SERR Limburg plenaire vergadering van 2 juni 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SERR Limburg plenaire vergadering van 2 juni 2015"

Transcriptie

1 So c i a a l Ec o n o m i s c h e R a a d v a n d e Re g i o VERSLAG goedgekeurd op 1/9 ERSV, Kunstlaan 18, 3500 Hasselt, 17u-19u SERR Limburg plenaire vergadering van 2 juni 2015 Aanwezig Voorzitter SERR Werkgeversafgevaardigden Werknemersafgevaardigden VDAB ERSV Bart Lodewyckx, UNIZO-Limburg (vv) Geert Lambrechts, UNIZO-Limburg Yves Houben, UNIZO-Limburg Kris Claes, Voka - KvK Limburg Chris Slaets, Voka KvK Limburg Koen Vanheukelom, Boerenbond Jean Vranken, ACV Limburg Ellen Sleeuwaert, ACV Limburg Peter Kunnen, ACV Limburg Martien Bortels, ACV Limburg Dirk Coninckx, ACV Limburg Freddy Stox, ABVV Limburg Paul Geraets, ACLVB Limburg Hilde Baerten, directie VDAB Limburg Chantal Swerts, coördinator SERR Verontschuldigd Werkgeversafgevaardigden Werknemersafgevaardigden ERSV Jos Stalmans, VKW Limburg namens UNIZO-Limburg Johann Leten, Voka - KvK Limburg Hugo Peumans, Voka - KvK Limburg Pierre Vrancken, ABVV Limburg Rob Urbain, ABVV Limburg Eric Christiaens, directeur POM-ERSV Limburg ERSV Li m b u r g v z w Ku n st l a a n 1 8, H a ss e l t T F i n f e r s v l i m b u r g. b e M a a t s c h a p p e l i j k e z e t e l U n i v e r s i t e i t s l a a n 1, H a s s e l t w w w. e r sv l i m b u r g. b e E R S V L i m b u r g v z w i s h e t o n d e r s t e u n e n d o r g a a n v a n S E R R L i m b u r g e n R E S O C L i m b u r g

2 VERSLAG SERR 2 juni Bart Lodewyckx vervangt Pierre Vrancken als voorzitter van de vergadering. 1. Goedkeuring verslag 3 februari en 5 mei 15 De SERR verslagen van 3/02/2015 en 5/05/2015 worden goedgekeurd. In maart en april kwam de SERR niet samen. 2. Loopbaan- en diversiteitsbeleid 2.1 Evaluatie Convenant Loopbaan- en diversiteitsbeleid Jaarlijks wordt de werking binnen ERSV van het loopbaan- en diversiteitsbeleid besproken. Ann Geukens en JP Boons, projectontwikkelaars diversiteit geven een toelichting. Zie ppt en het rapport Evaluatie 2014 in doc en bis. Vragen en reacties in de vergadering: Ann en JP gaven een globaal overzicht gegeven van de middelen die naar Limburgse bedrijven en organisaties vloeien in het kader van loopbaan- en diversiteitsplannen. VDAB vraagt hoeveel middelen geleid hebben tot effectieve instroom? Is het mogelijk om te berekenen wat het kost om 1 persoon uit de kansengroepen te laten instromen? Antw. We meten de duurzame tewerkstelling. De diversiteitsplannen werken aan de structuur- en cultuur in het bedrijf en werken op thema s als onthaalbeleid, arbeidsorganisatie, die moeten leiden tot duurzame tewerkstelling. De invulling van concrete vacatures door doelgroepen verloopt via Jobkanaal en hun netwerk en zijn het gevolg van de loopbaan- en diversiteitsplannen. Er is dus geen aparte becijfering mogelijk van de middelen die naar instroom gaan. Hoe verloopt de samenwerking tussen het EAD team en de VDAB m.b.t. het realiseren van de instroom? Antw. Vacatures uit bedrijven waar een diversiteitsplan loopt worden doorgegeven naar Jobkanaal. Het is de rol van Jobkanaal om VDAB en andere actoren in te schakelen. Ook naar GTB en AZERTIE wordt er doorverwezen, zij leiden personen met een arbeidshandicap toe. De projectontwikkelaars hebben met de accountmanagers van VDAB jaarlijks contact maar er is geen overleg op structurele basis. Is het een gevaar dat Limburg het objectief van aantal plannen overschreden heeft? Antw. Iedere SERR regio heeft zijn contingent, dat berekend is op basis van het aantal bedrijven in de regio. Als er andere regio s zijn die minder plannen indienen dan hun contingent, kan Limburg het overtal in plannen wél gefinancierd krijgen. Het EAD- team werkt dus verder, maar informeert de bedrijven wel wanneer de financiering niet zeker is. Tot nog toe heeft het EAD team steeds meer middelen naar Limburg kunnen halen. De 6 projectontwikkelaars 2.

3 doen jaar na jaar meer plannen dan het objectief. Het geheel wordt goed gemonitord door het departement Werk en Sociale Economie Proficiat aan het team voor de goede resultaten en het bedienen van veel bedrijven. Proficiat ook voor de aanpak in het Maasland (dat qua aantal bedrijven eerst achterbleef) waardoor nu toch meer bedrijven bereikt worden in het Maasland. Vanuit de vakbondszijde werd destijds het streefcijfer van max. 10 % bedrijven < 10 werknemers bepleit. Het ACV is nog steeds overtuigd dat een loopbaanen diversiteitsplan meer effect heeft in een grote groep. ACV stelt nu voor om het streefcijfer te brengen op max. 5 % voor bedrijven met < 5 werknemers. De SERR leden en de projectontwikkelaars gaan akkoord met dit voorstel. De projectontwikkelaars maken dit ook kenbaar in hun netwerk dat bedrijven doorverwijst en zullen hiernaar handelen. Is er al meer nieuws over de toekomst van het loopbaan- en diversiteitsbeleid? 19 juni zou het kabinet Muyters een conceptnota brengen op de SERV. Het is afwachten. Besluit De leden van de SERR hebben kennis genomen van de evaluatie 2014 van het convenant Loopbaan- en diversiteitsbeleid. De resultaten zijn zeer positief. De leden wensen het EAD team proficiat voor het geleverde werk. Het streefcijfer voor de grootte van bedrijven is voortaan max 5 % voor bedrijven < 5 werknemers en dit met ingang vanaf nu. De komende periode wordt het nieuwe beleid van het loopbaan- en diversiteitsbeleid verwacht. Belangrijk is dit goed op te volgen vanuit de SERR. 2.2 Stand van zaken 2015 loopbaan- en diversiteitswerking aan de hand van het dashboard EAD Doc. 2575: Dashboard EAD mei Het aanpaste objectief voor 2015 (90 plannen in plaats van 108 plannen, m.a.w. een besparing van 10 % op het aantal plannen) is ruim behaald. Momenteel zijn er 117 plannen afgesloten. Er is een zekere marge omdat mogelijk niet alle SERR regio s in Vlaanderen hun objectief zullen behalen. Wat de streefcijfers betreft: Het streefcijfer (60 %) voor type organisatie is bereikt: bereik van 77,8 % profitbedrijven. Naar regio vinden bedrijven in West- en Zuid-Limburg verhoudingsgewijs moeilijker de weg, maar er is vooruitgang. Het merendeel van de bereikte bedrijven (55,6 %) heeft tussen de 10 en de 49 werknemers. Het aantal kleine bedrijven (< 10 wn) zit op 13, 7% (in plaats van 10 %) maar dit is wel gedaald t.o.v. het vorige jaar. 3. IBO 3.

4 3.1. Periodieke rapportering over IBO en instapstages SERR Limburg gaf steeds advies over IBO s voor kandidaten met een profiel hoger onderwijs (bachelor of master). In febr. 15 besliste VDAB de individuele adviesvragen voor deze IBO s niet langer aan de SERR voor te leggen. Er is toen wel afgesprokenn dat VDAB periodiek een rapportering geeft over IBO met facts and figures, met zowel kwalitatieve als kwantitatieve gegevens. Hilde Baerten geeft een toelichting (zie doc. 2532) Vragen en reacties ACV vraagt meer info over de masters: duur van de IBO, welke masteropleiding voor welk aan te leren beroep. Hilde Baerten zal deze informatie bezorgen (is ook effectief gebeurd en doorgestuurd aan SERR leden dd 4/6, doc. 2532bis ) De IBO s voor jongeren zitten in deze cijfers. Op vraag van de gouverneur is er het voornemen om met de WG organisaties en de VDAB een IBO actieplan voor jongeren uit te werken. De ambitie was 500 IBO s voor jongeren, maar dat aantal bereiken we niet. Er is te weinig vraag vanuit de bedrijven. Het blijkt ook moeilijk om aanbodgedreven IBO s te realiseren (dus vertrekkend vanuit de jongere en niet vanuit de vacature). Opmerking ACV: jongeren kunnen in een IBO stappen, er zijn ook nog andere formules, zoals vb de instapstage of de rechtstreekse tewerkstelling. Waarom wordt slechts 6 maanden na de IBO de uitstroom gemeten? Navragen. Knap dat de GIBO s goede uitstroom behalen (IBO voor personen met een arbeidshandicap) Resultaten collectieve IBO bij callcenter IPG te Hasselt IPG heeft een raamakkoord met VDAB en vraagt meerdere collectieve IBO s aan waarover de SERR een advies geeft. SERR vraagt naar de tussentijdse resultaten. De SERR leden nemen kennis van het overzicht (zie doc. 2543) 4.

5 4. Advies over het VDAB Ondernemingsplan VDAB vraagt jaarlijks een advies aan de SERR over het VDAB Ondernemingsplan. Nu is de vraag gesteld voor advies over het VDAB ondernemingsplan Hilde Baerten schetst ter inleiding de volgende punten, zie VDAB ppt hierover, doc Arbeidsmarktsituatie april Resultaten VDAB Limburg Ambities VDAB ikv Regeerakkoord De opbouw van de bevraging aan SERR ifv JOP 2016 Het SERR advies over het VDAB ondernemingsplan is traditiegetrouw voorbereid door de werkgroep Arbeidsmarkt (samenkomst met arbeidsmarktintermediairen op 13/5/2015, zie verslag van de werkgroep). De SERR leden hielden daarop een ruime bespreking onder de sociale partners zonder VDAB. Hieruit kwam naar voor dat de relatie met VDAB moet verbeteren. Er is te weinig echte communicatie, teveel pro forma houding. De VDAB werking heeft zoveel verschillende acties en trajecten dat de essentie niet duidelijk is en bij toelichting ook niet duidelijk wordt. Er is weinig openheid merkbaar, m.b.t. de resultaten, alles gaat altijd goed. Ook het advies over het VDAB Ondernemingsplan is een verplicht nummertje, het advies verdwijnt in een globaal Vlaams plan waar geen Limburgse elementen in terug te vinden zijn. De SERR besprak daarop ook het inhoudelijke advies over het VDAB Ondernemingsplan 2016 met in totaal 15 aanbevelingen m.b.t. de werking van VDAB op organisatieniveau, de activering van werkzoekenden en de benadering van werkgevers. Verdere werkwijze: De SERR leden willen een dialoog met de VDAB en kiezen ervoor om in beperkte samenstelling het advies over het VDAB Ondernemingsplan 2016 persoonlijk toelichten aan de directie van VDAB Limburg en om van de gelegenheid gebruik te maken in een open gesprek enkele bekommernissen en gevoeligheden te bespreken in een andere context dan de formele SERR vergaderingen. Besluit De SERR leden finaliseren deze week de tekst met het advies over het VDAB Ondernemingsplan 2016, aanvullingen kunnen via mail doorgegeven worden. Een betere dialoog en samenwerking met VDAB is een van de aandachtspunten. SERR zal daarom het advies persoonlijk overmaken aan VDAB en een overleg voorstellen tussen een kleine delegatie SERR - VDAB. s 5.

6 5. SALK en FORD Wegens tijdsgebrek is dit niet aan bod gekomen. VDAB bezorgde wel de presentatie (doc. 2572). 6. TOP Limburg Ter kennisgeving: vraag en antwoord aan minister Schauvliege m.b.t. werking TOP Limburg. In juli komt een strategische werkgroep hierover samen op de provincie. Brief SERR aan minister Schauvliege en Peter Cabus (dd 16/02/15) Antwoord minister Schauvliege aan SERR (dd 16/03/15) Geen verdere reacties hierop vanuit de SERR. 7. Ter info PDPO III agenda Technische Werkgroep 9 juni (doc. 2561) Overzicht IBO jan-feb-maart 15 (doc. 2550) Overzicht 50+ premie jan-feb-maart 15 (doc. 2551) 8. Varia SERR plant een bezoek aan Brainport Eindhoven. Hiervoor dienen we wat meer tijd uit te trekken Wanneer kan dat? De leden verkiezen hiervoor november en bij voorkeur op de dag dat de SERR vergadering is gepland, dus dinsdag 3 november. Het secretariaat gaat na of dit lukt. Volgende vergadering van SERR: dinsdag 1 september 2015 om 17u Documenten bij deze vergadering 1. Verslag SERR febr. 2. Verslag SERR mei 3. Rapport Evaluatie Loopbaan- en diversiteistbeleid 2014 EAD team ERSV Limburg 4. PPT over dit rapport 5. Dashboard EAD april en mei VDAB IBO periodieke rapportering (+ instapstages) 7. VDAB IBO aangevuld document met info over master IBO s 8. IBO resultaten bij IPG (collectieve IBO s via raamakkoord met VDAB) 9. Inleidende ppt door VDAB mbt het VDAB ondernemingsplan 10. Verslag werkgroep Arbeidsmarkt mei 15 mbt advies VDAB ondernemingsplan 11. Advies SERR over VDAB ONplan met 15 aanbevelingen 12. PPT VDAB over SALK acties Ford 13. Brief SERR aan minister Schauvliege m.b.t. TOP Limburg 14. Brief minister Schauvliege aan SERR m.b.t. TOP Limburg 15. PDPO III agenda Technische Werkgroep 9 juni 16. Overzicht IBO jan-feb-maart Overzicht 50+ premie jan-feb-maart 15 6.

SERR Limburg Plenaire vergadering van 5 februari 2013

SERR Limburg Plenaire vergadering van 5 februari 2013 SERR Limburg Plenaire vergadering van 5 februari 2013 VERSLAG Vergaderzaal ERSV Limburg, 17u00 tot 19u00 Aanwezig Voorzitter Johann Leten, Voka KvK Limburg (voorzitter) Ondervoorzitter / Werkgeversafgevaardigden

Nadere informatie

SERR Limburg plenaire vergadering van 7 oktober 2014

SERR Limburg plenaire vergadering van 7 oktober 2014 So c i a a l Ec o n o m i s c h e R a a d v a n d e Re g i o SERR Limburg plenaire vergadering van 7 oktober 2014 VERSLAG SERR vergadering te ERSV, Kunstlaan 18, 3500 Hasselt, 17u-19u Aanwezig Voorzitter

Nadere informatie

SERR Limburg plenaire vergadering van 11 maart 2014

SERR Limburg plenaire vergadering van 11 maart 2014 S o c i a a l E c o n o m i s c h e R a a d v a n d e R e g i o SERR Limburg plenaire vergadering van 11 maart 2014 ONTWERPVERSLAG Provinciehuis, Limburgzaal, Hasselt, 17u-19u Aanwezig Voorzitter Werkgeversafgevaardigden

Nadere informatie

SERR Limburg Plenaire vergadering van 4 december 2012

SERR Limburg Plenaire vergadering van 4 december 2012 SERR Limburg Plenaire vergadering van 4 december 2012 VERSLAG Vergaderzaal ERSV Limburg, 17u00 tot 19u00 Aanwezig Voorzitter / Ondervoorzitter / Werkgeversafgevaardigden Werknemersafgevaardigden VDAB ERSV

Nadere informatie

SERR Limburg Plenaire vergadering van 30 april 2013

SERR Limburg Plenaire vergadering van 30 april 2013 SERR Limburg Plenaire vergadering van 30 april 2013 VERSLAG Vergaderzaal ERSV Limburg, 17u00 tot 19u00 Aanwezig Voorzitter Jean Vranken, ACV Limburg (voorzitter) Ondervoorzitter / Werkgeversafgevaardigden

Nadere informatie

SERR Limburg Plenaire vergadering van 5 maart 2013

SERR Limburg Plenaire vergadering van 5 maart 2013 SERR Limburg Plenaire vergadering van 5 maart 2013 VERSLAG Vergaderzaal ERSV Limburg, 17u00 tot 19u00 Aanwezig Voorzitter Johann Leten, Voka KvK Limburg (voorzitter) Ondervoorzitter / Werkgeversafgevaardigden

Nadere informatie

SERR Limburg plenaire vergadering van 2 september 2014

SERR Limburg plenaire vergadering van 2 september 2014 So c i a a l Ec o n o m i s c h e R a a d v a n d e Re g i o ONTWERPVERSLAG ERSV, Kunstlaan 18, 3500 Hasselt, 17u-19u SERR Limburg plenaire vergadering van 2 september 2014 Aanwezig Voorzitter SERR Werkgeversafgevaardigden

Nadere informatie

SERR Limburg Plenaire vergadering van 7 december 2010

SERR Limburg Plenaire vergadering van 7 december 2010 VERSLAG SERR Limburg Plenaire vergadering van 7 december 2010 Vergaderzaal VKW Limburg, 17u30 tot 19u30 Aanwezig Voorzitter Ondervoorzitter Werkgeversafgevaardigden Werknemersafgevaardigden Joël Stockmans,

Nadere informatie

SERR Limburg Plenaire vergadering van 3 september 2013

SERR Limburg Plenaire vergadering van 3 september 2013 SERR Limburg Plenaire vergadering van 3 september 2013 VERSLAG Vergaderzaal ERSV Limburg, 17u00 tot 19u00 Aanwezig Voorzitter Jean Vranken, ACV Limburg Ondervoorzitter / Werkgeversafgevaardigden Werknemersafgevaardigden

Nadere informatie

SERR Limburg Plenaire vergadering van 5 oktober 2010

SERR Limburg Plenaire vergadering van 5 oktober 2010 VERSLAG SERR Limburg Plenaire vergadering van 5 oktober 2010 Vergaderzaal ERSV, 17u30 tot 19u30 Aanwezig Voorzitter Ondervoorzitter Werkgeversafgevaardigden Werknemersafgevaardigden VDAB ERSV Joël Stockmans,

Nadere informatie

Agenda. 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering dd Voorzitterswissel 3. VDAB. 4. Noord-Zuidverbinding. 5. Jeugdwerkloosheidsplan

Agenda. 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering dd Voorzitterswissel 3. VDAB. 4. Noord-Zuidverbinding. 5. Jeugdwerkloosheidsplan SERR 20.04.2010 Agenda 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering dd. 02.03.2010 2. Voorzitterswissel 3. VDAB 4. Noord-Zuidverbinding 5. Jeugdwerkloosheidsplan 6. Diversiteit 7. SERR-adviseringen verdeelde

Nadere informatie

SERR Limburg Plenaire vergadering van 8 november 2011

SERR Limburg Plenaire vergadering van 8 november 2011 SERR Limburg Plenaire vergadering van 8 november 2011 Vergaderzaal ERSV Limburg, 17u30 tot 19u30 Aanwezig Voorzitter Werkgeversafgevaardigden Werknemersafgevaardigden Bart Henckaerts, ABVV Limburg Ludo

Nadere informatie

SERR Limburg Plenaire vergadering van 1 juni 2010

SERR Limburg Plenaire vergadering van 1 juni 2010 VERSLAG SERR Limburg Plenaire vergadering van 1 juni 2010 Vergaderzaal Unizo, 17u30 tot 19u30 Aanwezig Voorzitter Ondervoorzitter Werkgeversafgevaardigden Werknemersafgevaardigden ERSV Joël Stockmans,

Nadere informatie

Vergadering 5 mei 2009 17u30 19u10

Vergadering 5 mei 2009 17u30 19u10 Sociaal Economische Raad van de Regio Vergadering 5 mei 2009 17u30 19u10 BESLUITENLIJST Aanwezig Voorzitter: Werkgeversafgevaardigden: Werknemersafgevaardigden: VDAB: ERSV: Mathieu VERJANS Johann LETEN

Nadere informatie

SERR Limburg Plenaire vergadering van 7 juni 2011

SERR Limburg Plenaire vergadering van 7 juni 2011 SERR Limburg Plenaire vergadering van 7 juni 2011 VERSLAG Vergaderzaal ERSV Limburg, 17u30 tot 19u30 Aanwezig Voorzitter Bart Henckaerts, ABVV Limburg Ondervoorzitter / Werkgeversafgevaardigden Werknemersafgevaardigden

Nadere informatie

Programma: Welkom Voorstelling programma: Evenredige arbeidsdeelname en diversiteit: Diversiteitsplannen in de praktijk Slotwoord

Programma: Welkom Voorstelling programma: Evenredige arbeidsdeelname en diversiteit: Diversiteitsplannen in de praktijk Slotwoord Programma: Welkom: Guy Didden, Voorzitter Unizo Maasmechelen Voorstelling programma: Ilse De Roock, Consulente Jobkanaal Unizo Evenredige arbeidsdeelname en diversiteit: Ann Geukens, Projectontwikkelaar

Nadere informatie

Vergadering 2 juni u45 19u15

Vergadering 2 juni u45 19u15 Sociaal Economische Raad van de Regio Vergadering 2 juni 2009 17u45 19u15 BESLUITENLIJST Aanwezig Voorzitter: Werkgeversafgevaardigden: Werknemersafgevaardigden: VDAB: ERSV: Mathieu VERJANS Jeroen BLOEMEN

Nadere informatie

SERR Limburg Plenaire vergadering van 5 april 2011

SERR Limburg Plenaire vergadering van 5 april 2011 SERR Limburg Plenaire vergadering van 5 april 2011 VERSLAG Vergaderzaal ERSV Limburg, 17u30 tot 19u30 Aanwezig Voorzitter Ondervoorzitter Werkgeversafgevaardigden Werknemersafgevaardigden VDAB ERSV Externe

Nadere informatie

Diversiteitsplannen. Volgende tabel geeft een beknopt overzicht van de soorten loopbaan- en plannen (LDP s). SUBSIDIE LOOPTIJD VOOR WIE

Diversiteitsplannen. Volgende tabel geeft een beknopt overzicht van de soorten loopbaan- en plannen (LDP s). SUBSIDIE LOOPTIJD VOOR WIE Diversiteitsplannen Maatregel Met een Loopbaan- en diversiteitsplan worden ondernemingen, organisaties en lokale besturen ondersteund om werk te maken van een loopbaan-en diversiteitsbeleid. Bijzondere

Nadere informatie

SERR Limburg PLENAIRE VERGADERING VAN 07.06.2005. Provinciehuis 17.00u 19.30u

SERR Limburg PLENAIRE VERGADERING VAN 07.06.2005. Provinciehuis 17.00u 19.30u VZW ERKEND REGIONAAL SAMENWERKINGSVERBAND LIMBURG (vzw ERSV Limburg) Universiteitslaan 1 3500 Hasselt Correspondentieadres: Kunstlaan 18 (6 de verdieping) te 3500 Hasselt Tel.: 011 30 02 30 Fax: 011 30

Nadere informatie

De staatshervorming in vogelvlucht: stand van zaken. (West4work 3/11/2015)

De staatshervorming in vogelvlucht: stand van zaken. (West4work 3/11/2015) De staatshervorming in vogelvlucht: stand van zaken (West4work 3/11/2015) Controle en sanctionering Visie activeringsbeleid en inkanteling controle Bemiddelen(*) = dé centrale opdracht voor VDAB (en partners)

Nadere informatie

1. Voor de jaren 2013 en 2014 kreeg ik graag een overzicht van het aantal 50-plussers dat:

1. Voor de jaren 2013 en 2014 kreeg ik graag een overzicht van het aantal 50-plussers dat: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 496 van EMMILY TALPE datum: 27 maart 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Informatiesessies voor oudere werklozen - VDAB en vakbonden

Nadere informatie

Diversiteitsplannen. Volgende tabel geeft een beknopt overzicht van de soorten loopbaan- en plannen (LDP s). SUBSIDIE LOOPTIJD VOOR WIE

Diversiteitsplannen. Volgende tabel geeft een beknopt overzicht van de soorten loopbaan- en plannen (LDP s). SUBSIDIE LOOPTIJD VOOR WIE Diversiteitsplannen Maatregel Met een Loopbaan- en diversiteitsplan worden ondernemingen, organisaties en lokale besturen ondersteund om werk te maken van een loopbaan-en diversiteitsbeleid. Bijzondere

Nadere informatie

2. Op welke manier zullen de partnerorganisaties met elkaar nauwer samenwerken?

2. Op welke manier zullen de partnerorganisaties met elkaar nauwer samenwerken? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 308 van EMMILY TALPE datum: 2 februari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Campagne Ervaring werkt - Jobkanaal De VDAB heeft

Nadere informatie

Afgeschermde selecties voor personen met een. arbeidshandicap

Afgeschermde selecties voor personen met een. arbeidshandicap Afgeschermde selecties voor personen met een Provincie Vlaams-Brabant Rechtspositieregeling (1) Besluit van de Vlaams Regering RPR van het gemeente en provinciepersoneel: minimumpercentage van 2% definitie

Nadere informatie

Nieuw loopbaanakkoord zet de stap naar maatwerk

Nieuw loopbaanakkoord zet de stap naar maatwerk PERSBERICHT VLAAMS MINISTER-PRESIDENT KRIS PEETERS VLAAMS VICE-MINISTER-PRESIDENT INGRID LIETEN VLAAMS MINISTER VAN WERK PHILIPPE MUYTERS SERV-voorzitter KAREL VAN EETVELT SERV-ondervoorzitter ANN VERMORGEN

Nadere informatie

Advies. Aanwervingsstimulans: perspectief voor langdurig werkzoekenden. Brussel, 12 december 2016

Advies. Aanwervingsstimulans: perspectief voor langdurig werkzoekenden. Brussel, 12 december 2016 Advies Aanwervingsstimulans: perspectief voor langdurig werkzoekenden Brussel, 12 december 2016 SERV_20161212_Aanwervingsstimulans_LWZ_ADV.docx Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen Wetstraat 34-36,

Nadere informatie

Start LIRES Provinciehuis, 6/2/2017

Start LIRES Provinciehuis, 6/2/2017 Start LIRES Provinciehuis, 6/2/2017 AGENDA 1. Welkom Gouverneur 2. Inleiding Gedeputeerde 3. Uitgangspunten voor het LIRES programma 4. Methodiek en aanpak 5. Organisatie en structuur 6. Vragen en gedachtenwisseling

Nadere informatie

Afgeschermde selecties voor personen met een. arbeidshandicap

Afgeschermde selecties voor personen met een. arbeidshandicap Afgeschermde selecties voor personen met een provincie Vlaams-Brabant Diversiteitsplan 2005-2007 Oprichting werkgroep diversiteit: kabinet gedeputeerde personeelsbeleid kabinet gedeputeerde sociale zaken

Nadere informatie

1. Graag had ik volgende gegevens ontvangen betreffende de arbeidsmigratie in de social profit:

1. Graag had ik volgende gegevens ontvangen betreffende de arbeidsmigratie in de social profit: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 242 van GRIET COPPÉ datum: 20 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Buitenlandse werkkrachten - Zorgsector Op mijn schriftelijke

Nadere informatie

Diversiteitsplannen. Maatregel

Diversiteitsplannen. Maatregel Diversiteitsplannen Maatregel Met de subsidiëring en ondersteuning van diversiteitsplannen moedigt de Vlaamse Overheid, ondernemingen en organisaties aan om werk te maken van een divers personeelsbeleid.

Nadere informatie

DIVERSITEITSPLANNEN IN HET ONDERWIJS

DIVERSITEITSPLANNEN IN HET ONDERWIJS DIVERSITEITSPLANNEN IN HET ONDERWIJS Een school die een efficiënt diversiteitsbeleid voert heeft oog voor de capaciteiten en de verscheidenheid van elk personeelslid/leerling. Nu zijn er heel wat scholen

Nadere informatie

Evaluatie Loopbaan- en Diversiteitsplannen (LDP)

Evaluatie Loopbaan- en Diversiteitsplannen (LDP) Evaluatie Loopbaan- en Diversiteitsplannen (LDP) Viona-studieopdracht WSE Arbeidsmarktcongres 11 februari 2015 Daphné Valsamis & An De Coen Agenda Methodologie Wat is een LDP? 10 vaststellingen uit het

Nadere informatie

Sterk door overleg. Adviesfunctie

Sterk door overleg. Adviesfunctie De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) brengt de Vlaamse werkgevers- en werknemersorganisaties samen voor overleg en advies over tal van Vlaamse beleidsthema s. De sociale partners adviseren

Nadere informatie

Vergadering 3 februari u30 19u15

Vergadering 3 februari u30 19u15 Sociaal Economische Raad van de Regio Vergadering 3 februari 2009 17u30 19u15 BESLUITENLIJST Aanwezig Voorzitter: Werkgeversafgevaardigden: Werknemersafgevaardigden: VDAB: ERSV: Johann LETEN Jeroen BLOEMEN

Nadere informatie

RESULTATEN VAN 2 JAAR VOP GEKOPPELD AAN DE WERKLOOSHEIDSCIJFERS VAN PERSONEN MET EEN ARBEIDSHANDICAP

RESULTATEN VAN 2 JAAR VOP GEKOPPELD AAN DE WERKLOOSHEIDSCIJFERS VAN PERSONEN MET EEN ARBEIDSHANDICAP RESULTATEN VAN 2 JAAR VOP GEKOPPELD AAN DE WERKLOOSHEIDSCIJFERS VAN PERSONEN MET EEN ARBEIDSHANDICAP BRONNEN Cijfers VDAB-studiedienst juli 2010: Kansengroepen in Kaart, arbeidsgehandicapten op de Vlaamse

Nadere informatie

nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten

nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten Op pagina

Nadere informatie

nr. 508 van GRETE REMEN datum: 13 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Project Maak werk van je zaak - Stand van zaken

nr. 508 van GRETE REMEN datum: 13 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Project Maak werk van je zaak - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 508 van GRETE REMEN datum: 13 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Project Maak werk van je zaak - Stand van zaken Syntra, VDAB

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Aanbeveling. van de werkgroep bouw van de sectoriële commissie hout en bouw Bedrijfsoverschrijdende projecten m.b.t. diversiteit

Aanbeveling. van de werkgroep bouw van de sectoriële commissie hout en bouw Bedrijfsoverschrijdende projecten m.b.t. diversiteit Brussel, 5 maart 2004 050304_Aanbeveling_wg_bouw_mbt_diversiteit Aanbeveling van de werkgroep bouw van de sectoriële commissie hout en bouw Bedrijfsoverschrijdende projecten m.b.t. diversiteit INHOUD INHOUD...

Nadere informatie

VIONA-OPROEP VOOR EEN STUDIEOPDRACHT, 1/2/2011

VIONA-OPROEP VOOR EEN STUDIEOPDRACHT, 1/2/2011 VIONA-OPROEP VOOR EEN STUDIEOPDRACHT, 1/2/2011 De organisatie van een evaluatie van de structurele EAD-projecten als onderdeel van het impulsbeleid Evenredige Arbeidsdeelname en Diversiteit van de Vlaamse

Nadere informatie

Diversiteitsplannen. Maatregel. Impact van de maatregel

Diversiteitsplannen. Maatregel. Impact van de maatregel Diversiteitsplannen Maatregel Met de subsidiëring en ondersteuning van diversiteitsplannen moedigt de Vlaamse Overheid, ondernemingen en organisaties aan om werk te maken van een divers personeelsbeleid.

Nadere informatie

Vergadering 3 oktober 2006 17u00 19u45

Vergadering 3 oktober 2006 17u00 19u45 Sociaal Economische Raad van de Regio SERR VERSLAG 03/10/06 12 Vergadering 3 oktober 2006 17u00 19u45 BESLUITENLIJST Aanwezig Voorzitter: Werkgeversafgevaardigden: A. REMANS J. BLOEMEN P. BUTENEERS Mevr.

Nadere informatie

MAAR WEL IN UW BEDRIJF. Vind gratis uw geschikte medewerker WWW.JOBKANAAL.BE. Jobkanaal geeft ook advies over steunmaatregelen, subsidies en HRM.

MAAR WEL IN UW BEDRIJF. Vind gratis uw geschikte medewerker WWW.JOBKANAAL.BE. Jobkanaal geeft ook advies over steunmaatregelen, subsidies en HRM. ze passen NIET altijd IN HET PLAATJE MAAR WEL IN UW BEDRIJF Vind gratis uw geschikte medewerker WWW.JOBKANAAL.BE Jobkanaal geeft ook advies over steunmaatregelen, subsidies en HRM. dirk vekemans Beroep:

Nadere informatie

5 jaar Diversiteitsplannen in Gent Rondom Gent en Meetjesland Leiestreek en Schelde

5 jaar Diversiteitsplannen in Gent Rondom Gent en Meetjesland Leiestreek en Schelde 5 jaar Diversiteitsplannen in Gent Rondom Gent en Meetjesland Leiestreek en Schelde een schets van hoe het was, hoe het is en hoe het (waarschijnlijk) wordt Sint-Laureins, 5/6/2012 Anne Coetsier Projectontwikkelaar

Nadere informatie

Korte schets van de problematiek

Korte schets van de problematiek Korte schets van de problematiek 1 Hoofdstuk Titel Enkele cijfers WERKZAAMHEIDSGRAAD NAAR LEEFTIJD EN PER OPLEIDINGSNIVEAU (2007-2012) Bron: VDAB (Bewerking Departement WSE/Steunpunt WSE) 2 Hoofdstuk Titel

Nadere informatie

1. Goedkeuring van het verslag van de vergadering van 16 juni Het verslag van de vorige vergadering dd. 16 juni 2014 wordt goedgekeurd.

1. Goedkeuring van het verslag van de vergadering van 16 juni Het verslag van de vorige vergadering dd. 16 juni 2014 wordt goedgekeurd. verslag MC IJH datum 08 september 2014 lokaal Ellips 10.23 refertenummers MC20141013_01 aanwezig Stefaan Van Mulders, Jean-Pierre Vanhee, Katrien Verhegge, Patrick Bedert, James Van Casteren, Dirk Dewolf,

Nadere informatie

DEPARTEMENT WERK EN SOCIALE ECONOMIE. Het Vlaamse loopbaan- en diversiteitsbeleid Michiel Van de Voorde

DEPARTEMENT WERK EN SOCIALE ECONOMIE. Het Vlaamse loopbaan- en diversiteitsbeleid Michiel Van de Voorde DEPARTEMENT WERK EN SOCIALE ECONOMIE Het Vlaamse loopbaan- en diversiteitsbeleid Michiel Van de Voorde 0. Inhoud 1 1. Het Vlaamse loopbaan- en diversiteitsbeleid: de klemtonen. 2. Het loopbaan- en diversiteitsbeleid:

Nadere informatie

Vergadering 8 april u00 18u45

Vergadering 8 april u00 18u45 Sociaal Economische Raad van de Regio Vergadering 8 april 2008 17u00 18u45 BESLUITENLIJST Aanwezig Voorzitter: Werkgeversafgevaardigden: Werknemersafgevaardigden: ERSV: J. LETEN Mevr. L. BINNEMANS L. ESSERS

Nadere informatie

RESOC Limburg. Plenaire vergadering van 20 maart 2007

RESOC Limburg. Plenaire vergadering van 20 maart 2007 Regionaal Economisch en Sociaal Overlegcomité RESOC VERSLAG 20/03/07 13 RESOC Limburg Plenaire vergadering van 20 maart 2007 VERSLAG Provinciehuis Limburg, Hasselt, 18u00 tot 19u20 Aanwezige leden: Eric

Nadere informatie

SERR Limburg SERR VERSLAG 18/04/06 9. Aanwezig J. BLOEMEN P. BUTENEERS L. ESSERS J. LETEN R. MONDELAERS L. VANOIRBEEK

SERR Limburg SERR VERSLAG 18/04/06 9. Aanwezig J. BLOEMEN P. BUTENEERS L. ESSERS J. LETEN R. MONDELAERS L. VANOIRBEEK VZW ERKEND REGIONAAL SAMENWERKINGSVERBAND LIMBURG (vzw ERSV Limburg) Universiteitslaan 1 3500 Hasselt Correspondentieadres: Kunstlaan 18 (6 de verdieping) te 3500 Hasselt Tel.: 011 30 02 30 Fax: 011 30

Nadere informatie

letters en cijfers : Hoe divers is een diversiteitsbeleid? RESOC 10 jaar diversiteitsbeleid 5 jaar diversiteitsplannen in SERR GRG & MLS

letters en cijfers : Hoe divers is een diversiteitsbeleid? RESOC 10 jaar diversiteitsbeleid 5 jaar diversiteitsplannen in SERR GRG & MLS Hoe divers is een diversiteitsbeleid? letters en cijfers : 10 jaar diversiteitsbeleid 5 jaar diversiteitsplannen in SERR GRG & MLS André Raemdonck regiocoördinator GRG SERR Gent en rondom Gent Seminariestraat

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Diversiteitsplannen. Een overzicht. Annemie Van Uytven projectontwikkelaar diversiteit RESOC Halle-Vilvoorde

Diversiteitsplannen. Een overzicht. Annemie Van Uytven projectontwikkelaar diversiteit RESOC Halle-Vilvoorde Diversiteitsplannen Een overzicht Annemie Van Uytven projectontwikkelaar diversiteit RESOC Halle-Vilvoorde MVO contactdag workshop duurzaam personeelsbeleid 25 mei 2010 provinciehuis Vlaams-Brabant Diversiteitsplannen

Nadere informatie

nr. 559 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 22 april 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Klachten

nr. 559 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 22 april 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Klachten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 559 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 22 april 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Klachten Indien iemand niet tevreden is over de

Nadere informatie

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 649 van SABINE VERMEULEN datum: 14 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling

Nadere informatie

nr. 471 van YASMINE KHERBACHE datum: 10 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Aangepast begeleidingsplan 55-plussers

nr. 471 van YASMINE KHERBACHE datum: 10 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Aangepast begeleidingsplan 55-plussers SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 471 van YASMINE KHERBACHE datum: 10 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Aangepast begeleidingsplan 55-plussers Voor werkzoekende

Nadere informatie

Ik verwijs naar mijn eerdere schriftelijke vraag nr. 177 van 13 december 2016 betreffende de werkgelegenheidsgraad van 55-plussers.

Ik verwijs naar mijn eerdere schriftelijke vraag nr. 177 van 13 december 2016 betreffende de werkgelegenheidsgraad van 55-plussers. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 500 van PETER VAN ROMPUY datum: 10 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Werkgelegenheidsgraad 55-plussers - Evolutie (2) Ik verwijs

Nadere informatie

PERSBERICHT Hasselt, 7 mei 2013

PERSBERICHT Hasselt, 7 mei 2013 PERSBERICHT Hasselt, 7 mei 2013 UNIZO-Limburg en VKW Limburg: Sterker op werkgevers gerichte VDAB-werking nodig 50% krijgt vacatures nog steeds moeilijk ingevuld 4 op 10 doen vandaag beroep op arbeidsbemiddeling

Nadere informatie

Talent zoeken & vinden. Mieke Vertriest X-Trans Rachid Boumalek Jobkanaal Unizo

Talent zoeken & vinden. Mieke Vertriest X-Trans Rachid Boumalek Jobkanaal Unizo Talent zoeken & vinden Mieke Vertriest X-Trans Rachid Boumalek Jobkanaal Unizo VA C AT U R E v ÓÓr X-Trans zoekt chauffeur verwacht: Rijbewijs CE Ervaring Goede referenties Nederlandstalig Wonend in de

Nadere informatie

Aan de slag met diversiteit

Aan de slag met diversiteit Aan de slag met diversiteit Het Vlaamse diversiteitsbeleid heeft als doel een open arbeidsmarkt te creëren met gelijke kansen voor iedereen. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar groepen die relatief

Nadere informatie

DE VLAAMSE SOCIALE ECONOMIE IN 2014

DE VLAAMSE SOCIALE ECONOMIE IN 2014 DE VLAAMSE SOCIALE ECONOMIE IN 2014 Inleiding De situatie op de Vlaamse arbeidsmarkt in 2014 lijkt te zijn gestabiliseerd ten opzichte van het jaar voordien: de werkzaamheidsgraad is licht gestegen, maar

Nadere informatie

Voor het jaar 2014 is in de opstart van individuele beroepsopleidingen (IBO) voorzien.

Voor het jaar 2014 is in de opstart van individuele beroepsopleidingen (IBO) voorzien. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 64 van MARTINE TAELMAN datum: 17 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Tewerkstellingsmaatregelen voor jongeren - Stand van zaken

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 4 maart 2016 houdende het

Nadere informatie

Het activeren van oudere werknemers is een belangrijke taak binnen de bevoegdheden van de minister van Werk.

Het activeren van oudere werknemers is een belangrijke taak binnen de bevoegdheden van de minister van Werk. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 477 van BART VAN MALDEREN datum: 24 maart 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Doelgroepenbeleid - Activering oudere werknemers Het activeren

Nadere informatie

Beleidsgroep Gsiw 10/02/2018. ACV, Zaal Verhaegen, Poel Gent

Beleidsgroep Gsiw 10/02/2018. ACV, Zaal Verhaegen, Poel Gent Beleidsgroep Gsiw 10/02/2018 ACV, Zaal Verhaegen, Poel - 9000 Gent Actiegroep digitale dienstverlening en bemiddeling, toegankelijk voor iedereen Stand van zaken Janick Smessaert Doelgroep in kaart brengen

Nadere informatie

Gsiw strategisch actieplan

Gsiw strategisch actieplan Gsiw strategisch actieplan 2014-2016 Omgevingsanalyse (aug 2013) Signalen werkveld via brede partnerbevraging (sept 2013) Gesprekstafels Partnerdag 2013 Denksessie per thema (jan - feb 2014) Gesprekstafels

Nadere informatie

nr. 703 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Activering 50-plussers - Stand van zaken

nr. 703 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Activering 50-plussers - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 703 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Activering 50-plussers - Stand van zaken Het inschakelen

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering tot opheffing van diverse bepalingen van het koninklijk besluit

Nadere informatie

Takenpakketprofiel ( )

Takenpakketprofiel ( ) Takenpakketprofiel (3-2-2017) Bemiddelaar Algemene informatie Nummer profiel Omschrijving profiel C10N Bemiddelaar Doel van de functie Vanuit een specialisatie professioneel advies of begeleiding geven

Nadere informatie

SERR Limburg Plenaire vergadering van 1 december 2009

SERR Limburg Plenaire vergadering van 1 december 2009 SERR Limburg Plenaire vergadering van 1 december 2009 VERSLAG Provincie Limburg, Limburgzaal, Universiteitslaan 1, Hasselt, 17u30 tot 19u30 Aanwezig Voorzitter Werkgeversafgevaardigden Werknemersafgevaardigden

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN. Projectverantwoordelijke: Sylvie Valkiers

PROVINCIE ANTWERPEN. Projectverantwoordelijke: Sylvie Valkiers PROVINCIE ANTWERPEN Projectverantwoordelijke: Sylvie Valkiers Tussentijdse evaluatie SAB II - PROVINCIE ANTWERPEN 1 Tussentijdse evaluatie SAB II - PROVINCIE ANTWERPEN 2 1.1. Doelstelling samenwerking

Nadere informatie

VDAB - Versneld activeren van personen in stelsel van werkloosheid en bedrijfstoeslag (SWT)

VDAB - Versneld activeren van personen in stelsel van werkloosheid en bedrijfstoeslag (SWT) SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 594 van AXEL RONSE datum: 18 juni 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Versneld activeren van personen in stelsel van werkloosheid

Nadere informatie

Commissie Welzijn, Werk en Milieu

Commissie Welzijn, Werk en Milieu Commissie Welzijn, Werk en Milieu Mondelinge vraag OPSCHRIFT Vergadering van 18 oktober 2016 Nummer: 2016_MV_00477 Onderwerp: Mondelinge vraag van raadslid Zeneb Bensafia: Opvolging Project Ambassadeurs

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Limburg JUNI 2018

Arbeidsmarkt Limburg JUNI 2018 Arbeidsmarkt Limburg JUNI 218 Hoofdstuk Titel 2 okt/13 jan/14 apr/14 okt/14 jan/15 apr/15 okt/15 jan/16 apr/16 okt/16 jan/17 apr/17 okt/17 jan/18 apr/18 Werkloosheidsgraad 1,% 9,% 8,% Definitie: aandeel

Nadere informatie

VAN UNIEF / HOGESCHOOL NAAR WERK!

VAN UNIEF / HOGESCHOOL NAAR WERK! VAN UNIEF / HOGESCHOOL NAAR WERK! Diploma (bijna) op zak?! Je hebt al een stapje voor : Jouw kansen op werk verhogen met een masterdiploma! je hebt al wat bewezen : doorzettingsvermogen, stof kunnen verwerken,

Nadere informatie

INVESTEREN IN TALENT. Isabel Van Wiele, Departement Werk en Sociale Economie Arbeidsmarktsymposium Kortrijk 3 november 2015

INVESTEREN IN TALENT. Isabel Van Wiele, Departement Werk en Sociale Economie Arbeidsmarktsymposium Kortrijk 3 november 2015 INVESTEREN IN TALENT Isabel Van Wiele, Departement Werk en Sociale Economie Arbeidsmarktsymposium Kortrijk 3 november 2015 Diverse invalshoeken -> investeren in talent Knelpuntvacatures Vergrijzend personeelsbestand

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

EAD BELEID Beleidsgroep Gsiw 15 december 2015

EAD BELEID Beleidsgroep Gsiw 15 december 2015 EAD BELEID Beleidsgroep Gsiw 15 december 2015 1 Huidig EAD-beleid Vesoc (1998) - positieve actieplannen: categoriaal Vesoc (2002) - diversiteitsplannen: geïntegreerd en inclusief + Pact van Vilvoorde:

Nadere informatie

3. Start traject TWE = registratie van de werkervaringsovereenkomst (WEO) in MLP

3. Start traject TWE = registratie van de werkervaringsovereenkomst (WEO) in MLP Stappen in het traject TWE-OCMW Onderstaand stappenplan gaat uit van: - een art60 7-tewerkstelling met een duurtijd van 1 jaar - en een TWE-traject met maximale duurtijd van 2 jaar - het OCMW van de verblijfplaats

Nadere informatie

WERKZOEKEND MET ONDERNEMERSAMBITIES. UNIZO NeleMeers Activiteitencoöperatie Vanessa Becker VDAB Reinhilde Adriaens

WERKZOEKEND MET ONDERNEMERSAMBITIES. UNIZO NeleMeers Activiteitencoöperatie Vanessa Becker VDAB Reinhilde Adriaens WERKZOEKEND MET ONDERNEMERSAMBITIES UNIZO NeleMeers Activiteitencoöperatie Vanessa Becker VDAB Reinhilde Adriaens Infosessie 1. Voorwaarden voor werkzoekenden 2. Begeleidingstraject via Activiteitencoöperatie

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

#INSPIRE PERSONEELSBELEID. #INSPIRE PERSONEELSBELEID // LIBERFORM.BE dit is wettelijk verplicht. Dit is zeker nodig. Handige tips & tricks.

#INSPIRE PERSONEELSBELEID. #INSPIRE PERSONEELSBELEID // LIBERFORM.BE dit is wettelijk verplicht. Dit is zeker nodig. Handige tips & tricks. #INSPIRE PERSONEELSBELEID #INSPIRE PERSONEELSBELEID Vindt u moeilijk uw weg in het opstarten van een personeelsbeleid? Wij geven graag enkele aandachtspunten mee die wettelijk verankerd zijn of die meehelpen

Nadere informatie

Het nieuwe Vlaamse doelgroepenbeleid vanaf 1 juli 2016

Het nieuwe Vlaamse doelgroepenbeleid vanaf 1 juli 2016 Het nieuwe Vlaamse doelgroepenbeleid vanaf 1 juli 2016 In het kader van de zesde staatshervorming heeft het Vlaamse Gewest een nieuw doelgroepenbeleid uitgewerkt, dat zich vanaf 1 juli 2016 focust op drie

Nadere informatie

TEWERKSTELLINGSCEL N.V. AMP en N.V. HDS c.c.

TEWERKSTELLINGSCEL N.V. AMP en N.V. HDS c.c. TEWERKSTELLINGSCEL N.V. AMP en N.V. HDS c.c. Op 03 augustus 2009 wordt de tewerkstellingscel van de afdelingen N.V. AMP, Klein-Eilandstraat 1 te 1070 BRUSSEL en N.V. HDS c.c., Klein-Eilandstraat 1 te 1070

Nadere informatie

Tijdelijke Werkervaring (TWE)

Tijdelijke Werkervaring (TWE) Tijdelijke Werkervaring (TWE) 31-10-2017 Even kort kaderen HOE IS TWE TOT STAND GEKOMEN? 6 e Staatshervorming: uitbreiding bevoegdheden Gewesten. Alles start met het Vlaams Regeerakkoord van 23 juli 2014

Nadere informatie

Sectorconvenant tussen de Vlaamse Regering en de sociale partners van de naam sector (PC sector)

Sectorconvenant tussen de Vlaamse Regering en de sociale partners van de naam sector (PC sector) Sectorconvenant 2013-2014 tussen de Vlaamse Regering en de sociale partners van de naam sector (PC sector) Tussen de Vlaamse Regering, hierbij vertegenwoordigd door: De heer Philippe Muyters, Vlaams minister

Nadere informatie

Campagnes De Juiste Stoel en De Talentontwikkelaar - Stand van zaken

Campagnes De Juiste Stoel en De Talentontwikkelaar - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 7 van KOEN VAN DEN HEUVEL datum: 26 september aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Campagnes De Juiste Stoel en De Talentontwikkelaar - Stand

Nadere informatie

Telkens graag opgesplitst naar werkzoekenden die een infosessie volgden bij de vakbonden respectievelijk bij VDAB.

Telkens graag opgesplitst naar werkzoekenden die een infosessie volgden bij de vakbonden respectievelijk bij VDAB. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 462 van EMMILY TALPE datum: 15 april 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Oudere werkzoekenden - Activering door VDAB en vakbonden In

Nadere informatie

Evaluatie EAD-projecten

Evaluatie EAD-projecten Evaluatie EAD-projecten Samenvatting In opdracht van: Vlaamse Overheid, Departement Werk en Sociale Economie Uitgevoerd door: Inge Neyens Ingrid Vanhoren Brussel, Juni 2011 IDEA Consult nv Kunstlaan 1-2,

Nadere informatie

nr. 183 van EMMILY TALPE datum: 22 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS WIJ!-trajecten - Resultaten eerste oproep

nr. 183 van EMMILY TALPE datum: 22 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS WIJ!-trajecten - Resultaten eerste oproep SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 183 van EMMILY TALPE datum: 22 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT WIJ!-trajecten - Resultaten eerste oproep De werkinlevingsovereenkomsten

Nadere informatie

VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE DOOR WERK

VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE DOOR WERK VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE DOOR WERK INTEGRATIE DOOR WERK Het VDAB-programma gericht op anderstalige werkzoekenden met een migratieachtergrond. Een programma gebaseerd op: - het advies van de Commissie

Nadere informatie

reatief anwerven oont! a l Diversiteit loont! SERR-RESOC Meetjesland, Leiestreek en Schelde Juni 2011

reatief anwerven oont! a l Diversiteit loont! SERR-RESOC Meetjesland, Leiestreek en Schelde Juni 2011 a l c reatief anwerven oont! Diversiteit loont! SERR-RESOC Meetjesland, Leiestreek en Schelde Juni 2011 SERR RESOC Sociaal Economische Raad van de Regio Regionaal Economisch Sociaal Overleg Comité Regio

Nadere informatie

SUBREGIONALE ANALYSE VAN DE VLAAMSE ARBEIDSMARKT. Departement WSE

SUBREGIONALE ANALYSE VAN DE VLAAMSE ARBEIDSMARKT. Departement WSE SUBREGIONALE ANALYSE VAN DE VLAAMSE ARBEIDSMARKT Departement WSE 1 O. INHOUDSOPGAVE I. Aan de vooravond van de crisis Subregionaal profiel van de aanbod en vraagzijde van de arbeidsmarkt II. Impact van

Nadere informatie

De arbeidsmarkt in Vlaanderen: een ruimer (arbeidsmarkt)kader. www.vdab.be 0800 30 700

De arbeidsmarkt in Vlaanderen: een ruimer (arbeidsmarkt)kader. www.vdab.be 0800 30 700 De arbeidsmarkt in Vlaanderen: een ruimer (arbeidsmarkt)kader Werkloosheid daalt Evolutie aantal NWWZ in Vlaanderen 250.000 225.000 200.000 175.000 150.000 dec '04 jun '05 dec'05 jun '06 dec '06 Werkaanbod

Nadere informatie

Vergadering 4 december 2007 17u00 20u00

Vergadering 4 december 2007 17u00 20u00 Sociaal Economische Raad van de Regio Vergadering 4 december 2007 17u00 20u00 BESLUITENLIJST Aanwezig Voorzitter: Werkgeversafgevaardigden: J.CL. VAN RODE Mevr. L. BINNEMANS J. BLOEMEN P. BUTENEERS L.

Nadere informatie

Een goed praktijkvoorbeeld in woonzorgcentrum Sint Vincentius in Deinze

Een goed praktijkvoorbeeld in woonzorgcentrum Sint Vincentius in Deinze Een goed praktijkvoorbeeld in woonzorgcentrum Sint Vincentius in Deinze Als je als persoon met een arbeidsbeperking op zoek gaat naar werk verloopt dit niet altijd van een leien dakje. In het kader van

Nadere informatie

Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST

Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST Boudewijnlaan 30, 1000 Brussel Tel.: 02-553 50 30 Fax: 02-553 50 28 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 18 SEPTEMBER

Nadere informatie

VR DOC.0658/1

VR DOC.0658/1 VR 2019 0305 DOC.0658/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Beslissing van de Vlaamse Regering houdende de lancering van de Werkbaarheidscheque

Nadere informatie

Memorandum Zuurstof voor samenwerking tussen onderwijs en bedrijven

Memorandum Zuurstof voor samenwerking tussen onderwijs en bedrijven Memorandum Zuurstof voor samenwerking tussen onderwijs en bedrijven Context In 2013 lanceerde RESOC-SERR Brugge het nieuwe Streekpact 2013-2018 voor de Brugse regio. Dit is een gedragen visie- en actiedocument

Nadere informatie