GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN"

Transcriptie

1 GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter BREEMERSCH Rudi CATTRYSSE Andrée FLAHAUT-POUILLON, schepenen; Charles VANMASSENHOVE Stefaan BEIRENS Stefaan VINCKE Laurent BORNY Hans JONCKHEERE Catherine DENHERT-TAELMAN Sofie BEIRENS Rudy CLAUS Brenda NOTREDAME Marleen DE SOETE Jonathan DEVUYST Patrick MEYNS Daniel VANHAEREN René VAN NUFFEL, raadsleden Frank VAN WIJK, kandidaat-raadslid. Mevrouw, Mijnheer, Wij nodigen u uit op de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 8 februari 2007 te uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Leopoldlaan 24. De notulen van de zittingen van 21 december 2006 en 2 januari 2007 liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden in lokaal 222 (2 de verdieping) tijdens de diensturen vanaf heden. De dossiers van de diverse agendapunten liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden in lokaal 222 (2 de verdieping) : tijdens de diensturen vanaf heden tot en met donderdag 8 februari 2007 te 12 u.; vanaf heden tot en met woensdag 7 februari - uitgezonderd de zaterdag en zondag - nà 17 u tot uiterlijk 21 u : na afspraak met de gemeentesecretaris of de bestuurssecretaris. Volgende agendapunten worden ter behandeling voorgelegd : I. OPENBARE ZITTING - 20 u. 01. AKTENAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN INSTALLATIE NIEUW GEMEENTERAADSLID Met brief dd biedt Andrée Flahaut-Pouillon (lijst L.B. + SAMEN) haar ontslag aan als gemeenteraadslid. Frank van Wijk wordt als eerste opvolger van voornoemde lijst uitgenodigd om het vacant mandaat van gemeenteraadslid te bezetten.

2 NOTULEN GEMEENTERAADSZITTINGEN DD EN INSTALLATIEVERGADERING DD O.C.M.W. - AKTENAME ONTSLAG VERKOZEN WERKEND LID - AANVULLEND ONDERZOEK GELOOFS- BRIEVEN OPVOLGER Met brief dd biedt Monique Deblaere - werkend lid van de raad voor maatschappelijk welzijn - haar ontslag aan. Godelieve Vanhaecke-Van Damme is de eerste opvolger die in aanmerking komt om het mandaat van Monique Deblaere te voleinden. Voor aktename van voornoemd ontslag en aansluitend voor verrichting aanvullend onderzoek geloofsbrieven opvolger. 04. OVERLEG O.C.M.W./GEMEENTE - VERSLAG VERGADERING DD KENNISNAME Voor kennisname van het verslag van het Overlegcomité O.C.M.W./gemeente, in vergadering bijeen gekomen op 6 december HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD - VASTSTELLING Art. 40 van het gemeentedecreet voorziet dat de gemeenteraad bij de aanvang van de zittings-periode een huishoudelijk reglement vaststelt waarin aanvullende maatregelen in verband met de werking van de raad worden opgenomen. Voor vaststelling van dit reglement, waarvan het ontwerp ter inzage ligt van de raadsleden. 06. INTERCOMMUNALES - ALGEMENE EN/OF BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERINGEN - BESPREKING Voor bespreking van de agendapunten, overeenkomstig art. 44 en 57 van het decreet dd inzake de intergemeentelijke samenwerking, van volgende algemene en buitengewone algemene vergaderingen : a) Tevewest - buitengewone algemene vergadering dd ; b) FIGGA - gewone algemene vergadering dd ; c) WVI - buitengewone algemene vergadering dd TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING N.A.V. MANIFESTATIES TIJDENS DE MAAND MAART 2007 N.a.v. de hiernavolgende manifestaties wordt, met het oog op een vlot en veilig verloop van het verkeer, voorgesteld een politieverordening te treffen, houdende parkeer- en/of verkeersverbod voor voertuigen, en/of invoering van een verplichte rijrichting : Kindercarnavalstoet te De Haan-Centrum op 3 maart; Veloopzwem op 17 maart. Voor goedkeuring van het ontwerp van politieverordening, dat ter inzage ligt van de raadsleden in het dossier.

3 STRANDCONCESSIE GEMEENTE DE HAAN T/M AANVAARDING Overeenkomstig art. 2 van het besluit van 26 april 1995 van de Vlaamse regering betreffende de strandconcessies, dient de gemeenteraad van de concessiehoudende gemeente een beslissing te nemen, waarin uitdrukkelijk wordt verklaard dat de hem verleende concessie wordt aanvaard en waarin de verbintenis wordt aangegaan al de in bedoeld besluit bepaalde voorwaarden na te leven. Bij besluit dd van de Vlaamse Overheid, Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust - Afdeling Kust, werd aan ons bestuur voor de periode tot en met een strandconcessie met een totale lengte van m. verleend. Voorgesteld wordt bovenvermelde concessieovereenkomst - dat ter inzage ligt van de raadsleden in het dossier - goed te keuren. 09. CONCESSIE ZEEDIJK EN STRAND NIET GEDEKT DOOR DE STRANDCONCESSIE T/M AANVAARDING Met schrijven dd en dd van de Vlaamse Overheid, Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust - Afdeling Kust, wordt ons bestuur verzocht het voorstel van concessie "zeedijk en strand niet gedekt door de strandconcessie" te aanvaarden. Deze concessie slaat op het strand (niet gedekt door de strandconcessie) en de zeedijken, beide op het grondgebied van de gemeente De Haan en eigendom van het Vlaamse Gewest. De concessie loopt van 1 januari 2007 tot 31 december 2007 en de concessieprijs bedraagt 4.570,00 (te indexeren). Voorgesteld wordt bovenvermelde concessieovereenkomst - dat ter inzage ligt van de raadsleden in het dossier - goed te keuren. 10. INTERCOMMUNALES - IVBO - GEMEENTELIJKE WAARBORG INVESTERINGSLENING Het Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor Vuilverwijdering en -verwerking in Brugge en Ommeland (IVBO), Pathoekeweg 41, 8000 Brugge zal de bouw van een administratief gebouw alsook de omgevingswerken financieren met een schuldfinanciering van ,00. Overeenkomstig artikel 13 van de gecoördineerde statuten doet voormelde intercommunale voor deze lening een beroep op de gemeentelijke waarborgen door de deelnemende gemeenten. Met schrijven dd wordt ons bestuur verzocht zich borg te stellen voor ons evenredig deel in de kredietopname ten belope van ,44. Voorgesteld wordt in te gaan op dit verzoek. 11. OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN EN PLAATSEN VAN BIJKOMEND INFORMATICAMATERIEEL EN SOFTWARE T.B.V. DIVERSE ADMINISTRATIEVE DIENSTEN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : voorgesteld wordt in te stemmen met de levering en installatie van pc's, printers en software ten behoeve van verschillende diensten, alsook met de vernieuwing van het netwerk-apparatuur. Kostenraming : ,00 - btw inbegrepen. Begroting : art. 104/742/53 van de buitengewone begroting 2007.

4 OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN VAN EEN DIENSTVOERTUIG T.B.V. DE TECHNISCHE DIENST - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : een ploegbaas van de technische dienst beschikt momenteel niet over een dienstvoertuig, en moet voor de diverse verplaatsingen in dienstverband, telkens rekenen op de dienstwagen van een collega die met vakantie is, of op een dienstvoertuig dat op dat moment niet gebruikt wordt. Voorgesteld wordt in te stemmen met de aankoop van een bijkomend dienstvoertuig. Kostenraming : ,00 - btw inbegrepen. Begroting : art. 421/743/52 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVERINGEN T.B.V. HET WIELINGENCENTRUM, SPORTCOMPLEX PIER 10 EN SPORT- EN RECREATIECENTRUM HANEVELD - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : voorgesteld wordt in te stemmen met de aankoop van allerlei materiaal voor de sportdienst (voetbaldoel- en tennisnetten, zwemplankjes, antennes en hoezen voor volleybal, hoge-drukreiniger, nieuwe tafels voor de kleedkamers, fitnessmateriaal, e.d.). Kostenraming : ,00 - btw inbegrepen. Begroting : art. 764/744/51 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN - UITVOEREN VAN BUITENGEWONE ONDERHOUDSWERKEN AAN DE SANITAIRE BLOKKEN DE HAAN-CENTRUM & VOSSESLAG - LOT 1 : SCHRIJNWERK, BETEGELING & SCHILDERWERKEN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : voorgesteld wordt in te stemmen met het plaatsen van nieuwe vloeren, wandbetegeling, W.C.-cellen, deuren en ramen, alsook het schilderen van de gevels. Kostenraming : ,00 - btw inbegrepen. Begroting : art. 352/724/60 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN - UITVOEREN VAN BUITENGEWONE ONDERHOUDSWERKEN AAN DE SANITAIRE BLOKKEN DE HAAN-CENTRUM & VOSSESLAG - LOT 2 : SANITAIR & VERWARMING - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : voorgesteld wordt in te stemmen met de aankoop van sanitair materiaal (te plaatsen door eigen personeel) en een verwarmingsinstallatie. Kostenraming : ,00 - btw inbegrepen. Begroting : art. 352/724/60 van de buitengewone begroting 2007.

5 OVERHEIDSOPDRACHTEN - UITVOEREN VAN RENOVATIEWERKEN AAN HET TENNISPAVILJOEN OP HET ASTRIDPLEIN - LOT 1 : RUWBOUW/TIMMERWERK/DAKWERKEN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : het rieten dak van het tennispaviljoen op het Astridplein werd in 2005 vernieuwd. N.a.v. de herinrichting van het plein dient ook het gebouw zelf aangepast te worden aan de noden van een nieuwe uitbating. Naast de uitbreiding met een nieuwe bergplaats is het de bedoeling om de binnenruimte volledig her in te delen en te renoveren met nieuwe materialen, alsook het dakgebinte en de zoldering tegen houtworm te behandelen. Voor goedkeuring van het bestek lot 1 : ruwbouw/timmerwerk/dakwerken. Kostenraming : ,80 - btw inbegrepen. Begroting : art. 764/724/60 van de buitengewone begroting Financiering : met lening. Gunning : met openbare aangesteding. 17. OVERHEIDSOPDRACHTEN - UITVOEREN VAN RENOVATIEWERKEN AAN HET TENNISPAVILJOEN OP HET ASTRIDPLEIN - LOT 2 : GEVELBEZETTING - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : in aansluiting op punt 16 openbaar hiervóór, wordt voorgesteld het bestek lot 2 "gevelbezetting" goed te keuren, met het oog op de isolatie van de buitengevels en de afwerking met crepi. Kostenraming : ,35 - btw inbegrepen. Begroting : art. 764/724/60 van de buitengewone begroting Financiering : met lening. 18. OVERHEIDSOPDRACHTEN - UITVOEREN VAN RENOVATIEWERKEN IN/AAN CINEMA RIO - LOT 3 : LUCHTVERVERSINGSSYSTEEM - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : naast de renovatie van de gevels + daken aan, en de brandbeveiligingswerken in de Cinema Rio dient tegelijkertijd ook een luchtverversingssysteem en een nieuwe elektriciteits-structuur voorzien te worden. De exploitant zelf vernieuwt de inkom, de toiletten en de verlichtingsarmaturen. Voorgesteld wordt het bestek van lot 3 "luchtverversingssysteem" goed te keuren. Kostenraming : ,00 - btw inbegrepen. Begroting : art. 762/724/60 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN - UITVOEREN VAN RENOVATIEWERKEN IN/AAN CINEMA RIO - LOT 5 : ELEKTRICITEIT - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : In aansluiting op punt 18 openbaar hiervóór, wordt voorgesteld het bestek van lot 5 "elektriciteit" goed te keuren. Kostenraming : ,75 - btw inbegrepen. Begroting : op art. 762/724/60 van de buitengewone begroting 2007.

