Notulen klankbordgroep voor ouders/verzorgers van. De Theaterhavo/vwo. Maandag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen klankbordgroep voor ouders/verzorgers van. De Theaterhavo/vwo. Maandag"

Transcriptie

1 Notulen klankbordgroep voor ouders/verzorgers van De Theaterhavo/vwo Maandag Punten naar aanleiding van de vorige bijeenkomst. Privacybeleid website. Of er komt één algemeen wachtwoord of het wachtwoord dat de leerlingen gekregen hebben tijdens het jubileum zal worden gebruikt. Hier kan nog in gedifferentieerd worden. Nog voor de voorjaarsvakantie zal hierover een besluit vallen. Bezwaren van ouders kunnen gemeld worden en aan nieuwe leerlingen wordt toestemming gevraagd. Een 3 als laagste cijfer hanteren. Veel docenten voelen hier niet veel voor omdat dan het signaal wegvalt als leerlingen echt niets aan de toets hebben gedaan. De toetsen worden zo ingericht dat er altijd wel een hoger cijfer dan een 1 behaald kan worden als er is geleerd. Er is nu een scheiding gemaakt van een 0 en een 1. Een 0 geeft aan dat een toets nog niet is gemaakt. Het is voorgekomen dat deze 0 meegerekend werd voor het rapportcijfer. Om dit te voorkomen zal dit gecheckt worden rond de rapportperioden. Maar ook hier valt er een signaal weg voor de leraren als de 0 niet meegerekend wordt. Ambities van de school. Jeroen Vogel heeft een gesprek hierover gehad met de ouder die dit punt op de agenda had gezet. Hier is uit voortgekomen dat de Theaterhavo/vwo zich wil onderscheiden van andere scholen door aandacht voor het individu hoog te houden. Met het groeien van de school zal dit wel steeds moeilijker worden. Een filmpje van het internet zal naar de klankbordgroepleden gestuurd worden met daarin het beeld van wat de THV zeker niet wil zijn. Afspraken en grenzen blijven erg belangrijk. Toch stuiten sommige ouders nog op onbegrip bij sommige mentoren v.w.b. leerlingen die een specifieke behoefte nodig hebben. De teamleiders roepen op om dit bij hen te melden, zodat zij kunnen kijken wat er mogelijk is binnen de school. Er moet duidelijk gaan worden wat de THV kan bieden en wat niet. De faalangstgroep die gestart is onder leiding van Roel Duine blijkt een succes. Betrekken filmers/vormgevers bij voorstellingen. De creativiteit van deze groep leerlingen wordt al veel beter ingeschakeld bij projecten. Vanuit de ouders is de vraag gekomen om een opname door de filmers te laten maken van de voorspeelavonden. Deze opname zou dan bijvoorbeeld besteld kunnen worden. Dit zal neergelegd worden bij de groep Vakintegratie.

2 Thee in de T-spot. Dit is geregeld en dus nu verkrijgbaar. Magister leidend maken. Er is afgesproken met de docenten dat het magister leidend is t.a.v. toetsen. Toets niet vermeld in magister, dan geen toets. V.w.b. huiswerk staat er nog niets vast. Hier zitten wat meer haken en ogen aan en wordt nog verder besproken met de docenten. De cijfers van toetsen dienen binnen 14 dagen in magister te staan. Dit is soms nog niet het geval. Ook worden toetsen vaak niet nabesproken. Voor de leerlingen die huiswerkbegeleiding krijgen stuit dit ook op problemen. Vraag is om deze twee laatste punten te melden bij de teamleiders. Nieuwe punten. Roel Duine. Zal niet als teamleider terugkeren, maar wil zich wel blijven inzetten voor de school. Zijn toekomstige taken worden nog bekeken. Tevredenheidsonderzoek. Dit onderzoek is onder 48 scholen gehouden door het LMC. 50% van de leerkrachten van de THV heeft de enquête ingevuld. De reden van maar 50% procent is niet helemaal duidelijk. Dit kan liggen aan het feit dat er veel parttimers in dienst zijn. Positieve punten zijn: leraren voelen zich gewaardeerd, gevoel van veiligheid is groot, visie van collega s op elkaar is goed, veel bereidheid om van de school een succes te maken. Negatieve punten: informatievoorziening kan beter, te lage werkoverlegfrequentie, beoordelingen en beloningen (theaterdocenten hebben een andere werkgever en dus andere beloning), hoge werkdruk. De actiepunten worden nog besproken en zullen in de volgende nieuwsbrief verschijnen. Begin maart zal er een onderzoek komen naar de tevredenheid onder de leerligen en volgend jaar naar die van de ouders. Eén ouder uit de klankbordgroep heeft vanwege zijn werk met deze lijsten te maken en merkt op dat er veel matige lijsten gebruikt worden. Op zijn aanbod om mee te kijken naar nieuwe lijsten wordt positief gereageerd. Onderbouw en bovenbouw gaan na deze punten splitsen. Onderbouwpunten:

