DAGORDE GEMEENTERAAD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DAGORDE GEMEENTERAAD"

Transcriptie

1 GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting te vergaderen op DONDERDAG 17 DECEMBER 2009 te 20u 30. OPENBARE ZITTING 1. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - ILVA - ELKE PEREBOOM Mevrouw Elke PEREBOOM, raadslid, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van haar mandaat in de Algemene Vergadering, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van intercommunale ILVA. 2. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - ILVA - MYRIAM D'HAESELEER Mevrouw Myriam D HAESELEER, raadslid, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van haar mandaat in de Raad van Bestuur en het Directiecomité, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van intercommunale ILVA. 3. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - SOLVA - YVES DE SMET De Heer YVES DE SMET, schepen, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van zijn mandaat in de Algemene Vergadering, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van intercommunale SOLVA. 4. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - INTERLOKALE VERENIGING REGIOSPORTDIENST ZUID-OOST-VLAANDEREN - YVES DE SMET De Heer YVES DE SMET, schepen, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van zijn mandaat in, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van het intergemeentelijk samenwerkingsverband INTERLOKALE VERENIGING REGIOSPORTDIENST ZUID-OOST-VLAANDEREN.

2 5. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - SOLVA - MARK VAN DER POORTEN De Heer MARK VAN DER POORTEN, schepen, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van zijn mandaat in de Raad van Bestuur en het Directiecomité, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van intercommunale SOLVA. 6. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - ERSV OOST-VLAANDEREN - MARK VAN DER POORTEN De Heer MARK VAN DER POORTEN, schepen, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van zijn mandaat in, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van het intergemeentelijk samenwerkingsverband ERSV OOST-VLAANDEREN. 7. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - SOLVA -BEHEERSCOMITE GEMEENTELIJKE DIENST PREVENTIE EN BESCHERMING OP HET WERK - GEORGES COUCK gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van zijn mandaat in het Beheerscomité van de Gemeentelijke Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van intercommunale SOLVA. 8. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - WELVA - GEORGES COUCK gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van zijn mandaat in, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interlokale Vereniging Welzijn op het Werk, Land van Aalst (WELVA). 9. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - INTERCOMMUNALE WESTLEDE - GEORGES COUCK gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van zijn mandaat in, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van intercommunale Crematoriumbeheer WESTLEDE. 10. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - TOERISME SCHELDELAND - GEORGES COUCK gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van zijn mandaat in de Algemene vergadering en Raad van Bestuur, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van het intergemeentelijk samenwerkingsverband TOERISME SCHELDELAND VZW.

3 11. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING -INTERGEM - ERIK DUWE De Heer Erik DUWE, gemeenteraadslid, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van zijn mandaat in de Algemene Vergadering, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van intercommunale INTERGEM. 12. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - INTERGEM - BETTY DE SCHAMPHELEER Mevrouw Betty DE SCHAMPHELEER, raadslid, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van haar mandaat in het Regionaal Adviescomité en Raad van Bestuur, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van intercommunale INTERGEM. 13. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - LOGO AALST VZW - MARLEEN VAN DER HOEVEN. Mevrouw Marleen VAN DER HOEVEN, raadslid, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van haar mandaat in, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van het intergemeentelijk samenwerkingsverband LOGO-Aalst vzw. 14. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - FINGEM - JO FONCK De Heer Jo FONCK, schepen, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van zijn mandaat in de Algemene Vergadering en Raad van Bestuur, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van de intercommunale FINGEM. 15. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - INTERLOKALE VERENIGING BIB-ART - MARLEEN VAN DER HOEVEN Mevrouw Marleen VAN DER HOEVEN, schepen, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van haar mandaat in het Beheerscomité, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van het intergemeentelijk samenwerkingsverband INTERLOKALE VERENIGING BIB-ART. 16. KENNISNAME VERSLAG VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OVER HET BEHEER EN DE TOESTAND VAN DE GEMEENTEZAKEN VAN HET DIENSTJAAR Elk jaar, vooraleer de gemeenteraad de begroting in behandeling neemt, dient het College van Burgemeester en Schepenen verslag te doen over het bestuur en over de toestand van de gemeentezaken. Voornoemd verslag werd vastgesteld door het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 17 november 2009 en werd aan de raadsleden ter beschikking gesteld.

4 17. GOEDKEUREN SAMENWERKINGAKKOORD TUSSEN GEMEENTE DENDERLEEUW EN STAD DENDERMONDE INZAKE DE MODALITEITEN VAN DE BEMIDDELING IN HETKADER VAN DE GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES. Voorgesteld wordt het samenwerkingsakkoord tussen de stad Dendermonde en het gemeentebestuur Denderleeuw, in het kader van het veiligheidsbeleid en de aanpak van de federale regering m.b.t. jeugdcriminaliteit goed te keuren 18. GOEDKEUREN RETRIBUTIEREGLEMENT 'RETRIBUTIE VOOR HET PLAATSEN VAN ADVERTENTIES IN HET GEMEENTELIJK INFORMATIEBLAD.' Sinds de laatste aanpassing van dit retributiereglement in 2002 zijn de algemene kosten (drukwerk en distributie) voor de publicatie van het infoblad fors gestegen, onder meer door de stijgende oplage en drukkosten, en bijgevolg dringt zich een tariefverhoging op. Daarnaast is de gemeente verplicht om een btw-heffing van 21% op de advertentietarieven in te voeren. 19. GOEDKEUREN VAN HET BELASTINGREGLEMENT "OPCENTIEMEN OP DE DOOR HET VLAAMSE GEWEST GEHEVEN HEFFING OP DE VERWAARLOOSDE GEBOUWEN EN VERWAARLOOSDE,ONGESCHIKTE EN/OF ONBEWOONBARE WONINGEN", AANSLAGJAAR Voorgesteld wordt voor de aanslagjaren 2010 tot en met 2013 per aanslagjaar ten behoeve van de gemeente Denderleeuw 100 opcentiemen te heffen op de door het Vlaamse Gewest geheven heffing op de verwaarloosde gebouwen en op verwaarloosde, ongeschikte en/of onbewoonbare woningen. 20. GOEDKEUREN VAN HET BELASTINGSREGLEMENT "OPCENTIEMEN OP DE DOOR HET VLAAMSE GEWEST GEHEVEN HEFFING OP DE VERWAARLOOSDE BEDRIJFSRUIMTEN", AANSLAGJAAR Voorgesteld wordt voor de aanslagjaren 2010 tot en met 2013 per aanslagjaar ten behoeve van de gemeente Denderleeuw 100 opcentiemen te heffen op de door het Vlaamse Gewest geheven heffing op verwaarloosde bedrijfsruimten. 21. GOEDKEUREN VAN HET BELASTINGREGLEMENT "OPCENTIEMEN OP DE ONROERENDE VOORHEFFING", AANSLAGJAAR Voorgesteld wordt voor de aanslagjaren 2010 tot en met 2013 per aanslagjaar ten behoeve van de gemeente Denderleeuw 1300 opcentiemen op de onroerende voorheffing te heffen ten laste van de inwoners die belastbaar zijn in de gemeente op 1 januari van het aanslagjaar. 22. GOEDKEUREN VAN HET BELASTINGREGLEMENT "AANVULLENDE GEMEENTEBELASTING OP DE PERSONENBELASTING", AANSLAGJAAR Voorgesteld wordt voor de aanslagjaren 2010 tot en met 2013 een aanvullende belasting te vestigen ten laste van de rijksinwoners die belastbaar zijn in de gemeente op 01 januari van het aanslagjaar.

5 23. GOEDKEUREN VERORDENING VAN KOHIERBELASTING OP GEBOUWEN EN WONINGEN DIE ALS LEEGSTAND WORDEN BESCHOUWD. Voorgesteld wordt voor de aanslagjaren 2010 tot en met 2013 een jaarlijkse gemeentebelasting te vestigen op de woningen en gebouwen die gedurende minstens twaalf opeenvolgende maanden zijn opgenomen in het gemeentelijk leegstandsregister. 24. GOEDKEUREN GEMEENTEBUDGET De balans van het budget 2010 luidt als volgt: Exploitatiebudget : Ontvangsten eigen dienstjaar: ,78 Uitgaven eigen dienstjaar: ,37 Saldo eigen dienstjaar: ,41 Ontvangsten vorige dienstjaren: ,00 Uitgaven vorige dienstjaren : 0,00 Ontvangsten overboekingen 0,00 Uitgaven overboekingen ,00 Geraamd resultaat van het dienstjaar: ,41 Geraamd algemeen budgetresultaat van het vorige jaar: ,00 Geraamd algemeen budgetresultaat gewone dienst: ,41 Investeringsbudget : Ontvangsten eigen dienstjaar: ,84 Uitgaven eigen dienstjaar: ,00 Saldo eigen dienstjaar: ,16 Uitgaven vorige dienstjaren : ,84 Ontvangsten overboekingen: ,00 Geraamd resultaat van het dienstjaar : 0,00 Geraamd algemeen budgetresultaat van het vorige jaar: 0,00 Geraamd algemeen budgetresultaat buitengewone dienst: 0,00 Het exploitatiebudget sluit met een positief saldo van ,41 en het investeringsbudget is in evenwicht. 25. GOEDKEUREN WIJZIGING RECHTSPOSITIEREGELING. In artikel 297, tweede lid van de rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel dient het woord 2009 vervangen door GEHEIME ZITTING 26. AANLEG WERFRESERVE VOOR DE BETREKKING VAN BESTUURSSECRETARIS ALGEMEEN BELEID (A1A-A2A) - OPNAME IN DE WERFRESERVE VAN DE GESLAAGDE KANDIDATEN. Het examen voor de aanstelling van een bestuurssecretaris algemeen beleid (A1a A2a) is afgesloten en er zijn een aantal kandidaten geslaagd. Het komt de gemeenteraad toe de geslaagde kandidaten die aan de aanstellingsvoorwaarden voldoen in de werfreserve op te nemen.

