notulen Deelraad Barendrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "notulen Deelraad Barendrecht"

Transcriptie

1 notulen Deelraad Barendrecht Aanwezig : Rob Glandorf (voorzitter),ellen Hatuina (secretaris) Ralph Wallenborn, Bart Geefshuijsen, Erik Both, Marja Wansink (personeelsgeleding); Gert-Jan van den Berg, Rachid Abdaili, Nathalie Huizer (oudergeleding), Anna Fial, Gijs Huppertz, Marjolein Bakker (leerling-geleding). Afwezig met reden: Judith van der Worm Nr. Onderwerp Actie 1. Welkom door dhr. Glandorf om uur. De leerling geleding heeft nog het agendapunt (bijeenkomst centrale leerlingraad) ingebracht. De agenda is hierbij vastgesteld. 2. Notulen De notulen worden goedgekeurd. 3. Mededelingen Voorzitter/DMT 1. Stand van zaken tevredenheidsenquête Er is een samenvatting gemaakt van de personeelstevredenheidbijeenkomst. Deze input zullen we meenemen in het schoolplan. 2. Fietsenstalling Op dit moment worden er camera s rond de school geplaatst. Zo kunnen we o.a. de fietsenstalling bewaken. De wijkagent heeft aangegeven dat er het afgelopen jaar veel fietsen in Barendrecht zijn gestolen. 3. Langdurig verzuim 2 collega s zijn na langdurig ziekteverzuim weer voorzichtig begonnen met werken. 2 andere collega s zijn langdurig ziek en zullen nog een aantal maanden afwezig zijn. Voor 1 langdurig zieke collega wordt gekeken naar mediation. 4. Evaluatie DOD Dhr. Glandorf geeft een korte inleiding over het stuk en geeft aan dat de DMR nog een aantal vragen heeft. Dhr. Timmers: Het document is een gedegen stuk. De werkgroep ziet voorderingen en is kritisch met de evaluatie aan de slag gegaan. Het moet zichtbaar worden hoe de ipad wordt gebruikt in de les. Er komt teach meet voor docenten met als doel van elkaar te leren en inspireren. In januari nodigen we ouders op school uit om mee te kijken hoe de IPad in de les gebruikt wordt. Marjolijn: In de les wordt de IPad steeds minder gebruikt omdat het niet goed loopt. Ik ben tutor in de brugklas en ik zie het verschil in functionele zin niet. Op deze school wordt het alleen gebruikt als ondersteuning en blijven de boeken het belangrijkst. Is de ondersteuning alleen voor de onderbouw, of blijft het gebruik van de IPad in de lessen tot aan het examenjaar.

2 Dhr. Timmers: Daar zijn we nog niet over in gesprek geweest. Voorlopig blijft het ter ondersteuning. Er komt een nieuwe aanbesteding van licenties. Leerlingen maken nog niet optimaal gebruik van de IPad, het is nog in ontwikkeling. Resultaten zijn nog niet gemeten. Docenten worden geschoold. De beeldvorming moet niet zijn: als je een IPad hebt gaat alles beter. Dhr. Glandorf: In de evaluatie staat doorvoeren tot in de bovenbouw. Dhr. Timmers: Dat is ook het plan. Dhr. Wallenborn: Levert dat geen financiële problemen op? Dhr. Timmers: Dat is niet het geval. Omdat het op Europees niveau is wordt de aanbesteding op den duur goedkoper. In het aanbod van firma van Dijk zit het programma Etalage. Hierbij kunnen de secties zelf hun stof aanbieden. Dit zijn nog ideeën, maar er is nog veel mogelijk. Dhr. Glandorf: In de evaluatie is niets te lezen over de te verwachten kosten. Dhr. Timmers: De aanbesteding wordt met alle scholen van OZHW besproken. Aan alle secties wordt gevraagd om het te evalueren. Dhr. Both: De evaluatie van het DMT ontbreekt. Hoe staat het DMT hierin. Dhr. Timmers: Het DMT is tevreden over de vorderingen. De werkgroep is nog volop bezig met het aanbod van scholing hiervoor te onderzoeken. Mevr. Huizer: Is de scholing van docenten vrijblijvend en hoe vrijblijvend is het gebruik in de lessen? Wordt dit nog gecheckt? Dhr. Timmers: Scholing is verplicht. Dit wordt plenair geregeld. Je kan als docent niet achter blijven, je moet meegaan in deskundigheidsbevordering. We zitten nog in de fase van coaching en wij willen er niet te veel druk op leggen. Wij moeten dit langzaam ontwikkelen. Zo is er een helpdesk waar docenten terecht kunnen, maar er wordt nog te weinig gebruik van gemaakt. Of leerlingen kunnen docenten hierin op weg helpen. Dhr. vd Berg: Ik vind dat een zwakte bod. Dhr. Glandorf: Waarom is dit een zwakte bod? Dhr. vd Berg: Als docenten nog niet het niveau hebben, vind ik het zwak om hiervoor leerlingen te vragen. Dhr. Timmers: Ik ben van mening dat leerlingen veel meer over techniek weten dan wij denken. Oudere leerlingen helpen jongere leerlingen ook, dus ik zie het bezwaar niet. Dhr. Geefshuijsen: Ik mis de kernpunten in deze evaluatie. Wat willen we bereiken. Ik zie hier niets van terug. Is de werkgroep tevreden over de opbrengst als je kijkt naar de kernpunten. Dhr. Timmers: Ik ga dit aan de werkgroep voorleggen. Daarnaast is de nieuwe enquête nog niet in deze evaluatie verwerkt. Dhr. Glandorf: Conclusie: De DMR wil graag concrete doelen in de volgende evaluatie terug zien. Gijs: Ik ben verbaasd dat leerlingen tijdens de les vaak in de gelegenheid zijn om spelletjes te spelen op de IPad voordat de docent ingrijpt, terwijl voor gebruik van de telefoon veel strengere regels gelden.

3 Dhr. vd Berg: Ik vraagt mij af of je de toegevoegde waarde hiervan kan toetsen, of zijn we nu alleen maar het proces aan het uitvoeren. Dhr. Timmers: Zover zijn we nog niet, we moeten meer differentiëren en dat vaststellen in het proces. Dhr. Both: Hoe staat het met de financiën van komend jaar. Nu de ipad Air 2.32 niet meer leverbaar is moet er een duurdere versie worden aangeschaft. Geeft dat geen problemen voor de bijdrage van ouders? Dhr. Timmers: Wij zijn nog in onderhandeling over de prijs. 5. Schoolplan stappenplan voor Het DMT heeft een plenaire bijeenkomst in de aula georganiseerd. De bedoeling was om input te krijgen van het personeel. Er is in groepjes gediscussieerd over de kernpunten van het schoolplan en de belangrijkste zaken zijn daarbij opgeschreven. De input hebben we vandaag in het DMT besproken. Iedere teamleider vraagt 2 afgevaardigden uit zijn team om een overleggroep te vormen. Daarna wordt het plan in de DMR besproken. Later in het schooljaar zal het schoolplan aan het personeel, ouders en leerlingen gepresenteerd worden. Vervolgens komt het op de website te staan. Dhr. Glandorf spreekt namens de DMR zijn vertrouwen uit dat het schoolplan vorm gaat krijgen. 6. Overzicht scholingsplan Dhr. Glandorf: De DMR zou het scholingsplan graag concreter willen zien, waarin de beleidsdoelen worden genoemd. Dhr. Timmers: Dit is een voorzet van het scholingsplan en het hangt aan het schoolplan. We moeten het nog met het ontwikkelpunt van OZHW concretiseren en aanhaken bij het strategisch plan. In mei 2017 wordt de definitieve versie verwacht. Mevr. Wansink: Is er een financieel budget. Dhr. Timmers: Het budget is niet onbeperkt. We hebben een budget van euro begroot. Dit is niet helemaal gebruikt. De begroting van dit jaar is lager ingeschat. Mevr. Besseling: We missen hierin nog wel het stukje van het ontwikkelpunt voor onze school dat is hierin nog niet meegenomen. Dat is een fiks bedrag, ongeveer euro aan scholing en trainingen. Er is voor iedere docent ongeveer 600 euro begroot. Dhr. Glandorf: Als het scholingsplan komt, zit er dan een financiële onderbouwing bij. Dhr. Timmers: Die zit erbij. Dhr. Wallenborn: worden dure cursussen geëvalueerd? Dhr. Timmers: We zijn aan het schipperen door afwegingen te maken en bij elk verzoek een afwegingen dit bekijken per sectie. 7. Evaluatie examenresultaten Dhr. Glandorf: Op welke manier heeft het DMT dit gebruikt en welke doelstellingen hebben jullie hieraan verbonden.

4 Dhr. Timmers: 1. Alle teamleiders hebben met de sectieleiders gesproken. 2. De teamleiders hebben de sectieleiders gevraagd hoe ze het afgelopen examen hebben ervaren. Ze hebben hierover feedbackverslagen terug gekregen en dit is open en transparant in de teamvergaderingen besproken. 8. Verslag centrale leerling raad Marjolijn: Het samenstellen van een centrale leerling raad was best moeilijk. In de mavo was er geen responsgroep. Gijs: Het samenstellen van de mavo groep was, met hulp van de leerjaarbegeleiders, binnen een week geregeld. Daarna is de gehele leerling raad bij elkaar geweest. Een aantal punten zijn besproken zoals de overgang van Havo- 4 naar Havo- 5 als je bespreekbaar bent. Afgelopen jaar konden een aantal leerlingen een poging doen om zichzelf over te praten. Sommige leerlingen durven dit niet, dus vindt de leerling-raad dit een slechte zaak. Voorstel vanuit de leerling-raad is hiermee te stoppen. Dhr. Timmers: We gaan de verzoeken meenemen naar het DMT. Jullie moeten in je onderbouwing wel een nuance inbouwen. Leerlingen die met hun cijfermarge iets te kort komen, kunnen dit met hun docent bespreken. Het gaat hier om leerlingen die net wel of niet overgaan. Leerlingen worden hier mede verantwoordelijk gemaakt over wat ze wel of niet kunnen. Het beeld wat nu bestaat is dat leerlingen met een grote mond zich over kunnen praten, dat is niet het geval. Ook leerlingen die niet over willen kunnen dit aangeven. Gijs: Het is belangrijk dat hier goed over gecommuniceerd wordt naar leerlingen. Dhr. Glandorf: Sommige docenten denken hier anders over, het moet nog geëvalueerd worden. Marjolijn: Kunnen er duidelijke regels over het telefoonverbod in de les komen. We horen dat dit in ieder team anders is. Dhr. Timmers: Hierin moet meer uniformiteit komen. Anna: Wordt het huiswerk nu wel of niet meer in Magister genoteerd. Dhr. Timmers: De communicatie daarover is heel duidelijk. Huiswerk wordt niet meer in Magister genoteerd. Je werkt vanuit de planner. Anna: Mag ik een docent aanspreken op het gebruik van de planner? Dhr. Timmers: Dat mag. Gijs: Bij wie kunnen wij terecht met onze vragen? Mevr. Besseling: Je kan de notulen van jullie bijeenkomst sturen naar de teamleiders, die zijn jullie directe aanspreekpunt. 9. Rondvraag Dhr. Wallenborn: Wanneer kunnen we een nieuw personeelstevredenheidsonderzoek verwachten? Mevr. Besseling: In het voorjaar, het gaat dit keer over werkdruk en werkstress. Dhr. Wallenborn: Kan de nieuwsbrief niet duidelijker worden gestructureerd, bijv. met inleidingen etc.

5 Dhr. Timmers: is het er mee eens dat dit beter moet door bijvoorbeeld rubrieken In te voegen en de lay-out veranderen. Om sluit Dhr. Glandorf de vergadering.

notulen Deelraad Barendrecht

notulen Deelraad Barendrecht notulen Deelraad Barendrecht 11-10-2016 Aanwezig :, Rob Glandorf (voorzitter),ralph Wallenborn, Bart Geefshuijsen, Erik Both, (personeelsgeleding); Gert-Jan van den Berg, Rachid Abdaili, Judith van der

Nadere informatie

notulen Deelraad Barendrecht

notulen Deelraad Barendrecht notulen Deelraad Barendrecht 9-10-2018 Aanwezig : Bart Geefshuijsen (voorzitter), Ellen Hatuina (secretaris), Jeroen Hersbach, Sander Opschoor, Hilde Vroemen (personeelsgeleding); Judith van der Worm,

Nadere informatie

Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic. Nr. Onderwerp Actie

Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic. Nr. Onderwerp Actie notulen Deelraad Barendrecht 18-11-2014 Aanwezig :, Jaap Hoogerwaard (voorzitter), Marja Wansink, Rob Glandorf, Erik Both (personeelsgeleding); Gert-Jan van den Berg (oudergeleding); Jet Gerritse, Barbara

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei Samenstelling:

Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei Samenstelling: Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 30 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Mevr. Scheltema (alleen 18 april) Dhr. de Wilde (alleen 18 april) Namens de MR: Oudergeleding:

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

De datum in regel 59 moet zijn 18 augustus 2019.

De datum in regel 59 moet zijn 18 augustus 2019. 5 Notulen MR-vergadering 18 april 2018 10 Samenstelling: Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Dhr. Moons 15 20 25 30 35 Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. van de Wetering Leerlinggeleding: Dhr. Koks Dhr.

Nadere informatie

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang 17.30 uur zonder schoolleiding 18.00 uur met schoolleiding Mondelinge informatie en updates over Goedkeuren notulen 24 januari Financiën afronding 2018 Taakbeleid/Ontwikkelgroep

Nadere informatie

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd:

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd: Notulen MR-vergadering 26 juni 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. Bergsma Dhr. Tonnaer Leerlinggeleding: Dhr. Koks Dhr. Schellekens

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Notulen vergadering 1718MR04 maandag uur

Notulen vergadering 1718MR04 maandag uur Notulen vergadering 1718MR04 maandag 26-02-2018 18.30 20.30 uur Aanwezig: mevr. Lamoré, dhr.hupperetz, dhr.schrooders, dhr.geradts, dhr.smeets, dhr. Sauren, mevr. Mommer, dhr. Gadet, dhr. Klein, mevr.

Nadere informatie

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1 Notulen Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not301018 Bladzijde 1 Vergaderlocatie Aanwezig: BS De Veste Janneke Kemmeren Gerry Biemans Simone de Vos Jadine Spierings Ellen Boonman Eric

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

Aanwezig: Corine, Lars, Natasja, Yvonne, Karin, Petra en. Ook heet zij Petra Oppenhuis van harte welkom als nieuw

Aanwezig: Corine, Lars, Natasja, Yvonne, Karin, Petra en. Ook heet zij Petra Oppenhuis van harte welkom als nieuw De Dijk SG Klein, veilig en eigentijds OR vergadering 25 november 2015 Aanwezig: Corine, Lars, Natasja, Yvonne, Karin, Petra en Sandra. Afwezig: Jan Simon en Pieter. 1* Corine opent de 2 e vergadering

Nadere informatie

Leerlingenraad december 2017

Leerlingenraad december 2017 Leerlingenraad december 2017 Inleiding Sinds 2006 zijn scholen (bij wet) verplicht om een bijdrage te leveren aan burgerschapsvorming. Op Het Kompas werken we met de methode De Vreedzame School. De Vreedzame

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem

Jaarverslag schooljaar Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem Jaarverslag schooljaar 2017-2018 Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem Inleiding Dit jaarverslag vat samen wat er tijdens het schooljaar 2017-18 besproken is binnen de MR. Belangrijke thema

Nadere informatie

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Aanwezig: Oudergeleding Elize Botermans (GMR), Rene Groen, Renske Peters Personeelsgeleding José van der Laan, Erica Hermans, Leonore Melkert

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem

Jaarverslag schooljaar Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem Inleiding Dit jaarverslag vat samen wat er het afgelopen jaar besproken is binnen de MR. Belangrijke thema s waren het

Nadere informatie

Notulen Aanwezig: Annika, Caroline, David, Maike en Paul Afwezig: Jeske en Johan

Notulen Aanwezig: Annika, Caroline, David, Maike en Paul Afwezig: Jeske en Johan Notulen Aanwezig: Annika, Caroline,, Maike en Afwezig: Jeske en Johan MR datum: maandag 25-09-2017 aanvang: 20.00 uur Agendapun Inhoud Door wie Status t 1. Opening 2. Notulen MR 29-05-2017 Geen opmerkingen

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 20-09-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening over goed nieuws en wat dat met je doet. 2 Vaststelling c.q. wijziging van de agenda Mutatie examenreglement

Nadere informatie

VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december Aanwezig: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding

VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december Aanwezig: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december 2018 Aanwezig: Afwezig mk: MR: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding 1 personeelslid 1. Opening (19.34 uur) De voorzitter heet de nieuwe leerlingleden

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Daarnaast nam de directeur deel aan (een gedeelte van) iedere vergadering.

Daarnaast nam de directeur deel aan (een gedeelte van) iedere vergadering. Jaarverslag MR 2016/2017 1. Inleiding Voor jullie ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool Los Hoes 2016-2017. In dit jaarverslag beschrijft de MR in hoofdlijnen waar zij zich

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAADVERGADERING 13 april 2010 Aanwezig Rol Ingrid Nauta Y Team Joost Stekelenburg N Team Edward Kleinjan Y Secretaris Michel v.d. Meulen Y Ouder Anja Brugman Y Ouder Wim Boog Y

Nadere informatie

Notulen vergadering MR + SL

Notulen vergadering MR + SL Notulen vergadering MR + SL Datum: 3-11-2014 Versie: definitief Tijd: 17.00 18.45 uur Notulist: Mark Aanwezig: Afwezig: Anne, Mariëlle, Mark (tot 18.30 uur), Misja, Rutger (vanaf 17.30 uur), Vivien, Erik

Nadere informatie

Notulen vergadering leerlingenraad Woensdag 20 november :00 12:05 uur

Notulen vergadering leerlingenraad Woensdag 20 november :00 12:05 uur Notulen vergadering leerlingenraad Woensdag 20 november 2013 11:00 12:05 uur Aanwezigheid AANWEZIG; Niels van Andel (voorzitter) Jasmijn Draaisma (afgevaardigde Havo onderbouw) Naomi Houwaart (afgevaardigde

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 1

Datum Nummer nr. 1 MR de Burijn NOTULEN Datum 5-9-2016 Nummer 2016-2017 nr. 1 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Margriet van Twisk Manon Horsthuis Plaats De Burijn Virginia Festner Mireille Lefebre (v.a. 20.00) Afwezig

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010-2011

JAARVERSLAG 2010-2011 JAARVERSLAG 2010-2011 1. De Medezeggenschapsraad 1.1. Samenstelling van de MR: Oudergeleding: Zittingsperiode (*) tot: * Dhr. Richard Coenen (penningmeester) 31-12-2012 * Mevr. Angelique Coumans 31-12-2013

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Notulen Vergadering Medezeggenschapsraad

Notulen Vergadering Medezeggenschapsraad Notulen Vergadering Medezeggenschapsraad Datum: Maandag 1 april 2019 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Teamkamer Parklocatie Claudia afwezig. Agenda ( gedeelte met directie) 1. Vorige notulen ter goedkeuring

Nadere informatie

Aanwezig: Wim, Koen, Ankie, Peter, Angela, Romy, Maud en Carmen uur uur (P&P)

Aanwezig: Wim, Koen, Ankie, Peter, Angela, Romy, Maud en Carmen uur uur (P&P) Vergadering M.R. 19-09-2017 MR met directeur Aanwezig: Wim, Koen, Ankie, Peter, Angela, Romy, Maud en Carmen 1 Opening vergadering 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 2 Notulen vorige vergadering + vaststellen agenda

Nadere informatie

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast,

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast, Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: 22 januari 2015 Aanwezig: (voorzitter), Archie (penningmeester), Frauke (secretaris), Susan, Yolanda, Melanie, Patricia, Christian, Nicole (bestuursleden),

Nadere informatie

Notulen vergadering Ouderraad Varendonck College

Notulen vergadering Ouderraad Varendonck College Notulen vergadering Ouderraad Varendonck College Datum 27 november 2017 Locatie Varendonck College te ASTEN Aanwezig Franci van der Mijden, Franca Thijssen, Marjan Groeneveld, Joost Römelingh, Judith Sonnemans,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Diana Afwezig: Aanwezig: Notulen: Diana: -

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Diana Afwezig: Aanwezig: Notulen: Diana: - Notulen van de vergadering 01-10-2018 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.30 uur. Voorzitter: Diana Afwezig: Aanwezig: Notulen: Diana: - Leona: 18-03 Will: 20-05 Joris: 18-06 Meta: 01-10 Joris van D 10-12

Nadere informatie

MR & Directie: (19: uur)

MR & Directie: (19: uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 23 juni 2015 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 22.00 uur Uitgenodigd: Afwezig: Adviserend: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), C. Burgers, N. Nieuwveld,

Nadere informatie

Verslag van de eerste vergadering van de Medezeggenschapsraad van het Berlage Lyceum in het schooljaar op 14 september 2017

Verslag van de eerste vergadering van de Medezeggenschapsraad van het Berlage Lyceum in het schooljaar op 14 september 2017 Verslag van de eerste vergadering van de Medezeggenschapsraad van het Berlage Lyceum in het schooljaar 2017-2018 op 14 september 2017 Aanwezig: Personeel Ouders Leerlingen Schoolleiding J. Schoone (vz)

Nadere informatie

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG)

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) MEDENZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE BASCULE Notulen vergadering dinsdag 9 februari 2016 AANWEZIG. Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) Peter Koops, Michiel Smit, Christian

Nadere informatie

MR reglement bekijken Marie-Louise KPOA site verzuimbeleid verzamelen. Dit mailen als bijlage.

MR reglement bekijken Marie-Louise KPOA site verzuimbeleid verzamelen. Dit mailen als bijlage. Medezeggenschapsraad Tafelronde Aanwezig Ingrid, Janneke, Marieke, Agnes, Marie-Louise,, Hans Afwezig Datum 30-03-2017 Waar Tafelronde locatie Koning Karelpad 19.30-21.30 Datum Actiepunt uit notulen d.d.

Nadere informatie

WORKSHOP. Simulatie werken met de datateam methode. Themabijeenkomst DTT Woensdag 9 december Wilma Kippers en Hanadie Leusink

WORKSHOP. Simulatie werken met de datateam methode. Themabijeenkomst DTT Woensdag 9 december Wilma Kippers en Hanadie Leusink WORKSHOP Simulatie werken met de datateam methode Themabijeenkomst DTT Woensdag 9 december 2015 Wilma Kippers en Hanadie Leusink Opbrengstgericht werken Gebruik maken van data, zoals toetsen en examencijfers,

Nadere informatie

Notulen MR

Notulen MR Notulen MR 23-10-2018 Vastgesteld: 4 december 2018 Aanwezig: Dhr. J. Fasen (FAS), Dhr. J. Scheurwater (SCW), Mevr. A. Brentjens (BNN), Mevr. L.Bouwels (BOU), Dhr. W. Van Rijt (RIJ), Finn Pisters (FIP),

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015 Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 8 september 2015 Aanwezig : Joyce van Dijk Arenda Doets Monique Hallegraeff (teamleider) Angelique Hogeveen Esther van der Linden Hans Nijhuis (voorzitter) Wim

Nadere informatie

Algemene informatie Opening Hildy van Anken met de opmerking dat Goede vrijdag een lesdag is en de invulling van die dag met de paasviering.

Algemene informatie Opening Hildy van Anken met de opmerking dat Goede vrijdag een lesdag is en de invulling van die dag met de paasviering. Datum: 03-04-2017 Locatie: VeenLanden College, loc. V veen Betreft: Notulist: Klankbordgroep ouders, notulen Menno Hijdra 1. Welkom en opening Korte voorstelronde Algemene informatie Opening Hildy van

Nadere informatie

Notulen Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman,, B.v. Vugt, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming, R.v.Dijk, W.

Notulen Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman,, B.v. Vugt, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming, R.v.Dijk, W. Notulen 25-09-2017 Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman,, B.v. Vugt, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming, R.v.Dijk, W. Steenkist Afwezig met kennisgeving: J.v.Dijk Aanwezig namens directie: K.v.Giessel,

Nadere informatie

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en MR Blinkertschool Soort vergadering MR 2 Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 1 oktober 2015 Tijd: 19.30u - 21.30u Notulist: Aanwezig: Bart, Haydar, Lisanne, Sophie, Breezandpad 5 6843 JM Arnhem Telefoon

Nadere informatie

Oudernieuws havo/vwo. Voorwoord. Inspectiebezoek op 3 april Voorwoord. Beste ouders/verzorgers, Inspectiebezoek

Oudernieuws havo/vwo. Voorwoord. Inspectiebezoek op 3 april Voorwoord. Beste ouders/verzorgers, Inspectiebezoek Oudernieuws havo/vwo 15 APRIL 2019 Inhoud: Voorwoord Inspectiebezoek Paasviering Impressie Kunstexpositie Aanmelding en DCQuest Examen Hoofd in de zon Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Zo tegen de meivakantie,

Nadere informatie

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d. 26-01- 16 Aanwezig: Jeroen, Doortje, Vivian, Hadeline(vz), Anne, Natacha en Sep (secr) Afwezig: Astrid, Daniëlle. 1. OPENING EN MEDEDELINGEN 1.1 De voorzitter

Nadere informatie

Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken

Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken Inhoudsopgave Pagina 1 Inleiding 3 2 Belangrijke regels voor een vergadering 4 2.1 Vergaderregel 1: vergaderen doe je samen 4 2.1.2 Duidelijke regels helpen

Nadere informatie

Notulen MR De Caegh 9 april 2018

Notulen MR De Caegh 9 april 2018 Notulen MR De Caegh 9 april 2018 punt Aanwezig: Cees, Ilse, Jeroen, Marisca, Jolanda, Paul en Sylvia Afwezig: Richarda, Rina 1 Opening en vaststelling van de agenda Cees heet eenieder welkom. 2 Mededelingen

Nadere informatie

Verslag vergadering DMR 15 oktober 2012

Verslag vergadering DMR 15 oktober 2012 Verslag vergadering DMR 15 oktober 2012 Aanwezig leerlingengeleding Liam van Balen Ellen van Veen Aanwezig oudergeleding Heidi Brouwer Albert Buitenhuis Aanwezig personeelsgeleding Willen van Balen Michael

Nadere informatie

Notulen MR-overleg over het formatieplan op

Notulen MR-overleg over het formatieplan op Notulen -overleg over het formatieplan op 17-4-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. Mededelingen vanuit de directie en de actiepuntenlijst stonden niet op de

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 10-11-2016 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris: Kees Frijters Mathijssen Notulist: Mandy

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad KBS De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling MR... 2 3. Activiteiten MR... 3 4. Besluitenlijst MR... 4 4. Aandachtpunten

Nadere informatie

Aanwezig: J. Claassens (voorzitter) J. Gelsing, J. Venne,, B.v. Vugt, L.v.d.Wegen (secretaris), J.v.Dijk, D. Stevens, R.v. dijk.,

Aanwezig: J. Claassens (voorzitter) J. Gelsing, J. Venne,, B.v. Vugt, L.v.d.Wegen (secretaris), J.v.Dijk, D. Stevens, R.v. dijk., Notulen 8-04-2019 Aanwezig: J. Claassens (voorzitter) J. Gelsing, J. Venne,, B.v. Vugt, L.v.d.Wegen (secretaris), J.v.Dijk, D. Stevens, R.v. dijk., Afwezig met kennisgeving: A. kertzman, P. Heshof Namens

Nadere informatie

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele schooljaar 2017-2018 + Jaarverslag MR 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

- Toevoegen: Evaluatie stipuren - Verwijderen: Uitvoeringsplan (informatief)

- Toevoegen: Evaluatie stipuren - Verwijderen: Uitvoeringsplan (informatief) 5 Notulen MR-vergadering 14 december 2016 Samenstelling: 10 15 20 25 30 Namens de schoolleiding (SL): Dhr. Breuer Dhr Moons vanaf agendapunt 3 E aanwezig. Namens de MR: Oudergeleding (OG): Dhr. Bergsma

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: 18 september 2013 1. Welkom Aanwezig zijn Carola, Hanneke, Ronald,,, Anke, Suzanne en Tiny. Suzanne zal per 1 mei Tiny opvolgen in de MR en wil zich graag ook in deze taak

Nadere informatie

notulen MR Vergadering VMBO Sint Maartens College en VMBO Porta Mosana College: Vergadering op: 22 november 2018

notulen MR Vergadering VMBO Sint Maartens College en VMBO Porta Mosana College: Vergadering op: 22 november 2018 notulen MR Vergadering VMBO Sint Maartens College en VMBO Porta Mosana College: Vergadering op: 22 november 2018 Tijdstip: 19:00 19:45 uur Locatie: Noormannensingel Aanwezig: Bert Heijnens, Enno Soeren,

Nadere informatie

SLIM LEREN. Plus school met intensieve begeleiding op maat.

SLIM LEREN. Plus school met intensieve begeleiding op maat. SLIM LEREN Plus school met intensieve begeleiding op maat. Over Roekhorst Wij zijn een particuliere middelbare school. We bieden kwaliteitsonderwijs op alle niveaus met een duidelijke identiteit. Modern

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek Versie september 2016 Woord vooraf/inleiding Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van kindcentrum Sterrenbeek waarin de MR aangeeft wie zij is, wat zij

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Maandag 29 januari 2018 3e MR Vergadering Aanvang: 19.00 uur 21.30 uur Aanwezig: Paul Witteman, Clemy Bosselaar-Engeringh, Stephanie Bol, Afwezig: Saskia de Vos,Niels Boersma (met

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Medezeggenschapsraad, van maandag 11 november 2013 in Schelluinen aanvang: 19.30 uur

Notulen van de vergadering van de Medezeggenschapsraad, van maandag 11 november 2013 in Schelluinen aanvang: 19.30 uur Notulen van de vergadering van de Medezeggenschapsraad, van maandag 11 november 2013 in Schelluinen aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Marcel Balsters (voorzitter), Tessa Boogert, Bianca Bronkhorst, Noordermeer

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Hans Nijhuis (voorzitter)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Hans Nijhuis (voorzitter) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Daphny Paap Hans Nijhuis (voorzitter) Seb Goezinnen Mascha van Trier Monique Hallegraeff (namens

Nadere informatie

Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman, j. v. dijk, B.v. Vugt, E.v t Hof, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming

Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman, j. v. dijk, B.v. Vugt, E.v t Hof, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming Notulen 22-05-2017 Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman, j. v. dijk, B.v. Vugt, E.v t Hof, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming Afwezig met kennisgeving: R.v.Dijk Aanwezig namens directie: K.v.Giessel,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Maandag 21 november 2017 2e MR Vergadering Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Paul Witteman, Clemy Bosselaar-Engeringh, Stephanie Bol, Saskia de Vos (afwezig: Niels Boersma)

Nadere informatie

Agendapunt Omschrijving Actie Door: 1. Opening Vergadering opent om Notulen vorige Geen opmerkingen over de notulen.

Agendapunt Omschrijving Actie Door: 1. Opening Vergadering opent om Notulen vorige Geen opmerkingen over de notulen. MR VCT Notulen 11 oktober 2016 Overleg: Aanwezig: Afwezig mk Notulen MR Vergadering Annette Matthee (voorzitter), Paul v. Haaren (lid), Mattanja Zonnenberg (secretar Rob Spanjaart (lid, GMR lid en secretaris),

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Kindcentrum Het Bossche Broek

Medezeggenschapsraad Kindcentrum Het Bossche Broek MR jaarverslag 2017-2018 Samenstelling MR Locatie Centrum oudergeleding mevrouw L. Raaijmakers mevrouw M. Wilmer (secretaris) personeelsgeleding De heer J. van Houtum (penningmeester) Mevrouw K. de Bekker

Nadere informatie

Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman, L.v.d.wegen (secretaris), D.d. Vlaming, R. van dijk, B.v. Dijk, E.v t Hof, J.v. Dijk, J.

Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman, L.v.d.wegen (secretaris), D.d. Vlaming, R. van dijk, B.v. Dijk, E.v t Hof, J.v. Dijk, J. Notulen 11-10-2016 Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman, L.v.d.wegen (secretaris), D.d. Vlaming, R. van dijk, B.v. Dijk, E.v t Hof, J.v. Dijk, J.Claassens Namens directie: K.v.Giessel Namens de

Nadere informatie

Aanwezig: Wim van den Noort, Lyda Sterk, Bert Leene, Duranda van Zeumeren Heleen den Engelsman, Johan van Keulen en Minet Willemsen

Aanwezig: Wim van den Noort, Lyda Sterk, Bert Leene, Duranda van Zeumeren Heleen den Engelsman, Johan van Keulen en Minet Willemsen Notulen MR vergadering 22-03-2012 Aanwezig: Wim van den Noort, Lyda Sterk, Bert Leene, Duranda van Zeumeren Heleen den Engelsman, Johan van Keulen en Minet Willemsen Afwezig: - Plaats: Schuilplaats Tijd:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen 20 april 2015 Afwezig: Jos Feijen, Joyce Douven en Erwin van Cruchten 1. Opening Welkom aan ieder, Jos moet zich afmelden voor de vergadering. 2. Notulen vorige vergadering Goedgekeurd. 3. Ingekomen stukken

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 16 januari Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 7) AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen/ingekomen

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

DMR Notulen 15 december 2016 Aanwezig: Afwezig: - Benno (directie) - Florence (directie)

DMR Notulen 15 december 2016 Aanwezig: Afwezig: - Benno (directie) - Florence (directie) DMR Notulen 15 december 2016 Aanwezig: Afwezig: - Benno (directie) - Florence (directie) - Sophie - Roel (OP) - Eddy (OP) - Peter (OP) - Marianne (OOP) - Lisa (leerling, vervanging voor Sophie) - Joost

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee Agenda MR MT: OV: Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Jack Nathalie, Susan Agendapunt * 19.30 uur: Overleg MR - Update ledenlijst

Nadere informatie

HAVO. Havokans Havo/vwo

HAVO. Havokans Havo/vwo HAVO Havokans Havo/vwo Havokans en Havo/vwo op het Eckart In deze informatiefolder proberen we u een completer beeld te geven van wat de havo-brugklassen op het Eckartcollege precies inhouden. Het is een

Nadere informatie

Jaarvergadering 2016

Jaarvergadering 2016 Jaarvergadering 2016 Hierbij ontvangt u alle stukken van de MR jaarvergadering 2015. Wij hopen u te zien op de MR jaarvergadering van maandag 19 september 2016. De vergadering wordt gehouden in de centrale

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Algemeen De Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is een in de Wet Medezeggenschap (hierna: WMS) op scholen voorgeschreven orgaan, welke uit

Nadere informatie

Notulen DMR Daaf Gelukschool en Vestiging Gunning op de Daaf Geluk 7 juni 2017

Notulen DMR Daaf Gelukschool en Vestiging Gunning op de Daaf Geluk 7 juni 2017 Notulen DMR Daaf Gelukschool en Vestiging Gunning op de Daaf Geluk 7 juni 2017 Agenda 1. Opening en vaststellen agenda 2. Vaststellen notulen 08-05-2017 3. Mededelingen schoolleiding 4. Mededelingen MR'en

Nadere informatie

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5 Ouderraad Notulen 6e ouderraad vergadering Datum : Dinsdag 25 februari 2014 Tijd : 19.30 21.30 Locatie : OBS De Singel Aanwezig : Ingrid, Ronald B., David, Jerzy, Linda, Lex, Kim (team), Laura, Farida,

Nadere informatie

Notulen ouderraad BS Neel dd

Notulen ouderraad BS Neel dd Notulen ouderraad BS Neel dd 09-11-2017 Aanwezig; Nicola, Meinke, Eva, Vivian, Natasja, Kirsten, Sanne Verhaegh, Eefje Eilers, Helma (team), Nicole Afwezig; Iris, Cindy, Ilse (team) 1. Opening Welkom iedereen

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 15 juni 2010

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 15 juni 2010 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 15 juni 2010 Aanwezig Rol Ingrid Nauta Y Team Joost Stekelenburg Y Team Edward Kleinjan Y Secretaris Michel v.d. Meulen Y Ouder Anja Brugman Y Ouder Wim Boog Y

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2016 2017 De medezeggenschapsraad De medezeggenschapsraad (MR) is een wettelijk verplichte raad, bestaande uit medewerkers (personeelsgeleding) en ouders (oudergeleding)

Nadere informatie

Het competentieweb in bijlage 1 wordt gebruikt om gericht te werken aan een leerlijn van de competenties.

Het competentieweb in bijlage 1 wordt gebruikt om gericht te werken aan een leerlijn van de competenties. Bijlage 16: Handleiding Competentieweb Handleiding Competentieweb Het competentieweb in bijlage 1 wordt gebruikt om gericht te werken aan een leerlijn van de competenties. Het web Voor elke competentie

Nadere informatie

Werkplan Medezeggenschapsraad

Werkplan Medezeggenschapsraad Werkplan Medezeggenschapsraad De Cirkel ZML Stalkaarsen 17B 4205 PG Gorinchem 0183-649445 oudersmr.cirkel@stichting-logos.nl www.decirkelzml.nl Schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Missie

Nadere informatie

Notulen vergadering PMR + SL

Notulen vergadering PMR + SL Notulen vergadering PMR + SL Datum: 11-3-2014 Versie: definitief Tijd: 16.30 18.00 uur Notulist: Mark Aanwezig: Anne, Mariëlle, Mark, Misja, Rutger, Vivien, Nathalie, Rosanne Afwezig: De notulen vormen

Nadere informatie

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Notulen vergadering MR 9 september 2015 Aanwezig namens de ouders: Idema, Carola Nieborg ( voorzitter), Esther Oudes Aanwezig namens de leerkrachten:

Nadere informatie

Actielijst. 3. Vaststellen notulen De Notulen zijn doorgenomen en aangepast. Nu goedgekeurd. Olga mag de notulen op de website plaatsen.

Actielijst. 3. Vaststellen notulen De Notulen zijn doorgenomen en aangepast. Nu goedgekeurd. Olga mag de notulen op de website plaatsen. KBS Crescendo MR Luitstraat 9 1312 LHAlmere Telefoon (036) 536 09 82 mr.crescendo@outlook.com www.kbscrescendo.nl Datum/tijd: Locatie de Luit, 19.30 21.30 uur Onderwerp: Notulen MR 29 september 2018 _

Nadere informatie

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: Tijd: Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Jacqueline Jacobs.

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: Tijd: Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Jacqueline Jacobs. Notulen MR vergadering de Mijlpaal Datum: 27-08-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan Aanwezig: Leerkrachtgeleding: Franka Brink, Theo Combee, Annelien van den Berg, Joyce Pauel, Helene Steijn,

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij Jaarverslag 2014-2015 medezeggenschapsraad basisschool t Getij 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van t Getij 4. Activiteiten van de

Nadere informatie

Openbaar Onderwijs Muiden - Muiderberg

Openbaar Onderwijs Muiden - Muiderberg Aan: Leden van de MR Ouderraden Vinkenbaan en PC Hooft Directie, Remko van der Heijden Medezeggenschapsraad Notulen MR-vergadering Datum: woensdag 20 september 2017 Tijd: 19.30 22.00 start met eigen vergadering

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad RSG Enkhuizen. Schooljaar 2014/2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad RSG Enkhuizen. Schooljaar 2014/2015 Jaarverslag Medezeggenschapsraad RSG Enkhuizen Schooljaar 2014/2015 Oudergeleding - Mw. D. Tillema (voorzitter) - Dhr. E. de Myttenaere/Dhr. P. Koopmann - Mw. E. Steenhuis Personeelsgeleding - Mw. Y. Boomstra

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan Medezeggenschapsraad Daltonschool De Margriet schooljaar 2018-2019 Inleiding Beste lezer, Voor u ligt het jaarplan van de Medezeggenschapsraad (MR) van Daltonschool De Margriet. Het doel van dit

Nadere informatie