Gemeentebestuur De Haan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeentebestuur De Haan"

Transcriptie

1 Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AV Gemeenteraad dd OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht op de gemeenten. I. OPENBARE ZITTING 01. AKTENAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN INSTALLATIE NIEUW GEMEENTERAADSLID Aktename van het ontslag medegedeeld met schrijven dd van Catherine Taelman (lijst L.B.+SAMEN). Installatie van Kurt Devooght als eerstvolgende opvolger van voornoemde lijst, om het mandaat van Catherine Taelman te voleindigen. Wordt overgezonden aan de provinciegouverneur. 02. NOTULEN GEMEENTERAADSZITTING DD PERSONEEL RECHTSPOSITIEREGELING VOOR HET PERSONEEL WIJZIGING GOEDKEURING N.a.v. de goedkeuring van de rechtspositieregeling voor het personeel in zitting van 18 december 2008 werden door het Agentschap van Binnenlands Bestuur een aantal opmerkingen overgemaakt. Daarnaast dient de rechtspositieregeling ook aangepast aan het sectoraal akkoord en enkele wetswijzigingen. De voorgestelde wijzigingen, die aan het Bijzonder Onderhandelingscomité werden voorgelegd, zijn thans goedgekeurd. Wordt overgezonden aan de provinciegouverneur en aan de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur. 04. AANVULLEND POLITIEREGLEMENT OP HET WEGVERKEER GEMEENTEWEGEN OVERSTEEK PLAATSEN VOOR VOETGANGERS GROTESTRAAT AANVULLING Beslist is om t.h.v. de in en uitrij van het warenhuis Aldi in de Grotestraat een oversteekplaats voor voetgangers te voorzien. Voor aanvulling van art. 442 van het A.P.W. Wordt overgezonden aan de Vlaamse Overheid, Afdeling Beleid, Mobiliteit en Verkeersveiligheid, departement Mobiliteit en Openbare Werken.

2 2 05. AANVULLEND POLITIEREGLEMENT OP HET WEGVERKEER GEMEENTEWEGEN VOORBEHOUDEN PLAATSEN VOERTUIGEN MINDERVALIDEN NIEUWE STEENWEG AANVULLING Beslist is om in de Nieuwe Steenweg t.h.v. het huis nummer 245 een voorbehouden parkeerplaats voor voertuigen van mindervaliden te voorzien. Voor aanvulling van art. 430bis van het A.P.W. Wordt overgezonden aan de Vlaamse Overheid, afdeling Beleid, Mobiliteit en Verkeersveiligheid, departement Mobiliteit en Openbare Werken. 06. O.C.M.W. JAARREKENING 2008 KENNISNAME Kennisname van de rekening van het dienstjaar 2008 van het O.C.M.W. zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn : Werkingsopbrengsten : Werkingskosten : , ,00 Financiële opbrengsten : Financiële kosten : , ,00 Uitzonderlijke opbrengsten : Uitzonderlijke kosten : , ,00 Resultaat van het boekjaar : , O.C.M.W. MEERJARENPLANNING EXPLOITATIEREKENING GOEDKEURING De O.C.M.W.raad heeft op 29 juni 2009 de personeelsformatie van het O.C.M.W.personeel aangepast (zie punt 08 openbaar hierna). Deze wijziging zal de gebudgetteerde personeelskosten niet overschrijden en bijgevolg de gebudgetteerde gemeentelijke bijdrage in de werking en de aflossingen niet verhogen binnen het goedgekeurd meerjarenplan. Bij de opmaak van het budget 2009, meerjarenplan , werden enkel in de tabel van de financiële stromen het geconsolideerd exploitatieresultaat en de gebudgetteerde gemeentelijke bijdrage weergegeven, zonder detail van loonkosten. De aanvulling van de meerjarenplanning met geconsolideerde exploitatierekening waaruit de in rubriek IIC, code 62, alle loonkosten blijken zoals opgenomen in de meerjarenplanning, is thans goedgekeurd door de gemeenteraad. 08. O.C.M.W. UITBREIDING PERSONEELSFORMATIE & ORGANOGRAM GOEDKEURING De O.C.M.W.raad heeft op 29 juni 2009 de personeelsformatie van het O.C.M.W.personeel aangepast. Bijkomende betrekkingen statutair personeel : Niveau B B1B3 1 maatschappelijk werk(st)er Niveau B B1B3 1 verantwoordelijke onthaal en personeelsbeleid

3 3 Niveau C C4C5 1 administratief beleidsmedewerker Niveau D D1D3 2 technisch assistenten klusjesdienst Vervallen betrekking statutair personeel : Niveau E 1 technisch beambte klusjesdienst Deze wijziging zal de gebudgetteerde personeelskosten niet overschrijden en bijgevolg de gebudgetteerde gemeentelijke bijdrage in de werking en de aflossingen niet verhogen binnen het goedgekeurd meerjarenplan (zie punt 07 openbaar hiervóór). Door de gemeenteraad is beslist in te stemmen met deze uitbreiding van personeelsformatie van het O.C.M.W.personeel. 09. GEMEENTEBUDGET 2009 WIJZIGINGEN NRS. 1 & 2 GOEDKEURING Goedkeuring van de wijzigingen nrs. 1 & 2 aan het gemeentebudget 2009 met volgende cijfers : NR. 1. SAMENVATTINGSTABEL BUDGETWIJZIGING GEWONE DIENST volgens de oorspronkelijke verhoging verlaging na de voorgestelde wijziging begroting of de vorige wijziging + Alg. resultaat budgetrekening 2007 Resultaat budgetrekening 2008 (definitief) (1) (2) +Alg. resultaat budgetrekening 2008 (definitief) (3) Budgetwijziging 2009 Ontvangsten van het eigen dienstjaar Uitgaven van het eigen dienstjaar Ontvangsten vorige jaren Uitgaven vorige jaren Ontvangsten overboekingen Uitgaven overboekingen Geraamd resultaat van het budget (4) Geraamd algemeen budgetresultaat (5) NR. 2 SAMENVATTINGSTABEL BUDGETWIJZIGING BUITENGEWONE DIENST volgens de oorspronkelijke begroting of de vorige wijziging verhoging + verlaging na de voorgestelde wijziging Alg. resultaat budgetrekening 2007 Resultaat budgetrekening (1) (definitief) (2) Alg. resultaat budgetrekening 2008 (definitief) (3)

4 4 Budgetwijziging 2009 Ontvangsten van het eigen dienstjaar Uitgaven van het eigen dienstjaar Ontvangsten vorige jaren Uitgaven vorige jaren Ontvangsten overboekingen Uitgaven overboekingen Geraamd resultaat van het budget (4) Geraamd algemeen budgetresultaat (5) (3) = (1) + (2) (5) = (3) + (4) Wordt overgezonden aan de provinciegouverneur en aan de Vlaamse minister voor Binnenlands Bestuur. 10. GEMEENTEJAARREKENING 2008 GOEDKEURING De jaarrekening 2008 is goedgekeurd, met volgende cijfers : De begrotingsrekening Gewone dienst Buitengewone dienst Begrotingsresultaat positief , ,00 Boekhoudkundig resultaat positief , ,61 De balans per 31 december 2008 : Vaste activa ,00 Vlottende activa ,00 Totaal activa ,00 Eigen vermogen ,00 Schulden ,00 Totaal passiva ,00 De resultatenrekening per 31 december 2008 : Exploitatie boni ,00 Uitzonderlijk mali ,00 Boni van het dienstjaar ,00 Wordt overgezonden aan de provinciegouverneur en aan de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur.

5 5 11. GEMEENTELIJKE TUSSENKOMST VOOR DE HERNIEUWING VAN HET RIJBEWIJS VOOR PERSONEN MET EEN FYSIEKE OF GEESTELIJKE BEPERKING GOEDKEURING Beslist is tot de voorziening van een gemeentelijke tussenkomst voor personen met een fysieke of geestelijke beperking van wie het rijbewijs moet worden hernieuwd bij het verstrijken van de geldigheidsduur ervan, bestaande uit het bedrag van de retributie dat is opgenomen in het K.B. van 23 maart 1998 voor de hernieuwing van een nieuw rijbewijs, namelijk 11,00. Het reglement ter zake is goedgekeurd. Wordt overgezonden aan de provinciegouverneur. 12. NASCHOOLSE GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK, WOORDTONEEL EN KUNST TREFFEN VAN DE NODIGE SCHIKKINGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Beslist is het naschools muziek, woordtoneel, teken, schilder en boetseeronderricht verder te organiseren tijdens het schooljaar en de leerjaren, het totaal aantal uren, de vergoeding van de leerkrachten en het inschrijvingsgeld als volgt vast te stellen : leerjaren + uren 1 ste, 2 de en 3 de jaar notenleer : totaal 7 ½ u. per week; lagere graad dwarsfluit : totaal 4 u. per week; lagere graad klarinet/saxofoon/samenspel : totaal 8 u. per week; lagere graad koperblazers : totaal 2 u. per week; lagere graad piano : totaal 8 u. per week; lagere graad woordtoneel : totaal 3 u. per week; lagere graad tekenen, schilderen en boetseren : totaal 6 u. per week; volwassenen : tekenen, schilderen en boetseren : totaal 4 u. per week. vergoeding lesgevers weddeschaal A/W/301 minimum ,58 maximum ,03 aan spilindex 138,01. inschrijvingsgeld Het inschrijvingsgeld, inclusief de kosten van verzekering, bedraagt 40,00 per leerling van de lagere graad voor de cursussen notenleer, woordtoneel, tekenen, schilderen en boetseren, en 80,00 per leerling voor de cursussen instrumentenleer. Indien van éénzelfde gezin drie kinderen alhier ingeschreven zijn voor voornoemd onderricht, dient voor het derde kind geen inschrijvingsgeld betaald te worden. Cursus tekenen, schilderen en boetseren voor volwassenen : 60, ONDERWIJS GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS (GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL) SCHOOLREGLEMENT HERZIENING Een schoolbestuur dient voor elk van zijn scholen een schoolreglement op te stellen dat de relaties tussen het schoolbestuur en de ouders en de leerlingen regelt. Het huidig schoolreglement voldoet niet langer en een nieuw ontwerp van schoolreglement met inbegrip van de afsprakennota is thans goedgekeurd door de gemeenteraad.

6 6 14. MILIEU GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE BETOELAGING VAN AANLEG EN ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN HERZIENING RAADSBESLUIT DD Het ontwerp van nieuw reglement is opgemaakt in de plangroep van De Oudlandpolder (Blankenberge, Zuienkerke, De Haan), met de bedoeling dat dit reglement in de 3 gemeenten hetzelfde zal zijn. De basis is het vroeger reglement van de gemeente De Haan, nu overzichtelijker, meer gestructureerd en aangepast aan de bestaande wetgeving. Dit gewijzigd subsidiereglement gunstig geadviseerd door de MiNaraad op 18 maart 2009 is thans goedgekeurd door de gemeenteraad. Wordt overgezonden aan de provinciegouverneur. 15. OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN DIVERS MATERIEEL T.B.V. DE BRANDWEER PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beslist is in te stemmen met de aankoop van divers materieel, ter vervanging van versleten of ter aanvulling van het huidig in gebruik zijnde materieel, zoals o.m. een persluchtcompressor, radiocommunicatie en bevrijdingsmaterieel. Kostenraming : ,63 21% btw exclusief. Gunning : met onderhandelingsprocedure, op basis van art. 17 2, punten 1a en 1f wet dd en latere wijzigingen. 16. OVERHEIDSOPDRACHTEN UITVOEREN VAN WEGEN EN RIOLERINGSWERKEN LANGS DE WENDUINESTEENWEG DRIFTWEG DRIFT SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MET HET GEMEENTEBESTUUR ZUIENKERKE GOEDKEURING Bij Ministerieel Besluit dd werd het gedeelte van de gewestweg N317 tussen kmp. 9,770 en kmp. 10,556 aan zijn bestemming van gewestweg onttrokken en ingedeeld bij de gemeentewegen van respectievelijk De Haan (noordelijk gedeelte) en Zuienkerke (zuidelijk gedeelte). Aansluitend op het reeds heraangelegd gedeelte van de Wenduinesteenweg tussen de Stationsstraat en de Duinenweg, wenst het gemeentebestuur het resterend gedeelte van de Wenduinesteenweg en de Drift her aan te leggen. Aangezien de gemeentegrens over een gedeelte van het traject evenwel samenvalt met de huidige wegas is beslist een samenwerkingsovereenkomst met het gemeentebestuur van Zuienkerke af te sluiten, zodat het ontwerp en de realisatie van de werken gezamenlijk kunnen uitgevoerd worden. Het ontwerp van samenwerkingsovereenkomst is thans goedgekeurd. 17. OVERHEIDSOPDRACHTEN UITVOEREN VAN WEGEN EN RIOLERINGSWERKEN IN DE VOSSESLAG, DE MISPELBURGSTRAAT, DE KATTEREKELAAN EN IN EEN GEDEELTE VAN DE ZANDSTRAAT AANSTELLEN DIENSTVERLENER PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN In zitting van 25 september 2008 besliste de gemeenteraad om principieel in te stemmen met het aanstellen van een dienstverlener voor het opmaken van een studie en de opvolging van de werken voor het uitvoeren van wegen en rioleringswerken in de Vosseslag, de Mispelburgstraat, de Katterekelaan en in een gedeelte van de Zandstraat, met inbegrip van de veiligheidscoördinatie / ontwerp en verwezenlijking, en de opdracht te laten gunnen via de TMVW.

7 7 Door de TMVW werd een prijsvraag gehouden. De gunning is evenwel nog niet gebeurd. Aangezien de gunning niet meer kon gebeuren op de begroting 2008, is het dossier opnieuw aan de gemeenteraad voorgelegd en goedgekeurd. Kostenraming : ,49 21% btw exclusief waarvan het gemeentelijk aandeel geraamd wordt op ,42 21% exclusief. Het bedrag werd aangepast ten opzichte van het ramingsbedrag dat goedgekeurd werd door de gemeenteraad in zitting van 25 september 2008, op basis van de door de TMVW ontvangen offertes. Gunning : met onderhandelingsprocedure via de TMVW. 18. OVERHEIDSOPDRACHTEN HUREN, PLAATSEN, AANSLUITEN EN WEGNEMEN VAN KERST VERLICHTING PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Het betreft, voor de jaarwisseling 2009/2010, het plaatsen, aansluiten en opnieuw wegnemen van gehuurde en eigen kerstverlichting. Aangezien de totale uitgave meer dan ,00 exclusief btw bedraagt, is het dossier in toepassing van de bepalingen van het raadsbesluit dd , houdende het bepalen van de inhoud van de begrippen dagelijks bestuur, daden van beschikking en daden van beheer, aan de gemeenteraad voorgelegd, en goedgekeurd. Kostenraming : ,65 21% btw exclusief. Gunning : met onderhandelingsprocedure, op basis van art. 17 2, punten 1a en 1f wet dd en latere wijzigingen. 19. OVERHEIDSOPDRACHTEN OPRICHTEN VAN WATERSPORTINFRASTRUCTUUR OP STRAND DE HAANCENTRUM RUWBOUW EN TECHNIEKEN PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Volgens de bepalingen van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan kan een permanente of tijdelijke constructie in functie van water en/of strandsportbeoefening opgericht worden op het strand van De HaanCentrum. Het ontwerpdossier, met betrekking tot de ruwbouw en de technieken is thans goedgekeurd. Kostenraming : ,82 21% btw exclusief. Gunning : met openbare aanbesteding. 20. ORGANISATIE SENIORENDAG DD EN VORIGE JAREN Agendapunt aangevraagd door raadslid René Van Nuffel met schrijven dd Dit agendapunt is door voornoemd raadslid ingetrokken met schrijven dd en aldus niet behandeld. 21. BELASTINGREGLEMENTEN OPHEFFING Agendapunt aangevraagd door raadslid Stefaan Beirens met mail dd Beslist is n.a.v. de gevraagde schrapping van de belasting op opgravingen en lijkhuisje een beslissing ter zake te nemen bij de hernieuwing van alle belastingsreglementen eind 2009 n.a.v. een vervanging van een wet door een decreet.

8 8 22. MEDEDELINGEN SCHRIFTELIJKE EN MONDELINGE INTERPELLATIES. Aanhoring van de mededeling door de gemeentesecretaris dat er n.a.v. de vacantverklaring van betrekkingen bij de vrijwillige brandweer, er geen kandidaturen zijn ingediend. Vaststelling dat er geen schriftelijke interpellaties werden ingediend. Aanhoring van de mondelinge interpellaties gericht aan het schepencollege.

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 24.03.2011 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 26.06.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

SEC/AD. Goedkeuring van ingevolge : inboeking van , , , , de. 2. de

SEC/AD. Goedkeuring van ingevolge : inboeking van , , , , de. 2. de Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 18.12.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, vann het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 28.6.212 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 22.05.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Ivan CATTRYSSE, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 27. SEC/LV/lv 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERTVERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 07.03.2013 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september 2011. 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 juni 2011

VERSLAG van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 juni 2011 VERSLAG van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 juni 2011 VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 22 juni 2011 Aanwezig Depondt Geert, Allewaert Patrick,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 juni DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 juni DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 juni 212. 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERTVERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter BREEMERSCH

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 01 OCMW-Zutendaal: Kennisname van het ontslag van Martin van der Sman uit OCMW-raad Kennisname van verzaken aan opvolging door Peter Louwies Aanstelling

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; De Haan, 14 november 2018. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE Paul MEYERS Kurt BEIRENS,

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november 211. 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter BREEMERSCH

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2011, de resultatenrekening

Nadere informatie

Verontschuldigd: H. Cools, R. De Blaiser, E. Van de Veken, B. De Schutter, L. Van Nieuwenhuysen en I. Faes: raadsleden

Verontschuldigd: H. Cools, R. De Blaiser, E. Van de Veken, B. De Schutter, L. Van Nieuwenhuysen en I. Faes: raadsleden NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 26.06.2012 ===================== Aanwezig: L. De boeck, burgemeester Bornem voorzitter; F. Sarens, burgemeester Sint-Amands; K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs;

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013.

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME.

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME. TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 SEPTEMBER 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt:

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december 2011. 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding begrotingsrekening

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed.

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed. Gemeenteraad 19 december 2011 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 De gemeenteraad neemt kennis van de brief d.d. 10-11-2011

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD GEMEENTERAAD DD. 30.06.2016 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Besluiten Politieraad Politiezone Maasland 5383 van 8 maart 2016 om 20:00 in het stadhuis te Maaseik

Besluiten Politieraad Politiezone Maasland 5383 van 8 maart 2016 om 20:00 in het stadhuis te Maaseik Besluiten Politieraad Politiezone Maasland 5383 van 8 maart 2016 om 20:00 in het stadhuis te Maaseik P U N T E N L I J S T OPENBARE ZITTING 01 Verslag politieraad 22 december 2015 - goedkeuring 02 Dienstjaarrekening

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 25.03.2010 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

BEKNOPT OVERZICHT VAN DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 25 juni 2012

BEKNOPT OVERZICHT VAN DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 25 juni 2012 Politie Lokale politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 Kester BEKNOPT OVERZICHT VAN DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 25 juni 2012 Waren aanwezig : Deneyer P.: waarnemend Voorzitter Poelaert K., De

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u Ontwerpverslag van de vergadering versiebeheer: v1 Aanwezig Kris Ally, voorzitter; Erné De Blaere, burgemeester; Herlinde Trenson, Fons De Neve,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 12 AUGUSTUS 2004 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015.

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015. RAAD VAN 4 APRIL 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. I. De Maegd, Mevr.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 28 OKTOBER 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Herwaarderingsplan Dumontwijk.

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

verontschuldigd: L. Van den Bossche, I. Faes, E. De Keersmaecker De voorzitter verklaart de zitting voor geopend.

verontschuldigd: L. Van den Bossche, I. Faes, E. De Keersmaecker De voorzitter verklaart de zitting voor geopend. NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 01.12.2015 ===================== Aanwezig: P. Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands L. De boeck burgemeester Bornem voorzitter K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven

Nadere informatie

Agenda van OCMW raad voor maatschappelijk welzijn van 24 juni 2019

Agenda van OCMW raad voor maatschappelijk welzijn van 24 juni 2019 Agenda van OCMW raad voor maatschappelijk welzijn van 24 juni 2019 OPENBARE ZITTING 01 Goedkeuring van de notulen en het zittingsverslag van de vorige zitting 02 Vaststelling van de jaarrekening van het

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 28 juni 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Gwendolijn Meskens;

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

Verontschuldigd: K. Van den Heuvel, Burgemeester Puurs, R. Cuyt, raadslid. Bijzondere rekenplichtige, dhr. Wouter De Smedt, vervoegt de zitting

Verontschuldigd: K. Van den Heuvel, Burgemeester Puurs, R. Cuyt, raadslid. Bijzondere rekenplichtige, dhr. Wouter De Smedt, vervoegt de zitting NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 06-09-2010 ===================== Aanwezig: F. Sarens, Burgemeester Sint-Amands voorzitter L. De boeck, Burgemeester Bornem; H. Cools, E. Van de Veken, K. Van Ranst,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018 NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD Zitting van maandag 10 december 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Katelijne Scheirlinckx, voorzitter; Godelieve Van Der Straeten, Tamara De Geeter, Dirk Verniers,

Nadere informatie