6 20. OVERHEIDSOPDRACHTEN - UITVOEREN VAN WEGEN- EN RIOLERINGSWERKEN IN DE HENRI PITTERYLAAN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : het rijweggedeelte in de Henri Pitterylaan verkeert in een slechte staat en is dringend aan vervanging toe. Tevens is het wenselijk om n.a.v. deze wegenwerken, de riolering te vernieuwen waarbij een gescheiden stelsel aangelegd wordt. Voorgesteld wordt het ontwerpdossier, opgemaakt door het studiebureau, goed te keuren. Kostenraming : ,46 - btw en proefkosten inbegrepen - waarvan ,96 (wegen-werken) ten laste van het gemeentebestuur. Begroting : art. 421/731/60 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN - ONDERGRONDS BRENGEN VAN HET L.S.- EN O.V.-NET IN DE HENRI PITTERYLAAN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : in aansluiting op punt 20 openbaar hiervóór, wordt gevraagd eveneens in te stemmen met het ondergronds brengen van het laagspannings- en het openbaarverlichtingsnet in de Henri Pitterylaan. Kostenraming : O.V.-net : ,20 - btw inbegrepen; L.S.-net : ,51 - vrij van btw. Begroting : O.V.-net : art. 426/732/60 van de buitengewone begroting 2007; L.S.-net : art. 552/732/60 van de buitengewone begroting Financiering : O.V.-net : met lening; L.S.-net : met eigen middelen. Gunning : aan de c.i.v. Gaselwest ingevolge concessieovereenkomst. 22. VERLENEN VAN EEN BEPERKT MANDAAT AAN GASELWEST VOOR VERVANGING VAN ARMATUREN EN PALEN DOOR SLIJTAGE OF HERSTELLING VAN SCHADEGEVALLEN MET ONBEKENDE DADER - GOEDKEURING Door Gaselwest wordt voorgesteld om een beperkt mandaat te geven aan de exploitatiediensten van het infrastructuurgebied van de distributienetbeheerder om onmiddellijk te kunnen overgaan tot herstelling, zonder voorafgaande gedetailleerde prijsofferte en bijbehorende goed-keuring. Gevraagd wordt dit beperkt mandaat te verlenen. 23. VERGOEDING GEBRUIK PRIVATE TELEFOON AAN LEDEN SCHEPENCOLLEGE Voorgesteld wordt, ingaande op 2 januari 2007 en voor de duur van hun ambtstermijn, aan de burgemeester en de vijf verkozen schepenen een jaarlijkse forfaitaire vergoeding toe te kennen voor het gebruik van hun private telefoon voor dienstgesprekken in het belang van de gemeente. 24. MEDEDELINGEN - SCHRIFTELIJKE EN MONDELINGE INTERPELLATIES.

