Directiecomité Verslag 9 november 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Directiecomité Verslag 9 november 2017"

Transcriptie

1 Directiecomité Verslag 9 november 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane Van Dooren, Kris Verduyckt, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen directeur; Kevin Strubbe, operationeel directeur; Véronique Maurissen, administratief directeur (verslag). 1. Directiecomité: verslag 12 oktober goedkeuring Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag van 12 oktober 2017 Besluit Enig artikel De verslag van het directiecomité van 12 oktober 2017 wordt goedgekeurd. 2. Overheidsopdrachten: levering van vast en los meubilair crematorium Lommel gunning Op de vraag van mevrouw Katleen den Roover of het uit de overheidsopdracht trekken van het vast en los meubilair volledig in orde is met de wetgeving geeft de algemeen directeur als antwoord dat een minwerk in orde is en door dit dan zelf te doen moeten we wel de wet op de overheidsopdrachten volgen. De heer Kris Verduyckt kan akkoord gaan met deze handeling aangezien er een compromis is en dat de architect en binnenhuisarchitect hun zegen hebben gegeven over de keuze van het meubilair.

2 Na de vraag van mevrouw Katleen den Roover of het budget gehandhaafd blijft, geeft de algemeen directeur een toelichting over de meerwerken en de meerprijs van het budget die ongeveer 4% is. Aan het directiecomité wordt voorgesteld om het lot vast en los meubilair uit de bestaande overheidsopdracht voor de realisatie van het crematorium in Lommel te halen en het te gunnen via een afzonderlijke overheidsopdracht. Artikel 25, 8, 4 van de statuten Het directiecomité is bevoegd voor het voeren van gunningsprocedures, de gunning en uitvoering van overheidsopdrachten. Artikel 42, 1 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten Overheidsopdrachten kunnen geplaatst worden volgens de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking na raadpleging van meerdere ondernemers voor zover bepaalde drempelbedragen niet worden overschreden of wegens hoogdringende omstandigheden die niet aan de aanbestedende overheid toe te schrijven zijn. Artikelen 37 en 38 van het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten De aanbestedende overheid kan een overheidsopdracht wijzigen indien aan een aantal voorwaarden cumulatief is voldaan, namelijk (a) het voorwerp van de hoofdopdracht mag niet worden gewijzigd, (b) de wijziging mag in waarde niet hoger zijn dan 15% van de waarde van de hoofdopdracht en (c) zo nodig wordt in een compensatie voorzien van de opdrachtnemer. Offertes Motivering De werken aan het crematorium van Lommel schieten goed op en zullen normaal gezien volgens planning kunnen afgerond worden, zodat het gebouw tegen einde februari zal opgeleverd worden, PONTES tijdens de maand maart proef kan draaien en de opening in april zal kunnen plaatsvinden. De aanwerving van nieuw personeel wordt op 2 en 4 november 2017 bekend gemaakt in de media met de bedoeling om ook tijdig over nieuwe personeelsleden te kunnen beschikken. Het enige onderdeel van het project dat nog moet beslist worden is het dossier vast en los meubilair. Op basis van de tekeningen die de interieurarchitect (Victor Simoni) oorspronkelijk had gemaakt is er door de aannemer (Vanhout) prijs gevraagd voor het vast meubilair. Voor het los meubilair heeft PONTES tot op heden nog geen enkel concreet voorstel. 1. Vast meubilair

3 De offerte voor het vast meubilair bestaat uit verschillende onderdelen. Het gaat o.a. over de houten afwerking van wanden en vloeren, de inbouwkasten, maar ook over de banken die worden voorzien in de aula, de familiekamers en de wachtruimten. De offerte die de aannemer daarvoor ontvangen heeft, overschrijdt in ruime mate het vooropgestelde budget. Bovendien beantwoordt het niet aan de verwachtingen omdat PONTES - ondanks wat de architect had uitgetekend - banken wil in de aula met een stoffen bekleding en geen louter houten banken. Als (oudere) mensen lang moeten zitten op een houten bank, dan is dat absoluut niet comfortabel en dat stemt niet overeen met de kwaliteit die PONTES wil leveren. Die wens is reeds van bij het begin van het project bekend gemaakt. 2. Los meubilair Voor het los meubilair werden weliswaar verschillende showrooms bezocht met de architect en de interieurarchitect, maar dat heeft nog niet tot een concreet voorstel geleid omdat ook hier nog steeds wordt uitgegaan van compleet houten meubelen. Ook hier heeft PONTES van bij het begin te kennen gegeven dat er andere voorstellen moesten komen qua meubilair. Omdat gepaste voorstellen uitbleven en de tijd voor een tijdige levering van meubilair begin te dringen, heeft PONTES aangekondigd dat de overweging bestond om het lot vast en los meubilair uit het project te willen halen met de bedoeling om zelf de markt te gaan verkennen. Dit zou als voordeel hebben dat we meubelen kunnen zoeken die wel onze voorkeur genieten en die beter aansluiten bij het vooropgestelde budget. Ook het tijdsaspect is door het talmen van de architect en de interieurarchitect een belangrijke factor geworden. Verschillende kandidaat-leveranciers geven immers aan dat bestellingen begin november moeten geplaatst worden indien we tegen einde februari over meubelen willen beschikken. Concreet beschikt PONTES vandaag over offertes van vijf verschillende kandidaat-leveranciers voor de levering van het lot vast en los meubilair. Voor het vast meubilair hebben we drie offertes ontvangen: DILLEN; BUROMODERN; BULVANO. Voor de beoordeling van het vast meubilair is het belangrijk dat de voorgestelde meubelen voldoen aan drie criteria: prijs; comfort; verenigbaar zijn met het architecturaal concept van het crematorium. De prijs is een belangrijk criterium waarbij het in de oorspronkelijke opdracht voorziene budget zoveel als mogelijk moet benaderd worden. Comfort is eveneens een belangrijk aandachtspunt. In de aula moeten bezoekers gemiddeld een uur op een bank zitten, terwijl in de koffiekamer (zie hieronder lot los meubilair ) bezoekers al gauw twee uur verblijven. Een bank of stoel met een degelijk zitcomfort is dus een belangrijke vereiste en sluit aan bij de klantgerichte houding die PONTES wil hanteren tegenover de bezoekers.

4 De meubelen moeten bovendien beantwoorden aan of in overeenstemming kunnen gebracht worden met het architecturaal concept van het crematorium. De stijl en de voorgestelde materialen moeten aansluiten bij de visie van de architect en de interieurarchitect om de uniformiteit en uitstraling van het ganse gebouw te bewaken. De volgende vergelijkingsmatrix geeft een duidelijk overzicht van de beoordeelde offertes (waarbij de laagste score op een schaal van 1 tot 3 het beste resultaat oplevert): Offerte DILLEN BUROMODERN BULVANO Criterium Prijs Comfort Concept Totale score Op basis van dit overzicht is het aan te bevelen om de opdracht voor de levering van vast meubilair te gunnen aan BULVANO. Voor het los meubilair hebben we vier offertes ontvangen: BULVANO; SATELLIET; VERVOORT MEUBELEN; CP FURNITURE. Voor de beoordeling van het los meubilair is het belangrijk dat de voorgestelde meubelen voldoen aan de drie hiervoor reeds gehanteerde criteria: prijs; comfort; verenigbaar zijn met het architecturaal concept van het crematorium. De volgende vergelijkingsmatrix geeft een duidelijk overzicht van de beoordeelde offertes (waarbij de laagste score op een schaal van 1 tot 4 het beste resultaat oplevert): Offerte BULVANO SATELLIET VERVOORT CP FURNITURE Criterium MEUBELEN Prijs Comfort Concept Totale score Op basis van dit overzicht is het aan te bevelen om de opdracht voor de levering van los meubilair te gunnen aan VERVOORT MEUBELEN. Besluit Artikel 1 1. Het lot vast en los meubilair wordt gedeeltelijk uit de overheidsopdracht voor de ontwikkeling en bouw van het crematorium te Lommel gehaald en als wijziging (minwerk) ter kennis gebracht van de bouwpromotor (Vanhout Projects).

5 2. Het gedeelte vast meubilair, waarvan sprake in voormelde paragraaf, heeft uitsluitend betrekking op de zitbanken bestemd voor de aula s, de wachtruimten en de familiekamers. De overige onderdelen van het lot vast meubilair worden niet uitgesloten. Artikel 2 1. De opdracht voor de levering van vast meubilair (zitbanken aula s) wordt gegund aan BULVANO NV, Blarenberglaan 6 te 2800 Mechelen overeenkomstig de voorwaarden van de definitieve offerte. 2. De opdracht voor de levering van vast meubilair (overige zitbanken) wordt gegund aan VERVOORT MEUBELEN BV, Edisonstraat 3 te 5051 DS Goirle (Nederland) overeenkomstig de voorwaarden van de definitieve offerte. Artikel 3 De opdracht voor de levering van los meubilair wordt gegund aan VERVOORT MEUBELEN BV, Edisonstraat 3 te 5051 DS Goirle (Nederland) overeenkomstig de voorwaarden van de definitieve offerte. 3. Overheidsopdrachten: renovatie- en ruwbouwwerken koffiezalen, familiekamers en sanitair crematorium Antwerpen gunning Aan het directiecomité wordt voorgesteld om de renovatie- en ruwbouwwerken voor de koffiezalen, familiekamers en sanitaire lokalen in het crematorium van Antwerpen te gunnen. Artikel 25, 8, 4 van de statuten Het directiecomité is bevoegd voor het voeren van gunningsprocedures, de gunning en uitvoering van overheidsopdrachten. Artikel 42, 1 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten Overheidsopdrachten kunnen geplaatst worden volgens de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking na raadpleging van meerdere ondernemers voor zover bepaalde drempelbedragen niet worden overschreden. Offertes Motivering In het directiecomité van september 2017 werd toelating gevraagd om een project te starten rond de renovatie van de koffiezalen 1 t/m 4, de beide familiekamers (Aster en Chrysant) en de daarbij horende sanitaire lokalen. Alle hiervoor omschreven lokalen en het meubilair zijn sedert de ingebruikname van het crematorium in 1983 in gebruik en kunnen m.a.w. best een grondige opfrissing gebruiken. Bedoeling is om deze werken op korte termijn uit te voeren omdat een grondige renovatie van heel het

6 gebouw maar gepland is in de periode Ondertussen zien we dat de uitvaartondernemers volop blijven investeren in nieuwe infrastructuur, waardoor het noodzakelijk is dat onze lokalen ook een eigentijdse uitstraling blijven behouden willen we onszelf niet uit de markt prijzen. Verschillende opdrachtnemers werden geconsulteerd op basis van een beschrijvend bestek waarin opgesomd werd welke werken noodzakelijk moeten worden uitgevoerd. Concreet houden de werken in dat de lokalen volledig gestript worden met uitzondering van de marmeren vloer en de houten (schuif)deuren. De deuren worden geschilderd, de muren krijgen een nieuwe bezetting en verflaag, er wordt nieuwe verlichting aangebracht en de meubelen worden vervangen. Het sanitair wordt volledig uitgebroken en vervangen. Voor deze werken hebben we drie offertes ontvangen: Fixx Totaalbouw; Decorette; Main D or. Voor de beoordeling van deze offertes is het belangrijk dat de voorgestelde opdrachtnemers voldoen aan de volgende criteria: prijs; uitvoeringstermijn; kwaliteit. De prijs is een belangrijk criterium omdat de aanbestende overheid de economisch meest voordelige offerte wenst te bekomen. De uitvoeringstermijn is belangrijk in twee opzichten: enerzijds moeten de werken op 6 maanden kunnen afgerond worden maar moeten ze anderzijds zodanig uitgevoerd worden dat ze de andere activiteiten niet storen en de beschikbaarheid van de zalen maximaal blijft. De offertes worden tevens beoordeeld op de kwaliteit van de te gebruiken materialen. De volgende vergelijkingsmatrix geeft een duidelijk overzicht van de beoordeelde offertes (waarbij de laagste score op een schaal van 1 tot 3 het beste resultaat oplevert): Offerte Fixx Décorette Main D or Criterium Prijs Uitvoeringstermijn Kwaliteit Totale score Op basis van dit overzicht is het aan te bevelen om de opdracht voor de uitvoering van de ruwbouwen renovatiewerken te gunnen aan Décorette Lonchay-Salu BVBA uit Mechelen. Besluit Enig artikel De opdracht voor de renovatie- en ruwbouwwerken in het crematorium van Antwerpen (koffiekamers, familiekamers en sanitaire lokalen) wordt gegund aan Décorette Lonchay-Salu BVBA uit Mechelen overeenkomstig de voorwaarden van de definitieve offerte.

7 4. Overheidsopdrachten: levering van los meubilair crematorium Antwerpen gunning Aan het directiecomité wordt voorgesteld om de levering van los meubilair voor de koffiezalen en familiekamers in het crematorium van Antwerpen te gunnen. Artikel 25, 8, 4 van de statuten Het directiecomité is bevoegd voor het voeren van gunningsprocedures, de gunning en uitvoering van overheidsopdrachten. Artikel 42, 1 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten Overheidsopdrachten kunnen geplaatst worden volgens de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking na raadpleging van meerdere ondernemers voor zover bepaalde drempelbedragen niet worden overschreden. Offertes Motivering In het directiecomité van september 2017 werd toelating gevraagd om een project te starten rond de renovatie van de koffiezalen 1 t/m 4, de beide familiekamers (Aster en Chrysant) en de daarbij horende sanitaire lokalen. Alle hiervoor omschreven lokalen en het meubilair zijn sedert de ingebruikname van het crematorium in 1983 in gebruik en kunnen m.a.w. best een grondige opfrissing gebruiken. Bedoeling is om deze werken op korte termijn uit te voeren omdat een grondige renovatie van heel het gebouw maar gepland is in de periode Ondertussen zien we dat de uitvaartondernemers volop blijven investeren in nieuwe infrastructuur, waardoor het noodzakelijk is dat onze lokalen ook een eigentijdse uitstraling blijven behouden willen we onszelf niet uit de markt prijzen. Verschillende opdrachtnemers werden geconsulteerd op basis van een inrichtingsplan en een inventaris van benodigde tafels, stoelen, krukken, buffettafels en zetels. Voor het los meubilair hebben we drie offertes ontvangen: R&B MEUBELEN; SATELLIET; VERVOORT MEUBELEN. Voor de beoordeling van deze offertes is het belangrijk dat de voorgestelde opdrachtnemers voldoen aan de volgende criteria: prijs; uitvoeringstermijn; kwaliteit. De prijs is een belangrijk criterium omdat de aanbestende overheid de economisch meest voordelige offerte wenst te bekomen. De uitvoeringstermijn is belangrijk omdat de meubelen tijdig

8 moeten kunnen geleverd worden (d.i. tegen het einde van de ruwbouw- en renovatiewerken). De offertes worden tevens beoordeeld op de kwaliteit van de voorgestelde materialen. De volgende vergelijkingsmatrix geeft een duidelijk overzicht van de beoordeelde offertes (waarbij de laagste score op een schaal van 1 tot 3 het beste resultaat oplevert): Offerte R&B MEUBELEN SATELLIET VERVOORT Criterium MEUBELEN Prijs Uitvoeringstermijn Kwaliteit Totale score Op basis van dit overzicht is het aan te bevelen om de opdracht voor de levering van los meubilair te gunnen aan VERVOORT MEUBELEN. Besluit Enig artikel De opdracht voor de levering van los meubilair wordt gegund aan VERVOORT MEUBELEN BV, Edisonstraat 3 te 5051 DS Goirle (Nederland) overeenkomstig de voorwaarden van de defintieve offerte. 5. Personeel: functiekaart polyvalent medewerker goedkeuring Polyvalent medewerker is een nieuwe functie en de functiekaart wordt ter goedkeuring voorgelegd. Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Rechtspositieregeling - artikel 13 Paragraaf 1 Elke selectie wordt uitgevoerd op basis van selectiecriteria en met behulp van een of meer selectietechnieken. De selectiecriteria en de selectietechnieken zijn afgestemd op de functiebeschrijving. Voor functies van dezelfde graad zijn de selectietechnieken gelijkwaardig. Paragraaf 2 De aanstellende overheid stelt de functiebeschrijvingen en de competentieprofielen vast. De raad van bestuur stelt de functiekaarten op. Voorstel functiekaart polyvalent medewerker

9 Besluit Artikel 1 De functiekaart van polyvalent medewerker wordt principieel goedgekeurd conform het voorstel in bijlage. Artikel 2 Na overleg in het syndicaal overlegcomité zal de definitieve functiekaart ter goedkeuring worden voorgelegd aan de raad van bestuur. 6. Mededelingen kennisgeving a) Statistieken: maanden oktober 2017 kennisgeving Het directiecomité neemt kennis van de statistieken van de maand oktober b) Bestuur: uittreding provincie (informatieve vraag ABB) kennisgeving Het Agentschap Binnenlands Bestuur heeft een brief gestuurd, waarin enerzijds herinnerd wordt aan de bepalingen van het decreet intergemeentelijke samenwerking over de verplichte uittreding van de provincies en waarin anderzijds wordt geïnformeerd naar de stand van zaken van het dossier wat onze organisatie betreft.

Directiecomité Verslag 7 september 2017

Directiecomité Verslag 7 september 2017 Directiecomité Verslag 7 september 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Directiecomité. 12 oktober Verslag. 1. Directiecomité: verslag 7 september goedkeuring. Aanleiding

Directiecomité. 12 oktober Verslag. 1. Directiecomité: verslag 7 september goedkeuring. Aanleiding Directiecomité 12 oktober 2017 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Directiecomité. 12 april Directiecomité: verslag 22 februari goedkeuring. Aanleiding

Directiecomité. 12 april Directiecomité: verslag 22 februari goedkeuring. Aanleiding Directiecomité 12 april 2018 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag Directiecomité 6 oktober 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane

Nadere informatie

Directiecomité. 4 oktober 2018

Directiecomité. 4 oktober 2018 Directiecomité 4 oktober 2018 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

Directiecomité Verslag 7 december 2017

Directiecomité Verslag 7 december 2017 Directiecomité Verslag 7 december 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Verslag. Directiecomité. 16 december 2015. 1. Overheidsopdrachten: ontwikkeling crematorium Lommel gunning. Aanleiding

Verslag. Directiecomité. 16 december 2015. 1. Overheidsopdrachten: ontwikkeling crematorium Lommel gunning. Aanleiding Verslag Directiecomité 16 december 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Katleen den Roover, Alex Helsen, Door Steyaert, Kris Verduyckt, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 25 oktober 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. VERSLAG Directiecomité 11 maart 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris. Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, Katleen den Roover, bestuurders; Tom

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en wenst iedereen een voorspoedig nieuwjaar.

De voorzitter opent de vergadering en wenst iedereen een voorspoedig nieuwjaar. Directiecomité Verslag 7 januari 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter; Frank Geudens, secretaris; Peter Wouters, ondervoorzitter, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren,

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Directiecomité Verslag 12 november 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 16 december Raad van bestuur: verslag 21 oktober goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 16 december Raad van bestuur: verslag 21 oktober goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 16 december 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Gerda

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 27 april 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Koen De Cock,

Nadere informatie

2. Overheidsopdrachten: uitbreiding overeenkomst Initial NV (crematorium Turnhout) gunning

2. Overheidsopdrachten: uitbreiding overeenkomst Initial NV (crematorium Turnhout) gunning Verslag Directiecomité 9 juni 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, Tjerk Sekeris, ondervoorzitters, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Kris Verduyckt,

Nadere informatie

De voorzitter verwelkomt mevrouw Lieselot Keymis als nieuw lid in de Raad van Bestuur in vervanging van mevrouw Sadia Choukri.

De voorzitter verwelkomt mevrouw Lieselot Keymis als nieuw lid in de Raad van Bestuur in vervanging van mevrouw Sadia Choukri. Raad van bestuur 21 september 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Gerda Broeckx,

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. Verslag Directiecomité 6 mei 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter ; Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag Directiecomité 3 maart 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Een raadslid vraagt om de procedure van een schriftelijke raad van bestuur ergens vast te leggen, misschien ook in het huishoudelijk reglement.

Een raadslid vraagt om de procedure van een schriftelijke raad van bestuur ergens vast te leggen, misschien ook in het huishoudelijk reglement. Verslag Raad van bestuur 15 januari 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 19 november Raad van bestuur: verslag 15 oktober goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 19 november Raad van bestuur: verslag 15 oktober goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 19 november 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane Van Dooren, leden directiecomité; Rob Blockx,

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag Directiecomité 1 oktober 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Raad van bestuur. 19 maart 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 15 januari 2014 - goedkeuring

Raad van bestuur. 19 maart 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 15 januari 2014 - goedkeuring Raad van bestuur 19 maart 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter; Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

1. Bestuursorganen: directiecomité 7 oktober 2014 (verslag) - goedkeuring

1. Bestuursorganen: directiecomité 7 oktober 2014 (verslag) - goedkeuring Verslag Directiecomité 6 november 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane Van Dooren, Kris Verduyckt, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. Verslag Directiecomité 11 februari 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Frank Geudens, secretaris; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, bestuurders;

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 18 juni 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 16 april 2014 - goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 18 juni 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 16 april 2014 - goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 18 juni 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, leden directiecomité;

Nadere informatie

Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, neemt het voorzitterschap van deze vergadering waar.

Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, neemt het voorzitterschap van deze vergadering waar. Verslag Directiecomité 7 oktober 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 15 juni Raad van bestuur: verslag 27 april goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 15 juni Raad van bestuur: verslag 27 april goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 15 juni 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité;

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 15 oktober 2014

Verslag. Raad van bestuur. 15 oktober 2014 Verslag Raad van bestuur 15 oktober 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, leden directiecomité;

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 16 maart Raad van bestuur: verslag 27 januari goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 16 maart Raad van bestuur: verslag 27 januari goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 16 maart 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Nieuwe regelgeving: plaatsing. Veronique Libbrecht Gent

Nieuwe regelgeving: plaatsing. Veronique Libbrecht Gent Nieuwe regelgeving: plaatsing Veronique Libbrecht 28-03-2013 Gent Situering Nieuwe regelgeving inzake overheidsopdrachten Basiswet: Wet 15 juni 2006 Uitvoeringsbesluiten: KB Plaatsing 15 juli 2011 KB uitvoeringsregels:

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 JANUARI

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 JANUARI Aanwezig: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 JANUARI 2016 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Joos Dauwe, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den Steen, Gino Bertin,

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEGINSELEN IN ZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN

A. ALGEMENE BEGINSELEN IN ZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN Hoofdstuk V GOEDEREN INLEIDING OVERHEIDSOPDRACHTEN BEHEER EN BESCHIKKING VAN GOEDEREN WERKEN AAN GEBOUWEN PREMIES EN SUBSIEDIES SCHENKINGEN, LEGATEN EN STICHTINGEN 2. OVERHEIDSOPDRACHTEN 504. De kerkfabriek

Nadere informatie

Zitting van 27 juni 2016

Zitting van 27 juni 2016 Zitting van 27 juni 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse, Annie

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit De verslagen van de vorige vergaderingen wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit De verslagen van de vorige vergaderingen wordt ter goedkeuring voorgelegd. Verslag Directiecomité 3 september 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert,, Kris Verduyckt,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 30 september 2016

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 30 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 30 september 2016 Besluit GOEDGEKEURD B-punt AG Stedelijk Onderwijs Samenstelling de heer Koen Daniëls; mevrouw Freya

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 7 juli 2015 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis)

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) OCMW-raad Wachtebeke Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) Aanwezig: An Delen, Jacqueline Van Pamel, Marleen Claeys, Raf De Weggheleire, Anita Van Cronenburg, Willy Celie, Jan

Nadere informatie

Goedkeuring verslag van het openbaar gedeelte van de vorige raadszitting.

Goedkeuring verslag van het openbaar gedeelte van de vorige raadszitting. Zitting van 19 september 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse,

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 januari 2015

OCMW-raad van 29 januari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. Verslag Directiecomité 1 april 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter ; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 5 april 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 5 april 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 mei 2016 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 25 november 2016

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 25 november 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 25 november 2016 Besluit GOEDGEKEURD B-punt AG Stedelijk Onderwijs Samenstelling de heer Koen Daniëls; mevrouw Freya

Nadere informatie

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 18 maart 2016

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 18 maart 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 18 maart 2016 Besluit GOEDGEKEURD A-punt AG Stedelijk Onderwijs Samenstelling de heer Koen Daniëls; mevrouw Freya

Nadere informatie

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd.

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd. Verslag Algemene vergadering 18 juni 2014 Aanwezig: De heer Peter Wouters, ondervoorzitter; De heer Rik Röttger, afgevaardigde provincie Antwerpen, de heer Franky Loveniers, afgevaardigde stad Antwerpen,

Nadere informatie

districtscollege Antwerpen Zitting van 22 augustus 2016

districtscollege Antwerpen Zitting van 22 augustus 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Antwerpen Zitting van 22 augustus 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD District Antwerpen Samenstelling de heer Paul Cordy, voorzitter districtscollege; mevrouw

Nadere informatie

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 30 september 2016

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 30 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 30 september 2016 Besluit GOEDGEKEURD A-punt AG Stedelijk Onderwijs Samenstelling de heer Koen Daniëls; mevrouw Freya

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. VERSLAG Directiecomité 3 juni 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

VERSLAG. Raad van bestuur. 17 juni 2015

VERSLAG. Raad van bestuur. 17 juni 2015 VERSLAG Raad van bestuur 17 juni 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Kris

Nadere informatie

Vergadering van 20 januari 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Kerremans Leen, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN

ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN ALGEMENE ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN VAN EEN OVERHEIDSOPDRACHT VAN

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING De Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Principiële beslissing tot het afsluiten van een dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

Raad van 30 juli 2014

Raad van 30 juli 2014 Raad van 30 juli 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Henderickx S., Heirman K., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLUITEN GENOMEN DOOR DE RAAD VAN BESTUUR OP DINSDAG 07/06/2016 /2016

OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLUITEN GENOMEN DOOR DE RAAD VAN BESTUUR OP DINSDAG 07/06/2016 /2016 OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLUITEN GENOMEN DOOR DE RAAD VAN BESTUUR OP DINSDAG 07/06/2016 /2016 Aanwezig Mevrouw Zeneb BENSAFIA De heer Bart BLOMMAERT Mevrouw Mieke BOUVE Mevrouw Sofie BRACKE De heer Eddy

Nadere informatie

de Aanbestedingsrichtlijn gemeente Den Haag te wijzigen conform de Europese aanbestedingsrichtlijnen.

de Aanbestedingsrichtlijn gemeente Den Haag te wijzigen conform de Europese aanbestedingsrichtlijnen. RIS116033_07-MEI-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2004.1411 RIS 116033 AANBESTEDINGSRICHTLIJN GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: de Aanbestedingsrichtlijn gemeente

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD B-punten gemeenschappelijke aankoopcentrale Samenstelling De heer Bart De Wever,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

De opdracht werd gepubliceerd op 27 oktober 2016 in het Bulletin der Aanbestedingen nr 275 publicatienummer

De opdracht werd gepubliceerd op 27 oktober 2016 in het Bulletin der Aanbestedingen nr 275 publicatienummer Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0448 22-12-2016 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Gunningsverslag met betrekking tot de open offerteaanvraag voor de studieopdracht voor de opmaak van outputspecificaties

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

2 KWALITEITSZORG: JAARVERSLAG 2015 EN PLANNING 2016 VOOR HET WOONZORGCENTRUM "ONZE-LIEVE-VROUW"

2 KWALITEITSZORG: JAARVERSLAG 2015 EN PLANNING 2016 VOOR HET WOONZORGCENTRUM ONZE-LIEVE-VROUW OCMW DEINZE MEMORIE BIJ DE OCMW-RAAD Zitting van 05 april 2016 om 19 u 30 OPENBARE ZITTING 1 PROCES-VERBAAL OPENBARE ZITTING VAN 1 MAART 2016 2 KWALITEITSZORG: JAARVERSLAG 2015 EN PLANNING 2016 VOOR HET

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

Wetgeving op de overheidsopdrachten (WOO) voor dummies

Wetgeving op de overheidsopdrachten (WOO) voor dummies Wetgeving op de overheidsopdrachten (WOO) voor dummies Jo Swartenbroekx Hoofdapotheker UZ Antwerpen PUO 11 maart 2014 WOO: Wet op de overheidsopdrachten Wet op overheidsopdrachten is meer dan Europese

Nadere informatie

EUROPEES PARLEMENT. Commissie industrie, externe handel, onderzoek en energie

EUROPEES PARLEMENT. Commissie industrie, externe handel, onderzoek en energie EUROPEES PARLEMENT 1999 2004 Commissie industrie, externe handel, onderzoek en energie 7 juni 2001 PE 286.144/C1-C6 VOORSTEL VOOR COMPROMISAMENDEMENTEN C1-C6 ONTWERPADVIES - Kuhne (PE 286.144) COÖRDINATIE

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 13 november 2013 (188 ste ) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 13 november 2013 (188 ste ) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 13 november 2013 (188 ste ) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 04-10-2013 (185 ste ) De notulen van

Nadere informatie

De wet op de overheidsopdrachten: uitdaging of last?

De wet op de overheidsopdrachten: uitdaging of last? De wet op de overheidsopdrachten: uitdaging of last? Jo Swartenbroekx Hoofdapotheker UZ Antwerpen PUO 4 oktober 2011 Wet op de overheidsopdrachten Wet op overheidsopdrachten is meer dan Europese aanbesteding

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Algemeen bestuur 1. NOTARIELE AKTE TOT OPRICHTING VAN WOONZORGGROEP VOORKEMPEN. KENNISNEMING. 2. RAAD VAN BESTUUR. SAMENSTELLING. AKTENEMING.

Algemeen bestuur 1. NOTARIELE AKTE TOT OPRICHTING VAN WOONZORGGROEP VOORKEMPEN. KENNISNEMING. 2. RAAD VAN BESTUUR. SAMENSTELLING. AKTENEMING. WOONZORGGROEP VOORKEMPEN, OCMW-VERENIGING VAN PUBLIEK RECHT RAAD VAN BESTUUR OVERZICHTSLIJST TOELICHTING AGENDAPUNTEN ZITTING VAN 28 MAART 2018 BESLOTEN ZITTING Algemeen bestuur 1. NOTARIELE AKTE TOT OPRICHTING

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering raad van bestuur van dinsdag 4 juni 2019 om 18.30 u. in de containervergaderzaal van IVM Sint-Laureinsesteenweg

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK VM/B 97

BIJZONDER BESTEK VM/B 97 VLAAMSE MAATSCHAPPIJ VOOR SOCIAAL WONEN. KOLONIENSTRAAT 40 1000 BRUSSEL BIJZONDER BESTEK VM/B 97 van toepassing op de overeenkomsten inzake werken afgesloten door de sociale huisvestingsmaatschappijen

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN notulen

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN notulen RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN notulen Zitting van 25 juli 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Decorte, voorzitter wn. Gerard Liefooghe, burgemeester Jacques Blanckaert, Kris Laleman, Johan

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

ZITTING VAN DE ZONERAAD VAN 24 juni 2015

ZITTING VAN DE ZONERAAD VAN 24 juni 2015 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: openbare zitting ZITTING VAN DE ZONERAAD VAN 24 juni 2015 Ann Coopman, Voorzitter Patrick Hoste, Filip Gijssels, Marleen Van Den Bussche, Johan Cornelis, Tony Vermeire,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 4 december 2018 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 3 januari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 3 januari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 februari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

Stad Antwerpen District Wilrijk Districtscollege

Stad Antwerpen District Wilrijk Districtscollege Stad Antwerpen District Wilrijk beraadslaging/proces verbaal Kopie Samenstelling: de heer Thierry Vanderkindere, voorzitter; de heren Gilbert Van Nuffel, Johan Peeters, mevrouw Christiana Matthijssens,

Nadere informatie

ONTWERPNOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15/04/2019 OM 19:30 UUR

ONTWERPNOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15/04/2019 OM 19:30 UUR ONTWERPNOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15/04/2019 OM 19:30 UUR Openbare zitting Bestuursadministratie 1. Goedkeuring notulen Personeel 2. Wijziging rechtspositieregeling: nieuwe aanwervingsvoorwaarden

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 8 APRIL 2009.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 8 APRIL 2009. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 8 APRIL 2009. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. GHEYSENS Rudy, DE BRUYNE Patrick, VERZELE Jozef, DE FEYTER

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 april 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

ONTWERPNOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 22/07/2019 OM 19:30 UUR

ONTWERPNOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 22/07/2019 OM 19:30 UUR ONTWERPNOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 22/07/2019 OM 19:30 UUR Openbare zitting Bestuursadministratie 1. Goedkeuring notulen 2. Kennisname notulen Welzijnskoepel Aankoopdienst 3. Stopzetting

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1901405 Provincieraadsbesluit betreft Provinciaal Patrimonium Dienstencontract voor het op afroep verrichten van schattingen van de waarde van onroerende

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00537 Onderwerp: Overheidsopdracht van diensten houdende de voorwaarden voor het aanstellen van gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 APRIL 2008.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 APRIL 2008. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 APRIL 2008. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. GHEYSENS Rudy, DE BRUYNE Patrick, BRAECKMAN Patricia, VERZELE

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 DECEMBER 2018 OPENBARE ZITTING. Danny SMESSAERT, voorzitter

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 DECEMBER 2018 OPENBARE ZITTING. Danny SMESSAERT, voorzitter VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 DECEMBER 2018 OPENBARE ZITTING AANWEZIG Danny SMESSAERT, voorzitter Ann DELLAERT, Nicole DE MUNTER, Christiaan DE SCHEPPER, Christiaan DE WULF, Janick

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OVERZICHT NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 15 DECEMBER 2016 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Ann De Ridder, Eddy De Cock, Ignace Blondeel, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van

Nadere informatie

Verslag directiecomité van dinsdag 19 april 2016, om 17u

Verslag directiecomité van dinsdag 19 april 2016, om 17u Verslag directiecomité van dinsdag 19 april 2016, om 17u Aanwezig Marc Florquin: voorzitter Paul Dams: ondervoorzitter Ann Schevenels, Magda Wits, Nele Pelgrims, Ann Spaepen: leden Jacques Roggen: directeur

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN

OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN Hofheide beheerst door het decreet van zes juli tweeduizend en één houdende de intergemeentelijke samenwerking te 3220 Holsbeek,

Nadere informatie

Het verslag van het openbaar gedeelte van vorige zitting wordt met algemeen akkoord goedgekeurd.

Het verslag van het openbaar gedeelte van vorige zitting wordt met algemeen akkoord goedgekeurd. Zitting van 28 mei 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Nele Geudens, voorzitster Mariette Boven, Jo Laenen, Dorien Lievens, Mark Struyf, Heidi Suls, Paula Van Hal, Cyriel Van Sweevelt, leden Peter Verryt,

Nadere informatie

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting OCMW Glabbeek OCMW raadzitting van 21 februari 2019 Toelichting Openbare zitting 1. Goedkeuring notulen vorige zitting (17/01/2019) Goedkeuring notulen zitting OCMW-raad op 17/01/2019 2. Aanduiding vertegenwoordigers

Nadere informatie