Notulen MR-Vergadering dinsdag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen MR-Vergadering dinsdag 26-05-2015"

Transcriptie

1 Notulen MR-Vergadering dinsdag Aanvang: uur Locatie: Tweesprong Opening om uur. Vaststellen notulen 16 maart 2015 incl. actielijst Geen op- of aanmerkingen. De notulen worden op de website geplaatst. Mededelingen en ingekomen stukken a) Directie: Dinsdag 2 juni verschijnt de nieuwsbrief, daarin wordt vermeld dat Monique Ketelaars aan het einde van dit schooljaar afscheid zal nemen van het onderwijs. Het afscheid zal op de laatste schooldag zijn. Monique wil dit vooral met de leerlingen doen en als ouders een hand willen komen geven dan kan dit in de loop van de ochtend. b) Oudervereniging: Geen bijzondheden. c) Ouderklankbordgroep: Margo is door privé-omstandigheden niet aanwezig geweest bij dit overleg. Er is gesproken over de inzet van ouderhulp. Ouders gaven aan het fijn vinden als de data ruim op tijd aangegeven worden. Sociale media is besproken. Ouders hebben hier goed over gesproken. Er vindt ook een overleg plaats tussen de ICT-ers van De Tweesprong en De Zonnehof rondom de mogelijkheden van social media. Er is gesproken over de verkeerssituatie rondom school. Het voorstel is om een verkeerswerkgroep samen te stellen van ouders en leerkrachten. Tevens is er gesproken over de Grote Rekendag in combinatie met de CITOtoets. Het definitieve verslag volgt nog. d) GMR: Geen op- of aanmerkingen over de laatste notulen. Er wordt wel kort gesproken over de nieuwe CAO. Secretaris gaat informatie opvragen. e) Meerderweert: Naar aanleiding van de notulen van de GMR van 23 februari is er een vraag over de meerschoolse plusklas. Er zou informatie uitgedeeld worden ter vergadering. Is deze informatie voor ons als MR ook zinvol? Margo weet niet waar dit over gaat. Dit wordt teruggekoppeld naar de GMR. f) Veiligheid en gezondheid: Er zijn geen luizen meer op school. Ouders geven signalen af aan de OMR dat de regels bij het overblijven minder strikt gehandhaafd worden. PMR geeft aan dat ze het jammer vinden dat ouders de gang naar de leerkracht niet maken en vragen de OMR om ouders te stimuleren om zelf naar de leerkracht te gaan. Ouders verwachten gelijke afspraken op school en tijdens het overblijven. g) Overigen: De eerste bijeenkomst van de leerlingenraad is zowel door Margo als de leerlingen als zeer positief ervaren. Van elk leerjaar (groep 4 t/m 8) zitten een jongen en een meisje in de leerlingenraad. De notulen komen ook richting de MR. Gedragsprotocol Er is veel aangepast. We zien pesten nog veel terug komen. Dit kan ook ongewenst gedrag genoemd worden. Er is bewust voor pesten gekozen omdat het ook in de leerlingtevredenheidspeiling naar voren komt. Wellicht is het zinvol om het verschil tussen ongewenst gedrag en pesten duidelijk te benoemen. Het stuk over de Effectieve conflicthantering komt ook nog terug terwijl school op zoek is naar een mogelijke vervanging. Dit moet anders omschreven worden (niet als we zijn nog zoekende ). Tip van de OMR is om alleen te omschrijven wat je ook echt kunt toepassen.

