- het positieve advies van de Stuurgroep D2, besluit het College van burgemeester en wethouders, als programma-autoriteit.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "- het positieve advies van de Stuurgroep D2, besluit het College van burgemeester en wethouders, als programma-autoriteit."

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/ RIS MEI-2006 TOEKENNING D2-SUBSIDIES PROJECTEN APRIL 2006 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gezien: - het raadsbesluit Uitvoering Doelstelling 2-programma, stedelijk luik: Delegatie en Organisatie Technische Bijstand, gemeente Den Haag, d.d. 9 november 2000; - het positieve advies van de Stuurgroep D2, besluit het College van burgemeester en wethouders, als programma-autoriteit. Besluit: I. een éénmalige maximale EFRO-bijdrage toe te kennen aan de onderstaande projecten: P1M211- Verkeersmaatregelen Binckhorst ,00 P2M314 - Innovatie & Ondernemerscollege Minor Ondernemen & Innoveren ,00 P2M318 - Werkbeurs Centrum en Werkbeurs Schilderswijk/Transvaal ,00 II. het reeds beschikte EFRO-bijdrage voor het project P2M316 - Poppyns Nanny Pilot Project van ,00 te verhogen met ,00. III. In te stemmen met het verzenden van de bovengenoemde beschikkingen (DSO/ , DSO/ en DSO ). Den Haag, 9 mei 2006 Het college van burgemeester en wethouders, de secretaris, de burgemeester, D.M.F. Jongen W.J. Deetman Postadres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Telefoon: Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Fax: Internetadres:

2 DSO/ Toelichting: Stand van zaken D2-programma en toekenning D2-subsidie aan projecten april 2006, d.d. 6 april Procedure De procedure van subsidie-toekenning is vastgelegd in het raadsbesluit Uitvoeringsconvenant Stedelijk Luik en Uitvoering Doelstelling 2-programma, stedelijk luik: Delegatie en Organisatie Technische Bijstand, gemeente Den Haag., d.d Hierin heeft de Gemeenteraad de uitvoering van het Doelstelling 2-programma Stedelijk Luik gedelegeerd naar het college van B&W. Het college is als programma-autoriteit eindverantwoordelijk voor de doeltreffendheid en deugdelijkheid van de uitvoering en het beheer, de controle en het toezicht op de voortgang en uitvoering van het Haagse deelprogramma en medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het nationaal Enkelvoudig Programmeringsdocument (EPD), het landelijk D2-programma van de negen deelnemende steden. Het college heeft de bevoegdheid tot het toekennen van D2-subsidie en publieke cofinanciering via het afgeven van beschikkingen voor de afzonderlijke projecten. Volgens de vastgestelde procedure in het Stedelijk Toetsingskader Doelstelling 2, d.d. 28 maart 2001, dient de Stuurgroep/Algemene Beheer (A.B.) het college van B&W te adviseren. De Stuurgroep bestaat onder meer uit vertegenwoordigers van de ministeries van BZK en EZ, de Kamer van Koophandel, e.a. Het Programmamanagement D2 heeft deze subsidieaanvragen voorgelegd aan de Stuurgroep. De Stuurgroep heeft het voorstel voor toekenning van subsidie aan de volgende projecten positief beoordeeld en adviseert de programma-autoriteit, het College van B&W, om de gevraagde subsidie toe te kennen, overeenkomstig de voorwaarden zoals vastgelegd in het stedelijk Toetsingskader:

3 DSO/ Financieel overzicht 2.1. Totaal overzicht Onderstaande projecten zijn door diensten en externe instellingen ontwikkeld, waarbij de cofinanciering in principe rond en akkoord is. Values D2 Den Haag Centrum Zuid (euro s) code Project Totale projectkosten P1M211 P2M314 P2M318 P2M316 Subsidiabele projectkosten EFRO Bijdrage Value for Money EFRO Deel Interventie % EFRO totale projectko sten % Deel EFRO binnen maatregel % Omvang Maatregel Verkeersmaatregelen Binckhorst Innovatie & ,23 11, Ondernemerscollege Minor Ondernemen & Innoveren Werkbeurs Centrum ,2 en Werkbeurs Schilderswijk/ Transvaal Aanvulling Poppyns *) *) *) ,9 Nanny Pilot Project Totaal *) Betreft een aanvulling op de beschikking DSO/ , (zie ook toelichting Besluit College B&W DSO/ d.d ). Inclusief de aanvulling zijn de totale kosten ,00; dekking: cofinancieringsfonds Gemeente Den Haag ,00; bijdrage ROC ID College ,00, EFRO-subsidie-bijdrage ,00. Toelichting op de tabel: - Totale projectkosten: de totale kosten van het gedefinieerde project, waarvoor deels een tekort optreedt en waarvoor subsidie uit het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling (EFRO-subsidie) wordt gevraagd; - Subsidiabele projectkosten: kosten die rechtstreeks zijn toe te rekenen aan het project. Volgens Verordening 448/2004 zijn hier voor regels gesteld. - Value for money: de mate waarin het met EFRO gesubsidieerde project bijdraagt aan de maatregeldoelstelling gerelateerd aan zowel het aandeel van de EFRO-bijdrage in de totale financiering van het project als ook het aandeel dat het project opeist in het totale maatregelbudget; - Aandeel EFRO-bijdrage als deel van totale projectfinanciering: de EFRO-bijdrage is gebonden aan het EFRO-interventiepercentage (maximale EFRO-bijdrage aan de subsidiabele kosten; dit verschilt per project, afhankelijk van het soort project, bijvoorbeeld bij de aanpak van een bedrijventerrein mag maximaal een interventiepercentage van 25% gehanteerd worden, bij een onderzoek is dit maximaal 50%); - Aandeel EFRO-bijdrage binnen totale maatregelbudget: in de laatste kolom wordt de omvang van de totale maatregel vermeld. Onder de maatregelen vallen de projecten.

4 DSO/ Toelichting projecten In het onderstaande wordt per project kort aangegeven wat het project inhoudt en hoe de financiële dekking is geregeld P1M211 Verkeersmaatregelen Binckhorst Doel van dit project is het tot stand brengen van verbeterde condities voor bedrijfsactiviteiten door middel van investeringen in toegankelijkheid van het bedrijventerrein de Binckhorst. De volgende maatregelen van structurele aard worden getroffen: - capaciteitsverhoging van met verkeerslichten geregelde kruisingen door uitbreiding van opstelcapaciteit en verbeteren van het regelprogramma; - vrijliggende voorzieningen voor openbaar vervoer; - capaciteitsuitbreidingen wegvakken. Locaties: - kruising Binckhorstlaan Mercuriusweg - aansluiting Regulusweg - Saturnusstraat - kruisingen Maanweg Regulusweg en Maanweg - Binckhorstlaan De financiering van het project is als volgt geregeld: bron Toelichting ex. BTW incl. BTW Eigen middelen Meerjarig Investeringsplan Gemeente Den Haag (MIP), jaarschijf 2005 Den Haag (Besluit B&W d.d (DSO/ ) Europese Unie EFRO-subsidiebijdrage Totaal De totale subsidiabele kosten dienen inclusief BTW verantwoord te worden. Dit geldt niet voor de BTW bekostigd uit eigen middelen. Deze BTW wordt gedeclareerd bij het BTW-compensatiefonds en behoort niet tot de projectkosten. Hierdoor bedragen de subsidiabele kosten van het project ( ). Het project wordt uitgevoerd gedurende de periode 1 september 2005 (startdatum) tot en met 31 augustus 2007 (einddatum) P2M314 Innovatie & Ondernemerscollege Minor Ondernemen & Innoveren Aanleiding: Het lectoraat Ondernemen & Innoveren van de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk beoogt het kennisgebied rondom de relatie tussen ondernemen en innovatie tot ontwikkeling te brengen en daarmee de economische ontwikkeling van de regio te stimuleren en te versterken door middel van het doen van toegepast onderzoek binnen het bedrijfsleven. Parallel daaraan zal een impuls worden gegeven aan het onderwijs en aan kennisuitwisseling met de omgeving. In dat kader heeft het lectoraat in september 2005 het Innovatie & Ondernemerscollege (I&OC)

5 DSO/ geopend. Het I&OC moet uitgroeien tot een expertisecentrum op het gebied van ondernemen & innoveren en daarin een spilfunctie vervullen in Den Haag. Het I&OC wil onderwijs combineren met toegepast onderzoek in lijn met landelijke beleidsontwikkelingen. Onderwijs Voor het onderwijs richt het lectoraat zich in eerste instantie op het brede terrein van economie, gedrag en maatschappij, informatica en techniek. Gezamenlijk met de leden van de kenniskring - docenten afkomstig uit deze opleidingen - zullen tal van activiteiten ontwikkeld worden om te komen tot vernieuwing en verbetering van het onderwijsaanbod op het gebied van ondernemen en innoveren. Via het lectoraat zullen ook projecten opgestart worden met bedrijven uit de regio waaraan studenten kunnen deelnemen in de vorm van een stageplaats, onderwijsproject of als onderdeel van een afstudeeropdracht. Onderzoek Het lectoraat richt zich op de relatie tussen ondernemen en innoveren. Vanuit de gedachte dat ook het innovatieproces geïnnoveerd moet worden is een belangrijk uitgangspunt binnen het lectoraat dat vernieuwing niet alleen door het management moet worden gestimuleerd, maar de kans moet krijgen zich evenzeer 'van onder op' te ontwikkelen. De rol van het management is er dan één die primair gericht is op het creëren van ruimte voor vernieuwing en het stimuleren van ondernemerschap. Omgeving De noodzaak tot vernieuwing van producten, diensten of processen maakt innovatie tot een van de belangrijkste thema s in de strategievorming van bedrijven, ook in de regio Haaglanden. Doelstelling: De primaire doelstelling van dit project is om het Innovatie & Ondernemerscollege op te zetten en te verankeren binnen de hogeschool. Het doel is om een kennis- en expertisecentrum op te gaan zetten waarin tal van activiteiten worden ontwikkeld gericht op ondernemerschap en innovatie. Zo wordt gedacht om de huidige minor in aangepaste vorm aan te bieden aan high potentials van het MKB. Daarnaast wordt gedacht om in samenwerking met SPARK (zie de minor open te stellen voor buitenlandse studenten die met plannen rondlopen om een eigen bedrijf te starten. Bovendien wordt overwogen om een speciaal traject te ontwikkelen voor duale studenten. Om landelijke ontwikkelingen te volgen wordt nagedacht om aan te sluiten bij een initiatief dat recent door Staatssecretaris Rutte is ondersteund, namelijk de invoering van een landelijk HBO Certificaat Ondernemerschap. Dit initiatief beoogt ondernemerschap te stimuleren bij studenten, in het bijzonder het opstarten van eigen bedrijven. Het kan ook bijdragen aan de noodzakelijke verankering van ondernemerschap binnen bestaande opleidingen van hogescholen. Onderzoek krijgt ook een plaats binnen het expertisecentrum van het Innovatie & Ondernemerscollege; in de vorm van zowel kortlopende als langlopende onderzoeksprojecten. Inhoud project: Het Innovatie & Ondernemerscollege Haagse Hogeschool/TH Rijswijk is in september 2005 de minor "Ondernemen & Innoveren" gestart. Deze onderwijsmodule wordt aangeboden aan alle studenten van de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk. Daarnaast is de minor ook open voor studenten van andere onderwijsinstellingen en voor externe deelnemers vanuit het bedrijfsleven, overheid en andere (maatschappelijke) organisaties.

6 DSO/ Om de studenten / deelnemers voldoende ruimte te bieden moeten zij adequaat gefaciliteerd worden. Daarbij moet gedacht worden aan een kantoor/werkruimte, computers en een spreekkamer. Onder meer daarvoor wordt subsidie aangevraagd. De minor Ondernemen & Innoveren heeft als doel door middel van een volledig vraag- en competentiegestuurd programma, gebaseerd op de competenties Ondernemen en Innoveren en ondersteund door een e-learning leeromgeving, de student/deelnemer te laten ervaren wat ondernemen en innoveren is. Deze ervaringen worden ingezet voor het ontwikkelen van een persoonlijke visie ten aanzien van ondernemen en innoveren. Het traject dat studenten/deelnemers daarin afleggen moet uiteindelijk leiden tot een eindrapport met als doel de verworven competenties in te kunnen zetten voor toekomstige succesvolle ondernemende en innoverende activiteiten, zoals het introduceren van nieuwe producten, diensten en/of processen met het doel die succesvol in de markt te zetten, het starten van een eigen onderneming enz. Reikwijdte van het project: In samenwerking met een aantal opleidingen van de HHS en samen met het bedrijfsleven en diverse koepel- en brancheorganisaties uit de regio Haaglanden wordt de minor verder ontwikkeld en uitgevoerd en het idee van het I&OC verder uitgewerkt. Er zal een communicatieplan worden uitgewerkt,gericht op het creëren van awareness in de regio van het bestaan van het I&OC en het aanwakkeren van interesse om als partner met het I&OC samen te werken of deel te nemen aan te ontwikkelen activiteiten. De volgende communicatie en informatie activiteiten worden onder andere voorzien: - Officiële opening van het I&OC voorjaar van 2006, waarbij het lectoraat een symposium wil organiseren met als thema Innoveren en Ondernemen in de regio Haaglanden. - ontwikkeling van een interactieve website waarin de mogelijkheid ontstaat om te communiceren met het MKB in de regio. - Ontwikkeling van promotiemateriaal voor het I&OC. De totale subsidiabele projectkosten bedragen De Haagse Hogeschool draagt een bedrag van bij. De Provincie Zuid Holland draagt aan cofinanciering bij. De EFRO-bijdrage is en is maximaal 19,3 % van de totale subsidiabele kosten van het project (interventiepercentage). De dekking is als volgt geregeld: Bron Financiering Haagse Hogeschool personele lasten: lectoraat O&I t.b.v. Ontwikkeling Haagse Hogeschool personele lasten: lectoraat O&I t.b.v. Uitvoering Haagse Hogeschool - bijdrage interne verrekening Opleidingen Haagse Hogeschool EFRO-subsidiebijdrage Totaal Het project wordt uitgevoerd gedurende de periode 1 september 2005 (startdatum) tot en met 31 december 2008 (einddatum).

7 DSO/ P2M318 Werkbeurs Centrum en Werkbeurs Schilderswijk/Transvaal Doelstelling project: Binnen een bedrijfsverzamelgebouw werken de ketenpartners Uitvoering Werknemersverzekeringen (UWV), Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en de dienst SZW van de Gemeente samen op het gebied van reïntegratie en het verstrekken van uitkeringen aan werkzoekenden. De intensieve samenwerking binnen een bedrijfsverzamelgebouw leidt tot een grotere klantgerichtheid en effectiviteit. Doelstellingen van deze samenwerking in een bedrijfsverzamelgebouw zijn een kwaliteitsverhoging van de dienstverlening aan de klant en een vermindering van het volume uitkeringsgerechtigden (WW-, WWB-, en IOAW). Op deze wijze wordt een bijdrage geleverd aan het terugdringen van de langdurige werkloosheid. Dit zal leiden tot een hogere (arbeids)participatie van kwetsbare groepen en bijdragen aan het opvullen van nog openstaande vacatures. De vernieuwing binnen de Werkbeurs is het geheel van een nieuw ontwikkeld integraal werkproces met bijdragen van de ketenpartners. De ambitie van dit project is gelegen om binnen de ketensamenwerking een nieuwe benadering te kiezen om de dienstverlening efficiënter en effectiever aan te bieden. Het gezamenlijk opereren van de 3 ketenpartners onder de naam Werkbeurs waarbij een op elkaar afgestemd werkproces wordt gehanteerd, is een vernieuwende manier van klantbenadering. De klanten worden niet meer geconfronteerd met instanties die volgtijdelijk hun dienstverlening aanbieden maar worden gelijktijdig, afhankelijk van de gestelde diagnose, ondersteund en geactiveerd, om de zelfredzaamheid te bevorderen en uitstroom uit de uitkering te bevorderen. Inhoud project: De verbouw en inrichtingskosten van de te realiseren Werkbeursvestigingen. Bij de vorming van Werkbeurs Schilderswijk-Transvaal en Werkbeurs Centrum worden de ketenpartners, die betrokken zijn bij de inkomensvoorziening en de reïntegratie van werklozen, op één locatie binnen het gebied Schilderswijk-Transvaal en op één locatie binnen het gebied Centrum gehuisvest. Op elk van deze locaties zal een Beursvloer worden ingericht, waar de ketenpartners integraal hun dienstverlening aan hun klanten aanbieden. Deze dienstverlening zal in een, voor de klanten gestroomlijnd proces worden aangeboden waardoor er sprake is van een éénloket benadering. De totale subsidiabele projectkosten bedragen ,00. De EFRO-bijdrage is en maximaal 50% van de totale subsidiabele kosten van het project. De dekking is verder als volgt geregeld: Bron Financiering Gemeente Den Haag - Middelen Concern toegevoegd aan budget Dienst SZW, als Incidentele knelpunten onder B22 Bedrijfsverzamelgebouwen toegevoegd aan budget Dienst SZW Gemeente Den Haag (vastgelegd in nota wethouder F&C Uitkomsten begrotings-retraite d.d (BSD/ )). EFRO-subsidiebijdrage Totaal Het project wordt uitgevoerd gedurende de periode 1 januari 2006 (startdatum) tot en met 31 december (einddatum).

8 DSO/ P2M316 Aanvulling Poppyns Nanny Pilot Project De aanvrager het ROC ID College doet een beroep op de Europese bijdrage vanuit het Doelstelling 2- programma voor Den Haag Centrum Zuid, waarvoor het projectplan Het Poppyns Nanny Pilot Project is opgesteld en waarvoor het College van B&W op 4 oktober 2005 een beschikking heeft afgegeven. De onderstaande kosten en dekking zijn via besluit van het College van B&W op 4 oktober 2005 vastgesteld en via de beschikking is er een EFRO-bijdrage toegekend aan het project Poppyns Nanny Pilot. Overzicht eerst begrote subsidiabele kosten Begrotingspost Kosten Evaluatie en onderzoek Exploitatie Management en beheer Projectmanagement Promotie en publiciteit Voorbereiding Niet verrekenbare BTW Totale projectkosten Overzicht vastgestelde financiering Bron Financiering ROC ID College Gemeente Den Haag (co- financieringsfonds) EFRO-subsidiebijdrage Totaal Gedurende de uitvoering van het project is geconstateerd dat aanvullende activiteiten moeten worden uitgevoerd om het project professioneel en succesvol te kunnen afronden. De aanvullend uit te voeren activiteiten hebben betrekking op het opzetten van een tweetalige website, een vervolg op het gehouden marktonderzoek, het verder uitbreiden van het ontwikkeltraject, het ontwikkelen van een verscherpt assesment, het opzetten van een examenorganisatie en het aanstellen van een pilotcoördinator. De Stuurgroep Doelstelling 2 Den Haag Centrum Zuid is van mening dat het verzoek van het ID College zal leiden tot een hoger kwalitatief project, waarbij een aantal redenen de aanvulling/het wijzigen van het project rechtvaardigt. * De situatie die leidt tot extra te maken kosten was vooraf niet te voorzien. Er is dus sprake van nieuwe inzichten die tijdens de uitvoering tot stand kwamen. * De extra kosten zijn niet anders te financieren. Er is geen ruimte in het bestaande budget. De co- financiering die naast de extra EFRO-subsidie nodig is wordt beschikbaar gesteld.

9 DSO/ * Er is niet alleen sprake van extra kosten, daartegenover staan ook extra activiteiten die in het oorspronkelijke projectplan niet waren voorzien. (zie de hierboven genoemde aanvullende activiteiten). * De extra activiteiten/kosten die worden gefinancierd hebben aantoonbare meerwaarde voor het project en daardoor voor de doelstellingen van het D2 programma. Er worden extra resultaten gehaald die aansluiten op de doelstellingen van het D2 programma en niet vooraf al waren te voorzien. De extra activiteiten zijn noodzakelijk om met het project het beoogde resultaat te kunnen halen. De projectkosten voor de uitvoering van deze aanvullende activiteiten worden geraamd op ,=. De financiële dekking hiervoor is 50% EFRO zijnde ,00, de overige 50% komt voor rekening van het ID College. Zie hiervoor onderstaande overzichten. Overzicht bijgestelde begroting Begrotingspost Kosten Evaluatie en onderzoek Exploitatie Management en beheer Projectmanagement Promotie en publiciteit Voorbereiding Niet-verrekenbare BTW Totale projectkosten Overzicht nieuwe financiering Bron Financiering Gemeente Den Haag, BSD/BIZ Wervingsfonds april-augustus ROC ID College EFRO-subsidiebijdrage Totaal Het project wordt uitgevoerd gedurende de periode 1 mei 2005 (startdatum) tot en met 28 februari 2007 (einddatum). 4. Beheer programma De volgende procedure is gehanteerd voor de toekenning van subsidie: - toekenning van D2-subsidie en cofinanciering van het project vindt gelijktijdig plaats en gaat zo veel mogelijk rechtstreeks naar de uitvoerder, overeenkomstig Europees voorschrift en vastgelegd in het Stedelijk Toetsingskader. Hierbij blijft de betrokken dienst verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing van het betreffende project; - het Programmamanagement Bureau D2 biedt de projectleider en de financiële administratie van de projecten ondersteuning, begeleiding en scholing aan, met als doel te komen tot een goede opzet van de financiële- en projectadministratie en voortgangsrapportages, overeenkomstig Europees voorschrift.

DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Ons kenmerk DSO/2005.679 RIS125953_23-MRT-2005 gezien: - het raadsbesluit Uitvoering Doelstelling

Nadere informatie

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST - PROJECT STARTERSFONDS DEN HAAG (KVW-18)

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST - PROJECT STARTERSFONDS DEN HAAG (KVW-18) Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2009.3179 RIS 167772 TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST - PROJECT STARTERSFONDS DEN HAAG (KVW-18) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gezien:

Nadere informatie

gezien het voorstel over cofinanciering technische bijstand (BSD/ ).

gezien het voorstel over cofinanciering technische bijstand (BSD/ ). Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2007.4078 RIS 151329_27-DEC-2007 EFRO PROGRAMMA 2007-2013 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gezien het voorstel over cofinanciering technische bijstand (BSD/2007.3764).

Nadere informatie

Het College van Burgemeester en Wethouders

Het College van Burgemeester en Wethouders RIS298217 TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST 2014-2020 AAN DE PROJECTEN EEN INSTRUMENT VAN EN VOOR HET BEDRIJFSLEVEN IN DE BOUW (KVW-00122) EN KIEZEN VOOR KANSEN DEN HAAG (KVW-00146).

Nadere informatie

In de bijlagen staan de samenstelling van het landelijk Comité van Toezicht (CvT) en van de stedelijke Stuurgroep.

In de bijlagen staan de samenstelling van het landelijk Comité van Toezicht (CvT) en van de stedelijke Stuurgroep. rv 346 Dienst Stedelijke Ontwikkeling nr. 2000.2854 RIS 80425_001109 Den Haag, 3 november 2000 Aan de gemeenteraad Uitvoeringsconvenant Stedelijk Luik en Uitvoering Doelstelling 2- programma, stedelijk

Nadere informatie

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST, JUNI 2013: THE HAGUE SECURITY DELTA CAMPUS EN WALSTROOM EERSTE HAVEN SCHEVENINGEN

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST, JUNI 2013: THE HAGUE SECURITY DELTA CAMPUS EN WALSTROOM EERSTE HAVEN SCHEVENINGEN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2013.812 RIS 260560 TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST, JUNI 2013: THE HAGUE SECURITY DELTA CAMPUS EN WALSTROOM EERSTE HAVEN SCHEVENINGEN HET COLLEGE

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Voor subsidieverlening in het kader van het Innovatiebudget Werk en Bijstand indieningstermijn 1 juli oktober 2004

Aanvraagformulier. Voor subsidieverlening in het kader van het Innovatiebudget Werk en Bijstand indieningstermijn 1 juli oktober 2004 Aanvraagformulier Voor subsidieverlening in het kader van het Innovatiebudget Werk en Bijstand 2004 indieningstermijn 1 juli 2004-1 oktober 2004 1 I. Algemene gegevens Naam_ project Naam gemeente/instantie

Nadere informatie

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST - PROJECT LAAK NOORD SCOORT!; PROGRAMMA GEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT (23D.

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST - PROJECT LAAK NOORD SCOORT!; PROGRAMMA GEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT (23D. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1317 RIS 181379 TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST - PROJECT LAAK NOORD SCOORT!; PROGRAMMA GEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT (23D.9-752) HET COLLEGE

Nadere informatie

De ESF-scan laat de mogelijkheden zien.

De ESF-scan laat de mogelijkheden zien. Benieuwd naar de ESF-mogelijkheden voor uw gemeente? De ESF-scan laat de mogelijkheden zien. Radar en Raadgevend Bureau Het Grote Oost hebben een ESF-scan ontwikkeld. Middels deze ESF-scan wordt bepaald

Nadere informatie

Het beleidsterrein organisatie omvat het zorgdragen voor het beheer en de ontwikkeling van:

Het beleidsterrein organisatie omvat het zorgdragen voor het beheer en de ontwikkeling van: RIS112296_09-01-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk /2003.963 RIS 112296 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. vast te stellen: Uitvoeringsbesluit Organisatie 1. Omschrijving van het beleidsterrein

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2006.1170 RIS137643_16-MEI-2006 BELEIDSREGEL SUBSIDIE GELUIDSANERING HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: - het raadsbesluit 66/2005 Nota geluidsanering

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS,

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.1525 RIS 175436 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel Amsterdam

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel Amsterdam Aan begunstigde: Woningstichting Eigen Haard Nieman Postbus 67065 1060JB Amsterdam Projectnaam: Made@De Overkant-leren, creeren, produceren&verkopen Projectnummer: 23A.012 Datum besluit: 07-04-2011 Subsidiebeschikking

Nadere informatie

Procedure aanvragen S3- projecten/ initiatieven Versie augustus 2018

Procedure aanvragen S3- projecten/ initiatieven Versie augustus 2018 Procedure aanvragen S3- projecten/ initiatieven Versie augustus 2018 Een project / initiatief kan worden gefinancierd uit de module Zorgvernieuwing (S3-gelden), mits de aanvraag voldoet aan de procedure

