DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Ons kenmerk DSO/ RIS125953_23-MRT-2005 gezien: - het raadsbesluit Uitvoering Doelstelling 2-programma, stedelijk luik: Delegatie en Organisatie Technische Bijstand, gemeente Den Haag., d.d ; - het positieve advies van de Stuurgroep D2, besluit het college, als programma-autoriteit. Besluit: - aan de Haagse Hogeschool voor de jaren 2005 t/m 2008 de volgende subsidies toe te kennen voor de uitvoering van het project HANDS ON: aan het werk, aan de slag! met nummer P2M312, zoals dit is bepaald in de schriftelijke stuurgroepvergadering van januari I een éénmalige en maximale EFRO-subsidie van ,35; II een subsidie uit het Co-financieringsfonds van ,00. Den Haag, 15 maart 2005 Het college van burgemeester en wethouders, de secretaris, de burgemeester, D.M.F. Jongen W.J. Deetman Postadres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Telefoon: Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Fax: Internetadres:

2 Toelichting voorstel toekenning D2-subsidie aan het project HANDS ON: aan het werk, aan de slag! (P2M312) 1. Procedure In het raadsbesluit Uitvoeringsconvenant Stedelijk Luik en Uitvoering Doelstelling 2- programma, stedelijk luik: Delegatie en Organisatie Technische Bijstand, gemeente Den Haag., d.d , heeft de Gemeenteraad de uitvoering van het Doelstelling 2-programma Stedelijk Luik gedelegeerd naar het college van B&W. Het college is als programma-autoriteit eindverantwoordelijk voor de doeltreffendheid en deugdelijkheid van de uitvoering en het beheer, de controle en het toezicht op de voortgang en uitvoering van het Haagse deelprogramma en medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het nationaal Enkelvoudig Programmeringsdocument (EPD), het landelijk D2-programma van de negen deelnemende steden. Het college heeft onder meer de bevoegdheid tot het toekennen van D2-subsidie en het afgeven van beschikkingen voor de afzonderlijke projecten. De Gemeenteraad stelt de publieke co-financiering van het D2-programma en van de betreffende projecten vast; voor sommige projecten is het College van B&W of de directeur van een dienst gemandateerd de co-financiering vast te stellen. Volgens de vastgestelde procedure in het Stedelijk Toetsingskader Doelstelling 2, d.d. 28 maart 2001, dient de Stuurgroep/Algemene Beheer (A.B.) het college van B&W te adviseren. De Stuurgroep bestaat uit ambtelijke vertegenwoordigers van de diensten (DSO, OCW, DSZW/WAM, bureau GSB), de ministeries van BZK, EZ, de Kamer van Koophandel, het CWI/RBA, de SWB, vertegenwoordiger buurtbeheerbedrijven en vertegenwoordigers bewonersorganisaties. Op basis van het door de gemeenteraad vastgestelde Programmaboek D2, RV 132, , is er voor project HANDS ON: aan het werk, aan de slag! een subsidie-aanvraag ontvangen. Het Programmamanagement D2 heeft deze subsidie-aanvraag voorgelegd in een schriftelijk ronde aan de Stuurgroep. De Stuurgroep heeft het voorstel voor toekenning van subsidie positief beoordeeld en adviseert de programma-autoriteit, het College van B&W, om de gevraagde subsidie toe te kennen, overeenkomstig de voorwaarden zoals vastgelegd in het stedelijk Toetsingskader. 2. Financieel overzicht 2.1. Totaal overzicht Hieronder treft u aan een financieel overzicht van het project HANDS ON: aan het werk, aan de slag!. Dit overzicht geeft onder meer inzicht in het relatieve aandeel van de EFRO-bijdrage van het project.

3 Values D2 Den Haag Centrum Zuid Code project P2M312 Project project HANDS ON: aan het werk, aan de slag! Totale projectkosten Subsidiabele projectkosten EFRObijdrage Value for money EFRO- Aandeel interventie- EFRO- % bijdrage als deel van totale projectfinanciering (%) Aandeel EFRObijdrage binnen totale maatregelbudget (%) Omvang maatregel , , ,35 50% 49,72% 15,04% Toelichting op de tabel: - Totale projectkosten: de totale kosten van het gedefinieerde project, waarvoor deels een tekort optreedt en waarvoor subsidie uit het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling (EFRO-subsidie) wordt gevraagd; - Subsidiabele projectkosten: kosten die rechtstreeks zijn toe te rekenen aan het project. Volgens Verordening 448/2004 zijn hier voor regels gesteld. De co-financiering is niet in deze tabel opgenomen; zie hiervoor de bijlage waar per project de co-financiering is vermeld; - Value for money: de mate waarin het met EFRO gesubsidieerde project bijdraagt aan de maatregeldoelstelling gerelateerd aan zowel het aandeel van de EFRO-bijdrage in de totale financiering van het project als ook het aandeel dat het project opeist in het totale maatregelbudget; - Aandeel EFRO-bijdrage als deel van totale projectfinanciering: de EFRO-bijdrage is gebonden aan het EFRO-interventie-percentage (maximale EFRO-bijdrage aan de subsidiabele kosten; dit verschilt per project, afhankelijk van het soort project, bijvoorbeeld bij de aanpak van een bedrijventerrein mag maximaal een interventie-percentage van 25% gehanteerd worden, bij een onderzoek is dit maximaal 50%); - Aandeel EFRO-bijdrage binnen totale maatregelbudget: in de laatste kolom wordt de omvang van de totale maatregel vermeld. Onder de maatregelen vallen de projecten HANDS ON: aan het werk, aan de slag! In het onderstaande wordt kort aangegeven wat het project HANDS ON: aan het werk, aan de slag! inhoudt en hoe de financiële dekking is geregeld. Aanleiding De huidige leersystemen in Nederland zijn vaak nog aanbodgericht. Dat betekent dat de voorkeuren van de docent in hoge mate bepalend zijn voor wat de leerling moet leren. In veel onderwijssituaties is het nog dagelijkse praktijk dat docenten zaken voordoen zoals oefeningen maken die deelnemers vervolgens overnemen. De op deze wijze opgebouwde kennis en kunde van de schoolverlater beantwoordt echter niet volledig aan de eisen die op de arbeidsmarkt worden gesteld. Als gevolg hiervan is het concept van de Edulabs uitgewerkt. Edulabs zijn multi-mediale leeromgevingen, waar theorie en praktijk hand in hand gaan. Leerlingen werken in als kantooromgeving opgezette lokalen samen modules door. De lokalen worden ook wel verrijkte leeromgevingen genoemd.