3 Geen toets na voorstellings/voorspeelavonden. Hierover is nog geen besluit gevallen. Soms gebeurt dit ook in overleg met de leerlingen. Wel is er aan de leerkrachten gevraagd om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Zolang hier geen besluit over valt, zal dit punt telkens terugkeren bij de klankbordgroep. Er zijn punten besproken over personeel. Niveau zangles THV. N.a.v. een opmerking van een ouder dat dit onder de maat zou zijn om in te kunnen stromen naar een HBO opleiding wordt heel duidelijk gezegd dat dit niet de insteek is van de THV. Een ieder wordt naar een voor hem/haar zo hoog mogelijk niveau gebracht maar meer niet. Maatschappelijke stage. Dit is inmiddels besproken met de leerlingen uit de 4e klassen. De overheid heeft het aantal uren teruggebracht van 72 naar 30. Uitstroom 3e jaar vanwege profielkeuze. Een aantal leerlingen verlaat toch de school na het derde jaar omdat de keuze te beperkt voor hen blijkt. Er blijven twee profielkeuzes op de THV gelden. Wel komt er op het VWO een extra vak bij volgende jaar, nl. Management & Organisatie. Steunlessen door docenten. Er is inderdaad een beperkte mogelijkheid om dit voor elkaar te krijgen. Wel geven oudere leerlingen bijlessen en dat blijkt goed te werken. Informatie Theatervakken begin schooljaar. Er blijkt veel onduidelijkheid te bestaan onder ouders en leerlingen over de verwachtingen van de theatervakken. Sommigen schatten dit te hoog in (doorstroom HBO/conservatorium, grote producties) en anderen hebben een beeld dat er geen enkel verschil is tussen getalenteerde en minder getalenteerde leerlingen. Ook n.a.v. de laatste voorspeelavond is hierover discussie ontstaan tussen docenten en leerlingen. Het ontbreken van een duidelijke richtlijn veroorzaakt teleurstellingen, zowel voor getalenteerde als minder getalenteerde leerlingen. Ook staan een aantal leerlingen meerdere malen prominent op het podium terwijl anderen alleen op de achtergrond te zien zijn. De balans hierin kan veel beter. Aantal toetsen toegestaan. Het aantal toegestane toetsen per dag wordt vaak overschreden. Leerlingen of ouders kunnen dit melden bij de mentor of de teamleider.

4 Backstage. Er blijken wat aanstootgevende uitspraken in Backstage te hebben gestaan. Backstage is een initiatief van een leerling uit de 6 VWO. Met hem is afgesproken dat alles eerst goed wordt doorgenomen voordat Backstage wordt verspreid. Informatie vanuit school naar ouders/leerlingen. Dit loopt nogal eens door elkaar. Het reserveringssysteem kan maar aan één adres gekoppeld worden. Nieuwsbrieven kunnen aan meer adressen gekoppeld worden. De informatie die noodzakelijk is voor ouders wordt naar de ouders gestuurd. Onvrede film- en vormgeefklassen. Sommige leerlingen voelen zich nog een buitenstaander op de THV. Daarentegen zijn er ook veel positieve reacties binnengekomen vanwege de verbeteringen die al zijn doorgevoerd. Met name bij vormgeving is dat het geval. Waardevolle spullen. Tijdens de voorspeelavond is er een mobieltje gestolen van één van de leerlingen. De regel is dat waardevolle spullen worden afgegeven en bewaard worden op één plek. Deze regel is niet bij alle leerlingen bekend. Dhr. Aurik vraagt dit na. Aantal voorstellingen per jaar. De 1e klassen hebben dit jaar tot nu toe 4 geplande voorstellingen. Er wordt nog gezocht naar aanvullingen. Helaas is het zo dat de planning niet altijd haalbaar is door producties die afgeblazen worden of dat producties zo n succes zijn dat het aantal kaarten dat nog beschikbaar is niet toereikend is voor de THV. De vraag is of dit gecommuniceerd kan worden aan de ouders in het vervolg. Voor volgend schooljaar staat er voor de 1e jaars een paar dagen Ardennen op het programma en zal daardoor minder ruimte zijn voor voorstellingen. Londentrip 3e klas. Een aantal ouders vindt de kosten voor het reisje naar Londen vrij hoog en wil graag een verantwoording van de kosten. Dit zal worden geregeld en kenbaar worden gemaakt op de ouderavond van 14 februari a.s. Herindeling theaterklassen 3e leerjaar. De theaterklasjes zijn heringedeeld en lang niet iedereen is hier blij mee. Protesten blijven uit omdat dit in de regel weinig oplevert. De redenen voor een herindeling zijn om een gelijkwaardiger groepsniveau te krijgen voor de eindpresentatie en om leerlingen ook weer andere contacten te laten leggen. Ouders zijn hierover niet goed geïnformeerd. Examen boekenlijsten 3e klas. Deze zijn nog niet uitgedeeld. Het is normaal dat deze nog niet uitgedeeld zijn in klas 3. We onderzoeken of het mogelijk is dat leerlingen al in klas 3 op eigen verzoek een begin kunnen maken met de boekenlijst.

5 Fietsenstalling. Deze is niet veilig genoeg. De vraag is of hier iets aan te doen is vanuit school. Multomap/schriften? Er is een vraag vanuit het eerste jaar gekomen of een multomap echt verplicht gesteld is of dat er ook schriften gebruikt mogen worden. De multomap wordt als niet handig ervaren door de leerlingen. Uitvoering met ouders? Er is een idee geopperd om een keer een uitvoering o.i.d. te maken van leerlingen met ouders. Er zal gekeken worden of hier animo voor is en of dit haalbaar is. Complimenten. Last but not least complimenten aan de school voor de mooie nieuwe website en het reserveringssysteem (wat overigens nog verder ontwikkeld wordt)! Volgende vergadering staat gepland op.. mei 2011.

Tevredenheid ouders/verzorgers Olympus College 2013

Tevredenheid ouders/verzorgers Olympus College 2013 Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Olympus College en Quadraam Inhoud Uitkomsten per rubriek o Algemeen o Veiligheid o Informatie en communicatie o Onderwijsleerproces o Imago o Begeleiding o Schoolgebouw

Nadere informatie

Tevredenheids onderzoek

Tevredenheids onderzoek Tevredenheids onderzoek...deresultateninbeeld EnigetijdgeledeniservanuitStichtingjongLerenaandeoudersvanallescholengevraagdeendigitale(of schriftelijke)vragenlijstintevullen.doordeoudersvanonzeschoolzijn46lijsteningevuld.ditiseenrespons

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang 17.30 uur zonder schoolleiding 18.00 uur met schoolleiding Mondelinge informatie en updates over Goedkeuren notulen 24 januari Financiën afronding 2018 Taakbeleid/Ontwikkelgroep

Nadere informatie

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar 2-9-2016 Start nieuwe schooljaar Op dinsdag 23 augustus werden de gangen van school na een heerlijke zomervakantie weer gevuld door de enthousiaste stemmen van de leerlingen. Dit jaar mogen we er 435 verwelkomen

Nadere informatie

SCHOOLGIDS DE THEATERHAVO/VWO

SCHOOLGIDS DE THEATERHAVO/VWO SCHOOLGIDS DE THEATERHAVO/VWO 2010 2011 Inhoudsopgave 1. algemene schoolgegevens 2 2. onderwijs 3 3. organisatie 6 4. begeleiding en zorg 7 5. vrijwillige ouderbijdrage 8 6. leerlingenstatuut 9 7. klachten

Nadere informatie

1. Een leerling kan doorstromen naar een volgend jaar als alle resultaten in de kolom eind in Magister minimaal voldoende zijn.

1. Een leerling kan doorstromen naar een volgend jaar als alle resultaten in de kolom eind in Magister minimaal voldoende zijn. Doorstroomregeling leerjaren 1 en 2 Deze regeling is geldig met ingang van schooljaar 2013-2014. Hiermee komen alle voorgaande regelingen te vervallen. Op UniC gaan we ervan uit dat leerlingen en ouders

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het rooster op het USG

Veelgestelde vragen over het rooster op het USG Veelgestelde vragen over het rooster op het USG Beste ouders en leerlingen, Regelmatig krijgen wij vragen die met het rooster te maken hebben. Om onduidelijkheden of teleurstellingen te voorkomen hebben

Nadere informatie

Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic. Nr. Onderwerp Actie

Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic. Nr. Onderwerp Actie notulen Deelraad Barendrecht 18-11-2014 Aanwezig :, Jaap Hoogerwaard (voorzitter), Marja Wansink, Rob Glandorf, Erik Both (personeelsgeleding); Gert-Jan van den Berg (oudergeleding); Jet Gerritse, Barbara

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Resultaten Oudertevredenheidspeiling 2010

Resultaten Oudertevredenheidspeiling 2010 Resultaten Oudertevredenheidspeiling 2010 Den Haag Antwoorden Percentage Percentage Alle scholen Resultaten tevredenheidspeiling 2010 Algemeen Onlangs hebben de ouders van meegedaan aan een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Welkom! Voorlichtingsavond HAVO-3 en VWO-3. 7 september 2015

Welkom! Voorlichtingsavond HAVO-3 en VWO-3. 7 september 2015 Welkom Welkom! Voorlichtingsavond HAVO-3 en VWO-3 7 september 2015 Even voorstellen Marco Bakker, afdelingsleider HAVO Kathleen Gabriëls, decaan HAVO Nico Hovius, afdelingsleider VWO Henk van Willigen,

Nadere informatie

Op 29 januari is de MR weer bij elkaar gekomen. Door ziekte van haar zoon kon Natasja helaas niet aansluiten. Verder waren alle MR leden aanwezig.

Op 29 januari is de MR weer bij elkaar gekomen. Door ziekte van haar zoon kon Natasja helaas niet aansluiten. Verder waren alle MR leden aanwezig. Nieuwsflits 8: 7 februari 2019 Teksten op rij. Verschillende ouders hebben school benaderd, dat ze de Nieuwsflits zoveel prettiger vinden dan de Nieuwsbrief die we voorheen maakten. Inmiddels zijn er echter

Nadere informatie

Actielijst. 3. Vaststellen notulen De Notulen zijn doorgenomen en aangepast. Nu goedgekeurd. Olga mag de notulen op de website plaatsen.

Actielijst. 3. Vaststellen notulen De Notulen zijn doorgenomen en aangepast. Nu goedgekeurd. Olga mag de notulen op de website plaatsen. KBS Crescendo MR Luitstraat 9 1312 LHAlmere Telefoon (036) 536 09 82 mr.crescendo@outlook.com www.kbscrescendo.nl Datum/tijd: Locatie de Luit, 19.30 21.30 uur Onderwerp: Notulen MR 29 september 2018 _

Nadere informatie

Informatieboekje Overstap havo 5 naar atheneum 5. Voor leerlingen die maar niet genoeg van het VLC kunnen krijgen :-)

Informatieboekje Overstap havo 5 naar atheneum 5. Voor leerlingen die maar niet genoeg van het VLC kunnen krijgen :-) Informatieboekje 2017-2018 Overstap havo 5 naar atheneum 5 Voor leerlingen die maar niet genoeg van het VLC kunnen krijgen :-) 1 Inhoudsopgave Uitstroom havo... 2 Doorstroomschema havo > hbo> universiteit...

Nadere informatie

Algemene informatie Opening Hildy van Anken met de opmerking dat Goede vrijdag een lesdag is en de invulling van die dag met de paasviering.