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 10 oktober 2007 / 211/2007. Fatale termijn: besluitvorming vóór: 10 oktober 2007

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 10 oktober 2007 / 211/2007. Fatale termijn: besluitvorming vóór: 10 oktober 2007 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 10 oktober 2007 / 211/2007 Fatale termijn: besluitvorming vóór: 10 oktober 2007 Onderwerp Bijdrage Project GO! Gelderland Onderneemt! Programma / Programmanummer

Nadere informatie

Onderwerp: Aanvraag ESF-subsidie Actieve Inclusie 2014 2016 Reg.nummer: 2014/379169

Onderwerp: Aanvraag ESF-subsidie Actieve Inclusie 2014 2016 Reg.nummer: 2014/379169 Collegebesluit Onderwerp: Aanvraag ESF-subsidie Actieve Inclusie 2014 2016 Reg.nummer: 2014/379169 1 Inleiding; Sinds mei 2014 is er een nieuwe ESF-subsidieregeling van kracht. Een belangrijke wijziging

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel aan de Raad. Formulierenbrigade. Klik hier voor de reactie d.d. 21 november 2006 van het college van B&W

Initiatiefvoorstel aan de Raad. Formulierenbrigade. Klik hier voor de reactie d.d. 21 november 2006 van het college van B&W Klik hier voor de reactie d.d. 21 november 2006 van het college van B&W Initiatiefvoorstel aan de Raad Datum raadsvergadering 29 november 2006 Nummer voorstel: 215/2006 Onderwerp: Initiatiefvoorstel van

Nadere informatie

BESLUIT TECHNISCHE BIJSTAND KANSEN VOOR WEST

BESLUIT TECHNISCHE BIJSTAND KANSEN VOOR WEST Gemeente Den Haag DSO/2015.206 RIS 281929 BESLUIT TECHNISCHE BIJSTAND KANSEN VOOR WEST 2014-2020 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende: - de uitvoering van het Haags Uitvoeringsplan Kansen

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad RIS109225_14-10-2003 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van de gemeenteraad Uw kenmerk Ons kenmerk rm 157 - BSW/03/522 RIS 109225 Doorkiesnummer 070-353 5000 E-mailadres

Nadere informatie

DORDRECHT. Aan. de gemeenteraad

DORDRECHT. Aan. de gemeenteraad *P DORDRECHT Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT T 14 078 F (078) 770 8080 www.dordrecht.nl Datum 4 december 2012 Begrotingsprogramma

Nadere informatie

M E M O. : de gemeenteraad. : het college van burgemeester en wethouders. Datum : oktober : analyse en maatregelen.

M E M O. : de gemeenteraad. : het college van burgemeester en wethouders. Datum : oktober : analyse en maatregelen. M E M O Aan Van : de gemeenteraad : het college van burgemeester en wethouders Datum : oktober 2015 Onderwerp : analyse en maatregelen Inleiding: Met de invoering van de Participatiewet is de Incidentele

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O.

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.329 RIS 175049 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het college, krachtens de Haagse

Nadere informatie

Wie kan subsidie aanvragen? Iedere rechtspersoon of natuurlijke persoon kan LEF subsidie aanvragen, mits ingeschreven in de Kamer van Koophandel.

Wie kan subsidie aanvragen? Iedere rechtspersoon of natuurlijke persoon kan LEF subsidie aanvragen, mits ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Veelgestelde vragen LEF 6 nov 2015 Waarom een Lokaal Economisch Fonds? De gemeente stimuleert de economie en werkgelegenheid in Utrecht. Het Lokaal Economische Fonds, met een budget van 8 miljoen euro,

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Gemeente Bussum Vaststellen Perspectiefnota 2015 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Onderwerp Datum 26 oktober 2012 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Venray 2013 Pagina 1 van 6 De raad van Venray, gelezen het advies van de Cliëntenraad WWB van 16 oktober 2012, gelezen

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio Aan begunstigde: Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart de heer P. Struijs Vasteland 12e 3011BL Rotterdam Projectnaam: LNG Dual fuel voor de Binnenvaart Projectnummer: 22Z.011 Datum besluit: 25-02-2011

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel Rotterdam

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel Rotterdam Aan begunstigde: Mobiel Erfgoed Centrum de heer R Schuddeboom Postbus 247 3CL Rotterdam Projectnaam: MEC-Innovatie Projectnummer: 21R.5 Datum besluit: 15-3-212 Subsidiebeschikking in het kader van het

Nadere informatie

BESLUITNOTA. Sluitende aanpak jongeren naar startkwalificatie en werk. Regio Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren

BESLUITNOTA. Sluitende aanpak jongeren naar startkwalificatie en werk. Regio Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren BESLUITNOTA Sluitende aanpak jongeren naar startkwalificatie en werk Regio Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren Aan : Bestuurlijk overleg: gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren provincie

Nadere informatie

AANVRAGEN COFINANCIERINGSFONDS, AANVRAAGRONDE SEPTEMBER 2016

AANVRAGEN COFINANCIERINGSFONDS, AANVRAAGRONDE SEPTEMBER 2016 RIS295102 AANVRAGEN COFINANCIERINGSFONDS, AANVRAAGRONDE SEPTEMBER 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS overwegende dat: - de Richtlijn voor het Cofinancieringsfonds (RIS 283930) bepaalt dat

Nadere informatie

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST-PROJECT OVERDEKTE SKATEBAAN BINCKHORST (23D )

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST-PROJECT OVERDEKTE SKATEBAAN BINCKHORST (23D ) Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.1578 RIS 174883 TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST-PROJECT OVERDEKTE SKATEBAAN BINCKHORST (23D.170-756) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio Aan begunstigde: Acquit Business Development BV de heer W.G.L. de Jong Marnestraat 6 2497NE Den Haag Projectnaam: Delft Aardwarmte Pilot-Project (DAPP) Projectnummer: 21Z.017 Datum besluit: 08-06-2011

Nadere informatie

Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling en het Europees Fonds voor maritieme zaken en

Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling en het Europees Fonds voor maritieme zaken en Beleidsregel MKB-Regeling Het dagelijks bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland zijnde Management Autoriteit Noord-Nederland; gelet op de Verordening (EU) nr. 1301/2013 van het Europees Parlement

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2008MME13-1 -

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2008MME13-1 - PS2008MME13-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 6 mei 2008 Nummer PS : PS2008MME13 Afdeling : ECV Commissie : MME Registratienummer : 2008int221948 Portefeuillehouder : Ekkers Titel

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Uitvoering Convenant Inburgering en ondernemerschap

Nota van B&W. Onderwerp Uitvoering Convenant Inburgering en ondernemerschap Nota van B&W Onderwerp Uitvoering Convenant Inburgering en ondernemerschap Portefeuille H. van der Molen Auteur Mevr. E.Z. Tuboly Telefoon 5113618 E-mail: e.tuboly@haarlem.nl SZ/WWGZ Reg.nr. 2008/79104

Nadere informatie

Reïntegratieverordening. werk en bijstand

Reïntegratieverordening. werk en bijstand Reïntegratieverordening werk en bijstand Midden-Delfland, augustus 2004 1 De Raad van de gemeente Midden-Delfland, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2004,

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2005.901 RIS126285_06-MRT-2005 VOORLICHTING EN EXTERNE BETREKKINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. vast te stellen: Uitvoeringsbesluit Voorlichting

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel Amsterdam

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel Amsterdam Aan begunstigde: Economische Zaken gemeente Amsterdam van Ark Postbus 2133 1000CC Amsterdam Projectnaam: Innovatieregio Amsterdam: integratie kennis, kunde, kassa Projectnummer: 21A.007 Datum besluit:

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Project : Toeleiding naar scholing en werk van jongeren met een Roma achtergrond in Lelystad. Aanleiding

Plan van Aanpak. Project : Toeleiding naar scholing en werk van jongeren met een Roma achtergrond in Lelystad. Aanleiding Plan van Aanpak Project : Toeleiding naar scholing en werk van jongeren met een Roma achtergrond in Lelystad. Aanleiding De gemeente Lelystad heeft in juni 2013 een plan gemaakt inzake de aanpak van multiproblematiek

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente

Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Cofinanciering Regionale proeftuin Cultuur om de hoek 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang De jeugd in de regio Holland

Nadere informatie

Beschikking. Beleidsregel sociale veiligheid Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking. Beleidsregel sociale veiligheid Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 Postbank 1070176 Onderwerp Beleidsregel

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend

Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Aanvragen cofinancieringsfonds Holland Rijnland 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang In 2016 heeft het Algemeen Bestuur ingestemd met

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS147008_26-JUN-2007

Gemeente Den Haag RIS147008_26-JUN-2007 Gemeente Den Haag RIS147008_26-JUN-2007 Ons kenmerk DSO/2007.1390 RIS 147008 VOORSTEL TOT EXTRA BIJDRAGE 2 SHOWCASES EN EEN BEELDBEPALEND PAND AAN DE PAUL KRUGERLAAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de Raad,

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de Raad, POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Langestraat 24 Aan de gemeenteraad TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 10 juli 2014 H. Teussink UW BRIEF VAN UW KENMERK DOORKIESNUMMER (053)

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling 'Haarlemmermeer doet mee!'.

Het college van burgemeester en wethouders is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling 'Haarlemmermeer doet mee!'. gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Portefeuillehouder S. Bak Collegevergadering 2 juli 2013 Inlichtingen Rob Kouwenhoven Registratienummer 2013.0050749 1. Samenvatting Wat willen we bereiken?

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 31 977 Wijziging van de Wet op de jeugdzorg in verband met het opnemen van een gemeentelijke verantwoordelijkheid voor de jeugdketen Nr. 9 DERDE

Nadere informatie

ESF doelstelling 3 MEER PERSPECTIEF MET ESF!

ESF doelstelling 3 MEER PERSPECTIEF MET ESF! ESF doelstelling 3 I N F O R M A T I E V O O R G E M E E N T E N MEER PERSPECTIEF MET ESF! ESF doelstelling 3 Het scheppen van nieuwe en betere banen en het ontwikkelen van vaardigheden van de beroepsbevolking.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. -Wijzigen van de verordening "Reïntegratie Anw-ers en niet-uitkeringsgerechtigden" in die zin dat volgende artikelen worden ingevoegd:

RAADSVOORSTEL. -Wijzigen van de verordening Reïntegratie Anw-ers en niet-uitkeringsgerechtigden in die zin dat volgende artikelen worden ingevoegd: Gemeente Bergen op Zoom RVB02-0046 ifcvirgadewng AUG. 2002 RAADSVOORSTEL Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp Penaal \: : Wijzigen van de verordening "Reïntegratie Anw-ers en nietuitkeringsgerechtigden"

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand

Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Paragraaf 1 Algemene Bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit besluit wordt verstaan onder: a. uitkeringsgerechtigden: personen

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG PRO/VSO. Noord - Limburg Gemeente Venlo. 1 oktober 2014 Versie 3 (definitief)

SUBSIDIEAANVRAAG PRO/VSO. Noord - Limburg Gemeente Venlo. 1 oktober 2014 Versie 3 (definitief) SUBSIDIEAANVRAAG PRO/VSO Noord - Limburg Gemeente Venlo 1 oktober 2014 Versie 3 (definitief) Inleiding Hierbij ontvangt u de gegevens voor het aanvragen van ESF subsidie voor PRO/VSO scholen in uw arbeidsmarktregio.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.380 RIS 285874 SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - in

Nadere informatie

Onderwerp: Vangnetuitkering BUIG 2017

Onderwerp: Vangnetuitkering BUIG 2017 Vergadering gemeenteraad d.d. 19 juli 2018 Agenda nummer 6 Portefeuillehouder: wethouder de heer M. Joostens Onderwerp: Vangnetuitkering BUIG 2017 Korte inhoud: Personen die niet genoeg inkomen of vermogen

Nadere informatie

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2009

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2009 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2009 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heemskerk Officiële naam regeling Re-integratieverordening Wet werk en

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2010;

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2010; CVDR Officiële uitgave van Eemsmond. Nr. CVDR63088_1 11 oktober 2016 Re-integratieverordening 2010 De raad van de gemeente Eemsmond; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2007.228 - BOW/2007.1305 RIS 151081 Doorkiesnummer 070-353 5000 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Organisatie: Gemeente Eindhoven Print datum: :11:08 Datum verzonden: :07:29. Regeling: ESF A 2016

Inhoudsopgave. Organisatie: Gemeente Eindhoven Print datum: :11:08 Datum verzonden: :07:29. Regeling: ESF A 2016 A 2016 Organisatie: Gemeente Eindhoven Inhoudsopgave Stap 1: Projectgegevens 2 Stap 2: Omschrijving projectactiviteiten 3 Stap 3: Projectcoördinatie en -administratie 5 Stap 4: Inkomsten uit activiteiten

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014

SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2014.542 RIS 274416 SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. Vast te stellen

Nadere informatie

Besluitvorming. Plafond/streefbedrag 10.000.000. Minimumbedrag 0

Besluitvorming. Plafond/streefbedrag 10.000.000. Minimumbedrag 0 Criteria Naam en nummer Soort Instellingsdatum Besluitvorming Nut en noodzaak Functie Doel Ambtelijk beheerder Voeding Toelichting B0442003 Reserve Cofinancieringsfonds Kennis en innovatie Bestemmingsreserve

Nadere informatie

Onderwerp afdoening financiële motie 2.4

Onderwerp afdoening financiële motie 2.4 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2006.059 - DSB/2005.1298 RIS 135841 Doorkiesnummer 070-353 5000/2911 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM

ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.964 RIS 173262 ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - uit de evaluatie van

Nadere informatie

Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Lemsterland. gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d.

Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Lemsterland. gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Lemsterland. De raad van de gemeente Lemsterland; gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 6 december 2010; gelet op de artikelen 7, 8,

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Project Leren en Werken Zuid Kennemerland/Haarlem Portefeuille mr. M Divendal Auteur Mv A.M. Lans Telefoon 5114165 E-mail: llans@haarlem.nl SZW/BB Reg.nr. 2008/203316

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA B 1 07/122 sççêöéëíéäç=äéëäìáí= Het beleidsplan Werk en Inkomen vast te stellen.

categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA B 1 07/122 sççêöéëíéäç=äéëäìáí= Het beleidsplan Werk en Inkomen vast te stellen. o~~çëîççêëíéä= jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2007 RA07.0012 B 1 07/122 låçéêïéêéw= Beleidsplan Werk en Inkomen 2007-2010 Portefeuillehouder: G. Evenhuis Dienst Publiek Algemene

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio Aan begunstigde: Kenniscentrum Plantenstoffen de heer L.A. Mur ABC Westland 128 2685DB Poeldijk Projectnaam: Extractenbibliotheek Projectnummer: Datum besluit: 08-07-2013 in het kader van het EFRO Doelstelling

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Stichting Holland Health De heer T.G.V. van Veen Delaunay Postbus 68 1800 AB ALKMAAR

Gedeputeerde Staten. Stichting Holland Health De heer T.G.V. van Veen Delaunay Postbus 68 1800 AB ALKMAAR POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Stichting Holland Health De heer T.G.V. van Veen Delaunay Postbus 68 1800 AB ALKMAAR Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon M. Lindeman SHV/SUB/A Doorkiesnummer (023) 514 4138

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio Aan begunstigde: Stichting Incubator Utrecht de heer O. Schoots Yalelaan 40 3584CM Utrecht Projectnaam: Life Science Incubator Utrecht Projectnummer: Datum besluit: 01-11-2012 Subsidiebeschikking in het

Nadere informatie

Subsidieregeling aanpak jeugdwerkloosheid regio Midden Brabant

Subsidieregeling aanpak jeugdwerkloosheid regio Midden Brabant Subsidieregeling aanpak jeugdwerkloosheid regio Midden Brabant Artikel 1 Karakter regeling Deze subsidieregeling is een regeling als bedoeld in artikel 2 lid 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio Aan begunstigde: Stichting Waag Society mevrouw Marleen Stikker Nieuwmarkt 4 1012CR Amsterdam Projectnaam: CineGrid Amsterdam Projectnummer: 21M.007 Datum besluit: 27-04-2010 Subsidiebeschikking in het

Nadere informatie

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren d.d.

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren d.d. De raad van de gemeente Echt-Susteren, Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren d.d. Gelet op het bepaalde in de Wet werk en bijstand (WWB), de Wet inkomensvoorziening oudere

Nadere informatie

cultuuronderwijs: het onderwijs gericht op het bereiken van de kerndoelen in het leergebied Kunstzinnige oriëntatie van het primair onderwijs;

cultuuronderwijs: het onderwijs gericht op het bereiken van de kerndoelen in het leergebied Kunstzinnige oriëntatie van het primair onderwijs; Tijdelijke Regeling Flankerende Projecten Cultuureducatie met Kwaliteit 2014 Fonds voor Cultuurparticipatie Maart 2014 Het bestuur van de Stichting Fonds voor Cultuurparticipatie, Gelet op artikel 3 van

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag, RIS116036_07-MEI-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2004.580 RIS 116036 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag, Besluit:

Nadere informatie

Voorgesteld besluit Het Meerjarenbeleidskader Participatiebeleid Werk en Wederkerigheid vast te stellen

Voorgesteld besluit Het Meerjarenbeleidskader Participatiebeleid Werk en Wederkerigheid vast te stellen Raadsvoorstel jaar Raad categorie/agendanr. B. en W. 2015 RA15.0005 B 1 15/123 Onderwerp: Meerjarenbeleidskader Participatiebeleid Werk en Wederkerigheid Portefeuillehouder: B. Arends Afdeling : Participatie

Nadere informatie

Nota aan burgemeester en wethouders

Nota aan burgemeester en wethouders Nota aan burgemeester en wethouders Vergadering: 08-01-2013 Portefeuillehouder: mw. M. Hamberg Onderwerp Wetswijzigingen kinderopvang 2013, vaststellen hoogte compensatie ouderbijdrage Samenvatting De

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 10 december 2008. Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 10 december 2008. Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011 Aan de raad AGENDAPUNT 3 Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011 Voorstel: 1. De kaders uit het beleidsplan 'Werken werkt!' vaststellen, zijnde: a. als doelstellingen: - het bevorderen van de mogelijkheden

Nadere informatie

RAADSBESLUIT. gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d ;

RAADSBESLUIT. gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d ; RAADSBESLUIT Onderwerp: Dagtekening: nummer: 1e wijziging van de Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ Asten 2010 1 februari 2011.. De raad van de gemeente Asten; gezien het voorstel van het college

Nadere informatie

2017, Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling STiP-banen Den Haag

2017, Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling STiP-banen Den Haag GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-gravenhage. Nr. 37520 8 maart 2017 Subsidieregeling conciërgetaken in primair en voortgezet onderwijs Den Haag 2017, Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling

Nadere informatie

Informatiesessie. OPZuid 2014-2020. Workshop Projectvoorbereiding

Informatiesessie. OPZuid 2014-2020. Workshop Projectvoorbereiding Informatiesessie OPZuid 2014-2020 Workshop Projectvoorbereiding Pieter Liebregts, programmamanager Stimulus Programmamanagement Terneuzen, 3 maart 2015 Inhoud Subsidieaanvraag in detail Beoordelingsproces

Nadere informatie

De gemeente Beuningen verzoekt door middel van deze brief in aanmerking te komen voor een Incidenteel aanvullende uitkering (IAU) over 2014.

De gemeente Beuningen verzoekt door middel van deze brief in aanmerking te komen voor een Incidenteel aanvullende uitkering (IAU) over 2014. GEMEENTE r&śĺé* BEUNINGEN Toetsingscommissie WWB Postbus 91.546 2509 EC DEN HAAG Datum Kenmerk Kenmerkcode Uw contact Telefoon Onderwerp 21 JUL 2015 UI15.06161 llll Sarah Albers 14 024 Aanvraag IAU 20144

Nadere informatie

3833AM1. BOA-ACP T.a.v... Larikslaan AM LEUSDEN

3833AM1. BOA-ACP T.a.v... Larikslaan AM LEUSDEN > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag BOA-ACP T.a.v... Larikslaan 1 3833 AM LEUSDEN 3833AM1 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

Wijzigen van de Verordening op het Lokaal Onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 met de voorziening Ouderbetrokkenheid voortgezet onderwijs.

Wijzigen van de Verordening op het Lokaal Onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 met de voorziening Ouderbetrokkenheid voortgezet onderwijs. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 26958 20 februari 2017 Wijzigen van de Verordening op het Lokaal Onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 met de voorziening Ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Versterking innovatiesysteem Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland

AANVRAAGFORMULIER Versterking innovatiesysteem Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier is bedoeld voor conceptdoeleinden. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier op de webportal van Stimulus Programmamanagement

Nadere informatie

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2009.333 BSD2009.5357 RIS 169116 Doorkiesnummer 070-353 3684 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

Aanvraagformulier Professionalisering Muziekonderwijs op de pabo s

Aanvraagformulier Professionalisering Muziekonderwijs op de pabo s Aanvraagformulier Professionalisering Muziekonderwijs op de pabo s 1. Toelichting en basisvoorwaarden Welkom bij Mijn Fonds. Om een subsidie aan te vragen dient u de onderstaande formulier-onderdelen volledig

Nadere informatie

Beleidsregel ondersteuningsmogelijkheden jeugd 2015 Eijsden-Margraten

Beleidsregel ondersteuningsmogelijkheden jeugd 2015 Eijsden-Margraten Beleidsregel ondersteuningsmogelijkheden jeugd 2015 Eijsden-Margraten Het college van burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten: Gelet op artikel 4.81 van de AWB; Overwegende dat - er behoefte is

Nadere informatie

Nadere regels stimuleringsfonds voor circulaire bedrijvigheid Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere;

Nadere regels stimuleringsfonds voor circulaire bedrijvigheid Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere; Nadere regels stimuleringsfonds voor circulaire bedrijvigheid 2019 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere; gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3 van

Nadere informatie

Europees Sociaal Fonds (ESF) en Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (EFMB)

Europees Sociaal Fonds (ESF) en Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (EFMB) 17 mei 2017 Toelichting bij het Rapport bij de Nationale verklaring 2017 Europees Sociaal Fonds (ESF) en Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (EFMB) Voor de belangrijkste bevindingen van de

Nadere informatie

Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard!

Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! > www.vrom.nl Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! 2e Tender Waddenfonds 8 september tot en met 17 oktober 2008 Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! 2e Tender

Nadere informatie

P Onderwerp Verslag over de uitvoering (VODU) WWB, IOAWIZ, Bbz 2004

P Onderwerp Verslag over de uitvoering (VODU) WWB, IOAWIZ, Bbz 2004 gemeente Haarlemmermeer P Onderwerp Verslag over de uitvoering (VODU) WWB, IOAWIZ, Bbz 2004 Portefeuillehouder H. Tuning Steiler IWarcel van der Vaart Collegevergadering 19 Juli 2005 Raadsvergadering 22

Nadere informatie

Raadsvoorstel 4 juli 2012 AB RV

Raadsvoorstel 4 juli 2012 AB RV Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 4 juli 2012 AB12.00617 RV2012.060 Gemeente Bussum Vaststellen Regeling 65 Plus Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Regeling Toekomstgerichte Scholing FLOW

Regeling Toekomstgerichte Scholing FLOW Regeling Toekomstgerichte Scholing FLOW Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie bij woningcorporaties, heeft het FLOW-bestuur in afstemming met sociale partners besloten dat zij meer wil doen om werkgevers

Nadere informatie

Europees Sociaal Fonds (ESF) en Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (EFMB)

Europees Sociaal Fonds (ESF) en Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (EFMB) 16 mei 2018 Europees Sociaal Fonds (ESF) en Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (EFMB) Voor de belangrijkste bevindingen van de Algemene Rekenkamer verwijzen wij naar ons Rapport bij de Nationale

Nadere informatie

Workshop Projectvoorbereiding

Workshop Projectvoorbereiding Regionale voorlichtingsbijeenkomst OPZuid 2014-2020 Workshop Projectvoorbereiding Inhoud Subsidieaanvraag in detail Beoordelingsproces Subsidieaanvraag in detail Uit welke documenten bestaat de aanvraag?

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

Toelichting bij aanvraagformulier Ondernemersfonds Centrum s-hertogenbosch

Toelichting bij aanvraagformulier Ondernemersfonds Centrum s-hertogenbosch Algemeen: De Stichting (SOCH) beheert het budget van het Ondernemersfonds Binnenstad conform de werkwijze en voorwaarden zoals vastgelegd in: del 11 maart 2014 Deze documenten zijn beschikbaar op www.soch.nl

Nadere informatie

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand 2004

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand 2004 RAADSBESLUlT De raad van de gemeente Papendrecht; gelezen het voorstel van het college d.d. 18 juni 12004; nummer 041 12004; gelet op anikei 147, eerste lid van de Gemeentewet, de anikelen 7 en 8 en 10

Nadere informatie

Ministerie van Economische Zaken

Ministerie van Economische Zaken Ministerie van Economische Zaken > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Nederland Maritiem Land Directoraat-generaal Drecbe Topsectoren en Industriebetejd Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 14894 30 september 2010 Herplaatsing regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 17 september 2010,

Nadere informatie

Onderwerp Kredietaanvraag ten behoeve van het traject bestuurlijke bedrijfsvoering gemeente Noordenveld

Onderwerp Kredietaanvraag ten behoeve van het traject bestuurlijke bedrijfsvoering gemeente Noordenveld Raadd.d.2*l^' l Aan de gemeenteraad Roden, 15 december 2010 G E M E E N T E t N OORDENVELD Agendapunt: 6.3/22122010 Documentnr.: RV10.0505 BesWt: Onderwerp Kredietaanvraag ten behoeve van het traject bestuurlijke

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Ontsluiting werkzoekendenbestand Reg.nummer: 2013/311890

Raadsstuk. Onderwerp: Ontsluiting werkzoekendenbestand Reg.nummer: 2013/311890 Raadsstuk Onderwerp: Ontsluiting werkzoekendenbestand Reg.nummer: 2013/311890 1 Inleiding Het ministerie van SZW stelt een decentralisatie-uitkering (rijksbudget) van 5 miljoen beschikbaar voor regionale

Nadere informatie