Adrie Kok, Marja Vos, Martijn Babeliowsky (voorz.), Nina Bouwman, Freke Rietberg, Trude de Vroomen (notulen)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Adrie Kok, Marja Vos, Martijn Babeliowsky (voorz.), Nina Bouwman, Freke Rietberg, Trude de Vroomen (notulen)"

Transcriptie

1 Notulen MR Aloysiusschool Aanwezig: Adrie Kok, Marja Vos, Martijn Babeliowsky (voorz.), Nina Bouwman, Freke Rietberg, Trude de Vroomen (notulen) Afwezig m.k.: Ina van de Schepop 1. Opening Martijn opent de vergadering, heet iedereen welkom en stelt de agenda vast. 2. Vaststellen notulen 10 november 2011 stand van zaken actie punten De notulen van de vorige vergadering zijn vastgesteld en staan op de website van de school. Actiepunten: Pestprotocol: Aanhouden, Nina zal het protocol doornemen (zie notulen 10/ ), vervolgens zal er een datum gepland worden voor evaluatie met team en daarna met de MR. (actie Nina) Werkgroep communicatie: Aanhouden, er zal een oproep in de Aloweetjes van 19 januari komen om ouders te vragen te participeren in de werkgroep communicatie (actie Nina). Vanuit de MR komen we met een aantal aanbevelingen aan Nina over de invulling van de werkgroep: o Is de naam van de werkgroep juist, voorstel te wijzigingen in werkgroep ouderbetrokkenheid; o In de werkgroep moeten ouders en leerkrachten zitten; o mogelijk creatieve oplossingen bedenken om leerkrachten te betrekken met beperkte inzet van schaarse tijd; o Starten als er ruimte is om het goed te doen; o Input ouders door organiseren interactieve (ouder)avond over dit thema. MR regelement: Aanhouden: de P geleding maakt een afspraak om artikel 21 en 22 van het Medezeggenschapsregelement door te nemen (actie Ina, Freke en Adrie). Terugkoppeling ouderenquête: Nina pakt dit op en denkt na over de wijze waarop ze dit op korte termijn gaat terugkoppelen aan de ouders (actie Nina). 3 Ingekomen stukken Er is bij de leerkrachten een notitie binnengekomen van de KPOA over wijziging ziektebeleid. Freke vraagt of dit onderwerp in de GMR aan de orde is geweest. Zij zal dit navragen bij Rob (actie Freke). 4a. Begroting 2012, meerjarenbegroting en investeringsplan De MR heeft de begroting vooraf ontvangen van Nina. Nina legt uit dat dit het 2 e jaar is dat op deze wijze de begroting wordt opgesteld. Er wordt beter vooruit gekeken op basis van realistische cijfers. Tot nu toe is het erg lastig om te begroten op basis van realistische cijfers. Mede hierom trekt de KPOA de financiële administratie naar zichzelf toe. Tot op heden werd dit gedaan door Dyade, met ingang van 2012 doet de KPOA de financiële administratie zelf.

2 Er zijn vanuit de oudergeleding via de mail vragen gesteld aan Nina. De belangrijkste vragen/opmerkingen van de MR leden worden met Nina besproken. Kort samengevat: Uitgangspunten en relatie met schoolplan: hoe is het beleid uit het schoolondernemingsplan terug te zien in de begroting en welke belangrijke keuzes zijn er gemaakt? Begroting 2012: we vragen om een toelichting op de belangrijke stijgers en dalers in de begroting en de consequenties hiervan. Meerjarenbegroting: hoe kan de school omgaan met de dalende lijn in het beschikbare budget Investeringsplan: we vragen Nina verantwoording af te leggen over een aantal grote uitgaven voor leermiddelen, ICT en meubilair. In de bijlage een compleet overzicht van de vragen die aan Nina zijn gesteld. 4b. Update IB Met de wisselingen in invulling van de IB taken en de aanbevelingen die in het inspectierapport zijn genoemd werkt Nina aan een nieuw functieprofiel voor de interne begeleiding. Marloes Veldhuizen (van de Marke) heeft een 0 meting gedaan en met de input van het team een profiel opgesteld. De functie zou na de zomervakantie ingevuld moeten worden. Tot de zomervakantie wordt gekozen voor een tussenoplossing met een interim IB er. Ook zal Marloes de implementatie van Schatkist oppakken en ondersteunen bij het invoeren van Cito voor kleuters. Daarnaast werkt Wendy (groep 7) een dag in de week aan de implementatie van handelingsgericht werken (HGW), Frank staat die dag voor de klas in groep 7. Dit is reeds aan de ouders gemeld in de Aloweetjes. 4c. Update/voortgang Jaarplan en werkgroepen We hebben van Nina nog geen nadere informatie ontvangen over het jaarplan en de invulling van de werkgroepen. Gezien de tijd wordt dit punt doorgeschoven naar de volgende vergadering. 5. Conclusies n.a.v. gesprek met Nina Begroting: Op basis van het constructieve gesprek met Nina over de begroting 2012 en de meerjarenbegroting komt de MR tot de volgende conclusies: De vooraf gestelde vragen (zie bijlage) zijn nog niet geheel beantwoord. Voor een goede beoordeling zou de MR graag alsnog beknopte schriftelijke antwoorden van Nina willen hebben. De MR maakt zich zorgen over de trend van afnemende financiële middelen in de afgelopen jaren. De verwachting is dat deze trend zich voortzet, maar dat is nu nog niet meegenomen in de meerjarenbegroting. De MR verzoekt Nina om daar nader naar te kijken, om tot een realistische meerjarenbegroting te komen. Er zal veel creativiteit nodig zijn om met de huidige ontwikkelingen een goed werkbaar financieel beleid te voeren met voldoende mogelijkheden om het schoolplan te realiseren. We adviseren Nina om hierbij zoveel mogelijk creativiteit van ouders en leerkrachten te

3 mobiliseren. Vanuit de MR is er in elk geval alvast bereidheid om verder mee te denken over het verkrijgen van meer inkomsten en slim omgaan met de kosten. Interne begeleiding: De route die Nina ten aanzien van IB bewandelt is op zich helder voor de MR. De tijdelijke oplossing tot de zomer, die nog niet geheel rond is, geeft wel een wat rommelig gevoel. Belangrijk om goed vinger aan de pols te houden. Actie Martijn: conclusies terugkoppelen aan Nina. 6. Notulen GMR De notulen van de GMR zijn soms lastig te lezen omdat we niet alle achtergrondinformatie hebben. Veel informatie is te vinden op de website van de KPOA, en anders indien gewenst op te vragen bij Rob. 7. Vooruitblik op komende MR vergadering Volgende vergadering is op donderdag 16 februari (voorkeur) of donderdag 1 maart om uur. Martijn vraagt Ina welke van beide data zij kan (actie Martijn). Op de agenda staan: Balans opmaken: welke plannen zijn er en wat komt ervan terecht, hoe is de samenwerking onderling en met de directie; GMR: wie wordt de opvolger van Rob als hij volgend schooljaar stopt met de GMR; IB: hoe staan we als MR tegenover de wijzigingen in de invulling van de IB functie. Bij de volgende vergadering zal Jerry van Ginkel (vader van Diede uit griep1/2 J/M) aanwezig zijn. Hij neemt het over van Trude die na de zomer verhuist naar Groningen, en Amersfoort en dus de Aloysiusschool gaat verlaten. We volgen daarmee het protocol verkiezingen, waarin staat dat bij tussentijdse wisselingen de volgende in de ranglijst gevraagd wordt zitting te nemen in de MR. De MR is verheugd dat Jerry hier positief op heeft gereageerd. 8. Rondvraag Er zijn geen vragen voor de rondvraag.

4 Vragen MR n.a.v. Begroting 2012, meerjarenplan en investeringsplan Algemeen: Voor een juiste beoordeling van de stukken vragen wij een toelichting op de afwegingen/keuzes en prioriteiten n.a.v. de begroting 2012, het meerjarenplan en het investeringsplan. 1. Uitgangspunten en relatie met schoolplan 1.1 Hoe is het beleid uit het schoolondernemingsplan terug is te zien in de begroting? 1.2 Welke belangrijke keuzes heb je gemaakt om de begroting sluitend te krijgen? 1.3 Is het schoolplan met deze begroting goed realiseerbaar, en zo niet: wat zijn dan de opties? 1.4 Welk beeld heb jij bij de realisatie voor 2011 t.o.v. begroting 2011? Wanneer krijg jij definitief inzicht in de realisatie 2011? 1.5 Formatie en personeelskosten vallen buiten deze begroting. Waarom valt de administratieve kracht wel onder deze begroting? Welke afspraken zijn er hierover? 1.6 Van het totale beschikbare geld (zo n 325K) gaat zo n 45% (140K) naar de KPOA. Is er voldoende borging dat dit geld goed wordt besteed voor de Aloysius? 2.Begroting Graag toelichting op grote dalers en stijgers en consequenties hiervan Halveren budget voor schoolbegeleiding/ontwikkeling Verbruiksmateriaal 85% minder Zorgelijk dat budget bijzondere activiteiten sterk omlaag gaat > verschraling van onderwijs? Halvering budget bibliotheek Opvallend dat overblijfkosten naar 0 gaan Verhoging van de schoonmaakkosten (6.000). Wat zijn overige schoonmaakkosten? Reproductiekosten fors omhoog. Kan wellicht omlaag door communicatie slimmer te organiseren? Kantinekosten (welke zijn dit?) met de helft omhoog 2.2 Energierekening lijkt hoog. Hoe is dit t.o.v. andere scholen en is hierop te bezuinigen door quick wins toe te passen (advies energiebedrijf vragen)? 2.3 Extra personeel gaat af van regulier budget. Is dit te verantwoorden? 2.4 Er is een overschot FPE budget (12,5K). Hoe is dit ontstaan en hoe wordt dit ingezet? 3. Meerjarenbegroting 3.1 Er is voor een aantal belangrijke posten een dalende lijn te zien in de uitgaven die een verschraling zijn voor zowel onderwijs als de leuke dingen er omheen > is nagedacht of de stam/de ouders hier iets in zou(den) kunnen betekenen 3.2 Afschrijvingskosten lopen opvallend hard op. Graag een toelichting 3.3 De afgelopen jaren is het beschikbaar budget gedaald (2010: 214K, 2011: 195K, 2012: 184K). Het lijkt niet reëel aan te nemen dat het budget voor de komende jaren stabiel blijft. Wat gaat verdere krimp in budget voor de Aloysius betekenen? 3.4 Kosten KPOA worden steeds groter, wat krijgen we ervoor en is dat reëel? 3.5 Welke creatieve oplossingen zijn te bedenken om budget van de school aan te vullen?

5 4. Investeringsplan 4.1 Hoe leg jij verantwoording af over grote uitgaven voor leermiddelen, ICT en meubilair? 4.2 Is er een meerjarenplan voor: de aanschaf van leermiddelen? ICT? 4.3 Welke investeringen zijn ter vervanging van bestaande middelen, welke betreffen nieuwe zaken? 4.4 Sommige onderwerpen komen meerdere keren terug, soms met andere afschrijvingstermijnen. Graag toelichting hierop 4.5 Rugzak leerling: deze leerling zit in groep 8, maar afschrijvingstermijn loopt tot 2015? 4.6 De Stam heeft een bijdrage geleverd aan een aantal zaken (speeltoestel, audio installatie). Hoe wordt dat administratief meegenomen? 4.7 Er wordt komende 2 jaar stevig geïnvesteerd in tafels en stoelen voor de kinderen. Is het nodig om dat allemaal in zo n korte tijd te doen? 4.8 Waarom staat het verwijderen van 4 schoolborden als investering opgenomen?

Notulen MR Aloysiusschool

Notulen MR Aloysiusschool 20120607 Aanwezig: Notulen MR Aloysiusschool 1. Opening Afwezig: - Ina van de Schepop, Adrie Kok, Martijn Babeliowsky (voorz.) Freke Rietberg, Jerry van Ginkel (notulen), Marja Vos en Nina Bouwman Er zijn

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 13 januari 2015

Notulen MR vergadering 13 januari 2015 Notulen MR vergadering 13 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: Leon Dijkstra, Mariska Enneking (verslag), Marc Menon (GMRO), Erik Rammeloo (voorzitter), Sylvia Reinold (directie a.i.),, Aafke Straat, Astrid

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Wendy Klop.

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Wendy Klop. Notulen MR vergadering de Mijlpaal Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan Aanwezig: Leerkrachtgeleding: Franka Brink, Theo Combee, Annelien van den Berg, Joyce Pauel Oudergeleding:

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering.

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. Notulen MR-vergadering 16 juni 2015 Afmelding: Eric Afwezig: - Actielijst 1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. 2. Vaststelling

Nadere informatie

5. Bestuurlijk Jaarplan. Het door het bestuur en Anne gepresenteerde plan is door de MR besproken.

5. Bestuurlijk Jaarplan. Het door het bestuur en Anne gepresenteerde plan is door de MR besproken. Besproken op vergadering van MR Driemaster Alkmaar 24-11-2015 Aanwezig: : Leerkrachten: Trudy, Inge, Saskia, Sabine. Ouders: Jelly, Karolien, Laurent. Afwezig met bericht: Charlotte. Namens directie, tot

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 16 november 2011 Tijd: 20:00 22:00 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Marije Wildschut Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 13 maart 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 4) AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen/ingekomen

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER

NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER Aanwezig: Afwezig: Agenda: Sandra Obbink, Annemiek Orthel, Oudejans (voorzitter), Evelien Prot, Bas Bronneberg Saskia Lekkerkerker, Moerkamp, Aafke

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 FEBRUARI PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Desiree, Agnes, Bernadette,, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Nadere informatie

11-09-2014 Joek-jan, Annemarie, Marloes, Christa, Huib, Bonnie, en Floor (Notulist) Eltjo, Mauritz, Britt en Kim.

11-09-2014 Joek-jan, Annemarie, Marloes, Christa, Huib, Bonnie, en Floor (Notulist) Eltjo, Mauritz, Britt en Kim. Medenzeggenschapsraad Daltonschool de Margriet Notulen 11-09-2014 Aanwezig: Afwezig: Volgende : Joek-jan, Annemarie, Marloes, Christa, Huib, Bonnie, en Floor (Notulist) Eltjo, Mauritz, Britt en Kim. 11-9-2014,

Nadere informatie

0. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. 1. Vaststelling agenda Geen toegevoegde punten.

0. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. 1. Vaststelling agenda Geen toegevoegde punten. Notulen MR-vergadering 7 september 2015 Aanwezig: Coen Massier, Bjorn Alink, Kees van Aggelen, Elles Dekker, Laurien Bik, Cees schoon, Frank Higler en Helga Dogger Afwezig: Patric Janssen, Pauline Simons

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 8 januari 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart (voorzitter), Ingrid Meijers (notulen), Benthe

Nadere informatie

De data MR vergaderingen moeten nog aangepast worden in het vergaderschema

De data MR vergaderingen moeten nog aangepast worden in het vergaderschema Medezeggenschapsraad BS De Griffioen Schoolstraat 45 4841 XC Prinsenbeek tel 076-5412948 e-mail: kbsdegriffioen_mr@inos.nl onderwerp Inhoud wie 1 Opening Welkom! De data vergaderingen moeten nog aangepast

Nadere informatie

Vergadering nummer 3 Datum 18 november Boomgaarden

Vergadering nummer 3 Datum 18 november Boomgaarden R.K. Basisschool De Twaalfruiter De Tuinlanden: Kweektuinlaan 11, 3452 SR Vleuten De Boomgaarden: Doyennéperenlaan 1, 3452 EC Vleuten 030-666 8052 Verslag MR-vergadering Vergadering nummer 3 Datum 18 november

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 20 april 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart(voorzitter), Ingrid Meijers(notulen), Benthe

Nadere informatie

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen.

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen. Notulen vergadering van maandag 9 april 2018 20.00 (locatie Swentibold) Aanwezig advies: N. Bergers Aanwezig MR: J. Brull, T. Van Sloun, M.Gruisen, H. Bijsmans (voorzitter) 1. Welkom Hans opent de vergadering

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. 2018 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek, Kees Verspaandonk(notulist),

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Maandag 21 november 2017 2e MR Vergadering Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Paul Witteman, Clemy Bosselaar-Engeringh, Stephanie Bol, Saskia de Vos (afwezig: Niels Boersma)

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Wislaan 219 5406 AC uden Soort vergadering Medezeggenschapsraad Datum en tijd Dinsdag 27 januari 2014, aanvang 19.30 uur Lokatie Bs t Mulderke, wislaan 219 Notulist

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 23 maart 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha en Marielle. Afwezig: Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en MR Blinkertschool Soort vergadering MR 2 Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 1 oktober 2015 Tijd: 19.30u - 21.30u Notulist: Aanwezig: Bart, Haydar, Lisanne, Sophie, Breezandpad 5 6843 JM Arnhem Telefoon

Nadere informatie

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast,

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast, Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: 22 januari 2015 Aanwezig: (voorzitter), Archie (penningmeester), Frauke (secretaris), Susan, Yolanda, Melanie, Patricia, Christian, Nicole (bestuursleden),

Nadere informatie

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris Notulen Mr vergadering maandag 12 juni 2017 Aanwezig: Marleen Goumans (vz), Daphne Sprenkling (dir.), Elles Scholtes (MT lid), Angelica van Winden (secr.), Diane van Deutekom, Mascha van der Wilk, Cindy

Nadere informatie

Concept notulen MR-vergadering:

Concept notulen MR-vergadering: Concept notulen MR-vergadering: 05-04-2018 Aanwezig Alie Hesta Coen Jansonius Gerben Tuin Marco Morélis Jeanette Boesjes Johan van Dijkhuizen - secretaris Judith Pool Annemiek Woldendorp - voorzitter Miranda

Nadere informatie

Jaarplan MR 2015-2016

Jaarplan MR 2015-2016 Christelijke Basisschool 'De Kraanvogel' Medezeggenschapsraad mr@dekraanvogel.nl Inleiding Jaarplan MR 2015-2016 Voor u ligt het jaarplan van de Medezeggenschapsraad (MR) CB 'De Kraanvogel'. Het jaarplan

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee Agenda MR MT: OV: Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Jack Nathalie, Susan Agendapunt * 19.30 uur: Overleg MR - Update ledenlijst

Nadere informatie

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart?

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart? Vergadering 1 Onderwerp Bijzonderheden/opmerkingen Datum: Vasstellen Jaarplan MR Vaststellen rollen/taken MR bestuur woe 3 september 2014 Vaststellen doelstellingen/focus lopend jaar Punten vanuit MR Instellen/verdeling

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD secretariaat: Marisja Zych en Inge van der Linden e-mail: secretariaat@bmtskpo.nl Website: www.skpo.nl VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR Datum: Woensdag

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Algemeen De Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is een in de Wet Medezeggenschap (hierna: WMS) op scholen voorgeschreven orgaan, welke uit

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Notulen

Medezeggenschapsraad Notulen Medezeggenschapsraad Notulen Notulen MR-vergadering dd: 21 juni 2012 Notulen MR-vergadering Aanwezig: Edwin Drosten, Bianca Lammers, Mark Damming, Kees Pels, Marije Bruning Paschal Vliegen, Tatjana Kiezebrink,

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

Vergadering nummer 07 Datum 10 mei 16 Tijd 19:30 22:00 Boomgaarden. Maurice, Ellen, Karin, Carolien, Sandra, Merije, Jos, Spiros

Vergadering nummer 07 Datum 10 mei 16 Tijd 19:30 22:00 Boomgaarden. Maurice, Ellen, Karin, Carolien, Sandra, Merije, Jos, Spiros R.K. basisschool De Twaalfruiter Doyennéperenlaan 1 3452 EC Vleuten 030 666 80 52 / 06-25 03 14 88 notulen MR-vergadering Vergadering nummer 07 Datum 10 mei 16 Locatie Teamkamer Tijd 19:30 22:00 Boomgaarden

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT)

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT) Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Zijlwijkschool Het Kompas Schooljaar 2014 2015 (CONCEPT) MR Jaarverslag De Zijlwijkschool Het Kompas 2014 2015 Pag. 1/10 Inhoud Inhoud Inleiding Vergaderingen Samenstelling

Nadere informatie

Jacqueline opent haar eerste vergadering als voorzitter en heet iedereen welkom. Ook Karen start vandaag officieel in de raad!

Jacqueline opent haar eerste vergadering als voorzitter en heet iedereen welkom. Ook Karen start vandaag officieel in de raad! Notulen MR vergadering maandag 26-09-2016: 19.00 uur Aanwezig: Pascal Schuck, Maartje Holt, Karen de Jong, Tamara van den Breemen, Jacqueline Bavinck Aanwezig tot en met agendapunt 5: Anje Bechtel 1. Opening

Nadere informatie

Yvette van den Broek, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11)

Yvette van den Broek, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11) Aanwezig: Cc:, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11) Archief Notulen MR-vergadering op 25-01-2016 1. Opening Twee extra agendapunten worden door

Nadere informatie

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig:

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig: MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Obs de Bascule Notulen vergadering 21 april 2015 Aanwezig: Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Trudie Wijnhold, Chantal Wilting, Lucinda Klasen (PG) Peter Koops, Anne-Mieke Hendriksen,

Nadere informatie

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D MR-vergadering Daniëlschool te Soest datum woensdag 20 januari 2016 plaats Daniëlschool, Smitsweg 46, 3765 CT Soest tijd 20.00 uur aanwezig Silvia Branderhorst (SB)(deels), Jacco Gaasbeek (JG), Hans Huijzer

Nadere informatie

MR & Directie: (19: uur)

MR & Directie: (19: uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 23 juni 2015 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 22.00 uur Uitgenodigd: Afwezig: Adviserend: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), C. Burgers, N. Nieuwveld,

Nadere informatie

Notulen MR 3 maandag 9 januari Aanwezig: Anne, Mirjana, Florinda en Paul Maarten (directie),

Notulen MR 3 maandag 9 januari Aanwezig: Anne, Mirjana, Florinda en Paul Maarten (directie), Notulen MR 3 maandag 9 januari Aanwezig: Anne, Mirjana, Florinda en Paul Maarten (directie), Afwezig met bericht: Irene, Ilse 1.Opening, vaststelling agenda De agenda wordt goedgekeurd. 2. Binnengekomen

Nadere informatie

2. Mededelingen Ingekomen post: InfoMR tijdschrift. Wanda wijst op een interessant artikel over taakbeleid.

2. Mededelingen Ingekomen post: InfoMR tijdschrift. Wanda wijst op een interessant artikel over taakbeleid. MR vergadering dinsdag 29 november 2016. Locatie: Miriam Notulen: Miriam Aanwezig: Margreet, Martijn, Sandra, Cindy, Wanda en Miriam. Jan is helaas afwezig door ziekte. Agenda: 1. Opening van de vergadering

Nadere informatie

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 Aanwezig: van Lieshout, Debbie Kleton, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar. Afwezig: Rosanne (met kennisgeving) 1. Mededelingen

Nadere informatie

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona:

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: Notulen van de vergadering 11-06-2018 Aanvang: 19.45 uur. Eindtijd: 22.20 uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: 18-12 12-03 Will: 07-05 11-06 Joris: 09-10 Postmap voorbereiden:

Nadere informatie

Vergadering nummer 08 Datum 20 juni 16 Locatie Teamkamer Tuinlanden Tijd 19:30 22:00

Vergadering nummer 08 Datum 20 juni 16 Locatie Teamkamer Tuinlanden Tijd 19:30 22:00 R.K. basisschool De Twaalfruiter Doyennéperenlaan 1 3452 EC Vleuten 030 666 80 52 / 06-25 03 14 88 AGENDA MR-vergadering Vergadering nummer 08 Datum 20 juni 16 Locatie Teamkamer Tuinlanden Tijd 19:30 22:00

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING 'DE ARK' & 'DE ARK VAN NOACH'

VERSLAG MR-VERGADERING 'DE ARK' & 'DE ARK VAN NOACH' Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING 'DE ARK' & 'DE ARK VAN NOACH' Datum: 26 oktober 2015 Locatie: Aanwezig: De Ark van Noach Paul Swart(voorzitter), Ingrid Meijers(notulen), Marina

Nadere informatie

Aanwezig: Paul, Gerjan, Marleen, Irma, Gerlinde, Alice, Annemarie en Hedwig (tot punt..) Afwezig: Willeke

Aanwezig: Paul, Gerjan, Marleen, Irma, Gerlinde, Alice, Annemarie en Hedwig (tot punt..) Afwezig: Willeke Medezeggenschapsraad Notulen van 10 maart 2016 Aanwezig: Paul, Gerjan, Marleen, Irma, Gerlinde, Alice, Annemarie en Hedwig (tot punt..) Afwezig: Willeke 1. Welkom en opening Annemarie opent de vergadering

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 16 oktober 2014, Kroeten Aanwezig: Kroeten: Masja de Pender (LL), Audrey Dankers (LL) Helga Spelt (VZ, OL) Jaimy Sormani (OL) Groene Hil: Carin Smit (OL) Anjo Schaerlaeckens(LL), Ellen Schellekens (LL)

Nadere informatie

Notulen. N.v.t. Ilse Buijsrogge, vervangend schoolleider Voorzitter: Diana Blaecke Notulist: Christien d Hondt

Notulen. N.v.t. Ilse Buijsrogge, vervangend schoolleider Voorzitter: Diana Blaecke Notulist: Christien d Hondt Vergadering: MR vergadering Datum: 25-04-2016 Plaats: Willibrordusschool te Hulst Tijd: 19.30 uur tot 21.45 uur Aanwezig: Michele de Vries, Bernadette van de Kerkhove - van Dorsselaer, Ingemar Hoefnagels,

Nadere informatie

Notulen, Locatieraad Samenwijs Willibrordus

Notulen, Locatieraad Samenwijs Willibrordus Notulen, Locatieraad Samenwijs Willibrordus Voor: Leden Locatieraad Notulist: Joke (de notulist zorgt ook voor wat lekkers voor op tafel) Datum: dinsdag 21 mei 2019 Aanwezig: Frank, Annemieke, Miranda,

Nadere informatie

NOTULEN VERGADERING MEDEZEGGENSCHAPSRAAD CBS- DE RANK KOUDEKERK AAN DEN RIJN

NOTULEN VERGADERING MEDEZEGGENSCHAPSRAAD CBS- DE RANK KOUDEKERK AAN DEN RIJN NOTULEN VERGADERING MEDEZEGGENSCHAPSRAAD CBS- DE RANK KOUDEKERK AAN DEN RIJN Datum : dinsdag 01 november 2011 Aanwezig: Bart Reijneveld/Jeannette Kapteijn/ Sanneke Vos/ Eveline Luiten/Caroline Knoester/

Nadere informatie

Aanwezig: Wim (voorzitter), Anne-Marie, Brenda, Liesbeth, Ciska, Karin, Connie, Maaret Afwezig: Kathy

Aanwezig: Wim (voorzitter), Anne-Marie, Brenda, Liesbeth, Ciska, Karin, Connie, Maaret Afwezig: Kathy Verslag Medezeggenschapsraadvergadering d.d. 4 juni 2013 Datum: 4 juni 2013 Tijd: 20.00 22.00 uur Locatie: Brittenburg Aanwezig: Wim (voorzitter), Anne-Marie, Brenda, Liesbeth, Ciska, Karin, Connie, Maaret

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief)

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief) datum: 13 09 2016 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 1 e MR vergadering schooljaar 2016 2017 (definitief) aanwezig: afwezig: notulist: Ellen ter Averst, (voorzitter, og), Bertwin Leentvaar,

Nadere informatie

Bij de rondvraag van de GMR kwam één school met de vraag hoe de werkdruk wordt ervaren binnen onze school, dit punt wordt meegenomen in het team.

Bij de rondvraag van de GMR kwam één school met de vraag hoe de werkdruk wordt ervaren binnen onze school, dit punt wordt meegenomen in het team. Agenda MR-vergadering 16 mei 2017 1. Opening/mededelingen. Geen mededelingen. 2. Notulen vorige vergadering *Is er al een datum bekend voor de ouderavond workshop. Ja, deze is bekend het moet nog gecommuniceerd

Nadere informatie

NOTULEN MR VERGADERING 8 januari 2014 DALTONSCHOOL DE MEER

NOTULEN MR VERGADERING 8 januari 2014 DALTONSCHOOL DE MEER NOTULEN MR VERGADERING 8 januari 2014 DALTONSCHOOL DE MEER Aanwezig: Afwezig: Agenda: Oudejans (voorzitter), Aafke Straat, Lucky Schild, Evelien Prot, Debra Aurich (verslag), Thomas Kothuis, Erik Rammeloo,

Nadere informatie

1. Opening Als extra agendapunten zullen de formatie en de begroting van de OR worden besproken.

1. Opening Als extra agendapunten zullen de formatie en de begroting van de OR worden besproken. Notulen MR Vergadering op 16 jan 2017 Aanwezig: Ilse, Wieteke en Annemieke(notulist) van de oudergeleding; Liane, Corine, Sylvia, Janna en Marjolein van de personeelsgeleding; Betty, directie. Afwezig

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 6 december 2018

Notulen MR-vergadering 6 december 2018 Notulen MR-vergadering 6 december 2018 Aanwezig: Oudergeleding MR: Sergio, Ellen Teamleden MR: Yvonne, Margo Voorzitter: Sergio Notulist: Margo Directie : Rob Afwezig ; Joke actiepunten Wie Status Folder

Nadere informatie

Groningen, 29 mei 2015

Groningen, 29 mei 2015 Groningen, 29 mei 2015 Speciale dagen: woensdag 3 juni podiumoptreden 1/2c donderdag 4 juni schoolreis groepen 4, 5 en 6 vrijdag 5 juni podiumoptreden 1/2d maandag 8 t/m donderdag 11 juni avond 4 daagse

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 1

Datum Nummer nr. 1 MR de Burijn NOTULEN Datum 5-9-2016 Nummer 2016-2017 nr. 1 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Margriet van Twisk Manon Horsthuis Plaats De Burijn Virginia Festner Mireille Lefebre (v.a. 20.00) Afwezig

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Conceptnotulen MR vergadering 03 03 2015 Aanwezig: Peter (vz), Jan-Bernard, Lucien, Paul, Pim, Thea, Robbert, Nelleke en (dir) Notulant: Liesbeth 1. Opening Peter opent de vergadering

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.00 Datum: donderdag 19-06-2018 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Notulist: Brigit 1. Vaststellen agenda 2. Post / mededelingen - MR-Magazine nr. 4 mei 2018 -

Nadere informatie

Verslag van de 2 e MR vergadering van de Hoeksteen van het schooljaar 2010-2011, gehhouden op 16 november 2010 van 19:30 tot 21:30 te Barendrecht

Verslag van de 2 e MR vergadering van de Hoeksteen van het schooljaar 2010-2011, gehhouden op 16 november 2010 van 19:30 tot 21:30 te Barendrecht Verslag van de 2 e MR vergadering van de Hoeksteen van het schooljaar 2010-2011, gehhouden op 16 november 2010 van 19:30 tot 21:30 te Barendrecht Aanwezig: Oudergeleding Erik van Dilst (vz) (notulist),

Nadere informatie

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt.

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt. Notulen MR vergadering Aan : Leden MR de Heydonck Datum : 18 februari 2014 Locatie : Heydonck Naastenbest Tijd : 19.30.uur 21.30 uur Aanwezig : Nicole, Paul, Sharon, Theo, Ton, Yvonne, Sanne Afwezig :

Nadere informatie

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg Aanwezig: Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg RKBS De Prinsenhof Afwezig: Plaats: Volgende vergadering Agenda Alex Duivenvoorde (voorzitter), Angelique Duivenvoorde, Micha Luttik, Fred

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 01 02 2018 Datum verslaglegging Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet naar

Nadere informatie

Eerst kiezen, dan delen. Financieel management in het PO en de rol van de (G)MR

Eerst kiezen, dan delen. Financieel management in het PO en de rol van de (G)MR Eerst kiezen, dan delen Financieel management in het PO en de rol van de (G)MR (G)MR en financieel management Wettelijk kader en relevantie Project Eerst kiezen, dan delen Praktijk: begroting 2013 Relevantie

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening Notulen Medezeggenschapsraad DEEL I Medezeggenschapsraad Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 4 april 2013, Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers DEEL I: MR-leden

Nadere informatie

Vergadering nummer 02 Datum 26 oktober 15 Locatie teamkamer Tuinlanden Tijd 20:00 22:30

Vergadering nummer 02 Datum 26 oktober 15 Locatie teamkamer Tuinlanden Tijd 20:00 22:30 R.K. basisschool De Twaalfruiter Doyennéperenlaan 1 3452 EC Vleuten 030 666 80 52 / 06-25 03 14 88 Notulen MR-vergadering Vergadering nummer 02 Datum 26 oktober 15 Locatie teamkamer Tuinlanden Tijd 20:00

Nadere informatie

Activiteiten plan. Medezeggenschapsraad. van o.b.s. De Vuurtoren 2014-2015

Activiteiten plan. Medezeggenschapsraad. van o.b.s. De Vuurtoren 2014-2015 Activiteiten plan Medezeggenschapsraad van o.b.s. De Vuurtoren 2014-2015 2 Activiteiten plan o.b.s. de Vuurtoren 2014-2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Visie medezeggenschapsraad... 3 3 Doelen komend

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad KBS De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling MR... 2 3. Activiteiten MR... 3 4. Besluitenlijst MR... 4 4. Aandachtpunten

Nadere informatie

Notulen Woensdag 17 februari. Aanwezig: Marc (vz), Kim, Antoinette, Linda, Manon (nt) Aanwezig namens de directie: Bert. 1. Welkom

Notulen Woensdag 17 februari. Aanwezig: Marc (vz), Kim, Antoinette, Linda, Manon (nt) Aanwezig namens de directie: Bert. 1. Welkom Notulen Woensdag 17 februari Aanwezig: Marc (vz), Kim, Antoinette, Linda, Manon (nt) Aanwezig namens de directie: Bert 1. Welkom 2. Notulen Na een tekstuele aanpassing goed gekeurd 3. Actiepunten De actiepunten

Nadere informatie

Brenda van den Heuvel, Sandra van de Sande, Gidi Spronck. Stefan Eveleens, Renée de Kok, Robbert Kremers, Yvonne Smelt.

Brenda van den Heuvel, Sandra van de Sande, Gidi Spronck. Stefan Eveleens, Renée de Kok, Robbert Kremers, Yvonne Smelt. Notulen MR vergadering Datum: 22-1-2018 Aanwezig teamgeleding: Aanwezig oudergeleding: Afwezig: Overige aanwezigen: Brenda van den Heuvel, Sandra van de Sande, Gidi Spronck. Stefan Eveleens, Renée de Kok,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 6 maart 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Notulen MR De Caegh 9 april 2018

Notulen MR De Caegh 9 april 2018 Notulen MR De Caegh 9 april 2018 punt Aanwezig: Cees, Ilse, Jeroen, Marisca, Jolanda, Paul en Sylvia Afwezig: Richarda, Rina 1 Opening en vaststelling van de agenda Cees heet eenieder welkom. 2 Mededelingen

Nadere informatie

NOTULEN MR-OVERLEG maandag 17 september 2018 Aanwezig: Ellen, Anne, Dorien, Anneloes, Anke Afwezig: Tom, Pim, Monica

NOTULEN MR-OVERLEG maandag 17 september 2018 Aanwezig: Ellen, Anne, Dorien, Anneloes, Anke Afwezig: Tom, Pim, Monica NOTULEN MR-OVERLEG maandag 17 september 2018 Aanwezig: Ellen, Anne, Dorien, Anneloes, Anke Afwezig: Tom, Pim, Monica AGENDAPUNTEN MR-OVERLEG 19.00-20.00 uur 1. OPENING EN WELKOM Status Er zijn diverse

Nadere informatie