Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic. Nr. Onderwerp Actie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic. Nr. Onderwerp Actie"

Transcriptie

1 notulen Deelraad Barendrecht Aanwezig :, Jaap Hoogerwaard (voorzitter), Marja Wansink, Rob Glandorf, Erik Both (personeelsgeleding); Gert-Jan van den Berg (oudergeleding); Jet Gerritse, Barbara Verbeek (leerlinggeleding). Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic Nr. Onderwerp Actie 1. Welkom door dhr. Hoogerwaard om Notulen Opmerkingen naar aanleiding van de notulen van : n.a.v. punt 2: Dhr. Timmers geeft aan dat er overleg is geweest met de unit-directeuren. De centrale vraag is: Hoe de cao in goede banen te leiden. Uitkomst is dat er voorlopig geen regels worden ingesteld. Het wordt per situatie bekeken. Concreet: per aanvraag zal het DMT al dan niet verlof toekennen. In het komende infobulletin voor docenten zal hier aandacht aan besteed worden. n.a.v. punt 3.2: De inspectie zal binnenkort plaatsvinden. Het DMT heeft een inventarisatie gemaakt van alle acties die genomen zijn ter verbetering van onze school. Deze worden aan de inspecteur gepresenteerd tijdens de inspectie. n.a.v. punt 5: Mevr. Wansink zou graag een overzicht krijgen van de klasgrootte per niveau. Mevr. Besseling geeft aan deze op te sturen. Klasgroottes zijn beschikbaar. Clustergroottes nog niet. n.a.v. punt 7: Dhr. Timmers geeft aan dat de opmerkingen vanuit de DMR zijn gecommuniceerd naar Mevr. De Ruiter. Zij gaat dit met de betrokkenen bespreken. Daarnaast is er voor de ouders van deze leerlingen een extra ouderavond ingepland. Dhr. Glandorf spreekt zijn zorg uit over het traject voor de leerlingen. Vooral die die te maken krijgen met eerst opstromen om vervolgens toch af te stromen. 3. Mededelingen door de voorzitter: Qua bijscholingscursus is er gekozen voor een cursus op maat binnen school. Basiscursus en communicatie zijn zaken die voorbij komen. Mededelingen schoolleiding:

2 Vanmiddag is er een ontmoeting geweest tussen directie / docenten van 3primair en de teamleiders Hoogervorst en de Ruiter. Deze ontmoeting stond in het teken van de PR rondom het technasium. Daarnaast is er veel nieuw PR materiaal. Dit zal de komende tijd worden ingezet. 4. Jaarplan is het jaarplan als concept versie ingeleverd. De komende week wordt dit concept besproken binnen het DMT. Dhr. van den Berg mist de terugkoppeling van: wat is er van alle plannen terechtgekomen?. Dhr. Timmers geeft aan dat dit in het jaarverslag staat. Dit jaarverslag wordt nooit besproken in de DMR. Dit komt in de periode april/mei. Het jaarverslag moet ingeleverd worden bij het bestuur. Eén van de grote aanpassingen: bij alle doelstellingen staan de portefeuillehouders. Het is een omvangrijke lijst. Aan het einde van de lijst staan veel verwijzingen naar eerdere punten. Het jaarplan wordt besproken. Bij punt 2.16: Dhr. Hoogerwaard: Het doel en het nut van RTTI is duidelijk, maar let op de werkdruk. Een toets invoeren kost al snel een uur tijd. Mevr. Wansink geeft ook aan dat de onlineversie veel tijd kost. Dhr. Timmers geeft aan dat er in de sectieleiders vergadering geen vastgesteld aantal toetsen is afgesproken. Secties zijn hier zelf verantwoordelijk voor. Dhr. Glandorf geeft aan dat RTTI het begin is van differentiëren. De werkdruk komt ook voort uit het maken van aanpassingen in de lessen. Dhr. Timmers: Secties moeten zelf goed kijken naar wat haalbaar is. Punt 3.1: Er wordt gevraagd naar verduidelijking van punt Dhr. Timmers geeft uitleg. Het gaat om 2 pilot klassen. Hierbij wordt uitgegaan van digitale ondersteuning en geen boeken achter glas. De schoolleiding wil duidelijk aangeven dat we geen IPad school worden. Daarnaast wordt aangegeven dat de ICT momenteel rampzalig functioneert. DTM heeft bij het bestuur aangegeven dat dit onacceptabel is. Vanuit ICT-OZHW komt elke twee weken met info naar de unit-directeuren. Er is gevraagd bij het bestuur naar oplossingen voor de lange termijn. Punt 4.2 Dhr. Hoogerwaard vraagt zich af in hoeverre een infobulletin meewerkt aan medewerkerstevredenheid. Mevr. Besseling geeft aan dat het zien van en informeren over zaken hieraan bijdraagt. Dhr. Glandorf vraagt wanneer er weer een tevredenheidsonderzoek onder de medewerkers wordt gehouden. Mevr. Besseling geeft aan dat dit om de twee jaar gebeurt. Het zal in februari plaatsvinden. Punt 4.5

3 Dhr. Hoogerwaard vraagt zich af waarom er niet voor leerjaarcoördinatoren is gekozen voor elk leerjaar en waarom de taken van de coördinatoren per afdeling niet gelijk zijn. Dhr. Timmers geeft aan dat er bij de teamleiders is geïnformeerd of hier behoefte aan was. Niet elke teamleider had hier behoefte aan. De teamleiders hebben de taken voor de coördinatoren zelf aangepast naar de behoefte van wat er nodig was. Dhr. Glandorf vraagt of door het ontbreken van uniformiteit alles wel duidelijk is voor ouders. Is daar over nagedacht? Dhr. Timmers: Ja, hier is over nagedacht. De coördinatoren leveren maatwerk wat nodig is voor de eigen afdeling. Punt 4,7: November 2014 moet veranderd worden in november Punt 7.6: Mevr. Besseling: Normaal vindt er jaarlijks een tevredenheidsonderzoek plaats onder ouders van de derde klas. Door drukte is er een jaartje overgeslagen. Dhr. Hoogerwaard sluit dit punt af met het verzoek of het jaarverslag en volgend jaar bij geleverd kan worden. Met daarbij ook een overzicht van de eventuele wijzigingen. 5. Evaluatie Eindexamenresultaten Mevr. Besseling geeft uitleg hierover. Dhr. Glandorf vraagt wat er gebeurt als secties een trend in het rood laten zien. Dhr. Timmers: De drie teamleiders hebben gesproken met alle sectieleiders. Er wordt om acties gevraagd om de resultaten te verbeteren. Dit is een verandering met het verleden. Mevr. Besseling vult aan dat vorig jaar ook al gesprekken zijn geweest. De gesprekken zijn meer sturend geworden. 6. Passend onderwijs Het document wordt besproken. Dhr. Both geeft aan dat de uitvoering zeer kort dag was. Mentor moesten binnen een paar dagen het formulier invullen. Dhr. Timmers: Klopt. Ik ga er vanuit dat dit volgend jaar verbeterd wordt. 7. Technasium Dhr. Timmers geeft uitleg over de stand van zaken. Dhr. Both vraagt wat de ambitie is qua leerlingenaantallen. Dhr. Timmers: We zijn nog zoekende. Dhr. Glandorf vraagt of er door profilering nog wat gewonnen kan worden. Dhr. Timmers: Ja, Daarom hebben we ook mensen uit het Po uitgenodigd.

4 Mevr. Gerritse vraagt of leerlingen het vak O&O ook kunnen kiezen wanneer ze in de onderbouw geen technasium gevolgd hebben. Het antwoord hierop is bevestigend. Dhr. Both merkt op dat het verval van leerlingen afneemt. Dat is een positieve ontwikkeling. Dhr. Timmers geeft hiervoor al reden dat de docenten beter zijn ingewerkt en dat leerlingen nu ook een intake gesprek krijgen. Dhr. Van den Berg merkt op dat er afgesproken was om de financiën van het technasium op de lange termijn in de gaten te houden. Wat is het effect op andere secties? Dhr. Hoogerwaard merkt op dat O&O een gewoon vak is in de bovenbouw. De conclusie is dat de gelden nagenoeg niet inzichtelijk zijn te maken voor financiën. 8. Rondvraag Mevr. Gerritse vraagt waarom de toetsweek van donderdag tot woensdag was. Mevr. Besseling geeft aan dat docenten door het volle programma meer tijd gevraagd hadden om de lesstof te behandelen. Mevr. Gerritse geeft aan dat dit als prettig werd ervaren en geeft aan dat de toetsweek vaker van donderdag tot woensdag gehouden mag worden. Mevrouw Gerritse vraagt waarom er in de onderbouw minder Daltonuren gegeven worden. Dhr. Timmers geeft aan dat het leerrendement van de Daltonuren in de onderbouw te laag was. Leerlingen moet hiermee leren omgaan. Er is een keuze gemaakt om wat daltonuren weg te halen zodat er meer ruimte komt voor de kernvakken. Het effect van deze beslissing zal op een later moment geëvalueerd worden. Mevr. Gerritse geeft aan dat bovenbouw leerlingen tot uur niet kunnen eten en vraagt of hier nog verandering in gaat komen? Mevr. Besseling geeft aan dat het eten tijdens het derde uur, wat een gewoon lesuur is, niet wenselijk is. Het tweede uur is een daltonuur. Hierin zou aan het einde van het uur wat genuttigd kunnen worden. Mevr. Gerritse merkt op dat er tijdens het examen scheikunde en natuurkunde geen gebruik meer mag worden gemaakt van een grafische rekenmachine. De vraag is of dit nu ook tijdens VT s niet meer mag. Dhr. Timmers geeft aan hierop terug te komen. Dhr. Glandorf merkt op dat de toetsroosters erg laat waren en daarnaast ook zeer vaak nog gewijzigd werden. Mevr. Besseling geeft toe dat het rooster erg laat was. Met twee nieuwe roostermakers zijn we nog zoekende naar een goede balans. Er is een nieuw draaiboek geschreven. Dit wordt met de teamleiders besproken. Dhr. Glandorf geeft aan dat er ook naar de basisroosters gekeken moet worden. 4 lesuren in 4 verschillende lokalen kan niet de bedoeling zijn. Mevr. Besseling geeft aan dat verzoeken voor lokalen via de teamleiders binnenkomen. Er zal worden gekeken om aaneensluitende lessen zoveel mogelijk in hetzelfde lokaal te plaatsen.

5 Voor semester 2 wordt er een nieuw rooster gemaakt. De clusters blijven hetzelfde. Dhr. Glandorf merkt op dat de onrust binnen de school in algemene zin minder is. Hij vindt dit een goede ontwikkeling. Dhr. Both vraagt of er al een keer gekeken is naar de mogelijkheid tot het inzetten van vrijwilligers bij de examens. Dit om te werkdruk op de docenten te verminderen. Dhr. Timmers geeft aan dat hier nog niet naar gekeken is. 9. Sluiting Om uur sluit Dhr. Hoogerwaard de vergadering.

notulen Deelraad Barendrecht

notulen Deelraad Barendrecht notulen Deelraad Barendrecht 9-10-2018 Aanwezig : Bart Geefshuijsen (voorzitter), Ellen Hatuina (secretaris), Jeroen Hersbach, Sander Opschoor, Hilde Vroemen (personeelsgeleding); Judith van der Worm,

Nadere informatie

notulen Deelraad Barendrecht

notulen Deelraad Barendrecht notulen Deelraad Barendrecht 29-11-2016 Aanwezig : Rob Glandorf (voorzitter),ellen Hatuina (secretaris) Ralph Wallenborn, Bart Geefshuijsen, Erik Both, Marja Wansink (personeelsgeleding); Gert-Jan van

Nadere informatie

notulen Deelraad Barendrecht

notulen Deelraad Barendrecht notulen Deelraad Barendrecht 11-10-2016 Aanwezig :, Rob Glandorf (voorzitter),ralph Wallenborn, Bart Geefshuijsen, Erik Both, (personeelsgeleding); Gert-Jan van den Berg, Rachid Abdaili, Judith van der

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd:

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd: Notulen MR-vergadering 26 juni 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. Bergsma Dhr. Tonnaer Leerlinggeleding: Dhr. Koks Dhr. Schellekens

Nadere informatie

Daarnaast nam de directeur deel aan (een gedeelte van) iedere vergadering.

Daarnaast nam de directeur deel aan (een gedeelte van) iedere vergadering. Jaarverslag MR 2016/2017 1. Inleiding Voor jullie ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool Los Hoes 2016-2017. In dit jaarverslag beschrijft de MR in hoofdlijnen waar zij zich

Nadere informatie

Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege

Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege Notulen vergadering maandag 5 februari 2018, 19.00 uur Aanwezig Geleding personeel: de heer E. den Boer, de heer S. Persoon (secretaris), en de heer R.

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel.

Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel. 03-02 Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel. Aanwezig: Tanja Dohmen, Yvonne Halders, Bert Heijnens, Mary-Jane Lommers, Piet Minartz, Harry Oomen, Enno Soeren, Luc

Nadere informatie

Ring 1 met de Inspectie van het onderwijs

Ring 1 met de Inspectie van het onderwijs Vertegenwoordigers ring 1 Datum Auteur verslag secretaris Ring 1 met de Inspectie van het onderwijs Omschrijving Vergaderdatum en -tijd Vergaderplaats Overleg tussen de Inspectie en vertegenwoordigers

Nadere informatie

Personeel van school reageert snel op vragen die per mail gesteld worden. Fijn!

Personeel van school reageert snel op vragen die per mail gesteld worden. Fijn! Verslag bijeenkomst klassenouders d.d. 12 april 2016. Klas 1bk, 1km, 1mh, 1hv Kinderen gaan met plezier naar school! Huiswerk Ouders missen de papieren agenda. Telkens inloggen is niet handig. Hierdoor

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

Jaarverslag MR

Jaarverslag MR Jaarverslag MR 2017-2018 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 Samenstelling MR... 2 1.1 Vergaderfrequentie... 2 1.2 Communicatie... 2 2 Onderwerpen... 3 2.1 Situatie wijziging adjunct directeur... 3 2.2 Stabiliteit

Nadere informatie

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist)

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist) Notulen MR deelraad Kaap vergadering Locatie: Kaap Datum: donderdag 7 november 2013 Aanvang: 19.00 Einde: 21.20 Aanwezig: Kramer (voorzitter), ten Vergert, Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Hurst (notulist)

Nadere informatie

ouderraad Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag 1 december 2016

ouderraad Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag 1 december 2016 Bladzijde 1 ouderraad Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag Aanwezig : mw. I. Baks-Vrieswijk, dhr. B. Karstenberg, mw. K. Stijnis, dhr. H. Vrooland, dhr. J. Landman, mw. E.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 30 maart 2016 Aanwezig: Marie-José Jaspers, Tineke van Sprundel,

Nadere informatie

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda.

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda. Verslag deelraad Datum : 7 november 2018 Plaats : docentenkamer BNC Tijd : 19.00 uur-21.30 uur Aanwezig : Wilma, Louise, Sandra, Jaap, Ymke-Fleur, Merlijn, Monique, Barbara (verslag) Afwezig : - Cc : Raymond

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo Jaarverslag MR 2015-2016 Basisschool De Telgenkamp, Hengelo 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Algemeen...4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding...4 1.2. Taakverdeling...4 1.3. Vergaderfrequentie...4

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Aanwezig: Sandra, Barbara, Remi, Regina, Ruud, Nadine Saskia, Conny, Florance. Afwezig: Gerda

Aanwezig: Sandra, Barbara, Remi, Regina, Ruud, Nadine Saskia, Conny, Florance. Afwezig: Gerda Notulen OR-vergadering 8-11-2016 Aanwezig: Sandra, Barbara, Remi, Regina, Ruud, Nadine Saskia, Conny, Florance. Afwezig: Gerda 1.Opening Regina opent de vergadering om 19.50 uur en heet iedereen welkom.

Nadere informatie

Interne klachtenafhandeling de Tinne

Interne klachtenafhandeling de Tinne Interne klachtenafhandeling de Tinne Inleiding Op de Tinne streven we naar een goede samenwerking met ouders en het realiseren van een optimaal leerklimaat. Soms gaat er wel eens wat mis. Ouders kunnen

Nadere informatie

Welkom! Klankbordavond ouders schoolleiding. november 2017

Welkom! Klankbordavond ouders schoolleiding. november 2017 Welkom! Klankbordavond ouders schoolleiding november 2017 Ouders en schoolleiding Ouders (per leerjaar) Martin Achterberg wnd AL havo 3 t/m 5 Lynn Buikema AL leerjaar 1 en 2 Afwezig: Corinne van Baar (vwo

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 10 maart 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Patrick van Maurik (voorzitter), Patrick Poelwijk, Laura van der Kemp,

Nadere informatie

Notulen vergadering 1718MR04 maandag uur

Notulen vergadering 1718MR04 maandag uur Notulen vergadering 1718MR04 maandag 26-02-2018 18.30 20.30 uur Aanwezig: mevr. Lamoré, dhr.hupperetz, dhr.schrooders, dhr.geradts, dhr.smeets, dhr. Sauren, mevr. Mommer, dhr. Gadet, dhr. Klein, mevr.

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 12-07-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) Aanwezig: M.k.a.: Voorzitter: Notulist: Dhr. T. Bolhuis, mevr. J. Goedhart, mevr. H. Horlings, dhr. A. Krikke, dhr.

Nadere informatie

Notulen DMR Daaf Gelukschool en Vestiging Gunning op de Daaf Geluk 7 juni 2017

Notulen DMR Daaf Gelukschool en Vestiging Gunning op de Daaf Geluk 7 juni 2017 Notulen DMR Daaf Gelukschool en Vestiging Gunning op de Daaf Geluk 7 juni 2017 Agenda 1. Opening en vaststellen agenda 2. Vaststellen notulen 08-05-2017 3. Mededelingen schoolleiding 4. Mededelingen MR'en

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt.

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt. Notulen MR vergadering Aan : Leden MR de Heydonck Datum : 18 februari 2014 Locatie : Heydonck Naastenbest Tijd : 19.30.uur 21.30 uur Aanwezig : Nicole, Paul, Sharon, Theo, Ton, Yvonne, Sanne Afwezig :

Nadere informatie

Informatieavond 2 e klas. 20 augustus 2015

Informatieavond 2 e klas. 20 augustus 2015 Informatieavond 2 e klas 20 augustus 2015 Hartelijk welkom Mentorklas 2H Informatie Welkom Uitleg mentoraat en mentorlessen Klas 2H1 Rapporten en informatie-avonden SOMtoday SWT Studiewijzers Informatie

Nadere informatie

Visitatie op het VMBO

Visitatie op het VMBO Visitatie op het VMBO Een impuls voor de kwaliteitszorg! Visitatie in het VMBO Bezoek van externe auditoren Beschrijven van kwaliteit van de organisatie Opstellen van aanbevelingen ter verbetering van

Nadere informatie

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Aanwezig: Oudergeleding Elize Botermans (GMR), Rene Groen, Renske Peters Personeelsgeleding José van der Laan, Erica Hermans, Leonore Melkert

Nadere informatie

Notulen 162 e van de vergadering van de medezeggenschapsraad van het JFC, op 22-01-2014

Notulen 162 e van de vergadering van de medezeggenschapsraad van het JFC, op 22-01-2014 Notulen 162 e van de vergadering van de medezeggenschapsraad van het JFC, op 22-01-2014 Aanwezig PG: Cees Overeem, Betty Oele, Renske van der Veen (secretaris), Rogier Zaagman (voorzitter), Bas Leerlooijer.

Nadere informatie

WELKOM OUDER(S)/VERZORGER(S)

WELKOM OUDER(S)/VERZORGER(S) WELKOM OUDER(S)/VERZORGER(S) INFORMATIE vanavond Schoolleiding Uitleg mentoraat en mentorlessen Rapporten en informatieavonden Ouderportaal (cijfers) Informatie op de website Vragen SCHOOLLEIDING Teamleiders

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de zesde mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de zesde mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de zesde mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 6: 18 04 2017 PERSONEEL: Er

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 1

Datum Nummer nr. 1 MR de Burijn NOTULEN Datum 5-9-2016 Nummer 2016-2017 nr. 1 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Margriet van Twisk Manon Horsthuis Plaats De Burijn Virginia Festner Mireille Lefebre (v.a. 20.00) Afwezig

Nadere informatie

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens alle collega s van het CCC, Mevr.

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens alle collega s van het CCC, Mevr. Einde schooljaar 2017-2018 - 1 - Vooraf Om het schooljaar goed af te ronden hebben we in dit boekje alle informatie over het einde van het schooljaar en belangrijke data op een rijtje gezet. Tijdens het

Nadere informatie

Notulen vergadering MR + SL

Notulen vergadering MR + SL Notulen vergadering MR + SL Datum: 3-11-2014 Versie: definitief Tijd: 17.00 18.45 uur Notulist: Mark Aanwezig: Afwezig: Anne, Mariëlle, Mark (tot 18.30 uur), Misja, Rutger (vanaf 17.30 uur), Vivien, Erik

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

DMR Notulen 15 december 2016 Aanwezig: Afwezig: - Benno (directie) - Florence (directie)

DMR Notulen 15 december 2016 Aanwezig: Afwezig: - Benno (directie) - Florence (directie) DMR Notulen 15 december 2016 Aanwezig: Afwezig: - Benno (directie) - Florence (directie) - Sophie - Roel (OP) - Eddy (OP) - Peter (OP) - Marianne (OOP) - Lisa (leerling, vervanging voor Sophie) - Joost

Nadere informatie

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18.

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18. (Voortgezet) speciaal onderwijs voor leerlingen met een langdurige ziekte en/of lichamelijke beperking Notulen MR vergadering 15-5-2017 Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma,Cindy

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

Notulen klankbordgroep voor ouders/verzorgers van. De Theaterhavo/vwo. Maandag

Notulen klankbordgroep voor ouders/verzorgers van. De Theaterhavo/vwo. Maandag Notulen klankbordgroep voor ouders/verzorgers van De Theaterhavo/vwo Maandag 07-02-2011 Punten naar aanleiding van de vorige bijeenkomst. Privacybeleid website. Of er komt één algemeen wachtwoord of het

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Notulen MR-overleg over het formatieplan op

Notulen MR-overleg over het formatieplan op Notulen -overleg over het formatieplan op 17-4-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. Mededelingen vanuit de directie en de actiepuntenlijst stonden niet op de

Nadere informatie

PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College

PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College 2017-2018 Te laat komen Actie Wat Wie 1 Te laat komen 1 e uur Van 8.30 tot 9.00 uur bij conciërge. Daarna bij de pedagogisch. 2 Leerling krijgt een briefje.

Nadere informatie

NOTULEN OUDERCOMMISSIE TINKER BELL (met directie) Datum: woensdag 16 mei 2018

NOTULEN OUDERCOMMISSIE TINKER BELL (met directie) Datum: woensdag 16 mei 2018 NOTULEN OUDERCOMMISSIE TINKER BELL (met directie) Datum: woensdag 16 mei 2018 Aanwezig: Linda de Niet (voorzitter), Christa Geurts, Dieuwertje de Groot, Saskia van den Berg, directie bestaande uit Angela

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Docenten die hun onderwijs meer willen afstemmen op de individuele verschillen tussen leerlingen en hun leeropbrengst willen vergroten.

Docenten die hun onderwijs meer willen afstemmen op de individuele verschillen tussen leerlingen en hun leeropbrengst willen vergroten. 1. Differentiëren Onderzoeken welke manieren en mogelijkheden er zijn om te differentiëren en praktische handvatten bieden om hiermee aan de slag te gaan. Vervolgens deze kennis toepassen in de praktijk

Nadere informatie

SAMENVATTEND RAPPORT

SAMENVATTEND RAPPORT SAMENVATTEND RAPPORT van het Inspectieonderzoek op Zuyderzee College Lemmer afdeling vmbo (g)t Zwolle, 14 mei 2014 (4331133) 2 1. WAAROM ONTVANGT U DIT SAMENVATTENDE RAPPORT? De Inspectie van het Onderwijs

Nadere informatie

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld.

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. 1 Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. In elke organisatie hebben de mensen die daar werken met elkaar

Nadere informatie

0. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. 1. Vaststelling agenda Geen toegevoegde punten.

0. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. 1. Vaststelling agenda Geen toegevoegde punten. Notulen MR-vergadering 7 september 2015 Aanwezig: Coen Massier, Bjorn Alink, Kees van Aggelen, Elles Dekker, Laurien Bik, Cees schoon, Frank Higler en Helga Dogger Afwezig: Patric Janssen, Pauline Simons

Nadere informatie

Het galabal is goed verlopen. Jammer was wel dat die avond samenviel met Van Horne Pop.

Het galabal is goed verlopen. Jammer was wel dat die avond samenviel met Van Horne Pop. MR 8 11/04/2016 Afwezig: Robert Brauer, Marc Chong 1. Opening en Mededelingen Ouders: Er wordt gekeken naar de communicatie richting ouders vanuit de ouderraad. Dit moet duidelijker. 2. Ingekomen en uitgaande

Nadere informatie

NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL

NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL EDITIE 2 19 DECEMBER 2014 NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK Op verzoek van een aantal ouders en leerlingen is er besloten om het digitale ondersteuningsprogramma Claroread aan te

Nadere informatie

RAPPORT SPECIFIEK ONDERZOEK. Berg en Boschschool, locatie Bilthoven

RAPPORT SPECIFIEK ONDERZOEK. Berg en Boschschool, locatie Bilthoven RAPPORT SPECIFIEK ONDERZOEK Berg en Boschschool, locatie Bilthoven Plaats : Bilthoven BRIN nummer : 02RF OKE 02 VSO Onderzoeksnummer : 292900 Datum onderzoek : 7 april 2017 Datum vaststelling : 2 juni

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 10-11-2016 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris: Kees Frijters Mathijssen Notulist: Mandy

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Datum: woensdag 19 november 2014 Aanwezig: Paul Krugers, Tanja Klaassen, Piet Monster, Bart Udding, Bart Heijnen, Marit Stark, Jeroen Huizinga, Bram Oosterbeek, Manfred

Nadere informatie

OBS de Lingewaard Medezeggenschapsraad M R. MR vergadering. 27 augustus 2012

OBS de Lingewaard Medezeggenschapsraad M R. MR vergadering. 27 augustus 2012 MR vergadering de Lingewaard 27 augustus 2012 OBS Datum: Aanwezig: MR personeelsgeleding: MR oudergeleding: Afwezig met bericht: MR VERGADERING 27 augustus 2012 (19.15 21.30 uur) Notulen Marga Vreeswijk

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 16-9-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Cas Marleen heeft zich teruggetrokken als lid van de MR Anja komt later (sluit aan om 19.40

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 15 mei 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Afwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Stephanie Bol, Saskia de Vos (vanaf agendapunt 4) Thea Zuiderduin AGENDA 1. Opening

Nadere informatie

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 26 januari 2016

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 26 januari 2016 Porta Mosana College Notulen MR vergadering 26 januari 2016 Aanwezig: Gasten: Ad van Bekhoven, Ernst Roelofs, Anton Keurentjes, Huub Janssen, Ingrid Ottenheijm, Philippe Schambergen, Sophie Bergmeijer,

Nadere informatie

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering.

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. Notulen MR-vergadering 16 juni 2015 Afmelding: Eric Afwezig: - Actielijst 1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. 2. Vaststelling

Nadere informatie

BOE opent om uur de vergadering en heet allen welkom.

BOE opent om uur de vergadering en heet allen welkom. Notulen MR vergadering 21 mei 2014 Aanwezig: Bert Boelens (vz), Bart van Riessen, Harm Denissen, Hanneke de Jong, Carl Matser (notulist), Mark Dijksma, Marjan Hofstede, Jonathan van Dongen, Mark Eggink,

Nadere informatie

Huiswerkbeleid bb havo/vwo

Huiswerkbeleid bb havo/vwo Huiswerkbeleid bb havo/vwo De manier waarop de school met huiswerk omgaat, zowel inhoudelijk als ook wat betreft de ondersteuning door studievaardigheden, is bepalend voor de mate waarin de leerstof wordt

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo Jaarverslag MR 2016-2017 Basisschool De Telgenkamp, Hengelo 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Algemeen...4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding...4 1.2. Taakverdeling...4 1.3. Vergaderfrequentie...4

Nadere informatie

Vergadering nummer 02 Datum 26 oktober 15 Locatie teamkamer Tuinlanden Tijd 20:00 22:30

Vergadering nummer 02 Datum 26 oktober 15 Locatie teamkamer Tuinlanden Tijd 20:00 22:30 R.K. basisschool De Twaalfruiter Doyennéperenlaan 1 3452 EC Vleuten 030 666 80 52 / 06-25 03 14 88 Notulen MR-vergadering Vergadering nummer 02 Datum 26 oktober 15 Locatie teamkamer Tuinlanden Tijd 20:00

Nadere informatie

Notulen MR woensdag 18 april Tijd: uur Notulist: Emmy de Vries

Notulen MR woensdag 18 april Tijd: uur Notulist: Emmy de Vries Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Agenda Notulen Agenda vaststellen Goedkeuren Besluit Iedereen welkom, Irene is afwezig met afbericht. Notulen wordt goedgekeurd. Mededelingen Informatie Info Is er op

Nadere informatie

Beleidsplan Maatschappelijke stage Vmbo, Havo en Vwo Elzendaalcollege

Beleidsplan Maatschappelijke stage Vmbo, Havo en Vwo Elzendaalcollege Beleidsplan Maatschappelijke stage Vmbo, Havo en Vwo Elzendaalcollege.. Samen ontdekken waar je goed in bent Inhoud: 1. Wat wordt verstaan onder maatschappelijke stage? 2. De doelstelling van het Elzendaalcollege

Nadere informatie

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 Aanwezig: Rikkers, van Lieshout, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar Afwezig (met kennisgeving, vanwege zwangerschapsverlof):

Nadere informatie

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Datum: Dinsdag 3 maart 2015 Aanwezig: Renske van IJsseldijk, Bart Udding, Bart Heijnen, Jeroen Huizinga, Manfred van Melis, Hans Kikkert, Ivar Duppen, Jeannette Kleinveld

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

2. Verslag vorige vergadering -Tekstueel: Geen punten

2. Verslag vorige vergadering -Tekstueel: Geen punten NOTULEN MR (concept) Datum: 13 maart 2018 Aanwezig: Margo, Silvia, Daniëlla (oudergeleding) Philip en Wilma ( personeelsgeleding) Afwezig: Marjan (met kennisgeving) 1. Daniëlla opent de vergadering Er

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 10-01-2018 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening met een gedicht van een leerling van Eduvier over de geboorte van geluk. 2 Vaststelling c.q. wijziging

Nadere informatie

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid.

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid. Notulen MR woensdag 27 september 2017 Tijd : 19:45 uur 21:30 uur Notulist: Astrid Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Beheerder Agenda Agenda vaststellen Besluit vraagt of de gehele vergadering blijft i.v.m.

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van leerlingen van t Hooghe Landt. De veranderingen:

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van leerlingen van t Hooghe Landt. De veranderingen: OP DE HOOGHTE extra editie Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van leerlingen van t Hooghe Landt BEN STOELINGA AAN HET WOORD 1 ONDERWIJSKUNDIGE VERANDERINGEN M.I.V. SCHOOLJAAR 2012-2013 2 OUDER WERKT MEE

Nadere informatie

MR-vergadering Notulen

MR-vergadering Notulen MR-vergadering Notulen Datum: 06-02-2018 Tijd: 19.30 uur Locatie: MDE Notulist: Hesley Aanwezig: Mart (vz); Harmen; Hesley; Monique; Marijke Afwezig: Jennifer 1. Opening. Mart opent de vergadering. 2.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Jaarverslag MR

Jaarverslag MR Jaarverslag MR 2016-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Data en onderwerpen MR vergaderingen 2016-2017... 4 3. Doelen MR 2016-2017... 6 4. Leden MR... 11 2 MR Sunte Werfert 1. Inleiding Voor u ligt

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Jaarverslag / 2013

Medezeggenschapsraad. Jaarverslag / 2013 Medezeggenschapsraad Jaarverslag 20 12 / 2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Voorwoord... 2 Medezeggenschap Houwingaham... 3 Samenstelling MR... 3 Vergadering MR... 3 Scholing... 3 MR vergaderingen...

Nadere informatie

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens het CCC, Mevr. J Drok Directeur

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens het CCC, Mevr. J Drok Directeur Einde schooljaar 2016-2017 - 1 - Vooraf Om het schooljaar goed af te ronden hebben we in dit boekje alle informatie over het einde van het schooljaar en belangrijke data op een rijtje gezet. Tijdens het

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do 19-05-2016 Aanwezig: Martin, Natasja, Rebekka, Sharon, Robert, Linda, Saskia, Kim, Josephine, Natascha Afwezig: Gast: Marjon AGENDAPUNT Resultaat Actie 1. Opening De voorzitter

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Notulen MR 16 november 2016 (vastgesteld )

Notulen MR 16 november 2016 (vastgesteld ) Notulen MR 16 november 2016 (vastgesteld 8-2-2017) Aanwezig: Dhr. M.Peters, Dhr. S. Drummen, Ouders Mevr. C.Forstman, Leerling: Robin Swart, Mevr. A. Brentjens, Dhr. W. van Rijt, Dhr. J. Scheurwater. Afgemeld:

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 27 september 17

Notulen MR vergadering 27 september 17 Notulen MR vergadering 27 september 17 Aanwezig: Lisette, Istvan, Sebile, Mathijs,, Jacob, Marieke, Janine, Lilian, Désiré Afwezig: - Opening: Istvan opent de vergadering en heet iedereen welkom, in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

Activiteitenplan MR basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven

Activiteitenplan MR basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven 2015-2016 1 Beste lezer, Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van basisschool de Hoeven. Dit activiteitenplan heeft betrekking op het schooljaar 2015-2016.

Nadere informatie

WELKOM DINSDAG 29 NOVEMBER 2016

WELKOM DINSDAG 29 NOVEMBER 2016 WELKOM DINSDAG 29 NOVEMBER 2016 1 Welkom en introductie Irma Verkerk, directeur 2 Andere schooltijden: waarom? Eef Niezing, college van bestuur 3 Ondernomen stappen (proces) tot nu toe Irma Verkerk, directeur

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

1. Opening: Barbara opent vijf over half 8 en verwelkomt de nieuwe leden Silvia B. en Nicole.

1. Opening: Barbara opent vijf over half 8 en verwelkomt de nieuwe leden Silvia B. en Nicole. Notulen MR vergadering 30 oktober 2017 Aanwezig: Barbara, Silvia, Nicole, Marc, Sylvia, Marijke, Ilse Afwezig: Kim, Patrick, Tess Aanwezig vanuit Directie: Ine Aanwezig vanuit GMR: niemand 1. Opening:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

- Toevoegen: Evaluatie stipuren - Verwijderen: Uitvoeringsplan (informatief)

- Toevoegen: Evaluatie stipuren - Verwijderen: Uitvoeringsplan (informatief) 5 Notulen MR-vergadering 14 december 2016 Samenstelling: 10 15 20 25 30 Namens de schoolleiding (SL): Dhr. Breuer Dhr Moons vanaf agendapunt 3 E aanwezig. Namens de MR: Oudergeleding (OG): Dhr. Bergsma

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

Schoolinformatie. 24 november & 14 december Omdat je méér wilt

Schoolinformatie. 24 november & 14 december Omdat je méér wilt Schoolinformatie 24 november & 14 december 2016 Waarom SMC? Een school is niet alleen maar om te leren Ontwikkelen van talenten en ambities Spectrascholair Leefklimaat, Identiteit & Sfeer Mens worden Levensbeschouwing

Nadere informatie

Overgangsnormen Lyceum Elst

Overgangsnormen Lyceum Elst Lyceum Elst leren voor het leven Auditorium 3 Postbus 187 6660 AD ELST (gld) Telefoon: (0481) 36 29 20 website: www.lyceumelst.nl E-mail: info@lyceumelst.nl Overgangsnormen Lyceum Elst 2016-2017 Document

Nadere informatie

Beleidsplan Dyslexie Andreas College, locatie Pieter Groen. Inhoudsopgave. 1. De visie op de begeleiding van de dyslectische leerling 2

Beleidsplan Dyslexie Andreas College, locatie Pieter Groen. Inhoudsopgave. 1. De visie op de begeleiding van de dyslectische leerling 2 Beleidsplan Dyslexie 2017-2018 Andreas College, locatie Pieter Groen Inhoudsopgave Pagina 1. De visie op de begeleiding van de dyslectische leerling 2 2. Beschrijving van de huidige stand van zaken met

Nadere informatie

Aanwezig: Bram, Ruben, Anneke, Peter, Annelies, Jelle, Anne-Jan, André V, André K, Pim, Gepke en Jan Steven Afmelding: Leo, Zoë, Bente en Sybolt

Aanwezig: Bram, Ruben, Anneke, Peter, Annelies, Jelle, Anne-Jan, André V, André K, Pim, Gepke en Jan Steven Afmelding: Leo, Zoë, Bente en Sybolt Notulen 15-06-2016 Aanwezig: Bram, Ruben, Anneke, Peter, Annelies, Jelle, Anne-Jan, André V, André K, Pim, Gepke en Jan Steven Afmelding: Leo, Zoë, Bente en Sybolt Punt 1. Opening Jelle opent de vergadering.

Nadere informatie

OBS de Lingewaard Medezeggenschapsraad M R. MR vergadering. OBS de Lingewaard. Datum: 23 oktober 2012

OBS de Lingewaard Medezeggenschapsraad M R. MR vergadering. OBS de Lingewaard. Datum: 23 oktober 2012 MR vergadering OBS de Lingewaard Datum: 23 oktober 2012 School OBS de Lingewaard Arkel Notulen MR vergadering 23 oktober 2012 Aanwezig: MR personeelsgeleding: MR oudergeleding: Afwezig zonder bericht:

Nadere informatie

Ashram College Cijfers & Regels

Ashram College Cijfers & Regels Ashram College Cijfers & Regels 3-havo/vwo, schooljaar 2018-2019 versie voor leerlingen en ouders/verzorgers oktober 2018 1 Inleiding Cijfers & Regels schetst een overzichtelijk beeld van uitgangspunten

Nadere informatie

Lokaal 100. Een lokaal waar een leerling zich moet melden als hij / zij uit de les verwijderd wordt

Lokaal 100. Een lokaal waar een leerling zich moet melden als hij / zij uit de les verwijderd wordt Lokaal 100 Een lokaal waar een leerling zich moet melden als hij / zij uit de les verwijderd wordt Lokaal 100 is NIET voor leerlingen die werk niet af op niet bij zich hebben! Procedure docent (Een leerling

Nadere informatie