Algemene informatie Opening Hildy van Anken met de opmerking dat Goede vrijdag een lesdag is en de invulling van die dag met de paasviering. Datum: 03-04-2017 Locatie: VeenLanden College, loc. V veen Betreft: Notulist: Klankbordgroep ouders, notulen Menno Hijdra 1. Welkom en opening Korte voorstelronde Algemene informatie Opening Hildy van

Nadere informatie

Programma van toetsing en doorstroming Onderbouw (PTD-O) - Versie voor ouders en leerlingen 2015-2016

Programma van toetsing en doorstroming Onderbouw (PTD-O) - Versie voor ouders en leerlingen 2015-2016 Programma van toetsing en doorstroming Onderbouw (PTD-O) - Versie voor ouders en leerlingen 2015-2016 1 Inleiding Voor u ligt de 2015-2016 versie van het programma van toetsing en doorstroming Onderbouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen In deze nieuwsbrief Open dagen Steunles Nieuw rooster Toetsweek 3 Het komende weekend staat in het teken van de Open dagen. Op vrijdagavond, zaterdag en maandagavond zullen hopelijk weer veel leerlingen

Nadere informatie

RICHTLIJN DOORSTROOM BOVENBOUW HAVO > VWO 2019

RICHTLIJN DOORSTROOM BOVENBOUW HAVO > VWO 2019 RICHTLIJN DOORSTROOM BOVENBOUW HAVO VWO 2019 Richtlijn doorstroom leerlingen bovenbouw havo vwo en vwo havo De mogelijkheden van overstappen in bovenbouw tussen afdelingen Overstapmomenten De gevolgen

Nadere informatie

Resultaten Oudertevredenheidspeiling 2010

Resultaten Oudertevredenheidspeiling 2010 Resultaten Oudertevredenheidspeiling 2010 Montessorischool Algemeen Onlangs hebben de ouders van Montessorischool meegedaan aan een tevredenheidsonderzoek van het bureau Scholen met Succes. 58 ouders/verzorgers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

Resultaten Tevredenheidspeilingen 2010

Resultaten Tevredenheidspeilingen 2010 Resultaten Tevredenheidspeilingen 2010 Breda Algemeen Onlangs hebben de ouders en leerlingen van meegedaan aan een tevredenheidsonderzoek van het bureau Scholen met Succes. 76 ouders/verzorgers hebben

Nadere informatie

Inleiding... 3 1. Toetsen... 4 2. Toetsbespreking, correctie, normering, inzage... 8 3. Onregelmatigheden, bezwaar en beroep... 9

Inleiding... 3 1. Toetsen... 4 2. Toetsbespreking, correctie, normering, inzage... 8 3. Onregelmatigheden, bezwaar en beroep... 9 Augustus 2015 Inhoud Inleiding... 3 1. Toetsen... 4 2. Toetsbespreking, correctie, normering, inzage... 8 3. Onregelmatigheden, bezwaar en beroep... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Over de regels en afspraken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015. Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015.

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015. Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015. Nieuwsbrief Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015 Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015. SOM Helaas werkt SOM niet altijd even goed. Daarom is het goed om

Nadere informatie

Hoorn, 13 oktober Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Hoorn, 13 oktober Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data. Beste ouder(s)/verzorger(s), Hoorn, 13 oktober 2016 Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data Beste ouder(s)/verzorger(s), Graag willen we iedereen bedanken die aanwezig was op de ouderavond van 29 september. De avond werd

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

ENJOY LIFE. oller ail. In dit nummer: 7 januari 2019

ENJOY LIFE. oller ail. In dit nummer: 7 januari 2019 oller ail 7 januari 2019 In dit nummer: Kerstmarkt Kerstviering bovenbouw Tweede helft schooljaar Enquête kwaliteitsscholen Open Dag 2019 Agenda / Jaarplanning Klankbordgroep voor ouders Route buslijn

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoeken onder ouders/verzorgers van het Scala College, schooljaar : een verslag

Tevredenheidsonderzoeken onder ouders/verzorgers van het Scala College, schooljaar : een verslag Tevredenheidsonderzoeken onder ouders/verzorgers van het Scala College, schooljaar 2016-2017: een verslag In beeld brengen van tevredenheid: niet alleen schriftelijk, ook in dialoog Ook dit jaar zijn weer

Nadere informatie

Bevindingen huiswerkenquête schooljaar 2013-2014

Bevindingen huiswerkenquête schooljaar 2013-2014 Bevindingen huiswerkenquête schooljaar 2013-2014 1. Resultaten ouderbevraging 1. De meest voorgekomen antwoorden zijn: - Het inoefenen van geziene leerstof. - Het is een vorm van controle door en voor

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBULLETIN

OUDERINFORMATIEBULLETIN OUDERINFORMATIEBULLETIN Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege November 2015 Voorwoord Voor u ligt de eerste uitgave van het ouderinformatiebulletin van het Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege. Middels dit

Nadere informatie

Zowel vanuit de ouders, leerlingen en medewerkers ontvangen wij een hoge tevredenheidsscore met natuurlijk verbeterpunten.

Zowel vanuit de ouders, leerlingen en medewerkers ontvangen wij een hoge tevredenheidsscore met natuurlijk verbeterpunten. Grotestraat 142 5931 CZ Tegelen Postbus 3131 5931 AC Tegelen Tel: 077 3260855 Samen in ontwikkeling! Tevredenheidsonderzoeken, december 2015 Zoals u weet zijn er digitale tevredenheidsonderzoeken bij leerlingen

Nadere informatie

Notitie afspraken op- en afstroom binnen VMBO bovenbouw

Notitie afspraken op- en afstroom binnen VMBO bovenbouw Notitie afspraken op- en afstroom binnen VMBO bovenbouw Aanleiding: Bij de invoering van het vernieuwde vmbo wordt door de vo-raad het duidelijke advies gegeven om zichtbaar te maken welke mogelijkheden

Nadere informatie

Vensters voor Verantwoording (ouders )

Vensters voor Verantwoording (ouders ) Vensters voor Verantwoording (ouders 2015-2016) Naam VvV ouders klas 3 DL 15-16 Locatie Drachtster Lyceum Datum enquête 11-1-2016 Datum analyse 04-04-2016 1. Vorig schooljaar was mijn kind leerling in

Nadere informatie

SBO Het Palet Weert. Samenvatting Tevredenheidspeiling 2011

SBO Het Palet Weert. Samenvatting Tevredenheidspeiling 2011 SBO Het Palet Weert Samenvatting Tevredenheidspeiling 2011 Antwoorden SBO Het Palet Percentage SBO Het Palet Percentage Alle scholen SBO Het Palet Resultaten tevredenheidspeiling 2011 Algemeen Onlangs

Nadere informatie

Resultaten Tevredenheidspeilingen 2011

Resultaten Tevredenheidspeilingen 2011 Resultaten Tevredenheidspeilingen 2011 Leidschendam Algemeen Onlangs hebben de ouders en leerlingen van meegedaan aan een tevredenheidsonderzoek van het bureau Scholen met Succes. 154 ouders/verzorgers

Nadere informatie

Reglement bevordering Het Stedelijk Lyceum, locatie Kottenpark

Reglement bevordering Het Stedelijk Lyceum, locatie Kottenpark Reglement bevordering Het Stedelijk Lyceum, locatie Kottenpark Schooljaar 2016/2017 Inhoudsopgave I. Algemeen... 2 II. Algemene bepalingen..... 3 III. Bevordering in de onderbouw naar het tweede en derde

Nadere informatie

2. Verslag vorige vergadering dd. 25 november 104. Er zijn geen op/aanmerkingen. Het verslag kan op de site worden geplaatst.

2. Verslag vorige vergadering dd. 25 november 104. Er zijn geen op/aanmerkingen. Het verslag kan op de site worden geplaatst. Verslag : Vergadering ouderraad KSH Datum : 13 januari 2015 Aanwezig : Esther van der Linden (voorzitter) Hans Nijhuis (notulist) Stephanie Siem Wim Velthuis Joyce van Dijk Arenda Doets Hanneke van der

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

Bevorderingsreglement

Bevorderingsreglement Bevorderingsreglement Wateringse Veld College Schooljaar 2017 2018 Definitief Inleiding: 1. In dit reglement wordt beschreven wanneer een leerling wordt bevorderd. Leerlingen die niet rechtstreeks zijn

Nadere informatie

Evaluatieformulier informatieavond 3 februari 2014

Evaluatieformulier informatieavond 3 februari 2014 Hieronder leest u de antwoorden die gegeven zijn op de vragen op het evaluatieformulier van de ouderavond van afgelopen maandag 3 februari. Op de vragen hebben we een korte reactie gegeven. Op de avond

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Jaarlijkse opbrengstenanalyse ISK Leeuwarden. 1. Opbrengsten ISK

Jaarlijkse opbrengstenanalyse ISK Leeuwarden. 1. Opbrengsten ISK Jaarlijkse opbrengstenanalyse ISK Leeuwarden 1. Opbrengsten ISK Opbrengsten en rendementen schooljaar 2014-2015 De ISK twee momenten in het schooljaar waarop leerlingen de school verlaten. Dit heeft te

Nadere informatie

BS De Vlierboom Den Haag. Samenvatting Tevredenheidspeiling 2011

BS De Vlierboom Den Haag. Samenvatting Tevredenheidspeiling 2011 BS De Vlierboom Den Haag Samenvatting Tevredenheidspeiling 2011 Antwoorden BS De Vlierboom Percentage BS De Vlierboom Percentage Alle scholen Algemeen Onlangs hebben de ouders van BS De Vlierboom meegedaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Eerste nieuwsbrief van dit schooljaar Zo langzamerhand beginnen we gewend te raken aan de nieuwsbrief van onze school. In deze vorm gaat hij alweer

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid.

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid. Notulen MR woensdag 27 september 2017 Tijd : 19:45 uur 21:30 uur Notulist: Astrid Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Beheerder Agenda Agenda vaststellen Besluit vraagt of de gehele vergadering blijft i.v.m.

Nadere informatie

Informatieavond. 4 havo

Informatieavond. 4 havo Informatieavond 4 havo Programma 19u30 inleiding 20u15 pauze 20u30 kennismaken met mentor Organisatie rector dhr. T. Oudejans conrector onderwijs, bedrijfvoering en financiën dhr. A. Plevoets afdelingsleider

Nadere informatie

Magister 6 voor ouders/verzorgers november 2014

Magister 6 voor ouders/verzorgers november 2014 Magister 6 voor ouders/verzorgers november 2014 Leerlingen en ouders hebben via internet toegang tot Magister; het leerlingvolgsysteem van MSA scholen. De leerling en de ouder/verzorger hebben elk een

Nadere informatie

PCBS De Vlieger Den Haag. Samenvatting Tevredenheidspeiling 2011

PCBS De Vlieger Den Haag. Samenvatting Tevredenheidspeiling 2011 PCBS De Vlieger Den Haag Samenvatting Tevredenheidspeiling 2011 Antwoorden PCBS De Vlieger Percentage PCBS De Vlieger Percentage Alle scholen PCBS De Vlieger Resultaten tevredenheidspeiling 2011 Algemeen

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 3

Ouderavond leerjaar 3 Ouderavond leerjaar 3 Welkom Mentor - Welke vakken geef je als docent? Wie bent u? Samen Mentor Mentorles Wat kunt u verwachten? Verschil Onderbouw Bovenbouw Cijfermatig volgen Huiswerkhouding Rol ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief groene vo januari 2015

Nieuwsbrief groene vo januari 2015 Nieuwsbrief groene vo januari 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 1 t/m 4 van De Groene Welle in Zwolle. Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar, waarin we u informeren

Nadere informatie

Geldigheid Dit toetsprotocol blijft geldig tot de volgende versie wordt vastgesteld. Voorgaande versies komen daarmee te vervallen.

Geldigheid Dit toetsprotocol blijft geldig tot de volgende versie wordt vastgesteld. Voorgaande versies komen daarmee te vervallen. Inleiding Voor u ligt het toetsprotocol van het Heer Bokel College. In dit protocol zijn de rechten en plichten van zowel leerling als docent vastgelegd met betrekking tot voorbereiding, afname en beoordeling

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen fietsenstalling en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het schoolterrein. De fietsen

Nadere informatie

FAQ lijst Hooghuisbreed

FAQ lijst Hooghuisbreed FAQ lijst Hooghuisbreed Algemeen Hoe is passend onderwijs in deze regio geregeld? Sinds 2014 is passend onderwijs ingevoerd op alle scholen in Nederland. Dat houdt in dat de leerlingen zoveel mogelijk

Nadere informatie

Richtlijnen voor de bevordering

Richtlijnen voor de bevordering Gereformeerde. Scholengemeenschap. Randstad. Richtlijnen voor de bevordering havo/vwo vmbo September 2007 Richtlijnen voor bevordering september 2007 0 In dit boekje staan de richtlijnen voor de bevordering

Nadere informatie

Notulen Klankbordgroep Hyperion

Notulen Klankbordgroep Hyperion Notulen Klankbordgroep Hyperion 20 augustus 2014 concept actiepunten: Aanwezig Tascha Wessel, Lennert de Keizer, Janneke Visser, Yardeen Roos, Sandra Rottenberg, Aad van Nieuwkerk, Hans Steketee, Daphne

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek CSG Liudger Leerlingen, ouders en medewerkers

Tevredenheidsonderzoek CSG Liudger Leerlingen, ouders en medewerkers Tevredenheidsonderzoek CSG Liudger 2019 Leerlingen, ouders en medewerkers Voorwoord Het is inmiddels de vijfde keer dat we een groot kwaliteitsonderzoek doen bij CSG Liudger. In 2007, 2010, 2013 en in

Nadere informatie

RAPPORT. EXAMENRESULTATEN 2014 Scholengemeenschap Bonaire afdeling vwo

RAPPORT. EXAMENRESULTATEN 2014 Scholengemeenschap Bonaire afdeling vwo RAPPORT EXAMENRESULTATEN 2014 Scholengemeenschap Bonaire afdeling vwo LISEO BONERIANO Plaats: Kralendijk BRIN-nummer: 30GR Onderzoek uitgevoerd op: 15 oktober 2014 Conceptrapport verzonden op: 10 november

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 3. Notulist

Datum Nummer nr. 3. Notulist MR de Burijn NOTULEN Datum 6-3-2017 Nummer 2016-2017 nr. 3 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Manon Horsthuis Petra Godschalk Michael Bunink Plaats De Burijn Mireille Lefebre & Frans Larooi (v.a.

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN

OVERGANGSNORMEN OVERGANGSNORMEN 2018-2019 ALGEMEEN 1. DIRECTE BEVORDERING Als een leerling aan de normen voor directe bevordering voldoet, gaat hij over naar het volgende leerjaar. 2. NIET BEVORDERD Als een leerling 4

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

1. Opening Ingrid heet iedereen van harte welkom, waarna er een voorstelronde is van de leden.

1. Opening Ingrid heet iedereen van harte welkom, waarna er een voorstelronde is van de leden. Soort vergadering: 1e overleg Resonansgroep 2012-2013 Datum: 10 okt 2012 Aanwezig: Maurits de Jong (1A), Frans van Ekert (2A), Sjaak Maalman (2B), Ingrid van Meer (3V), Ellen Peijnenborgh (H3), Anita van

Nadere informatie

Rotterdam, september Beste leerling uit klas 4 VWO, beste ouders/verzorgers,

Rotterdam, september Beste leerling uit klas 4 VWO, beste ouders/verzorgers, PTA van klas 4 VWO Rotterdam, september 2010 Beste leerling uit klas 4 VWO, beste ouders/verzorgers, Voor je/u ligt het Programma van Toetsing en Afsluiting van klas 4 VWO In dit PTA staat alle informatie

Nadere informatie

locatie Overkampweg Inleiding Deze overgangsnormen hebben betrekking op leerlingen die les hebben op de locatie Overkampweg.

locatie Overkampweg Inleiding Deze overgangsnormen hebben betrekking op leerlingen die les hebben op de locatie Overkampweg. Overgangsnormen Stedelijk Dalton Lyceum 2014-2015 28 november 2014 Inleiding Deze overgangsnormen hebben betrekking op leerlingen die les hebben op de locatie Overkampweg. Cijfers De overgangsbesluiten

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WOLFERT DALTON

BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WOLFERT DALTON BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WOLFERT DALTON Algemeen Wolfert Dalton werkt met een voortschrijdend gemiddelde Dat betekent dat behaalde resultaten het hele jaar blijven meetellen. Het laatste rapportcijfer

Nadere informatie

Informatieboekje Overstap havo 5 naar atheneum 5. Voor leerlingen die maar niet genoeg van het VLC kunnen krijgen :-)

Informatieboekje Overstap havo 5 naar atheneum 5. Voor leerlingen die maar niet genoeg van het VLC kunnen krijgen :-) Informatieboekje 2018-2019 Overstap havo 5 naar atheneum 5 Voor leerlingen die maar niet genoeg van het VLC kunnen krijgen :-) 1 Inhoudsopgave Uitstroom havo... 2 Doorstroomschema havo > hbo> universiteit...

Nadere informatie

Voor beide afdelingen Over drie weken lente!

Voor beide afdelingen Over drie weken lente! Nieuwsbrief 5 28 februari 2019 Voor beide afdelingen Over drie weken lente! Voor u ligt de nieuwsbrief voor maart en april. Het eerste zonnige weekend hebben we al gehad en de voorjaarsvakantie is aantocht.

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2015-2016 Voor u ligt het jaarverslag van schooljaar 2015 2016 van De Michaëlschool, school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in Boxtel. Middels dit verslag willen we u informeren

Nadere informatie

GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan Halle. Resultaten tevredenheidsenquête

GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan Halle. Resultaten tevredenheidsenquête GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan 40 1500 Halle Resultaten tevredenheidsenquête Verwerking en presentatie van de leerlingenbevraging schooljaar 2018-2019 I. Inleiding Beste leerlingen, Voor de examenperiode

Nadere informatie

Geldigheid Dit toetsprotocol blijft geldig tot de volgende versie wordt vastgesteld. Voorgaande versies komen daarmee te vervallen.

Geldigheid Dit toetsprotocol blijft geldig tot de volgende versie wordt vastgesteld. Voorgaande versies komen daarmee te vervallen. Inleiding Voor u ligt het toetsprotocol van het Heer Bokel College. 1.2 In dit protocol zijn de rechten en plichten van zowel leerling als docent vastgelegd met betrekking tot voorbereiding, afname en

Nadere informatie

Competentiewijzer PO-VO CONFERENTIE FOKOR 8 NOVEMBER 2017

Competentiewijzer PO-VO CONFERENTIE FOKOR 8 NOVEMBER 2017 Competentiewijzer PO-VO CONFERENTIE FOKOR 8 NOVEMBER 2017 Het basisschooladvies.. Voor en door leerkrachten Ontstaan: Contact tussen po vo Knelpunten: - Advies is niet alleen gebaseerd op vaardigheidsscores.

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Input leveren aan school voor een verbeterslag van het huiswerk- en toetsenbeleid binnen TBL

Input leveren aan school voor een verbeterslag van het huiswerk- en toetsenbeleid binnen TBL DOEL VAN DE ENQUÊTE Input leveren aan school voor een verbeterslag van het huiswerk- en toetsenbeleid binnen TBL Vragen over: de vindbaarheid van het huiswerk en data toetsen/examens; de hoeveelheid huiswerk/toetsen;

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Algemeen De Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is een in de Wet Medezeggenschap (hierna: WMS) op scholen voorgeschreven orgaan, welke uit

Nadere informatie

Leerling- en oudertevredenheidsonderzoek via DUO onderwijsonderzoek januari 2013.

Leerling- en oudertevredenheidsonderzoek via DUO onderwijsonderzoek januari 2013. Leerling- en oudertevredenheidsonderzoek via DUO onderwijsonderzoek januari 2013. De leerlingen van groep 6,7 en 8 (126 kinderen) en de ouders (58% reacties) is gevraagd de Jan van Schengenschool te beoordelen

Nadere informatie

Protocol Verzuimbeleid

Protocol Verzuimbeleid Protocol Verzuimbeleid 1 Inhoudsopgave Blz Inleiding 1.0 Magister 3 2.0 Taakverdeling verzuimregistratie 3 3.0 Registratie en controle 3 4.0 Geoorloofd en ongeoorloofd verzuim 4 5.0 Interne sancties ongeoorloofd

Nadere informatie

Notulen MR vergadering dinsdag 27 maart 2018

Notulen MR vergadering dinsdag 27 maart 2018 Notulen MR vergadering dinsdag 27 maart 2018 Aanwezig: Hessel, Jeroen, Ryan, Ricardo en Erika Afwezig: Anne, Charlotte en Annemiek GMR: Loopt goed, zorg coördinator en vertrouwenspersoon is geregeld op

Nadere informatie

Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h

Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h A. DEFINITIES 1. De docentenvergadering bestaat uit docenten, die les geven aan een bepaalde klas of clustergroep, plus de teamleider die de vergadering

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK ZAANLANDS LYCEUM 2014

TEVREDENHEIDSONDERZOEK ZAANLANDS LYCEUM 2014 TEVREDENHEIDSONDERZOEK ZAANLANDS LYCEUM 2014 Inleiding In maart van dit jaar heeft adviesbureau Van Beekveld en Terpstra in opdracht van het College van Bestuur van OVO Zaanstad op de scholen van OVO een

Nadere informatie

Toetsbeleid J.S.G. Maimonides voor de klassen 1 t/m 3, klas 4 h, klas 4 v, klas 5 v

Toetsbeleid J.S.G. Maimonides voor de klassen 1 t/m 3, klas 4 h, klas 4 v, klas 5 v Toetsbeleid J.S.G. Maimonides voor de klassen 1 t/m 3, klas 4 h, klas 4 v, klas 5 v Schooljaar 2017-2018 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Overzicht van verschillende toetsvormen... 3 3 Voorwaarden proefwerken...

Nadere informatie

MR vergadering

MR vergadering MR vergadering 11-10-2017 1. Opening Ellen opent de vergadering en bedankt iedereen voor het meewerken aan het aanpassen van de tijd. Ellen heet Leonie van harte welkom. 2. Verslag vorige vergadering van

Nadere informatie

- Inloggen 2. - De tour 3. - Vandaagscherm (ouders/leerlingen) 5. - Agenda 6. - Aanwezigheid 6. - Cijferoverzicht 7. - Techniek 8

- Inloggen 2. - De tour 3. - Vandaagscherm (ouders/leerlingen) 5. - Agenda 6. - Aanwezigheid 6. - Cijferoverzicht 7. - Techniek 8 Handleiding Magister voor ouders Ouders, verzorgers en leerlingen hebben via het internet toegang tot Magister; het leerlingvolgsysteem van onze school. In Magister kunnen het rooster, de aanwezigheid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Juni/ Juli Beste ouder(s), verzorger(s), Korte terugblik. Planning juni activiteiten

NIEUWSBRIEF. Juni/ Juli Beste ouder(s), verzorger(s), Korte terugblik. Planning juni activiteiten NIEUWSBRIEF Juni/ Juli 2014 Beste ouder(s), verzorger(s), Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Inmiddels zijn de voortgangsgesprekken in volle gang en zijn de schoolverlaters druk bezig

Nadere informatie

Determinatie en Bevordering 2013-2014

Determinatie en Bevordering 2013-2014 Determinatie en Bevordering 2013-2014 Aug. 2013 versie 4 1 Algemeen klas 1, klas 2 en Mavo Als tekort geldt: 5 = 1 tekort, 4 = 2 tekorten Een rapportcijfer lager dan 4 is niet toegestaan. Bij het eindrapport

Nadere informatie

Op deze plek. Zijn we echt. Zeggen we sorry. Vergeven we elkaar. Geven we complimenten. Vertrouwen we elkaar. Hebben we plezier.

Op deze plek. Zijn we echt. Zeggen we sorry. Vergeven we elkaar. Geven we complimenten. Vertrouwen we elkaar. Hebben we plezier. HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2017-2018 Locatie De Joost Op deze plek Zijn we echt Zeggen we sorry Vergeven we elkaar Geven we complimenten Vertrouwen we elkaar Hebben we plezier Zijn we gelijk Schoolregels

Nadere informatie

STAGE. Informatieboekje over stage op de Oost ter Hout School voor Praktijkonderwijs

STAGE. Informatieboekje over stage op de Oost ter Hout School voor Praktijkonderwijs STAGE 2015 2016 Informatieboekje over stage op de Oost ter Hout School voor Praktijkonderwijs Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Uw zoon /dochter/pupil begint na de zomervakantie in de derde klas. Dat

Nadere informatie

Notulen MR Dinsdag 19 september uur ANJELIERSSTRAAT

Notulen MR Dinsdag 19 september uur ANJELIERSSTRAAT Notulen MR Dinsdag 19 september 2017 19.30 uur ANJELIERSSTRAAT Aanwezig: Mark (voorzitter), Simone, Chris, Karin, Mirjam, Gijs en Barbara Afwezig (met bericht): Jan-Willem, Chantal en Francesca. 1. Opening

Nadere informatie

Reglement bevordering Het Stedelijk Lyceum, locatie Kottenpark

Reglement bevordering Het Stedelijk Lyceum, locatie Kottenpark Reglement bevordering Het Stedelijk Lyceum, locatie Kottenpark Schooljaar 2018/2019 Inhoudsopgave I. Algemeen... 2 II. Algemene bepalingen..... 3 III. Bevordering in de onderbouw naar het tweede en derde

Nadere informatie

Nummer 2 14 januari 2016

Nummer 2 14 januari 2016 Nieuwsflits klas 2,3 havo Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van leerlingen van klas 2 en 3 havo van het Griftland College Redactie en samenstelling:, afdelingsdirecteur 2,3 havo (r.duit@griftland.nl)

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2014-2015 nummer 13 21 november 2014 Inhoud Agenda komende periode... 1 Vanuit de schoolleiding...

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6

HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6 HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6 VOOR OUDERS Op het Stedelijk Dalton College gebruiken we het programma Magister. Daarmee kunnen de leerlingen en de ouders via internet de behaalde cijfers en de absentie bekijken.

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WD

BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WD BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WD 2018-2019 Algemeen Wolfert Dalton werkt met een voortschrijdend gemiddelde. Dat betekent dat behaalde resultaten het hele jaar blijven meetellen. Het 4e rapportcijfer

Nadere informatie

In deze info krijgt u informatie over het oudertevredenheidonderzoek(oto)

In deze info krijgt u informatie over het oudertevredenheidonderzoek(oto) Uitkomsten oudertevredenheidsonderzoek St. Josephschool Lochem In december 2014 hebben tevredenheidsonderzoeken plaatsgevonden onder medewerkers, ouders en leerlingen. De schoolrapportage is besproken

Nadere informatie

Maandbericht nr. 6 Maart 2017

Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Agenda Ma. 20 mrt toetsweek voor de hele school mondelingen (hele week) Di. 21 mrt MR-vergadering Di. 28 mrt 13.00 uur workshopmiddag pws havo/vwo 4 en 5 Wo. 29 mrt informatieavond

Nadere informatie

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer +

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer + Havo bovenbouw Havo 4 en 5 is één geheel. Alle behaalde resultaten zijn onderdeel van het schoolexamen. Goede cijfers zijn belangrijk. Eindcijfer havo 4 = startcijfer havo 5. Het HAVO-examen School examen

Nadere informatie

in alle leerjaren, in alle gevallen

in alle leerjaren, in alle gevallen Bevorderingsreglement Heerenlanden College Locatie Eksterlaan Cursus 2014/2015 Algemeen 1.1 Tweemaal per jaar ontvangen de leerlingen een cijferrapport. De cijfers worden tot één plaats achter de komma

Nadere informatie

Algemene Ouderavond. Agenda Atheneum 3. welkom wat is nieuw in de. Zak slaag regeling Profielen Cup en KWT Tips bij het kiezen

Algemene Ouderavond. Agenda Atheneum 3. welkom wat is nieuw in de. Zak slaag regeling Profielen Cup en KWT Tips bij het kiezen Algemene Ouderavond Agenda Atheneum 3 welkom wat is nieuw in de mentor bovenbouw? Zak slaag regeling Profielen Cup en KWT Tips bij het kiezen Programma Jaarplanning Kennismaking Mentor als coach Rol van

Nadere informatie

Schoolgids Deel b VSO De Triviant

Schoolgids Deel b VSO De Triviant Schoolgids 2018-2019 Deel b VSO De Triviant Inleiding Onze schoolgids is opgeknipt in twee delen, deel A en B. Dit is deel B. Dit deel gaat met name over de schoolontwikkeling en de onderwijsopbrengsten.

Nadere informatie