GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december SEC/LV/lv 8420 DE HAAN"

Transcriptie

1 GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter BREEMERSCH Rudi CATTRYSSE, schepenen; Charles VANMASSENHOVE Stefaan BEIRENS Stefaan VINCKE Laurent BORNY Hans JONCKHEERE Catherine DENHERT-TAELMAN Sofie BEIRENS Rudy CLAUS Brenda NOTREDAME Marleen BOUWENS-DE SOETE Jonathan DEVUYST Patrick MEYNS Daniel VANHAEREN René VAN NUFFEL Frank VAN WIJK, raadsleden; Andrée FLAHAUT-POUILLON, OCMW-voorzitter/ schepen met raadgevende stem. Mevrouw, Mijnheer, Wij nodigen u uit op de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 20 december 2007 te uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Leopoldlaan 24. De notulen van de zitting van 8 november 2007 liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden in lokaal 222 (2de verdieping) tijdens de diensturen vanaf heden. De dossiers van de diverse agendapunten liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden in lokaal 222 (2 de verdieping) : tijdens de diensturen vanaf heden tot en met donderdag 20 december te 12 u.; vanaf heden tot en met woensdag 19 december - uitgezonderd de zaterdag en zondag - nà 17 u tot uiterlijk 21 u : na afspraak met de gemeentesecretaris of de bestuurssecretaris. Volgende agendapunten worden ter behandeling voorgelegd :

2 - 2 - I. OPENBARE ZITTING - 20 u. 1. NOTULEN GEMEENTERAADSZITTING DD ALGEMEEN BELEIDSPROGRAMMA GOEDKEURING Art. 242bis van de nieuwe gemeentewet voorziet dat het college vóór het einde van het jaar dat volgt op de gemeenteraadsverkiezingen aan de gemeenteraad een algemeen beleidsprogramma voor de duur van zijn mandaat voorlegt, dat minstens de belangrijkste beleidsplannen bevat. Bedoeld beleidsprogramma ligt ter inzage van de raadsleden in het dossier. 3. KERKFABRIEK SINT-MONICA - MEERJARENPLAN GOEDKEURING Door het centraal kerkbestuur De Haan werd in augustus het meerjarenplan van o.m. de kerkfabriek Sint-Monica ter goedkeuring voorgelegd. Dit werd op gunstig geadviseerd door de bisschop, mits rekening gehouden werd met een aantal aanpassingen. Na contactname met het provinciebestuur werd aan de kerkfabriek voorgesteld het meerjarenplan in de zin van dit advies aan te passen. Het aangepast meerjarenplan wordt thans ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. Dit plan ligt ter inzage van de raadsleden in het dossier. 4. KERKFABRIEK SINT-MONICA - BUDGET AKTENEMING Door de kerkfabriek Sint-Monica wordt het budget 2008, aangepast ingevolge opmerkingen door de bisschop, voor akteneming voorgelegd. Exploitatie code ontvangsten code uitgaven code overschot/tekort A Eredienst , , ,00 B Gebouwen van de eredienst 11 0, , ,00 C Bestuur van de eredienst 12 0, , ,03 D Privaat patrimonium , , ,00 E Stichtingen 14 0, ,00 0,00 F Expl. zonder financiering 10/ ,00 20/ , ,03 G Financiering 15 0, , ,00 H Expl. voor overboekingen 10/ ,00 20/ , ,03 I Overboekingen 0,00 J Expl. eigen financieel boekjaar ,03 K Overschot/tekort expl ,00 L Expl. voor toelage ,03 M Exploitatietoelage ,03 M1 gewone expl. toelage ,03 M2 achterstallige expl.toelage 901 N Overschot exploitatatie 0,00

3 - 3 - Investeringen code ontvangsten code uitgaven code overschot/tekort O Eredienst , ,00 0,00 P Gebouwen van de eredienst , ,00 0,00 Q Bestuur van de eredienst 32 0, ,00 0,00 R Privaat patrimonium 33 0, ,00 0,00 S Stichtingen 34 0, ,00 0,00 T Investeringen zonder financiering 30/ ,00 40/ ,00 0,00 U Financiering 35 0, ,00 0,00 V Investeringen voor overboekingen 30/ ,00 40/ ,00 0,00 W Overboekingen 39 0,00 X Investeringen eigen fin. boekjaar 0,00 Y Overschot/tekort invest ,00 Y Overschot/tekort budgetwijz ,00 Z Overschot/tekort investeringen 0,00 De gewone exploitatietoelage bedraagt ,03; de investeringstoelage 3.000, O.C.M.W. - MEERJARENPLAN & BUDGET GOEDKEURING De raad voor maatschappelijk welzijn legt ter goedkeuring het meerjarenplan en het budget 2008 voor, met volgende cijfers : Werkingsopbrengsten ,00 Werkingskosten ,00 Financiële opbrengsten ,00 Financiële kosten ,00 Resultaat van de gewone activiteiten ,00 Toelage van de gemeente : , LOKAAL SOCIAAL BELEID - BELEIDSPLAN GOEDKEURING Overeenkomstig het kaderdecreet van 3 maart 2004 inzake het lokaal sociaal beleid, dient iedere gemeente een sociaal beleidsplan op te maken. Het plan wordt opgemaakt door de gemeente en het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn, en loopt over een periode van 6 jaar. Het ontwerp van beleidsplan voor de periode is door het O.C.M.W. en het gemeentebestuur uitgewerkt en goedgekeurd door de coördinatiegroep op 11 december Tijdens de zitting van 17 december 2007 wordt voormeld ontwerp ter goedkeuring voorgelegd aan de raad voor maatschappelijk welzijn. Voorgesteld wordt voormeld ontwerp - dat ter inzage ligt van de raadsleden in het dossier - goed te keuren.

4 GEMEENTELIJK CULTUURBELEIDSPLAN GOEDKEURING In uitvoering van het decreet van 13 juli 2001, houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal gemeentelijk cultuurbeleid, is een ontwerp van gemeentelijk cultuurbeleidsplan opgemaakt. De gemeentelijke raad voor cultuurbeleid heeft dit ontwerp in vergadering bijeen op 28 november 2007 gunstig geadviseerd, zo ook het gezamenlijk beheersorgaan van de openbare bibliotheek en gemeenschapscentrum in vergadering bijeen op 29 november Voorgesteld wordt dit ontwerp van beleidsplan - dat ter inzage ligt van de raadsleden in het dossier - goed te keuren. 8. JEUGDBELEIDSPLAN GOEDKEURING In uitvoering van het decreet van 14 februari 2003, houdende de ondersteuning en de stimulering van het gemeentelijk, het intergemeentelijk en het provinciaal jeugd- en jeugdwerkbeleid, dient 3- jaarlijks een jeugdbeleidsplan opgemaakt. De gemeentelijke jeugdraad heeft in vergadering bijeen op 21 november 2007 het ontwerp van jeugdbeleidsplan gunstig beoordeeld. Voorgesteld wordt dit ontwerp - dat ter inzage ligt van de raadsleden in het dossier - goed te keuren. 9. GEMEENTELIJK SPORTBELEIDSPLAN GOEDKEURING Overeenkomstig het decreet van 9 maart 2007, houdende de subsidiering van gemeente- en provinciebesturen en de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor het voeren van een "sport voor allen"-beleid, dient een sportbeleidsplan opgemaakt. Het ontwerp van sportbeleidsplan voor de periode is gunstig beoordeeld door de gemeentelijke sportraad in vergadering bijeen op Voorgesteld wordt dit ontwerp - dat ter inzage ligt van de raadsleden in het dossier - goed te keuren. 10. GEMEENTELIJKE SPORTRAAD - STATUTEN - WIJZIGING In aansluiting op punt 9 openbaar hiervóór, dienen ingevolge het nieuw decreet dd de huidige statuten conform dit decreet aangepast. Tevens moeten zij voldoen aan de bepalingen van het gemeentedecreet, inzake evenwichtige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in adviesraden. Voorgesteld wordt het ontwerp van de geactualiseerde statuten - dat ter inzage ligt van de raadsleden in het dossier en dat door de gemeentelijke sportraad op gunstig is beoordeeld - goed te keuren. 11. ONDERWIJS - SCHOLENGEMEENSCHAP DE OOSTKANT - CONVENANT INZAKE KORTE AFWEZIGHEDEN - GOEDKEURING Het besluit van de Vlaamse regering dd tot invoering van een tijdelijk project betreffende o.a. vervangingen van korte afwezigheden, bepaalt dat in het basis- en secundair onderwijs tijdens het schooljaar een tijdelijk project wordt georganiseerd, waarbij projectscholen een eigen beleid kunnen voeren betreffende vervangingen van korte afwezigheden van personeelsleden aangesteld in een wervingsambt van het bestuurs- en onderwijzend personeel in functie van eigen lokale noden en prioriteiten.

5 - 5 - De wijze waarop de korte vervangingen zullen gebeuren, is vastgelegd in een convenant, afgesloten tussen de Scholengemeenschap De Oostkant en representatieve vakorganisaties en is ingegaan op Voorgesteld wordt over te gaan tot de goedkeuring van dit convenant. 12. TOERISME - SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN DE GEMEENTE EN WESTTOER T/M GOEDKEURING Door het autonoom provinciebedrijf voor toerisme en recreatie Westtoer wordt een ontwerp van samenwerkingsovereenkomst voorgelegd, met als doel dat onze gemeente zich verbindt tot het aangaan van een structureel partnerschap met het oog op de ontwikkeling en de promotie van toerisme en recreatie op het grondgebied van de gemeente, en dit van t/m Kostenraming (jaarlijks) * structurele bijdrage : 9.092,01 * bijdrage promotiepool Kust : ,50 * bijdrage BOL (Brugs Ommeland) : 4.183,15 totaal : ,66 te boeken op art. 562/332/01 van de gewone begroting. (Vanaf 2009 worden deze jaarlijks op 1 januari aangepast aan het indexcijfer van de consumptieprijzen). 13. GEMEENTELIJKE DOTATIE AAN POLITIEZONE BREDENE-DE HAAN VASTSTELLING Overeenkomstig art. 40 van de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus, komt in meergemeentezones de begroting van de politiezone ten laste van de verschillende gemeenten van de zone en van de federale Staat. Elke gemeenteraad van de zone stemt de dotatie die aan het lokaal politiekorps moet worden toegekend en die aan de politiezone wordt gestort. Met schrijven dd verzoekt de politiezone Bredene-De Haan ons bestuur om voor het jaar 2008 een gemeentelijke dotatie te voorzien van ,00. De gemeenteraad wordt uitgenodigd deze gemeentelijke dotatie voor het dienstjaar 2008 vast te stellen. 14. JAARVERSLAG KENNISNAME Door het college van burgemeester en schepenen wordt verslag uitgebracht over het bestuur en de toestand van de gemeentezaken m.b.t. het jaar Aan de raadsleden wordt, samen met deze agenda, een exemplaar van bedoeld verslag bezorgd. 15. GEMEENTEBUDGET GOEDKEURING Het ontwerp van gemeentebudget 2008, met de hiernavolgende cijfers, wordt ter goedkeuring voorgelegd :

6 Gewone dienst : Ontvangsten Uitgaven Saldo eigen dienstjaar , , ,00 vorige dienstjaren 0, , ,00 overboekingen 0, , ,00 totaal , , ,00 begr. resultaat ,00 0, ,00 geraamd alg. resultaat ,00 2. Buitengewone dienst : Ontvangsten Uitgaven Saldo eigen dienstjaar , , ,00 vorige dienstjaren 0, , ,00 overboekingen ,00 0, ,00 totaal , ,00 0,00 begr. resultaat ,00 0,00 0,00 geraamd alg. resultaat 0,00 Het gemeentebudget 2008 en de verplichte bijlagen werden reeds op 5 december 2007 aan de raadsleden bezorgd. 16. RETRIBUTIE - DOSSIERKOSTEN VOOR HET VERZENDEN VAN AANMANINGEN - GOEDKEURING - voorstel tot het invoeren van hoger vermeld retributiereglement; - voorstel tarieven : * voor de verzending van een eerste aanmaning : 5,00; * voor de verzending van een volgende (of aangetekende) aanmaning : 15, OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN EN PLAATSEN VAN GRAFKELDERS OP DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATS WENDUINE - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Op de gemeentelijke begraafplaats Wenduine zijn geen grafkelders voor drie personen meer beschikbaar. Voorgesteld wordt 9 nieuwe grafkelders aan te kopen. Kostenraming : 8.499,97 - btw inbegrepen. Begroting : art. 878/744/51 van de buitengewone begroting Financiering : met eigen middelen. Gunning : met onderhandelingsprocedure. 18. OVERHEIDSOPDRACHTEN - VERNIEUWEN O.V.-PALEN IN HET DIERENPARK AAN PARK LEOPOLD II - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Door Gaselwest werd vastgesteld dat zes O.V.-palen in het dierenpark aan het Park Leopold II geroest zijn. Voorgesteld wordt bedoelde O.V.-palen en armaturen te vervangen.

7 - 7 - Kostenraming : ,14 - btw inbegrepen. Begroting : art. 426/732/60 van de buitengewone begroting Financiering : met eigen middelen. Gunning : aan de c.i.v. Gaselwest ingevolge concessieovereenkomst. 19. CINEMA RIO - GEBRUIKSOVEREENKOMST - INTREKKING RAADSBESLUIT DD & GOEDKEURING AANGEPAST ONTWERP In zitting van 30 augustus 2007 heeft de gemeenteraad principieel ingestemd met het voorgestelde contract van eerste huurhernieuwing van de overeenkomst voor het gebruik van Cinema Rio, gelegen Monicastraat 11. De huurder verklaarde zich evenwel niet akkoord met alle bepalingen van dit contract. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om zijn besluit dd in te trekken en een aangepast voorstel van contract te willen goedkeuren. Het voorstel van aangepaste gebruiksovereenkomst ligt ter inzage van de raadsleden in het dossier. 20. RUIMTELIJKE ORDENING - GEMEENTELIJK RUIMTELIJK STRUCTUURPLAN JABBEKE - ADVIES In zitting van 15 oktober 2007 heeft de gemeenteraad van Jabbeke het ontwerp van Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Jabbeke voorlopig vastgesteld. Dit ontwerpplan is gedurende de periode van 30 oktober 2007 t/m 28 januari 2008 onderworpen aan een openbaar onderzoek. Conform art van het decreet van 18 mei 1999 en latere wijzigingen, houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening, kunnen de gemeenteraden van de aanpalende gemeenten in het Vlaamse Gewest binnen dezelfde termijn hun advies naar de bevoegde gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (gecoro) sturen. Het desbetreffend ontwerpplan - dat ter inzage ligt van de raadsleden in het dossier - wordt thans voor advies voorgelegd aan de gemeenteraad. 21. OPENBARE VEILIGHEID - OPRICHTING DIENST GEMEENSCHAPSWACHTEN - GOEDKEURING In het Staatsblad van 29 juni 2007 werd de wet van 15 mei 2007 tot instelling van de functie van gemeenschapswacht, tot instelling van de dienst gemeenschapswachten en tot wijziging van art. 119 bis van de nieuwe gemeentewet, gepubliceerd. Volgens deze wet dienen gemeenten die personen tewerkstellen in het kader van veiligheids- en preventieopdrachten (anders dan politionele opdrachten) over te gaan tot de installatie van een dienst "gemeenschapswachten". Voorgesteld wordt de installatie van de dienst "gemeenschapswachten" binnen de dienst Veiligheid - afdeling preventie, de functies "gemeenschapswacht" en "gemeenschapswacht-vaststeller" goed te keuren. 22. MEDEDELINGEN - SCHRIFTELIJKE EN MONDELINGE INTERPELLATIES.

8 - 8 - II. BESLOTEN ZITTING 01. PERSONEEL - IN DISPONIBILITEIT STELLEN WEGENS ZIEKTE VAN EEN ADMINISTRATIEF ASSISTENTE IN VAST VERBAND EN TOEKENNEN WACHTWEDDE Omwille van de uitputting van de ziektedagen, wordt voorgesteld een administratief assistente in vast verband vanaf 13 november 2007 in disponibiliteit te stellen wegens ziekte en een wachtwedde toe te kennen. 2. BRANDWEER - PERSONEEL - AANSTELLEN STAGIAIR-BRANDWACHTEN Op heeft de gemeenteraad beslist het college van burgemeester en schepenen te belasten met het uitschrijven van een openbare oproep met het oog op de aanwerving van tien stagiair-brandwachten. N.a.v. voormelde openbare oproep werden er twee kandidaturen ontvangen. Beiden hebben deelgenomen aan de fysische proeven en zijn geslaagd. De gemeenteraad wordt uitgenodigd over te gaan tot de aanstellingen. 3. FEEST- EN TOERISMECOMITÉ - TOEKENNEN FORFAITAIRE VERGOEDING AAN VOORZITTER VOOR GEBRUIK EIGEN AUTO EN TELEFOON VOOR GEMEENTELIJKE ACTIVITEITEN FEESTEN EN TOERISME - DIENSTJAAR 2008 Op 21 juni 2007 besliste de gemeenteraad aan de voorzitter van het gemeentelijk feest- en toerismecomité m.b.t een forfaitaire som uit te betalen, als vergoeding voor het gebruik van eigen auto en telefoon tijdens de organisatie van gemeentelijke toeristische evenementen en feestelijkheden. Voorgesteld wordt om voor 2008 eenzelfde forfaitaire vergoeding vast te stellen. De gemeentesecretaris, De voorzitter, Franky MUSEEUW Christine BEIRENS

9 GEMEENTEBESTUUR DE HAAN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD De gemeenteraad zal vergaderen in het gemeentehuis, in de raadzaal, Leopoldlaan 24, op donderdag 20 december 2007 te 20 u. AGENDA I. OPENBARE ZITTING - 20 u. 1. NOTULEN GEMEENTERAADSZITTING DD ALGEMEEN BELEIDSPROGRAMMA GOEDKEURING 3. KERKFABRIEK SINT-MONICA - MEERJARENPLAN GOEDKEURING 4. KERKFABRIEK SINT-MONICA - BUDGET AKTENEMING 5. O.C.M.W. - MEERJARENPLAN & BUDGET GOEDKEURING 6. LOKAAL SOCIAAL BELEID - BELEIDSPLAN GOEDKEURING 7. GEMEENTELIJK CULTUURBELEIDSPLAN GOED- KEURING 8. JEUGDBELEIDSPLAN GOEDKEURING 9. GEMEENTELIJK SPORTBELEIDSPLAN GOEDKEURING 10. GEMEENTELIJKE SPORTRAAD - STATUTEN - WIJZIGING 11. ONDERWIJS - SCHOLENGEMEENSCHAP DE OOSTKANT - CONVENANT INZAKE KORTE AFWEZIGHEDEN - GOEDKEURING 12. TOERISME - SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN DE GEMEENTE EN WESTTOER T/M GOEDKEURING 13. GEMEENTELIJKE DOTATIE AAN POLITIEZONE BREDENE-DE HAAN VASTSTELLING 14. JAARVERSLAG KENNISNAME 15. GEMEENTEBUDGET GOEDKEURING 16. RETRIBUTIE - DOSSIERKOSTEN VOOR HET VERZENDEN VAN AANMANINGEN - GOEDKEURING

10 17. OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN EN PLAATSEN VAN GRAFKELDERS OP DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATS WENDUINE - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 18. OVERHEIDSOPDRACHTEN - VERNIEUWEN O.V.-PALEN IN HET DIERENPARK AAN PARK LEOPOLD II - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 19. CINEMA RIO - GEBRUIKSOVEREENKOMST - INTREKKING RAADSBESLUIT DD & GOEDKEURING AANGEPAST ONTWERP 20. RUIMTELIJKE ORDENING - GEMEENTELIJK RUIMTELIJK STRUCTUURPLAN JABBEKE - ADVIES 21. OPENBARE VEILIGHEID - OPRICHTING DIENST GEMEENSCHAPS- WACHTEN - GOEDKEURING 22. MEDEDELINGEN - SCHRIFTELIJKE EN MONDELINGE INTERPELLATIES II. BESLOTEN ZITTING 01. PERSONEEL - IN DISPONIBILITEIT STELLEN WEGENS ZIEKTE VAN EEN ADMINISTRATIEF ASSISTENTE IN VAST VERBAND EN TOEKENNEN WACHTWEDDE 2. BRANDWEER - PERSONEEL - AANSTELLEN STAGIAIR- BRANDWACHTEN 3. FEEST- EN TOERISMECOMITÉ - TOEKENNEN FORFAITAIRE VERGOEDING AAN VOORZITTER VOOR GEBRUIK EIGEN AUTO EN TELEFOON VOOR GEMEENTELIJKE ACTIVITEITEN FEESTEN EN TOERISME - DIENSTJAAR 2008 Te De Haan, 12 december De gemeentesecretaris, De voorzitter, Franky MUSEEUW Christine BEIRENS

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 mei 2010 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; De Haan, 14 november 2018. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE Paul MEYERS Kurt BEIRENS,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september 2011. 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 22.05.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei SEC/GS 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei SEC/GS 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei 2007. SEC/GS 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december 2011. 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november 211. 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter BREEMERSCH

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 juni DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 juni DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 juni 212. 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERTVERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter BREEMERSCH

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 27. SEC/LV/lv 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERTVERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Ivan CATTRYSSE, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei SEC/LV/lv 8420 DE HAAN. Aan Christine BEIRENS, burgemeester;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei SEC/LV/lv 8420 DE HAAN. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei 2006. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Onderwerp : Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE gemeenteraad - Emanuël MONBALIU bijeenroeping.

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 maart 2010 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

DAGORDE. 1 Goedkeuring verslag vorige vergadering. Toelichting: Het betreft de notulen van de vergadering van 01 december 2008.

DAGORDE. 1 Goedkeuring verslag vorige vergadering. Toelichting: Het betreft de notulen van de vergadering van 01 december 2008. Provincie Vlaams-Brabant GEMEENTE LINTER De Voorzitter van de gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag 22 december 2008 om 20.00 uur in

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 oktober SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 oktober SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 oktober 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERTVERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant. Proces-Verbaal. Gemeenteraad

Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant. Proces-Verbaal. Gemeenteraad Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant Aanwezig Verontschuldigd Afwezig --- Proces-Verbaal Vergadering van 18 december 2012 J. Meeus, Burgemeester-Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems,

Nadere informatie

Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur. Verontschuldigd: de heer C. Vanandroye

Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur. Verontschuldigd: de heer C. Vanandroye Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur Aanwezig: mevrouw M. Smolders, voorzitter van de gemeenteraad de heer H. Dumont, burgemeester de heren K. Pirard, S. Budo, mevrouw H. Pirlotte, schepenen de

Nadere informatie

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017 Gemeentebestuur EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017 SEC/AD DE HAAN Aanwezig : Peter Breemersch: burgemeester; Rudi Cattrysse, Rudy Claus, Marleen Bouwens-De Soete, Paul

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 04-12-2015 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 7 MAART 2013. Verontschuldigd : Kurt Demaria, raadslid.

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 7 MAART 2013. Verontschuldigd : Kurt Demaria, raadslid. Gemeentebestuur EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 7 MAART 2013 SEC/AV DE HAAN Aanwezig : Peter Breemersch, burgemeester; Kurt Devooght, voorzitter; Rudi Cattrysse, Rudy Claus, Marleen

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 24.03.2011 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 07.03.2013 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

SEC/AD. Goedkeuring van ingevolge : inboeking van , , , , de. 2. de

SEC/AD. Goedkeuring van ingevolge : inboeking van , , , , de. 2. de Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 18.12.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, vann het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 18 december 2007 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 18 december 2007 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 13 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 18 om 20:00 uur OPENBARE ZITTING KERKBESTUREN

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING. 5 november 2013

GEMEENTERAADSZITTING. 5 november 2013 309 GEMEENTERAADSZITTING Aanwezig: Bert Celis Voorzitter; Paul Verbeeck Burgemeester; Paul Laurijssen, Luc Luyten, Geert Verrelst, Carrie Verelst, Veerle Boeckxstaens, Griet Van Olmen Schepenen; Leo Verelst

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 11 december 2006 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december 2016. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 30 april 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Gemeenteraad - overlijden raadslid - mededeling - aktename

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Gemeentelijk samenlevingsforum". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 6 december 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 9 december 2016. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 08 oktober 2013 om 20:00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 08 oktober 2013 om 20:00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 1 oktober 2013 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 08 oktober 2013 om 20:00 uur in

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten

Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR Artikel 1 Naam van de projectvereniging De projectvereniging werd op 16 november 2007 opgericht onder de naam

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 28.6.212 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 29 november 2017 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 29 november

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 20 december 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht,

Nadere informatie

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren.

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren. Zoutleeuw, 17 april 2015 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd voor de vergadering van de gemeenteraad die zal doorgaan op 28 april

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 26.06.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur. STATUTEN CULTUURRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Cultuurraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie