Aanwezig: Wim (voorzitter), Anne-Marie, Brenda, Liesbeth, Ciska, Karin, Connie, Maaret Afwezig: Kathy

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanwezig: Wim (voorzitter), Anne-Marie, Brenda, Liesbeth, Ciska, Karin, Connie, Maaret Afwezig: Kathy"

Transcriptie

1 Verslag Medezeggenschapsraadvergadering d.d. 4 juni 2013 Datum: 4 juni 2013 Tijd: uur Locatie: Brittenburg Aanwezig: Wim (voorzitter), Anne-Marie, Brenda, Liesbeth, Ciska, Karin, Connie, Maaret Afwezig: Kathy 1. Opening, agendavoorstel Wim excuseert zich voor het verzetten van de vergadering ivm een fout in de agenda. Extra agendapunten: Verkeerssituatie kruising plaswijckweg boegpad Evaluatie 0-groep Kinderboerderij 40 jaar in 2014 Communicatie MR Koningsspelen 2014 Hulpouder-bedankje 2. Mededelingen/ingekomen stukken Ingekomen stukken: Anne-Marie deelt met de MR de brief die ze heeft ontvangen mbt passend onderwijs en wat de MR hiermee kan. Ze zal deze onder de MR-leden verspreiden. Geen mededelingen. 3. Verslag MR-vergadering d.d. 8 april 2013 Punt 7 aanpassen, Wim stelt zichzelf niet herkiesbaar. Daarna moet het op de website geplaatst worden. Dit zal Anne-Marie doen. Karin geeft terecht aan dat de tekst op de website nog steeds aangepast dient te worden. Zij zal dit overnemen van Wim. Volgende keer maken we een foto van de MR-leden in de nieuwe samenstelling die we er dan bij kunnen plaatsen. Stukje voor de nieuwsbrief is ook nog niet gemaakt. Dit neemt Maaret over. 4. Financieel: exploitatie eerste kwartaal 2013 Anne-Marie deelt de exploitatie van het eerste kwartaal en geeft toelichting. De kosten zover komen iets hoger uit dan gebudgetteerd. Echter zegt dit nog niet veel aangezien er bv jaarrekeningen betaald zijn die dan de rest van het jaar niet meer terugkeren. Post 44: overige instellingslasten is erg hoog, dit betreft bv gebruik van toilet handdoekjes, koffie, thee, etc. wat uit de pas loopt. Dit is onder de aandacht bij de directie. Maaret geeft nogmaals aan dat de manier van budgetteren en de rapportage van de werkelijk gemaakte kosten niet voldoende inzichtelijk is. Doordat kosten niet gespreid worden, kun je nu eigenlijk nog niets zeggen en pas eind van het jaar inzicht krijgen, waarna het te laat is om actie te ondernemen. Wanneer een school verantwoordelijk wordt gesteld moeten ze vanuit de stichting ook de juiste tools krijgen. Anne-Marie zal dit nogmaals aangeven bij de Groeiling, maar heeft hier weinig invloed op.

2 5. Groepsverdeling Er is besloten de combinatieklas 5/6 van dit jaar door te laten gaan in het nieuwe jaar als groep 6/7. Dit om de rust binnen de groepen te bewaren en omdat het goed gaat in de groepen. Bij de groepsverdeling is het gelukt de leerkrachten hun 1 e of 2 e keus te geven en de verdeling is dan ook positief ontvangen in het team en in de MR. Een aantal leerkrachten neemt afscheid aan het eind van dit leerjaar waardoor enkele nieuwe leerkrachten zullen starten. De definitieve groepsaantallen zijn nog niet helemaal bekend ivm leerlingen die een jaar opnieuw gaan doen. In de grotere groepen zal net als dit jaar met ondersteuning van stagiairs gewerkt worden. De huidige groepen 1 zullen niet gemixt worden en de groepen gaan door in de huidige samenstelling. Groep 0 is een succes, ouders zijn tevreden, kinderen hebben het naar hun zin. Inmiddels 18 kinderen en dus zeer de moeite waard geweest om de 0-groep te starten dit jaar. Ciska merkt op dat het goed is om dit nieuws te delen. Dat kan positief uitwerken op het aantal aanmeldingen. Anne-Marie en Karin gaan een persbericht maken. Op 27 juni worden de leerlinglijsten verspreid onder de ouders/leerlingen. 6. Digitaal registratiesysteem Sociaal Emotionele ontwikkeling (SEO) Miv het schooljaar zal het nieuwe digitaal registratiesysteem ZIEN ingevoerd worden voor het meetbaar maken van de sociaal-emotionele ontwikkeling (SEO) van de leerlingen. In februari heeft het team een studiedag gehad met dit onderwerp. Het systeem is gekoppeld aan het andere leerlingvolgsysteem (LVS) en valt onder hetzelfde pakket. Alle leerkrachten hebben kennisgemaakt en geoefend met het systeem. In de kleutergroepen blijven ze werken met KIJK, het huidige systeem om SEO te meten. Het volgsysteem KIJK bied naast de mogelijkheid om de SEO van de kleuters in kaart te brengen, de mogelijkheid om de totale ontwikkeling van kinderen in kaart te brengen. Alleen als er aanleiding is om bij een kind dieper in te gaan op zijn/haar SEO zal ZIEN ook gebruikt worden. Leerkrachten zijn positief over het nieuwe systeem. De MR is nog nieuwsgierig naar de vragen waar het systeem mee werkt en dat zal Anne-Marie delen. De leerkrachten zullen het komend schooljaar zich de werkwijze van ZIEN eigen maken. De uitslagen worden dit jaar dan ook waarschijnlijk nog niet direct besproken tijdens het eerste 10 minutengesprek. De MR heeft geadviseerd om halverwege het schooljaar het systeem in het team te evalueren en de resultaten hiervan in de MR te delen. Het eerste jaar moet er extra zorgvuldig naar de werking van het systeem gekeken worden. Op de eerste ouderavond in het nieuwe schooljaar zal het onderwerp uitgebreid toegelicht worden aan de ouders.

3 7. Rapportage en 10 minuten-gesprekken Uit oudercafé was oa gebleken dat ouders naast de harde resultaten van hun kinderen ook duidelijk interesse hebben in hoe de kinderen het sociaal en emotioneel doen op school. Dat het belangrijk is om naast de CITO en de methode gebonden toetsen ook anders naar het kind te kijken. Dit wordt natuurlijk altijd al gedaan, maar kan nu door ZIEN ook beter vastgelegd worden en hierdoor ook beter gedeeld worden met de ouders. Voorstel is om vanaf het nieuwe schooljaar het 1 e 10-minuten-gesprek de nadruk te leggen op de SEO van de leerling en in het 2 e 10-minuten-gesprek de nadruk op de CITO / resultaten van het kind te leggen. Het één sluit het ander niet uit en belangrijke signalen op beide onderwerpen worden natuurlijk in beide gesprekken besproken. Er wordt momenteel een praatpapier geschreven als leidraad voor de leerkrachten voor dit gesprek. Naar aanleiding hiervan oppert de MT om ook de ouders naar gesprekspunten te vragen door op het briefje van de planning een mogelijkheid te creëren punten aan te leveren die de ouders willen bespreken mbt hun kind. Vwb het tweede gesprek en de inhoud mbt resultaten is in het team besloten om de rapporten alleen te baseren op de methode-gebonden toetsen en niet op de CITO. Beide metingen zijn anders (methode-gebonden toetsen meten de kennis van het kind opgedaan uit de gebruikte methoden, CITO meet de ontwikkeling onafhankelijk van de methoden halverwege en aan het eind van het jaar) en het is goed om deze metingen gescheiden te houden. 8. Terugblik oudercafé 10 april Zeer positieve ervaring! Was een leuke avond, goed georganiseerd, kleine groepen werkten erg goed, iedereen kwam aan het woord. Zeker voor herhaling vatbaar! Aantal leerpunten worden ook meegenomen voor volgende keer en de datum wordt reeds gepland in de schoolkalender van volgend schooljaar. Belangrijk om te blijven communiceren over de uitkomsten van de ideeën. De werkgroep ouderbetrokkenheid (een aantal klassenouders aangevuld met twee extra ouders) is momenteel aan het werk met het uitwerken van de ideeën op gebied van de 3 stellingen. De ontwikkelingen hiervan kunnen worden meegenomen in het jaarplan van komend schooljaar. De MR adviseert om dit in de weekbrief te melden. 9. Voortgang voorbereiding verkiezingen De zittingstermijn van Wim en Ciska loopt af. Ciska is herverkiesbaar, Wim niet. Er hebben zich 2 kandidaten gemeld, dus er zullen verkiezingen komen. Tijdspad: 6 juni: Deadline aanmeldingen 20 juni: Informatie in nieuwsbrief over kandidaten en meegeven strookjes ouders 28 juni: uiterlijke inleverdatum strookjes 1 juli: strookjes worden geteld (Brenda en Connie) Binnen de MR zal er dan een keuze gemaakt moeten worden voor een nieuwe voorzitter. De huidige leden hebben aangegeven of zij interesse hebben of niet. Ook is geopperd om naast de positie van voorzitter evt. iemand aan te wijzen voor de communicatie. Wim blijft zitting houden in de GMR, zijn termijn is daar nog niet verlopen.

4 10. Kinderboerderij 40 jaar in 2014 Karin deelt de informatie dat de Kinderboerderij in jaar bestaat en dat zij graag in dat kader wat met de Goudse scholen willen doen. Iets met een win-win situatie waarbij er iets leuks is voor de leerlingen en daarnaast voor de kinderboerderij de mogelijkheid om een geldinzamelingsactie daaraan te koppelen. Anne-Marie gaat het in het team voorleggen of de Cirkel hier iets in ziet en geeft terugkoppeling in volgende vergadering. 11. Verkeerssituatie kruising Plaswijckweg Boegpad De gewijzigde verkeerssituatie baart zorgen bij ouders en scholen. Door het verwijderen van de stoplichten en het versmallen van de weg is het in onze ogen een gevaarlijke oversteek geworden. We zijn er absoluut geen voorstander van de situatie zo te laten. Anne-Marie heeft reeds met de krant gesproken en ook tevergeefs zelf meerdere malen geprobeerd de juiste persoon binnen te gemeente te bereiken. Ciska geeft aan een brief op te willen stellen en naar de gemeente, de fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland te sturen om melding te maken van de situatie. We zullen een concept sturen naar de overige relevante scholen met de vraag of ze willen mee tekenen. Ook zal Ciska bij het wijkteam er melding van maken dat als dit onderwerp op de agenda staat, we graag willen aansluiten bij het overleg. 12. Hulpouder-bedankje Er wordt gevraagd of er weer een hulpouder bedankje georganiseerd wordt. Anne-Marie geeft aan dat dit inderdaad reeds gepland staat en geregeld wordt. 13. Koningsspelen 2014 Er is inmiddels bekend dat er in 2014 weer koningsspelen worden georganiseerd. De vraag is hoe we dan met de sportdag om willen gaan en of de koningspelen dus de vervanging worden van de sportdag of dat beide dagen plaatsvinden. Anne-Marie zal dit in het team bespreken. 14. Punten voor de nieuwsbrief Ivm de lange agenda geen punten besproken welke in de nieuwsbrief moeten komen. Maaret schrijft een voorstel van een stukje en stuurt dat voor feedback rond aan de anderen waarna het geplaatst kan worden. 15. Volgende vergadering 2 juli 2013 Let op, de volgende vergadering is bij Ciska thuis! Agendapunten zijn: Afscheid scheidende MR-leden, welkom nieuwe leden Keuze nieuwe voorzitter MR en evt. communicatie-persoon Evaluatie jaarplan Jaarplan (concept) Evaluatie snipperdagen Evaluatie inzet stagiaires (aantal, scholen, toegevoegde waarde, begeiding vs output, etc.) Analyse resultaten CITO Evaluatie MR-jaar

5 Agendapunten voor het nieuwe schooljaar: Nascholingsplan / beleid Bespreking praatpapier voor de 10 minuten-gesprekken Halverwege het schooljaar evaluatie ZIEN bespreken 16. Rondvraag en sluiting Geen bijzonderheden Medezeggenschapsraad RK Basisschool de Cirkel Actiepunten Delen ingekomen brief over passend onderwijs met alle leden MR: Anne-Marie Punt 7 aanpassen notulen Wim niet herkiesbaar: Anne-Marie Verslag 8 april op website plaatsen: Anne-Marie Tekst op website aanpassen: Karin Voorstel stukje nieuwsbrief schrijven: Maaret Foto MR maken volgende vergadering: Wim Terugkoppeling inzichtelijkheid budget /exploitatie naar Groeiling: Anne-Marie Persbericht succes groep 0 om inschrijvingen te stimuleren: Karin / Anne-Marie Koningspelen vervangend of additioneel tov sportdag bespreken: Anne-Marie 28 vragen ZIEN uit systeem halen en delen met MR: Anne-Marie Briefje 10-min. gesprekken gesprekspunten ouders toevoegen: Anne-Marie Nieuwsbrief update verkiezingen incl. Welkom + afscheidsstukje: Wim Mogelijkheden Kinderboerderij 40 jaar in team bespreken: Anne-Marie Brief opstellen/opsturen verkeersituatie Plaswijckweg Boegpad Ciska Melding wijkteam gewenste aanwezigheid overleg: Ciska Lezen notulen 4 juni en opmerkingen doorgeven aan Maaret: Allen Verslag 4 juni op website plaatsen als definitief is: Anne-Marie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 20 april 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart(voorzitter), Ingrid Meijers(notulen), Benthe

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Medezeggenschapsraad Overleg Datum en tijd Plaats Deelnemers Notulist Van Medezeggenschapsraad Titus Brandsma 18 september 2014 van 19.00 tot 21.30 uur Basisschool Titus Brandsma DEEL I: MR-leden DEEL

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: 18 september 2013 1. Welkom Aanwezig zijn Carola, Hanneke, Ronald,,, Anke, Suzanne en Tiny. Suzanne zal per 1 mei Tiny opvolgen in de MR en wil zich graag ook in deze taak

Nadere informatie

MR & Directie: (19: uur)

MR & Directie: (19: uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 23 juni 2015 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 22.00 uur Uitgenodigd: Afwezig: Adviserend: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), C. Burgers, N. Nieuwveld,

Nadere informatie

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt.

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt. Notulen MR vergadering Aan : Leden MR de Heydonck Datum : 18 februari 2014 Locatie : Heydonck Naastenbest Tijd : 19.30.uur 21.30 uur Aanwezig : Nicole, Paul, Sharon, Theo, Ton, Yvonne, Sanne Afwezig :

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 30 maart 2016 Aanwezig: Marie-José Jaspers, Tineke van Sprundel,

Nadere informatie

*Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld.

*Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld. Notulen MR vergadering 15-12-2014 *Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld. *Notulen vorige vergadering

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 13 maart 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 4) AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen/ingekomen

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 6 maart 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Jaarplan MR 2015-2016

Jaarplan MR 2015-2016 Christelijke Basisschool 'De Kraanvogel' Medezeggenschapsraad mr@dekraanvogel.nl Inleiding Jaarplan MR 2015-2016 Voor u ligt het jaarplan van de Medezeggenschapsraad (MR) CB 'De Kraanvogel'. Het jaarplan

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 9maart 2017 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Managementteam: Frits Hoff(directeur), Ton Vromen

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 8 januari 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart (voorzitter), Ingrid Meijers (notulen), Benthe

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en MR Blinkertschool Soort vergadering MR 2 Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 1 oktober 2015 Tijd: 19.30u - 21.30u Notulist: Aanwezig: Bart, Haydar, Lisanne, Sophie, Breezandpad 5 6843 JM Arnhem Telefoon

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs NOTULEN MR -VERGADERING 16-04-2015 Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 21:00 uur Aanwezig: Evelien de Klerk, Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D MR-vergadering Daniëlschool te Soest datum woensdag 20 januari 2016 plaats Daniëlschool, Smitsweg 46, 3765 CT Soest tijd 20.00 uur aanwezig Silvia Branderhorst (SB)(deels), Jacco Gaasbeek (JG), Hans Huijzer

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014 Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014 Algemeen - De MR van de Driesprong bestaat uit ouders en leerkrachten. Zij vertegenwoordigen de ouders en leerkrachten

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 05 juli 2017 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Managementteam: Toor Afwezig: OV de bijzige

Nadere informatie

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening Notulen Medezeggenschapsraad DEEL I Medezeggenschapsraad Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 4 april 2013, Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers DEEL I: MR-leden

Nadere informatie

Vergadering nummer 08 Datum 20 juni 16 Locatie Teamkamer Tuinlanden Tijd 19:30 22:00

Vergadering nummer 08 Datum 20 juni 16 Locatie Teamkamer Tuinlanden Tijd 19:30 22:00 R.K. basisschool De Twaalfruiter Doyennéperenlaan 1 3452 EC Vleuten 030 666 80 52 / 06-25 03 14 88 AGENDA MR-vergadering Vergadering nummer 08 Datum 20 juni 16 Locatie Teamkamer Tuinlanden Tijd 19:30 22:00

Nadere informatie

Aanwezig: Henk-Jan Hoekjen, Bianca Veldkamp, Vera Bartelds,, Femke van Dijk, Quintus Schipper (deel) Nr. Onderwerp Acties

Aanwezig: Henk-Jan Hoekjen, Bianca Veldkamp, Vera Bartelds,, Femke van Dijk, Quintus Schipper (deel) Nr. Onderwerp Acties Notulen MR-vergadering d.d. 04-07- Aanwezig: Henk-Jan Hoekjen, Bianca Veldkamp, Vera Bartelds,, Femke van Dijk, Quintus Schipper (deel) Afwezig: Tjally Wijngaards Nr. Onderwerp Acties 1. Opening, mededelingen

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Miranda van Haaren Aanwezig: - Visscher - Marc Gouwerok - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille Afwezigen: -

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje.

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje. VERGADERVERSLAG Betreft : Vergadering ondersteuningsplanraad Datum : Plaats : de Linie 7J, Capelle aan den IJssel Tijd : 19.30 21.30 uur Aanwezig : Ilse Dubbelaar, Daphne Konz, Miriam Lagerwaard, Karin

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Wislaan 219 5406 AC uden Soort vergadering Medezeggenschapsraad Datum en tijd Dinsdag 27 januari 2014, aanvang 19.30 uur Lokatie Bs t Mulderke, wislaan 219 Notulist

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER

NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER Aanwezig: Afwezig: Agenda: Sandra Obbink, Annemiek Orthel, Oudejans (voorzitter), Evelien Prot, Bas Bronneberg Saskia Lekkerkerker, Moerkamp, Aafke

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Notulen MR-Vergadering dinsdag 26-05-2015

Notulen MR-Vergadering dinsdag 26-05-2015 Notulen MR-Vergadering dinsdag 26-05-2015 Aanvang: 19.30 uur Locatie: Tweesprong Opening om 19.30 uur. Vaststellen notulen 16 maart 2015 incl. actielijst Geen op- of aanmerkingen. De notulen worden op

Nadere informatie

Vergadering nummer 3 Datum 18 november Boomgaarden

Vergadering nummer 3 Datum 18 november Boomgaarden R.K. Basisschool De Twaalfruiter De Tuinlanden: Kweektuinlaan 11, 3452 SR Vleuten De Boomgaarden: Doyennéperenlaan 1, 3452 EC Vleuten 030-666 8052 Verslag MR-vergadering Vergadering nummer 3 Datum 18 november

Nadere informatie

Notulen MR Dinsdag 19 september uur ANJELIERSSTRAAT

Notulen MR Dinsdag 19 september uur ANJELIERSSTRAAT Notulen MR Dinsdag 19 september 2017 19.30 uur ANJELIERSSTRAAT Aanwezig: Mark (voorzitter), Simone, Chris, Karin, Mirjam, Gijs en Barbara Afwezig (met bericht): Jan-Willem, Chantal en Francesca. 1. Opening

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 15-09-2014 Tijd: 20:00 21:50 uur Locatie: teamkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Oudergeleding: Afwezig: Directie: Teamgeleding: Oudergeleding:

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage)

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage) Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel (voorzitter), Marian Pronk, Nienke Weelink, Ronkje Voogt, Ria van Eede, Marian Sempel, Mirjam Post, Clarissa Pahud de Mortanges, Jolanda Topfer, Simone Schreurs,

Nadere informatie

Notulen vergadering MR Datum: Dinsdag 30 oktober 2018

Notulen vergadering MR Datum: Dinsdag 30 oktober 2018 Notulen vergadering MR Datum: Dinsdag 30 oktober 2018 Aanwezig: Debbie (lid ouder / voorzitter), Annechien (lid ouders / GMR), Kim (lid ouder / GMR), Joyce (lid team secretaris), Christel (lid team secretaris),

Nadere informatie

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens.

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens. Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: donderdag 9 juli 2015 Tijd: 20.00 21.45 uur Brouwers Archie de Ceuninck van Capelle Thomsen Yolanda Corbeek Nicole Smits-Spekman Susan Angenent-Hilkes

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 23 maart 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha en Marielle. Afwezig: Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1 Jaarverslag 2013-2014 van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke Jaarverslag Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat doet de MR 4 3. Leden van de Medezeggenschapsraad in 2013 2014 6 4.

Nadere informatie

Notulen Vergadering Medezeggenschapsraad

Notulen Vergadering Medezeggenschapsraad Notulen Vergadering Medezeggenschapsraad Datum: Maandag 1 april 2019 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Teamkamer Parklocatie Claudia afwezig. Agenda ( gedeelte met directie) 1. Vorige notulen ter goedkeuring

Nadere informatie

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 Aanwezig: Rikkers, van Lieshout, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar Afwezig (met kennisgeving, vanwege zwangerschapsverlof):

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 15 mei 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Afwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Stephanie Bol, Saskia de Vos (vanaf agendapunt 4) Thea Zuiderduin AGENDA 1. Opening

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2017-2018 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

2. Bijgekomen agendapunten - De gang van zaken mbt groepsindeling doornemen. (te bespreken met Edith)

2. Bijgekomen agendapunten - De gang van zaken mbt groepsindeling doornemen. (te bespreken met Edith) MR notulen Datum: dinsdag 19 januari Locatie: Gevers Deynoot Notulist: Ronald Voorzitter: Ine Aanwezig: Ine Koevoet, Henri Koopman, Nellie Ligthart, Margreet van Ommen, Ronald de Lange, Arnaud Ouwehand

Nadere informatie

Christelijke basisschool Onze Wereld

Christelijke basisschool Onze Wereld Christelijke basisschool Onze Wereld 2014 Christelijke basisschool Onze Wereld Postbus 8138 3009 AC Rotterdam www.cbsonzewereld.nl INHOUDSOPGAVE 1. Leerlingenraad 2. Visie 3. Doelen 4. Statuten 1. Leerlingenraad

Nadere informatie

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in.

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in. Medezeggenschapsraad Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 31 oktober 2013 Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2014-2015 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 16-9-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Cas Marleen heeft zich teruggetrokken als lid van de MR Anja komt later (sluit aan om 19.40

Nadere informatie

NOTULEN MR VERGADERING 6 MAART 2013

NOTULEN MR VERGADERING 6 MAART 2013 NOTULEN MR VERGADERING 6 MAART 2013 Agendapunt Doelstelling Inhoud Opening Notulen vorige vergadering Vaststellen notulen Formulering interesse van ouders in kinderen is nog niet voldoende is wat ongelukkig.

Nadere informatie

Actiepuntenlijst Datum Aktie Door wie? Gereed dd

Actiepuntenlijst Datum Aktie Door wie? Gereed dd Aanwezig: MR personeelsgeleding: MR oudergeleding: MR VERGADERING 30 september 2013 (19.15 21.30 ) Notulen Marga Vreeswijk (voorzitter), Carolien Punt, Anneke Venema en Ed Linthout (vanaf 20:00) Erik van

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 14 november Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 7) AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen/ingekomen

Nadere informatie

OUDERRAAD. Notulen Ouderraadsvergadering dinsdag 26 maart 2013

OUDERRAAD. Notulen Ouderraadsvergadering dinsdag 26 maart 2013 Openbare basisschool De Trinoom OUDERRAAD Notulen Ouderraadsvergadering dinsdag 26 maart 2013 Aanwezig: Anita Thomassen, Barbara Wolff,, Keller, Francien Mels (penningmeester), Ingrid Mali (voorzitter),

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 22 september 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart (voorzitter), Schalkwijk (notulen), Benthe

Nadere informatie

Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15

Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15 Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15 Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van IKC De Piramide over het schooljaar 2014/2015. We geven in dit jaarverslag aan wie er

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Verslag van de 2 e MR vergadering van de Hoeksteen van het schooljaar 2010-2011, gehhouden op 16 november 2010 van 19:30 tot 21:30 te Barendrecht

Verslag van de 2 e MR vergadering van de Hoeksteen van het schooljaar 2010-2011, gehhouden op 16 november 2010 van 19:30 tot 21:30 te Barendrecht Verslag van de 2 e MR vergadering van de Hoeksteen van het schooljaar 2010-2011, gehhouden op 16 november 2010 van 19:30 tot 21:30 te Barendrecht Aanwezig: Oudergeleding Erik van Dilst (vz) (notulist),

Nadere informatie

Aanwezig: Edith Keller, Ingrid Mali (voorzitter), Laura Hermens, Miriam Oosterhout, Paul van Warmerdam (secretaris), Rian Waterval, Wanda Stoop.

Aanwezig: Edith Keller, Ingrid Mali (voorzitter), Laura Hermens, Miriam Oosterhout, Paul van Warmerdam (secretaris), Rian Waterval, Wanda Stoop. Openbare basisschool De Trinoom OUDERRAAD Notulen Ouderraadsvergadering dinsdag 15 mei 2013 Aanwezig: Edith Keller, Ingrid Mali (voorzitter), Laura Hermens, Miriam Oosterhout, van Warmerdam (secretaris),

Nadere informatie

2. Mededelingen Ingekomen post: InfoMR tijdschrift. Wanda wijst op een interessant artikel over taakbeleid.

2. Mededelingen Ingekomen post: InfoMR tijdschrift. Wanda wijst op een interessant artikel over taakbeleid. MR vergadering dinsdag 29 november 2016. Locatie: Miriam Notulen: Miriam Aanwezig: Margreet, Martijn, Sandra, Cindy, Wanda en Miriam. Jan is helaas afwezig door ziekte. Agenda: 1. Opening van de vergadering

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Medezeggenschapsraad, van maandag 11 november 2013 in Schelluinen aanvang: 19.30 uur

Notulen van de vergadering van de Medezeggenschapsraad, van maandag 11 november 2013 in Schelluinen aanvang: 19.30 uur Notulen van de vergadering van de Medezeggenschapsraad, van maandag 11 november 2013 in Schelluinen aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Marcel Balsters (voorzitter), Tessa Boogert, Bianca Bronkhorst, Noordermeer

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 R.K. Basisschool De Heydonck www.bs-heydonck.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de onderwerpen en werkzaamheden van de

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad (OR)

Huishoudelijk Reglement Ouderraad (OR) Huishoudelijk Reglement Ouderraad (OR) Onderdeel van: Openbare Basisschool voor Daltononderwijs Groenehoek, Stampioendreef 7 / Groeneweg 129 te Bergschenhoek Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat

Nadere informatie

1. Opening. 2. Vaststellen agenda

1. Opening. 2. Vaststellen agenda Notulen MR 12 juni 2013 20.00u - 22.30u, Basisschool t Palet Aanwezig: M-A, Bas, Ronald, Mieke, Bo, Rianne, Gemma Gast: vandaag is Edwin erbij, hij kijkt mee of de MR iets voor hem zou zijn. Wat later:

Nadere informatie

MR reglement bekijken Marie-Louise KPOA site verzuimbeleid verzamelen. Dit mailen als bijlage.

MR reglement bekijken Marie-Louise KPOA site verzuimbeleid verzamelen. Dit mailen als bijlage. Medezeggenschapsraad Tafelronde Aanwezig Ingrid, Janneke, Marieke, Agnes, Marie-Louise,, Hans Afwezig Datum 30-03-2017 Waar Tafelronde locatie Koning Karelpad 19.30-21.30 Datum Actiepunt uit notulen d.d.

Nadere informatie

Openbare Basisschool De Flint

Openbare Basisschool De Flint Jaarplan Medezeggenschapsraad O.b.s De Flint schooljaar 2018-2019 1 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden. 5 4. Structurele onderwerpen

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. IKC De Meenthe

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. IKC De Meenthe Jaarverslag Medezeggenschapsraad IKC De Meenthe Schooljaar 2017/ 2018 1 Inhoud van dit jaarverslag pag. 1. Wat is het doel van een MR-jaarverslag? 3 2. Wie heeft er zitting in de MR? 3 3. Contactgegevens

Nadere informatie

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Aanwezig: Julia (vz), Berthy, Jose, Tanja,, Jeanine, Illand (notulist). Afwezig: - Nr 0. 1. 2. 3. Opening Rondvraag -De

Nadere informatie

5. Mededelingen 6. Overige 7. Rondvraag

5. Mededelingen 6. Overige 7. Rondvraag Medezeggenschapsraad Agenda VERGADERING DEELRAAD-MR KC Kameleon 24 maart 2015 1. Opening, mededelingen en agenda 2. Veiligheid De MR concludeert dat de veiligheid rond de school is verbeterd. Niet alleen

Nadere informatie

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013 Openbare basisschool De Trinoom OUDERRAAD Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013 Aanwezig: Anita Thomassen, Barbara Wolff, Bert Hogemans, Edith Keller, Francien Mels (penningmeester), Ingrid

Nadere informatie

NOTULEN MR-OVERLEG maandag 17 september 2018 Aanwezig: Ellen, Anne, Dorien, Anneloes, Anke Afwezig: Tom, Pim, Monica

NOTULEN MR-OVERLEG maandag 17 september 2018 Aanwezig: Ellen, Anne, Dorien, Anneloes, Anke Afwezig: Tom, Pim, Monica NOTULEN MR-OVERLEG maandag 17 september 2018 Aanwezig: Ellen, Anne, Dorien, Anneloes, Anke Afwezig: Tom, Pim, Monica AGENDAPUNTEN MR-OVERLEG 19.00-20.00 uur 1. OPENING EN WELKOM Status Er zijn diverse

Nadere informatie

Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00

Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD RKBS DE BRAS Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00 Aanwezig: Inge Overing, Sandra Kuster, Daniela Smeman, Giovanni Vierling Aanwezig nieuwe MR leden:

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 5 februari 2015, Kroeten Aanwezig: Kroeten: Helga Spelt (VZ, OL), Jaimy Sormani (OL) Audrey Dankers (LL) Groene Hil: Ellen Schellekens (LL), Vicky de Jaeger (OL), Lucy de Schepper(OL) MT: Joost Matthee

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Organisatorische werkafspraken : verspreiding vergaderstukken per ; de personeelsgeleding verzorgt de koffie/thee

Organisatorische werkafspraken : verspreiding vergaderstukken per  ; de personeelsgeleding verzorgt de koffie/thee MR-kwaliteitsplan Basisafspraken: Aanvangstijd van de vergaderingen Sluitingstijd van de vergaderingen Vergaderlocatie : 20.00 uur : 22.00 uur : wisselend van school Organisatorische werkafspraken : verspreiding

Nadere informatie

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1 Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant d.d. 13-12-2011. Aanwezig: Els Boons, Margo Fassaert, Eric van den Heiligenberg, Frans Hendrickx, Erica

Nadere informatie