4 Het concept van Edulabs is gebaseerd op enkele deelconcepten: de centrale plaats van de integrale leergang, het opdoen van praktijkervaring voor een betere aansluiting op het technisch onderwijs en de waarde van deelname van het bedrijfsleven bij de integrale leergang. Doelstelling van het project Het project HANDS ON: aan het werk, aan de slag! is gericht op de realisatie van negen zogeheten Edulabs op acht basisscholen en een school voor praktijkonderwijs in het achterstandsgebied Den Haag Centrum Zuid. In deze laboratoria komen jonge kinderen op vroege leeftijd in aanraking met techniek en verwerven zij op een proefondervindelijke wijze technische kennis en vaardigheden. Hiermee wordt een positieve impuls gegeven aan de instroom in technische opleidingen en daarmee aan het benodigde aanbod van technisch geschoold personeel ten behoeve van het bedrijfsleven. Het project draagt op deze manier bij aan de werking van de (technische) arbeidsmarkt in Den Haag Centrum Zuid, hetgeen ten goede komt aan de economische ontwikkeling van het gebied. Daarnaast wordt één Edulab ingericht op de PABO zodat ook studenten tijdens hun opleiding ervaring opdoen met het concept en vervolgens toe kunnen passen tijdens hun stage of werk binnen het onderwijs. Inhoud van het project De activiteiten binnen dit project zijn onderverdeeld in verschillende fasen. Tijdens de voorbereidende fase worden de beginsituatie en specifieke wensen van de deelnemende scholen alsmede de reeds opgedane ervaringen met het Edulabs concept geïnventariseerd. Op basis daarvan worden in de volgende fase de benodigde materialen en modules aangekocht. De laboratoria worden ingericht op de scholen, waarbij een kantooromgeving wordt gecreëerd met meubilair, computers en experimentmaterialen. De laboratoria zijn bij de aanvang van het schooljaar operationeel. Hetzelfde geldt voor de betrokken leraren. Zij worden in het voorjaar van 2005 geïnstrueerd over de Edulabs, zodat zij bij het begin van het nieuwe schooljaar over voldoende kennis beschikken. Ten behoeve van de continuïteit zal er ook nascholing worden aangeboden. Bovendien zullen zoveel mogelijk studenten van de PABO op de betreffende basisscholen stage lopen, opdat zij gedurende hun opleiding al bekend raken met het Edulabs concept. Gedurende het project wordt ook aandacht besteed aan begeleiding, onderhoud, ontwikkeling en actualisatie van de materialen en modules. Tenslotte wordt de kwaliteit van het product en het proces gewaarborgd door middel van zowel certificering van de producten als gerichte training van de betrokken HCO medewerkers, die een deel van de begeleiding zullen verzorgen. Totale projectkosten: ,35 Overeenkomstig Europees voorschrift kan de toekenning van D2-subsidie pas plaats vinden, als ten tijde van de toekenning door het College de co-financiering ook geregeld is (de Europese Commissie eist een onvoorwaardelijke garantstelling c.q. beschikbaarstelling van de co-financieringsgelden).

5 Als co-financiering is beschikbaar: - bijdrage Pabo ,00 - bijdrage OTC ,00 - bijdragen deelnemende basisscholen ,00 - bijdragetechno Talentgroep 5.250,00 - bijdrage HCO ,00 - bijdrage School voor praktijkonderwijs ,00 - bijdrage uit het Co- financieringsfonds ,00 voor het resterende tekort wordt een D2-bijdrage van ,35 gevraagd Beheer programma De volgende procedure is gehanteerd voor de toekenning van subsidie: - toekenning van D2-subsidie en co-financiering van het project vindt gelijktijdig plaats en gaat zo veel mogelijk rechtstreeks naar de uitvoerder, overeenkomstig Europees voorschrift en vastgelegd in het Stedelijk Toetsingskader. Hierbij blijft de betrokken dienst verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing van het betreffende project; - het Programma-management Bureau D2 biedt de projectleider en de financië le administratie van de projecten ondersteuning, begeleiding en scholing aan, met als doel te komen tot een goede opzet van de financiële- en projectadministratie en voortgangsrapportages, overeenkomstig Europees voorschrift.

