Personeel van school reageert snel op vragen die per mail gesteld worden. Fijn!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Personeel van school reageert snel op vragen die per mail gesteld worden. Fijn!"

Transcriptie

1 Verslag bijeenkomst klassenouders d.d. 12 april Klas 1bk, 1km, 1mh, 1hv Kinderen gaan met plezier naar school! Huiswerk Ouders missen de papieren agenda. Telkens inloggen is niet handig. Hierdoor is het overzicht van het huiswerk niet altijd duidelijk. Ouders weten niet wanneer leerlingen iets moeten inleveren. Er is weinig zicht op wat er gedaan moet worden. Er is geen controle op het maken van huiswerk en daarom wordt door veel leerlingen het huiswerk niet gemaakt. Dit heeft voor leerlingen geen consequenties? Lessen Er wordt in de les weinig aandacht besteed aan de lesstof. De lessen vragen veel zelfstandigheid van de leerlingen. Leerlingen hebben soms het gevoel dat de lesstof niet overeenkomt met de toetsen. Er wordt tijden de les nog veel gebruik gemaakt van WhatsApp. Kan hier meer op gelet worden? In de docentenvergadering is afgesproken dat er meer toezicht zal zijn op het gebruik van WhatsApp. Communicatie ouders Voor veel zaken moet ingelogd worden op het internet: ouderportaal, rooster en 10- minutengesprekken. Wordt als vervelend ervaren. Personeel van school reageert snel op vragen die per mail gesteld worden. Fijn! De mails die door school gestuurd worden, zijn duidelijk. De aanvraag voor oudergesprekken is al verstuurd, terwijl nog niet alle cijfers van de leerlingen bekend zijn. Dit komt in dit geval omdat er twee weken meivakantie tussen zit. Direct na de meivakantie zijn de oudergesprekken. De cijfers van Engels zijn niet up-to-date: onoverzichtelijk. Voor geschiedenis is er maar één cijfer en dat is tevens het rapportcijfer. Plannen Het komt voor dat leerlingen niet meer mogen gymmen en/of tekenen. Wordt als betuttelend ervaren. Er wordt nog steeds veel gekeken naar wie naar welke les gaat, in plaats van welke les echt nodig is. Kan hier meer begeleiding in komen? De ervaring is dat er te weinig begeleiding is voor effectief plannen. Kinderen hebben dit op de basisschool niet geleerd en vinden dat nu lastig. In de docentenvergadering is afgesproken dat wanneer een leerling onvoldoende staat voor een vak, deze leerling verplicht twee flexuren voor dat vak moet volgen. Dit totdat de leerling weer voldoende staat voor dat vak. SOMTtoday Er stond voor de toetsweek verkeerd huiswerk in SOM. Leerlingen hebben veel geleerd en kregen uiteindelijk een leestoets. Terugkoppeling was toegezegd, maar is niet gebeurd.

2 BOF training Leerling die deelgenomen heeft aan deze training vond het niet nuttig. Ze heeft er niets aan gehad. Ouderbijdrage Het is niet duidelijk voor ouders welke kosten betaald moeten worden. Dit staat vermeld op de website van school: locatie Piet Heinstraat, Schoolkosten. Lestijden Waarom moeten onderbouwleerlingen in vergelijking met bovenbouwleerlingen zo lang naar school? Dit heeft te maken met de wettelijke onderwijstijd. Heel veel toetsen in één week. Bij ziekte moet er dan tijdens reguliere lessen veel toetsen ingehaald worden. Voorkeur voor het spreiden van toetsen over de hele periode. Hoofdluis Is luizen-pluizen, net als op de basisschool, een optie? School is tijdig geïnformeerd door de desbetreffende ouders over dit probleem. Oudergesprekken Kan er vier keer per jaar een overleg zijn met ouders en docenten? Dit in verband met het bijstellen van leerdoelen. Er zijn per jaar twee momenten voor een oudergesprek. Tussen deze gesprekken kunt u altijd contact opnemen met de mentor om te spreken over de vorderingen van uw zoon/dochter. Toetsen De Nieuwe Veste geeft aan dat toetsen rond het middaguur gegeven worden. Maar, in de praktijk is dat niet altijd waar. Het komt ook voor dat toetsen, om praktische redenen, s morgensvroeg gegeven worden. Misschien de communicatie hierover aanpassen? Bij voorkeur wordt er later op de dag getoetst. Maar, het kan voorkomen dat het betreffende vak uitsluitend s ochtends instructie les heeft. Hierdoor moet de toets in de ochtenduren afgenomen worden. In de communicatie naar ouders zullen we hier rekening mee houden. Mentoraat 1hv Het mentoraat kwam laat op gang wegens afwezigheid van mevrouw Arkes. Uiteindelijk is het mentoraat overgenomen door de heer Van de Berg en met hem heeft de klas een goede klik. Hij is motiverend en benaderd de leerlingen positief. Nu gaat het mentoraat weer over naar mevrouw Arkes. Kinderen en ouders betreuren dit. Er zijn nog geen huisbezoeken geweest. Worden deze nog gepland? Ouders ontvangen hierover binnenkort bericht Lesboeken Voor een aantal vakken is er nog steeds geen lesboek. Komt voornamelijk door overstap naar ander niveau.

3 Bijles voor en door leerlingen Oudere leerlingen zouden leerlingen uit de 1 e klas helpen. Tot op heden nog niet gerealiseerd? De traject is wel gestart, ouders zijn via de mail in februari in kennis gesteld. Klas 2km Een kleine school is fijn. Doelgericht Leren Wordt gemiddeld als positief ervaren. Natuurlijk merkt men de kinderziektes, maar daar wordt aan gewerkt. De leerling heeft bij Doelgericht Leren zelf de regie in handen qua vakkenkeuze. Vraagt wel begeleiding. Iedere week opnieuw inschrijven voor lessen wordt als niet prettig ervaren. Kinderen zijn meer gebaat bij duidelijkheid en structuur. Na klas 2? Veel leerlingen gaan in klas 3 het laagste niveau van de dakpanklas doen. Zegt dit iets over het nieuwe systeem? Weinig leerlingen stromen uit op het hoogste niveau. De leerlingen stromen in de eerste klas in op het laagste niveau van de dakpanklas, leerlingen worden uitgedaagd op het hogere niveau. Wij zijn daarom blij dat ruim 1/3 van de klas op De Nieuwe Veste blijft. Instructielessen De les is te kort! Lessen worden onrustig en hectisch. Leerlingen raken gedemotiveerd en raken achter met de lesstof. Te weinig uitleg tijdens de les. Flexlessen Het is niet fijn dat leerlingen vanuit verschillende klassen bij elkaar zitten. Verschillende leeftijden en niveaus. Ten opzichte van de vorige toetsweek was er een aantal verbeterpunten, bijvoorbeeld het tijdstip van stoppen. Een de tijd die per dag aan voorbereiding besteed kon worden was een plus. Teveel toetsen op één dag, liever gespreid over een langere periode. Leerlingen met dyslexie ervaren de toetsweek als lastig. Leerlingen gaan in de vrije uren tijdens de toetsen liever leren voor het proefwerk dan meedoen aan de activiteiten. Vier toetsweken per jaar is teveel. Liever één toetsweek aan het eind van het schooljaar. De laatste toetsweek kan nog bepalen of een leerlingen wel of niet overgaat. Toetsweken leggen druk op leerlingen en ouders. Op een aantal dagen hadden de leerlingen de keus om tijdens de activiteit ook te kiezen voor KWU. Aan het eind van het schooljaar gaan we de toetsweken evalueren.

4 Extra activiteiten De cursus Techniek en de diverse sportactiviteiten zijn erg leuk. Goed voor de saamhorigheid. worden (te) laat weergegeven. Als de cijfers eerder komen, dan kunnen ouders hun kinderen nog sturen/begeleiden. In periode 4 tellen alle toetsen dubbel. Kunnen er in periode 4 ook meer toetsen komen, naast de toetsweek? De toetsen in periode 4 tellen niet standaard dubbel. De vakdocent bepaalt voor zijn eigen vak hoe zwaar een toets weegt. In de meeste gevallen zal dit gelijk zijn met de toetsen in periode 1 t/m 3. Docenten Er is veel wisseling geweest bij het vak Nederlands. Vakken De proefwerken bij Nederlands worden niet tot weinig besproken met de leerlingen. Bij een aantal vakken komt de lesstof niet overeen met de toetsen. Ook worden de toetsen te laat opgegeven. Keuze vakkenpakket Ouders hebben de brief over de keuze van het vakkenpakket niet ontvangen. Dit is intern blijven liggen. De decaan en de mentor hebben dit opgepakt en het is ondertussen geregeld. Bijles door en voor leerlingen Geld vragen voor bijles is bijzonder. Communicatie met ouders school Het contact is goed, docenten zijn goed te bereiken Klas 3h Goede sfeer op school. Er worden weinig cijfers gegeven. Soms is het cijfer van de toetsweek, het periodecijfer. Kunnen we niet terug naar 3 periodes? Dit schooljaar zijn vakken in de bovenbouw geperiodiseerd. Dat kan betekenen dat een vak 1 periode 1 lesuur en een andere periode 2 lesuren wordt aangeboden. Dit heeft logischerwijs gevolgen voor het aantal cijfers. staan (te) laat op het ouderportaal. Ouder en infoavonden Een aantal keren meegemaakt dat de desbetreffende docent niet aanwezig was. Hierdoor blijven vragen onbeantwoord en terugkoppeling wordt beloofd, maar niet gedaan. Oudergesprekken Als docenten op bepaalde data niet kunnen, mogen ouders ook aangeven wanneer ze wel of niet

