GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN"

Transcriptie

1 GEMEENTEBESTUUR De Haan, 8 februari 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU Paul MEYERS Wilfried VANDAELE, schepenen; Ivan CATTRYSSE Charles VANMASSENHOVE Willy NUYTTEN Fernand VERMEULEN Jenny VAN NUFFEL-VAN HECKE Lieven BEIRENS Stefaan VINCKE Franky POLLET Godelieve VANHAECKE-VAN DAMME Celest VAN MAELE Norbert STEELANDT Frank VAN WIJK Etienne WILLOCX Marijke BUSSCHAERT-DESMET Rik BOUWENS, raadsleden. Mevrouw, Mijnheer, Wij nodigen u uit op de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 16 februari 2006 te uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Leopoldlaan 24. De notulen van de zitting van 23 december 2005 en 2 januari 2006 liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden in lokaal 222 (2 de verdieping) tijdens de diensturen vanaf heden. De dossiers van de diverse agendapunten liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden in lokaal 222 (2 de verdieping) : tijdens de diensturen vanaf heden tot en met 16 februari 2006 te 12 u.; vanaf heden tot en met woensdag 15 februari 2006 uitgezonderd de zaterdag en zondag nà 17 u tot uiterlijk 21 u : na afspraak met de gemeentesecretaris of de bestuurssecretaris. Volgende agendapunten worden ter behandeling voorgelegd : I. OPENBARE ZITTING - 20 u. 01. NOTULEN GEMEENTERAADSZITTINGEN DD EN VOORLEZING 02. TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING BURGEMEESTER BIJ HOOGDRINGENDHEID DD N.A.V. VERHUIS DONDERDAGMARKT OP DE MARKT WENDUINE NAAR DE LEOPOLD II-LAAN T.G.V. WEGEN- EN RIOLERINGSWERKEN MARKT EN PAUWAERTSTRAAT VANAF TOT EINDE DER WERKEN (voorzien eind juni 2006) - BEKRACHTIGING Voor bekrachtiging van de tijdelijke politieverordening uitgevaardigd bij hoogdringendheid door de burgemeester op 10 januari 2006, houdende parkeer- en verkeersverbod voor voertuigen (uitgezonderd marktkramers) in de Leopold II-laan - gedeelte tussen de Kerkstraat en de Zeevillalaan

2 - 2 - en dit iedere donderdag door verhuis donderdagmarkt t.g.v. wegen- en rioleringswerken op de Markt en in de Pauwaertstraat vanaf tot einde der werken (voorzien eind juni 2006). 03. TIJDELIJKE POLITIEVERORDENINGEN BURGEMEESTER BIJ HOOGDRINGENDHEID DD EN DD N.A.V. FILMOPNAMES D&D PRODUCTIONS (VTM) DD EN VERHUIS MOLEN KLEMSKERKE DD KENNISNAME Voor kennisname van volgende tijdelijke politieverordeningen door de burgemeester bij hoogdringendheid uitgevaardigd : dd : invoering van een wegversmalling, een snelheidsbeperking van 50 km/uur en een inhaalverbod met het oog het verkeer op de rechterrijstrook te brengen in een gedeelte van de Koninklijke Baan n.a.v. filmopnames door D&D Productions (VTM) op ; dd : invoering van een stilstaan- en parkeerverbod & verkeersverbod voor voertuigen in een gedeelte van de Dorpsstraat n.a.v. de verhuis dorpsmolen Klemskerke naar stalplaats op TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING N.A.V. MANIFESTATIES TIJDENS DE MAAND MAART 2006 N.a.v. de hiernavolgende manifestaties wordt, met het oog op een vlot en veilig verloop van het verkeer, voorgesteld een politieverordening te treffen, houdende parkeer- en verkeersverbod voor voertuigen en/of verplichte rijrichting : Kindercarnavalstoet te De Haan-Centrum op 11 maart; Veloopzwem op 18 maart. 05. AANVULLEND POLITIEREGLEMENT OP HET WEGVERKEER GEMEENTEWEGEN DRIFTWEG EN MARKTSTRAAT PARKEER- EN VERKEERSVERBOD N.A.V. MARKT- EN KERMISDAGEN WIJZIGINGEN N.a.v. de heraanleg van de Driftweg - waarbij o.m. tevens het marktplein verlegd werd - diende de plaatsing van de marktkramen en kermisinrichtingen gedeeltelijk gewijzigd en/of uitgebreid. Ondermeer werd de marktbezetting in juli en augustus uitgebreid naar de Marktstraat omdat een gedeelte van de Driftweg tussen de Copmanlaan en de Sparrenboslaan niet meer kan gebruikt worden. In 2005 werd dit bij wijze van proef geregeld via tijdelijke verordeningen. Voorgesteld wordt de huidige bepalingen inzake het parkeer- en verkeersverbod voor voertuigen n.a.v. markt- en kermisdagen - vervat onder art. 430, 435 en 437 van het A.P.W. (afdeling gemeentewegen) - nu definitief aan de actuele toestand aan te passen. 06. AANVULLEND POLITIEREGLEMENT OP HET WEGVERKEER GEMEENTEWEGEN WARVINGE EN VIJFWEGESTRAAT SNELHEIDSBEPERKING +7,5 TON AANVULLING Door de gemeenteraad werd op 1 september 2005 een tijdelijke politieverordening uitgevaardigd, houdende invoering - bij wijze van proef - van een snelheidsbeperking van 30 km/uur voor voertuigen van + 7,5 ton in een gedeelte van de Warvinge en de Vijfwegestraat in Vlissegem-dorp vanaf 1 september 2005 tot 28 februari 2006, en dit als gevolg van de raadsbeslissing dd

3 - 3 - om maatregelen te treffen teneinde geluidshinder en schade door trillingen, bij doorgaand zwaar verkeer veroorzaakt door o.m. overdreven snelheid, te verminderen. Gebleken is dat deze maatregel een positieve uitwerking heeft en de overlast is verminderd. Derhalve wordt voorgesteld om deze maatregel definitief op te nemen in het A.P.W. onder art. 439 van de afdeling gemeentewegen. 07. KERKFABRIEK SINT-BLASIUS EINDREKENING PENNINGMEESTER ADVIES N.a.v. het ontslag van de penningmeester van de kerkfabriek Sint-Blasius, werd de eindrekening goedgekeurd door de kerkraad op , met volgende cijfers : Saldo vorige rekening (2004) ,02 Totaal ontvangsten ,51 Totaal uitgaven ,79 Saldo eindrekening ,74 Voor advies door de gemeenteraad. 08. KERKFABRIEK SINT-BLASIUS ONTSLAG VAN BEHEER EN TERUGGAVE BORGTOCHT VOORMALIGE PENNINGMEESTER ADVIES N.a.v. voormeld ontslag (zie punt 07 openbaar hiervóór), heeft de raad van de kerkfabriek Sint- Blasius beslist toelating te verlenen tot terugbetaling van de borgtocht aan de gewezen penningmeester. Voor advies door de gemeenteraad. 09. KERKFABRIEK SINT-BLASIUS DIENSTJAARREKENING 2005 ADVIES De raad van de kerkfabriek Sint-Blasius heeft de rekening 2005 vastgesteld, met volgende cijfers : Ontvangsten Uitgaven Saldo Gewone dienst , ,07-406,52 Buitengewone dienst ,46 736, ,60 Totaal , , , GEBRUIK GEMEENTELIJKE SPORTCENTRA TARIEVEN HERZIENING RAADSBESLUIT DD GOEDKEURING Herziening van het gemeenteraadsbesluit van 4 april 2002, ingaande op 1 maart 2006 m.b.t. de tarieven voor het Wielingenbad. De exploitatie van het Wielingenbad werd toevertrouwd aan de T.M.V.W. (divisie secundaire diensten), ingevolge de beslissing van de gemeenteraad dd Door deze toetreding dient ons bestuur geen tarieven meer te voorzien voor het Wielingenbad.

4 VASTSTELLEN VAN EEN TARIEFREGLEMENT VOOR DE VERHUUR VAN PUBLICITEITSPANELEN IN HET SPORTCOMPLEX PIER 10 HERZIENING RAADSBESLUIT DD GOEDKEURING Herziening van het gemeenteraadsbesluit van 30 oktober 2001, ingaande op 1 maart 2006 m.b.t. voormeld tariefreglement. In aansluiting op punt 10 openbaar hiervóór, dient door deze toetreding ons bestuur geen tarieven meer te voorzien voor de verhuur van publiciteitspanelen in het Wielingenbad. 12. RETRIBUTIE OP VERKOOP VAN HUISVUILZAKKEN, GEBRUIK VAN HET CONTAINERPARK EN OPHALING GROFVUIL EN SCHROOT HERZIENING RAADSBESLUIT DD GOEDKEURING Herziening van het gemeenteraadsbesluit van 3 juni 2004, ingaande op 1 maart Voorstel tot wijziging van de volgende tarieven : Gewone huisvuilzak Kleine huisvuilzak 0,90 per stuk/ 16,00 per rol; 0,70 per stuk/ 12,00 per rol. 13. KERMISSEN TOT EN MET 2008 VASTSTELLEN LASTEN EN VOORWAARDEN - GOEDKEURING Een ontwerp van nieuw lastenboek, dat de bepalingen en voorwaarden omvat toepasselijk op de kermissen in de gemeente De Haan, wordt ter goedkeuring voorgelegd. Voorgesteld wordt om, op basis van dit lastenboek en tegen de erin vermelde vergoedingen, een nieuwe vergunning voor drie jaar toe te kennen aan de zittende uitbaters. Voor de gebeurlijk vrijgekomen uitbatingen kan een openbare aanbesteding worden gehouden. Voormeld ontwerp van lastenboek ligt ter inzage van de raadsleden in het dossier. 14. OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN EN PLAATSEN VAN BIJKOMEND INFORMATICAMATERIEEL EN SOFTWARE T.B.V. DIVERSE ADMINISTRATIEVE DIENSTEN PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : levering en installatie van pc s, printers en software t.b.v. verschillende diensten. Installatie van een draadloze connectie met de buitendiensten. Kostenraming : ,00 B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 104/742/53 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN TAFELS EN STOELEN T.B.V. DE DIENST FEESTEN EN TOERISME PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : het betreft de aankoop van tafels en stoelen ter vervanging of aanvulling van de bestaande voorraad.

5 - 5 - Kostenraming : 5.000,00 B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 763/741/98 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN AANMAKEN VAN BEELDEN MONG DE VOS EN EINSTEIN PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : er wordt voorgesteld om een beeld aan te maken van de volksfiguur "Mong De Vos, tevens de centrale figuur van de Vosseslagfeesten. Het is eveneens de bedoeling om als onderdeel van een ruimer cultuur toeristisch project, een kunstwerk van Albert Einstein te realiseren. Kostenraming : ,00 B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 762/749/51 van de buitengewone begroting 2006, mits bijkomend krediet te voorzien bij de eerstvolgende begrotingswijziging. 17. OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN MACHINES, EXPLOITATIEMATERIEEL EN UITRUSTING T.B.V. HET ONDERHOUDSPERSONEEL PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : leveren van divers materieel ter vervanging van versleten materieel, zoals een stofzuiger, wasmachine, frigo, diepvries, e.a. Kostenraming : 2.500,00 B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 104/744/51 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN MACHINES, EXPLOITATIEMATERIEEL EN UITRUSTING T.B.V. DE GROENDIENST PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : leveren van klein materieel (grasmaaiers, heggenschaar, motorkettingzagen, kleine onkruidbranders e.a.). Kostenraming : ,00 B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 425/744/51 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN DIVERS STRAATMEUBILAIR T.B.V. DE TECHNISCHE DIENST PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : het betreft de levering van tien bloemtorens voor diverse locaties en twintig afvalrecipiënten voor het strand. Kostenraming : ,00 B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 421/741/52 van de buitengewone begroting 2006.

6 OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN EEN CONTAINERLEDIGINGSSYSTEEM EN TWEE OPEN AFZETCONTAINERS T.B.V. DE TECHNISCHE DIENST PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : het betreft de aankoop van een nieuw containerledigingssysteem in plaats van het huidig toestel dat aan vervanging toe is, alsook van 2 bijkomende open afzetcontainers voor de vrachtwagen van de technische dienst. Het containerledigingssysteem wordt geplaatst op de laadkraan van de vrachtwagen en wordt gebruikt voor het ledigen van de ondergrondse afvalcontainers. Kostenraming : ,00 B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 876/744/51 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN DIVERS MATERIEEL T.B.V. HET JEUGDLOKAAL ONS HUIS PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : het betreft de levering van divers materieel voor het jeugdlokaal Ons Huis, zoals een projector en projectiescherm, theaterverlichting, Hifi-installatie, DVD-speler, playstation en spellen, voetbaltafel, e.a. Kostenraming : 7.500,00 B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 761/724/60 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN DIVERS MATERIEEL T.B.V. DE BRANDWEER PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : het betreft de aankoop van divers materieel ter vervanging van versleten of ter aanvulling van het huidig materieel, zoals een warmtecamera, bevrijdings- en beschermingsmaterieel, koolmonoxidemeter, multimeter, radiocommunicatiematerieel (ASTRID), e.a. Kostenraming : ,00 B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 351/744/51 van de buitengewone begroting OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN EEN TANKWAGEN T.B.V. DE BRANDWEER PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : het betreft de aankoop van een tankwagen van liter. De huidige wagen is 20 jaar oud en dringend aan vervanging toe. Kostenraming : ,00 B.T.W. inbegrepen, zijnde 25% van de aankoopprijs van het voertuig. De overige 75% wordt betaald door de federale Staat. Begroting : art. 351/743/98 van de buitengewone begroting 2006.

7 - 7 - Gunning : het voertuig moet aangekocht worden bij de n.v. Fire Technics, aan wie de levering van de voertuigen gegund werd door het ministerie van Binnenlandse Zaken in het kader van globale aankopen van brandweermaterieel door de Staat. 24. OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN EN PLAATSEN VAN URNENKELDERS MET TOEBEHOREN OP DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : het betreft het leveren en plaatsen van urnenkelders. De meeste van de bestaande urnenkelders zijn reeds in gebruik of gereserveerd, waardoor het voorzien van nieuwe elementen noodzakelijk is. Kostenraming : ,50 B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 878/744/51 van de buitengewone begroting 2006, mits bijkomend krediet te voorzien bij de eerstvolgende begrotingswijziging. 25. OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN COLUMBARIUMELEMENTEN MET TOEBEHOREN VOOR DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN EN LEVEREN VAN NAAMPLAATJES PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : het betreft het leveren van columbariumelementen en naamplaatjes. Op de begraafplaatsen zijn slechts nog enkele elementen beschikbaar, waardoor de aankoop van nieuwe noodzakelijk is. Kostenraming : 8.507,51 B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 878/744/51 van de buitengewone begroting 2006, mits bijkomend krediet te voorzien bij de eerstvolgende begrotingswijziging. 26. OVERHEIDSOPDRACHTEN UITVOEREN VAN ONDERHOUDSWERKEN AAN DE DORPSSTRAAT TUSSEN KLEMSKERKE-DORP EN DE BRUGSE BAAN PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : de slijtlaag van het gedeelte van de Dorpsstraat tussen Klemskerke-dorp en de Brugse Baan is dermate verweerd dat, wanneer er niet spoedig onderhoudswerken uitgevoerd worden, de volledige heraanleg van het wegdek in de nabije toekomst noodzakelijk zal worden. Het uitvoeren van onderhoudswerken onder de vorm van een bestrijking met slemafdichting garandeert en opnieuw een probleemloos bruikbare rijweg tegen de laagste kostprijs. Kostenraming : ,70 B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 421/731/60 van de buitengewone begroting 2006.

8 OVERHEIDSOPDRACHTEN HERINRICHTEN DOMEIN LA POTINIERE VERREKENING NR. 2 GOEDKEURING Tijdens de uitvoering van de werken n.a.v. de heraanleg van het park, werden diverse meerwerken uitgevoerd, waarvoor het college van burgemeester en schepenen de verrekening nr. 1 in zitting van heeft goedgekeurd. Ingevolge vandalisme en beschadigingen, die niet te wijten zijn aan de uitvoering, werden diverse herstellings- en aanpassingswerken uitgevoerd. Daar deze werken niet voor rekening van de aannemer zijn, werd de verrekening nr. 2 opgemaakt. Door deze verrekening wordt het ramingsbedrag met meer dan 10% overschreden en wordt het dossier - overeenkomstig art. 236 van de nieuwe gemeentewet - opnieuw aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd. 28. OVERHEIDSOPDRACHTEN UITVOEREN VAN RESTAURATIEWERKEN AAN DE SINT-MONICAKERK FASE 1 : DAKRUITER EN BEVEILIGINGSWERKEN PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : de restauratie van de Sint-Monicakerk zal gebeuren in meerdere fasen. In de eerste fase zijn o.a. terugplaatsen van de kerktoren (dakruiter), herstel van het torenkruis, -haan en klok, het reinigen van de zolder en de voorziening van loopbruggen en verlichting en de vernieuwing van beide platte daken achteraan, opgenomen. De Vlaamse Gemeenschap heeft een subsidie van 30% op de werken toegekend. Kostenraming : ,32 B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 790/724/60 van de buitengewone begroting Financiering : met lening. Gunning : via openbare aanbesteding. 29. OVERHEIDSOPDRACHTEN BOUWEN VAN EEN BIBLIOTHEEK LOT TELEFONIE PRINCIEPS- BESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : in de nieuwe bibliotheek wordt een digitale telefooncentrale voorzien met een tiental binnentoestellen. Kostenraming : 7.804,50 B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 767/724/60 van de buitengewone begroting Financiering : middels de globale lening. 30. OVERHEIDSOPDRACHTEN UITVOEREN VAN WERKEN IN DIVERSE ADMINISTRATIEVE GEBOUWEN PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN Beschrijving : het betreft het uitvoeren van werken en leveringen, al dan niet in samenwerking met de gemeentelijke technische dienst, voor de verdere herinrichting van diverse administratieve gebouwen. In het gemeentehuis dienen o.a. aparte leidingen (voeding en data) voor de computers en verlichting te worden voorzien. Gangen en burelen zijn verder op te frissen d.m.v. bevloeringswerken, schilderwerken (wanden en deuren), vernieuwing pictogrammen en bewegwijzering.

9 - 9 - Kostenraming : ,00 B.T.W. inbegrepen. Begroting : art. 104/724/60 van de buitengewone begroting RUIMTELIJKE ORDENING ONTWERP GEMEENTELIJK STRUCTUURPLAN BREDENE ADVIES In zitting van 7 november 2005 heeft de gemeenteraad van Bredene het ontwerp van gemeentelijk ruimtelijk structuurplan voor zijn gemeente voorlopig vastgesteld. Dit ontwerpplan is gedurende de periode van 5 december 2005 t/m 6 maart 2006 onderworpen aan een openbaar onderzoek. Conform art van het decreet van 18 mei 1999 en latere wijzigingen, houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening, kunnen de gemeenteraden van de aanpalende gemeenten, binnen dezelfde termijn hun advies naar de bevoegde gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (gecoro) sturen. Het desbetreffend ontwerpplan dat ter inzage ligt van de raadsleden in het dossier wordt thans voor advies voorgelegd aan de gemeenteraad. 32. MEDEDELINGEN SCHRIFTELIJKE EN MONDELINGE INTERPELLATIES II. BESLOTEN ZITTING 01. PERSONEEL IN DISPONIBILITEIT STELLEN WEGENS ZIEKTE VAN EEN ADMINISTRATIEF MEDEWERKER IN VAST VERBAND EN TOEKENNEN WACHTWEDDE Omwille van de uitputting van ziektedagen, dient een administratief medewerker in vast verband vanaf 30 januari 2006 in disponibiliteit gesteld wegens ziekte en een wachtwedde toegekend. 02. PERSONEEL DEFINITIEVE BENOEMING VAN EEN ADMINISTRATIEF MEDEWERKER In zitting van 17 december 2004 werd een administratief medewerker aangesteld met een proefperiode van 1 jaar, ingaande op 1 januari Uit o.m. het evaluatieverslag over de proefperiode, blijkt dat er voldaan is aan de voorwaarden om definitief benoemd te worden in vast verband. De gemeenteraad wordt uitgenodigd over te gaan tot de definitieve benoeming, ingaande op 1 januari PERSONEEL DEFINITIEVE BENOEMINGEN IN VERSCHILLENDE BETREKKINGEN In zitting van 30 juni 2005 werden acht personeelsleden aangesteld met een proefperiode van 6 maanden, ingaande op 1 juli Uit o.m. het evaluatieverslag over de proefperiode, blijkt dat zij voldoen aan de voorwaarden om definitief benoemd te worden in vast verband.

10 De gemeenteraad wordt uitgenodigd over te gaan tot de definitieve benoeming, ingaande op 1 januari 2006, van : a) twee technisch assistenten groendienst; b) een technisch assistent dienst logistiek; c) twee technisch assistenten dienst wegen; d) drie technisch beambten dienst wegen/onderhoud. 04. VERGOEDING GEBRUIK PRIVATE TELEFOON T.B.V. LID SCHEPENCOLLEGE Aan de leden van het college van burgemeester en schepenen, van wie de woning niet is aangesloten op het telefoonnet van het gemeentehuis, wordt een jaarlijkse forfaitaire vergoeding van 250,00 toegekend. Vanaf 2 januari 2006 is Wilfried Vandaele aangesteld als vijfde schepen. Voorgesteld wordt hem, voor de duur van zijn ambtstermijn als schepen, deze vergoeding toe te kennen voor het veelvuldig gebruik van zijn private telefoon voor dienstzaken in het belang van de gemeente. Namens het schepencollege, De gemeentesecretaris, De burgemeester, Franky MUSEEUW Christine BEIRENS

11 GEMEENTEBESTUUR DE HAAN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD Het college van burgemeester en schepenen deelt mede aan de bevolking dat de gemeenteraad zal vergaderen in het gemeentehuis, in de raadzaal, Leopoldlaan 24, op donderdag 16 februari 2006 te 20 u. AGENDA I. OPENBARE ZITTING - 20 u. 01. NOTULEN GEMEENTERAADSZITTINGEN DD EN VOORLEZING 02. TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING BURGEMEESTER BIJ HOOG- DRINGENDHEID DD N.A.V. VERHUIS DONDERDAG- MARKT OP DE MARKT WENDUINE NAAR DE LEOPOLD II-LAAN T.G.V. WEGEN- EN RIOLERINGSWERKEN MARKT EN PAUWAERT- STRAAT VANAF TOT EINDE DER WERKEN (voorzien eind juni 2006) - BEKRACHTIGING 02. TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING BURGEMEESTER BIJ HOOG- DRINGENDHEID DD VANAF TOT EINDE DER WERKEN (voorzien eind juni 2006) - BEKRACHTIGING 03. TIJDELIJKE POLITIEVERORDENINGEN BURGEMEESTER BIJ HOOGDRINGENDHEID DD EN DD N.A.V. FILMOPNAMES D&D PRODUCTIONS (VTM) DD EN VERHUIS MOLEN KLEMSKERKE DD KENNISNAME 04. TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING N.A.V. MANIFESTATIES TIJDENS DE MAAND MAART AANVULLEND POLITIEREGLEMENT OP HET WEGVERKEER GEMEENTEWEGEN DRIFTWEG EN MARKTSTRAAT PARKEER- EN VERKEERSVERBOD N.A.V. MARKT- EN KERMISDAGEN WIJZIGINGEN

12 06. AANVULLEND POLITIEREGLEMENT OP HET WEGVERKEER GEMEENTEWEGEN WARVINGE EN VIJFWEGESTRAAT SNELHEIDSBEPERKING +7,5 TON AANVULLING 07. KERKFABRIEK SINT-BLASIUS EINDREKENING PENNING- MEESTER ADVIES 08. KERKFABRIEK SINT-BLASIUS ONTSLAG VAN BEHEER EN TERUGGAVE BORGTOCHT VOORMALIGE PENNINGMEESTER ADVIES 09. KERKFABRIEK SINT-BLASIUS DIENSTJAARREKENING 2005 ADVIES 10. GEBRUIK GEMEENTELIJKE SPORTCENTRA TARIEVEN HERZIENING RAADSBESLUIT DD GOEDKEURING 11. VASTSTELLEN VAN EEN TARIEFREGLEMENT VOOR DE VERHUUR VAN PUBLICITEITSPANELEN IN HET SPORTCOMPLEX PIER 10 HERZIENING RAADSBESLUIT DD GOEDKEURING 12. RETRIBUTIE OP VERKOOP VAN HUISVUILZAKKEN, GEBRUIK VAN HET CONTAINERPARK EN OPHALING GROFVUIL EN SCHROOT HERZIENING RAADSBESLUIT DD GOEDKEURING 13. KERMISSEN TOT EN MET 2008 VASTSTELLEN LASTEN EN VOORWAARDEN - GOEDKEURING 14. OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN EN PLAATSEN VAN BIJKOMEND INFORMATICAMATERIEEL EN SOFTWARE T.B.V. DIVERSE ADMINISTRATIEVE DIENSTEN PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 15. OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN TAFELS EN STOELEN T.B.V. DE DIENST FEESTEN EN TOERISME PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 16. OVERHEIDSOPDRACHTEN AANMAKEN VAN BEELDEN MONG DE VOS EN EINSTEIN PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 17. OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN MACHINES, EXPLOITATIEMATERIEEL EN UITRUSTING T.B.V. HET ONDERHOUDSPERSONEEL PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 18. OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN MACHINES, EXPLOITATIEMATERIEEL EN UITRUSTING T.B.V. DE GROENDIENST PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN - 2 -

13 OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN DIVERS STRAATMEUBILAIR T.B.V. DE TECHNISCHE DIENST PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 20. OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN EEN CONTAINERLEDIGINGSSYSTEEM EN TWEE OPEN AFZETCONTAINERS T.B.V. DE TECHNISCHE DIENST PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 21. OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN DIVERS MATERIEEL T.B.V. HET JEUGDLOKAAL ONS HUIS PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 22. OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN DIVERS MATERIEEL T.B.V. DE BRANDWEER PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 23. OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN EEN TANKWAGEN T.B.V. DE BRANDWEER PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 24. OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN EN PLAATSEN VAN URNENKELDERS MET TOEBEHOREN OP DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 25. OVERHEIDSOPDRACHTEN LEVEREN VAN COLUMBARIUMELEMENTEN MET TOEBEHOREN VOOR DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN EN LEVEREN VAN NAAMPLAATJES PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 26. OVERHEIDSOPDRACHTEN UITVOEREN VAN ONDERHOUDSWERKEN AAN DE DORPSSTRAAT TUSSEN KLEMSKERKE-DORP EN DE BRUGSE BAAN PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 27. OVERHEIDSOPDRACHTEN HERINRICHTEN DOMEIN LA POTINIERE VERREKENING NR. 2 GOEDKEURING 28. OVERHEIDSOPDRACHTEN UITVOEREN VAN RESTAURATIEWERKEN AAN DE SINT-MONICAKERK FASE 1 : DAKRUITER EN BEVEILIGINGSWERKEN PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 29. OVERHEIDSOPDRACHTEN BOUWEN VAN EEN BIBLIOTHEEK LOT TELEFONIE PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN 30. OVERHEIDSOPDRACHTEN UITVOEREN VAN WERKEN IN DIVERSE ADMINISTRATIEVE GEBOUWEN PRINCIEPSBESLUIT EN WIJZE VAN GUNNEN

14 RUIMTELIJKE ORDENING ONTWERP GEMEENTELIJK STRUCTUURPLAN BREDENE ADVIES 32. MEDEDELINGEN SCHRIFTELIJKE EN MONDELINGE INTERPELLATIES II. BESLOTEN ZITTING 01. PERSONEEL IN DISPONIBILITEIT STELLEN WEGENS ZIEKTE VAN EEN ADMINISTRATIEF MEDEWERKER IN VAST VERBAND EN TOEKENNEN WACHTWEDDE 02. PERSONEEL DEFINITIEVE BENOEMING VAN EEN ADMINISTRATIEF MEDEWERKER 03. PERSONEEL DEFINITIEVE BENOEMINGEN IN VERSCHILLENDE BETREKKINGEN 04. VERGOEDING GEBRUIK PRIVATE TELEFOON T.B.V. LID SCHEPENCOLLEGE Te De Haan, 8 februari Namens het schepencollege, De gemeentesecretaris, De burgemeester, Franky MUSEEUW Christine BEIRENS

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 23 augustus 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 januari 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Ivan CATTRYSSE, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 15 maart 2006 SEC/FM/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei SEC/LV/lv 8420 DE HAAN. Aan Christine BEIRENS, burgemeester;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei SEC/LV/lv 8420 DE HAAN. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 24 mei 2006. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Onderwerp : Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE gemeenteraad - Emanuël MONBALIU bijeenroeping.

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 4 oktober 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; De Haan, 14 november 2018. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE Paul MEYERS Kurt BEIRENS,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei SEC/GS 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei SEC/GS 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 mei 2007. SEC/GS 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 december 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 22 augustus 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 31 januari 2007 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 september 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 12 december 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 april 2006 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 24.03.2011 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 6 april 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 6 april 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 6 april 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Ivan CATTRYSSE, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE GEMEENTEBESTUUR De Haan, 19 mei 2010 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE

Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE GEMEENTEBESTUUR De Haan, 17 maart 2010 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 28 september 2011. 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 10 december 2008 SEC/LV/AD 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 maart 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 maart 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 2 maart 2005 SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Ivan CATTRYSSE, burgemeester; Stefaan BEIRENS Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Emanuël MONBALIU

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 december 2011. 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 12 AUGUSTUS 2004 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 13 juni 27. SEC/LV/lv 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERTVERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 05 november 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 mei 2015. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter;

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 mei 2015. 8420 DE HAAN. Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; GEMEENTEBESTUUR De Haan, 20 mei 2015. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 22.05.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Zitting van 5 maart 2008

Zitting van 5 maart 2008 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 5 maart 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 27 augustus 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 25.03.2010 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 11 december 2006 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 07.03.2013 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI U - RAADZAAL

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI U - RAADZAAL blz. 1 TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI 2019-19.30 U - RAADZAAL OPENBARE ZITTING 1. POLITIEVERORDENING TER BESTRIJDING VAN DE VERSTORING VAN RUST EN ORDE DOOR WERKEN.

Nadere informatie

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING M., 15 november 2013 Wordt overeenkomstig artikel 21 van het gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering die in het Gemeentehuis Gemeentelijk Administratief Centrum II Ringlaan 20 1745

Nadere informatie

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN.

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 15 september 2009 Aanwezig : PAUL DUERINCKX voorzitter IVAN VANDERZEYPEN, LEEN VERRECK, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 21 APRIL 2005 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017 Gemeentebestuur EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017 SEC/AD DE HAAN Aanwezig : Peter Breemersch: burgemeester; Rudi Cattrysse, Rudy Claus, Marleen Bouwens-De Soete, Paul

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 GEMEENTE BOECHOUT 2530 Heuvelstraat 91 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 Aanwezig: Albert Mariën, burgemeester-voorzitter; Fred Entbrouxk, Michel Bruyneel, Wilfried

Nadere informatie

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik,13-09-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 9 november 211. 842 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS Peter BREEMERSCH

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2019 Ruimte - Omgeving 15 2019_CBS_00544 Organisatie van activiteiten en evenementen - Tijdelijke politieverordening - Heikant

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Aan. Wij zouden er u ten zeerste dank voor weten, indien u op deze vergadering zou willen aanwezig zijn.

Aan. Wij zouden er u ten zeerste dank voor weten, indien u op deze vergadering zou willen aanwezig zijn. PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 12 september 2005 Telefoon: 051/311301 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 20 september 2005 om 20:00

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING 23/10/14. 19u30 - raadzaal

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING 23/10/14. 19u30 - raadzaal BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING 23/10/14 19u30 - raadzaal 1. DORPSRAAD RAMSKAPELLE AKTENAME ONTSLAG STEMGERECHTIGD LID De raad wordt verzocht akte te willen nemen van de ontslagname van de heer Mathieu

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 04-12-2015 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

SEC/AD. Goedkeuring van ingevolge : inboeking van , , , , de. 2. de

SEC/AD. Goedkeuring van ingevolge : inboeking van , , , , de. 2. de Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 18.12.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, vann het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 16 S E PT EMBER 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Jaarverslag politiezone

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart 2012 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies De gemeenteraad

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 21 november OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 21 november OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 21 november 2016. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd wordt het verslag van de vorige zitting, 26 oktober 2016, goed

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

Zitting van maandag 29 april Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur

Zitting van maandag 29 april Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 29 april 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Dirk De Smul, de heer Mathias Van de

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016

Nadere informatie

Besluiten burgemeester

Besluiten burgemeester Besluiten burgemeester GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 maart 2019 Westerlo - Mobiliteit 5 2019_BB_00117 Politiereglementen. Tijdelijk politiereglement bij hoogdringendheid: snelheidsremmende maatregelen

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 26.06.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. ===================================== DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN Milieu 1. Groepsaankoop spouwmuurisolatie.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie