GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN"

Transcriptie

1 GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU Paul MEYERS Wilfried VANDAELE, schepenen; Ivan CATTRYSSE Charles VANMASSENHOVE Willy NUYTTEN Fernand VERMEULEN Jenny VAN NUFFEL-VAN HECKE Lieven BEIRENS Stefaan VINCKE Franky POLLET Godelieve VANHAECKE-VAN DAMME Celest VAN MAELE Norbert STEELANDT Frank VAN WIJK Etienne WILLOCX Marijke BUSSCHAERT-DESMET Rik BOUWENS, raadsleden. Mevrouw, Mijnheer, Wij nodigen u uit op de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 27 april 2006 te uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Leopoldlaan 24. De notulen van de zitting van 23 maart 2006 liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden in lokaal 222 (2 de verdieping) tijdens de diensturen vanaf heden. De dossiers van de diverse agendapunten liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden in lokaal 222 (2 de verdieping) : tijdens de diensturen vanaf heden tot en met donderdag 27 april te 12 u.; vanaf heden tot en met woensdag 26 april - uitgezonderd de zaterdag en zondag - nà 17 u tot uiterlijk 21 u : na afspraak met de gemeentesecretaris of de bestuurssecretaris. Volgende agendapunten worden ter behandeling voorgelegd : I. OPENBARE ZITTING - 20 u. 01. NOTULEN GEMEENTERAADSZITTING DD VOORLEZING 02. TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING BURGEMEESTER BIJ HOOGDRINGENDHEID DD N.A.V. BILLENKARRACE WENDUINE OP KENNISNAME Voor kennisname van de tijdelijke politieverordening uitgevaardigd bij hoogdringendheid door de burgemeester op 11 april 2006, houdende o.m. stilstaan- en parkeerverbod & verkeersverbod voor voertuigen in bepaalde straten in Wenduine n.a.v. de Billenkarrace, georganiseerd door KSK Wenduine en Actief Wenduine op 22 april 2006.

2 TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING N.A.V. MANIFESTATIES TIJDENS DE MAAND MEI 2006 N.a.v. de hiernavolgende manifestaties wordt, met het oog op een vlot en veilig verloop van het verkeer, voorgesteld een politieverordening te treffen, houdende parkeer- en verkeersverbod voor voertuigen en/of verplichte rijrichting en/of inhaalverbod en/of snelheidsbeperking in bepaalde straten of gedeelten van straten : Internationale voettocht "New Balance Tweedaagse van Vlaanderen" te Blankenberge op 6 mei; Wielerwedstrijd voor Beloften te Bredene op 7 mei; Rommelmarkt vzw KE De Haan te De Haan-Centrum op 25 mei; Wielerwedstrijd voor Nieuwelingen op de wijk Vosseslag op 27 mei. Het ontwerp van politieverordening ligt ter inzage van de raadsleden in het dossier. 04. INTERCOMMUNALES - GEWONE EN/OF BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERINGEN - BESPREKING Voor bespreking van de agendapunten, overeenkomstig art. 44 van het decreet dd inzake de intergemeentelijke samenwerking van volgende gewone en/of buitengewone algemene vergaderingen : a) WVI - gewone algemene vergadering dd ; b) Tevewest - gewone algemene vergadering dd INTERCOMMUNALES - TMVW - STATUTENWIJZIGING - GOEDKEURING De TMVW legt een voorstel van statutenwijziging voor, dat op de jaarvergadering dd ter goedkeuring zal worden voorgelegd. De voorgestelde statutenwijzigingen betreffen "technische wijzigingen", die niet raken aan de rechten van de vennoten. De gemeenteraad wordt gevraagd bovenvermeld voorstel van statutenwijziging - dat ter inzage ligt van de raadsleden in het dossier - goed te keuren. 06. BRANDWEER - PERSONEEL - OPENVERKLAREN BETREKKING VAN ONDERLUITENANT-GENEESHEER BIJ AANWERVING - HERZIENING RAADSBESLUIT DD De gemeenteraad besliste op één betrekking van onderluitenant-geneesheer (deeltijds) bij de vrijwillige brandweer open te stellen bij aanwerving, binnen de perken van het organiek reglement van de brandweer. Als voorwaarde werd o.m. opgelegd dat betrokkene op de datum van aanstelling woonachtig dient te zijn in de gemeente De Haan. Er werd één kandidatuur ontvangen. Betrokkene woont echter in Zuienkerke (Houtave). Voorgesteld wordt - rekening houdende met de moeilijkheid om een geschikte kandidaat te vinden voor deze betrekking - de woonstvereiste te wijzigen in die zin dat ook kandidaten van de door de brandweer beschermde gemeente Zuienkerke in aanmerking komen, en dit binnen een straal van 10 km van de brandweerkazerne. 07. STRANDCONCESSIE GEMEENTE DE HAAN AANVAARDING Overeenkomstig art. 2. van het besluit van 26 april 1995 van de Vlaamse regering betreffende de strandconcessies, dient de gemeenteraad van de concessiehoudende gemeente een beslissing te

3 - 3 - nemen, waarin uitdrukkelijk wordt verklaard dat de hem verleende concessie wordt aanvaard en waarin de verbintenis wordt aangegaan alle in bedoeld besluit bepaalde voorwaarden na te leven. Bij besluit van de Vlaamse regering van 2 maart 2006 werd aan ons bestuur voor de periode 01 januari tot en met 31 december 2006 een strandconcessie met een totale lengte van m. verleend. Gevraagd wordt bovenvermelde strandconcessie te aanvaarden. Deze concessie-overeenkomst ligt ter inzage van de raadsleden in het dossier. 08. CONCESSIE ZEEDIJK EN STRAND GEMEENTE DE HAAN, NIET GEDEKT DOOR DE STRANDCONCESSIE AANVAARDING Met schrijven dd van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Kust wordt ons bestuur verzocht het voorstel van concessie "zeedijk en strand niet gedekt door de strandconcessie" te aanvaarden. Deze concessie slaat op het strand (niet gedekt door de strandconcessie) en de zeedijken, beide op het grondgebied van de gemeente De Haan en eigendom van het Vlaamse Gewest. De concessie loopt van 1 januari tot 31 december 2006 en de concessieprijs bedraagt 4.570,00 (te indexeren). Gevraagd wordt bovenvermelde concessie te aanvaarden. Deze concessie-overeenkomst ligt ter inzage van de raadsleden in het dossier. 09. PLAATSEN VAN DIVERS STRAATMEUBILAIR - DADINGOVEREENKOMST In 1995 werden de firma JCDecaux Belgium n.v. uit 1000 Brussel volgende contracten afgesloten : plaatsen van publicitaire wachthuisjes aan haltes van het openbaar vervoer alsook op andere plaatsen op het grondgebied van de gemeente De Haan - periode ; plaatsen van publicitaire planimeters op het grondgebied van de gemeente De Haan - periode ; plaatsen van divers straatmeubilair op het grondgebied van de gemeente De Haan - periode Het college van burgemeester en schepenen stelt voor om, door middel van een dadingovereenkomst, deze drie contracten op één vervaldag te brengen nl. 18 mei Na afloop van deze periode is stilzwijgende verlenging niet meer mogelijk en dient de markt te worden geconsulteerd. De diverse stukken liggen ter inzage van de raadsleden in het dossier. 10. OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN VAN VERKEERSSIGNALISATIE MET TOEBEHOREN T.B.V. DE TECHNISCHE DIENST - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : op diverse plaatsen is de verkeerssignalisatie verouderd of beschadigd. Teneinde de nodige signalisatie te kunnen aankopen om oude en beschadigde borden te vervangen alsook om nieuwe verkeerssituaties te kunnen aanduiden, wordt voorgesteld een prijsvraag te doen. Kostenraming : ,00 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 423/741/52 van de buitengewone begroting 2006.

4 OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN VAN EEN GELUIDSINSTALLATIE T.B.V. DE DIENST FEESTEN EN TOERISME - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : het betreft de aankoop van een nieuwe mobiele geluidsinstallatie t.b.v. de dienst Feesten en Toerisme, die moet voldoen aan de hedendaagse vereisten inzake geluidsversterking bij de organisatie van diverse binnen- en buitenactiviteiten. Kostenraming : ,00 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 763/744/51 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN - LEVEREN VAN HONDENPOEPAFVALBAKKEN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : hondenpoep is nog steeds de grootste ergernis bij de bevolking. Bedoeling is om dit jaar een campagne te starten met tot doel de hondenbezitters te motiveren de hondenpoep overal op te ruimen. Hiervoor zullen op diverse locaties hondenpoepafvalbakken geplaatst worden. Extra controles door de preventiedienst en lokale politie zijn een must om het project te doen slagen. Kostenraming : ,00 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 421/741/52 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN - VERVANGEN VAN O.V.-PALEN LANGS DE WANDELPADEN TUSSEN VOGELZANGLAAN EN LEEUWERIKENLAAN EN TUSSEN A. FRANSKINLAAN EN A. PAUWELSLAAN - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : de openbare verlichtingspalen langs de wandelpaden tussen de Vogelzanglaan en de Leeuwerikenlaan, alsook tussen de Alphonse Franskinlaan en de August Pauwelslaan zijn doorroest. Door de c.i.v. Gaselwest werd een dossier opgemaakt met betrekking tot het vervangen van voormelde O.V.-palen en armaturen. Kostenraming : 9.089,70 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 426/732/60 van de buitengewone begroting 2006, mits krediet voorzien wordt bij de eerstvolgende begrotingswijziging. Gunning : aan de c.i.v. Gaselwest ingevolge concessie-overeenkomst. 14. OVERHEIDSOPDRACHTEN - INRICHTEN ONTHAALPUNT EN PARK & WALKZONE IN DE NEPTUNUS- LAAN AAN DE UITKERKSE POLDER - SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MET HET PROVINCIE- BESTUUR - GOEDKEURING In het kader van "de Oudlandpolder" werd een samenwerkingsverband afgesloten tussen de gemeenten Blankenberge, De Haan, Zuienkerke en de provincie West-Vlaanderen.

5 - 5 - Een goed recreatief onthaal van de bezoekers in het poldergebied van De Oudlandpolder en een goed onthaal bij de natuurgebieden maken daar een integraal onderdeel van uit. Een voorstel van samenwerkingsovereenkomst is door het provinciebestuur bezorgd, met betrekking tot het inrichten van een onthaalpunt en een park & walkzone in de Neptunuslaan aan de Uitkerkse Polder. Er wordt hiervoor ,00 ter beschikking gesteld. Het ontwerp van samenwerkingsovereenkomst, opgemaakt door het provinciebestuur, ligt ter inzage van de raadsleden in het dossier. 15. OVERHEIDSOPDRACHTEN - INRICHTEN ONTHAALPUNT EN PARK & WALKZONE IN DE NEPTUNUSLAAN AAN DE UITKERKSE POLDER - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : aansluitend op punt 14 openbaar hiervóór, wordt het ontwerp m.b.t. het inrichten van een onthaalpunt en een park & walkzone in de Neptunuslaan ter goedkeuring voorgelegd. Kostenraming : ,54 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 421/731/60 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN - OPMAKEN ONTWERP VOOR HET UITVOEREN VAN DAK-, GEVEL- EN BRANDBEVEILIGINGSWERKEN AAN/IN CINEMA RIO - ERELOONOVEREENKOMST ONTWERPER - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : teneinde de verdere exploitatie van de Cinema RIo toe te laten, dient het gemeentebestuur, als eigenaar van het gebouw dat reeds dateert van 1938, de nodige renovatieen aanpassingswerken uit te voeren, en dit in verband met de waterdichtheid en brandveiligheid. Voorgesteld wordt een architect-ontwerper aan te stellen op basis van een voorstel van ereloonovereenkomst en het bijgevoegde bouwprogramma. Kostenraming : 8.107,00 - B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 762/724/60 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN - GEZAMENLIJKE AANKOOP DOOR DE GEMEENTE, HET O.C.M.W. EN DE POLITIEZONE VAN ELEKTRISCHE ENERGIE VOOR HUN INSTALLATIES EN GEBOUWEN EN DE OPENBARE VERLICHTING Beschrijving : door opzegging door de huidige leverancier van het leveringscontract voor elektriciteit aan de gemeente, het O.C.M.W. en de politiezone, dient een nieuwe prijsvraag gericht te worden aan de geliberaliseerde energiemarkt. Door Gedis wordt, net zoals in 2003, voorgesteld bijstand te leveren om een gezamenlijke aankoop te organiseren. Gevraagd wordt het voorstel van bestek en delegatieopdracht goed te keuren. Kostenraming : ,00 - B.T.W. inbegrepen (= geraamde aankoopprijs voor 2 jaren). Begroting : diverse art. van de gewone begroting. Gunning : na openbare aanbesteding.

6 OPENBARE WEGENIS - OVERDRACHT MET FINANCIËLE TUSSENKOMST DOOR HET VLAAMSE GEWEST VAN HET NOORDELIJK GEDEELTE VAN DE GEWESTWEG N317 GRENZEND AAN DE GEMEENTE ZUIENKERKE - OVEREENKOMST - GOEDKEURING Bij Ministerieel Besluit dd werden de weggedeelten van de gewestweg N317, met name de Marktstraat, Wenduinesteenweg, Drift, Leopold II-laan en de Smet de Naeyerlaan, onttrokken aan hun bestemming als gewestweg en ingedeeld bij de gemeentewegen. Teneinde het vooropgesteld profiel over het volledige traject van de weg, tussen De Haan-Centrum en Wenduine te kunnen realiseren, is voorgesteld om ook het gedeelte van de gewestweg N317, dat deels op de gemeente De Haan en deels op de gemeente Zuienkerke gesitueerd is, in te delen bij de gemeentewegen van de respectievelijke gemeenten. Het Vlaamse Gewest verleent hiervoor een investeringssubsidie van ,81. Dit is het bedrag - inclusief B.T.W. - dat de Afdeling Wegen en Verkeer bepaalt als ramingsbedrag om het weggedeelte, dat overgedragen wordt aan de gemeente De Haan, in goede staat te brengen. Aan het gemeentebestuur van Zuienkerke werd een gelijkaardig voorstel bezorgd voor het gedeelte van de weg gelegen op het grondgebied van de gemeente Zuienkerke. Het ontwerp van overeenkomst, opgemaakt door de Afdeling Wegen en Verkeer, ligt ter inzage van de raadsleden in het dossier. 19. GEMEENTETOELAGE VOOR HET VERHARDEN VAN PRIVATE TOEGANGSWEGEN NAAR AFGELEGEN HOEVEN EN LANDELIJKE WONINGEN - VASTSTELLEN REGLEMENT Beschrijving : het betreft het uitbetalen van een éénmalige toelage voor het aanleggen van een bitumineuze verharding op bovenvermelde toegangswegen. Kostenraming : jaarlijks dient krediet voorzien te worden op de gewone begroting. Het schepencollege stelt voor om een bedrag van 5.000,00 te voorzien voor het dienstjaar Begroting : art. 620/331/01 van de gewone begroting. Gunning : na voorlegging van de factuur en opmeting door de gemeente. 20. RUIMTELIJKE ORDENING - B.P.A. DE HAAN-CENTRUM-OOST - GEDEELTELIJKE WIJZIGING & UITBREIDING - ONTWERP - VOORLOPIGE AANVAARDING Door het studiebureau Grontmij werd een ontwerp van Bijzonder Plan van Aanleg tot gedeeltelijke wijziging en uitbreiding van het Bijzonder Plan van Aanleg De Haan-Centrum-Oost - goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 15 december opgemaakt samen met een onteigeningsplan. Het ontwerpplan, bestaande uit een plan van de huidige toestand, een bestemmingsplan, een nota met stedenbouwkundige voorschriften en een memorie van toelichting dat - samen met het onteigeningsplan - ter inzage ligt van de raadsleden in het dossier, wordt ter voorlopige aanvaarding aan de gemeenteraad voorgelegd. 21. MEDEDELINGEN - SCHRIFTELIJKE EN MONDELINGE INTERPELLATIES.

7 - 7 - II. BESLOTEN ZITTING 01. INTERCOMMUNALES - GEWONE EN/OF BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERINGEN - AANSTELLEN GEMEENTELIJKE VERTEGENWOORDIGERS In aansluiting op punt 04 openbaar hiervóór, wordt gevraagd een vertegenwoordiger en een plaatsvervanger aan te stellen op volgende gewone en/of buitengewone algemene ver-gaderingen, dit ingevolge de bepalingen van art. 44 van het decreet dd houdende de intergemeentelijke samenwerking, dat bepaalt dat de aanstellingsprocedure met de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient herhaald vóór elke algemene vergadering : a) WVI - gewone algemene vergadering dd ; b) Tevewest - gewone algemene vergadering dd RUIMTELIJKE ORDENING - GEMEENTELIJKE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING (GECORO) - AANSTELLEN EFFECTIEF EN PLAATSVERVANGEND LID Door het ontslag van een effectief lid van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening, als afgevaardigde van de Campingfederatie-CKVB vzw, dient een nieuw lid aangesteld te worden. Op vraag van de voornoemde campingfederatie wordt voorgesteld om het huidig plaatsvervangend lid aan te stellen als effectief lid met inbegrip van de nieuwe plaatsvervanger. Namens het schepencollege, De gemeentesecretaris, De burgemeester, Franky MUSEEUW Christine BEIRENS

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Ivan CATTRYSSE, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei SEC/LV/lv 8420 DE HAAN. Aan Christine BEIRENS, burgemeester;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei SEC/LV/lv 8420 DE HAAN. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei 2006. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Onderwerp : Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE gemeenteraad - Emanuël MONBALIU bijeenroeping.

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 6 april 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 6 april 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 6 april 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Ivan CATTRYSSE, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; De Haan, 14 november 2018. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE Paul MEYERS Kurt BEIRENS,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 mei 2010 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 24.03.2011 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei SEC/GS 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei SEC/GS 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei 2007. SEC/GS 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september 2011. 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 22.05.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 27. SEC/LV/lv 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERTVERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 maart 2010 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 07.03.2013 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december 2011. 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november 211. 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter BREEMERSCH

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 maart 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 maart 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 maart 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Ivan CATTRYSSE, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 juni DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 juni DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 juni 212. 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERTVERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter BREEMERSCH

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst secretariaat Volgnummer dossier 9 Onderwerp Overheidsopdrachten. Samenaankoop van elektriciteit en

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 25.03.2010 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst secretariaat Volgnummer dossier Onderwerp Overheidsopdrachten. Gezamenlijke aankoop elektriciteit 2012-2014.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 18 mei 2012 De voorzitter van de gemeenteraad, Hugo

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde postcode 9750 / N.I.S. 45057 GEMEENTEBESTUUR ZINGEM A. Amelotstraat 53 9750 Zingem NIS 45057 tel. 09 389 01 00 fax. 09 389 01 49 gemeente@zingem.be www.zingem.be

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 21 februari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Gemeenteraad 04 november 2014

Gemeenteraad 04 november 2014 BADSTAD Blankenberge, 10 november 2014 8370 BLANKENBERGE Gemeenteraad 04 november 2014 1 Mededelingen van de voorzitter OPENBARE ZITTING 2 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 29 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/03/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/03/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/03/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 22/02/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 22/02/2016

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 11 december 2006 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Gemeenteraad - 24 januari 2019 - notulen en zittingsverslag - De gemeenteraad wordt gevraagd de notulen en het zittingsverslag van

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 mei 2015. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 mei 2015. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 mei 2015. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Aanwezig: de heer M. Aytar, voorzitter; de heer L. Vanoppen, ondervoorzitter; mevr. M. Ceyssens, de heer L. Derwae, mevrouw

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

SEC/AD. Goedkeuring van ingevolge : inboeking van , , , , de. 2. de

SEC/AD. Goedkeuring van ingevolge : inboeking van , , , , de. 2. de Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 18.12.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, vann het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI U - RAADZAAL

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI U - RAADZAAL blz. 1 TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI 2019-19.30 U - RAADZAAL OPENBARE ZITTING 1. POLITIEVERORDENING TER BESTRIJDING VAN DE VERSTORING VAN RUST EN ORDE DOOR WERKEN.

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 26.06.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed.

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed. Gemeenteraad 19 december 2011 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 De gemeenteraad neemt kennis van de brief d.d. 10-11-2011

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2019 Ruimte - Omgeving 15 2019_CBS_00544 Organisatie van activiteiten en evenementen - Tijdelijke politieverordening - Heikant

Nadere informatie

Gemeenteraad 18 februari 2013

Gemeenteraad 18 februari 2013 Gemeenteraad 18 februari 2013 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 januari 2013 goed. Punt 1: aktename van het ontslag van de heer

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR MAASMECHELEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 1 STE Uitnodiging : Mevrouw, Mijnheer, Wij hebben de eer u uit te nodigen om de vergadering van de gemeenteraad van Maasmechelen bij te wonen,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AV Gemeenteraad dd. 02.07.2009 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 maart 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 25 april 2019 ons kenmerk: 836 datum 17-4-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

1. Goedkeuren notulen vorige vergadering openbaar gedeelte

1. Goedkeuren notulen vorige vergadering openbaar gedeelte PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 oktober 2009 AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Schepen : Ingrid VANDEN BERGHE, Alphonse

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

ZITTING VAN 20 MAART 2008.

ZITTING VAN 20 MAART 2008. ZITTING VAN 20 MAART 2008. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, MOORTGAT

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

15.01 Goedkeuring overeenkomst tussen Cultuurconnect vzw en de gemeente Laakdal inzake verderzetting samenwerking Provinciaal BibliotheekSysteem.

15.01 Goedkeuring overeenkomst tussen Cultuurconnect vzw en de gemeente Laakdal inzake verderzetting samenwerking Provinciaal BibliotheekSysteem. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 22 mei 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 21 APRIL 2005 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie