OPDRACHT VAN AANNEMING VAN LEVERING VOOR HET LEVEREN VAN 100% GROENE ELEKTRICITEIT open aanbesteding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPDRACHT VAN AANNEMING VAN LEVERING VOOR HET LEVEREN VAN 100% GROENE ELEKTRICITEIT 2015-2016. open aanbesteding"

Transcriptie

1 departement Lgistiek dienst Patrimnium OPDRACHT VAN AANNEMING VAN LEVERING VOOR HET LEVEREN VAN 100% GROENE ELEKTRICITEIT AAN AFNAMEPUNTEN BEHORENDE TOT HET PROVINCIAAL PATRIMONIUM, PARAPROVINCIALE INSTELLINGEN EN POMPGEMALEN VAN DE POLDERBESTUREN pen aanbesteding Bijznder bestek nr. L01/ /t14tp0045

2 -2- SAMENVATTING Dssiernummer Aanbestedende verheid Vrwerp van de pdracht Gunningswijze Aard van de prestaties Uitsluitingsgrnden Sciale en fiscale schulden Referenties vr kwalitatieve selectie Gestanddeningstermijn Aanbestedingsdcumenten Openbare pening van de ffertes Plaats Duur levercntract Bijkmende inlichtingen Prvinciebestuur Ost-Vlaanderen departement Lgistiek dienst Patrimnium crrespndentieadres : Guvernementstraat 1, 9000 Gent vestigingsadres dienst Patrimnium : Prvinciaal Administratief Centrum Guvernementstraat 22-24, 9000 Gent Leveren van 100% grene elektriciteit aan afnamepunten behrende tt het prvinciaal patrimnium, paraprvinciale instellingen en pmpgemalen van de plderbesturen pen aanbesteding levering Dr in te schrijven p de pdracht verklaart de inschrijver niet te verkeren in een testand van uitsluiting in de zin van artikel 61 van het kninklijk besluit van 15 juli De buitenlandse inschrijver vegt bij deze fferte de in art. 62 van het kninklijk besluit van 15 juli 2011 bedelde attesten inzake bijdragen sciale zekerheid en de in art. 63 van hetzelfde kninklijk besluit bedelde fiscale attesten te. Cntrle van de sciale schulden gebeurt vereenkmstig artikel 30bis van de wet van 27/06/1969 en van de fiscale schulden vereenkmstig artikelen 400 tt 408 van het WIB De inschrijver dient te beschikken ver een leveringsvergunning vr elektriciteit geldig p mment van de aanbesteding en geldig gedurende de ganse lptijd van het cntract, tegekend dr de VREG (afschrift is bij de fferte te vegen). 45 kalenderdagen zijn gratis te verkrijgen via Indiening van de ffertes verlpt elektrnisch via e-tendering. Datum en uur : zie aankndiging PAC Het Zuid Zaal de Mervaart, 1 e verdieping Wdrw Wilsnplein 2, 9000 Gent 2 jaar 1 januari 2015 t.e.m. 31 december 2016 Prvinciebestuur Ost-Vlaanderen departement Lgistiek dienst Patrimnium Tine Peeters tel tine.peeters@st-vlaanderen.be

3 -3- DEEL I - ALGEMENE BEPALINGEN In dit deel wrdt de indeling en nummering behuden zals die wrdt gebruikt in de navlgende wetten en Kninklijke Besluiten en hun aanvullingen. Onder de nummers van de artikelen wrden de wijzigingen f aanvullingen geplaatst. Zijn van tepassing p deze pdracht: De wet van 15 juni 2006 verheidspdrachten en bepaalde pdrachten vr werken, leveringen en diensten. Het kninklijk besluit van 15 juli 2011 plaatsing verheidspdrachten klassieke sectren. Het kninklijk besluit van 14 januari 2013 tt bepaling van de algemene uitveringsregels van de verheidspdrachten en van de cncessies vr penbare werken. Alle latere aanvullingen p vrmelde wet en besluiten, geldig p datum van bekendmaking, en de hiernavlgende aanvullingen en wijzigingen.

4 -4- KONINKLIJK BESLUIT VAN 15 JULI 2011 PLAATSING OVERHEIDS- OPDRACHTEN KLASSIEKE SECTOREN HOOFDSTUK 1 Afdeling 2 Algemene bepalingen Definities en tepassing belasting ver tegevegde waarde Artikel 2 De prijs van de pdracht wrdt bepaald vlgens prijslijst p grnd van vermedelijke heveelheden. Afdeling 9 Prijsvaststelling, prijsbestanddelen en prijsherziening Artikel 20 De bijdragen vr hernieuwbare energie (GSC) en warmtekrachtkppeling (WKK) zijn NIET INBEGREPEN in de zuivere energieprijs. Deze wrden wel mee in rekening gebracht vr het bepalen van de inschrijvingsprijzen. De prijs die dr de leverancier dient pgegeven te wrden bestaat dus uit: zuivere energieprijs + bijdrage GSC + bijdrage WKK. ZUIVERE ENERGIEPRIJS: De zuivere energieprijs is vast gedurende de ganse cntractperide. De prijs is pgebuwd vlgens nderstaande prijsfrmules en wrdt pgesplitst per strmtarief. EUR/kWh Hgspanning Prijs piekuren (nu) a * (gemiddelde Cal-15 en Cal-16) + b Prijs daluren (su) c * (gemiddelde Cal-15 en Cal-16) + d Laagspanning Prijs piekuren (dag) e * (gemiddelde Cal-15 en Cal-16) + f Prijs daluren (nacht) Prijs enkelvudig g * (gemiddelde Cal-15 en Cal-16) + h i * (gemiddelde Cal-15 en Cal-16) + j Met bvenstaande prijsfrmules wrdt een zuivere energieprijs bekmen uitgedrukt in EUR/kWh. Gemiddelde Cal-15 en Cal-16 (Ice Endex Belgian Pwer Base Lad Futures): Aangezien de zuivere energieprijs vast is gedurende de ganse cntractperide wrdt in de prijsfrmule een gemiddelde gemaakt van de Endex-beursnteringen vr 2015 en 'Gemiddelde Cal-15 en Cal-16' is het rekenkundig gemiddelde van de baselad dagnteringen Cal-15 en Cal16 zals gepubliceerd p - ICE Endex Belgian Pwer Base Lad Futures. Er wrdt steeds gewerkt met de dagelijkse sltntering p de Endex-beurs (publicatie rnd 16u30). De baselad dagnteringen van Cal-15 en Cal-16 wrden uitgedrukt tt 6 cijfers na de kmma in EUR/kWh.

5 -5- a, b, c, d, e, f, g, h, i en j: De termen a, b, c, d, e, f, g, h, i en j zijn vast en wrden bij het indienen van de fferte vast gelegd dr de inschrijver. Deze termen kunnen psitief, negatief f nul zijn. De parameters wrden uitgedrukt tt 6 cijfers na de kmma. Prijspgave (in te vullen p ffertefrmulier): Om een rangschikking van de ffertes mgelijk te maken zal de leverancier een prijspgave uitveren p basis van het rekenkundig gemiddelde van de baselad dagnteringen Cal-15 en Cal-16 twee dagen vr datum pening ffertes. Als de ffertes bv. gepend wrden p dinsdag, dient de publicatie van vrijdag ervr genmen te wrden. Er dient een ttale energieprijs (zuivere energieprijs + bijdrage GSC + bijdrage WKK) berekend te wrden dr de inschrijvers p basis van de pgegeven verbruiksgegevens vr hgspanning en laagspanning pgesplitst per strmtarief. Eenmalige vastlegging zuivere energieprijs: Na betekening van de pdracht wrden de definitieve zuivere energieprijzen vast gelegd d.m.v. een eenmalige klik. Het mment van deze eenmalige klik wrdt bepaald dr het prvinciebestuur en zal gebeuren ten laatste p de dag ndig vr een tijdige verdracht van de leverpunten mgelijk te maken, zals bepaald in het 'Technisch Reglement Distributie Elektriciteit'. Op basis van de beursnteringen gepubliceerd p die dag wrdt de prijs vast gelegd. Op datum van de eenmalige klik wrdt een brief met bevel van aanvang verstuurd naar de vrdeligste leverancier. Dit bevel van aanvang zal eveneens per mail verstuurd wrden. BIJDRAGEN HERNIEUWBARE ENERGIE (GSC) EN WARMTEKRACHTKOPPELING (WKK): De bijdragen vr grenestrmcertificaten en warmtekrachtkppeling zijn niet inbegrepen in de zuivere energieprijs. De nderstaande quta en betebedragen vr grenestrmcertificaten (GSC) en vr warmtekrachtkppeling-certificaten (WKK) wrden gehanteerd, vereenkmstig het energiedecreet. Dr de leverancier zijn de drrekeningpercentages (drrekeningpercentage GSC en drrekeningpercentage WKK) p te geven, welke meespelen in de kstprijsberekening. Op te geven tt 2 cijfers na de kmma. Op deze percentages mag dr de leverancier een krting tegekend wrden. Met het gemiddeld resultaat uit nderstaande tabellen dient gerekend te wrden p het ffertefrmulier. Bij facturatie dient er gerekend te wrden met het werkelijk resultaat per jaar p basis van de juiste parameters.

6 -6- Bijdrage hernieuwbare energie (GSC) % certificaten 18,00 19,00 % Betes ntbrekende certificaten EUR (per grenestrmcertificaat) Geschatte bandingfactr * 0,8924 0,8924 Resultaat 16, ,9556 EUR/MWh 0, , EUR/kWh Gemiddelde resultaat 0, EUR/kWh * De meest recent gepubliceerde waarde van de bandingfactr werd gebruikt vr bvenstaande berekening. Vr facturatie zal de effectieve bandingfactr gehanteerd wrden. Deze wrdt jaarlijks gepubliceerd dr het Vlaams Energieagentschap. Het pgegeven drrekeningspercentage GSC bepaalt het max. bedrag. Indien de werkelijke kst van de certificaten vr een bepaald leverjaar hger ligt dan resultaat * drrekeningspercentage, wrdt het resultaat * drrekeningspercentage aangerekend. Indien de werkelijke kst van de certificaten vr een bepaald leverjaar lager ligt dan resultaat * drrekeningspercentage, dienen de werkelijke ksten aangerekend te wrden. Bijdrage warmtekrachtkppeling (WKK) % certificaten 11,20 11,20 % Betes ntbrekende certificaten EUR (per WKK-certificaat) Resultaat 4,256 4,256 EUR/MWh 0, , EUR/kWh Gemiddelde resultaat 0, EUR/kWh Het pgegeven drrekeningspercentage WKK bepaalt het max. bedrag. Indien de werkelijke kst van de certificaten vr een bepaald leverjaar hger ligt dan resultaat * drrekeningspercentage, wrdt resultaat * drrekeningspercentage aangerekend. Indien de werkelijke kst van de certificaten vr een bepaald leverjaar lager ligt dan resultaat * drrekeningspercentage, dienen de werkelijke ksten aangerekend te wrden. Opmerking 1: De leverancier heeft behudens de geciteerde prijsherzieningen geen recht p wijziging van de vereenkmst. Slechts wanneer een bepaalde evlutie p de elektriciteitsmarkt vermacht uitmaakt, heeft de leverancier recht p herziening f wijziging van de vereenkmst. Als vermacht wrdt beschuwd: de abslute nmgelijkheid (tijdelijk f definitief) m de vereenkmst uit te veren mwille van een externe mstandigheid die de leverancier niet redelijkerwijze kn vrzien. De leverancier die zich p vermacht wenst te berepen, stelt het prvinciebestuur nmiddellijk schriftelijk p de hgte van de vermachtsituatie en van de impact daarvan p de uitvering van het cntract. De leverancier verantwrdt daarbij de nvrzienbaarheid van de externe mstandigheid waarp hij zich berept, het feit dat hij deze redelijkerwijze niet kn vrkmen f vermijden en de abslute nmgelijkheid m de vereenkmst uit te veren. Indien het prvinciebestuur de vermachtsituatie erkent, verleggen het prvinciebestuur en de leverancier te geder truw ver de gevlgen hiervan p het cntract.

7 -7- Opmerking 2: Alle bijkmende ksten zals heffingen, belastingen, transprt- en distributieksten, BTW, wrden transparant drgerekend dr de leverancier cnfrm de geldende regelgeving. Al deze bijkmende ksten dienen na gunning ter inf pgegeven te wrden dr de vrdeligste inschrijver. Het is niet ndig deze gegevens reeds bij de fferte te vegen. HOOFDSTUK 4. Afdeling 5 - Indiening aanvragen tt deelneming en ffertes Indieningsrecht en wijze aanvragen tt deelneming en ffertes Artikel 52 De ffertes mgen alleen verstuurd wrden via de e-tendering internetsite die de naleving waarbrgt van de vrwaarden van artikel 52 van het Kninklijk Besluit van 15 juli Er dient pgemerkt te wrden dat het versturen van een fferte per niet aan deze vrwaarden vldet. Daarm wrdt het niet tegestaan p deze wijze fferte in te dienen. De inschrijver kan bepaalde bij te vegen dcumenten die niet f uiterst meilijk via elektrnische middelen kunnen wrden aangemaakt p papier bezrgen vóór de uiterste ntvangstdatum. Indien ndig wrden bijkmende dcumenten gescand m ze bij de fferte te vegen. Dr zijn fferte vlledig f gedeeltelijk via elektrnische middelen in te dienen, aanvaardt de inschrijver dat de gegevens die vrtvleien uit de werking van het ntvangstsysteem van zijn fferte wrden geregistreerd. De fferte met bij de aanbestedende verheid tekmen vóór de uiterste ntvangst-datum van de ffertes. Om te verhelpen aan smmige prblemen die zich kunnen vrden bij de verlegging, de ntvangst f de pening van met elektrnische middelen ingediende ffertes geeft de aanbestedende verheid aan de inschrijver de testemming m zwel een fferte, vergelegd met elektrnische middelen, in te dienen als een veiligheidskpie, pgesteld met elektrnische middelen f p papier. Deze veiligheidskpie wrdt in een definitief geslten envelp gestken waarp duidelijk "veiligheidskpie" wrdt vermeld en wrdt binnen de pgelegde ntvangsttermijn ingediend. Deze kpie mag enkel wrden gepend ingeval van een tekrtkming bij de verlegging, de ntvangst f de pening van de met elektrnische middelen vergelegde fferte. Ze vervangt in dat geval definitief het met elektrnische middelen vergelegd stuk. De veiligheidskpie is vr het verige nderwrpen aan de p de ffertes tepasselijke regels van dit bestek en het Kninklijk Besluit van 15 juli Meer infrmatie kan u vinden p vlgende website : f via de e-prcurement helpdesk p het nummer : +32 (0) Afdeling 6 - Verbintenistermijn Artikel 57 De inschrijvers blijven gebnden dr hun fferte gedurende een termijn van 45 kalenderdagen, ingaande p de dag na zitting vr pening van de ffertes. De gestanddeningstermijn wrdt pgeschrt gedurende de stand-stillperide. Onmiddellijk na de gunningsbeslissing dr deputatie wrden de inschrijvers per brief p de hgte gebracht van de gunning f niet-gunning.

8 -8- Onmiddellijk na de stand-stillperide, wrdt de brief vr betekening van de pdracht verstuurd. HOOFDSTUK 5 - Selectie kandidaten en inschrijvers. Tegangsrecht en kwalitatieve selectie Afdeling 1 - Algemene bepalingen Artikel 58 1 Teneinde de technische bekwaamheid van de leverancier na te gaan met de inschrijver beschikken ver een leveringsvergunning vr elektriciteit geldig p mment van aanbesteding en geldig gedurende de ganse lptijd van het cntract, tegekend dr de VREG. Een afschrift van de leveringsvergunning is bij de fferte te vegen. De inschrijver met, p verzek, de andere ndzakelijke vergunningen f attesten kunnen vrleggen m de leveringen die het vrwerp van deze pdracht uitmaken, mgelijk te maken. Dit hudt in dat alle dcumenten, die bij een aanvraag vr een leveringsvergunning bij de VREG meten ingediend wrden, p verzek meten kunnen vrgelegd wrden. De inschrijver is vrijgesteld van het bijvegen van het RSZ-attest, aangezien dit dcument elektrnisch zal pgevraagd wrden dr het bestuur. Afdeling 2 - Tegangsrecht Artikel 61 Dr in te schrijven p de pdracht verklaart de inschrijver dat hij niet verkeert in een testand van uitsluiting in de zin van artikel 61 van het kninklijk besluit van 15 juli De buitenlandse inschrijver vegt bij zijn fferte de in art. 62 van het kninklijk besluit van 15 juli 2011 bedelde attesten inzake bijdragen sciale zekerheid en de in art. 63 van hetzelfde kninklijk besluit bedelde fiscale attesten te. HOOFDSTUK 6 Gunning bij aanbesteding en fferteaanvraag Afdeling 2 - Samenvattende pmeting en inventaris Artikel 84 2 Verbetering van de vermedelijke heveelheden in het verzicht van de verbruiksgegevens (BIJLAGE 1 en BIJLAGE 2) is niet tegestaan. Afdeling 6 Opening ffertes Artikel 92 De pening van de ffertes heeft plaats p datum en uur vermeld in de aankndiging in het : PAC Het Zuid Zaal De Mervaart 1 e verdieping Wdrw Wilsnplein Gent.

9 Afdeling 8 - Artikel 101 Gunning pdracht -9- Het gunningcriterium is de kstprijs.

10 KONINKLIJK BESLUIT VAN 14 JANUARI 2013 TOT BEPALING VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS VAN DE OVERHEIDSOPDRACHTEN EN VAN DE CONCESSIES VOOR OPENBARE WERKEN HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 6 3. De aanbestedende verheid is : Prvinciebestuur Ost-Vlaanderen departement Lgistiek dienst Patrimnium Guvernementstraat Gent De besturen die instaan vr de betaling van de elektriciteitsfacturen zijn.a.: - Prvinciebestuur Ost-Vlaanderen dienst Bekhuding Wdrw Wilsnplein Gent - APB De Gavers, - APB Prvinciaal Zrgcentrum Lemberge, - Plattelandscentrum vzw, - de paraprvinciale instellingen De juiste facturatieadressen zullen bij aanvang van het cntract dr het prvinciebestuur vergemaakt wrden. De facturatie dient te gebeuren cnfrm het Kninklijk besluit van 3 april 2003 hudende de facturatie van elektriciteit en gas. Het vrwerp van de pdracht is : LEVEREN VAN 100% GROENE ELEKTRICITEIT AAN AFNAMEPUNTEN BEHORENDE TOT HET PROVINCIAAL PATRIMONIUM,PARAPROVINCIALE INSTELLINGEN EN POMPGEMALEN VAN DE POLDERBESTUREN De gunningswijze is pen aanbesteding, Startdatum levercntract: 1 januari 2015 Einddatum levercntract: 31 december 2016 Bescheiden die p de pdracht van tepassing zijn. Op deze aanneming zijn van tepassing : Het bij dit bestek hrende mdel van ffertefrmulier Dit bestek, deel I 'Algemene bepalingen' deel II 'Technische bepalingen' BIJLAGE 1 'Overzicht afnamepunten en verbruiksgegevens elektriciteit hgspanning BIJLAGE 2 'Overzicht afnamepunten en verbruiksgegevens elektriciteit laagspanning' BIJLAGE 3 'Kwartuurwaarden telegelezen leverpunten' Vlgende wetgeving: 'Energiedecreet', het decreet van 8 mei 2009 hudende algemene bepalingen betreffende het energiebeleid en latere wijzigingen, 'Energiebesluit', het besluit van de Vlaamse Regering van 19 nvember 2010 hudende algemene bepalingen ver het energiebeleid; Wet van 29 april 1999 betreffende de rganisatie van de elektriciteitsmarkt en latere wijzigingen,

11 -11- Besluit van de Vlaamse Regering van 5 juni 2009 tt wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 maart 2004 inzake de bevrdering van elektriciteitspwekking uit hernieuwbare energiebrnnen, Kninklijk besluit van 3 april 2003 hudende de facturatie van elektriciteit en gas Artikel 9 4 De afwijkingen van de artikelen 25 tt 30, 45, en 81 van het kninklijk besluit van 14 januari 2013 wrden als vlgt gemtiveerd: Artikel 25 tt 30 handelend ver de brgtcht Vr de levering wrdt geen brgtcht geëist aangezien in 'het Energiebesluit van 19 nvember 2010' vrwaarden wrden pgelegd betreffende de financiële en technische capaciteit, prfessinele betruwbaarheid en leveringcapaciteit. De leveranciers dienen hieraan te vlden vr het bekmen van de leveringsvergunning tegekend dr de VREG. Artikel 45 ver de straffen Er wrdt afgeweken van de straffen mschreven in artikel 45, mdat de straffen in dit artikel niet in verhuding staan tt de schade die geleden wrdt bij niet levering aan een afnamepunt f bij eenzijdige pzegging van het cntract dr de leverancier. Artikel 81 ver de vermedelijke heveelheden Er wrdt afgeweken van de marges waartussen de vermedelijke heveelheden zich meten bevinden. Het werkelijke ttale verbruik dient zich tussen 85 en 115% van het ttale verbruik pgegeven in BIJLAGE 1 en BIJLAGE 2 van dit bestek te bevinden. Er wrdt hiervr gekzen aangezien dit gangbare marges zijn vr levercntracten elektriciteit. HOOFDSTUK 2 Gemeenschappelijke bepalingen pdrachten vr werken, leveringen en diensten Afdeling 1 - Algemeen kader Artikel 11 Leidend ambtenaar De leiding van en het tezicht p de uitvering van de pdracht wrdt uitgeefend dr de heer Kristf Gethals, diensthfd dienst Patrimnium - departement Lgistiek, Prvinciebestuur Ost-Vlaanderen, wiens bevegdheid daarbij beperkt is tt: het penen van ffertes ; het betekenen van dr de deputatie genmen gunningbeslissingen aan de inschrijvers ; het sluiten van verheidspdrachten, na gunning dr de deputatie ; het geven van bevelen van aanvang, na het sluiten van de pdracht ; de ingebrekestellingen ; het aanvaarden van de plevering van de levering. Bij de uitefening van vlgende bevegdheden wrdt de leidend ambtenaar bijgestaan dr de ingenieurs en technisch deskundigen van dienst Patrimnium - departement Lgistiek, Prvinciebestuur Ost-Vlaanderen: de cntrle van de levering, de technische en administratieve pvlging van de levering, cntrle van de facturen, het pstellen van de prcessen-verbaal van vaststelling het pmaken van vrstel tt plevering van de levering.

