Verslag. Raad van bestuur. 15 oktober 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag. Raad van bestuur. 15 oktober 2014"

Transcriptie

1 Verslag Raad van bestuur 15 oktober 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, leden directiecomité; Rob Blockx, Gerda Broeckx, Sadia Choukri, Frans De Bont, Johan Dom, Jef Eggermont, Annemie Goris, Jos Lodewijckx, Marleen Van den Eynde, Berre Van Deuren, Greet Van Gool, Gerda Van Langendonck, Cordula Van Winkel, Linda Verlinden, Johan Vermeeren, Zander Vliegen, Luc Vloemans, leden raad van bestuur; Michel Meeus, Dirk Smets, Elke Tindemans, leden raad van bestuur met raadgevende stem; Carine Leys, wnd. Voorzitter Jan Dalemans, Door Steyaert, Juul Vrolix, wnd. raadsleden Tom Wustenberghs, algemeen directeur; Véronique Maurissen, diensthoofd interne organisatie, onthaal en plechtigheden (verslag). Verontschuldigd: Rob Van de Velde, voorzitter; Peter Wouters, ondervoorzitter; Koen De Cock,, leden raad van bestuur; Louis Haagen, Frans Uytterhoeven, leden raad van bestuur met raadgevende stem Kris Verduyckt, wnd.lid raad van bestuur Miranda Schildermans, adjunct-algemeen directeur; Naar aanleiding van de verkiezingen in mei jl. zijn de heer Rob Van de Velde, de voorzitter en de heer Peter Wouters, ondervoorzitter verkozen en zetelen nu respectievelijk in het federaal en Vlaams parlement. Aangezien deze functie niet verenigbaar is met een bestuursmandaat in een intergemeentelijke vereniging zullen er een aantal wijzigingen doorgevoerd worden in de samenstelling van de bestuursorganen. De stad Antwerpen heeft mevrouw Carine Leys voorgesteld als voorzitter en de heer Tjerk Sekeris als ondervoorzitter. Zij kunnen in afwachting van hun formele aanstelling de vergadering bijwonen met raadgevende stem. 1. Raad van bestuur: verslag 18 juni goedkeuring Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. Artikel 21 van de statuten De besluiten van de raad van bestuur worden genotuleerd en aan de leden van de raad van bestuur toegezonden.

2 Verslag 18 juni 2014 Het verslag van de raad van bestuur van 18 juni 2014 wordt goedgekeurd. 2. Bestuursorganen: uitbreiding samenstelling directiecomité (aanduiding nieuwe leden) - aanstelling Een raadslid vraagt welke gemeenten de heren Juul Vrolix en de heer Jan Daelemans vertegenwoordigen en welke gemeenten dan niet vertegenwoordigd zijn in de raad van bestuur. De directeur geeft de gepaste geografische informatie. Aan de raad van bestuur wordt voorgesteld om de uitbreiding van het directiecomité als gevolg van de toetreding van zeven Noord-Limburgse gemeenten goed te keuren. Voorgeschiedenis Op 16 oktober 2013 heeft de algemene vergadering de toetreding van zeven nieuwe leden goedgekeurd. Door de toepassing van de statutaire regels wordt de samenstelling van de raad van bestuur en het directiecomité uitgebreid. Artikel 25 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt door de raad van bestuur toevertrouwd aan een directiecomité. Het directiecomité telt 10 leden. van de algemene vergadering van 18 juni 2014 De heren Jan Dalemans, Door Steyaert, Kris Verduyckt en Juul Vrolix worden aangesteld als leden van de raad van bestuur voorgedragen door de Limburgse gemeenten. Inspraak en advies De volgende kandidaten worden voorgedragen als lid van het directiecomité: de heer Kris Verduyckt, schepen en afgevaardigde van de stad Lommel; de heer Door Steyaert, gemeenteraadslid en afgevaardigde van de gemeente Leopoldsburg. met éénparigheid van stemmen: De heren Kris Verduyckt en Door Steyaert worden verkozen tot lid van het directiecomité.

3 3. Bestuursorganen: agenda algemene vergadering 17 december 2014 vaststelling Aan de raad van bestuur wordt voorgesteld de hierna omschreven onderwerpen te agenderen voor de bijeenkomst van de algemene vergadering op 18 juni Artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en artikel 30, 1 van de statuten De raad van bestuur is belast met de voorbereidingen van de algemene vergadering. Ontwerp van beleidsnota 2015 Ontwerp van budget 2015 Artikel 1 De volgende bijeenkomst van de algemene vergadering vindt plaats op woensdag 17 december 2014 om uur in afspanning De Jachthoorn, Doornstraat 11 te 2550 Kontich. Artikel 2 De agenda van de raad van bestuur wordt vastgesteld als volgt: 1. Algemene vergadering: verslag 18 juni 2014 goedkeuring 2. Bestuursorganen: uitbreiding samenstelling raad van bestuur - goedkeuring 3. Beleid: beleidsnota 2015 goedkeuring 4. Financiën: budget 2015 goedkeuring 5. Samenwerking: oprichting Verenigd Netwerk van Openbare Crematoria vzw - goedkeuring 4. Beleid: beleidsnota verwijzing Een raadslid vraagt of de voorziene marketing enkel voor de begrafenisondernemers of ook bedoeld is voor de eindklant waarop de algemeen directeur antwoordt dat de acties vooral zullen bedoeld zijn voor de uitvaartondernemers. Zij treden immers op als organisator van de uitvaart en dat zijn onze klanten, vandaar dat we daar de focus willen leggen, o.a. met een directe communicatie en het toekennen van commerciële kortingen. Anderzijds zullen we ook initiatieven nemen om onze bekendheid en vooral onze dienstverlening meer onder de aandacht te brengen van iedereen. De beleidsnota voor 2015 wordt toegelicht en wordt ter goedkeuring verwezen naar de algemene vergadering.

4 Artikel 44, alinea 6 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en artikel 30, 1 van de statuten De raad van bestuur bereidt jaarlijks een budget voor dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de algemene vergadering. Voorstel beleidsnota 2015 Het voorstel van beleidsnota voor 2015 wordt ter goedkeuring verwezen naar de algemene vergadering. 5. Financiën: budget verwijzing Het budget voor 2015 wordt toegelicht en wordt ter goedkeuring verwezen naar de algemene vergadering. Artikel 44, alinea 6 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en artikel 30, 1 van de statuten De raad van bestuur bereidt jaarlijks een budget voor dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de algemene vergadering. Voorstel budget 2015 Het voorstel van budget voor 2015 wordt ter goedkeuring verwezen naar de algemene vergadering. 6. Financiën: reglementen tarieven crematies en dienstverlening (werkingsjaar 2015) - goedkeuring

5 De raad van bestuur wordt voorgesteld om een de tarieven voor crematies en de overige dienstverlening goed te keuren. Een aantal tarieven worden aangepast aan de evolutie van het indexcijfer. Voorgeschiedenis De raad van bestuur heeft op 17 januari 2013 voor het laatst de tarieven vastgesteld voor de crematies, plechtigheden en uitvaartmaaltijden. In juni 2014 werd het sociaal tarief ingevoerd. Artikel 62 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en artikel 22, 3, 2 van de statuten De raad van bestuur is bevoegd voor het vaststellen van de tarieven. van de raad van bestuur van 17 januari 2013 De raad van bestuur heeft de tarieven vastgesteld van de crematies en de afscheidsplechtigheden. van de raad van bestuur van 18 juni 2014 De raad van bestuur heeft een sociaal tarief voor crematies ingevoerd. van het directiecomité van 1 april 2014 In het kader van het financieel beheer heeft het directiecomité de algemene betalingsvoorwaarden voor de facturen van PONTES vastgesteld. Tariefreglement crematies en afscheidsplechtigheden 2015 Tariefreglement uitvaartmaaltijden en catering 2015 Motivering De tarieven voor de dienstverlening van PONTES werden het laatst gewijzigd in het begin van Er werd toen een afzonderlijk tarief ingevoerd voor crematies enerzijds en het gebruik van de aula voor afscheidsplechtigheden anderzijds. Daarbij werd het tarief voor de crematies verlaagd. Sedertdien zijn de prijzen van PONTES niet meer aangepast aan de evolutie van het indexcijfer, terwijl de kosten die PONTES aan haar leveranciers moet betalen wel zijn toegenomen. In het financieel meerjarenplan was er bewust voor gekozen om niet ieder jaar de tarieven te laten evolueren, doch dit te concentreren op twee tijdstippen in de bestuursperiode, met name in 2015 en in Bijgevolg ligt thans een tariefwijziging voor waarbij voor de dienstverlening voor crematies en plechtigheden een kostprijsverhoging wordt voorgesteld van 25,-. Het sociaal tarief blijft ongewijzigd, het afzonderlijk tarief voor het gebruik van de aula voor afscheidsplechtigheden zonder bijhorende crematie wordt afgeschaft en het ongepland langer gebruik dan een uur van de aula wordt drastisch verhoogd. Alleen de tarieven voor de broodjesmaaltijden worden verhoogd met 1,-; alle overige cateringdiensten blijven ongewijzigd. Financiële weerslag De inkomsten van PONTES zullen stijgen met bijna ,- waardoor er investeringsruimte blijft om de dienstverlening verder te optimaliseren.

6 Artikel 1 De tarieven voor crematies, plechtigheden en uitvaartmaaltijden, zoals gevoegd als bijlagen bij dit besluit, worden goedgekeurd. Artikel 2 De algemene betalingsvoorwaarden, zoals goedgekeurd door het directiecomité op 1 april 2014, zijn van toepassing. Artikel 3 In geval van betwisting is het directiecomité van PONTES bevoegd. Artikel 4 Dit reglement vervangt alle voorgaande reglementen tot vaststelling van de tarieven voor crematies, plechtigheden en uitvaartmaaltijden. Artikel 5 Deze tarieven zijn van toepassing vanaf 1 januari Samenwerking: overeenkomst gezamenlijke aankoop energie - goedkeuring Voor de overheidsopdracht voor de levering van gas en elektriciteit werd de intergemeentelijke vereniging voor het crematoriumbeheer van Brussel aangeduid als opdrachtgevende overheid. De opdracht werd inmiddels gegund en de overeenkomst, waarin de samenwerkingsmodaliteiten met de dienstverlener worden beschreven, moet worden goedgekeurd door de raad van bestuur. Feiten en contekst PONTES participeert in het informele samenwerkingsverband dat bestaat tussen de openbare crematoria van Vlaanderen en Brussel dat tot doel heeft om gezamenlijke initiatieven en projecten te ontwikkelen. Zo werd ondermeer beslist om de levering van gas en elektriciteit gezamenlijk met alle crematoria aan te besteden met als doel een groter volume aan te besteden en een meer aantrekkelijke prijs te bedingen. Aangezien het samenwerkingsverband nog geen formele structuur heeft (een initiatief voor de oprichting van een vzw wordt voorbereid) werd afgesproken om één crematorium als opdrachtgevend bestuur aan te duiden. Het crematorium van Brussel heeft deze rol op zich genomen en deze overheidsopdracht georganiseerd. De opdracht werd gegund aan de firma Schneider Electric die de crematoria zal begeleiden bij de aankoop van energie en het beheer van de raamovereenkomsten die zullen worden afgesloten. De modaliteiten van die samenwerking zijn vervat in een overeenkomst die door alle deelnemers moet worden goedgekeurd.

7 Artikel 62, 2 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en artikel 22, 3, 6 van de statuten De raad van bestuur is bevoegd voor de goedkeuring van samenwerkingsovereenkomsten. van de raad van bestuur van 13 december 2012 PONTES heeft zich geëngageerd in een samenwerkingsverband met andere openbare crematoria om o.a. gezamenlijke overheidsopdrachten aan te besteden. van de raad van bestuur van 19 maart 2014 Het crematorium van Ukkel wordt aangeduid als aanbestedende overheid om in naam van en voor rekening van alle deelnemende crematoria een gezamenlijke aankoop van gas en elektriciteit te organiseren. Samenwerkingsovereenkomst Het voorstel van samenwerkingsovereenkomst voor de gezamenlijke aankoop van gas en elektriciteit wordt goedgekeurd. 8. Overheidsopdrachten: lening investeringen crematorium Turnhout (lastenboek, raming en gunningswijze) goedkeuring Aan de raad van bestuur wordt voorgesteld om een lastenboek voor een lening ter financiering van de investeringen in het crematorium van Turnhout goed te keuren. Feiten en contekst In het voorjaar werden een aantal omvangrijke investeringen voor het crematorium van Turnhout goedgekeurd. Enerzijds wordt de laad- en loszone en de invoerruimte grondig verbouwd en uitgebreid. Zo zal er een overdekte laad- en loszone komen en een nieuwe geconditioneerde ruimte waar uitvaartondernemers altijd terecht kunnen voor het afleveren van kisten en het ophalen van asurnes. Daarnaast komt er een centrale administratieve ruimte zodat de klanten alle administratieve formaliteiten kunnen vervullen op één centraal punt. Vervolgens krijgen een aantal van de bestaande lokalen een nieuwe bestemming: de chauffeursruimte wordt uitgebreid en de administratieve ruimten worden omgebouwd tot familiekamer en gespreksruimte. Tevens wordt de invoerruimte aan de crematieovens grondig verbouwd en ingericht zodat er een aangepaste sfeer kan worden gecreëerd voor de nabestaanden die de invoer van een overledene wensen bij te wonen.

8 Anderzijds wordt de huidige keukenruimte uitgebreid en voorzien van een nieuwe keuken met aangepaste toestellen, zodat wij in de toekomst kunnen voldoen aan de HACCP-normering (voedselveiligheid en hygiëne). De werken zijn gestart in september 2014 en zullen ongeveer 9 maanden in beslag nemen. Artikelen 23 en 25 van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten De overheidsopdrachten worden in principe geplaatst, hetzij bij aanbesteding, hetzij bij offerteaanvraag. Artikel 49 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en artikel 22, 3, 8 van de statuten De raad van bestuur bepaalt de voorwaarden en de wijze van toewijzing van de opdrachten voor werken, leveringen of diensten. Lastenboek lening investeringen crematorium Turnhout Financiële weerslag De werken worden geraamd op ,-. PONTES zal hiervoor een lening afsluiten met een financiële instelling. Het lastenboek voorziet een terugbetalingsperiode van 20 jaar aan een vaste rentevoet. Hoewel een klassieke lening het uitgangspunt is in het lastenboek, hebben de inschrijvers de mogelijkheid om bij wijze van variant andere voordelige financieringsmethoden voor te stellen. De opdracht zal gegund worden aan de inschrijver die rekening houdende met de gunningscriteria de economisch meest voordelige offerte heeft ingediend. Artikel 1 Het lastenboek voor het afsluiten van een lening ter financiering van de werken in het crematorium van Turnhout wordt goedgekeurd. Artikel 2 De overheidsopdracht zal worden geplaatst volgens de procedure van de open offerte-aanvraag. Artikel 3 De raming van de overheidsopdracht, zijnde het terug te betalen bedrag te vermeerderen met de intresten, wordt eveneens goedgekeurd.

9 9. IGEAN dienstverlening: algemene vergadering 17 december 2014 (goedkeuring agenda, aanduiding afgevaardigde en vaststelling mandaat) - goedkeuring De raad van bestuur wordt voorgesteld om een afgevaardigde aan te duiden voor de algemene vergadering van IGEAN dienstverlening en het mandaat van deze afgevaardigde vast te stellen. Voorgeschiedenis Op 3 oktober 2014 hebben we per aangetekend schrijven een uitnodiging ontvangen van de intergemeentelijke vereniging IGEAN dienstverlening voor de bijzondere algemene vergadering van 17 december Artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking De benoeming en de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger(s) moet voor elke algemene vergadering herhaald worden. Uitnodiging Artikel 1 Er wordt kennis genomen van de agenda van de bijzondere algemene vergadering van de intergemeentelijke vereniging IGEAN dienstverlening van 17 december 2014, die er als volgt uit ziet: 1. goedkeuren van de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor goedkeuren van de begroting benoemen van bestuurders Artikel 2 De vertegenwoordiger van Pontes die zal deelnemen aan de bijzondere algemene vergadering van IGEAN dienstverlening op 17 december 2014 wordt opgedragen haar stemgedrag af te stemmen op de besluiten van de raad van bestuur van heden inzake onderhavige aangelegenheid. Artikel 3 (geheime stemming) Mevrouw Sadia Choukri, lid van de raad van bestuur, wordt aangewezen als volmachtdrager om namens de intergemeentelijke vereniging Pontes deel te nemen aan de zitting van de bijzondere algemene vergadering van de intergemeentelijke vereniging IGEAN dienstverlening op 17 december 2014.

10 10. IGEAN milieu en veiligheid: algemene vergadering 17 december 2014 (goedkeuring agenda, aanduiding afgevaardigde en vaststelling mandaat) - goedkeuring De raad van bestuur wordt voorgesteld om een afgevaardigde aan te duiden voor de algemene vergadering van IGEAN milieu en veiligheid en het mandaat van deze afgevaardigde vast te stellen. Voorgeschiedenis Op 3 oktober 2014 hebben we per aangetekend schrijven een uitnodiging ontvangen van de intergemeentelijke vereniging IGEAN milieu en veiligheid voor de buitengewone algemene vergadering van 17 december Artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking De benoeming en de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger(s) moet voor elke algemene vergadering herhaald worden. Uitnodiging Artikel 1 Er wordt kennis genomen van de agenda van de buitengewone algemene vergadering van de intergemeentelijke vereniging IGEAN milieu en veiligheid van 17 december 2014, die er als volgt uit ziet: 1. goedkeuren van de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor 2015; 2. goedkeuren van de begroting benoemen van bestuurders 4. benoemen van de leden van de adviescomités Artikel 2 De vertegenwoordiger van Pontes die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van IGEAN milieu en veiligheid op 17 december 2014 wordt opgedragen haar stemgedrag af te stemmen op de besluiten van de raad van bestuur van heden inzake onderhavige aangelegenheid. Artikel 3 (geheime stemming) Mevrouw Sadia Choukri, lid van de raad van bestuur, wordt aangewezen als volmachtdrager om namens de intergemeentelijke vereniging Pontes deel te nemen aan de zitting van de bijzondere algemene vergadering van de intergemeentelijke vereniging IGEAN milieu en veiligheid op 17 december 2014.

11 11. Mededelingen: statistieken juni - september 2014 kennisgeving Aan de raad van bestuur wordt gerapporteerd over de cijfers van het aantal crematies, plechtigheden en maaltijden tijdens de maanden juni t/m september Artikel 22 van de statuten De raad van bestuur geniet de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van bestuur en beschikking te stellen in verband met de doelstelling van de vereniging. Statistieken juni t/m september 2014 Er wordt kennis genomen van de cijfers van het aantal crematies, plechtigheden en maaltijden tijdens de maanden juni t/m september Varia en rondvraag Raadslid Vloemans vraagt hoever we staan in de procedure in verband met de stoelen van de nieuwe koffiezalen waarop de algemeen directeur antwoordt dat de leverancier gedagvaard is en de producent is ook gedagvaard door de leverancier van de stoelen. We moeten nu het verdere verloop van de gerechtelijke procedure opvolgen. De heer Jan Dalemans vraagt naar het nieuwe soort cremeren en hoe we daar mee omgaan in de toekomst, bijvoorbeeld in Lommel. De algemeen directeur geeft een uitgebreide toelichting rond de resomatie. Resomatie is een chemisch proces dat zich vandaag alleen nog maar in een testfase bevindt (twee proefopstellingen in de Verenigde Staten). De techniek is niet zo bio als men doet uitschijnen: er is weliswaar geen verbrandingsproces, maar er is veel energie nodig en men heeft nog geen oplossing voor de vloeistoffen die na het proces overblijven. Bovendien lijkt het dat de Vlaming niet meteen op deze techniek zit te wachten. In verschillende crematoria is evenwel reeds rekening gehouden met deze nieuwe techniek en plaats voorzien, maar doen moet de techniek wel eerst op punt worden gesteld en moet er een wettelijk initiatief komen om deze vorm van lijkbezorging te erkennen. Op de vraag van raadslid Johan Dom of deze vorm van crematie voordelen heeft kan de algemeen directeur enkel antwoorden dat het niet duurder is. Er is geen kist nodig en dus is er voor de familie een lagere kost, maar het vermoeden bestaat dat de uitvaartsector daar niet zo gelukkig mee zal zijn.

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 27 april 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Koen De Cock,

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 16 december Raad van bestuur: verslag 21 oktober goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 16 december Raad van bestuur: verslag 21 oktober goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 16 december 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Gerda

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 25 oktober 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van

Nadere informatie

De voorzitter verwelkomt mevrouw Lieselot Keymis als nieuw lid in de Raad van Bestuur in vervanging van mevrouw Sadia Choukri.

De voorzitter verwelkomt mevrouw Lieselot Keymis als nieuw lid in de Raad van Bestuur in vervanging van mevrouw Sadia Choukri. Raad van bestuur 21 september 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Gerda Broeckx,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 18 juni 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 16 april 2014 - goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 18 juni 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 16 april 2014 - goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 18 juni 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, leden directiecomité;

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 19 november Raad van bestuur: verslag 15 oktober goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 19 november Raad van bestuur: verslag 15 oktober goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 19 november 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane Van Dooren, leden directiecomité; Rob Blockx,

Nadere informatie

Raad van bestuur. 19 maart 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 15 januari 2014 - goedkeuring

Raad van bestuur. 19 maart 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 15 januari 2014 - goedkeuring Raad van bestuur 19 maart 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter; Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 15 juni Raad van bestuur: verslag 27 april goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 15 juni Raad van bestuur: verslag 27 april goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 15 juni 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité;

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag Directiecomité 6 oktober 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane

Nadere informatie

Een raadslid vraagt om de procedure van een schriftelijke raad van bestuur ergens vast te leggen, misschien ook in het huishoudelijk reglement.

Een raadslid vraagt om de procedure van een schriftelijke raad van bestuur ergens vast te leggen, misschien ook in het huishoudelijk reglement. Verslag Raad van bestuur 15 januari 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren,

Nadere informatie

Directiecomité. 12 april Directiecomité: verslag 22 februari goedkeuring. Aanleiding

Directiecomité. 12 april Directiecomité: verslag 22 februari goedkeuring. Aanleiding Directiecomité 12 april 2018 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

Directiecomité. 4 oktober 2018

Directiecomité. 4 oktober 2018 Directiecomité 4 oktober 2018 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

Directiecomité. 12 oktober Verslag. 1. Directiecomité: verslag 7 september goedkeuring. Aanleiding

Directiecomité. 12 oktober Verslag. 1. Directiecomité: verslag 7 september goedkeuring. Aanleiding Directiecomité 12 oktober 2017 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Directiecomité Verslag 7 september 2017

Directiecomité Verslag 7 september 2017 Directiecomité Verslag 7 september 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 16 maart Raad van bestuur: verslag 27 januari goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 16 maart Raad van bestuur: verslag 27 januari goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 16 maart 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

VERSLAG. Raad van bestuur. 17 juni 2015

VERSLAG. Raad van bestuur. 17 juni 2015 VERSLAG Raad van bestuur 17 juni 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Kris

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. VERSLAG Directiecomité 11 maart 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris. Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, Katleen den Roover, bestuurders; Tom

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Directiecomité Verslag 12 november 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane

Nadere informatie

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd.

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd. Verslag Algemene vergadering 18 juni 2014 Aanwezig: De heer Peter Wouters, ondervoorzitter; De heer Rik Röttger, afgevaardigde provincie Antwerpen, de heer Franky Loveniers, afgevaardigde stad Antwerpen,

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en wenst iedereen een voorspoedig nieuwjaar.

De voorzitter opent de vergadering en wenst iedereen een voorspoedig nieuwjaar. Directiecomité Verslag 7 januari 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter; Frank Geudens, secretaris; Peter Wouters, ondervoorzitter, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren,

Nadere informatie

Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, neemt het voorzitterschap van deze vergadering waar.

Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, neemt het voorzitterschap van deze vergadering waar. Verslag Directiecomité 7 oktober 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. Verslag Directiecomité 1 april 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter ; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. Verslag Directiecomité 6 mei 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter ; Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag Directiecomité 1 oktober 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Directiecomité Verslag 7 december 2017

Directiecomité Verslag 7 december 2017 Directiecomité Verslag 7 december 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit De verslagen van de vorige vergaderingen wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit De verslagen van de vorige vergaderingen wordt ter goedkeuring voorgelegd. Verslag Directiecomité 3 september 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert,, Kris Verduyckt,

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag Directiecomité 3 maart 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Verslag. Directiecomité. 16 december 2015. 1. Overheidsopdrachten: ontwikkeling crematorium Lommel gunning. Aanleiding

Verslag. Directiecomité. 16 december 2015. 1. Overheidsopdrachten: ontwikkeling crematorium Lommel gunning. Aanleiding Verslag Directiecomité 16 december 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Katleen den Roover, Alex Helsen, Door Steyaert, Kris Verduyckt, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Directiecomité Verslag 9 november 2017

Directiecomité Verslag 9 november 2017 Directiecomité Verslag 9 november 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Raad 18 november

Raad 18 november Raad 18 november 2009 112 RAAD 18 november 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING Verslag van de statutaire algemene vergadering van donderdag 20 juni 2013, 20.15 uur, gehouden te Overpelt. Volgende stemgerechtigde leden

Nadere informatie

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 OCMW NAZARETH Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 Inhoud Openbaar...1 Goedkeuren notulen...1 1. Goedkeuren verslag zitting van 21 januari 2019....1 Algemeen

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 21:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 21:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad MAANDAG 4 FEBRUARI 2019 aanwezig Pieter Smits, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Geert Rottiers, Vera Goris, Karl Van Hoofstat, Axel Boen, schepenen Leo Haucourt, Stan Scholiers, Philippe

Nadere informatie

Voorwoord 2. Activiteiten 9 Licht op groen voor het crematorium in Lommel

Voorwoord 2. Activiteiten 9 Licht op groen voor het crematorium in Lommel jaarverslag 2013 Voorwoord 2 PONTES, een nieuwe naam 5 Brug tussen leven en dood voor een groeiende organisatie 6 Brug tussen levensbeschouwingen 6 Brug tussen actoren en partners 6 Brug tussen verleden

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Aanwezig: Verbist Els; voorzitter Frans Rik; burgemeester Pauwels Koen, Dorikens Herman, Vanhove Johnny, Lietaer Bart, Van den Bergh

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

2. Overheidsopdrachten: uitbreiding overeenkomst Initial NV (crematorium Turnhout) gunning

2. Overheidsopdrachten: uitbreiding overeenkomst Initial NV (crematorium Turnhout) gunning Verslag Directiecomité 9 juni 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, Tjerk Sekeris, ondervoorzitters, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Kris Verduyckt,

Nadere informatie

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting OCMW Glabbeek OCMW raadzitting van 21 februari 2019 Toelichting Openbare zitting 1. Goedkeuring notulen vorige zitting (17/01/2019) Goedkeuring notulen zitting OCMW-raad op 17/01/2019 2. Aanduiding vertegenwoordigers

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd.

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd. Verslag Algemene vergadering 17 december 2014 Aanwezig: De heer Luk Lemmens, afgevaardigde provincie Antwerpen, de heer Franky Loveniers, afgevaardigde stad Antwerpen, de heren Jan Verbergt, afgevaardigde

Nadere informatie

OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN

OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN Hofheide beheerst door het decreet van zes juli tweeduizend en één houdende de intergemeentelijke samenwerking te 3220 Holsbeek,

Nadere informatie

1. Bestuursorganen: directiecomité 7 oktober 2014 (verslag) - goedkeuring

1. Bestuursorganen: directiecomité 7 oktober 2014 (verslag) - goedkeuring Verslag Directiecomité 6 november 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane Van Dooren, Kris Verduyckt, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag vergadering van 4 februari 2019 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen na aanpassing

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

Verslag. Algemene vergadering. 16 december Algemene vergadering: verslag 17 juni goedkeuring

Verslag. Algemene vergadering. 16 december Algemene vergadering: verslag 17 juni goedkeuring Verslag Algemene vergadering 16 december 2015 Aanwezig: De heer Luk Lemmens, afgevaardigde provincie Antwerpen, mevrouw Leyla Aydemir, afgevaardigde stad Antwerpen, de heer Stef Breugelmans, afgevaardigde

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. VERSLAG Directiecomité 3 juni 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 14 maart 2019

Besluitenlijst van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 14 maart 2019 enlijst van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 14 maart 2019 OPENBAAR verslag - dagorde 1. Verslag voorgaande zitting d.d. 14 februari 2019 Het verslag van de voorgaande zitting d.d. 14

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Aanwezig: Verbist Els, voorzitter Janssens Sonja, ondervoorzitter Frans Rik, burgemeester Dorikens Herman, Janssens Jan, Maes Odette, Lietaer

Nadere informatie

OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN

OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN Hofheide beheerst door het decreet van zes juli tweeduizend en één houdende de intergemeentelijke samenwerking te 3220 Holsbeek,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405963 Provincieraadsbesluit betreft IGS WESTLEDE algemene vergadering 2 december 2014 mandaat provinciaal

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/06/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/06/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/06/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Bullen Michel, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019 OCMW Glabbeek OCMW-raadszifting op 21/02/2019 Glabbeek, 12/02/2019 De Voorzitter van de OCMW-Raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, op donderdag 21

Nadere informatie

Wallonië Samenwerking tussen de Vlaamse en Brusselse openbare crematoria

Wallonië Samenwerking tussen de Vlaamse en Brusselse openbare crematoria Verslag van de Raad van Bestuur van 7 oktober 2014 inzake het belang van de deelneming van IGS WESTLEDE aan het Verenigd Netwerk van Openbare Crematoria vzw Inleiding De Vlaamse en Brusselse intergemeentelijke

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : donderdag 18 januari 2018 te 18.30 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

STATUTEN CULTUURRAAD

STATUTEN CULTUURRAAD STATUTEN CULTUURRAAD 1. DOELSTELLING Art.1 Het Decreet op het lokaal en geïntegreerd Cultuurbeleid van 12 juli 2001 bepaalt dat de organisatie van advies en inspraak voor het cultuurbeleid een bevoegdheid

Nadere informatie

Voorstel van decreet. houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking

Voorstel van decreet. houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking stuk ingediend op 1629 (2011-2012) Nr. 1 23 mei 2012 (2011-2012) Voorstel van decreet van de heren Bart Martens, Lieven Dehandschutter, Jan Durnez, Marnic De Meulemeester, Peter Reekmans en Bart Caron

Nadere informatie

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR...

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM 19.30 UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... 2 BESLUIT... 2 1. Goedkeuring van de notulen van de openbare

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn

Raad voor maatschappelijk welzijn Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen open zitting Zitting van 24 mei 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Op de Beeck, voorzitter ; de heer Jan Boulliard; mevrouw Brigitte Malfait; de heer Lau

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND v.z.w. KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND, Globelaan 49, 1190 Brussel HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND Het huishoudelijk reglement van de v.z.w. Koninklijke Belgische

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

BESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019

BESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019 BESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019 Raadslid Mombaers is verontschuldigd. Openbare zitting 1. Met eenparigheid van stemmen wordt een beslissing, goedgekeurd in zitting

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 24 maart Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 maart 2016 en 23 maart 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 24 maart Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 maart 2016 en 23 maart 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 APRIL 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

Zitting van 22 januari 2013.

Zitting van 22 januari 2013. Zitting van 22 januari 2013. Aanwezig : MM. Verhaeghe, voorzitter; Servranckx, Peeters, Marchand, Croon, Laureys, Develter, Verstappen en Beens, leden; Dedecker, secretaris. De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad.

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad. Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i 2 0 1 9 AANWEZIG : Voorzitter van de zitting: Cynthia Browaeys Janna Bauters, Hendrik Blommaert, Guy Glorieux, Iris De Martelaere, Filip Hebbrecht, Katelijn Moerman,

Nadere informatie

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat de opdracht krijgt de inrichtende overheid bij te staan bij het beheer

Nadere informatie

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS HOOFDSTUK I Naam en doel (I.1 I.4) HOOFDSTUK II Raad van Bestuur : a) aanstelling, bevoegdheid en samenstelling (II.1 II.7) b) algemene punten (II.8 II.11)

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77

VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77 VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77 Nieuwe Statuten De buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging zonder winstgevend doel, Vereniging voor de Verenigde Naties,

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie