INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. retropubische prostatectomie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. retropubische prostatectomie"

Transcriptie

1 INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER retrpubische prstatectmie De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand frmulier vr geïnfrmeerde testemming te gebruiken vr hun praktijk. Het is echter niet tegelaten dat er enige wijziging, van welke vrm dan k, wrdt aangebracht aan dit frmulier. Algemeen Als patiënt heeft u het recht p infrmatie ver uw aandening en ver de aanbevlen medische en eventueel chirurgische ingrepen. Dit frmulier wrdt u meegegeven tijdens de raadpleging bij uw behandelende arts waarin u zwel mndeling als schriftelijk (zie dcument geïnfrmeerde testemming) alle relevante infrmatie met betrekking tt de geplande ingreep wrdt gegeven. Het del is dat u dit frmulier ten laatste p het mment van de ingreep ndertekend terugbezrgt aan iemand van het medische team zdat dit aan uw patiëntendssier kan wrden gevegd. Deze infrmatie is niet bestemd m u te verntrusten, maar wel m u vldende te infrmeren zdat u kunt beslissen f u deze ingreep al dan niet wenst te ndergaan. Ondergetekende (naam en vrnaam),.. gebren p (datum), verklaart uitdrukkelijk dat tijdens de cnsultatie van (datum) met dkter (naam) is vereengekmen dat een ziekenhuispname ndzakelijk is vanaf (datum) in het (naam ziekenhuis) te (plaats). m p (datum) een retrpubische prstatectmie te ndergaan. De behandelende arts heeft mij precieze inlichtingen meegedeeld ver mijn gezndheidstestand. Hij heeft mij in eenvudige en verstaanbare termen de mgelijke evlutie van mijn gezndheidstestand mschreven als de geplande ingreep f prcedure niet zu wrden uitgeverd. Hij heeft mij k ingelicht ver eventuele alternatieve behandelingen met al hun vr-en nadelen. De behandelende arts heeft mij duidelijk de aard, het del en het spedeisende karakter van de ingre(e)p(en) beschreven die zal (zullen) wrden uitgeverd, de ngemakken die hieruit kunnen vrtvleien, en k de tegenaanwijzingen, de risic s en nevenwerkingen van deze ingre(e)p(en), zwel p krte als lange termijn. Ok de duur van de ingreep/behandeling en de eventuele nazrg werden mij uitgelegd. Ik heb k een infrmatiebrchure ntvangen ver de geplande ingreep/behandeling. De behandelende arts heeft mij vral gewezen p vlgende zaken: Del van de ingreep: heelkundige behandeling van prstaatvergrting met plasklachten. Belangrijke gebeurtenissen f gewntes: Het achterlaten van een blaassnde met naspeling en peratiedrain Het eventueel ptreden van retrgrade ejaculatie en/f minder gede erecties Meest vrkmende mgelijke cmplicaties: Bled in de urine, sms met verstpping van de blaassnde.

2 Bleding ter hgte van de wnde. Prikkelingen en hgdringendheid bij het plassen gedurende de eerste dagen na het verwijderen van de snde. Zelden vrkmende mgelijke cmplicaties: Prblemen in verband met anesthesie f cardivasculaire prblemen vereisen een ziekenhuispname p de dienst intensieve zrgen (zals lngntsteking, lngemblie, bererte, diepe veneuze trmbse, mycardinfarct). Pijn, infectie f hernia in de buurt van de insnijding. Urineweginfectie. Blijvende plasprblemen, vral frequentie, urgentie f incntinentie. Urinelekkage waardr de peratiedrain langer met wrden behuden. Nd aan nefrlgische pvlging en therapie in geval van een verminderde nierfunctie. Tevallige diagnse van prstaatkanker wat bijkmende nderzeken en sms behandelingen kan vergen. Zeer zelden vrkmende mgelijke cmplicaties: Overlijden Specifiek vr mijn geval: Ik begrijp k dat de geneeskundige klinische praktijk geen exacte wetenschap is en een psmming van de mgelijke cmplicaties nit vlledig kan zijn. Eveneens begrijp ik dat er geen verbintenis/vereenkmst kan aangegaan wrden ver het uiteindelijke resultaat van de ingreep/prcedure. De behandelende arts heeft mij meegedeeld dat het medisch team tijdens de uitvering van de ingreep gendzaakt kan zijn de geplande ingreep uit te breiden met bijkmende handelingen die vraf niet kunnen wrden vrzien, maar medisch gezien absluut ndzakelijk zijn vr het behud f herstel van mijn gezndheidstestand. Ik geef hierbij dan k aan de behandelende arts mijn testemming m tijdens de uitvering van de geplande ingreep elke bijkmende medische ingreep uit te veren in geval van vlstrekte medische ndzakelijkheid. De behandelende arts heeft mij de gelegenheid gegeven m vragen te stellen en hij heeft hierp vldende en vlledig geantwrd. Ik heb zijn antwrden k ged begrepen. Ik geef hierbij de testemming vr de uitvering van de hierbven mschreven ingreep nder de vrwaarden zals hierbven uiteen gezet. Ik geef testemming m, indien ndig, tijdens f na de ingreep/prcedure bledprducten te te dienen. Ik geef testemming m vr/tijdens/na bvenvermelde ingreep/prcedure anniem beeldmateriaal f ft s te nemen, die later kunnen gebruikt wrden vr medisch nderwijs f wetenschappelijke publicatie. Opgemaakt te (plaats).p (datum)..

3 Naam en vrnaam van de patiënt:. Handtekening patiënt f uder/vgd : Naam van de arts die de infrmatie heeft gegeven:..... Handtekening van de arts die de infrmatie heeft gegeven: Vr meer infrmatie kunt u altijd terecht p de dienst urlgie... Nummer van het secretariaat:. . Dit infrmatie- en testemmingsfrmulier werd pgesteld nder de auspiciën van de werkgrep Quality f care van de VZW Belgische Vereniging vr Urlgie (BVU), VZW Sciété Belge d Urlgie (SBU), De Belgische Berepsvereniging vr Urlgie (BBVU/APUB), Verbnd der Belgische Berepsverenigingen van Geneesheren-Specialisten (VBS-GBS) en de VZW Belgian Assciatin f Urlgy (BAU) vr de klinische inhud en het advcatenkantr Dewallens & partners BVBA vr de juridische inhud. Deze rechtspersnen, hun vertegenwrdigers f aangestelden aanvaarden geen enkele verantwrdelijkheid f aansprakelijkheid vr de eventuele schade die, p welke manier dan k, zu kunnen ntstaan dr het gebruik, de nvlledigheid f de njuistheid van de infrmatie in vrliggende dcumenten. Op eenvudig verzek wrdt u steeds een kpie van dit dcument bezrgd. EXEMPLAAR VOOR DE PATIENT VERSIE INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER retrpubische prstatectmie

4 De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand frmulier vr geïnfrmeerde testemming te gebruiken vr hun praktijk. Het is echter niet tegelaten dat er enige wijziging, van welke vrm dan k, wrdt aangebracht aan dit frmulier. Algemeen Als patiënt heeft u het recht p infrmatie ver uw aandening en ver de aanbevlen medische en eventueel chirurgische ingrepen. Dit frmulier wrdt u meegegeven tijdens de raadpleging bij uw behandelende arts waarin u zwel mndeling als schriftelijk (zie dcument geïnfrmeerde testemming) alle relevante infrmatie met betrekking tt de geplande ingreep wrdt gegeven. Het del is dat u dit frmulier ten laatste p het mment van de ingreep ndertekend terugbezrgt aan iemand van het medische team zdat dit aan uw patiëntendssier kan wrden gevegd. Deze infrmatie is niet bestemd m u te verntrusten, maar wel m u vldende te infrmeren zdat u kunt beslissen f u deze ingreep al dan niet wenst te ndergaan. Ondergetekende (naam en vrnaam),.. gebren p (datum), verklaart uitdrukkelijk dat tijdens de cnsultatie van (datum) met dkter (naam) is vereengekmen dat een ziekenhuispname ndzakelijk is vanaf (datum) in het (naam ziekenhuis) te (plaats). m p (datum) een retrpubische prstatectmie te ndergaan. De behandelende arts heeft mij precieze inlichtingen meegedeeld ver mijn gezndheidstestand. Hij heeft mij in eenvudige en verstaanbare termen de mgelijke evlutie van mijn gezndheidstestand mschreven als de geplande ingreep f prcedure niet zu wrden uitgeverd. Hij heeft mij k ingelicht ver eventuele alternatieve behandelingen met al hun vr-en nadelen. De behandelende arts heeft mij duidelijk de aard, het del en het spedeisende karakter van de ingre(e)p(en) beschreven die zal (zullen) wrden uitgeverd, de ngemakken die hieruit kunnen vrtvleien, en k de tegenaanwijzingen, de risic s en nevenwerkingen van deze ingre(e)p(en), zwel p krte als lange termijn. Ok de duur van de ingreep/behandeling en de eventuele nazrg werden mij uitgelegd. Ik heb k een infrmatiebrchure ntvangen ver de geplande ingreep/behandeling. De behandelende arts heeft mij vral gewezen p vlgende zaken: Del van de ingreep: heelkundige behandeling van prstaatvergrting met plasklachten. Belangrijke gebeurtenissen f gewntes: Het achterlaten van een blaassnde met naspeling en peratiedrain Het eventueel ptreden van retrgrade ejaculatie en/f minder gede erecties Meest vrkmende mgelijke cmplicaties: Bled in de urine, sms met verstpping van de blaassnde. Bleding ter hgte van de wnde. Prikkelingen en hgdringendheid bij het plassen gedurende de eerste dagen na het verwijderen van de snde.

5 Zelden vrkmende mgelijke cmplicaties: Prblemen in verband met anesthesie f cardivasculaire prblemen vereisen een ziekenhuispname p de dienst intensieve zrgen (zals lngntsteking, lngemblie, bererte, diepe veneuze trmbse, mycardinfarct). Pijn, infectie f hernia in de buurt van de insnijding. Urineweginfectie. Blijvende plasprblemen, vral frequentie, urgentie f incntinentie. Urinelekkage waardr de peratiedrain langer met wrden behuden. Nd aan nefrlgische pvlging en therapie in geval van een verminderde nierfunctie. Tevallige diagnse van prstaatkanker wat bijkmende nderzeken en sms behandelingen kan vergen. Zeer zelden vrkmende mgelijke cmplicaties: Overlijden Specifiek vr mijn geval: Ik begrijp k dat de geneeskundige klinische praktijk geen exacte wetenschap is en een psmming van de mgelijke cmplicaties nit vlledig kan zijn. Eveneens begrijp ik dat er geen verbintenis/vereenkmst kan aangegaan wrden ver het uiteindelijke resultaat van de ingreep/prcedure. De behandelende arts heeft mij meegedeeld dat het medisch team tijdens de uitvering van de ingreep gendzaakt kan zijn de geplande ingreep uit te breiden met bijkmende handelingen die vraf niet kunnen wrden vrzien, maar medisch gezien absluut ndzakelijk zijn vr het behud f herstel van mijn gezndheidstestand. Ik geef hierbij dan k aan de behandelende arts mijn testemming m tijdens de uitvering van de geplande ingreep elke bijkmende medische ingreep uit te veren in geval van vlstrekte medische ndzakelijkheid. De behandelende arts heeft mij de gelegenheid gegeven m vragen te stellen en hij heeft hierp vldende en vlledig geantwrd. Ik heb zijn antwrden k ged begrepen. Ik geef hierbij de testemming vr de uitvering van de hierbven mschreven ingreep nder de vrwaarden zals hierbven uiteen gezet. Ik geef testemming m, indien ndig, tijdens f na de ingreep/prcedure bledprducten te te dienen. Ik geef testemming m vr/tijdens/na bvenvermelde ingreep/prcedure anniem beeldmateriaal f ft s te nemen, die later kunnen gebruikt wrden vr medisch nderwijs f wetenschappelijke publicatie. Opgemaakt te (plaats).p (datum).. Naam en vrnaam van de patiënt:. Handtekening patiënt f uder/vgd :

6 Naam van de arts die de infrmatie heeft gegeven:..... Handtekening van de arts die de infrmatie heeft gegeven: Vr meer infrmatie kunt u altijd terecht p de dienst urlgie... Nummer van het secretariaat:. . Dit infrmatie- en testemmingsfrmulier werd pgesteld nder de auspiciën van de werkgrep Quality f care van de VZW Belgische Vereniging vr Urlgie (BVU), VZW Sciété Belge d Urlgie (SBU), De Belgische Berepsvereniging vr Urlgie (BBVU/APUB), Verbnd der Belgische Berepsverenigingen van Geneesheren-Specialisten (VBS-GBS) en de VZW Belgian Assciatin f Urlgy (BAU) vr de klinische inhud en het advcatenkantr Dewallens & partners BVBA vr de juridische inhud. Deze rechtspersnen, hun vertegenwrdigers f aangestelden aanvaarden geen enkele verantwrdelijkheid f aansprakelijkheid vr de eventuele schade die, p welke manier dan k, zu kunnen ntstaan dr het gebruik, de nvlledigheid f de njuistheid van de infrmatie in vrliggende dcumenten. Op eenvudig verzek wrdt u steeds een kpie van dit dcument bezrgd. EXEMPLAAR VOOR DE ARTS VERSIE

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. artificiële urinaire sfincter

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. artificiële urinaire sfincter INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER artificiële urinaire sfincter De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand frmulier vr geïnfrmeerde testemming te gebruiken vr hun praktijk. Het is echter

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. vasectomie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. vasectomie INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER vasectmie De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand infrmatie- en testemmingsfrmulier te gebruiken vr hun praktijk. Het is echter niet tegelaten dat er

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. GreenLight Laser -vaporisatie van de prostaat

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. GreenLight Laser -vaporisatie van de prostaat INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER GreenLight Laser -vaprisatie van de prstaat De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand frmulier vr geïnfrmeerde testemming te gebruiken vr hun praktijk.

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. partiële nefrectomie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. partiële nefrectomie INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER partiële nefrectmie De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand infrmatie- en testemmingsfrmulier te gebruiken vr hun praktijk. Het is echter niet tegelaten

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMMINGSFORMULIER. vaginaprolapsherstel met mesh

INFORMATIE- EN TOESTEMMMINGSFORMULIER. vaginaprolapsherstel met mesh INFORMATIE- EN TOESTEMMMINGSFORMULIER vaginaprlapsherstel met mesh De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand infrmatie- en testemmingsfrmulier te gebruiken vr hun praktijk. Het is echter niet

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. transurethrale resectie van de blaas

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. transurethrale resectie van de blaas INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER transurethrale resectie van de blaas De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand infrmatie- en testemmingsfrmulier te gebruiken vr hun praktijk. Het is echter

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. erectieprothese

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. erectieprothese INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER erectieprthese De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand infrmatie- en testemmingsfrmulier te gebruiken vr hun praktijk. Het is echter niet tegelaten dat

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMMINGSFORMULIER

INFORMATIE- EN TOESTEMMMINGSFORMULIER INFORMATIE- EN TOESTEMMMINGSFORMULIER ziekte van Peyrnie De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand infrmatie- en testemmingsfrmulier te gebruiken vr hun praktijk. Het is echter niet tegelaten

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. inguïnale orchidectomie voor een testistumor

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. inguïnale orchidectomie voor een testistumor INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER inguïnale rchidectmie vr een testistumr De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand infrmatie- en testemmingsfrmulier te gebruiken vr hun praktijk. Het is

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. radicale prostatectomie (met klierevidement)

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. radicale prostatectomie (met klierevidement) INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER radicale prstatectmie (met klierevidement) De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand infrmatie- en testemmingsfrmulier te gebruiken vr hun praktijk. Het

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. nefrectomie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. nefrectomie INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER nefrectmie De BAU geeft de testemming aan urlgen m het nderstaand infrmatie- en testemmingsfrmulier te gebruiken vr hun praktijk. Het is echter niet tegelaten dat er

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. retropubische prostatectomie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. retropubische prostatectomie INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER retropubische prostatectomie De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand formulier voor geïnformeerde toestemming te gebruiken voor hun praktijk. Het

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. partiële nefrectomie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. partiële nefrectomie INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER partiële nefrectomie De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand informatie- en toestemmingsformulier te gebruiken voor hun praktijk. Het is echter

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. laparoscopische pyeloplastie als behandeling voor junctiestenose

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. laparoscopische pyeloplastie als behandeling voor junctiestenose INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER laparoscopische pyeloplastie als behandeling voor junctiestenose De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand formulier voor geïnformeerde toestemming

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. suburethrale sling

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. suburethrale sling INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER suburethrale sling De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand informatie- en toestemmingsformulier te gebruiken voor hun praktijk. Het is echter niet

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. liesbreuk (hydrocoele communicans)

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. liesbreuk (hydrocoele communicans) INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER liesbreuk (hydrocoele communicans) De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand informatie- en toestemmingsformulier te gebruiken voor hun praktijk.

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. resectie epididymiscyste of spermatocele

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. resectie epididymiscyste of spermatocele INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER resectie epididymiscyste of spermatocele De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand formulier voor geïnformeerde toestemming te gebruiken voor hun

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. circumcisie (besnijdenis)

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. circumcisie (besnijdenis) INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER circumcisie (besnijdenis) De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand informatie- en toestemmingsformulier te gebruiken voor hun praktijk. Het is echter

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. transurethrale resectie van de blaas

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. transurethrale resectie van de blaas INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER transurethrale resectie van de blaas De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand informatie- en toestemmingsformulier te gebruiken voor hun praktijk.

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. vasectomie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. vasectomie INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER vasectomie De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand informatie- en toestemmingsformulier te gebruiken voor hun praktijk. Het is echter niet toegelaten

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. plaatsen dubbel-j-stent

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. plaatsen dubbel-j-stent INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER plaatsen dubbel-j-stent De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand informatie- en toestemmingsformulier te gebruiken voor hun praktijk. Het is echter

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. artificiële urinaire sfincter

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. artificiële urinaire sfincter INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER artificiële urinaire sfincter De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand formulier voor geïnformeerde toestemming te gebruiken voor hun praktijk. Het

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. GreenLight Laser -vaporisatie van de prostaat

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. GreenLight Laser -vaporisatie van de prostaat INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER GreenLight Laser -vaporisatie van de prostaat De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand formulier voor geïnformeerde toestemming te gebruiken voor

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. nefrectomie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. nefrectomie INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER nefrectomie De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand informatie- en toestemmingsformulier te gebruiken voor hun praktijk. Het is echter niet toegelaten

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. prostaatbiopsie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. prostaatbiopsie INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER prostaatbiopsie De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand informatie- en toestemmingsformulier te gebruiken voor hun praktijk. Het is echter niet

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. erectieprothese

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. erectieprothese INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER erectieprothese De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand informatie- en toestemmingsformulier te gebruiken voor hun praktijk. Het is echter niet

Nadere informatie

B. Informatie- en toestemmingsformulier voor orchidopexie

B. Informatie- en toestemmingsformulier voor orchidopexie 1/3 B. Informatie- en toestemmingsformulier voor orchidopexie Algemeen Als patiënt hebt u recht op informatie over uw aandoening en over de aanbevolen medische, eventueel chirurgische ingrepen. Dit formulier

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. sacrale neuromodulatie (SNM)

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. sacrale neuromodulatie (SNM) INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER sacrale neuromodulatie (SNM) De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand informatie- en toestemmingsformulier te gebruiken voor hun praktijk. Het is

Nadere informatie

B. Informatie- en toestemmingsformulier voor de besnijdenis.

B. Informatie- en toestemmingsformulier voor de besnijdenis. 1/3 Algemeen B. Informatie- en toestemmingsformulier voor de besnijdenis. Als patiënt hebt u recht op informatie over uw aandoening en over de aanbevolen medische, eventueel chirurgische ingrepen. Dit

Nadere informatie

cans) o Overlijden (datum), Algemeen zowel ziekenhuis) op (datum) ming van

cans) o Overlijden (datum), Algemeen zowel ziekenhuis) op (datum) ming van INFORMATIE- EN TOESTEMMMINGSFORMULIER liesbreuk (hydrocoele communi cans) Algemeen Als patiënt heeft u het recht op informatie over uw aandoening en over de aanbevolen medische en eventueel chirurgische

Nadere informatie

B. Informatie- en toestemmingsformulier voor het operatief corrigeren van de ziekte van Peyronie

B. Informatie- en toestemmingsformulier voor het operatief corrigeren van de ziekte van Peyronie 1/3 B. Informatie- en toestemmingsformulier voor het operatief corrigeren van de ziekte van Peyronie Algemeen Als patiënt hebt u recht op informatie over uw aandoening en over de aanbevolen medische, eventueel

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. cystectomie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. cystectomie INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER cystectomie De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand formulier voor geïnformeerde toestemming te gebruiken voor hun praktijk. Het is echter niet

Nadere informatie

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. botox -inspuiting in de blaas

INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER. botox -inspuiting in de blaas INFORMATIE- EN TOESTEMMINGSFORMULIER botox -inspuiting in de blaas De BAU geeft de toestemming aan urologen om het onderstaand informatie- en toestemmingsformulier te gebruiken voor hun praktijk. Het is

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

Aanduiding van een vertegenwoordiger (artikel 14 1 van de wet van 22 augustus 2002 betreffende de rechten van de patiënt)

Aanduiding van een vertegenwoordiger (artikel 14 1 van de wet van 22 augustus 2002 betreffende de rechten van de patiënt) Aanduiding van een vertegenwrdiger (artikel 14 1 van de wet van 22 augustus 2002 betreffende de rechten van de patiënt) Ik, (vrnaam en naam van de patiënt), duid hierbij nderstaande persn aan als mijn

Nadere informatie

Patiëntinformatieformulier late IAT behandeling patiënt versie 1. November 2018

Patiëntinformatieformulier late IAT behandeling patiënt versie 1. November 2018 PATIËNTINFORMATIE STUDIE NAAR HET EFFECT VAN INTRA-ARTERIËLE BEHANDELING VAN HET HERSENINFARCT BIJ PATIËNTEN MET LATE AANKOMST OP DE SPOEDEINSENDE HULP Inleiding Geachte heer/mevruw, Wij vragen u vriendelijk

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: o de overeengekomen opdracht. Bijgewerkt op:

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: o de overeengekomen opdracht. Bijgewerkt op: Privacy Plicy Bijgewerkt p: 3.5.2018 Cmmn Affairs hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy Plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan met

Nadere informatie

Privacy Policy. Privacy Policy WO=MEN, Dutch Gender Platform april 2018 Pagina 1 van 9

Privacy Policy. Privacy Policy WO=MEN, Dutch Gender Platform april 2018 Pagina 1 van 9 Privacy Plicy WO=MEN, Dutch Gender Platfrm (WO=MEN) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan

Nadere informatie

Hoe gebruikt UZ Leuven uw persoonsgegevens voor academisch wetenschappelijk onderzoek 1?

Hoe gebruikt UZ Leuven uw persoonsgegevens voor academisch wetenschappelijk onderzoek 1? Privacyverklaring nderzek UZ Leuven He gebruikt UZ Leuven uw persnsgegevens vr academisch wetenschappelijk nderzek 1? Algemeen Wetenschappelijk nderzek, naast patiëntenzrg en nderwijs/pleiding, behrt tt

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

Patiëntinformatieformulier late IAT behandeling versie 1. November 2018 Wettelijk vertegenwoordiger

Patiëntinformatieformulier late IAT behandeling versie 1. November 2018 Wettelijk vertegenwoordiger PATIËNTINFORMATIE STUDIE NAAR HET EFFECT VAN INTRA-ARTERIËLE BEHANDELING VAN HET HERSENINFARCT BIJ PATIËNTEN MET LATE AANKOMST OP DE SPOEDEINSENDE HULP Infrmatie vr de wettelijk vertegenwrdiger Inleiding

Nadere informatie

Studie naar de uitkomst van chirurgische en conservatieve behandeling van densfracturen bij oudere patiënten

Studie naar de uitkomst van chirurgische en conservatieve behandeling van densfracturen bij oudere patiënten Studie naar de uitkmst van chirurgische en cnservatieve behandeling van densfracturen bij udere patiënten Deze infrmatie is bedeld vr patiënten van tenminste 55 jaar ud die recentelijk een densfractuur

Nadere informatie

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: o Vennootschap onder firma (v.o.f.) o Commanditaire vennootschap (c.v.)

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: o Vennootschap onder firma (v.o.f.) o Commanditaire vennootschap (c.v.) Mdel 2: frmulier vr vennt in v..f. f c.v. versie 2012 Frmulier vr: vennt in v..f. f c.v. BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd vr NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Venntschap nder firma (v..f.) Cmmanditaire venntschap

Nadere informatie

Pijnkliniek. Informatiebrochure. Cervicale epidurale infiltratie

Pijnkliniek. Informatiebrochure. Cervicale epidurale infiltratie 1 Pijnkliniek Infrmatiebrchure Cervicale epidurale infiltratie Algemeen ziekenhuis Sint-Rembert Sint-Rembertlaan 21, 8820 Trhut 050 23 21 11 inf@azstrembert.be www.azstrembert.be 2 Inleiding Beste mevruw,

Nadere informatie

Verwerking van persoonsgegevens van patiënten of cliënten

Verwerking van persoonsgegevens van patiënten of cliënten Privacy Plicy Dit is de Privacy plicy van het Centrum vr Beweging en Therapie te Eindhven (hierna te nemen: CBT f het CBT ). Het CBT hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze

Nadere informatie

Procedure Informatiebeveiligingsincidenten en datalekken

Procedure Informatiebeveiligingsincidenten en datalekken DB2018040-1 Prcedure Infrmatiebeveiligingsincidenten en datalekken Versie: 0.1 Versiedatum 01-11-2018 V-Classificatie: Intern dcument / bedrijfsvertruwelijk Inhud 1. Inleiding...3 2. Wet- en regelgeving

Nadere informatie

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.)

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.) Mdel 2: frmulier vr vennt in een v..f. f c.v. Frmulier vr: vennt in v..f. f c.v. BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd vr NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Venntschap nder firma (v..f.) Cmmanditaire venntschap

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDENN

ALGEMENE VOORWAARDENN ALGEMENE VOORWAARDENN ALGEMENE VOORWAARDEN DEFENITIES De klant: de natuurlijke persn zals vermeld p de vrzijde van dit frmulier die de persnal trainer tegen betaling inhuurt vr advies en begeleiding van

Nadere informatie

Indien u in de loop van 2011 de leeftijd van 50 jaar bereikt heeft, of ouder bent, kan u op vrijwillige basis deelnemen aan dit initiatief.

Indien u in de loop van 2011 de leeftijd van 50 jaar bereikt heeft, of ouder bent, kan u op vrijwillige basis deelnemen aan dit initiatief. GO! MEMO GO!mem/GPD/GB/2011-7 01-07-2011 Medische check-up Deze mem heeft betrekking p alle persneelsleden van de centrale administratie van het GO! die 50 jaar zijn f uder. Sinds enkele jaren biedt het

Nadere informatie

Re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers

Re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers Re-integratie van arbeidsngeschikte werknemers De verheid wil de vrijwillige werkhervatting van werknemers die tijdelijk f definitief ngeschikt zijn m de vereengekmen arbeid uit te veren faciliteren. Wanneer

Nadere informatie

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN BESTUURDER/ VENNOOT/ AANDEELHOUDER

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN BESTUURDER/ VENNOOT/ AANDEELHOUDER Mdel 4: frmulier vr bestuurder/aandeelhuder/vennt in de rechtspersn n.a.v. nieuwe wet BIBOB ktber 2013 Zaaktype B1460 Frmulier vr: rechtspersn bestuurder, vennt, aandeelhuder BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN

Nadere informatie

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN BESTUURDER/ VENNOOT/ AANDEELHOUDER

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN BESTUURDER/ VENNOOT/ AANDEELHOUDER Mdel 4: frmulier vr bestuurder/aandeelhuder/vennt in de rechtspersn versie 2012 Frmulier vr: Bestuurder/vennt/aandeelhuder in de rechtspersn BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN BESTUURDER/ VENNOOT/ AANDEELHOUDER

Nadere informatie

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken Intentieverklaring tt Samenwerking bij en Afstemming van het tetsen van verzeken tt het kppelen van gezndheidsgegevens van meerdere instellingen ten beheve van wetenschappelijk nderzek aan de hand van

Nadere informatie

Werken met uitzendkrachten

Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten-Werken met uitzendkrachten-telichting 1/8 Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten zijn werknemers die vallen nder twee srten werkgevers. Enerzijds heeft men de werkgever van de uitzendkracht

Nadere informatie

Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan (even nummers) te Leiden

Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan (even nummers) te Leiden Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan 22-62 (even nummers) te Leiden Vereniging van eigenaars Brahmslaan 22-62 te Leiden hecht veel waarde aan de bescherming van juw persnsgegevens. In

Nadere informatie

Vragenlijst Aanmelding Stichting Milo

Vragenlijst Aanmelding Stichting Milo Vragenlijst Aanmelding Stichting Mil Deze lijst graag z vlledig mgelijk invullen. Weet u iets niet (meer)? Plaats dan een vraagteken. De bijlage bij deze vragenlijst bevat nder meer een checklist van alle

Nadere informatie

Persoonsgegevens van klanten worden door Apollon Travel verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

Persoonsgegevens van klanten worden door Apollon Travel verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en): PRIVACY POLICY Aplln Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan met persnsgegevens. Wij

Nadere informatie

PRAKTISCHE INSTRUCTIES AANVRAAG, STAALAFNAME, BEWARING EN TRANSPORT. Inhoudsopgave

PRAKTISCHE INSTRUCTIES AANVRAAG, STAALAFNAME, BEWARING EN TRANSPORT. Inhoudsopgave DOC.ORG.2 pagina 1 van 5 Inhudspgave 1. Aanvragen... 2 1.1. Wijze van aanvragen... 2 1.2. Aanvraagfrmulieren... 2 2. Staalafname... 3 2.1. Afnamemateriaal... 3 2.2. Administratieve gegevens... 3 2.3. Identificatie

Nadere informatie

Vragenlijst Aanmelding Stichting Milo

Vragenlijst Aanmelding Stichting Milo Vragenlijst Aanmelding Stichting Mil Deze lijst graag z vlledig mgelijk invullen. Weet u iets niet (meer)? Plaats dan een vraagteken. De bijlage bij deze vragenlijst bevat nder meer een checklist van alle

Nadere informatie

Wij raden u aan deze privacy policy zorgvuldig door te nemen.

Wij raden u aan deze privacy policy zorgvuldig door te nemen. PRIVACY POLICY BZB-FEDAFIN 1. Algemeen waarvr dient deze privacy plicy? 1.1 BZB-Fedafin is ervan vertuigd dat de bescherming van uw persnlijke gegevens van essentieel belang is. Deze privacy plicy begt

Nadere informatie

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen Vrbehuden en risicvlle handelingen binnen het primair nderwijs Prtcl Medisch Handelen J.C. v.d. Wal September 2013 INHOUD Inleiding... 3 1 De leerling wrdt ziek p schl... 4 2 Het verstrekken van medicatie

Nadere informatie

een klacht die niet op een bevredigende wijze is opgelost en als geschil moet worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Mondzorg.

een klacht die niet op een bevredigende wijze is opgelost en als geschil moet worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Mondzorg. Klachtenregeling NVM-mndhygiënisten Met inwerkingtreding van de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zrg (Wkkgz) heeft de wetgever begd de kwaliteit van zrgverlening te verbeteren en beter te kunnen bewaken.

Nadere informatie

WET 18/06/1990. Wetgeving WONDZORG IN DE THUISVERPLEGING. Pascal Van Waeyenberghe Zaakvoerder HHC wonddeskundige 13 maart 2OO7

WET 18/06/1990. Wetgeving WONDZORG IN DE THUISVERPLEGING. Pascal Van Waeyenberghe Zaakvoerder HHC wonddeskundige 13 maart 2OO7 Wetgeving WONDZORG IN DE THUISVERPLEGING KB 18/06/1990 Wndzrg B1 handeling Pascal Van Waeyenberghe Zaakverder HHC wnddeskundige 13 maart 2OO7 Verantwrdelijke vr de verzrging en aansprakelijkheid? Dkter

Nadere informatie

Implementatie Taakherschikking

Implementatie Taakherschikking Werkfrmulier Implementatie Taakherschikking Verpleegkundig Specialist Dit frmulier is pgesteld dr de Werkgrep Taakherschikking van de Federatie Medisch Specialisten en wrdt ndersteund dr de V&VN Verpleegkundig

Nadere informatie

KLACHT OVER DE TOESTAND VAN MIJN HUURWONING

KLACHT OVER DE TOESTAND VAN MIJN HUURWONING KLACHT OVER DE TOESTAND VAN MIJN HUURWONING Ontvangstdatum: / / (in te vullen dr dienst vergunningen) Ontvangen dr: Iedereen heeft recht p een gede wning. De Vlaamse Wncde legt daarm kwaliteitsnrmen p

Nadere informatie

Protocol Wiegendood. Gastouderbureau KoeKoeK. Anja Rijkens & Rianne Doeschot

Protocol Wiegendood. Gastouderbureau KoeKoeK. Anja Rijkens & Rianne Doeschot Gastuderbureau KeKeK Anja Rijkens & Rianne Descht 2 Helaas kmt het in Nederland wel eens vr, dat een baby verlijdt aan wiegendd. Dit zu dus k kunnen gebeuren tijdens de pvanguren. Gastuderbureau KeKeK

Nadere informatie

Bestemd voor AANVRAGER namens: Eenmanszaak Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.)

Bestemd voor AANVRAGER namens: Eenmanszaak Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.) BIBOB Vragenlijsten Mdel 1 t/m 4 versie 2012 Frmulier vr: aanvrager namens eenmanszaak aanvrager namens v..f. f c.v. BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd vr AANVRAGER namens: Eenmanszaak Venntschap nder firma

Nadere informatie

Er zijn twee types mandatarissen: Sociale Dienstverrichters Erkende Sociale Secretariaten

Er zijn twee types mandatarissen: Sociale Dienstverrichters Erkende Sociale Secretariaten GUIDELINES : RELATIE WERKGEVER DIENSTVERRICHTERS - RSZ 1. Algemene principes Werkgevers handelen in principe in eigen naam en cmmuniceren met de RSZ vr de nakming van hun administratieve verplichtingen.

Nadere informatie

S&A bvba. 1. Startverklaring definitief goedgekeurd. Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke. Inhoudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD...

S&A bvba. 1. Startverklaring definitief goedgekeurd. Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke. Inhoudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD... S&A bvba Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke tel 09/329 87 75 fax 09/329 87 85 URL: www.sabvba.cm e-mail: inf@sabvba.cm Startverklaring definitief gedgekeurd Inhudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD...

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 72095942000 VZW Psych. Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 MELLE Telichting bij het dcument pnameverklaring bij pname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband met

Nadere informatie

OPLEIDING PORT FACILITY SECURITY OFFICER 24 UREN

OPLEIDING PORT FACILITY SECURITY OFFICER 24 UREN OPLEIDING PORT FACILITY SECURITY OFFICER 24 UREN Prgramma Financiële vrwaarden ISPS-cde en aanverwante wetgeving Verantwrdelijkheden en functies van andere veiligheidsrganisaties Veiligheidsmaatregelen

Nadere informatie

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Vennootschap onder firma (VOF) Commanditaire vennootschap (CV)

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Vennootschap onder firma (VOF) Commanditaire vennootschap (CV) Mdel 2: frmulier vr vennt in een VOF f CV. n.a.v. nieuwe wet BIBOB 2013 Frmulier vr: vennt in VOF f CV BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd vr NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Venntschap nder firma (VOF) Cmmanditaire

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

TURP Dienst urologie

TURP Dienst urologie Dienst urlgie Dienst urlgie Meneer Bij nderzek dr de urlg werd bij u een vergrting van de prstaat vastgesteld. Binnenkrt wrdt u pgenmen in ns ziekenhuis. U zult een ingreep ndergaan als behandeling vr

Nadere informatie

LAC. Inspiratie LAC water. Maak een draaiboek voor je interne werking. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting

LAC. Inspiratie LAC water. Maak een draaiboek voor je interne werking. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting Maak afspraken met de watermaatschappijen Organiseer je LAC-zitting Ken de WATER-rechten en plichten van je klant Vermijd afsluitingen Maak een draaibek vr je interne werking LAC Bied nazrg Betrek je cliënt

Nadere informatie

LUC GOUTRY VOLKSVERTEGENWOORDIGER

LUC GOUTRY VOLKSVERTEGENWOORDIGER maart 2006 NIEUWE WET OP DE VOORLOPIGE BEWINDVOERING LUC GOUTRY VOLKSVERTEGENWOORDIGER F O V I G 1 NIEUWE WET OP DE VOORLOPIGE BEWINDVOERING LUC GOUTRY VOLKSVERTEGENWOORDIGER Alternatieven vr vrlpige bewindvering

Nadere informatie

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) *

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) * VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bdemnderzek (VBO) * * zals bepaald dr art.13/4 van de Ordnnantie van 5 maart 2009 betreffende het beheer en de sanering van verntreinigde bdems, gewijzigd dr de rdnnantie

Nadere informatie

De aandachtspuntenlijst

De aandachtspuntenlijst De aandachtspuntenlijst Wat is de aandachtspuntenlijst? De aandachtspuntenlijst is een verzicht van nderwerpen die aan de rde kunnen kmen tijdens een afspraak met de neurlg. Onderwerpen waarver u meer

Nadere informatie

ROP screening: oogheelkundig onderzoek

ROP screening: oogheelkundig onderzoek ROP screening: gheelkundig nderzek Dienst Ogheelkunde Dr. Patricia Delbeke - pediatrisch ftalmlg Dr. Rudlf Reyniers - vitreretinaal chirurg Dienst NICU Dr. James D Haese diensthfd nenatale intensieve zrgen

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN - Gegevens rganisatie/ bedrijf Naam:..... Adres maatschappelijke zetel: Ondernemingsnummer: Hierbij vertegenwrdigd dr:... Functie vertegenwrdiger:.....

Nadere informatie

Licht traumatisch hersenletsel (kinderen t/m 5 jaar)

Licht traumatisch hersenletsel (kinderen t/m 5 jaar) Licht traumatisch hersenletsel (kinderen t/m 5 jaar) 2 Inleiding Uw kind heeft een licht traumatisch hfd-/hersenletsel pgelpen dr een ngeval f een klap tegen zijn/haar hfd. Deze flder beschrijft de infrmatie

Nadere informatie

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: Het Gielsbos. Adresgegevens: Vosselaarseweg 1 2275 Gierle

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: Het Gielsbos. Adresgegevens: Vosselaarseweg 1 2275 Gierle EXPERTISESTEEKKAART 1) Naam van de schl/dienst/vrziening: Het Gielsbs Adresgegevens: Vsselaarseweg 1 2275 Gierle 2) Dmein van expertise: cmmunicatie/diagnstiek+behandeling 3) Beschrijving expertise: Bij

Nadere informatie

Modellencontract. Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :... Telefoon :... /Website :...

Modellencontract. Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :... Telefoon :...  /Website :... Mdellencntract Cntract tussen Mdel en amateurftgraaf Ondergetekenden: Naam :... Adres :... Pstcde/Wnplaats:... Telefn :... Email/Website :... Hierna genemd Ftgraaf, waarnder steeds begrepen wrdt: amateurftgraaf

Nadere informatie

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :...

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :... Mdellencntract TFP(Time fr Prints)/TFCD (Time fr CD) Cntract tussen Mdel en amateurftgraaf Ondergetekenden: Naam :... Adres :... Pstcde/Wnplaats:... Telefn :... Email/Website :... Hierna genemd Ftgraaf,

Nadere informatie

Asbestbeleidsplan. Beleid en beheer asbest

Asbestbeleidsplan. Beleid en beheer asbest Asbestbeleidsplan Beleid en beheer asbest Dcumenttitel. Asbestbeleidsplan Status. Cncept Definitief Versie. 1.1 Datum. 22-03-2014 Organisatie. Wningcrpratie Rentree Opstellers. Wningcrpratie Rentree i.s.m.

Nadere informatie

HTW. Algemene Voorwaarden voor de webshop van HTW Catering 2018

HTW. Algemene Voorwaarden voor de webshop van HTW Catering 2018 HTW C A T E R I N G. N L Algemene Vrwaarden vr de webshp van HTW Catering 2018 Artikel 1 - Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: 1. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de cnsument gebruik kan

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN ARTIKEL 60BIS/3, 2, 1 VAN

Nadere informatie

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken Intentieverklaring tt samenwerking bij en afstemming van het tetsen van verzeken tt het kppelen van gezndheidsgegevens van meerdere instellingen ten beheve van wetenschappelijk nderzek aan de wettelijke

Nadere informatie

Pijnkliniek. Informatiebrochure. Periradiculaire infiltratie van de zenuwwortel

Pijnkliniek. Informatiebrochure. Periradiculaire infiltratie van de zenuwwortel 1 Pijnkliniek Infrmatiebrchure Periradiculaire infiltratie van de zenuwwrtel Algemeen ziekenhuis Sint-Rembert Sint-Rembertlaan 21, 8820 Trhut 050 23 21 11 inf@azstrembert.be www.azstrembert.be 2 Inleiding

Nadere informatie

Licht traumatisch hersenletsel (volwassenen)

Licht traumatisch hersenletsel (volwassenen) Licht traumatisch hersenletsel (vlwassenen) 2 Inleiding U heeft een licht traumatisch hfd-/hersenletsel pgelpen dr een ngeval f een klap tegen uw hfd. Deze flder beschrijft de infrmatie ver de mgelijke

Nadere informatie

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015 Beleidsregels vrziening jbcaching Participatiewet 2015 1-7-2015 Jbcaching Reginale beleidsregels jbcaching Participatiewet regi Achterhek Inleiding Jbcaching gaat ver het ndersteunen van mensen bij het

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 Herrepingsrecht

Nadere informatie

VEILIGHEIDSENGAGEMENT CONTRACTANTEN

VEILIGHEIDSENGAGEMENT CONTRACTANTEN Bladzijde : 1/8 VEILIGHEIDSENGAGEMENT CONTRACTANTEN Het bedrijf: Adres: Registratienummer:. BTW-nr. :.... Fax : Telefn: E-mail: Vertegenwrdigd dr: Naam: Functie: Verklaart: kennis genmen te hebben van

Nadere informatie

besloten vennootschap (B.V.) naamloze vennootschap (N.V.) rechtspersoon naar buitenlands recht stichting coöperatieve vereniging

besloten vennootschap (B.V.) naamloze vennootschap (N.V.) rechtspersoon naar buitenlands recht stichting coöperatieve vereniging 1 Mdel 4: Frmulier vr bestuurder/vennt/aandeelhuder in de rechtspersn. BIBOBVRAGENFORMULIER Bestemd vr de bestuurder/vennt/aandeelhuder in een: beslten venntschap (B.V.) naamlze venntschap (N.V.) rechtspersn

Nadere informatie

KONINKLIJK MODERN SKATERS CLUB WILRIJK

KONINKLIJK MODERN SKATERS CLUB WILRIJK KONINKLIJK MODERN SKATERS CLUB WILRIJK Aangeslten B.F.R.S en W.S.R. Gesticht 1921 V.Z.W. Gemeentelijk Rlschaatsterrein Aan: Berkenveldplein IBAN: BE30 4135 1847 0111 BIC CODE: KREDBEBB BTW:BE 0408.540.442

Nadere informatie