In de bijlagen staan de samenstelling van het landelijk Comité van Toezicht (CvT) en van de stedelijke Stuurgroep.

In de bijlagen staan de samenstelling van het landelijk Comité van Toezicht (CvT) en van de stedelijke Stuurgroep. rv 346 Dienst Stedelijke Ontwikkeling nr. 2000.2854 RIS 80425_001109 Den Haag, 3 november 2000 Aan de gemeenteraad Uitvoeringsconvenant Stedelijk Luik en Uitvoering Doelstelling 2- programma, stedelijk

Nadere informatie

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST - PROJECT STARTERSFONDS DEN HAAG (KVW-18)

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST - PROJECT STARTERSFONDS DEN HAAG (KVW-18) Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2009.3179 RIS 167772 TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST - PROJECT STARTERSFONDS DEN HAAG (KVW-18) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gezien:

Nadere informatie

- het positieve advies van de Stuurgroep D2, besluit het College van burgemeester en wethouders, als programma-autoriteit.

- het positieve advies van de Stuurgroep D2, besluit het College van burgemeester en wethouders, als programma-autoriteit. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2006.921 RIS137655 16-MEI-2006 TOEKENNING D2-SUBSIDIES PROJECTEN APRIL 2006 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gezien: - het raadsbesluit Uitvoering Doelstelling

Nadere informatie

gezien het voorstel over cofinanciering technische bijstand (BSD/ ).

gezien het voorstel over cofinanciering technische bijstand (BSD/ ). Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2007.4078 RIS 151329_27-DEC-2007 EFRO PROGRAMMA 2007-2013 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gezien het voorstel over cofinanciering technische bijstand (BSD/2007.3764).

Nadere informatie

Het College van Burgemeester en Wethouders

Het College van Burgemeester en Wethouders RIS298217 TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST 2014-2020 AAN DE PROJECTEN EEN INSTRUMENT VAN EN VOOR HET BEDRIJFSLEVEN IN DE BOUW (KVW-00122) EN KIEZEN VOOR KANSEN DEN HAAG (KVW-00146).

Nadere informatie

Het beleidsterrein organisatie omvat het zorgdragen voor het beheer en de ontwikkeling van:

Het beleidsterrein organisatie omvat het zorgdragen voor het beheer en de ontwikkeling van: RIS112296_09-01-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk /2003.963 RIS 112296 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. vast te stellen: Uitvoeringsbesluit Organisatie 1. Omschrijving van het beleidsterrein

Nadere informatie

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST - PROJECT LAAK NOORD SCOORT!; PROGRAMMA GEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT (23D.

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST - PROJECT LAAK NOORD SCOORT!; PROGRAMMA GEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT (23D. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1317 RIS 181379 TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST - PROJECT LAAK NOORD SCOORT!; PROGRAMMA GEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT (23D.9-752) HET COLLEGE

Nadere informatie

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST, JUNI 2013: THE HAGUE SECURITY DELTA CAMPUS EN WALSTROOM EERSTE HAVEN SCHEVENINGEN

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST, JUNI 2013: THE HAGUE SECURITY DELTA CAMPUS EN WALSTROOM EERSTE HAVEN SCHEVENINGEN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2013.812 RIS 260560 TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST, JUNI 2013: THE HAGUE SECURITY DELTA CAMPUS EN WALSTROOM EERSTE HAVEN SCHEVENINGEN HET COLLEGE

Nadere informatie

De ESF-scan laat de mogelijkheden zien.

De ESF-scan laat de mogelijkheden zien. Benieuwd naar de ESF-mogelijkheden voor uw gemeente? De ESF-scan laat de mogelijkheden zien. Radar en Raadgevend Bureau Het Grote Oost hebben een ESF-scan ontwikkeld. Middels deze ESF-scan wordt bepaald

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag, RIS116036_07-MEI-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2004.580 RIS 116036 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag, Besluit:

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2006.1170 RIS137643_16-MEI-2006 BELEIDSREGEL SUBSIDIE GELUIDSANERING HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: - het raadsbesluit 66/2005 Nota geluidsanering

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS,

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.1525 RIS 175436 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2005.901 RIS126285_06-MRT-2005 VOORLICHTING EN EXTERNE BETREKKINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. vast te stellen: Uitvoeringsbesluit Voorlichting

Nadere informatie

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST-PROJECT OVERDEKTE SKATEBAAN BINCKHORST (23D )

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST-PROJECT OVERDEKTE SKATEBAAN BINCKHORST (23D ) Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.1578 RIS 174883 TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST-PROJECT OVERDEKTE SKATEBAAN BINCKHORST (23D.170-756) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

BIJZONDERE RUIMTEN STADHUIS/BIBLIOTHEEKCOMPLEX

BIJZONDERE RUIMTEN STADHUIS/BIBLIOTHEEKCOMPLEX Gemeente Den Haag Ons kenmerk BFA/2005.74 RIS133507_08-DEC-2005 BIJZONDERE RUIMTEN STADHUIS/BIBLIOTHEEKCOMPLEX HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: het beleidskader voor de verhuur van

Nadere informatie

II. Het Uitvoeringsbesluit Organisatie overeenkomstig aan te passen.

II. Het Uitvoeringsbesluit Organisatie overeenkomstig aan te passen. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2009.2053 RIS 165342 WIJZIGING HOOFDSTRUCTUUR DSO PER 1 JULI 2009 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: met ingang van 1 juli 2009: I. Bij de Dienst Stedelijke

Nadere informatie

Datum: Adviserend

Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Versterken techniekonderwijs Holland Rijnland 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Het cofinancieringsfonds Holland

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.380 RIS 285874 SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - in

Nadere informatie

Gemeente Den Haag DSO/ RIS VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURG-PIJNACKER IV HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende:

Gemeente Den Haag DSO/ RIS VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURG-PIJNACKER IV HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende: RIS115785_29-APR-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2004.1019 RIS 115785 VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURG-PIJNACKER IV HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende: dat de raad van

Nadere informatie

Onderwerp afdoening financiële motie 2.4

Onderwerp afdoening financiële motie 2.4 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2006.059 - DSB/2005.1298 RIS 135841 Doorkiesnummer 070-353 5000/2911 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.1 RIS 280860 SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - het concept Buurthuis

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening

Aan de voorzitter van de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening Wethouder van Bouwen en Wonen M. Norder Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening Uw brief van Uw

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2007.228 - BOW/2007.1305 RIS 151081 Doorkiesnummer 070-353 5000 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

BESLUIT INZAKE INVULLING VAN HET VOOR DE MUZIEKSTUDIO IN DCR GERESERVEERDE BUDGET EN SUBSIDIËRING LOOS

BESLUIT INZAKE INVULLING VAN HET VOOR DE MUZIEKSTUDIO IN DCR GERESERVEERDE BUDGET EN SUBSIDIËRING LOOS Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2009.259 RIS 162930 BESLUIT INZAKE INVULLING VAN HET VOOR DE MUZIEKSTUDIO IN DCR GERESERVEERDE BUDGET EN SUBSIDIËRING LOOS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING ARTIKEL 49 WRO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING ARTIKEL 49 WRO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2005.3396 RIS133161_24-NOV-2005 PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING ARTIKEL 49 WRO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gezien de ledenbrief van de Vereniging

Nadere informatie

Wijzigen van de Verordening op het Lokaal Onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 met de voorziening Ouderbetrokkenheid voortgezet onderwijs.

Wijzigen van de Verordening op het Lokaal Onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 met de voorziening Ouderbetrokkenheid voortgezet onderwijs. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 26958 20 februari 2017 Wijzigen van de Verordening op het Lokaal Onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 met de voorziening Ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling en het Europees Fonds voor maritieme zaken en

Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling en het Europees Fonds voor maritieme zaken en Beleidsregel MKB-Regeling Het dagelijks bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland zijnde Management Autoriteit Noord-Nederland; gelet op de Verordening (EU) nr. 1301/2013 van het Europees Parlement

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS147008_26-JUN-2007

Gemeente Den Haag RIS147008_26-JUN-2007 Gemeente Den Haag RIS147008_26-JUN-2007 Ons kenmerk DSO/2007.1390 RIS 147008 VOORSTEL TOT EXTRA BIJDRAGE 2 SHOWCASES EN EEN BEELDBEPALEND PAND AAN DE PAUL KRUGERLAAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

de Aanbestedingsrichtlijn gemeente Den Haag te wijzigen conform de Europese aanbestedingsrichtlijnen.

de Aanbestedingsrichtlijn gemeente Den Haag te wijzigen conform de Europese aanbestedingsrichtlijnen. RIS116033_07-MEI-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2004.1411 RIS 116033 AANBESTEDINGSRICHTLIJN GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: de Aanbestedingsrichtlijn gemeente

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O.

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.329 RIS 175049 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het college, krachtens de Haagse

Nadere informatie

Ruimtelijke Ordening, Stadsvernieuwing en Volkshuisvesting

Ruimtelijke Ordening, Stadsvernieuwing en Volkshuisvesting RIS073330-000322 Gemeente Den Haag Bestuursdienst Commissie Ruimtelijke Ordening, Stadsvernieuwing en Volkshuisvesting Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Aan de leden Uw kenmerk

Nadere informatie

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang B&W.nr. 11.0700, d.d. 28-6-2011 BBnr. 11.039 Onderwerp Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang Burgemeester en wethouders besluiten:behoudens advies van

Nadere informatie

BESLUIT TECHNISCHE BIJSTAND KANSEN VOOR WEST

BESLUIT TECHNISCHE BIJSTAND KANSEN VOOR WEST Gemeente Den Haag DSO/2015.206 RIS 281929 BESLUIT TECHNISCHE BIJSTAND KANSEN VOOR WEST 2014-2020 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende: - de uitvoering van het Haags Uitvoeringsplan Kansen

Nadere informatie

VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, RIS299354 VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - op 4 december 2012 het startdocument voor de samenwerking met de Stichting Lucas

Nadere informatie

In deze raadsinformatie brief informeren wij u over de stand van zaken van het project en de te nemen stappen en besluiten.

In deze raadsinformatie brief informeren wij u over de stand van zaken van het project en de te nemen stappen en besluiten. Aan: de gemeenteraad Ons kenmerk 2584520 Bezoekadres Cranendonck 3-4 6027 RK Soerendonk Postadres Postbus 2090 6020 AB Budel www.cranendonck.nl Contactpersoon Ben Driessen T 0495-431241 E b.driessen@cranendonck.nl

Nadere informatie

RIS123603_15-feb-2005 Gemeente Den Haag

RIS123603_15-feb-2005 Gemeente Den Haag RIS123603_15-feb-2005 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BBZ/2004.19 RIS 123603 REGLEMENT VOOR DE HAAGSE BEVOLKINGSADMINISTRATIE HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op de Wet gemeentelijke basisadministratie

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale

Nadere informatie

BESLUIT BRANDWEERZORG EN RAMPENBESTRIJDING 2005

BESLUIT BRANDWEERZORG EN RAMPENBESTRIJDING 2005 RIS129203_04-JUL-2005 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BRW/2005.34 RIS 129203 BESLUIT BRANDWEERZORG EN RAMPENBESTRIJDING 2005 Het college van burgemeester en wethouders, Gelet op: artikel 1, tweede lid, artikel

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 83380 Datum : 23 september 2014 Programma : Jeugd, Welzijn en Werk en Inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Hierbij leggen wij u het plan van aanpak voor dat moet worden voorzien in een humaan alternatief voor de verslaafde prostituees van de tippelzone.

Hierbij leggen wij u het plan van aanpak voor dat moet worden voorzien in een humaan alternatief voor de verslaafde prostituees van de tippelzone. RIS116269_13-MEI-2004 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2004.083 - BOW/2004.517 RIS 116269 Doorkiesnummer 070-353 5000

Nadere informatie

BELEIDSREGELS OP GROND VAN TITEL 4.3 (BELEIDSREGELS) VAN DE ALGEMENE WET BESTUURSRECHT TEN AANZIEN VAN BELWINKELS EN INTERNETGELEGENHEDEN

BELEIDSREGELS OP GROND VAN TITEL 4.3 (BELEIDSREGELS) VAN DE ALGEMENE WET BESTUURSRECHT TEN AANZIEN VAN BELWINKELS EN INTERNETGELEGENHEDEN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2007.1958 RIS 150726 VASTSTELLING BELEIDSREGELS OP GROND VAN TITEL 4.3 (BELEIDSREGELS) VAN DE ALGEMENE WET BESTUURSRECHT T.A.V. BELWINKELS EN INTERNETAANGELEGENHEDEN HET

Nadere informatie

I. 1n te stemmen met de organisatiestructuur van The Hague Festivals ;

I. 1n te stemmen met de organisatiestructuur van The Hague Festivals ; Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2006.2955 RIS 141129_19-okt-2006 STARTNOTITIE THE HAGUE FESTIVALS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - er behoefte is aan bundeling en het creëren

Nadere informatie

ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM

ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.964 RIS 173262 ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - uit de evaluatie van

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0042 Rv. nr. + dossiernr.: 08.0042 B&W-besluit d.d.: 29-04-2008 B&W-besluit nr.: 08.0392 Naam programma +onderdeel: Sport, Cultuur en Recreatie Onderwerp: (Her)benoeming van leden van

Nadere informatie

jaar stuknr. categorie/agendanr. stuknr. B. en W /837 låçéêïéêéw= Vaarverbinding Erica-Ter Apel; gemeentelijke garantstelling

jaar stuknr. categorie/agendanr. stuknr. B. en W /837 låçéêïéêéw= Vaarverbinding Erica-Ter Apel; gemeentelijke garantstelling séêòçéâ=~~å=çé=ê~~ç=çé=öêçåç=î~å=~êíáâéäéå=nsmi=äáç=n=ëìä= É=Éå=NSVI=äáÇ=Q=î~å=ÇÉ=dÉãÉÉåíÉïÉí=EÜÉí=âÉåÄ~~ê=ã~âÉå= î~å=ïéåëéå=éå=äéçéåâáåöéå=çîéê=çåíïéêéäéëäìáí=åçääéöéfk= jaar stuknr. categorie/agendanr.

Nadere informatie

REGELING TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING INTEGRALE PLANNEN PRIMAIR ONDERWIJS EN VOORSCHOLEN DEN HAAG 2016

REGELING TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING INTEGRALE PLANNEN PRIMAIR ONDERWIJS EN VOORSCHOLEN DEN HAAG 2016 RIS300293 REGELING TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING INTEGRALE PLANNEN PRIMAIR ONDERWIJS EN VOORSCHOLEN DEN HAAG 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, gelet op: - artikel 5

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0375, d.d. 23-3-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Afdoening motie parkeren bij maatschappelijke voorzieningen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. de bijgevoegde brieven vast

Nadere informatie

VRIJGAVE VOOR INSPRAAK VAN HET (CONCEPT-)VOORONTWERP VOOR EEN BUURTFIETSENSTALLING AAN DE GOUDSBLOEMLAAN

VRIJGAVE VOOR INSPRAAK VAN HET (CONCEPT-)VOORONTWERP VOOR EEN BUURTFIETSENSTALLING AAN DE GOUDSBLOEMLAAN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1577 RIS 182099 VRIJGAVE VOOR INSPRAAK VAN HET (CONCEPT-)VOORONTWERP VOOR EEN BUURTFIETSENSTALLING AAN DE GOUDSBLOEMLAAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

Gemeente Den Haag 1. INLEIDING. de gemeenteraad

Gemeente Den Haag 1. INLEIDING. de gemeenteraad RIS097594_11-07-2002 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van de gemeenteraad Onderwerp Financiële Afronding Urban Programma Uw kenmerk Ons kenmerk rm 131/DSO RIS 097594

Nadere informatie

ADVIES. 9 februari december 2016, 20 december Onderwerp Regionale samenwerking De Kop Werkt!

ADVIES. 9 februari december 2016, 20 december Onderwerp Regionale samenwerking De Kop Werkt! ADVIES Nummer Portefeuillehouder(s): Leden Stuurgroep De Kop Werkt! Den Helder: wethouders E. Krijns en B. Haitsma Hollands Kroon: wethouders Th. Meskers en Th. Groot Schagen: wethouder J. Beemsterboer

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Eindafrekening Technische Bijstand Nijmegen Kanaalgebied

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Eindafrekening Technische Bijstand Nijmegen Kanaalgebied Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Eindafrekening Technische Bijstand Nijmegen Kanaalgebied Programma / Programmanummer Economie / 9510 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting De kosten die

Nadere informatie

Aan : de Commissie van Veiligheid, Bestuur en Financiën en de Rekeningencommissie. Onderwerp Inhuur personeel derden

Aan : de Commissie van Veiligheid, Bestuur en Financiën en de Rekeningencommissie. Onderwerp Inhuur personeel derden Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan : de Commissie van Veiligheid, Bestuur en Financiën en de Rekeningencommissie Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSD/2008.4085 - RIS

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad Agendapunt : 5.2/ Documentnr.: RV

Aan de Gemeenteraad Agendapunt : 5.2/ Documentnr.: RV Aan de Gemeenteraad Agendapunt : 5.2/290109 Documentnr.: RV08.0389 Roden, 21 januari 2009 Onderwerp Nieuwe Verordening voorzieningen huisvesting Onderwijs gemeente Noordenveld Onderdeel programmabegroting:

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W>nr. 07.0446 d.d. 24-04-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Reacties Stichting Pieterskerk en NRF op raadsbesluit garantstelling Pieterskerk BESLUITEN Behoudens advies van de commissie OWZ 1. Kennis

Nadere informatie

Verordening op de bestuurscommissie Bureau Onderwijs en Arbeidsmarkt

Verordening op de bestuurscommissie Bureau Onderwijs en Arbeidsmarkt Bijlage 3 Verordening op de bestuurscommissie Bureau Onderwijs en Arbeidsmarkt Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Regionale Sociale Dienst & Kredietbank Alblasserwaard/Vijfheerenlanden;

Nadere informatie

Ë!l ERNST &YOUNG. Assurance-rapport en rapport van bevindingen bij de herziene SISAverantwoording 2009 regeling 99 van de gemeente Haarlem

Ë!l ERNST &YOUNG. Assurance-rapport en rapport van bevindingen bij de herziene SISAverantwoording 2009 regeling 99 van de gemeente Haarlem Ë!l ERNST &YOUNG Arcadialaan 16C+D 1813 KN Alkmaar Postbus 344 1800 AH Alkmaar Tel.:+31 (0)88-407 1000 Fax:+31 (0)88-407 9205 www.ey.nl VERTROUWELIJK De gemeenteraad en het college van burgemeester en

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. B en W-besluit nr.: Naam programma: Jeugd en onderwijs

RAADSVOORSTEL. B en W-besluit nr.: Naam programma: Jeugd en onderwijs RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: Naam programma: Jeugd en onderwijs Onderwerp: DOCPROPERTY onderwerp1 \* MERGEFORMAT (Vaststelling Programma en Overzicht onderwijshuisvesting

Nadere informatie

BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT

BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1468 RIS 181629 BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014

SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2014.542 RIS 274416 SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. Vast te stellen

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. De voorzitter van Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale zaken

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. De voorzitter van Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale zaken Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS121702_09-nov-2004 Regnr.BOW/ Den Haag, 9 november 2004

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS121702_09-nov-2004 Regnr.BOW/ Den Haag, 9 november 2004 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche sv 2004.471 RIS121702_09-nov-2004 Regnr.BOW/2004.1454 Den Haag, 9 november 2004 Inzake: notitie BBL-beleid De gemeenteraad

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 10 oktober 2007 / 211/2007. Fatale termijn: besluitvorming vóór: 10 oktober 2007

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 10 oktober 2007 / 211/2007. Fatale termijn: besluitvorming vóór: 10 oktober 2007 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 10 oktober 2007 / 211/2007 Fatale termijn: besluitvorming vóór: 10 oktober 2007 Onderwerp Bijdrage Project GO! Gelderland Onderneemt! Programma / Programmanummer

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart.

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. gemeente Eindhoven Raadsnummer 11R4481 Inboeknummer 11bst01486 Beslisdatum B&W 30 augustus 2011 Dossiernummer 11.35.753 RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. Inleiding Om Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

Wethouder van Onderwijs en Dienstverlening. Onderwerp Technische vragen over opheffing Het Agé

Wethouder van Onderwijs en Dienstverlening. Onderwerp Technische vragen over opheffing Het Agé Wethouder van Onderwijs en Dienstverlening Ingrid van Engelshoven Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie

Agenda vergadering B&W - 1 -

Agenda vergadering B&W - 1 - Agenda vergadering B&W - 1-0. ALGEMEEN 1. (1157) Uitnodigingen. Uitnodiging Gemeente Molenwaard inzake Nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2015 in Bleskensgraaf 2. (1163) B&W concept besluitenlijst d.d. 16

Nadere informatie

Tijdens de raadsvergadering op 30 oktober 2003 heeft de raad de motie 6.8 (Van Lente, De Jong, en Van der Zalm) aangenomen:

Tijdens de raadsvergadering op 30 oktober 2003 heeft de raad de motie 6.8 (Van Lente, De Jong, en Van der Zalm) aangenomen: Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2004.062 - BOW/2003.1571 RIS115222_06-apr-2004 Doorkiesnummer 070-353 5000 E-mailadres

Nadere informatie

Opdrachtgever project Werknemer in opleiding : ministerie van OCW

Opdrachtgever project Werknemer in opleiding : ministerie van OCW Datum: 20 februari 2012 Ons kenmerk: JK1.12.009 Begeleidingsmodel Werknemer in opleiding Opdrachtgever project Werknemer in opleiding : ministerie van OCW Wout Schafrat Gijs van de Beek Preventie en duurzaamheid

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Subsidie aan leerwerkbedrijven Kennemerland BV (Perspectief) Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Fred Vonk, Telefoon 5115096 E-mail: fvonk@haarlem.nl STZ/JOS Reg.nr. 2012/264202

Nadere informatie

VASTSTELLING REGELING GESCHILLEN WSW- EN CAO WELZIJN-PERSONEEL 2011

VASTSTELLING REGELING GESCHILLEN WSW- EN CAO WELZIJN-PERSONEEL 2011 Gemeente Den Haag Ons kenmerk HGR/2011.12 RIS 180930 VASTSTELLING REGELING GESCHILLEN WSW- EN CAO WELZIJN-PERSONEEL 2011 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende de toelichting, Besluit:

Nadere informatie

Besluitvorming. Plafond/streefbedrag 10.000.000. Minimumbedrag 0

Besluitvorming. Plafond/streefbedrag 10.000.000. Minimumbedrag 0 Criteria Naam en nummer Soort Instellingsdatum Besluitvorming Nut en noodzaak Functie Doel Ambtelijk beheerder Voeding Toelichting B0442003 Reserve Cofinancieringsfonds Kennis en innovatie Bestemmingsreserve

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS149003_25-SEP-2007

Gemeente Den Haag RIS149003_25-SEP-2007 Gemeente Den Haag RIS149003_25-SEP-2007 Ons kenmerk BSD/2006.1278 MODELBRUIKLEENOVEREENKOMST COMPUTER- EN COMMUNICATIEAPPARATUUR BURGEMEESTER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gezien: het bepaalde

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Gemeente Bussum Vaststellen Perspectiefnota 2015 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Openbaar Lichaam Park Lingezegen CONCEPT BEGROTING 2016

Openbaar Lichaam Park Lingezegen CONCEPT BEGROTING 2016 Openbaar Lichaam Park Lingezegen CONCEPT BEGROTING 2016 13 februari 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemeen... 4 3. Begroting... 5 4. Begroting... 5 4. Toelichting bij de begroting... 7 LASTEN...

Nadere informatie

METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG

METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG Retouradres: Postbus 12600,2500 DJ Den Haag Colleges van B&W in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag U w brief van U w k enmer k Ons kenmerk Burgemees ter/2013. aanbiedingvoor

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG

RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG tussen Stichting Stadion Ontwikkeling N.V. ADO Den Haag H.P. Beheer B.V. en de gemeente s-gravenhage 25 maart 2009 Streefkerk Advocaten Postbus 716 2270 AS

Nadere informatie

Europees Sociaal Fonds. Mede mogelijk gemaakt door Europese Unie, Ondernemen INHOLLAND. biedt haar kennis, vraagt uw expertise. Samen boeken we winst

Europees Sociaal Fonds. Mede mogelijk gemaakt door Europese Unie, Ondernemen INHOLLAND. biedt haar kennis, vraagt uw expertise. Samen boeken we winst Mede mogelijk gemaakt door Europese Unie, Europees Sociaal Fonds Ondernemen INHOLLAND biedt haar kennis, vraagt uw expertise Samen boeken we winst Dubbele winst Welke zaken houden uw organisatie bezig?

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel Amsterdam

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel Amsterdam Aan begunstigde: Woningstichting Eigen Haard Nieman Postbus 67065 1060JB Amsterdam Projectnaam: Made@De Overkant-leren, creeren, produceren&verkopen Projectnummer: 23A.012 Datum besluit: 07-04-2011 Subsidiebeschikking

Nadere informatie

Budgethoudersregeling

Budgethoudersregeling Budgethoudersregeling 1 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam, 1. Overwegende, a) dat er per 19 maart een nieuw bestuurlijk stelsel in werking getreden waarbij bestuurlijke

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING INNOVATIES IN HET ONDERWIJS DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING INNOVATIES IN HET ONDERWIJS DEN HAAG 2017 SUBSIDIEREGELING INNOVATIES IN HET ONDERWIJS DEN HAAG 2017 RIS296406 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het college in de Haagse Educatieve Agenda 2014-2018 Kwaliteit

Nadere informatie

Gemeente Rotterdam 2 6 JAN 2010. College van Burgemeester en Wethouders. Gemeenteraad Rotterdam

Gemeente Rotterdam 2 6 JAN 2010. College van Burgemeester en Wethouders. Gemeenteraad Rotterdam Gemeente Rotterdam College van Burgemeester en Wethouders College van Burgemeester en Wethouders Bezoekadres: Stadhuis Coolsingel 40 Rotterdam Postadres: Postbus 70012 3000 KP Rotterdam Website: www.rotterdam.nl

Nadere informatie

Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG VOOR OUDERS MET EEN SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE

Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG VOOR OUDERS MET EEN SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSW/2013.289 RIS 269163 BELEIDSREGEL TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG VOOR OUDERS MET EEN SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende

Nadere informatie

REGELING CLIËNTENRAAD SOCIAAL DOMEIN EN DE DEELRADEN PARTICIPATIE, WMO EN JEUGD DEN HAAG 2015

REGELING CLIËNTENRAAD SOCIAAL DOMEIN EN DE DEELRADEN PARTICIPATIE, WMO EN JEUGD DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSW/2015.137 RIS 287728 REGELING CLIËNTENRAAD SOCIAAL DOMEIN EN DE DEELRADEN PARTICIPATIE, WMO EN JEUGD DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE

Nadere informatie

Onderwerp: Aanpassen drempelbedragen Strategisch Inkoop- en aanbestedingsbeleid in verband met economische crisis

Onderwerp: Aanpassen drempelbedragen Strategisch Inkoop- en aanbestedingsbeleid in verband met economische crisis svoorstel Onderwerp: Aanpassen drempelbedragen Strategisch Inkoop- en aanbestedingsbeleid in verband met economische crisis Portefeuillehouder: T. Houwing-Haisma Personeel, Juridische Zaken en Communicatie

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0135 Rv. nr.: 11.0135 B en W-besluit d.d.: 6-12-2011 B en W-besluit nr.: 11.1214 Naam programma: Jeugd en onderwijs Onderwerp: Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van de uitbreiding

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, RIS133696_13-DEC-2005 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2005.956 RIS 133696 REGELING DIENSTWONINGEN EN EMOLUMENTEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gelet op het bepaalde in artikel 15:1:18

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel Amsterdam

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel Amsterdam Aan begunstigde: Economische Zaken gemeente Amsterdam van Ark Postbus 2133 1000CC Amsterdam Projectnaam: Innovatieregio Amsterdam: integratie kennis, kunde, kassa Projectnummer: 21A.007 Datum besluit:

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK

INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Halderberge. Nr. 63039 13 juli 2015 Organisatieregling gemeente Halderberge 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge; gelet

Nadere informatie

m. van der meer BP Lie Plan van scholen

m. van der meer BP Lie Plan van scholen SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 12G200662 477860 / 477860 ONDERWERP Plan van scholen 2013-2016. m. van der meer BP Lie AGENDANUMMER D1 BELEIDSPROGRAMMA/FACETAGENDA

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2015.113 RIS 281442 SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - het gewenst is ter invulling

Nadere informatie

Bestemmingsplannen in de Binckhorst (zie plattegrond in bijlage 1)

Bestemmingsplannen in de Binckhorst (zie plattegrond in bijlage 1) Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Ruimte Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSO/2013.1331

Nadere informatie

te DE Afdeling Auteur Datum

te DE Afdeling Auteur Datum Inhoud: Wijzigingsverordening Aan College van Burgemeester en Wethouders Registratiedat. Registratienr II 1 5. 0 0 0 7 5 9 0 te DE Afdeling Werk, en Zorg Relatie RAADPLEEGBAAR NA BESLUIT [ Ja Nee ] Advies

Nadere informatie

In deze brief beantwoorden wij uw vragen omtrent jaarrekeningen 2001 en 2002 van stichting LUX.

In deze brief beantwoorden wij uw vragen omtrent jaarrekeningen 2001 en 2002 van stichting LUX. Fractie Nijmegen Nu de heer Ben van Hees Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG. gezien het raadsvoorstel intrekken van het besluit uit 1993 (rv 191)

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG. gezien het raadsvoorstel intrekken van het besluit uit 1993 (rv 191) Gemeente Den Haag RIS105553_16-05-2003 Ons kenmerk BSW/2003.121 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG gezien het raadsvoorstel intrekken van het besluit uit 1993 (rv 191) Besluit de volgende

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 191 lnboeknummer OOU002531 Beslisdatum 26 september 2000 Dossiernummer 039.202 RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0690, d.d. 23 juni 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Voortgangsrapportage project Biodiversiteits-actieplan Lekker groen in en om Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1.

Nadere informatie

Gemeentebestuur Spui boulevard 300

Gemeentebestuur Spui boulevard 300 DORDRECHT 0> A an de gemeenteraad Gemeentebestuur Spui boulevard 300 3311 GR DORDRECHT Datum 13 april 2010 Begrotingsprogramma Werk en Scholing en -thema opgroeien en onderwijs Betreft Jaarrekening 2008

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Toekomst regionale samenwerking. Bestuur Besluitvorming Toekomst regionale samenwerking. Beleid en regie W. Hilboezen P.J.

Raadsvoorstel. Toekomst regionale samenwerking. Bestuur Besluitvorming Toekomst regionale samenwerking. Beleid en regie W. Hilboezen P.J. Titel Nummer 13/73 Toekomst regionale samenwerking Datum 30 oktober 2013 Programma Fase Onderwerp Bestuur Besluitvorming Toekomst regionale samenwerking Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0085 Rv. nr..: 10.0085 B&W-besluit d.d.: 31-8-2010 B&W-besluit nr.: 10.0864 Naam programma +onderdeel: Stedelijke Ontwikkeling. Onderwerp: Rekenvergoeding aanbesteding Lammenschanspark.

Nadere informatie