«Lngskade 25 RIJKSWATERSTAAT DIRECTIE ALGEMENE DIENST EN WATERHUISHOUDING JFRAVENHAGE INSTRUCTIE_VOOR_DE_STORMVLOEDWAAR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "«Lngskade 25 RIJKSWATERSTAAT DIRECTIE ALGEMENE DIENST EN WATERHUISHOUDING JFRAVENHAGE 700-183280. INSTRUCTIE_VOOR_DE_STORMVLOEDWAAR"

Transcriptie

1 RIJKSWATERSTAAT DIRECTIE ALGEMENE DIENST EN WATERHUISHOUDING «Lngskade 25 JFRAVENHAGE INSTRUCTIE_VOOR_DE_STORMVLOEDWAAR HET KUSTGEBIED, DE ZEEARMEN EN DE BENEDENRIVIEREN. De waarschuwingsdienst vr strmvled (bij afkrting met SVSD aangeduid) is dr de Rijkswaterstaat ingesteld. Hij begt het verstrekken van inlichtingen ver langs de kust en in het getijgebied der grte r i vieren dr strm te verwachten hge waterstanden. De SVSD maakt hierbij gebruik van de dr het K.N.M.I. te De Bilt pgemaakte verwachtingen. Indien naar verwachting de vledstanden dr strm in die mate zullen plpen, dat bepaalde peilen wrden verschreden, zdat schade en gevaar dreigen, dan zendt de SVSD aan belanghebbenden, diensten van rijk en prvincie en aan waterschapsbesturen, waarschuwingen uit. Daar het ndzakelijk is, dat deze berichten de betrkkenen tijdig bereiken, geschiedt de verspreiding vlgens een speciale met de P.T.T getrffen regeling. Eveneens zijn speciale regelingen getrffen vr penstelling van telegraaf- en telefnkantren buiten de nrmale kantruren. Indien dit ndig is kan, bij dijkdrbraak f calamiteiten, gebruik wrden gemaakt van civiele en militaire hulpverleningsrganisaties. 2. Sein i _dat_begaalde_standen_ Indien het K.N.M.I. een verhging van de hgwaterstanden uit de getijtafels verwacht, die 80 cm f meer zal bedragen, dan wrdt de Algemene Dienst en Waterhuishuding van de Rijkswaterstaat daarvan dr het K.N.M.I. nmiddellijk p de hgte gebracht. 1) De Algemene Dienst en Waterhuishuding kan, p grn van nader verleg met het K.N.M.I. tt k a n t r - b e z e t t i n g van de SVSD vergaan. 1) Deze attendering dr het K.N.M.I. kan geacht wrden deel uit te maken der van dit Instituut uitgaande "dienst der waterstandsverwachtingen' 1, nader uiteengezet in bijlage 1.

2

3 2. Wanneer dit is geschied geeft de betrkken ingenieur pdracht aan de waterwaarnemers van een 5-tal plaatsen langs de kust. m de waterstanden van elk half uur aan de Algemene Dienst en Waterhuishuding mede te delen, ten einde hier het verlp der waterhgten te kunnen vlgen. Uit dit verlp en uit de regelmatig dr het K.N.M.I. aan de Algemene Dienst en Waterhuishuding te verstrekken verwachtingen wrdt pgemaakt, f tt het uitgeven van een waarschuwingstelegram met wrden vergegaan. 3. Wijze van berichtgeving; krte en lange_telegrammen_. De telegrammen met het bericht, dat tt dijkbewaking dient te wrden vergegaan, wrden gekenmerkt dr de cdeaanduiding SVSD als afkrting van "strmvledseindienst". De vrm der telegrammen is pgenmen in bijlage 4. De berichtgeving geschiedt n r m a a l dr middel van een k r t t e l e g r a m als attentiesein. Aan de tezichthudende instanties van de Rijkswaterstaat en Prvinciale Waterstaat en de dr deze aangewezen persnen f diensten wrdt evenwel geznden een lang telegram, bestaande uit ditzelfde attentiesein plus de verwachting der hgwaterstanden. De betreffende verzendingslijsten wrden samengesteld ter directie Algemene Dienst en Waterhuishuding van de Rijkswaterstaat. Mutaties en adreswijzigingen dienen steeds en z spedig mgelijk aan deze dienst te wrden medegedeeld, Bvendien det deze dienst jaarlijks rndvraag ter verificatie van de adreslijsten. \r I n dlir-g_in_districten ± i r r deze berichtgeving wrdt het dr de zee bedreigde gebied verdeeld in drie districten, nl. Zuid, Harlingen en Delfzijl. Het district Zuid mvat Zeeland, Nrdbrabant, Zuidhlland en Nrdhlland tt en met Callantsg. Het district Harlingen mvat Nrdhlland, vrzver gelegen benrden Callantsg en Friesland bewesteri d lijn Leeuwarden-Brndiep. Tt het district Delfzijl behren het deel van Friesland, gelegen stelijk van de hiervr genemde lijn, en de prvincie Grningen.

4

5 3. 5. WaarschuwingsDeilejl t..v. N.A.P^ Gewaarschuwd wrdt dat ndig kan zijn: 1, Beperkte bewaking, indien een hgwater wrdt verwacht, zals dit gemiddeld 1 a 2 maal per jaar vrkmt, (frequentie 1,2 p.j.). Bij uitzndering kunnen er jaren vrkmen, waarin een dergelijke stand meermalen, f k wel in het geheel niet wrdt bereikt. 2, Uitgebreide bewaking, wanneer een hgwater wrdt verwacht met een hgte, zals slechts e"e*nsin de 10 jaar vrkmt (frequentie 0,1 p.j.). De betreffende waterstanden zijn de vlgende: Peilen t,.v. N.A.P. Aard der District Zuid Harlingen ^Delfzijl bewaking ivlissingen,hek v. Hll. Harlingen ;Delf zijl Beperkte bewaking 3,10 m 2,20 m 2,50 ml 3,00 m. I Uitgebreide bewaking! 3,50 2,80 3,30 m j 3,80 m Deze peilen gelden als richtsner vr het uitzenden der waarschuwingen. Er wrdt dr de Rijkswaterstaat van afgeweken, indien de mstandigheden daarte aanleiding geven. In de tabellen "Crrespnderende waterstanden", samen gesteld dr de Algemene Dienst en Waterhuishuding en eventueel dr deze dienst te wijzigen, kan vr een aantal plaatsen wrden nagegaan welke hgwaterstanden aldaar vereenkmen met de in het telegram medegedeelde stand. Deze tabellen zijn als bijlagen 2 en 3 hierbij gevegd. Een strmvledwaarschuwing geldt gewnlijk vr het eerstvlgende hgwater. Bij aanhudende strm, waarbij mgelijk de p het eerste hgwater vlgende vled hger zal zijn, blijft de waarschuwing k vr dit tweede hgwater van kracht. Hierbij wrdt pgemerkt, dat een waarschuwing vr uit gebreide bewaking niet dr een telegram vr beperkte bewaking beheft te wrden vrafgegaan. Het is zeer wel mgelijk, dat reeds aanstnds blijkt, dat het peil vr uitgebreide bewaking zal wrden verschreden.

6

7 4. 6«Vl^ergsringstelegram^ Het geval kan zich vrden, dat vr een district een waarschuwing is uitgeznden vr beperkte bewaking terwrjl de strm zich zdanig ntwikkelt, dat de bewaking reeds terstnd uitgebreid met zijn. In dit geval wrdt aan een klein aantal adressen, nl. van de hfden van P.W. en R.W.-diensten en van de hiervr bedelde instanties, welke zijn betrkken bij de hulpverleningsrganisaties, een "verergeringstelegram" geznden. De inhud van dit telegram luidt: "uitgebreide bewaking van kracht", Indien het verergeringstelegram evenwel betrekking heeft p het hgwater, v l g e n d e pde vled, waarbij vr "beperkte bewaking" is gewaarschuwd, dan wrdt vr dit tweede hgwater een verwachting in het verergeringstelegram gegeven (zie bijlage 4) Openstelling_telegraaf- dr P.T.T. Ter verspreiding van de telegrammen buiten de peningsuren der betreffende P.T.T.-kantren en m het dr de Waterstaatsdiensten te veren telefnisch verkeer 's nachts en 's zndags mgelijk te maken, wrden de vereiste kantren cntinu pengesteld. Deze cnenstelling gaat in p grnd van een rder van dc P.T.T.-dienst te Amsterdam, na ntvangst van een betreffende mededeling vanwege de Algemene Dienst en Waterhuishuding van de Rijkswaterstaat. D penstelling blijft van kracht ttdat vanwege het hfdtelegraafkantr een rder tt sluiting wrdt gege ven. Dit kantr gaat eerst ver tt het uitgeven van deze rder nadat van de Algemene Dienst en Waterhuishuding terzake mededeling is ntvangen. Daarbij wrdt rekening gehuden met plaatselijke mstandigheden, die het in verband met calamiteiten f herstellingswerkzaamheden ndig kunnen maken, dat in incidentele gevallen een kantr gepend blijft. 8 * =2il?i = Ig gi i = fa tregelen van P.T.T. De verbindingsdienst van P.T.T. draagt zrg vr het tt stand kmen van die speciale maatregelen, welke tijdens dijkbewaking ndig zijn p het gebied van telegraaff telefenverkeer.

8

9 5. 9» I n^innen_van_inlich^ Na ntvangst van een waarschuwingstelegram kunnen, bij dag en nacht, telef nisch inlichtingen wrden ingewnnen bij de: Directie Algemene Dienst en Waterhuishuding van de Rijkswaterstaat 's-gravenhage, telefn K 1? Deze dienst verstrekt inlichtingen ver de waterstanden aan enige peilschalen welke een indruk geven van de algemene testand, van het verlp van de strm en van de strmvled langs de gehele Nederlandse kust. Verder wrden inlichtingen gegeven ver de dr het K.N.M.I. pgemaakte verwachte verhgingen van de waterstanden, van deze zijde verstrekte windgegevens, verwachting hiermtrent, e.d. Vr meer uitverige inlichtingen p meterlgisch gebied wrdt verwezen naar het K.N.M.I, (telefn K ). 10 Ophef f ing yan_de_dijkbewaking_. De p grnd van het uitgegeven waarschuwingstelegram ingestelde dijkbewakingen wrden vanwege de betreffende plaatselijke instanties pgeheven. Dr de zrg van de Prvinciale Waterstaat en vrzver Rijkswerken betreffende, dr de Rijkswaterstaat, met steeds tijdig aan de Algemene Dienst wrden medegedeeld waar de bewaking is f wrdt pgeheven, alsmede al datgene waarvan het van belang kan zijn, dat het ten spedigste centraal bekend wrdt Ogheffing = van_de_berichtend Het pheffen van de berichtendienst geschiedt dr de Rijkswaterstaat, directie Algemene Dienst en Waterhuishuding, mede gelet p de vlgens 9, verkregen inlichtingen. Dit wrdt bekend gemaakt, eveneens dr een telegram, (zie bijlage 4) gericht aan die instanties en diensten, welke zijn betrkken bij eventuele hulpverlening en die, p grnd van het uitgegeven waarschuwingstelegram, werden gembiliseerd.

10

11 Militaire hulpverlening. 1 j Aanvragen m militaire_bi^stand. Op verzek van de Rijkswaterstaat wrden ieder jaar dr de Nederlandse Territriale Bevelhebber trepennderdelen gereserveerd, m bij dreiging f ptreden van dijkdrbraken te wrden ingezet. Jaarlijks, vr 15 ktber, wrdt aan de betrkken prvinciale en rijkswaterstaatsdiensten medegedeeld welke garnizenen vr hulpverlening zijn aangewezen*- Dr de betreffende hfdingenieur van de prvinciale waterstaat dienen aanvragen m daadwerkelijke militaire hulp rechtstreeks te wrden gericht aan de betreffende garnizenscmmandant, I4. Beeindiging Y a n _^; _2i5:it ir5--h3:si Een bericht mtrent beeindiging van deze hulp wrdt dr de aanvrager, eveneens rechtstreeks, aan de betreffende garnizenscmmandant geznden.

12

13 Radi-uit z end ingeri Y n _^ _?i n '* : '_ v 22 r _W t er St n^ r Y?wachtingen_van_he^_K i N.HJ. Indien verwacht wrdt, dat f ten gevlge van meterlgische invleden, afwijkingen van meer dan 30 cm zullen ptreden t..v. de i n de getijtafels vermelde hgwaterstanden vr Vlissingen, Hek van Hlland, Den Helder, Harlingen f Delfzijl wrden dr het K.N.M.I. via de radi waterstandsverwachtingen uitgegeven en wel a. in de radi-uitzending van 6,40 uur; b. in alle uitzendingen van de Radi-Nieuwsdienst met uitzndering van "het nieuws in het krt" m uur; c. indien de mstandigheden hierte aanleiding geven, k tussen de gewne radiprgramma's. De verwachtingen wrden aangekndigd met: "Verwachte afwijkingen van de waterstanden". Daarna vlgen vr Vlissingen, Hek van Hlland, Den Helder, Harlingen en Delfzijl de te verwachten afwijkingen van de in de getijtafels vermelde hgwaterstanden met een tijdsaanduiding. De verwachtingen hebben als regel betrekking p de hgwaters in de peride tussen 4 en 16 uur na de uitzending. De wijze, waarp de te verwachten afwijkingen wrden aangegeven, en de betekenis, welke daaraan met wrden tegekend, is de vlgende: Meer dan een halve meter verlaging : verlaging meer dan 50 cm Omstreeks een halve meter verlaging : afwijking tussen -30 en -30 Een geringe verlaging : n», 2 0 en -50 Geen afwijking van betekenis : en +30 Een geringe verhging : N Omstreeks en halve meter n 2 en 50 verhging : II i. 30 en 80 lets meer dan een halve meter verhging : 5 0 en 100 Omstreeks een meter verhging : 70 en 130 Omstreeks anderhalve meter verhging : " 110 en 190 Omstreeks twee meter verhging: n ti 150 en 250 enz. steeds met een marge van 1 meter.

14

15 Vervlg bijlage 1. Bedraagt de verwachte afwijking vr alle statins minder dan 30 cm dan wrden geen watrstandsverwachtingen uitgeznden. In bijzndere gevallen zal de zender Hilversum I, glflengte 402 m, k gedurende de nacht in explitatie blijven; in de nieuwsuitzending van 23 uur zal dit dan wrden aangekndigd.

16

17 Algemene XL XL s ct 4 O 4 ct H* <! 4 gegevens < ffi I ' H- O CO CO S H- CO 0 ct hi ti H H' ct 3 c g ^) O W 4 O cr C 4 et p. H- vd H, (jq Ul 4 UJ JO O Ul e tr H» B & H 0 ct 4 C w r Ul cr ct (3* UJ O UJ 8 01 Ul 4> Ul -'ct 4* r f\» UJ fp 4* Ml"* UJ M- 1 I rt * r C_J. 4 UJ r UJ Ul O 4* UJ r 4^- MD ui r UJ r 1 S] Ul - 1 ui ui UJ r 1 c - UJ r -» UJ r * cn ui O Ul Ji UJ r * si si r -* O UJ UJ r -» si S) UJ UJ Ul 4^ UJ r -» vd vd Ul CO O CO 4=> UJ -» O O SI -l> Ul UJ 4=- r -» -» cn ui UJ 4*- UJ -» UJ r Ul O vo r -» -* MD UJ UJ r * NI i r CO O 4^ ^ r an r si r Ul Ul Ul i 4=* UJ -» Ul -» 4> O Ul CO 4^» UJ 1 01 M 4> Ul O Ul 4^- r -» UJ MD -O r -» UJ» cn UJ cn c SJ Ul UJ *! 1 cn MD ' SI Ul 4^ i4^» UJ ' SI O i ui tx> MD Ul - 1 :'0 vc u; O cn ui cn ui UJ r -.- 1, SJ Ui ca!ui 4^ r -* i 01 O 4s-! ui O UJ Ul r UJ -O MD 4> ui ui si UJ UJ c cn UJ UJ UJ 4*. r -» r r re r r MD S) Ul UJ 1 MO S) U J U J U J U J U J ujrrrr r r M) c i 4* r MD si ui UJ -* O O O O O O U J U J U J U J u J U J U J r r r r O MO S) 01 -l> UJ J i 4*- UJ _F*.4->.UJUJUJ ujrrrr j r -» r - ui ui v i J> w pa.-4i.ujuj w ui r r r rr 4s.r0 c i ui -* v NI ui r -> 4* UJ UJ UJ UJ ut r r r rr r MD si ui UJ -* VD - J ui r UJ UJ 01 Ul UJ UJ UJ UJ -» r r r r r c - ui 4* r UJ r r r r 1 MD S) Ul UJ r -* -i MD 45- UJ UJ UJ UJ r r -» MD -O Ul UJ r js, js, UJ UJ UJ UJ UJ r r rr -rccn -rccn 4=» r Grinchem Merdijk Mnd der Dnge Bruwers haven Bruinisse UJ UJ U J U J U J UJ iu r r r r i 4^ r -i \ > si cn 4=» r -» Drdrecht U J U J U J U J U J utujrrr r r MD c en ui UJ rvs]ui UJ r Werkendam cm + N.A.P, UJ UJ UJ UJ UJ r r r r -* -» MD si ui r c ui UJ * MD cn 4=. I IJmuiden UJ UJ UJ UJ UJ r r ru r r c cn 4» M O c cn r c cn Hek van Hlland UJ UJ UJ UJ UJ r r r rv r rv> -» MD si Ul UJ 4 vo-j Ul M c Rtterdam UJ UJ UJ UJ UJ ujrrrr r -» Schnhven vd CO 01 J> r OvO ui ui ^ s Spijkenisse Alblasserdam Hellevetsluis Willemstad 4^ ^. * ji UJ UJUJUJrr rr i 4» r c cn *> MD si ui r Steenbergse Sas J> 4i UJ w UJ ui UJ r r r rr Zierikzee UJ -» MD SI Ul UJ MD SI Ul UJ -» 4s, J> UJ UJ UJ UJ ui r rr SJ Ul UJ O CO S) Ul UJ O CO 01-O Wemeldinge O O O O O Ul UJ UJ UJ Ul 4* 4^ 4*4S> l r O r MD si 4^ r 014=» 1 MO SJ Bergen p Zm 4^ 4^ UJ UJ UJ J> 01 > 4^ '^i r r r UJ r a cn 4* r c 01Js> Vlissin- Ran ui U-J UJ Ul UJ -* \D si Si U! UJ UJ r i\) r c 01 Terneuz en ui ui.ti. 4> 4> -O UJ UJ UJ UJ r r UJ CO Ul UJ CO 01 UJ M Hanswee rt Ul Ul Ul Ul 4> UJ UJ UJ UJ vo 01 UJ 4> 4> r CO M3 ui r 01 4=> r MD Bath Ul Ul Ul > > 4^ UJ UJ UJ cn UJ 1 CO 01 UJ ~_ 01 yj w Hedwig- 4^ O O O :plder 03 et 4 CO ct SO B & 3 4 c XL O (3 a. 4 3 & B ct H- ct ffi O rt < SO 3 w H SO ct+d -2 OQ3 ts ct <;P, MCO 4 H-4 c CO td ct c 3 f a a- jq 13 P ts < cto CO I

18 : ': i -.3 <, i i.1 1/1., i i. : :»f!.».j /: 5

19 Bijlage TABEL CORRESPONDERENDE WATERSTANDEN District Harlingen Waterstanden, crrespnderende met die te!hgst be-j j : I kende wa- j ; j I terstand ; [ :430! met jaartal ; :1953, i 953; P877 [ !l944M944ll i! hgwater i ' later dan! 1 1 te Den 2 _ j 2*! 21! 2*13 j 31 j 3*1 4 ' Helder! i i 5i i (in uren) j j! j : i District Delfzijl Waterstanden, crrespnderende met die te Den Helder! Harlingen Delfzijl ca cs > bfl a> M CO Cl <D s PH < ft a f> c a cs rh!gemiddeld i hgwater grenspeil, jfreq. 0.5 I per jaar u CJ H :260!270 :290 :310 : Tj H -H ;180 i rh cs > Q O ^ ^ :310! i 50 : rh I rc t bd' fn CS -H I EHTH j I170" ( I260 ;270 i290! ; 1 UxS 5 p; u a - u u crj ij 2101: : : rh H -H '190 ;200 : ' ! ; 360 I ; 79, 91 i245: 273!275 ^70 l i f - i : c : -P 2 1 G5 'JUJ : t rh a P CO ; s* C!! m c : l t d N a -P M r-j \U > \_J *ri. *+-1 i 3 N. CO O : <D fj - f\ ri -rrh «H ' * J (11 f j; rh fll., 1 1" fi_ 1 rn rj ~p *r-t; 1 JLi il, I m H p ^s [ft +3.ft t. ; &H t: p 210 ' / l: 260!' ; i :: Of320: ' \ 3301! 340! i : ; : ^ ' 400!: 420; ;41 Or 440: f i : j 99; , ;334 Vr hgere strmvleden, dan in deze tabel zijn pgenmen, kunnen geen betruwbare crrespnderende standen wrden gegeven. Dr buien kunnen aan de kust variahele verhgingen 0 den, gedurende 10 f 20 minuten, van 20 a 40 cm. ;! 370 i

20

21 DE VORM DER VERSCHILLENDE TELEGRAMMEN. Er wrdt nderscheid gemaakt tussen krte en lange telegrammen. 1. Het krte telegram bevat de naam van het district, waarvr de waarschuwing geldt en de mededeling: "beperkte bewaking" f "uitgebreide bewaking", 2. Het lange telegram vermeldt bvendien vr district Zuid de trjd van hgwater vlgens de getrjtafel van Vlissingen en de te verwachten hgwaterstand vr Vlissingen en Hek van Hlland. Vr district Harlingen wrdt vermeld de trjd van hgwater vlgens de getrjtafel van Den Helder en de te verwachten hgwaterstand van Den Helder en Harlingen, Het telegram vr district Delfzijl vermeldt de tijd van hgwater vlgens de getrjtafel van Den Helder en de te verwachten hgwaterstand vr Delfzijl. De telegrammen verkrijgen een vrm als uit de hiernder gegeven vrbeelden vlgt: SVSD - district zuid - beperkte bewaking - hgwate vlissingen half negen drie meter zestig - hek van hlland twee meter twintig. SVSD - district harlingen - uitgebreide bewaking - hgwater den helder dertien uur twee meter tachtig harlingen drie meter zestig, SVSD - district delfzijl - beperkte bewaking - hgwater den helder negentien uur vijf en veertig - delfzijl drie meter zeventig. gelden ten p De hgten van de hgwaterstanden zichte van N.A.P.

22 »

23 V.rvlj bijlage 4 Het verergeringstelegram. 1i Heeft het verergeringstelegram betrekking p het hgwater, waarvr de waarschuwing werd uitgeznden, dan zal het luiden: SVSD district bewaking van kracht uitgebreide 2. Heeft het telegram echter betrekking p het hgwater, vlgend p de vled waarvr de waarschuwing werd gegeven, dan wrdt er bvendien een verwachting vr dit 2e hgwater in pgenmen, zals nder a is vermeld vr de waarschuwingstelegrammen. c, Het_pheffingstelegram. Dit telegram heeft tt inhud: beperkte. " r.. bewakxng district t pgeheven. uitgebreide ^ &

24

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014; raadsbesluit gemeente werkendam zaaknummer 59873 nderwerp Verrdening individuele stud ieteslag Participatiewet gemeente Werkendam 2015 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het vrstel van burgemeester

Nadere informatie

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT?

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? Vicky De Suter, FOD Justitie, DGWL, Directie Strafwetgeving Een krte terugblik - CPS - studiedag 27 maart 2013 - Eurpese

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB Alle zrgberderijen van SZZ zijn aangeslten bij de Federatie Landbuw en Zrg (www.zrgberen.nl). De Federatie heeft vr de cliënten van haar leden een nafhankelijke klachtencmmissie ingericht. SZZ vindt het

Nadere informatie

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. fh grningen bezekadres: Martinikerkhf 12 Aan Prvinciale Staten pstadres: Pstbus 610 9700 AP Grningen lïwywftgprgymc algêrnéen telefnnr: algerneen faxnr.: OSO 316 49 II OSO 316 49 33 Datum Briefnummer Zaaknummer

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

een gezondheidspsycholoog die geregistreerd staat conform de voorwaarden als bedoeld in artikel 3 van de Wet BIG.

een gezondheidspsycholoog die geregistreerd staat conform de voorwaarden als bedoeld in artikel 3 van de Wet BIG. Deel II: Bijzndere Cntractuele Bepalingen Artikel 1 - Begripsmschrijvingen In deze vereenkmst wrdt verstaan nder: GZ-psychlg een gezndheidspsychlg die geregistreerd staat cnfrm de vrwaarden als bedeld

Nadere informatie

een psycholoog die als zodanig is geregistreerd in het kader van de Wet BIG.

een psycholoog die als zodanig is geregistreerd in het kader van de Wet BIG. Deel II: Bijzndere Cntractuele Bepalingen Artikel 1 - Begripsmschrijvingen In deze vereenkmst wrdt verstaan nder: GZ-psychlg een psychlg die als zdanig is geregistreerd in het kader van de Wet BIG. Kinder

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities Algemene Vrwaarden Dit zijn de Algemene Vrwaarden van Fiets Clinics Nederland, gevestigd: Waalbandijk 20, 6541AJ Nijmegen. Op alle prducten van Fiets Clinics Nederland zijn deze Algemene Vrwaarden van

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN

Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN De ndergetekenden, 1. Stichting Lindenhf te Schiedam, vr deze de heer L. Kppejan, zijnde ude werkgever 2. Stichting Bureau Jeugdzrg Stadsregi Rtterdam, vr deze de heer

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f.

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f. Algemene vrwaarden van Ballast Persneelsdiensten v..f. 1. Definities Algemene Vrwaarden Cliënt Dienstverlening Opdrachtgever Opdracht Opdrachttarief Opdrachtbevestiging Transitietraject De algemene vrwaarden

Nadere informatie

Bijlage 4: Criteria en procedure sluiting jacht bij bijzondere weeromstandigheden

Bijlage 4: Criteria en procedure sluiting jacht bij bijzondere weeromstandigheden Bijlage 4: Criteria en prcedure sluiting jacht bij bijzndere weermstandigheden Beleid: GS nemen als uitgangspunt dat de jacht p alle wildsrten geslten wrdt bij sneeuwbedekking van minimaal 90% die langer

Nadere informatie

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN HOOG-LAAG LAAG-PENSIOEN f f LAAG -HOOG HOOG-PENSIOEN Vr pensiengerechtigden die de 65-jarige leeftijd ng niet bereikt hebben U kunt

Nadere informatie

SAMENSTELLING WERKGROEP DRINKWATER. VerenigingvanExploitanten van Waterleidingbedrijven In Nederland,VEWIN. ir B.Bulten (voorzitter)

SAMENSTELLING WERKGROEP DRINKWATER. VerenigingvanExploitanten van Waterleidingbedrijven In Nederland,VEWIN. ir B.Bulten (voorzitter) SAMENSTELLING WERKGROEP DRINKWATER ir B.Bulten (vrzitter) ingk.prtema (secretaris) ir P.L.M, dec ir H.A.vanDuist ir A.J.Rebert ir H.K.A.Rtermundt ir E. Rsma drsd.sprng ir H.Vaessen ingh.m.g.verresen VerenigingvanExplitantenvan

Nadere informatie

Reglement voor Klachtenbehandeling

Reglement voor Klachtenbehandeling Reglement vr Klachtenbehandeling 1. Algemeen 1.1. Dit Reglement vr Klachtenbehandeling, verder te nemen het Reglement, is in vereenstemming met art. 1.7 sub d en artikel 7.2 van de Statuten als vastgesteld

Nadere informatie

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding 8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding Aangepast d.d. 10 januari 2014. Ziektemelding Persneelsleden dienen zich uiterlijk vr 7.30 uur s mrgens ziek te melden bij de schldirecteur en ingeval van

Nadere informatie

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant Cnvenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ntelaatbaar gedrag van externe accuntants, accuntantsrganisaties en (mede)beleidsbepalers tussen de Belastingdienst en de Stichting Autriteit Financiële

Nadere informatie

Protocol time-out, schorsing en verwijdering van leerlingen

Protocol time-out, schorsing en verwijdering van leerlingen Prtcl time-ut, schrsing en verwijdering van leerlingen Status beleidscyclus Instemming GMR : 21 september 2016 Definitief vastgesteld dr CvB : 22 september 2016 Bevegdheid GMR: Advies van de GMR.b.v. artikel

Nadere informatie

Opdrachtgever en opdrachtnemer samen te noemen: partijen, verklaren te zijn overeengekomen als volgt:

Opdrachtgever en opdrachtnemer samen te noemen: partijen, verklaren te zijn overeengekomen als volgt: RAAMOVEREENKOMST INCL. BIJLAGEN: JURIDISCHE DIENSTVERLENING VOOR DE GEMEENTE EDE DE ONDERGETEKENDEN: 1. De gemeente Ede, gevestigd aan Bergstraat 4 te 6711 DD Ede, rechtsgeldig vertegenwrdigd dr haar burgemeester,

Nadere informatie

onderzoeksopzet Get Hoekt

onderzoeksopzet Get Hoekt nderzekspzet Get Hekt 1 inleiding 1-1 aanleiding De stichting Get Hekt is in 2008 pgericht en heeft sindsdien subsidie ntvangen van de deelgemeente Hek van Hlland. In de afgelpen jaren zijn er in de deelraad

Nadere informatie

Privacyreglement Praktijk Herstel

Privacyreglement Praktijk Herstel Praktijk Herstel Stevensweg 83 3319 AJ Drdrecht Privacyreglement Praktijk Herstel 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverleners, Elly van den Berg-IJmker en The van den Berg

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden, voorzover relevant en declaratieafspraken inzake de zorg verleend door een huidtherapeut 2011

Verzekeringsvoorwaarden, voorzover relevant en declaratieafspraken inzake de zorg verleend door een huidtherapeut 2011 Bijlage 1 Verzekeringsvrwaarden, vrzver relevant en declaratieafspraken inzake de zrg verleend dr een huidtherapeut 2011 Plisvrmen: Basisverzekering: -Basisverzekering Nrd-Nederland Dit is een cmbinatieplis

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV 1 ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV I. ALGEMENE GEDEELTE Artikel 1 Definities In deze Algemene Verkp-, Leverings-, en Aannemingsvrwaarden wrdt verstaan nder: 123dubbelglas : 123dubbelglas bv, Niclaas

Nadere informatie

Gedragscode gebruik persoonsgegevens

Gedragscode gebruik persoonsgegevens Gedragscde gebruik persnsgegevens 1. Inleiding Aanleiding en del Binnen TMG wrden p een grt aantal plaatsen en p diverse wijzen persnsgegevens Verwerkt (de definities van de wrden met een hfdletter staan

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV Deze website is eigendm van Vermeersch-Decninck nv. Maatschappelijke zetel: Vermeersch-Decninck nv Edewallestraat 96 8610 Krtemark België Telefn: +32 (0)

Nadere informatie

Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Directoraat-Genemal Rijkswaterstaat. Adviesdienst Verkeer en Vervoer

Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Directoraat-Genemal Rijkswaterstaat. Adviesdienst Verkeer en Vervoer Ministerie van Verkeer en Waterstaat Directraat-Genemal Rijkswaterstaat Adviesdienst Verkeer en Verver He is MELDWERK ntstaan? «. ">. "'T» In 1987 hebben de beheerders van rijkswegen afgesprken wegwerkzaamheden

Nadere informatie

Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie var\ Infrastructuur en Milieu

Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie var\ Infrastructuur en Milieu [DATUM, ^TVANGST_. /ADVOOOR_Lf!:^ -! itkn/, \ Inspectie Leefmgeving en Transprt Ministerie var\ Infrastructuur en Milieu > Returadres Pstbus 16191 2500 BD Den Haag Het cllege van burgemeester en wethuders

Nadere informatie

Asbestbeleidsplan. Beleid en beheer asbest

Asbestbeleidsplan. Beleid en beheer asbest Asbestbeleidsplan Beleid en beheer asbest Dcumenttitel. Asbestbeleidsplan Status. Cncept Definitief Versie. 1.1 Datum. 22-03-2014 Organisatie. Wningcrpratie Rentree Opstellers. Wningcrpratie Rentree i.s.m.

Nadere informatie

Rapportage wordt gebruikt om de landelijke inzet te verbeteren.

Rapportage wordt gebruikt om de landelijke inzet te verbeteren. Stichting Aanpak Vertuigcriminaliteit PROGRAMMABUREAU Handleiding aanvragen lkbrmfietsen Inleiding In de praktijk is gebleken dat de inzet van lkbrmfietsen een ged middel is in strijd tegen brmfietsdiefstal.

Nadere informatie

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Gouda van 29 november 2011;

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Gouda van 29 november 2011; I 00007777 besluit van de gemeenteraad vrstelnummer 723668 nderwerp Teslagenverrdening Wet werk en bijstand Guda 2012 de raad van de gemeente guda 29 nvember 2011 Gezien het vrstel van burgemeester en

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE

PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE Eenmanszaak Beautysaln Anke is verantwrdelijk vr de verwerking van persnsgegevens zals weergegeven in deze privacyverklaring. Anke de Vries is de cördinatr gegevensbescherming

Nadere informatie

Werken met uitzendkrachten

Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten-Werken met uitzendkrachten-telichting 1/8 Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten zijn werknemers die vallen nder twee srten werkgevers. Enerzijds heeft men de werkgever van de uitzendkracht

Nadere informatie

De regeling vindt haar basis in de standaardregeling zoals gepubliceerd door de Stichting van de Arbeid.

De regeling vindt haar basis in de standaardregeling zoals gepubliceerd door de Stichting van de Arbeid. HW Wnen acht het van belang dat medewerkers, de directie én de Raad van Cmmissarissen p adequate en veilige wijze melding kunnen maken van (eventuele vermedens van) misstanden binnen HW Wnen. Daarm is

Nadere informatie

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1 Prjectaanvraag Versterking sciale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1. Aanleiding Eind 2012 heeft Prvinciale Staten van de prvincie Fryslân keuzes gemaakt mtrent de 'kerntakendiscussie'.

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2014/341

Statenvoorstel nr. PS/2014/341 Statenvrstel nr. PS/2014/341 Initiatiefvrstel Cde Maatschappelijke Participatie Datum Inlichtingen bij 23 april 2014 mevruw G.J. Overmeen-Bakhuis Aan Prvinciale Staten Onderwerp Initiatiefvrstel Cde Maatschappelijke

Nadere informatie

PARTIJEN. Achtergrond

PARTIJEN. Achtergrond PARTIJEN Het Cllege van de Onafhankelijke Pst- en Telecmmunicatieautriteit, vertegenwrdigd dr de vrzitter mr. C.A. Fnteijn, verder te nemen: OPTA; en De Minister van Binnenlandse Zaken en Kninkrijksrelaties,

Nadere informatie

Subsidieregeling economie en innovatie Noord-Brabant - provincie Noord-Brabant -

Subsidieregeling economie en innovatie Noord-Brabant - provincie Noord-Brabant - Subsidieregeling ecnmie en innvatie Nrd-Brabant - prvincie Nrd-Brabant - Het del van de Subsidieregeling ecnmie en innvatie Nrd-Brabant (ECOINNONB) is het realiseren van een aantal delstellingen uit het

Nadere informatie

Protocol schorsing en verwijdering van leerlingen

Protocol schorsing en verwijdering van leerlingen Prtcl schrsing en verwijdering van leerlingen Inleiding Een veilig klimaat is de basis die ndig is vr leerlingen m te kunnen greien en vr medewerkers m hen z ged mgelijk te kunnen begeleiden. Alle medewerkers

Nadere informatie

Vrijblijvende object informatie TE KOOP Schiedamsedijk 70a - 71a 3011 EK Rotterdam

Vrijblijvende object informatie TE KOOP Schiedamsedijk 70a - 71a 3011 EK Rotterdam Email: rijnmnd@hwmakelaars.nl Vrijblijvende bject infrmatie TE KOOP Schiedamsedijk 70a - 71a 3011 EK Rtterdam Email: rijnmnd@hwmakelaars.nl Vrijblijvende bject infrmatie TE KOOP Schiedamsedijk 70a - 71a

Nadere informatie

Hieronder beschrijven we beknopt onze werkwijze met betrekking tot bescherming van persoonsgegevens.

Hieronder beschrijven we beknopt onze werkwijze met betrekking tot bescherming van persoonsgegevens. Privacy Verklaring Stichting Ged Thuis Vrwrd Als rganisatie actief in de zrg hebben wij veel te maken met (gevelige) persnsgegevens. Deze Verklaring is er p gericht m u te infrmeren ver het pnemen, beheren

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Tpsprt- Student Stenden Hgeschl Prfileringsfnds

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

Klachtenreglement Zorgkantoor DWO/NWN

Klachtenreglement Zorgkantoor DWO/NWN Klachtenreglement Zrgkantr DWO/NWN Januari 2015 1. Algemene bepalingen De Wet langdurige zrg (Wlz) is vanaf 1 januari 2015 van kracht. Deze wet wrdt uitgeverd dr de zrgkantren. Deze kantren zijn vr smmige

Nadere informatie

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel Inkp- en aanbestedingsbeleid Energiefnds Overijssel 2013 Inhudspgave 1 Inleiding 3 2 Het beleid 4 2.1 Rechtmatigheidsthema's 4 Prcedures 4 Meerwerk en herhalingspdrachten 4 2B-diensten 5 Integriteit 5

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stepwise b.v.

Algemene Voorwaarden Stepwise b.v. Algemene Vrwaarden Stepwise b.v. Artikel 1. Begripsbepalingen In deze algemene vrwaarden wrdt verstaan nder: Opdrachtnemer: Stepwise bv te Bemmel Opdrachtgever De natuurlijke persn f rechtspersn die met

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden 1. Tepasselijkheid 1.1 Deze algemene vrwaarden zijn van tepassing p alle ffertes en alle vereenkmsten, en de uitvering daarvan, welke dr WaterWerk Training, Caching & Cnsultancy

Nadere informatie

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen Vrbehuden en risicvlle handelingen binnen het primair nderwijs Prtcl Medisch Handelen J.C. v.d. Wal September 2013 INHOUD Inleiding... 3 1 De leerling wrdt ziek p schl... 4 2 Het verstrekken van medicatie

Nadere informatie

Algemene consumentenvoorwaarden verkoop en levering bouw- en afbouwmaterialen en uitvoering van werkzaamheden

Algemene consumentenvoorwaarden verkoop en levering bouw- en afbouwmaterialen en uitvoering van werkzaamheden Algemene cnsumentenvrwaarden verkp en levering buw- en afbuwmaterialen en uitvering van werkzaamheden Deze algemene Vrwaarden van de Verenging van Handelaren in Buwmaterialen in Nederland (HIBIN) zijn

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie BFW 21 februari Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Commissie BFW 21 februari Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief infrmatief Naam vrstel 14000675 Brief GS van 14 januari 2014 ver infrmatieuitwisseling met PS nder geheimhuding Betreft vergadering Cmmissie BFW 21 februari 2014 Te

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Protocol Informatievoorziening gescheiden ouders

Protocol Informatievoorziening gescheiden ouders Prtcl Infrmatievrziening gescheiden uders De Bellefleur Ddewaard Del van het prtcl Dit prtcl geeft uitleg ver de wijze waarp wij mgaan met de infrmatievrziening vr gescheiden uders. Uitgangspunt is dat

Nadere informatie

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE Gegevens gemeente Registratienummer: Datum ntvangst: Indienen bij afdeling: Dienstverlening Verzendadres gemeente Bunnik Pstbus 5, 3980 CA Bunnik Singelpark 1, 3984 NC Odijk AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING

Nadere informatie

Waakvlamovereenkomst 2015

Waakvlamovereenkomst 2015 Bedrijfslg Firma.. Waakvlamvereenkmst 2015 tbv CALAMITEITENBESTRIJDINGSPLAN HOOGWATER MAAS (Primaire en Reginale keringen) Versie: Opgesteld: Functie: Gecntrleerd: Functie: Geautriseerd: Functie: Wijzigingen

Nadere informatie

Privacy Statement Studenten

Privacy Statement Studenten Privacy Statement Studenten Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar studenten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene Verrdening

Nadere informatie

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015 Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015 Inhud Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015...

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Kninkrijksrelaties >Returadres Pstbus 20010 2500 EA Den Haag AANGETEKEND / REGISTERED De heer R. Zenger Nachtwachtlaan 114 1058 ED Amsterdam Onderdeel Inlichtingen

Nadere informatie

Privacyreglement NFG hulpverlener

Privacyreglement NFG hulpverlener Privacyreglement NFG hulpverlener 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverlener, Ulla Wlters-Prnk handelend nder Verlies en Ruw Kind en Jngere, Kvk nummer: 67578896, te Gruttstraat

Nadere informatie

De stijging van de hoogwaterstanden op de Westerschelde in de afgelopen eeuw. auteurs): J. Doekes datum: november 1986 Mmenvottine: zie hieronder

De stijging van de hoogwaterstanden op de Westerschelde in de afgelopen eeuw. auteurs): J. Doekes datum: november 1986 Mmenvottine: zie hieronder ministerie van verkeer en waterstaat dienst getijdewateren GWI-86.014 De stijging van de hgwaterstanden p de Westerschelde in de afgelpen eeuw. auteurs): J. Dekes datum: nvember 1986 Mmenvttine: zie hiernder

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

Overeenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Stadskanaal

Overeenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Stadskanaal Overeenkmst Bedrijven Investeringszne Centrum Stadskanaal Ondergetekenden, De gemeente Stadskanaal, KvK 01169424, ten deze rechtsgeldig vertegenwrdigd dr mevruw B.A.H. Galama, burgemeester, hierna te nemen

Nadere informatie

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor.

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor. Tussenrapprtage: plan van aanpak raadsenquête grndexplitatie Duivenvrdecrridr. Enquêtecmmissie grndexplitatie Duivenvrdecrridr 16 februari 2015 Inhudspgave: 1. Inleiding 2. Organisatie 3. Verfijning nderzeksvraag

Nadere informatie

Multidisciplinair evaluatieprotocol

Multidisciplinair evaluatieprotocol Multidisciplinair evaluatieprtcl Versie Status Datum Auteur 2.1 Vastgesteld in VD 19-12-2017 P. Vgel 2.0 Ter vaststelling in de VD 18-12-2017 P. Vgel 1.2 Gedgekeurd in het 11-12-2017 P. Vgel Hfdenverleg

Nadere informatie

Privacy -reglement

Privacy -reglement Dit reglement is gebaseerd p de Wet Bescherming Persnsgegevens (augustus 2001), die de Wet persnsregistratie vervangt. 1. Begripsbepalingen 1. Persnsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

Protocol en klachtenregeling ongewenst gedrag

Protocol en klachtenregeling ongewenst gedrag Prtcl en klachtenregeling ngewenst gedrag Geactualiseerd: december 2016 1 I. Vrkming van ngewenst gedrag 1. Binnen de Gruitprt wrdt agressie en geweld, (seksuele) intimidatie, discriminatie, pesten en

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

Privacyreglement NFG hulpverlener

Privacyreglement NFG hulpverlener Privacyreglement NFG hulpverlener Versie: 20180502 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverlener, Esther Relfs handelend nder Praktijk Mirte / Mirte Kids / Mirte in Bedrijf,

Nadere informatie

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf 1. Definities In deze algemene v++rwaarden w+rdt verstaan +nder: Opdrachtnemer: het schildersbedrijf Opdrachtgever: Degene met wie +pdrachtnemer

Nadere informatie

Wob-verzoek stemmachines

Wob-verzoek stemmachines Ij] KIESRAA Stichting "Wij vertruwen stemcmputers niet" t.a.v. de heren RV Gnggrijp en B.G.J. Wels Linneausparkweg 98 1098 EJ Amsterdam atum Inlichtingen L. Leber T (070) F Uw kenmerk Onderwerp Wb-verzek

Nadere informatie

Artikel 75. Plaatsing openbare school op plan

Artikel 75. Plaatsing openbare school op plan Wet p het primair nderwijs (tekst geldend p 4 mei 2012) Afdeling 2 aanvang van de bekstiging Artikel 74. Plan van nieuwe schlen 1. De bekstiging van een penbare en een bijzndere schl kan slechts een aanvang

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van Brussels Network Operations tot herziening van de beraadslaging RR nr. 10/2008 van 12 maart 2008 (RN/MA/2008/013)

Betreft: aanvraag van Brussels Network Operations tot herziening van de beraadslaging RR nr. 10/2008 van 12 maart 2008 (RN/MA/2008/013) 1/10 Sectraal cmité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 24/2008 van 4 juni 2008 Betreft: aanvraag van Brussels Netwrk Operatins tt herziening van de beraadslaging RR nr. 10/2008 van 12 maart 2008

Nadere informatie

17 FEB.Z0G9. Datum 16 februari 2009 Aan De heer F. van Hattem Mevrouw L. Sluyser. Betreft Huurcontract Julianaplein 1, kenmerk 405709 d.d.

17 FEB.Z0G9. Datum 16 februari 2009 Aan De heer F. van Hattem Mevrouw L. Sluyser. Betreft Huurcontract Julianaplein 1, kenmerk 405709 d.d. Gasthuisstraat 32 Pstbus 204 Telefn 023 511 53 00 stadsbib[itheek@haar[em.nl 2011 XP Haarlem 2000 AE Haarlem Telefax 023 511 53 90 www.sbhaarlem.nl Datum 16 februari 2009 Aan De heer F. van Hattem Mevruw

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzndere Omstandigheden Prfileringsfnds

Nadere informatie

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d.

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d. Tijdelijke regeling diensten van algemeen ecnmisch belang tegelaten instellingen vlkshuisvesting Q and A s: update d.d. februari 2013 Aanbesteding Hebben wningcrpraties de plicht m maatschappelijk vastged

Nadere informatie

*B20170ì3078* Gemeente Heerhugowaard T.a.v. gemeenteraad van Heerhugowaard Postbus AJ HEERHUGOWAARD

*B20170ì3078* Gemeente Heerhugowaard T.a.v. gemeenteraad van Heerhugowaard Postbus AJ HEERHUGOWAARD Autriteit Cnsument l Markt NTVANGEN 2 0 JUN 2017 *B20170ì3078* Gemeente Heerhugwaard T.a.v. gemeenteraad van Heerhugwaard Pstbus 390 1700 AJ HEERHUGWAAR en Haag, "ū 1 9 JUN 2017 Û) IQ Aantal bijlage(n):

Nadere informatie

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden )

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden ) Veenendaalse Atletiek Vereniging Reglement Kantine-Cmmissie ( del / taken / bevegdheden ) Mei 2015 Reglement Kantine-Cmmissie VAV ( del / taken / bevegdheden ) Inleiding. In de Statuten van de Veenendaalse

Nadere informatie

INFORMATIE UITWISSELING TUSSEN UITZENDBUREAUS IVM VEILIGHEID EN

INFORMATIE UITWISSELING TUSSEN UITZENDBUREAUS IVM VEILIGHEID EN RVB10004.dc 1/5 RVB 2010/04 INFORMATIE UITWISSELING TUSSEN UITZENDBUREAUS IVM VEILIGHEID EN Situering GEZONDHEID OP HET WERK : EEN GESTRUCTUREERDE AANPAK Preventie en Interim heeft in 2008, in het kader

Nadere informatie

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica Prgramma Welzijn en Zrg Nieuwe Zrg en Dmtica Aanleiding De mgelijkheden vr het langer zelfstandig thuis blijven wnen, meten wrden verbreed. Technlgische ntwikkelingen die zrg p afstand en het participeren

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST

VERWERKERSOVEREENKOMST 1. Algemeen In deze verwerkersvereenkmst wrdt verstaan nder: 1.1 Algemene vrwaarden: de Algemene vrwaarden van Verwerker, die nverkrt van tepassing zijn p iedere afspraak tussen Verwerker en Verantwrdelijke

Nadere informatie

Deze regeling bevat de procedure voor het melden van een vermoeden van een misstand.

Deze regeling bevat de procedure voor het melden van een vermoeden van een misstand. Klkkenluidersregeling Wningcrpratie De Leeuw Van Putten Versie: 18 ktber 2016 Om de integriteit van De Leeuw Van Putten te waarbrgen en erp te te zien dat de belangen van medewerkers en klanten ptimaal

Nadere informatie

Bestemd voor Alle medewerkers, cliënten, kinderen, andere personen die zich op locaties van Stichting D.W.R.P. bevinden.

Bestemd voor Alle medewerkers, cliënten, kinderen, andere personen die zich op locaties van Stichting D.W.R.P. bevinden. MIC-melding Del van de prcedure Het dr een cmmissie analyseren en berdelen van futen en (bijna) ngelukken in de rganisatie m hiervan te leren, z ndig actie te ndernemen en z herhaling f erger te vrkmen

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADE

AANVRAAGFORMULIER PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADE AANVRAAGFORMULIER PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADE Aanvraagfrmulier behrende bij de Prcedureverrdening planschade Deurne 2008 De Wet ruimtelijke rdening (Wr) geeft in afdeling 6.1 aan dat een belanghebbende

Nadere informatie

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies Satusverzicht. Cnsultatie Unitmanagers/Lcatiemanagers mei 2011 evaluatie Cnsultatie cliëntenraad Besluit Bestuursgrep 22 april 2003 OR Alleen m.b.t. vergedingen pedaggisch Instemming medewerkers (hfdstuk

Nadere informatie

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot Privacy Verklaring Per 25 mei 2018 gelden er verscherpte regels vr alle rganisaties binnen de EU die persnsgegevens verwerken. Om deze reden is de privacy verklaring aangepast en vragen we u deze dr te

Nadere informatie

Artikel 11 lid 1 De RvC bestaat uit tenminste 5 en ten hoogste 7 natuurlijke personen.

Artikel 11 lid 1 De RvC bestaat uit tenminste 5 en ten hoogste 7 natuurlijke personen. Relevante bepalingen 1. BBSH Artikel 7 letter e; regels inzake de wijze waarp de huurders van de wngelegenheden van de vereniging f de stichting en in het belang van die huurders werkzame rganisaties invled

Nadere informatie

Bedrijfshulpverlening BHV Limeshal

Bedrijfshulpverlening BHV Limeshal Bedrijfshulpverlening BHV Limeshal Calamiteitenplan Belangrijke telefnnummers Plitie 112 0900-8844 Brandweer 112 0900-8844 Ambulance 112 0900-8844 Sprtspectrum 0172-474985, 06-51458741 & 06-43726826 (TD)

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 tot en met 2016

Beleidsplan 2014 tot en met 2016 Blessed Generatin Nederland Falkejacht 25 9254 EJ Hurdegaryp Beleidsplan 2014 tt en met 2016 Blessed Generatin Nederland (0511) 47 21 37 - www.blessedgeneratin.nl - inf@blessedgeneratin.nl KvK 01100560

Nadere informatie

Privacyreglement. Inleiding

Privacyreglement. Inleiding Privacyreglement Inleiding Bij het adviseren ver en het afsluiten van financiële prducten f diensten vraagt Blkweg Financieel Adviseurs B.V. (Blkweg) veel vertruwelijke infrmatie van klanten. Klanten van

Nadere informatie

Wet van 1 mei 1981, houdende regelen met betrekking tot het afbreken van zwangerschap

Wet van 1 mei 1981, houdende regelen met betrekking tot het afbreken van zwangerschap Wet van 1 mei 1981, hudende regelen met betrekking tt het afbreken van zwangerschap Artikel 1 1.Vr de tepassing van het bij f krachtens deze wet bepaalde wrdt verstaan nder: Onze Minister: Onze Minister

Nadere informatie

Stichting Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Klokkenluidersregeling

Stichting Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Klokkenluidersregeling https://dckinga.magister.net/accunt#/inlggen Stichting Inspecteur Belensschl Schiermnnikg Klkkenluidersregeling 1 Regeling inzake het mgaan met een vermeden van een misstand binnen de Inspecteur Belensschl

Nadere informatie

Privacy Policy. Privacy Policy WO=MEN, Dutch Gender Platform april 2018 Pagina 1 van 9

Privacy Policy. Privacy Policy WO=MEN, Dutch Gender Platform april 2018 Pagina 1 van 9 Privacy Plicy WO=MEN, Dutch Gender Platfrm (WO=MEN) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan

Nadere informatie

Protocol voor afname Centraal Ontwikkelde Examens Nederlandse taal en rekenen.

Protocol voor afname Centraal Ontwikkelde Examens Nederlandse taal en rekenen. . Bij de afname van examens zijn diverse functinarissen van de nderwijsinstelling betrkken. In dit prtcl wrden de vlgende (grepen van) examenbetrkkenen nderscheiden, met een krte mschrijving van de betrkkenheid

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

Communicatieplan (3-C-2)

Communicatieplan (3-C-2) Gebr. van der Lee Cmmunicatieplan (3-C-2) CO²- Bewust Directie: E. van der Lee Cmmunicatiemanager: T. Hebee KAM-Cördinatr: A. Werkmeester Lelystad, september 12 Inhudspgave Inhudspgave... 2 1. Inleiding

Nadere informatie

Toelichting Checklist Optimale informatie beleggingsverzekering

Toelichting Checklist Optimale informatie beleggingsverzekering Telichting Checklist Optimale infrmatie beleggingsverzekering Algemeen Infrmatie ver beleggingsverzekeringen Beleggingsverzekeringen zijn cmplexe prducten. Om de klant beter inzicht te geven in de werking

Nadere informatie

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken Intentieverklaring tt samenwerking bij en afstemming van het tetsen van verzeken tt het kppelen van gezndheidsgegevens van meerdere instellingen ten beheve van wetenschappelijk nderzek aan de wettelijke

Nadere informatie

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: o de overeengekomen opdracht. Bijgewerkt op:

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: o de overeengekomen opdracht. Bijgewerkt op: Privacy Plicy Bijgewerkt p: 3.5.2018 Cmmn Affairs hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy Plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan met

Nadere informatie