Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet"

Transcriptie

1 Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet

2 Inhoudsopgave Algemene handleiding Introductie Inloggen Dashboard Berichten Nieuw bericht Bericht in de toekomst publiceren Bericht bewerken Pagina s Nieuwe pagina Pagina bewerken Het menu Reacties Fotogalerij Widgets Media toevoegen Opmaak mogelijkheden SEO (Zoekmachine Optimalisatie) telefoon:

3 Introductie Algemene handleiding Via de Beheermodule genaamd Wordpress kunt u zelf uw website bewerken en updaten. In deze Algemene Handleiding leest u alles over de algemene functies die wij u als Digital4u met de beheermodule bieden. Beschikt uw website ook over specifieke modules zoals een Nieuwsbrief of een Kalender? Lees dan ook de bijlagen met uitleg over het gebruik van die modules. Vragen? Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer of telefoon:

4 Inloggen in beheermodule Inloggen Om in te loggen in de beheermodule WordPress gaat u met uw internetbrowser naar de link die u per mail van ons ontvangen heeft en vult daar de gebruikersnaam + wachtwoord in. U bevindt zich na het inloggen in het Dashboard van WordPress. Dashboard van uw website Dashboard Na het inloggen komt u in het Dashboard terecht. Alles wat u nodig heeft om inhoud aan de site toe te voegen en bestaande inhoud te beheren vindt u hier. Het Dashboard biedt u in het menu onder andere de mogelijkheden: Berichten Media Pagina s Reacties Dit zijn enkele belangrijke mogelijkheden die u geheel naar eigen wens kunt gebruiken. Het Dasboard geeft mogelijk meer menu-items weer, deze worden verder in de handleiding beschreven. Items die niet worden beschreven, zult u waarschijnlijk niet of minimaal gebruiken. telefoon:

5 Berichten op uw website Nieuw bericht Als u in het menu klikt op Berichten ziet u een overzicht van alle berichten die momenteel op uw website staan. Om een nieuw (nieuws)bericht aan te maken, klikt u in het linkermenu op Berichten > Nieuw bericht. Om het bericht te vullen en publiceren doorlopen we de volgende 5 stappen: 1 Stap 1 Titel van het bericht Vul de titel van het bericht in Stap 2 Bericht invullen Schrijf het bericht. Stap 3 Hoofdfoto instellen Deze foto ( uitgelichte afbeelding ) wordt getoond in bijv. uw nieuwsarchief en is de hoofdfoto van het bericht. Zie ook pagina 6 Stap 4 Foto s toevoegen (optioneel) Foto s in uw bericht? Klik op Media toevoegen om foto s toe te voegen. Stap 5 Bericht publiceren Klik op de knop Publiceren om het bericht direct te publiceren op uw website! telefoon:

6 Uitgelichte afbeelding instellen Om deze afbeelding in te stellen klikt u in het rechtermenu onder het kopje Uitgelichte afbeelding op Uitgelichte afbeelding instellen. In de pop-up selecteerd u een foto. Zodra u deze geselecteerd heeft kunt u deze afbeelding instellen als hoofdfoto door op de knop Stel uitgelichte afbeelding in te klikken. Bericht in de toekomst publiceren Om een bericht in de toekomst automatisch te publiceren, zet u de datum rechts in het blokje Publiceren alvast vooruit. Als het bijv. vandaag 10 oktober is, dan zet u het bericht op 12 oktober. Klik vervolgens wel al op Publiceren. Het bericht wordt dan automatisch op 12 oktober gepubliceerd op uw website. Bericht bewerken Als u een bericht wilt wijzigen, dan klikt u in het linkermenu op Berichten. Hier staat een lijst met alle berichten die u al geplaatst heeft. Klik op het bericht dat bewerkt moet worden. U kunt hier vervolgens tekst toevoegen en/of wijzigen. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om naderhand nog foto s toe te voegen. Als u een bericht gaat bewerken, vergeet dan niet op Bijwerken te klikken, anders worden de wijzigingen mogelijk niet opgeslagen! telefoon:

7 Pagina s van uw website Nieuwe pagina Als u in het menu klikt op Pagina s ziet u het overzicht van alle pagina s die uw website bevat. Hier kunt u pagina s verwijderen, bewerken en nieuwe pagina s toevoegen. Om een nieuwe pagina toe te voegen klikt u op Pagina s > Nieuwe pagina. Bij het maken van een nieuwe pagina doorlopen we de volgende 4 stappen: 1 Stap 1 Titel van de pagina Vul de titel van de pagina in. 2 Stap 2 Pagina vullen Vul de pagina naar wens met tekst, afbeeldingen, links, etc. 3 Stap 3 Pagina publiceren Klik op Publiceren om de pagina te publiceren. 4 Stap 4 Pagina koppelen aan het menu Uw pagina is nog niet zichtbaar op uw website! U moet deze koppelen aan het website menu. Zie ook pagina 9 telefoon:

8 Pagina bewerken Het kan zijn dat u een al bestaande pagina achteraf wilt wijzigen. Klik dan in het linkermenu op Pagina s. Hier staat een lijst met alle pagina s van uw website. Klik op de pagina die bewerkt moet worden. U kunt hier de tekst toevoegen en/of wijzigen. Ook is het mogelijk om bijv. naderhand nog foto s toe te voegen. Zichtbaarheid pagina U kunt pagina s een (zichtbaarheids) status geven. Zo kunt u bepaalde pagina s bijvoorbeeld tijdelijk op Privé zetten. Deze pagina s zijn dan voor bezoekers niet zichtbaar. Om de pagina status te wijzigen selecteerd u een pagina in het pagina overzicht. Klik vervolgens op bewerken achter Zichtbaarheid onder het kopje Publiceren. Standaard staat deze op Openbaar. Klik op Privé om de status op privé te zettten. Klik vervolgens op de button OK. Als u een pagina gaat bewerken, vergeet dan niet op Bijwerken te klikken, anders worden de wijzigingen mogelijk niet opgeslagen! telefoon:

9 Het menu van uw website Het menu Nadat u uw pagina s aangemaakt heeft moet u deze toevoegen aan uw website-navigatie. Klik in de beheermodule op Weergave > Menu s. Hier kunt u uw menu naar wens aanpassen en pagina s en/of subpagina s toevoegen. Selecteer bovenaan het menu dat u wilt bewerken. Standaard heet uw hoofdmenu Hoofdnavigatie of Hoofdmenu. Aan de linkerkant kunt u in het blokje Pagina s de gewenste pagina s aanvinken om aan het menu toevoegen. Na de pagina( s) aangevinkt te hebben klikt u op de knop Aan menu toevoegen. De pagina s verschijnen dan rechts als balkjes in het menu. Deze kunt u zelf in volgorde veranderen door simpelweg de balkjes met de muis naar boven of naar beneden te verschuiven. Het menu in de website wordt getoond op de manier en volgorde die u hier bepaald. Subpagina s Let op! Bij het verslepen van de menuitems kunt u ervoor kiezen om een pagina als sub-pagina in te stellen, deze verschijnt dan als uitklap-menu in het menu op de website. Deze subpagina s kunt herkennen doordat zij een stukje inspringen. Als u het menu naar wens heeft aangepast klik dan op de knop menu opslaan om de wijzigingen op te slaan! telefoon:

10 Extra Menu aanmaken Extra menu s kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in de Footer, of in een Sidebar Widget. Om een extra menu aan te maken klikt u op de link Maak een nieuw menu. Vul hier de naam van het menu in en klik op de knop Menu Opslaan. U vult het menu vervolgens naar wens in met pagina s en / of links. Aangepaste links Een aangepaste link is een zelf ingevulde link. Dus geen Pagina binnen de website, maar een link naar een externe website of bestand. Om een aangepaste link in het menu toe te vogen klik u links op het blokje Links. U vult hier het volgende in: URL: De URL (link) van de website/bestand Naam: De naam van de website/bestand. Klik vervolgens op de knop Aan menu toevoegen. Als u het menu naar wens heeft aangepast klik dan op de knop menu opslaan om de wijzigingen op te slaan! telefoon:

11 Reacties op berichten Reacties van bezoekers Opmerking: Onderstaande is alleen van toepassing indien u Reacties gebruikt op uw website. Standaard kunnen bezoekers reageren op de nieuwsberichten die u plaatst. U krijgt dan altijd een melding dat er een nieuwe reactie geplaatst is, zo houdt u er controle op dat er geen onzinnige of ongewenste reacties geplaatst worden. Als er een reactie geplaatst wordt door een bezoeker, kunt u deze terugvinden in het menu onder Reacties. Hier ziet u het overzicht van alle geplaatste reacties. U kunt alle berichten hier zelf bewerken of verwijderen. Als u met de muis over een reactie gaat heeft u de volgende opties: Weigeren (reactie niet toestaan) Spam (markeren als spam) Prullenbak (verwijderen) Reacties niet toestaan? Als u een nieuwsbericht plaatst kunt u er ook voor kiezen om geen reacties toe te staan. Bezoekers hebben dan geen mogelijkheid om een reactie achter te laten op dat bericht. Bij het maken van een nieuw bericht vinkt u dan onderaan de pagina simpelweg Reacties toestaan uit. Ik zie het Reacties toestaan vinkje nergens staan! Klikt u dan bovenaan het scherm op Scherminstellingen en vink daar Reacties aan. Er verschijnt dan onderaan de pagina de mogelijkheid om Reacties Toestaan uit te zetten. telefoon:

12 Fotogalerij in een pagina Fotogalerij toevoegen Op elke pagina of nieuwsbericht kan een fotogalerij (fotoalbum) geplaatst worden. Wanneer u een nieuwe pagina of nieuwsbericht aanmaakt of bestaande pagina bewerkt klikt u op de kop Media toevoegen. Een pop-up wordt geopend. Klik links op de link Galerij aanmaken. Hier kunt u bestaande foto s uit uw Mediabibliotheek selecteren, of nieuwe foto s uploaden: Nieuwe foto s uploaden Klik op de link Bestanden uploaden om nieuwe foto s te uploaden. Klik vervolgens op de knop Bestanden selecteren om foto s van uw computer te selecteren. Deze worden vervolgens geüpload. Zodra deze geüpload zijn, worden deze automatisch aangevinkt. Klik rechtsonder op de knop Nieuwe galerij aanmaken om de aangevinkte foto s als galerij aan te maken. De galerij is nu aangemaakt. Klik vervolgens op de button Galerij invoegen om de galerij in de pagina te voegen. Galerij bewerken U kunt het album altijd nog bewerken. Selecteer daarvoor de galerij en klik op de knop Galerij bewerken. telefoon:

13 Widgets met informatie Wat zijn widgets? Widgets zijn kleine objecten die in het kort informatie over iets geven. Een voorbeeld van veelgebruikte widgets zijn: contactgegevens, laatste nieuws, blogcategorieën, nieuwsarchief, zoekfunctie, etc. Het is erg handig gebruik te maken van deze widgets. Zo heeft uw bezoeker altijd handige informatie binnen handbereik. Widgets plaatsen we in een zogeheten Sidebar of Footer. Uw website is zo ingedeeld dat deze op bepaalde paginas een sidebar heeft; dit is een extra ruimte aan de linker of rechterkant van de pagina waar widgets in geplaatst kunnen worden. Een footer is een ruimte onder aan de website die onder elke pagina terugkomt. In de beheermodule klikt u op Weergave > Widgets om te kijken welke widgets er beschikbaar zijn. Widgets toevoegen aan een sidebar Om een widget aan een sidebar of footer toe te voegen kijkt u rechts welke sidebars er beschikbaar zijn. Wilt u bijvoorbeeld de widget Nieuwsarchief toevoegen aan een sidebar? Sleep simpelweg de widget naar de gewenste sidebar. Door op de zojuist toegevoegde widget te klikken kunt u hier eventueel de voorkeuren nog van instellen. telefoon:

14 Tekst widget De tekst widget is een zeer handige widget; Deze kunt u namelijk helemaal naar eigen wens invullen. Denkt u aan contactgegevens, een kort stukje tekst, een aanbieding of een afbeelding. Tekst widget toevoegen aan sidebar Sleep de tekst widget naar de gewenste sidebar. Nadat u de tekst widget in een sidebar gesleept heeft kunt u deze zelf met inhoud vullen. De widget ondersteund HTML codes om bijvoorbeeld afbeeldingen en/of links toe te voegen. Klik op Opslaan om de widget op te slaan. telefoon:

15 Media toevoegen Mediabibliotheek Al het foto, video, en ander (media) materiaal dat u geüpload heeft verzameld zich in de Mediabibliotheek. U hoeft dus nooit twee keer hetzelfde bestand te uploaden. In de mediabibliotheek kunt u uw bestanden beheren, bewerken en verwijderen. Media toevoegen Bij het maken van een bericht of pagina heeft u altijd de beschikking over de knop Media toevoegen waarmee u bijv. afbeeldingen kunt toevoegen aan uw pagina of bericht: Nieuwe media uploaden Als u een nieuwe afbeelding wilt uploaden klikt u op Media tevoegen. Er verschijnt een pop-up. Klik hier op de knop Bestanden selecteren en zoek de afbeelding op uw computer welke u wilt uploaden. Als het bestand geüpload is wordt deze automatisch aangevinkt. U kunt de afbeelding nu direct in de pagina invoegen door rechtsonder op de knop in pagina invoegen te klikken. Bestaande media toevoegen vanuit de mediabibliotheek Als u een afbeelding al eens geüpload heeft en opnieuw wilt gebruiken kunt u deze terugvinden in uw mediabibliotheek. Klik bij het maken van uw bericht of pagina op Media toevoegen. Klik in de pop-up op het tabblad Mediabibliotheek. Vink in de bibliotheek uw gewenste bestand aan en klik op de knop in pagina invoegen om de afbeelding in de pagina in te voegen. telefoon:

16 Opmaak mogelijkheden Tekst opmaken Bij het maken van een bericht of pagina kunt u de tekst opmaken zoals u gewend bent in bijvoorbeeld het tekstverwerkingsprogramma Microsoft Word. Door middel van de zogenaamde Toolbar (werkbalk) heeft u altijd de mogelijkheid om tekst vet gedrukt te maken, kleur te geven, etc. Ik zie de toolbar niet! Ziet u de toolbar niet? Klik dan op het symbool hiernaast om de toolbar te tonen. Afbeeldingen opmaken Bij het invoegen van een afbeelding wordt deze standaard boven de tekst geplaatst. Dit is waarschijnlijk niet wat u wilt. U kunt deze eenvoudig van positie wijzigen door met de muis over de afbeelding te gaan en te klikken op de Afbeelding bewerken button. Nadat u geklikt heeft op Afbeelding bewerken verschijnt een pop-up met alle opties. U kunt hier bijvoorbeeld: Afmeting De grootte van de afbeelding bewerken door onder de kop Afmeting het gewenste percentage te kiezen. Uitlijnen Naast het kopje Uitlijning kunt u kiezen hoe de afbeelding uitgelijnd moet worden (Geen/Links/Gecentreerd/Rechts). Klik na de wijzigingen op de knop Bewerken om de wijzigingen op te slaan. telefoon:

17 SEO Search Engine Optimization Uw website vindbaar in zoekmachines! Of u nou een klusbedrijf, schoonheidsspecialiste of banketbakkerij heeft, het liefst staan we allemaal bovenaan in de zoekmachine resultaten. Met zoveel websites online kan dat nog wel eens lastig zijn... Door goede teksten op uw website te hebben kunt u uw vindbaarheid verbeteren. Met de SEO module kunt u de vindbaarheid verder verbeteren door op de juiste manier gebruik te maken van de door u gewenste zoektermen. U kunt in de SEO module de zoektermen, omschrijving en titel van webpagina s benadrukken waardoor uw website beter gevonden kan worden. SEO Module In de beheermodule wordt gebruik gemaakt van de SEO module genaamd Yoast. Pagina s optimaliseren De SEO Module Yoast is terug te vinden onderaan de pagina s in de beheermodule. Wanneer u ingelogd bent in de beheermodule klikt u links in het menu op Pagina s. Klik op de pagina die u wilt optimaliseren. Zodra u voor een pagina gekozen heeft, ziet u onderaan het blok WordPress SEO door Yoast staan. Hier kunt u bepaalde regels instellen die de vindbaarheid van deze pagina in zoekmachines zoals Google kan verbeteren. telefoon:

18 Pagina optimaliseren Per pagina kunt u de volgende SEO regels invullen: Focus zoekterm Wat is de belangrijkste zoekterm waarmee deze pagina gevonden zou moeten worden? SEO titel De titel van de pagina. Meta-omschrijving Een korte omschrijving van de pagina. Voorbeeld resultaat in Google: Klusbedrijf Mulder Wij zijn het klusbedrijf uit Amsterdam dat voor particulieren en bedrijven werkt. Iedereen kan bij ons terecht voor metselwerk, dakkapellen plaatsen en divers timmerwerk... Voorbeeld: U heeft een klusbedrijf en u wilt graag gevonden worden op de diensten: metselwerk, dakkapellen plaatsen en divers timmerwerk. Dan zou klusbedrijf een goede zoekterm zijn die u invult bij Focus zoekterm. De termen metselwerk, dakkapellen plaatsen en divers timmerwerk moeten in de Meta-omschrijving voorkomen. Het is noodzakelijk dat deze termen ook terugkomen in de tekst zelf. Bij iedere pagina die u bewerkt, ziet u rechts van de pagina het blok Publiceren. Hier wordt de SEO status d.m.v. een (gekleurd) bolletje aangegeven. De betekenis van de kleur van het aangegeven bolletje kunt op opvragen door op het tabblad Pagina analyse te klikken. Rood: De SEO is niet goed genoeg. Uw pagina zal niet goed vindbaar zijn. Probeer uw SEO te verbeteren en een Geel of Groen bolletje te krijgen. telefoon:

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

HANDLEIDING INSUSITE

HANDLEIDING INSUSITE HANDLEIDING INSUSITE Gentseweg 203-8792 Waregem T. 056 36 14 94 - F. 056 36 14 96 info@crm.be - www.crm.be 2 INHOUD Inleiding 1. Wordpress Basics 1.1 Inloggen in het adminpaneel 1.2 Het Dashboard 1.3 De

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Handleiding Dynaweb 4.0 CMS QLiCT. Versie:juli 2014

Handleiding Dynaweb 4.0 CMS QLiCT. Versie:juli 2014 Handleiding Dynaweb 4.0 CMS QLiCT Versie:juli 2014 1 Inhoudsopgave INLOGGEN 4 STARTSCHERM 5 MODULES CMS 6 TAAKBALK 7 PAGINASTRUCTUUR 8 PAGINA ONDER ANDER HOOFDSTUK PLAATSEN 8 AANMAKEN NIEUWE PAGINA 9 NIEUWE

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is!

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is! Handleiding Net-Book 5 Net-Book Internet zoals het bedoeld is! Colofon Leverancier: Become-IT Herderlaan 8 3851 BD ERMELO Telefoon: 0341-470068 Internet: http://www.become-it.nl Ondersteuning: Per e-mail:

Nadere informatie

Beginnen met WordPress

Beginnen met WordPress Beginnen met WordPress Marc Hesp Hesp Online Communicatie www.hesp.nl Versie november 2012 Inhoudsopgave Introductie Voor wie is dit boek bedoeld? Wat is WordPress? Wat moet je regelen voor de installatie?

Nadere informatie

Startersgids iblox. Inhoudsopgave. Hulp bij het opzetten van uw website.

Startersgids iblox. Inhoudsopgave. Hulp bij het opzetten van uw website. Hulp bij het opzetten van uw website. Inhoudsopgave Start met uw website Inloggen vanaf BC dashboard Mail account aanmaken 1. Tab Algemeen 2. Tab Doorsturen 3. Tab E-mailaliassen 4. Tab Automatische beantwoording

Nadere informatie

Handboek voor het Drupal content systeem

Handboek voor het Drupal content systeem Handboek voor het Drupal content systeem Versie 007 Datum 19-11-2012 Auteur Tom A. Kooy Handboek voor het Drupal content systeem - Inhoudsopgave Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 INLEIDING 3 OVER HET HANDBOEK

Nadere informatie

Handleiding. versie 20 24 april 2013

Handleiding. versie 20 24 april 2013 Handleiding versie 20 24 april 2013 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW WEBSHOP EN PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN... 5 1.2.1 Afbeeldingen toevoegen... 6 1.2.2 Gerelateerde producten...

Nadere informatie

Beginnershandleiding voor Weebly.

Beginnershandleiding voor Weebly. Beginnershandleiding voor Weebly. Deze beginnershandleiding voor Weebly heeft 9 hoofdstukken. Als je net met Weebly begint, raden we je aan om deze korte artikelen allemaal te lezen. Wanneer je daarmee

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Inhoud (klik op een van onderstaande titels) 1. Toegang tot het CMS 2. Inhoud toevoegen 3. Afbeelding toevoegen 4. Bestand toevoegen 5. Instructie & Vragen

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

1 De onderdelen van TYPO3

1 De onderdelen van TYPO3 Nederlandse versie 1.03 Webredactie-MC@tudelft.nl 13 mei 2014 Inhoudsopgave 1 De onderdelen van TYPO3... 3 1.1 De basis... 3 1.1.1 Inloggen... 3 1.1.2 Het hoofdmenu... 3 1.1.3 Pagina-/ Bestandsboom...

Nadere informatie

HANDLEIDING I-CONTENT

HANDLEIDING I-CONTENT HANDLEIDING I-CONTENT INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Inloggen 4 Overzicht menu 5 Vorige / Volgende 5 Eerste / Laatste 5 Zoeken 5 Nieuwe Pagina 6 Pagina bewerken 6 Pagina verwijderen 7 Sluiten 7 Overzicht

Nadere informatie

Handleiding Management Dashboard

Handleiding Management Dashboard Handleiding Management Dashboard Versie 3.5.0 www.howardshome.com Fultonbaan 30 Telefoon +31 (0)30 6083 540 KvK 20093764 Postbus 1092 Fax +31 (0)30 6083 549 ABN AMRO 54.85.62.202 3430 BB Nieuwegein E-mail

Nadere informatie

Handleiding Management Dashboard

Handleiding Management Dashboard Handleiding Management Dashboard Versie 3.5.2 www.howardshome.com Fultonbaan 30 Telefoon +31 (0)30 6083 540 KvK 20093764 Postbus 1092 Fax +31 (0)30 6083 549 ABN AMRO 54.85.62.202 3430 BB Nieuwegein E-mail

Nadere informatie

Documentatie ELLO:2. Voorwoord

Documentatie ELLO:2. Voorwoord Documentatie ELLO:2 Voorwoord Deze handleiding is geschreven voor ELLO:2, ofwel Eduliga Leeromgeving 2. De Ello versie op het moment van schrijven is 2.21 Geschreven door: Patrick Knoben en Luc Gommans

Nadere informatie

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Handleiding Webhosting Online Linux Versie maart 2014

Handleiding Webhosting Online Linux Versie maart 2014 Handleiding Webhosting Online Linux Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de dienst 5 2.1 Toegang tot de Zelfservice Cloud 5 2.2 Beginscherm Zelfservice

Nadere informatie

Versie handleiding 2.5.e Syslogic 2013. Scienta handleiding Scienta versie 2.5

Versie handleiding 2.5.e Syslogic 2013. Scienta handleiding Scienta versie 2.5 Versie handleiding 2.5.e Syslogic 2013 Scienta handleiding Scienta versie 2.5 Colofon Copyright Syslogic 2013 Hoewel de in de handleiding vermelde gegevens met de grootst mogelijke nauwkeurigheid zijn

Nadere informatie

Een WordPress site zelf installeren

Een WordPress site zelf installeren Een WordPress site zelf installeren Ik ben Saskia Frankena. Ik vind het fijn om mensen te helpen hun website zelf vorm en inhoud te geven. Als webdesigner, trainer en docent heb ik veel ervaring opgedaan

Nadere informatie

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie