1 JEUGDOPLEIDING JONG MALE VV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 JEUGDOPLEIDING JONG MALE VV"

Transcriptie

1 JEUGDBELEID 1 JEUGDOPLEIDING JONG MALE VV Jeugdpleiding is naast één van de meilijkste pgaven, k één der miste pgaven. Het geluk en plezier dat de spelertjes tijdens wedstrijden f trainingen uitstralen is tch het miste wat bestaat. Dat zal k wel één van de redenen zijn waarm er ng gemtiveerde jeugdtrainers rndlpen. Jeugdtrainers die tt p heden ng altijd nderschat wrden en niet altijd kunnen rekenen p dezelfde respns en waardering die trainers van een eerste elftal ntvangen. Tch meten er jeugdtrainers zijn die nze jeugdige talenten leren vetballen, vetballen in al zijn aspecten, met vallen en pstaan. Jng Male VV prbeert een pleiding te geven die alles bevat wat erte bijdraagt dat spelers kunnen drstrmen naar het 1 ste elftal. De schl en de studie blijven echter ng altijd de bijznderste factr in een pleiding. Niemand kan inderdaad de garantie bieden dat men van het vetbal zijn brd zal kunnen verdienen. Enkel de allerbeste zullen in deze cmbinatie slagen. Vr wie echter het hgste niet haalt, is nze pleiding een ideale leerschl m verder p een z hg mgelijk niveau te presteren. De verwezenlijking van nze missie is nze grtste pririteit. Daarbij met iedereen zichzelf wegcijferen en enkel de gedachte De speler staat centraal kan daarte bijdragen.

2 2 MISSIE Wat wrdt er verlangd van nze jeugdwerking? Wat wil JONG MALE VV met zijn jeugdwerking? Jng Male VV leidt jeugdige vetballers p in functie van drstrming naar het 1 ste elftal. Een sciale rl spelen, zdat alle jeugdspelers de kans krijgen p HUN niveau de vetbalsprt te beefenen. Dr vrtdurende evaluatie van nze jeugdwerking prberen we minstens evenged te den en z de aansluiting te verwezenlijken met de jeugdpleidingen uit de buurt, die in een hgere reeks actief zijn. In een kindvriendelijke en uitdagende mgeving jeugdspelers pleiden p zwel menselijk en sprttechnisch vlak. De uitbuw van het prgramma is gebaseerd p de visie van de KBVB, die steunt p de nieuwste trends die zich vrden in het mderne vetbal. De nadruk ligt p een plyvalente pleiding waarbij de basistechnieken tt in de details aangeleerd en verbeterd wrden znder de cntext van het spel uit het g te verliezen. Op tactisch vlak pleiten wij vr een creatieve aanpak waarbij het leren inzien van spelsituaties essentieel is. We werken met een vast tactisch systeem waarbij rganisatie en het leren zeken naar de juiste plssing in teamverband aan te leren vaardigheden zijn. Het jeugdprgramma is ingedeeld in verschillende niveaus. Een verdere uitsplitsing naar een maandprgramma en een weekprgramma biedt garanties vr het cntinu pvlgen van nze delstellingen. De glbale jeugdwerking is gebaseerd p twee grte pijlers: SPORTIEF GEDEELTE OPVOEDKUNDIG GEDEELTE

3 3 PRAKTISCHE UITWERKING SPORTIEF GEDEELTE Op sprtief vlak wrdt er naar gestreefd m zveel mgelijk spelers te vrmen die p termijn kunnen drstrmen naar het eerste elftal. Het sprtief gedeelte wrdt nderverdeeld in 4 hfdstukken. 1 Techniek - vrmen van technisch ged geschlde spelers - streven naar tweevetigheid - snelheid van uitvering - ntwikkelen van spelinzicht en samenspel 2 Fysiek - verkrijgen van een gede basiscnditie - p peil huden van de lenigheid - ntwikkelen van uithuding - lp- en startsnelheid, lptechniek 3 Tactiek - aanleren van het belang van het duel - aanleren van de specifieke taken per psitie in het elftal 4 Mentaal - inzet - drzettingsvermgen - winnaarmentaliteit - durf - gelf in eigen mgelijkheden Deze 4 nderdelen zullen bij alle jeugdplegen aan bd kmen. De specifieke fysische en tactische training zal uiteraard slechts bij de udere spelers gebeuren. Het wedstrijdresultaat staat nit centraal, maar we zrgen wel dat vanaf het prille begin een winnaarmentaliteit gekweekt wrdt. M.a.w. we zrgen vr een sfeer waarin de spelers uitgedaagd wrden m steeds hun prestaties te verbeteren en leren m te gaan met winnen f verliezen! Het is verder zéér belangrijk dat vetbal spelen k FUN blijft!

4 Vandaar dat we steeds truw blijven aan de vlgende principes: Spelsysteem: er wrdt gespeeld met 4 verdedigers p één lijn in zne, tt en met de knapen. Slechts héél uitznderlijk kan van deze regel afgeweken wrden. Vanaf de schlieren geldt hiermtrent een grtere vrijheid en wrdt bepaald dr de Sprtieve Cel in samenspraak met de TVJO, in functie van het 1 ste elftal. Iedereen speelt d.w.z. we werken met een beurtrlsysteem (*); alle spelers die de zaterdag p het wedstrijdblad staan, spelen k effectief, behalve bij kwetsuur f nheus gedrag (*); de vervangingen gebeuren met het systeem van de drlpende vervangingen, De trainer geniet de ttale vrijheid mtrent de plaats in het elftal welke de spelertjes bekleden, dit al naargelang zijn visie. Z kunnen bijvrbeeld smmige spelers als rechtsvetig p links spelen f mgekeerd m de tweevetigheid k in wedstrijdsituaties te ntwikkelen. (*) BELANGRIJKE OPMERKING: het betreft geen nvrwaardelijk speelrecht, maar wel een verdienste! De trainer kan beslissen m een speler minder f geen speelgelegenheid te geven tijdens een wedstrijd, in functie van een disciplinaire maatregel! Zie k verder.

5 4 PRAKTISCHE UITWERKING OPVOEDKUNDIG GEDEELTE Wij beschuwen het tevens als een taak m deze jnge mensen k een stuk pveding mee te geven. Vandaar dat er een gedragscde werd pgesteld, die daarbij de gede werking in de club verzekert. Het is meest gericht naar de spelers te, maar is tepasselijk vr trainers, afgevaardigden en uders (f andere familieleden). Het is vanzelfsprekend dat iedereen deze cde strikt pvlgt. 1. Afspraken - Stiptheid Aangezien het vetbalspel een plegsprt is, verwachten wij van nze spelers dat zij zich tt het uiterste inspannen m aanwezig te zijn p de training en wedstrijd. Iedere speler ntvangt een vetbalkalender waarp alle speeldata zijn vermeld vr het ganse seizen. Mgen wij de spelers en uders vragen m in de mate van het mgelijke hiermee rekening te huden zdat de spelers tijdig en maximaal aanwezig zijn. Iedere speler zrgt er vr stipt p tijd p alle afspraken vr trainingen en wedstrijden aanwezig te zijn. Elke speler is 15 vr aanvang van de training aanwezig in de kleedkamer. Regelmatige ngewettigde laatkmers p, f wegblijvers van de training kunnen als sanctie niet in het basiselftal pgenmen wrden f helemaal niet pgerepen wrden vr een wedstrijd. Indien je niet f niet p tijd kunt aanwezig zijn vr een training f wedstrijd, dan verwittig je altijd zelf je trainer. 2. Cachen De trainer is baas ver de pleg. De trainer duidt de spelers aan vr de wedstrijd en geeft hun de ndige richtlijnen. Je luistert dus enkel naar de richtlijnen die dr je trainer wrden gegeven. Indien de trainer dit telaat mag k de afgevaardigde sms richtlijnen geven. Dat spelers mekaar cachen mag (met) uiteraard k. Richtlijnen geven en cachen den we p een rustige manier in een beschaafde en verstaanbare taal znder te repen en te tieren. De uders geven nit richtlijnen. Dit brengt enkel de spelers (k hun eigen kind) in verwarring. Van de uders wrdt wel verwacht dat ze hun kind en de pleg psitief aanmedigen. Psitief blijven is de bdschap. Ouders meten k durven kritisch zijn ten pzichte van hun eigen kind.

6 3. Duche Na elke training en wedstrijd is het nemen van een duche verplicht vr iedereen. Er wrden hier geen uitznderingen p tegestaan. Het is immers niet netjes m met je bezwete f vuile vetbalkleren naar huis te gaan. Het is k niet hygiënisch m niet te duchen na een training f wedstrijd. Badslippers wrden aangeraden. 4. Gedrag We verwachten van iedereen een crrect gedrag tegenver medespelers, trainers, begeleiders, tegenstanders, scheidsrechters en publiek. Bij het betreden en het verlaten van het trainingscmplex gret je de trainers en de medewerkers van de club met een handdruk. Vergeet de uders niet. Vetbal is een plegsprt waarbij we allemaal p elkaar aangewezen zijn. Allen maken we wel eens een futje. Missen is menselijk en dus meten we daar begrip vr hebben. - scheidsrechter: de beslissingen van de scheidsrechter wrden altijd gerespecteerd. - medespelers: kritiek p medespelers is ten strengste verbden. Enkel zelfkritiek kan tt betere resultaten leiden. Praten p het veld mag wel (mekaar cachen f aanmedigen). 5. Kledij Iedereen zrgt er vr steeds nette en prpere kledij te dragen. Breng p elk kledingstuk je naam aan! Zrg er vr m vr de wedstrijden altijd twee T-shirts bij te hebben. Draag geen kettingen, uurwerken, rringetjes f andere vrwerpen die vr jezelf f een ander kunnen gevaarlijk zijn.. Beenbeschermers: het dragen van beenbeschermers is verplicht. Zwel p training als p wedstrijd. Vetbalschenen: verzrg je vetbalschenen heel ged. Prbeer dit zelf te den i.p.v. dit karweitje dr te schuiven naar ma f pa. Het is aangeraden m telkens zwel vetbalschenen als zaalsprtschenen bij te hebben. Trainingspak: wanneer het wat kuder wrdt is het dragen van een lange trainingsbrek verplicht. De trainer zal je dit tijdig mededelen.

7 Het trainingspak van Jng Male VV draag je in de mate van het mgelijke m naar elke wedstrijd van je pleg te kmen. Dit trainingspak draag je dus niet p training. Bij kud weer is het aangeraden een cach- f regenvest (liefst die van de club) te dragen. 6. Kleedkamer De kleedkamer is geen speelplaats f ntmetingsruimte. Alchl wrdt er niet tegelaten, daarvr hebben we de kantine. Met uitzndering bij de allerkleinsten, zijn de kleedkamers enkel tegankelijk vr spelers, trainers en begeleiders. Vr alle andere persnen is hier de tegang verbden. Gedraag je in de kleedkamer, k al zijn de trainers f de begeleiders niet in de kleedkamer aanwezig. Vr de training je rustig aankleden en wacht je tt de trainer je kmt halen m naar het veld te gaan. Help k zrgen vr netheid van de kleedkamer en gi je blikjes, papiertjes, flesjes, altijd in de vuilnisbak. Iedereen heeft k respect vr het gerief van de andere medegebruikers in de kleedkamer. Diefstal heeft een zeer ernstige sanctie tt gevlg. Iedereen verlaat ten laatste 20 na de training f wedstrijd de kleedkamer. We blijven niet rndhangen p het veld f in het bs en gaan direct naar huis. De trainer en/f de afgevaardigde hudt een laatste inspectie in de kleedkamer, p en rnd het veld. 7. Prblemen Is er een f ander prbleem dan bespreek je dit eerst met je trainer. Zij / hij zal prberen m vr je prbleem een plssing te vinden. Indien ndig kunnen de trainer f jijzelf, met medeweten van de trainer, je prbleem vrleggen aan de TVJO (TECHNISCH VERANT- WOORDELIJKE JEUGDOPLEIDING). Eventueel kan daarna k het jeugdbestuur wrden geraadpleegd. 8. Samen uit, samen thuis Bij uitwedstrijden wrdt de verplaatsing met wagens van de trainer, begeleiders, uders f supprters gedaan. Respecteer deze mensen en hun aut s. Ok hier geldt de ndzaak van crrect gedrag.

8 De bestuurders van deze wagens dragen p dat mment de verantwrdelijkheid ver de kinderen. Extra vrzichtigheid is dus gebden en het gebruik van alchl vr de heen en de terugreis is uitgeslten. 9. Veding Neem vr een training f wedstrijd geen vlledige maaltijd meer. Een lichte maaltijd (bterham, een stuk fruit) is ruim vldende. Hu je aan een geznd vedingspatrn! Het gebruik van alchlische dranken, spierversterkende middelen dping medicijnen die p de verbden lijst staan en drugs (k sft) binnen de club is integraal verbden. Daarbuiten wrdt het ten stelligste afgeraden! Bij vaststelling van gebruik vlgen sancties. Op de training tekmen nder invled krijgt als eerste sanctie wegsturen van de training. Beperk het gebruik van suikerrijke frisdranken (cla, ) 10. Medische prblemen Verberg geen medische prblemen (ziektes, blessures, )! Je schaadt het clubbelang, maar erger ng: p termijn je eigen gezndheid. Bij kwetsuren neem je cntact p met de dkter f kinesist van de club. Hun advies wrdt pgevlgd. 11. Mini Zaalvetbal De vereniging raadt af m k frequent deel te nemen aan mini f zaalvetbal. Vr de jeugdspelers wrdt dit echter niet verbden, maar best breng je er wel juw trainer van p de hgte. 12. GSM GSM, ipd, mp3 - testellen wrden nmiddellijk bij het betreden van de kleedkamers uitgeschakeld (zwel vr als na de training). Laat sundblasters en dergelijke testellen achterwege, deze hren niet thuis p training en p de wedstrijd. 13. Studies Verwaarls in ieder geval je studies niet. Eerst studie, dan vetbal, maar beiden kunnen gecmbineerd wrden, dit vraagt echter m een juiste planning!!!

9 14. Schlteam Is tegelaten, maar vraag steeds testemming vr het spelen van wedstrijden met het schlteam via juw trainer f TVJO (TECHNISCH VERANTWOORDELIJKE JEUGDOPLEI- DING). 15. Activiteiten Je neemt zveel mgelijk deel aan extra sprtieve activiteiten die dr de club gerganiseerd wrden. Dit uit respect vr de intensieve en belangelze inzet van alle vrijwilligers m het bestaan van de vetbalvereniging mgelijk te maken. 16. Sancties Overtredingen t..v. de gedragscde zullen gesanctineerd wrden dr de trainer in samenspraak met de TVJO (TECHNISCH VERANTWOORDELIJKE JEUGDOPLEIDING) en indien ndig met het jeugdbestuur. Mgelijke sancties: minder f geen speelgelegenheid tijdens de wedstrijd(en) extra niet sprtieve taken extra sprtieve inspanningen verwijdering uit de trainingsgrep verwijdering uit de basiself Verwijdering uit de selectie (schrsing wedstrijden). De aard van de sanctie, bij zware vertredingen tegen de gedragscde, wrdt mwille van de unifrmiteit bepaald dr de trainer, in samenspraak met de TVJO (TECHNISCH VERANTWOORDELIJKE JEUGDOPLEIDING) het jeugdbestuur en de sprtieve cel. 17. Bewaking & naleving De jeugdwerking met zijn MISSIE en VISIE wrdt bewaakt dr de TVJO (TECHNISCH VERANTWOORDELIJKE JEUGDOPLEIDING) en het jeugdbestuur. Zij zrgen vr de naleving van de missie en visie. Dit brengt met zich mee dat alle sprtieve zaken f prblemen f vragen die spelers f uders f vgd ver de jeugdwerking hebben, meten gesteld wrden aan deze betrkkenen.

10 Tracht te vermijden dat de vragen f prblemen via een tussenpersn bij de verantwrdelijken kmen, zdat zij alles in primeur vernemen en niet als bijgewerkte versie. Dit geldt k vr de trainers en afgevaardigden. Trainers, bestuursleden, afgevaardigden en alle medewerkers van de vereniging hebben een vrbeeldfunctie. We meten met z n allen erp tezien dat de regels en de vigerende wetgeving wrdt nageleefd, zals het verbd tt rken binnen de gebuwen van de vetbalvereniging. Het jeugdbestuur.

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club!

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club! KSK OOSTHOVEN SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS Onze jeugd, de tekmst van nze club! KSK Osthven Sprtief Charter vr Ouders en Spelers Inhudstabel Inleiding... 3 Spelers... 3 Ouders... 4 KSKOsthven

Nadere informatie

Voetbalvereniging Leveroy

Voetbalvereniging Leveroy Vetbalvereniging Levery Huishudelijk Reglement Bijlage 5 - Gedragsregels Gedragsregels. 1. Inleiding. De vetbalvereniging Levery wil er aan bijdragen dat nze leden met plezier kunnen vetballen en zich

Nadere informatie

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club!

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club! KSK OOSTHOVEN SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS Onze jeugd, de tekmst van nze club! KSK Osthven Sprtief Charter vr Ouders en Spelers Inhudstabel Inleiding... 3 Spelers... 3 Ouders... 5 KSKOsthven

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT Reet SK

INTERN REGLEMENT Reet SK INTERN REGLEMENT Reet SK AFSPRAKEN en VERWACHTINGEN binnen REET SK vr de SPELER is vrzien : een vlwaardige pleiding als vetballer p maat met hetndige respect van pleiders, teambegeleiders, medewerkers,

Nadere informatie

Medisch actieplan KSK GELUWE

Medisch actieplan KSK GELUWE Medisch actieplan KSK GELUWE Handleiding medische begeleiding van jnge vetballers in de preventie- en verzrgingsfase 1. Vrwrd Als je graag vetbalt is het altijd zuur m geblesseerd aan de kant te staan.

Nadere informatie

Interne Clubreglement BBC Wytewa vzw

Interne Clubreglement BBC Wytewa vzw Datum 01.04.2015 Interne Clubreglement BBC Wytewa vzw ARTIKEL 1 Dit reglement is van tepassing p alle leden van de Basketbalclub Wytewa vzw en de leden van de VZW. Wie als lid verbnden is, f tetreedt,

Nadere informatie

PEST PROTOCOL. Prins Willem-Alexanderschool

PEST PROTOCOL. Prins Willem-Alexanderschool PEST PROTOCOL Prins Willem-Alexanderschl Wat is een pestprtcl? Een pestprtcl is een aantal vereenkmsten ver het tegengaan van pesten. Een afspraak tussen de schl, de kinderen en de uders. Waarm een pestprtcl?

Nadere informatie

KSK OOSTHOVEN ALGEMEEN BELEID

KSK OOSTHOVEN ALGEMEEN BELEID KSK OOSTHOVEN ALGEMEEN BELEID KSK Osthven Algemeen Beleid Inhudstabel Algemeen... 3 Engagement van de club en de spelers... 3 Huding... 3 Stiptheid... 3 Gebruik van de kleedkamers... 4 Kleding en materiaal...

Nadere informatie

OSSMI Sportcel sportbeleidsplan vanaf seizoen 2014-2015

OSSMI Sportcel sportbeleidsplan vanaf seizoen 2014-2015 OSSMI Sprtcel sprtbeleidsplan vanaf seizen 2014-2015 OSSMI accepteert de Panathln-verklaring ver de rechten van het kind in de sprt. Alle kinderen hebben het recht m: Sprt te beefenen Zich te vermaken

Nadere informatie

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs Cursussen CJG (samenwerking tussen De Meerpaal en het nderwijs in Drnten) Vrtgezet Onderwijs 1 Faalangst (vrtgezet nderwijs) Faalangsttraining is vr jngeren die gespannen zijn en (te) veel nadenken ver

Nadere informatie

1. STIPTHEID 2. DISCIPLINE

1. STIPTHEID 2. DISCIPLINE Het Huishudelijk Reglement is de leidraad vr iedereen die betrkken is bij KVV LUMMEN: spelers, staf en uders. Strikte naleving met er brg vr staan dat nze fundamentele waarden van respect, fair-play en

Nadere informatie

JEUGDCHARTER KFCI IZEGEM

JEUGDCHARTER KFCI IZEGEM Aan alle jeugdleden, alle trainers, alle uders alle supprters JEUGDCHARTER KFCI IZEGEM KFC Izegem is in de regi al jaren vaste waarde, die veel belang hecht aan het jeugdvetbal. Het vrtdurend stijgende

Nadere informatie

Voorkomen is beter dan genezen!

Voorkomen is beter dan genezen! Seizen 2013-2014 Handleiding medische verzrging jeugdvetballers in de preventie -en de verzrgingsfase Vrkmen is beter dan genezen! Seizen 2013-2014 INHOUDSOPGAVE 1. KVV LUMMEN vluit tegen vetbalblessures!

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

Informatiebrochure competitiezwemmers januari 2014

Informatiebrochure competitiezwemmers januari 2014 Infrmatiebrchure cmpetitiezwemmers januari 2014 TRAININGEN Maandag: - 18u tt 19u drgtraining - 19u tt 20u zwemtraining Wensdag: - 17u30 tt 18u30 drgtraining - 18u40 tt 19u30 zwemtraining Vrijdag: - 19u50

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

Versie februari 2010

Versie februari 2010 Samen naar de Tp! Beleidsplan Excelsir Maassluis Versie 4.0 22 februari 2010 Inhud Ontwikkelingen Onderzek Sterkte/ Zwakte analyse Cnclusies/Issues Missie Strategie Belangrijkste principes Delstellingen

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

REGLEMENT AFDELING TENNIS

REGLEMENT AFDELING TENNIS REGLEMENT AFDELING TENNIS HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE REGELS 1. Zijn aangeslten bij de tennis afdeling, ieder R.L.T.C. lid, die zijn lidgeld betaald heeft vr het beefenen van tennis vr het lpende seizen. 2.

Nadere informatie

Bijlage 1. Gedragscode vrijwilligers en leden B.S.V. Amsterdam - Zuid

Bijlage 1. Gedragscode vrijwilligers en leden B.S.V. Amsterdam - Zuid Bijlage 1 Gedragscde vrijwilligers en leden B.S.V. Amsterdam - Zuid Als B.S.V. vinden wij het belangrijk m afspraken te maken ver de manier waarp we met elkaar mgaan. Daarm hebben we een aantal mgangsregels

Nadere informatie

VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen

VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen Mtivatie vs Demtivatie Opleiding Mtivatie Demtivatie VC Grt Dilbeek Denkcel pleidingen Definitie Mvere = bewegen Mtiveren = iemand tt iets bewegen Jezelf tt iets bewegen Onze beheften, nden, wat wij willen

Nadere informatie

E-pupillen. Leeftijdskenmerken

E-pupillen. Leeftijdskenmerken E-pupillen Leeftijdskenmerken De kinderen hebben een grte speldrang. Ze den dingen vanwege het plezier van-hetden. De kinderen meten de kans krijgen allerlei vaardigheden en plssingen in spelsituaties

Nadere informatie

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa)

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa) PEDAGOGISCHE VISIE A. Algemeen De pedaggische visie vertelt he de schl met leerlingen, persneel en uders van leerlingen wil mgaan en wat de schl verwacht ten aanzien van de relatie tussen leerlingen en

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

Enkel spelers die hun lidgeld betaald hebben kunnen hun kledingpakket (zie bijgevoegde fiche) gaan passen bij de Primo-winkel.

Enkel spelers die hun lidgeld betaald hebben kunnen hun kledingpakket (zie bijgevoegde fiche) gaan passen bij de Primo-winkel. K.F.C. DUFFEL vzw STAMNUMMER 284 GESTICHT IN 1922 AANGESLOTEN BIJ DE KONINKLIJKE BELGISCHE VOETBALBOND Vrzitter : Denis Ravescht 0495/48.91.06 G.C. : Geert Blmmaerts 0497/44.98.93 Chalet Sprtcentrum :

Nadere informatie

Pestprotocol basisschool Pieter Wijten

Pestprotocol basisschool Pieter Wijten Pestprtcl basisschl Pieter Wijten Basisschl Pieter Wijten werkt aan een veilig schlklimaat waarin kinderen respectvl met elkaar mgaan. Ze hanteert drie principes: Ik zrg ged vr mezelf Ik zrg ged vr de

Nadere informatie

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 Inhud Respns... 1 Samenvatting van de resultaten... 1 Vragen ver de pleiding... 2 Vragen ver de stagiair... 3 Wat ziet u als sterke punten van de pleiding CMD?... 4 Wat

Nadere informatie

Zo doen wij het op de Koningin Julianaschool

Zo doen wij het op de Koningin Julianaschool Regels en afspraken Eén van de uitgangspunten van nze schl is dat kinderen met plezier naar schl gaan. Vr een gede sfeer zijn er regels ndig en maken we afspraken met de kinderen en hun uders. Als we samen

Nadere informatie

PROTOCOL bij OVERLIJDEN

PROTOCOL bij OVERLIJDEN PROTOCOL bij OVERLIJDEN Vetbalvereniging Lenermark Lnapark 5 7371 EH Lenen Gld Tel.: 055-5051656 Versie: 27 augustus 2015 1 / 9 1. Inleiding Het prtcl 'Bij verlijden' treedt na vaststelling van het bestuur

Nadere informatie

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken :

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken : Versie: ktber 2016 Huiswerk Op nze schl wrdt in diverse grepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de schl meegegeven wrdt en waarvan verwacht wrdt dat het dr de kinderen thuis

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF 2016 2017 Datum 10 Okt 2016 Beste speler, uders, Graag hadden wij jullie willen infrmeren via nderstaande nieuwsbrief. Op geregelde tijdstippen gaan wij U trachtten te infrmeren ver de werking

Nadere informatie

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten Beschermd Wnen met een pgb nder verantwrdelijkheid van gemeenten Een factsheet vr cliënten, cliëntvertegenwrdigers en familievertegenwrdigers 1 februari 2016 Sinds 1 januari 2015 valt Beschermd Wnen (vrheen

Nadere informatie

Contract gedragsverandering

Contract gedragsverandering Cntract gedragsverandering Stappenplan m je delen te bereiken Tips m je delen te bereiken Cntract vr gedragsverandering (vrbeeld) Del/gedrag Om deel te nemen aan de Dam tt Dam lp met mijn vriendengrep

Nadere informatie

Huisregelement opvang Kiddyzz

Huisregelement opvang Kiddyzz Huisregelement pvang Kiddyzz Deze huisregels gelden in cmbinatie met de vereenkmst van pdracht tussen uders/verzrgers en gastuder, welke dr beide partijen ndertekend zijn. Alle vraaguders dienen van deze

Nadere informatie

STICHTING DE ZEVENSPRONG

STICHTING DE ZEVENSPRONG Gedragscde Zevensprng-ALG-004 STICHTING DE ZEVENSPRONG 27 mei 2015 Opgesteld dr: Frans Snaar Gedragscde Zevensprng-ALG-004 Wijzigingen verzicht Versie Datum Omschrijving Auteur 0.1 29-09-2014 Initiële

Nadere informatie

Protocol: Pestprotocol

Protocol: Pestprotocol Prtcl: Pestprtcl Inleiding Pesten kmt p iedere schl in mindere f meerdere mate vr. Het is een prbleem dat vr de betrkkenen verstrekkende gevlgen kan hebben in de lp van hun levens. Uit nderzek blijkt dat

Nadere informatie

Herk Sport Hasselt VZW

Herk Sport Hasselt VZW Herk Sprt Hasselt VZW Huishudelijk reglement 2015-2016 Herk Sprt Hasselt VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN GEDRAGSCODE Datum 1 juni 2015 Versie 1.2-1 - Herk Sprt Hasselt VZW Huishudelijk reglement 2015-2016

Nadere informatie

Jeugdvisie WPK/Westlandia Handbal. Visie op de jeugdopleiding van handbalvereniging WPK/Westlandia 2013-2018

Jeugdvisie WPK/Westlandia Handbal. Visie op de jeugdopleiding van handbalvereniging WPK/Westlandia 2013-2018 Jeugdvisie WPK/Westlandia Handbal Visie p de jeugdpleiding van handbalvereniging WPK/Westlandia 2013-2018 1. Inleiding Vr u ligt het jeugdplan van WPK/Westlandia Handbal. Dit plan beschrijft in grte lijnen

Nadere informatie

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: De Horizon Aalst. Adresgegevens: Molendreef 57 9300 Aalst

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: De Horizon Aalst. Adresgegevens: Molendreef 57 9300 Aalst EXPERTISESTEEKKAART 1) Naam van de schl/dienst/vrziening: De Hrizn Aalst Adresgegevens: Mlendreef 57 9300 Aalst 2) Dmein van expertise: Lgpedie, cmmunicatie: begeleiding, behandeling & diagnstiek 3) Beschrijving

Nadere informatie

Beleid voor Alcoholmatiging

Beleid voor Alcoholmatiging Beleid vr Alchlmatiging Hiernder vindt u verschillende tips & tls die kunnen bijdragen aan een Veilig Sprtklimaat p het gebied van alchlmatiging en alchlbewustzijn binnen sprtverenigingen. Overzicht wettelijk

Nadere informatie

PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0)

PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0) PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0) hetergene grepen: kinderen uit diverse sciale milieus, een grte verscheidenheid aan rts. De schl gaat adequaat m met verschillen tussen leerlingen: gezien deze verschillen

Nadere informatie

Pestprotocol Cazemierschool 2012

Pestprotocol Cazemierschool 2012 Pestprtcl Cazemierschl 2012 Vrwrd De Cazemierschl is een Prtestants Christelijke schl, die werkt vanuit de Jenaplanvisie. Dat betekent dat vr nze schl de algemeen menselijke waarden zals gemeenschapszin,

Nadere informatie

LAC. Inspiratie LAC water. Organiseer je LAC-zitting. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting

LAC. Inspiratie LAC water. Organiseer je LAC-zitting. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting Maak afspraken met de watermaatschappijen Organiseer je LAC-zitting Ken de WATER-rechten en plichten van je klant Vermijd afsluitingen Maak een draaibek vr je interne werking LAC Bied nazrg Betrek je cliënt

Nadere informatie

Criteria Plusklassen Samenwerkingsverband WSNS Kop van Noord-Holland

Criteria Plusklassen Samenwerkingsverband WSNS Kop van Noord-Holland Criteria Plusklassen Samenwerkingsverband WSNS Kp van Nrd-Hlland Er is sprake van hgbegaafdheid, blijkens uit: Een ttale intelligentie gelijk f hger dan 130 N.B.: bij een intelligentienderzek wrdt nrmaliter

Nadere informatie

Pedagogische Civil Society

Pedagogische Civil Society Pedaggische Civil Sciety Nieuwkmer in het cntinuüm van pvedndersteuning? 4 juni 2010 Drs. Cécile Winkelman Irene Sies, MSc Welkm Drs. Cécile Winkelman Irene Sies, MSc Werkzaam bij SO&T: kwaliteit in Opveden

Nadere informatie

Voetbalclub Jong Geraardsbergen

Voetbalclub Jong Geraardsbergen Vetbalclub Jng Geraardsbergen Beleidsplan 2011-2016 Inhudspgave 1. Missie & Visie 3 2. Clubrganigram 2011-2012 12 3. Structuur van de rganisatie 13 3.1 Hfdbestuur 13 3.1.1. Samenstelling 13 3.2 Het jeugdbestuur

Nadere informatie

Gedragscode voor de leden van de Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen

Gedragscode voor de leden van de Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen Gedragscde vr de leden van de Berepsvereniging van Nederlandse Stedebuwkundigen en Planlgen Gedragscde vr de leden van de Berepsvereniging van Nederlandse Stedebuwkundigen en Planlgen Inhudspgave Hfdstuk

Nadere informatie

LEIDRAAD INTERPROVINCIALE JEUGDOPLEIDINGSTORNOOIEN versie 23 april 2014

LEIDRAAD INTERPROVINCIALE JEUGDOPLEIDINGSTORNOOIEN versie 23 april 2014 LEIDRAAD INTERPROVINCIALE JEUGDOPLEIDINGSTORNOOIEN versie 23 april 2014 1. ALGEMEEN De interprvinciale jeugdpleidingstrnien zijn trnien waar de diverse selectiegrepen van de vijf Vlaamse prvincies tegen

Nadere informatie

Visietekst BuO Type 3 Onderwijs en begeleiding aan kinderen met ernstige emotionele- en /of gedragsproblemen

Visietekst BuO Type 3 Onderwijs en begeleiding aan kinderen met ernstige emotionele- en /of gedragsproblemen Visietekst BuO Type 3 Onderwijs en begeleiding aan kinderen met ernstige emtinele- en /f gedragsprblemen Schljaar 2009-2010 Welkm jij. Jij, helemaal jezelf. Nieuw vr ns, nbekend, ged zals je bent. Wij

Nadere informatie

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB Alle zrgberderijen van SZZ zijn aangeslten bij de Federatie Landbuw en Zrg (www.zrgberen.nl). De Federatie heeft vr de cliënten van haar leden een nafhankelijke klachtencmmissie ingericht. SZZ vindt het

Nadere informatie

VGSO Nieuwsbrief extra editie over komende gemeenteraadsverkiezingen

VGSO Nieuwsbrief extra editie over komende gemeenteraadsverkiezingen VGSO Nieuwsbrief extra editie ver kmende gemeenteraadsverkiezingen Hierbij ntvangt u een extra nieuwsbrief van de VGSO. Deze nieuwsbrief staat vrijwel geheel in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Specifiek beleidsplan AGD 2014-2018

Specifiek beleidsplan AGD 2014-2018 Vrzitter: Christiaan Jrissen 0497 / 807 771 Secretaris: Mathieu Mtten 089 / 491 827 0496 / 874 547 turnkringbilzen@htmail.cm www.turnkringbilzen.be BE40 0682 1822 4563 Gymfed L546 Specifiek beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 tot en met 2016

Beleidsplan 2014 tot en met 2016 Blessed Generatin Nederland Falkejacht 25 9254 EJ Hurdegaryp Beleidsplan 2014 tt en met 2016 Blessed Generatin Nederland (0511) 47 21 37 - www.blessedgeneratin.nl - inf@blessedgeneratin.nl KvK 01100560

Nadere informatie

Meldcode bij een vermoeden van kindermishandeling voor scheidingsbegeleiders [versie 28-04-2009]

Meldcode bij een vermoeden van kindermishandeling voor scheidingsbegeleiders [versie 28-04-2009] 1 Algemeen Meldcde bij een vermeden van kindermishandeling vr scheidingsbegeleiders [versie 28-04-2009] 1.1 Iedere ScS Scheidingsspecialist, ScS Zandkasteelcach, ScS OKEE-cach, hierna te nemen scheidingsbegeleider,

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Criteria en vragenlijst themacertificaat Relaties en seksualiteit Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Nadere informatie

o Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen

o Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen Pestprtcl 1. Del Dit PESTPROTOCOL heeft als del: Alle kinderen meten zich in hun basisschlperide veilig kunnen velen, zdat zij zich ptimaal kunnen ntwikkelen Dr regels en afspraken zichtbaar te maken kunnen

Nadere informatie

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! In Heideheuvel gaan we uit van de vlgende kernwaarden: Zrg ged vr jezelf Zrg ged vr de ander Zrg ged vr je mgeving

Nadere informatie

Zorg op K.S.T.S. Temse-Velle

Zorg op K.S.T.S. Temse-Velle Zrg p K.S.T.S. Temse-Velle Beste uders, De zrgwerking p nze schl bestaat al heel wat jaren en is vrtdurend in beweging. Enerzijds mdat de wetgeving i.v.m. zrg verandert, anderzijds mdat leerlingzrg zelf

Nadere informatie

STAMNUMMER 284 GESTICHT IN 1922 AANGESLOTEN BIJ DE KONINKLIJKE BELGISCHE VOETBALBOND

STAMNUMMER 284 GESTICHT IN 1922 AANGESLOTEN BIJ DE KONINKLIJKE BELGISCHE VOETBALBOND K.F.C. UFFEL vzw STAMNUMMER 284 GESTICHT IN 1922 AANGESLOTEN BIJ E KONINKLIJKE BELGISCHE VOETBALBON Vrzitter : enis Ravescht 0495/48.91.06 G.C. : Geert Speelman 0497/64.38.63 Chalet Sprtcentrum : 015/31.56.58

Nadere informatie

Het huishoudelijk reglement Hebad vzw

Het huishoudelijk reglement Hebad vzw Het huishudelijk reglement Het huishudelijk reglement is bindend vr alle spelers en hun gendigden. De aansluiting bij betekent autmatisch dat men kennis genmen heeft van het huishudelijk reglement, en

Nadere informatie

Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw. De (UIT)BETALINGEN door de CLUB : KOSTENNOTA

Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw. De (UIT)BETALINGEN door de CLUB : KOSTENNOTA Kninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw De (UIT)BETALINGEN dr de CLUB : KOSTENNOTA RL: 39 Datum uitgave : 20 ktber 2012 Versie: 1 De (UIT)BETALINGEN dr de CLUB : KOSTENNOTA... 1 1 Srten van (uit)betalingen...

Nadere informatie

Mediteren voor Musici

Mediteren voor Musici Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Mediteren vr Musici Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek Cntact: 06 155 77 510 infrmatie@hetsandelhut.nl

Nadere informatie

Start duurzame inzetbaarheid

Start duurzame inzetbaarheid Start duurzame inzetbaarheid Een praktijkcasus Dr: Rlf Weijers, Pauline Miedema Hewel duurzame inzetbaarheid een veelbesprken thema is, blijft het lastig m het cncreet te maken en er handen aan veten aan

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Agressiemanagement. Management Consulting and Research Kapeldreef 60, 3001 Heverlee Tel. 016/29 83 11 Fax 016/29 83 19 Website http://www.mcr-bvba.

Agressiemanagement. Management Consulting and Research Kapeldreef 60, 3001 Heverlee Tel. 016/29 83 11 Fax 016/29 83 19 Website http://www.mcr-bvba. Agressiemanagement Bedrijven, rganisaties en schlen krijgen steeds vaker met agressie te maken. Wanneer je met mensen werkt, bestaat er immers de kans p cnflicten. Z n cnflict kan escaleren in bedreigingen,

Nadere informatie

OVERSTAP 4VMBO- 4HAVO 2016-2017. Bertrand Russell College havo en vwo

OVERSTAP 4VMBO- 4HAVO 2016-2017. Bertrand Russell College havo en vwo OVERSTAP 4VMBO- 4HAVO 2016-2017 Bertrand Russell Cllege hav en vw Overstap vmb naar 4-hav infrmatie 2016-2017 Waarm drstrmen naar 4hav? Stel, je zit in 4 VMBO-t. Je haalt gede resultaten, het ziet ernaar

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hera? De rl van de OR bij de invering van Het Nieuwe Werken De kans is grt dat er in uw rganisatie al wrdt gesprken ver de invering van Het Nieuwe Werken. En z niet, dan

Nadere informatie

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels Rnde Tafel Vlaamse sprtfederaties 2020 p 3 december 2013 Verslagen thematafels Thema 1: Wat is de psitie van de Vlaamse sprtfederaties in het Vlaamse sprtlandschap ann 2020? Mderatr: Bart Vanreusel Verslaggever:

Nadere informatie

Wie zijn we? Kernwaarden in ons handelen zijn:

Wie zijn we? Kernwaarden in ons handelen zijn: Wie zijn we? Zrggrep Kans is een zrginstelling die ptimale zrg, begeleiding en huisvesting biedt aan zwel jngvlwassenen met psychiatrische strnissen en daarmee samenhangende gedragsprblematiek, als aan

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond

Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond KvK te s-gravenhage 40409378 Pstbus 600 Phne +31 (0)79 343 81 49 inf@knas.nl 2700 MD Zetermeer Fax +31 (0)79 343 81 50 www.knas.nl Kninklijke Van: KNAS Opleidingen Maitre AJ van der Weg Onderwerp: Tpcach

Nadere informatie

Spreken Aandacht voor een goede spreekhouding d.m.v. actieve deelname aan klasgesprekken.

Spreken Aandacht voor een goede spreekhouding d.m.v. actieve deelname aan klasgesprekken. Wat is het V-niveau? In het V-niveau f vrderingsniveau wrden kennis en vaardigheden verder ingeefend en uitgebreid. Hiervr steunt men p de verwrven basiskennis vanuit het initiatieniveau f de lagere schl.

Nadere informatie

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 1. Algemeen Na een training of een wedstrijd ben je erg bezweet. Om netjes naar huis te gaan, nemen we eerst een verfrissende

Nadere informatie

De gastouder schept een vertrouwde en familiare opvang omgeving voor het gastkind

De gastouder schept een vertrouwde en familiare opvang omgeving voor het gastkind Gastuderbureau Kindvriendelijk PEDAGOGISCH BELEID Inleiding Kinderpvang is een kwestie van vertruwen. Vraaguders vertruwen de gastuders en het gastuderbureau hun allerliefste bezit te. Zij meten de zekerheid

Nadere informatie

Teamtrainingen en teamdagen

Teamtrainingen en teamdagen Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Teamtrainingen en teamdagen Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek Cntact: 06 155 77

Nadere informatie

Wie verkoopt uw huis?

Wie verkoopt uw huis? Wie verkpt uw huis? Accuntnet Verkp Vertruwens Persn Service Accuntnet V V P Service Wie verkpt uw huis? Als u uw huis wilt verkpen, schakelt u k in Spanje een makelaar in. Echter in Spanje geeft men nrmaal

Nadere informatie

Onze school gebruikt hierbij naast het SPCO veiligheidplan, in ieder geval de volgende hulpmiddelen:

Onze school gebruikt hierbij naast het SPCO veiligheidplan, in ieder geval de volgende hulpmiddelen: Graaf Jan van Mntfrtschl Beleid ter vrkming en/f regulering van pestgedrag 1. 1 Inleiding: Iedere schl heeft een veilig schlklimaat ndig. Op de Graaf Jan van Mntfrtschl zijn wij ns ervan bewust dat veiligheid

Nadere informatie

Verandertrajecten voor individuele medewerkers

Verandertrajecten voor individuele medewerkers Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Verandertrajecten vr individuele medewerkers Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek

Nadere informatie

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben:

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben: Overzicht van vragen myhandicap.belgium.be THAB Opgelet: deze vragenlijst is bedeld als hulpmiddel vr sciaal werkers. Het papieren frmulier geldt niet als aanvraag. Een aanvraag kan enkel elektrnisch drgestuurd

Nadere informatie

Bedrijfshulpverlening BHV Limeshal

Bedrijfshulpverlening BHV Limeshal Bedrijfshulpverlening BHV Limeshal Calamiteitenplan Belangrijke telefnnummers Plitie 112 0900-8844 Brandweer 112 0900-8844 Ambulance 112 0900-8844 Sprtspectrum 0172-474985, 06-51458741 & 06-43726826 (TD)

Nadere informatie

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen Wegwijzer Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen WELKOM! In Heideheuvel gaan we uit van de vlgende kernwaarden: Zrg ged vr jezelf Zrg ged vr de ander Zrg ged vr je mgeving Ga uit van

Nadere informatie

Huisbereiding in de kijker

Huisbereiding in de kijker NIEUWSBRIEF NUMMER 5 JANUARI 2010 P1 In dit nummer 1 Inleiding 2 Huisbereiding in de kijker 2 Stppen met rken 4 Zelftest 5 Vrdelen van stppen met rken Inleiding Beste nieuwslezer, 2009 det zijn uittrede,

Nadere informatie

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: Het Gielsbos. Adresgegevens: Vosselaarseweg 1 2275 Gierle

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: Het Gielsbos. Adresgegevens: Vosselaarseweg 1 2275 Gierle EXPERTISESTEEKKAART 1) Naam van de schl/dienst/vrziening: Het Gielsbs Adresgegevens: Vsselaarseweg 1 2275 Gierle 2) Dmein van expertise: cmmunicatie/diagnstiek+behandeling 3) Beschrijving expertise: Bij

Nadere informatie

Er dienen dus voorwaarden gecreëerd te worden zodat iedere speler zijn top kan bereiken.

Er dienen dus voorwaarden gecreëerd te worden zodat iedere speler zijn top kan bereiken. De jeugdwerking van KSK Rnse is een gestructureerde jeugdwerking waarin KSK Rnse, zwel in cmpetitieverband als p vriendschappelijke basis, vetbal p prvinciaal en gewestelijk niveau aanbiedt met clubs die

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

VOEL OOK DE MAGIE VAN KINDEROPVANG EN NATUUR!

VOEL OOK DE MAGIE VAN KINDEROPVANG EN NATUUR! Ontwikkeling van kinderen, stagnatie van de ntwikkeling en drverwijzen Wij prberen er vr te zrgen dat kinderen zich bij nze pvang plezierig velen en zich kunnen ntwikkelen. Om te kunnen berdelen f dit

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Vrwrd Gewaardeerde lezer, Graag bieden we u hierbij ns jaarverslag 2016 aan zdat u geïnfrmeerd bent ver nze inbreng in het beleid

Nadere informatie

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding 8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding Aangepast d.d. 10 januari 2014. Ziektemelding Persneelsleden dienen zich uiterlijk vr 7.30 uur s mrgens ziek te melden bij de schldirecteur en ingeval van

Nadere informatie

Anti Pestbeleid Uitgangspunt: Ieder kind heeft recht op een veilige omgeving en een plezierige schooltijd. Achtergrond

Anti Pestbeleid Uitgangspunt: Ieder kind heeft recht op een veilige omgeving en een plezierige schooltijd. Achtergrond Anti Pestbeleid Uitgangspunt: Ieder kind heeft recht p een veilige mgeving en een plezierige schltijd Achtergrnd - Wat is pesten? 'Iemand wrdt getreiterd f is het mikpunt van pesterijen als hij f zij herhaaldelijk

Nadere informatie

Rouwprotocol Widdonckschool Weert overlijden van een leerling

Rouwprotocol Widdonckschool Weert overlijden van een leerling Ruwprtcl Widdnckschl Weert Ruwprtcl Widdnckschl Weert verlijden van een leerling In dit prtcl wrdt beschreven he Widdnckschl Weert kan handelen bij het verlijden van een leerling(en) van nze schl. Dit

Nadere informatie

bijlage 1 (voor het steekproefsgewijs verzamelen van borstvoedingscijfers)

bijlage 1 (voor het steekproefsgewijs verzamelen van borstvoedingscijfers) Bijlagen bij het mdel Plan van Aanpak vr de kraamtijd bijlage 1 (vr het steekprefsgewijs verzamelen van brstvedingscijfers) Zrg vr brstveding certificering vraagt bij (re) certificering naar de brstvedingscijfers.

Nadere informatie

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord.

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord. Tips Digiduif 1. U lgt in p digiduif met uw e-mail adres en wachtwrd. 2. U kiest de knp instellingen. Op de vlgende pagina s kunt u allerlei zaken invullen en aanpassen die bij uw accunt hren. Tevens zit

Nadere informatie

Beleidsplan Sociale Veiligheid

Beleidsplan Sociale Veiligheid Beleidsplan Sciale Veiligheid Basisschl t Klkhuis Hazelaar 47 5664VE Geldrp Ieder kind det erte! t Klkhuis is in schljaar 2016-2017 gestart met de invering van De Vreedzame Schl. De Vreedzame Schl vrziet

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

Goede afspraken maken goede vrienden

Goede afspraken maken goede vrienden Dag van de demcratie Gede afspraken maken gede vrienden Delstellingen Kinderen verkennen eigen standpunt ver klasafspraken. Kinderen verkennen de standpunten van klasgenten ver klasafspraken. De kinderen

Nadere informatie

Mixed Hockey Club Purmerend. Verenigings Arbitrage Plan MHCP

Mixed Hockey Club Purmerend. Verenigings Arbitrage Plan MHCP Verenigings Arbitrage Plan MHCP Inleiding Arbitrage vrmt een integraal nderdeel van de hckeysprt in teamverband. De KNHB verplicht alle hckeyverenigingen m een Verenigings Arbitrage Plan (VAP) p te stellen.

Nadere informatie

Obs de Wezeboom. Protocol vervoer bij uitstapjes onder schooltijd. Protocol vervoer onder schooltijd obs de Wezeboom 1

Obs de Wezeboom. Protocol vervoer bij uitstapjes onder schooltijd. Protocol vervoer onder schooltijd obs de Wezeboom 1 Obs de Wezebm Prtcl verver bij uitstapjes nder schltijd Prtcl verver nder schltijd bs de Wezebm 1 Vrwrd Vr u ligt het prtcl: verver bij uitstapjes nder schltijd. Op schl wrden allerlei activiteiten gerganiseerd,

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

1 Welke thema's spelen er op dit moment binnen de opvoeding van uw kind(eren)?

1 Welke thema's spelen er op dit moment binnen de opvoeding van uw kind(eren)? Ouderpanel Deventer Opveding 1 Welke thema's spelen er p dit mment binnen de pveding van uw kind(eren)? Welke thema's spelen er p dit mment binnen de pveding van uw kind(eren)? Ontwikkeling p schl Pesten

Nadere informatie

Handboek Jeugd Kader 2011 / 2012

Handboek Jeugd Kader 2011 / 2012 Handbek Jeugd Kader 20 / 202 JEUGD. INLEIDING BLAD 2 van 2 ALLEN 26-0-205 0. INHOUD pagina 2. INLEIDING pagina 3 2. TAAKOMSCHRIJVING pagina 4 3. PROCEDURE pagina JEUGD. INLEIDING BLAD 3 van 2 ALLEN 26-0-205

Nadere informatie