GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN"

Transcriptie

1 GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU Paul MEYERS Wilfried VANDAELE, schepenen; Ivan CATTRYSSE Charles VANMASSENHOVE Willy NUYTTEN Fernand VERMEULEN Jenny VAN NUFFEL-VAN HECKE Lieven BEIRENS Stefaan VINCKE Franky POLLET Godelieve VANHAECKE-VAN DAMME Celest VAN MAELE Norbert STEELANDT Frank VAN WIJK Etienne WILLOCX Marijke BUSSCHAERT-DESMET Rik BOUWENS, raadsleden. Mevrouw, Mijnheer, Wij nodigen u uit op de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 21 december 2006 te uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Leopoldlaan 24. De notulen van de zitting van 16 november 2006 liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden in lokaal 222 (2 de verdieping) tijdens de diensturen vanaf heden. De dossiers van de diverse agendapunten liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden in lokaal 222 (2 de verdieping) : tijdens de diensturen vanaf heden tot en met donderdag 21 december 2006 te 12 u.; vanaf heden tot en met woensdag 20 december uitgezonderd de zaterdag en zondag - nà 17 u tot uiterlijk 21 u : na afspraak met de gemeentesecretaris of de bestuurssecretaris. Volgende agendapunten worden ter behandeling voorgelegd : I. OPENBARE ZITTING - 20 u. 01. NOTULEN GEMEENTERAADSZITTING DD VOORLEZING 02. TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING N.A.V. WEKELIJKSE MARKTDAG OP DE WIJK VOSSESLAG VANAF T/M N.a.v. de wekelijkse marktdag op de wijk Vosseslag vanaf t/m wordt, met het oog op een vlot en veilig verloop van het verkeer, voorgesteld een politieverordening te treffen, houdende parkeer- en verkeersverbod voor voertuigen op het parkeerterrein - genoemd Kennedyparking. Het ontwerp van politieverordening ligt ter inzage van de raadsleden in het dossier.

2 O.C.M.W. BUDGET 2006 WIJZIGINGEN NRS. 1 EN 2 - KENNISNAME De raad voor maatschappelijk welzijn legt, voor kennisname, volgende wijzigingen aan het budget 2006 (gewone dienst) voor : Budgetwijziging exploitatie Werkingsopbrengsten : ,00 Financiële opbrengsten : + 500,00 Uitzonderlijke opbrengsten , ,00 Werkingskosten : ,00 Financiële kosten : - 246,00 Uitzonderlijke kosten : ,00 De toelage van gemeentewege blijft ongewijzigd. 04. O.C.M.W. BUDGET 2007 EN MEERJARENPLANNING GOEKEURING De raad voor maatschappelijk welzijn legt ter goedkeuring het meerjarenplan en het budget 2007 voor, met volgende cijfers : Werkingsopbrengsten : ,00 Werkingskosten : ,00 Financiële opbrengsten : ,00 Financiële kosten : ,00 Resultaat van de gewone activiteiten : ,00 Toelage van de gemeente : ,00. Overeenkomstig art. 88 van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en latere wijzigingen, worden het budget en het meerjarenplan ter zitting toegelicht door de voorzitter. 05. PROCES-VERBAAL KAS GEMEENTEONTVANGER 4 DE KWARTAAL KENNISNAME Overeenkomstig art. 131 van de nieuwe gemeentewet wordt inzage gegeven van het proces-verbaal van onderzoek dd van de kas van de gemeenteontvanger. De balansrekeningen van de klasse 5 vertonen een debetsaldo van ,37. Dit totaal komt overeen met het totaal van de individuele financiële rekeningen van de klasse 5, alsook met het totaal van de geldspeciën in kas en de saldi van de onderscheiden rekeninguittreksels. 06. JAARVERSLAG KENNISNAME Overeenkomstig art. 96 van de nieuwe gemeentewet wordt door het college van burgemeester en schepenen verslag uitgebracht over het bestuur en de toestand van de gemeentezaken m.b.t. het jaar Aan de raadsleden wordt, samen met deze agenda, een exemplaar van bedoeld verslag bezorgd.

3 GEMEENTELIJKE DOTATIE AAN POLITIEZONE BREDENE-DE HAAN 2007 VASTSTELLING Overeenkomstig art. 40 van de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus, komt in meergemeentezones de begroting van de politiezone ten laste van de verschillende gemeenten van de zone en van de federale Staat. Elke gemeenteraad van de zone stemt de dotatie die aan het lokaal politiekorps moet worden toegekend en die aan de politiezone wordt gestort. Met schrijven dd verzoekt de politiezone Bredene-De Haan ons bestuur om voor het jaar 2007 een gemeentelijke dotatie te voorzien van , GEMEENTEBEGROTING GOEDKEURING Het ontwerp van gemeentebegroting 2007, met de hiernavolgende cijfers, wordt ter goedkeuring voorgelegd : Goedkeuring van het ontwerp van gemeentebegroting 2007, met volgende cijfers : 1. Gewone dienst : Ontvangsten Uitgaven Saldo eigen dienstjaar , , ,00 vorige dienstjaren 0, , ,00 overboekingen 0, , ,00 totaal , , ,00 begr.resultaat ,00 0, ,00 geraamd alg. resultaat ,00 2. Buitengewone dienst : Ontvangsten Uitgaven Saldo eigen dienstjaar , , ,00 vorige dienstjaren 0,00 0,00 0,00 overboekingen ,00 0, ,00 totaal , , ,00 begr.resultaat ,00 0,00 0,00 geraamd alg. resultaat 0,00 Overeenkomstig artikel 96 van de nieuwe gemeentewet, artikel 12 van het algemeen reglement op de gemeentelijke comptabiliteit, de omzendbrief dd de Vlaamse Overheid, Kabinet van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering en het schrijven dd van de provinciegouverneur, worden samen met de onderhavige agenda volgende documenten bezorgd :

4 - 4 - a) de gemeentebegroting 2007; b) de diverse tabellen (vormen één geheel met de begroting); c) het meerjarig financieel beleidsplan (vormt één geheel met de begroting); d) het verslag van de gemeentebegroting 2007 (artikel 96 van de nieuwe gemeentewet); e) het advies van de begrotingscommissie; f) het advies van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur; g) een lijst met vermelding van de verenigingen die een toelage ontvangen van meer dan 2.500,00; h) de raming inzake de energiedividenden; i) de raming inzake de aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting; j) de raming inzake de opdeciemen op de verkeersbelasting; k) het meerjarig financieel beleidsplan (toepassing van prognoses gebaseerd op historische cijfers). Wordt voor goedkeuring overgezonden aan de provinciegouverneur en ter kennisgeving aan de Vlaamse minister van Binnenlandse Bestuur. 09. VERGUNNINGEN TOT HET VERHUREN VAN STRANDTENTEN EN STRANDMEUBILAIR LASTEN EN VOORWAARDEN Een ontwerp van nieuw lastenboek wordt ter goedkeuring voorgelegd, dat de bepalingen en voorwaarden omvat, toepasselijk op de vergunningen tot het verhuren van strandtenten en strandmeubilair in de gemeente De Haan. Voorgesteld wordt, op basis van dit lastenboek en tegen de erin vermelde vergoedingen, een nieuwe vergunning voor drie jaar toe te kennen aan de zittende uitbaters. Voormeld ontwerp van nieuw lastenboek ligt ter inzage van de raadsleden in het dossier. 10. OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN EN PLAATSEN VAN INFORMATICAMETERIEEL EN SOFTWARE T.B.V. DE PREVENTIEDIENST PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : leveren en plaatsen van informaticamaterieel en software ter vervanging van verouderd materieel. In het Veiligheidsen preventiecontract zijn hiervoor de nodige budgetten voorzien. Kostenraming : 2.000,00 btw inbegrepen. Begroting : art. 832/742/53 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN MACHINES, EXPLOITATIEMATERIEEL EN UITRUSTING T.B.V. DE PREVENTIEDIENST PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : leveren van een didactisch paneel met hang- en sluitwerk. In het Veiligheids- en preventiecontract werd hiervoor een bedrag begroot. Kostenraming : 2.000,00 btw inbegrepen. Begroting : art. 832/742/53 van de buitengewone begroting 2007.

5 OVERHEIDSOPDRACHTEN ONDERGRONDS BRENGEN VAN HET OPENBAAR VERLICHTINGSNET IN DE RINGLAAN-NOORD EN RINGLAAN-ZUID PRINCIEPSBESLUT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : naar aanleiding van het 5-jarenplan van Gaselwest, wordt voorgesteld om het laagspannings-en het openbaar verlichtingsnet ondergronds te brengen, alsook het gasnet uit te breiden. De kosten van het laagspanningsnet, het gasnet alsook het ondergronds brengen van de O.V.-kabel zijn ten laste van Gaselwest. Het plaatsen en aansluiten van de O.V-palen en armaturen is ten laste van het gemeentebestuur. Kostenraming : ,89 btw inbegrepen. Begroting : art. 426/732/60 van de buitengewone begroting Financiering : met lening. Gunning : aan de c.i.v. Gaselwest ingevolge concessieovereenkomst. 13 OVERHEIDSOPDRACHTEN SANEREN VAN DE OPENBARE VERLICHTING IN DE UILENSPIEGELLAAN EN AANPALENDE STRATEN PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : de palen van de openbare verlichting in de Uilenspiegellaan en de aanpalende straten, zijn in slechte staat. Door Gaselwest is een dossier opgemaakt voor het vervangen van de O.V.-palen en armaturen Kostenraming : ,00 btw inbegrepen. Begroting : art. 426/732/60 van de buitengewone begroting Gunning : aan de c.i.v. Gaselwest ingevolge concessieovereenkomst. 14. OVERHEIDSOPDRACHTEN UITVOEREN VAN WEGEN- EN RIOLERINGSWERKEN IN DE HENRI PITTERYLAAN ERELOONOVEREENKOMST ONTWERPER PRINCIEPSBESLUT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : het rijweggedeelte in de Henri Pitterylaan is in slechte staat en aan heraanleg toe. Tevens is het wenselijk om n.a.v. deze werken ook de riolering te vernieuwen, waarbij een gescheiden stelsel aangelegd wordt. Voorgesteld wordt een ontwerper aan te stellen op basis van een voorstel van ereloonover-eenkomst, met inbegrip van de veiligheidscoördinatie-ontwerp en verwezenlijking. Kostenraming : 8.244,41 btw inbegrepen. Begroting : art. 421/731/60 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN UITVOEREN VAN WEGEN- EN RIOLERINGSWERKEN IN DE BARON VAN CALOENLAAN EN GEDEELTE NIEUWSTRAAT TUSSEN BARON VAN CALOENLAAN EN MONICASTRAAT - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : een ontwerpdossier m.b.t. de wegen- en rioleringswerken in de Baron van Caloenlaan en gedeelte Nieuwstraat, wordt aan de gemeenteraad voorgelegd. Ingevolge de toetreding tot de zuiveringsactiviteit van de T.M.V.W., zal de intercommunale als opdrachtgever optreden en instaan voor de gunningsprocedure. De rioleringswerken komen ten laste van de T.M.V.W., het gemeentelijk aandeel omvat de wegeniswerken.

6 - 6 - Kostenraming : ,00 - btw en proefkosten inbegrepen, waarvan het gemeentelijk aandeel in de kostprijs van de werken ,41 btw en proefkosten inbegrepen bedraagt. Begroting : art. 421/731/60 van de buitengewone begroting Financiering : met lening. Gunning : met onderhandelingsprocedure met naleving van de bekendmakingsregels in toepassing van art van de wet van 24 december OVERHEIDSOPDRACHTEN UITVOEREN VAN RENOVATIEWERKEN AAN DE VERWARMINGSINSTALLATIE IN HET WIELINGENBAD - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : fase 2 van de aanpassingswerken, de renovatie van de luchtgroepen van het zwembad en de bar, het installeren van een aparte gasbrander voor de bar, een energiemeting voor het Wielingencentrum, het vervangen van de sanitaire warmwaterproductie en de hoofdcollector met pompen en driewegkranen. Opdrachtgever is T.M.V.W. afdeling AquaFit. De kosten voor de afsplitsing van de verwarmingsinstallatie van de bar komen ten laste van de gemeente. Het bestek AF wordt ter goedkeuring voorgelegd. Kostenraming : gemeentelijk aandeel : ,75 btw inbegrepen. Begroting : art. 764/724/60 van de buitengewone begroting Gunning : met onderhandelingsprocedure via de T.M.V.W. 17. OVERHEIDSOPDRACHTEN OPMAKEN VAN EEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG M.B.T. PERCELEN GELEGEN LANGS DE GROTESTRAAT - AANSTELLEN ONTWERPER - PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : met het oog op de opmaak van een Bijzonder Plan van Aanleg (BPA) voor de woonzone gelegen ten zuiden van de Grotestraat, tussen de Nieuwe Steenweg/Stationsstraat en de Warvinge, is het wenselijk dat er een studiebureau wordt aangesteld. Het ontwerp van prijsvraag met de bijbehorende beschrijving van de opdracht wordt ter goedkeuring voorgelegd. Kostenraming : ,00. Begroting : art. 930/733/60 van de buitengewone begroting. 18. SPORTCOMPLEX PIER 10 OVEREENKOMST VAN COMMODAAT VERLENGING DUUR OVEREENKOMST Op 31 december 2006 loopt de huidige overeenkomst van commodaat met de eigenaar over de exploitatie van het sportcomplex Piert 10, ten einde. Vanwege de eigenaar ontving de gemeente een voorstel tot verlenging van de overeenkomst voor de duur van 1 jaar, zijnde de periode van 1 januari 2007 tot en met 31 december Voormeld ontwerp van overeenkomst ligt ter inzage van de raadsleden in het dossier.

7 IMMOBILAIRE BEWERKINGEN AANKOOP UIT DE HAND VAN EEN PERCEEL GROND GELEGEN LANGS DE DORPSSTRAAT - GOEDKEURING Beschrijving : met het oog op de verplaatsing van de Geersensmolen is het wenselijk dat er een perceel grond aangekocht wordt langs de Dorpsstraat. De gemeenteraad wordt gevraagd principieel in te stemmen met de aankoop van bedoeld perceel, overeenkomstig de bepalingen en voorwaarden vervat in het ontwerp van akte. De gemeenteraad moet ook zijn goedkeuring verlenen aan de overeenkomst van pachtvergoeding, die met de zittende pachter dient afgesloten. Kostenraming : 1. aankoopprijs : ,00 2. pachtvergoeding : 4.114,49 Begroting : art. 124/711/60 van de buitengewone begroting MEDEDELINGEN - SCHRIFTELIJKE EN MONDELINGE INTERPELLATIES. II. BESLOTEN ZITTING 01. BRANDWEER PERSONEEL EFFECTIEVE INDIENSTNEMING Tijdens zijn zitting dd heeft de gemeenteraad beslist tot aanstelling van 7 stagiair-brandwachten. Hun stageperiode werd vastgesteld op één jaar, ingaande op Alle stagiairs hebben het vereiste getuigschrift van kandidaat-brandweerman behaald. De stagecommissie van de brandweer stelt voor betrokkenen met ingang van effectief in dienst te nemen als brandwacht-vrijwilliger. 02. PERSONEEL DISPONIBILITEIT WEGENS ZIEKTE HERVASTSTELLEN WACHTWEDDE TECHNISCH BEAMBTE IN VAST VERBAND Op 1 september 2005 werd een wachtwedde toegekend aan een technisch beambte in vast verband. Ingaande op 1 december 2006 heeft betrokkene recht op zijn periodieke verhoging en moet de wachtwedde hervastgesteld worden. Namens het schepencollege, De gemeentesecretaris, De burgemeester, Franky MUSEEUW Christine BEIRENS

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei SEC/LV/lv 8420 DE HAAN. Aan Christine BEIRENS, burgemeester;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei SEC/LV/lv 8420 DE HAAN. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei 2006. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Onderwerp : Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE gemeenteraad - Emanuël MONBALIU bijeenroeping.

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Ivan CATTRYSSE, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december 2011. 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; De Haan, 14 november 2018. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE Paul MEYERS Kurt BEIRENS,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september 2011. 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei SEC/GS 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei SEC/GS 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei 2007. SEC/GS 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

SEC/AD. Goedkeuring van ingevolge : inboeking van , , , , de. 2. de

SEC/AD. Goedkeuring van ingevolge : inboeking van , , , , de. 2. de Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 18.12.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, vann het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 mei 2010 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 28.6.212 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 6 april 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 6 april 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 6 april 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Ivan CATTRYSSE, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 27. SEC/LV/lv 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERTVERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 juni DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 juni DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 juni 212. 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERTVERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter BREEMERSCH

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november 211. 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter BREEMERSCH

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 maart 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 maart 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 maart 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Ivan CATTRYSSE, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 maart 2010 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Financiën. Vaststelling van de gemeentelijke dotatie aan

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AV Gemeenteraad dd. 02.07.2009 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed.

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed. Gemeenteraad 19 december 2011 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 De gemeenteraad neemt kennis van de brief d.d. 10-11-2011

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 12 AUGUSTUS 2004 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 24.03.2011 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 07.03.2013 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 mei 2015. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 mei 2015. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 mei 2015. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 18 mei 2012 De voorzitter van de gemeenteraad, Hugo

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Zaventem, 15 juni 2007. M. / Mw. wordt, overeenkomstig artikel 20 van het Gemeentedecreet, uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad, die zal plaatsgrijpen

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 20 MEI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Eedaflegging van de financieel beheerder...2

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 22.05.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Zitting van 1 juli 2008 DIENST FINANCIËN. 1. Dienst Financiën Jaarrekening 2007 Goedkeuring Begrotingsrekening Goedkeuring

Zitting van 1 juli 2008 DIENST FINANCIËN. 1. Dienst Financiën Jaarrekening 2007 Goedkeuring Begrotingsrekening Goedkeuring PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 1 juli 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR Carina, schepenen;

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 9 december 2016. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME.

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME. TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 SEPTEMBER 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt:

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018 NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD Zitting van maandag 10 december 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Katelijne Scheirlinckx, voorzitter; Godelieve Van Der Straeten, Tamara De Geeter, Dirk Verniers,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/11/2011. openbare zitting

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/11/2011. openbare zitting TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/11/2011 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 17/10/2011 2. Intergemeentelijke samenwerking. Buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 16 S E PT EMBER 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Jaarverslag politiezone

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december 2016. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 september DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 september DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 september 2018. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad bijeenroeping. Rudi CATTRYSSE Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 18 december 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 18 december 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 24 december 2014 Gemeenteraadszitting van 18 december 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december 2016.. Punt 02: OCMW-Beveren goedkeuring. (OCMW) a) Budgetwijziging 2016. De budgetwijziging 2016 OCMW Beveren

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Aanwezig: de heer M. Aytar, voorzitter; de heer L. Vanoppen, ondervoorzitter; mevr. M. Ceyssens, de heer L. Derwae, mevrouw

Nadere informatie

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017 Gemeentebestuur EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017 SEC/AD DE HAAN Aanwezig : Peter Breemersch: burgemeester; Rudi Cattrysse, Rudy Claus, Marleen Bouwens-De Soete, Paul

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Gabriël BENOIT, Paul DE BLANCK, Mia DELODDERE, Norbert GOUTSMET, Geert

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie