BSO De Saller Protocol Veiligheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BSO De Saller Protocol Veiligheid"

Transcriptie

1 Prtcl Veiligheid

2 BSO De Saller Prtcl Veiligheid We gaan na welke mgelijke gevaren er vr een kind in een ruimte zijn. We maken afspraken met elkaar m de kans dat er iets mis gaat z klein mgelijk te maken. Algemene afspraken: Vleren mgen niet glad zijn. I.v.m. uitglijden, lpen kinderen binnen niet p skken. Zij hebben slffen f schenen aan. Binnen wrdt niet gerend. Binnen wrdt niet met spullen gegid, k niet met ballen. Kleine nderdeeltjes en kapt speelged wrdt weggegid en slingeren dus niet p de grnd. Kinderen wrden pgetild nder de ksels, in de middel f nder de billen, maar niet aan de handen i.v.m. het uit de km schieten van ellenbg f schuder. Het is zaak p te passen vr uitstekende delen f scherpe randen, kapstkken steken niet uit. Er met, in verband met mgelijke ngelukken, een telefn aanwezig zijn die daadwerkelijk gebruikt kan wrden. Er dienen geen hinderlijke drempels te zijn. Verlichting met ged zijn; in de gymzaal met verlichting afgeschermd zijn. Er dienen geen giftige planten aanwezig te zijn. (huis)dieren zijn niet tegestaan. Regelmatige cntrle van (buiten)speelged is ndig. Stuk speelged wrdt weggegid f gerepareerd. Vies speelged wrdt schngemaakt. Bij BSO De Saller is een verbandtrmmel aanwezig. Speelplaats en het buitenspelen: Kinderen gaan niet naar buiten vrdat de leidsters klaar zijn m mee naar buiten te gaan. Buitenspeelged wrdt na gebruik p een vaste plaats pgeruimd. Fietsen wrden in fietsenrekken geplaatst. Lsse bstakels wrden niet in fiets- en lprutes geplaatst. Er wrdt niet gebtst met de fietsjes/aut s tegen elkaar, f tegen de muren f hekken. Een veilige bdem heeft geen gevaarlijke rsters, uitstekende bmwrtels, uitstekende putdeksels f lsliggende en verzakte tegels. Bij cnstatering van genemde punten, wrden deze z spedig mgelijk verhlpen. Dagelijks wrdt gecntrleerd p de aanwezigheid van glasscherven, scherpe metaalnderdelen en andere gevaarlijke vrwerpen. Er wrdt altijd direct tezicht gehuden dr een leidster wanneer er gebruikt wrdt gemaakt van de buitenspeelruimtes p de schlpleinen. Prten zijn altijd dicht tijdens het buitenspelen, de pennen zijn naar beneden. Wanneer een prt p slt kan, wrdt deze k p slt gedraaid.

3 Uitstapjes: Ouders tekenen vr akkrd vr het maken van uitstapjes Eén leidster mag maximaal 7 kinderen meenemen met een uitstapje. Wanneer er een uitstapje wrdt gemaakt, heeft minimaal één leidster een mbiele telefn bij zich. Bij uitstapjes wrdt de EHBO trmmel en natte washandjes meegenmen. Handen vast bij het lpen. Iedereen kijkt ged uit bij het lpen (niet p de weg lpen) Op elkaar wachten en wachten met versteken. Als het mgelijk is, wrdt er altijd vergestken bij een zebrapad. Spelen in de zn: Kinderen velen zich lekker bij mi weer en spelen graag buiten. De zn zrgt k vr de aanmaak van vitamine D, dat is ged vr hun btten. Maar te veel zn is niet geznd. Met de juiste bescherming kan veel ellende wrden vrkmen. Hud de kinderen tussen en uur z veel mgelijk uit de zn. De kinderen blijven tussen uur en uur binnen. Bij extreem felle zn blijven de kinderen k tussen uur en uur binnen. Kinderen jnger dan zes maanden zetten we helemaal niet in de zn. Laat kinderen p znnige dagen zveel mgelijk in de schaduw spelen. Ok als kinderen alleen in de schaduw zitten meten ze wrden ingesmeerd. Bij znnig weer zetten we zveel mgelijk parasls p en creëren we zveel mgelijk schaduw plekken. Kleding (k een petje/hedje), biedt de beste bescherming tegen de zn. Ouders wrden verzcht znnehedjes en eventueel andere znbescherming mee te geven. Wanneer een kind een petje bij zich heeft zetten we deze altijd p. Wanneer de kinderen niet met water spelen, laten we de kinderen brek en shirt aanhuden. Een half uur vrdat we naar buiten gaan smeren we de kinderen in Wij gebruiken minimaal beschermingsfactr Een kind kan maximaal drie uur in de zn met een hge beschermingsfactr. Wij prberen dit echter te beperken. Wij smeren gevelige znes zals neus, ren, nek, veten extra in. Waar ndig smeren we de kinderen vaker in. Wij herhalen het insmeren na het zwemmen. Waterprf prducten zullen tch vr een deel verdwijnen bij het afdrgen f spelen in het water en zand. Bij warm weer krijgen de kinderen meer drinken aangebden dan nrmaal. Wanneer het erg heet is passen we de activiteiten aan, den rustiger aan en rusten vaker.

4 Water: Wanneer een zwembad wrdt pgezet, staat hierin een klein laagje water. Te allen tijde is er tezicht van een leidster. Alleen kinderen met zwemdiplma A en B mgen deelnemen aan activiteiten p het water met testemming van de uders. Bij deze activiteiten wrdt tezicht gehuden dr leidsters. We gaan niet met de kinderen naar het penbare zwembad met uitzndering van de vakanties, Uiteraard met testemming van de uder(s). Kinderen mgen hier k niet zelfstandig heen. We zwemmen eventueel in een badje p de van Rijckevrselschl, in de pati. Kinderen die geen zwemdiplma hebben, krijgen zwembandjes m. Spelen in de ku: Wij vinden het belangrijk dat kinderen iedere dag even buitenspelen (vr zver het weer dat telaat.) Ok in de winter f bij minder mi weer spelen kinderen graag buiten. Bij extreme ku f slecht weer beperken we de duur van het buitenspelen en zrgen we vr gede kleding m nderkeling te vrkmen. We kunnen k gebruiken maken van de sprtzaal waar een bal spel gedaan kan wrden. Deuren en ramen: Vr deuren en ramen geldt: Alle lage ramen p lage hgte blijven zveel mgelijk geslten. Kinderen mgen niet p vensterbanken klimmen. Ok wrden pstapmgelijkheden weggehaald m te vrkmen dat kinderen dr / uit ramen vallen. Bij ventileren wrdt zveel mgelijk gebruik gemaakt van hge ramen. Deuren die p een kier mgen blijven staan zijn zveel mgelijk vrzien van een deur blk. De keuken is niet afgeznderd van de ruimte. (er staat geen frnuis). BSO De Saller is tijdens peningsuren (m.u.v. de breng- en haaltijden) afgeslten en kan alleen van binnenuit gepend wrden. ( Zie prtcl tegangssysteem). Hiermee wrdt vrkmen dat iemand naangekndigd binnenkmt. Elektra: In de meterkasten is een aardlekschakelaar gemnteerd. Onbeveiligde lage stpcntacten f stpcntacten bereikbaar vanaf een stel f bed zijn zveel mgelijk vrzien van stpcntactbeveiligers. Sneren wrden z weggebrgen dat ze vr kinderen niet tegankelijk zijn. Elektrische apparaten zijn z pgesteld dat ze niet bereikbaar zijn vr kinderen. Schnmaken en giftige stffen: Schnmaakmiddelen wrden pgebrgen in een afgeslten kast. Schnmaakmiddelen wrden pgebrgen in een kast met een hge klink (minimaal 1.35 m).

5 Schnmaakmiddelen wrden hg pgebrgen. Vedsel wrdt niet naast giftige stffen pgebrgen. Het schnhuden van de diverse ruimtes gebeurd zveel mgelijk p tijdstippen dat de kinderen niet aanwezig zijn. Kinderen kmen niet in de bergruimtes. Spelmateriaal: Bij de aanschaf van spelmateriaal wrdt gelet p de kwaliteit en de leeftijdsgrep waarvr het bestemd is. Spelmateriaal wrdt.a. besteld via erkende leveranciers. Kleine materialen wrden alleen gepakt als grten daar gericht mee gaan spelen. Als speelged gevaar plevert vr de kinderen wrdt het direct verwijderd. Het speelged wrdt regelmatig gecntrleerd p slijtage f gebreken. Kleine nderdelen en kapt spelmateriaal wrdt weggegid. Meubilair: Bij de aanschaf van meubilair wrdt gelet p de kwaliteit en de leeftijdsgrep waarvr het bestemd is. Meubilair wrdt gecntrleerd p splinters en afbladderende verf. Wanneer dit gecnstateerd wrdt, met het meubilair geschuurd en eventueel p nieuw geverfd wrden. Meubilair en decrstukken wrden z geplaatst dat ze niet in de lprute staan en dat er vldende ruimte is m er mheen te lpen. Kasten: Kasten (en andere nstabiele vrwerpen) die m kunnen vallen, wrden indien mgelijk verankerd (aan de muur). Zware dingen wrden nderin de kasten geplaatst. Kinderen mgen niet in kasten klimmen. Omgaan met messen, gereedschap en kantrmaterialen: Kinderen mgen zelf alleen btte messen gebruiken. Scherpe messen wrden buiten bereik van kinderen pgebrgen. Scherpe messen staan met de punt naar beneden in de vaatwasser. (vaatwasser staat beneden in de leraren kamer). Gevaarlijke kantrartikelen wrden buiten bereik van kinderen pgebrgen. Verver: Zie prtcl verver Rken: Onze pvanglcaties en de buitenspeelruimtes zijn rkvrij.

6 Tassen en jassen van pedaggische medewerkers: In de tassen en jassen van pedaggische medewerkers kunnen kind nvriendelijke materialen zitten, zals medicijnen enz. Daarm bergen de pedaggische medewerkers hun jassen en tassen p buiten het bereik van de kinderen. Verbranding: Verbranding: In de grep zijn in principe geen aanstekers/lucifers aanwezig. Daar waar ze wel aanwezig zijn hg pbergen, f in de keuken pbergen. Glazen thee en andere warme dranken in het midden p de tafel zetten, f hg p de kast. Niet znder tezicht in de grepsruimtes laten staan! Geen thee drinken als er kinderen p scht zitten. Let extra p als je met hete thee dr de grepsruimte lpt! Aan de theekpjes zitten rtjes waardr het kpje ged vast te huden is. Op tafels mgen geen kleden liggen die kinderen eraf kunnen trekken. Kinderen wrdt geleerd wanneer er kud en warm water uit de kraan kmt. We penen en sluiten de kraan altijd met kud water. Kkplaten zijn niet aanwezig in ruimtes waar kinderen verblijven.

Protocol Veiligheid. BSO Buurse protocol veiligheid versie 2 oktober 2018

Protocol Veiligheid. BSO Buurse protocol veiligheid versie 2 oktober 2018 1 Prtcl Veiligheid 2 Inhud 1. Inleiding... 3 1.1 Algemene afspraken... 3 1.2 BSO lkaal... 4 1.3 Speelplaats en het buitenspelen... 4 1.4 Uitstapjes... 5 1.5 Spelen in de zn... 5 1.6 Water... 6 1.7 Spelen

Nadere informatie

Protocol Veiligheid. Protocol veiligheid Peuteropvang Calimero versie 0 oktober 2016

Protocol Veiligheid. Protocol veiligheid Peuteropvang Calimero versie 0 oktober 2016 1 Prtcl Veiligheid Prtcl veiligheid Peuterpvang Calimer versie 0 ktber 2016 2 Inhud 1. Inleiding... 3 1.1 Algemene afspraken... 3 1.2 Gymzaal... 4 1.3 Speelplaats en het buitenspelen... 4 1.4 Spelen in

Nadere informatie

Protocol Veiligheid. BSO Veldzijde protocol veiligheid versie 0 juli 2016

Protocol Veiligheid. BSO Veldzijde protocol veiligheid versie 0 juli 2016 1 Prtcl Veiligheid 2 Inhud 1. Inleiding... 3 1.1 Algemene afspraken... 3 1.2 Gymzaal... 4 1.3 Speelplaats en het buitenspelen... 4 1.4 Uitstapjes... 5 1.5 Spelen in de zn... 5 1.6 Water... 6 1.7 Spelen

Nadere informatie

Protocol Veiligheid. BSO de Martinus protocol veiligheid versie 0 juli 2016

Protocol Veiligheid. BSO de Martinus protocol veiligheid versie 0 juli 2016 1 Prtcl Veiligheid BSO de Martinus prtcl veiligheid versie 0 juli 2016 2 Inhud 1. Inleiding... 3 1.1 Algemene afspraken... 3 1.2 Trappgang... 4 1.3 Speelplaats en het buitenspelen... 4 1.4 Uitstapjes...

Nadere informatie

Protocol Veiligheid voor BSO Kids Pleasure.

Protocol Veiligheid voor BSO Kids Pleasure. Protocol Veiligheid voor BSO Kids Pleasure. Risico inventarisatie Vanaf 15 augustus 2011 wordt er een risico inventarisatie veiligheid gemaakt. We gaan dan na welke mogelijke gevaren er voor een kind in

Nadere informatie

Protocol Veiligheid. Opgesteld door: M.J. Hamersma-Ploegstra Versie

Protocol Veiligheid. Opgesteld door: M.J. Hamersma-Ploegstra Versie 2014 Protocol Veiligheid Opgesteld door: M.J. Hamersma-Ploegstra Versie 2015.1 25-10-2015 Voorwoord Dit protocol Veiligheid is opgesteld om risico s op het gebied van veiligheid zo klein mogelijk te maken.

Nadere informatie

Handen wassen richtlijnen:

Handen wassen richtlijnen: Handen wassen richtlijnen: De handen wrden gewassen bij/na de vlgende situaties: bij zichtbare verntreiniging van de handen vr het eten f helpen met eten vr wndverzrging vr het aanbrengen van zalf f crème.

Nadere informatie

Protocol veiligheid BSO Het Kraaienest Januari 2019

Protocol veiligheid BSO Het Kraaienest Januari 2019 Prtcl veiligheid BSO Het Kraaienest Januari 2019 1 Inhud 1. Inleiding... 3 2. Veiligheid... 3 2.1 Fysieke veiligheid... 3 2.2 Emtinele veiligheid 3 2.3 Gebruiksveiligheid... 4 2.4 Veilige materialen...

Nadere informatie

Beleid Luisvrije School

Beleid Luisvrije School Beleid Luisvrije Schl Inleiding De Klankhf heeft de bestrijding van luizen mschreven in een beleidsstuk. Het wrd luizen en het hebben ervan betekent niet smerig en nverzrgd, maar is wel knap lastig en

Nadere informatie

Hoe zet ik een tent op?

Hoe zet ik een tent op? He zet ik een tent p? 1. Een Gede plek vinden en vrbereiden Zek een plek die hger ligt dan de rest Ga als het mgelijk is niet nder lfbmen staan. Bij regen druppelen deze namelijk lang na. Hud rekening

Nadere informatie

SPREEKBEURT BAARDAGAME

SPREEKBEURT BAARDAGAME SPREEKBEURT BAARDAGAME l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE BAARDAGAME

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

SPREEKBEURT STRUISVOGEL

SPREEKBEURT STRUISVOGEL SPREEKBEURT STRUISVOGEL l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE STRUISVOGEL BIJ

Nadere informatie

Protocol Vier ogen principe

Protocol Vier ogen principe Prtcl Vier gen principe Dit principe is verplicht vr kinderen van nul tt vier jaar. Dit betekent dat p elk mment de reële kans bestaat dat er een vlwassene meekijkt f meeluistert met de berepskracht. Dit

Nadere informatie

Arbo Rapport. Darren Arendse M2a1 66753

Arbo Rapport. Darren Arendse M2a1 66753 Arb Rapprt Darren Arendse M2a1 66753 Inhudspgave Inleiding blz 3 Hfdstuk 1 Arb- wet blz 4 Hfdstuk 2 Nrmen en Richtlijnen vr beeldschermwerkplekken blz 5 Hfdstuk 3 Verbeterpunten werkplaats blz 6 Hfdstuk

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KANARIE VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KANARIE VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KANARIE VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KANARIE BIJ ELKAAR

Nadere informatie

SPREEKBEURT GEIT ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT GEIT ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT GEIT l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GEIT BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Ids Veiligheidscoördinatie

Ids Veiligheidscoördinatie Ids Veiligheidscördinatie 1 / 5 IDS-1119 - AG Vespa - Viletstraat 39-2060 Antwerpen - Ontwerpanalyse 01 COÖRDINATIEDAGBOEK Datum: 19-7-2005 Aanwezige partijen: COO: Jhan De Kninck Inf vr: BH AR Karlien.Vanmerhaeghe@vespa.antwerpen.

Nadere informatie

Huisregelement opvang Kiddyzz

Huisregelement opvang Kiddyzz Huisregelement pvang Kiddyzz Deze huisregels gelden in cmbinatie met de vereenkmst van pdracht tussen uders/verzrgers en gastuder, welke dr beide partijen ndertekend zijn. Alle vraaguders dienen van deze

Nadere informatie

toezichtsplan zwembad de Kloet versie 1 augustus 2008 Protocol toezichthouden voor huurders 1 van 5

toezichtsplan zwembad de Kloet versie 1 augustus 2008 Protocol toezichthouden voor huurders 1 van 5 tezichtsplan zwembad de Klet Prtcl tezichthuden vr huurders 1 van 5 tezichtsplan zwembad de Klet Bij alle activiteiten van de huurders waarbij zich persnen in de zwemzaal bevinden, dienen er vldende en

Nadere informatie

H Voorkomen dat u valt

H Voorkomen dat u valt H.40041.0717 Vrkmen dat u valt Inleiding Mensen van alle leeftijden vallen. Maar he uder u wrdt, he meer risic u lpt. Een valpartij zit in een klein hekje. Een lsse steptegel, pltselinge duizeligheid,

Nadere informatie

SPREEKBEURT GEWONE DOOSSCHILDPAD

SPREEKBEURT GEWONE DOOSSCHILDPAD SPREEKBEURT GEWONE DOOSSCHILDPAD l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GEWONE

Nadere informatie

SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KALKOEN BIJ ELKAAR

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT WALLABY ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT WALLABY ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT WALLABY ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE WALLABY BIJ ELKAAR

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT RAT ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT RAT ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN SPREEKBEURT RAT l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE RAT BIJ ELKAAR GEZOCHT.

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KONIJN ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KONIJN ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KONIJN ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER HET KONIJN BIJ ELKAAR

Nadere informatie

SPREEKBEURT GRIEKSE LANDSCHILDPAD

SPREEKBEURT GRIEKSE LANDSCHILDPAD SPREEKBEURT GRIEKSE LANDSCHILDPAD l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Tussen Schoolse Opvang

Huishoudelijk reglement Tussen Schoolse Opvang bs De Merwednk Merwe Dnk 4 6 4207 XB Grinchem Tel: 06-21601220 Fax: 0183 681109 ts@bs-de-merwednk.nl www.bs-de-merwednk.nl Huishudelijk reglement Tussen Schlse Opvang In dit reglement wrden de dagelijkse

Nadere informatie

Activiteitenfiche omeletloempia met kaas en hesp

Activiteitenfiche omeletloempia met kaas en hesp Activiteitenfiche meletlempia met kaas en hesp Leeftijd : zevenjarigen Aantal kinderen : maximaal 3 (deze activiteit kan je twee keer na elkaar den vermits ze niet lang duurt) Lcatie : Kkhek in de klas

Nadere informatie

SPREEKBEURT PAARD ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT PAARD ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT PAARD l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER HET PAARD BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Omgaan met gescheiden ouders.

Omgaan met gescheiden ouders. In deze Inf nder andere: Schen zetten, de deur gaat iets later pen. Hud u rekening met de kinderen? Die gaan vr He gaan wij m met gescheiden uders? Dnna Bakker is vrleeskampien!! 26 nvember 2014 Jaargang

Nadere informatie

Protocol Veiligheid. Versie november 2017

Protocol Veiligheid. Versie november 2017 Protocol veiligheid Risico inventarisatie Jaarlijks wordt op elke vestiging, door de organisatie, van elke ruimte een risico inventarisatie veiligheid gemaakt. We gaan dan na welke mogelijke gevaren er

Nadere informatie

Risico inventarisatie; Veiligheid

Risico inventarisatie; Veiligheid Risico inventarisatie; Veiligheid Datum inventarisatie: 8 december 2016 Uitgevoerd door: U = uitgesloten A = kans is groot dat het zal gebeuren B = kans is klein dat het zal gebeuren 1 = als het gebeurt

Nadere informatie

Fabels in isolatieland Wat waar is of niet waar

Fabels in isolatieland Wat waar is of niet waar Fabels in islatieland Wat waar is f niet waar Fabels verleven de tijden. Sms is dat ged. Maar het kan k verkeerd uitpakken. Eind jaren '70 bracht Sven (Stichting vrlichting energiebesparing nederland)

Nadere informatie

Hygiëne inspectie Basisschool Reggewinde Nijverdal Rapport 2 e inspectie Versie 1.0

Hygiëne inspectie Basisschool Reggewinde Nijverdal Rapport 2 e inspectie Versie 1.0 Hygiëne inspectie Basisschl Reggewinde Nijverdal Rapprt 2 e inspectie Versie 1.0 GGD Twente Naam C. Gerrits Inspecteur/hygiëne adviseur Team Inspectie & Hygiëne Enschede Inspectie: 27-10-2016 Inspectie

Nadere informatie

Inhoud. Algemeen. Voedingsaanbod voor kinderen tot 1 jaar. Voedingsaanbod voor kinderen vanaf 1 jaar. Voedingshygiëne: bereiden en bewaren van voeding

Inhoud. Algemeen. Voedingsaanbod voor kinderen tot 1 jaar. Voedingsaanbod voor kinderen vanaf 1 jaar. Voedingshygiëne: bereiden en bewaren van voeding Inhud Algemeen Geznd vedingsaanbd Vaste en rustige eetmmenten Allergieën en individuele afspraken Traktaties en feestje Extraatjes Vedingsaanbd vr kinderen tt 1 jaar Vedingsaanbd vr kinderen vanaf 1 jaar

Nadere informatie

SPREEKBEURT SCHORPIOEN

SPREEKBEURT SCHORPIOEN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT SCHORPIOEN ONGEWERVELDEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE SCHORPIOEN

Nadere informatie

SPREEKBEURT GOUDVIS VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT GOUDVIS VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT GOUDVIS l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GOUDVIS BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Gastouderbureau Noorderlicht

Gastouderbureau Noorderlicht Algemene richtlijnen: Vraag- en gastuders wrden geacht kennis te hebben genmen van de werkwijze van ; Gastuders wrden geacht bij aanvang van de pvang te handelen cnfrm het pedaggisch plan; hanteert de

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

Obs de Wezeboom. Protocol vervoer bij uitstapjes onder schooltijd. Protocol vervoer onder schooltijd obs de Wezeboom 1

Obs de Wezeboom. Protocol vervoer bij uitstapjes onder schooltijd. Protocol vervoer onder schooltijd obs de Wezeboom 1 Obs de Wezebm Prtcl verver bij uitstapjes nder schltijd Prtcl verver nder schltijd bs de Wezebm 1 Vrwrd Vr u ligt het prtcl: verver bij uitstapjes nder schltijd. Op schl wrden allerlei activiteiten gerganiseerd,

Nadere informatie

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I Vndelstraat 1 E bernadette@skipv.nl I www.bernadetteskipv.nl De schl stelt leerlingen in de gelegenheid, nder tezicht, de middagpauze in het schlgebuw en p de grte speelplaats dr te brengen. De ksten die

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT SCHAAP ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT SCHAAP ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN SPREEKBEURT SCHAAP l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER HET SCHAAP BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Protocol Wiegendood. Gastouderbureau KoeKoeK. Anja Rijkens & Rianne Doeschot

Protocol Wiegendood. Gastouderbureau KoeKoeK. Anja Rijkens & Rianne Doeschot Gastuderbureau KeKeK Anja Rijkens & Rianne Descht 2 Helaas kmt het in Nederland wel eens vr, dat een baby verlijdt aan wiegendd. Dit zu dus k kunnen gebeuren tijdens de pvanguren. Gastuderbureau KeKeK

Nadere informatie

SPREEKBEURT PAUW VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT PAUW VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT PAUW l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE PAUW BIJ ELKAAR GEZOCHT.

Nadere informatie

Protocol veiligheid 1 Protocol veiligheid kinderdagverblijf Doetsie 2015

Protocol veiligheid 1 Protocol veiligheid kinderdagverblijf Doetsie 2015 Protocol veiligheid 1 Inhoudsopgave Eerste hulp... 3 Slapen... 3 Spenen... 3 Spelen en speelmateriaal... 3 Stroomvoorzieningen... 4 Het gebruik van meubilair... 4 Gebruik van de commode... 4 Ramen... 4

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3. Vrijdag 28 januari 2011. DE PIRAMIDE locatie BREDE SCHOOL MEERWIJK

NIEUWSBRIEF 3. Vrijdag 28 januari 2011. DE PIRAMIDE locatie BREDE SCHOOL MEERWIJK NIEUWSBRIEF 3 Vrijdag 28 januari 2011 DE PIRAMIDE lcatie BREDE SCHOOL MEERWIJK Belangrijke data de kmende peride....... Dinsdag 1 februari CITO Eindtets grep 8 p 1, 2 en 3 februari Maandag 7 februari Juf

Nadere informatie

Openbare basisschool Westerkim Daltonschool Hoofdluisprotocol 15-09-2015

Openbare basisschool Westerkim Daltonschool Hoofdluisprotocol 15-09-2015 Openbare basisschl Westerkim Daltnschl Vermeerstraat 1 5102 DC Dngen 0162-313836 westerkim@bswesterkim.nl www.bswesterkim.nl Hfdluisprtcl 15-09-2015 Inhudspgave Inleiding 3 Wat wrdt er van verschillende

Nadere informatie

De gastouder schept een vertrouwde en familiare opvang omgeving voor het gastkind

De gastouder schept een vertrouwde en familiare opvang omgeving voor het gastkind Gastuderbureau Kindvriendelijk PEDAGOGISCH BELEID Inleiding Kinderpvang is een kwestie van vertruwen. Vraaguders vertruwen de gastuders en het gastuderbureau hun allerliefste bezit te. Zij meten de zekerheid

Nadere informatie

Beleid Paulusgroep Leiden 2018

Beleid Paulusgroep Leiden 2018 Beleid Paulusgrep Leiden 2018 Juniren - Therie + CWO Alle btsen en kwartieren zijn verplicht zich in te zetten vr het behalen van hun CWO KB III examen, zwel het theretische als het praktische examen.

Nadere informatie

SPREEKBEURT PIJLGIFKIKKER

SPREEKBEURT PIJLGIFKIKKER SPREEKBEURT PIJLGIFKIKKER l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n AMFIBIEËN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE PIJLGIFKIKKER

Nadere informatie

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen Wegwijzer Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen WELKOM! In Heideheuvel gaan we uit van de vlgende kernwaarden: Zrg ged vr jezelf Zrg ged vr de ander Zrg ged vr je mgeving Ga uit van

Nadere informatie

Voorschool De Menorah en Voorschool De Schoof

Voorschool De Menorah en Voorschool De Schoof Vrschl De Menrah en Vrschl De Schf Addendum Pedaggisch beleidsplan Versie 20160616 Addendum Pedaggisch beleid Vrschl De Menrah / Vrschl De Schf Versiedatum: 16-06-2016 Het vier-genprincipe in de praktijk

Nadere informatie

Actieplan Stichting Buitenschoolse Opvang et Nabuut. Veiligheid. Parkstraat 72 1506 WE Zaandam 075 6165701 06 54391584 opvang@etbuut.nl www.etbuut.

Actieplan Stichting Buitenschoolse Opvang et Nabuut. Veiligheid. Parkstraat 72 1506 WE Zaandam 075 6165701 06 54391584 opvang@etbuut.nl www.etbuut. Actieplan Stichting Buitenschoolse Opvang et Nabuut Veiligheid Parkstraat 72 1506 WE Zaandam 075 6165701 06 54391584 opvang@etbuut.nl www.etbuut.nl Actieplan Veiligheid 2012 Bovenbouw Stichting buitenschoolse

Nadere informatie

SPREEKBEURT HALSBANDLEGUAAN

SPREEKBEURT HALSBANDLEGUAAN SPREEKBEURT HALSBANDLEGUAAN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE HALSBANDLEGUAAN

Nadere informatie

Werpen en vangen. 1. Ballenoorlog. Duur: 10 tot 20 minuten. Aantal: 4 tot 20 leerlingen. Materiaal: Zoveel mogelijk ballen.

Werpen en vangen. 1. Ballenoorlog. Duur: 10 tot 20 minuten. Aantal: 4 tot 20 leerlingen. Materiaal: Zoveel mogelijk ballen. Werpen en vangen 1. Ballenrlg Duur: 10 tt 20 minuten Aantal: 4 tt 20 leerlingen Materiaal: Zveel mgelijk ballen Del: De minste ballen in het eigen veld hebben. Spelregels Bal werpen met één hand (ZIE NIVEAU)

Nadere informatie

SPREEKBEURT DWERGPAPEGAAI

SPREEKBEURT DWERGPAPEGAAI l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT DWERGPAPEGAAI VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE DWERGPAPEGAAI

Nadere informatie

PET/CT scan met koolhydraatarm dieet

PET/CT scan met koolhydraatarm dieet PET/CT scan met klhydraatarm dieet H14.025-01 Inhudspgave Inhudspgave... 1 Inleiding... 2 Wat is een PET/CT-scan?... 2 He bereidt u zich vr p het nderzek?... 3 Wat mag u drinken?... 3 Wat mag u eten?...

Nadere informatie

SPREEKBEURT KARDINAALTETRA

SPREEKBEURT KARDINAALTETRA l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KARDINAALTETRA VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KARDINAALTETRA

Nadere informatie

SPREEKBEURT WANDELENDE TAK

SPREEKBEURT WANDELENDE TAK l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT WANDELENDE TAK ONGEWERVELDEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE WANDELENDE

Nadere informatie

Zomerkamp Scouts. Scouting Fons Olterdissen 6 tot en met 13 juli 2008 Achter t Heezerenbosch, Heeze (NL)

Zomerkamp Scouts. Scouting Fons Olterdissen 6 tot en met 13 juli 2008 Achter t Heezerenbosch, Heeze (NL) Zmerkamp Scuts Scuting Fns Olterdissen 6 tt en met 13 juli 2008 Achter t Heezerenbsch, Heeze (NL) Betreft: Scut Olympics 2008; Het zal waarschijnlijk niemand ntgaan zijn dat aan het eind van de zmervakantie

Nadere informatie

Thema Verkeer mei 2016

Thema Verkeer mei 2016 NIEUWSBRIEF Kinderdagverblijf Tierelantijn Thema Verkeer mei 2016 Het nieuwe thema is.. Verkeer Liedje thema Verkeer: tinkel pinkel, belgerinkel Hr je niets? Mijn nieuwe fiets! Tinkel pinkel, belgerinkel

Nadere informatie

Hoe wordt de keuken gebruikt?

Hoe wordt de keuken gebruikt? Checklist starten met je keukenntwerp Elke keuken heeft fysieke (a afmeting) en technische eisen. Daarnaast met het ntwerp van je keuken vrzien zijn van vldende pbergruimte die ndig zijn m alle taken in

Nadere informatie

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! In Heideheuvel gaan we uit van de vlgende kernwaarden: Zrg ged vr jezelf Zrg ged vr de ander Zrg ged vr je mgeving

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 12, 17 November t/m 19 December 2014

Nieuwsbrief. Nummer 12, 17 November t/m 19 December 2014 Nieuwsbrief Nummer 12, 17 Nvember t/m 19 December 2014 Nieuwsitems 01. Jarige Jppen 08. Terugblik enquête 02. Afscheid 09. Wirre Warre in Sintsfeer 03. Maandagenda 10. Sint Dedag: 26 nv. 04. Kinderziektes

Nadere informatie

Diepvries voor sterke drank en diepgevroren producten

Diepvries voor sterke drank en diepgevroren producten Diepvries vr sterke drank en diepgevrren prducten 700.075H V1/1209 NL/B 1. Algemeen 86 1.1 Infrmatie ver de gebruiksaanwijzing 86 1.2 Symblverklaring 86 1.3 Aansprakelijkheid en vrijwaring 87 1.4 Auteursrecht

Nadere informatie

Voedingsbeleid kinderopvang

Voedingsbeleid kinderopvang Vedingsbeleid kinderpvang Bij Keties Gastuderpvang zijn we heel bewust bezig met geznde veding. Er wrdt verteld waarm je beter niet te veel van iets kunt eten, f waarm je andere dingen juist weer wel veel

Nadere informatie

Inleiding. Het gipsverband

Inleiding. Het gipsverband Gipsverbanden 2 Inleiding U heeft p de afdeling Spedeisende Hulp f p de gipskamer een (kunststf) gipsverband gekregen. Deze flder infrmeert u he u hiermee m met gaan; waar u rekening mee met huden bij

Nadere informatie

Draaiboek Sport in de Wijk 2015 14 januari 2015

Draaiboek Sport in de Wijk 2015 14 januari 2015 Draaibek Sprt in de Wijk 2015 14 januari 2015 Opdrachtgever : Edwin Eekhf Organisatr : Studenten prjectgrep 2 Minr : Strategisch Sprt Beleid Datum pgesteld : 30-12-2014 Opgesteld dr : MaylaLimpens Inhud...

Nadere informatie

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen Vrbehuden en risicvlle handelingen binnen het primair nderwijs Prtcl Medisch Handelen J.C. v.d. Wal September 2013 INHOUD Inleiding... 3 1 De leerling wrdt ziek p schl... 4 2 Het verstrekken van medicatie

Nadere informatie

Bijlage 1. Gedragscode vrijwilligers en leden B.S.V. Amsterdam - Zuid

Bijlage 1. Gedragscode vrijwilligers en leden B.S.V. Amsterdam - Zuid Bijlage 1 Gedragscde vrijwilligers en leden B.S.V. Amsterdam - Zuid Als B.S.V. vinden wij het belangrijk m afspraken te maken ver de manier waarp we met elkaar mgaan. Daarm hebben we een aantal mgangsregels

Nadere informatie

Spaar energie! Zoals het klokje thuis tikt... Energie bij de vleet. Jeroen Defauw. Herken je dit? Je komt thuis van. school met de auto.

Spaar energie! Zoals het klokje thuis tikt... Energie bij de vleet. Jeroen Defauw. Herken je dit? Je komt thuis van. school met de auto. Jeren Defauw Zals het klkje thuis tikt... Herken je dit? Je kmt thuis van schl met de aut. Je papa drukt p een knpje aan de muur. De garageprt gaat pen. Je springt uit de aut en det het licht aan in de

Nadere informatie

Protocol tussenschoolse opvang (TSO)

Protocol tussenschoolse opvang (TSO) KBS De Kwinkslag Verguwaan 5 7776 BA Slagharen 0523-684768 inf@kbsdekwinkslag.nl september 2015 Prtcl tussenschlse pvang (TSO) Inleiding Schlen zijn verplicht m de leerlingen tussenschlse pvang te bieden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities Algemene Vrwaarden Dit zijn de Algemene Vrwaarden van Fiets Clinics Nederland, gevestigd: Waalbandijk 20, 6541AJ Nijmegen. Op alle prducten van Fiets Clinics Nederland zijn deze Algemene Vrwaarden van

Nadere informatie

Let op!! Niet zwemmen i.v.m. blauwalg. Leerdoelen: Kerndoelen Curriculum watereducatie SLO: NME leergebied: Werkvormen: Vakgebied: Niveau: Tijdsduur:

Let op!! Niet zwemmen i.v.m. blauwalg. Leerdoelen: Kerndoelen Curriculum watereducatie SLO: NME leergebied: Werkvormen: Vakgebied: Niveau: Tijdsduur: Let p!! Niet zwemmen i.v.m. blauwalg Vakgebied: Niveau: Tijdsduur: Bilgie, Aardrijkskunde klas 3 hav/vw ± 140 minuten Niet zwemmen i.v.m. blauwalg, we zien deze brden steeds vaker. Maar wat is blauwalg

Nadere informatie

Zo doen wij het op de Koningin Julianaschool

Zo doen wij het op de Koningin Julianaschool Regels en afspraken Eén van de uitgangspunten van nze schl is dat kinderen met plezier naar schl gaan. Vr een gede sfeer zijn er regels ndig en maken we afspraken met de kinderen en hun uders. Als we samen

Nadere informatie

SPREEKBEURT NANDOE VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT NANDOE VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT NANDOE l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE NANDOE BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Voedingsbeleid Alles Kids

Voedingsbeleid Alles Kids Vedingsbeleid Alles Kids Inhud Algemeen Geznd vedingsaanbd Vaste en rustige eetmmenten Allergieën en individuele afspraken Traktaties en feestje Vedingsaanbd vr kinderen tt 1 jaar Drinken Eten Vedingsaanbd

Nadere informatie

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog!

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog! Data m te nthuden December 2015 04-12 Sinterklaas p schl. Grepen 5 t/m 8 een cntinurster tt 14.00 uur. Neem je eigen lunch mee p 4 december! 13-12 Kerstmarkt vanaf 12.00 tt 18.00 uur, kinderen van De Meeander

Nadere informatie

SPREEKBEURT GOULDAMADINE

SPREEKBEURT GOULDAMADINE l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT GOULDAMADINE VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GOULDAMADINE

Nadere informatie

Bestemd voor Alle medewerkers, cliënten, kinderen, andere personen die zich op locaties van Stichting D.W.R.P. bevinden.

Bestemd voor Alle medewerkers, cliënten, kinderen, andere personen die zich op locaties van Stichting D.W.R.P. bevinden. MIC-melding Del van de prcedure Het dr een cmmissie analyseren en berdelen van futen en (bijna) ngelukken in de rganisatie m hiervan te leren, z ndig actie te ndernemen en z herhaling f erger te vrkmen

Nadere informatie

SPREEKBEURT TIJGERPYTHON

SPREEKBEURT TIJGERPYTHON SPREEKBEURT TIJGERPYTHON l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE TIJGERPYTHON

Nadere informatie

Algemene afspraken Gemeente Zwolle/ sportvereniging gemeentelijke buitensportaccommodaties

Algemene afspraken Gemeente Zwolle/ sportvereniging gemeentelijke buitensportaccommodaties vr elkaar Algemene afspraken Gemeente Zwlle/ sprtvereniging gemeentelijke buitensprtaccmmdaties Algemene afspraken In dit dcument wrden alle afspraken tussen de gemeente Zwlle en de sprtverenigingen beschreven.

Nadere informatie

Veiligheidsbeleid Pinkeltjesland Inhoudsopgave

Veiligheidsbeleid Pinkeltjesland Inhoudsopgave Veiligheidsbeleid Pinkeltjesland 2017 Inhudspgave Inleiding 3 Preventie 3 Ontruimingsefening 3 Medewerkers 3 Achterwacht 3 Richtlijnen vr medewerkers 3 Veiligheid algemeen 3 Brandveiligheid 3 Veiligheid

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Datum: februari 2014. Soort ongeval kans dat dit ongeval kans op ernstig. uitgesloten

Buitenschoolse opvang Datum: februari 2014. Soort ongeval kans dat dit ongeval kans op ernstig. uitgesloten Inventarisatielijsten Entree 1 Soort ongeval kans dat dit ongeval kans op ernstig zal gebeuren letsel Kind valt doordat het niet bij de trapleuning kan Er is geen trap aanwezig Soort ongeval kans dat dit

Nadere informatie

Wiegendood 02. Preventie wiegendood 02. De werking van de cardiorespiratoire monitor 03

Wiegendood 02. Preventie wiegendood 02. De werking van de cardiorespiratoire monitor 03 inhud Wiegendd 02 Preventie wiegendd 02 De werking van de cardirespiratire mnitr 03 1. het aanbrengen van de sensren 03 2. de strmvrziening 04 3. aan- en uitschakelen van de mnitr 04 4. de symblen p het

Nadere informatie

Instructie voor het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels. (breedte = 1200 mm, max. lengte = 4 m)

Instructie voor het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels. (breedte = 1200 mm, max. lengte = 4 m) Instructie vr het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels. (breedte = 1200 mm, max. lengte = 4 m) 1. Algemene veiligheidsvrschriften Er mgen enkel klemmen van FINGO gebruikt wrden, vr het leggen

Nadere informatie

SPREEKBEURT KERKUIL VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT KERKUIL VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KERKUIL l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KERKUIL BIJ ELKAAR

Nadere informatie

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club!

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club! KSK OOSTHOVEN SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS Onze jeugd, de tekmst van nze club! KSK Osthven Sprtief Charter vr Ouders en Spelers Inhudstabel Inleiding... 3 Spelers... 3 Ouders... 4 KSKOsthven

Nadere informatie

(f)mri Onderzoek informatie

(f)mri Onderzoek informatie (f)mri Onderzek infrmatie 1 INLEIDING U wilt binnenkrt participeren in een (f)mri nderzek. De betreffende nderzeker heeft u er wellicht al iets ver verteld. Deze flder infrmeert u ver wat dit nderzek precies

Nadere informatie

Protocol medicijnverstrekking en medisch handelen

Protocol medicijnverstrekking en medisch handelen Prtcl medicijnverstrekking en medisch handelen Pagina 1 Inhudspgave Inleiding De leerling wrdt ziek p schl Het tedienen van medicijnen p verzek Vrbehuden en risicvlle handelingen Wet en regelgeving Aansprakelijkheid

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KWARTEL VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KWARTEL VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN SPREEKBEURT KWARTEL l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KWARTEL BIJ ELKAAR

Nadere informatie

SPREEKBEURT LANGSTAARTHAGEDIS

SPREEKBEURT LANGSTAARTHAGEDIS SPREEKBEURT LANGSTAARTHAGEDIS l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE LANGSTAARTHAGEDIS

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN G4. Inleiding

PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN G4. Inleiding PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN G4 Inleiding Kinderpvang is een kwestie van vertruwen. Vraaguders vertruwen de gastuders hun kinderen te. Zij meten de zekerheid hebben dat hun kind k in hun afwezigheid een veilige

Nadere informatie

VIOD E-F pupillen Voetbalkamp 2 en 3 juli 2016 Kampboekje

VIOD E-F pupillen Voetbalkamp 2 en 3 juli 2016 Kampboekje VIOD E-F pupillen Vetbalkamp 2 en 3 juli 2016 Kampbekje Waar is het vetbalkamp? - Op het terrein van het t Prathuus wrden tenten gebuwd, waar we slapen. - De rest van de activiteiten vinden plaats p het

Nadere informatie

Elektrische warmhoudplaat

Elektrische warmhoudplaat Elektrische warmhudplaat 114.360 114.361 114.362 V1/1209 NL/B 1. Algemeen 74 1.1 Infrmatie ver de gebruiksaanwijzing 74 1.2 Symblverklaring 74 1.3 Aansprakelijkheid en vrijwaring 75 1.4 Auteursrecht 75

Nadere informatie

Bureau-ergonomie. Werkhouding: een ergonomische werkomgeving

Bureau-ergonomie. Werkhouding: een ergonomische werkomgeving Bart Van Keymlen & Sfie Lagrin Bureau-ergnmie Werkhuding: een ergnmische werkmgeving Langdurig zitten is een belangrijke rzaak van rugklachten. We ntwaken, we zitten aan de ntbijttafel, p de trein f in

Nadere informatie

Gastoudercommissie vergadering 28 oktober 2015

Gastoudercommissie vergadering 28 oktober 2015 Gastudercmmissie vergadering 28 ktber 2015 1. Krista heet iedereen welkm 2. De ntulen van de vrige vergadering wrden ged gekeurd. 3. Ingekmen stuk: schrijven ver de nieuwe pleiding Dienstverlening niveau

Nadere informatie

SPREEKBEURT KAT ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT KAT ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KAT l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KAT BIJ ELKAAR GEZOCHT.

Nadere informatie

Individuele gezondheidszorg

Individuele gezondheidszorg 3 Pedaggisch beleid 1g individuele gezndheidszrg 1 van 5 Individuele gezndheidszrg wet BIG: bijzndere handelingen individuele gezndheidszrg Binnen ns kinderdagverblijf hebben we het beleid dat kinderen

Nadere informatie