5 kunnen. Opm. dat kan ook in Zermelo gedaan worden, bij het blokje opmerking voor de roostermaker. Vakken Voor verschillende vakken worden filmpjes gemaakt. Wat is het doel? Moeten leerlingen nog boeken lezen voor de vreemde talen? In periode 3 staat er 3 uur lo ingepland. Is dat niet veel? In de bovenbouw werken we met periodisering, daardoor kan het aantal lesuren per periode verschillen. Wiskunde: Een aantal leerlingen ervaart een verbetering bij het vak wiskunde. Nog niet alle leerlingen ervaren dit. Tips van ouders: - in de havo moet een gecertificeerde docent zijn; - geef leerlingen de mogelijkheid om 1x per week bij de andere docent wiskunde te volgen; - mag een slecht gescoord proefwerk herkanst worden? In de toetsweek zijn de pauzetijden niet voor iedereen gelijk. Dit geeft veel onrust. De organisatie van de toetsweek met betrekking tot de lokalen kan beter. Tijdens de toetsweek hebben leerlingen ook nog les gehad. Deze week is een enorme verzwaring voor leerlingen en heeft een grote impact. Wat is de meerwaarde van deze week? De toetsweek is al minder zwaar gemaakt ten opzichte van de eerdere toetsweken. Leerlingen zijn eerder vrij, tussen de toetsen bieden we leerlingen de mogelijkheid om nog te leren voor de toetsen, de activiteiten die in de toetsweek georganiseerd worden, zijn een verbreding in ons onderwijsprogramma. Deze activiteiten zijn s morgens, zodat leerlingen de dag ontspannen kunnen beginnen. Bijles voor en door leerlingen Bijles wordt nu aangeboden door bovenbouwleerlingen, maar hoort bijles niet bij school? Studiebegeleiding voor leerlingen zou een vast onderdeel moeten zijn van De Nieuwe Veste. LOT Bij LOT is geen toezicht door docenten. Leerlingen hebben het gevoel dat ze gedumpt worden en ouders vragen zich af wat het doel is van LOT. Hierover is een gesprek geweest met de leerling coördinator en hij zou het terugkoppelen naar mentor, leerling en ouders. Is niet gedaan. Docenten Legt De Nieuwe Veste niet teveel nadruk op leerlingen van 5 havo? Ouders hebben het gevoel dat de beste docenten lesgeven in de examenklas en niet in de lagere klassen.

Frans / Duits Waarom start Frans en Duits op zo n hoog niveau? Op het Vechtdal College gaat dat anders.

Frans / Duits Waarom start Frans en Duits op zo n hoog niveau? Op het Vechtdal College gaat dat anders. Verslag bijeenkomst klassenouders d.d. 3 november 2015. 18.30 uur, klas 1. Mevrouw van Ginkel, mevrouw Roelofs, mevrouw Drenth, mevrouw Bosch, mevrouw Schonewille (OR), mevrouw Kooij (OR), mevrouw Hospers,

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

Binnen onze tweedelijnsbegeleiding hebben we in schooljaar 10-11 de volgende activiteiten:

Binnen onze tweedelijnsbegeleiding hebben we in schooljaar 10-11 de volgende activiteiten: De Cobbenhagenmavo. Vastgesteld 6 november 2012. Protocol Tweedelijnsbegeleiding. Binnen onze tweedelijnsbegeleiding hebben we in schooljaar 10-11 de volgende activiteiten: - Huiswerkbegeleiding. HB. -

Nadere informatie

Inhoud Lesrooster 2 Flexuren 3 Lesuitval 6 Huiswerk 7 Rol van de ouder 7

Inhoud Lesrooster 2 Flexuren 3 Lesuitval 6 Huiswerk 7 Rol van de ouder 7 Flexrooster Gomarus College Leeuwarden Inhoud Lesrooster 2 Flexuren 3 Lesuitval 6 Huiswerk 7 Rol van de ouder 7 1 Lesrooster Hoeveel lessen volg je? Elke dag heb je drie lessen van 80 minuten. In de lessen

Nadere informatie

Inhoud Lesuitval... 2 SWT... 2 Huiswerk... 4 Lesrooster... 4 Rol van de ouder... 4 Overig... 5 Examenleerlingen... 5 Lessentabel...

Inhoud Lesuitval... 2 SWT... 2 Huiswerk... 4 Lesrooster... 4 Rol van de ouder... 4 Overig... 5 Examenleerlingen... 5 Lessentabel... Inhoud Lesuitval... 2 SWT... 2 Huiswerk... 4 Lesrooster... 4 Rol van de ouder... 4 Overig... 5 Examenleerlingen... 5 Lessentabel... 5 Talentprogramma... 5 Opbouw van de lessen... 6 Rol van docenten...

Nadere informatie

Algemeen Veel ouders en leerling zijn positief over de school en het onderwijssysteem. De leerlingen gaan met plezier naar school.

Algemeen Veel ouders en leerling zijn positief over de school en het onderwijssysteem. De leerlingen gaan met plezier naar school. Klassenouders november 2017 Algemeen Veel ouders en leerling zijn positief over de school en het onderwijssysteem. De leerlingen gaan met plezier naar school. SOMToday Er zijn regelmatig problemen met

Nadere informatie

INHOUD VAN DIT BULLETIN:

INHOUD VAN DIT BULLETIN: infobulletin 6 OUDERS / LEERLINGEN (schooljaar 2018-2019) In dit informatieblad staan allerlei wetenswaardigheden en wordt de aandacht gevestigd op activiteiten die op Sg. Sint Ursula, locatie Heythuysen

Nadere informatie

Bevorderingsreglement Onderbouw

Bevorderingsreglement Onderbouw Bevorderingsreglement Onderbouw Schooljaar 2018-2019 Aan de leerlingen in de leerjaren 1 t/m 3, Om je succesvol naar je diploma te begeleiden, krijg je niet alleen uitleg en begeleiding, maar wordt er

Nadere informatie

Graaf Huyn College FOCUST op jouw PASSIE

Graaf Huyn College FOCUST op jouw PASSIE Graaf Huyn College FOCUST op jouw PASSIE Het Graaf Huyn College biedt de leerlingen bij aanmelding voor de brugklas ruime keuzemogelijkheden uit diverse onderwijssoorten. Vanaf het schooljaar 2019-2020

Nadere informatie

Bevorderingsreglement Onderbouw

Bevorderingsreglement Onderbouw Bevorderingsreglement Onderbouw Schooljaar 2014-2015 Aan de leerlingen in de leerjaren 1 t/m 3, Om je succesvol naar je diploma te begeleiden, krijg je niet alleen uitleg en begeleiding, maar wordt er

Nadere informatie

Bevorderingsreglement Onderbouw

Bevorderingsreglement Onderbouw Bevorderingsreglement Onderbouw Schooljaar 2016-2017 Aan de leerlingen in de leerjaren 1 t/m 3, Om je succesvol naar je diploma te begeleiden, krijg je niet alleen uitleg en begeleiding, maar wordt er

Nadere informatie

Starten met Magister 6

Starten met Magister 6 Starten met Magister 6 Om de vorderingen van uw zoon/dochter te volgen, kunt u het programma Magister gebruiken. Magister 6 op uw computer of laptop U logt in via de startpagina van de website van het

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

- omdat door de docent voor elke les huiswerk in maestro/magister wordt gezet ontstaat er een overzicht over leerlingen en ouders

- omdat door de docent voor elke les huiswerk in maestro/magister wordt gezet ontstaat er een overzicht over leerlingen en ouders Waarom kiezen we voor magister in plaats van de planner? - omdat door de docent voor elke les huiswerk in maestro/magister wordt gezet ontstaat er een overzicht over leerlingen en ouders - De docent moet

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

Welkom Ouderavond leerjaar 1

Welkom Ouderavond leerjaar 1 Welkom Ouderavond leerjaar 1 Programma Wie ben ik? P1C Organisatie: wie, wanneer, waarvoor? Ouderbetrokkenheid en oudercontactmomenten Bevorderingsnormen Lessen Baken Poort en mentorlessen Afspraken Kamp

Nadere informatie

Instructie gebruik van Magister 6 door Ouders

Instructie gebruik van Magister 6 door Ouders Instructie gebruik van Magister 6 door Ouders Om de vorderingen van uw zoon/dochter op het Don Bosco College te volgen, kunt u het programma Magister gebruiken. U logt in via de internetbrowser op uw computer,

Nadere informatie

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang 17.30 uur zonder schoolleiding 18.00 uur met schoolleiding Mondelinge informatie en updates over Goedkeuren notulen 24 januari Financiën afronding 2018 Taakbeleid/Ontwikkelgroep

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 06

INFORMATIEBULLETIN 06 INFORMATIEBULLETIN 06 Gepubliceerd op 14-12-2018 Bekijk hier het zesde informatiebulletin van dit schooljaar 0 0 Delen (/) SINT URSULA HEYTHUYSEN Tel. 0475-492 088 heythuysen@ursula.nl (mailto:heythuysen@ursula.nl)

Nadere informatie

Ashram College Cijfers & Regels

Ashram College Cijfers & Regels Ashram College Cijfers & Regels 3-havo/vwo, schooljaar 2018-2019 versie voor leerlingen en ouders/verzorgers oktober 2018 1 Inleiding Cijfers & Regels schetst een overzichtelijk beeld van uitgangspunten

Nadere informatie

Instructie-gebruik van Magister 6 door Ouders

Instructie-gebruik van Magister 6 door Ouders Instructie-gebruik van Magister 6 door Ouders Om de vorderingen van uw zoon/dochter op het Ichthus College te volgen, kunt u het programma Magister gebruiken. U logt in via de internetbrowser op uw computer,

Nadere informatie

Studiewijzer. Klas10h4

Studiewijzer. Klas10h4 Studiewijzer Klas10h4 2016/2017 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 10 havo 4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk SG Nelson Mandela mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk Dalton is een Daltonschool Zo wil Scholengemeenschap Nelson Mandela bekend staan. In een open sfeer bepalen de leerlingen zelf voor een deel hun

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar 2016 2017. Het Programma van Toetsing en Afsluiting Het bevoegd gezag van de school stelt jaarlijks vóór 1 oktober een programma van toetsing en afsluiting

Nadere informatie

Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide. December 2014

Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide. December 2014 Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide December 2014 Inhoud Inleiding... 3 Hoe ziet de invulling van de pauze van de groepen 1 t/m 4 eruit?... 4 Hoe ziet de invulling van de pauze van de groepen

Nadere informatie

Toetsbeleid Meander College

Toetsbeleid Meander College Toetsbeleid Meander College Onderbouw (klas 1, 2 en 3) 1 Organisatie toetsen onderbouw Er verschijnt twee keer per jaar een halfjaaroverzicht, zodat alle leerlingen en docenten weten in welke week voor

Nadere informatie

Algemene Ouderavond. Agenda Atheneum 3. welkom wat is nieuw in de. Zak slaag regeling Profielen Cup en KWT Tips bij het kiezen

Algemene Ouderavond. Agenda Atheneum 3. welkom wat is nieuw in de. Zak slaag regeling Profielen Cup en KWT Tips bij het kiezen Algemene Ouderavond Agenda Atheneum 3 welkom wat is nieuw in de mentor bovenbouw? Zak slaag regeling Profielen Cup en KWT Tips bij het kiezen Programma Jaarplanning Kennismaking Mentor als coach Rol van

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND OUDERS BRUGKLASSERS VAN HARTE WELKOM!

INFORMATIEAVOND OUDERS BRUGKLASSERS VAN HARTE WELKOM! INFORMATIEAVOND OUDERS BRUGKLASSERS VAN HARTE WELKOM! INFORMATIEAVOND BRUGKLAS HAVO/VWO EN VWO PROGRAMMA: Welkom Communicatie Taak mentor Algemene zaken brugklas en school Balansverslag Discussie aan de

Nadere informatie

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt?

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt? Oudermailing 2018-2019 nr. 03 november 2018 1 INHOUDSOPGAVE: Voorwoord van de rector 2 Leerlingbesprekingen 3 Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3 Toetsweekrooster 3 Wat als een leerling te laat komt? 3 Wat

Nadere informatie

Voor ouders/verzorgers Versie november 2016

Voor ouders/verzorgers Versie november 2016 Voor ouders/verzorgers Versie november 2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding Algemene inleiding Pagina 3 2. Inloggen Informatie hoe u op het systeem kan inloggen. Pagina 4 3. Nieuws Nieuwsberichten Pagina

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Welkom Klas 4. Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding. Mededelingen & vragen

Welkom Klas 4. Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding. Mededelingen & vragen Welkom Klas 4 Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding Mededelingen & vragen Mentoraat Sociaal Groep (mentorles) Mentor Individueel Administratief

Nadere informatie

Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h

Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h A. DEFINITIES 1. De docentenvergadering bestaat uit docenten, die les geven aan een bepaalde klas of clustergroep, plus de teamleider die de vergadering

Nadere informatie

NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL

NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL EDITIE 2 19 DECEMBER 2014 NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK Op verzoek van een aantal ouders en leerlingen is er besloten om het digitale ondersteuningsprogramma Claroread aan te

Nadere informatie

INFORMATIE-AVOND: Welkom Schoolleiding Uitleg mentoraat en mentorlessen Ouders ouderraad

INFORMATIE-AVOND: Welkom Schoolleiding Uitleg mentoraat en mentorlessen Ouders ouderraad WELKOM INFORMATIE-AVOND: Welkom Schoolleiding Uitleg mentoraat en mentorlessen Ouders ouderraad Met de mentor: Rapporten en informatieavonden Ouderportaal (cijfers) Dyslexie Bijlessen Studiewerktijd (TH)

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren?

Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding Mededelingen & vragen Lokaal Mentor 110 Sophie van der Heiden

Nadere informatie

Hartelijk welkom Algemene ouderavond Atheneum 1 8 september 2014

Hartelijk welkom Algemene ouderavond Atheneum 1 8 september 2014 Hartelijk welkom Algemene ouderavond Atheneum 1 8 september 2014 Voorstellen Klas: A1E Lisanne Bosch (Bas Moonemans t/m Youri Zusterzeel l.bosch@college.nl Richenel Jacopucci (Sterre Adams t/m Izabela

Nadere informatie

Reglement beoordeling en bevorderingsnormen

Reglement beoordeling en bevorderingsnormen Reglement beoordeling en bevorderingsnormen van het Rietveld Lyceum SCHOOLJAAR 2015-2016 MAVO HAVO ATHENEUM GYMNASIUM Vastgesteld door de directie van het Rietveld Lyceum d.d. 10 november 2015 hiervoor

Nadere informatie

Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15

Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15 Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15 1. Vorig schooljaar was mijn kind leerling in de afdeling: Respondenten 122 A. Havo 53 43% B. Atheneum 61 50% C. Gymnasium 8 7% 2. Dit schooljaar is mijn kind

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Inleiding: Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert

Nadere informatie

Examentrainingen 2013. Alle informatie op een rij. Bijles Maas en Waal

Examentrainingen 2013. Alle informatie op een rij. Bijles Maas en Waal Examentrainingen 2013 Alle informatie op een rij Bijles Maas en Waal Inhoudsopgave Wat is een examentraining?... 3 Informatieavond voor examenkandidaten... 4 Studiebegeleiding voor examenkandidaten...

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic. Nr. Onderwerp Actie

Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic. Nr. Onderwerp Actie notulen Deelraad Barendrecht 18-11-2014 Aanwezig :, Jaap Hoogerwaard (voorzitter), Marja Wansink, Rob Glandorf, Erik Both (personeelsgeleding); Gert-Jan van den Berg (oudergeleding); Jet Gerritse, Barbara

Nadere informatie

SLIM LEREN. Plus school met intensieve begeleiding op maat.

SLIM LEREN. Plus school met intensieve begeleiding op maat. SLIM LEREN Plus school met intensieve begeleiding op maat. Over Roekhorst Wij zijn een particuliere middelbare school. We bieden kwaliteitsonderwijs op alle niveaus met een duidelijke identiteit. Modern

Nadere informatie

Regelingen voor voortgang en overgang tijdens de leerloopbaan. Inleiding

Regelingen voor voortgang en overgang tijdens de leerloopbaan. Inleiding Regelingen voor voortgang en overgang tijdens de leerloopbaan Inleiding Iedere leerling doorloopt de schoolperiode op zijn of haar eigen manier. Het proces van keuzes maken in leerniveau en uiteindelijk

Nadere informatie

Voor leerlingen Versie november

Voor leerlingen Versie november Handleiding Voor leerlingen Versie november 2016 2.0 1 Wat kun je vinden in deze handleiding? 1. Belangrijk om te weten Hier staat belangrijke informatie over SOMtoday voor jullie Bladzijde 3 2. Hoe moet

Nadere informatie

Informatieavond klas 1 17 September 2018

Informatieavond klas 1 17 September 2018 Hartelijk welkom 17 September 2018 (vmbo gl/tl), (havo onderbouw), Versnelde Mavo (o.a. TalentOntwikkelingTechniek) Nieuw in de brugklas Elk vak een docent Nieuwe vakken Andere (en meer) boeken Meer zelfstandigheid

Nadere informatie

Handboek LOOT 2014-2015

Handboek LOOT 2014-2015 Handboek LOOT 2014-2015 Vestigingsdeel Hilfertsheem Beatrix versie 1 augustus 2014 Hilfertsheem Beatrix Lieven de Keylaan 58 1222 LH Hilversum www.hilfertsheem.nl LOOT-begeleider: Bernhard Broekhuis b.broekhuis@hilfertsheem.nl

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inleveren boeken op maandag

Nadere informatie

Bevorderingsnormen Regionale Scholengemeenschap 'PANTARIJN' LOCATIE MHV WAGENINGEN

Bevorderingsnormen Regionale Scholengemeenschap 'PANTARIJN' LOCATIE MHV WAGENINGEN Bevorderingsnormen Regionale Scholengemeenschap 'PANTARIJN' LOATIE MHV WAGENINGEN Mavo klas 1 en 2, Havo/Vwo/Gym klas 1, 2, en 3 2018-2019 Inhoud -Inleiding 3 -ategorieën 3 -Bijzondere bepalingen voor

Nadere informatie

Ouderavond Leerjaar september 2018

Ouderavond Leerjaar september 2018 Ouderavond Leerjaar 1 17 september 2018 Stap 1: Ga aan de MC-tafel zitten met de foto van uw zoon/dochter. Opening Kwaliteitenbordjes Stap 2: Bekijk de kwaliteitenbordjes en probeer aan de hand van de

Nadere informatie

begeleiding in de onderbouw

begeleiding in de onderbouw 1 begeleiding in de onderbouw Inhoud Deze brochure is geschreven om antwoord te geven op (een deel van) uw vragen op het gebied van de begeleiding van uw kind. De volgende zaken komen aan de orde: 1. Het

Nadere informatie

informatieavond september 2017

informatieavond september 2017 INFORMATIEAVOND OUDER(S)/VERZORGER(S) TWEEDE KLAS NAW- formulieren Kloppen uw gegevens nog? COMMUNICATIE Thuis school Contact graag via mail (indien mogelijk) Cijfercontrole via SOM Gegevens mentor: -

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inleveren boeken maandag

Nadere informatie

Info avond leerjaar 2

Info avond leerjaar 2 Info avond leerjaar 2 Vanavond Contact ouder mentor Mentorlessen GGD Twente Doorstroomadvies Vakkenkeuze Activiteiten Contact ouder - mentor Wouter Bekkernens Mentor klas 2MH1 Mobiel : 06 24257561 Mail

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND OUDERS BRUGKLASSERS VAN HARTE WELKOM! Infoavond Brugklassen S

INFORMATIEAVOND OUDERS BRUGKLASSERS VAN HARTE WELKOM! Infoavond Brugklassen S INFORMATIEAVOND OUDERS BRUGKLASSERS VAN HARTE WELKOM! INFORMATIEAVOND BRUGKLAS SCHAKELKLAS Welkom Communicatie Taak mentor Algemene zaken brugklas en school Balansverslag (Discussie aan de hand van stellingen)

Nadere informatie

Informatieboekje voor leerlingen die na mavo 4 naar havo 4 willen gaan

Informatieboekje voor leerlingen die na mavo 4 naar havo 4 willen gaan Informatieboekje 2018-2019 voor leerlingen die na mavo 4 naar havo 4 willen gaan 0 Inhoud Uitstroom mavo-4...2 Uitbesteding aan volwassenenonderwijs...3 Doorstroomschema naar het HBO...5 Verschil mavo

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017

Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017 Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017 Inhoud Qompas: het LOB programma dat leerlingen helpt bij het maken van loopbaankeuzes Kiezen: welk profiel en welke vakken? Qompas https://vmbo.qompas.nl

Nadere informatie

Oktober 2018 OVERGANGSNORMEN LOCATIES RHENEN/KESTEREN SCHOOLJAAR

Oktober 2018 OVERGANGSNORMEN LOCATIES RHENEN/KESTEREN SCHOOLJAAR Oktober 2018 OVERGANGSNORMEN LOCATIES RHENEN/KESTEREN SCHOOLJAAR 2018-2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz 3 2. Rechten en plichten van de leerling blz 4 2. Rapportcijfers blz 5 3. Overgangsnormen blz 6

Nadere informatie

Maandbericht nr. 6 Maart 2017

Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Agenda Ma. 20 mrt toetsweek voor de hele school mondelingen (hele week) Di. 21 mrt MR-vergadering Di. 28 mrt 13.00 uur workshopmiddag pws havo/vwo 4 en 5 Wo. 29 mrt informatieavond

Nadere informatie

Regelingen voor voortgang en overgang tijdens de leerloopbaan Schooljaar

Regelingen voor voortgang en overgang tijdens de leerloopbaan Schooljaar Regelingen voor voortgang en overgang tijdens de leerloopbaan Schooljaar 2016-2017 Inleiding Iedere leerling doorloopt de schoolperiode op zijn of haar eigen manier. Het proces van keuzes maken in leerniveau

Nadere informatie

Checklist. Hoe kan het PO zorgen voor een goede voorbereiding op het VO?

Checklist. Hoe kan het PO zorgen voor een goede voorbereiding op het VO? Checklist Hoe kan het PO zorgen voor een goede voorbereiding op het VO? Voorbereiding op onderwijs VO Huiswerk in groep 8 Huiswerkbeleid schoolbreed invoeren. Huiswerk opgeven: werk dat thuis gemaakt moet

Nadere informatie

Voorlichtingsavond. havo 5 en vwo 6

Voorlichtingsavond. havo 5 en vwo 6 Voorlichtingsavond havo 5 en vwo 6 16/9/2013 Programma Onderwijstijd Schoolexamen P.T.A. Voortgang Het centraal examen Ontwikkelingen binnen school Begeleiding Studiekeuzevoorlichting Kennismaking mentor/coach

Nadere informatie

Aan de slag Het dashboard voor ouders

Aan de slag Het dashboard voor ouders 1 Aan de slag Het dashboard voor ouders Uw huiswerkinstituut gebruikt Studyspace als huiswerkbegeleidingssysteem. Hierdoor ben u in staat om eenvoudig en overzichtelijk de vorderingen van uw kind te volgen.

Nadere informatie

Dakpan kader gemengd theoretisch kgt

Dakpan kader gemengd theoretisch kgt Dakpan kader gemengd theoretisch kgt Voor welke leerlingen? Leerlingen met een kaderadvies of een gecombineerd advies kader gt vanuit de basisschool. Een leerling die afwisseling zoekt in denken en doen.

Nadere informatie

Magister Reitdiep College Applicatiebeheer

Magister Reitdiep College Applicatiebeheer Magister Reitdiep College Applicatiebeheer Ouderaccount Magister De ontwikkelingen bij Schoolmaster (de maker van ons schooladministratiepakket) blijven niet stil staan. Er is organisatorisch en technisch

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het rooster op het USG

Veelgestelde vragen over het rooster op het USG Veelgestelde vragen over het rooster op het USG Beste ouders en leerlingen, Regelmatig krijgen wij vragen die met het rooster te maken hebben. Om onduidelijkheden of teleurstellingen te voorkomen hebben

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo-4

Studiewijzer. 11havo-4 Studiewijzer 11havo-4 2018/2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11 havo4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Even voorstellen Mentoren: klas 3A: Salma Barkouh klas 3B: Germain Roodbol Decaan: Saida Felida Afdelingsmanager: Annie de Vries Directeur:

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 3, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is de toetsweek. Na deze

Nadere informatie

4 TL SG De Rietlanden

4 TL SG De Rietlanden 4 TL 2018-2019 SG De Rietlanden Jaar 4 examen jaar, Zelfde/niewe docenten, SE alle vakken (schoolexamen), 3 keer een toetsweek. roosters: kezevakken, ds sommige lessen niet in stamklas, maar in clsters

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6 Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 13vwo6 2013/2014 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op

Nadere informatie

Rapportage en Overgangsrichtlijnen Afdeling Bovenbouw Mavo / Havo OSG Echnaton 2014-2015

Rapportage en Overgangsrichtlijnen Afdeling Bovenbouw Mavo / Havo OSG Echnaton 2014-2015 Rapportage en Overgangsrichtlijnen Afdeling Bovenbouw Mavo / Havo OSG Echnaton 2014-2015 1 Inhoud Rapportage... 3 Rapportage klas 1 en 2 mavo en klas 1, 2 en 3 havo/vwo... 3 Rapportage in de examenklassen

Nadere informatie

Vensters voor Verantwoording (ouders )

Vensters voor Verantwoording (ouders ) Vensters voor Verantwoording (ouders 2015-2016) Naam VvV ouders klas 3 DL 15-16 Locatie Drachtster Lyceum Datum enquête 11-1-2016 Datum analyse 04-04-2016 1. Vorig schooljaar was mijn kind leerling in

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Overgangsnormen Berkenschutse afdeling F Havo/Vwo. Overgangsnormen

