VEILIG en VERANTWOORD GEBRUIK van de ATLETIEK ACCOMMODATIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VEILIG en VERANTWOORD GEBRUIK van de ATLETIEK ACCOMMODATIE"

Transcriptie

1 VEILIG en VERANTWOORD GEBRUIK van de ATLETIEK ACCOMMODATIE VEILIGHEID tijdens de ATLETIEKTRAININGEN Veiligheid is het bewust nemen van een aanvaardbaar risic. Ttale veiligheid bestaat niet. Aan alles is een risic verbnden. Risic s zijn verbnden met alle aspecten van het leven, dus k bij het bedrijven van de atletieksprt. Leden behren geen nndig risic te lpen bij hun atletiek- en lpsprtbeefening. Gebruik van de lppiste, eventuele andere accmmdaties en de materialen tijdens de trainingen en wedstrijden is daarm aan regels nderwrpen zdat de gebruiker vr zichzelf en vr anderen geen gevaar plevert. Iedere atleet, trainer f medewerker wrdt geacht deze regels te kennen en zich eraan te huden. De verantwrdelijkheden vr veilig en verantwrd gebruik van de atletiek accmmdatie zijn als vlgt verdeeld: Het bestuur is verantwrdelijk vr: De beschikbaarheid van de accmmdatie in veilige staat. De beschikbaarheid van veilige materialen. De regels vr veilig gebruik van accmmdatie en materialen. Ged vr hun taak pgeleide en ervaren trainers. Duidelijke instructie betreffende verantwrdelijkheden van trainers. Instructie vr veiligheid van bezekers. Hulpverlening in geval van ngevallen. De trainer is verantwrdelijk vr: De rganisatie van de training en de veiligheid binnen de grep. Het naleven van de veiligheidsregels dr atleten tijdens training. De trainer dient k aandacht te besteden aan de sciale veiligheid. De trainer is bevegd m een training af te gelasten bij bijzndere (weer)mstandigheden. Dat hudt in dat de trainer kennis dient te hebben van de speciale risic s t.g.v. het weer, zals nweer, sneeuw, regenval, mist, vrst, en duisternis. De trainers hebben de bevegdheid van het bestuur gekregen m een atleet uit de grep te verwijderen als de gang van zaken f de veiligheid van de grep dit vereist. De atleten zijn verantwrdelijk vr: Het vlgen van de aanwijzingen van de trainer. Het naleven van de sciale Gedragscde en hetgeen beschreven staat in de diverse reglementeringen. Overtreding van deze regels kan leiden tt het weigeren van tegang f gebruik van materialen dr het bestuur van AS Rieme, dit na waarschuwing dr de trainer(s). Van atleten wrdt verwacht dat ze alleen aan de trainingen en wedstrijden deelnemen als zij sprtmedisch fit zijn (f vlgens sprtmedisch advies kunnen deelnemen).

2 REGELS vr het VEILIG en VERANTWOORD GEBRUIK van de ATLETIEK ACCOMMODATIE Binnen de atletiekwereld gelden er vr het trainen p de atletiekpiste diverse reglementeringen. Deze regels kunnen per vereniging ingevuld wrden, maar mdat het verstandiger is m dit vr alle atletiekpistes gelijk te huden, zijn er regels die internatinaal zijn afgesprken. Dit zrgt er vr dat, mcht je k in het buitenland gebruik maken van een atletiekpiste, je ten alle tijden ged kunt trainen. Algemeen Atleten en trainers dienen zich in het algemeen zdanig te gedragen dat zij de veiligheid van zichzelf en anderen niet in gevaar brengen. Inlpen en uitlpen gebeurt buiten de atletiekpiste. Dit bij vrkeur p de Finse piste, f p het gras van het binnenterrein. Oefeningen (tuwtjespringen, balspelen ) zveel mgelijk buiten de lppiste, p het gras f p de hgspring- en speeraanlp. Lpschling zveel mgelijk buiten de lpgedeelten, p de buitenste 2 banen f p de aanlp stukken van de spring standen den. Bij het versteken ged kijken f er lpers aankmen f als er werptraining(en) bezig zijn. Als er p het grasveld getraind wrdt vr de technische nderdelen van werpen, dan mag er NIET p het grasveld vergestken wrden. Materiaal meteen na de efening pruimen en na de training terug rdelijk pbergen. Gi geen kauwgm f glas f ander vuil p de piste, en, rk niet p de piste. Vr merktekens mag alleen tape gebruikt wrden. Kunststf lppiste Bij vrkeur trainen met prpere lpschenen. Trainen met spikes mag (uitznderlijk) nder tezicht van een trainer. Op de lppiste mgen pinnen van maximaal 6 mm lengte gebruikt wrden. Op de aanlpen vr speerwerpen en hgspringen mgen specifieke spikes met iets langere pinnen (9 mm) gebruikt wrden. De binnenbanen 1 & 2 van de piste wrden z weinig mgelijk gebruikt. Het liefst twee banen gebruiken vr een efening. Als er andere grepen bezig zijn in deze banen deze dan zveel mgelijk NIET hinderen. Beperkt aantal hrden gebruiken vr een efening. Er zijn mgelijks meerdere grepen die hrden gebruiken. De hrden mgen nit van de verkeerde richting gelpen wrden. Zij vallen dan niet m bij eventueel raken. Baan 1 & 2 wrden vr hrdetraining niet gebruikt.

3 Vr het lpgedeelte (kern van het prgramma) van de trainingen geldt dat in banen 1 & 2 het prgramma kan wrden gedaan (ngeacht het temp waarin dit gebeurd, dit is echter nit kletstemp ). Dat betekent dat als er (andere) atleten trainen in deze banen daar: Geen sprinttrainingen (t/m 400m) in baan 1 & 2 gehuden mgen wrden. Enkel templpen langer dan 400m wrden tegelaten in de binnenbaan (liefst geen spikes). Fut!! Geen estafettetrainingen gehuden mgen wrden. Estafette training bij vrkeur aan de J.Bschlaan zijde. Geen materiaal (startblkken, kegels etc.) geplaatst mag wrden. Geen materiaal halverwege de sprintbanen geplaatst mag wrden. Er wrdt steeds gelpen in de nrmale lpinrichting. Er mag wel terug gewandeld f gedribbeld wrden (altijd aan de buitenkant van de piste). Hierbij geldt dat er NIET naast elkaar wrdt gelpen, maar ACHTER elkaar. Het inhalen gebeurt in baan 2. Snellere atleten kunnen dan makkelijker, znder belemmering inhalen. De herstelpauzes wrden in minimaal baan 3 & 4 gedaan ngeacht het temp (wandel f dribbel pauzes). De slagbmen terug ver de banen 1 & 2 plaatsen na de training. Werpnummers Kunnen enkel plaatshebben nder leiding van een dr de club erkend trainer. De werpsectr vr speer- en/f discuswerpen wrdt afgebakend met kegels. Het is van grt belang dat er alleen gestten en gewrpen wrdt in een vlledig vrij veld. Er mag zich niemand in f in de buurt van de stt- / werpsectr en het landingsterrein bevinden. Bij discuswerpen is het van grt belang dat er zich niemand bevindt in de werpsectr en een ruim gebied daarnaast/achter. Een discus kan buiten de sectr terechtkmen en ver drglijden. Ok bij speerwerpen is het van grt belang dat er zich niemand in de werpsectr en een ruim gebied daarnaast bevindt. Ok een speer kan buiten de sectr terecht kmen en ver drglijden. Vr alle werpnummers geldt dat het materiaal nit (terug)gewrpen f gerld mag wrden in de richting van persnen. Materiaal vrzichtig phalen (wandelen!) en ppakken (speren!). Terugwandelen naar de werpplaats (SPEREN rechtp dragen, punt naar beneden).

4 Na de training het net van de discuski p halve hgte laten zakken, de prten terug p de klinkervler plaatsen en het net vlledig p de klinkervler laten rusten. De sectrkegels terug pbergen. Hamerslingeren Slingerhamers mgen alleen uit een daarte geschikte werpki wrden gewrpen. Met name bij hamerslingeren is het van grt belang dat er zich niemand anders dan de werper zelf in f direct buiten de ki bevindt. Een slingerhamer kan meer dan een meter naar buiten kmen als deze in het net gewrpen wrdt. Dat kan niet alleen bij de afwrp gebeuren, maar k als de slingerdraad breekt! Dat hudt in dat een hamer k achterin de ki in het net terecht kan kmen (van belang vr diegenen die achter de ki staan). Het werpveld en het gebied daarnaast dient vlledig vrij te zijn. Een slingerhamer kan (ver) buiten de sectr terecht kmen. Als de kgelslinger training plaatsvindt p het middenveld van de atletiekaccmmdatie, betekent dat dat er tijdens de hamerslinger training geen gebruik gemaakt kan wrden van het middenterrein, de hinkstap aanlp en de lppiste! Het bestuur zal hier samen met de trainers gede afspraken ver meten maken en de trainingstijden p elkaar afstemmen! Ver- en Hinkstap springen Zrg vr een egaal zandppervlak en hudt de aanlp schn. Wees vrzichtig met harken en scheppen, zdat niemand er ver struikelt. Atleten dienen na hun sprng de bak aan de achterzijde te verlaten. Na gebruik het zand terug in de bak brstelen en het afdekzeil terug plaatsen.

5 Hgspringen De ruimte rndm de hgspring mat met vrij zijn. Afstand verrijdbare kap tt mat met minstens 3 meter zijn. De standaards meten stevig staan, maar mgen niet tegen de mat steunen. Het grene dekzeil van de mat verwijderen m perfraties met spikes te vermijden. Atleten dienen na hun sprng de mat aan de zijkant te verlaten en daarna met een ruime bcht naar het beginpunt van hun aanlp terug te lpen, tenzij de trainer anders aangeeft. Na gebruik, het grene afdekzeil terug vastmaken, de 2 standaards en de efenlat vrzichtig p het dekzeil leggen en de verrijdbare kap terug plaatsen en afsluiten. Terreininrichting is geen speelterrein De atletiekpiste (zandbakken, matten, aankmsttren, netten en palen (werpen)) is geen speelterrein en mag dan k nit p die manier wrden gebruikt. De trainers zijn hiervr verantwrdelijk zwel vr, tijdens als na de training. Opruimen van materialen Materialen dienen na gebruik te wrden pgeruimd p de daarvr aangewezen plaatsen. De trainer is hiervr verantwrdelijk en cntrleert dit als hij/zij hiervr de atleten vraagt te helpen. De laatste trainer van de avnd neemt alle vergebleven materialen en kleding mee naar binnen en spreekt hier eventueel (later) de verantwrdelijke trainer p aan. Kleedkamers : Wrden netjes gehuden, alle afval in de vuilbakken. Zij die zich hier niet aan huden krijgen geen telating meer tt de kleedkamers. Diefstal : laat geen waardevlle vrwerpen achter in de kleedkamers. Wedstrijden : laat nit sprttassen achter in de kleedkamers tijdens wedstrijden. Gebruik verlichting atletiekpiste Het is pas tegestaan het licht p de baan aan te den, als er vlgens het reguliere schema training is, en het dnker wrdt. Na de training meten de lichten z snel mgelijk weer wrden uitgedaan. Afsluiten accmmdatie Op de gereserveerde clubtraining dagen wrdt de accmmdatie nrmaal gesprken afgeslten dr de kantinemedewerker(s). Op de andere dagen is de trainer die als laatste de accmmdatie verlaat er verantwrdelijk vr dat alle lichten uit zijn, alle ramen en deuren dicht zijn en dat de accmmdatie afgeslten wrdt. Gabriël Dauwels Brn : Sprttechnisch Veiligheidsplan KNAU September 2010

REGELS voor het VEILIG en VERANTWOORD GEBRUIK van de ATLETIEK ACCOMMODATIE. RL: 12 Datum uitgave : 10 juli 2011 Versie: 0

REGELS voor het VEILIG en VERANTWOORD GEBRUIK van de ATLETIEK ACCOMMODATIE. RL: 12 Datum uitgave : 10 juli 2011 Versie: 0 Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw REGELS voor het VEILIG en VERANTWOORD GEBRUIK van de ATLETIEK ACCOMMODATIE RL: 12 Datum uitgave : 10 juli 2011 Versie: 0 REGELS voor het VEILIG en VERANTWOORD GEBRUIK

Nadere informatie

Veiligheid Atletiekvereniging Pijnenburg Soest auteurs: Marieke Geerligs / André van Zadel december 2013, versie 1

Veiligheid Atletiekvereniging Pijnenburg Soest auteurs: Marieke Geerligs / André van Zadel december 2013, versie 1 Veiligheid Atletiekvereniging Pijnenburg Sest auteurs: Marieke Geerligs / André van Zadel december 2013, versie 1 Inhud 1. inleiding p 2 2. algemeen p 3 3. veiligheid p de baan p 3 - baangebruik - werpen

Nadere informatie

Hoe zet ik een tent op?

Hoe zet ik een tent op? He zet ik een tent p? 1. Een Gede plek vinden en vrbereiden Zek een plek die hger ligt dan de rest Ga als het mgelijk is niet nder lfbmen staan. Bij regen druppelen deze namelijk lang na. Hud rekening

Nadere informatie

toezichtsplan zwembad de Kloet versie 1 augustus 2008 Protocol toezichthouden voor huurders 1 van 5

toezichtsplan zwembad de Kloet versie 1 augustus 2008 Protocol toezichthouden voor huurders 1 van 5 tezichtsplan zwembad de Klet Prtcl tezichthuden vr huurders 1 van 5 tezichtsplan zwembad de Klet Bij alle activiteiten van de huurders waarbij zich persnen in de zwemzaal bevinden, dienen er vldende en

Nadere informatie

Voetbalvereniging Leveroy

Voetbalvereniging Leveroy Vetbalvereniging Levery Huishudelijk Reglement Bijlage 5 - Gedragsregels Gedragsregels. 1. Inleiding. De vetbalvereniging Levery wil er aan bijdragen dat nze leden met plezier kunnen vetballen en zich

Nadere informatie

Reglement gebruik atletiekaccommodatie Hunenbulten

Reglement gebruik atletiekaccommodatie Hunenbulten Reglement gebruik atletiekaccommodatie Hunenbulten Om samen prettig gebruik te blijven maken van de atletiek - accommodatie is hieronder voor de leden van hoofdgebruiker Archeus een aantal afspraken op

Nadere informatie

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club!

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club! KSK OOSTHOVEN SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS Onze jeugd, de tekmst van nze club! KSK Osthven Sprtief Charter vr Ouders en Spelers Inhudstabel Inleiding... 3 Spelers... 3 Ouders... 4 KSKOsthven

Nadere informatie

Protocol Wiegendood. Gastouderbureau KoeKoeK. Anja Rijkens & Rianne Doeschot

Protocol Wiegendood. Gastouderbureau KoeKoeK. Anja Rijkens & Rianne Doeschot Gastuderbureau KeKeK Anja Rijkens & Rianne Descht 2 Helaas kmt het in Nederland wel eens vr, dat een baby verlijdt aan wiegendd. Dit zu dus k kunnen gebeuren tijdens de pvanguren. Gastuderbureau KeKeK

Nadere informatie

PROTOCOL bij OVERLIJDEN

PROTOCOL bij OVERLIJDEN PROTOCOL bij OVERLIJDEN Vetbalvereniging Lenermark Lnapark 5 7371 EH Lenen Gld Tel.: 055-5051656 Versie: 27 augustus 2015 1 / 9 1. Inleiding Het prtcl 'Bij verlijden' treedt na vaststelling van het bestuur

Nadere informatie

Instructie voor het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels (breedte = 600 mm).

Instructie voor het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels (breedte = 600 mm). Instructie vr het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels (breedte = 600 mm). 1. Algemene veiligheidsvrschriften Er mgen enkel klemmen van FINGO gebruikt wrden, vr het leggen van FINGO-welfsels.

Nadere informatie

Algemene afspraken Gemeente Zwolle/ sportvereniging gemeentelijke buitensportaccommodaties

Algemene afspraken Gemeente Zwolle/ sportvereniging gemeentelijke buitensportaccommodaties vr elkaar Algemene afspraken Gemeente Zwlle/ sprtvereniging gemeentelijke buitensprtaccmmdaties Algemene afspraken In dit dcument wrden alle afspraken tussen de gemeente Zwlle en de sprtverenigingen beschreven.

Nadere informatie

Model-veiligheidsplan

Model-veiligheidsplan Mdel-veiligheidsplan Inleiding Vr evenementen waarbij meer dan 500 bezekers p hetzelfde mment aanwezig zijn en die plaatsvinden in de penlucht f een tent is een veiligheidsplan verplicht. Bij de verige

Nadere informatie

REGLEMENT AFDELING TENNIS

REGLEMENT AFDELING TENNIS REGLEMENT AFDELING TENNIS HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE REGELS 1. Zijn aangeslten bij de tennis afdeling, ieder R.L.T.C. lid, die zijn lidgeld betaald heeft vr het beefenen van tennis vr het lpende seizen. 2.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID 1. Inleiding & definities RES is een netwerk van lkale bedrijven, km's, handelaars en persnen, die vrije berepen uitefenen. Particulieren wrden gemtiveerd m aan te kpen

Nadere informatie

Gebruikersreglement Openbare Bibliotheek Genk. Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de Openbare Bibliotheek Genk.

Gebruikersreglement Openbare Bibliotheek Genk. Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de Openbare Bibliotheek Genk. Gebruikersreglement Openbare Biblitheek Genk Artikel 1 Dit reglement is van tepassing in de Openbare Biblitheek Genk. Artikel 2 Iedereen is welkm in de biblitheek en mag gratis alle aanwezige dcumenten

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

Interne Clubreglement BBC Wytewa vzw

Interne Clubreglement BBC Wytewa vzw Datum 01.04.2015 Interne Clubreglement BBC Wytewa vzw ARTIKEL 1 Dit reglement is van tepassing p alle leden van de Basketbalclub Wytewa vzw en de leden van de VZW. Wie als lid verbnden is, f tetreedt,

Nadere informatie

Overblijfreglement OBS Robers Kom, Enschede (oktober 2006)

Overblijfreglement OBS Robers Kom, Enschede (oktober 2006) Overblijfreglement OBS Rbers Km, Enschede (ktber 2006) 1. Algemeen De vlgende zaken zijn wettelijk geregeld: De schl (het schlbestuur) met de mgelijkheid bieden vr een verblijfregeling. Zij met daarvr

Nadere informatie

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft:

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN PENNYPLACE VOOR LEDEN Inhudspgave: Artikel 1: Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 1 Artikel 3 -Tepasselijkheid en wijziging Algemene Vrwaarden... 2 Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities Algemene Vrwaarden Dit zijn de Algemene Vrwaarden van Fiets Clinics Nederland, gevestigd: Waalbandijk 20, 6541AJ Nijmegen. Op alle prducten van Fiets Clinics Nederland zijn deze Algemene Vrwaarden van

Nadere informatie

Obs de Wezeboom. Protocol vervoer bij uitstapjes onder schooltijd. Protocol vervoer onder schooltijd obs de Wezeboom 1

Obs de Wezeboom. Protocol vervoer bij uitstapjes onder schooltijd. Protocol vervoer onder schooltijd obs de Wezeboom 1 Obs de Wezebm Prtcl verver bij uitstapjes nder schltijd Prtcl verver nder schltijd bs de Wezebm 1 Vrwrd Vr u ligt het prtcl: verver bij uitstapjes nder schltijd. Op schl wrden allerlei activiteiten gerganiseerd,

Nadere informatie

Reglement 2015 Autocross Bant, polderklasse

Reglement 2015 Autocross Bant, polderklasse Reglement 2015 Autcrss Bant, plderklasse Ten pzichte van het reglement van 2014 zijn er geen dingen gewijzigd. Deelnemers: 1. Deelnemers en de reserves zijn verplicht de instructie bij te wnen p de dag

Nadere informatie

Bijlage 1. Gedragscode vrijwilligers en leden B.S.V. Amsterdam - Zuid

Bijlage 1. Gedragscode vrijwilligers en leden B.S.V. Amsterdam - Zuid Bijlage 1 Gedragscde vrijwilligers en leden B.S.V. Amsterdam - Zuid Als B.S.V. vinden wij het belangrijk m afspraken te maken ver de manier waarp we met elkaar mgaan. Daarm hebben we een aantal mgangsregels

Nadere informatie

Reglement Dé Verlichte Optocht Berghem

Reglement Dé Verlichte Optocht Berghem Reglement Dé Verlichte Optcht Berghem Reglement Dé Verlichte Optcht, Berghem Seizen 2014-2015 Pagina 1 Inhud Vrwaarde tt deelname; 3 Veiligheid 3 Algemeen 3 Categrieën 3 Categrie jeugd; 3 Categrie vlwassenen;

Nadere informatie

Inleiding. Het gipsverband

Inleiding. Het gipsverband Gipsverbanden 2 Inleiding U heeft p de afdeling Spedeisende Hulp f p de gipskamer een (kunststf) gipsverband gekregen. Deze flder infrmeert u he u hiermee m met gaan; waar u rekening mee met huden bij

Nadere informatie

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I Vndelstraat 1 E bernadette@skipv.nl I www.bernadetteskipv.nl De schl stelt leerlingen in de gelegenheid, nder tezicht, de middagpauze in het schlgebuw en p de grte speelplaats dr te brengen. De ksten die

Nadere informatie

Informatie voor scholen

Informatie voor scholen Infrmatie vr schlen Niet alleen studenten, maar k schlen kunnen rekenen p een gede samenwerking met Travel2Cnnect als partner. Dr nze jarenlange persnlijke ervaring met stagiaires, vrijwilligers en lkale

Nadere informatie

LES 1 GROEP: 3 t/m 8 ATLETIEK

LES 1 GROEP: 3 t/m 8 ATLETIEK LES 1 GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Grep 3/4: Hardlpen: - De leerling is snel weg vanuit een zelfgekzen startpsitie. - De leerling staat klaar m het stkje te ntvangen en rent meteen weg na ntvangst. Grep

Nadere informatie

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden )

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden ) Veenendaalse Atletiek Vereniging Reglement Kantine-Cmmissie ( del / taken / bevegdheden ) Mei 2015 Reglement Kantine-Cmmissie VAV ( del / taken / bevegdheden ) Inleiding. In de Statuten van de Veenendaalse

Nadere informatie

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden INTERN REGLEMENT EN ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden 1.1 - Tenzij er een vrafgaand geschreven akkrd is van PARKING, heeft het luter feit van in de inrichting binnen te

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015 Beleidsregels vrziening jbcaching Participatiewet 2015 1-7-2015 Jbcaching Reginale beleidsregels jbcaching Participatiewet regi Achterhek Inleiding Jbcaching gaat ver het ndersteunen van mensen bij het

Nadere informatie

Rietschans College Overgangsnormen 2013-2014

Rietschans College Overgangsnormen 2013-2014 Rietschans Cllege Overgangsnrmen 2013-2014 Deel 1 vmb Deel 2 hav/vw 1 Inhudspgave Inhudspgave... 2 Deel 1 Overgangsnrmen 2013-2014 vmb... 3 ALGEMEEN BEVORDERING PER LEERJAAR... 3 Bevrdering van vmb-tl

Nadere informatie

Beleid Paulusgroep Leiden 2018

Beleid Paulusgroep Leiden 2018 Beleid Paulusgrep Leiden 2018 Juniren - Therie + CWO Alle btsen en kwartieren zijn verplicht zich in te zetten vr het behalen van hun CWO KB III examen, zwel het theretische als het praktische examen.

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT Reet SK

INTERN REGLEMENT Reet SK INTERN REGLEMENT Reet SK AFSPRAKEN en VERWACHTINGEN binnen REET SK vr de SPELER is vrzien : een vlwaardige pleiding als vetballer p maat met hetndige respect van pleiders, teambegeleiders, medewerkers,

Nadere informatie

Competitie beleid TVN, versie December 2016

Competitie beleid TVN, versie December 2016 Cmpetitie beleid TVN, versie December 2016 Delstelling en uitgangspunten Onze vereniging neemt bij de jeugd & seniren deel aan diverse cmpetitievrmen die wrden gerganiseerd. Bij de keuze vr de verschillende

Nadere informatie

VIOD E-F pupillen Voetbalkamp 2 en 3 juli 2016 Kampboekje

VIOD E-F pupillen Voetbalkamp 2 en 3 juli 2016 Kampboekje VIOD E-F pupillen Vetbalkamp 2 en 3 juli 2016 Kampbekje Waar is het vetbalkamp? - Op het terrein van het t Prathuus wrden tenten gebuwd, waar we slapen. - De rest van de activiteiten vinden plaats p het

Nadere informatie

De gastouder schept een vertrouwde en familiare opvang omgeving voor het gastkind

De gastouder schept een vertrouwde en familiare opvang omgeving voor het gastkind Gastuderbureau Kindvriendelijk PEDAGOGISCH BELEID Inleiding Kinderpvang is een kwestie van vertruwen. Vraaguders vertruwen de gastuders en het gastuderbureau hun allerliefste bezit te. Zij meten de zekerheid

Nadere informatie

Wat is een bevalplan Waarom dit bevalplan Locatie

Wat is een bevalplan Waarom dit bevalplan Locatie Wat is een bevalplan Een bevalplan is een beknpt dcument waarin je juw wensen en verwachtingen ver de bevalling pschrijft. Vr juw bevalling bespreek je dit dcument met juw zrgverleners en begeleiders.

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT Zomertent 2014 1. Algemene informatie Twee opties: Kleine hal Kleine & grote hal

GEBRUIKSREGLEMENT Zomertent 2014 1. Algemene informatie Twee opties: Kleine hal Kleine & grote hal Besluit: Artikel 1 Gedkeuring te hechten aan het aangepaste gebruiksreglement van de zmertent 2014 waarbij de rganisatren bijkmend 12 uur krijgen vr de pbuw en 12 uur vr de afbuw van de activiteit. Deze

Nadere informatie

Lesbrief 3 VEILIG LEREN VALLEN VOOR LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS

Lesbrief 3 VEILIG LEREN VALLEN VOOR LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Lesbrief 3 VLLEN IS OOK EEN SPORT VEILIG LEREN VLLEN VOOR LEERLINGEN IN HET SISONERWIJS In deze lesbrief: Een krte uitleg Naam nderdeel Pagina Onderdeel 1: Oefenen valtechnieken Onderdeel 2: Pinrf Onderdeel

Nadere informatie

Werken met uitzendkrachten

Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten-Werken met uitzendkrachten-telichting 1/8 Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten zijn werknemers die vallen nder twee srten werkgevers. Enerzijds heeft men de werkgever van de uitzendkracht

Nadere informatie

Dode hoek project. Project voor het basisonderwijs

Dode hoek project. Project voor het basisonderwijs Dde hek prject Prject vr het basisnderwijs Ontwikkeling: Regi-cördinatie Verkeerseducatie Drenthe Jaar van uitgave: 2013 Auteurs: Marja Derksen, Karin Pasjes en Geralda Vrieling Educm Cnsultancy, Pin Verkeersadvies,

Nadere informatie

Voorschool De Menorah en Voorschool De Schoof

Voorschool De Menorah en Voorschool De Schoof Vrschl De Menrah en Vrschl De Schf Addendum Pedaggisch beleidsplan Versie 20160616 Addendum Pedaggisch beleid Vrschl De Menrah / Vrschl De Schf Versiedatum: 16-06-2016 Het vier-genprincipe in de praktijk

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hera? De rl van de OR bij de invering van Het Nieuwe Werken De kans is grt dat er in uw rganisatie al wrdt gesprken ver de invering van Het Nieuwe Werken. En z niet, dan

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

Instructie voor het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels. (breedte = 1200 mm, max. lengte = 4 m)

Instructie voor het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels. (breedte = 1200 mm, max. lengte = 4 m) Instructie vr het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels. (breedte = 1200 mm, max. lengte = 4 m) 1. Algemene veiligheidsvrschriften Er mgen enkel klemmen van FINGO gebruikt wrden, vr het leggen

Nadere informatie

Ids Veiligheidscoördinatie

Ids Veiligheidscoördinatie Ids Veiligheidscördinatie 1 / 5 IDS-1119 - AG Vespa - Viletstraat 39-2060 Antwerpen - Ontwerpanalyse 01 COÖRDINATIEDAGBOEK Datum: 19-7-2005 Aanwezige partijen: COO: Jhan De Kninck Inf vr: BH AR Karlien.Vanmerhaeghe@vespa.antwerpen.

Nadere informatie

Zondag 4 juni 2017 Terreinen van Robin Hood Boechout Start om uur Meer info:

Zondag 4 juni 2017 Terreinen van Robin Hood Boechout Start om uur Meer info: Zndag 4 juni 2017 Terreinen van Rbin Hd Bechut Start m 12.00 uur Meer inf: www.handbgliga.be Run Archery Bgschieten met een plus+! Wat Run Archery uniek maakt, is dat het bgschieten cmbineert in een biatln

Nadere informatie

Arbo Rapport. Darren Arendse M2a1 66753

Arbo Rapport. Darren Arendse M2a1 66753 Arb Rapprt Darren Arendse M2a1 66753 Inhudspgave Inleiding blz 3 Hfdstuk 1 Arb- wet blz 4 Hfdstuk 2 Nrmen en Richtlijnen vr beeldschermwerkplekken blz 5 Hfdstuk 3 Verbeterpunten werkplaats blz 6 Hfdstuk

Nadere informatie

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten Beschermd Wnen met een pgb nder verantwrdelijkheid van gemeenten Een factsheet vr cliënten, cliëntvertegenwrdigers en familievertegenwrdigers 1 februari 2016 Sinds 1 januari 2015 valt Beschermd Wnen (vrheen

Nadere informatie

Programma zondag 21 mei 2017 Politie Circuit Lelystad

Programma zondag 21 mei 2017 Politie Circuit Lelystad Prgramma zndag 21 mei 2017 Plitie Circuit Lelystad Beste deelnemer, Hierbij het prgramma. Lees het ged dr, dit zal zeker bijdragen aan een geslaagde training. Aankmst circuit Het inschrijven zal plaats

Nadere informatie

LOPERS EN FIETSERS XCELSIOR EDWIN KUSTERS NITZAN MOKASAY

LOPERS EN FIETSERS XCELSIOR EDWIN KUSTERS NITZAN MOKASAY LOPERS EN FIETSERS XCELSIOR EDWIN KUSTERS NITZAN MOKASAY Lpers en fietsers Rparun Teambijeenkmst 1 Als lper zijnde waar met je p letten? 1) Weet waar je aan begint! 2) Opbuw lptraining 3) Lptechniek 4)

Nadere informatie

Activiteitenfiche timmerhoek 1. Nagels en schroeven. bronnen : http://www.techniekinjeklas.nl/ http://www.eerstehulpwiki.nl/wiki/index.

Activiteitenfiche timmerhoek 1. Nagels en schroeven. bronnen : http://www.techniekinjeklas.nl/ http://www.eerstehulpwiki.nl/wiki/index. Activiteitenfiche timmerhek 1 Nagels en schreven brnnen : http://www.techniekinjeklas.nl/ http://www.eerstehulpwiki.nl/wiki/index.php/ogletsel Leeftijd : vierjarigen Aantal kinderen : maximaal 3 Lcatie

Nadere informatie

De huwelijkslocatie ligt binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Neder-Betuwe.

De huwelijkslocatie ligt binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Neder-Betuwe. Vrwaarden eenmalige vrije huwelijkslcaties ALGEMEEN De huwelijkslcatie ligt binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Neder-Betuwe. De huwelijkslcatie met vlden aan de eisen van penbare rde en gede zeden.

Nadere informatie

Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw. De (UIT)BETALINGEN door de CLUB : KOSTENNOTA

Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw. De (UIT)BETALINGEN door de CLUB : KOSTENNOTA Kninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw De (UIT)BETALINGEN dr de CLUB : KOSTENNOTA RL: 39 Datum uitgave : 20 ktber 2012 Versie: 1 De (UIT)BETALINGEN dr de CLUB : KOSTENNOTA... 1 1 Srten van (uit)betalingen...

Nadere informatie

Informatiebrochure competitiezwemmers januari 2014

Informatiebrochure competitiezwemmers januari 2014 Infrmatiebrchure cmpetitiezwemmers januari 2014 TRAININGEN Maandag: - 18u tt 19u drgtraining - 19u tt 20u zwemtraining Wensdag: - 17u30 tt 18u30 drgtraining - 18u40 tt 19u30 zwemtraining Vrijdag: - 19u50

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN FREELANCERZZPPLACE VOOR AANBIEDERS VAN KORTINGEN

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN FREELANCERZZPPLACE VOOR AANBIEDERS VAN KORTINGEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN FREELANCERZZPPLACE VOOR AANBIEDERS VAN KORTINGEN Inhudspgave: Artikel 1: Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 2 Artikel 3 -Tepasselijkheid en wijziging Algemene

Nadere informatie

Huisregelement opvang Kiddyzz

Huisregelement opvang Kiddyzz Huisregelement pvang Kiddyzz Deze huisregels gelden in cmbinatie met de vereenkmst van pdracht tussen uders/verzrgers en gastuder, welke dr beide partijen ndertekend zijn. Alle vraaguders dienen van deze

Nadere informatie

Geluidsnormering Activiteiten besluit De geluidsnormen voor scholen en kinderdagverblijven zijn sinds 1 januari 2010 aangepast. art. 2.

Geluidsnormering Activiteiten besluit De geluidsnormen voor scholen en kinderdagverblijven zijn sinds 1 januari 2010 aangepast. art. 2. Briefrapprtage Wardeel Glimmen Milieuznering akestisch nderzek Interegin Grep B.V. Past. van de Plaatstraat 17a 2375 AE Rijpwetering T. (071) 341 79 79 F. (071) 341 79 70 www.interegin.nl Rijpwetering,

Nadere informatie

Toegangscontrole en (voor)aanmelding

Toegangscontrole en (voor)aanmelding Tegangscntrle en (vr)aanmelding Telichting ISPS Sinds 1 juli 2004 zijn passagiersschepen en vrachtschepen (BT 500 en meer) die internatinale reizen maken en havenfaciliteiten die deze vr internatinale

Nadere informatie

Zo doen wij het op de Koningin Julianaschool

Zo doen wij het op de Koningin Julianaschool Regels en afspraken Eén van de uitgangspunten van nze schl is dat kinderen met plezier naar schl gaan. Vr een gede sfeer zijn er regels ndig en maken we afspraken met de kinderen en hun uders. Als we samen

Nadere informatie

CALAMITEITENPLAN. Voorbeelddocument

CALAMITEITENPLAN. Voorbeelddocument CALAMITEITENPLAN Vrbeelddcument INHOUDSOPGAVE ALGEMENE GEGEVENS... 2 GEGEVENS EVENEMENT... 2 GEGEVENS AANWEZIGEN... 2 TELEFOONLIJSTEN... 3 OVERIGE BELANGRIJKE NUMMERS... 3 PROBLEMATISCHE SITUATIES... 3

Nadere informatie

Privacy Statement Stichting Hulst voor Elkaar

Privacy Statement Stichting Hulst voor Elkaar Privacy Statement Stichting Hulst vr Elkaar Hulst, 1 juli 2018 Dit is het Privacy Statement van Stichting Hulst vr Elkaar. Om u ged van dienst te zijn en m ns werk z efficiënt en effectief mgelijk uit

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

ADMINISTRATIEF LOGISTIEK DIENSTHOOFD APOTHEEK

ADMINISTRATIEF LOGISTIEK DIENSTHOOFD APOTHEEK Mariaziekenhuis vzw Maesensveld 1 B-900 Overpelt Tel. + 2 11 826 000 Fax + 2 11 826 001 www.mariaziekenhuis.be inf@mznl.be ADMINISTRATIEF LOGISTIEK DIENSTHOOFD APOTHEEK ZORGONDERSTEUNENDE EENHEDEN Plaats

Nadere informatie

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen Vrbehuden en risicvlle handelingen binnen het primair nderwijs Prtcl Medisch Handelen J.C. v.d. Wal September 2013 INHOUD Inleiding... 3 1 De leerling wrdt ziek p schl... 4 2 Het verstrekken van medicatie

Nadere informatie

Activiteitenfiche timmerhoek 2. Stukken uit het hout

Activiteitenfiche timmerhoek 2. Stukken uit het hout Activiteitenfiche timmerhek 2 Stukken uit het hut brn : http://www.techniekinjeklas.nl/ http://www.eerstehulpwiki.nl/wiki/index.php/ogletsel Het rde kruis 2012, Eerste hulp vr leerkrachten, Mechelen :

Nadere informatie

BSO De Saller Protocol Veiligheid

BSO De Saller Protocol Veiligheid Prtcl Veiligheid BSO De Saller Prtcl Veiligheid We gaan na welke mgelijke gevaren er vr een kind in een ruimte zijn. We maken afspraken met elkaar m de kans dat er iets mis gaat z klein mgelijk te maken.

Nadere informatie

Werpen en vangen. 1. Ballenoorlog. Duur: 10 tot 20 minuten. Aantal: 4 tot 20 leerlingen. Materiaal: Zoveel mogelijk ballen.

Werpen en vangen. 1. Ballenoorlog. Duur: 10 tot 20 minuten. Aantal: 4 tot 20 leerlingen. Materiaal: Zoveel mogelijk ballen. Werpen en vangen 1. Ballenrlg Duur: 10 tt 20 minuten Aantal: 4 tt 20 leerlingen Materiaal: Zveel mgelijk ballen Del: De minste ballen in het eigen veld hebben. Spelregels Bal werpen met één hand (ZIE NIVEAU)

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERHUUR CAFETARIA/POLYVALENTE RUIMTEN HUIS DRIANE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERHUUR CAFETARIA/POLYVALENTE RUIMTEN HUIS DRIANE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERHUUR CAFETARIA/POLYVALENTE RUIMTEN HUIS DRIANE De beschikbare ruimten zijn gelegen in de grep van assistentiewningen en lkaal dienstencentrum Huis Driane, Mlenstraat 56 2270

Nadere informatie

Training Faciliteren door middel van de moderatiemethode

Training Faciliteren door middel van de moderatiemethode samen beslist beter besluiten Training Faciliteren dr middel van de mderatiemethde Training Techniek Resultaat Tepasbaar. Dynamisch. Interactief. Visueel. Zelfdcumenterend. Overzichtelijk. Betrkkenheid.

Nadere informatie

Meer koopkracht door echte banen

Meer koopkracht door echte banen Meer kpkracht dr echte banen Centen en prcenten vr een gelijkwaardige samenleving Arbeidsvrwaardenagenda FNV in Beweging 2015 Een gelijkwaardige samenleving werkt beter. Een samenleving waarin de verschillen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDENN

ALGEMENE VOORWAARDENN ALGEMENE VOORWAARDENN ALGEMENE VOORWAARDEN DEFENITIES De klant: de natuurlijke persn zals vermeld p de vrzijde van dit frmulier die de persnal trainer tegen betaling inhuurt vr advies en begeleiding van

Nadere informatie

Diepvries voor sterke drank en diepgevroren producten

Diepvries voor sterke drank en diepgevroren producten Diepvries vr sterke drank en diepgevrren prducten 700.075H V1/1209 NL/B 1. Algemeen 86 1.1 Infrmatie ver de gebruiksaanwijzing 86 1.2 Symblverklaring 86 1.3 Aansprakelijkheid en vrijwaring 87 1.4 Auteursrecht

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 5 en 6

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 5 en 6 CBS DE VAART 2015-2016 Infrmatiebekje grep 5 en 6 De schlregels Op nze schl zijn 3 hfdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tt deze hfdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander 2. Ik

Nadere informatie

Programma zaterdag 05 mei 2018 PVI Lelystad

Programma zaterdag 05 mei 2018 PVI Lelystad Prgramma zaterdag 05 mei 2018 Beste deelnemer, Hierbij het prgramma. Lees het ged dr, dit zal zeker bijdragen aan een geslaagde training. Aankmst circuit Het inschrijven zal plaats vinden in het gebuw

Nadere informatie

1 JEUGDOPLEIDING JONG MALE VV

1 JEUGDOPLEIDING JONG MALE VV JEUGDBELEID 1 JEUGDOPLEIDING JONG MALE VV Jeugdpleiding is naast één van de meilijkste pgaven, k één der miste pgaven. Het geluk en plezier dat de spelertjes tijdens wedstrijden f trainingen uitstralen

Nadere informatie

Bestemd voor Alle medewerkers, cliënten, kinderen, andere personen die zich op locaties van Stichting D.W.R.P. bevinden.

Bestemd voor Alle medewerkers, cliënten, kinderen, andere personen die zich op locaties van Stichting D.W.R.P. bevinden. MIC-melding Del van de prcedure Het dr een cmmissie analyseren en berdelen van futen en (bijna) ngelukken in de rganisatie m hiervan te leren, z ndig actie te ndernemen en z herhaling f erger te vrkmen

Nadere informatie

VGSO Nieuwsbrief extra editie over komende gemeenteraadsverkiezingen

VGSO Nieuwsbrief extra editie over komende gemeenteraadsverkiezingen VGSO Nieuwsbrief extra editie ver kmende gemeenteraadsverkiezingen Hierbij ntvangt u een extra nieuwsbrief van de VGSO. Deze nieuwsbrief staat vrijwel geheel in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! In Heideheuvel gaan we uit van de vlgende kernwaarden: Zrg ged vr jezelf Zrg ged vr de ander Zrg ged vr je mgeving

Nadere informatie

Contract gedragsverandering

Contract gedragsverandering Cntract gedragsverandering Stappenplan m je delen te bereiken Tips m je delen te bereiken Cntract vr gedragsverandering (vrbeeld) Del/gedrag Om deel te nemen aan de Dam tt Dam lp met mijn vriendengrep

Nadere informatie

Rollenspel Jezus redt

Rollenspel Jezus redt Rllenspel Jezus redt Krte mschrijving prgrammanderdeel De leerlingen spelen samen een bestuursrechtzaak bij de Raad van State na. De Raad van State is de hgste bestuursrechter van Nederland. In deze rechtszaak

Nadere informatie

1. Deelnemers en de reserves zijn verplicht de instructieavond bij te wonen.

1. Deelnemers en de reserves zijn verplicht de instructieavond bij te wonen. Deelnemers: 1. Deelnemers en de reserves zijn verplicht de instructieavnd bij te wnen. 2. Iedere bestuurder met in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en dit tijdens de crssdag tnen. 3. Iedere deelnemer

Nadere informatie

Verkoopsvoorwaarden Boekenbeurs dd. 1 september 2015

Verkoopsvoorwaarden Boekenbeurs dd. 1 september 2015 A. Ticketfrmules Bekenbeurs Verkpsvrwaarden Bekenbeurs dd. 1 september 2015 Wij bieden de vlgende ticketmgelijkheden aan: Dagticket nrmaal tarief; dit is het ticket dat je tegang geeft tt de bekenbeurs

Nadere informatie

VEILIGHEID, DAAR WERKEN WE SAMEN AAN!

VEILIGHEID, DAAR WERKEN WE SAMEN AAN! Dcumentnummer: O 08.01 B Datum dcument: 16/10/2013 Opsteller: Olivier Ramnt Pagina: 1/ 7 Onthaalbrchure vr elke nieuwe medewerker (interim f vast) Beste medewerker van Bssuyt Grtkeukens, DATUM: we zijn

Nadere informatie

1. Structuur JH Tveldeke vzw Bestuur Voorzitter Ondervoorzitter(s) Secretaris Penningmeester

1. Structuur JH Tveldeke vzw Bestuur Voorzitter Ondervoorzitter(s) Secretaris Penningmeester Huishudelijk reglement JH Tveldeke vzw Dit huishudelijk reglement is geldig in het jeugdhuis Tveldeke en alle plaatsen waar Tveldeke vzw een activiteit rganiseert en dient dr elke bezeker nageleefd te

Nadere informatie

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant Cnvenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ntelaatbaar gedrag van externe accuntants, accuntantsrganisaties en (mede)beleidsbepalers tussen de Belastingdienst en de Stichting Autriteit Financiële

Nadere informatie

Protocol medicijnverstrekking en medisch handelen

Protocol medicijnverstrekking en medisch handelen Prtcl medicijnverstrekking en medisch handelen Pagina 1 Inhudspgave Inleiding De leerling wrdt ziek p schl Het tedienen van medicijnen p verzek Vrbehuden en risicvlle handelingen Wet en regelgeving Aansprakelijkheid

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens Algemene Vrwaarden Lidahlm Garens Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club!

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club! KSK OOSTHOVEN SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS Onze jeugd, de tekmst van nze club! KSK Osthven Sprtief Charter vr Ouders en Spelers Inhudstabel Inleiding... 3 Spelers... 3 Ouders... 5 KSKOsthven

Nadere informatie

Schadeverzekeringen Zakelijk Zorgverzekeringen. o o

Schadeverzekeringen Zakelijk Zorgverzekeringen. o o Dienstenwijzer Z zijn wij u graag van dienst Op de dienstverlening van ns kantr is de Wet p het financieel tezicht van tepassing. Eén van de eisen die uit deze wet vlgt is dat wij u tijdig infrmeren ver

Nadere informatie

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa)

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa) PEDAGOGISCHE VISIE A. Algemeen De pedaggische visie vertelt he de schl met leerlingen, persneel en uders van leerlingen wil mgaan en wat de schl verwacht ten aanzien van de relatie tussen leerlingen en

Nadere informatie

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen Wegwijzer Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen WELKOM! In Heideheuvel gaan we uit van de vlgende kernwaarden: Zrg ged vr jezelf Zrg ged vr de ander Zrg ged vr je mgeving Ga uit van

Nadere informatie

KALENDER HONDENSCHOOL EN NUTTIGE INFORMATIE. Aanbod hondenschool 2016. Lesprincipes Toscanzahoeve:

KALENDER HONDENSCHOOL EN NUTTIGE INFORMATIE. Aanbod hondenschool 2016. Lesprincipes Toscanzahoeve: KALENDER HONDENSCHOOL EN NUTTIGE INFORMATIE Lesprincipes Tscanzaheve: Aanbd hndenschl 2016 Wij besteden extra aandacht aan juw pup en zijn/haar gede start in de wereld We helpen je met de pveding van je

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Muziekcentrum Trix

Huishoudelijk reglement Muziekcentrum Trix Huishudelijk reglement Muziekcentrum Trix Aard van de activiteiten De lkalen van Trix wrden niet ter beschikking gesteld vr de vlgende activiteiten f deleinden: Activiteiten die verlast verrzaken aan de

Nadere informatie

WAARDEVOLLE VOORWERPEN

WAARDEVOLLE VOORWERPEN WAARDEVOLLE VOORWERPEN Elk huis bevat wel interessante spullen: tv, dvd-speler, juwelen, spelcnsle, mp3-speler,... Hiernder vind je een aantal tips die je de burgers kunt geven m hun waardevlle spullen

Nadere informatie

Programma vrijdagavond 25 augustus 2017 Midland Circuit Lelystad

Programma vrijdagavond 25 augustus 2017 Midland Circuit Lelystad Prgramma vrijdagavnd 25 augustus 2017 Beste deelnemer, Hierbij het prgramma. Lees het ged dr, dit zal zeker bijdragen aan een geslaagde training. Aankmst circuit Het inschrijven zal plaats vinden in het

Nadere informatie