7 - 7 - II. BESLOTEN ZITTING 01. PERSONEEL - ONTSLAG ADMINISTRATIEF BELEIDSMEDEWERKER INGEVOLGE AANVRAAG RUSTPENSIOEN Met brief dd biedt de administratief beleidsmedewerker van de dienst cultuur zijn ontslag aan, ingaande op 1 oktober 2007, en vraagt aanspraak te kunnen maken op een rust-pensioen. Voor aanvaarding ontslag. 02. PERSONEEL - DEFINITIEVE BENOEMING VAN EEN BESTUURSSECRETARIS - VEILIGHEID In zitting van 10 november 2005 werd een bestuurssecretaris - veiligheid aangesteld met een proef-periode van 1 jaar, ingaande op 1 januari Uit o.m. de evaluatieverslagen over deze proef-periode, blijkt dat er voldaan is aan de voorwaarden om definitief benoemd te worden in vast verband. Voorgesteld wordt over te gaan tot deze definitieve benoeming, ingaande op 1 januari INTERCOMMUNALES - ALGEMENE EN/OF BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERINGEN - AANSTELLEN VERTEGENWOORDIGER In aansluiting op punt 06 openbaar hiervóór, wordt de gemeenteraad gevraagd een vertegen-woordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger aan te stellen op volgende algemene en/of buitengewone algemene vergaderingen, dit ingevolge de bepalingen van art. 44 van het decreet dd , houdende de intergemeentelijke samenwerking : a) Tevewest buitengewone algemene vergadering dd ; b) FIGGA gewone algemene vergadering dd ; c) WVI buitengewone algemene vergadering dd INTERCOMMUNALES - VOORDRACHT BESTUURDERS In aansluiting op punt 06 openbaar en punt 03 besloten hiervóór : a) Tevewest : - de opdrachthoudende vereniging Tevewest zal op haar algemene vergadering in buiten-gewone zitting van 5 maart 2007 overgaan tot het installeren van een nieuwe raad van bestuur. De raad van bestuur bestaat uit maximaal 18 leden, waarvan de leden door de algemene vergadering worden verkozen onder de kandidaten voorgedragen door de diverse gemeenten. Voorgesteld wordt een kandidaat-lid van de raad van bestuur (bestuurder) voor te dragen.

8 - 8 - b) FIGGA : de Financieringsintercommunale voor de gemeenten van Gaselwest (FIGGA) zal op haar algemene vergadering van 8 maart 2007 o.m. overgaan tot de samenstelling van de raad van bestuur. De raad van bestuur bestaat uit maximum 24 leden, die door de algemene vergadering worden gekozen onder de kandidaten voorgedragen door de gemeenten. Binnen de sector Kust, kan ons bestuur in samenspraak met de gemeenten Ichtegem, Kortemark en Nieuwpoort één lid van de raad van bestuur (bestuurder) voordragen. Daarnaast wordt aan de vergaderingen van de raad van bestuur deelgenomen door ten hoogste 2 rechtstreeks door verschillende gemeenten - ingedeeld in twee groepen - aangeduide afgevaardigden, die lid zijn met raadgevende stem. Ons bestuur maakt deel uit van groep 2 samen met 24 andere gemeenten. c) WVI : de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) gaat in buitengewone algemene vergadering van 29 maart 2007 o.m. over tot de benoeming van de leden van de raad van bestuur, het directiecomité en drie regionale comités. De raad van bestuur is samengesteld uit 33 leden, benoemd bij geheime stemming door de algemene vergadering, op voordracht door de gemeenteraad. Per regio worden acht mandaten toegekend. Ons bestuur behoort tot de regio Oostende - Brugge samen met 16 andere gemeenten. Binnen de raad van bestuur wordt een directiecomité opgericht. Per regio wordt een regionaal comité opgericht. Aan gemeenten met minder dan aandelen in de vereniging (De Haan heeft aandelen), wordt één mandaat toegekend. De gemeentesecretaris, De burgemeester-voorzitter, Franky MUSEEUW Christine BEIRENS

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei SEC/GS 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei SEC/GS 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei 2007. SEC/GS 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 mei 2010 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september 2011. 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; De Haan, 14 november 2018. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE Paul MEYERS Kurt BEIRENS,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 maart 2010 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Ivan CATTRYSSE, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei SEC/LV/lv 8420 DE HAAN. Aan Christine BEIRENS, burgemeester;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei SEC/LV/lv 8420 DE HAAN. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei 2006. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Onderwerp : Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE gemeenteraad - Emanuël MONBALIU bijeenroeping.

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 22.05.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 27. SEC/LV/lv 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERTVERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 07.03.2013 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december 2011. 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november 211. 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter BREEMERSCH

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 juni DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 juni DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 juni 212. 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERTVERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter BREEMERSCH

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 mei 2015. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 mei 2015. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 mei 2015. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017 Gemeentebestuur EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017 SEC/AD DE HAAN Aanwezig : Peter Breemersch: burgemeester; Rudi Cattrysse, Rudy Claus, Marleen Bouwens-De Soete, Paul

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/03/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/03/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/03/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 22/02/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 22/02/2016

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 24.03.2011 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 25.03.2010 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 19 maart 2013 om 20:00 in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 19 maart 2013 om 20:00 in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 11 maart 2013 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 19 maart 2013 om 20:00 in het stadhuis.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1 Persnota GR 25/02/2013 1. Goedkeuring huishoudelijk reglement gemeenteraad. De werking van de gemeenteraad wordt bepaald door het Gemeentedecreet en door het huishoudelijk reglement dat elke gemeenteraad

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 21 APRIL 2005 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019

BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019 blz. 1 BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019 De burgemeester maakt overeenkomstig art. 285 van het Decreet over het Lokaal Bestuur bekend dat de gemeenteraad

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR...

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM 19.30 UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... 2 BESLUIT... 2 1. Goedkeuring van de notulen van de openbare

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Bijeenroeping van de gemeenteraad

Bijeenroeping van de gemeenteraad Bijeenroeping van de gemeenteraad Geachte, De voorzitter heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op donderdag 21 februari 2019 om 20 uur. Deze zitting vindt plaats

Nadere informatie

Gemeenteraad 24 januari 2013

Gemeenteraad 24 januari 2013 Geachte heer Geachte mevrouw U wordt vriendelijk uitgenodigd op de gemeenteraadszitting in de raadzaal van OostCampus op donderdag 24 januari 2013 om 19.30 uur. Gemeenteraad 24 januari 2013 Openbare zitting

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 7 MAART 2013. Verontschuldigd : Kurt Demaria, raadslid.

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 7 MAART 2013. Verontschuldigd : Kurt Demaria, raadslid. Gemeentebestuur EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 7 MAART 2013 SEC/AV DE HAAN Aanwezig : Peter Breemersch, burgemeester; Kurt Devooght, voorzitter; Rudi Cattrysse, Rudy Claus, Marleen

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 18 mei 2012 De voorzitter van de gemeenteraad, Hugo

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 6 april 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 6 april 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 6 april 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Ivan CATTRYSSE, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 maart 2016 om 20:00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 maart 2016 om 20:00 uur in het stadhuis. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE Blankenberge, 14 maart 2016 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 maart 2016 om 20:00 uur in

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING Gemeenteraad

AGENDA MET TOELICHTING Gemeenteraad AGENDA MET TOELICHTING Gemeenteraad Maandag 26 februari 2007 OPENBARE ZITTING 2.075.1.077 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 29 januari 2007. Het verslag van de zitting van 29 januari 2007

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 28 maart 2019 ons kenmerk: 563 datum 20-3-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Gemeenteraad - 24 januari 2019 - notulen en zittingsverslag - De gemeenteraad wordt gevraagd de notulen en het zittingsverslag van

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert in zijn gewone vergaderzaal ingevolge een bijeenroeping van de voorzitter van 30 december

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via  aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 22 mei 2019 Vleteren, 15 mei 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e-mail

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Openbare zitting. Openbare zitting

Openbare zitting. Openbare zitting In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 31.01.2019 bekendgemaakt. Openbare zitting Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de vergadering van 29 april 2013 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 De voorzitter van de gemeenteraad, bij beslissing van 7 februari 2013, verzoekt de gemeenteraad te vergaderen, te beraadslagen en te beslissen op 18 februari

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 september DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 september DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 september 2018. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad bijeenroeping. Rudi CATTRYSSE Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie