SIMwebintake. SIMwebintake. totaaloplossing voor digitale dienstverlening. digitale dienstverlener voor e-gemeenten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SIMwebintake. SIMwebintake. totaaloplossing voor digitale dienstverlening. digitale dienstverlener voor e-gemeenten"

Transcriptie

1 SIMwebintake SIMwebintake SIMwebintake totaaloplossing voor digitale dienstverlening digitale dienstverlener voor e-gemeenten

2 SIMwebintake 2 Het gaat snel. Het internetcontact tussen overheid en burger wordt steeds intensiever. Gemeentelijke websites ontwikkelen zich in een rap tempo van de fase van informatie en eerste intake, naar daadwerkelijke transacties. SIM heeft voor deze ontwikkelingen een geïntegreerde oplossing. Het hele verhaal integraal digitaal! - Oriënteren via de SIM productencatalogus met SIMloket - Aanvragen indienen per formulier met SIMeForm - Veilig, direct, online afrekenen met SIMkassa - Authenticatie met DigiD - Koppelingen naar mid- en backoffice met SIMbroker - Gepersonificeerde informatie en statusterugkoppeling in Mijn Gemeente met SIMkluis Oriënteren via de SIM producten catalogus met SIMloket SIMloket bewijst zich al jaren als toonaangevende productencatalogus, waarmee u in één implementatieslag een hoogwaardige, klantgerichte portal naar alle overheden creëert. Zo bent u als lokale overheid inderdaad de meest nabije overheid. Een overheid die er is voor de burger en bedrijven. SIMloket biedt een goed geordend en volledig overzicht van alle gemeentelijke producten. Deze producten bevatten uitvoerige en burgergerichte beschrijvingen. Met het convenant Samenwerkende Catalogi van de ICTU, verschijnen ook de producten van de waterschappen, provincies en het rijk in dit overzicht. De producten zijn onderling aan elkaar gerelateerd, waardoor bij een zoekactie van een burger naast het gezochte product, ook relevante producten benoemd worden. Er zijn verschillende manieren om de producten te publiceren. SIMloket biedt via een vraagstructuur een geleiding naar de juiste producten.

3 Oriënteren via de SIM productencatalogus 3 Alle producten (dus ook die van de waterschappen, provincies en het rijk) zijn ondergebracht in een beslisboom van thema s en subthema s. Daarnaast is het mogelijk om de producten in een alfabetische lijst te tonen of te zoeken via de zoekmachine. SIMloket levert een effectieve bijdrage aan de organisatie en verbetering van uw dienstverlening als e-gemeente. Niet alleen richting het publiek, maar ook intern is SIMloket een zeer omvangrijke en actuele kennisbank, die prima gekoppeld kan worden aan het veel gestelde vragen systeem; SIMfaq. Met daarin gemeente specifieke vragen, maar ook landelijke vragen vanuit Kluwer-faq en de straks wettelijk verplicht te gebruiken content, uit de veel gestelde vragen van de Antwoord connector. Het systeem genereert relevante managementinformatie over uw communicatie en uw dienstverlening. Naast publicatie op de website biedt SIMloket op een geavanceerde manier ondersteuning aan uw klantcontactcentrum- of baliemedewerkers. Standaard bijvoorbeeld zijn voor alle producten de werkinstructie en de zogenaamde knip (scheiding front- en backoffice) beschreven. SIM onderhoudt de landelijke productinformatie en verzorgt updates indien een product wijzigt. Zonder extra handmatige handelingen staan aangepaste teksten tot uw beschikking. Het landelijke contentbeheer omvat productbeschrijvingen, werkinstructies van elk product, wetgeving en de knip. De updates van de content worden via aan uw medewerkers bekend gemaakt. Via de redactiemodule van SIMloket krijgt elke productredacteur bovendien automatisch te zien welke van zijn producten mutaties hebben ondergaan. De productredacteur kan via een aantal vinkjes de teksten accorderen, waarna de eindredacteur via een lijst te zien krijgt welke (mutaties van) productbeschrijvingen vrijgegeven zouden moeten worden.

4 Samenwerkende Catalogi 4 Het is mogelijk om alle andere overheidsproducten aan de gemeentelijke productencatalogus (van het rijk, de provincies en de waterschappen) te koppelen. De standaard hiervoor is gerealiseerd in het project Samenwerkende Catalogi vanuit de ICTU. Als een burger een vraag stelt, dan worden naast de gemeentelijke producten ook andere overheidsproducten getoond, als antwoord op de vraag. Indien een burger het andere overheidsproduct opvraagt, komt hij tegelijk terecht bij de juiste overheidsinstantie. Op die manier wordt hij niet meer van het kastje naar de muur gestuurd. SIMloket is de enige productencatalogus die ook alle overheidsproducten heeft ondergebracht in de thematische structuur. Aanvragen indienen per formulier met SIMeForm SIMeForm is SIM state of the art e-formulierengenerator. Met SIMeForm maakt u zelf digitale intelligente formulieren, die u kunt plaatsen op elke gewenste pagina van uw website. De mogelijkheden van digitale formulieren zijn enorm. Naast de mogelijkheid om uw aanvraagformulieren digitaal aan te bieden, kunt u ook een enquête onder uw burgers houden, een reactieformulier samenstellen of uw klachtenprocedure via het web toegankelijk maken. SIMeForm is een essentieel instrument voor uw digitale, interactieve dienstverlening. Resultaat: een uiterst klantvriendelijke, gemeentelijke webportal. Zo biedt SIMeForm bijvoorbeeld de mogelijkheid om beslisbomen te bouwen. Daarmee leidt u bezoekers door middel van vraag en antwoord stap voor stap naar adequate en complete informatie, plus de bijhorende diensten en producten. Slimme formulieren dus, die bijdragen aan kwaliteit en efficiency, in het belang van zowel burger als gemeente. Met SIMeForm is het mogelijk om formulieren te combineren of te integreren. Het aanvragen van verschillende vergunningen kan op die manier in één actie worden uitgevoerd. De klant wordt niet meer lastig gevallen met vragen die hij al eerder beantwoord heeft. Door het gebruiksvriendelijke systeem kunt u zonder technische kennis een geavanceerd formulier samenstellen.

5 Formulieren delen en vooraf invullen 5 U kunt zelf de vragen aanmaken en het bijbehorende antwoordtype bepalen, zoals een meerkeuze antwoord, selectielijst, invulveld voor , BSN, tekstveld, tabel, etc. Iedere optie weer met zijn eigen mogelijke controles. De opmaak van het formulier kunt u volledig aan uw eigen huisstijl aanpassen. Dit gebeurt op basis van vormgevingsjablonen, die in samenwerking met onze vormgever specifiek voor u worden opgezet. Ook belangrijk is de verwerking van het formulier. SIMeForm kent hier verschillende mogelijkheden voor: versturen via , koppeling met een Document Management Systeem (DMS), verzending richting midoffice of niet versturen, maar alleen printen. Vooral de koppeling met een DMS of midoffice biedt veel mogelijkheden. Door de koppeling met de mid- en backoffice bent u in staat om uw dienstverlening volledig elektronisch af te handelen. Een groot voordeel bij een koppeling met een midoffice is de mogelijkheid om uw formulieren deels vooraf in te vullen. Gegevens die al bekend zijn van de aanvrager worden automatisch ingevuld na inloggen met DigiD. SIMeForm kent de mogelijkheid om uw formulier te delen. Andere gemeenten kunnen hierdoor gebruik maken van de door u ontwikkelde formulieren en u kunt gebruik maken van andermans formulieren. U hoeft dus niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden. GEMMA formulieren SIM levert kosteloos alle door ICTU ontwikkelde formulieren mee. Hierdoor kunt u gebruik maken van de gestandaardiseerde formulieren en heeft u ook het voordeel van alle aanvullende functionaliteiten die SIMeForm biedt, zoals het zelfstandig aanmaken van formulieren, de koppelingen met externe systemen en alle vormgevingsmogelijkheden.

6 Veilig, direct, online afrekenen met SIMkassa 6 Het aanbieden van digitale diensten kweekt veel goodwill bij de burgers. Het zal uw gemeente een ander imago geven. Een gemeentehuis dat digitaal altijd geopend is, is een situatie die enkele jaren geleden nog ondenkbaar was. Met SIMkassa zet de gemeente een eerste stap om dit daadwerkelijk te realiseren. Het wordt hierdoor steeds aantrekkelijker voor de gemeente als de burgers haar digitaal benaderen. De burgers zullen vertrouwd moeten raken met de nieuwe vorm van dienstverlening. Maar als men de voordelen eenmaal kent, zal het net zo vertrouwd zijn als nu het internetbankieren of het boeken van een reis via internet. De basis voor intake en transactie is reeds aanwezig met de producten SIMloket en SIMeForm. De volgende stap is dan ook een logisch vervolg op de eerder gedane stappen en investeringen. Met SIMkassa kan deze volgende fase worden gerealiseerd. SIMkassa is een complete webwinkel, gekoppeld aan standaard omgevingen als DigiD en Ogone en tevens volledig geïntegreerd binnen SIMsite. Het voordeel voor de burger ligt met name in het gemak van het regelen vanachter het bureau, op een tijdstip dat het hem of haar uitkomt. De reis naar het gemeentehuis, daar wachten in de rij, vervolgens worden geholpen en weer terug naar huis kost de gemiddelde burger al snel een uur. Een uur dat men liever anders besteedt. SIMkassa is de winkel waarin de burger zijn producten kan selecteren, verzamelen en afrekenen. Door een intelligente koppeling met de betaalomgeving van Ogone en de authenticatievoorziening van DigiD kan het product volledig digitaal worden afgenomen. De beheeromgeving in SIMsite biedt een volledig overzicht van alle transacties. Daarnaast is het mogelijk om op elk gewenst moment rapportages van het gebruik van SIMkassa uit te draaien.

7 Authenticatie met DigiD 7 Gaat u naar het loket van uw gemeente of naar een andere overheidsinstelling, dan zult u zich in veel gevallen legitimeren met uw identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Op internet kunt u dat doen met uw DigiD inlogcode. Zo weten overheidsinstellingen dat ze ook echt met u te maken hebben. De DigiD inlogcode bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord die uw inwoners zelf samenstellen. Om ervoor te zorgen dat de burgers ook daadwerkelijk iets kunnen met hun DigiD, moeten de onderdelen die de gemeente gebruikt, geschikt worden gemaakt. SIM heeft deze aanpassingen al eerder gemaakt en getest en kan deze activeren in SIMeForm, SIMkassa en SIMkluis. Formulieren, producten of toegang tot SIMkluis (mijn gemeente) worden op die manier gekoppeld aan DigiD. Wanneer DigiD is geactiveerd kunt u het op diverse plaatsen inzetten. Bijvoorbeeld: u wilt op de website een uittreksel van de gemeentelijke basisadministratie aanbieden. Met SIMkassa zet u dit klaar. Wanneer een bezoeker van uw website deze aanvraag start, wordt hij automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van DigiD. Daar vult hij zijn DigiD gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens komt hij automatisch terug op uw website, waar hij het uittreksel aan kan vragen.

8 Koppelingen met mid- en backoffice 8 Koppelingen naar mid- en backoffice met SIMbroker SIM garandeert met het oog op de samenwerking met externe partijen een technisch hoogwaardige koppeling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van SIMbroker. SIMbroker is een generiek koppelvlak dat de digitale frontoffice in verbinding stelt met andere applicaties in de organisatie: met mid- en backoffice applicaties. Dus met SIMbroker boekt u per direct resultaten. Ook als u nog geen midoffice heeft ingericht. Interne informatie kan rechtstreeks en zelfs real-time geëxporteerd worden naar de gemeentelijke webportal of SIMkluis; informatie van de klant of burger, die binnenkomt via de webportal, kan rechtstreeks worden geïmporteerd in de interne systemen. Voor de goede orde: uw frontoffice- en backofficeapplicaties blijven volledig intact. Met SIMbroker kunt u de verschillende applicaties, als DMS, GIS, GBA, evenals uw frontofficeapplicaties als SIMweb, SIMsite, SIMeForm en SIMkluis rechtstreeks interactief, veilig en online met laten elkaar communiceren. Midoffice Veel gemeenten worstelen met de integratie van front- en backoffices. De noodzaak van een uniform frontoffice groeit met de toename van andere kanalen naast het fysieke loket. Hiervoor zou de implementatie van een gemeentelijk midoffice een oplossing kunnen bieden. Dit midoffice zou de koppeling moeten kunnen maken tussen frontoffice en de meerdere backofficesystemen. Workflow over de verschillende backoffices en het kunnen aansluiten (koppelen) van verschillende applicaties in de backoffices naar de webportal staan daarbij centraal.

9 9 Op deze manier kan de gemeentelijke dienstverlening zoveel mogelijk elektronisch worden afgehandeld, inclusief de intake via het elektronische loket (SIMkassa / SIMkluis) op het internet door middel van webformulieren (SIMeForm). SIM zal zich de komende jaren blijven focussen op de frontoffice en werkt op het gebied van midoffices samen met diverse marktpartijen zoals PinkRoccade LG en Centric. Bij diverse gemeenten zijn de midoffice oplossingen van deze leveranciers al geïmplementeerd in combinatie met producten van SIM. Gelijktijdig met het invullen van het formulier wordt er op basis van een aantal berichten aanvullende informatie opgehaald of worden er bepaalde controles uitgevoerd. Hierbij kunt u denken aan het ophalen van de NAW gegevens op basis van het BSN of de adresgegevens op basis van een ingevoerde postcode / huisnummer. Maar ook het controleren of iemand oud genoeg is om de aanvraag te mogen doen en of alle personen die meeverhuisd worden wel op hetzelfde adres wonen. Al deze berichten zijn gebaseerd op de StUF standaarden en tevens conform NORA-architectuur gedefinieerd. Hoe werkt het? Heel eenvoudig. De burger authenticeert zichzelf op de website middels DigiD, vult vervolgens een (vooringevuld) formulier in en betaalt direct. Er wordt een bericht naar de midoffice gestuurd. Dit midoffice verwerkt de aanvraag en zorgt dat het product uiteindelijk wordt opgeleverd.

10 SIMkluis (Mijn Gemeente) 10 Gepersonificeerde informatie en status-terugkoppeling in Mijn Gemeente met SIMkluis Sommigen noemen het Mijn gemeente, anderen spreken van een Persoonlijke Internetpagina (PIP) - de productoplossing die SIM ontwikkelde heet simpelweg SIMkluis. SIMkluis speelt in op de behoefte van gemeenten om burgers beter en vooral ook individueler te bedienen met informatie op maat, liefst proactief. Dankzij SIMkluis heeft de burger altijd inzicht in de bij de gemeente geregistreerde persoonlijke gegevens, krijgt real-time informatie over lopende zaken, zoals ingediende aanvragen en wordt proactief bediend met individueel relevante informatie. De burger registreert eenmalig een profiel, waarbij uit het GBA al een groot aantal gegevens worden opgehaald. Daarnaast kan de burger in de Mijn Gemeente omgeving additionele informatie vastleggen, zoals een adres en een telefoonnummer. Deze informatie zal weer ingevuld worden wanneer een formulier wordt opgeroepen. Het BSN functioneert in feite als ID van het profiel, er wordt simpelweg ingelogd middels DigiD. Dus gebruikersnaam en wachtwoord invullen en SIMkluis opent de eigen privé-pagina in een nieuw venster. SIMkluis is een aparte website, gepubliceerd vanuit SIMsite. Met de speciale publicatiewijzen die zijn ontwikkeld voor SIMkluis kunt u de website op dezelfde wijze onderhouden als u nu doet. Volledig geïntegreerd en gebruikmakend van het bekende instrumentarium van het populaire Content Management Systeem van SIM. Groot verschil tussen de publicatiewijze van uw website en die van SIMkluis is dat de informatie wordt opgehaald uit andere systemen of andere onderdelen van de website. Uiteraard op maat voor de bezoeker van de kluis. SIMkluis kent een aantal standaard functionaliteiten en een aantal functionaliteiten die beschikbaar komen wanneer er koppelingen zijn gelegd naar andere mid- of backofficesystemen.

11 Succes en rendement door partnership 11 Wanneer u gebruik maakt van andere applicaties van SIM, kunnen deze ook worden geïntegreerd binnen SIMkluis. Maakt u gebruik van SIMkassa, dan kunnen burgers via hun kluis producten bestellen en de status bekijken. Maakt u gebruik van SIMmeldpunt, dan kunnen burgers ingevoerde meldingen terugkijken en maakt u gebruik van SIMloket, dan kunnen sessies worden opgeslagen in SIMkluis. SIMkluis biedt de burger dus een efficiënte werkomgeving. Koppeling midoffice SIMkluis wordt pas echt een meerwaarde wanneer informatie die nu in mid- en backofficesystemen is opgeslagen kan worden getoond via SIMkluis. SIM heeft met behulp van de SIMbroker o.a. de midoffices van PinkRoccade LG en Centric gekoppeld. Hierdoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld de status van aanvragen te tonen of informatie uit de mid- en backofficesystemen te tonen op de website. Partners SIM heeft al enkele jaren geleden onderkent dat de ontwikkeling van het digitaal loket alleen maar succes en rendement kan brengen als er tegelijk sprake is van ketenintegratie. Om dit te realiseren werkt SIM samen met een aantal strategische business partners. Zowel met PinkRoccade LG als met Centric werken we succesvol samen en bieden we een gezamenlijke totaaloplossing voor de digitale dienstverlening. Ook met de bekende DMS leveranciers als BCT, Decos en ook Centric hebben wij gestandaardiseerde koppelingen gerealiseerd. Samen met onze partners zijn we u dan ook graag van dienst bij het realiseren van een complete e-gemeente.

12 SIMgroep Innsbruckweg AH Rotterdam Postbus DA Rotterdam T: F:

SIMbeleidsinformatie. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMbeleidsinformatie. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMbeleidsinformatie SIMbeleidsinformatie Digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMbri 2 Lokale beleidsinformatie is een vitaal product binnen uw gemeente. Het is van essentieel belang deze informatie

Nadere informatie

SIMkcc. SIM klant contact centrum. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMkcc. SIM klant contact centrum. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMkcc SIM klant contact centrum Digitale dienstverlener voor e-gemeenten klacht/melding belscripts kennisbank status aanvraag direct bestellen kosten antwoorden KCC openingstijden beleidsinformatie online

Nadere informatie

SIMsite. SIMsite, full service web content management. digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMsite. SIMsite, full service web content management. digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMsite SIMsite, full service web content management digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMsite SIMsite 2 Een kwalitatief hoogstaande webportal, die op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier

Nadere informatie

Periode Prijs Aantal BTW Bedrag

Periode Prijs Aantal BTW Bedrag gwcrossmedia Gemeente RiinwaarHon T.a.v. * 6915 AH Lobith Adres Postbus 10122 7301GC Apeldoorn Telefoon 055-5772900 Fax 055-5772905 14-mrt-12 Email info@gwcrossmedia.nl Internet www.gwcrossmedia.nl nummer:

Nadere informatie

Mozard CMS functionaliteit op hoofdlijnen

Mozard CMS functionaliteit op hoofdlijnen Mozard CMS functionaliteit op hoofdlijnen Mozard BV Den Haag, 2013 Versie 1.1 Inhoud Inleiding... 3 Samenvatting... 4 Mozard Antwoord... 5 Mozard Zoeken... 6 Mozard Nieuwscategorieën... 6 Mozard webformulieren...

Nadere informatie

Factsheet Mozard Reserveringen

Factsheet Mozard Reserveringen Werken op afspraak, een landelijke trend (Overheids)organisaties werken meer en meer op afspraak. Wanneer een klant een product of dienst nodig heeft welke fysiek moet worden besteld en/of afgehaald, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Met hetzelfde CMS kunt u ook uw formulieren bewerken en beheren. Net als bij het internet staat er een tabblad in het CMS, SIMeForm.

Met hetzelfde CMS kunt u ook uw formulieren bewerken en beheren. Net als bij het internet staat er een tabblad in het CMS, SIMeForm. Inleiding Beste SIMeForm gebruiker, U kent SIM. U bent gebruiker van SIMsite. SIMsite is uw Content Management Systeem (CMS) waarmee u de publieke website(s) van uw gemeente beheerd. Met hetzelfde CMS

Nadere informatie

Handleiding SIMfaq versie 1.0

Handleiding SIMfaq versie 1.0 Handleiding versie 1.0 SIMfaq Beste SIMsite gebruiker, Allereerst willen wij u melden dat wij er trots op zijn dat u gekozen heeft voor SIM als partner voor uw gemeentelijke front office. U bevindt zich

Nadere informatie

A SIMsubsites algemeen A-1. B Beheren van subsites B-1

A SIMsubsites algemeen A-1. B Beheren van subsites B-1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave A SIMsubsites algemeen A-1 A.1 Over SIMsite A-1 A.2 Technische specificaties A-1 B B-1 B.1 Aanmaken van subsites B-1 B.2 Autoriseren van subsites B-4 Algemeen A SIMsubsites

Nadere informatie

PVE ICT SOCIALE WIJKTEAMS. Inleiding

PVE ICT SOCIALE WIJKTEAMS. Inleiding PVE ICT SOCIALE WIJKTEAMS Inleiding Voor de uitwerking van het Programma van Eisen voor ICT voor sociale wijkteams zijn vier systemen bekeken. Dit zijn: - 1-plan van Kwadraad (powered by: Coöperatie I-Kracht)

Nadere informatie

Draagvlak, essentieel voor een succesvolle implementatie.

Draagvlak, essentieel voor een succesvolle implementatie. Draagvlak, essentieel voor een succesvolle implementatie. Agenda Medemblik in cijfers Medemblik heeft antwoord Uitdagingen Organisatorische verandering Documentstromen Implementatie van DMS Procesinrichting

Nadere informatie

Uw digitale ambitie live! ZGW congres. Maarten van der Hoek (Exxellence) Michiel van Turnhout (Exxellence) Kees-Jan de Graaf (Centric)

Uw digitale ambitie live! ZGW congres. Maarten van der Hoek (Exxellence) Michiel van Turnhout (Exxellence) Kees-Jan de Graaf (Centric) Uw digitale ambitie live! ZGW congres Maarten van der Hoek (Exxellence) Michiel van Turnhout (Exxellence) Kees-Jan de Graaf (Centric) Digitale overheid 2017 Het kabinet wil in 2017 burgers en bedrijven

Nadere informatie

Dimpact en GovUnited vergeleken

Dimpact en GovUnited vergeleken Dimpact en GovUnited vergeleken.. en de invulling van zaakgewijs werken Bob Coret 22 september 2011 Digital Groep Specialist op het gebied van dienstverlening en digitaal werken. 2 punt op de horizon 3

Nadere informatie

EZCOMPANY. drupol uueb development

EZCOMPANY. drupol uueb development EZCOMPANY drupol uueb development RID De Liemers T.a.v. T~ Postbus 45 6920AA Duiven Betreft datum Vervaldatum nummer Onderhoudscontract websites RID De Liemers 2 augustus 2016 16 augustus 2016 20160298

Nadere informatie

A SIMKASSA ALGEMEEN... 1 B SIMKASSA BEHEER... 1 C SIMKASSA PUBLICATIE... 1 D DIGID EN OGONE... 1

A SIMKASSA ALGEMEEN... 1 B SIMKASSA BEHEER... 1 C SIMKASSA PUBLICATIE... 1 D DIGID EN OGONE... 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave A SIMKASSA ALGEMEEN... 1 A.1 Over SIMsite... 2 A.2 Technische specificaties... 2 A.3 Aan de slag... 2 B SIMKASSA BEHEER... 1 B.1 Autorisatie... 1 B.2 Overzicht transacties...

Nadere informatie

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 Nieuwsbrief BeheerVisie Nieuwsbrief BeheerVisie 2015, Editie 2 Nieuws BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 BeheerVisie geeft advies MeldDesk App Message Router MeldDesk Gebruikers Forum Nieuwe MeldDesk

Nadere informatie

ICT oplossing voor gemeenten. krachtige én complete WMO software

ICT oplossing voor gemeenten. krachtige én complete WMO software ICT oplossing voor gemeenten krachtige én complete WMO software WMO HET SPEELVELD Het doel van de Wet Maatschappelijke Ontwikkeling is om zo veel mogelijk mensen mee laten doen in de samenleving. Bepaalde

Nadere informatie

Proces Omgevingsloket online (OLO) Gemeenten Veere, Bronckhorst Roxit, PinkRoccade LG

Proces Omgevingsloket online (OLO) Gemeenten Veere, Bronckhorst Roxit, PinkRoccade LG Proces Omgevingsloket online (OLO) Gemeenten Veere, Bronckhorst Roxit, PinkRoccade LG Welke sessie is dit? Best Practice 1: Het belastingloket Best Practice 2: Burgerzakenloket: Buitengemeentelijke verhuizingen

Nadere informatie

Handleiding MijnGemeente-app

Handleiding MijnGemeente-app Handleiding MijnGemeente-app Omschrijving Handleiding MijnGemeente-app Auteur SIMgroep Datum 01-05-2013 Versienummer 0.2 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 1.1. MIJNGEMEENTE APP... 3 1.2.

Nadere informatie

ideal op je Webnode website

ideal op je Webnode website ideal op je Webnode website Content Hoe zet je ideal op je Webnode website... 2 Hoe Kun je Sisow instellen zodat je deze op Webnode Kan gebruiken.... 6 Het sturen van een ideal factuur met ebill... 10

Nadere informatie

De complete oplossing voor uw kadastrale informatievoorziening.

De complete oplossing voor uw kadastrale informatievoorziening. De complete oplossing voor uw kadastrale informatievoorziening. Foto: Mugmedia Het Kadaster gaat de levering van kadastrale informatie ingrijpend vernieuwen. Het huidige proces van verwerken van kadastrale

Nadere informatie

Publiceren Publiceren betekent dat u informatie over de vergunningen op uw eigen website openbaar maakt.

Publiceren Publiceren betekent dat u informatie over de vergunningen op uw eigen website openbaar maakt. Inleiding Het project Vergunningen op Internet van ICTU biedt een standaard voor het publiceren en uitwisselen van vergunningeninformatie. Deze standaard heet het Internet Publicatie Model (IPM). Het IPM

Nadere informatie

INSTRUCTIEKAART LANDELIJKE ONLINE DIENSTEN

INSTRUCTIEKAART LANDELIJKE ONLINE DIENSTEN INSTRUCTIEKAART LANDELIJKE ONLINE DIENSTEN Aangifte overlijden en/of aanvraag verlof Opgesteld door Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten Datum 4 juli 2017 Versie 0.5 2 Inhoud 1. Inleiding 4 2. Inloggen

Nadere informatie

Gemeente Venlo digitaliseert en optimaliseert burgerdienstverlening met behulp van Microsoft technologie

Gemeente Venlo digitaliseert en optimaliseert burgerdienstverlening met behulp van Microsoft technologie Gemeente Venlo digitaliseert en optimaliseert burgerdienstverlening met behulp van Microsoft technologie Organisatie De gemeente Venlo telde eind 2009 ruim 92.000 inwoners. Vanwege een gemeentelijke herindeling

Nadere informatie

De Mozard MidOffice Suite voor Klantcontacten

De Mozard MidOffice Suite voor Klantcontacten Orkestreert uw dienstverlening De Mozard MidOffice Suite voor Klantcontacten De complete webgebaseerde oplossing voor ondersteuning van KCC-medewerkers Hoe draagt Mozard bij aan een volwaardige informatievoorziening

Nadere informatie

Meldingen Openbare Ruimte

Meldingen Openbare Ruimte De door de deelnemers ontwikkelde GemGids dienst Meldingen Openbare Ruimte bestaat uit 2 onderdelen. 1. Een GemGids loket welke op maat wordt ingericht met gewenste diensten. 2. Een geautoriseerde ZaakDesk

Nadere informatie

Landelijke online dienst aangifte overlijden en/of verlof

Landelijke online dienst aangifte overlijden en/of verlof Realisatie Landelijke online dienst aangifte overlijden en/of verlof Instructiekaart Inleiding Het online formulier voor de aangifte overlijden en/of aanvraag verlof is onderdeel van de Landelijke online

Nadere informatie

Landelijke online dienst aangifte overlijden en/of verlof

Landelijke online dienst aangifte overlijden en/of verlof Realisatie Landelijke online dienst aangifte overlijden en/of verlof Instructiekaart Colofon Deze handreiking is een uitgave van VNG Realisatie. Contact opnemen kan via landelijkeonlinediensten@vng.nl

Nadere informatie

Handleiding deelnemers ABN Amro Pension Services Portal. Versie 0.4 01 oktober 2011

Handleiding deelnemers ABN Amro Pension Services Portal. Versie 0.4 01 oktober 2011 Handleiding deelnemers ABN Amro Pension Services Portal Versie 0.4 01 oktober 2011 Inhoud Inloggen... 3 Homepage... 6 Verdeling... 7 Eigen beleggingsmix aanmaken... 7 Transacties... 12 Depot overzicht...

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW 18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW Versie: 1 Datum 21 april 2016 Auteur Peter Stolk Centric Projectportaal Bouw 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Actuele informatie cruciaal 3 SharePoint

Nadere informatie

CaseMaster WS E-Commerce Webshop

CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster Webshop Het aantal webshops groeit nog steeds en de ontwikkelingen hierin volgen elkaar in snel tempo op. Om succesvol te blijven, is het van belang dat uw software

Nadere informatie

DECOS EN STUF-ZAKEN VOOR FRONTOFFICE FUNCTIONELE BESCHRIJVING V2.1

DECOS EN STUF-ZAKEN VOOR FRONTOFFICE FUNCTIONELE BESCHRIJVING V2.1 DECOS EN STUF-ZAKEN VOOR FRONTOFFICE FUNCTIONELE BESCHRIJVING V2.1 Februari 2015 INHOUD 1 VERSIEBEHEER DOCUMENT 3 2 INLEIDING 4 3 VERZENDEN VAN LOPENDE ZAKEN NAAR FRONTOFFICE 5 4 GEEF ZAKEN PER BURGER

Nadere informatie

Patiënten handleiding

Patiënten handleiding Patiënten handleiding Met deze handleiding helpen wij u op weg bij het gebruik van het gezondheidsportaal Ondiep. Diensten die wij met dit portaal aanbieden zijn: 1. rechtstreeks een afspraak maken in

Nadere informatie

Functioneel ontwerp. Omgevingsloket online. Bijlage eidas

Functioneel ontwerp. Omgevingsloket online. Bijlage eidas Functioneel ontwerp Omgevingsloket online Bijlage eidas Juli 2018 Versie 2.14.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Identificatie 3 1.2 Doel van dit document 3 1.3 Scope en uitgangspunten 3 1.4 Leeswijzer

Nadere informatie

Handleiding Selfservice Password reset. Versie 1.0

Handleiding Selfservice Password reset. Versie 1.0 Handleiding Selfservice Password reset Versie 1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 Wat houdt de Selfservice Password reset in?... 3 Wat heb je nodig?... 3 Wanneer kun je deze tool gebruiken?...

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Handleiding App installatie en beheerportal

Handleiding App installatie en beheerportal Handleiding App installatie en beheerportal Inhoud 1. De App installeren en activeren via de SEOshop App store... 2 2. Testen of de koppeling correct is geconfigureerd... 5 3. Inloggen beheerportal...

Nadere informatie

Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling

Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling Inhoudsopgave Inleiding... 2 Uw MyMindspace account activeren... 2 Uw MyMindspace account aan ConsultManager koppelen... 4 Vanuit ConsultManager inloggen

Nadere informatie

Functioneel ontwerp. Omgevingsloket online. Koppeling met GBA

Functioneel ontwerp. Omgevingsloket online. Koppeling met GBA Functioneel ontwerp Omgevingsloket online Koppeling met GBA Juli 2014 Release 2.10 Pagina 1 van 18 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Identificatie 3 1.2 Randvoorwaarden, uitgangspunten en referenties 3 2

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam digitaliseert dienstverlening

Gemeente Amsterdam digitaliseert dienstverlening Gemeente Amsterdam digitaliseert dienstverlening De overheid zet zwaar in op e-government, bijvoorbeeld door verbetering van de digitale dienstverlening aan de burger. De gemeente Amsterdam pakt deze vernieuwingsslag

Nadere informatie

De kracht van Middelgroot. Klik hier voor praktijkvoorbeelden

De kracht van Middelgroot. Klik hier voor praktijkvoorbeelden De kracht van Middelgroot Klik hier voor praktijkvoorbeelden De kracht van het programma e-dienstverlening Wat is: Het programma e-dienstverlening? In de gemeente Waalwijk wordt gewerkt met een elektronisch

Nadere informatie

Analyse Document. Release notes. Colofon Contactpersoon: Raymond Schram Releasenotes LCMS 2018v2 Datum: 5 oktober 2018

Analyse Document. Release notes. Colofon Contactpersoon: Raymond Schram Releasenotes LCMS 2018v2 Datum: 5 oktober 2018 Release notes Analyse Document Colofon Contactpersoon: Raymond Schram Titel: Releasenotes LCMS 2018v2 Datum: 5 oktober 2018 Status: Definitief Versie: 1.1 Auteurs: Raymond Schram [IFV] Projectleider: Review:

Nadere informatie

Handleiding RaadDigitaal PRO

Handleiding RaadDigitaal PRO Handleiding RaadDigitaal PRO Omschrijving Handleiding RaadDigitaal PRO Beheerder Auteur SIMgroep Datum 20-05-2014 Versienummer 1.1 Beste SIMsite beheerder, Allereerst willen wij u melden dat wij er trots

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 B SIMSTAT - BEHEER B-1

A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 B SIMSTAT - BEHEER B-1 A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 A.1 OVER SIMSITE A-1 A.2 TECHNISCHE SPECIFICATIES A-1 A.3 AAN DE SLAG A-2 B SIMSTAT - BEHEER B-1 B.1 AUTORISATIE B-1 B.2 ALGEMEEN B-1 B.2.1 HUIDIGE SITUATIE B-1 B.2.2 DAGELIJKS

Nadere informatie

Webshop Snelstartgids www.fordspecialtools.com

Webshop Snelstartgids www.fordspecialtools.com Ford of Europe Special Service Tools & Equipment Webshop Snelstartgids www.fordspecialtools.com 1 Inhoud Voorkeuren selecteren Pagina 3 Gebruikersregistratie & Login Pagina 4&5 Producten zoeken Pagina

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

Digitale dienstverlening, een vak!

Digitale dienstverlening, een vak! Nieuwsbrief Samenwerking / nummer 1 / januari 2006 Digitale dienstverlening, een vak! Gemeenten worden via de overheid gestimuleerd om, vanaf begin 2007, 65% van de dienstverlening ook digitaal aan te

Nadere informatie

Uw productassortiment moeiteloos online én op papier met onze database publishing software.

Uw productassortiment moeiteloos online én op papier met onze database publishing software. Uw productassortiment moeiteloos online én op papier met onze database publishing software. De Guidance software pakketten maken het mogelijk om vanuit één centrale database zowel een webshop als catalogus

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Handleiding SMC isupport Ticketsysteem voor installateurs

Handleiding SMC isupport Ticketsysteem voor installateurs Handleiding SMC isupport Ticketsysteem voor installateurs Inhoud Inloggen op het SMC isupport ticketsysteem... 2 Overzicht Startpagina... 3 Voorkeuren instellen... 4 Overzicht pagina Aanvragen... 5 Overzicht

Nadere informatie

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Unit4 N.V. Telefoon +31 88 247 17 77 Papendorpseweg 100 Supportlijn +31 88 247 24 72 Postbus 500 Self Service https://my.unit4.com 3502 JA Utrecht Internet www.unit4.nl

Nadere informatie

ERIKS bv l Postbus 280 l 1800 BK Alkmaar l T (072) 514 15 14 l info@eriks.nl l www.eriks.nl

ERIKS bv l Postbus 280 l 1800 BK Alkmaar l T (072) 514 15 14 l info@eriks.nl l www.eriks.nl Handleiding Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.nl en TradCom.nl ERIKS bv l Postbus 280 l 1800 BK Alkmaar l T (072) 514 15 14 l info@eriks.nl l www.eriks.nl Zoeken naar en bestellen van producten

Nadere informatie

Handleiding formulier vangstopgave aal

Handleiding formulier vangstopgave aal Handleiding formulier vangstopgave aal Open uw internetbrowser en ga naar de website van het DR-Loket: www.drloket.nl. Klik op Mijn dossier in de zwarte balk. Vul in dit scherm uw Gebruikerscode en Wachtwoord

Nadere informatie

Klanthandleiding. Versie 2.0

Klanthandleiding. Versie 2.0 Klanthandleiding Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. SYSTEEMEISEN/INLOGGEN... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 INLOGGEN... 3 2. ALGEMEEN... 4 3. DASHBOARD... 5 3.1 ALGEMEEN... 5 3.2 UW TAKEN... 5 3.3 TAKEN... 6 3.3.1

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU

HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU INHOUD INLEIDING... 2 De account... 2 Inloggen... 2 GEBRUIKERS MENU... 3 MIJN TEAM... 4 Bewerk team... 4 Spelers... 6 Wedstrijden... 7 Gespeelde wedstrijden... 8 Nog

Nadere informatie

Praktisch Implementeren van EA bij Gemeenten

Praktisch Implementeren van EA bij Gemeenten Praktisch Implementeren van EA bij Gemeenten Edwin de Vries 3 juni 2008 Praktisch Implementeren van Enterprise Architectuur bij Gemeenten Waarom Architectuur bij Gemeenten? Praktische aanpak Invulling

Nadere informatie

Handleiding patiëntportaal

Handleiding patiëntportaal Handleiding patiëntportaal Huisartsenpraktijk Burgers & Tieleman Inhoud Handleiding patiëntportaal... 1 Registreren... 2 Voordat u begint... 2 Een account aanmaken... 2 Registreren... 3 Bevestig uw account...

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Handleiding. Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.be en TradCom.be

Handleiding. Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.be en TradCom.be Handleiding Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.be en TradCom.be DOCUMENTATIENUMMER VAN DEZE PUBLICATIE 059116 v5 ERIKS +BAUDOIN l Boombekelaan 3 l B 2660 Hoboken l T (03) 829 27 34 l info@eriks.be

Nadere informatie

Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers

Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers Contact persoon: Thera Splinter: 020 6445160 team@webfysio.nl Contact persoon: Joost Nagelmaeker: 0642115336

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

JOEP. Handleiding - hulpverlener

JOEP. Handleiding - hulpverlener JOEP. Handleiding - hulpverlener Versie 1.0 Oktober 2016 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder

Nadere informatie

Handleiding online orders

Handleiding online orders Handleiding online orders Versie 2.0 11-09-2011 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1 Gebruikersnaam...3 1.2 Wachtwoord...3 1.3 Ik heb nog geen account...3 1.4 Inloggegevens vergeten...4 1.5 Openingstijden online...4

Nadere informatie

TOPDESK Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

TOPDESK Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op TOPDESK Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 11-12-2017 Table of Contents TOPdesk... 3 Inloggen... 4 Het gebruik van TOPdesk... 8 TOPdesk Pagina 3 / 12 Inloggen Om gebruik te kunnen maken van TOPdesk,

Nadere informatie

Betalen. ideal Dashboard. Doel

Betalen. ideal Dashboard. Doel Betalen ideal Dashboard Beursplein 1 Postbus 1 8900 AA Leeuwarden T (058) 299 55 99 F (058) 299 45 91 www.frieslandbank.nl Statutair gevestigd te Leeuwarden Handelsregister 01002411 Doel In dit document

Nadere informatie

Per gemeente of samenwerkingsverband zijn via de decentrale beheermodule aanpassingen mogelijk op de volgende punten:

Per gemeente of samenwerkingsverband zijn via de decentrale beheermodule aanpassingen mogelijk op de volgende punten: Handleiding Decentrale Beheermodule aanvraag bijstand Inleiding De Decentrale Beheermodule aanvraag bijstand is bedoeld om gemeenten in staat te stellen de inhoud en het procesverloop van de digitale aanvraag

Nadere informatie

Handleiding OpenCart - MoneyBird

Handleiding OpenCart - MoneyBird Handleiding OpenCart - MoneyBird www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van OpenCart naar MoneyBird. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in OpenCart automatisch

Nadere informatie

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Handleiding SNF locatieregister (versie 05-2019) Inhoudsopgave Toelichting locatieregister... 2 Wie maakt gebruik van het locatieregister?... 2 Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Wat is de link naar het

Nadere informatie

Privacyverklaring. Privacy beleid Houserenting4all. Gebruik van persoonsgegevens. Telefonisch Houserenting4all.

Privacyverklaring. Privacy beleid Houserenting4all. Gebruik van persoonsgegevens. Telefonisch Houserenting4all. Privacyverklaring In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden je aan deze verklaring zorgvuldig te lezen. Privacy beleid Houserenting4all

Nadere informatie

Handleiding MijnEigenDossier

Handleiding MijnEigenDossier Handleiding MijnEigenDossier Inleiding Voor organisaties met vrijwilligersvacatures Het Vrijwilligerspunt ondersteunt organisatie in het vinden en behouden van vrijwilligers. Belangrijke service van de

Nadere informatie

Drie mogelijkheden voor gebruik Omgevingsloket online

Drie mogelijkheden voor gebruik Omgevingsloket online Drie mogelijkheden voor gebruik Omgevingsloket online Werken met Omgevingsloket online Het bevoegd gezag is verplicht om digitale vergunningaanvragen te kunnen ontvangen. Hiervoor is landelijk het Omgevingsloket

Nadere informatie

Inwoners en ambtenaren tevreden met de e van e- Gemeente Nieuwegein

Inwoners en ambtenaren tevreden met de e van e- Gemeente Nieuwegein Inwoners en ambtenaren tevreden met de e van e- Gemeente Nieuwegein Toen de Gemeente Nieuwegein besloot om samen met Alphen a/d Rijn, Delft, Ede en Zoetermeer een gezamenlijke aanbesteding uit te schrijven

Nadere informatie

SmartInstant Overheid

SmartInstant Overheid SmartInstant Overheid De bezoeker van een gemeentelijke site wil informatie snel, eenvoudig, op maat en in samenhang vinden. Vanuit de one-stop-shop gedachte moeten gemeenten niet alleen eigen informatie,

Nadere informatie

Handleiding beheeromgeving Le Credit Sportif

Handleiding beheeromgeving Le Credit Sportif Handleiding beheeromgeving Le Credit Sportif v 0..2.5 Inhoudsopgave:. Inloggen...3 2. Persoonlijk...4 2.. Persoonlijk - Gebruikersgegevens...4 2.2. Persoonlijk - Rekeningen...5 2.2.. Persoonlijk - Rekeningen

Nadere informatie

September 2014 Versie 5.0

September 2014 Versie 5.0 September 2014 Versie 5.0 Inhoudsopgave Welkom bij het subsidieportaal van Agentschap SZW... 3 Account aanmaken en inloggen... 3 Home pagina... 5 Mijn gegevens... 6 Mijn gegevens aanpassen... 7 Gebruikersnaam

Nadere informatie

Functioneel ontwerp. Omgevingsloket online. Koppeling met GBA

Functioneel ontwerp. Omgevingsloket online. Koppeling met GBA Functioneel ontwerp Omgevingsloket online Koppeling met GBA Februari 2018 Release 2.13.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Identificatie 3 1.2 Randvoorwaarden, uitgangspunten en referenties 3 1.3 Revisiehistorie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT Gilde-BT Versie 2.1 Datum 16-07-2015 Inhoud Inleiding...2 Registeren...3 Beheren van uw accountgegevens...5 Algemene documenten uploaden...6 Het cursusaanbod...7

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs

Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs Zaken Klantcontacten Zoeken Antwoord Registraties Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs Zaakgericht Werken is binnen overheidsorganisaties al een bekend begrip. Vrijwel alle werkprocessen worden

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Privacy Statement A-BI

Privacy Statement A-BI Privacy Statement A-BI Vanuit de service van een dierenprofessional (hierna: Afnemer) bent u Eindgebruiker van de Website en Applicatie van A-BI (hierna: Eindgebruiker). A-BI verzamelt via haar Website

Nadere informatie

Handleiding E-View Aanvullende module voor Business Partners

Handleiding E-View Aanvullende module voor Business Partners Handleiding E-View Aanvullende module voor Business Partners Januari 2015 Versie 3.0 Inhoud 1. Gebruik maken van E-view... 4 1.1 Gebruikersaccount activeren... 4 1.2 Inloggen op E-view... 5 2. Home...

Nadere informatie

ELEKTRONISCHE HANDTEKENINGEN IN CLIENT ONLINE

ELEKTRONISCHE HANDTEKENINGEN IN CLIENT ONLINE ELEKTRONISCHE HANDTEKENINGEN IN CLIENT ONLINE Auteur Gerard Huis in 't Veld Datum 10 februari 2017 Versie 1.0 1 Inleiding Dit document biedt een toelichting op de elektronische handtekening die wordt geleverd

Nadere informatie

Bestellen via website http://www.doggyding.nl

Bestellen via website http://www.doggyding.nl Bestellen via website http://www.doggyding.nl U dient altijd een account te hebben om uw bestelling te doen. Op die manier weten wij ook waar we alle spullen naartoe moeten sturen. Wij hebben uw zogenaamde

Nadere informatie

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL SCHOUW INFORMATISERING B.V. 11-10-2018 HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL Schouw Informatisering B.V. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: ROB-EF (ROB-Elektronisch Factureren) Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 Technische informatie... 3 Instellingen... 4 Werkwijze... 6 Waar moet

Nadere informatie

Onderwerp: Doorontwikkeling gemeentelijke dienstverlening en het kwaliteitshandvest

Onderwerp: Doorontwikkeling gemeentelijke dienstverlening en het kwaliteitshandvest Gemeenteraad Ridderkerk ambtenaar : Mw. M.J.I. Rietdijk uw brief d.d. : doorkiesnr : 0180 451 396 uw kenmerk : fax : ons kenmerk : RU11/06829 email : info@ridderkerk.nl bijlage(n) : Ridderkerk, 5 oktober

Nadere informatie

Instructie online bestellen Aanvraagformulieren & afnamematerialen

Instructie online bestellen Aanvraagformulieren & afnamematerialen Instructie online bestellen Aanvraagformulieren & afnamematerialen maart 2015 Mississippidreef 83 Postbus 9300 3506 GH Utrecht T 030 236 11 36 F 030 236 11 72 saltro@saltro.nl www.saltro.nl ING Bank 68

Nadere informatie

VOLVO-WERKKLEDING, BESTELLEN VIA WEBPORTAL

VOLVO-WERKKLEDING, BESTELLEN VIA WEBPORTAL VOLVO-WERKKLEDING, BESTELLEN VIA WEBPORTAL HOE BESTELT U Voor u gaat bestellen... pagina 2 6 Een bestelling aanmaken... pagina 7 22 2015-02-18 VOOR U GAAT BESTELLEN Deze webgebaseerde besteloplossing is

Nadere informatie

Handleiding SEOshop - Yuki

Handleiding SEOshop - Yuki Handleiding SEOshop - Yuki www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van SEOshop naar Yuki. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in SEOshop automatisch een factuur

Nadere informatie

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 1.3 Inloggen met pincode op mobiele app... 4 2. Berichtenservice... 5 3. Bedrijfsmonitor...

Nadere informatie

KlantVenster. Klantgericht werken met KlantVenster LAAT ICT VOOR U WERKEN! Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen

KlantVenster. Klantgericht werken met KlantVenster LAAT ICT VOOR U WERKEN! Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen KlantVenster Klantgericht werken met KlantVenster Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen Een modulair opgebouwde oplossing, die de basis vormt voor online dienstverlening

Nadere informatie

Cash Connect - UBL. Interesse of wilt u meer informatie? Neem contact op met Cash Software:

Cash Connect - UBL. Interesse of wilt u meer informatie? Neem contact op met Cash Software: Inleiding Vanaf versie B08 zijn steeds meer functies in CASH volautomatisch geworden. Dat wil zeggen, dat handelingen volledig automatisch worden uitgevoerd, dus zonder uw tussenkomst. U geeft eenmalig

Nadere informatie

Je opent eerst de aanvraag. Om een kandidaat voor te stellen klik je vervolgens op kandidaat aanbieden.

Je opent eerst de aanvraag. Om een kandidaat voor te stellen klik je vervolgens op kandidaat aanbieden. HANDLEIDING INHUURDESK ZIGGO Hoe kan ik inloggen? De Inhuurdesk Ziggo is bereikbaar via de volgende internetpagina: http://inhuurdeskziggo.nl. Hier kan je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Nadere informatie

Handleiding voor gebruikers

Handleiding voor gebruikers December 2015 Postbus 19196 3001 BD Rotterdam Bezoekadres Kruisplein 25 3014 DB Rotterdam T 010-2066556 F 010 2130384 info@kennisid.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Wat is... 1 1.2 Vragen over...

Nadere informatie

Ford of Europe Special Service Tools & Equipment

Ford of Europe Special Service Tools & Equipment Ford of Europe Special Service Tools & Equipment Webshop Snelstartgids www.fordspecialtools.com 1 Inhoud Voorkeuren selecteren Pagina 3 Gebruikersregistratie & Login Pagina 4-6 Producten zoeken Pagina

Nadere informatie