6 27. AANSTELLING BESTUURSSECRETARIS ALGEMEEN BELEID (A1A- A2A). Het examen voor de aanstelling van een bestuurssecretaris algemeen beleid (A1a- A2a)is afgesloten en er zijn een aantal kandidaten geslaagd. Voorgesteld wordt de eerst gerangschikte kandidaat op proef te benoemen voor de betrekking van bestuurssecretaris algemeen beleid (A1a-A2a) NAMENS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN, De Secretaris, De Voorzitter, Paul ROLLIER Elke DE GREEF

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2009 TE 20u00

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2009 TE 20u00 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2009 TE 20u00 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Voor de openbare zitting van de gemeenteraad, om 20 uur, komt het studiebureau BUUR (Bureau voor

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 22 JUNI 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, VAN

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 FEBRUARI 2016

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 FEBRUARI 2016 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 FEBRUARI 2016 Aanwezig: VAN CAUTER Geert, Voorzitter SERGOORIS Alberic, Burgemeester FONCK Jo, DE NUL Jan, DE SMET Yves,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG xxx 2013

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG xxx 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG xxx 2013 Aanwezig: Afwezig: VAN CAUTER Geert, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE DIER Jan, DE NUL Jan, SCHEERLINCK

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 OPENBARE ZITTING 1. OPEN VERKLAREN BIJ WIJZE VAN BEVORDERING 1 BETREKKING VAN SERGEANT BIJ DE GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010 Aanwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 JANUARI 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 JANUARI 2011 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 JANUARI 2011 Aanwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, VAN DER HOEVEN Marleen,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 OKTOBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 OKTOBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 OKTOBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester FONCK Jo, VAN DER HOEVEN

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, DE SMET Yves,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 29 november 2017 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 29 november

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 11 december 2006 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 OPENBARE ZITTING I. FINANCIËN-DIVERSE DOMEINEN 1. Jaarrekening 2016 : Vaststelling Er wordt voorgesteld om de jaarrekening 2016 vast te stellen. 2. Budgetwijziging

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 18 december 2007 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 18 december 2007 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 13 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 18 om 20:00 uur OPENBARE ZITTING KERKBESTUREN

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Hugo De Waele. voorzitter college van burgemeester en schepenen. voorzitter politieraad Politiezone Erpe-Mere/Lede

Hugo De Waele. voorzitter college van burgemeester en schepenen. voorzitter politieraad Politiezone Erpe-Mere/Lede Hugo De Waele burgemeester voorzitter college van burgemeester en en voorzitter gemeenteraad voorzitter politiecollege Politiezone Erpe-Mere/Lede voorzitter politieraad Politiezone Erpe-Mere/Lede lid zoneraad

Nadere informatie

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

Overzichtslijst van de beslissingen van de gemeenteraad van 23 mei Openbare vergadering

Overzichtslijst van de beslissingen van de gemeenteraad van 23 mei Openbare vergadering Ninove, 28 mei 2019 Overzichtslijst van de beslissingen van de gemeenteraad van 23 mei 2019 Openbare vergadering 1. Secretariaat - Ninove Welzijn - aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger algemene

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 9 december 2016. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, DE SMET Yves,

Nadere informatie

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Buitengewone algemene vergadering op 29 november 2017 - Kennisname agenda Brief van 12 oktober

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 DECEMBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 DECEMBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 DECEMBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 31 januari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1.

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR.

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. STAD TURNHOUT GEMEENTERAAD AGENDA ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. Openbare zitting 001 Toekenning van de eretitel van het mandaat van gemeenteraadslid aan twee gewezen gemeenteraadsleden van

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 21 december 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. Onderzoek geloofsbrieven, aanstelling en eedaflegging gemeenteraadslid J. Timmermans

1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. Onderzoek geloofsbrieven, aanstelling en eedaflegging gemeenteraadslid J. Timmermans STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2009 TE 20u30

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2009 TE 20u30 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2009 TE 20u30 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 01 OCMW-Zutendaal: Kennisname van het ontslag van Martin van der Sman uit OCMW-raad Kennisname van verzaken aan opvolging door Peter Louwies Aanstelling

Nadere informatie

A G E N D A OPENBARE ZITTING

A G E N D A OPENBARE ZITTING . Secretariaat Markt 1, 9620 Zottegem Openingsuren: maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur Telefoon: 09 364 64 54 Fax: 09 364 64 79 e-mail: secretariaat@zottegem.be Geacht raadslid Gemeenteraad bijeenroeping

Nadere informatie

DAGORDE OPENBARE ZITTING

DAGORDE OPENBARE ZITTING Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde GEMEENTE MAARKEDAL Maarkedal, 15 februari 2012 Geacht raadslid De voorzitter van de gemeenteraad heeft de eer u uit te nodigen tot de GEMEENTERAAD, welke

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING M., 15 november 2013 Wordt overeenkomstig artikel 21 van het gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering die in het Gemeentehuis Gemeentelijk Administratief Centrum II Ringlaan 20 1745

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013

VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013 Aanwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester SCHEERLINCK

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 18 MEI 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Aktename van het ontslag van een gemeenteraadslid David Cleiren (N-VA). Raadslid David

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 JUNI 2009 TE 20u00

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 JUNI 2009 TE 20u00 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 JUNI 2009 TE 20u00 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 21 december 2009 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 21 december 2009 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 21 december 2009 TOELICHTENDE NOTA IN OPENBARE VERGADERING 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 30 november

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeentelijke administratieve sancties reglement

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 6 maart 2018 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de gemeenteraadszitting van 6 februari 2018 - goedkeuring. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring te verlenen

Nadere informatie

Deel I. Leegstand. Gemeenten hebben de mogelijkheid een leegstandsheffing in te voeren. Het Decreet stelt de minimumaanslag vast.

Deel I. Leegstand. Gemeenten hebben de mogelijkheid een leegstandsheffing in te voeren. Het Decreet stelt de minimumaanslag vast. WOONKWALITEIT 124 Deel I. Leegstand Leegstand opsporen is een vorm van preventie. Leegstand kan immers een voorstadium zijn van verwaarlozing en verkrotting of een middel om te speculeren op vastgoedprijzen.

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 15 december 2016

Administratief toezicht Zitting van 15 december 2016 Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van Samenstelling: Aanwezig: de heer Miel Craeghs; de heer Tom Seurs; de heer Jo Santermans; de heer Marc Bergmans; mevrouw Kathleen De Cleene; de heer Nico

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 9 november 2010

VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 9 november 2010 VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 9 november 2010 Aanwezig :. Afwezig: CYRIEL SWEVERS voorzitter; GILBERTE MULS, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER, ALFONS

Nadere informatie

1. Actuele mondelinge vragen van gemeenteraadsleden.

1. Actuele mondelinge vragen van gemeenteraadsleden. CENTRUMSTAD Eeklo, 8 februari 2013 lndustrielaan 2 9900 Eeklo Tel.09 l2'lb280o Fax. 09 218 28 51 ;ecretariaat@eeklo. be www.eeklo.be Secretariaat Behandelendeambtenaar Monique Haegeman lmonique.haeqeman@eeklo.be

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 JANUARI 2013

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 JANUARI 2013 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 JANUARI 2013 OPENBARE VERGADERING 1. Kennisname ontslag mevrouw Rosette Buys als lid van de gemeenteraad en vervanging door haar opvolger, de heer Marino De

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 27 NOVEMBER 2015

TOELICHTING GEMEENTERAAD 27 NOVEMBER 2015 TOELICHTING GEMEENTERAAD 27 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING I. ALGEMENE FINANCIERING 1. Belasting op het ophalen en verwerken van huishoudelijke en hiermee gelijkgestelde afvalstoffen - Aanslagjaar 2015

Nadere informatie

Beknopt verslag gemeenteraad

Beknopt verslag gemeenteraad Zitting van: 22 december 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Aanwezig de dames en heren: Voorzitter : Stephan Titeca Burgemeester: Claude Van Marcke Schepenen: Rik Colman, Gino Devogelaere, Noël Veys, Jeremie

Nadere informatie

002 Voordracht kandidaat bestuurder in het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interelectra.

002 Voordracht kandidaat bestuurder in het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interelectra. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD Geacht raadslid, U wordt overeenkomstig artikel 20 van het Gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraadszitting die zal plaats hebben in de raadzaal

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 6 maart 2018 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de gemeenteraadszitting van 6 februari 2018 - goedkeuring. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring te verlenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 DECEMBER 2011

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 DECEMBER 2011 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 DECEMBER 2011 Voorafgaandelijk aan de zitting van de gemeenteraad is er om 19.30 uur, naar aanleiding van de

Nadere informatie

A. Intergemeentelijke samenwerkingsverbanden Intercommunale verenigingen

A. Intergemeentelijke samenwerkingsverbanden Intercommunale verenigingen A. Intergemeentelijke samenwerkingsverbanden Intercommunale verenigingen Rechtspersonen Mandaten Vertegenwoordiger Aanpassingen CIPAL Cipalstraat 1 2440 Geel FINIWO Ravensteingalerij 4 bus2 1000 Brussel

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 29 november 2016 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de gemeenteraadszitting van 8 november 2016 - goedkeuring. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om over te gaan

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i 1. Beheersovereenkomst gemeente en OCMW Kortenberg: goedkeuring De beheersovereenkomst tussen gemeente

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het belastingsreglement op de afgifte van een rijbewijs in bankkaartmodel.

Nadere informatie

27 JANUARI Kennisgeving ontslag OCMW-raadslid Guilliams Erwin en eedaflegging Koninckx Rudi.

27 JANUARI Kennisgeving ontslag OCMW-raadslid Guilliams Erwin en eedaflegging Koninckx Rudi. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 27 JANUARI 2015 DAGORDE I. Algemeen bestuur. 001 Eedaflegging raadsleden. De opvolgende raadsleden JORIS Dimitri en GUILLIAMS Erwin LEGGEN de eed af in handen van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

Openbare zitting BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

Openbare zitting BIJEENROEPING GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de gemeenteraad op donderdag 28.02.2013 om 19.30 u in de raadzaal van het gemeentehuis, Kasteelstraat 1-3, Assenede.

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 25 april 2019 ons kenmerk: 836 datum 17-4-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Notulen Raadslid M. Vanhoyland vraagt hoeveel ereschepenen en ereraadsleden wij hebben?

Notulen Raadslid M. Vanhoyland vraagt hoeveel ereschepenen en ereraadsleden wij hebben? Gemeenteraad zitting van 18 januari 2016 SAMENSTELLING ZITTING Aanwezig: de heer Ludo Hermans, Voorzitter; de heer Luc Wouters, Burgemeester; mevrouw Betty Luyten, Eerste schepen; de heer Lars Van Rode,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

Verslag Gemeenteraad 17 december 2013

Verslag Gemeenteraad 17 december 2013 Verslag Gemeenteraad 17 december 2013 DEPARTEMENT INTERNE ZAKEN OPENBARE ZITTING 1 Goedkeuring BIN-Z Centrum Geraardsbergen. Aan de Raad wordt gevraagd om de oprichting van een Buurt Informatie Netwerk

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 APRIL 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 18 december 2017 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 18 december 2017 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 18 december 2017 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 20 november 2017. De notulen werden goedgekeurd met 24 JA-stemmen en 1 onthouding. 2

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Bekkevoort, wettig bijeengeroepen overeenkomstig artikel 29 tot en met 32 van de Organieke Wet van 8 juli

Nadere informatie

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Algemene vergadering op 25 mei 2016 - Kennisname agenda Brief van 14 april 2016 van Interwaas waarbij

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

BESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019

BESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019 BESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019 Raadslid Mombaers is verontschuldigd. Openbare zitting 1. Met eenparigheid van stemmen wordt een beslissing, goedgekeurd in zitting

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

De punten 1, 5, 8, 10, 12, 13 en 15 werden goedgekeurd met algemeenheid van stemmen.

De punten 1, 5, 8, 10, 12, 13 en 15 werden goedgekeurd met algemeenheid van stemmen. AGENDA MET TOELICHTING De voorzitter van de gemeenteraad van Ichtegem verzoekt voor de eerste maal de gemeenteraad in zitting te vergaderen in de raadzaal van het administratief centrum in Eernegem op

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 6 december 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie