Directiecomité Verslag 7 december 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Directiecomité Verslag 7 december 2017"

Transcriptie

1 Directiecomité Verslag 7 december 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane Van Dooren, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen directeur; Kevin Strubbe, operationeel directeur; Véronique Maurissen, administratief directeur (verslag). Verontschuldigd: Kris Verduyckt, bestuurder 1. Directiecomité: verslag 9 november goedkeuring Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag van 9 november 2017 Enig artikel De verslag van het directiecomité van 9 november 2017 wordt goedgekeurd. 2. Patrimonium: erfdienstbaarheid warmtenet verwijzing Op de vraag van de voorzitter of er een plannetje beschikbaar is met aanduiding van de leiding geeft de algemeen directeur als antwoord dat dit plan wordt bijgevoegd bij de authentieke akte van de notaris. Ondervoorzitter Tjerk Sekeris vraagt of we dit kunnen weigeren waarop de directeur een negatief antwoord formuleert en dat dit zou leiden tot een onteigening.

2 De voorzitter deelt ook mee dat Pontes een energiescan gaat laten doen om te zien wat we met de restwarmte kunnen doen en er wordt nagekeken of we met de overschot van de restwarmte toch niet kunnen aansluiten op dit net. Aan de raad van bestuur wordt voorgesteld een erfdienstbaarheid toe te kennen aan IVEG voor de aanleg van een warmtenet over de terreinen van het crematorium van Antwerpen. Artikelen 22, 3, 9 en 25, 6 van de statuten Het directiecomité bereidt de besluiten van de raad van bestuur, die bevoegd is voor de daden van beschikking, voor. Ontwerp overeenkomst erfdienstbaarheid Enig artikel Het voorstel tot toekenning van een erfdienstbaarheid aan IVEG voor de realisatie van een warmtenet wordt ter goedkeuring verwezen naar de raad van bestuur. 3. Patrimonium: overeenkomsten aankoop kunstwerken crematorium Lommel goedkeuring Aan het directiecomité worden twee overeenkomsten ter goedkeuring voorgelegd, die betrekking hebben op de aankoop van twee kunstwerken voor het crematorium van Lommel. Feiten en contekst Van bij de aanvang van het project voor de ontwikkeling van het crematorium van Lommel was voorzien dat op een aantal weloverwogen plaatsen kunstwerken zouden worden geïntegreerd. Vermits Lommel ook bekend staat voor zijn zandgronden en daardoor ook de glaskunst er veel aandacht krijgt, was het logisch om voor kunstwerken in glas te kiezen. Er werd een wedstrijdformule georganiseerd tijdens de zomer van 2017, waaraan vier verschillende kunstenaars hebben deelgenomen. Een selectiecommissie van experten hebben uiteindelijk een gunstig advies geformuleerd voor een kunstwerk van twee glaskunstenaars. Enerzijds is er het kunstwerk Orpheus van Warner Berckmans (Diest), die een kunstwerk uit blauw glas zal vervaardigen dat in de invoerruimte zal worden geïntegreerd. Anderzijds is er het kunstwerk I had to pay for justice this evening II van Ilse Van Roy (Tielt-Winge), dat een plaats zal krijgen op de spiegelvijver in het atrium.

3 Voor de aankoop van beide kunstwerken werden overeenkomsten opgesteld die thans ter goedkeuring worden voorgelegd. Artikel 25, 8, 1 van de statuten Het directiecomité is belast met het beheer van de gebouwen en eigendommen van de vereniging. Ontwerp-overeenkomsten kunstwerken Artikel 1 De overeenkomst tussen PONTES en Warner Berckmans voor de creatie en plaatsing van een kunstwerk Orpheus, zoals gevoegd als bijlage bij dit besluit, wordt goedgekeurd. Artikel 2 De overeenkomst tussen PONTES en Ilse Van Roy voor de creatie en plaatsing van een kunstwerk I had to pay for justice this evening II. 2017, zoals gevoegd als bijlage bij dit besluit, wordt goedgekeurd. 4. Financiën: financiering renovatiewerken crematorium Antwerpen en meerwerken crematorium Lommel d.m.v. een lening verwijzing Aan het directiecomité wordt voorgesteld om een lening principieel goed te keuren voor de renovatiewerken aan het crematorium van Antwerpen en voor de meerwerken aan het crematorium van Lommel. Artikel 28, 6 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten Het afsluiten van leningen is niet onderworpen aan de wet inzake overheidsopdrachten. Artikel 22, 3, 11 en 25, 8, 3 van de statuten Het directiecomité is belast met het financieel beheer van de vereniging, maar de goedkeuring van leningen is volgens de statuten voorbehouden aan de raad van bestuur. van het directiecomité van 7 september 2017 De renovatiewerken aan het crematorium van Antwerpen worden goedgekeurd. van het directiecomité van 9 november 2017 De opdracht voor de levering van los meubilair voor de crematoria van Antwerpen en Lommel wordt gegund aan Vervoort Meubelen BV. Offertes Belfius & ING

4 Motivering Crematorium Antwerpen: In 2018 zal het nieuwe crematorium van Lommel in gebruik genomen worden, waardoor PONTES over drie vestigingen zal beschikken. Volgens de financiële planning op lange termijn zal vervolgens het crematorium van Antwerpen een grondige renovatie en opknapbeurt krijgen, dat bijna 40 jaar in gebruik is. In 2012 werd de grootste Aula (Chrysant) reeds uitgebreid, de oude technische ruimte gerenoveerd en de aula s, wachtkamers en nieuwe zalen van nieuw meubilair voorzien. De financiële planning voorziet een grondige renovatie ten vroegste in wanneer het crematorium reeds 45 jaar oud is. 10 jaar is echter te lang om te wachten met een opknapbeurt van de oudste koffiekamers en de familiekamers. Bovendien dringt zich een herinrichting van koffiekamer 6 op, omdat de bestaande administratieve ruimte te krap is geworden voor de betrokken medewerkers. Daarom wordt voorgesteld om nu reeds een renovatie van een aantal ruimten te plannen, zodat deze nog minstens 10 jaar kunnen gebruikt worden. Concreet gaat het om: familiekamers: schilderwerken en nieuw meubilair; koffiekamers 1 t/m 4: schilderwerken, nieuw meubilair, decoratie en sanitair blok; koffiekamer 6: herbestemming als kantoren; berging achter koffiekamer 6: herinrichting als vergaderruimte. De uitvoering van deze werken worden geraamd op ,- euro. We willen deze werken zo snel mogelijk plannen en uitvoeren, aangezien we een nieuwe bedrijfsfilm plannen naar aanleiding van de opening van het crematorium van Lommel. Dan is het aangewezen om de verfraaide ruimtes in Antwerpen daar meteen mee in op te nemen. Crematorium Lommel: De werken aan het crematorium van Lommel naderen hun voltooiing. Zoals bij vele werken zijn er in de loop van het project een aantal meerwerken aan het licht gekomen, waardoor het initiële budget met 4 à 5% wordt overschreden. De belangrijkste meerwerken kunnen worden samengevat als volgt: 1. Technische installatie ( ,-): a. bijkomende NO x-filters b. wijziging configuratie installatie aan definitieve plannen gebouw c. keuringen en verlenging gasleidingen 2. Aansluiting nutsleidingen door Infrax ( ,-) 3. Herzieningen ( ,-) omwille van groot tijdsverloop tussen offerte en uitvoering (periode ) 4. Diverse meerwerken: a. verplaatsing interne nutsleidingen b. actieve koeling i.p.v. passieve koeling c. bufferbekken brandweer d. audio-visuele installatie e. meerkost Lariks-hout in draagbalken (i.f.v. geringer onderhoud)

5 f. upgrade houten wanden en bekleding (eik i.p.v. berk) g. geslepen betonvloeren h. behandeling buitenwanden aan technische ruimte (tegen graffiti) i. uitbreiding dakbeveiliging i.f.v. onderhoud dak j. voorzieningen en uitrusting Astrid-netwerk k. aanleg dienstweg in beton i.p.v. asfalt l. bronbemaling De totale overschrijding kan geraamd worden op maximaal ,- waarvoor een bijkomende financiering nodig is omdat er niet op gerekend was bij de initiële financieringsbehoefte. Zowel de werken voor het crematorium van Antwerpen, als de meerwerken aan het crematorium van Lommel kunnen gefinancierd worden met een beperkte lening. Gelet op de lage rentevoeten is de impact daarvan op het bedrijfsresultaat beperkt. De offerte van ING was het meest voordelig. We lenen voor een periode van 10 jaar met een vaste rentevoet van 0,823%. De maximale intrestlast bedraagt ,77 indien we het volledige bedrag opnemen. Enig artikel Het directiecomité is principieel akkoord met de financiering van de renovatiewerken aan het crematorium van Antwerpen en de meerwerken aan het crematorium van Lommel via het opnemen van een lening toe te wijzen aan ING BANK NV. Het dossier wordt ter goedkeuring verwezen naar de eerstvolgende zitting van de raad van bestuur. 4. Raad van bestuur: agenda bijeenkomst 20 december 2017 goedkeuring Aan het directiecomité wordt voorgesteld de hierna omschreven onderwerpen te agenderen voor de vergadering van de raad van bestuur van 20 december Artikel 54 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en artikel 25, 1 van de statuten Het directiecomité is belast met de voorbereidingen van de raad van bestuur. Artikel 1 De volgende vergadering van de raad van bestuur vindt plaats op woensdag 20 december 2017 om in Salons van Edel, gelegen aan de Terbekehofdreef 13 in 2610 Antwerpen-Wilrijk.

6 Artikel 2 De agenda van de raad van bestuur wordt vastgesteld als volgt: 1. Raad van bestuur: verslag vergadering 25 oktober 2017 goedkeuring 2. Patrimonium: erfdienstbaarheid warmtenet goedkeuring 3. Financiën: financiering renovatiewerken crematorium Antwerpen en meerwerken crematorium Lommel d.m.v. een lening goedkeuring 4. Mededelingen: statistieken oktober-november 2017 kennisname 5. Varia en rondvraag 5. Mededelingen kennisgeving a) Statistieken: maanden november 2017 kennisgeving Het directiecomité neemt kennis van de statistieken van de maand november b) Slim naar Antwerpen: fietsbeleid bespreking In samenwerking met de stad Antwerpen werkt PONTES mee aan het project Slim naar Antwerpen om de modal shift bij werknemers te bevorderen. Er worden fietsen in bruikleen ter beschikking gesteld en medewerkers kunnen ook gebruik maken van een Vélo-abonnement en een CityPass. Om het gebruik van fietsen als vervoersmiddel voor het woon-werkverkeer stellen we voor om ook de abonnementen voor deelfietsen terug betaalbaar te maken en aan fietsende medewerker een tussenkomst te verlenen voor veiligheids- en beschermingsmiddelen (fluo-vestjes, helmen, verlichting, enz ). Met de leverancier van de fietsen wordt nog verder onderzocht in welke mate we de leenfietsen op langere termijn verder kunnen huren of kopen. c) Brief naar ABB Voorstel van brief als antwoord op schrijven van ABB wordt goedgekeurd.

Directiecomité Verslag 7 september 2017

Directiecomité Verslag 7 september 2017 Directiecomité Verslag 7 september 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Directiecomité. 12 april Directiecomité: verslag 22 februari goedkeuring. Aanleiding

Directiecomité. 12 april Directiecomité: verslag 22 februari goedkeuring. Aanleiding Directiecomité 12 april 2018 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

Directiecomité. 12 oktober Verslag. 1. Directiecomité: verslag 7 september goedkeuring. Aanleiding

Directiecomité. 12 oktober Verslag. 1. Directiecomité: verslag 7 september goedkeuring. Aanleiding Directiecomité 12 oktober 2017 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Directiecomité. 4 oktober 2018

Directiecomité. 4 oktober 2018 Directiecomité 4 oktober 2018 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag Directiecomité 6 oktober 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 25 oktober 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

Directiecomité Verslag 9 november 2017

Directiecomité Verslag 9 november 2017 Directiecomité Verslag 9 november 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 27 april 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Koen De Cock,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 16 december Raad van bestuur: verslag 21 oktober goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 16 december Raad van bestuur: verslag 21 oktober goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 16 december 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Gerda

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Directiecomité Verslag 12 november 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. VERSLAG Directiecomité 11 maart 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris. Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, Katleen den Roover, bestuurders; Tom

Nadere informatie

De voorzitter verwelkomt mevrouw Lieselot Keymis als nieuw lid in de Raad van Bestuur in vervanging van mevrouw Sadia Choukri.

De voorzitter verwelkomt mevrouw Lieselot Keymis als nieuw lid in de Raad van Bestuur in vervanging van mevrouw Sadia Choukri. Raad van bestuur 21 september 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Gerda Broeckx,

Nadere informatie

Verslag. Directiecomité. 16 december 2015. 1. Overheidsopdrachten: ontwikkeling crematorium Lommel gunning. Aanleiding

Verslag. Directiecomité. 16 december 2015. 1. Overheidsopdrachten: ontwikkeling crematorium Lommel gunning. Aanleiding Verslag Directiecomité 16 december 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Katleen den Roover, Alex Helsen, Door Steyaert, Kris Verduyckt, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag Directiecomité 1 oktober 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag Directiecomité 3 maart 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 19 november Raad van bestuur: verslag 15 oktober goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 19 november Raad van bestuur: verslag 15 oktober goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 19 november 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane Van Dooren, leden directiecomité; Rob Blockx,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 15 oktober 2014

Verslag. Raad van bestuur. 15 oktober 2014 Verslag Raad van bestuur 15 oktober 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, leden directiecomité;

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en wenst iedereen een voorspoedig nieuwjaar.

De voorzitter opent de vergadering en wenst iedereen een voorspoedig nieuwjaar. Directiecomité Verslag 7 januari 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter; Frank Geudens, secretaris; Peter Wouters, ondervoorzitter, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 15 juni Raad van bestuur: verslag 27 april goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 15 juni Raad van bestuur: verslag 27 april goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 15 juni 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité;

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 18 juni 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 16 april 2014 - goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 18 juni 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 16 april 2014 - goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 18 juni 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, leden directiecomité;

Nadere informatie

Raad van bestuur. 19 maart 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 15 januari 2014 - goedkeuring

Raad van bestuur. 19 maart 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 15 januari 2014 - goedkeuring Raad van bestuur 19 maart 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter; Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

2. Overheidsopdrachten: uitbreiding overeenkomst Initial NV (crematorium Turnhout) gunning

2. Overheidsopdrachten: uitbreiding overeenkomst Initial NV (crematorium Turnhout) gunning Verslag Directiecomité 9 juni 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, Tjerk Sekeris, ondervoorzitters, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Kris Verduyckt,

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit De verslagen van de vorige vergaderingen wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit De verslagen van de vorige vergaderingen wordt ter goedkeuring voorgelegd. Verslag Directiecomité 3 september 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert,, Kris Verduyckt,

Nadere informatie

Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, neemt het voorzitterschap van deze vergadering waar.

Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, neemt het voorzitterschap van deze vergadering waar. Verslag Directiecomité 7 oktober 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

Een raadslid vraagt om de procedure van een schriftelijke raad van bestuur ergens vast te leggen, misschien ook in het huishoudelijk reglement.

Een raadslid vraagt om de procedure van een schriftelijke raad van bestuur ergens vast te leggen, misschien ook in het huishoudelijk reglement. Verslag Raad van bestuur 15 januari 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren,

Nadere informatie

1. Bestuursorganen: directiecomité 7 oktober 2014 (verslag) - goedkeuring

1. Bestuursorganen: directiecomité 7 oktober 2014 (verslag) - goedkeuring Verslag Directiecomité 6 november 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane Van Dooren, Kris Verduyckt, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 16 maart Raad van bestuur: verslag 27 januari goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 16 maart Raad van bestuur: verslag 27 januari goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 16 maart 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. Verslag Directiecomité 1 april 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter ; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. VERSLAG Directiecomité 3 juni 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 7 juli 2015 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

Vergadering van 20 januari 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Kerremans Leen, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd.

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd. Verslag Algemene vergadering 18 juni 2014 Aanwezig: De heer Peter Wouters, ondervoorzitter; De heer Rik Röttger, afgevaardigde provincie Antwerpen, de heer Franky Loveniers, afgevaardigde stad Antwerpen,

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN

OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN Hofheide beheerst door het decreet van zes juli tweeduizend en één houdende de intergemeentelijke samenwerking te 3220 Holsbeek,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : donderdag 18 januari 2018 te 18.30 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting OCMW Glabbeek OCMW raadzitting van 21 februari 2019 Toelichting Openbare zitting 1. Goedkeuring notulen vorige zitting (17/01/2019) Goedkeuring notulen zitting OCMW-raad op 17/01/2019 2. Aanduiding vertegenwoordigers

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël BENOIT, Carine

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Verslag directiecomité van dinsdag 19 april 2016, om 17u

Verslag directiecomité van dinsdag 19 april 2016, om 17u Verslag directiecomité van dinsdag 19 april 2016, om 17u Aanwezig Marc Florquin: voorzitter Paul Dams: ondervoorzitter Ann Schevenels, Magda Wits, Nele Pelgrims, Ann Spaepen: leden Jacques Roggen: directeur

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge Van

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 08 JULI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) AFBAKENING ZEEHAVENGEBIED

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Patrick Vansweevelt: raadsleden; Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Eva Poelemans: algemeen directeur

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

VERSLAG. Raad van bestuur. 17 juni 2015

VERSLAG. Raad van bestuur. 17 juni 2015 VERSLAG Raad van bestuur 17 juni 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Kris

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

ZITTING VAN 26 JANUARI 2016.

ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 4 september 2018 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 4 september 2018 wordt goedgekeurd. NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 2 oktober 2018 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere, E. Donné,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Agenda. Buitengewone AV IVCA. Audio vereniging voor interne audit voor lokale besturen. Audio. Interne audit

Agenda. Buitengewone AV IVCA. Audio vereniging voor interne audit voor lokale besturen. Audio. Interne audit Vergadering Commissie 1 dinsdag 26 februari 2013 Agenda - Buitengewone Algemene Vergadering IVCA - Statutenwijziging Audio - Omvorming AGB - Wijziging toelagereglement buurt en wijk - Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. Verslag Directiecomité 11 februari 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Frank Geudens, secretaris; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, bestuurders;

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer,

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, KONINKRIJK BELGIE 1000 Brussel, Postadres : Ministerie van Justitie Waterloolaan 115 Kantoren : Regentschapsstraat 61 Tel. : 02 / 542.72.00 Fax : 02 / 542.72.12 COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 14 juli 2006, te 8.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RONDGEDEELD : 25.07.2006 Aanwezig

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012. Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012. Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gunther Cooreman, Voorzitter Marleen Lateir, Martha Tackaert, Bart Van

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 5 april 2016 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 13 mei 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 13 mei 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 13 mei 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0727 22-06-2017 COLLEGEBESLUIT Collegebesluit houdende de goedkeuring van de meerwerken nr. 2 voor de fase 2 van de renovatie van Brede School

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 11/10/2017 Uw

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Bestuursorgaan: Infrax West Uitvoerend Comité Datum vergadering: 17-09-2018 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1 Tijdelijke vervanging van een

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Aktename van de intentieverklaringen van

Nadere informatie

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 30 september 2016 (348 )

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 30 september 2016 (348 ) Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 30 september 2016 (348 ) Aanwezig Verontschuldigd Met volmacht aan: Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 maart 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 april 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42, 1.

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42, 1. gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 februari 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00128 Onderwerp: Addendum bij de subsidieovereenkomst voor energiezuinige renovatie van sociale woningen - Projecten

Nadere informatie

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 2 MEI 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. P. Van Cauwenberghe,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014 Openbare zitting 01 Kerkfabriek O.-L.-Vrouw: budget 2015 exploitatie investeringen ontvangsten 31.860,00 786.830,00 uitgaven 117.650,00 786.830,00 gecorrigeerd

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Conny Gevens, Joachim Lelièvre- Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019 OCMW Glabbeek OCMW-raadszifting op 21/02/2019 Glabbeek, 12/02/2019 De Voorzitter van de OCMW-Raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, op donderdag 21

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 4 september 2018 om 18.15 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Bijkomende vergadering directiecomité van dinsdag 17 oktober 2017 om 18.00 u. in de vergaderzaal (3 de verdieping)

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie