NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL"

Transcriptie

1 EDITIE 2 19 DECEMBER 2014

2 NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK Op verzoek van een aantal ouders en leerlingen is er besloten om het digitale ondersteuningsprogramma Claroread aan te schaffen voor dyslectische leerlingen met leesproblemen. Dit auditief programma zal in januari 2015 op een aantal laptops worden geïnstalleerd. Nadat leerlingen van klas 4 met dit programma hebben geoefend, kunnen zij voor SE-3 en SE-4 aangeven bij welk vak zij auditieve ondersteuning wensen. De leerlingen van klas 1 t/m 3 zullen later in dit schooljaar gevraagd worden voor welk vak zij in de proefwerkweek een auditieve ondersteuning wensen. Deze start met auditieve ondersteuning zal in de toekomst mogelijk uitgebreid worden. Afhankelijk van de ervaringen van leerlingen en de vakdocenten zal besloten worden op welke manier auditieve ondersteuning kan helpen bij het leerproces. OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 Op donderdag 8 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. Om de avond goed te kunnen voorbereiden hebben we op 8 januari een verkort rooster met lessen van 40 min. De eindtijd van het 8ste lesuur is die dag uur. De leerlingen zijn hierna vrij. Zoals gewoonlijk helpen veel leerlingen mee op de Open Avond. Daar zijn we erg blij mee. De leerlingen die meehelpen tijdens de Open Avond is er een kleine attentie.de reguliere lessen op vrijdag 9 januari starten gewoon om 8.20 uur. Leerlingen die meehielpen, hoeven die dag geen SO of proefwerk te maken. VEILIG NAAR SCHOOL De Walewyc-mavo werkt al jaren mee met het thema "De Veilige School". Dat willen we ook in het nieuwe gebouw blijven doen. De controle van de fietsverlichting en de veilige fietsroute van huis naar school zijn onderdelen van de activiteiten met betrekking tot de veilige school. Op 9 december j.l. zijn we gestart met de controle van fietsen in samenwerking met de ouderraad en Veilig Verkeer Nederland. Alle brugklassen hebben hun fiets die dag laten controleren. In de les zullen leerlingen zich gaan bezighouden met de veilige fietsroute van huis naar school.

3 OUDERAVOND VOOR HET SPREKEN VAN VAKDOCENTEN OP 15 JANUARI VOOR DE OUDERS VAN KLAS 2 EN 3 Op woensdag 17 december 2014 ontvangt u een mail met de uitnodiging voor de ouderavond waarbij u de gelegenheid krijgt enkele vakdocenten te spreken. U kunt in Magister aangeven welke docenten u wenst te spreken. U dient voor het inschrijven via Magister wel in het bezit te zijn van een ouderaccount. Dit account heeft als inlognaam uw voorletters met uw achternaam. Uw ouderinloggegevens kun u eventueel opvragen bij de administratie: administratie@walewyc.nl. Controleert u daarna onder "mijn instellingen" ook nog uw adres anders mist u alle correspondentie over de ouderavond. U kunt dit middels het bewerkings-icoon (rode knop met wit driehoekje) wijzigen. Logt u in met het account van uw zoon of dochter, dan kunt u zich hiermee niet inschrijven voor de ouderavond. In de bijlage van deze nieuwsbrief vindt u een eenvoudige instructie voor het inloggen voor deze ouderavond via Magister. VAKKENPAKKETKEUZE KLAS 2 EN 3 Op 9 en 10 december j.l. vonden de ouderavonden met betrekking tot de vakkenpakketkeuze plaatst. Onze decaan, mevr. Smit, heeft de gepresenteerde informatie van de avond op geplaats. Op woensdag 21 januari a.s. worden de definitieve keuzes ingeleverd. We adviseren de ouders van klas 2 en 3 om in te schrijven voor de ouderavond van vakdocenten op 15 januari Daar worden de ouders én de leerlingen in de gelegenheid gesteld om nog eens te praten over de vakkenkeuze. OUDERAVOND VAKDOCENTEN 5 FEBRUARI VOOR OUDERS KLAS 1 EN 4 Op donderdag 5 februari 2015 wordt er naar aanleiding van de huidige resultaten van uw zoon/dochter een ouderavond gehouden. Graag nodigen wij u uit voor een tien-minutengesprek met een of meerdere vakdocenten. Natuurlijk is uw zoon/dochter bij deze gesprekken van harte welkom. Voor de ouders van klas 1 kan evt. de vraag over mogelijke doorstroom naar havo-2 besproken worden. Voor klas 4 ligt de focus op het laatste schoolexamen en het centraal eindexamen. Een spannende tijd voor onze examenkandidaten breekt aan. WALEWYC-ACTIES VOOR HET GOEDE DOEL: ZORGEN VOOR ELKAAR De laatste week van december stond in het teken van diverse kerstacties door de leerlingen. Klas 3 en 4 van de gemengde leerweg Zorg & welzijn verzorgden een leuke kerstattentie voor de buurtbewoners. Daarnaast zijn alle leerlingen en docenten van de school betrokken bij de kerstacties op 19 december.

4 We hopen daarmee de bewoners van Antoniushof én de gezinnen die aangesloten zijn bij de Voedselbank Waalwijk extra te verwennen met de Kerst. In het nieuwe jaar zal de school zich wederom inzetten voor het goede doel. Dit schooljaar hebben "de Bergtoppers" het stokje doorgegeven aan "de Bockenrijders". Deze groep vrijwilligers zet zich in voor de geldelijke ondersteuning van onderzoek naar hersenkanker. Door te fietsen op de Mont Ventoux en samen met de Walewyc een grote actie op te zetten voor leerlingen en docenten op onze school, hopen zij in 2015 veel geld op te halen voor dit onderzoek. De Walewyc werkt hier graag aan mee en zal dit schooljaar in ons schoolgebouw nog een grote actiedag opzetten. ROOSTER Zoals u eerder via de mail heeft kunnen lezen, zijn we druk bezig met de laatste veranderingen aan het rooster. Op 18 december j.l. is de laatste hand aan dat nieuwe rooster gelegd. De leerlingen zullen hun nieuwe rooster ontvangen op 19 december of iets later in de kerstvakantie. We hopen te kunnen starten op maandag 5 januari met dit nieuwe rooster, waarin onder meer genoeg ruimte is voor vakondersteuning en de huiswerkklas. VAKONDERSTEUNING EN HUISWERKKLAS Vanaf 5 januari starten de vakondersteuningslessen en de huiswerkklas. De vakondersteuningslessen worden aangeboden voor de kernvakken: Nederlands, Engels, wiskunde voor klas 1 t/m 4 Voor klas 2 en 3 wordt dit jaar ook vakondersteuning rekenen aangeboden i.v.m. de verscherpte eisen voor het vak rekenen bij het examen. Met de instroom van veel nieuwe leerlingen hebben we ook besloten dat we vakondersteuning NT2 gaan aanbieden. We zijn van mening dat deze specifieke bijles voor kinderen die tweetalig zijn opgevoed een goede aanvulling kan zijn m.b.t. hun taalvaardigheid voor het vak Nederlands. De groepen voor vakondersteuning worden samengesteld door de vakdocenten in samenspraak met de leerjaarcoördinator. DEELRAAD & MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Met ingang van dit schooljaar is de medezeggenschapsraad van de Scholengroep overgegaan naar een nieuwe medezeggenschapsstructuur. We werken nu met een medezeggenschapsraad van de Scholengroep en op iedere school is er een eigen deelraad. De deelraad bestaat uit personeelsleden, ouders en er zitten ook twee leerlingen in de deelraad. Dat zijn Ruben Post en Chloé de Brouwer, beiden uit klas 4F. In de deelraad van de Walewyc-mavo is het de afgelopen periode gegaan over onder andere de meerjarenbegroting, de verzuimcijfers en de onderwijstijd. De verplicht gestelde gemiddelde onderwijstijd van 1000 uur halen we ruim. Het onderwerp mediawijsheid

5 is de revue gepasseerd. We zullen de komende periode ook aan de slag gaan met de implementatie van het nieuwe schoolplan. DOCENTEN EN ONDERWIJSONDERSTEUNEND PERSONEEL Mevr. H. Adema start weer met haar volledige baan. Klas 1e krijgt met ingang van maandag 5 januari weer het vak Engels van haar. Mevr. J. van Gils heeft om persoonlijke redenen deeltijdontslag genomen. Klas 2A Nederlands zal overgenomen worden door mevr. M. Reijerkerk en klas 3F Nederlands zal overgenomen worden door dhr. P. Rombouts. Mevr. G. Scheerder is nog steeds afwezig vanwege ziekte. Vanaf maandag 5 januari a.s. zullen haar lessen Duits worden overgenomen door dhr. B. Callaars. We wensen hem veel succes met zijn nieuwe baan. Mevr. D. de Werd is gestart met de lessen rekenen in klas 1 en 2. Zij zal ook de vakondersteuning rekenen voor leerlingen van klas 2 en 3 verzorgen. We wensen haar veel succes in haar nieuwe baan. PRETTIGE KERSTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR.

6 Bijlage INSCHRIJVEN OUDERAVOND Inloggen met uw ouderaccount (voorlettersachternaam) Selecteer op het vandaagscherm de optie inschrijven Selecteer maximaal 3 docenten die u wenst te spreken. Ga verder met de groene pijl knop.

7 Selecteer uw voorkeur. Vink daarna het voorkeur vakje aan, er verschijn een groen vinkje bij uw voorkeurtijd

8 U kunt ook aangeven wanneer u niet beschikbaar bent middels het pijltje bij beschikbaarheid. Klik daarna op voltooien, u bent ingeschreven voor de ouderavond. Uw selecties worden zichtbaar op het vandaagscherm: U kunt uw selecties nog wijzigen vóór de uiterste inschrijfdatum.

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE EDITIE 2 21 DECEMBER 2017 MENU -------------------- ---------OPEN AVOND DONDERDAG 11 JANUARI 2018 Op donderdag 11 januari 2018 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij

Nadere informatie

EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR

EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR EDITIE 2 21 DECEMBER SCHOOLJAAR 2018-2019 MENU ------------------------------ Open avond donderdag 10 januari 2019 Op donderdag 10 januari 2019 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00

Nadere informatie

Starten met Magister 6

Starten met Magister 6 Starten met Magister 6 Om de vorderingen van uw zoon/dochter te volgen, kunt u het programma Magister gebruiken. Magister 6 op uw computer of laptop U logt in via de startpagina van de website van het

Nadere informatie

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU -------------------- ---------- HEREXAMEN/HERPROFILEREN In het onderstaande rooster staat het overzicht wanneer, waar en welke vakken voor het 2e tijdvak worden afgenomen. We

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Instructie-gebruik van Magister 6 door Ouders

Instructie-gebruik van Magister 6 door Ouders Instructie-gebruik van Magister 6 door Ouders Om de vorderingen van uw zoon/dochter op het Ichthus College te volgen, kunt u het programma Magister gebruiken. U logt in via de internetbrowser op uw computer,

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6

HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6 HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6 VOOR OUDERS Op het Stedelijk Dalton College gebruiken we het programma Magister. Daarmee kunnen de leerlingen en de ouders via internet de behaalde cijfers en de absentie bekijken.

Nadere informatie

Instructie gebruik van Magister 6 door Ouders

Instructie gebruik van Magister 6 door Ouders Instructie gebruik van Magister 6 door Ouders Om de vorderingen van uw zoon/dochter op het Don Bosco College te volgen, kunt u het programma Magister gebruiken. U logt in via de internetbrowser op uw computer,

Nadere informatie

Handleiding inschrijven ouderspreekmiddag /avond door ouders.

Handleiding inschrijven ouderspreekmiddag /avond door ouders. Handleiding inschrijven ouderspreekmiddag /avond door ouders. In deze handleiding kunt u stap voor stap volgen hoe u zich, als ouder, kunt inschrijven voor de ouderspreekmiddag /avond. Systeem Voor een

Nadere informatie

Handleiding SGL-MAGISTER Ouderavond SGL.MAGISTER.NET

Handleiding SGL-MAGISTER Ouderavond SGL.MAGISTER.NET Handleiding SGL-MAGISTER Ouderavond SGL.MAGISTER.NET Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Ouders... 3 Ouderavond... 3 1. Personeel kiezen... 3 2. Dagdeel... 4 3. Samenvatting... 5 2 Ouders Ouders hebben een

Nadere informatie

Magister Reitdiep College Applicatiebeheer

Magister Reitdiep College Applicatiebeheer Magister Reitdiep College Applicatiebeheer Ouderaccount Magister De ontwikkelingen bij Schoolmaster (de maker van ons schooladministratiepakket) blijven niet stil staan. Er is organisatorisch en technisch

Nadere informatie

Specifiek voor ouders

Specifiek voor ouders Specifiek voor ouders Ouders hebben een apart account om de gegevens van de kinderen te bekijken. De schermen met bijbehorende functionaliteiten zijn, op een paar zaken na, hetzelfde als bij leerling.

Nadere informatie

Specifiek voor ouders

Specifiek voor ouders Specifiek voor ouders Ouders hebben een apart account om de gegevens van de kinderen te bekijken. De schermen met bijbehorende functionaliteiten zijn, op een paar zaken na, hetzelfde als bij leerling.

Nadere informatie

U kunt vervolgens op afzeggen of inschrijven klikken aan de rechterbovenkant van uw scherm. Bij afzeggen doet u niet mee met de ouderavond.

U kunt vervolgens op afzeggen of inschrijven klikken aan de rechterbovenkant van uw scherm. Bij afzeggen doet u niet mee met de ouderavond. Korte handleiding voor het intekenen via magister. Ouders kunnen zich digitaal inschrijven voor een ouderavond via Magister. Hiervoor heeft u als ouder een eigen loginaccount gekregen. Daarmee logt u in.

Nadere informatie

Specifiek voor ouders (o.a. ouderspreekavond)

Specifiek voor ouders (o.a. ouderspreekavond) Specifiek voor ouders (o.a. ouderspreekavond) Ouders hebben een apart account om de gegevens van de kinderen te bekijken. De schermen met bijbehorende functionaliteiten zijn, op een paar zaken na, hetzelfde

Nadere informatie

Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus

Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus Naam: Klas 3: Mentor: Vul in: 1e Profiel keuze: Eventueel 2e Profiel keuze: Vul ook de onderstaande gegevens zorgvuldig in. Dan kan bekeken worden of het gekozen

Nadere informatie

Toelichting keuzeformulier Frans/Duits en kunstvakken voor B-leerlingen voor 3 Mavo/3 Havo schooljaar

Toelichting keuzeformulier Frans/Duits en kunstvakken voor B-leerlingen voor 3 Mavo/3 Havo schooljaar Toelichting keuzeformulier Frans/Duits en kunstvakken voor B-leerlingen voor 3 Mavo/3 Havo schooljaar 2019-2020 Beste B-leerling, Vóór het eind van het tweede schooljaar ga je vakken kiezen die je in de

Nadere informatie

De opgave voor het ouderspreekmoment (de zgn. 10-minutengesprekjes) n.a.v. de rapporten doen

De opgave voor het ouderspreekmoment (de zgn. 10-minutengesprekjes) n.a.v. de rapporten doen Ouderspreekmoment in Magister De opgave voor het ouderspreekmoment (de zgn. 10-minutengesprekjes) n.a.v. de rapporten doen we via Magister. Voorafgaand aan het ouderspreekmoment ontvangt u een uit nodiging

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6

HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6 HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6 VOOR OUDERS Op het Stedelijk Dalton College gebruiken we het programma Magister. Daarmee kunnen de leerlingen en de ouders via internet de behaalde cijfers en de absentie bekijken.

Nadere informatie

Maurick College. Havo 5

Maurick College. Havo 5 Maurick College Havo 5 Contact mentor H5 Contact thuis belangrijk; studievoortgang en welzijn zoon/dochter Ouderavonden: - Na periode 1 uitnodiging oudergesprek (indien nodig) - Na periode 2 uitnodiging

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR 2015 2016 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen CPE Centraal Praktijk Examen SEPTEMBER 2015 36 dinsdag 1 september Schoolfotograaf

Nadere informatie

Magister 6: Ouderavond

Magister 6: Ouderavond Magister 6: Ouderavond Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Ouderavondmodule 2 1.1 Ouderavond beschikbaar gesteld 2 1.2 Inschrijven ouderavond 3 1.3 Bekendmaking ouderavond 6 2001-2014 BV Hoofdstuk I Ouderavondmodule

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 Inhoudsopgave Inloggen 3 Instellen wachtwoord 5 Invoeren e-mail adres 5 Beginscherm Magister 6 Aanwezigheid 7 Cijfers 7 Ouderavond 7 Vakkenpakketkeuze leerjaar 2 10 Magister en Meta

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Magister 6 handleiding. Voor leerlingen en ouders

Magister 6 handleiding. Voor leerlingen en ouders Magister 6 handleiding Voor leerlingen en ouders Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Magister voor leerlingen en ouders... 3 Inloggen... 3 Vandaagscherm... 3 Mijn gegevens... 4 Agenda...

Nadere informatie

HAVO Voorlichting Tweede Fase

HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO 5 (2014-2015) Het officiële PTA is te vinden op It s Learning. Slechts aan dat PTA kunnen rechten worden ontleend. Gegevens Mentor Naam: Email: Telefoon: KWT-uren Aansluiten

Nadere informatie

Magister voor ouders

Magister voor ouders Magister voor ouders Wat is Magister? Magister is het schooladministratiesysteem van onze school In Magister kunt u de schoolloopbaan van uw kind volgen U vindt er onder andere: * de agenda * de cijfers

Nadere informatie

ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4

ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4 ED I T IE 1 17 O K T O B E R 2 0 1 4 VOORBEREIDING SCHOOLEXAMEN 2 Op donderdag 6 november en vrijdag 7 november a.s. krijgen leerlingen uit klas 4 extra les ter voorbereiding op het schoolexamen. Dit zal

Nadere informatie

Magister 6 voor ouders en leerlingen

Magister 6 voor ouders en leerlingen Magister 6 voor ouders en leerlingen Introductie Ouders en leerlingen kunnen gebruik maken van de nieuwe Magister 6. Deze versie van Magister is platform onafhankelijk en kan dus gebruikt worden op alle

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6. Definitief. S.V. Sariowan. 2014 OVER-Y College STATUS VERSIE 1 AUTEUR. DATUM 16 december 2014

HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6. Definitief. S.V. Sariowan. 2014 OVER-Y College STATUS VERSIE 1 AUTEUR. DATUM 16 december 2014 HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6 STATUS VERSIE 1 AUTEUR Definitief S.V. Sariowan DATUM 16 december 2014 KENMERK 20141211.Instr ouders M6.001 2014 OVER-Y College INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Inloggen...

Nadere informatie

PROJECTDAG 21 OKTOBER EEN SUCCES!

PROJECTDAG 21 OKTOBER EEN SUCCES! EDITIE 1 23 OKTOBER 2015 WALEWYC BIBLIOTHEEK Wie regelmatig leest, wordt steeds leesvaardiger en gaat daardoor steeds vaker lezen. Deze positieve spiraal geldt voor het 'vrij' lezen in de eigen én in de

Nadere informatie

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018 31 januari 2018 Eén sigaret per dag Het nieuwe jaar is alweer een maand oud, maar graag wil ik alsnog de hoop uitspreken op een positief en succesvol 2018. Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens.

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 Inhoudsopgave Inloggen 3 Instellen wachtwoord 5 Invoeren e-mail adres 5 Beginscherm Magister 6 Aanwezigheid 7 Cijfers 7 Ouderavond 7 Vakkenpakketkeuze leerjaar 2 10 Magister en Meta

Nadere informatie

PENTA College CSG Hoogvliet. Keuze bovenbouw MAVO-business-school

PENTA College CSG Hoogvliet. Keuze bovenbouw MAVO-business-school PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw MAVO-business-school Programma Welkom Afwezigheid dhr. de Groot en vervanging Bevordering van klas 2 naar klas 3 Bovenbouw Profiel- en vakkenkeuze Jouw keuze

Nadere informatie

Magister 6 voor leerlingen en ouders

Magister 6 voor leerlingen en ouders Magister 6 voor leerlingen en ouders Opgemaakt: Jeanette van Heijst Datum: 03-02-2015 Inhoud Inloggen... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Startschermen Magister 6 bij eerste inlog... 5 Schermen M6... 7 Vandaagscherm...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

Inschrijven Ouderavond Magister Pagina 1

Inschrijven Ouderavond Magister Pagina 1 Handleiding inschrijven ouderavond (Screenshots zijn gekopieerd van internet, desbetreffende genoemde leerling en docenten zijn dus niet aanwezig op het Atlas College) 1. Inloggen in Magister U logt als

Nadere informatie

1. Inleiding. Hallo allemaal,

1. Inleiding. Hallo allemaal, 1. Inleiding Hallo allemaal, Voor jullie ligt het carrouselboekje voor 2 VMBO-t. Met dit boekje willen wij jullie en je ouders zo vroeg mogelijk inlichten over het verloop van dit schooljaar, 2010 2011,

Nadere informatie

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU -------------------- ---------- PROJECT GRIP OP GELD Van 5 t/m 16 maart doen alle leerlingen uit klas 3 met het vak economie mee met het project Grip op Geld. Dit project

Nadere informatie

Magister 6 handleiding GGCA. Voor leerlingen en ouders

Magister 6 handleiding GGCA. Voor leerlingen en ouders Magister 6 handleiding GGCA Voor leerlingen en ouders 1. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Magister voor leerlingen en ouders... 3 Inloggen... 3 Vandaagscherm... 3 Mijn gegevens... 4 Agenda...

Nadere informatie

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4)

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Toetsweek 3: gewijzigde toetstijden Afgelopen keren bleek dat zowel leerlingen als collega s de pauze tussen twee toetsen erg kort vonden: leerlingen hebben recht op

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 33 13 14 15 16 17 18 19 vanaf deze dag is de school weer bereikbaar voor externen 34 20 21 22 23 24 25 26 start

Nadere informatie

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens alle collega s van het CCC, Mevr.

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens alle collega s van het CCC, Mevr. Einde schooljaar 2017-2018 - 1 - Vooraf Om het schooljaar goed af te ronden hebben we in dit boekje alle informatie over het einde van het schooljaar en belangrijke data op een rijtje gezet. Tijdens het

Nadere informatie

EDITIE 5 14 JUNI 2019

EDITIE 5 14 JUNI 2019 EDITIE 5 14 JUNI 2019 S C H O O L J A A R 2018-2019 Menu ------------- ------- Rondom de examens: herexamen/ herprofilering, uitslag CE2 en diploma uitreiking In het onderstaande rooster staat een overzicht

Nadere informatie

Handleiding Magister 6 Ouders

Handleiding Magister 6 Ouders Handleiding Magister 6 Ouders Deze handleiding is geschikt voor het gebruik van Magister op een computer. De weergave en werking op een ander apparaat (bv. smartphone/tablet) kan afwijken. Het kan zijn

Nadere informatie

Ouderspreekmoment in Magister. Handleiding inschrijven ouderavond

Ouderspreekmoment in Magister. Handleiding inschrijven ouderavond Ouderspreekmoment in Magister De opgave voor het ouderspreekmoment (de zgn. 10-minutengesprekjes) n.a.v. de rapporten doen we via Magister. Voorafgaand aan het ouderspreekmoment ontvangt u per e-mail een

Nadere informatie

- Inloggen 2. - De tour 3. - Vandaagscherm (ouders/leerlingen) 5. - Agenda 6. - Aanwezigheid 6. - Cijferoverzicht 7. - Techniek 8

- Inloggen 2. - De tour 3. - Vandaagscherm (ouders/leerlingen) 5. - Agenda 6. - Aanwezigheid 6. - Cijferoverzicht 7. - Techniek 8 Handleiding Magister voor ouders Ouders, verzorgers en leerlingen hebben via het internet toegang tot Magister; het leerlingvolgsysteem van onze school. In Magister kunnen het rooster, de aanwezigheid

Nadere informatie

Nieuwe schooltijden. Enquête (1 november tot 15 november)

Nieuwe schooltijden. Enquête (1 november tot 15 november) Nieuwe schooltijden Enquête (1 november tot 15 november) Elk kind moet volgens de wet in 8 jaar een minimum aantal uren onderwijs krijgen. De school ontvangt van het rijk geld op basis van dat aantal uren.

Nadere informatie

Magister 6 voor ouders/verzorgers november 2014

Magister 6 voor ouders/verzorgers november 2014 Magister 6 voor ouders/verzorgers november 2014 Leerlingen en ouders hebben via internet toegang tot Magister; het leerlingvolgsysteem van MSA scholen. De leerling en de ouder/verzorger hebben elk een

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2019-2020 versie 1 juli 2019 leerlingen en ouders/verzorgers aug-19 1 34 ma 19-aug start schooljaar 13.30 uur introductieprogramma klas 2-6 1 34 di 20-aug mentorgesprekken, eerste

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Welkom op Salland. Ouderavond BK 3 over keuzeproces in klas 3 Inez Barmentloo-de Boer, decaan. 26 februari 2019

Welkom op Salland. Ouderavond BK 3 over keuzeproces in klas 3 Inez Barmentloo-de Boer, decaan. 26 februari 2019 Welkom op Salland Ouderavond BK 3 over keuzeproces in klas 3 Inez Barmentloo-de Boer, decaan 26 februari 2019 Programma Nieuwe wetgeving LOB Doel keuzeproces klas 3 Onderwijssysteem in Nederland Vakkenpakket

Nadere informatie

LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR

LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR Juli 2015 SCHOOLEXAMENWEEK Leerjaar 3 HEESCH Aan: Leerlingen leerjaar 3 en hun ouder(s) / verzorger(s). Betreft: Schoolexamenweek

Nadere informatie

SE3. Dinsdag 17 januari t/m dinsdag 24 januari Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week

SE3. Dinsdag 17 januari t/m dinsdag 24 januari Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week SE3 Dinsdag 17 januari t/m dinsdag 24 januari 2017 Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week Overzicht SE3 week Dinsdag 17 januari 8:20 10.00 Zorg en Welzijn 8:20

Nadere informatie

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Inleiding Leerlingen en ouders hebben via internet toegang tot Magister; het leerling-administratiepakket

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Eerste nieuwsbrief van dit schooljaar Zo langzamerhand beginnen we gewend te raken aan de nieuwsbrief van onze school. In deze vorm gaat hij alweer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016 2COLLEGE JOZEFMAVO Algemeen Maandrooster februari 1-feb Nieuw basisrooster voor alle leerlingen Na het 6 e lesuur geen lessen meer i.v.m. voorbereiding

Nadere informatie

Kempenhorst College. Welkom op de informatieavond!

Kempenhorst College. Welkom op de informatieavond! Kempenhorst College Welkom op de informatieavond! Programma - Uitleg over de profiel- en vakkenkeuze Annie van der Struijk, leerlingcoördinator - Advisering en bevordering Esmée Schut, mentor 3Tc - profieloriëntatie

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

Hartelijk welkom op jullie nieuwe school

Hartelijk welkom op jullie nieuwe school Hartelijk welkom op jullie nieuwe school Programma Kennismakingsavond A. voor de leerlingen: - voorstellen van de mentor - kennismaking met mentor en klasgenoten B. voor de ouders: - activiteiten na de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen,

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen, Examenboekje 2019 Lieve, beste examenleerlingen, Het schoolexamen zit erop: 50% van het eindexamencijfer is binnen. Velen van jullie gaan met een mooie lijst richting Centraal Eindexamen, waar de andere

Nadere informatie

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl NIEUWSBRIEF REGULIER nummer, november 2015 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Na iedere nieuwsbrief

Nadere informatie

WELKOM. infoavond Mavo, leerjaar 3 24 september 2013

WELKOM. infoavond Mavo, leerjaar 3 24 september 2013 WELKOM infoavond Mavo, leerjaar 3 24 september 2013 Grote veranderingen: voor u, uw zoon / dochter, voor ons Max opvallend prettig lesrooster vertrekhal Schiphol? Lo, capaciteit, locaties Mentoren, decaan,

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2017 1 2 3 4 5 6 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 7 8 9 10 11 12 13 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 33 14 15 16 17 18 19 20 Zomervakantie

Nadere informatie

Ouderportaal. Auteur: Functioneel Beheer Datum: Versie: 1.1 Status: Definitief

Ouderportaal. Auteur: Functioneel Beheer Datum: Versie: 1.1 Status: Definitief Ouderportaal Auteur: Functioneel Beheer Datum: 16-11-2017 Versie: 1.1 Status: Definitief 1.0 INHOUD 1.0 INHOUD... 2 1.0 INLEIDING... 3 2.0 Toegang tot ouderportaal... 4 2.1 Inlogscherm... 4 2.2 Wachtwoord

Nadere informatie

HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS

HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS Open de Internet browser en ga naar het volgende adres: http://www.metzocollege.nl/ Klik op het volgende logo: Bij de eerste keer inloggen word je gevraagd om een Silverlight

Nadere informatie

SE4. Maandag 20 maart t/m vrijdag 24 maart Overzicht SE4 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE4 week

SE4. Maandag 20 maart t/m vrijdag 24 maart Overzicht SE4 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE4 week SE4 Maandag 20 maart t/m vrijdag 24 maart 2017 Overzicht SE4 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE4 week Overzicht SE4 week Maandag 20 maart 8:20 10:00 Nsk2 (Scheikunde) 11:10 12:00

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 5 21 december 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 5 21 december 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 5 21 december 2018 Algemeen Maandrooster januari 7-jan Huiswerkvrij 8 t/m 11 jan Klas 3: Rekentoets 9 t/m 11 jan KL 3-4 leertoetsvrij 14 t/m 18 jan Klas 3: SE1

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2017 2018 Herkansing In geval van herkansing geldt het hoogst behaalde cijfer. Algemene vakken: Elke examenkandidaat heeft het recht om na schoolexamenperiode 4 in

Nadere informatie

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen JAARPLANNING CITAVERDE COLLEGE NEDERWEERT 2016-2017/ ouders 36 1 MAANDAG 5-9-2016 09.00-11.00 13.00 Begin schooljaar 2016-2017 DINSDAG 6-9-2016 Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015 1. VMBO: DE THEORETISCHE LEERWEG (TL)... 2 2. SECTORKEUZE... 2 3. VAKKENPAKKETKEUZE VAN KLAS 2 VMBO-TL/TL-HAVO NAAR KLAS 3 VMBO-TL... 3 KEUZEFORMULIER VAN KLAS 2 NAAR 3 VMBO... 4 4. VAKKENPAKKETKEUZE VAN

Nadere informatie

S L O E T S W E G H M H E N G E L O

S L O E T S W E G H M H E N G E L O DYSLEXIEBELEID S L O E T S W E G 1 5 3 7 5 5 6 H M H E N G E L O Inhoud Inhoud Inleiding... 3 Faciliteiten... 4 1.Extra tijd... 4 2. Aangepaste normering spelling bij Nederlands en de Moderne Vreemde talen

Nadere informatie

Magister Handleiding Ouders

Magister Handleiding Ouders Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Magister website 1.2 Inloggen 1.3 Wachtwoord vergeten 1.4 Techniek / Windows 10 2. Gebruik Magister 2.1 Agenda 2.2 Cijfers 2.3 Aanwezigheid 2.4 Administratie 2.5 Mijn Instellingen

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT: VRAAG EN ANTWOORD

EXAMENREGLEMENT: VRAAG EN ANTWOORD Op de website van de universiteit vind je een forum waar je vragen kan stellen over de examens en het examenreglement. Medewerkers van de universiteit of collegastudenten kunnen dan een antwoord geven

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR 2016 2017 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen OSBK Oriëntatie op school- en beroepskeuze SBM Scholen en beroepenmarkt SE Schoolexamen SEPTEMBER

Nadere informatie

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar 2016 2017. Het Programma van Toetsing en Afsluiting Het bevoegd gezag van de school stelt jaarlijks vóór 1 oktober een programma van toetsing en afsluiting

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Mavo-3

Voorlichtingsavond Mavo-3 Voorlichtingsavond Mavo-3 Wat wil ik met u bespreken? terugblik MBO-voorlichtingsavond testen interesse + beroep sectoren ná de Mavo vragen Terugblik MBO-voorlichting oriënteren kennis maken met... volgend

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2014-2015 nummer 20 16 januari 2015 Inhoud Agenda komende periode... 1 Vanuit de schoolleiding...

Nadere informatie

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze.

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze. MAVO 2 Profielkeuze Klas 2 is een belangrijk jaar wat betreft de oriëntatie op de verschillende profielen. Op maandag 9 april moeten de leerlingen hun definitieve profiel- en vakkenpakket keuze maken.

Nadere informatie

Kempenhorst College. Welkom op de informatieavond!

Kempenhorst College. Welkom op de informatieavond! Kempenhorst College Welkom op de informatieavond! Programma - Welkomst woord Dhr. Mari van der Steen, adj. directeur - Uitleg over de sector en vakkenkeuze Dhr. Ruud van Gorp - Advisering en bevordering

Nadere informatie

Hartelijk welkom Algemene ouderavond Atheneum 1 8 september 2014

Hartelijk welkom Algemene ouderavond Atheneum 1 8 september 2014 Hartelijk welkom Algemene ouderavond Atheneum 1 8 september 2014 Voorstellen Klas: A1E Lisanne Bosch (Bas Moonemans t/m Youri Zusterzeel l.bosch@college.nl Richenel Jacopucci (Sterre Adams t/m Izabela

Nadere informatie

Handleiding Magister 5.2. leerlingen SG WILLEM DE ZWIJGER, KAMERLINGH ONNESDREEF 4, 2871JN SCHOONHOVEN.

Handleiding Magister 5.2. leerlingen SG WILLEM DE ZWIJGER, KAMERLINGH ONNESDREEF 4, 2871JN SCHOONHOVEN. Handleiding Magister 5.2 leerlingen SG WILLEM DE ZWIJGER, KAMERLINGH ONNESDREEF 4, 2871JN SCHOONHOVEN. INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN... 3 OVERZICHT VAN BESTURINGSSYSTEEM EN WEB BROWSERS DIE TE GEBRUIKEN ZIJN...

Nadere informatie

Voorlichting vakkenpakketkeuze. KED17 21 februari 2019

Voorlichting vakkenpakketkeuze. KED17 21 februari 2019 Voorlichting vakkenpakketkeuze KED17 21 februari 2019 Inhoud: Vakadviezen Verplichte vakken in programma bovenbouw Keuzevakken programma bovenbouw Extra vak Demo van de vakkenkeuze in Zermelo Profielen

Nadere informatie

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE LOB/PAKKETKEUZE OP HET BERNARD NIEUWENTIJT COLLEGE de loopbaan begeleiding is de verantwoordelijkheid van de decaan, mentoren en vakdocenten. de decaan coördineert de

Nadere informatie

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers,

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers, Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4 Amsterdam, 14 april Betreft: belangrijke data examens Geachte ouders/verzorgers, Het eerste gedeelte van het examen, de praktijk examens, zitten er (bijna)

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 2. Introductie... 3. Magister voor leerlingen en ouders... 4. Inloggen... 4. Vandaagscherm... 5. Mijn gegevens... 6. Agenda...

Inhoudsopgave... 2. Introductie... 3. Magister voor leerlingen en ouders... 4. Inloggen... 4. Vandaagscherm... 5. Mijn gegevens... 6. Agenda... Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Magister voor leerlingen en ouders... 4 Inloggen... 4 Vandaagscherm... 5 Mijn gegevens... 6 Agenda... 7 Aanwezigheid... 8 Cijferoverzicht... 9 Berichten

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6 Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 13vwo6 2013/2014 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave... 2. Introductie... 3. Magister voor leerlingen en ouders... 4. Inloggen... 4. Vandaagscherm... 5. Mijn gegevens... 6. Agenda...

1. Inhoudsopgave... 2. Introductie... 3. Magister voor leerlingen en ouders... 4. Inloggen... 4. Vandaagscherm... 5. Mijn gegevens... 6. Agenda... 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Magister voor leerlingen en ouders... 4 Inloggen... 4 Vandaagscherm... 5 Mijn gegevens... 6 Agenda... 7 Aanwezigheid... 8 Cijferoverzicht... 9 Leerlingvolgsysteem...

Nadere informatie

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Aan de ouders/verzorgers van leerlingen RSG Lingecollege locatie Teisterbantlaan Tiel, 26 september 2013 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar

Nadere informatie

Sterrenschool. info juni 2016

Sterrenschool. info juni 2016 Sterrenschool info juni 2016 R.K.B.S. Driehuis Bozenhoven 156 3641 AJ Mijdrecht Tel: 0297-255436 E-mail: directie@driehuisschool.nl Website : www.driehuisschool.nl Driehuis Sterrenschool Onze Sterren :

Nadere informatie

Ouderavond in Magister

Ouderavond in Magister Ouderavond in Magister De opgave voor het ouderavond n.a.v. de rapporten doen we via Magister. Voorafgaand aan het ouderspreekmoment ontvangt u een uitnodiging om u in te schrijven. Zorg ervoor dat het

Nadere informatie