De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden."

Transcriptie

1 LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering. De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. 2. Aktename van de budgetwijziging 2015/2 van de kerkfabriek Sint-Eligius. De budgetwijziging 2015/2 van de kerkfabriek Sint-Eligius werd door de kerkraad vastgesteld in zitting van 25 augustus Hierbij worden geen wijzigingen aangebracht aan het exploitatiebudget. Deze budgetwijziging heeft enkel betrekking op een wijziging inzake investeringsontvangsten. De ontvangst uit de verkoop van een perceel grond levert een ontvangst op van EUR terwijl in het investeringsbudget slechts een ontvangst voorzien was van EUR. Er wordt akte genomen van de budgetwijziging nr. 2/2015 van de kerkfabriek Sint-Eligius. 3. Aktename van de budgetwijziging 2015/2 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand. De budgetwijziging 2015/2 van de kerkfabriek Onzer-Lieve-Vrouw-van Bijstand werd door de kerkraad vastgesteld in zitting van 26 augustus Hierbij worden geen wijzigingen aangebracht aan het exploitatiebudget. Deze budgetwijziging heeft enkel betrekking op het investeringsbudget waar initieel in 2015 voorzien werd in de renovatie van de kerk te financieren met een gemeentelijke investeringstoelage van EUR. In het investeringsbudget 2015 was eveneens voorzien in een ontvangst van EUR uit verkoop van privaat patrimonium, aan te wenden voor grote herstellingen, decoratiewerkzaamheden en erelonen aan de woning van de bedienaar van de eredienst. Thans wordt de aanwending via BW gewijzigd naar een investeringsbelegging, zolang het renovatiedossier van de kerk niet wordt opgestart. Er wordt akte genomen van de budgetwijziging 2015/2 van de Kerkfabriek O.-L.-Vrouw van Bijstand.

2 4. Aktename van het budget 2016 van de kerkfabriek Sint-Eligius. Het budget van de kerkfabriek Sint-Eligius 2016 werd door de kerkraad vastgesteld in zitting van 25 augustus De exploitatietoelage 2016 voorzien in het meerjarenplan bedraagt EUR. Deze voorzien in het budget 2016 bedraagt EUR. Met betrekking tot de investeringen wordt in 2016 voorzien in de vernieuwing van de calvarie op het kerkhof waarbij de kostprijs wordt geraamd op EUR. 20 % hiervan wordt gefinancierd met een gemeentelijke investeringstoelage. Er wordt akte genomen van het budget 2016 van de kerkfabriek Sint-Eligius. 5. Aktename van het budget 2016 van de kerkfabriek Sint-Dionysius. Het budget van de kerkfabriek Sint-Dionysius 2016 werd door de kerkraad vastgesteld in zitting van 22 juni De exploitatietoelage 2016 voorzien in het meerjarenplan bedraagt 0 EUR. Deze voorzien in het budget 2016 bedraagt eveneens 0 EUR. Er worden in 2016 evenmin investeringen voorzien. Er wordt akte genomen van het budget 2016 van de kerkfabriek Sint-Dionysius. 6. Aktename van het budget 2016 van de kerkfabriek Sint-Machutus. Het budget van de kerkfabriek Sint-Machutus 2016 werd door de kerkraad vastgesteld in zitting van 22 juni De exploitatietoelage 2016 voorzien in het meerjarenplan bedraagt 8.005,75 EUR. Deze voorzien in het budget 2016 bedraagt 0 EUR. Er worden in 2016 evenmin investeringen voorzien. Er wordt akte genomen van het budget 2016 van de kerkfabriek Sint-Machutus. 7. Aktename van het budget 2016 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand. Het budget van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand 2016 werd door de kerkraad vastgesteld in zitting van 31 maart De exploitatietoelage 2016 voorzien in het meerjarenplan bedraagt ,77 EUR. Deze voorzien in het budget 2016 bedraagt ,13 EUR. In het meerjarenplan werd voor 2016 een investering voorzien van EUR voor de renovatie van het kerkgebouw waarbij de gemeente 20 % of EUR ten laste neemt. Deze uitgave wordt in het budget 2016 beperkt tot EUR. Er wordt akte genomen van het budget 2016 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand.

3 8. Aktename van het budget 2016 van de kerkfabriek Sint-Ursmarus. Het budget van de kerkfabriek Sint-Ursmarus 2016 werd door de kerkraad vastgesteld in zitting van 24 juni De exploitatietoelage 2016 voorzien in het meerjarenplan bedraagt EUR. Deze voorzien in het budget 2016 bedraagt eveneens EUR. Er worden geen investeringen voorzien in het budget Er wordt akte genomen van het budget 2016 van de kerkfabriek Sint-Ursmarus. 9. Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan nr. 13 Nieuw Plein en omgeving: voorlopige aanvaarding. De gemeenteraad heeft in zitting van 14 april 2014 het principebesluit betreffende de opmaak van het GRUP nr. 13 Nieuw Plein en omgeving goedgekeurd en de opdracht gegeven hiertoe een ruimtelijk planner aan te stellen. Het voorliggend GRUP wenst een aantal nieuwe functies te integreren op en in de omgeving van het Nieuw Plein. De wijzigingen betreffen de volgende : - Aanpassing van de huidige bestemming van een deel van het woongebied gelegen ten oosten van de Sint-Eligiuskerk (= Kerkstraat), waar het bouwverbod in de zone voor koeren en hovingen wordt opgeheven; - Herbestemming van de dekenij in de Pastorijstraat van zone voor openbaar nut naar zone voor karakteristieke centrumwoning; - Herlokalisatie van het parochiaal centrum naar een onbebouwd perceel op de hoek van de Kerkhofweg met de Pastorijstraat met bestemming zone voor openbaar nut; - Herbestemming van de site van het administratief centrum op het Nieuw Plein naar zone voor handel en wonen; - Herbestemmen van de zone voor bijgebouwen en voortuin gelegen ter hoogte van de westelijke gevelrij langsheen het Nieuw Plein naar zone voor gesloten woningbouw. Het ontwerp van GRUP nr. 13 Nieuw Plein en omgeving opgesteld door Solva, wordt voorlopig aangenomen. De plannen worden onderworpen aan een openbaar onderzoek. 10. Infrastructuurwerken verbindingsweg Melkerijstraat: goedkeuren ontwerp, bestek, raming en wijze van gunnen. In uitvoering van het RUP Sint-Elooiskeer, goedgekeurd op 26 april 2012 en het bijhorend onteigeningsplan waarvan de laatste grondinnemingen thans in de laatste fase zitten, kan worden overgegaan tot de aanleg van de verbindingsweg tussen de Sint-Elooiskeer en de Pastorijstraat, Melkerijstraat genaamd. De aanleg van deze weg is enerzijds nodig als toegangsweg naar het recent aangelegde DIFTARcontainerpark. Anderzijds is het aangewezen om deze weg aan te leggen in het kader van de heraanleg van de Markt en omgeving omdat de riolering van deze nieuwe weg dient aangesloten te worden op de nieuwe riolering langs de Kerkhofweg.

4 De aanleg wordt geraamd op EUR excl. BTW, waarvan EUR ten laste van FARYS en EUR ten laste van de gemeente. VOORSTEL VAN Het ontwerp, bestek en de raming betreffende de infrastructuurwerken voor de aanleg van de verbindingsweg Melkerijstraat ten bedrage van EUR excl. BTW waarvan EUR ten laste van de gemeente, wordt goedgekeurd. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met bekendmaking. 11. Wijziging van het tracé van de voetwegen 72 en 76 ter hoogte van het RUP nr. 10 Sint-Elooiskeer : principebesluit. Door de goedkeuring van het RUP nr. 10 Sint-Elooiskeer in 2012 werd de realisatie van de uitbreiding van het containerpark en de gemeentelijke begraafplaats mogelijk gemaakt. Tevens werd hierbij de nodige ruimte voorzien om alle activiteiten van de technische uitvoeringsdienst op 1 locatie te centraliseren. Voetweg nr. 72 (waarvan reeds een gedeelte werd afgeschaft bij beslissing van de Bestendige Deputatie dd. 8 april 1977) is volledig gelegen binnen de grenzen van voormelde RUP. Daarenboven loopt ook voetweg nr. 76 dood ten gevolge van de uitbreiding van het containerpark en de bouw van een nieuwe loods voor de technische uitvoeringsdienst. Daarom werd binnen het voormelde RUP geopteerd om een nieuwe voetwegverbinding te realiseren tussen de Sint-Elooiskeer en de Kerkhofweg/Pastorijstraat, met name in de groenbuffering aan de overgang tussen het plangebied en de landschappelijk waardevolle open ruimte. Hiermee wenst het gemeentebestuur het netwerk van trage wegen rond het centrum van de gemeente te garanderen. In 2012 werd hieromtrent reeds een wijziging van het tracé van voormelde voetwegen goedgekeurd. Echter door de langdurige onderhandelingen met de eigenaar en de pachter omtrent de aankoop van de gronden werd in overleg met het provinciebestuur in 2014 besloten om het aanvraagdossier voor de wijziging van het tracé van de 2 voetwegen in te trekken en later een nieuw besluit te nemen. Aangezien inmiddels de grondverwervingen ter zake zijn gerealiseerd en het dossier voor de aanleg van de nieuwe verbindingsweg Melkerijstraat klaar is voor uitvoering, wordt aan de gemeenteraad voorgesteld om de in het verleden reeds getroffen gemeenteraadsbesluiten in te trekken en een nieuw besluit te nemen betreffende de wijziging van het tracé. Ondertussen is voldoende duidelijk dat een wijziging van het tracé van de voetwegen 72 en 76 noodzakelijk is en daarenboven zal leiden tot een beter landbouwgebruik. De voormalige gemeenteraadsbeslissingen betreffende de afschaffing van de voetwegen 72 en 76 (11 februari 2008) en de wijziging van het tracé van de voetwegen 72 en 76 (11 juni 2012 en 12 november 2012) worden ingetrokken. Het voorstel van wijziging van het tracé van de voetwegen 72 en 76 ter hoogte van het RUP nr. 10 Sint-Elooiskeer, tussen de Kerkhofweg en de Sint-Elooiskeer, wordt voorlopig goedgekeurd. Het voorstel van wijziging van het tracé wordt onderworpen aan een openbaar onderzoek.

5 GEHEIME ZITTING 12. GAS : aanwijzen van een bijkomend ambtenaar belast met het opleggen van de administratieve geldboetes. De gemeenteraad heeft in zitting van 8 september 2014 besloten een beroep te doen op de provinciale GAS-ambtenaren voor het behandelen van overlastinbreuken in de gemeente waarvoor administratieve geldboetes kunnen worden opgelegd. De provincie biedt immers aan de gemeenten die minder dan inwoners tellen de mogelijkheid provinciale ambtenaren aan te wijzen om op te treden als ambtenaar belast met het opleggen van administratieve geldboetes. De provincieraad heeft hiervoor een aantal provincieambtenaren voorgedragen die vervolgens door de gemeenteraad dienen te worden aangesteld. De cel Administratieve Sancties van het provinciebestuur heeft, in functie van haar interne organisatie en om de continuïteit van de dienstverlening te verzekeren, een bijkomende provinciale sanctionerende ambtenaar aan de provincieraad voorgesteld. De provincieraad heeft hiertoe in zitting van 27 mei 2015 mevrouw Anna Bracke, jurist bij de provinciale administratie voorgedragen als bijkomend sanctionerend ambtenaar. De gemeenteraad wordt thans verzocht om tot de formele aanstelling van mevrouw Bracke over te gaan. In aanvulling op het gemeenteraadsbesluit van 8 september 2014 wijst de gemeenteraad mevrouw Anna Bracke aan als ambtenaar belast met het opleggen van administratieve geldboetes. Kris Nachtergaele Gemeentesecretaris Joop Verzele Burgemeester

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

2. Gemeentepersoneel : verhoging van het bedrag van de maaltijdcheques van 6 naar 7 euro.

2. Gemeentepersoneel : verhoging van het bedrag van de maaltijdcheques van 6 naar 7 euro. GEMEENTE KRUISHOUTEM LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD. 20 APRIL 2009 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING.

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 18 december 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 18 december 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 24 december 2014 Gemeenteraadszitting van 18 december 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel team Organisatieontwikkeling dossiernummer:. 1700021 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte opmaak inventaris in het kader van het project 'GAS - Verkeer',

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 12 AUGUSTUS 2004 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN 08/10/2018

BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN 08/10/2018 PROVINCIE LIMBURG GEMEENTEBESTUUR DIEPENBEEK BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN 08/10/2018 001. BUDGET 2019 - KERKFABRIEK ONZE-LIEVE-VROUW VAN DE VREDE LUTSELUS, KERKFABRIEK

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD 14 december 2010 1 OPENBARE ZITTING 1.1 Begrotingswijziging 2/2010. Goedkeuring. Art. 1 : De tweede

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De exploitatietoelage verhoogt met 8.300,00 euro tot ,88 euro. Er is geen investeringstoelage voorzien.

OPENBARE VERGADERING. De exploitatietoelage verhoogt met 8.300,00 euro tot ,88 euro. Er is geen investeringstoelage voorzien. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 21 juni 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 23 augustus 2012.

Toelichting gemeenteraad van 23 augustus 2012. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 23 augustus 2012. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 25 juni 2012. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 25 oktober 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 30 mei 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 30 mei 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 juni 2017 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 27 augustus 2010 De voorzitter van de gemeenteraad,

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding budgetwijziging

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

2. Goedkeuren protocolakkoord betreffende de gemeentelijke administratieve sancties voor inbreuken op het strafwetboek (gemengde inbreuken).

2. Goedkeuren protocolakkoord betreffende de gemeentelijke administratieve sancties voor inbreuken op het strafwetboek (gemengde inbreuken). LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 6 JULI 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) AGENDA OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUITEN Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUITEN Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUITEN Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 FEBRUARI 2017 VOLGENS HET ARTIKEL 252 1 VAN HET

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

2. Rapportering financieel beheerder betreffende de visums en formele adviezen bij de voorgenomen verbintenissen van het tweede semester 2007.

2. Rapportering financieel beheerder betreffende de visums en formele adviezen bij de voorgenomen verbintenissen van het tweede semester 2007. GEMEENTE KRUISHOUTEM LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD. 11 FEBRUARI 2008 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) AGENDA OPENBARE

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1705773 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

Wijziging van de wet op de buurtwegen

Wijziging van de wet op de buurtwegen Wijziging van de wet op de buurtwegen Vernieuwde procedure voor wijzigingen aan de Atlas van de Buurtwegen De wet op de buurtwegen De wet op de buurtwegen - 10 april 1841 - Doel: betere bescherming van

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Reglement Administratieve Sancties. Politiezone HEKLA. Gemeente EDEGEM

Reglement Administratieve Sancties. Politiezone HEKLA. Gemeente EDEGEM - 1 - Reglement Administratieve Sancties Politiezone HEKLA Gemeente EDEGEM Goedgekeurd in de gemeenteraad op 18 april 2007. - 2 - HOOFDSTUK I: TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 Dit reglement is - behoudens andersluidende

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 29 mei 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 29 mei 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 juni 2018 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Nu de nodige aanpassingen werden doorgevoerd, kan de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen.

Nu de nodige aanpassingen werden doorgevoerd, kan de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen. Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2012 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Voorlopige vaststelling van het RUP zonevreemde bedrijven Ref. : RO/ec Voorafgaande besluiten

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1705773 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

zitting van dinsdag 23 januari 2018

zitting van dinsdag 23 januari 2018 zitting van dinsdag 23 januari 2018 Openbare zitting 01 Jan Vlemincktoren - Restauratie en herbestemming - goedkeuring bestek De Jan Vlemincktoren is een beschermd monument. Dit houdt in dat een renovatie,

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren.

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) VERKAVELING KRUIBEKE - ONTWERP VERKAVELINGSAKTE

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1702738 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Jaarrekening

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

zitting van 15 september 2014

zitting van 15 september 2014 zitting van 15 september 2014 Openbare zitting 01 Kerkfabriek O.L.V. ten Hemel Opgenomen - Schilde - Budget 2015 Overeenkomstig de wettelijke bepalingen zendt de Kerkfabriek O.L.V. ten Hemel Opgenomen

Nadere informatie

1 KENNISNAME BEGROTINGSWIJZIGING 2014/2 POLITIEZONE DEINZE-ZULTE

1 KENNISNAME BEGROTINGSWIJZIGING 2014/2 POLITIEZONE DEINZE-ZULTE OPENBARE ZITTING MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 1 KENNISNAME BEGROTINGSWIJZIGING 2014/2 POLITIEZONE DEINZE-ZULTE Zitting van 23 oktober 2014 De gemeenteraad neemt kennis van de begrotingswijziging

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 FEBRUARI 2015. RAADZAAL 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 FEBRUARI 2015. RAADZAAL 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 FEBRUARI 2015 RAADZAAL 19u30 1. BIJDRAGE STAD NIEUWPOORT AAN DE POLITIEZONE Aan de raad wordt gevraagd het bedrag van 2.638.239 als bijdrage van de stad Nieuwpoort

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN. Dossier nr RUP BEKINA DE ONTWERPERS:

PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN. Dossier nr RUP BEKINA DE ONTWERPERS: PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN Dossier nr 45060- RUP BEKINA OPDRACHTGEVER DATUM ONTWERPFASE OPGEMAAKT DOOR Gemeente Kluisbergen 13/08/18 26/10/18 13/12/18 Opmaak

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 03 SEPTEMBER 2015 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 03 SEPTEMBER 2015 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 03 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEURING NOTULEN VAN DE VORIGE VERGADERING De notulen van de vergadering

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 31 januari 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 31 januari 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 31 januari 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 20 december 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 maart 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015 OPENBARE ZITTING... 4 1. GOEDKEUREN LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - LEVEREN VAN HUISBRANDOLIE

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

Opvolgingsnota Actieprogramma voor onbebouwde percelen in publieke (en semi-publieke) eigendom GEMEENTE OPWIJK

Opvolgingsnota Actieprogramma voor onbebouwde percelen in publieke (en semi-publieke) eigendom GEMEENTE OPWIJK Opvolgingsnota Actieprogramma voor onbebouwde percelen in publieke (en semi-publieke) eigendom GEMEENTE OPWIJK Op 25 oktober 2012 keurde de gemeenteraad het actieprogramma goed. In uitvoering daarvan werd

Nadere informatie