Kennis van de Overheid. Loopbaanmarkt. Voor ontwikkeling van talent

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kennis van de Overheid. Loopbaanmarkt. Voor ontwikkeling van talent"

Transcriptie

1 Kennis van de Overheid Loopbaanmarkt Voor ontwikkeling van talent

2 Voor ontwikkeling van talent Binnen de CAR-UWO, de arbeidsvoorwaardenregeling voor de sector gemeenten, is een regeling opgenomen om een impuls te geven aan loopbaanbeleid en mobiliteit. Dat is nodig omdat het voor overheidsorganisaties steeds belangrijker wordt om te investeren in mobiliteit en flexibiliteit van de huidige medewerkers. Gemeenten zien zich enerzijds geconfronteerd met een veranderend takenpakket en daarmee, met nieuwe eisen aan het profiel van de ambtenaar. Anderzijds is er sprake van een historisch lage in- en uitstroom, waardoor het antwoord op de veranderende rol van de overheid vooral van het huidige personeel moet komen. Talentontwikkeling en (werken aan) motivatie om in beweging te komen zijn daartoe sleutelbegrippen. Volgens de regeling hebben ambtenaren in 2013, 2014 en 2015 recht op een individueel loopbaanbudget (ILB) van e 500 per jaar. Het ILB kan worden ingezet ter bevordering van inzetbaarheid en arbeidsmarktpotentie. Het gaat dan niet alleen om inzetbaarheid binnen de eigen gemeente, maar ook om de inzetbaarheid in andere organisaties. Het kan ook gaan om ondersteuning van werkzaamheden bij een eigen bedrijf. De activiteiten waaraan het ILB wordt besteed, moeten gericht zijn op een reëel loopbaanperspectief. De regeling is voor iedere ambtenaar gelijk en is niet afhankelijk van de duur van het dienstverband of het aantal uren per week dat de ambtenaar werkt. Mobiliseren is realiseren Naast selectie, beoordeling en beloning, is opleiding en ontwikkeling een belangrijke manier voor leidinggevenden om talentontwikkeling en motivatie van medewerkers positief te kunnen beïnvloeden. Opleidingen dienen eigenlijk een integraal onderdeel te zijn van de strategische personeelsontwikkeling bij overheden en daarmee sterk verweven te worden met het strategisch organisatiemanagement. Het gaat niet meer om wat iemand in een bepaalde functie nodig heeft, maar vooral wat voor de organisatie nu of op termijn belangrijk is. Het strategisch opleidingsbeleid dient de doorstroom in de organisatie, door medewerkers via opleiding en ontwikkeling voor te bereiden op een nieuwe/andere functie, te faciliteren.

3 Hoewel de medewerker een eigen verantwoordelijkheid heeft voor de ontwikkeling van zijn mobiliteit en inzetbaarheid, dient de werkgever de medewerker hierbij actief te ondersteunen en te begeleiden. En dat is geen overbodige luxe... De ervaring leert dat de waan van de dag en de druk op de operatie in tijden van bezuinigingen maakt dat het voor een medewerker niet altijd eenvoudig is om daadwerkelijk actief met zijn loopbaan aan de slag te gaan. En zijn focus, in plaats van op wat hier en nu nodig is, te richten op de toekomst en de competenties die daarin van hem gevraagd worden. Het resultaat is dat het budget niet besteed wordt en - nog belangrijker - dat daarmee een kans onbenut blijft om te werken aan duurzame inzetbaarheid. Hoe kan JS Consultancy u ondersteunen? JS Consultancy ondersteunt u in het faciliteren van uw medewerkers bij een effectieve besteding van het ILB, waarbij als doel voor uw organisatie geldt dat het beschikbare geld zodanig besteed kan worden dat het de mobiliteit van uw medewerker vergroot. Daartoe zetten wij, in co-creatie met u, een format in dat medewerkers heel direct en concreet confronteert met instrumenten om zélf na te denken over functie en loopbaan en daarmee (pro-) actief aan de slag te gaan. Het format biedt een aanvulling en een ondersteuning op de reguliere functionerings-/pop-gesprekken met de medewerker. Daarin worden afspraken gemaakt over de te lopen ontwikkelrichting en wat daarvoor nodig is. Het format biedt vervolgens concrete mogelijkheden en ondersteuning om de afspraken daadwerkelijk in te vullen, zodat dit niet langer afhankelijk is van het gesprek en de mogelijkheid en tijd van leidinggevende en medewerker dit in concrete stappen om te zetten. Een belangrijk uitgangspunt bij het opzetten van het format is dat het de medewerker uitdaagt en motiveert stappen te zetten, vanuit het credo dat het leuk is om te leren en dat het werken aan de eigen loopbaan toegevoegde waarde oplevert.

4 Het format concreet: Loopbaanmarkt JS Consultancy organiseert, in samenwerking met u, een zogenoemde loopbaanmarkt. De loopbaanmarkt functioneert als een echte marktplaats waarin aanbieders van (loopbaan-) instrumenten hun koopwaar (ontwikkelinterventies) presenteren aan de medewerkers, die er voor hen passende producten direct kunnen inkopen. De aanbieders zijn zorgvuldig met u samen geselecteerd en bieden die instrumenten aan die passen binnen de doelstellingen van uw strategische personeelsontwikkeling. Het besteedbare budget van de medewerkers is het ILB. Medewerkers kunnen op de markt het gesprek aangaan met verschillende aanbieders en een keuze maken uit instrumenten die hen aanspreken. Wij vragen de aanbieders om hun producten op een aantrekkelijke en leuke manier te presenteren, zodat medewerkers geënthousiasmeerd worden om hun budget ook daadwerkelijk te besteden. Het idee is dat zij daarvoor een waardebon of voucher ontvangen die zij tijdens de markt, bij een aanbieder die zich presenteert, kunnen indienen. De vouchers hebben een waarde Besteding ILB De ambtenaar kan ervoor kiezen (een deel van) het ILB op te sparen tot en met uiterlijk 31 december 2015, zodat hij in één keer een groter budget kan besteden. De periode en het bestedingsdoel waarvoor het budget wordt opgespaard moet worden overeengekomen met de werkgever en vastgelegd in het persoonlijk ontwikkelingsplan. In dat geval komt het budget dus niet te vervallen aan het eind van 2013 en/of Indien het opgespaarde budget na verloop van de overeengekomen periode of op 31 december 2015 niet of niet volledig is benut, komt het resterende budget wel te vervallen (zie voor meer informatie over de regeling van 500. Een product kost minimaal 500 (het budget van een jaar), maar kan ook twee of zelfs drie waardebonnen kosten. De medewerker heeft namelijk de mogelijkheid het ILB op te sparen tot en met uiterlijk 31 december 2015, zodat hij in één keer een groter budget kan besteden. Wij organiseren de markt bij u in huis op een laagdrempelige manier en introduceren deze met gerichte communicatie naar uw medewerkers. Uw medewerkers hebben daarmee direct, dichtbij en met één bezoek aan de markt een compleet beeld van de mogelijkheden, kunnen direct gerichte informatie inwinnen, producten met elkaar vergelijken en ten slotte snel en gemakkelijk een keuze maken. Organisatie en logistiek nemen wij op deze manier direct voor hen en voor uw leidinggevenden uit handen.

5 Inrichten en opzetten van de markt Het opzetten en organiseren van de markt kent een aantal fasen. In de initiatiefase bepalen we samen met u het kader waarbinnen dienstverleners geselecteerd worden. Dat kan aan de hand van een aantal thema s die in relatie staan tot uw strategische personeelsontwikkeling (zoals regisseren of flexibiliteit en wendbaarheid of resultaatgericht werken. Maar het kunnen ook meer algemene thema s betreffen, zoals loopbaanontwikkeling, persoonlijke groei en zingeving of leren leren, of thema s die verbonden zijn met uw actuele (strategische) agenda, zoals leiderschapsontwikkeling, opdrachtgever opdrachtnemerschap en effectieve bedrijfsvoering. We nodigen dienstverleners/bureaus uit daarbij passende instrumenten te selecteren en in een voorstel aan ons aan te bieden. Uit alle aanbieders selecteren we de bureaus waarmee we verder gaan en de producten die we tijdens de markt willen presenteren. We maken prijsafspraken met de bureaus met betrekking tot hun producten. In de voorbereidingsfase richten we ons op de logistiek, planning en coördinatie van de markt. Er vinden diverse communicatieactiviteiten naar uw medewerkers plaats om hen tijdig en goed te informeren over de ophanden zijnde markt. We richten de samenwerking met de dienstverleners verder in en maken met hen afspraken over aanwezigheid en vorm waarin producten worden aangeboden. We maken de producten die nodig zijn om de organisatie en logistiek in goede banen te leiden, zoals een informatief programmaboekje voor uw medewerkers, informatieve teksten over de verschillende instrumenten en zetten bijvoorbeeld ook de verschillende instrumenten klaar in uw opleidingssysteem, zodat medewerkers zich direct tijdens de markt kunnen

6 inschrijven. En we zorgen voor het inrichten van een echte marktplaats bij u in huis. In de realisatiefase voltrekt zich de markt. We zijn er samen met u om alles in goede banen te leiden. We helpen waar nodig met de opbouw en inrichting van de markt, we beantwoorden vragen van aanbieders en medewerkers, we richten de neuzen van de aanbieders, we helpen medewerkers met inschrijven, we sturen bij waar nodig. In de nazorgfase maken we de balans op. We inventariseren de producten die zijn ingekocht en informeren de aanbieders daarover. We dragen zorg voor een goede communicatie en afstemming met de bureaus en stemmen met hen de data af en de aanpak voor de levering van de verschillende instrumenten. We informeren en rapporteren naar het management van uw organisatie. Persoonlijk ontwikkelingsplan Als onderdeel van de reguliere HR-cyclus heeft de medewerker met de leidinggevende een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) opgesteld. Dit plan betreft het geheel aan ontwikkelingsgerichte interventies die maken dat uw medewerker in beweging kan komen. Het is de bedoeling dat in een aanvulling op het POP tevens de afspraken rondom het ILB worden vastgelegd. Indien gewenst kan JS Consultancy u hierin ondersteunen als onderdeel van de nazorgfase. Daarbij kunnen wij u aanvullend adviseren met betrekking tot mobiliserende stappen voor uw medewerker. Een POP kan naast opleiding en training bijvoorbeeld ook tijdelijke (stage) projecten, jobcrafting, ervaringsleren, coaching etc. bevatten. Ook is het belangrijk de persoonlijke opleidingsplannen te toetsen aan het strategisch opleidingsbeleid van uw organisatie. Co-creatie Graag zetten wij de markt in samenwerking met u op. De keuze met betrekking tot de vorm waarin dat plaatsvindt laten we graag bij u. Al naar gelang de betrokkenheid en inzet van uw eigen medewerkers leveren wij u de daarop afgestemde en benodigde ondersteuning. Dit kan variëren van een aantal activiteiten op basis van een advies, tot en met de volledige inrichting en organisatie van de markt.

7 Overige dienstverlening JS Consultancy met betrekking tot mobiliteit en duurzame inzetbaarheid Vanuit een sterke visie op HR kunnen wij u op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau ondersteunen om uw HR-beleid te verbinden aan effectief mobiliteitsbeleid. Wij werken volgens een vaste structuur. Afhankelijk van uw type vraag en gewenste samenwerking stappen wij, samen met u, op een bepaald moment en een bepaald niveau deze structuur binnen. Wij komen graag bij u langs om samen met u te kijken hoe uw organisatie ervoor staat met betrekking tot uw HRM-beleid en mobiliteit. Wij helpen u graag op weg. Bel met Martine Peper voor een vrijblijvend gesprek: of mail naar info@jsconsultancy.nl. U verkrijgt daarmee ook een overzicht van ons uitgebreide portfolio op dit vlak. 4 TRANSITIEPLAN 5 MOBILITEITSBELEID EN HR-INSTRUMENTARIUM HRM en Mobiliteit GEWENSTE SITUATIE HUIDIGE SITUATIE MOBILITEITSCENTRUM Inrichten en tooling Kaders en uitgangspunten SPP Functie/rollen huis Competentiemanagement model (Visie op) Mobiliteit 7 Analyseren en Inventariseren COMMUNICATIE, COÖRDINATIE EN VERANKERING LEREN EN ONTWIKKELEN Employabilityprogramma s ARBEIDSRELATIES Flexibele structuren ARBEIDSVOORWAARDEN Cultuurwaarden CAO-visie KENNISMANAGEMENT Leercompetentie en tooling TALENTPROGRAMMA S Motivatie, inspiratie en vitaliteit 6 MONITOREN

8 Kennis van de Overheid JS Consultancy is een fullservice-adviesbureau dat over de gehele breedte van het HRM-werkveld actief is in Advisering, Werving & Selectie, Interim, Opleiding en Ontwikkeling en Mobiliteit & Loopbaancoaching. Het is onze missie een actieve bijdrage te leveren aan een sterke en compacte overheid. Wij richten ons sinds 1994 als sectorspecialist exclusief op de overheid en hebben daarbinnen een zeer omvangrijk netwerk van opdrachtgevers opgebouwd. Dit kenmerkt zich door het onderhouden van duurzame relaties met een groot aantal gemeenten. Het bewijs hiervoor ligt in onze benoeming als beste HRM-dienstverlener voor de overheid in 2011, 2012 en JS Consultancy biedt diverse ontwikkelingsprogramma s voor Jong Talent, voor Senior talent in ontwikkeling, Leiderschap en Management. Daarnaast bieden wij de open en incompanyprogramma s ten aanzien van professiegerichte opleidingen, zoals HR als businesspartner, Regisseur Openbare Ruimte, Adviseur bedrijfsvoering en keukentafelgesprekken en regie op Klantmanagement voor regisseurs in het Sociale domein. Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met JS Consultancy op of via info@jsconsultancy.nl Adri van Diessen Directeur Loopbaancoaching / psycholoog NIP JS Consultancy ADVIES INTERIM OPLEIDINGEN WERVING & SELECTIE MOBILITEIT Beste Dienstverlener voor de Overheid AMSTERDAM DEN HAAG DEN BOSCH HAARLEM ZWOLLE

Jong Talent Programma s

Jong Talent Programma s Kennis van de Overheid Jong Talent Programma s Investeer in de toekomst van uw organisatie Jong talent heeft de toekomst Ze zijn er gelukkig volop: jonge mensen die kiezen voor een carrière bij de overheid.

Nadere informatie

Beleidsadviseur Sociaal Domein

Beleidsadviseur Sociaal Domein Kennis van de Overheid Beleidsadviseur Sociaal Domein Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere rol spelen bij de transformatie

Nadere informatie

GEMEENTE UDEN VITAAL REGIE OP EIGEN OPLEIDING, ONTWIKKELING & TALENTGEBRUIK

GEMEENTE UDEN VITAAL REGIE OP EIGEN OPLEIDING, ONTWIKKELING & TALENTGEBRUIK GEMETE UD VITAAL Samen in beweging Onderdeel REGIE OP EIG OPLEIDING, ONTWIKKELING & TALTGEBRUIK Duurzaam opleidingsbeleid gemeente Uden 2013 2016 versie 2 (vastgesteld 04-02-2014) 1 Gemeente Uden Vitaal

Nadere informatie

Kennis van de Overheid. Maatschappelijk. Zorg voor. zorgen dat

Kennis van de Overheid. Maatschappelijk. Zorg voor. zorgen dat Kennis van de Overheid Maatschappelijk Zorg voor zorgen dat De decentralisaties voor elkaar In het maatschappelijk domein krijgt de gemeente forse extra verantwoordelijkheden voor jeugd, mensen met een

Nadere informatie

Beste HRM Dienstverlener voor de Overheid

Beste HRM Dienstverlener voor de Overheid Outplacement Outplacement Sta je aan het begin van een nieuwe stap in je loopbaan? Wij ondersteunen je bij het vinden van een nieuwe baan. Nieuwe keuzes maken is wat onwennig en het maakt je soms onzeker.

Nadere informatie

Kennis van de Overheid. Samenwerken met omgevingsdiensten? Richting goed opdrachtgeverschap. Training

Kennis van de Overheid. Samenwerken met omgevingsdiensten? Richting goed opdrachtgeverschap. Training Kennis van de Overheid Samenwerken met omgevingsdiensten? Training Inleiding Herkent u zich in de worsteling met uw rol als opdrachtgever van de omgevingsdienst? Gemeenten en provincies zijn immers zowel

Nadere informatie

Junior medewerker Bezwaar en Beroep

Junior medewerker Bezwaar en Beroep Kennis van de Overheid Junior medewerker Bezwaar en Beroep Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere rol spelen bij de transformatie

Nadere informatie

Strategische Personeelsplanning. Basisdocument

Strategische Personeelsplanning. Basisdocument Strategische Personeelsplanning Basisdocument Strategische Personeelsplanning Basisdocument SPP als pijler van hr-beleid Om als organisatie in een dynamische omgeving met veel ontwikkelingen en veranderingen

Nadere informatie

EmployabilityDriver. Waarom een strategische discussie over employability beleid?

EmployabilityDriver. Waarom een strategische discussie over employability beleid? EmployabilityDriver Waarom een strategische discussie over employability beleid? We weten al een tijd dat door vergrijzing en ontgroening de druk op de arbeidsmarkt toeneemt. Het wordt steeds belangrijker

Nadere informatie

Overheid in Verbinding. Workshop: Talentmanagement

Overheid in Verbinding. Workshop: Talentmanagement Overheid in Verbinding Workshop: Talentmanagement Door wie? Helma Verhagen Organisatieadviseur HR/Ontwikkeling/Verandering ipv. Martine Peper Organisatie Adviseur HR / Ontwikkeling Désirée Veer Strategisch

Nadere informatie

Van financieel talent naar Public Business Controller

Van financieel talent naar Public Business Controller Kennis van de Overheid Van financieel talent naar Public Business Controller Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw financiële afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere

Nadere informatie

Junior Wmo-professionals met open blik

Junior Wmo-professionals met open blik Kennis van de Overheid Junior Wmo-professionals met open blik Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere rol spelen bij de transformatie

Nadere informatie

Hoofdstuk 17 wordt inclusief koptekst gewijzigd en komt als volgt te luiden

Hoofdstuk 17 wordt inclusief koptekst gewijzigd en komt als volgt te luiden Bijlage 1 bij ledenbrief ECCVA/U201201556 Bijlage 1 CAR Teksten A Hoofdstuk 17 wordt inclusief koptekst gewijzigd en komt als volgt te luiden HOOFDSTUK 17 OPLEIDING EN ONTWIKKELING Ontwikkeling en mobiliteit

Nadere informatie

Personeel en planning 1/8

Personeel en planning 1/8 Levensfasen - Quickscan [1] Persol en planning 1/8 Bij de inzet van alle persolsinstrumenten houden wij rekening met de individuele medewerker We stemmen de persolsplanning af op de doelen van onze organisatie

Nadere informatie

Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering

Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering Kennis van de Overheid Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering Professionele ontwikkeling voor financieel adviseurs Professionele ontwikkeling naar Adviseur Bedrijfsvoering Door bezuinigingen, decentralisaties

Nadere informatie

Human Resources in de Politie: tussen droom en werkelijkheid. CPS-studiedag 27 april 2017

Human Resources in de Politie: tussen droom en werkelijkheid. CPS-studiedag 27 april 2017 Human Resources in de Politie: tussen droom en werkelijkheid Dominique Van Ryckeghem Federale Politie - DGR CPS-studiedag 27 april 2017 1 Initiatieven Veranderingen leeftijds- en loopbaanvoorwaarden in

Nadere informatie

Opleidingsprogramma De Wmo-professional

Opleidingsprogramma De Wmo-professional Kennis van de Overheid Opleidingsprogramma De Wmo-professional Gekanteld werken Leren gekanteld werken Het werk van de professional in de frontlinie van zorg en welzijn verandert ingrijpend. Niet helpen

Nadere informatie

Junior regisserende inkomensconsulent

Junior regisserende inkomensconsulent Kennis van de Overheid Junior regisserende inkomensconsulent Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de ontwikkeling en toekomst van uw afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere rol

Nadere informatie

Training & Ontwikkeling

Training & Ontwikkeling Inleiding FOCUS Leren & Ontwikkelen uit Wormerveer is een sterk groeiende Human Resources Development dienstverlener met een duidelijke focus op resultaatgerichtheid en professionalisering. Wij onderscheiden

Nadere informatie

Advies Coaching Training

Advies Coaching Training Advies Coaching Training Denken Delen DoenDuurzaam powered by DHC Employability Scan & PAP Employability heeft veel definities met als kern dat iemand zijn brood kan verdienen. Nu en in de toekomst. Voor

Nadere informatie

Inspirerend Management. in de zorg. Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap

Inspirerend Management. in de zorg. Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap Inspirerend Management Development in de zorg Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap Behoefte aan effectief leiderschap Vergroting van de invloed van de politiek en zorgverzekeraars

Nadere informatie

Beste HRM Dienstverlener voor de Overheid

Beste HRM Dienstverlener voor de Overheid Sociale Zaken Creëren van Participeren Het kabinet wil de Participatiewet per 1 januari 2014 in werking laten treden. Er wordt nog gedebatteerd over onderdelen van de wet. Echter, de kern staat vast. Het

Nadere informatie

Voor het totale plaatje

Voor het totale plaatje Voor het totale plaatje Voor het totale plaatje Een helder totaalplaatje Snel groeien zonder chaos Om de juiste weg te kiezen, is het totale plaatje nodig. Bij HRM-vraagstukken gaat dit zeker op. Besluitvorming

Nadere informatie

Opleiding Regisseur Maatschappelijk Domein

Opleiding Regisseur Maatschappelijk Domein Kennis van de Overheid Opleiding Regisseur Maatschappelijk Domein Sturing van (jeugd)zorg, welzijn en participatie Regisseren in het maatschappelijk domein In het maatschappelijk domein krijgt de gemeente

Nadere informatie

Opleiding Regisseur Openbare Ruimte

Opleiding Regisseur Openbare Ruimte Kennis van de Overheid Opleiding Regisseur Maak de slag van beheren naar regisseren Regisseren van de Er is minder geld beschikbaar voor het beheer en onderhoud van de. Tegelijkertijd willen gemeenten

Nadere informatie

Project-, Programma- en AdviesCentrum. Resultaten die eruit springen PPAC

Project-, Programma- en AdviesCentrum. Resultaten die eruit springen PPAC Project-, Programma- en AdviesCentrum Resultaten die eruit springen PPAC Binnen Veiligheid en Justitie groeit het belang van projectmatig en programmatisch werken. Ook neemt de behoefte toe om medewerkers

Nadere informatie

Wat is competentiemanagement en hoe ga je ermee om? Welke resultaten zijn er te behalen? Welke valkuilen kom je tegen?

Wat is competentiemanagement en hoe ga je ermee om? Welke resultaten zijn er te behalen? Welke valkuilen kom je tegen? Competentiemanagement Wat is competentiemanagement en hoe ga je ermee om? Welke resultaten zijn er te behalen? Welke valkuilen kom je tegen? Vragen die door de praktijkervaringen van de afgelopen jaren

Nadere informatie

Dunamare Onderwijsgroep, Haarlem Hoofd HR Dunamare Onderwijsgroep

Dunamare Onderwijsgroep, Haarlem Hoofd HR Dunamare Onderwijsgroep Organisatie- en functieprofiel Dunamare Onderwijsgroep, Haarlem Hoofd HR Dunamare Onderwijsgroep (S14 CAO-VO) Versie 17/04/2015 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact op met Erwin van Rooijen,

Nadere informatie

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen!

Nadere informatie

Opleidingsprogramma het keukentafelgesprek

Opleidingsprogramma het keukentafelgesprek Kennis van de Overheid Opleidingsprogramma het keukentafelgesprek Zorg voor Zorgen dat! Leren gekanteld werken Het werk van de professional in de frontlinie van zorg en welzijn verandert ingrijpend. Niet

Nadere informatie

Onderzoeksrapport Overheid in Beweging

Onderzoeksrapport Overheid in Beweging Kennis van de Overheid Onderzoeksrapport Overheid in Beweging Kansen in een verstarde arbeidsmarkt Kansen in een verstarde arbeidsmarkt De arbeidsmarkt zit op slot. De slechte economische situatie en onzekerheid

Nadere informatie

we invite you to grow

we invite you to grow we invite you to grow Talentprogramma Kwaliteitsverpleegkundige Zorgmanagement Bedrijfsvoering Medisch Verpleegkundig adviseur van het zorgproces 2 Doelgroep Verpleegkundigen niveau 4 en 5 met minimaal

Nadere informatie

Profielschets Teammanager personeel & organisatie Fusiegemeente Altena

Profielschets Teammanager personeel & organisatie Fusiegemeente Altena Profielschets Teammanager personeel & organisatie Fusiegemeente Altena Altena De nieuwe gemeente Altena gaat op 1 januari 2019 van start en bestaat uit de huidige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Nadere informatie

. Winstgevendheid door wenbaarheid. Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst. 24 april 2012

. Winstgevendheid door wenbaarheid. Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst. 24 april 2012 . Winstgevendheid door wenbaarheid Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst 24 april 2012 wie zijn wij Optines Consultancy is als HRM business partner gespecialiseerd in verandermanagement,

Nadere informatie

Beleidsprogramma A+O fondsen gemeenten, provincies en waterschappen KEUZE VOOR SPEERPUNTEN OVERHEID IN BEWEGING EN MEESTER IN JE WERK

Beleidsprogramma A+O fondsen gemeenten, provincies en waterschappen KEUZE VOOR SPEERPUNTEN OVERHEID IN BEWEGING EN MEESTER IN JE WERK Beleidsprogramma A+O fondsen gemeenten, provincies en waterschappen 1 Beleidsprogramma A+O fondsen gemeenten, provincies en waterschappen De A+O fondsen van gemeenten, provincies en waterschappen hebben

Nadere informatie

Reflect Personeelsadvies

Reflect Personeelsadvies Werving & Selectie 1 Reflect Personeelsadvies Reflect Personeelsadvies is een onafhankelijk adviesbureau dat zich sinds 1993 bezighoudt met loopbaanontwikkeling, individuele coaching en persoonlijke vaardigheidstrainingen.

Nadere informatie

HR in control. In 7 stappen de inzet van Human Capital optimaal. Dominica Diensten

HR in control. In 7 stappen de inzet van Human Capital optimaal. Dominica Diensten HR in control In 7 stappen de inzet van Human Capital optimaal. Doel en stappen In 7 stappen de personeels- en organisatieontwikkeling afgestemd. Handvatten voor: Opleidingsbehoefte Performancemanagement,

Nadere informatie

Experts in resultaatgericht HRM

Experts in resultaatgericht HRM Experts in resultaatgericht HRM HRM CONSULTANCY - DEVELOPMENT CENTER - E-HRM SYSTEEM 1 MENSEN BEPALEN UW RESULTAAT VISIE STRATEGIE DOELEN Steeds vaker wordt vastgesteld dat de wijze waarop het menselijk

Nadere informatie

Financials met Meerwaarde

Financials met Meerwaarde Financials met Meerwaarde Bien Sûr Recruitment 2016 Bien Sûr Recruitment FINANCIELE KERNFUNCTIES Proactief financieel management en een alert risicomanagement is een dwingende noodzaak voor elke organisatie.

Nadere informatie

Inzetbaarheid verbeteren door het activeren van werknemers.

Inzetbaarheid verbeteren door het activeren van werknemers. Wij zijn SistersChange. Ervaren veranderaars. Enthousiaste verbeteraars. Sociale zekerheidskenners. Wij helpen de inzetbaarheid van werknemers te verbeteren. Inzetbaarheid verbeteren door het activeren

Nadere informatie

Kennis van de Overheid. Toekomstbestendig met jong talent. Publieke organisaties op koers

Kennis van de Overheid. Toekomstbestendig met jong talent. Publieke organisaties op koers Kennis van de Overheid Toekomstbestendig met jong talent Publieke organisaties op koers Toekomstbestendig met jong talent Gemeentelijke bezetting 13% Jonge medewerkers tot 35 jaar Overheden zijn bezig

Nadere informatie

GEMEENTE UDEN VITAAL LOOPBAAN EN MOBILITEIT

GEMEENTE UDEN VITAAL LOOPBAAN EN MOBILITEIT GEMEENTE UDEN VITAAL Samen in beweging onderdeel LOOPBAAN EN MOBILITEIT Loopbaan en Mobiliteit gemeente Uden 2012 (versie 06-03-12/ vastgesteld op 26 juni 2012) 1 Gemeente Uden Vitaal De gemeente Uden

Nadere informatie

Kennis van de Overheid. Toekomstbestendig met jong talent. Publieke organisaties op koers

Kennis van de Overheid. Toekomstbestendig met jong talent. Publieke organisaties op koers Kennis van de Overheid Toekomstbestendig met jong talent Publieke organisaties op koers Overheden zijn bezig met de transformatie naar een kleinere, regisserende en participerende overheid binnen een omgeving

Nadere informatie

VERZENDFORMULIER. R. Becht ECCVA ECCVA/U201201556. januari 2013. invoering individueel loopbaanbudget. regulier opmerking opsteller:

VERZENDFORMULIER. R. Becht ECCVA ECCVA/U201201556. januari 2013. invoering individueel loopbaanbudget. regulier opmerking opsteller: VERZENDFORMULIER concept d.d. opsteller R. Becht toestel afdeling ECCVA datum brief januari 2013 bestandsnaam ons kenmerk ECCVA/U201201556 uw kenmerk betreft invoering individueel loopbaanbudget geadresseerde

Nadere informatie

Junior projectleider Ruimte en Infra met integrale blik

Junior projectleider Ruimte en Infra met integrale blik Kennis van de Overheid Junior projectleider Ruimte en Infra met integrale blik Talentprogramma Investeer in de ontwikkeling en toekomst van uw afdeling projecten Junior talenten kunnen een bijzondere rol

Nadere informatie

Openbare Ruimte. Heroriëntatie op de. Openbare Ruimte

Openbare Ruimte. Heroriëntatie op de. Openbare Ruimte Openbare Ruimte Heroriëntatie op de Openbare Ruimte Openbare Ruimte Inspelen op actuele ontwikkelingen Twee actuele ontwikkelingen vragen om een heroriëntatie op de ontwikkelingen, het beheer en onderhoud

Nadere informatie

Een personeelsadvertentie is een instrument dat gebruikt wordt om sollicitanten te werven. PdL kan voor u deze werkzaamheden uit handen nemen.

Een personeelsadvertentie is een instrument dat gebruikt wordt om sollicitanten te werven. PdL kan voor u deze werkzaamheden uit handen nemen. HRM ondersteuning Werving en selectie U heeft vaak geen tijd om nieuw personeel te werven. Door de kennis en ervaring in de logistiek kunnen wij de vacatures goed invullen (de juiste man/vrouw op de juiste

Nadere informatie

Nieuwe kans op extra instroom

Nieuwe kans op extra instroom Nieuwe kans op extra instroom Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn en

Nadere informatie

Opleidingsprogramma HR-professional

Opleidingsprogramma HR-professional Kennis van de Overheid Opleidingsprogramma HR-professional Ontwikkeling naar business partner Ontwikkeling naar business partner Door decentralisatie van taken, krimpoperaties en dalende budgetten, staan

Nadere informatie

Medewerker mobiliteit

Medewerker mobiliteit Medewerker mobiliteit Doel (Mede)ontwikkelen van mobiliteitsbeleid, uitvoeren van mobiliteitstrajecten en geven van individueel loopbaanadvies, uitgaande van het mobiliteits-/ personeelsbeleid op instellings-

Nadere informatie

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen! Veranderingen, verschuivingen u wordt herplaatst!

Nadere informatie

Derks & Derks Adviseurs in human talent voor de gezondheidszorg

Derks & Derks Adviseurs in human talent voor de gezondheidszorg Derks & Derks Adviseurs in human talent voor de gezondheidszorg Werving Selectie Assessment Loopbaanbegeleiding Coaching Detachering Interim HR Research Derks & Derks adviseurs in human talent Werving

Nadere informatie

Bijlage 1. Opleidingen binnen Leiden; afd.conmc; EvdP, 03-09-2009 1

Bijlage 1. Opleidingen binnen Leiden; afd.conmc; EvdP, 03-09-2009 1 Bijlage 1 Opleidingen binnen de Gemeente Leiden Zoals in het strategisch HRM plan staat aangegeven zijn opleidingen één van de belangrijkste middelen om met onze medewerkers de organisatiedoelen te kunnen

Nadere informatie

De motor van de lerende organisatie

De motor van de lerende organisatie De motor van de lerende organisatie Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn

Nadere informatie

Match brochure WT 22-06-2007 09:19 Pagina 1. Werving en selectie Employability Outplacement

Match brochure WT 22-06-2007 09:19 Pagina 1. Werving en selectie Employability Outplacement Match brochure WT 22-06-2007 09:19 Pagina 1 Match brochure WT 22-06-2007 09:19 Pagina 2 Matchcare MEER RENDEMENT UIT HR DOOR INNOVATIEVE OPLOSSINGEN EN DIENSTEN OP HET GEBIED VAN WERVING EN SELECTIE, EMPLOYABILITY

Nadere informatie

De leidinggevende als loopbaancoach, daar zit muziek in! An Samyn & Sofie Willems, Vokans Loopbaanfestival 19.06.15

De leidinggevende als loopbaancoach, daar zit muziek in! An Samyn & Sofie Willems, Vokans Loopbaanfestival 19.06.15 De leidinggevende als loopbaancoach, daar zit muziek in! An Samyn & Sofie Willems, Vokans Loopbaanfestival 19.06.15 VOORSTELLEN VOKANS 2 Leer spelen met de concepten interne en externe loopbaanbegeleiding

Nadere informatie

Capaciteitsvitaminen 1

Capaciteitsvitaminen 1 1 Capaciteitsvitaminen Agenda vandaag: Arbeidscapaciteit & Veerkracht Korte introductie Tempo-Team Ontwikkelingen om ons heen Strategisch: Visie op een veerkrachtige arbeidscapaciteit Tactisch: Actie nu

Nadere informatie

4-sporen-aanpak. Wijkverpleging. Verstand van Zorg

4-sporen-aanpak. Wijkverpleging. Verstand van Zorg 4-sporen-aanpak Wijkverpleging Verstand van Zorg Positionering, rolontwikkeling én instroom Vraagstukken wijkverpleging De komende jaren verandert de zorg ingrijpend, waardoor zorgorganisaties voor complexe

Nadere informatie

Carrièremanagement, speciaal voor werkgevers. beweegt mensen

Carrièremanagement, speciaal voor werkgevers. beweegt mensen Carrièremanagement, speciaal voor werkgevers beweegt mensen Juni 2013 2 Waar het om gaat; worden wie je bent PublicSpirit Carrièremanagement, speciaal voor werkgevers U bent een ervaren topmanager of bestuurder

Nadere informatie

Info Den Helder - Lbr. 13/02 - invoering individueel loopbaanbudget Stuknummer: AI13.01540

Info Den Helder - Lbr. 13/02 - invoering individueel loopbaanbudget Stuknummer: AI13.01540 Inlichten instantie via e-mail Page 1 of 3 Info Den Helder - Lbr. 13/02 - invoering individueel loopbaanbudget Stuknummer: AI13.01540 Van: VNG Aan: '"info@denhelder.nr"

Nadere informatie

Personeelsbeleid in het Theater. Noud van de Rhee Mirjam Coronel Mei 2011

Personeelsbeleid in het Theater. Noud van de Rhee Mirjam Coronel Mei 2011 Personeelsbeleid in het Theater Noud van de Rhee Mirjam Coronel Mei 2011 Deze presentatie - Plek in de organisatie - Human Resources Management - HR cyclus - Enkele personeelsinstrumenten - Resumé IS PERSONEELSBELEID

Nadere informatie

Profielschets Teammanager financieel advies/financiële administratie fusiegemeente Hoeksche Waard

Profielschets Teammanager financieel advies/financiële administratie fusiegemeente Hoeksche Waard Profielschets Teammanager financieel advies/financiële administratie fusiegemeente Hoeksche Waard Samen met de andere 19 teammanagers, bestuurders, directieleden, medewerkers en inwoners levert deze betrokken

Nadere informatie

Ervaring Interimmanagement en coaching bij GEA, vanaf 2011. Openbaar Ministerie maart 2015 - juli 2015

Ervaring Interimmanagement en coaching bij GEA, vanaf 2011. Openbaar Ministerie maart 2015 - juli 2015 Persoon & aanpak Mijn expertise ligt in HRM en managementvraagstukken, specifiek mobiliteit, talentmanagement en verander- en professionaliseringstra jecten. Op strategisch en operationeel niveau, met

Nadere informatie

Profiel. Strategisch HR adviseur. 8 december 2015. Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord

Profiel. Strategisch HR adviseur. 8 december 2015. Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord Profiel Strategisch HR adviseur 8 december 2015 Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord Voor meer informatie over de functie Erik Frieling, adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 evt. mobielnummer

Nadere informatie

Duurzaam in beweging. Strategische kadernota HRM 2015 en verder. HRM-kadernota 2015 en verder vastgesteld in DT en B&W pagina 1

Duurzaam in beweging. Strategische kadernota HRM 2015 en verder. HRM-kadernota 2015 en verder vastgesteld in DT en B&W pagina 1 Duurzaam in beweging Strategische kadernota HRM 2015 en verder HRM-kadernota 2015 en verder vastgesteld in DT 13-03-2015 en B&W 7-4-2015 pagina 1 1. Inleiding Onze organisatie is als gevolg van interne

Nadere informatie

Openhartig Managen volgens de. Montalto methode

Openhartig Managen volgens de. Montalto methode Openhartig Managen volgens de Montalto methode Managen van verbinding Leiders en managers kunnen veel meer bereiken dan ze voor mogelijk houden. Veel potentieel van medewerkers blijft onbenut, omdat hun

Nadere informatie

beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom!

beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom! beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom! Agenda Introductie Performance Management Stellingen Afsluiting Luciano

Nadere informatie

HR professionaliseringstraject het nieuwe aanbod 2016

HR professionaliseringstraject het nieuwe aanbod 2016 HR professionaliseringstraject het nieuwe aanbod 2016 Het aanbod bestaat uit de modules van 2015 om iedereen de gelegenheid te bieden deze eventueel nog te volgen. Er is een aantal nieuwe modules en een

Nadere informatie

> Profiel. GITP Executive Search, Werving & Selectie en Interim Management Berg en Dalseweg 127, 6522 BE Nijmegen Telefoon 024 3277571 www.gitp.

> Profiel. GITP Executive Search, Werving & Selectie en Interim Management Berg en Dalseweg 127, 6522 BE Nijmegen Telefoon 024 3277571 www.gitp. Executive Search, Werving & Selectie en Interim Management Berg en Dalseweg 127, 6522 BE Nijmegen Telefoon 024 3277571 www.gitp.nl > Profiel Kenmerk > WS.2014.0033/14.103 Onderwerp > Functie- en competentieprofiel

Nadere informatie

Programma. De OR in beweging met Duurzame Inzetbaarheid. Wat is het profiel van een duurzaam inzetbare medewerker?

Programma. De OR in beweging met Duurzame Inzetbaarheid. Wat is het profiel van een duurzaam inzetbare medewerker? De OR in beweging met Duurzame Inzetbaarheid Jan Booij, tri-plus jan.booij@tri-plus.nl 0657-148149 Programma Wie ben ik Duurzame Inzetbaarheid? Wat speelt een rol? Aanpak Wat kun je als OR Afsluiting Wat

Nadere informatie

Kees Flink Flink HR Interim Management kees@flinkhr.nl 06-13083009. Strategische Personeelsplanning Veerkrachtig flexibiliseren

Kees Flink Flink HR Interim Management kees@flinkhr.nl 06-13083009. Strategische Personeelsplanning Veerkrachtig flexibiliseren Kees Flink Flink HR Interim Management kees@flinkhr.nl 06-13083009 Strategische Personeelsplanning Veerkrachtig flexibiliseren Strategisch flexibiliseren door veerkrachtig leiderschap Strategische arbeidsflexibilisering

Nadere informatie

U VERDIENT HET! www.paystaff.nl 013 5 4444 20

U VERDIENT HET! www.paystaff.nl 013 5 4444 20 U VERDIENT HET! www.paystaff.nl 013 5 4444 20 U houdt de regie in eigen hand Wat is payroll? Bij payroll houdt u de regie in eigen hand: u werft en selecteert uw eigen medewerkers. U bepaalt wie, wanneer,

Nadere informatie

Trainen en opleiden. Van POP-gesprek tot opleidingsplan!

Trainen en opleiden. Van POP-gesprek tot opleidingsplan! Trainen en opleiden Van POP-gesprek tot opleidingsplan! Direct aan de slag met opleidingsplannen, modellen, fiscale regelingen voor scholingen, procedure EVC en opleidingscriteria Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

UWV Loopbaanadviseur 2.0 Strategisch en creatief meedenken met je opdrachtgever

UWV Loopbaanadviseur 2.0 Strategisch en creatief meedenken met je opdrachtgever UWV Loopbaanadviseur 2.0 Strategisch en creatief meedenken met je opdrachtgever Petra Korevaar Manager UWV loopbaancentrum Utrecht 17-06-2010 Even voorstellen UWV 2010 20.931 mensen/17.812 fte 11 districten

Nadere informatie

Inzet op maat. Christel Logemann, algemeen directeur Gé Oerlemans, business development manager

Inzet op maat. Christel Logemann, algemeen directeur Gé Oerlemans, business development manager Inzet op maat Christel Logemann, algemeen directeur Gé Oerlemans, business development manager Programma De ideale DI medewerker 3 rollen Zelfinzicht en reflecteren Doen wat werkt: de medewerker Oefening

Nadere informatie

Samen naar een duurzame en levensfasegerichte inzetbaarheid

Samen naar een duurzame en levensfasegerichte inzetbaarheid Samen naar een duurzame en levensfasegerichte inzetbaarheid Jurgen Mestdagh Personeel en Organisatie gemeentebestuur Wetteren 31 maart 2011 - Brussel Inhoud even inleiden. wat en waarom duurzame inzetbaarheid?

Nadere informatie

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN MENSEN ZIJN HET HART VAN UW SUCCES BEDRIJVEN DIE DE BESTE MENSEN AAN ZICH WETEN TE BINDEN, PRESTEREN BETER. MAAR

Nadere informatie

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer.

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer. http://www. Welkom Organisaties die afscheid gaan nemen van medewerkers helpen wij door deze medewerkers te begeleiden op weg naar nieuw werk: tijdig, passend en in een goede sfeer. Dat scheelt organisaties

Nadere informatie

Profielschets Teammanager bestuursondersteuning Fusiegemeente Altena

Profielschets Teammanager bestuursondersteuning Fusiegemeente Altena Profielschets Teammanager bestuursondersteuning Fusiegemeente Altena Altena De nieuwe gemeente Altena gaat op 1 januari 2019 van start en bestaat uit de huidige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Nadere informatie

Basis Individuele Coaching (BIC)

Basis Individuele Coaching (BIC) Basis Individuele Coaching (BIC) 5 stappen tot het Persoonlijk OntwikkelingsPlan (POP) Voorbereiding, uitgangspunten en stappenplan POP, competentielijst en checklist www.liannevandriel.nl Lianne van Driel

Nadere informatie

Nieuwe workshops/trainingen en data worden regelmatig toegevoegd Datum Tijd Locatie

Nieuwe workshops/trainingen en data worden regelmatig toegevoegd Datum Tijd Locatie Trainingen NWO Academy Wil je je richten op de competenties die we overal in de organisatie willen ontwikkelen, op wat belangrijk is voor je functie en het werken in projecten, of op het versterken van

Nadere informatie

Een jong initiatief van ervaren organisatieontwikkelaars die hun kennis, kunde en drive exclusief inzetten voor organisaties in de kinderopvang.

Een jong initiatief van ervaren organisatieontwikkelaars die hun kennis, kunde en drive exclusief inzetten voor organisaties in de kinderopvang. StatusKO Een jong initiatief van ervaren organisatieontwikkelaars die hun kennis, kunde en drive exclusief inzetten voor organisaties in de kinderopvang. StatusKO Organisatieontwikkeling PPS 01-01-2010

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

MAAK WERK VAN WERKBAAR WERK!

MAAK WERK VAN WERKBAAR WERK! MAAK WERK VAN WERKBAAR WERK! Roadshow West4work, 26 juni 2017 Vokans WERKBAAR WERK?????????????????? WERKBAAR WERK Werkbaar werk is werk dat: Geen overmatige stress oplevert Motiverend is Voldoende leerkansen

Nadere informatie

Adviseur Ontwikkelen, Leren & Presteren. Een gedreven professional die het lerend vermogen van de organisatie versterkt

Adviseur Ontwikkelen, Leren & Presteren. Een gedreven professional die het lerend vermogen van de organisatie versterkt Profiel Adviseur Ontwikkelen, Leren & Presteren Een gedreven professional die het lerend vermogen van de organisatie versterkt 14 juni 2016 Opdrachtgever InteraktContour Voor meer informatie over de functie

Nadere informatie

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en door het geven van adviezen bijdragen aan de uitvoering van het beleid binnen de Hogeschool Utrecht kaders en de ter

Nadere informatie

3/2/2014. SPP Met medezeggenschap! Working nine to 5 6 maart 2014 M.Sikkel. Mede-HRMontwikkelingen. Strategische Personeelsplanning (SPP)

3/2/2014. SPP Met medezeggenschap! Working nine to 5 6 maart 2014 M.Sikkel. Mede-HRMontwikkelingen. Strategische Personeelsplanning (SPP) Vertrouwd met Arbeidszaken SPP Met medezeggenschap! Working nine to 5 6 maart 2014 M.Sikkel Strategische Personeelsplanning (SPP) Vandaag verkennen wij wat SSP is en hoe medezeggenschap hierbij kan ondersteunen

Nadere informatie

Fiscale vragen en antwoorden over het loopbaanbudget

Fiscale vragen en antwoorden over het loopbaanbudget Fiscale vragen en antwoorden over het loopbaanbudget 1. Wat zijn de consequenties als er geen jaargesprek plaatsvindt/geen afspraken worden vastgelegd? De Belastingdienst heeft de cao-tekst van hoofdstuk

Nadere informatie

Werken en professionaliseren bij de Hogeschool van Amsterdam

Werken en professionaliseren bij de Hogeschool van Amsterdam Werken en professionaliseren bij de Hogeschool van Amsterdam Professionele ontwikkeling functioneren en beoordelen creating tomorrow Inhoudsopgave Voorwoord 1 Professionele ontwikkeling 2 Jaargesprek 3

Nadere informatie

Opleider. Context. Doel

Opleider. Context. Doel Opleider Doel (Mede)ontwikkelen van het opleidingsbeleid en ontwikkelen en (laten) verzorgen van trainingen en voor verschillende interne en/of externe doelgroepen, binnen de kaders van het beleid en de

Nadere informatie

Opleidingsprogramma Trainees

Opleidingsprogramma Trainees Kennis van de Overheid Opleidingsprogramma Trainees Instroom en doorstroom van Jong Talent Opleidingsprogramma Trainees In de visie van JS Consultancy zorgt een overheidsorganisatie voor een succesvolle

Nadere informatie

Crinnos PCDi- match Persoonlijkheid Competenties Drijfveren identity match

Crinnos PCDi- match Persoonlijkheid Competenties Drijfveren identity match Crinnos PCDi- match Persoonlijkheid Competenties Drijfveren identity match Beschrijving PCDi- match is een web- based applicatie van CRINNOS waarmee de testresultaten van een via het Internet afgenomen

Nadere informatie

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Training & Advies Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Betere resultaten met nieuwe competenties Ondernemend werken in welzijnsorganisaties De welzijnssector is sterk in beweging, dat weet u als

Nadere informatie

DB-vergadering van: 10 juli 2013

DB-vergadering van: 10 juli 2013 DB-vergadering van: 10 juli 2013 Aan: Het dagelijks bestuur Van portefeuillehouder: De heer drs. J.Th. Hoekema Onderwerp: Invoering individueel loopbaanbudget Datum: 22 juni 2013 Contactpersoon: J van

Nadere informatie

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE]

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] Waarvoor kiezen klanten voor SoHuman? SoHuman helpt mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING

Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING INHOUD WIJ MAKEN ER WERK VAN! 04 PROCEDURE VAN EEN VAN WERK- NAAR-WERKTRAJECT 09 LOOPBAANORIËNTATIE EN LOOPBAANCOACHING 05 OVER EXPERTISECENTRUM

Nadere informatie

CORPORATIEBESTUURDER: EEN VAK APART

CORPORATIEBESTUURDER: EEN VAK APART CORPORATIEBESTUURDER: EEN VAK APART Analyse van instroom en uitstroom van bestuurders van woningcorporaties 2010-2014 KPMG branchegroep Woningcorporaties op verzoek van Nederlandse Vereniging van Bestuurders

Nadere informatie

College voor Arbeidszaken

College voor Arbeidszaken College voor Arbeidszaken Abvakabo FNV Dhr. B. de Haas Postbus 3010 2700 KT ZOETERMEER doorkiesnummer 070 373 8393 betreft inzet cao-overleg uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U201300485 bijlage(n) datum 05

Nadere informatie

Nieuwe workshops/trainingen en data worden regelmatig toegevoegd Datum Tijd Locatie

Nieuwe workshops/trainingen en data worden regelmatig toegevoegd Datum Tijd Locatie Trainingen NWO Academy Wil je je richten op de competenties die we overal in de organisatie willen ontwikkelen, op wat belangrijk is voor je functie en het werken in projecten, of op het versterken van

Nadere informatie