Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet"

Transcriptie

1 Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar of Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur 1). Vul hier uw inloggegevens in. Nu komt u op de achterkant van de website terecht, in het algemene moduleoverzicht (figuur 2). Figuur 1 Pagina s toevoegen Figuur 2 Klik op het icoon Onderhoud (Figuur 3) om pagina s toe te voegen. Deze pagina s bepalen tevens het menu van uw website. Klik met de rechtermuisknop op de map Home (Figuur 4) om te starten met het maken van een menustructuur, bestaande uit hoofdmappen en submappen. Figuur 4 Figuur 3 In het menu dat verschijnt als u rechts klikt kiest u voor Pagina toevoegen (Figuur 5). Er volgt een nieuw scherm waar u de titel van de pagina kunt ingeven, dit wordt tevens de titel van het menu item (Figuur 6). Klik op Toevoegen. Let op! U kunt een map aanmaken door aan een bestaande pagina een nieuwe pagina toe te voegen zoals hierboven beschreven is. Figuur 6 Figuur 5

2 Pagina Opmaken Om een pagina op te maken klikt u met de linker muisknop op de reeds aangemaakte pagina. Bovenaan ziet u Onderhoud paginanaam staan (Figuur 7). U kunt in het tekstveld tekst typen, deze tekst bewerken (vetgedrukt, cursief, groter maken, ander lettertype geven, etc.), foto s, flash-filmpjes, tabellen, smileys, lijnen enz. toevoegen en bijvoorbeeld linkjes maken. In deze gids worden enkele van deze mogelijkheden beschreven. Figuur 7 Afbeelding toevoegen Om een afbeelding te kunnen plaatsen dient u deze eerst te uploaden. Dit kan op 2 manieren: 1. Via de Afbeeldingenmodule in de module Onderhoud 2. Via de knop Afbeelding invoegen (Figuur 8) in de editor binnen een tekstpagina Figuur 8 1. Een afbeelding invoegen via de afbeeldingenmodule U klikt op de knop Afbeeldingen, deze bevindt zich in de onderhoudsmodule. Vervolgens komt u terecht in de afbeeldingenmodule: U kunt met de rechtermuisknop mappen aanmaken om zo een duidelijke structuur te genereren.

3 Vervolgens klikt u de map aan waar de nieuwe afbeeldingen in mogen komen en klikt u op de knop Afbeeldingen toevoegen U kunt nu allereerst aangeven of de foto s direct verkleind dienen te worden. U kunt kiezen uit onderstaande opties. Bij Eigen kunt u zelf een resolutie kiezen. Klik vervolgens op het icoontje met de groene + om foto s te selecteren. Wij raden de resolutie 1024 x 768 aan. U kunt nu bladeren naar afbeeldingen op uw harde schijf of direct op uw digitale camera. Na het selecteren van de te uploaden foto s, klikt u op Openen. De afbeelding(en) worden nu geüpload. Per afbeelding verschijnt er een groen vlak met een blauw voortgangsbalkje (figuur 9). Figuur 9 (uploaden) Tip! Indien u geen bestanden ziet, kan het zijn dat u eerst het blauwe mapje (of oranje mapje van de verborgen map) moet aanklikken om de onderliggende structuur zichtbaar te maken.

4 2. Een afbeelding invoegen via de knop Afbeelding invoegen in de teksteditor. Wanneer u op deze knop klikt (figuur 10), wordt het venster Eigenschappen afbeelding geopend. U start op het tabblad Selecteer afbeelding maar om een afbeelding te uploaden, klikt u het tabblad upload afbeelding aan (figuur 10a). Figuur 10 Figuur 10a In het uitklapmenu kiest u eerst de map waarin de nieuwe afbeelding moet staan in de Afbeeldingenmodule. Dit kan rechtstreeks onder Afbeeldingen zijn of in een map die u eerder in deze module heeft aangemaakt. U kunt nu allereerst aangeven of de foto s direct verkleind dienen te worden (zie ook figuur 9). Klik vervolgens op het icoontje met de groene + om foto s te selecteren. U kunt nu bladeren naar afbeeldingen op uw harde schijf of direct op uw digitale camera. Na het selecteren van de te uploaden foto s, klikt u op Openen. De afbeelding(en) worden nu geupload. Per afbeelding verschijnt er een groen vlak met een blauw voortgangsbalkje (zie figuur 9). Tip! Indien u geen bestanden ziet, kan het zijn dat u eerst het blauwe mapje (of oranje mapje van de verborgen map) moet aanklikken om de onderliggende structuur zichtbaar te maken. Na het uploaden wordt de lijst van afbeeldingen opnieuw geladen en u kunt nu de afbeelding (die helemaal onderaan is toegevoegd) aanklikken. Als u nu op OK klikt, wordt de afbeelding in uw pagina geplaatst. Klikt u op Annuleren dan wordt de afbeelding niet in uw pagina geplaatst, maar blijft hij toegevoegd aan de Afbeeldingenmodule en kunt u hem op een later tijdstip gebruiken. Afbeelding plaatsen in de pagina Om een afbeelding te plaatsen die reeds is geupload, klikt u eerst met de muis op de plek waar u wilt dat straks de afbeelding komt te staan. Klik daarna op onderstaande knop (figuur 11). Figuur 11 Het venster Eigenschappen afbeelding wordt nu geopend en u start op het tabblad Selecteer afbeelding. Kies nu de betreffende afbeelding in de lijst die u aan de linkerkant van het venster ziet. U ziet nu de afbeelding in het voorbeeldvenster verschijnen op ware grootte. Klik op OK om de afbeelding toe te voegen aan de pagina. Afbeeldingeigenschappen bewerken Selecteer de afbeelding en klik op de knop in de menubalk van de editor. U kunt ook met uw rechtermuisknop op de afbeelding klikken en kiezen voor Eigenschappen afbeelding. Het venster wordt geopend en u kunt de eigenschappen van de afbeelding bewerken. U kunt natuurlijk ook meteen bij het invoegen van een afbeelding de eigenschappen bepalen, zoals een rand toevoegen, het formaat wijzigen, een alternatieve titel toevoegen enz.

5 Afbeelding verwijderen uit de pagina Klik op de afbeelding en druk op uw toetsenbord op Delete. De afbeelding wordt dan uit de pagina verwijderd maar staat nog wel in de afbeeldingenmodule. Om definitief afbeeldingen te verwijderen dient u de afbeelding nog uit de afbeeldingenmodule in de module Onderhoud te halen. Ga hiervoor naar de module Afbeeldingen, klik met de rechtermuisknop op de afbeelding die u wilt verwijderen, kies voor Verwijderen. Er verschijnt een dialoogvenster met de vraag Weet u zeker dat u deze afbeelding wilt verwijderen?. Klik op OK om de afbeelding te verwijderen. Link maken / verwijderen U selecteert eerst de tekst of de afbeelding in de pagina in de module Onderhoud welke u door wilt linken. Vervolgens klikt u op de knop Link invoegen (Figuur 12). Figuur 12 Als u wilt linken naar een andere website Dan vult u naast Url bovenaan in het vak de URL (website-adres) in, bijvoorbeeld (http:// is niet nodig) Wanneer u de link wilt openen binnen uw eigen website (bijvoorbeeld bij linken naar een interne pagina) selecteert u bij Doel de optie Hetzelfde venster (Figuur 13). Figuur 13 Wanneer u de link wilt openen in een nieuw browserscherm (meestal wanneer u linkt naar een andere website) selecteert u de optie Nieuw venster. Als u wilt linken naar een tekstpagina, fotoalbum, bestand of formulier... Dan kiest u bij Interne Link eerst voor de plek waar het item staat waar u naartoe wilt linken. Als u naar een andere tekstpagina wilt linken, kiest u voor de rubriek Onderhoud (Fig. 14). Vervolgens kiest u een specifieke pagina (Fig. 15). Figuur 14 Figuur 15 Klik op OK om de link te maken. Klik op Annuleren om te stoppen zonder de link te maken. Link bewerken / verwijderen Om een link te bewerken klikt u weer op de knop Link invoegen nadat u de tekst of de afbeelding met de link heeft geselecteerd. Om een link te verwijderen klikt u op de knop Link verwijderen (Figuur 16) of u klikt met de rechtermuisknop op de link en kiest Link verwijderen in het menu dat dan verschijnt.

6 Figuur 16 Tabellen maken Om een pagina op te maken kan het handig zijn om tabellen te gebruiken. Om een tabel te maken klikt u eerst op de plek waar u de tabel straks wilt hebben. Vervolgens klikt u op de knop Tabel (Figuur 17). In het daaropvolgende venster geeft u eerst het aantal rijen op en daarna het aantal kolommen (figuur 17a). Figuur 17 Figuur 17a Tabel bewerken Selecteer de tabel en klik op de tabelknop (figuur 17). U kunt ook met rechts op de tabelrand klikken en kiezen voor Tabel eigenschappen (zie onder). Tabel verwijderen Selecteer de tabel en druk op uw toetsenbord op de knop Delete. U kunt de tabel ook verwijderen door met de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor Tabel verwijderen. De tabel aanpassen Er zijn twee manieren om de tabel aan te passen. U kunt de tabel zelf aanpassen door op de rand te klikken met de rechtermuisknop en vervolgens te kiezen voor tabel eigenschappen. Hier kunt u vervolgens alle opties aanpassen, behalve het aantal rijen en/of kolommen. De tweede manier is het aanpassen van de celeigenschappen. U kunt deze vinden door de cursor in de cel te plaatsen en met uw rechtermuisknop te klikken. Vervolgens kunt u hier een keuze maken uit de verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kolommen en rijen maar ook losse cellen splitsen, toevoegen en verwijderen. Als u met de rechtermuisknop kiest voor celeigenschappen, kunt u ook zaken als kleur, kaderkleur en uitlijning aanpassen. Fotoalbums De fotoalbummodule is te vinden in het algemene module-overzicht (Figuur 18). Vervolgens kunt u klikken op de module Fotoalbums.

7 Figuur 18 U ziet nu een overzicht van alle fotoalbums. Voeg een nieuw album toe door op Fotoalbum toevoegen te klikken (Figuur 19). Figuur 19 Bij Albumtitel kunt u de naam van het album invoeren en bij albumtekst is het mogelijk wat meer tekst/toelichting te geven over het betreffende album. Wanneer u nu op Toevoegen klikt, is het album aangemaakt maar er zitten nog geen foto s in. U kunt direct beginnen met het toevoegen van foto s in het fotoalbum door de titel van het betreffende fotoalbum aan te klikken. Let op! Na het aanmaken van een fotoalbum verschijnt deze niet rechtstreeks op uw website. U dient hiervoor eerst een menu item aanmaken of een link in een pagina en deze door te verwijzen naar het fotoalbum. Voor meer uitleg zie het hoofdstuk Link maken / verwijderen of Doorverwijzen

8 Kalender Ga terug naar het algemene module overzicht en kies hier voor Kalender (figuur 20). Figuur 20 Om een Kalender toevoegen klikt u op Kalender en vervolgens klikt u bovenaan op de knop Kalender toevoegen. U kunt hier een titel ingeven voor de kalender, bijv. Algemene kalender en eventueel ook een beschrijving. Klik op Opslaan om de kalender toe te voegen. Op deze manier kunt u verschillende kalenders toevoegen. U kunt nu kalenderitems aanmaken. Klik hiervoor eenvoudig op de kalendertitel en de betreffende kalender opent zich. U kunt nu items toevoegen. De start- en einddatum bepalen wanneer het item in de kalender te zien is. Let op! Na het aanmaken van een kalender verschijnt deze niet rechtstreeks op uw website of in het menu. U moet hiervoor eerst een menu item of een link aanmaken en deze doorverwijzen naar de kalender. Voor meer uitleg hierover zie het hoofdstuk Link maken / verwijderen of Doorverwijzen Formulieren U kunt binnen BasisOnline zelf online formulieren maken. Hiervoor klikt u op de knop Formulieren in de onderhoudsmodule (figuur 21). Dit is als het ware uw magazijn voor alle formulieren. Als u formulieren aanmaakt zijn deze dus niet direct zichtbaar op de website, u dient deze te linken of door te verwijzen.

9 Figuur 21 Formulieren maken Als u op de knop Formulieren klikt komt u onderstaand scherm tegen (figuur 22). Hier kunt u uw bestaande formulieren vinden en nieuwe formulieren toevoegen. Figuur 22 Als u een nieuw formulier toevoegt of u wijzigt een bestaand formulier, dan komt u onderstaand scherm tegen. U kunt nu het formulier gaan opbouwen (figuur 23). Als u op het blauwe vraagteken gaat staan ziet u wat er gebeurt als u links op de tekst klikt. Zo weet u welke invulvelden het meest geschikt zijn voor uw formulier. Figuur 23 Overige instellingen voor een formulier Als u klaar bent met het opbouwen van het formulier kunt u nog enkele zaken in stellen per formulier. Deze opties zijn te vinden tijdens het bewerken van een formulier (figuur 24)

10 Figuur 24 adres Vul hier het adres in waarop de inschrijvingen binnen mogen komen. Dit kan dus per formulier verschillen. Autoreply U kunt een autoreply instellen. Dit betekent dat de persoon die een formulier heeft ingevuld een bevestigingsmail van ontvangst krijgt. Let wel op, het is dan noodzakelijk om een veld in het formulier aan te maken waarop de invuller zijn of haar adres ingeeft. Tekst na verzending Dit is een begeleidende tekst welke op de website verschijnt nadat een bezoeker het formulier ingevuld en verzonden heeft. Invoercontrole U kunt een extra controle instellen om na te gaan of het formulier correct wordt ingevuld. Per veld kunt u deze controle indien gewenst instellen. Bewerken Hiermee kunt u items opnieuw bewerken. Verwijderen Hiermee verwijdert u opties uit een formulier. Exporteren van gegevens Stel u heeft een enquête via de website uitgevoerd en u heeft 50 inschrijvingen. Dan kunt u er met de knop Export voor zorgen dat de inschrijvingen omgezet worden in een Excel bestand. Er worden dan automatisch kolommen gemaakt. Om een formulier zichtbaar te maken dient u in een tekstpagina een link naar het formulier te leggen, of een menuknop door te verwijzen. Meer informatie hierover vindt u onder het kopje Doorverwijzen. Doorverwijzen Het doorverwijzen van een pagina of map doet u met de rechtermuisknop. Klik hiermee op de pagina zodat u kunt kiezen voor Doorverwijzen (Figuur 25).

11 Figuur 25 Als u een pagina wilt doorverwijzen naar een interne pagina (of andere module/ item) dan kiest u eerst bij Interne link de juiste hoofdmodule. Vervolgens kunt u in het vlak er onder het specifieke item kiezen. U kunt een menuknop ook doorverwijzen naar een andere website. Kies in dat geval voor Externe link. Vul de URL in (bijvoorbeeld en kies vervolgens of u de link wel of niet in een nieuw browservenster wilt openen. Klik op Doorverwijzen om de instellingen definitief te maken. Deze snel-start gids is gemaakt om u snel op weg te helpen. Voor uitgebreide informatie kunt u het online handboek raadplegen welke u vindt als u bent ingelogd op uw website. Na inloggen op of staan bovenin het scherm 4 knoppen (figuur 26):

12 Figuur 26 Homepage, hier kunt u uw website bekijken. Debug/ Support, hier kunt u uw vragen stellen of problemen melden. Handboek, een online handleiding voor het gebruik van BasisOnline CMS. Home: naar het algemene moduleoverzicht

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2 Handleiding Content Management Systeem Umbraco Versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Umbraco tour... 3 1.1 Inloggen in het Umbraco systeem... 3 1.2 De indeling van Umbraco... 3 2. Inhoud van uw website... 5 2.1

Nadere informatie

HANDLEIDING I-CONTENT

HANDLEIDING I-CONTENT HANDLEIDING I-CONTENT INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Inloggen 4 Overzicht menu 5 Vorige / Volgende 5 Eerste / Laatste 5 Zoeken 5 Nieuwe Pagina 6 Pagina bewerken 6 Pagina verwijderen 7 Sluiten 7 Overzicht

Nadere informatie

Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website

Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website december 2010 1 Inhoudsopgave Inloggen in TYPO3... 3 Algemene informatie... 4 De paginastructuur... 4 Iconen en paginanamen... 4 Het bestandsbeheer

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Inhoud (klik op een van onderstaande titels) 1. Toegang tot het CMS 2. Inhoud toevoegen 3. Afbeelding toevoegen 4. Bestand toevoegen 5. Instructie & Vragen

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is!

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is! Handleiding Net-Book 5 Net-Book Internet zoals het bedoeld is! Colofon Leverancier: Become-IT Herderlaan 8 3851 BD ERMELO Telefoon: 0341-470068 Internet: http://www.become-it.nl Ondersteuning: Per e-mail:

Nadere informatie

Startersgids iblox. Inhoudsopgave. Hulp bij het opzetten van uw website.

Startersgids iblox. Inhoudsopgave. Hulp bij het opzetten van uw website. Hulp bij het opzetten van uw website. Inhoudsopgave Start met uw website Inloggen vanaf BC dashboard Mail account aanmaken 1. Tab Algemeen 2. Tab Doorsturen 3. Tab E-mailaliassen 4. Tab Automatische beantwoording

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Content Management Systeem

Content Management Systeem Handleiding RedSpot Content Management Systeem Cowpunks Online Marketing & Services Pascalweg 6 6662 NX Elst t. 0481 350 618 info@cowpunks.nl www.cowpunks.nl INHOUD Inleiding... 3 Inloggen... 4 Aan de

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIE√čN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding CMS - versie 2.0

Handleiding CMS - versie 2.0 Handleiding CMS - versie 2.0 Achtereenvolgend komt aan bod: Inleiding Inloggen Nieuwe pagina maken Pagina eigenschappen aanpassen Oude versies van pagina s terughalen Teksten aanpassen Links maken (en

Nadere informatie

Wat is Mailworks? Hoe werkt het?

Wat is Mailworks? Hoe werkt het? Wat is Mailworks? Mailworks is een online programma dat het mogelijk maakt zelf snel en eenvoudig professionele nieuwsbrieven aan te maken en te versturen. U hoeft hiervoor over geen enkele technische

Nadere informatie

Handleiding Dynaweb 4.0 CMS QLiCT. Versie:juli 2014

Handleiding Dynaweb 4.0 CMS QLiCT. Versie:juli 2014 Handleiding Dynaweb 4.0 CMS QLiCT Versie:juli 2014 1 Inhoudsopgave INLOGGEN 4 STARTSCHERM 5 MODULES CMS 6 TAAKBALK 7 PAGINASTRUCTUUR 8 PAGINA ONDER ANDER HOOFDSTUK PLAATSEN 8 AANMAKEN NIEUWE PAGINA 9 NIEUWE

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2016 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 31 mei

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2015 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 30 juni

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie centrum.

Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie centrum. Instructiekaart: Sjablonen beheer- Standaard documenten. Kaartnummer: 06 Versie: 0106 Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie

Nadere informatie

SpinOffice handleiding

SpinOffice handleiding SpinOffice handleiding Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van de software. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand met documentbeheer

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie

Documentatie ELLO:2. Voorwoord

Documentatie ELLO:2. Voorwoord Documentatie ELLO:2 Voorwoord Deze handleiding is geschreven voor ELLO:2, ofwel Eduliga Leeromgeving 2. De Ello versie op het moment van schrijven is 2.21 Geschreven door: Patrick Knoben en Luc Gommans

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

Handleiding Inkijk/Uitruil-website

Handleiding Inkijk/Uitruil-website Handleiding Inkijk/Uitruil-website Inleiding Op de Inkijk/Uitruil-website kun je als ingelogde gebruiker de volgende dingen doen: - een advertentie plaatsen in de garagesale - een foto of webcam plaatsen

Nadere informatie