SIMkcc. SIM klant contact centrum. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SIMkcc. SIM klant contact centrum. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten"

Transcriptie

1 SIMkcc SIM klant contact centrum Digitale dienstverlener voor e-gemeenten

2 klacht/melding belscripts kennisbank status aanvraag direct bestellen kosten antwoorden KCC openingstijden beleidsinformatie online afspraken maken waar is...? hoe moet ik? meenemen beslisbomen vragen Klant Contact Centrum 2 Het Klant Contact Centrum (KCC) wordt een centraal punt in de gemeentelijke organisatie. Doelstelling is dat gemeenten in 2015 een Klant Contact Centrum hebben ingericht, waar burgers en bedrijven terecht kunnen met hun vragen over de overheid. Dit KCC heeft per kanaal (balie, telefoon, internet) een duidelijke ingang. Herkenbaar door een 14+netnummer, één fysieke informatiebalie en één website, kortom één frontoffice waar 80% van de vragen aan de overheid afgevangen worden. Welk kanaal de burger ook kiest, overal wordt hetzelfde betrouwbare antwoord gegeven en kan de overheid worden gehouden aan overheidsbrede kwaliteitsnormen. Overheden staan voor de grote uitdaging om te bepalen welke programma s, projecten of diensten nu als eerste opgepakt moeten worden. Er zijn nog veel technische, maar vooral ook organisatorische componenten die opgetuigd moeten worden om aan de doelstellingen richting 2015 te kunnen voldoen. SIM kan u vanuit onze ervaringen als frontoffice leverancier prima begeleiden in het fasegewijs oppakken van deze problematieken.

3 3 Informatievoorziening en dienstverlening Het KCC heeft twee belangrijke taken. Enerzijds informatievoorziening: burgers en bedrijven voorzien van de juiste informatie en antwoorden op hun vragen en anderzijds dienstverlening: hen ondersteunen bij het afnemen van producten, vastleggen van het klantcontact en het terugkoppelen van bijvoorbeeld de status van een aanvraag. Informatievoorziening De informatievoorziening bestaat uit het geven van antwoorden op vragen. Uw medewerkers zullen steeds vaker geconfronteerd worden met een goed geïnformeerde burger, die het liefst direct antwoord krijgt op zijn vraag. De informatie voor deze antwoorden staat verzameld in een centrale kennisbank. Een groot deel van deze informatie heeft u waarschijnlijk al in huis: met de productencatalogus (SIMloket), maar ook met aanvraagformulieren (SIMeForm) en beleidsinformatie (SIMbri). SIM vult dit nog aan met SIMfaq, een applicatie waarmee veelgestelde vragen kunnen worden gepubliceerd, waaraan weer links naar de bovenstaande informatie is gekoppeld. Hiermee creëren we een nog vraaggerichtere ingang naar de informatie. Multichannel Of de vraag nu via de telefoon, de balie of het internet wordt gesteld, het moet altijd eenzelfde antwoord opleveren. De oplossingen van SIM zijn hierop voorbereid. Per kanaal kan er ingesteld worden om extra informatie te tonen. Zo kan een veelgestelde vraag voor een baliemedewerker of callcentermedewerker voorzien worden van ondersteunende informatie. Hoe ze een aanvraag in gang kan zetten, welke vragen ze moet stellen om te bepalen of iemand recht heeft op het product, maar ook wie de interne contactpersoon voor klantspecifieke vragen is, om hier eventueel naar door te verbinden. Deze informatie wordt niet beschikbaar gesteld via het kanaal voor de burger.

4 Content integrator 4 Dienstverlening De dienstverlening bestaat uit het inzicht krijgen in de situatie van de specifieke klant. Statusinformatie van aangevraagde diensten, vastleggen van het klantcontact, het ondersteunen van een aanvraag en in een aantal gevallen ook afhandelen van het proces. Deze dienstverlening wordt veelal gefaciliteerd door uitgebreide systemen, in het midoffice. SIM kan dit aanvullen met haar eformulieren. Met SIMeForm zorgt u ervoor dat een burger, bedrijf of één van uw medewerkers een aanvraag kan starten. De aanvragen kunnen dan met de persoons- en zaakgegevens geprefilled worden en via het midoffice direct worden verwerkt in de juiste applicatie. Door een vergaande integratie van onze informatie en dienstverlening oplossingen in de systemen van onze partners, zorgt u als gemeente voor het optuigen van een volwaardig KCC. Content integrator Om een goed antwoord te kunnen geven, is het essentieel dat de informatie, die soms uit meerdere bronnen komt, in samenhang met elkaar wordt getoond. In de afgelopen jaren heeft SIM hier al de nodige ervaring mee opgedaan en dit zullen we alleen nog maar verder uitbreiden, waarbij SIM invulling geeft aan haar rol als content integrator. Indien een dienst niet direct aangevraagd kan worden, maar een afspraak met de medewerker noodzakelijk is, kan SIMeForm ook helpen. Door SIMeForm te koppelen aan de afsprakenregistratie kan er direct een afspraak aan de balie gemaakt worden op een gewenst en beschikbaar tijdstip. Bij het maken van de afspraak of in ontvangstbevestiging kan dan weer worden verwezen naar een veelgestelde vraag of een product, zodat de burger goed geïnformeerd aan de balie verschijnt. Een veelgestelde vraag moet een kort antwoord geven en vervolgens kunnen doorverwijzen naar, het aanvraagformulier, de beleidsinformatie of de detailinformatie in de productencatalogus (SIMloket). Om deze informatie aan elkaar te koppelen maakt SIM gebruik van de landelijke Thema Indeling Overheid en de ZaakTypeCatalogus. Op basis van deze twee landelijke lijsten kan de informatie aan elkaar worden gerelateerd. Via Mijn gemeente (SIMkluis) kan vervolgens de status van de aangevraagde diensten of de gemaakte afspraak worden geraadpleegd.

5 5 Overheidsvragen Het wiel opnieuw uitvinden of gebruik maken van reeds beschikbare landelijke content? De keuze is aan de gemeente. Veelal zal het bijhouden van de kennisbank een samenspel worden tussen de frontoffice (KCC medewerkers) en backoffice (vakspecialisten). De vakspecialisten zullen in SIMfaq en SIMloket de informatie actueel moeten houden. SIMloket wordt al jaren voorzien van landelijke content. Ook voor SIMfaq zijn hier mogelijkheden voor. Uiteraard kunt u met SIMfaq uw eigen veelgestelde vragen invoeren, maar u kunt ook gebruik maken van al beschikbare landelijke content. AntwoordParaat De reactie van Kluwer, die ook verantwoordelijk is voor de landelijke content van SIMloket, heeft ook een uitgebreide set met generieke gemeentelijke vragen en antwoorden verzameld. Deze veelgestelde vragen worden onderhouden via hetzelfde proces als bij SIMloket, waardoor u gegarandeerd bent van actuele content die is afgestemd met de productencatalogus. Elke veelgestelde vraag kent een onderscheid tussen landelijke en lokale tekst, waardoor het kan worden aangevuld met gemeente specifieke informatie. Antwoord Contentcollectie Door gebruik te maken van de Antwoord Contentcollectie, kan SIMfaq voorzien worden van overheidsbrede veelgestelde vragen. Hiermee gaat u als gemeente een flinke stap verder in de dienstverlening naar uw klanten. U wordt de ingang voor alle vragen aan de overheid. Onder de vlag van de ICTU zorgt het programma Antwoord voor het verzamelen en onderhouden van de content. U hoeft hier als gemeente geen extra onderhoud aan te plegen. Zowel AntwoordParaat als Antwoord Contentcollectie zijn gekoppeld aan de Thema Indeling Overheid. Hierdoor kunnen alle vragen in samenhang via één omgeving en via de diverse kanalen gepresenteerd worden.

6 6 Groeipad In de visie die Commissie Jorritsma heeft geformuleerd, Koppel informatievoorziening aan klantvolgsystemen voorziet het KCC in antwoorden op vragen voor de totale (SIMloket, SIMfaq, SIMeForm via SIMbroker koppeling overheid. Antwoord heeft de ontwikkeling naar een KCC CRM naar klantvolgsystemen). gedefinieerd in vijf fasen: Mijn gemeente voorzien van status lopende zaken en 1. Dienst geeft antwoord optuigen digitale diensten (SIMkluis met SIMbroker 2. Kanaal geeft antwoord koppeling Midoffice en bijbehorende adapters voor 3. Frontoffice geeft antwoord digitale diensten). 4. Gemeente geeft antwoord 5. Overheid geeft antwoord. En kom uiteindelijk van gemeente geeft antwoord naar fase 5 overheid geeft antwoord, door ook digitale diensten De meeste gemeenten bevinden zich in fase 1 en 2. Met de en statusinformatie van andere overheden te ontsluiten op invoering van SIMfaq zult u in fase 3 terecht komen. Door uw kanalen. de integratie van SIMfaq met de overige SIMoplossingen in de systemen van onze partners als Pink Roccade Local Als u start met SIMkcc, dan maakt u daarmee ook een Government en Centric, komt u in fase 4. doorstart om te komen tot een volwaardig KCC. SIMfaq is hierin samen met SIMloket en de reeds beschikbare Groei door van frontoffice heeft antwoord naar fase 4 informatie op de website, de kennisbank die de bundeling gemeente geeft antwoord. verzorgt van informatie en die de kennis daarmee toegankelijker aanbiedt. Breidt informatievoorziening uit met de Antwoord collectie, zodat uw kanalen antwoord kunnen geven op alle overheidsvragen.

7 7 Informatievoorziening Alle voordelen die u met SIMkcc krijgt op een rijtje: Hergebruik informatie frontoffice (website, intranet, beleidsinformatie) Koppelingen naar producten, samenwerkende catalogi, eformulieren Zelf veelgestelde vragen aanmaken volgens landelijke standaard Integratie van generieke vragen met onderhoud door Kluwer en ICTU Koppelingen naar Bekendmakingen, vergunningen, regelgeving Publicatie per kanaal in te richten Gebruik van eformulieren nu ook door balie- en callcentermedewerkers Integratie met systemen van partners om te komen tot één portaal voor dienstverlening en informatievoorziening Zowel de informatievoorziening als de dienstverlening moet voor burger, bedrijf, balie- en callcentermedewerkers beschikbaar gesteld worden. Vanuit SIM begrijpen we dat deze manier van werken niet van de ene op de andere dag gerealiseerd zal zijn. Veel organisaties maken echter al wel de nodige stappen met het inrichten van een KCC. SIM kan u hierbij helpen!

8 U wilt meer weten over SIMkcc? Bel SIMgroep: , mail naar voor een persoonlijke afspraak. Of bezoek eerst SIMgroep Innsbruckweg AH Rotterdam Postbus DA Rotterdam T: F:

SIMsite. SIMsite, full service web content management. digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMsite. SIMsite, full service web content management. digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMsite SIMsite, full service web content management digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMsite SIMsite 2 Een kwalitatief hoogstaande webportal, die op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier

Nadere informatie

Dimpact en GovUnited vergeleken

Dimpact en GovUnited vergeleken Dimpact en GovUnited vergeleken.. en de invulling van zaakgewijs werken Bob Coret 22 september 2011 Digital Groep Specialist op het gebied van dienstverlening en digitaal werken. 2 punt op de horizon 3

Nadere informatie

Kubion & Unexus verbinden mensen

Kubion & Unexus verbinden mensen Kubion & Unexus verbinden mensen een reparatieverzoek kijk eens, indienen gaat eenvoudig zeg. we kunneninloggen bij de woningcorporatie. wat kunnen we hier veel nalezen, inzien en regelen. erg handig.

Nadere informatie

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW 18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW Versie: 1 Datum 21 april 2016 Auteur Peter Stolk Centric Projectportaal Bouw 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Actuele informatie cruciaal 3 SharePoint

Nadere informatie

Raadsvergadering van 6 september 2012 Agendanummer: 10.2

Raadsvergadering van 6 september 2012 Agendanummer: 10.2 RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 357013 Raadsvergadering van 6 september 2012 Agendanummer: 10.2 Onderwerp: Vormgeven van een Klant Contact Centrum Verantwoordelijk portefeuillehouder: dhr. F.P. Fakkers

Nadere informatie

Publiceren Publiceren betekent dat u informatie over de vergunningen op uw eigen website openbaar maakt.

Publiceren Publiceren betekent dat u informatie over de vergunningen op uw eigen website openbaar maakt. Inleiding Het project Vergunningen op Internet van ICTU biedt een standaard voor het publiceren en uitwisselen van vergunningeninformatie. Deze standaard heet het Internet Publicatie Model (IPM). Het IPM

Nadere informatie

Zaakgericht Werken - ochtendsessie

Zaakgericht Werken - ochtendsessie Zaakgericht Werken - ochtendsessie Corné Dekker, informatiearchitect, IenPM BV ISZF, IJlst, 11 april 2011 www.zaakgerichtwerken.nl 1 Schermvoorbeelden Schermvoorbeelden Mozard MidOffice Suite (Deventer,

Nadere informatie

Uw digitale ambitie live! ZGW congres. Maarten van der Hoek (Exxellence) Michiel van Turnhout (Exxellence) Kees-Jan de Graaf (Centric)

Uw digitale ambitie live! ZGW congres. Maarten van der Hoek (Exxellence) Michiel van Turnhout (Exxellence) Kees-Jan de Graaf (Centric) Uw digitale ambitie live! ZGW congres Maarten van der Hoek (Exxellence) Michiel van Turnhout (Exxellence) Kees-Jan de Graaf (Centric) Digitale overheid 2017 Het kabinet wil in 2017 burgers en bedrijven

Nadere informatie

Van contentbeheer naar kennisbeheer

Van contentbeheer naar kennisbeheer Nadat een organisatie het contentbeheer goed heeft ingericht en de website goed op orde heeft, zal zich een nieuwe vraag aandienen: 'We hebben nog veel meer kennis die via de verschillende dienstverleningskanalen

Nadere informatie

Regionale Visie en Programma. 11 november 2010

Regionale Visie en Programma. 11 november 2010 Regionale Visie en Programma Dienstverlening in relatie tot IP&A 11 november 2010 De aanleiding van de visie Programma De Andere Overheid (Balkenende II) Doel efficiënter en beter laten werken overheid

Nadere informatie

Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs

Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs Zaken Klantcontacten Zoeken Antwoord Registraties Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs Zaakgericht Werken is binnen overheidsorganisaties al een bekend begrip. Vrijwel alle werkprocessen worden

Nadere informatie

Proces Omgevingsloket online (OLO) Gemeenten Veere, Bronckhorst Roxit, PinkRoccade LG

Proces Omgevingsloket online (OLO) Gemeenten Veere, Bronckhorst Roxit, PinkRoccade LG Proces Omgevingsloket online (OLO) Gemeenten Veere, Bronckhorst Roxit, PinkRoccade LG Welke sessie is dit? Best Practice 1: Het belastingloket Best Practice 2: Burgerzakenloket: Buitengemeentelijke verhuizingen

Nadere informatie

INKOPEN VIA DE WEBWINKEL

INKOPEN VIA DE WEBWINKEL INKOPEN VIA DE WEBWINKEL INKOPEN VIA DE WEBWINKEL De VU is met het inkoopproces overgegaan naar één bestelsysteem: de Web winkel. Bestelformulieren en andere vormen van bestellen, zoals per telefoon, fax,

Nadere informatie

www.zaakgerichtwerken.nl Wat is ZGW? aanmaken van zaken voor hoeveelheden werk waarvan kwaliteit en doorlooptijd bewaakt moeten worden met per zaak een zaakdossier gericht op het vastleggen van de status

Nadere informatie

Digitaal Loket: kansen of kosten

Digitaal Loket: kansen of kosten Digitaal Loket: kansen of kosten 27 oktober 2011 www.gentleware.nl janjaap.vanweringh@gentleware.nl 06-12.1234.15 1 Onderwerpen Wat is een digitaal loket? Waarom een digitaal loket? Stappenplan Do s en

Nadere informatie

Mozard CMS functionaliteit op hoofdlijnen

Mozard CMS functionaliteit op hoofdlijnen Mozard CMS functionaliteit op hoofdlijnen Mozard BV Den Haag, 2013 Versie 1.1 Inhoud Inleiding... 3 Samenvatting... 4 Mozard Antwoord... 5 Mozard Zoeken... 6 Mozard Nieuwscategorieën... 6 Mozard webformulieren...

Nadere informatie

Helmond heeft Antwoord. Raadsvergadering, 12 september 2011

Helmond heeft Antwoord. Raadsvergadering, 12 september 2011 Helmond heeft Antwoord Raadsvergadering, 12 september 2011 Dienstverlening Helmond Missie: Wij helpen u op maat met proactieve informatie, producten en diensten. Visie Denken in mogelijkheden. De Stadswinkel

Nadere informatie

SERVICECODE AMSTERDAM

SERVICECODE AMSTERDAM SERVICECODE AMSTERDAM Inleiding Stadsdeel Zuidoost heeft de ambitie om tot de top drie van stadsdelen met de beste publieke dienstverlening van Amsterdam te horen. Aan deze ambitie wil het stadsdeel vorm

Nadere informatie

Handleiding MijnGemeente-app

Handleiding MijnGemeente-app Handleiding MijnGemeente-app Omschrijving Handleiding MijnGemeente-app Auteur SIMgroep Datum 01-05-2013 Versienummer 0.2 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 1.1. MIJNGEMEENTE APP... 3 1.2.

Nadere informatie

Dienstverleningsconcept provincie Drenthe

Dienstverleningsconcept provincie Drenthe Dienstverleningsconcept provincie Drenthe definitief 1. Aanleiding Eén van de paragrafen van het bestuursakkoord 2008 2011 tussen Rijk en provincies besteedt aandacht aan de kwaliteit van dienstverlening

Nadere informatie

Uw gemeente en Ondernemersplein.nl: samen voor ondernemers

Uw gemeente en Ondernemersplein.nl: samen voor ondernemers Uw gemeente en Ondernemersplein.nl: samen voor ondernemers Als gemeente bent u geïnformeerd over de aansluiting van Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) bij Ondernemersplein. Deze toelichtende bijlage

Nadere informatie

Handleiding SIMfaq versie 1.0

Handleiding SIMfaq versie 1.0 Handleiding versie 1.0 SIMfaq Beste SIMsite gebruiker, Allereerst willen wij u melden dat wij er trots op zijn dat u gekozen heeft voor SIM als partner voor uw gemeentelijke front office. U bevindt zich

Nadere informatie

SNEL STARTEN. Uw eigen Ondernemingsdossier in zeven eenvoudige stappen. STAP ÉÉN: Start nu mijnondernemingsdossier.nl ACTIE!

SNEL STARTEN. Uw eigen Ondernemingsdossier in zeven eenvoudige stappen. STAP ÉÉN: Start nu mijnondernemingsdossier.nl ACTIE! SNEL STARTEN Uw eigen Ondernemingsdossier in zeven eenvoudige stappen. STAP ÉÉN: Start nu mijnondernemingsdossier.nl ACTIE! Ga naar www.mijnondernemingsdossier.nl STAP TWEE: Registreren. ACTIE! HANDIG!

Nadere informatie

Draagvlak, essentieel voor een succesvolle implementatie.

Draagvlak, essentieel voor een succesvolle implementatie. Draagvlak, essentieel voor een succesvolle implementatie. Agenda Medemblik in cijfers Medemblik heeft antwoord Uitdagingen Organisatorische verandering Documentstromen Implementatie van DMS Procesinrichting

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam digitaliseert dienstverlening

Gemeente Amsterdam digitaliseert dienstverlening Gemeente Amsterdam digitaliseert dienstverlening De overheid zet zwaar in op e-government, bijvoorbeeld door verbetering van de digitale dienstverlening aan de burger. De gemeente Amsterdam pakt deze vernieuwingsslag

Nadere informatie

Informatiebeleid & ICT Financiën en control Facilitaire zaken. Financiële administratie. backoffice applicatie (buiten Klantcontacten

Informatiebeleid & ICT Financiën en control Facilitaire zaken. Financiële administratie. backoffice applicatie (buiten Klantcontacten Voorinvullen (sectorspecifiek) svoering Serviceregister en - intranet Aanvragen van een dienst of product, dan wel het indienen van een verzoek of een bezwaar GEMMA e-formulieren specificatie 1.3 Zaaktypen

Nadere informatie

Uw gemeente en Ondernemersplein.nl: samen voor ondernemers

Uw gemeente en Ondernemersplein.nl: samen voor ondernemers Uw gemeente en Ondernemersplein.nl: samen voor ondernemers Als gemeente bent u geïnformeerd over de aansluiting van Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) bij Ondernemersplein.nl. Deze bijlage geeft

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

Contentmanagement. als noodzaak. Aty de Groot. Praktijkdag Antwoord

Contentmanagement. als noodzaak. Aty de Groot. Praktijkdag Antwoord Contentmanagement als noodzaak Aty de Groot Welke soorten content onderscheiden we? Algemene informatie Klantinformatie (dossiers/klantgegevens) Medewerkersinstructies Wat is Antwoord content? algemene

Nadere informatie

PVE ICT SOCIALE WIJKTEAMS. Inleiding

PVE ICT SOCIALE WIJKTEAMS. Inleiding PVE ICT SOCIALE WIJKTEAMS Inleiding Voor de uitwerking van het Programma van Eisen voor ICT voor sociale wijkteams zijn vier systemen bekeken. Dit zijn: - 1-plan van Kwadraad (powered by: Coöperatie I-Kracht)

Nadere informatie

MOC Innovatie Dag Best Practices

MOC Innovatie Dag Best Practices MOC Innovatie Dag Best Practices Sessie 1: Belastingloket Best Practice: Het succes van het belastingloket online voor de burger en voor de KCC werkplek aan de balie. MOC Kwartiermakers: Gemeente Veere

Nadere informatie

CaseMaster WS E-Commerce Webshop

CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster Webshop Het aantal webshops groeit nog steeds en de ontwikkelingen hierin volgen elkaar in snel tempo op. Om succesvol te blijven, is het van belang dat uw software

Nadere informatie

Projectorganisatie Midoffice

Projectorganisatie Midoffice Gemeente Aalten Projectorganisatie Midoffice Emile Wennink Gemeente Aalten Klaas van der Heijden Split~Vision Gemeente Aalten Agenda Landelijke ontwikkelingen Gemeente wordt portaal voor alle overheidsvragen

Nadere informatie

Zaakgericht werken, Sterke service voor de regio

Zaakgericht werken, Sterke service voor de regio Zaakgericht werken, waarom zou ik? Sterke service voor de regio Agenda Jezelf als Klant Aanbodgericht vs Klantgericht Wat levert het op? Praktijk Zaak vs backoffice Trainingen Laptop Geachte heer Slooff,

Nadere informatie

Samen werken aan betere dienstverlening

Samen werken aan betere dienstverlening Samen werken aan betere dienstverlening Onze filosofie Het gaat om de dienstverlening Instandhouden ICT-infrastructuur is geen kerntaak van gemeenten GovUnited koopt de voorzieningen om (elektronische)

Nadere informatie

Eén digitale overheid: betere service, meer gemak

Eén digitale overheid: betere service, meer gemak Eén digitale overheid: betere service, meer gemak Rob Evelo Programmamanager i-nup Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Visie op dienstverlening: samen doen Overheden werken vanuit

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Uw online ambities realiseren met Smartsite ixperion content management

Uw online ambities realiseren met Smartsite ixperion content management Dinsdag 12 oktober 2010 Uw online ambities realiseren met Smartsite ixperion content management Content management: Online communicatie, dienstverlening en primaire processen verbeteren Johan Blok, Seneca

Nadere informatie

Gespecialiseerd in alle aspecten van digitaal werken Albert van Harling

Gespecialiseerd in alle aspecten van digitaal werken Albert van Harling www.digital.nl Gespecialiseerd in alle aspecten van digitaal werken Albert van Harling NUP Zorg dat je verbindt! Het Informatielandschap 19 NUP bouwstenen Bouwstenen in relatie tot DIV! Enkele NUP bouwstenen

Nadere informatie

In twee stappen uw eigen MijnPost-account aanmaken. Regel al uw postzaken online via MijnPost

In twee stappen uw eigen MijnPost-account aanmaken. Regel al uw postzaken online via MijnPost In twee stappen uw eigen MijnPost-account aanmaken Regel al uw postzaken online via MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Van het invoeren

Nadere informatie

Vergunningen op Internet IPM 4.0: Aanbevelingen voor de zaakpagina Versie 1.0 april 2009

Vergunningen op Internet IPM 4.0: Aanbevelingen voor de zaakpagina Versie 1.0 april 2009 Vergunningen op Internet IPM 4.0: Aanbevelingen voor de zaakpagina Versie 1.0 april 2009 Zaakpagina en metadata In het Informatie Publicatie Model (IPM) 4.0 staat beschreven hoe u als deelnemer aan Vergunningen

Nadere informatie

Sneller service verlenen met klantequipmentkaarten in SAP Business One

Sneller service verlenen met klantequipmentkaarten in SAP Business One Sneller service verlenen met klantequipmentkaarten in SAP Business One Als u waardevolle artikelen verkoopt waaraan serienummers (s/n) gekoppeld zijn, bijvoorbeeld elektronische apparatuur of horloges,

Nadere informatie

Meerjarenplan ICT

Meerjarenplan ICT Meerjarenplan ICT 2008-2012 ICT meerjarenplan Vooraf. Informatie ICT informeel in het voorjaar 2008 Besluitvorming ICT formeel bij de begroting Dienstverleningsvisie eind 2008 (richtinggevend) Programmaplan

Nadere informatie

Collegebericht 137 van 2010

Collegebericht 137 van 2010 Collegebericht 137 van 2010 Weeknummer: 51 Datum vergadering 21-12-2010 Ambtenaar MO. D. Riesthuis Registratienummer Bb10.0098 Telefoonnummer 7836 Portefeuillehouder F. M. Weerwind E-mailadres driesthuis@velsen.nl

Nadere informatie

CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control

CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control Subsidie Aanvraag Planning en Control Een subsidie adviseur verzorgt subsidie aanvragen voor bedrijven. Subsidie aanvragen zijn complex en veranderen

Nadere informatie

Inwoners en ambtenaren tevreden met de e van e- Gemeente Nieuwegein

Inwoners en ambtenaren tevreden met de e van e- Gemeente Nieuwegein Inwoners en ambtenaren tevreden met de e van e- Gemeente Nieuwegein Toen de Gemeente Nieuwegein besloot om samen met Alphen a/d Rijn, Delft, Ede en Zoetermeer een gezamenlijke aanbesteding uit te schrijven

Nadere informatie

Telefonische dienstverlening: de klant aan het woord

Telefonische dienstverlening: de klant aan het woord Telefonische dienstverlening: de klant aan het woord Telefonische dienstverlening is hot in gemeenteland. Telefonische frontoffices worden ingericht, externe call centers ingeschakeld, de introductie van

Nadere informatie

Visie op informatiebeheer. Gemeente Lichtstad

Visie op informatiebeheer. Gemeente Lichtstad Visie op informatiebeheer Gemeente Lichtstad Agenda 1. Opening 2. Aanleiding 3. Voorstelronde 4. Eén gedeeld beeld: Welke ontwikkelingen (extern & intern) Wat voor problematiek roept dat op? Wat is een

Nadere informatie

Rotterdamse TerugMeld Faciliteit

Rotterdamse TerugMeld Faciliteit Presentatie NOIV congres, 24 maart 2011 Jaap Dekker CIO-office Rotterdamse TerugMeld Faciliteit 2 Agenda Waarom dit verhaal? Digimelding (voorheen TerugMeld Faciliteit). Rotterdamse TerugMeld Faciliteit

Nadere informatie

eqbs gebruikersvriendelijke websites

eqbs gebruikersvriendelijke websites eqbs gebruikersvriendelijke websites maatwerk websites voor uw onderneming www.elitelabs.nl gebruikersvriendelijke maatwerk website Overal ter wereld altijd uw eigen website beheren. Persoonlijk ontwerp

Nadere informatie

SIMwebintake. SIMwebintake. totaaloplossing voor digitale dienstverlening. digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMwebintake. SIMwebintake. totaaloplossing voor digitale dienstverlening. digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMwebintake SIMwebintake SIMwebintake totaaloplossing voor digitale dienstverlening digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMwebintake 2 Het gaat snel. Het internetcontact tussen overheid en burger

Nadere informatie

Whitepaper Zaaksgewijs werken volgens BCT

Whitepaper Zaaksgewijs werken volgens BCT Handelsnaam van BCT automatisering BV KvK 14043652 postbus 300 6430 AH Hoensbroek heiberg 40 6436 CL Amstenrade t. +31 (0)46-442 45 45 f. +31 (0)46-442 47 30 info@bct.nl www.bct.nl servicedesk: t. +31

Nadere informatie

Zaakgericht samenwerken. Visie en Koers

Zaakgericht samenwerken. Visie en Koers Zaakgericht samenwerken Visie en Koers 2009032816 We staan voor diverse ambities en knelpunten Burgers 7x24 inzicht in status aanvragen Efficiënter werken Borgen rechtmatigheid Inzicht bij medewerkers

Nadere informatie

OpenIMS 4.2 Portaal Server

OpenIMS 4.2 Portaal Server OpenIMS 4.2 Portaal Server Inhoudsopgave 1 WAT IS EEN ENTERPRISE INFORMATIE PORTAAL?...3 1.1 BESPARINGEN...3 1.2 GERICHT OP EEN SPECIFIEKE DOELGROEP...3 2 OPENIMS PORTAAL SERVER (PS)...4 2.1 CENTRAAL BEHEER...4

Nadere informatie

Werken onder architectuur in Alphen

Werken onder architectuur in Alphen Werken onder architectuur in Alphen Dominique Omes, Alphen aan den Rijn Marnix van Welie, M&I/Partners VIAG congres, 1 december 2009 Agenda Wat is een architectuur Waarom een architectuur Terugblik in

Nadere informatie

donderdag 14 oktober 2010 KCC in de Zorg Jan Vissers Product Manager Seneca BV

donderdag 14 oktober 2010 KCC in de Zorg Jan Vissers Product Manager Seneca BV donderdag 14 oktober 2010 KCC in de Zorg Jan Vissers roduct Manager Seneca BV 1 ven voorstellen 2 donderdag 14 oktober 2010 Jan Vissers roduct manager Business Consultant Bekwaamd in Internet en Online

Nadere informatie

Ceyenne Concentrator

Ceyenne Concentrator Ceyenne Concentrator Product Information Management, Publication Management, Order Management, Price Management, Content Interface, EDI, Web2Print, Marketing Campaign, Callcenter CRM Diract IT Opgericht

Nadere informatie

Privacyverklaring About Payrolling

Privacyverklaring About Payrolling Privacyverklaring About Payrolling Hoe gaan wij om met persoonlijke gegevens van onze websitebezoekers, geïnteresseerden, klanten, leveranciers, sollicitanten, interne medewerkers en uitzendkrachten? U

Nadere informatie

De digitale drempel. *Effectieve benadering van jongeren tussen de 12 en 23 jaar door het CJG* Versie 0.2. Jasper Bosch

De digitale drempel. *Effectieve benadering van jongeren tussen de 12 en 23 jaar door het CJG* Versie 0.2. Jasper Bosch De digitale drempel *Effectieve benadering van jongeren tussen de 12 en 23 jaar door het CJG* Versie 0.2 Jasper Bosch Via de Drentse pilot Op weg naar een effectieve ketensamenwerking in de Drentse jeugdzorg.

Nadere informatie

Plan van Aanpak Klant Contact Centrum januari 2013

Plan van Aanpak Klant Contact Centrum januari 2013 Plan van Aanpak Klant Contact Centrum 2013 15 januari 2013 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Routekaart Dienstverlening... 3 3. Mijlpalen 2012... 4 4. Niet gerealiseerde activiteiten fase 2 (2012)...

Nadere informatie

Leeuwarden heeft Antwoord. Dienstverleningsdag ISZF 25 juni 2010 Saskia van den Broek

Leeuwarden heeft Antwoord. Dienstverleningsdag ISZF 25 juni 2010 Saskia van den Broek Leeuwarden heeft Antwoord Dienstverleningsdag ISZF 25 juni 2010 Saskia van den Broek Inleiding Overheid heeft Antwoord Landelijk concept ondersteund door VNG Programma Dienstverlening Vertaling naar ambities

Nadere informatie

Webstrategie gemeente Beverwijk Documentnummer INT-14-15747

Webstrategie gemeente Beverwijk Documentnummer INT-14-15747 Webstrategie gemeente Beverwijk Documentnummer INT-14-15747 In 2014 en 2015 werken we aan een nieuwe website voor de gemeente Beverwijk. De eerste fase van het webproject vormt het ontwikkelen van een

Nadere informatie

Kanaalontwerp uitwerking. Lex Heerink Kanalen in Balans seminar Amstelveen, 2 december 2009

Kanaalontwerp uitwerking. Lex Heerink Kanalen in Balans seminar Amstelveen, 2 december 2009 Kanaalontwerp uitwerking De buurtfeestvergunning Lex Heerink Kanalen in Balans seminar Amstelveen, 2 december 2009 Kanaalontwerp? frontoffice backoffice Afstemming voorkant achterkant Architecturale impact

Nadere informatie

Workshop webcare & social media

Workshop webcare & social media Workshop webcare & social media Van naar! Intro - propositie Waar loop je als organisatie tegen aan als je social media en webcare in je organisatie in wilt voeren? Wij nemen jullie mee in onze ontwikkeling

Nadere informatie

Basis bestek generieke componenten Samen aanbesteden

Basis bestek generieke componenten Samen aanbesteden Basis bestek generieke componenten Samen aanbesteden Gekozen voor beschrijving van zeer kleine modules Principe van atomaire services: Makkelijker migreren naar de cloud Makkelijker in herbruikbaarheid

Nadere informatie

Ceyenne Concentrator

Ceyenne Concentrator Ceyenne Concentrator Product Information Management, Publication Management, Order Management, Price Management, Content Interface, EDI, Web2Print, Marketing Campaign, Callcenter CRM Diract IT Opgericht

Nadere informatie

GEMMA 2 Informatiearchitectuur Cocreatiesessie 1, donderdag 2 april 2015, Regardz de Eenhoorn, Amersfoort

GEMMA 2 Informatiearchitectuur Cocreatiesessie 1, donderdag 2 april 2015, Regardz de Eenhoorn, Amersfoort GEMMA 2 Informatiearchitectuur Cocreatiesessie 1, donderdag 2 april 2015, Regardz de Eenhoorn, Amersfoort Jeffrey Gortmaker (KING) Inhoud 14:30-15:00 Plenaire Toelichting GEMMA 2 IA 15:00-15:45 Discussie

Nadere informatie

SIMproductengids. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMproductengids. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMproductengids Digitale dienstverlener voor e-gemeenten Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt onze eerste versie van de SIMproductengids. Wij zijn zeer verheugd met deze mijlpaal en willen jaarlijks een

Nadere informatie

KCC: : noodzaak tot samenwerking?

KCC: : noodzaak tot samenwerking? KCC: : noodzaak tot samenwerking? Simon Rijsdijk Concernadviseur gemeente Etten-Leur vice-voorzitter voorzitter Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB( NVVB) Opbouw presentatie Antwoord : hoe het

Nadere informatie

Beantwoording van vragen uit vergaderingen van het dagelijks bestuur, de commissies en het algemeen bestuur

Beantwoording van vragen uit vergaderingen van het dagelijks bestuur, de commissies en het algemeen bestuur DB-vergadering 09-07-2013 Beantwoording van vragen uit vergaderingen van het dagelijks bestuur, de commissies en het algemeen bestuur vraag van uit de vergadering van dagelijks bestuur dagelijks bestuur

Nadere informatie

KCC Steenbergen. Klantcontact en dienstverlening is een mentaliteitskwestie. Marco van Leeuwen

KCC Steenbergen. Klantcontact en dienstverlening is een mentaliteitskwestie. Marco van Leeuwen KCC Steenbergen Klantcontact en dienstverlening is een mentaliteitskwestie Marco van Leeuwen KCC STEENBERGEN MARCO VAN LEEUWEN KCC/Dienstverlening en klantcontact Draagvlak Visie/ambitie met Plan van Aanpak.

Nadere informatie

AllSolutions Support Dienstverlening

AllSolutions Support Dienstverlening AllSolutions Support Dienstverlening Inhoud 1. Uitbreiding support services... 3 2. De dienst die bij u past... 4 2.1. Support Basis... 4 2.2. Support Plus... 5 2.3. Consultancy diensten... 6 3. Overzicht

Nadere informatie

ECSD/U201501520 Lbr. 15/072

ECSD/U201501520 Lbr. 15/072 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Gemeentelijke monitor sociaal domein uw kenmerk ons kenmerk ECSD/U201501520 Lbr. 15/072 bijlage(n) 1 datum

Nadere informatie

Platenset proces- en informatiearchitectuur

Platenset proces- en informatiearchitectuur GEMMA Platenset proces- en informatiearchitectuur Onderdeel van de GEMeentelijke Model Architectuur EGEM i-teams April 2009 Pagina 1 Toelichting op dit document EGEM i-teams heeft afgelopen periode in

Nadere informatie

Factsheet Mozard Geometrie

Factsheet Mozard Geometrie Het belang van geometrie voor de moderne organisatie Geometrie is een steeds belangrijker wordend onderdeel van de dienstverlening van de moderne (overheid)organisatie. Met behulp van positiebepaling (gps)

Nadere informatie

Toekennen metadata voor overheden

Toekennen metadata voor overheden Toekennen metadata voor overheden versie: 2.1 datum: 1 juni 2007 Samenwerkende Catalogi Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Metadata toekennen... 2 3. Metadata voor uw productencatalogus... 3 4. Voorbeeld

Nadere informatie

Zaakgewijs werken Advies omtrent architectuur en implementatie

Zaakgewijs werken Advies omtrent architectuur en implementatie Zaakgewijs werken Advies omtrent architectuur en implementatie Den Haag, 1 mei 2009 Digital Groep Definitief MANAGEMENTSAMENVATTING De gemeente X heeft hoge ambities op het gebied van dienstverlening en

Nadere informatie

Alles is dienstverlening

Alles is dienstverlening november 2009 Voor iedereen die werkt bij de Gemeente Breda SPECIAL Alles is dienstverlening Snel, deskundig, vriendelijk Eén overheid Klikken > bellen > balie Column 1.000 gemeentelijke balies Wie even

Nadere informatie

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK Eenvoudig informatie beheren en vinden Er is veel informatie over een onderwerp of klant. Het blijft echter lastig om de informatie te bundelen en gemakkelijk terug te vinden.

Nadere informatie

professioneel wij presenteren u...

professioneel wij presenteren u... wij presenteren u... Op weg naar een klantcontactcentrum. Uitgangspunten voor Zwolle 1. Visie Zwolle op dienstverlening (januari 2007) 2. Nationaal uitvoeringsprogramma kabinet Balkenende (zomer 2008)

Nadere informatie

KCC EN KENNISMANAGEMENT. Haalt u alles eruit wat erin zit?

KCC EN KENNISMANAGEMENT. Haalt u alles eruit wat erin zit? KCC EN KENNISMANAGEMENT Haalt u alles eruit wat erin zit? Wie is Nieko van Veen Eigenaar bureau Ontwikkelkracht en franchisenemer Ideas4 Interim Manager binnen corporaties op het gebied van klantgericht

Nadere informatie

Time well spent! Binnen een week een nieuwe website bij gemeente Buren? Cascadiscongres 2017 Woensdag 5 april 2017 Holger Peters gemeente Buren

Time well spent! Binnen een week een nieuwe website bij gemeente Buren? Cascadiscongres 2017 Woensdag 5 april 2017 Holger Peters gemeente Buren Time well spent! Binnen een week een nieuwe website bij gemeente Buren? Cascadiscongres 2017 Woensdag 5 april 2017 Holger Peters gemeente Buren 1988 t/m 2006 GIS BAG Stelsel 2004 t/m 2014 Gemeente Buren

Nadere informatie

De kracht van Middelgroot. Klik hier voor praktijkvoorbeelden

De kracht van Middelgroot. Klik hier voor praktijkvoorbeelden De kracht van Middelgroot Klik hier voor praktijkvoorbeelden De kracht van het programma e-dienstverlening Wat is: Het programma e-dienstverlening? In de gemeente Waalwijk wordt gewerkt met een elektronisch

Nadere informatie

Gewijzigde principes zijn leidend voor gemeentelijke ICT

Gewijzigde principes zijn leidend voor gemeentelijke ICT e-overheid t Andere inrichting van organisatie en architectuur gewenst Gewijzigde principes zijn leidend voor gemeentelijke ICT Gemeenten streven behalve naar betrouwbaarheid, controleerbaarheid en efficiency

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

MELDDESK. Het systeem voor het registreren, afhandelen en rapporteren. van meldingen in de gemeente!

MELDDESK. Het systeem voor het registreren, afhandelen en rapporteren. van meldingen in de gemeente! MELDDESK Het systeem voor het registreren, afhandelen en rapporteren van meldingen in de gemeente! MELDDESK WANT UW BURGER IS TOCH GEEN BIJZAAK! MeldDesk is een toonaangevend informatiesysteem voor gemeenten

Nadere informatie

Eén, twee of alle disciplines op weg naar één centraal self service portaal

Eén, twee of alle disciplines op weg naar één centraal self service portaal Eén, twee of alle disciplines op weg naar één centraal self service portaal Eén, twee of alle disciplines op weg naar één centraal self service portaal Bijna iedereen die binnen een wat grotere organisatie

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier OWMS

Aanmeldingsformulier OWMS Aanmeldingsformulier OWMS Onderstaand het formulier voor aanmelding van een nieuwe standaard bij het Forum Standaardisatie. Deze versie van het formulier is aangepast om de persoonsgegevens van drie personen

Nadere informatie

Mozard opleidingen. Opleidingspakketten. De Mozard MidOffice Suite. Mozard opleidingen

Mozard opleidingen. Opleidingspakketten. De Mozard MidOffice Suite. Mozard opleidingen opleidingen De Mozard MidOffice Suite Gefeliciteerd! U hee. de Mozard Front- en Midoffice Suite aangescha. en kunt nu gebruik maken van de meest geavanceerde, generieke, front- en midoffice suite welke

Nadere informatie

Online ServiceDesk. www.heutink-ict.nl

Online ServiceDesk. www.heutink-ict.nl Online ServiceDesk De Online ServiceDesk, kortweg OSD, gebruikt u voor het registreren en bijhouden van service aangelegenheden. Zo kunt u de tool gebruiken voor het aanvragen van een serviceverzoek, maar

Nadere informatie

De Snelbalie Vergunningen in gemeente X

De Snelbalie Vergunningen in gemeente X De Snelbalie Vergunningen in gemeente X Een impressie van de toegevoegde waarde van de Snelbalie Vergunningen in het kader van de dienstverlening Versie 1.0 8 februari 2012 Inleiding In deze notitie wordt

Nadere informatie

Studiedag Beleid en Financiën een broos evenwicht

Studiedag Beleid en Financiën een broos evenwicht Studiedag Beleid en Financiën een broos evenwicht Ivan Stuer V-ICT-OR 26 september 2013 Inzichten 3xI Project Van Midoffice naar Informatiemanagement OSLO Standaard 3xI VIS/TIS project van V-ICT-OR in

Nadere informatie

FORUM STANDAARDISATIE Aanmelding OWMS

FORUM STANDAARDISATIE Aanmelding OWMS -----Oorspronkelijk bericht----- Van: Survey [mailto:website.open.standaarden@.nl] Verzonden: vrijdag 12 november 2010 13:54 Aan: Logius Forumstandaardisatie CC: Joris Gresnigt Onderwerp: Formulier Open

Nadere informatie

Centrale Voorziening Decentrale Regelgeving

Centrale Voorziening Decentrale Regelgeving Centrale Voorziening Decentrale Regelgeving Aansluiten op de CVDR. Inhoudsopgave Centrale Voorziening Decentrale Regelgeving...1 Introductie...2 De wettelijke standaard...2 Twee invoeropties...2 Invoeroptie

Nadere informatie

Kenmerk: MS/IV/2016/

Kenmerk: MS/IV/2016/ Inhoudsopgave Bekendmaking... 3 Procedure en tijdspad... 3 Overzicht planning... 3 1. Inleiding... 4 2. Probleemstelling... 4 3. Gewenste situatie en architectuur... 5 4. Waar is gemeente Haarlem naar

Nadere informatie

Praktisch Implementeren van EA bij Gemeenten

Praktisch Implementeren van EA bij Gemeenten Praktisch Implementeren van EA bij Gemeenten Edwin de Vries 3 juni 2008 Praktisch Implementeren van Enterprise Architectuur bij Gemeenten Waarom Architectuur bij Gemeenten? Praktische aanpak Invulling

Nadere informatie

Memo. Geachte contactpersoon, invuller,

Memo. Geachte contactpersoon, invuller, Memo Deloitte Consulting B.V. Laan van Kronenburg 2 1183 AS Amstelveen Postbus 300 1180 AH Amstelveen Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9709 www.deloitte.nl Behandeld door: Datum: Michel Hummel

Nadere informatie

Aantal respondenten per keten. Vraag 7. Voor welke keten vult u deze vragenlijst in?

Aantal respondenten per keten. Vraag 7. Voor welke keten vult u deze vragenlijst in? Aantal respondenten per keten Vraag 7. Voor welke keten vult u deze vragenlijst in? Klanttevredenheid prestaties organisatie Vraag 13. Hoe tevreden zijn de klanten naar uw mening over de volgende aspecten

Nadere informatie