Overgangsnormen Berkenschutse afdeling F Havo/Vwo. Overgangsnormen Overgangsnormen Berkenschutse afdeling F Havo/Vwo Overgangsnormen 09-12-2014 Overgangsnormen Berkenschutse afdeling F, havo/vwo Voor alle vakken tellen alle tijdens het gehele schooljaar behaalde cijfers

Nadere informatie

Huiswerkbeleid OBS De Westhoek

Huiswerkbeleid OBS De Westhoek Huiswerkbeleid OBS De Westhoek Inleiding Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

Overgangsnormering van klas 1 naar klas 2 SCHOOLJAAR Overgangsnormering van klas 1 naar klas Pagina 1

Overgangsnormering van klas 1 naar klas 2 SCHOOLJAAR Overgangsnormering van klas 1 naar klas Pagina 1 Overgangsnormering van klas 1 naar klas 2 SCHOOLJAAR 2018-2019 Overgangsnormering van klas 1 naar klas 2 2018-2019 Pagina 1 Betreft: Algemene aanwijzingen en uitgangspunten resultaten 1. De resultaten

Nadere informatie

Geldigheid Dit toetsprotocol blijft geldig tot de volgende versie wordt vastgesteld. Voorgaande versies komen daarmee te vervallen.

Geldigheid Dit toetsprotocol blijft geldig tot de volgende versie wordt vastgesteld. Voorgaande versies komen daarmee te vervallen. Inleiding Voor u ligt het toetsprotocol van het Heer Bokel College. 1.2 In dit protocol zijn de rechten en plichten van zowel leerling als docent vastgelegd met betrekking tot voorbereiding, afname en

Nadere informatie

Toetsbeleid niet-examenklassen

Toetsbeleid niet-examenklassen Toetsbeleid niet-examenklassen 1 Het toetsbeleid van het Einstein Lyceum INHOUDSOPGAVE 1 Doel en uitgangspunten van toetsing... 2 2 Functies van toetsing... 3 2.1 Diagnostisch (opbouwende toetsen)... 3

Nadere informatie

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE EDITIE 2 21 DECEMBER 2017 MENU -------------------- ---------OPEN AVOND DONDERDAG 11 JANUARI 2018 Op donderdag 11 januari 2018 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij

Nadere informatie

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018 31 januari 2018 Eén sigaret per dag Het nieuwe jaar is alweer een maand oud, maar graag wil ik alsnog de hoop uitspreken op een positief en succesvol 2018. Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens.

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas H3A, H3B & H3C

HLZ Toetsweek Klas H3A, H3B & H3C HLZ Toetsweek Klas H3A, H3B & H3C Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 3, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is de toetsweek. Na deze

Nadere informatie

28-10-2015 versie 7 OVERGANGSNORMEN LOCATIES RHENEN/KESTEREN SCHOOLJAAR 2015-2016

28-10-2015 versie 7 OVERGANGSNORMEN LOCATIES RHENEN/KESTEREN SCHOOLJAAR 2015-2016 28-10-2015 versie 7 OVERGANGSNORMEN LOCATIES RHENEN/KESTEREN SCHOOLJAAR 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz 3 2. Rechten en plichten van de leerling blz 4 2. Rapportcijfers blz 5 3. Overgangsnormen

Nadere informatie

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer +

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer + Havo bovenbouw Havo 4 en 5 is één geheel. Alle behaalde resultaten zijn onderdeel van het schoolexamen. Goede cijfers zijn belangrijk. Eindcijfer havo 4 = startcijfer havo 5. Het HAVO-examen School examen

Nadere informatie

Toetsprotocol. leerjaar 1, 2 en 3H/V

Toetsprotocol. leerjaar 1, 2 en 3H/V Toetsprotocol leerjaar 1, 2 en 3H/V Inleiding In voorliggend toetsprotocol zijn de rechten en plichten van zowel leerling als docent vastgelegd met betrekking tot voorbereiding, afname en beoordeling van

Nadere informatie

WELKOM OUDER(S)/VERZORGER(S)

WELKOM OUDER(S)/VERZORGER(S) WELKOM OUDER(S)/VERZORGER(S) INFORMATIE vanavond Schoolleiding Uitleg mentoraat en mentorlessen Rapporten en informatieavonden Ouderportaal (cijfers) Informatie op de website Vragen SCHOOLLEIDING Teamleiders

Nadere informatie

Tevredenheid ouders/verzorgers Olympus College 2013

Tevredenheid ouders/verzorgers Olympus College 2013 Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Olympus College en Quadraam Inhoud Uitkomsten per rubriek o Algemeen o Veiligheid o Informatie en communicatie o Onderwijsleerproces o Imago o Begeleiding o Schoolgebouw

Nadere informatie

Studiewijzer. 12vwo6

Studiewijzer. 12vwo6 Studiewijzer 12vwo6 2017 / 2018 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld.

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. 1 Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. In elke organisatie hebben de mensen die daar werken met elkaar

Nadere informatie

Maurick College. Havo 5

Maurick College. Havo 5 Maurick College Havo 5 Contact mentor H5 Contact thuis belangrijk; studievoortgang en welzijn zoon/dochter Ouderavonden: - Na periode 1 uitnodiging oudergesprek (indien nodig) - Na periode 2 uitnodiging

Nadere informatie