2 Controleer de verwijzingen nogmaals of dat ze ook echt bestaan. Jos heeft een folder gevonden, deze kan eventueel toegevoegd worden als bijlage bij het stukje over internetpesten of eventueel op de website plaatsen. Stand van zaken mbt punten uit LTP De leerlingtevredenheidspeiling (LTP) is vanmiddag besproken door het team. Er is besloten dat de leerkrachten in gesprek gaan met de leerlingen naar aanleiding van de resultaten. Tevens zijn de tops en tips besproken. Tops: Waardering voor uitstapjes met de klas. Waardering voor de gymlessen. Waardering voor sfeer in de klas. Veel vriendjes en vriendinnetjes. Tips: Waardering levensbeschouwing Vertelt leerkracht over pesten. Extra opdrachten. Waardering taal. Er is gekeken naar hoe zaken nu opgepakt kunnen worden. Het team heeft de behoefte aan een methodiek rondom sociaal emotionele ontwikkeling. Dus de effectieve conflicthantering wordt onder de loep genomen en wellicht wordt er gekozen voor een andere methode. De leerkrachten zijn druk bezig met de inzet van coöperatieve werkvormen en deze zullen meer ingezet gaan worden bij taal. Zo hopen leerkrachten de waardering van taal te verhogen. Leerlingen gaven namelijk aan het fijn te vinden om samen te werken. PMR geeft aan het jammer te vinden dat de keuzemogelijkheid maakt niet uit er is. Wel of niet maakt de uitslag concreter. Terugkoppeling en plan van aanpak volgt richting de MR. Stand van zaken in de groepen Groep 1-2: Lenie is op therapeutische basis aan het werk. Sanne Teunissen vervangt haar. Deze week gaat er een mail naar alle ouders. Groep 3: Er wordt druk geoefend voor de communie. Groep 4-5: Er wordt druk geoefend voor de communie en voor de uitvoering van de Blaasmuziekwinkel (Limonadeconcert). Groep 6-7: Kinderen zijn druk bezig met de Entreetoets in groep 7. Groep 6 zit dan bij groep 8. Alle leerlingen van groep 7 zijn geslaagd voor het verkeersexamen. Groep 7-8: Kinderen zijn druk bezig met de Entreetoets in groep 7. Groep 6 zit dan bij groep 8. Cito groep 8 volgt later in deze vergadering. Groep 8 gaat donderdag naar de Tweede kamer. Peiling overblijven/continurooster De MR is zeer tevreden over de respons op de peiling. De MR leden hebben goed werk verricht bij de telling van de peiling. Dank aan deze leden. Er is onvoldoende draagvlak voor een continurooster. Met betrekking tot een wijziging van de lestijden kunnen we concluderen dat een aanpassing van de lestijd tot uur is goedgekeurd door ouders. De start- en eindtijd van de middag is onduidelijk.

3 De PMR geeft aan graag om uur te willen beginnen. Voorstel is om de ouderklankbordgroep te peilen. Als zij achter deze keuze staan dan vindt de MR dat er voldoende draagvlak is. Als de ouderklankbordgroep akkoord gaat, dan gaat de MR ook akkoord. Indien het dan onvoldoende duidelijk is, wordt er opnieuw een peiling gedaan bij ouders. Wij bespreken het feit dat de kosten voor de BSO dan ook iets omhoog gaan als de eindtijd van de middag naar uur gaat. We moeten wel transparant zijn in het feit dat we in de brief niet helemaal duidelijk zijn geweest rondom de percentages voor het aanpassen van de schooltijden. De genoemde percentages waren bedoeld voor het continurooster en dit is onvoldoende naar voren gekomen in de brief. Hierdoor ontstaat er ruimte voor eigen interpretatie. Daarom zoeken wij terugkoppeling bij de ouderklankbordgroep. Voorstel is om een overleg te plannen met de ouderklankbordgroep. Hierbij zit de volledige OMR, Ivonne namens de PMR en Margo. Voorstel is woensdag 10 juni om uur. (Concept) formatieplan Dit was nog niet aan de MR gestuurd omdat het vandaag pas in het team besproken is. Margo deelt het concepte formatieplan uit en licht dit toe. De OMR geeft zorgen aan rondom de groep 6-7 van het komende schooljaar. De PMR reageert hier op. Het team heeft nog denktijd over het formatieplan. De verwachting is niet of er nog veranderingen zullen komen. Margo hoopt na het directieraad van 11 juni de vervanging van Monique duidelijk te hebben. Het concept formatieplan wordt tijdens de algemene ouderavond besproken. De PMR stemt in met het formatieplan. Vakantierooster Het vakantierooster heeft de MR ontvangen. Dit is een standaard rooster. Er wordt gesproken over de inzet van studiemiddagen en kermisdagen. Margo geeft aan zoveel mogelijk deze extra dagen op een goede manier te plannen. Resultaten cito eindtoetsen School is zeer tevreden over de uitslag. Leerlingen hebben naar behoren gescoord of zelfs hoger. Er zijn twee scores mogelijk afhankelijk van of leerlingen wel of niet worden meegenomen in de totale score. De score is of Ook leerlingen en ouders zijn tevreden. De verdere analyse wordt nog gedaan zodra deze online staat. School is zeer tevreden over de digitale toets. Hier wordt extra naar gekeken voor de toekomst. Concept schoolgids De schoolgids wordt momenteel aangepast door. Komt tijdens de volgende MR-vergadering terug op agenda. Verkiezingen MR Nicole en Tiny zitten in de verkiezingscommissie. Er moet gestart worden met het maken van een planning. Dit verzorgt de PMR. De planning van voorgaande jaren hoeft maar aangepast te worden.

4 Er gaat volgende week een brief uit naar de ouders en dan kunnen we tijdens de laatste MR vergadering het nieuwe lid benoemen. Communicatie MR Jos verzorgt een stukje voor de nieuwsbrief en mailt dit naar de OMR. Uiterlijk maandagavond wordt dit g d naar Ivonne en Rondvraag Het etentje van de MR is gepland op donderdag 16 juli. Is de klapper van de verbeterplannen terecht? Ja. Nummer Actie Wie Gedaan Schooljaar /14-22 Beleidsplan ondersteuning aanvullen voor extra ondersteuning aan de instructiegroep Karin José 13/14-23 Contact opnemen met de OV over T-shirts Margo 13/14-33 Polsen voor T-shirts voor opening/schoolreis Margo Schooljaar /15-01 Terugkoppelen GMR: spreiding meivakantie /15-02 Datumprikker voor een etentje maken x 14/15-03 Jaarplan MR aanpassen en mailen naar Renate x 14/15-04 Uitschrijven interessepeiling Jos x Ivonne 14/15-05 Stukje nieuwsbrief over interessepeiling Margo x 14/15-06 OTP en inspectierapport mailen naar Jos Margo x 14/15-07 Jaarverslag opstellen (december), Renate leest hem extra door. 14/15-08 Attentie voor Karin verzorgen Nicole x 14/15-09 Notulen 15 september nogmaals mailen x 14/15-10 Voorstellen 2 data voor MR vergadering in OMR x plaats van 30 maart (oudergesprekken) 14/15-11 Terugkoppelen beslissing over thema avond MR x naar MR Zonnehof 14/15-12 Begroting MR maken Tiny x 14/15-13 Nieuwsbrief maken met korte huishoudelijke Margo x zaken 14/15-14 Beleidsstuk m.b.t. overblijven doorsturen Margo x 14/15-15 Tijdens MR in mei evalueren van de kosten van Leden MR het overblijven. 14/15-16 Terugkoppeling team en bestuur OV over rol en invulling van OV (bijvoorbeeld: communieviering, schoolreis) Margo 14/15-17 Nicole inventariseert moeilijke en vage vragen. Mailt deze naar Ivonne om feedback te vragen bij CITO. Nicole 14/15-18 Gedragsprotocol en verbeterplannen mailen Margo x naar leden MR 14/15-19 Mailen vragen/bevindingen uit inspectierapport OMR naar Margo. 14/15-20 Op-/aanmerkingen op opiniepeiling mailen naar Leden MR x x x

5 Jos en Ivonne. 14/15-21 Feedback opvragen bij ouderklankbordgroep op Margo begeleidend schrijven bij rapport. 14/15-22 Gedragsprotocol mailen naar leden MR Margo x 14/15-23 CAO bespreken met het team Margo x 14/15-24 Mening vormen over CAO personeelsgeleding PMR van de MR, daarna volgt terugkoppeling in de MR 14/15-25 Terugkoppelen naar Sabrina en Inoka dat de x notulen van de ouderklankbordgroep naar alle MR leden gestuurd moeten worden. En een kort stukje voor in de nieuwsbrief. 14/15-26 Verslag RI&E mailen naar de MR Margo x 14/15-27 Actiepunten directie team OTP mailen naar MR x 14/15-28 Actiepunten LTP op de volgende agenda Renate 14/15-29 Aanpassen behoeftepeiling uiterlijk woensdag Ivonne x 14/15-30 Bespreken aanpassingen behoeftepeiling Ivonne x Margo 14/15-31 Opstarten verkiezingen MR Nicole Tiny 14/15-32 Stukje voor in de nieuwsbrief over de Jos x behoeftepeiling 14/15-33 Datumprikker etentje voor april en mei x 14/15-34 Checklist startend MR lid maken Jos 14/15-35 OTP op de agenda van de volgende vergadering Renate 14/15-36 Nadenken over rollen binnen de MR MR 14/15-37 Beleid leerlingraad mailen naar MR Margo x 14/15-38 Opmerkingen nav gedragsprotocol mailen naar OMR Margo/ 14/15-39 Vakantierooster mailen naar MR Margo x 14/15-40 M-toetsen, formatieplan en etentje op volgende agenda Renate 14/15-41 Jos mailt checklist startend MR lid door Jos 14/15-42 Navraag doen bij CNV rondom CAO Tiny 14/15-43 Navraag GMR over lidmaatschap VOO en reglementen MR (notulen 7 april) 14/15-44 Gesprek aan gaan met de overblijf rondom regels. 14/15-45 Gedragsprotocol afronden m.u.v. Effectieve conflicthantering, daarna mailen naar de MR 14/15-46 Ouderklankbordgroep telefonisch uitnodigen Renate voor overleg opiniepeiling 14/15-47 Lijst ouderklankbordgroep sturen aan OMR Ivonne 14/15-48 Schoolgids op de agenda voor 24 juni Renate 14/15-49 Planning maken voor de verkiezingen Tiny 14/15-50 Stukje voor in de nieuwsbrief maken Jos 14/15-51 Reservering maken voor etentje MR Tiny

6 14/15-52 Aantekeningen verbeterplanen komen terug op de agenda van 24 juni Renate

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona:

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: Notulen van de vergadering 11-06-2018 Aanvang: 19.45 uur. Eindtijd: 22.20 uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: 18-12 12-03 Will: 07-05 11-06 Joris: 09-10 Postmap voorbereiden:

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

Artikel 19 Jaarverslag

Artikel 19 Jaarverslag Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en zendt dit verslag ter kennisneming aan de schoolleiding, het personeel en

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie.

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie. Notulen MR-vergadering maandag 20 april 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Tim, Yvonne Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Haiko opent de

Nadere informatie

Activiteitenplan MR basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven

Activiteitenplan MR basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven 2015-2016 1 Beste lezer, Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van basisschool de Hoeven. Dit activiteitenplan heeft betrekking op het schooljaar 2015-2016.

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 23 maart 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha en Marielle. Afwezig: Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Opmerkingen Notulen Acties

Opmerkingen Notulen Acties Agenda: 130217 Opmerkingen Notulen Acties Notulen: Wilmy Aanwezig: Dianne, Martine, Patricia, Helma, Wilmy 1.Opening van de vergadering 2. Ingekomen stukken Kompas voor het leven InfoMR (3x) Landelijke

Nadere informatie

Rianne Flinterman, Monique Geesink, Dorke Klomp, Moniek Loeffen, Liesbet Veenstra,Jacky Wilhelm, Marleen Wintels, Lonneke Zaino

Rianne Flinterman, Monique Geesink, Dorke Klomp, Moniek Loeffen, Liesbet Veenstra,Jacky Wilhelm, Marleen Wintels, Lonneke Zaino Notulen Medezeggenschapsraad Auteur Liesbet Veenstra Betreft Verslag bijeenkomst MR de Korenaer d.d. 19 augustus 2013 Actiepuntenlijst MR de Korenaer d.d. 19 augustus 2013 Datum 20 augustus 2013 Aanwezig

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D MR-vergadering Daniëlschool te Soest datum woensdag 20 januari 2016 plaats Daniëlschool, Smitsweg 46, 3765 CT Soest tijd 20.00 uur aanwezig Silvia Branderhorst (SB)(deels), Jacco Gaasbeek (JG), Hans Huijzer

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens.

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens. Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: donderdag 9 juli 2015 Tijd: 20.00 21.45 uur Brouwers Archie de Ceuninck van Capelle Thomsen Yolanda Corbeek Nicole Smits-Spekman Susan Angenent-Hilkes

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 24 november 2014 Tijd: 19.30 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk (voorzitter) (MP)

Nadere informatie

Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15

Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15 Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15 Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van IKC De Piramide over het schooljaar 2014/2015. We geven in dit jaarverslag aan wie er

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 Aanwezig: Rikkers, van Lieshout, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar Afwezig (met kennisgeving, vanwege zwangerschapsverlof):

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 12 september 2016 Aan Aanwezig Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Leon Boom, heo Claessens, Jolanda Colnot, Josine Neuhof, Marike Le Large, Veronique Schreurs,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie datum 14 oktober 2015 datum bespreking september 2015 van Natasja Kwaaitaal bespreking MR-vergadering De Wegwijzer aanwezig Personeelsgeleding: Monic van Boesschoten Jeroen van der Ploeg Claudia van den

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014-2015

Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Samenstelling MR 2014-2015 Oudergeleding: Ankie Eleveld, voorzitter Machteld de Wit / Angelina Sinnige Personeelsgeleding: Annemarie Roemer Hilma Groot Pauline

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen vergadering MR Datum: 28 maart 2017 Tijd: 20:00 uur Locatie: RKBS Sint Jan, Dongen Aanwezig: Leerkrachten: Iris, Marieke Ouders: Ingrid, Inge (voorzitter), Barbara Vanuit GMR: Mark Wempe Verslag

Nadere informatie

Joris: Cursusaanbod is besproken evenals interessant stuk over een leerlingenraad

Joris: Cursusaanbod is besproken evenals interessant stuk over een leerlingenraad Agenda van de vergadering 17-10-2016 Aanvang: 19.45 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Aanwezig: Joris, Meta, Manon, Will, Leona, Diana, John, Notulen: Diana Diana: 17-10 Leona: 16-1 Postmap voorbereiden:

Nadere informatie

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig:

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig: MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Obs de Bascule Notulen vergadering 21 april 2015 Aanwezig: Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Trudie Wijnhold, Chantal Wilting, Lucinda Klasen (PG) Peter Koops, Anne-Mieke Hendriksen,

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do10-12-2015 Aanwezig: Sharon, Natasja, Rebekka, Robert, Linda, Josephine,, Linda, Marjon Afwezig: Saskia Gast: AGENDAPUNT 1. Opening Resultaat Actie 2. Notulen vorige vergadering:

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2017-2018 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Ter Tolne 2015-2016

Activiteitenplan MR Ter Tolne 2015-2016 Activiteitenplan MR Ter Tolne 2015-2016 Vastgesteld mei 2015 Doel MR Ter Tolne 3 Visie 3 Uitgangspunten 3 Kernissues MR 4 Besluitvorming 4 Beleidsinitiërend 4 Planning MR 4 Kernthema s 4 Speerpunten 4

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015

Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015 Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Pascal Smits Aanwezig: - Frouke Visscher - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille - Ton Kokje Afwezigen: - Marc

Nadere informatie

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt.

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt. Notulen MR vergadering Aan : Leden MR de Heydonck Datum : 18 februari 2014 Locatie : Heydonck Naastenbest Tijd : 19.30.uur 21.30 uur Aanwezig : Nicole, Paul, Sharon, Theo, Ton, Yvonne, Sanne Afwezig :

Nadere informatie

Aanwezig: Wim (voorzitter), Anne-Marie, Brenda, Liesbeth, Ciska, Karin, Connie, Maaret Afwezig: Kathy

Aanwezig: Wim (voorzitter), Anne-Marie, Brenda, Liesbeth, Ciska, Karin, Connie, Maaret Afwezig: Kathy Verslag Medezeggenschapsraadvergadering d.d. 4 juni 2013 Datum: 4 juni 2013 Tijd: 20.00 22.00 uur Locatie: Brittenburg Aanwezig: Wim (voorzitter), Anne-Marie, Brenda, Liesbeth, Ciska, Karin, Connie, Maaret

Nadere informatie

MR reglement bekijken Marie-Louise KPOA site verzuimbeleid verzamelen. Dit mailen als bijlage.

MR reglement bekijken Marie-Louise KPOA site verzuimbeleid verzamelen. Dit mailen als bijlage. Medezeggenschapsraad Tafelronde Aanwezig Ingrid, Janneke, Marieke, Agnes, Marie-Louise,, Hans Afwezig Datum 30-03-2017 Waar Tafelronde locatie Koning Karelpad 19.30-21.30 Datum Actiepunt uit notulen d.d.

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 6 maart 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Daarnaast nam de directeur deel aan (een gedeelte van) iedere vergadering.

Daarnaast nam de directeur deel aan (een gedeelte van) iedere vergadering. Jaarverslag MR 2016/2017 1. Inleiding Voor jullie ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool Los Hoes 2016-2017. In dit jaarverslag beschrijft de MR in hoofdlijnen waar zij zich

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 13-03-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris Kees Frijters Edwin Mathijssen Notulist: Arianne

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee Agenda MR MT: OV: Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Jack Nathalie, Susan Agendapunt * 19.30 uur: Overleg MR - Update ledenlijst

Nadere informatie

Notulen MR Dinsdag 19 september uur ANJELIERSSTRAAT

Notulen MR Dinsdag 19 september uur ANJELIERSSTRAAT Notulen MR Dinsdag 19 september 2017 19.30 uur ANJELIERSSTRAAT Aanwezig: Mark (voorzitter), Simone, Chris, Karin, Mirjam, Gijs en Barbara Afwezig (met bericht): Jan-Willem, Chantal en Francesca. 1. Opening

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs NOTULEN MR -VERGADERING 16-04-2015 Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 21:00 uur Aanwezig: Evelien de Klerk, Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek Versie september 2016 Woord vooraf/inleiding Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van kindcentrum Sterrenbeek waarin de MR aangeeft wie zij is, wat zij

Nadere informatie

Notulen vergadering MR Datum: Dinsdag 30 oktober 2018

Notulen vergadering MR Datum: Dinsdag 30 oktober 2018 Notulen vergadering MR Datum: Dinsdag 30 oktober 2018 Aanwezig: Debbie (lid ouder / voorzitter), Annechien (lid ouders / GMR), Kim (lid ouder / GMR), Joyce (lid team secretaris), Christel (lid team secretaris),

Nadere informatie

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast,

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast, Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: 22 januari 2015 Aanwezig: (voorzitter), Archie (penningmeester), Frauke (secretaris), Susan, Yolanda, Melanie, Patricia, Christian, Nicole (bestuursleden),

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol. Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke. Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko

Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol. Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke. Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Tim opent

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00 Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00 Inhoud Agenda... 1 Vergaderschema... 2 September... 2 Oktober... 3 November/december... 3 Januari/februari...

Nadere informatie

Cindy. controleren en goedkeuren goedgekeurd 10 minuten vergadering Werven nieuwe MR leden bespreken

Cindy. controleren en goedkeuren goedgekeurd 10 minuten vergadering Werven nieuwe MR leden bespreken Tijd: locatie: 19.30 uur teamkamer Datum 4 september 2018 Onderwerpen Voorzitter Cindy Notulist Natascha Voorbereiding: - doorlezen concept schoolgids Onderwerp doel aanpak tijd notulen vaststellen vorige

Nadere informatie

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en MR Blinkertschool Soort vergadering MR 2 Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 1 oktober 2015 Tijd: 19.30u - 21.30u Notulist: Aanwezig: Bart, Haydar, Lisanne, Sophie, Breezandpad 5 6843 JM Arnhem Telefoon

Nadere informatie

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag Notulen 8 e MR-vergadering, 22 mei 2017 Aanvang: 19.30 Eindtijd: 21.30 Voorzitter: Notulen: Rachelle Tijdbewaker: Martin Onderwerpbeperker: Marieke Afwezig: Anne & Astrid (i.v.m. sollicitatiegesprekken

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen Inhoud Inleiding... 3 1. Taken MR... 4 1.1. MR... 4 1.2. Gemeenschappelijke MR (GMR)... 4 2. Samenstelling en taakverdeling... 5 3.

Nadere informatie

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Notulen vergadering MR 9 september 2015 Aanwezig namens de ouders: Idema, Carola Nieborg ( voorzitter), Esther Oudes Aanwezig namens de leerkrachten:

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1 Jaarverslag 2013-2014 van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke Jaarverslag Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat doet de MR 4 3. Leden van de Medezeggenschapsraad in 2013 2014 6 4.

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Peter, Wim, Steffie, Koen, Carmen, Angela en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Peter, Wim, Steffie, Koen, Carmen, Angela en Michiel. Vergadering M.R. 1-11-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud, Peter, Wim, Steffie, Koen, Carmen, Angela en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Peter opent de vergadering. 2 Notulen vorige

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: Maandag 17 feb. 2015 Tijdstip: 18.15 uur 20.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek Aanwezig: Geertje van den Brink (GB), Wim van de Bor (WB), Janneke Sohilait (JS),

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 10-11-2016 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris: Kees Frijters Mathijssen Notulist: Mandy

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad Pius X

Notulen Medezeggenschapsraad Pius X NOTULEN VERGADERING M.R. PIUS X 17-06-2015 Aanwezig: nms. ouders: Mariëlle Bernsen, Claudia Schmalgemeijer, Marieke Cox (notulen) nms. team: Inge van der Eerden, Leon Schuijers nms. Directie: Sandra van

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2016-2017 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Versie augustus 2017 1 augustus 2017 1 dinsdag 2 woensdag 3 donderdag 4 vrijdag 5 zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 dinsdag 9 woensdag 10 donderdag 11 vrijdag 12 zaterdag 13 zondag

Nadere informatie

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 05 juli 2017 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Managementteam: Toor Afwezig: OV de bijzige

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Maandag 21 november 2017 2e MR Vergadering Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Paul Witteman, Clemy Bosselaar-Engeringh, Stephanie Bol, Saskia de Vos (afwezig: Niels Boersma)

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: maandag 20 april 2015 Tijdstip: 18.15 uur - 20.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek Aanwezig: Kees Spee (KS), Alies Hendriksen (AH), Geertje van de Brink (GB) en

Nadere informatie

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 Aanwezig: van Lieshout, Debbie Kleton, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar. Afwezig: Rosanne (met kennisgeving) 1. Mededelingen

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Datum: Donderdag 12 juni 2014 Tijdstip: 19.15 uur 21.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek 1. Opening door Janneke 2. Welkom 3. Vaststellen agenda Notulen MR-vergadering 4. Vaststellen notulen

Nadere informatie

Notulen Woensdag 17 februari. Aanwezig: Marc (vz), Kim, Antoinette, Linda, Manon (nt) Aanwezig namens de directie: Bert. 1. Welkom

Notulen Woensdag 17 februari. Aanwezig: Marc (vz), Kim, Antoinette, Linda, Manon (nt) Aanwezig namens de directie: Bert. 1. Welkom Notulen Woensdag 17 februari Aanwezig: Marc (vz), Kim, Antoinette, Linda, Manon (nt) Aanwezig namens de directie: Bert 1. Welkom 2. Notulen Na een tekstuele aanpassing goed gekeurd 3. Actiepunten De actiepunten

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juni 2015 Sint Gerardusstraat 22 6034 SJ Nederweert-Eind Telefoon: 0495 632712 www.de2sprong.nl Nummer 11 Nederweert-Eind, 01-06-2015 Nieuwsbrief juni 2015 Voorwoord Beste ouders en verzorgers, De voorbereidingen

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar V0.1

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar V0.1 Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar 2016-2017 V0.1 Inhoud Vergaderschema... 2 Agenda... 2 Aandachtsgebieden... 2 Onderwerpen naar seizoen... 3 Overzicht van

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 15 mei 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Afwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Stephanie Bol, Saskia de Vos (vanaf agendapunt 4) Thea Zuiderduin AGENDA 1. Opening

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad. basisschool de Vlindertuin. schooljaar

Jaarplan Medezeggenschapsraad. basisschool de Vlindertuin. schooljaar Jaarplan Medezeggenschapsraad basisschool de Vlindertuin schooljaar 2013-2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Missie en Visie 3. Wie heeft er zitting in de MR 4. Vergaderdata MR 2013-2014 5. Onderwerpen

Nadere informatie

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist)

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist) Notulen MR deelraad Kaap vergadering Locatie: Kaap Datum: donderdag 7 november 2013 Aanvang: 19.00 Einde: 21.20 Aanwezig: Kramer (voorzitter), ten Vergert, Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Hurst (notulist)

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2015-2016 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Wislaan 219 5406 AC uden Soort vergadering Medezeggenschapsraad Datum en tijd Dinsdag 27 januari 2014, aanvang 19.30 uur Lokatie Bs t Mulderke, wislaan 219 Notulist

Nadere informatie

Aanwezig: Wim, Koen, Ankie, Peter, Angela, Romy, Maud en Carmen uur uur (P&P)

Aanwezig: Wim, Koen, Ankie, Peter, Angela, Romy, Maud en Carmen uur uur (P&P) Vergadering M.R. 19-09-2017 MR met directeur Aanwezig: Wim, Koen, Ankie, Peter, Angela, Romy, Maud en Carmen 1 Opening vergadering 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 2 Notulen vorige vergadering + vaststellen agenda

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. Vergadering M.R. 11-09-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Peter opent de vergadering. Steffie stelt zich kort voor

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan 2012 2013 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling MR 4 3. Functies en taken 4 4. Bevoegdheden MR 5 5. Werkwijze 5 6. Vergaderdata 2012 2013 5 7. Vaste Agenda

Nadere informatie

Aanwezig: Jannet de Graaf, Claudia Verbaas, Pieter Bas Rebers, Rudi Logtenberg, Mariëlle Oldenbeuving, Monique Lentelink

Aanwezig: Jannet de Graaf, Claudia Verbaas, Pieter Bas Rebers, Rudi Logtenberg, Mariëlle Oldenbeuving, Monique Lentelink Notulen extra MR vergadering 29 maart 2016 19.30 uur Aanwezig: Jannet de Graaf, Claudia Verbaas, Pieter Bas Rebers, Rudi Logtenberg, Mariëlle Oldenbeuving, Monique Lentelink 1. Opening Jannet opent de

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool Matthias 2014/2015

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool Matthias 2014/2015 Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool Matthias 2014/2015 Naam en functie In MR Aftredend voor start schooljaar: Marjelle Hendriks, voorzitter Schooljaar 2011/2012 2017/2018 (school) Femke Meijer,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.00 Datum: donderdag 19-06-2018 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Notulist: Brigit 1. Vaststellen agenda 2. Post / mededelingen - MR-Magazine nr. 4 mei 2018 -

Nadere informatie

Wat/ afspraak/ actiepunt Wie? Instemming / advies 1. Opening en welkom Vergadering wordt om geopend. Welkom terug aan Ursula en Ilse.

Wat/ afspraak/ actiepunt Wie? Instemming / advies 1. Opening en welkom Vergadering wordt om geopend. Welkom terug aan Ursula en Ilse. Datum: 1-2-2016 Aanvang: 19.30 21.30 Onderwerp: MR vergadering Notulant: L. Vlekken Aanwezig: Ilse, Ursula, Imme, Gerrit-Jan en Afwezig: - Wat/ afspraak/ actiepunt Wie? Instemming / advies 1. Opening en

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 13 januari 2015

Notulen MR vergadering 13 januari 2015 Notulen MR vergadering 13 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: Leon Dijkstra, Mariska Enneking (verslag), Marc Menon (GMRO), Erik Rammeloo (voorzitter), Sylvia Reinold (directie a.i.),, Aafke Straat, Astrid

Nadere informatie

Notulen MR. Agenda mr vergadering

Notulen MR. Agenda mr vergadering Notulen MR Voor : Janneke van den Berg, Janneke de Jong, Haico van Deijne, Bruce Vork, Jeroen vd Cruijsen, Maartje Daverveld, Van : Janneke van den Berg/ Haico van Deijne Onderwerp : Bijlage : Concept

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Maandag 29 januari 2018 3e MR Vergadering Aanvang: 19.00 uur 21.30 uur Aanwezig: Paul Witteman, Clemy Bosselaar-Engeringh, Stephanie Bol, Afwezig: Saskia de Vos,Niels Boersma (met

Nadere informatie

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Wendy Klop.

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Wendy Klop. Notulen MR vergadering de Mijlpaal Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan Aanwezig: Leerkrachtgeleding: Franka Brink, Theo Combee, Annelien van den Berg, Joyce Pauel Oudergeleding:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur Datum: dinsdag 30-05-2017 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Jan en Brigit notulen Notulist:José 1. Vaststellen agenda Cas opent de vergadering en stelt

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief)

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief) datum: 13 09 2016 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 1 e MR vergadering schooljaar 2016 2017 (definitief) aanwezig: afwezig: notulist: Ellen ter Averst, (voorzitter, og), Bertwin Leentvaar,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 19 mei 2014 Tijd: 08:05 22:10 uur Locatie: teamkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Oudergeleding: Afwezig: Directie: - Teamgeleding: - Oudergeleding:

Nadere informatie