OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019."

Transcriptie

1 BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 maart 2019 om 20u00 in de raadzaal van het gemeentelijk administratief centrum "Steenberg". AGENDA OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering. De raadsleden worden verzocht eventuele opmerkingen bij de redactie van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019 mee te delen. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari Kennisnemen samenstelling Deontologische commissie en verkiezen van de voorzitter. Voorstel van beslissing: Kennisnemen van de samenstelling en verkiezen van de voorzitter van de Deontologische commissie. 3. Aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer: wijziging. Het aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer werd opnieuw vastgesteld door de gemeenteraad op 28 februari Het werd al gewijzigd bij gemeenteraadsbeslissing van 25 april 2017, 27 juni 2017, 28 november 2017, 26 juni 2018 en 18 december Het college van burgemeester en schepenen heeft inmiddels enkele nieuwe beslissingen genomen die moeten opgenomen worden in het aanvullend politiereglement. Voorstel van beslissing: Wijzigen van het aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer. 4. Advies i.v.m. gebruik verplaatsbare en vaste camera's op het grondgebied. Om de problematiek met betrekking tot het verstoren van de openbare orde en de openbare veiligheid aan te pakken willen we verplaatsbare en vaste camera's inschakelen. De camerawet schrijft voor dat eerst het advies van de korpschef moet ingewonnen worden, alvorens de gemeenteraad zich over het voorstel buigt. Het advies van de politie is alvast gunstig. Op 27 februari 2018 gaf de gemeenteraad al een positief advies.

2 Een nieuw koninklijk besluit wijzigt echter de procedure waardoor wij het volledige dossier hernemen en enkele hotspots toevoegen. Voorstel van beslissing: Positief advies verlenen bij het voorstel om verplaatsbare en vaste camera s te gebruiken op enkele voorgestelde locaties en met de voorgestelde doeleinden. 5. Wijzigen algemeen politiereglement. Autokaartjes, flyers, aan autoruiten zijn een grote ergernis bij heel wat mensen. En ze zijn dikwijls een bron van zwerfvuil. Om het verspreiden van dergelijke kaartjes en flyers te voorkomen en aan te pakken stellen we voor om dit verbod op te nemen in het algemeen politiereglement. Voorstel van beslissing: Wijzigen van het algemeen politiereglement. 6. Aanvaarden van het vernieuwde gemeentelijk algemeen nood- en interventieplan (GANIP), versie Er was een update nodig van het gemeentelijk algemeen nood- en interventieplan (GANIP). De verplichting om een noodplan te hebben is opgelegd aan de burgemeester, maar het is de gemeente die de inspanningsverbintenis heeft om de veiligheid van de bevolking te garanderen. Omdat de gemeente een verantwoordelijkheid krijgt opgedragen wordt ze geraadpleegd over de inhoud van de nood- en interventieplannen. De gemeenteraad moet het GANIP aanvaarden en de gouverneur moet het plan goedkeuren. Omdat het GANIP een vertrouwelijk document is waar wachtwoorden in staan zal het document ter inzage liggen bij de ambtenaar noodplanning. (Wie het plan wil inzien moet vooraf een afspraak maken). Voorstel van beslissing: Aanvaarden van het vernieuwde gemeentelijk algemeen nood- en interventieplan. 7. Kennisnemen samenstelling commissie Straatnaamgeving en verkiezen van de voorzitter. Straatnaamgeving. 8. Verkoopbelofte van de Provincie Oost-Vlaanderen voor het perceel te Burst, sectie B nr. 10C voor de realisatie van het gecontroleerd overstromingsgebied op de grens van Burst en Borsbeke. In het kader van de realisatie van het gecontroleerd overstromingsgebied op de grens van Burst en Borsbeke zal de provincie Oost-Vlaanderen een dijk aanleggen waarvoor er grondverwervingen noodzakelijk zijn, waaronder een perceel dat eigendom is van de gemeente. Het betreft een perceel weiland gelegen te Burst, sectie B nr. 0010C (thans gekend als nr. 0010D als deel van nr. 0010C deel dijk) met een oppervlakte van 889 (deel dijk) m² (bijkomend gedeelte binnen bekken) = m² voor de totale som van 5.667,86 euro. De provincie stuurde ons hiervoor een eenzijdige verkoopbelofte die voor akkoord aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Voorstel van beslissing: Instemmen met de voorwaarden van de verkoopbelofte aan de Provincie Oost- Vlaanderen van een perceel weiland gelegen te Burst, sectie B nr. 0010C (thans gekend als nr. 0010D als deel van nr. 0010C deel dijk) met een oppervlakte van 889 (deel dijk) m² (bijkomend gedeelte binnen bekken) = m² voor de totale som van 5.667,86 euro voor de realisatie van het gecontroleerd overstromingsgebied op de grens van Burst en Borsbeke.

3 9. Uitvoeren van riolerings- en wegeniswerken in de Aaigembergstraat (deel 2) in Aaigem. Goedkeuren van de eindafrekening. De gemeenteraad keurde tijdens de vorige vergadering de eindafrekening van de werken goed voor de som van ,80 euro. Bij de ontvangst van de definitieve eindafrekening blijkt dat de herziening niet in dit totaal was opgenomen en dat het eindtotaal eigenlijk ,25 euro bereikt. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de eindafrekening voor een bedrag van ,25 euro incl. btw voor het uitvoeren van de riolerings- en wegeniswerken in de Aaigembergstraat te Aaigem (deel 2). 10. Gratis grondafstand Botermelkstraat te Erpe, sectie C nr. 158B (thans 158E P0000) - 25,5 m². In de Botermelkstraat, sectie C nr. 158B (thans 158E P0000) te Erpe werd met de eigenaars om reden van 11. Gratis grondafstand Ganzendries te Erondegem, sectie B nr. 844C (thans 844D P0000) - 11,98 m². In de Ganzendries, sectie B nr. 844C (thans 844D P0000) te Erondegem werd met de eigenaars om reden van 12. Gratis grondafstand Katstraat te Bambrugge, sectie A nr. 67/2A (thans 67/2G P0000) - 27,25 m². In de Katstraat, sectie A nr. 67/2A (thans 67/2G P0000) te Bambrugge werd met de eigenaar om reden van 13. Gratis grondafstand Langemunt te Aaigem, sectie A nr. 136H (thans 136K P0000) - 3,00 m². In de Langemunt, sectie A nr. 136H (thans 136K P0000) te Aaigem werd met de eigenaars om reden van 14. Gratis grondafstand Voistraat/Paardestraat te Vlekkem, sectie A nrs. 165R - 170A en 171B (thans 476K P0000) - 250,44 m². In de Langemunt, sectie A nr. 136H (thans 136K P0000) te Aaigem werd met de eigenaars om reden van 15. Gratis grondafstand Zevekootstraat te Erpe, sectie D nr. 334L2 (thans 334G4 P0000) - 26,63 m². In de Zevekootstraat, sectie D nr. 334L2 (thans 334G4 P0000) te Erpe werd met de eigenaars om reden van

4 16. Beroep doen op de stad Brugge als opdrachtencentrale voor afname van de raamovereenkomst ICT infrastructuur. De gemeente Erpe-Mere kan voor de aankoop van ICT-producten gebruik maken van de mogelijkheid tot afname van de raamovereenkomst van de Stad Brugge. Voorstel van beslissing: De gemeente Erpe-Mere doet vrijblijvend een beroep op de opdrachtencentrale van de stad Brugge voor de aankoop van diverse ICT-producten aangeboden via de raamovereenkomst. 17. Kennisnemen samenstelling commissie Financiën en verkiezen van de voorzitter. Financiën. 18. Kennisnemen samenstelling commissie Intergemeentelijke samenwerking en verkiezen van de voorzitter. Intergemeentelijke samenwerking. 19. Aanwijzen van een volmachtdrager en een plaatsvervangend volmachtdrager voor de algemene vergaderingen van Zefier. Ingevolge het opstarten van de nieuwe legislatuur moet de raad de vertegenwoordigers van de gemeente opnieuw Voorstel van beslissing: Aanwijzen van een volmachtdrager en een plaatsvervangend volmachtdrager voor de algemene vergaderingen. 20. Aanwijzen vertegenwoordiging van de Vereniging voor Openbaar Groen vzw. vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen aanwijzen. Voorstel van beslissing: Aanwijzen van een vertegenwoordiger. 21. Aanwijzen vertegenwoordiging van Toerisme Oost-Vlaanderen vzw. vertegenwoordiger en een plaatsvervanger voor de algemene vergadering aanstellen. Voor de raad van bestuur mogen we een eventuele kandidaat voordragen. Voorstel van beslissing: Aanwijzen van een vertegenwoordiger en een plaatsvervanger voor de algemene vergadering en eventueel voordragen van een kandidaat bestuurder.

5 22. Aanwijzen vertegenwoordiging van Toerisme Scheldeland vzw. vertegenwoordiger en een plaatsvervanger voor de algemene vergadering aanstellen. Voor de raad van bestuur mogen we een eventuele kandidaat voordragen. Voorstel van beslissing: Aanwijzen van een vertegenwoordiger en een plaatsvervanger voor de algemene vergadering en eventueel voordragen van een kandidaat bestuurder. 23. Jaarlijkse rapportering over de klachtenbehandeling. De algemeen directeur moet jaarlijks rapporteren over de klachtenbehandeling. Voorstel van beslissing: Kennisnemen van de rapportering. 24. Jaarlijkse rapportering over de organisatiebeheersing. De algemeen directeur moet jaarlijks rapporteren over de organisatiebeheersing. Voorstel van beslissing: Kennisnemen van de rapportering. 25. Reglement wedstrijd naam Cultuurhuis. Het gemeentebestuur van Erpe-Mere wil haar inwoners betrekken bij de naamkeuze voor het nieuwe cultuurhuis. Daarom wordt een wedstrijd georganiseerd onder de inwoners. Voorstel van beslissing: Vaststellen van het reglement voor de wedstrijd Naam Cultuurhuis. 26. Mondelinge vragen bij toepassing van artikel 11 van het huishoudelijk reglement. Bij toepassing van artikel 11 van het huishoudelijk reglement wordt de raadsleden de gelegenheid geboden mondelinge vragen te stellen aan de leden van het college van burgemeester en schepenen. De algemeen directeur De voorzitter Bruno Van Maldegem Wim Lammens

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 25 oktober 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 30 april 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen en het zittingsverslag van de vergadering van 25 juni 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen en het zittingsverslag van de vergadering van 25 juni 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 4 september 2019 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 30 mei 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 30 mei 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 juni 2017 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van dinsdag 4 september 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van dinsdag 4 september 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 23 oktober 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 29 mei 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 29 mei 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 juni 2018 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 25 april 2019 ons kenmerk: 836 datum 17-4-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 A-AGENDA Dienstverlening 1 2019_VB_00035 Bijzonder Comité Sociale Dienst - Kennisgeving eedaflegging mevrouw Eunice Yahuma Baitoapala- Kennisneming

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De exploitatietoelage verhoogt met 8.300,00 euro tot ,88 euro. Er is geen investeringstoelage voorzien.

OPENBARE VERGADERING. De exploitatietoelage verhoogt met 8.300,00 euro tot ,88 euro. Er is geen investeringstoelage voorzien. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 21 juni 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i 1. Beheersovereenkomst gemeente en OCMW Kortenberg: goedkeuring De beheersovereenkomst tussen gemeente

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 18 mei 2012 De voorzitter van de gemeenteraad, Hugo

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 26 februari 2019

Gemeenteraad Zitting van 26 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde Zitting van 26 februari 2019 OPENBARE ZITTING Administratie notulen 1 2019_GR_00035 Notulen - Zitting van de gemeenteraad dd. 22 januari 2019 - Cultuurcentrum 2 2019_GR_00074 Buurtrestaurant

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Kennisnemen van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Antoine Slagmulder.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Kennisnemen van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Antoine Slagmulder. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 februari 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 22 februari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zitting bij te wonen op maandag 04 maart 2019 om 19:00 uur. De zitting

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019 GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering. De raad keurt de notulen van de vergadering van 30 april 2019 goed. 2. Adviseren van de rekeningen 2018 van de diverse

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Gemeentebestuur Hoegaarden

Gemeentebestuur Hoegaarden Gemeentebestuur Hoegaarden Dossierbeheerder Bart HENDRIX 14 januari 2019 T 016/76.87.00 bart.hendrix@gemhoegaarden.be OPROEP voor de gemeenteraadszitting van dinsdag 22 januari 2019 om 20 u in de gemeenteraadszaal

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 september 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 september 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 24 oktober 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Openbare zitting. Openbare zitting

Openbare zitting. Openbare zitting In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 31.01.2019 bekendgemaakt. Openbare zitting Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Openbare zitting BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

Openbare zitting BIJEENROEPING GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de gemeenteraad op donderdag 28.02.2013 om 19.30 u in de raadzaal van het gemeentehuis, Kasteelstraat 1-3, Assenede.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 28 maart 2019 ons kenmerk: 563 datum 20-3-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Aktename van de intentieverklaringen van

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 29 november 2016.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 29 november 2016. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 20 december 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 21 februari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-02-18 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde Zitting van 28 februari 2019

gemeenteraad Dagorde Zitting van 28 februari 2019 gemeenteraad Dagorde Zitting van 28 februari 2019 OPENBARE ZITTING Secretariaat 1 2019_GR_00103 Notulen openbare vergadering gemeenteraad van 31 januari 2019 - Aankoop 2 2019_GR_00098 Koppelingen Parnassus

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur.

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur. Dagorde gemeenteraad Zitting van 20 juni 2018 ons kenmerk:1807 datum 12-6-2018 Sec&Onthaal/ De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraad, zitting van maandag 25 februari 2019)

TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraad, zitting van maandag 25 februari 2019) TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraad, zitting van maandag 25 februari 2019) Openbare zitting 1. Notulen en zittingsverslag vorige zitting - Goedkeuring notulen en zittingsverslag vorige zitting d.d. 28 januari

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019 A-AGENDA Aankopen 1 2019_VB_00139 Bouw van Assistentiewoningen - Aansluiting nutsvoorziening - offertes gas en elektriciteit Fluvius - offerte

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2019

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2019 GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2019 1. Kennisnemen van het ontslag als gemeenteraadslid van Antoine Slagmulder. Er wordt akte genomen van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Antoine

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag vergadering van 4 februari 2019 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen na aanpassing

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad van 6 februari 2019

Besluitenlijst gemeenteraad van 6 februari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad van 6 februari 2019 1. Goedkeuren notulen zitting en zittingsverslag van 3 januari 2019 De gemeenteraad keurt de notulen van 3 januari 2019 goed en neemt kennis van het zittingsverslag.

Nadere informatie

Gemeenteraad: zitting van 21 februari Lijst besluiten

Gemeenteraad: zitting van 21 februari Lijst besluiten Gemeenteraad: zitting van 21 februari 2019 Lijst besluiten Secretariaat. 1. Goedkeuring van de notulen van de vorige zitting. De gemeenteraad keurt de notulen van de vorige zitting goed. 2. Goedkeuring

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING Algemeen beleid. 1. Integrale veiligheid algemene machtiging voor het gebruik van zichtbare verplaatsbare

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN MAANDAG 18 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen vergadering raad voor maatschappelijk welzijn 28 januari 2019 - Goedkeuring De notulen

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 maart 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 maart 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 maart 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Verwijzing naar wettelijke basis Het decreet van 05/04/1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en de uitvoeringsreglementering. Doelstellingen In de gemeente is een gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. Gemeenteraad Zitting van 18 juni 2019 Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. 1. Goedkeuren van de notulen van de vorige

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI U - RAADZAAL

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI U - RAADZAAL blz. 1 TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI 2019-19.30 U - RAADZAAL OPENBARE ZITTING 1. POLITIEVERORDENING TER BESTRIJDING VAN DE VERSTORING VAN RUST EN ORDE DOOR WERKEN.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 Gemeente Maldegem Gemeentehuis Marktstraat 7 9990 Maldegem Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 OPENBARE ZITTING 1. LOKALE POLITIE - AGENDERING BIJ HOOGDRINGENDHEID: VACANTVERKLARING HOOFDINSPECTEUR INTERVENTIE/VERKEER

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 OPENBARE ZITTING 1. OPEN VERKLAREN BIJ WIJZE VAN BEVORDERING 1 BETREKKING VAN SERGEANT BIJ DE GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

Aan de slag. Aan de slag als gemeenteraadslid Introductiesessies voor gemeenteraadsleden avond 2. Inhoud van deze avond 7/02/2013

Aan de slag. Aan de slag als gemeenteraadslid Introductiesessies voor gemeenteraadsleden avond 2. Inhoud van deze avond 7/02/2013 Aan de slag als gemeenteraadslid Introductiesessies voor gemeenteraadsleden avond 2 Aan de slag Inhoud van deze avond Hoe werkt de gemeenteraad in de praktijk Bevoegdheid GR en CBS Rechten en plichten

Nadere informatie

Gemeenteraad 18 februari 2013

Gemeenteraad 18 februari 2013 Gemeenteraad 18 februari 2013 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 januari 2013 goed. Punt 1: aktename van het ontslag van de heer

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 4 maart 2019

Administratief toezicht Zitting van 4 maart 2019 Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 4 maart 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Filip Segers, voorzitter; de heer Jozef Van de Pol, schepen; de heer Koen Rombouts, schepenvoorzitter bijzonder

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

Bijeenroeping van de gemeenteraad

Bijeenroeping van de gemeenteraad Bijeenroeping van de gemeenteraad Geachte, De voorzitter heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op donderdag 21 februari 2019 om 20 uur. Deze zitting vindt plaats

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 28.05.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING STRAATNAAMGEVING. 1. Goedkeuring van een nieuwe straatnaam - Matruyepleintje. In de zitting van

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 28 januari 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 28 januari 2016

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

DAGORDE OPENBARE ZITTING

DAGORDE OPENBARE ZITTING Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde GEMEENTE MAARKEDAL Maarkedal, 15 februari 2012 Geacht raadslid De voorzitter van de gemeenteraad heeft de eer u uit te nodigen tot de GEMEENTERAAD, welke

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 26 februari _OR_00013 Notulen - Zitting van de OCMW-Raad van 22 januari Goedkeuring Goedgekeurd

Administratief toezicht Zitting van 26 februari _OR_00013 Notulen - Zitting van de OCMW-Raad van 22 januari Goedkeuring Goedgekeurd OCMW Raad Administratief toezicht Zitting van 26 februari 2019 OPENBARE ZITTING Administratie notulen 1 2019_OR_00013 Notulen - Zitting van de OCMW-Raad van 22 januari 2019 - Goedkeuring De notulen van

Nadere informatie