Jaarplan MR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarplan MR 2015-2016"

Transcriptie

1 Christelijke Basisschool 'De Kraanvogel' Medezeggenschapsraad Inleiding Jaarplan MR Voor u ligt het jaarplan van de Medezeggenschapsraad (MR) CB 'De Kraanvogel'. Het jaarplan is gebaseerd op speerpunten die door de personeelsgeleding en oudergeleding zijn benoemd. Middels dit jaarplan willen wij als MR aan u laten weten wat onze visie en missie is en hoe wij als MR samen willen werken met directie, personeel en ouders om samen het beste uit ieder kind te halen. Dit helpt de MR om samen met directie en personeel ons sterk te maken om bepaalde zaken van en voor de school te optimaliseren. Naast de speerpunten heeft de MR ook een aantal aandachtspunten waar wij bij betrokken willen zijn en aandacht voor willen hebben. Dit jaarplan bevat de navolgende onderwerpen: 1. Visie en missie 2. Doelstelling 3. Agenda 4. Vergadercyclus 5. Vaste onderwerpen 6. Financieel beleid MR 7. Speerpunten MR 8. Overige onderwerpen 9. Leden van de MR en taakverdeling binnen de MR 1. Visie en missie We zijn een MR die een volwaardige en serieuze gesprekspartner is voor ouders, personeel, directie en bestuur. We bevorderen een open communicatie tussen alle belanghebbenden. We zijn gemotiveerd, betrokken en deskundig op het gebied van wet- en regelgeving. Tevens houden we ons op de hoogte van actuele zaken door o.a. benodigde literatuur te lezen. We nemen initiatief, krijgen vroegtijdig informatie over te ontwikkelen beleid, participeren in en toetsen beleidsontwikkeling, beleidsvaststelling en evaluatie. We zijn hierin tevens een schakel tussen GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschap Raad) en school. Daarnaast heeft de MR de verantwoordelijkheid om de hoogte van de vrijwillige bijdrage van ouders vast te stellen, te beheren en erop toezien dat de gelden verantwoord worden besteed. De 1 Perzikstraat 24, 1326 HN Almere. Telefoon: Fax:

2 MR zal jaarlijks aan de achterban verslag uitbrengen van de inkomsten en uitgaven, gebaseerd op het beleid van de MR. De missie van de MR van de Kraanvogel luidt als volgt: samen het beste uit ieder kind halen Deze missie sluit goed aan bij de missie van de Kraanvogel: kinderen vleugels geven 2. Doelstelling Zoals in de visie beschreven is, heeft de MR als doel om initiatieven te nemen, informatie te verzamelen over beleidszaken, advies of instemming te geven over onderwerpen waartoe de MR een rol heeft, participeren in beleidsontwikkeling, toetsen van beleidsontwikkeling, beleidsvaststelling, evaluatie. Om aan deze doelstelling te kunnen voldoen proberen wij een open communicatie te creëren met alle betrokken partijen (ouders, directie, personeelsleden). Individuele casussen, tenzij deze over beleid binnen de school gaan, zijn geen onderwerp voor de MR. In individuele casussen zullen wij u zo goed mogelijk verwijzen naar de juiste personen. 3. Agenda De agenda van de MR vergaderingen bevat, naast de gebruikelijke opening, mededelingen en binnengekomen post zaken, o.a. de volgende onderwerpen: a. Mededelingen vanuit directie; b. Mededelingen vanuit het team; c. Mededelingen vanuit de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) de Kraanvogel is samen met 16 andere scholen aangesloten bij stichting Prisma, een stichting voor christelijk onderwijs in Almere d. Ouderbijdrage e. Financiële zaken, begroting etc. f. Formatie volgend schooljaar g. Voorbereidingen jaarvergadering h. CITO uitslagen i. Inspectierapport j. Terugkoppeling van de werkgroepen waarmee gewerkt wordt. 2 Perzikstraat 24, 1326 HN Almere. Telefoon: Fax:

3 4. Vergadercyclus De MR komt in het komend schooljaar 6 keer bij elkaar. Voor het schooljaar zijn dat de volgende data: 31 augustus MR vergadering 12 oktober MR vergadering 14 december MR vergadering 8 februari MR vergadering 4 april MR vergadering 20 juni laatste MR vergadering Na iedere vergadering wordt via het Vluchtnieuws een terugkoppeling van de vergadering gegeven aan de ouders. Zowel een ouder als een leerkracht heeft de mogelijkheid om tijdens, een deel, van een vergadering aanwezig te zijn, mits dit vooraf met de voorzitter is besproken en het doel van het bezoek duidelijk is gemaakt. De ouder of leerkracht heeft geen spreekrecht (tenzij de MR dat wenst) en geen stemrecht. De MR mag ervoor kiezen om onderdelen in beslotenheid te vergaderen. Wanneer er in een overleg vertrouwelijke informatie wordt besproken, zijn de MR leden hiervan op de hoogte. De MR leden weten dat vertrouwelijke informatie niet met derden besproken mag worden. 5. Vaste onderwerpen Ingevolge de Wet Medezeggenschap Onderwijs dienen een aantal verplichte onderwerpen door de MR behandeld te worden. Daarnaast zijn er een aantal vaste onderwerpen dan wel actie punten voor de MR. Dit zijn de volgende onderwerpen: September Jaarverslag (afgelopen schooljaar) Oktober Jaarplan December Financieel jaarplan in dit plan geeft de Stichting Prisma en CB De Kraanvogel aan hoe het budget van het komende jaar besteed zal gaan worden. Vaststellen financieel jaarverslag MR Mei Formatie volgend schooljaar de formatie van de klassen, de verdeling van leerkrachten en lokalen e.d. worden vastgelegd. Juni Voorbereiden van het afsluiten van het afgelopen MR jaar: Voorbereiden jaarverslag Schoolgids Scholingsplan Voorbereiden van het komende MR jaar: Jaarplan wordt in concept voorbereid Een eerste versie van het jaarplan komende schooljaar (incl. begroting) wordt vastgesteld Kascontrole commissie wordt geïnformeerd over het gewenste moment van terugkoppeling van de controle aan de MR. 3 Perzikstraat 24, 1326 HN Almere. Telefoon: Fax:

4 6. Financieel beleid MR De MR vindt het belangrijk om inzicht te geven in de uitgaven van de vrijwillige ouderbijdrage. Ondanks de toegenomen kosten is de ouderbijdrage niet verhoogd. De vrijwillige ouderbijdrage is voor het schooljaar vastgesteld op 53,-. De vrijwillige bijdrage biedt de school de mogelijkheid om iets meer voor de kinderen te kunnen doen, waar het schoolbudget gewoonlijk geen ruimte voor heeft. De MR ziet er op toe dat dit bedrag onder andere voor de volgende doeleinden worden gebruikt: Schoolreisje Schoolkamp Sinterklaasfeest Christelijke feesten Sporttenues Sportdag Sporttoernooi Afscheid groep 8 Reservering lustrum school Klassenbudget Deze uitgaven kunnen alleen worden gedaan wanneer hier beleid over is, er overleg is geweest in de MR en er verslag is gemaakt van het afwijken van het beleid. Ook in het schooljaar zullen we werken met begrotingen per activiteit zodat elke projectgroep aan de MR kan verantwoorden hoeveel geld waaraan is besteed. Op deze manier kan de MR de achterban voldoende inlichten over de uitgaven van de vrijwillige ouderbijdrage. De MR verwacht van de kascommissie dat de kas klopt en dat zij erop toeziet dat het afgesproken beleid of afwijkingen van het beleid terug te zien zijn in de uitgaven, notulen en het jaarverslag. Wij hebben voor het komend jaar afgesproken dat de kascommissie zich gedurende het jaar twee keer verantwoord aan de MR over de uitgaven in relatie tot de begroting. 7. Speerpunten MR De MR heeft voor het schooljaar een aantal speerpunten geformuleerd. - Communicatie - Kwaliteit onderwijs & schoolresultaten - Monitoren schoolverbeterplan Kraanvogel - Monitoren oudergelden/ financiële begroting - Passend Onderwijs - Samenwerking La Luna overblijf en IKC - Actief Ouderschap - ICT vaardigheid Daarnaast zal de MR zich in ieder geval richten op: Veiligheid op school Veilig verkeer rondom school Het Schoolplan ARBO Schoolvakanties en vrije dagen Formatie 4 Perzikstraat 24, 1326 HN Almere. Telefoon: Fax:

5 8. Overige onderwerpen MR De MR vindt het van groot belang dat de leden van de MR de competenties bezitten welke nodig zijn binnen de MR. Dit willen wij bereiken door het aanspreekgedrag tussen de MR leden te bevorderen. Daarnaast maken wij zoveel mogelijk gebruik van scholing welke aangeboden wordt door de CNVO. Tevens willen we in de MR meer gebruik maken van ouders of leerkrachten buiten de MR die veel expertise in een onderwerp hebben. Hierdoor hopen wij ook onze kennis en vaardigheden te verhogen. Wij hopen dat u als directie, ouder of leerkracht hiermee op de hoogte bent van wat u van de MR het komende schooljaar mag verwachten. De leden van de MR zullen met veel plezier, doorzettingsvermogen en inzet, samen met de directie, de wens van de ouder en leerkracht proberen na te streven. Mocht u vragen of opmerkingen over het jaarplan hebben, dan kunt u zich richten tot de voorzitter van de MR: Francien Blankestijn, te bereiken via mr@dekraanvogel.nl 9. Leden van de MR en taakverdeling binnen de MR: De MR van de Kraanvogel bestaat uit 6 leden, 3 personeelsleden en 3 ouders. De grootte van een MR wordt mede bepaald door de grootte van de school. De zittingstermijn van de MR leden is gesteld op 4 jaar. Nadat het termijn is verlopen, kan een MR lid zich verkiesbaar stellen, daarnaast kunnen ouders of personeelsleden (net welke plek er vrij komt) solliciteren naar een plaats binnen de MR. Wanneer er meer dan 1 aanmelding is, zal er een verkiezing plaats vinden. (Binnen de doelgroep, dus ouders kiezen ouders en personeel kiest personeel.) Gelijk aan het begin van het nieuwe schooljaar nemen aftredende leden afscheid en nemen nieuwe leden zitting in de MR. Samenstelling MR: De MR bestaat dit jaar uit Personeelsleden: Wilma Vis; zittingstermijn tot oktober 2017 secretaris MR Henk Markvoort; zittingsduur tot oktober 2019 Anneke Smedes; zittingsduur tot oktober 2019 Ouders: Francien Blankestijn; zittingsperiode tot oktober 2017 voorzitter MR Michael Moone; zittingsperiode tot oktober 2019 Vacant Het voorzitterschap is het afgelopen jaar ondergebracht bij de oudergeleding en de secretarisrol bij de personeelsgeleding. Het beheer van het adres voor vragen c.q. klachten van ouders zal onder verantwoordelijkheid van de oudergeleding blijven. De MR vertrouwt erop met deze bezetting de belangen van onze achterban goed te behartigen en bij te dragen aan de kwaliteit van de Kraanvogel. 5 Perzikstraat 24, 1326 HN Almere. Telefoon: Fax:

Basisschool De Sprankel

Basisschool De Sprankel Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool De Sprankel Activiteitenplan MR 2017/2018 1 / 6 Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten van de MR 2. Kern issues MR 3. MR-activiteiten 4. Planning MR

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015. Datum: 11 september 2015. Schrijver: Caroline van Erp. Inleiding. Algemeen:

Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015. Datum: 11 september 2015. Schrijver: Caroline van Erp. Inleiding. Algemeen: Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015 Datum: 11 september 2015 Schrijver: Caroline van Erp Inleiding Algemeen: Op de school worden belangrijke beslissingen genomen. Beslissingen die direct te maken

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool Al-Iman willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk behartigen. Samen werken

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2017-2018 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 6

Nadere informatie

Activiteitenplan en Communicatieplan

Activiteitenplan en Communicatieplan Activiteitenplan en Communicatieplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool De Akker Overzicht van de samenstelling, uitgangspunten en beleidszaken in het schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jaarverslag 2009/2010. Medezeggenschapsraad PCBS De Ploeg

Jaarverslag 2009/2010. Medezeggenschapsraad PCBS De Ploeg Jaarverslag 2009/2010 Medezeggenschapsraad PCBS De Ploeg Inhoudsopgave Voorwoord pag. 1 Samenstelling van de medezeggenschapsraad pag. 2 Interne activiteiten pag. 3 Instemmings- en adviesaanvragen pag.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Activiteitenplan 2016-2017 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan MR De Waai 2016-2017 1 ACTIVITEITENPLAN MR De Waai 2016-2017 Woord vooraf In dit activiteitenplan

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2015-2016 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Werkplan. Medezeggenschapsraad

Werkplan. Medezeggenschapsraad Werkplan Medezeggenschapsraad 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding 1. 1. Missie en visie 2. 2. Doelstellingen 3. 3. Samenstelling en werkwijze 4. 4. Communicatie 6. 5. Jaarplanning 7. 6. Aandachtspunten voor

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015 OBS Da Vinci Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 3. Regelingen en beleidsplannen... 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden...

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Openbare Basisschool De Flint

Openbare Basisschool De Flint Jaarplan Medezeggenschapsraad O.b.s De Flint schooljaar 2018-2019 1 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden. 5 4. Structurele onderwerpen

Nadere informatie

Jaarplan MR Biekorf 2015/2016

Jaarplan MR Biekorf 2015/2016 Jaarplan MR Biekorf 2015/2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 3 4. Regelingen en beleidsplannen 4 5. Structurele onderwerpen

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD obs Juliana van Stolberg Castricum JAARVERSLAG 2013-2014

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD obs Juliana van Stolberg Castricum JAARVERSLAG 2013-2014 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD obs Juliana van Stolberg Castricum JAARVERSLAG 2013-2014 1.Inleiding Dit jaarverslag van de Medezeggenschapsraad van de openbare basisschool Juliana van Stolberg (obs JvS) betreft

Nadere informatie

WERKPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE DRIE VIJVERS

WERKPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE DRIE VIJVERS WERKPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE DRIE VIJVERS 2014-2015 1. Algemene samenstelling A. Samenstelling MR SAMENSTELLING MR Naam Adres Telefoon E-mail Oudergeleding Anouk Nikkessen Marianne van de Ven Mariëlle

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014-2015

Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad (MR) Anne Frank School Heemskerk Inhoudsopgave 1. Missie 2. Doelstelling MR 3. Doelstelling in relatie tot de communicatie tussen directie, MR, leerkrachten

Nadere informatie

MR Jaarplan

MR Jaarplan MR Jaarplan 2016-2017 versie 1.0 1Algemeen...3 2Doelstelling, werkwijze en uitgangspunten...4 2.1Doelstelling...4 2.2Werkwijze...4 2.3Uitgangspunten...4 3Regelingen en beleidsplannen...5 4Structurele onderwerpen...6

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Máximaschool

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Máximaschool Jaarverslag Medezeggenschapsraad Máximaschool Periode Oktober 2015 tot juni 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Terugblik op 2015-2016... 3 1.1 Samenstelling... 3 1.2 Scholing en vorming... 3 1.3 Advies

Nadere informatie

Jaarverslag. C.B.S. De Wegwijzer C.B.S. De Wegwijzer. De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief

Jaarverslag. C.B.S. De Wegwijzer C.B.S. De Wegwijzer. De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief Jaarverslag C.B.S. De Wegwijzer 2015-2016 De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief C.B.S. De Wegwijzer Tel 0341-416780 Kennedylaan 1-3 3844 BA Harderwijk info@cbsdewegwijzerhw.nl www.cbsdewegwijzerhw.nl

Nadere informatie

MR Jaarplan Samen staan we sterk

MR Jaarplan Samen staan we sterk MR Jaarplan 2016-2017 Samen staan we sterk Medezeggenschapsraad De Wiekslag 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Introductie pagina 3 2. Algemene zaken pagina 4 Contacten medezeggenschapsraad (MR) pagina 4 Vergaderactiviteiten

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

JAARPLAN schoolkrant. Berkel bulletin. inloop spreekuur. website

JAARPLAN schoolkrant. Berkel bulletin. inloop spreekuur. website JAARPLAN 2016-2017 Berkel bulletin website schoolkrant inloop spreekuur Inhoudsopgave 2. inhoudsopgave 3. inleiding 3. visie en taakstelling 4. jaarthema 4. speerpunten 5. jaarplanning 6. vergaderplan

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS de Langereisschool Ursem

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS de Langereisschool Ursem Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015 OBS de Langereisschool Ursem Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie en uitgangspunten 4 3. Jaarplanning 5 4. Bezetting MR 6 5. Taakverdeling en aandachtsgebieden MR

Nadere informatie

Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo gld Tel: 0575 461510 mr@rozengaardsweide.nl. Activiteitenplan MR O.B.S. Rozengaardsweide schooljaar 2013-2014

Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo gld Tel: 0575 461510 mr@rozengaardsweide.nl. Activiteitenplan MR O.B.S. Rozengaardsweide schooljaar 2013-2014 Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo gld Tel: 0575 461510 mr@rozengaardsweide.nl Activiteitenplan MR O.B.S. Rozengaardsweide schooljaar 2013-2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Missie en Visie van de MR 4 3 Samenstelling

Nadere informatie

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Versie september 2015 - JvD 1 Voorwoord Voor u ligt het reglement van de Oudervereniging van o.b.s. de Meander voor het schooljaar 2015-2016. Dit

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 2014

Jaarverslag 2013 2014 Secretariaat gevestigd p/a Gerard ter Borchstraat 51 4703NL Roosendaal e-mail mr@dekameleonkpo.nl Jaarverslag 2013 2014 Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad De Kameleon Pagina 1 van 6 INHOUD 1.Voorwoord

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo Jaarverslag MR 2015-2016 Basisschool De Telgenkamp, Hengelo 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Algemeen...4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding...4 1.2. Taakverdeling...4 1.3. Vergaderfrequentie...4

Nadere informatie

Aan het einde van het schooljaar hebben we afscheid genomen van: Iris Gerritzen en Lonneke Elzinga

Aan het einde van het schooljaar hebben we afscheid genomen van: Iris Gerritzen en Lonneke Elzinga Activiteitenplan MR SGL 2017-2018 1. Inleiding; 2. Missie en Visie; Missie Wij zetten onze bevoegdheden en mogelijkheden in bij het initiëren, participeren en controleren van beleid met als doel een optimale,

Nadere informatie

JAARPLAN Jaarthema: op weg naar een betere MR

JAARPLAN Jaarthema: op weg naar een betere MR JAARPLAN 2017-2018 Jaarthema: op weg naar een betere MR Inhoudsopgave 2. inhoudsopgave 3. inleiding 3. visie en taakstelling 4. jaarthema 4. speerpunten 5. jaarplanning 6. vergaderplan 7. rooster van afreden

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent

Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent Schooljaar 2018-2019 Finale versie 2.0 Oktober 2018 Jaarplan MR IKC de Vincent Schooljaar 2018-2019 1 van 7 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie...

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen Inhoud Inleiding... 3 1. Taken MR... 4 1.1. MR... 4 1.2. Gemeenschappelijke MR (GMR)... 4 2. Samenstelling en taakverdeling... 5 3.

Nadere informatie

2013-2014 Jaarplan Medezeggenschap

2013-2014 Jaarplan Medezeggenschap 2013-2014 Jaarplan Medezeggenschap Medezeggenschapsraad de Bras mr@rkbsdebras.lucasonderwijs.nl 12-9-2013 INHOUD 1 Inleiding 3 Algemeen 3 Wat is de Medezeggenschapsraad (MR) 3 2 Missie, Visie en speerpunten

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Activiteitenplan. schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013

Medezeggenschapsraad. Activiteitenplan. schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013 Medezeggenschapsraad Activiteitenplan schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013 Hoofdstuk 1. Missie. De MR van sbo De Rotonde in Gorinchem stelt zich proactief

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries JAARPLAN 2017-2018 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE De Fledders 14 9481 GA Vries 1 1. Inhoud 1. Inhoud 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Activiteitenplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad NHJ-A

Activiteitenplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad NHJ-A Activiteitenplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad NHJ-A Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten... 2 2. Kernissues MR... 2 3. Activiteiten t.b.v. regelingen en beleidsplannen... 3 4. Planning... 4 5. Notulen...

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad De Zevensprong Cuijk

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad De Zevensprong Cuijk Activiteitenplan Medezeggenschapsraad De Zevensprong Cuijk Schooljaar 2013 / 2014 Bas Kemperman Wilma Driessen Ricardo Soekhoe Adrie Fransen Brigith de Roij Tiny Ruijs Activiteitenplan MR 2013 / 2014 1

Nadere informatie

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 Vastgesteld juli 2014 Doel MR Ter Tolne 3 Visie 3 Uitgangspunten 3 Kernissues MR 4 Besluitvorming 4 Beleidsinitiërend 4 Activiteiten t.b.v. regelingen en beleidsplannen.

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs 0 Algemeen pagina 2 Visie, uitgangspunten en werkwijze pagina 3 Regelingen en beleidsplannen pagina 3 Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan Het Spectrum Nesselande MR Jaarplan 2015-2016 N. Lagerwerf 9/14/2015 Contents 1. Algemeen... 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 2 3. Activiteiten ten behoeve regelingen en beleidsplannen... 3 4.

Nadere informatie

MR Basisschool De Sprong

MR Basisschool De Sprong MR Basisschool De Sprong Activiteitenplan Schooljaar 2015-2016 Realisatie A. Onze missie De MR denkt mee over het schoolbeleid en bewaakt samen met de directie de uitvoering en evaluatie van dat beleid.

Nadere informatie

Aan het einde van het schooljaar hebben we afscheid genomen van:

Aan het einde van het schooljaar hebben we afscheid genomen van: Activiteitenplan MR SGL 2015-2016 1. Inleiding; 2. Missie en Visie; Missie Wij zetten onze bevoegdheden en mogelijkheden in bij het initiëren, participeren en controleren van beleid met als doel een optimale,

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2016-2017 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Paus Johannes School Inhoud Inleiding... 3 Wat doet de Medezeggenschapsraad r.k.b.s. Paus Johannes?... 4 Samenstelling en bijeenkomsten van de MR... 5 Inspanningen

Nadere informatie

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert Jaarplan 2018/ 2019 Medezeggenschapsraad OBS De Bonckert 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en bevoegdheden. Visie Bevoegdheden 3. Kalender 4. Samenstelling + taakverdeling Ouders Leerkrachten Scholing

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2015-2016 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. Openbare Basisschool De Octopus

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. Openbare Basisschool De Octopus Jaarverslag 2014 2015 Medezeggenschapsraad Openbare Basisschool De Octopus 1 Inhoud Inhoud....2 Inleiding... 3 MR openbare basisschool De Octopus... 3 Schooljaar 2014-2015... 4 2 Inleiding Dit is het jaarverslag

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele schooljaar 2017-2018 + Jaarverslag MR 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS de Koet 2017-2018 Jaarplan MR - OBS de Koet 2017-2018 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Taakstelling...3 3. Samenstelling en taken....4 4. Onderwerpen......4 4.1 Cyclische onderwerpen...4

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag

Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag 2017-2018 Tilburg, juni 2018 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Sporckt voor het schooljaar

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker Activiteitenplan 2018-2019 Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker Inhoud Inleiding... 3 1. Uitgangspunten en doelen medezeggenschapsraad... 4 1.1. Uitgangspunten... 4 1.2. Doelen 2017-2018... 4 2. Samenstelling

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015 / 2016 Jan van Cuijkstraat 64, Cuijk Sietske van der Locht Ricardo Soekhoe Adrie Fransen Pieter ten Haaf Daphne van Rijnsoever Pleun de Groot Activiteitenplan

Nadere informatie

Jaarverslag MR de Phoenix

Jaarverslag MR de Phoenix Jaarverslag MR de Phoenix 2014-2015 September 2015 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de werkzaamheden van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Phoenix in het schooljaar

Nadere informatie

Jaarplanning MR Herderschee/de Brug

Jaarplanning MR Herderschee/de Brug Jaarplanning MR Herderschee/de Brug 2016-2017 1. Algemeen 1 Jaarplanning MR 2016-2017 Als medezeggenschapsraad van de Herderscheeschool en de Brug willen we de belangen van onze kinderen en scholen zo

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad SGL Scholengemeenschap Lelystad 1 1. Inleiding Missie Wij zetten onze bevoegdheden en mogelijkheden in bij het initiëren, participeren en controleren van beleid

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Augustus 2016 Augustus 2017

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Augustus 2016 Augustus 2017 Basisschool Het Molenveld Berghem Jaarverslag Medezeggenschapsraad Augustus 2016 Augustus 2017 pag. 1 Jaarverslag Medezeggenschapsraad het Molenveld 2016-2017 Hoofdstuk 1: Algemeen gedeelte 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Jaarplan MR

Jaarplan MR Jaarplan MR 2016-2017 Inleiding Namens de ouders en het personeel is de medezeggenschapsraad (MR) het orgaan met als voornaamste taak het toetsen van het schoolbeleid. In de MR zitten ouders, gekozen door

Nadere informatie

Inleiding 3 Visie 3 Doelen 3 Doelen voor de komende jaren 3 Deskundigheid 4 Samenstelling en taakverdeling 4 Contacten 4 Verkiezingen 5 Bijlagen 6

Inleiding 3 Visie 3 Doelen 3 Doelen voor de komende jaren 3 Deskundigheid 4 Samenstelling en taakverdeling 4 Contacten 4 Verkiezingen 5 Bijlagen 6 MR op de Carrousel Inhoudsopgave Inleiding 3 Visie 3 Doelen 3 Doelen voor de komende jaren 3 Deskundigheid 4 Samenstelling en taakverdeling 4 Contacten 4 Verkiezingen 5 Bijlagen 6 2 Inleiding De Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

JAARPLAN 2014-2015 Medezeggenschapsraad OBS Weidevogels

JAARPLAN 2014-2015 Medezeggenschapsraad OBS Weidevogels JAARPLAN 2014-2015 Medezeggenschapsraad OBS Weidevogels Datum: 09-01-2015 Inhoud Algemeen... 3 Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 Regelingen en beleidsplannen... 5 Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden...

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschap Raad (MR) DE BRON

Activiteitenplan Medezeggenschap Raad (MR) DE BRON Activiteitenplan Medezeggenschap Raad (MR) DE BRON 2018-2019 De Medezeggenschap Raad wordt verder genoemd MR. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Missie en visie MR 3. Doelen schooljaar 2018-2019 4. Functies

Nadere informatie

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam Jaarverslag 2014-2015 van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool te Amsterdam 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van onze school

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Inleiding De Medezeggenschapsraad (MR) van CBS de Brandaris zet in dit jaarplan de uitgangspunten, planning en taakverdeling voor het komende schooljaar uiteen. Het jaarplan biedt de MR houvast bij de

Nadere informatie

Artikel 19 Jaarverslag

Artikel 19 Jaarverslag Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en zendt dit verslag ter kennisneming aan de schoolleiding, het personeel en

Nadere informatie

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer WERKPLAN 2014-2015 Van de Medezeggenschapsraad van De Lindenlommer Versie 2014 definitief Werkplan MR Lindenlommer Inhoudsopgave: 1. Missie... 2 1.1. Visie... 2 1.2. Doelen... 2 2. Taak... 2 3. Werkwijze...

Nadere informatie

Activiteitenplan. Medezeggenschapsraad

Activiteitenplan. Medezeggenschapsraad Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Het activiteitenplan van de MR Stap 1 Inventarisatie De MR gaat na welke onderwerpen in het komende jaar aan de orde kunnen of moeten komen. Sommige onderwerpen moeten

Nadere informatie

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar 2018 2019 RK Basisschool De Wilgenhoek Pastoor Velthuijsestraat 4 2651 GR Berkel en Rodenrijs Telefoon: 010-5112696 Mail: mr@wilgenhoek.nl Leden MR schooljaar

Nadere informatie

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar mr.gieten@primah.org Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de openbare basisschool Gieten voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

JAARPLAN Jaarthema: OPENHEID en VERBONDENHEID

JAARPLAN Jaarthema: OPENHEID en VERBONDENHEID JAARPLAN 2018-2019 Jaarthema: OPENHEID en VERBONDENHEID Inhoudsopgave 2. inhoudsopgave 3. inleiding 3. visie en taakstelling 4. speerpunten 5. jaarplanning 6. vergaderplan 7. rooster van afreden - 2 -

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan Medezeggenschapsraad (Cluster de Parel) 2014-2015 1 1. Inleiding Voor u ligt het jaarplan van de medezeggenschapsraad (MR) van cluster de Parel. De MR behartigt de belangen van kinderen, ouders

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2014-2015 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek Versie september 2016 Woord vooraf/inleiding Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van kindcentrum Sterrenbeek waarin de MR aangeeft wie zij is, wat zij

Nadere informatie

Dit jaar aan mij de eer om op het afgelopen schooljaar terug te blikken.

Dit jaar aan mij de eer om op het afgelopen schooljaar terug te blikken. Voorwoord In het kader van de WMS (wet op medezeggenschapsraden) artikel 7 is de MR verplicht om aan het begin van een nieuw schooljaar een jaarverslag te schrijven over het afgelopen schooljaar. Hierin

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt

Jaarplan Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt Jaarplan 2016-2017 Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt 1 Inhoud Inleiding... 3 Taken MR... 4 Samenstelling en taakverdeling... 5 Onderwerpen... 7 Vergaderingen... 6 Communicatie... 7 Aanwending van financiële

Nadere informatie

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief Jaarverslag MR Guido de Brès 2015-2016 Status september 2016: definitief Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 1. Algemeen... 4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 4 1.2. Taakverdeling...

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

De MR informeert de ouders via de nieuwsbrief en de website. Het uiteindelijke doel van de MR is, om de

De MR informeert de ouders via de nieuwsbrief en de website. Het uiteindelijke doel van de MR is, om de MR- DOMMELRODE INLEIDING De MR informeert de ouders via de nieuwsbrief en de website. Het uiteindelijke doel van de MR is, om de ouders meer te betrekken bij de onderwerpen die door MR behandeld worden.

Nadere informatie

Secretariaat p/a Gerard ter Borchstraat 51, 4703 NL Roosendaal

Secretariaat p/a Gerard ter Borchstraat 51, 4703 NL Roosendaal Secretariaat p/a Gerard ter Borchstraat 51, 4703 NL Roosendaal e-mail mr@dekameleonkpo.nl Jaarverslag 2017-2018 INHOUD 1. Voorwoord... 3 2. Ledenlijst medezeggenschapsraad De Kameleon... 3 3. Vergaderdata

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad (MR)

Medezeggenschapsraad (MR) Medezeggenschapsraad (MR) Jaarverslag 2016 / 2017 Zoetermeer, september 2018 1 Inhoud Inleiding... 3 Medezeggenschapsraad... 3 Samenstelling medezeggenschapsraad... 3 Teamgeleding... 3 Oudergeleding...

Nadere informatie

MR Basisschool Sint Antonius email: MR@antonius-alverna.nl. MR Jaarverslag schooljaar 2009-2010

MR Basisschool Sint Antonius email: MR@antonius-alverna.nl. MR Jaarverslag schooljaar 2009-2010 MR Basisschool Sint Antonius email: MR@antonius-alverna.nl MR Jaarverslag schooljaar 2009-2010 Inleiding Hierbij het jaarverslag van de MR over het schooljaar 2009-2010. Wederom heeft dit verslag een sterk

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Activiteitenplan

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Activiteitenplan MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan 2018-2019 Inhoudsopgave Missie, visie en doelen 3 Werkwijze 4 Werving en introductie nieuwe MR-leden 6 Faciliteiten 7 Deskundigheidsbevordering 7 Communicatie 8 Jaarplanning

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de Anninksschool over het schooljaar 2014-2015. Met dit verslag

Nadere informatie

Activiteitenplan 2015-2016

Activiteitenplan 2015-2016 Activiteitenplan 2015-2016 Activiteitenplan MR 2015-2016 A) Taakstelling en positie van de MR De medezeggenschapsraad van basisschool St. Antonius Abt heeft een pro-actieve opstelling, waarmee zij een

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015. Medezeggenschapsraad. Montessori Onderwijs Purmerend

Jaarplan 2014-2015. Medezeggenschapsraad. Montessori Onderwijs Purmerend Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Montessori Onderwijs Purmerend Salland 38 1447 BT Purmerend 0299 646 589 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4.

Nadere informatie

Jaarplanning MR Herderschee/de Brug 2014-2015

Jaarplanning MR Herderschee/de Brug 2014-2015 Jaarplanning MR Herderschee/de Brug 2014-2015 1 Jaarplan MR 2014-2015 1. Algemeen Als medezeggenschapsraad van de Herderscheeschool en VSO de Brug willen we de belangen van onze kinderen en scholen zo

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad. basisschool de Boomladder. schooljaar

Jaarplan Medezeggenschapsraad. basisschool de Boomladder. schooljaar Jaarplan Medezeggenschapsraad basisschool de Boomladder schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Missie en Visie 3. Wie heeft er zitting in de MR 4. Vergaderdata MR 2017-2018 5. Onderwerpen en

Nadere informatie

WERKPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE DRIE VIJVERS

WERKPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE DRIE VIJVERS WERKPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE DRIE VIJVERS 2018-2019 Algemene samenstelling/samenstelling MR: SAMENSTELLING MR Naam Adres Telefoon E-mail Oudergeleding Barbera Thissen Bodyll Overbeek Judith Janssen

Nadere informatie

Jaarverslag MR de Bongerd

Jaarverslag MR de Bongerd Jaarverslag MR de Bongerd Schooljaar 2009-2010 Medezeggenschapsraad de Bongerd Boomgaardlaan 102 1036 KJ Amsterdam mr@bongerd.edu.amsterdam.nl Pagina 1 Inhoudsopgave INHOUDSOGAVE 2 1 INLEIDING. 3 2 VERGADERINGEN

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Activiteitenplan

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Activiteitenplan MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan 2017-2018 Inhoudsopgave Missie, visie en doelen 3 Werkwijze 4 Werving en introductie nieuwe MR-leden 6 Faciliteiten 7 Deskundigheidsbevordering 7 Communicatie 8 Jaarplanning

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Missie en visie van de MR Samenstelling en taakverdeling MR

Activiteitenplan MR Missie en visie van de MR Samenstelling en taakverdeling MR Activiteitenplan MR 2014-2015 Dit is het activiteitenplan van de Medezeggenschapsraad (MR) van O.B.S. De Pijler. De medezeggenschapsraad is het door ouders en leerkrachten gekozen orgaan dat op een proactieve

Nadere informatie

Jaarplan. Medezeggenschapsraad. KBS Het Bovenland 2015-2016

Jaarplan. Medezeggenschapsraad. KBS Het Bovenland 2015-2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2015-2016 Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2. Algemeen 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4. Regelingen en beleidsplannen

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016 Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool St. Jozef willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk

Nadere informatie

Jaarverslag Basisschool de Oranjerie

Jaarverslag Basisschool de Oranjerie Jaarverslag Basisschool de Oranjerie Medezeggenschapsraad basisschool de Oranjerie Jaarverslag schooljaar 2016-2017 1 Inhoud Jaarverslag Basisschool de Oranjerie... 1 Medezeggenschapsraad basisschool de

Nadere informatie

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015 WERKPLAN Medezeggenschapsraad CBS t Loo 2014-2015 Zelhem, september 2014. Pagina 1 van 7 1 Inleiding Doelstelling Dit document legt de plannen van de MR vast voor het schooljaar 2014 2015. Citaat uit de

Nadere informatie

MR De Vuurvogel. Waar staat de MR voor? Waar gaat de MR voor?

MR De Vuurvogel. Waar staat de MR voor? Waar gaat de MR voor? MR De Vuurvogel Waar staat de MR voor? Onze missie is om een transparante en betrokken MR te zijn, die vanuit gelijkwaardigheid en respect voor verschillen op een positief kritische wijze de onderwijskwaliteit

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemeen. 2. Doel en uitgangspunten. 3. Regelingen en bevoegdheid. 4. Bezetting en verkiesbaarheid mr-leden

Inhoudsopgave 1. Algemeen. 2. Doel en uitgangspunten. 3. Regelingen en bevoegdheid. 4. Bezetting en verkiesbaarheid mr-leden 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Doel en uitgangspunten 3. Regelingen en bevoegdheid 4. Bezetting en verkiesbaarheid mr-leden 5. Vergaderdata en onderwerpen mr 6. Taakverdeling en aandachtsgebieden mr Bijlage:

Nadere informatie