12 -12- Het nazicht van de facturen zal gebeuren dr de diverse betalende diensten. Vr al de andere beslissingen zijn de Prvincieraad f de Deputatie, al naargelang het geval, bevegd. Afdeling 3 Financiële garanties Brgtcht Artikel 25 Vr nderhavige levering is geen brgtchtstelling van tepassing. Afdeling 7 Actiemiddelen van de aanbestedende verheid Straffen Artikel 45 Vlgende beteclausules van tepassing: - bij niet-levering van elektriciteit aan de afgesprken afnamepunten, als de leverancier de rzaak is van de niet-levering: EUR per dag per afnamepunt, - bij eenzijdige pzegging van het cntract dr de leverancier: 20% van de ttale kstprijs, geldig vr de levering van elektriciteit vr 1 jaar zals berekend en pgegeven p basis van de ttale verbruiken met inbegrip van alle taksen, lasten en heffingen. Afdeling 11. Algemene betalingsvrwaarden Artikel 66 1 De prijs van de pdracht wrdt betaald met betalingen in mindering naargelang de levering vrdert. Artikel 67 1 Vlgende vrschtten wrden tegestaan : bij de afnamepunten met jaarlijkse facturatie wrden driemaandelijkse vrschtten, p basis van de referentieprfielen, tegestaan. HOOFDSTUK 5 Specifieke bepalingen pdrachten vr leveringen Afdeling 1 Gemeenschappelijke bepalingen alle pdrachten vr leveringen Artikel 116 Artikel 117 Leveringstermijn De leveringstermijn lpt van 1 januari 2015 t.e.m. 31 december Te leveren heveelheden De te leveren vermedelijke heveelheden werden pgegeven p basis van de verbruiksgegevens van vrig jaar (referentiejaar is 2013). Deze kunnen ng wijzigen p basis van de werkelijk verbruikte heveelheden.

13 -13- Artikel 121 Artikel 127 Artikel 131 Wijzigingen aan de pdracht Er kunnen ng andere dan de in bijlage beschreven afnamepunten aan deze pdracht wrden tegevegd. Dit gebeurt in functie van de evlutie van het patrimnium. De energieprijzen zijn dezelfde als de in de fferte ingediende eenheidsprijzen. Het prvinciebestuur Ost-Vlaanderen heeft het recht de pdracht vr bepaalde afnamepunten p te zeggen znder schadevergeding wanneer een afnamepunt vlledig buiten dienst gesteld f vergedragen zu wrden aan een andere eigenaar, verbruiker, huurder f cncessinaris. Wanneer het prvinciebestuur het afgenmen vlume vermeerdert f vermindert ngeacht de reden, dan kan dr de leverancier geen aanspraak gemaakt wrden p enige schadevergeding indien deze vermindering f vermeerdering zich binnen de grenzen van 85 en 115 % van het ttale verbruik bevindt ten pzichte van de rsprnkelijke aanbesteding. Betalingen De betaling van het aan de leverancier verschuldigde bedrag vindt plaats binnen de betalingstermijn van dertig dagen vr zver de aanbestedende verheid tegelijk ver de regelmatig pgemaakte factuur beschikt. De factuur geldt als schuldvrdering. Indien het prvinciebestuur dit vraagt, verrekent de leverancier de eventuele creditnta's, nit met penstaande facturen, maar strt hij bedragen van creditnta's p de rekening van het prvinciebestuur. Vlledige plevering znder gedeeltelijke plevering Er wrdt een eenmalige plevering vrzien. De termijn vr pmaak van het prces-verbaal van plevering f van weigering van plevering bedraagt 30 kalenderdagen.

14 -14- DEEL II - TECHNISCHE BEPALINGEN 0. Algemeenheden 0.1. Algemene mschrijving Opdracht: De pdracht mvat het leveren van 100% grene elektriciteit aan afnamepunten behrende tt het prvinciaal patrimnium, paraprvinciale instellingen en pmpgemalen van de plderbesturen. Grene strm: De leverancier levert 100% grene strm vlgens de vrwaarden van het 'Energiedecreet', art Overdracht afnamepunten bij de start van het cntract: De leverancier zal instaan vr de administratieve verdracht van alle afnamepunten van de vregere leverancier. De verdracht dient te gebeuren vlgens de vrwaarden van 'Het technisch reglement Distributie Elektriciteit'. Vr prblematische leverpunten kan deze termijn in verleg met het bestuur aangepast wrden Leverpunten BIJLAGE 1 (hgspanning) en BIJLAGE 2 (laagspanning) hrende bij dit bestek bevatten een verzicht van alle afnamepunten met per afnamepunt het adres en een krte beschrijving. De leverpunten zijn van verschillende aard.a. kantren, schlen, musea, cnciërgewningen, De inschrijver dient rekening te huden met de beschrijving van de vermelde leverpunten Referentieprfiel per afnamepunt In BIJLAGE 1 en BIJLAGE 2 hrende bij dit bestek wrden per afnamepunt de verbruiksgegevens van één jaar (2013) weergegeven. In BIJLAGE 3 zijn de kwartuurwaarden van de autmatisch gelezen leverpunten terug te vinden. Uitznderlijk werden ntbrekende verbruiksgegevens fictief aangevuld, gebaseerd p het verbruik in de vereenkmstige maanden/jaren f p basis van gelijkaardige afnamepunten. Er dient rekening gehuden te wrden dat de te leveren energieheveelheid vr de desbetreffende leverpunten kan schmmelen t..v. de waarden vermeld in de bijlagen Berekening van de kstprijs De inschrijvers dienen de kstprijs te berekenen p basis van de pgegeven verbruiksgegevens. Men kan zich niet berepen p meer f minder verbruiksgegevens Facturatie Na tewijzing van het cntract zal de lijst met de facturatieadressen dr het bestuur vergemaakt wrden aan de leverancier. Per afnamepunt wrdt een factuur pgemaakt. De factuur met verzichtelijk zijn en bevat minimaal vlgende gegevens:

15 referentie en adres van het leverpunt, het facturatieadres, de naam en adres van de leverancier, het adres en telefnnummer van de klantendienst van de leverancier, het adres vr alle briefwisseling, de peride waarp de factuur betrekking heeft, de gefactureerde bedragen uitgesplitst in zuivere energieksten, bijdrage hernieuwbare energie, bijdrage warmtekrachtkppeling, transprtksten, distributieksten, taksen, lasten en heffingen, het verbruik, het verbruik van de afgelpen 12 maanden in kwh, vr hgspanning: het max. kwartuurvermgen afgenmen ver de laatste 12 maanden bestelbnnummer, de lijst met bestelbnnummers zal jaarlijks vergemaakt wrden dr het prvinciebestuur Hgspanning AMR en MMR Er wrdt een maandelijkse factuur, gebaseerd p het werkelijk verbruik, pgemaakt Laagspanning AMR en MMR Er wrdt een maandelijkse factuur, gebaseerd p het werkelijk verbruik, pgemaakt Laagspanning - YMR Trimesterieel: Driemaandelijks wrdt een tussentijdse vrschtfactuur pgesteld. Deze factuur bevat de vrschtten berekend p basis van de pgegeven jaarverbruiken (zie BIJLAGE 2). Jaarlijks: Jaarlijks wrdt een sltfactuur pgemaakt, p basis van het werkelijk verbruik van de afnamepunten. 1. Berekening van de kstprijs Er dient een zuivere energiekst berekend te wrden p basis van de pgegeven verbruiksgegevens. De zuivere energiekst is vast gedurende de ganse cntractperide. De bijdragen vr hernieuwbare energie en warmtekrachtkppeling zijn NIET in de zuivere energieprijs pgenmen. ZIE DEEL 'DEEL I ALGEMENE BEPALINGEN'. Alle bijkmende ksten zals heffingen, belastingen, transprt- en distributieksten, BTW dienen na gunning ter inf pgegeven te wrden dr de vrdeligste inschrijver. De inschrijver is hierbij zelf verantwrdelijk vr het pvragen van de geldende (p mment

16 -16- van de aanbesteding, tarieven vr 2014) tarieven en heffingen bij de desbetreffende netbeheerders. Het is niet ndig deze gegevens reeds bij de fferte te vegen. De kstprijsberekening vermeldt p het einde de ttale kstprijs vr de levering van elektriciteit vr de peride van 1 jaar Hgspanning De inschrijver maakt in zijn prijsvrming een nderscheid tussen de zuivere energieprijs vr nrmale (piek) uren en stille (dal) uren Laagspanning De inschrijver maakt in zijn prijsvrming een nderscheid tussen de zuivere energieprijs vr nrmale uren (dag), stille uren (nacht) en enkelvudig tarief. 2. Te leveren diensten Deze diensten zijn vervat in zuivere energieprijs vr het leveren van elektriciteit. De energiekst bevat vlgende diensten: Het leveren van de elektriciteit en het ndige vermgen, De ksten vr het ter beschikking stellen van één aanspreekpunt. Het aanspreekpunt zrgt vr een crrecte, vltte, efficiënte en gede cmmunicatie met de pdrachtgever, De verbruik- en facturatiegegevens van alle afnamepunten dienen te allen tijde digitaal pvraagbaar te zijn, f p een eenvudige vraag nmiddellijk digitaal ter beschikking gesteld te wrden. Deze gegevens dienen vldende gedetailleerd te zijn m een grndige analyse van verbruiken / prfielen / anmalieën te kunnen maken. (maand- en jaarverbruiken, kwartuurgegevens) Deze gegevens dienen tt een jaar na het verlpen van het cntract pvraagbaar te blijven. Alle administratieve ksten (aanmaken facturen, beantwrden administratieve vragen, aanbrengen wijzigingen in facturatieadressen, ). 3. Grene energie De leverancier levert 100% grene elektriciteit vereenkmstig de vrwaarden van het 'Energiedecreet'. De levering van grene strm kan dr het prvinciebestuur ten allen tijde gecntrleerd wrden p de website van de VREG. 4. Qutumverplichting grenestrmcertificaten (GSC) en warmtekrachtcertificaten (WKK) De leverancier dient te vlden aan de geldende qutumverplichting inzake grenestrmcertificaten en warmtekrachtcertificaten vereenkmstig de vrwaarden van het 'Energiedecreet'. 5. Wijziging van de pdracht

17 In geval dat er ng andere dan de in de inventaris beschreven afnamepunten m gelijk welke reden zuden bijkmen, dan dienen deze aan de pdracht tegevegd te wrden. De prijsbepaling gebeurt p basis van de ingediende kstprijsberekening vr afnamepunten met een analg prfiel. De levering wrdt aangepast, vermeerderd f verminderd, naargelang de gewijzigde testand van het patrimnium Einde van de pdracht Bij het einde van de levering brengt de leverancier het prvinciebestuur p de hgte van eventuele leverpunten waarvr de verdrachtprcedure naar de nieuwe leverancier niet gestart werd. Dit nmiddellijk na het starten van de verdrachtprcedure dr de nieuwe leverancier.

18 -18- Bijlagen: BIJLAGE 1 BIJLAGE 2 BIJLAGE 3 Overzicht afnamepunten en verbruiksgegevens hgspanning Overzicht afnamepunten en verbruiksgegevens laagspanning Kwartuurwaarden telegelezen leverpunten (digitaal) Opgemaakt april 2014, Tine Peeters Ingenieur technieken gezien, Kristf De Clercq Hfdingenieur technieken

OPDRACHT VAN AANNEMING VAN LEVERING

OPDRACHT VAN AANNEMING VAN LEVERING departement Lgistiek dienst Patrimnium OPDRACHT VAN AANNEMING VAN LEVERING VAN 100% GROENE ELEKTRICITEIT aan de ingetekende Ost-Vlaamse besturen (gemeentebesturen, OCMW's, kerkfabrieken, plitieznes en

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

Cubro BVBA Algemene voorwaarden

Cubro BVBA Algemene voorwaarden Cubr BVBA Algemene vrwaarden Hiernder vindt u de algemene vrwaarden van Cubr BVBA. Deze vrwaarden zijn van tepassing p alle geleverde diensten en gemaakte vereenkmsten dr Cubr BVBA, tenzij expliciet anders

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1600608 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal patrimonium, paraprovinciale instellingen en pompgemalen van de polderbesturen opdracht

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VisumPr B.V., Raamweg 1, 2596 HL, Den Haag Artikel 1. Definities In deze algemene vrwaarden wrden de vlgende definities tegepast: Opdrachtgever: de wederpartij van VisumPr B.V. VisumPr:

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden 1. Tepasselijkheid 1.1 Deze algemene vrwaarden zijn van tepassing p alle ffertes en alle vereenkmsten, en de uitvering daarvan, welke dr WaterWerk Training, Caching & Cnsultancy

Nadere informatie

Algemene voorwaarden trainingen Edunova

Algemene voorwaarden trainingen Edunova Algemene vrwaarden trainingen Edunva Edunva Meddsestraat 47 Winterswijk Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persn f rechtspersn, met wie een vereenkmst met betrekking tt deelname aan een

Nadere informatie

Werken met uitzendkrachten

Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten-Werken met uitzendkrachten-telichting 1/8 Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten zijn werknemers die vallen nder twee srten werkgevers. Enerzijds heeft men de werkgever van de uitzendkracht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod Algemene Vrwaarden Artikel 1- Identiteit van de ndernemer Trend mda Oudemansstraat 82 1504 KP Zaandam Telefnnummer: (0031) 0623281926 Tussen 09;00 / 17;00 E-mailadres: inf@trendmda.nl KvK-nummer: 54290228

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID 1. Inleiding & definities RES is een netwerk van lkale bedrijven, km's, handelaars en persnen, die vrije berepen uitefenen. Particulieren wrden gemtiveerd m aan te kpen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stepwise b.v.

Algemene Voorwaarden Stepwise b.v. Algemene Vrwaarden Stepwise b.v. Artikel 1. Begripsbepalingen In deze algemene vrwaarden wrdt verstaan nder: Opdrachtnemer: Stepwise bv te Bemmel Opdrachtgever De natuurlijke persn f rechtspersn die met

Nadere informatie

Facturatie in 2015 Definitieve regeling. Gonda Schelfhaut - Accountant/Belastingconsulent IAB Director VAT RSM Belgium InterTax

Facturatie in 2015 Definitieve regeling. Gonda Schelfhaut - Accountant/Belastingconsulent IAB Director VAT RSM Belgium InterTax Facturatie in 2015 Definitieve regeling Gnda Schelfhaut - Accuntant/Belastingcnsulent IAB Directr VAT RSM Belgium InterTax Inleiding Omzetting van Richtlijn 2010/45/EU in de Belgische wetgeving Unifrmiseren

Nadere informatie

Artikel 5 - De overeenkomst Artikel 6 - Herroepingsrecht Artikel 7 - Kosten in geval van herroeping

Artikel 5 - De overeenkomst Artikel 6 - Herroepingsrecht Artikel 7 - Kosten in geval van herroeping Algemene Vrwaarden het Anbi register Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van het ANBI register Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

HOEVEEL BETAAL JE in een opvanglocatie met inkomenstarief?

HOEVEEL BETAAL JE in een opvanglocatie met inkomenstarief? HOEVEEL BETAAL JE in een pvanglcatie met inkmenstarief? VOOR DE OPVANG VAN JE BABY OF PEUTER Als je kind pgevangen wrdt in een pvanglcatie met inkmenstarief dan vind je hier alle inf. Inkmenstarief is

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl:

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl: Algemene vrwaarden Belsimpel.nl: Artikel 1 Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; Cnsument:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Algemene Vrwaarden - Equrin Services B.V. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave:

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave: Algemene vrwaarden picturefix Dwnlad & print de algemene vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f.

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f. Algemene vrwaarden van Ballast Persneelsdiensten v..f. 1. Definities Algemene Vrwaarden Cliënt Dienstverlening Opdrachtgever Opdracht Opdrachttarief Opdrachtbevestiging Transitietraject De algemene vrwaarden

Nadere informatie

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden.

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden. Telichting huurcntract Tijdelijke verhuur p basis Leegstandwet behrende bij het huurcntract p de website van Vereniging Eigen Huis datum van pstellen telichting: 14 december 2012 Inleiding Het verhuren

Nadere informatie

BIJLAGE B - OFFERTEFORMULIER VAN HET BIJZONDERE BESTEK Nr. CSC- ADM0901

BIJLAGE B - OFFERTEFORMULIER VAN HET BIJZONDERE BESTEK Nr. CSC- ADM0901 BIJLAGE B - OFFERTEFORMULIER VAN HET BIJZONDERE BESTEK Nr. CSC- ADM090 Betreft: Dienstverlening inzake berepsmatige verplaatsingsksten en bijkmende diensten vr de Kninklijke Muntschuwburg. A. GEGEVENS

Nadere informatie

Aanmeldformulier cursus

Aanmeldformulier cursus Aanmeldfrmulier cursus Cursus Prijs Gegevens Deelnemer Geslacht Achternaam* Vrletter(s)* Repnaam* Man / Vruw Gebrtedatum* Gebrtegemeente* Gebrteland* Burgerservicenummer* Berep / Functie Adresgegevens

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden i m Storm

Algemene Voorwaarden i m Storm Artikel 1. Definities 1.1 In deze algemene vrwaarden wrdt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven, nder de hiernavlgende termen de vlgende betekenis verstaan: pdrachtgever: de wederpartij van i m Strm;

Nadere informatie

Kracht door balans Biofeedback opleiding

Kracht door balans Biofeedback opleiding Algemene vrwaarden De algemene vrwaarden zijn van tepassing p iedere aanbieding en fferte van, alsmede elke vereenkmst tussen Kracht dr balans, vertegenwrdigd dr Mevr. drs. D.M. Matt, hierna te nemen:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN)

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN) GROEP pstadres Pstbus 176 1270 AD Huizen vestigingsadres Arendstraat 16 1223 RE Hilversum 088-8648400 inf@unividuals.nl www.unividuals.nl Handelsregister 32138630 BTW nummer NL819770292B01 Bank (Rabbank)

Nadere informatie

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen Raadsvrstel AGENDAPUNT: 6 VERGADERDATUM: 16 FEBRUARI 2012 Onderwerp Datum cllegebesluit Subsidieverrdening islatiemaatregelen bestaande eigen wningen Cmmissie Vlkshuisvesting, Datum vergadering 08-02-2012

Nadere informatie

Opdrachtgever en opdrachtnemer samen te noemen: partijen, verklaren te zijn overeengekomen als volgt:

Opdrachtgever en opdrachtnemer samen te noemen: partijen, verklaren te zijn overeengekomen als volgt: RAAMOVEREENKOMST INCL. BIJLAGEN: JURIDISCHE DIENSTVERLENING VOOR DE GEMEENTE EDE DE ONDERGETEKENDEN: 1. De gemeente Ede, gevestigd aan Bergstraat 4 te 6711 DD Ede, rechtsgeldig vertegenwrdigd dr haar burgemeester,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV Algemene Vrwaarden Webshp Uil VR Slutins BV Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf 1. Definities In deze algemene v++rwaarden w+rdt verstaan +nder: Opdrachtnemer: het schildersbedrijf Opdrachtgever: Degene met wie +pdrachtnemer

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV Deze website is eigendm van Vermeersch-Decninck nv. Maatschappelijke zetel: Vermeersch-Decninck nv Edewallestraat 96 8610 Krtemark België Telefn: +32 (0)

Nadere informatie

Resultaten Enquête Bedrijven 2008

Resultaten Enquête Bedrijven 2008 Resultaten Enquête Bedrijven 2008 Gedrag & ervaringen van bedrijven p de vrijgemaakte Vlaamse energiemarkt resultaten met betrekking tt slimme meters Rapprt vr de Vlaamse Reguleringsinstantie vr de Elektriciteits-

Nadere informatie

INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind)

INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind) INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind) 1 INFO KINDEROPVANG Naam: 3Wplus Kinderpvang Adres: Brusselsesteenweg 617, 1731 Zellik Mallebt Huizingen A. Vaucampslaan 80, 1654 Huizingen

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

Algemene consumentenvoorwaarden verkoop en levering bouw- en afbouwmaterialen en uitvoering van werkzaamheden

Algemene consumentenvoorwaarden verkoop en levering bouw- en afbouwmaterialen en uitvoering van werkzaamheden Algemene cnsumentenvrwaarden verkp en levering buw- en afbuwmaterialen en uitvering van werkzaamheden Deze algemene Vrwaarden van de Verenging van Handelaren in Buwmaterialen in Nederland (HIBIN) zijn

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. BESTEK nr. 6 «Informaticavorming : Trajecten Cobol-Java 2»

OFFERTEFORMULIER. BESTEK nr. 6 «Informaticavorming : Trajecten Cobol-Java 2» Offertefrmulier / bestek nr. 6, «infrmaticavrming : trajecten CblJava 2»/ pagina 1/12 OFFERTEFORMULIER Aanbestedende verheid FOD Financiën Stafdienst ICT Technische Dienst Nrth Galaxy Kning Albert II laan

Nadere informatie

Wij doen graag zaken!

Wij doen graag zaken! BRIXS Wij den graag zaken! De algemene vrwaarden van BRIXS GROEP zijn gedepneerd bij de kamer van kphandel te Den Haag nder nummer 59425458. Laatste wijziging 1 maart 2014. Algemene Vrwaarden BRIXS GROEP

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Webshop Ginger.

Algemene voorwaarden Webshop Ginger. Algemene vrwaarden Webshp Ginger. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV 1 ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV I. ALGEMENE GEDEELTE Artikel 1 Definities In deze Algemene Verkp-, Leverings-, en Aannemingsvrwaarden wrdt verstaan nder: 123dubbelglas : 123dubbelglas bv, Niclaas

Nadere informatie

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010 Belgiëlei 182 Tel: 03/239 34 30 inf@03beheer.be Beste mede-eigenaar, Nieuwe wet p de mede-eigendm - 2010 Zals u wellicht reeds vernmen heeft is sinds krt een nieuwe wet p de mede-eigendm van kracht. Ze

Nadere informatie

Projectsourcing volgens de nieuwe regels. Brochure voor de klanten van de projectsourcingbureaus

Projectsourcing volgens de nieuwe regels. Brochure voor de klanten van de projectsourcingbureaus 20130215 Prjectsurcing vlgens de nieuwe regels Brchure vr de klanten van de prjectsurcingbureaus Werknemers van andere werkgevers diensten laten uitveren binnen uw nderneming, is inmiddels een reeds lang

Nadere informatie

1. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;

1. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt; Algemene Vrwaarden Artikel 1 - Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: 1. Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; 2. Cnsument: de

Nadere informatie

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft:

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN PENNYPLACE VOOR LEDEN Inhudspgave: Artikel 1: Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 1 Artikel 3 -Tepasselijkheid en wijziging Algemene Vrwaarden... 2 Artikel

Nadere informatie

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 juli 2014)

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 juli 2014) 1 UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 juli 2014) I. HET ERELOON: Ereln dient begrepen als de dr de cliënt aan de advcaat verschuldigde en

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens Algemene Vrwaarden Lidahlm Garens Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

VRAGEN OM BEVESTIGING

VRAGEN OM BEVESTIGING VRAGEN OM BEVESTIGING 1. VRAAG : Punt 4.3.1.1, vierde lid, b), van het bestek verplicht de cncessiehuder zich te schikken naar een klachtennrm van 7 ntvankelijke klachten p 10.000 bezrgingen als minimale

Nadere informatie

Gastouderbureau Noorderlicht

Gastouderbureau Noorderlicht Algemene richtlijnen: Vraag- en gastuders wrden geacht kennis te hebben genmen van de werkwijze van ; Gastuders wrden geacht bij aanvang van de pvang te handelen cnfrm het pedaggisch plan; hanteert de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep Zelfreguleringsverleg

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden BouwZorgKampen

Algemene Voorwaarden BouwZorgKampen Algemene Vrwaarden BuwZrgKampen Artikel 1: Definities In deze Algemene Vrwaarden wrdt verstaan nder: Klusbedrijf: BuwZrgKampen, de pdrachtnemer, die bedrijfsmatig kluswerkzaamheden verricht vr bedrijven

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BIJ HET OPSTELLEN VAN HET RAPPORTERINGMODEL EX ANTE VOOR DE BEHEERDER VAN HET ELEKTRICITEITSTRANSMISSIENET

RICHTLIJNEN BIJ HET OPSTELLEN VAN HET RAPPORTERINGMODEL EX ANTE VOOR DE BEHEERDER VAN HET ELEKTRICITEITSTRANSMISSIENET RICHTLIJNEN BIJ HET OPSTELLEN VAN HET RAPPORTERINGMODEL EX ANTE VOOR DE BEHEERDER VAN HET ELEKTRICITEITSTRANSMISSIENET 1 OPBOUW EN DOEL VAN HET RAPPORTERINGMODEL EX ANTE 1. Het rapprteringmdel heeft als

Nadere informatie

Wij hanteren dezelfde algemene voorwaarde als de Nederlandse thuiswinkel organisatie die tot stand zijn gekomen in overleg met de Consumentenbond

Wij hanteren dezelfde algemene voorwaarde als de Nederlandse thuiswinkel organisatie die tot stand zijn gekomen in overleg met de Consumentenbond Vrwaarden Wij hanteren dezelfde algemene vrwaarde als de Nederlandse thuiswinkel rganisatie die tt stand zijn gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd Artikel 1 - Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan

Nadere informatie

Gedragscode inzake reclame en informatieverstrekking over individuele levensverzekeringen: Toelichting bij de toepassing van de gedragscode

Gedragscode inzake reclame en informatieverstrekking over individuele levensverzekeringen: Toelichting bij de toepassing van de gedragscode VS10052 09.03.2012 Gedragscde inzake reclame en infrmatieverstrekking ver individuele levensverzekeringen: Telichting bij de tepassing van de gedragscde In deze nta wrdt nadere telichting gegeven bij de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep Zelfreguleringsverleg

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 72095942000 VZW Psych. Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 MELLE Telichting bij het dcument pnameverklaring bij pname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband met

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden Thuiswinkel Algemene vrwaarden Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep

Nadere informatie

Het KB Uitvoering. Bart Gheysens 28 maart 2013 Kennisdag AWV

Het KB Uitvoering. Bart Gheysens 28 maart 2013 Kennisdag AWV Het KB Uitvering Bart Gheysens 28 maart 2013 Kennisdag AWV Algemeen KB Uitvering Regels tepasselijk p alle pdrachten: werken, leveringen en diensten Tepasselijkheid (artt. 5-8) Afhankelijk van de waarde

Nadere informatie

Organisatorsreglement beurs- en evenementenhal t Bau-huis

Organisatorsreglement beurs- en evenementenhal t Bau-huis Organisatrsreglement beurs- en evenementenhal t Bau-huis Artikel 1: Infrastructuur Het Autnm Gemeentebedrijf t Bau-huis staat in vr de ter beschikking stelling van de infrastructuur van de beurs- en evenementenhal

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities Algemene Vrwaarden Dit zijn de Algemene Vrwaarden van Fiets Clinics Nederland, gevestigd: Waalbandijk 20, 6541AJ Nijmegen. Op alle prducten van Fiets Clinics Nederland zijn deze Algemene Vrwaarden van

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap vr de Veiligheid van de Vedselketen Omzendbrief betreffende de cntrle van de identiteit van paarden en de uitsluiting vr de slacht vr menselijke cnsumptie van buiten de wettelijke termijn

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Taximetkorting.nl

Algemene Voorwaarden Taximetkorting.nl Algemene Vrwaarden Taximetkrting.nl Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden webshop (h)eerlijk vlees

Algemene Voorwaarden webshop (h)eerlijk vlees Algemene Vrwaarden webshp (h)eerlijk vlees Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

BESLISSING (B) CDC-1225E/8

BESLISSING (B) CDC-1225E/8 Cmmissie vr de Regulering van de Elektriciteit en het Gas Nijverheidsstraat 26-38 1040 Brussel Tel.: 02/289.76.11 Fa: 02/289.76.09 COMMISSIE VOOR DE REGULERING VAN DE ELEKTRICITEIT EN HET GAS BESLISSING

Nadere informatie

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel Inkp- en aanbestedingsbeleid Energiefnds Overijssel 2013 Inhudspgave 1 Inleiding 3 2 Het beleid 4 2.1 Rechtmatigheidsthema's 4 Prcedures 4 Meerwerk en herhalingspdrachten 4 2B-diensten 5 Integriteit 5

Nadere informatie

Verkoopsvoorwaarden Boekenbeurs dd. 1 september 2015

Verkoopsvoorwaarden Boekenbeurs dd. 1 september 2015 A. Ticketfrmules Bekenbeurs Verkpsvrwaarden Bekenbeurs dd. 1 september 2015 Wij bieden de vlgende ticketmgelijkheden aan: Dagticket nrmaal tarief; dit is het ticket dat je tegang geeft tt de bekenbeurs

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Eyecatcher Webdesign

Leveringsvoorwaarden Eyecatcher Webdesign Leveringsvrwaarden Eyecatcher Webdesign 1 Definities Opdrachtnemer : Opdrachtgever : Overeenkmst : Dienst : Prduct : Eyecatcher Webdesign De natuurlijke f rechtspersn met wie Eyecatcher Webdesign een vereenkmst

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN - Gegevens rganisatie/ bedrijf Naam:..... Adres maatschappelijke zetel: Ondernemingsnummer: Hierbij vertegenwrdigd dr:... Functie vertegenwrdiger:.....

Nadere informatie

Controleprotocol Sociaal Domein

Controleprotocol Sociaal Domein Cntrleprtcl Sciaal Dmein Cntrleprtcl vr de accuntantscntrle bij: dr de gemeenten in de regi Amersfrt* gesubsidieerde rganisaties vr Jeugdzrg en WMO dr de gemeenten in de regi Amersfrt f dr de gemeente

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Duurzame gegevensdrager Herroepingsrecht

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Duurzame gegevensdrager Herroepingsrecht Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.50 Versie 2.0

Handleiding Opmaken fiche 281.50 Versie 2.0 Versie 2.0 1. Inleiding... 3 2. Vrbereidende werkzaamheden... 3 2.1. Algemene rekeningen... 3 2.2. Leveranciersfiches... 4 3. Het pstellen van de fiches... 6 3.1. Het vrbereidingsprgramma... 6 3.2. Het

Nadere informatie

Opleiding overheidsopdrachten. Bart Gheysens 30 oktober 2013

Opleiding overheidsopdrachten. Bart Gheysens 30 oktober 2013 Opleiding verheidspdrachten Bart Gheysens 30 ktber 2013 Inleiding KB van 14 januari 2013 Vervangt het KB van 26 september 1996 en zijn bijlage (de algemene aannemingsvrwaarden AAV). Tepassingsgebied: Klassieke

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE

ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE 1. Algemeen De ft s p www.benkrtman.nl zijn alleen bestemd vr de eigenaar van Ben Krtman Cmmunicatie. Bezekers kunnen deze ft s bekijken, maar zijn

Nadere informatie

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 februari 2016)

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 februari 2016) 1 UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 februari 2016) I. HET ERELOON: Ereln dient begrepen als de dr de cliënt(e) aan de advcaat verschuldigde

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 Herrepingsrecht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 3 - Toepasselijkheid

Algemene Voorwaarden. Artikel 3 - Toepasselijkheid Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Artikel 1 Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: 1. Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; 2. Cnsument: de natuurlijke persn die

Nadere informatie

ARCONA PROPERTY FUND N.V. - Q&A CLAIMEMISSIE

ARCONA PROPERTY FUND N.V. - Q&A CLAIMEMISSIE NIET BESTEMD VOOR GEHELE OF GEDEELTELIJKE, RECHTSTREEKSE OF INDIRECTE OPENBAARMAKING, VERSPREIDING OF PUBLICATIE IN OF NAAR DE VERENIGDE STATEN, CANADA, AUSTRALIË OF JAPAN OF EEN ANDERE JURISDICTIE WAAR

Nadere informatie

6 verschillende systemen derdebetaler

6 verschillende systemen derdebetaler 6 verschillende systemen derdebetaler Systeem 1: prcentuele tussenkmsten p abnnementen Systeem 2: tussenkmst p kaarten Systeem 3: tussenkmst p biljetten Systeem 4: gratis netabnnement vr bepaalde leeftijdscategrieën

Nadere informatie

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden )

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden ) Veenendaalse Atletiek Vereniging Reglement Kantine-Cmmissie ( del / taken / bevegdheden ) Mei 2015 Reglement Kantine-Cmmissie VAV ( del / taken / bevegdheden ) Inleiding. In de Statuten van de Veenendaalse

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel voor de levering van diensten Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel voor de levering van diensten Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Algemene Vrwaarden Thuiswinkel vr de levering van diensten Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Veilige Kluizen.com. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities

Algemene Voorwaarden Veilige Kluizen.com. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Algemene Vrwaarden Veilige Kluizen.cm Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 -

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Prvincie Ost-Vlaanderen Arrndissement Gent Gemeente Gavere UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD zitting van 23 nvember 2009 Aanwezig: Hug LEROY Willy BENOOT, Karel HUBAU, Denis DIERICK, Nadine

Nadere informatie

Subsidiereglement Energiezorg op School 2014. Hoofdstuk I: Algemene bepalingen

Subsidiereglement Energiezorg op School 2014. Hoofdstuk I: Algemene bepalingen Subsidiereglement Energiezrg p Schl 2014 Hfdstuk I: Algemene bepalingen Artikel 1.- Stedenfnds De subsidie Energiezrg p Schl past in de Beleidsvereenkmst Stedenfnds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de

Nadere informatie

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) *

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) * VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bdemnderzek (VBO) * * zals bepaald dr art.13/4 van de Ordnnantie van 5 maart 2009 betreffende het beheer en de sanering van verntreinigde bdems, gewijzigd dr de rdnnantie

Nadere informatie

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :...

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :... Mdellencntract TFP(Time fr Prints)/TFCD (Time fr CD) Cntract tussen Mdel en amateurftgraaf Ondergetekenden: Naam :... Adres :... Pstcde/Wnplaats:... Telefn :... Email/Website :... Hierna genemd Ftgraaf,

Nadere informatie

Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Topbloemen Nederland BV handelend onder de naam/namen: Topbloemen.nl, Bestflowers.nl, Wijn-vandaag.

Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Topbloemen Nederland BV handelend onder de naam/namen: Topbloemen.nl, Bestflowers.nl, Wijn-vandaag. Algemene Vrwaarden Thuiswinkel (vr cnsumenten) Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep

Nadere informatie

Algemene voorwaarden trainingen Edunova

Algemene voorwaarden trainingen Edunova Algemene vrwaarden trainingen Edunva Edunva Meddsestraat 47 Winterswijk Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persn f rechtspersn, met wie een vereenkmst met betrekking tt deelname aan een

Nadere informatie

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant Cnvenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ntelaatbaar gedrag van externe accuntants, accuntantsrganisaties en (mede)beleidsbepalers tussen de Belastingdienst en de Stichting Autriteit Financiële

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER Deel 1 (voor invultabel zie Deel 2)

OFFERTEFORMULIER Deel 1 (voor invultabel zie Deel 2) OFFERTEFORMULIER Deel 1 (voor invultabel zie Deel 2) PRIJSOFFERTE VOOR DE OPDRACHT MET ALS VOORWERP Leveren van 100% groene elektriciteit aan afnamepunten behorende tot het provinciaal patrimonium, paraprovinciale

Nadere informatie

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv.

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv. Dssier Eccheques Brn: Lex4yu p www.securex.eu BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77 helpdesk@bl budiv.be www.bl budiv.be Dssier Eccheques Wat is een eccheque? Eccheques zijn een initiatief

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

Diezerplein CT Zwolle m

Diezerplein CT Zwolle m Algemene vrwaarden vr verlening van diensten dr WeerZin Supervisie & Caching,, 8021 CT Zwlle, ingeschreven bij de Kamer van Kphandel nder nummer 05082961, hierna te nemen: WeerZin Supervisie & Caching.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur Algemene Vrwaarden vr leden Stichting WebwinkelKeur Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave:

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

Artikel 75. Plaatsing openbare school op plan

Artikel 75. Plaatsing openbare school op plan Wet p het primair nderwijs (tekst geldend p 4 mei 2012) Afdeling 2 aanvang van de bekstiging Artikel 74. Plan van nieuwe schlen 1. De bekstiging van een penbare en een bijzndere schl kan slechts een aanvang

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep Zelfreguleringsverleg

Nadere informatie

Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 7 juli 2015

Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 7 juli 2015 Vlaamse Regulatr van de Elektriciteits- en Gasmarkt Publiekrechtelijk vrmgegeven extern verzelfstandigd agentschap Graaf de Ferrarisgebuw Kning Albert II-laan 20 bus 19 B-1000 Brussel Gratis telefn 1700

Nadere informatie

Artikel 2 - Identiteit van Bij Jelle. Inhoudsopgave: Algemene Voorwaarden Bij Jelle per 1 juni 2014.

Artikel 2 - Identiteit van Bij Jelle. Inhoudsopgave: Algemene Voorwaarden Bij Jelle per 1 juni 2014. Algemene Vrwaarden Bij Jelle per 1 juni 2014. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van Bij Jelle Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie