN EEN O.V.-PUNT IN HET WANDELPAD TUSSEN GERARD WALSCHAPLAAN EN NOORDZEELAAN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 15. OVERHEIDSOPDRACHTEN - VERVANGEN VAN DRIE O.V.-PUNTEN IN DE MANITOBASTRAAT - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 16. OVERHEIDSOPDRACHTEN - ONDERGRONDS BRENGEN VAN HET L.S.- EN O.V.-NET IN DE MARKTSTRAAT EN IN HET GEDEELTE VAN DE WENDUINESTEENWEG TUSSEN STATIONSSTRAAT EN DUINENWEG - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 17. OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN EN PLAATSEN VAN EEN MARKTKAST IN DE KENNEDYLAAN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 18. OVERHEIDSOPDRACHTEN - HERINRICHTEN VAN DE PARKZONE AAN HET ASTRIDPLEIN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 19. OVERHEIDSOPDRACHTEN - OPMAKEN ONTWERP VOOR HET RENOVEREN VAN HET TENNISPAVILJOEN OP HET ASTRIDPLEIN - ERELOONOVEREENKOMST ONTWERPER - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 20. OVERHEIDSOPDRACHTEN - UITVOEREN VAN ONDERHOUDSWERKEN AAN DE GEERSENSMOLEN KLEMSKERKE - VERREKENING NR. 1 - GOEDKEURING 21. OVERHEIDSOPDRACHTEN - BOUWEN VAN EEN BIBLIOTHEEK - LOT MEUBILAIR - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN

11 22. OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN EN PLAATSEN VAN INFORMATICAMATERIEEL EN SOFTWARE T.B.V. DE BIBLIOTHEEK - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 23. OVERHEIDSOPDRACHTEN - OPRICHTEN VAN WATERSPORTINFRASTRUCTUUR OP HET STRAND DE HAAN- CENTRUM - ERELOONOVEREENKOMST ONTWERPER - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 24. IMMOBILAIRE BEWERKINGEN - WEGEN- EN RIOLERINGSWERKEN DRIFTWEG - AANKOOP UIT DE HAND VAN EEN GEDEELTE VAN EEN PERCEEL GROND LANGS DE DRIFTWEG - GOEDKEURING 25. STEDENBOUW - GEMEENTELIJKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING M.B.T. HET OVERWELVEN VAN BAANGRACHTEN - VASTSTELLING 26. MONUMENTEN EN LANDSCHAPPEN - ONTWERP VAN LIJST VAN VOOR BESCHERMING VATBARE MONUMENTEN EN STADS- EN DORPSGEZICHTEN - ADVIES II. BESLOTEN ZITTING 01. PERSONEEL - VASTSTELLING VAN DE ZEKERHEIDSTELLING TOT WAARBORG VAN ZIJN BEHEER DOOR DE NIEUWE GEMEENTE- ONTVANGER Te De Haan, 15 maart Namens het schepencollege, De gemeentesecretaris, De burgemeester, Franky MUSEEUW Christine BEIRENS

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei SEC/LV/lv 8420 DE HAAN. Aan Christine BEIRENS, burgemeester;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei SEC/LV/lv 8420 DE HAAN. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei 2006. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Onderwerp : Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE gemeenteraad - Emanuël MONBALIU bijeenroeping.

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Ivan CATTRYSSE, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei SEC/GS 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei SEC/GS 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei 2007. SEC/GS 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 6 april 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 6 april 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 6 april 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Ivan CATTRYSSE, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; De Haan, 14 november 2018. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE Paul MEYERS Kurt BEIRENS,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september 2011. 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 mei 2010 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 24.03.2011 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 maart 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 maart 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 maart 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Ivan CATTRYSSE, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 maart 2010 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 27. SEC/LV/lv 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERTVERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 mei 2015. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 mei 2015. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 mei 2015. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 12 AUGUSTUS 2004 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december 2011. 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 07.03.2013 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

GEMEENTE ELSENE Elsene, 16 januari 2008. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden.

GEMEENTE ELSENE Elsene, 16 januari 2008. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden. GEMEENTE ELSENE Elsene, 16 januari 2008. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden Mevrouwen, Mijne Heren, van en te ELSENE Wij hebben de eer u uit te nodigen om deel te

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 04/607 23 december 2004 Besluit houdende de gunning van een opdracht voor de verbouwing van een kantoorgebouw, Marcqstraat 16 te 1000 Brussel, tot een huis voor het Nederlandstalig onderwijs.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. Eandis. Saneren van elektriciteits-

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 juni DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 juni DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 juni 212. 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERTVERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter BREEMERSCH

Nadere informatie

ZITTING VAN 16 JULI 2007.

ZITTING VAN 16 JULI 2007. ZITTING VAN 16 JULI 2007. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Cecile Verheyen en Eliën Van Wittenberghe, schepenen Hendrik Blommaert, schepen - voorzitter OCMW, Sabine

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME.

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME. TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 SEPTEMBER 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt:

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 GEMEENTE BOECHOUT 2530 Heuvelstraat 91 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 Aanwezig: Albert Mariën, burgemeester-voorzitter; Fred Entbrouxk, Michel Bruyneel, Wilfried

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 25.03.2010 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

SEC/AD. Goedkeuring van ingevolge : inboeking van , , , , de. 2. de

SEC/AD. Goedkeuring van ingevolge : inboeking van , , , , de. 2. de Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 18.12.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, vann het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 22.05.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november 211. 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter BREEMERSCH

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AV Gemeenteraad dd. 02.07.2009 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 11 december 2006 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00

Nadere informatie

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN.

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 15 september 2009 Aanwezig : PAUL DUERINCKX voorzitter IVAN VANDERZEYPEN, LEEN VERRECK, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER,

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 28.6.212 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN A G E N D A

9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN A G E N D A Openbaar Centrum voor 9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Maatschappelijk Welzijn VAN 1 AUGUSTUS 2013 2950 KAPELLEN Aanwezig : Mevrouw Valerie Van Peel De dames en heren Inge Wagemans,

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017 Gemeentebestuur EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017 SEC/AD DE HAAN Aanwezig : Peter Breemersch: burgemeester; Rudi Cattrysse, Rudy Claus, Marleen Bouwens-De Soete, Paul

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 26.06.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. ===================================== DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN Milieu 1. Groepsaankoop spouwmuurisolatie.

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst secretariaat Volgnummer dossier Onderwerp Overheidsopdrachten. Gezamenlijke aankoop elektriciteit 2012-2014.

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 ons kenmerk: datum 23 8 2011 Sec&Onthaal/2345 De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj)

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj) SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG./ / I NIS-nr. datum ondertekening nummer type volgnummer (dd/mm/jjjj) overeenkomst overeenkomst DE PARTIJEN Tussen: het Vlaamse Gewest,

Nadere informatie

Zitting van 5 maart 2008

Zitting van 5 maart 2008 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 5 maart 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 MM. Buijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx Wim,

Nadere informatie