Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd."

Transcriptie

1 Verslag Directiecomité 11 februari 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Frank Geudens, secretaris; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen directeur; Miranda Schildermans, adjunct-algemeen directeur. Véronique Maurissen, afdelingshoofd crematorium Antwerpen (verslag). Verontschuldigd: Peter Wouters, ondervoorzitter Katleen den Roover, bestuurder 1. Directiecomité: verslag 7 januari goedkeuring Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag 7 januari 2014 Het verslag van het directiecomité van 7 januari 2014 wordt goedgekeurd.

2 2. Bestuursorganen: reglement regionaal adviescomité - verwijzing Het reglement met betrekking tot de oprichting van een regionaal adviescomité voor de ontwikkeling van het crematorium Lommel werd na overleg met de Limburgse gemeenten gewijzigd. Het wordt ter goedkeuring verwezen naar de eerstvolgende bijeenkomst van de raad van bestuur. Artikel 55, 3 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking In elke opdrachthoudende vereniging kan een regionaal adviescomité worden opgericht, waarvan de leden worden aangeduid door de algemene vergadering. Ontwerp reglement regionaal adviescomité Het ontwerp van reglement voor de oprichting van een regionaal adviescomité wordt ter goedkeuring verwezen naar de raad van bestuur. 3. Personeelszaken: opmaak diversiteitsplan - goedkeuring De opmaak van nieuwe functiebeschrijvingen met bijhorende competentieprofielen wordt gekaderd in een diversiteitsplan, waarvan de opmaak ondersteund wordt door RESOC Antwerpen. Artikel 25, 2 van de statuten Het directiecomité is bevoegd voor het dagelijks personeelsbeheer. Ontwerp diversiteitsplan Financiële weerslag Voor de opmaak van een diversiteitsplan kan PONTES aanspraak maken op een subsidie van ,-. Het ontwerp van diversiteitsplan wordt goedgekeurd.

3 4. Personeelszaken: rechtspositieregeling en c.a.o bespreking Ter voorbereiding van een nieuwe rechtspositieregeling en een collectieve arbeidsovereenkomst voor de periode heeft het overleg met de syndicale vakorganisaties verschillende bespreekpunten opgeleverd, waarover het directiecomité een standpunt moet innemen. Artikelen 22, 3, 4 en 25, 1 van de statuten De rechtspositieregeling van het personeel wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Het directiecomité is belast met de voorbereiding van de vergaderingen van de raad van bestuur. Ontwerp rechtspositieregeling Overzicht bespreekpunten c.a.o Artikel 1 Het directiecomité neemt akte van de wijzigingen aan het ontwerp van rechtspositieregeling en verwijst deze ter goedkeuring naar de raad van bestuur. Artikel 2 Het directiecomité is van oordeel dat de hierna vermelde voorstellen mits verdere uitwerking en concretisering kunnen weerhouden worden in de collectieve arbeidsovereenkomst voor de periode : a) Toetreden tot de sociale dienst van de Dienst RSZPPO b) Extra ziekteverzekering voor contractuelen vanaf de vierde maand ziekte c) Garantie huidige verworvenheden deze legislatuur en vrijwaring van tewerkstelling 5. Overheidsopdrachten: externe projectbegeleiding ontwikkeling crematorium Lommel - gunning Aan de raad van bestuur werd voorgesteld om een lastenboek voor de aanstelling van een externe projectbegeleider voor de ontwikkeling van het crematorium van Lommel goed te keuren. Verschillende kandidaten hebben een offerte ingediend, waaruit een selectie werd gemaakt om verder mee te onderhandelen over een definitief en beste aanbod. De onderhandelingen hebben plaatsgevonden zodat de opdracht thans kan worden toegewezen aan de inschrijver met het regelmatige en meest voordelige aanbod.

4 Voorgeschiedenis In 2012 sloot PONTES een samenwerkingsovereenkomst met de stad Lommel, waarbij PONTES de stad zou adviseren en begeleiden bij de ontwikkeling van een nieuw te bouwen crematorium. Ondertussen heeft de stad Lommel er voor geopteerd om de ontwikkeling van het crematorium toe te vertrouwen aan PONTES en zijn in totaal zeven gemeenten uit Noord-Limburg toegetreden tot de vereniging. Het nieuwe crematorium zal gevestigd worden op een terrein van ongeveer m 2 gelegen naast de begraafplaats Centrum aan de Norbert Neeckxlaan te Lommel. In 2014 zal PONTES de aanbestedingsdossiers voorbereiden, de vergunningsdossiers voorbereiden, evenals het subsidiedossier. De werken zouden moeten kunnen aanvatten begin 2015 met de bedoeling om in 2016 het crematorium in gebruik te nemen op voorwaarde dat tijdig de noodzakelijk subsidies kunnen bekomen worden. Om deze werken optimaal te laten verlopen en een goede coördinatie tussen alle partijen te verzekeren stemde de raad van bestuur in met een overheidsopdracht voor externe projectbegeleiding. Dit werd voorzien in het financieel plan voor de bouw van het crematorium. De opdracht werd gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad en er hebben tien kandidaten een offerte ingediend. Deze inschrijvingen werden geëvalueerd en beoordeeld op het vlak van regelmatigheid en kwaliteit. Over de meest kwalitatieve en voordeligste inschrijvingen werd verder onderhandeld om de reikwijdte van het aanbod, de geboden dienstverlening en de prijzen goed te begrijpen. Dit heeft geresulteerd tot een definitief en beste aanbod van de inschrijvers waaruit thans een uiteindelijke keuze moet worden gemaakt. Artikel 26, 2, 1, d) van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten De overheidsopdrachten kunnen worden gegund volgens de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met bekendmaking. Artikelen 58 en 59 van het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende de plaatsing van overheidsopdrachten in de klassieke sectoren De aanbestedende overheid kan in het kader van een onderhandelingsprocedure een lijst van geselecteerde inschrijvers opstellen met dewelke verdere onderhandelingen zullen worden gevoerd. Artikelen 67 t/m 79 van het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende de plaatsing van overheidsopdrachten in de klassieke sectoren Deze artikelen bepalen de voorschriften met betrekking tot de kwalitatieve selectie van inschrijvers. Artikel 2 van het besluit van de raad van bestuur van 15 maart 2012 Het directiecomité is belast met het voeren van de overheidsopdrachten en gunningsprocedures. van de raad van bestuur van 18 september 2013 De raad van bestuur keurde het lastenboek, de gunningswijze en de raming goed voor de opdracht voor externe projectbegeleiding voor de ontwikkeling van het crematorium van Lommel. Lastenboek aanstelling externe projectbegeleider Proces-verbaal van opening van de offertes van 3 december 2013

5 Evaluatieverslag van 3 januari 2014 Gunningsverslag van 10 februari 2014 Motivering PONTES gaat op zoek naar een technisch studiebureau dat instaat voor de projectbegeleiding van het volledige project, dat moet leiden tot de ontwikkeling en bouw van het nieuwe crematorium. De projectbegeleider zal ondermeer instaan voor: het beheer, de planning en de coördinatie tijdens de voorbereidingsfase (opmaak programma van eisen); het beheer, de planning en de coördinatie tijdens de ontwerpfase (keuze van architectonisch concept); de begeleiding tijdens de aanbestedingsfase; het beheer, de planning en de coördinatie tijdens de uitvoeringsfase (opvolging werf); de financiële controle; de kwaliteitscontrole; de begeleiding en opvolging van de verschillende opleveringsprocedures; de veiligheidscoördinatie. De opdracht werd verzonden naar het Bulletin der Aanbestedingen op 6 november 2013 en geïnteresseerde kandidaten konden tot uiterlijk 3 december 2013 om 11 uur een offerte indienen. Op laatstgenoemde datum werden tien offertes ingediend: 1. PI KWADRAAT BVBA Ternaaiseweg 9, Beringen 2. BOPRO NV Oude Houtlei 140, Gent 3. MULTI N.V. Orlaylaan 10, Temse 4. TECHNUM/TRACTEBEL ENGINEERING N.V. Arianelaan 7, Brussel 5. GRONTMIJ BELGIUM NV Stationsstraat 51, Mechelen 6. URBAN QUANTUM NV Hoevensebaan 50, Kapellen 7. ARIES NV Vijfwindgatenstraat 21E, Gent 8. ANTEA BELGIUM NV Roderveldlaan 1, Antwerpen-Berchem 9. PROBAM NV Ninovesteenweg 190, Ermebodegem 10. A.J. PHILIPPE BVBA Maleizenstraat 23, Herent Alle ontvangen offertes werden door de aanbestedende overheid onderzocht om na te gaan of de inschrijvers cumulatief voldoen aan de bepalingen inzake het toegangsrecht en aan de kwalitatieve selectiecriteria van financiële, economische of technische aard of inzake beroepsbekwaamheid. Samengevat leidt dit onderzoek tot de conclusie dat alle offertes voldoen aan de bepalingen van de wet en de uitvoeringsbesluiten inzake toegang en kwalitatieve selectie. Er werden geen onregelmatigheden vastgesteld en uit het onderzoek blijkt dat geen van de partijen zich in één van de uitsluitingsgronden bevindt zoals beschreven in artikel 61 van het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende de plaatsing van overheidsopdrachten. Tevens werd tijdens dit onderzoek reeds een screening uitgevoerd van de offertes met het oog op de opmaak van een shortlist, waarin de offertes getoetst werden aan de gunningscriteria om te verifiëren welke inschrijving het meest voldoet aan de opdracht. Bijgevolg werden de volgende geselecteerde inschrijvers uitgenodigd voor verdere onderhandelingen, namelijk:

6 1. A.J. PHILIPPE BVBA Maleizenstraat 23, Herent 2. ARIES NV Vijfwindgatenstraat 21E, Gent 3. BOPRO NV Oude Houtlei 140, Gent 4. GRONTMIJ BELGIUM NV Stationsstraat 51, Mechelen 5. MULTI N.V. Orlaylaan 10, Temse Op basis van de ontvangen offertes en alle verzamelde informatie na de diverse onderhandelingen werd een definitief gunningsverslag opgemaakt waarin een voorstel tot gunning wordt geformuleerd. In het gunningsverslag worden de offertes aan een grondig onderzoek onderworpen en getoetst aan de drie vooropgestelde gunningscriteria: 1. de geformuleerde prijs; 2. de methodologie en werkwijze; 3. het voorgestelde projectteam en de ervaring. Voor wat betreft het eerste gunningscriterium blijkt uit het onderzoek dat BOPRO NV de meest voordeligste offerte heeft ingediend, bijna ,- goedkoper is dan de tweede en derde gerangschikte offerte en daardoor ook de hoogste score van 40 punten bekomt. BOPRO NV engageert zich om de hele projectbegeleiding en de veiligheidscoördinatie van de ontwikkeling van het crematorium van Lommel te verzekeren voor de laagste prijs. De prijs was volledig en er waren geen afzonderlijke opties waarmee rekening moest worden gehouden. Inzake methodologie en werkwijze heeft BOPRO NV eveneens een sterk voorstel geformuleerd. In de offerte was duidelijk omschreven welke inspanningen zullen worden geleverd om belangrijke aspecten van het project te beheersen, met name op het vlak van risico s, timing, budget en kwaliteit. Verschillende suggesties werden aangehaald om het project binnen de vooropgestelde timing te houden, het budget onder controle te houden en de noodzakelijke kwaliteit te verzekeren. BOPRO NV heeft ook veel aandacht voor het communicatietraject dat belangrijk is in projecten van deze omvang met grote maatschappelijke impact. Er zijn veel interne en externe stakeholders die allemaal aan bod komen in het door BOPRO uitgewerkte communicatieplan. Tevens verwijst BOPRO NV naar het belang van het subsidiedossier dat verbonden is aan dit project en dat overleg en een goede uitwisseling van informatie belangrijk is in de relatie met de Vlaamse overheid. Het project kan immers rekenen op een Vlaamse subsidie en het is dus belangrijk om de Vlaamse overheid als een permanente partner te betrekken bij de voortgang van het project. Hiermee onderscheidt BOPRO NV zich op duidelijke wijze ten aanzien van zijn concurrenten. Voor een overzichtelijke en vlotte rapportering stelt BOPRO NV een digitaal platform voor waarvan de kostprijs is inbegrepen in de offerte. BOPRO NV hecht niet alleen veel belang aan de kostenbewaking van het project maar heeft ook oog voor de onderhoudskosten van de infrastructuur zoals die zich na de oplevering zullen manifesteren. Er wordt daarbij terecht gewezen op het belang van goede keuzes voor en tijdens de bouwfase om nadien de onderhoudskost onder controle te kunnen houden. Dit thema wordt ook in verband gebracht met het principe van duurzaam bouwen. BOPRO NV getuigt van een pragmatische visie waarbij de duurzame ingrepen worden bepaald in functie van het ambitieniveau van de opdrachtgever. Als basis kan gebruik worden gemaakt van de BREEAM-filosofie die een referentie is voor duurzaam bouwen. BOPRO NV staat voor van een degelijke, onderbouwde en realistische aanpak om de projectbegeleiding vorm te geven en profileert zich als partner van de opdrachtgever om het project te realiseren binnen de vooropgestelde doelstellingen. Uiteraard zijn er nog andere sterke en evenwaardige voorstellen ingediend, doch voor dit criterium levert het voorstel BOPRO NV een

7 duidelijke meerwaarde in het bijzonder op het vlak van het communicatietraject en het belang van het subsidiedossier. Tot slot werden de offertes beoordeeld op het vlak van referenties en ervaring. Verschillende inschrijvers verwijzen naar vroegere opdrachten die zich situeren in de publieke sector of gebouwen met een belangrijke publieke functie. Verschillende van die referenties zijn dan ook zeer waardevol als uitgangspunt voor de ontwikkeling van dit project. Echter, voor dit criterium springen drie offertes in het oog. A-RES NV heeft zijn team versterkt met architecten van SUM PROJECTS, die de afgelopen jaren betrokken waren bij de ontwikkeling van het crematorium van Kortrijk. Die kennis en ervaring is zeker een sterke troef. GRONTMIJ daarentegen stelt een sterk team voor met de meeste deskundigheden en was tevens betrokken bij de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de begraafplaats. Daarmee heeft GRONTMIJ een belangrijke gebiedskennis, doch niet onmiddellijk met de ontwikkeling van een crematorium. BOPRO NV is momenteel ook projectbegeleider bij de bouw van het crematorium van Zemst en kan dus net zoals A-RES en SUM PROJECTS concrete ervaring inbrengen. Omwille van deze specifieke ervaringen werden deze offertes als gelijkwaardig beschouwd. Tot besluit kan met andere woorden het voorstel van het gunningsverslag bijgetreden worden. BOPRO NV heeft een sterke aanpak voorgesteld, heeft zeer waardevolle ervaring in te brengen en is bovendien als goedkoopste uit de bus gekomen. Hiermee scoort deze inschrijver het hoogst in de rangschikking en is deze offerte voor PONTES het economisch meest voordelige aanbod. Financiële weerslag Aan deze opdracht is een uitgave verbonden van ,-. Dit bedrag is mee opgenomen in het financieel plan voor de ontwikkeling van het crematorium van Lommel. De opdracht projectbegeleiding en veiligheidscoördinatie voor de bouw van een nieuw crematorium te Lommel worden gegund aan BOPRO NV, waarvan de kantoren gevestigd zijn te 9000 Gent, aan de Oude Houtlei 140, voor een bedrag van ,- (exclusief BTW). 6. Financiën: kostprijscalculatie en financiële scenario s bespreking De algemeen directeur geeft toelichting bij de kostprijscalculatie die werd opgesteld en op basis waarvan tevens een aantal financiële toekomstscenraio s werden voorbereid. Uit de analyse blijkt samengevat dat er belangrijke inkomsten gegenereerd worden door de uitvoering van de crematies, maar dat deze inkomsten grotendeels geneutraliseerd worden door de verliezen op het vlak van plechtigheden en catering. De financiële scenario s hebben als doelstelling om over een periode van vijf jaar een break-evensituatie te bereiken op de thans verlieslatende bedrijfsactiviteiten. Het evenwicht wordt bereikt door een combinatie van reductie van kosten en hogere inkomsten met slechts geringe prijsstijgingen. Tevens wordt uitgegaan van een groter en stijgend marktaandeel. Het directiecomité merkt evenwel op dat deze laatste doelstellingen een onzeker karakter hebben en dat de inkomsten die daarmee verzameld zouden kunnen worden eerder in de beperking van de uitgaven moeten gerekend worden. Als de meerinkomsten dan niet gerealiseerd worden dan worden de gelden alsnog verzekerd via lagere kosten.

8 Voor het overige kan het directiecomité akkoord gaan met de financiële scenario s, maar er wordt tevens benadrukt dat er werk moet gemaakt worden het imago van de organisatie en dat het aanbieden van een totaal pakket en een goede dienstverlening eveneens essentieel blijven. De directie heeft in samenwerking met Möbius een kostprijscalculatie voorbereid over de verschillende vormen van dienstverlening. Tevens werden een aantal financiële scenario s voor deze bestuursperiode ontwikkeld, waarover het directiecomité een standpunt moet innemen. Artikel 25, 8, 3 van de statuten Het directiecomité is belast met het financieel beheer van de vereniging. Resultaten kostprijscalculatie en financiële scenario s Artikel 1 Het directiecomité neemt kennis van de resultaten van de kostprijscalculatie en de daaraan verbonden financiële scenario s voor deze bestuursperiode. Artikel 2 Het directiecomité keurt de financiële scenario s en de daaraan verbonden doelstellingen goed. 7. Mededelingen: statistieken januari 2014 kennisgeving Aan het directiecomité wordt gerapporteerd over de cijfers van het aantal crematies, plechtigheden en maaltijden tijdens de maand januari Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Statistieken januari 2014

9 Er wordt kennis genomen van de cijfers van het aantal crematies, plechtigheden en maaltijden tijdens de maand januari Varia Een directielid vraagt of er voor Pontes gevolgen zijn voor de werking van de afscheidsplechtigheden door de uitspraken van mgr. Leonard, waarmee verwezen wordt naar de doelstelling van de Kerk om geen diensten meer te laten begeleiden door geestelijken buiten de kerk. De algemeen directeur meent dat er nauwelijks enige impact zal zijn doordat wij werken met gebedsvoorgangers voor de begeleiding van christelijk geïnspireerde afscheidsdiensten. Onze vrijwilligers voelen zich niet gebonden door de uitspraken van het bisdom en zullen hun werking verder zetten. In andere crematoria, waar men zelf diakens in dienst had, zijn er wel gevolgen doordat zij niet langer beroep kunnen doen op deze medewerker(s) en derhalve een alternatief aanbod zullen moeten uitwerken.

De voorzitter opent de vergadering en wenst iedereen een voorspoedig nieuwjaar.

De voorzitter opent de vergadering en wenst iedereen een voorspoedig nieuwjaar. Directiecomité Verslag 7 januari 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter; Frank Geudens, secretaris; Peter Wouters, ondervoorzitter, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren,

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. VERSLAG Directiecomité 11 maart 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris. Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, Katleen den Roover, bestuurders; Tom

Nadere informatie

Directiecomité. 4 oktober 2018

Directiecomité. 4 oktober 2018 Directiecomité 4 oktober 2018 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag Directiecomité 6 oktober 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane

Nadere informatie

Directiecomité. 12 april Directiecomité: verslag 22 februari goedkeuring. Aanleiding

Directiecomité. 12 april Directiecomité: verslag 22 februari goedkeuring. Aanleiding Directiecomité 12 april 2018 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

Een raadslid vraagt om de procedure van een schriftelijke raad van bestuur ergens vast te leggen, misschien ook in het huishoudelijk reglement.

Een raadslid vraagt om de procedure van een schriftelijke raad van bestuur ergens vast te leggen, misschien ook in het huishoudelijk reglement. Verslag Raad van bestuur 15 januari 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren,

Nadere informatie

Directiecomité. 12 oktober Verslag. 1. Directiecomité: verslag 7 september goedkeuring. Aanleiding

Directiecomité. 12 oktober Verslag. 1. Directiecomité: verslag 7 september goedkeuring. Aanleiding Directiecomité 12 oktober 2017 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. Verslag Directiecomité 6 mei 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter ; Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Directiecomité Verslag 7 september 2017

Directiecomité Verslag 7 september 2017 Directiecomité Verslag 7 september 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Verslag. Directiecomité. 16 december 2015. 1. Overheidsopdrachten: ontwikkeling crematorium Lommel gunning. Aanleiding

Verslag. Directiecomité. 16 december 2015. 1. Overheidsopdrachten: ontwikkeling crematorium Lommel gunning. Aanleiding Verslag Directiecomité 16 december 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Katleen den Roover, Alex Helsen, Door Steyaert, Kris Verduyckt, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

Raad van bestuur. 19 maart 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 15 januari 2014 - goedkeuring

Raad van bestuur. 19 maart 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 15 januari 2014 - goedkeuring Raad van bestuur 19 maart 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter; Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Directiecomité Verslag 9 november 2017

Directiecomité Verslag 9 november 2017 Directiecomité Verslag 9 november 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 27 april 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Koen De Cock,

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Directiecomité Verslag 12 november 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 25 oktober 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 16 december Raad van bestuur: verslag 21 oktober goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 16 december Raad van bestuur: verslag 21 oktober goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 16 december 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Gerda

Nadere informatie

De voorzitter verwelkomt mevrouw Lieselot Keymis als nieuw lid in de Raad van Bestuur in vervanging van mevrouw Sadia Choukri.

De voorzitter verwelkomt mevrouw Lieselot Keymis als nieuw lid in de Raad van Bestuur in vervanging van mevrouw Sadia Choukri. Raad van bestuur 21 september 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Gerda Broeckx,

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. Verslag Directiecomité 1 april 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter ; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 19 november Raad van bestuur: verslag 15 oktober goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 19 november Raad van bestuur: verslag 15 oktober goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 19 november 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane Van Dooren, leden directiecomité; Rob Blockx,

Nadere informatie

Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, neemt het voorzitterschap van deze vergadering waar.

Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, neemt het voorzitterschap van deze vergadering waar. Verslag Directiecomité 7 oktober 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

De opdracht werd gepubliceerd op 27 oktober 2016 in het Bulletin der Aanbestedingen nr 275 publicatienummer

De opdracht werd gepubliceerd op 27 oktober 2016 in het Bulletin der Aanbestedingen nr 275 publicatienummer Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0448 22-12-2016 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Gunningsverslag met betrekking tot de open offerteaanvraag voor de studieopdracht voor de opmaak van outputspecificaties

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 augustus 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 augustus 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 augustus 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Gemeenschappelijke Aankoopcentrale Samenstelling de heer Bart De Wever,

Nadere informatie

VOLLEDIGE STUDIEOPRACHT VOOR

VOLLEDIGE STUDIEOPRACHT VOOR BIJLAGE Bijlage nr. 1 Gunningsverslag VOLLEDIGE STUDIEOPRACHT VOOR DE VERBOUWING VAN HET GEMEENSCHAPSCENTRUM ELZENHOF, KROONLAAN 12 TE 1050 BRUSSEL (ELSENE), EN VAN HET GEMEENSCHAPSCENTRUM DE MAALBEEK,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 18 juni 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 16 april 2014 - goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 18 juni 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 16 april 2014 - goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 18 juni 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, leden directiecomité;

Nadere informatie

1. Bestuursorganen: directiecomité 7 oktober 2014 (verslag) - goedkeuring

1. Bestuursorganen: directiecomité 7 oktober 2014 (verslag) - goedkeuring Verslag Directiecomité 6 november 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane Van Dooren, Kris Verduyckt, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Gemeenschappelijke Aankoopcentrale Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 15 oktober 2014

Verslag. Raad van bestuur. 15 oktober 2014 Verslag Raad van bestuur 15 oktober 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, leden directiecomité;

Nadere informatie

Vlaamse Gemeenschapscommissie, algemene directie Onderwijs en Vorming, E. Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel.

Vlaamse Gemeenschapscommissie, algemene directie Onderwijs en Vorming, E. Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel. BIJLAGE Bijlage nr. 2 Gunningsverslag 1 INLEIDING 1.1 Aanbestedende overheid Vlaamse Gemeenschapscommissie, algemene directie Onderwijs en Vorming, E. Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel. 1.2 Diensten De opdracht

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college burgemeester en schepenen Zitting 10 juni 2016 Besluit A-punt INGETROKKEN Gemeenschappelijke Aankoopcentrale Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 15 juni Raad van bestuur: verslag 27 april goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 15 juni Raad van bestuur: verslag 27 april goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 15 juni 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité;

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Gemeenschappelijke Aankoopcentrale Samenstelling de heer Bart De Wever,

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag Directiecomité 1 oktober 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 augustus 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 augustus 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 augustus 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Gemeenschappelijke Aankoopcentrale Samenstelling de heer Bart De Wever,

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag Directiecomité 3 maart 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEGINSELEN IN ZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN

A. ALGEMENE BEGINSELEN IN ZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN Hoofdstuk V GOEDEREN INLEIDING OVERHEIDSOPDRACHTEN BEHEER EN BESCHIKKING VAN GOEDEREN WERKEN AAN GEBOUWEN PREMIES EN SUBSIEDIES SCHENKINGEN, LEGATEN EN STICHTINGEN 2. OVERHEIDSOPDRACHTEN 504. De kerkfabriek

Nadere informatie

Directiecomité Verslag 7 december 2017

Directiecomité Verslag 7 december 2017 Directiecomité Verslag 7 december 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

OVERHEIDSOPDRACHT BIJ ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING BIJZONDER BESTEK

OVERHEIDSOPDRACHT BIJ ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING BIJZONDER BESTEK BIJLAGE Bijlage nr. 1 BESTEK OVERHEIDSOPDRACHT BIJ ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING BIJZONDER BESTEK VOOR DE BEGELEIDING VAN KUNSTINTEGRATIE IN DE NIEUWBOUW VAN KASTERLINDEN Opdrachtgevend

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Lokale Politie Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 04/607 23 december 2004 Besluit houdende de gunning van een opdracht voor de verbouwing van een kantoorgebouw, Marcqstraat 16 te 1000 Brussel, tot een huis voor het Nederlandstalig onderwijs.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 mei 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 mei 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 mei 2016 Besluit B-punt INGETROKKEN gemeenschappelijke aankoopcentrale Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 oktober 2017

college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 oktober 2017 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 oktober 2017 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Gemeenschappelijke Aankoopcentrale Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Gelet op de vraag vanwege gemeente Zelzate om toe te treden tot de vereniging Audio, zoals blijkt uit

Gelet op de vraag vanwege gemeente Zelzate om toe te treden tot de vereniging Audio, zoals blijkt uit Aanwezig: Verontschuldigd: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 10 JULI 2018 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den Steen, Paul Van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 november 2012

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 november 2012 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 november 2012 Besluit GOEDGEKEURD B-punten gemeenschappelijke aankoopcentrale Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

Gunningverslag D Raamovereenkomst Dwaaldetectie

Gunningverslag D Raamovereenkomst Dwaaldetectie Bevoegd orgaan Elektronisch Directiecomité van 23 mei 2016 Opgesteld door Koenraad Bohyn, projectleider Systeembeheer Voorwerp van de opdracht Raamcontract met 1 leverancier voor het leveren en installeren

Nadere informatie

BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL

BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL INFOSESSIE AAN KANDIDATEN 24.09.2012 DOEL VAN INFOSESSIE Deze infosessie zal tot doel hebben om deelnemers te informeren over de procedure en selectieregels voor deze opdracht.

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 12 januari 2017 (804 )

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 12 januari 2017 (804 ) Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 12 januari 2017 (804 ) Aanwezig Verontschuldigd Met volmacht aan: Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen

Nadere informatie

2. Overheidsopdrachten: uitbreiding overeenkomst Initial NV (crematorium Turnhout) gunning

2. Overheidsopdrachten: uitbreiding overeenkomst Initial NV (crematorium Turnhout) gunning Verslag Directiecomité 9 juni 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, Tjerk Sekeris, ondervoorzitters, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Kris Verduyckt,

Nadere informatie

Overheidsopdrachten 9. G UNNING 11. VARIA

Overheidsopdrachten 9. G UNNING 11. VARIA Overheidsopdrachten 1. HISTORISCH KADER 2. WET VAN 24/12/1993 3. G UNNINGSWIJZEN 4. BEKENDMAKINGSVOORSCHRIFTEN 5. SELECTIE EN GUNNINGSCRITERIA 6. M OTIVERING- EN MELDINGSPLICHT 7. HET BESTEK 8. OFFERTE

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN

ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN ALGEMENE ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN VAN EEN OVERHEIDSOPDRACHT VAN

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 22 april 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 22 april 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 22 april 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD stadsbeheer Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer Koen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 september 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/17 F11 fietsostrade Antwerpen-Lier: studieopdracht

Nadere informatie

Bericht tot aankondiging DIENSTEN AANSTELLING VAN EEN UITZENDKANTOOR VOOR VERZORGENDEN EN POETSHULPEN

Bericht tot aankondiging DIENSTEN AANSTELLING VAN EEN UITZENDKANTOOR VOOR VERZORGENDEN EN POETSHULPEN Bericht tot aankondiging VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP AANSTELLING VAN EEN UITZENDKANTOOR VOOR VERZORGENDEN EN POETSHULPEN ONDERHANDELINGSPROCEDURE MET BEKENDMAKING: Selectieleidraad

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit De verslagen van de vorige vergaderingen wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit De verslagen van de vorige vergaderingen wordt ter goedkeuring voorgelegd. Verslag Directiecomité 3 september 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert,, Kris Verduyckt,

Nadere informatie

Architectuurwedstrijd inrichting kantoren voor de Vlaamse Raad te Tour & Taxis VEEL GESTELDE VRAGEN

Architectuurwedstrijd inrichting kantoren voor de Vlaamse Raad te Tour & Taxis VEEL GESTELDE VRAGEN Architectuurwedstrijd inrichting kantoren voor de Vlaamse Raad te Tour & Taxis VEEL GESTELDE VRAGEN 1. Zijn er plannen en foto s beschikbaar? 2. Kan er in deze fase van de wedstrijd een plaatsbezoek gepland

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken LOGO GEMEENTE(N) Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken Overeenkomst bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken maart 2013 p1/5 TUSSEN VOLGENDE PARTNERS: De

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 14 oktober 2016

Nadere informatie

De notulen van het directiecomité IGEMO (782 ) d.d. 7 mei 2015 worden unaniem goedgekeurd.

De notulen van het directiecomité IGEMO (782 ) d.d. 7 mei 2015 worden unaniem goedgekeurd. Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 11 juni 2015 (784 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Ivan Blauwhoff (bestuurder)

Nadere informatie

Gunningverslag. CD000630 Raamovereenkomst Meldjeaan: Cloud Hosting en alle support. Bevoegd orgaan Elektronisch Directiecomité van 2 februari 2015

Gunningverslag. CD000630 Raamovereenkomst Meldjeaan: Cloud Hosting en alle support. Bevoegd orgaan Elektronisch Directiecomité van 2 februari 2015 Bevoegd orgaan Elektronisch Directiecomité van 2 februari 2015 Opgesteld door Dirk Debruyne, beheer en ondersteuning Voorwerp van de opdracht 1. Omschrijving: Hosting van de applicatie op een Azure PAAS

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 december 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 december 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 december 2015 Besluit GOEDGEKEURD B-punt gemeenschappelijke aankoopcentrale Samenstelling de heer Bart De Wever,

Nadere informatie

Nieuwe regelgeving: plaatsing. Veronique Libbrecht Gent

Nieuwe regelgeving: plaatsing. Veronique Libbrecht Gent Nieuwe regelgeving: plaatsing Veronique Libbrecht 28-03-2013 Gent Situering Nieuwe regelgeving inzake overheidsopdrachten Basiswet: Wet 15 juni 2006 Uitvoeringsbesluiten: KB Plaatsing 15 juli 2011 KB uitvoeringsregels:

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 10 oktober 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Bart Wenes; mevrouw Rina Arteel; de heer Philip Carron; de heer Pierre Clarysse; de heer

Nadere informatie

OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN

OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN Hofheide beheerst door het decreet van zes juli tweeduizend en één houdende de intergemeentelijke samenwerking te 3220 Holsbeek,

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012

ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012 ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012 AANWEZIG: Paul DE SCHEPPER, voorzitter; Diane DE TURCK, Lutgarde GEEROMS, Renaat RAES, Hubert SOENS, Annita SONCK, Lieven MEERT, Alain TRIEST, Lutgarde VAN DEN BRANDE, Godelieve

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD B-punten gemeenschappelijke aankoopcentrale Samenstelling De heer Bart De Wever,

Nadere informatie

PRAKTISCHE GIDS MET DE NIEUWE PROCEDURES EN MODALITEITEN (MET INBEGRIP VAN DE ELEKTRONISCHE MIDDELEN) (versie 3 van 7 oktober 2010)

PRAKTISCHE GIDS MET DE NIEUWE PROCEDURES EN MODALITEITEN (MET INBEGRIP VAN DE ELEKTRONISCHE MIDDELEN) (versie 3 van 7 oktober 2010) PRAKTISCHE GIDS MET DE NIEUWE PROCEDURES EN MODALITEITEN (MET INBEGRIP VAN DE ELEKTRONISCHE MIDDELEN) (versie 3 van 7 oktober 2010) Urbain BRUGGEMAN Adviseur-generaal Directeur van de Cel Overheidsopdrachten

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 februari 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/1 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLUITEN GENOMEN DOOR DE RAAD VAN BESTUUR OP DINSDAG 07/06/2016 /2016

OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLUITEN GENOMEN DOOR DE RAAD VAN BESTUUR OP DINSDAG 07/06/2016 /2016 OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLUITEN GENOMEN DOOR DE RAAD VAN BESTUUR OP DINSDAG 07/06/2016 /2016 Aanwezig Mevrouw Zeneb BENSAFIA De heer Bart BLOMMAERT Mevrouw Mieke BOUVE Mevrouw Sofie BRACKE De heer Eddy

Nadere informatie

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 27 januari 2017 (351 )

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 27 januari 2017 (351 ) Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 27 januari 2017 (351 ) Aanwezig Verontschuldigd Met volmacht aan: Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

FINANCIEN a) dienst gemeentelijke bouwwerken en infrastructuur financiële analyse cel gemeentelijke bouwwerken:toelichting D10103/nota 6

FINANCIEN a) dienst gemeentelijke bouwwerken en infrastructuur financiële analyse cel gemeentelijke bouwwerken:toelichting D10103/nota 6 P.V. 1971 DIRECTIECOMITÉ Datum: 14/04/2016 Uur: 9.30 uur Plaats: Asse Aanwezig: K. Van Elsen (voorzitter), J. Pijpen (gedelegeerd-bestuurder), Mevr. M. Lemonnier (ondervoorzitter), Mevr. I. Holemans, F.

Nadere informatie

9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN A G E N D A

9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN A G E N D A Openbaar Centrum voor 9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Maatschappelijk Welzijn VAN 1 AUGUSTUS 2013 2950 KAPELLEN Aanwezig : Mevrouw Valerie Van Peel De dames en heren Inge Wagemans,

Nadere informatie

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 Hierna volgt, in toepassing van artikel 31 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 JANUARI

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 JANUARI Aanwezig: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 JANUARI 2016 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Joos Dauwe, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den Steen, Gino Bertin,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 30 september 2016 (348 )

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 30 september 2016 (348 ) Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 30 september 2016 (348 ) Aanwezig Verontschuldigd Met volmacht aan: Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1402765 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent Leopoldskazerne Dienstencontract ontwerper: Open Oproep-procedure: vaststelling overeenkomsttekst

Nadere informatie

Overheidsopdracht via algemene offertevraag voor aanneming van levering van apparatuur voor geluidsmetingen

Overheidsopdracht via algemene offertevraag voor aanneming van levering van apparatuur voor geluidsmetingen Departement Onderwijs, veiligheid en Jeugd Gunningsverslag Dossiernummer: Onderwerp: 2012 AMH - SAGA Overheidsopdracht via algemene offertevraag voor aanneming van levering van apparatuur voor geluidsmetingen

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

STUDIEOPRACHT VOOR RENOVATIE GROTE ZAAL GEMEENSCHAPSCENTRUM DE KRIEKELAAR GALLAITSTRAAT 86 TE 1030 BRUSSEL (SCHAARBEEK) SELECTIEVERSLAG

STUDIEOPRACHT VOOR RENOVATIE GROTE ZAAL GEMEENSCHAPSCENTRUM DE KRIEKELAAR GALLAITSTRAAT 86 TE 1030 BRUSSEL (SCHAARBEEK) SELECTIEVERSLAG BIJLAGE Bijlage nr. 1 selectieverslag STUDIEOPRACHT VOOR RENOVATIE GROTE ZAAL GEMEENSCHAPSCENTRUM DE KRIEKELAAR GALLAITSTRAAT 86 TE 1030 BRUSSEL (SCHAARBEEK) SELECTIEVERSLAG BEPERKTE OFFERTEAANVRAAG AANBESTEDENDE

Nadere informatie

Bestek Participatiemethoden met kinderen en jongeren. Uiterste datum indienen offertes 6 december 2010

Bestek Participatiemethoden met kinderen en jongeren. Uiterste datum indienen offertes 6 december 2010 Bestek Participatiemethoden met kinderen en jongeren Uiterste datum indienen offertes 6 december 2010 Offertes in te dienen bij: Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Afdeling Jeugd

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 16 maart Raad van bestuur: verslag 27 januari goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 16 maart Raad van bestuur: verslag 27 januari goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 16 maart 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd.

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd. Verslag Algemene vergadering 18 juni 2014 Aanwezig: De heer Peter Wouters, ondervoorzitter; De heer Rik Röttger, afgevaardigde provincie Antwerpen, de heer Franky Loveniers, afgevaardigde stad Antwerpen,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 1 september 2017

college van burgemeester en schepenen Zitting van 1 september 2017 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 1 september 2017 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Gemeenschappelijke Aankoopcentrale Samenstelling de heer Bart De Wever,

Nadere informatie

Raad van Bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 26 juni 2015 (335 )

Raad van Bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 26 juni 2015 (335 ) Raad van Bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 26 juni 2015 (335 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Jan Fonderie (lid)

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1705955 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Niklaas : provinciaal domein De Ster Design & Build van peuterspeeltuin : ontwerp (raming

Nadere informatie

Onderhandelingsprocedure en concurrentiedialoog

Onderhandelingsprocedure en concurrentiedialoog Onderhandelingsprocedure en concurrentiedialoog Woensdag 06.06.2012 Gitte LAENEN Advocaat-vennoot GD&A Advocaten Praktijkassistente VUB 1 bron: FOD Kanselarij van de Eerste Minister 2 3 1. Flexibele gunningsprocedures

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 november 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/5 Fietsostrades Lier-Aarschot en Lier-Herentals.

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP

BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP OPROEP TOT KANDIDAATSTELLING TER OPMAAK VAN EEN LIJST VAN GEGADIGDEN TEN BEHOEVE VAN DIVERSE HERSTELLING- EN ONDERHOUDSWERKEN EN

Nadere informatie