Apothekersvereniging van Brus sel Kolonel Bourgstraat, bus Brussel UPB-AVB: - Tel:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Apothekersvereniging van Brus sel Kolonel Bourgstraat, bus Brussel UPB-AVB: - Tel:"

Transcriptie

1 Apthekersvereniging van Brus sel Klnel Burgstraat, bus Brussel UPB-AVB: - Tel: secretariaat@fpb.be Laatste update : 01/01/2014

2 We nderscheiden drie verschillende srten zuurstftherapie: 1. Gasvrmige zuurstf 2. Zuurstfcncentratr 3. Vleibaar zuurstf Op 1 juli 2012 werd de reglementering rnd de zuurstf grndig gewijzigd. De fficina-aptheker wrdt enkel ng ingeschakeld in de krte termijn zuurstftherapie: INDICATIE TYPE ZUURSTOF VOORWAARDEN VOOR TERUGEBTALING Acute hypxemie Cluster Hfdpijn Palliatieve patiënt met acute hypxemie Chrnische hypxemie Gasvrmig zuurstf Zuurstfcncentratr Gasvrmig zuurstf Gasvrmig zuurstf Zuurstfcncentratr Gasvrmig zuurstf Zuurstfcncentratr Vleibaar zuurstf Mits machtiging adviserend geneesheer, geldig gedurende 12 maanden. Terugbetalingsperide: 3 x 1 maand behandeling (peenvlgende f niet). Mits machtiging adviserend geneesheer, geldig gedurende 12 maanden. Hernieuwing mgelijk dr huisarts vr een peride van maximum 60 maanden. Mits melding p het vrschrift derdebetalersregel van tepassing Terugbetaling via het ziekenhuis (dienst pneumlgie) via de revalidatie-vereenkmst. Vr de lange termijn zuurstftherapie, dient de patiënt zich steeds te wenden tt een pneumlgische dienst van een ziekenhuis. De zuurstf vr chrnische patiënten wrdt dan vrtaan dr het ziekenhuis geleverd en gefactureerd in het kader van de revalidatie-vereenkmst afgeslten met het ziekenhuis (dienst pneumlgie). Vleibare zuurstf wrdt vrbehuden aan de lange termijn zuurstftherapie via de revalidatievereenkmst en is niet meer terugbetaald via de fficina. Sinds 1 juli 2012 wrdt één frfaitair hnrarium per maand en per patiënt vrzien vr de aptheker vr de begeleiding van de therapie en de cördinatie van de tarificatie van de patiënten nder zuurstftherapie met gasvrmige zuurstf f een zuurstfcncentratr. Het bedrag van dit hnrarium bedraagt 12,24 (= P x 6,70). De CNK-Cde vr het hnrarium gasvrmige zuurstf is: De CNK-cde vr het hnrarium zuurstfcncentratr is: De cumul van een terugbetaling van de frfaits vr gasvrmige zuurstf en een terugbetaling van de frfaits en hnraria vr een zuurstfcncentratr is niet meer tegelaten. In het geval van een levering van een ndfles medische gasvrmige zuurstf, wrdt het gasvrmige zuurstf zelf k niet meer terugbetaald.

3 1. GASVORMIG ZUURSTOF Gasvrmige zuurstf is de meest vrkmende tedieningsvrm van zuurstf in de medische sectr. Er bestaan kleine flessen vr ambulant gebruik die slechts 2kg wegen en kunnen wrden meegedragen in een rugzak, en er bestaan grtere flessen die p een vaste plaats wrden pgesteld. De meest vrkmende types van flessen zijn: 400l (B2), 1000l (B5), 2100l (B10) en 4200l (B20). Vrdat de zuurstf dr de patiënt gebruikt kan wrden, met de druk die in de fles heerst gereduceerd wrden met behulp van een ntspanner. Meestal zit de ntspanner geïntegreerd p de fles maar vr smmige flessen met een ntspanner apart bijgehuurd wrden. INDICATIES De indicaties en terugbetalingsvrwaarden vr de krte termijn zuurstftherapie via de fficina zijn de vlgende (K.B. van 21/12/2001 aangaande de terugbetaalbare geneesmiddelen en K.B. van 24/10/2002 aangaande de terugbetaalbare medische hulpmiddelen): Palliatieve patiënten die lijden aan acute hypxemie: - Vrgeschreven dr de huisarts f specialist en terugbetaald mits een schriftelijke vermelding derdebetalersregeling van tepassing (cde V in het tarief). - De arts zrgt vr de ntificatie van het statuut palliatieve patiënt bij het ziekenfnds. De aptheker met niet nagaan f het statuut van palliatieve patiënt werkelijk bij het ziekenfnds werd aangevraagd en erkend. De vermelding derdebetalersregel van tepassing vlstaat. - De vrschrijvende arts hudt rekening met de niet-gelijktijdige vergeding van gasvrmige zuurstf met een zuurstfcncentratr en/f vleibare medische zuurstf. Acute hypxemie: - Vrgeschreven dr de huisarts f specialist en terugbetaald mits een machtiging van de adviserend geneesheer (type b - cde? in het tarief). - Vanaf 01/10/2012, bedraagt de tegelaten terugbetalingsperide vrtaan maximum 3 x 1 maand behandeling (peenvlgende maanden f niet) ver een ttale peride van 12 maanden. Het zal vrtaan niet meer ndig zijn m een peride van minimum 12 maanden znder terugbetaling te bereiken, alvrens de tekenning van een nieuwe terugbetaling. Wanneer de perides niet peenvlgend zijn, zal het RIZIV tegemetkmen in de installatieksten bij elke nieuwe peride van 1 maand. - Het vrschrift wrdt pgesteld vr maximaal 1 maand, het kan lpende maanden zijn (bv. Van 24/01 tt 23/02). - De vrschrijvende arts hudt rekening met de niet-gelijktijdige vergeding van gasvrmige zuurstf met een zuurstfcncentratr en/f vleibare medische zuurstf, tenzij de 1ste maand van gebruik van vleibare medische zuurstf f een zuurstfcncentratr in het kader van de revalidatie-cnventie zuurstftherapie.

4 Cluster hfdpijn: - Vrgeschreven dr de huisarts f specialist en terugbetaald mits een machtiging van de adviserend geneesheer (type d - cde? in het tarief). - Vr de eerste aanvraag is de machtiging van de adviserend geneesheer afhankelijk van een mstandig verslag, pgesteld dr een neurlg, een neurchirurg f een neurpsychiater die de diagnse van Clusterhfdpijn bevestigt en het pstarten van de behandeling met de specialiteit verantwrdt gebaseerd p de huidige klinische testand van de patiënt. - Op basis van deze gegevens reikt de adviserend geneesheer aan de rechthebbende de machtiging uit. De machtiging tt terugbetaling is 12 maanden geldig en kan dr de huisarts wrden verlengd vr nieuwe perides van maximum 60 maanden. - Het gebruikelijke debiet van 10 à 12L/min in bursttediening gedurende ngeveer 15 minuten kan niet bereikt wrden met een zuurstfcncentratr. Daarm wrdt vr cluster hfdpijn enkel gasvrmig zuurstf verged en niet de zuurstfcncentratr. Andere indicaties wrden niet meer terugbetaald via de penbare aptheek. Vr de lange termijn zuurstftherapie, dient de patiënt zich steeds te wenden tt een pneumlgische dienst van een ziekenhuis. De zuurstf vr chrnische patiënten wrdt dan vrtaan dr het ziekenhuis geleverd en gefactureerd in het kader van de revalidatie-vereenkmst afgeslten met het ziekenhuis (dienst pneumlgie). Indien de patiënt niet in aanmerking kmt vr terugbetaling via de aptheek nch via het ziekenhuis, heeft de patiënt ng de keuze m zijn zuurstftherapie verder te zetten znder terugbetaling. De aptheker mag in dat geval zijn eigen hnraria bepalen en deze aan de patiënt aanrekenen, p vrwaarde dat hij de patiënt hierver van bij de start heeft ingelicht. De bedragen van de frfaitaire tussenkmst dienen als referentie maar huden in dat geval geen verplichting in. Wenst de patiënt zijn therapie niet verder te zetten, dan is het aan de aptheker m cntact p te nemen met de leverancier en behandelende arts vr het regelen van de terugname van het materiaal. VOORSCHRIFT De vrschrijvende arts vermeldt p het vrschrift naast de wettelijke vermeldingen eveneens: gasvrmige zuurstf per maximum van 1 kalendermaand vrgeschreven de dsering (in liter per minuut en aantal uren per dag) in vrkmend geval, de zuurstfbevchtiger Het vrschrift wrdt pgesteld vr maximaal 1 kalendermaand. We raden u aan te streven naar 1 vrschrift per maand vr gasvrmige zuurstf m de kppeling met de maandelijkse factuur van de leverancier te vereenvudigen. Er is geen beperking in het aantal flessen zuurstf. TERUGBETALING Sinds 1 juli 2012 wrdt het gasvrmige zuurstf enkel ng terugbetaald mits machtiging van de adviserend geneesheer f de schriftelijke melding derdebetalersregeling van tepassing. Indien u er aan twijfelt f de patiënt wel degelijk een attest zal bekmen, kan u k pteren vr het rekenen van een waarbrg, net zals dat vaak wrdt gedaan bij het verhuren van een aersltestel. Zuurstf zélf is vlledig gratis vr de patiënt, ngeacht het aantal flessen.

5 De tebehren, staangeld en installatie wrden terugbetaald vr zver het maximum frfait niet vergeschreden wrdt. Maximum-tussenkmst RIZIV per kalendermaand en per patiënt: - 22,17 frfait vr de huursm vr flessen en ntspanner; - 2,54 vr zuurstfmaskers en/f zuurstfbrillen; - 1,70 vr zuurstfslangen; - 4,41 vr luchtbevchtigers vr éénmalig gebruik; Per kalendermaand per patiënt wrdt slechts één huursm, één zuurstfmasker f zuurstfbril, één zuurstfslang en één luchtbevchtiger verged. - 12,24 inclusief BTW, vr het hnrarium vr de cördinatie en pvlging; Per kalendermaand en per patiënt mag slechts eenmaal het hnrarium vr de cördinatie en pvlging aangerekend wrden. - 30,84 vr de installatie dr de leverancier f aptheker; De ksten vr installatie kunnen slechts éénmaal per therapie aangerekend wrden. Er is slechts sprake van een nieuwe therapie indien de vrige therapie sinds tenminste 1 jaar verstreken is (Behalve in het geval van acute hypxemie, wanneer de perides niet peenvlgend zijn, zal het RIZIV tegemetkmen in de installatieksten bij elke nieuwe peride). Sinds 1 juli, bestaan er enkel ng maandelijkse frfaits. De cumul van een terugbetaling van de frfaits vr gasvrmige zuurstf en een terugbetaling van de frfaits vr een zuurstfcncentratr is niet meer tegelaten. LEVERING EN INSTALLATIE DOOR DE APOTHEKER De aptheker die in vereenstemming met de bepalingen van deze paragraaf verkiest m zelf in te staan vr het installeren van de gasvrmige zuurstf en het tebehren bij de rechthebbende thuis, verbindt zich erte: 1. de installatie te cntrleren p haar werking; 2. de rechthebbende, zwel mndeling als middels geschreven dcumentatie, te infrmeren ver het crrect gebruik van het tebehren en het dseren van de zuurstf; 3. de flessen met gasvrmige zuurstf (maximaal drie) aan de rechthebbende te verhuren, en hierbij te waken ver de gede rtatie van de vrraad zuurstfflessen, teneinde het aantal eenheden waarvr aan de rechthebbende een huursm wrdt aangerekend z beperkt mgelijk te huden; 4. een ntspanner te verhuren, al dan niet geïntegreerd in de zuurstffles; 5. de rechthebbende permanent het gebruik van een zuurstfmasker, en/f een zuurstfbril en een zuurstfslang te garanderen; 6. de rechthebbende, naargelang het vrschrift, per kalendermaand een luchtbevchtiger vr éénmalig gebruik te leveren; 7. vr de ttale dienstverlening vermeld nder de punten 1 tt en met 4, inclusief de eventuele waarbrgen bij verhuur van het tebehren, aan de rechthebbende niet méér aan te rekenen dan het bedrag van de verzekeringstegemetkming.

6 Praktisch: De aptheker maakt éénmaal per kalendermaand een getuigschrift van aflevering p (zie bijlage) en vermeldt hierp : - de CNK cde en de mschrijving van het aangerekende tebehren; - de huursm per eenheid per dag f per maand; - het aantal verhuurde eenheden; - het aantal dagen waarver dit tebehren werd verhuurd. Indien het tebehren p maandbasis werd verhuurd, vermeldt de aptheker in deze rubriek 1 maand ; - de prijs per eenheid. De aptheker past nderstaande frfaits en prijzen te en mag geen supplement aan de patiënt rekenen. De tarifering gebeurt dr het inveren van de vlgende generieke CNK cdes: CNK Zie factuur Prestatie f hulpmiddel Masker f bril (met f znder slang) (Eén zuurstfmasker f zuurstfbril per kalendermaand) Verlengslang vr masker f bril (Eén zuurstfslang per kalendermaand) Wegwerpbevchtiger (Eén luchtbevchtiger per kalendermaand) Staangeld fles (huur) met f znder ntspanner (Eén frfait per maand. Geen cumul met het frfait van zuurstfcncentratr) Eerste installatie O2 en terugname (Eénmaal per therapie. Er is slechts sprake van een nieuwe therapie indien de vrige therapie sinds tenminste 1 jaar verstreken is. Behalve in het geval van acute hypxemie, wanneer de perides niet peenvlgend zijn, zal het RIZIV tegemetkmen in de installatieksten bij elke nieuwe peride) Zuurstffles zelf (Te vermenigvuldigen met het aantal gefactureerde flessen ) Hnrarium vr cördinatie en pvlging (Eénmaal per maand per patiënt ) Maximum / maand 2,54 1,70 4,41 22,17 30,84 (Px16,88) Zie factuur 12,24 (P x 6,70) Een vrschrift vr de aflevering van zuurstf alsk het getuigschrift is in alle gevallen ndzakelijk vr het indienen in de tarifering van deze prestaties f hulpmiddelen. Het vrschrift en het ndertekend getuigschrift wrden vergemaakt aan de tariferingsdienst. LEVERING EN INSTALLATIE DOOR EEN LEVERANCIER De leverancier levert en installeert de gasvrmige zuurstf en bijkmend materiaal, geeft de ndige uitleg, vlgt de therapietruw p en is standby indien zich een prbleem vrdet. De aptheker verbindt zich erte in te staan vr de betaling van de dr de leverancier aan hem gefactureerde installatieksten en ksten vr levering van gasvrmige zuurstf en van het bestelde tebehren, inclusief de eventuele waarbrgen bij verhuur van het tebehren.

7 Indien de aptheker de installatie en de levering van zuurstf laat uitveren dr een leverancier, is de tarifering vrtaan gebaseerd p de prestaties en hulpmiddelen die geïdentificeerd wrden dr generieke CNK cdes. Deze natinale cdenummers wrden eveneens vermeld p de facturen van de leveranciers. De vregere tabel met specifieke CNK-cdes vr iedere firma die p de website van het RIZIV gepubliceerd werd, valt dus weg. Vrtaan gebruiken alle firma s dezelfde CNK cdes. Praktisch: - Kpie van de factuur aan het vrschrift hechten. - CNK s van p de factuur vernemen en inbrengen in de sftware. De aptheker mag niet meer dan de maximale frfaits factureren aan het RIZIV. Indien het bedrag gefactureerd dr de leverancier, het bedrag van het RIZIV frfait verschrijdt, mag de aptheker het verschil tussen het dr de leverancier gefactureerde bedrag en het terugbetaald bedrag terugvrderen bij de patiënt. Opgelet: Als er teslag aangerekend wrdt ten laste van de patiënt, kan die niet hger zijn dan 20% van het frfait van de tebehren (zie tabel). CNK Zie factuur Prestatie f hulpmiddel Masker f bril (met f znder slang) (Eén zuurstfmasker f zuurstfbril per kalendermaand) Verlengslang vr masker f bril (Eén zuurstfslang per kalendermaand) Wegwerpbevchtiger (Eén luchtbevchtiger per kalendermaand) Staangeld fles (huur) met f znder ntspanner (Eén frfait per maand. Geen cumul met het frfait van zuurstfcncentratr) Eerste installatie O2 en terugname (Eénmaal per therapie. Er is slechts sprake van een nieuwe therapie indien de vrige therapie sinds tenminste 1 jaar verstreken is. Behalve in het geval van acute hypxemie, wanneer de perides niet peenvlgend zijn, zal het RIZIV tegemetkmen in de installatieksten bij elke nieuwe peride) Zuurstffles zelf (Te vermenigvuldigen met het aantal gefactureerde flessen ) Hnrarium vr cördinatie en pvlging (Eénmaal per maand per patiënt ) Max. frfait / maand Max. supplement vr de patiënt (20%) Frfait + 20% 2,54 0,51 3,05 1,70 0,34 2,04 4,41 0,88 5,29 22,17 4,43 26,60 30,84 (Px16,88) 0,00 Zie factuur / / 12,24 (P x 6,70) / / / Iedere leverancier van zuurstf kan zijn prijzen vrij bepalen. We raden de apthekers aan m de vrije marktwerking wat dit betreft ged in de gaten te huden en een welverwgen keuze te maken in functie van de geleverde service, de aangerekende prijzen en het eventueel supplement ten laste van zijn patiënt. Daarbij dient de aptheker vral in de gaten te huden wanneer er meer gefactureerd wrdt dan het frfait + 20%. Wanneer dat bedrag verschreven wrdt, kan hij die bedragen immers nch aan het RIZIV nch aan de patiënt aanrekenen! Een vrschrift vr de aflevering van zuurstf alsk dit getuigschrift is in alle gevallen ndzakelijk vr het indienen in de tarifering van deze prestaties f hulpmiddelen. Het vrschrift en het ndertekend getuigschrift wrden vergemaakt aan de tariferingsdienst.

8 2. ZUURSTOFCONCENTRATOR Een zuurstfcncentratr is een medisch instrument dat zuurstf uit de mgevingslucht haalt. Dit gebeurt dr de mgevingslucht dr een filter te zuigen waarvan de priën z klein zijn dat enkel mleculen van de grtte van O2 drgelaten wrden. Men verkrijgt z een gasvrmig cncentraat dat ngeveer 95% O2 bevat. Deze lucht wrdt vervlgens aan de patiënt geleverd dr een kunststf buis die is verbnden aan een neusslang. Het debiet van een zuurstfcncentratr kan ingesteld wrden p waarden tussen 0,5 en 5 l/min. De aptheker staat garant vr het gede verlp van de behandeling en verzekert de gede cördinatie arts/patiënt/firma/aptheker. INDICATIES De indicaties en terugbetalingsvrwaarden vr de krte termijn zuurstftherapie via de fficina zijn de vlgende (K.B. van 21/12/2001 aangaande de terugbetaalbare geneesmiddelen en K.B. van 24/10/2002 aangaande de terugbetaalbare medische hulpmiddelen): Palliatieve patiënten die lijden aan acute hypxemie: - Vrgeschreven dr de huisarts en terugbetaald mits een schriftelijke vermelding derdebetalersregeling van tepassing (cde V in het tarief). - De arts zrgt vr de ntificatie van het statuut palliatieve patiënt bij het ziekenfnds. De aptheker met niet nagaan f het statuut van palliatieve patiënt werkelijk bij het ziekenfnds werd aangevraagd en erkend. Dit is de verantwrdelijkheid van de vrschrijvende arts. De vermelding derdebetalersregel van tepassing vlstaat. - De vrschrijvende arts hudt rekening met de niet-gelijktijdige vergeding van gasvrmige zuurstf met een zuurstfcncentratr en/f vleibare medische zuurstf. Acute hypxemie: - Vrgeschreven dr de huisarts en terugbetaald mits een machtiging van de adviserend geneesheer (type b - cde? in het tarief). Vanaf 01/10/2012, bedraagt de tegelaten terugbetalingsperide vrtaan maximum 3 x 1 maand behandeling (peenvlgende maanden f niet) ver een ttale peride van 12 maanden. Het zal vrtaan niet meer ndig zijn m een peride van minimum 12 maanden znder terugbetaling te bereiken, alvrens de tekenning van een nieuwe terugbetaling. Wanneer de perides niet peenvlgend zijn, zal het RIZIV tegemetkmen in de installatieksten bij elke nieuwe peride van 1 maand. - Het vrschrift wrdt pgesteld vr maximaal 1 maand, het kan dus lpende maanden zijn (bv. Van 24/01 tt 23/02). - De vrschrijvende arts hudt rekening met de niet-gelijktijdige vergeding van gasvrmige zuurstf met een zuurstfcncentratr en/f vleibare medische zuurstf, tenzij de 1ste maand van gebruik van vleibare medische zuurstf f een zuurstfcncentratr in het kader van de revalidatie-cnventie zuurstftherapie. Andere indicaties wrden niet meer terugbetaald via de ffina-aptheker. Vr de lange termijn zuurstftherapie, dient de patiënt zich steeds te wenden tt een pneumlgische dienst van een ziekenhuis. De zuurstf vr chrnische patiënten wrdt dan vrtaan dr het ziekenhuis geleverd en gefactureerd in het kader van de revalidatie-vereenkmst afgeslten met het ziekenhuis (dienst pneumlgie).

9 Indien de patiënt niet in aanmerking kmt vr terugbetaling via de aptheek nch via het ziekenhuis, heeft de patiënt ng de keuze m zijn zuurstftherapie verder te zetten znder terugbetaling. De aptheker mag in dat geval zijn eigen hnraria bepalen en deze aan de patiënt aanrekenen, p vrwaarde dat hij de patiënt hierver van bij de start heeft ingelicht. De bedragen van de frfaitaire tussenkmst dienen als referentie maar huden in dat geval geen verplichting in. Wenst de patiënt zijn therapie niet verder te zetten, dan is het aan de aptheker m cntact p te nemen met de leverancier en behandelende arts vr het regelen van de terugname van het materiaal. VOORSCHRIFT Het vrschrift (pgemaakt p een fficieel vrschriftmdel) wrdt maandelijks pgesteld en vermeldt het vlgende: - het type zuurstf generisch vrgeschreven (vb: OXYCONCENTRATOR) f met vermelding van de firma (vb: OXYCONCENTRATOR VITALAIRE) - de peride waarvr deze heveelheid wrdt vrgeschreven (van DD/MM/JJJJ tt DD/MM/JJJJ); - eventueel k de pslgie (uitgedrukt in liter per minuut en aantal uren per dag); - in vrkmend geval, de zuurstfbevchtiger. Indien de aptheker het merk van de firma wenst te veranderen, met de vrschrijver gecntacteerd wrden. Indien het m een generisch vrschrift gaat, heeft de aptheker de keuze van leverancier. Er is slechts 1 vrschrift per maand ndig. Het aanhechten van de factuur is niet verplicht, maar tch aangeraden. TERUGBETALING Sinds 1 juli 2012 wrdt de xycncentratr enkel ng terugbetaald mits machtiging van de adviserend geneesheer f de schriftelijke melding derdebetalersregeling van tepassing. Indien u er aan twijfelt f de patiënt wel degelijk een attest zal bekmen, kan u k pteren vr het rekenen van een waarbrg, net zals dat vaak wrdt gedaan bij het verhuren van een aersltestel. De therapie met de zuurstfcncentratr is gratis vr de patiënt p vrwaarde dat de aptheker een vlledig vrschrift ntvangt en, z ndig, een attest van de adviserend geneesheer. De tebehren, staangeld en installatie wrden terugbetaald vr zver het maximum niet vergeschreden wrdt. Maximum-tussenkmst RIZIV per kalendermaand en per patiënt: - 90,10 inclusief BTW, vr het huurgeld en nderhud van de xycncentratr; Het huurgeld en nderhud dekt : het huren van het testel één zuurstfbril f masker één zuurstfslang het vervangen van de filters na hun vrziene levensduur de accessires gelinkt aan de installatie en de eventuele levering van een reservefles gasvrmig zuurstf. - 5,51 inclusief BTW, vr luchtbevchtigers vr éénmalig gebruik; Per kalendermaand per patiënt wrdt slechts één huurgeld en nderhud en één luchtbevchtiger verged. De aptheker mag het verschil tussen het dr de leverancier-niet aptheker gefactureerde bedrag en de verzekeringstegemetkming terugvrderen bij de rechthebbende. Een cumul van de frfaits vr de terugbetaling van gasvrmig zuurstf en de frfaits vr de terugbetaling van de xycncentratr is niet meer tegestaan vanaf 1 juli 2012.

10 - 12,24 inclusief BTW, vr het hnrarium vr de cördinatie van de aptheker; Per kalendermaand en per patiënt mag slechts eenmaal het hnrarium vr de cördinatie en pvlging aangerekend wrden. De cumul van een terugbetaling van de hnraria vr gasvrmige zuurstf en de hnraria vr een zuurstfcncentratr is niet meer tegelaten vanaf 1 juli ,80 inclusief BTW vr de installatie dr de leverancier De ksten vr installatie kunnen slechts éénmaal per therapie aangerekend wrden. Er is slechts sprake van een nieuwe therapie indien de vrige therapie sinds tenminste 1 jaar verstreken is. (Behalve in het geval van acute hypxemie, wanneer de perides niet peenvlgend zijn, zal het RIZIV tegemetkmen in de installatieksten bij elke nieuwe peride) De cumul van een terugbetaling van de frfaits vr gasvrmige zuurstf en een terugbetaling van de frfaits vr een zuurstfcncentratr is niet meer tegelaten sinds 1 juli PRAKTISCH - Kpie van de factuur aan het vrschrift hechten (niet verplicht maar tch aangeraden). - CNK s van p de factuur vernemen en inbrengen in de sftware. Hierbij zijn de cnk s vr de tebehren en zuurstf verschillend van firma tt firma. U vert deze verschillende CNK s in: CNK Zie factuur Zie factuur Zie factuur Prestatie f hulpmiddel Wegwerpbevchtiger (Eén luchtbevchtiger per kalendermaand) Huurgeld en nderhud (Eén frfait per maand. Geen cumul met het frfait van zuurstfcncentratr) Eerste installatie O2 en terugname (Eénmaal per therapie. Er is slechts sprake van een nieuwe therapie indien de vrige therapie sinds tenminste 1 jaar verstreken is. Behalve in het geval van acute hypxemie, wanneer de perides niet peenvlgend zijn, zal het RIZIV tegemetkmen in de installatieksten bij elke nieuwe peride) Hnrarium vr cördinatie en pvlging (Eénmaal per maand per patiënt ) Maximum / maand 5,51 90,10 31,80 12,24 (P x 6,70) De cmbinatie van een therapie met zuurstfcncentratr en gasvrmig zuurstf kmt vaak vr. De patiënt kan bijvrbeeld een reservefles met gasvrmig zuurstf in huis hebben (vr het geval dat de xycncentratr in panne zu vallen f er een electriciteitsstring zu zijn) f kan een kleine gasvrmige zuurstffles (meestal 400 liter) ndig hebben m het huis te kunnen verlaten. Sinds 1 juli 2012 is de cumul van de frfaits vr terugbetaling van de xycncentratr en de frfaits vr terugbetaling van gasvrmig zuurstf niet meer tegestaan. Hetzelfde geldt vr de hnraria en de kstprijs van het zuurstfgas zelf. Het huurgeld en nderhud van een zuurstfcncentratr dekt k de hnraria die verbnden zijn aan de installatie en de eventuele levering van een ndfles medische gasvrmige zuurstf. De gasvrmige zuurstf zelf, die eventueel als ndfles wrdt geleverd bij een zuurstfcncentratr mag k niet meer aan het RIZIV gefactureerd wrden.

11 3. VLOEIBAAR ZUURSTOF Zuurstf nder vleibare vrm wrdt meestal vrgeschreven vr ng mbiele patiënten die dagelijks gedurende lange tijd (meer dan 16 uren) zuurstf ndig hebben. Men kan twee types cntainers nderscheiden vr vleibare zuurstf: een grte statinaire cntainer en een cmpactere, draagbare eenheid die wrdt pgeladen aan eerstgenemde. De draagbare cntainer weegt 2 à 5kg en kan afhankelijk van het vrgeschreven debiet 4 tt 8u gebruikt wrden. Het debiet kan ingesteld wrden p waarden tussen 1 en 5 l/min. Vleibare zuurstf wrdt vrbehuden aan de lange termijn zuurstftherapie via de revalidatie-vereenkmst en is sinds 1 juli 2012 niet meer terugbetaald via de fficina. De patiënt dient zich tt een pneumlgische dienst van een ziekenhuis te wenden. De zuurstf vr chrnische patiënten wrdt dan vrtaan dr het ziekenhuis geleverd en gefactureerd in het kader van de revalidatie-vereenkmst afgeslten met het ziekenhuis (dienst pneumlgie). 4. CHRONISCHE HYPOXEMIE Vr de lange termijn zuurstftherapie dient de patiënt zich steeds te wenden tt een pneumlgische dienst van een ziekenhuis. De zuurstf wrdt dan dr het ziekenhuis afgeleverd en gefactureerd in het kader van de revalidatie-cnventie afgeslten met het ziekenhuis. In bijlage vindt u de lijst van de Brusselse revalidatiecentra vr zuurstftherapie aan huis via de revalidatie-cnventie. Brnnen: APB RIZIV KB van 21/12/2001 betreffende de geneesmiddelen KB van 24/10/2002 betreffende de medische hulpmiddelen

12 Revalidatie-inrichtingen vr zuurstftherapie aan huis Erasmusziekenhuis - U.L.B. Rute de Lennik BRUSSEL (ANDERLECHT) t : 02/ f : 02/ Hôpitaux IRIS Sud- Site Mlière Lngchamp Rue Marcni BRUSSEL (VORST) t : 02/ f : 02/ Assciatin hspitalière de Bruxelles C.H.U. Saint-Pierre Rue Haute BRUSSEL t : 02/ C.H.U. Brugmann - site Brugmann Place Art. Van Gehuchten BRUSSEL (LAKEN) t : 02/ f : 02/ Cliniques Universitaires Saint-Luc Avenue Hippcrate BRUSSEL t : 02/ f : 02/ Universitair Ziekenhuis Brussel Laarbeeklaan BRUSSEL t : 02/ Hôpitaux IRIS Sud - site Etterbeek-Ixelles Rue Marcni BRUSSEL (VORST) t : 02/ f : 02/ Clinique Ste-Anne/St-Remi/St-Etienne Site St-Etienne Rue du Méridien BRUSSEL (SINT-JOOST-TEN-NOODE) t : 02/ f : 02/ Eurpaziekenhuizen Site Sint-Elisabeth Avenue de Fré BRUSSEL (UCCLE) t : 02/ f : 02/ Kliniek St-Anne/St-Remi/St-Etienne Site Ste-Anne/St-Remi Bd. J. Graindr BRUSSEL (ANDERLECHT) t : 02/ f : 02/ Eurpaziekenhuizen Site Saint-Michel Rue de Linthut BRUSSEL (ETTERBEEK) Clinique générale Saint-Jean Rue du Marais BRUSSEL C.H.U. Brugmann Place Van Gehuchten BRUSSEL (LAKEN) t : 02/ f : 02/ Hôpital Universitaire des Enfants Reine Fabila (HUDERF) Dienst pediatrie Avenue J.J. Crcq BRUSSEL (LAKEN) Hôpitaux IRIS Sud Site Jseph Bracps rue Dcteur Huet BRUSSEL (ANDERLECHT)

Terugbetaling zuurstof

Terugbetaling zuurstof Terugbetaling zuurstof Veranderingen vanaf 1 mei (Bron: APB) Vanaf 1 mei 2012 zal de reglementering rond de zuurstof grondig wijzigen. De officina-apotheker wordt enkel nog ingeschakeld in de korte termijn

Nadere informatie

TERUGBETALING ZUURSTOFTHERAPIE

TERUGBETALING ZUURSTOFTHERAPIE TERUGBETALING ZUURSTOFTHERAPIE A. Beknopt overzicht Onderscheid tussen korte termijn en chronische behandeling o Korte termijn: behandeling door huisarts of specialist levering via officina-apotheker o

Nadere informatie

TERUGBETALING ZUURSTOFTHERAPIE

TERUGBETALING ZUURSTOFTHERAPIE TERUGBETALING ZUURSTOFTHERAPIE De reglementering voor terugbetaling van de zuurstoftherapie thuis werd grondig gewijzigd. A. Belangrijkste wijzigingen Onderscheid tussen korte termijn en chronische behandeling

Nadere informatie

TERUGBETALING ZUURSTOFTHERAPIE

TERUGBETALING ZUURSTOFTHERAPIE TERUGBETALING ZUURSTOFTHERAPIE De reglementering voor terugbetaling van de zuurstoftherapie thuis wijzigt grondig vanaf 1 juli 2012. A. Belangrijkste wijzigingen Onderscheid tussen korte termijn en chronische

Nadere informatie

Terugbetaling zuurstof vanaf 1 juli 2012

Terugbetaling zuurstof vanaf 1 juli 2012 1 Terugbetaling zuurstof vanaf 1 juli 2012 Vanaf 1 juli 2012 verandert de reglementering voor de terugbetaling van zuurstoftherapie grondig. De nieuwe regels zijn gebaseerd op wetenschappelijke richtlijnen

Nadere informatie

ZUURSTOF WIJZIGINGEN VANAF 1 JULI 2012 WAT MOET IK DOEN ALS APOTHEKER OM DE CONTINUÏTEIT TE WAARBORGEN?

ZUURSTOF WIJZIGINGEN VANAF 1 JULI 2012 WAT MOET IK DOEN ALS APOTHEKER OM DE CONTINUÏTEIT TE WAARBORGEN? ZUURSTOF WIJZIGINGEN VANAF 1 JULI 2012 Vanaf 1 juli 2012 zal de terugbetaling van zuurstoftherapie grondig wijzigen. De officinaapotheker wordt enkel nog ingeschakeld in de korte termijn zuurstoftherapie.

Nadere informatie

ofwel voor de korte termijn zuurstoftherapie ofwel voor een zuurstoftherapie op lange termijn via overeenkomst.

ofwel voor de korte termijn zuurstoftherapie ofwel voor een zuurstoftherapie op lange termijn via overeenkomst. Beste collega, Alle info betreffende de nieuwe reglementering van zuurstof heeft u ondertussen gevonden via http://www.kava.be/diensten/tarifering/tariferingsberichten/. Onderstaand overzicht sturen we

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID 17 MEI 2012 Koninklijk besluit tot wijziging van de lijst gevoegd bij het koninklijk besluit van 24 oktober 2002 tot vaststelling van de procedures, termijnen

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 72095942000 VZW Psych. Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 MELLE Telichting bij het dcument pnameverklaring bij pname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband met

Nadere informatie

Huisarts: recente wijzigingen

Huisarts: recente wijzigingen Huisarts: recente wijzigingen Deze brchure is een bijlage van de Infbx huisarts en geeft infrmatie ver de recentste (d.i. tt september 2015) infrmatie f wijzigingen die niet in de Infbx zijn vermeld. Het

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw. De (UIT)BETALINGEN door de CLUB : KOSTENNOTA

Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw. De (UIT)BETALINGEN door de CLUB : KOSTENNOTA Kninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw De (UIT)BETALINGEN dr de CLUB : KOSTENNOTA RL: 39 Datum uitgave : 20 ktber 2012 Versie: 1 De (UIT)BETALINGEN dr de CLUB : KOSTENNOTA... 1 1 Srten van (uit)betalingen...

Nadere informatie

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS 1. Gegevens rganisatie - Naam rganisatie : - Juridisch statuut : - Maatschappelijke zetel : - Telefnnummer en eventueel emailadres : - Omschrijving sciale delstelling : 2.

Nadere informatie

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 februari 2016)

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 februari 2016) 1 UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 februari 2016) I. HET ERELOON: Ereln dient begrepen als de dr de cliënt(e) aan de advcaat verschuldigde

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. U moet beschikken over het rekenprogramma Microsoft Excel versie 97 of hoger om dit rekenblad te kunnen gebruiken.

GEBRUIKSAANWIJZING. U moet beschikken over het rekenprogramma Microsoft Excel versie 97 of hoger om dit rekenblad te kunnen gebruiken. I.Alvrens te beginnen GEBRUIKSAANWIJZING U met beschikken ver het rekenprgramma Micrsft Excel versie 97 f hger m dit rekenblad te kunnen gebruiken. Installatie Opdat het rekenblad zu functineren is er

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VisumPr B.V., Raamweg 1, 2596 HL, Den Haag Artikel 1. Definities In deze algemene vrwaarden wrden de vlgende definities tegepast: Opdrachtgever: de wederpartij van VisumPr B.V. VisumPr:

Nadere informatie

De derde betaler en het persoonlijke aandeel van de patiënt

De derde betaler en het persoonlijke aandeel van de patiënt De derde betaler en het persnlijke aandeel van de patiënt 14/10/2010 Cntext huidige situatie Het hnrarium betreffende de geneeskundige verstrekkingen, bepaald dr de wet van 14 juli 1994, bestaat uit 2

Nadere informatie

BOS & Overdracht contracten: een kijkwijzer voor de overdracht van contracten in het kader van een fusie

BOS & Overdracht contracten: een kijkwijzer voor de overdracht van contracten in het kader van een fusie Dienst Bestuur & rganisatie Guimardstraat 1 1040 BRUSSEL +32 2 529 04 09 www.kathlieknderwijs.vlaanderen AANVULLEND DOCUMENT BIJ BOS & Financiën BOS & Overdracht cntracten 2017-03-06 BOS & Overdracht cntracten:

Nadere informatie

Vallen niet echt onder de rubriek Omnium, maar kunnen ook in het kader van een autoverzekering worden afgesloten :

Vallen niet echt onder de rubriek Omnium, maar kunnen ook in het kader van een autoverzekering worden afgesloten : De Omnium verzekering : wat zit daar allemaal in? Naast de verplichte verzekering 1, waarbij de burgerrechtelijke aansprakelijkheid (BA) met wrden gedekt bij het gebruik van een mtrvertuig p de penbare

Nadere informatie

Implementatie Taakherschikking

Implementatie Taakherschikking Werkfrmulier Implementatie Taakherschikking Verpleegkundig Specialist Dit frmulier is pgesteld dr de Werkgrep Taakherschikking van de Federatie Medisch Specialisten en wrdt ndersteund dr de V&VN Verpleegkundig

Nadere informatie

Indien u in de loop van 2011 de leeftijd van 50 jaar bereikt heeft, of ouder bent, kan u op vrijwillige basis deelnemen aan dit initiatief.

Indien u in de loop van 2011 de leeftijd van 50 jaar bereikt heeft, of ouder bent, kan u op vrijwillige basis deelnemen aan dit initiatief. GO! MEMO GO!mem/GPD/GB/2011-7 01-07-2011 Medische check-up Deze mem heeft betrekking p alle persneelsleden van de centrale administratie van het GO! die 50 jaar zijn f uder. Sinds enkele jaren biedt het

Nadere informatie

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 juli 2014)

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 juli 2014) 1 UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 juli 2014) I. HET ERELOON: Ereln dient begrepen als de dr de cliënt aan de advcaat verschuldigde en

Nadere informatie

Aanmeldformulier cursus

Aanmeldformulier cursus Aanmeldfrmulier cursus Cursus Prijs Gegevens Deelnemer Geslacht Achternaam* Vrletter(s)* Repnaam* Man / Vruw Gebrtedatum* Gebrtegemeente* Gebrteland* Burgerservicenummer* Berep / Functie Adresgegevens

Nadere informatie

6 verschillende systemen derdebetaler

6 verschillende systemen derdebetaler 6 verschillende systemen derdebetaler Systeem 1: prcentuele tussenkmsten p abnnementen Systeem 2: tussenkmst p kaarten Systeem 3: tussenkmst p biljetten Systeem 4: gratis netabnnement vr bepaalde leeftijdscategrieën

Nadere informatie

TARIFERING EDPB. Nota over de wetgeving

TARIFERING EDPB. Nota over de wetgeving FD/NB Brussel, 23 mei 2014 TARIFERING EDPB Nta ver de wetgeving Op 23 mei 2014 is een reeds lang aangekndigd KB verschenen: Het kninklijk besluit van 24 april 2014 tt wijziging van het kninklijk besluit

Nadere informatie

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: o de overeengekomen opdracht. Bijgewerkt op:

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: o de overeengekomen opdracht. Bijgewerkt op: Privacy Plicy Bijgewerkt p: 3.5.2018 Cmmn Affairs hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy Plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan met

Nadere informatie

Aansluitingstarieven 2012-2015

Aansluitingstarieven 2012-2015 Aansluitingstarieven 2012-2015 DE TARIFAIRE VOORWAARDEN VOOR DE KLANTEN DIRECT AANGESLOTEN OP HET ELIA- NET De tarifaire vrwaarden vr elke aansluiting p het Elia-net, zals bepaald dr de beslissing van

Nadere informatie

Facturatie in 2015 Definitieve regeling. Gonda Schelfhaut - Accountant/Belastingconsulent IAB Director VAT RSM Belgium InterTax

Facturatie in 2015 Definitieve regeling. Gonda Schelfhaut - Accountant/Belastingconsulent IAB Director VAT RSM Belgium InterTax Facturatie in 2015 Definitieve regeling Gnda Schelfhaut - Accuntant/Belastingcnsulent IAB Directr VAT RSM Belgium InterTax Inleiding Omzetting van Richtlijn 2010/45/EU in de Belgische wetgeving Unifrmiseren

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

KBC-BEDRIJFSPOLIS PERSONEELSVERZEKERINGEN

KBC-BEDRIJFSPOLIS PERSONEELSVERZEKERINGEN KBC-BEDRIJFSPOLIS PERSONEELSVERZEKERINGEN De KBG Bedrijfsplis Persneelsverzekeringen beschermt alle arbeidskrachten in uw nderneming tegen de financiële gevlgen van een ngeval. Delgrep De KBG-Bedrijfsplis

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidieregeling woonboten

Aanvraagformulier subsidieregeling woonboten Klant, Markt & Relaties Planadvies & Vergunningen v.201102 Aanvraagfrmulier subsidieregeling wnbten De aanvraag wrdt ingediend p grnd van de Subsidieregeling rilering wnbten AGV, 22 mei 2008, nr. AB 08/018;

Nadere informatie

Implementatie Taakherschikking

Implementatie Taakherschikking Werkfrmulier Implementatie Taakherschikking Physician Assistant Dit frmulier is pgesteld dr de van Federatie Medisch Specialisten en wrdt ndersteund dr de Nederlandse Assciatie Physician Assistants (NAPA).

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. artificiële urinaire sfincter

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. artificiële urinaire sfincter INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER artificiële urinaire sfincter De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand frmulier vr geïnfrmeerde testemming te gebruiken vr hun praktijk. Het is echter

Nadere informatie

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden.

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden. Telichting huurcntract Tijdelijke verhuur p basis Leegstandwet behrende bij het huurcntract p de website van Vereniging Eigen Huis datum van pstellen telichting: 14 december 2012 Inleiding Het verhuren

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN ARTIKEL 60BIS/3, 2, 1 VAN

Nadere informatie

Volmacht voor aandeelhouder

Volmacht voor aandeelhouder Vlmacht vr aandeelhuder Ondergetekende naam: (indien aandeelhuder een venntschap is) Juridische vrm Adres / maatschappelijke zetel: eigenaar van: venntschapsnaam: aande(e)l(en) van de Venntschap: UNITED

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA DE DATUM VAN DE AUTHENTIEKE AKTE VAN SCHENKING

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID 1. Inleiding & definities RES is een netwerk van lkale bedrijven, km's, handelaars en persnen, die vrije berepen uitefenen. Particulieren wrden gemtiveerd m aan te kpen

Nadere informatie

Privacy Policy. Privacy Policy WO=MEN, Dutch Gender Platform april 2018 Pagina 1 van 9

Privacy Policy. Privacy Policy WO=MEN, Dutch Gender Platform april 2018 Pagina 1 van 9 Privacy Plicy WO=MEN, Dutch Gender Platfrm (WO=MEN) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over goodwill

Veelgestelde vragen over goodwill Veelgestelde vragen ver gdwill Geschiedenis van gdwill 1. Waarm wrdt dit nderwerp nu ter sprake gebracht? Gdwill bestaat tch al heel lang? Al enige jaren hrt de LOVAH het geluid dat gdwill weer terug is.

Nadere informatie

Analytische boekhouding

Analytische boekhouding Analytische Bekhuding Analytische bekhuding 1 Vrbereiding... 2 1.1 Dssier instellingen... 2 1.2 Analytische rekeningen maken... 3 2 Analytisch beken... 4 2.1 Kppeling... 5 2.2 Bekingsvrstellen (mdellen)...

Nadere informatie

INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind)

INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind) INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind) 1 INFO KINDEROPVANG Naam: 3Wplus Kinderpvang Adres: Brusselsesteenweg 617, 1731 Zellik Mallebt Huizingen A. Vaucampslaan 80, 1654 Huizingen

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. vasectomie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. vasectomie INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER vasectmie De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand infrmatie- en testemmingsfrmulier te gebruiken vr hun praktijk. Het is echter niet tegelaten dat er

Nadere informatie

Documentatie voor update BHIwin 9.01

Documentatie voor update BHIwin 9.01 Dcumentatie vr update BHIwin 9.01 1. Elektrnische BTW-aangifte... 3 1.1 Algemeen.... 3 1.2 Tepassing in prgramma... 3 1.3 Instellen map... 4 2. Aankpfactuur Factr aftrekbaar... 5 3. Rapprtenbeheer... 6

Nadere informatie

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN De nderstaande tarieven vr Openbare Dienstverplichtingen en Taksen en Teslagen zijn van tepassing vanaf 1 januari 2016 en kunnen het vrwerp

Nadere informatie

Wij raden u aan deze privacy policy zorgvuldig door te nemen.

Wij raden u aan deze privacy policy zorgvuldig door te nemen. PRIVACY POLICY BZB-FEDAFIN 1. Algemeen waarvr dient deze privacy plicy? 1.1 BZB-Fedafin is ervan vertuigd dat de bescherming van uw persnlijke gegevens van essentieel belang is. Deze privacy plicy begt

Nadere informatie

Bijzondere Richtlijn Keuringen online webshops

Bijzondere Richtlijn Keuringen online webshops Bijzndere Richtlijn Keuringen nline webshps Telichting tetsing Keuringsraad t.b.v. nline webshps De Keuringsraad hanteert een aangepast tetsingssysteem t.b.v. nline webshps gezien de grtte (aantal prducten)

Nadere informatie

t.a.v. de verantwoordelijken van de ambulancediensten die hun medewerking verlenen aan de dringende geneeskundige hulpverlening

t.a.v. de verantwoordelijken van de ambulancediensten die hun medewerking verlenen aan de dringende geneeskundige hulpverlening Directraat-generaal Gezndheidszrg Dienst Dringende hulpverlening UW BRIEF VAN UW REF. ONZE REF. DH-AU/2018/5 DATUM 20/12/2018 BIJLAGE(N) t.a.v. de verantwrdelijken van de ambulancediensten die hun medewerking

Nadere informatie

WAARBORG TAX SHELTER Algemene Voorwaarden

WAARBORG TAX SHELTER Algemene Voorwaarden WAARBORG TAX SHELTER Algemene Vrwaarden Avenue des Nerviens, 85, b 2, Nerviërslaan Bruxelles 1040 Brussel Tel (02) 526 00 10 Fax (02) 526 00 11 BCE 0427 765 248 FSMA 45471 inf@vdhc.be www.vdhc.be UW CONTRACT

Nadere informatie

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012 Stappenplan BTW-verhging van 19 naar 21% per 1 ktber 2012 Supprt ID: 57354 Versies: AccuntView Windws Dit stappenplan hebt u ndig m uw administraties in AccuntView gereed te maken vr het nieuwe BTW-percentage.

Nadere informatie

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Socialistische mutualiteit Bond Moyson West-Vlaanderen

TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER door Socialistische mutualiteit Bond Moyson West-Vlaanderen TERUGBETALING VAN NIET-DRINGEND ZIEKENVERVOER dr Scialistische mutualiteit Bnd Mysn West-Vlaanderen April 2019 Het Vlaams Patiëntenplatfrm maakte een verzicht van de terugbetaling van het ziekenverver

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan 1. Type levensverzekering. Waarborgen

Top-Hat Plus Plan 1. Type levensverzekering. Waarborgen Tp-Hat Plus Plan 1 Type levensverzekering Waarbrgen Levensverzekering met gewaarbrgde rentevet (Tak 21). Mgelijkheid m te kiezen vr een frmule waarbij dit met betrekking tt de winstdeelname gecmbineerd

Nadere informatie

RIZIV: Opleiden van werkzoekenden, die erkend arbeidsongeschikt zijn.

RIZIV: Opleiden van werkzoekenden, die erkend arbeidsongeschikt zijn. RIZIV: Opleiden van werkzekenden, die erkend arbeidsngeschikt zijn. VERSIE 2015 Inhudspgave OOK ERKEND ARBEIDSONGESCHIKTE PERSONEN HEBBEN RECHT OP OPLEIDING...2 Visie...2 Delgrep...2 Partners in het traject...2

Nadere informatie

Overeenkomst Persoonlijke Assistentie

Overeenkomst Persoonlijke Assistentie Overeenkmst Persnlijke Assistentie Versie 2018/12 1. Identificatie van de partijen Deze vereenkmst wrdt geslten met het g p het bieden van persnlijke assistentie in het kader van een Persnlijke Assistentie

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMMINGSFORMULIER. vaginaprolapsherstel met mesh

INFORMATIE- EN TOESTEMMMINGSFORMULIER. vaginaprolapsherstel met mesh INFORMATIE- EN TOESTEMMMINGSFORMULIER vaginaprlapsherstel met mesh De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand infrmatie- en testemmingsfrmulier te gebruiken vr hun praktijk. Het is echter niet

Nadere informatie

Het bewind. Inleiding

Het bewind. Inleiding Het bewind Inleiding Wanneer iemand meerderjarig is, wrdt hij juridisch zelfstandig. De persn kan bijvrbeeld cntracten afsluiten, een bankrekening penen, Smmigen zijn hierte echter niet in staat. Deze

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. retropubische prostatectomie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. retropubische prostatectomie INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER retrpubische prstatectmie De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand frmulier vr geïnfrmeerde testemming te gebruiken vr hun praktijk. Het is echter niet

Nadere informatie

Aansluitingstarieven 2007

Aansluitingstarieven 2007 Aansluitingstarieven 2007 De tarifaire vrwaarden vr elke aansluiting p het Elia-net, zals bepaald dr de beslissing van de CREG van 21 december 2006, 15 maart 2007, 15 juni 2007 en 14 september 2007 zijn

Nadere informatie

Uw aanvraag verbindt noch ING België, noch uzelf, zolang de kredietovereenkomst niet in uw INGkantoor werd ondertekend, na controle door ING.

Uw aanvraag verbindt noch ING België, noch uzelf, zolang de kredietovereenkomst niet in uw INGkantoor werd ondertekend, na controle door ING. Veelgestelde vragen Mijn aanvraag vr een ING-lening werd aanvaard. Waar met ik de cntracten tekenen? Wat is de minimumlptijd van een lening p afbetaling? Wat is de maximumlptijd van een lening p afbetaling?

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER)

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER) Het herrepingsrecht vr buiten verkpruimten geslten vereenkmsten Bek VI van het Wetbek van ecnmisch recht (art. VI.67 en vlgende WER) Binnen welke termijn mag de cnsument zijn herrepingsrecht den gelden?

Nadere informatie

Resultaten Enquête Bedrijven 2008

Resultaten Enquête Bedrijven 2008 Resultaten Enquête Bedrijven 2008 Gedrag & ervaringen van bedrijven p de vrijgemaakte Vlaamse energiemarkt resultaten met betrekking tt slimme meters Rapprt vr de Vlaamse Reguleringsinstantie vr de Elektriciteits-

Nadere informatie

SOCIALE MARIBEL PC 331/GID: INFOBROCHURE - RICHTLIJNEN

SOCIALE MARIBEL PC 331/GID: INFOBROCHURE - RICHTLIJNEN Fnds Sciale Maribel 331 Vlaamse Welzijns- en Gezndheidssectr Kamer Welzijns- en Gezndheidsinstellingen en diensten (GID) Sainctelettesquare 13-15 - 1000 Brussel Tel 02 229 20 12 en 02 250 37 81 - Fax 02

Nadere informatie

Cubro BVBA Algemene voorwaarden

Cubro BVBA Algemene voorwaarden Cubr BVBA Algemene vrwaarden Hiernder vindt u de algemene vrwaarden van Cubr BVBA. Deze vrwaarden zijn van tepassing p alle geleverde diensten en gemaakte vereenkmsten dr Cubr BVBA, tenzij expliciet anders

Nadere informatie

Schadeverzekeringen Zakelijk Zorgverzekeringen. o o

Schadeverzekeringen Zakelijk Zorgverzekeringen. o o Dienstenwijzer Z zijn wij u graag van dienst Op de dienstverlening van ns kantr is de Wet p het financieel tezicht van tepassing. Eén van de eisen die uit deze wet vlgt is dat wij u tijdig infrmeren ver

Nadere informatie

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT?

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? Vicky De Suter, FOD Justitie, DGWL, Directie Strafwetgeving Een krte terugblik - CPS - studiedag 27 maart 2013 - Eurpese

Nadere informatie

HANDLEIDING BERICHTENVERKEER. Regio Nijmegen

HANDLEIDING BERICHTENVERKEER. Regio Nijmegen HANDLEIDING BERICHTENVERKEER Regi Nijmegen HET TOELEIDINGS- EN DECLARATIEPROCES VOOR ZORGAANBIEDERS Het declaratieprces tussen de zrgaanbieder en de gemeente verlpt via het berichtenverkeer van Vecz en

Nadere informatie

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER 1 JUNI 2015 HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER SEYS VEERLE PROVINCIEBESTUUR WEST-VLAANDEREN Hug Verriesstraat 22 8800 ROESELARE Vrwrd Sinds 1971 ndersteunt de prvincie

Nadere informatie

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv.

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv. Dssier Eccheques Brn: Lex4yu p www.securex.eu BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77 helpdesk@bl budiv.be www.bl budiv.be Dssier Eccheques Wat is een eccheque? Eccheques zijn een initiatief

Nadere informatie

Aansluitingstarieven

Aansluitingstarieven Aansluitingstarieven 2016-2019 A. DE TARIFAIRE VOORWAARDEN VOOR DE NETGEBRUIKERS RECHTSTREEKS AANGESLOTEN OP HET ELIA-NET EN VOOR DE DISTRIBUTIENETBEHEERDERS MET UITZONDERING VAN DE DISTRIBUTIENETBEHEERDERS

Nadere informatie

Handleiding. Algemeen. Update

Handleiding. Algemeen. Update Handleiding Algemeen Update Nieuwstraat 86, 3590 Diepenbeek - t. 011 360 360 - f. 011 360 369 BTW BE 0441.752.054 - KBC 450-0622771-87 - www.adslut.be 1 Inhud 1. Del van dcument... 2 2. Vrvereisten...

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

eid verplichting Hoe lees ik de kaarten in? Page 1/7

eid verplichting Hoe lees ik de kaarten in? Page 1/7 eid verplichting He lees ik de kaarten in? Page 1/7 Beste klant, In deze mslag kan u uw bestelde lezer(s) terugvinden. Zals reeds aangegeven tijdens nze infsessies zal u later de eventueel bestelde reservetestellen

Nadere informatie

Verklaring de-minimissteun

Verklaring de-minimissteun Verklaring de-minimissteun Verklaring in het kader van het verlenen van de-minimis steunbedragen als bedeld in de de-minimis verrdening (PbEU 2006, L 379). Aanbevlen wrdt m vr het invullen van deze verklaring

Nadere informatie

Overeenkomst toedien medicijnen

Overeenkomst toedien medicijnen Overeenkmst tedien medicijnen 1. Hierbij geeft/geven..., uder(s)/verzrger(s) van..., testemming aan gastuder... m aan haar/zijn/hun/ kind tijdens het verblijf bij de gastuder het hierna genemde geneesmiddel/zelfzrgmiddel

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. GreenLight Laser -vaporisatie van de prostaat

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. GreenLight Laser -vaporisatie van de prostaat INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER GreenLight Laser -vaprisatie van de prstaat De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand frmulier vr geïnfrmeerde testemming te gebruiken vr hun praktijk.

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang Aanvraagfrmulier tegemetkming ksten kinderpvang INWONER van: GEMEENTE HOUTEN GEMEENTE IJSSELSTEIN GEMEENTE LOPIK GEMEENTE NIEUWEGEIN GEMEENTE VIANEN Persnlijke gegevens Uzelf Naam en vrletters Adres: pstcde

Nadere informatie

CBR. 01/11 wordt gebruikt in volgende gevallen: o de afgifte van een VRB. De in te voeren gegevens zijn deze van het theoretisch examen

CBR. 01/11 wordt gebruikt in volgende gevallen: o de afgifte van een VRB. De in te voeren gegevens zijn deze van het theoretisch examen 1 CBR 1. Afgifte van een dcument 01/11 afgifte van een dcument na een geslaagd examen Anders dan bij de registratie van een dcument, hudt deze cmbinatie autmatisch een intrekking in van een vrgaand dcument(en).

Nadere informatie

OVEREENKOMST INSCHAREN

OVEREENKOMST INSCHAREN Pagina 1 van 5 OVEREENKOMST INSCHAREN Deze vereenkmst wrdt aangegaan dr: Naam:... Adres:... Wnplaats:... Telefnnummer:... E-mail:... en Vefgrund V.O.F., Grsveldweg 32a 7497 NN Bentel mariekeweber@hetnet.nl

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden - trustbox v.2-21/06/2013

Gebruiksvoorwaarden - trustbox v.2-21/06/2013 TERMS OF USE DATA AFNEMERS Gebruiksvrwaarden - trustbx v.2-21/06/2013 1. Bereik 1.1. Trustbx B2C is een gedepneerd handelsmerk van GS1 Belgium & Luxemburg en is een database ('Database') die de exclusieve

Nadere informatie

Handleiding Klantaccordering digitaal uren accorderen

Handleiding Klantaccordering digitaal uren accorderen Handleiding Klantaccrdering digitaal uren accrderen Wat is digitaal accrderen? Talenten van Maandag veren hun gewerkte uren, zakelijk gereden kilmeters en verhead uren (ziekte, verlf, studie uren e.d.)

Nadere informatie

Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mobiliteit

Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mobiliteit Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mbiliteit 1 De mzetting van de nieuwe Eurpese Richtlijn (2006/126/EG) ver het mtrrijbewijs is nu uiteindelijk in de Belgische wetgeving vergenmen en

Nadere informatie

Persoonsgegevens van klanten worden door Apollon Travel verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

Persoonsgegevens van klanten worden door Apollon Travel verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en): PRIVACY POLICY Aplln Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan met persnsgegevens. Wij

Nadere informatie

Bijlage IVa Sjabloon voor de verdeling van werkzaamheden voor onderwijzend personeel in de kunsteducatie

Bijlage IVa Sjabloon voor de verdeling van werkzaamheden voor onderwijzend personeel in de kunsteducatie Bijlage IVa Sjabln vr de verdeling van werkzaamheden vr nderwijzend persneel in de kunsteducatie Sjabln vr de verdeling van werkzaamheden vr nderwijzend persneel in de kunsteducatie LOGA-partijen vinden

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

WET 18/06/1990. Wetgeving WONDZORG IN DE THUISVERPLEGING. Pascal Van Waeyenberghe Zaakvoerder HHC wonddeskundige 13 maart 2OO7

WET 18/06/1990. Wetgeving WONDZORG IN DE THUISVERPLEGING. Pascal Van Waeyenberghe Zaakvoerder HHC wonddeskundige 13 maart 2OO7 Wetgeving WONDZORG IN DE THUISVERPLEGING KB 18/06/1990 Wndzrg B1 handeling Pascal Van Waeyenberghe Zaakverder HHC wnddeskundige 13 maart 2OO7 Verantwrdelijke vr de verzrging en aansprakelijkheid? Dkter

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. erectieprothese

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. erectieprothese INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER erectieprthese De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand infrmatie- en testemmingsfrmulier te gebruiken vr hun praktijk. Het is echter niet tegelaten dat

Nadere informatie

AANSCHAF EN ACTIVERING

AANSCHAF EN ACTIVERING 1. AANVAARDING Dr de aanschaf, het gebruik f een pging tt gebruik van een Cadeaubn: (a) aanvaardt u en stemt u ermee in dat u aan deze Vrwaarden bent gebnden; en Geeft u een ander testemming uw Cadeaubn

Nadere informatie

Gebruikersreglement Openbare Bibliotheek Genk. Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de Openbare Bibliotheek Genk.

Gebruikersreglement Openbare Bibliotheek Genk. Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de Openbare Bibliotheek Genk. Gebruikersreglement Openbare Biblitheek Genk Artikel 1 Dit reglement is van tepassing in de Openbare Biblitheek Genk. Artikel 2 Iedereen is welkm in de biblitheek en mag gratis alle aanwezige dcumenten

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. partiële nefrectomie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. partiële nefrectomie INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER partiële nefrectmie De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand infrmatie- en testemmingsfrmulier te gebruiken vr hun praktijk. Het is echter niet tegelaten

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST ANIMATOREN

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST ANIMATOREN Naam: VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST ANIMATOREN JOC Ieper vzw Fchlaan 3, 8900 Ieper Tel: 057/239 560 sprrewan@jcieper.be Wesley van Sprrewan f www.facebk.cm/speelpleinwerkingsprrewan @sprrewan1 Sprrewan Sprrewan

Nadere informatie

Eenheidsstatuut Een kleine samenvatting

Eenheidsstatuut Een kleine samenvatting Eenheidsstatuut Een kleine samenvatting Afschaffing prefbeding Met de invering van het eenheidsstatuut kmt er een einde aan het prefbeding. Er wrdt wel een uitzndering vrzien vr studentenarbeid, tijdelijke

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. inguïnale orchidectomie voor een testistumor

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. inguïnale orchidectomie voor een testistumor INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER inguïnale rchidectmie vr een testistumr De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand infrmatie- en testemmingsfrmulier te gebruiken vr hun praktijk. Het is

Nadere informatie

PROTOCOL MEDICIJNGEBRUIK

PROTOCOL MEDICIJNGEBRUIK PROTOCOL MEDICIJNGEBRUIK WET BIG BASISSCHOOL PAUS JOANNES Team Paus Jannes directie@pausjannes.cm 1 1. Del Het vastleggen van afspraken p het gebied van de geneesmiddelenverstrekking en het verrichten

Nadere informatie

(f)mri Onderzoek informatie

(f)mri Onderzoek informatie (f)mri Onderzek infrmatie 1 INLEIDING U wilt binnenkrt participeren in een (f)mri nderzek. De betreffende nderzeker heeft u er wellicht al iets ver verteld. Deze flder infrmeert u ver wat dit nderzek precies

Nadere informatie

Regeling: strategisch plan duurzame ontwikkeling werknemer

Regeling: strategisch plan duurzame ontwikkeling werknemer Regeling: strategisch plan duurzame ntwikkeling werknemer Lptijd : 1 maart 2017 t/m 31 december 2018 Aanbd vr metalektrbedrijven He verandert u daadwerkelijk het gedrag en de werkwijze van teams/afdelingen

Nadere informatie