Publiceren Publiceren betekent dat u informatie over de vergunningen op uw eigen website openbaar maakt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Publiceren Publiceren betekent dat u informatie over de vergunningen op uw eigen website openbaar maakt."

Transcriptie

1 Inleiding Het project Vergunningen op Internet van ICTU biedt een standaard voor het publiceren en uitwisselen van vergunningeninformatie. Deze standaard heet het Internet Publicatie Model (IPM). Het IPM zorgt voor de publicatie van uw vergunningen naar een centrale voorziening bij de ICTU. Hierdoor worden alle verleende vergunningen via internet doorzoekbaar via één centrale zoekmachine op Het publiceren van overheidsinformatie op internet draagt alleen bij aan een transparante overheid, als alle betrokkenen (of belanghebbenden) de informatie ook daadwerkelijk kunnen raadplegen. Wanneer ieder bevoegd gezag (ministerie, gemeente en provincie) conform het IPM publiceert, kan voor gebruikers (betrokkenen, burgers en ondernemers) inzichtelijk worden gemaakt welke vergunningen er in de woonomgeving zijn afgegeven. Ongeacht welk bevoegd gezag de vergunning heeft afgegeven. Zo worden alle vergunningen uniform gepubliceerd en zijn ze goed vindbaar en uitwisselbaar. Uw gemeente heeft het pakket Squit XO van Roxit afgenomen voor de registratie en afhandeling van uw vergunningsaanvragen. Om de publicatie van vergunningeninformatie op de website mogelijk te maken, heeft SIM een koppeling gemaakt met deze applicatie. Vergunningeninformatie Naast de publicatie van vergunningeninformatie op de website is het ook mogelijk om deze informatie bij Overheid.nl aan te bieden. Hiervoor is een IPM beschikbaar die vergelijkbaar is met bekendmakingen. Het beschikbaar stellen van vergunningeninformatie gaat op twee manieren: Zowel door het ontsluiten van vergunningeninformatie als door het publiceren hiervan. Ontsluiten Ontsluiten zorgt ervoor dat vergunningeninformatie volgens het IPM van het overheidsprogramma e-overheid voor burgers wordt opgemaakt. U legt hiertoe specifieke kenmerken van deze informatie vast volgens het specifieke model. De informatie wordt hiermee uitwisselbaar en landelijk doorzoekbaar. De gepubliceerde vergunningen worden, naast de publicatie op de website, ook door middel van XML harvesting, door de ICTU opgehaald en gepubliceerd op de zoekmachine van Overheid.nl. Publiceren Publiceren betekent dat u informatie over de vergunningen op uw eigen website openbaar maakt. Met de aansluiting van de applicatie Vergunningen worden uw burgers in staat gesteld vanaf de website alle openbare vergunningendossiers van de gemeente in te zien en te zoeken in alle vergunningeninformatie. De applicatie biedt de volgende mogelijkheden: Overzicht van alle openbare vergunningenaanvragen (per categorie) Overzicht van alle openbare vergunningenaanvragen op een kaart (Google maps) Zoeken binnen de vergunningenapplicatie (middels de centrale zoekfunctionaliteit van SIM) Logboek van de imports vanuit het vergunningensysteem (in het CMS van SIM) Logboek van de exports naar Overheid.nl (in het CMS van SIM).

2 Inhoudsopgave A Instellingen beheer 3 A.1 Publicatiewijze Vergunningen 3 A.2 Zoekmachine activeren of uitbreiden 4 B Gebruik Minisite 7 B.1 Publiceren van vergunningen 3 B.2 Vormgeven van de template 4 (Let op! Hoofdstuk B is niet van toepassing voor bestaande SIMsite gebruikers)

3 A Instellingen beheer In het Beheer is het mogelijk om een pagina aan te maken en de publicatiewijze Vergunningen te koppelen. Zodra deze publicatiewijze is gekoppeld kunt u de bijbehorende publicatie-instellingen wijzigen, zodat de pagina met de module Vergunningen de juiste informatie zal tonen. Het google maps kaartje wordt automatisch getoond op het overzichts- en detailpagina, zodra dat wordt ingesteld bij de publicatieinstellingen. De projectleider van SIM heeft hiervoor een Google API aangemaakt. A.1 Publicatiewijze Vergunningen Om een pagina aan te maken en de publicatiewijze Vergunningen te koppelen voert u de volgende handeling uit: In het Beheer gaat u naar het medium waar de pagina op terecht moet komen, bijvoorbeeld medium Internet. Dan heeft u aan de rechterkant een categorie Beheer Internet staan. Hier heeft u de mogelijkheid om via Pagina s een Pagina aan te maken. Hiervoor vult u de volgende velden in: - Pagina titel - Pagina vrijgeven? Ja of Nee - Onderdeel van: (U kunt de pagina onderdeel maken van een bestaande hoofdpagina, zodat de pagina een subpagina wordt of de pagina als hoofdpagina aanmaken) - Selecteer de soort module: Internet - Modulenaam: Hier geeft u deze module een naam, waar de vergunningeninformatie in wordt opgeslagen. - Publicatiewijze: Vergunningen Na het opslaan middels het diskette icoontje verschijnt de pagina aan de linkerzijde in het menu van het medium en kunt u de pagina openen. Zodra de pagina is geopend

4 kunnen de pagina-instellingen bewerkt worden, zodat de publicatie van de vergunningen de gewenste vorm krijgt. De volgende instellingen kunnen bewerkt worden: - Rubrieken: Ja of Nee (De vergunningen kunnen gepubliceerd worden middels een onderverdeling in rubrieken. Bijv. Aanlegvergunningen / Bouwvergunningen etc.). - Vergunningen Rubrieken: Deze koppelbox komt naar voren wanneer gebruik wordt gemaakt van de optie rubrieken. De rubrieken komen overeen met de rubrieken, die door ICTU worden gepubliceerd op Overheid.nl. Deze rubrieken zijn ook afgestemd met de rubrieken, die in Squit XO staan (LET OP! De rubrieken komen pas tevoorschijn na een eerste synchronisatie van de vergunningen). - Aantal kolommen: Hier kan worden aangegeven in hoeveel kolommen de rubrieken gepubliceerd worden. - Sorteervolgorde: Oplopend of Aflopend - Vergunning onderdelen: Hier kunt u aangeven welke informatie binnen een vergunning getoond moet worden. Na het invoeren van de juiste instellingen moet de pagina weer worden opgeslagen

5 A.2 Zoekmachine uitbreiden Bestaande gebruikers van SIMsite kunnen de zoekmachine uitbreiden door een nieuwe zoekcollectie aan te maken binnen Beheer > Lijsten > Zoekcollecties. De zoekcollectie Vergunningen moet vervolgens gekoppeld worden aan de pagina waaraan de publicatiewijze Zoeken gekoppeld is. Vanaf dat moment is het voor de bezoeker mogelijk om ook te zoeken binnen de Vergunningen uit Squit XO (LET OP! de vergunningen worden niet gevonden als er geen zoekcollectie vergunningen is aangemaakt). Nieuwe gebruikers van SIMsite zullen een extra pagina moeten aanmaken, waaraan de publicatiewijze Zoeken (geavanceerd) moet worden gekoppeld. De pagina maakt u aan op eenzelfde manier als beschreven is in A.1.

6 Nadat de zoekcollectie is aangemaakt kan deze gekoppeld worden aan een pagina met publicatiewijze Zoeken (geavanceerd) middels de publicatie-instellingen. Na het opslaan zijn de vergunningen vindbaar via het zoeken venster op de website.

7 Zodra de pagina vergunningen is ingesteld worden de vergunningen gepubliceerd zoals in onderstaand voorbeeld.

8 B Gebruik minisite Nieuwe gebruikers van SIMsite 3, die alleen gebruik maken van de module Squit XO_Vergunningen, krijgen een zogenaamde minisite. Dit is een standaard template, waarop de Vergunningen uit Squit XO worden gepubliceerd. De template ziet er als volgt uit: HOME

9 DETAIL B.1 Publiceren van vergunningen De minisite is voor nieuwe gebruikers te benaderen middels de URL Indien gewenst kan deze URL gewijzigd worden. Hiervoor dient de gebruiker zelf een subdomein aan te laten maken, die bij SIM bekend gemaakt moet worden. SIM zal er dan voor zorgen dat de template gekoppeld wordt aan de specifieke URL. Om in het beheer van de minisite te werken dient ingelogd te worden middels de URL Indien er gebruik wordt gemaakt van een specifieke URL dan zal /beheer achter de URL de toegang zijn. Gebruikers van een minisite zullen de Vergunningen willen publiceren op hun bestaande internet. Dit is mogelijk door een link op het internet te maken die verwijst naar de URL van de minisite. De gebruiker van de minisite heeft de mogelijkheid om de minisite aan te passen aan de eigen huisstijl. In het Beheer is het mogelijk om een tweetal kleurcodes in te voeren en om het logo van de gemeente te uploaden. Hiermee wordt de template herkenbaar gekoppeld aan de huisstijl van de gemeente. In hoofdstuk B.2 leest u hier meer over.

10 Om de pagina vergunningen op te zetten en te configureren zullen de stappen in hoofdstuk A uitgevoerd moeten worden. Let op dat ook de zoeken pagina wordt aangemaakt, zodat de vergunningen vindbaar zullen zijn via de zoekmachine. Omdat de minisite een standalone template is zijn er wat extra mogelijkheden om de gebruiker van meer informatie te voorzien. De volgende onderdelen kunnen via het beheer ingevoerd of gewijzigd worden: - Introductietekst - Snelmenu pagina s in de footer (bijv. Home / proclaimer / faq / etc.) Het invoeren van de introductietekst dient te gebeuren op de eigen aangemaakte pagina Vergunningen die te benaderen is via het menu aan de linkerzijde. Vervolgens kunt u in de tekst editor een tekst invoeren. Ook kunt u snelmenu pagina s aanmaken die onderaan de template getoond zullen worden. Denk hierbij aan pagina s als een proclaimer en/of faq. Deze snelmenu pagina s dienen aangemaakt te worden via pagina s` in het beheer van het medium. Bij het aanmaken van de pagina moet aangegeven worden dat de pagina deel uit maakt van het snelmenu.

11 B.2 Vormgeven van de template Tijdens de implementatie krijgt u van SIM een vaste template met grijswaarden voor het publiceren van de vergunningen. Deze template kan tot op kleurniveau gewijzigd worden naar eigen inzicht via het Beheersysteem om zo aan te sluiten op de huisstijl van de gemeente. In het beheer is het mogelijk om twee kleurcodes in te voeren en om een logo te uploaden. Dit is mogelijk via de Homepage, die te bewerken is via Beheer Internet > Home. Let op dat u een # plaatst voor het kleurnummer.

12

Handleiding SIMfaq versie 1.0

Handleiding SIMfaq versie 1.0 Handleiding versie 1.0 SIMfaq Beste SIMsite gebruiker, Allereerst willen wij u melden dat wij er trots op zijn dat u gekozen heeft voor SIM als partner voor uw gemeentelijke front office. U bevindt zich

Nadere informatie

Handleiding MijnGemeente-app

Handleiding MijnGemeente-app Handleiding MijnGemeente-app Omschrijving Handleiding MijnGemeente-app Auteur SIMgroep Datum 01-05-2013 Versienummer 0.2 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 1.1. MIJNGEMEENTE APP... 3 1.2.

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Stappenplan publiceren van zakelijke mededeling in de Staatscourant via de GVOP applicatie

Stappenplan publiceren van zakelijke mededeling in de Staatscourant via de GVOP applicatie Stappenplan publiceren van zakelijke mededeling in de Staatscourant via de GVOP applicatie Versie: 0.1 Wijzigingsbeheer Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 27-5-2015 Initiële versie Pieter Lammers

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

Handleiding Verkoopmodule Verkoper 11-5-2010 WOSI

Handleiding Verkoopmodule Verkoper 11-5-2010 WOSI Handleiding Verkoopmodule Verkoper 11-5-2010 WOSI Inhoud Algemeen... 4 Hoofdpagina... 5 Verkoop... 7 Verkoop overzicht...7 VHE s... 8 VHE s... 8 Klanten... 9 Klanten... 9 Nieuwe Klant... 10 Geïnteresseerden...11

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Veiling

Handleiding Site to Edit Module Veiling THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Veiling

Nadere informatie

Handleiding bijlage: KALENDER. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1

Handleiding bijlage: KALENDER. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Handleiding bijlage: KALENDER digital4u.nl effectief op internet www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Introductie Kalender Uw website maakt gebruik van een Kalender module. In deze

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd.

Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd. Handleiding: Aanmaken toernooi website Hantei I. Inleiding Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd.

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

In deze versie van de instructies zijn voor alsnog alleen de functies beschreven van de module WT-Content.

In deze versie van de instructies zijn voor alsnog alleen de functies beschreven van de module WT-Content. De belangrijkste applicatie van WappTools is Contentbeheer. Dit is een CMS. CMS staat voor Content Management Systeem. Hiermee kunt u de content van uw website eenvoudig beheren. Onder content wordt verstaan

Nadere informatie

2 Pagina s binnen TYPO3

2 Pagina s binnen TYPO3 2 Pagina s binnen TYPO3 Als u links onder de module Web klikt op de submodule Pagina krijgt u aan de rechterzijde het volgende scherm: Afbeelding 2.2 (frontend) Afbeelding 2.1 (backend) De gele, blauwe

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Handleiding IZEE CMS. Dit is de handleiding voor IZEECMS

Handleiding IZEE CMS. Dit is de handleiding voor IZEECMS Handleiding IZEE CMS Dit is de handleiding voor IZEECMS Inhoudsopgave Inleiding... 4 Laatste update... 4 Voor wie is deze handleiding... 4 Vaste pagina s op de website... 4 Onduidelijkheden... 4 Voor het

Nadere informatie

1. Pagina s. Verwijder pagina: hiermee kun u een pagina van uw website verwijderen. Bewerk pagina: hiermee kunt u de pagina bewerken.

1. Pagina s. Verwijder pagina: hiermee kun u een pagina van uw website verwijderen. Bewerk pagina: hiermee kunt u de pagina bewerken. 1. Pagina s Wanneer u in het menu op Pagina s klikt, zult u een overzicht zien van de pagina s op uw website. Pagina s kan u toevoegen, verwijderen en bewerken. Ook kunt u ervoor zorgen dat uw pagina s

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

SIMsite. SIMsite, full service web content management. digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMsite. SIMsite, full service web content management. digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMsite SIMsite, full service web content management digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMsite SIMsite 2 Een kwalitatief hoogstaande webportal, die op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier

Nadere informatie

handleiding stip website

handleiding stip website handleiding stip website Ontwerp en realisatie website Ontwerpgroep Lale www.lale.n Inhoud - Inloggen CMS - Overzicht Dashbord en toegang tot andere Stip websites - Overzicht Homepage 4- Plaatsen en bewerken

Nadere informatie

Toevoegen en beheren van eigen documenten

Toevoegen en beheren van eigen documenten Gebruikershandleiding voor de apotheek Toevoegen en beheren van eigen documenten Gebruikersvragen bij voorkeur via e-mail: ui-online@healthbase.nl Mogelijkheden voor eigen documenten via UI-online Als

Nadere informatie

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo Inhoud Voordat u begint...3 In dit document...3 Boom...3 Instellingen...4 Tenaamstelling... 4 Adres... 4 Contactgegevens...

Nadere informatie

Beste SIMbri gebruiker,

Beste SIMbri gebruiker, Leeswijzer Beste SIMbri gebruiker, U kent SIM. U bent gebruiker van SIMsite. SIMsite is uw Content Management Systeem waarmee u de publieke website(s) van uw gemeente beheerd. Met de extra toolkit SIMbri

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

A SIMsubsites algemeen A-1. B Beheren van subsites B-1

A SIMsubsites algemeen A-1. B Beheren van subsites B-1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave A SIMsubsites algemeen A-1 A.1 Over SIMsite A-1 A.2 Technische specificaties A-1 B B-1 B.1 Aanmaken van subsites B-1 B.2 Autoriseren van subsites B-4 Algemeen A SIMsubsites

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

CMS Manual Pebble Media

CMS Manual Pebble Media CMS Manual Pebble Media Inhoudstafel 1 introductie... 3 2 modules... 4 2.1 beheer van pagina s... 4 2.2 beheer van media... 7 2.3 beheer van nieuwsberichten... 8 2.4 beheer van merken... 9 3 instellingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Release nieuwe versie 1.9.3

Release nieuwe versie 1.9.3 Release nieuwe versie 1.9.3 November 2013 www.siteop.mobi www.siteop.mobi - Kingsfordweg 151-1043 GR Amsterdam Tel: 085 40 123 92 - support.siteop.mob Release Versie Item Versie Datum SiteOpMobi Platform

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

In de meeste CMS systemen wordt hier een stuk tekst mee aangeduid. Je kunt het, het best vergelijken met een nieuws artikel.

In de meeste CMS systemen wordt hier een stuk tekst mee aangeduid. Je kunt het, het best vergelijken met een nieuws artikel. CMS PvdA Algemene informatie Inlogpagina: https://gr2010.pvda.nl Preview De preview pagina kan worden gebruikt om nog niet gepubliceerde artikelen te bekijken. Het is erg aan handig om deze preview te

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 Zelf pagina's bewerken met het Content Management Systeem Met het Content Management Systeem (CMS) heeft u

Nadere informatie

A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 B SIMSTAT - BEHEER B-1

A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 B SIMSTAT - BEHEER B-1 A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 A.1 OVER SIMSITE A-1 A.2 TECHNISCHE SPECIFICATIES A-1 A.3 AAN DE SLAG A-2 B SIMSTAT - BEHEER B-1 B.1 AUTORISATIE B-1 B.2 ALGEMEEN B-1 B.2.1 HUIDIGE SITUATIE B-1 B.2.2 DAGELIJKS

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

Introductiehandleiding Website Dussense Boys

Introductiehandleiding Website Dussense Boys Introductiehandleiding Website Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 3 Uitloggen

Nadere informatie

Handleiding indesteeg.nl

Handleiding indesteeg.nl Handleiding indesteeg.nl Deze korte handleiding beschrijft hoe u artikelen of kalender items toe kan voegen aan de website. 1) Registreren Het is noodzakelijk om allereerst te registreren om een gebruikersaccount

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie... 2 Content... 3 Contactgegevens... 4 Call-to-action... 4 Kalender...

Nadere informatie

Handleiding bij het Content Management Systeem

Handleiding bij het Content Management Systeem Handleiding bij het Content Management Systeem 1. Content Managent System startvenster 2. Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? 3. Hoe maak ik een hoofdmenu-item aan? 4. Hoe koppel ik tekst aan een hoofdmenu-item?

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Umbraco Gebruikershandleiding

Umbraco Gebruikershandleiding Umbraco Gebruikershandleiding Aan de slag gaan met Umbraco 1.1 Aanmelden Umbraco is een web publishing systeem dat gemakkelijk te gebruiken is door de gebruikers en heeft geen hoge hard- en software vereisten.

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

Activiteiten & Evenementen

Activiteiten & Evenementen v.1.12 Verenigingenweb Handleiding Activiteiten & Evenementen Hoe te gebruiken met voorbeelden Inhoud Activiteiten...3 Voorbeeld 1: Activiteit zonder inschrijving...3... 3 Voorbeeld 2: Activiteit met besloten

Nadere informatie

Groepspagina s bijhouden door teamleden

Groepspagina s bijhouden door teamleden Groepspagina s bijhouden door teamleden Voordat je gaat beginnen! Installeer Google Chrome op je PC. Vraag voor de installatie op je PC indien nodig informatie bij je ICT coördinator. Gebruik wanneer je

Nadere informatie

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Augustus 2012 Inleiding De website van voetbalvereniging Lemelerveld draait op het content managementsysteem (CMS)

Nadere informatie

WebHare Professional en Enterprise

WebHare Professional en Enterprise WebHare Professional en Enterprise Publicatie module Site inrichting handleiding Datum 19 november 2002 Aantal pagina s: 31 Versie: 2.01 Doelgroep Sysops Gebruikers met site aanmaak rechten Gebruikers

Nadere informatie

Studieobjecten bewerken Marnix academie. Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015

Studieobjecten bewerken Marnix academie. Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015 Studieobjecten bewerken 2015 2016 Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015 Vragen / opmerkingen mail mailto:h.zuidervaart@hsmarnix.nl Marnix academie Inhoudsopgave Inhoud Over de studieobjecten... 1 Studieobjecten

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Inloggen... 3 Een vacature aanmaken... 4 Vacaturegegevens invullen... 5 Vacature opslaan... 7 Een vacature aanpassen of verwijderen... 8 Een sjabloon voor

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Projecten & Objectenmodule

Projecten & Objectenmodule Projecten & Objectenmodule De Projecten & Objecten module is speciaal ontwikkeld voor o.a. makelaars, projectontwikkelaars en bouwbedrijven. Deze module geeft u de mogelijkheid projecten en objecten te

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Kaart

Handleiding Site to Edit Module Kaart THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Kaart Aanvulling

Nadere informatie

Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen

Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen OneDrive, Word Online, Word Stap 1. Open je OneDrive. Maak een nieuwe map aan met de naam Tijdelijk. (Klik op Nieuw, klik op Map). Stap

Nadere informatie

Uw eigen vragen maakt u eenmaal aan en kunt u gebruiken bij elke inspectie.

Uw eigen vragen maakt u eenmaal aan en kunt u gebruiken bij elke inspectie. Vanaf deze versie is het mogelijk uw inspectie uit te breiden met eigen vragen, uw eigen vragen kunt u koppelen aan bijvoorbeeld de vloeren, daken, gevels of installaties. Uw eigen vragen maakt u eenmaal

Nadere informatie

http://demo.webflat.nl/

http://demo.webflat.nl/ Webflat Handleiding Bedankt voor het kiezen van Webflat. Ter referentie van alle functionaliteit zal er worden verwezen naar: http://demo.webflat.nl/ Op deze demo website staan alle mogelijkheden van het

Nadere informatie

Billing Tool. Handleiding

Billing Tool. Handleiding Billing Tool Handleiding Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Werkwijze voor de gebruiker:... 4 1.1 Inzien van facturen... 5 1.1.1 Inzien van het factuurdossier... 5 1.2 Aanmaken van facturen... 6 3. Werkwijze

Nadere informatie

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Welkom!... 2 Inloggen... 3 Organisatiegegevens aanpassen... 4 Een vacature aanmaken... 4 Vacaturegegevens invullen... 5 Vacature opslaan... 7 Een vacature

Nadere informatie

1.9.4 Release Overzicht

1.9.4 Release Overzicht 1.9.4 Release Overzicht December 2013 www.siteop.mobi Release datum 9 december 2013, tussen 7 en 10:00 uur GMT Inhoudsoverzicht Nieuw... 3 Optie om website logo/afbeelding carousel op subpagina's... 3

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Biografiepagina. Biografiepagina maken Via het menu kan de optie Biografie toevoegen worden gekozen: Na het

Biografiepagina. Biografiepagina maken Via het menu kan de optie Biografie toevoegen worden gekozen: Na het Biografiepagina Op MijnStadMijnDorp is het mogelijk om van een persoon een biografiepagina te maken. Deze biografiepagina is te koppelen aan een verhaal. Of als suggestie toe te voegen aan de andere inhoudstypen.

Nadere informatie

CMS /Manager Snelstarter

CMS /Manager Snelstarter CMS /Manager Snelstarter Handleiding voor het CMS / Manager Version 1.2 Date Mei. 2013 Author Intermix Intermix Management B.V. www.intermix.nl Intermix.nl/linkedin Rijnstraat 323 Twitter.com/intermixnl

Nadere informatie

Documentatie Demosite

Documentatie Demosite Documentatie Demosite (demo.anchormen.nl) Datum aanmaak 3-1-2012 Auteurs Wesley van Wermeskerken Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Paginabeheer... 3 2.1 Pagina-inhoud beheren... 4 2.2 Speciale content...

Nadere informatie

Handleiding Online dossier beheerportaal

Handleiding Online dossier beheerportaal 1 HANDLEIDING ONLINE DOSSIER BEHEER U gaat gebruik maken van het verzenden van documenten aan uw cliënten via Online dossier (DP) van Van Brug Software. U kunt via de software van Van Brug Software (Codex

Nadere informatie

CMS Handleiding. Opgesteld door

CMS Handleiding. Opgesteld door CMS Handleiding Opgesteld door Alleen beschikbaar voor klanten v1.2 24-01-2008 Index 1. Inloggen... 3 2. De CMS Omgeving... 5 NAVIGATIE... 5 MENU... 6 CONTENT... 6 3. Content Wijzigen... 7 DE WERKBALK...

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren...

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren... Handleiding OSO 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 3 3. Stap 1: Functie aanvragen... 4 4. Stap 2: Certificaat installeren... 5 5. Stap 3: URL registreren... 6 6. Overstapdossier klaarzetten

Nadere informatie

Stap 2 Je template invullen

Stap 2 Je template invullen Stap 2 Je template invullen Allereerst in stap 2 gaan we onze template ophalen. Die staat op www.alphamegahosting.com/516, ook de uitleg is daar te vinden. Je kunt hem vanaf daar downloaden en op je bureaublad

Nadere informatie

Uitleg bij videocursus hoofdstuk 5

Uitleg bij videocursus hoofdstuk 5 Uitleg bij videocursus hoofdstuk 5 Les 5.1 Menu We gaan eerst de titel van het hoofdmenu aanpassen. Ga naar extensies. Kies voor modulebeheer. Zet het vinkje toon titel op Ja om de titel weer te geven.

Nadere informatie

Uitleg registratie voor: Pakket Large

Uitleg registratie voor: Pakket Large Uitleg registratie voor: Pakket Large Ter ondersteuning treft u hierbij een uitleg aan van de registratie. Het proces wordt stap voor stap uitgelegd met ter verduidelijking veel afbeeldingen van de betreffende

Nadere informatie

Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress

Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress Vooraf Niet elk vaklokaal is met de huidige opzet en vormgeving geschikt om die zonder al teveel extra werk om te zetten in het format van WordPress. Vooral

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Partijen in een dossier

Partijen in een dossier Partijen in een dossier Een partij vertegenwoordigt een persoon (relatie) die rechtstreeks betrokken is bij het dossier en daarin een speciale rol vervult, zoals een cliënt, een tegenpartij, een notaris,

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie