Nieuwsbrief Lente 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Lente 2019"

Transcriptie

1 Inhud Om rechtstreeks naar het artikel te gaan: klik p de titel! PLANTAARDIGE PRODUCTIE - Vanaf 1 juni nieuwe Vegaplan checklist - Deel gratis uw perceelfiche met uw afnemers via nze databank! - Uitwisselbaarheid tussen de Vegaplan Standaard en QS: residubewaking 2018 Cntact : +32(0) Vegaplan vzw inf@vegaplan.be Cdiplan vzw inf@cdiplan.be LOONWERKERS - Vegaplan Standaard lnwerkers: update in vege vanaf 1 juni VEGAPLAN/CODIPLAN - Nieuwe databankmgeving vr Vegaplan en Cdiplan VARIA - Wist u dat? Welke bufferzne met ik tepassen in het kader van de Vegaplan Standaard? PLANTAARDIGE PRODUCTIE Vanaf 1 juni nieuwe Vegaplan checklist Naar aanleiding van wijzigingen in de IPM wetgeving in Vlaanderen en Wallnië, is de checklist van Vegaplan aangepast. De wijzigingen betreffen: - De risicbeperkende maatregelen bij gebruik van nenictinïden - Maatregelen tegen knlcyperus - Maatregelen vr drift-reductie - Maatregelen in geval van aanwezigheid van de maïswrtelbrder Risicbeperkende maatregelen bij gebruik van nenictinïden Zals u waarschijnlijk weet, werd er een 120-dagen regeling gedgekeurd vr het uitzaaien van suikerbieten, wrtelen, slasrten en andijvie behandeld met de nenictinïden clthianidin en/f

2 thiamethxam. Om de impact p bijen beperkt te huden, mgen in de eerste twee vlgende teeltjaren geen bijenattractieve bleiende gewassen p dat perceel uitgezaaid/geplant wrden. Bleiende grenbedekkers kunnen p vrwaarde dat de blei vrkmen wrdt dr mechanische behandeling. Gedurende de daarpvlgende drie teeltjaren kunnen minder bijenattractieve gewassen uitgezaaid/geplant wrden zals aardappelen, maïs, vezelvlas. In bijlage 15.3 van de Vegaplan checklist en/f in de erkenningsakte van de middelen p fytweb vindt u de lijst van niet bleiende f bijenattractieve teelten die kunnen ingezaaid/geplant wrden in de twee jaar vlgend p een teelt met zaaizaad behandeld met thiametxam en/f clthianidin en de lijst met de minder bijenattractieve teelten die kunnen ingezaaid wrden vanaf het derde tt het vijfde jaar vlgend p een teelt die werd behandeld met clthianidin en/f thiamethxam. Opgelet! - In het Waalse gewest is het gebruik van met nenictinïden behandelde zaden van sla en andijvie desndanks dergatie p federaal niveau verbden. - In geval van cultuurcntract dienen zwel de verpachter als de pachter een ndertekende verklaring per perceel aan het cultuurcntract te te vegen met de vermelding f het zaaizaad van de suikerbieten, sla, andijvie f wrtelen al dan niet behandeld werd met de werkzame stffen thiametxam en/f clthianidin. Deze verklaring vrziet k dat de traceerbaarheid van iedere zaadbehandeling gewaarbrgd is gedurende de vijf jaar vlgende p het gebruik van zaden die behandeld werden met nenictinïden. Maatregelen tegen knlcyperus Wegens de bedreiging en snelle verspreiding van knlcyperus, dienen nu strengere vrzrgmaatregelen genmen te wrden tegen knlcyperus p percelen gelegen in het Waalse gewest. De eis werd van een niveau 3 naar een niveau 1 gebracht en is bij deze een verplichting in IPM en Vegaplan in beide gewesten. Indien een perceel al besmet is, dienen vlgende maatregelen genmen te wrden: - Het perceel als laatste bewerken m de verspreiding van de knllen te vrkmen, - De machines reinigen vr het verlaten van het gecntamineerd perceel, - Verbden m grnd af te veren, - Verbden wrtel, knl- en blgewassen te telen tt het perceel niet meer gecntamineerd is - Inzaaien maïs f een zwaar dekkend gewas zals wintergranen f gras, - Bij maïs, chemische bestrijding tepassen, - Mechanische bestrijding bij de teelt van maïs vermijden m de verspreiding van de knllen te vrkmen (van tepassing in het Waalse gewest)/mechanische bestrijding f chemische tepassen (van tepassing in het Vlaamse gewest).

3 Opgelet bij cultuurpacht! Pachter en verpachter dienen een vereenkmst af te sluiten waarin is aangeven f het perceel al dan niet vrij is van knlcyperus. Dit is belangrijk m de verspreiding van knlcyperus te vermijden. Ok dienen de eventuele lnwerkers verwittigd te wrden als percelen besmet zijn zdat deze de ndige maatregelen kan nemen m verspreiding te vermijden. Indien een lnwerker knlcyperus p een perceel vaststelt, met hij dit k aan de landbuwer melden. Maatregelen tegen drift Bij percelen gelegen in het Waalse gewest geldt nu k het gebruik van minimum 50% driftreducerende dppen f dienen minimaal 50% driftreducerende technieken tegepast te wrden. Vr piten steenfruit geldt dit vr percelen gelegen in Wallnië pas vanaf 1 januari Meer infrmatie mtrent driftreducerende dppen vindt u p de website van PROTECT eau. Maatregelen in geval van aanwezigheid van de maïswrtelbrder Bij vaststelling van de maïswrtelbrder in het Waalse gewest p maïspercelen gelegen binnen een straal van 1 km van de vindplaats, dienen de betrkkene landbuwers de installatie van fermnvallen p hun maïspercelen te aanvaarden. Bijkmend geldt in deze fcus zne in het jaar na vangst van het insect geldt een rtatie van 1 jaar p 2 vr maïs. Raadpleeg hier de checklist.

4 Deel gratis uw perceelfiche met uw afnemers via nze databank! Vegaplan biedt vr alle Vegaplan gecertificeerde landbuwers een gratis elektrnische perceelfiche aan. De eerste versie ervan werd begin 2018 gelanceerd. Een tweede versie, met verhgde gebruiksvriendelijkheid, werd ter gelegenheid van de vernieuwing van de Vegaplan-Cdiplan databank (cf. artikel hierna) in april 2019 ter beschikking gesteld. Deze tl laat te m de gegevens die in het kader van de certificatie vr de Vegaplan Standaard geregistreerd meten wrden te registreren en te bewaren binnen de Vegaplan databank mgeving. Merk p dat het gebruik van deze tl niet verplicht is, maar het vergemakkelijkt het delen van uw teeltfiches met uw afnemers. Deze elektrnische tl is ntwrpen in samenwerking met INAGRO, het landbuw- en tuinbuwnderzekscentrum van de prvincie West-Vlaanderen, dat via een autmatische cmmunicatie tussen nze databases gegevens verstrekt ver de tegelaten gewasbeschermingsmiddelen per teelt. Vr de landbuwers: Zdra uw certificeringinstelling (OCI) uw gegevens in de Vegaplan databank heeft ingegeven, ntvangt u per mail een lgin en een paswrd. U heeft dan de mgelijkheid m uw percelen en uw teeltfiches in te geven. Een teeltfiche is samengesteld uit vlgende elementen: de prductielcatie(s)/percelen, de gegevens betreffende het zaaien f het planten, de irrigatie en de gst. U kan k één f meerder percelen bijvegen en gegevens registreren zals de teelthistriek, de bemesting f het tepassen van gewasbeschermingsmiddelen. Wanneer u een teelt-/perceelfiche heeft ingegeven kan u de afnemer(s) aanduiden die tegang mgen hebben tt deze fiche. Enkel u beslist welke afnemers u aanduidt en wanneer de fiches klaar zijn m dr de aangeduide afnemers te wrden geraadpleegd. Via deze link heeft u tegang tt de databank (prducentenprtaal). Vr bijkmende infrmatie vindt u hier de gebruikshandleiding vr de landbuwers.

5 Vr de afnemers: Om de teelt-/perceelfiches van uw leveranciers te raadplegen met u uiteraard eerst inlggen p de Vegaplan databank. In deze databank kan u k de certificatiestatus van uw leveranciers checken en vragen m per verwittigd te wrden in geval van aanpassing van hun certificaat. Uw lgingegevens (gebruikersnaam en paswrd) heeft u ntvangen bij uw aanmelding bij Vegaplan als afnemer. Bent u deze gegevens kwijt? Aarzel dan niet m deze per p te vragen via inf@vegaplan.be. Bent u ng niet aangemeld bij Vegaplan als afnemer? De aanmeldingsprcedure vindt u hier. Via deze link hebt u tegang tt de databank (afnemersprtaal). Vr bijkmende infrmatie vindt u hier de gebruikshandleiding vr de teelt-/perceelfiches. De elektrnische teelt-/perceelfiche is vr de ber een hulpmiddel en een tijdwinst! Vr de kper zrgt deze elektrnische tl vr hmgeniteit en een efficiënter beheer van de perceelfiches van zijn leveranciers. Om nndig dubbelwerk bij de teeltregistratie z veel mgelijk te beperken, tracht Vegaplan het tl in lijn te brengen met andere teeltregistratiesystemen en uitwisseling mgelijk te maken.

6 Uitwisselbaarheid tussen de Vegaplan Standaard en QS: residubewaking 2018 In het kader van de uitwisselbaarheid tussen de Vegaplan Standaard en het Duitse kwaliteitssysteem QS, rganiseert Vegaplan een residubewaking in samenwerking met de sectren aardappelen, grenten en fruit. Dankzij deze residubewaking meten de Belgische prducenten geen bijkmende analyses uitveren vraleer hun prducten te leveren aan het QS-systeem. In 2018 hebben nageneg prducenten van grenten en fruit vr de versmarkt gebruik gemaakt van de uitwisselbaarheid met QS en deelgenmen aan de Vegaplan residubewaking via hun prducentenrganisatie. Hiernder vindt u een verzicht van de geanalyseerde mnsters Stalen Prductgrep Aantal Aandeel Cnfrmiteit Vruchtgrenten % 97% Bladgrenten en verse kruiden % 93% Stengelgrenten % 96% Wrtelen knlgewassen 90 11% 89% Andere 19 3% 100% Ttaal % 95% Meer infrmatie betreffende de residubewaking en de uitwisselbaarheid tussen Vegaplan en QS vindt u hier p nze website.

7 LOONWERKERS Vegaplan Standaard lnwerkers: update in vege vanaf 1 juni Naar aanleiding van wijzigingen bij IPM in Vlaanderen en Wallnië, is de checklist van Vegaplan Lnwerk bijgewerkt. De wijzigingen betreffen maatregelen tegen knlcyperus en maatregelen vr drift-reductie. Maatregelen tegen knlcyperus Wegens de bedreiging en snelle verspreiding van knlcyperus, dienen nu strengere vrzrgmaatregelen genmen te wrden tegen knlcyperus p percelen gelegen in het Waalse gewest. De eis werd van een niveau 3 naar een niveau 1 gebracht en is bij deze een verplichting in IPM en Vegaplan in beide gewesten. Indien een perceel al besmet is, dienen vlgende maatregelen genmen te wrden: - Het perceel als laatste bewerken m de verspreiding van de knllen te vrkmen, - De machines reinigen vr het verlaten van het gecntamineerd perceel, - Verbden m grnd af te veren, - Verbden wrtel, knl- en blgewassen te telen tt het perceel niet meer gecntamineerd is - Inzaaien maïs f een zwaar dekkend gewas zals wintergranen f gras, - Bij maïs, chemische bestrijding tepassen, - Mechanische bestrijding bij de teelt van maïs vermijden m de verspreiding van de knllen te vrkmen (van tepassing in het Waalse gewest)/mechanische bestrijding f chemische tepassen (van tepassing in het Vlaamse gewest). Indien een lnwerker knlcyperus p een perceel vaststelt, met hij dit k aan de landbuwer melden. Maatregelen tegen drift Bij percelen gelegen in het Waals gewest geldt nu k het gebruik van minimum 50% drift reducerende dppen f er dienen minimaal 50% drift reducerende technieken tegepast te wrden. Vr pit- en steenfruit geldt dit vr percelen gelegen in Wallnië pas vanaf 1 januari Meer infrmatie mtrent drift reducerende dppen vindt u p de website van PROTECT eau. Raadpleeg hier de checklist vr lnwerkers

8 VEGAPLAN/ CODIPLAN Nieuwe databankmgeving vr Vegaplan en Cdiplan Sinds enkele weken hebben Vegaplan en Cdiplan een nieuwe databank in gebruik genmen die gebruiksvriendelijker en tevens beter beveiligd is. Landbuwers kunnen er terecht m de eigen certificatiegegevens te bekijken en hun teelt-/perceelfiches te beheren (zie k hger). Afnemers kunnen er de certificatiestatus van hun leveranciers pzeken. Praktisch: Indien u ver een lgin beschikte p nze ude databank, heeft u indien we ver het juiste adres beschikken - reeds een activatie vr de nieuwe databankmgeving ntvangen. Indien u deze niet heeft ntvangen f niet kan terugvinden, aarzel dan niet m per uw lgin aan te vragen bij inf@vegaplan.be f inf@cdiplan.be. Vr de landbuwers: U kan uw eigen certificatiestatus raadplegen. Z kunt u beter anticiperen p de vernieuwing van uw certificaten dr cntact p te nemen met uw certificeringsinstelling (OCI), f dr een fferteaanvraag bij verschillende OCI s in te dienen via deze tl. U kan k via nze databank uw elektrnische teelt-/perceelfiches aanmaken en deze indien gewenst - delen met uw afnemers (cf. artikel Deel gratis uw perceelfiche met uw afnemers via nze databank! ) Vr de afnemers: U kan de certificatiestatus van uw leveranciers pzeken. Wanneer u zich bvendien «abnneert» p een landbuwbedrijf zal u autmatisch per wrden verwittigd bij elke wijziging van de certificatiestatus van de betreffende landbuwer, bijvrbeeld wanneer een certificaat vervalt f verlengd, uitgebreid, beperkt, ingetrkken f vergenmen wrdt. In de wrdt de nieuwe certificatiestatus (psitief f negatief) samen met de gecertificeerde activiteiten, en een link naar het nieuwe certificaat vermeld. De laatste meldingen met betrekking tt de certificatiestatus wrden k pgelijst p de hmepage van de tepassing. U kan k de lijst van de gecertificeerde landbuwers waarp u geabnneerd bent exprteren naar een spreadsheet. Heeft u ng geen tegang tt de databank maar wenst u die wel te bekmen, dan verwijzen we graag naar de inf hierver p nze website.

9 Varia Wist u dat? Welke bufferzne met ik tepassen in het kader van de Vegaplan Standaard? In het kader van een Vegaplan- f IPM-audit zal de auditr verifiëren f een bufferzne ter bescherming van waterlpen aanwezig is. Deze verplichting vleit vrt uit federale en reginale wetgeving die wij hiernder verduidelijken. Op federaal niveau De minimale spuitvrije zne bedraagt minimaal 1 meter bij bespuitingen met vlleveldspuiten. Vr bespuitingen met bmgaardspuiten met er minimaal 3 meter tussen de laatst behandelde rij en het ppervlaktewater blijven. Deze zne geldt landinwaarts vanaf de tp van het talud van het ppervlaktewater. Merk p dat deze bufferzne ng kan tenemen naargelang het prduct dat men tepast. Deze prductspecifieke bufferznes zijn terug te vinden p het etiket f via In Vlaanderen In Wallnië Naast spuitvrije zne vlgens de federale wetgeving, met sinds 1 september 2018 p percelen gelegen in Vlaanderen 1 meter teeltvrije zne wrden aangehuden. In deze zne mag geen grndbewerking, bemesting f tepassing van gewasbeschermingsmiddelen wrden uitgeverd. De waterlpen waar deze 1 meter teeltvrije zne met wrden nageleefd zijn terug te vinden in het paars en blauw p de kaarten van de verzamelaanvraag die raadpleegbaar zijn p het e-lket f via gepunt (te vinden via kaarten -> natuur en milieu -> water -> basiskaart GRB: watergang). Naast de spuitvrije zne die geldt p federaal niveau heeft het Waalse Gewest een minimale bufferzne ingesteld. Het betreft een algemene maatregel ter bescherming van het ppervlaktewater, nafhankelijk van het gebruikte prduct. Op de bufferzne kan wrden geteeld, maar mgen geen gewasbeschermingsmiddelen wrden tegepast. De breedte van een minimale bufferzne (1, 3 f 6 meter) is afhankelijk van de gevelige zne die met wrden beschermd (waterlp, bermgracht, weg vrzien van een straaltje water, enz.) en van het type spuiten (bijv. veldgewassen f bmteelt). Deze minimale bufferznes wrden niet vermeld p de etiketten van de prducten.

10 Om de breedte van de bufferzne te bepalen die vr een bepaalde situatie en prduct met wrden gerespecteerd, met u de breedte van de prductspecifieke bufferzne (federaal niveau) vergelijken met die van de minimumzne (reginaal niveau) en de breedste van de twee respecteren. Om u te helpen uw weg te vinden in deze regelgeving, biedt PROTECT eau een reeks fiches die per teelt de erkende prducten plijst evenals de breedte van de bufferzne in functie van de gebruikte driftreductietechniek. Deze fiches geven de beperkingen aan en laten te m de verschillende alternatieven vr een prduct te vergelijken. Deze fiches zijn pgesteld vr de belangrijkste akkerbuwteelten. U vindt deze terug p de website van eau.be (=> Publicatins => Fiches techniques). Of rechtstreeks via vlgende linken: Fiche znes tampn du frment Fiche znes tampn de l'épeautre Fiche znes tampn de l escurgen Fiche znes tampn de la betterave Fiche znes tampn du maïs Fiche znes tampn de la pmme de terre Fiche znes tampn du clza Fiche znes tampn de la chicrée Fiche znes tampn du pis

GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE

GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE ELEKTRONISCHE TEELT/PERCEELFICHE HANDLEIDING VOOR LANDBOUWERS Versie 16.02.2018 INHOUDSTAFEL 1. Waarom een elektronische perceel-/teeltfiche?... 3 2. Gebruik van de perceel-/teeltfiche

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE ELEKTRONISCHE TEELT/PERCEELFICHE HANDLEIDING VOOR AFNEMERS

GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE ELEKTRONISCHE TEELT/PERCEELFICHE HANDLEIDING VOOR AFNEMERS GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE ELEKTRONISCHE TEELT/PERCEELFICHE HANDLEIDING VOOR AFNEMERS INHOUDSTAFEL 1. Waarom een elektronische perceel-/teeltfiche?... 3 2. Gebruik van de perceel-/teeltfiche als afnemer...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PV CYCLE Extranet PV CYCLE BELGIUM vzw

Gebruikershandleiding PV CYCLE Extranet PV CYCLE BELGIUM vzw Gebruikershandleiding PV CYCLE Extranet PV CYCLE BELGIUM vzw PV CYCLE Extranet (https://extranet.pvcycle.rg) is een platfrm waarp de leden van PV CYCLE zich kunnen registreren, rapprtages maken en gegevens

Nadere informatie

In dit hoofdstuk proberen we u uit te leggen hoe onze webshop functioneert.

In dit hoofdstuk proberen we u uit te leggen hoe onze webshop functioneert. Winkel uitleg In dit hfdstuk prberen we u uit te leggen he nze webshp functineert. He u kunt winkelen in nze webshp; He u uw 'winkelmandje' kunt bekijken; He u een f meerdere prducten kunt bestellen; Wat

Nadere informatie

S&A bvba. 1. Startverklaring definitief goedgekeurd. Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke. Inhoudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD...

S&A bvba. 1. Startverklaring definitief goedgekeurd. Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke. Inhoudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD... S&A bvba Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke tel 09/329 87 75 fax 09/329 87 85 URL: www.sabvba.cm e-mail: inf@sabvba.cm Startverklaring definitief gedgekeurd Inhudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD...

Nadere informatie

VERGROENING ECOLOGISCH AANDACHTSGEBIED / 14.01.2015

VERGROENING ECOLOGISCH AANDACHTSGEBIED / 14.01.2015 VERGROENING ECOLOGISCH AANDACHTSGEBIED / 14.01.2015 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: o de overeengekomen opdracht. Bijgewerkt op:

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: o de overeengekomen opdracht. Bijgewerkt op: Privacy Plicy Bijgewerkt p: 3.5.2018 Cmmn Affairs hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy Plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan met

Nadere informatie

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020.

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020. Handleiding Handleiding Cmmunicatie vr Prmtren Eurpees Fnds vr Reginale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020 1 Eurpese Unie Inhud 1 Inleiding... 1 2 De minimale cmmunicatieverplichtingen... 1 a) Weergave

Nadere informatie

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail:

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail: Privacy Statement Wij respecteren je privacy en verwerken je persnsgegevens altijd in vereenstemming met de tepasselijke regelgeving zals de Algemene verrdening gegevensbescherming (AVG). In dit privacy

Nadere informatie

Eerstelijns ServicePunt B.V.

Eerstelijns ServicePunt B.V. WebsiteService 2015 Eerstelijns ServicePunt B.V. Eerstelijns ServicePunt B.V. Trenallee 20, Videlab Strijp-S 5617 BC Eindhven inf@eerstelijnsservicepunt.nl www.eerstelijnsservicepunt.nl De WebsiteService

Nadere informatie

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail:

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail: Privacy Statement Wij respecteren je privacy en verwerken je persnsgegevens altijd in vereenstemming met de tepasselijke regelgeving zals de Algemene verrdening gegevensbescherming (AVG). In dit privacy

Nadere informatie

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv.

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv. Dssier Eccheques Brn: Lex4yu p www.securex.eu BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77 helpdesk@bl budiv.be www.bl budiv.be Dssier Eccheques Wat is een eccheque? Eccheques zijn een initiatief

Nadere informatie

1 Opzoeken van een grond in de toepassing

1 Opzoeken van een grond in de toepassing He pas ik de gegevens in de gemeentelijke inventaris aan? //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Analytische boekhouding

Analytische boekhouding Analytische Bekhuding Analytische bekhuding 1 Vrbereiding... 2 1.1 Dssier instellingen... 2 1.2 Analytische rekeningen maken... 3 2 Analytisch beken... 4 2.1 Kppeling... 5 2.2 Bekingsvrstellen (mdellen)...

Nadere informatie

Aanvraag goedkeuring quarantaineruimte / isolatieruimte Melding van het plaatsen van dieren in quarantaine / isolatie

Aanvraag goedkeuring quarantaineruimte / isolatieruimte Melding van het plaatsen van dieren in quarantaine / isolatie Aanvraag gedkeuring quarantaineruimte / islatieruimte Melding van het plaatsen van dieren in quarantaine / islatie Tepassingsgebied: Deze instructie is van tepassing p peratren/huders van dieren die een

Nadere informatie

MODELOVEREENKOMST PRODUCENT

MODELOVEREENKOMST PRODUCENT MDELVEREENKMST PRDUCENT Graag deze vereenkmst ingevuld en ndertekend terugsturen/faxen naar: Centrum vr kwaliteitscntrle en certificatie cvba Technlgiepark 2-3, B-9052 Gent-Zwijnaarde (België) BE 0827.394.657

Nadere informatie

Handleiding Klantaccordering digitaal uren accorderen

Handleiding Klantaccordering digitaal uren accorderen Handleiding Klantaccrdering digitaal uren accrderen Wat is digitaal accrderen? Talenten van Maandag veren hun gewerkte uren, zakelijk gereden kilmeters en verhead uren (ziekte, verlf, studie uren e.d.)

Nadere informatie

Nieuwsbrief - Winter 2016

Nieuwsbrief - Winter 2016 INHOUD Om direct naar het artikel te gaan, klik op de titel! PLANTAARDIGE PRODUCTIE - Vegaplan Standaard (v2.0) versus GLOBALG.A.P. (v.0-1) - Certificeringsorganisaties : de erkenning van de Vegaplan auditoren

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

Gebruik van via Internet

Gebruik van via Internet Pagina 1 / 9 Gebruik van HRM@Defence via Internet 1. Algemeen HRM@Defence is vanaf nu tegankelijk via het internet. Iedereen kan van thuis uit zijn persnlijke gegevens raadplegen. U kunt smmige van deze

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE WEBSERVICE VOOR LANDBOUWERS EN LOONWERKERS

GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE WEBSERVICE VOOR LANDBOUWERS EN LOONWERKERS GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE WEBSERVICE VOOR LANDBOUWERS EN LOONWERKERS INHOUDSTAFEL DEEL 1: De databank... 3 1. Voorwoord... 3 2. Algemeenheden... 3 2.1 Login... 3 2.2 Opbouw en structuur... 4 3. Het zoekscherm...

Nadere informatie

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord.

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord. Tips Digiduif 1. U lgt in p digiduif met uw e-mail adres en wachtwrd. 2. U kiest de knp instellingen. Op de vlgende pagina s kunt u allerlei zaken invullen en aanpassen die bij uw accunt hren. Tevens zit

Nadere informatie

Waarvoor gebruiken wij uw gegevens? 1. Voor de uitvoering van onze overeenkomst met u en met name om:

Waarvoor gebruiken wij uw gegevens? 1. Voor de uitvoering van onze overeenkomst met u en met name om: Privacy plicy WTC De Nieuwenhvespurters (hier bekend als "wij" f "De Nieuwenhvespurters") verzamelt vr een ptimale deelname aan en beleving van nze evenementen persnlijke gegevens van u. We lichten hierbij

Nadere informatie

Privacyverklaring Luscii

Privacyverklaring Luscii Privacyverklaring Luscii 1. Luscii Luscii healthtech B.V. is een Nederlands bedrijf. Onze bedrijfsactiviteiten vinden plaats in de Eurpese Ecnmische Ruimte (EER) en tenzij anders aangegeven bewaren wij

Nadere informatie

Documentatie voor update BHIwin 9.01

Documentatie voor update BHIwin 9.01 Dcumentatie vr update BHIwin 9.01 1. Elektrnische BTW-aangifte... 3 1.1 Algemeen.... 3 1.2 Tepassing in prgramma... 3 1.3 Instellen map... 4 2. Aankpfactuur Factr aftrekbaar... 5 3. Rapprtenbeheer... 6

Nadere informatie

Handleiding Deel 1: aan de slag met het scholenportaal pagina 2. 1.

Handleiding Deel 1: aan de slag met het scholenportaal pagina 2. 1. https://meldjeaan.gent.be https://meldjeaansecundair.gent.be Handleiding 2018-19 1. Deel 1: aan de slag met het schlenprtaal pagina 2 1. Inlggen 2. Bent u uw lgin en paswrd vergeten? 3. Paswrd veranderen

Nadere informatie

Privacy Policy. Privacy Policy WO=MEN, Dutch Gender Platform april 2018 Pagina 1 van 9

Privacy Policy. Privacy Policy WO=MEN, Dutch Gender Platform april 2018 Pagina 1 van 9 Privacy Plicy WO=MEN, Dutch Gender Platfrm (WO=MEN) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.50 Versie 2.0

Handleiding Opmaken fiche 281.50 Versie 2.0 Versie 2.0 1. Inleiding... 3 2. Vrbereidende werkzaamheden... 3 2.1. Algemene rekeningen... 3 2.2. Leveranciersfiches... 4 3. Het pstellen van de fiches... 6 3.1. Het vrbereidingsprgramma... 6 3.2. Het

Nadere informatie

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacy statement

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacy statement Definitieve versie d.d. 24 mei 2018 Privacy statement Prcedure: MT/DB besluit d.d. 24 mei 2018 He gaat Rentree met gegevens m Binnen Rentree wrdt gewerkt met diverse gegevens van huurders, medewerkers

Nadere informatie

Gebruikersgids: BEACHPLOEGEN

Gebruikersgids: BEACHPLOEGEN Gebruikersgids: BEACHPLOEGEN Inhudstafel Gebruikersgids: BEACHPLOEGEN... 3 A. Wat te vermijden bij het invullen.... 3 B. Invullen van het deelnamefrmulier.... 3 1) 1 e stap: Invullen gegevens verantwrdelijke...

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap vr de Veiligheid van de Vedselketen Omzendbrief betreffende de cntrle van de identiteit van paarden en de uitsluiting vr de slacht vr menselijke cnsumptie van buiten de wettelijke termijn

Nadere informatie

STTS Sociaal Telefoontarief - Tarif Téléphonique Social Gebruikershandleiding

STTS Sociaal Telefoontarief - Tarif Téléphonique Social Gebruikershandleiding STTS Sciaal Telefntarief - Tarif Téléphnique Scial Gebruikershandleiding Versie 1.0 April 2006 1 Inhud 1 Inleiding...5 1.1 De tekenning van een sciaal telefntarief... 5 1.1.1 De rl van de STTS-tepassing...

Nadere informatie

Beschrijving S-Flex Voorraadimport

Beschrijving S-Flex Voorraadimport Beschrijving S-Flex Vrraadimprt --------------------------------------------------------------------------------------------------- Versie 3.1 januari 2014 Het prgramma S-Flex Vrraadimprt is een prgramma

Nadere informatie

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, DEALERS GEZOCHT

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, DEALERS GEZOCHT Nieuwsbrief Lente 2010 Meneer, Mevruw, Geachte klant, Het is lente! Eindelijk, de zn is weer terug in ns land! Een lang winterseizen ligt achter de rug, de plannen zijn gemaakt, en de tijd van actie is

Nadere informatie

Handleiding. Algemeen. Update

Handleiding. Algemeen. Update Handleiding Algemeen Update Nieuwstraat 86, 3590 Diepenbeek - t. 011 360 360 - f. 011 360 369 BTW BE 0441.752.054 - KBC 450-0622771-87 - www.adslut.be 1 Inhud 1. Del van dcument... 2 2. Vrvereisten...

Nadere informatie

Handleiding: Mobiele werkplekken

Handleiding: Mobiele werkplekken Handleiding: Mbiele werkplekken [Java] Auteur: Afdeling autmatisering Versie 1.3 Laatste wijziging: 09-10-2006 Lcatie: U:\Handleiding-cag-java.dc Handleiding: Mbiele werkplekken 1. Inhudspgave 1. Inhudspgave...

Nadere informatie

Facturatie in 2015 Definitieve regeling. Gonda Schelfhaut - Accountant/Belastingconsulent IAB Director VAT RSM Belgium InterTax

Facturatie in 2015 Definitieve regeling. Gonda Schelfhaut - Accountant/Belastingconsulent IAB Director VAT RSM Belgium InterTax Facturatie in 2015 Definitieve regeling Gnda Schelfhaut - Accuntant/Belastingcnsulent IAB Directr VAT RSM Belgium InterTax Inleiding Omzetting van Richtlijn 2010/45/EU in de Belgische wetgeving Unifrmiseren

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 19 de dato 13 februari 2007

COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 19 de dato 13 februari 2007 COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 19 de dat 13 februari 2007 Gelet dat de Cmmissie vr aanvullende pensienen, samengesteld krachtens art. 53 van de Wet van 28 april 2003 betreffende de aanvullende

Nadere informatie

Maatregelen rond jacht in de afgebakende zones in Wallonië geldig vanaf 1 juli 2019 Kernzone en bufferzone Versterkte observatiezone Bewakingszone

Maatregelen rond jacht in de afgebakende zones in Wallonië geldig vanaf 1 juli 2019 Kernzone en bufferzone Versterkte observatiezone Bewakingszone Maatregelen rnd jacht in de afgebakende znes in Wallnië geldig vanaf 1 juli 2019 Kernzne en bufferzne Versterkte bservatiezne Bewakingszne Jacht p everzwijn Jacht p andere wildsrten Verbden (bestrijding

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

E- mailadressen uit QBS exporteren naar uw website.

E- mailadressen uit QBS exporteren naar uw website. E- mailadressen uit QBS exprteren naar uw website. STAP 1: Maak een crrect selectie van uw klanten die u wenst te benaderen (bv. Particulieren) A) Klik bvenaan p Selecties B) Selecteer hier als: Tabel:

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

Veiligheidsinstructie voor opslag van gevaarlijke producten in recipiënten

Veiligheidsinstructie voor opslag van gevaarlijke producten in recipiënten Interne Dienst vr Preventie en Bescherming p het Werk Afdeling Risicbeheer Veiligheidsinstructie vr pslag van gevaarlijke prducten in recipiënten Datum 20 januari 2011 Inleiding Opslag wrdt gedefinieerd

Nadere informatie

Er zijn twee types mandatarissen: Sociale Dienstverrichters Erkende Sociale Secretariaten

Er zijn twee types mandatarissen: Sociale Dienstverrichters Erkende Sociale Secretariaten GUIDELINES : RELATIE WERKGEVER DIENSTVERRICHTERS - RSZ 1. Algemene principes Werkgevers handelen in principe in eigen naam en cmmuniceren met de RSZ vr de nakming van hun administratieve verplichtingen.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN ARTIKEL 60BIS/3, 2, 1 VAN

Nadere informatie

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE Gegevens gemeente Registratienummer: Datum ntvangst: Indienen bij afdeling: Dienstverlening Verzendadres gemeente Bunnik Pstbus 5, 3980 CA Bunnik Singelpark 1, 3984 NC Odijk AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING

Nadere informatie

Disclaimer voor gebruik: momenteel werkt de app alleen online, u heeft internetverbinding nodig om de app te kunnen gebruiken.

Disclaimer voor gebruik: momenteel werkt de app alleen online, u heeft internetverbinding nodig om de app te kunnen gebruiken. Handleiding snapp de ext Disclaimer vr gebruik: mmenteel werkt de app alleen nline, u heeft internetverbinding ndig m de app te kunnen gebruiken. Inhud De app installeren Machtigingen Aanmelden en registreren

Nadere informatie

Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsgebruikers

Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsgebruikers Mijn egv-rllenbeheer Handleiding vr Rltekenningsgebruikers Versie 1 11 december 2013 Inhud 1 Over deze handleiding... 3 1.1 Vr wie... 3 1.2 Gebruik icnen... 3 2 Veelgebruikte termen en definities... 4

Nadere informatie

Overzicht gewassen en teelten waar neonicotine insecticiden in Nederland zijn toegelaten

Overzicht gewassen en teelten waar neonicotine insecticiden in Nederland zijn toegelaten Overzicht gewassen en teelten waar nenictine insecticiden in Nederland zijn tegelaten Bijgewerkt tt ca medi 2010 Samengesteld vr www.bijensterfte.nl dr T. van Dijk Met nderstaande lijst kunt u nagaan p

Nadere informatie

DOG CHEF PRIVACYBELEID

DOG CHEF PRIVACYBELEID DOG CHEF PRIVACYBELEID Ppjb BVBA ("we", "nze", "wij" f "Dg Chef") verbindt er zich te de privacy te beschermen van alle gebruikers van nze website, dgchef.be (hierna de "Site"). Gelieve nderstaande privacybeleid

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 72095942000 VZW Psych. Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 MELLE Telichting bij het dcument pnameverklaring bij pname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband met

Nadere informatie

6 verschillende systemen derdebetaler

6 verschillende systemen derdebetaler 6 verschillende systemen derdebetaler Systeem 1: prcentuele tussenkmsten p abnnementen Systeem 2: tussenkmst p kaarten Systeem 3: tussenkmst p biljetten Systeem 4: gratis netabnnement vr bepaalde leeftijdscategrieën

Nadere informatie

Artjanna Stories, gevestigd in Amsterdam is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Artjanna Stories, gevestigd in Amsterdam is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Privacyverklaring Artjanna Stries, gevestigd in Amsterdam is verantwrdelijk vr de verwerking van persnsgegevens zals weergegeven in deze privacyverklaring. Cntactgegevens: http://artjannastries.cm +31

Nadere informatie

Ovinob. Opleidingsweek Digitale toepassingen Bibliotheekportalen. Handleiding. Mijn Bibliotheek-Administratie. Lijsten

Ovinob. Opleidingsweek Digitale toepassingen Bibliotheekportalen. Handleiding. Mijn Bibliotheek-Administratie. Lijsten Ovinb Opleidingsweek 2016 Digitale tepassingen Biblitheekprtalen - Handleiding Mijn Biblitheek-Administratie Lijsten Ovinb - Opleidingsweek 2016 - Digitale tepassingen BibPrtalen 1 Inhudspgave Inhudspgave

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken van een profiel en het beheer van vacatures en/of trainingen. 1. Het aanmaken van een organisatieprofiel 1

Handleiding voor het aanmaken van een profiel en het beheer van vacatures en/of trainingen. 1. Het aanmaken van een organisatieprofiel 1 Handleiding vr het aanmaken van een prfiel en het beheer van vacatures en/f trainingen 1. Het aanmaken van een rganisatieprfiel 1 2. He het beheer van uw gegevens werkt 3 3. Vacatures 4 We verwachten van

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER)

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER) Het herrepingsrecht vr buiten verkpruimten geslten vereenkmsten Bek VI van het Wetbek van ecnmisch recht (art. VI.67 en vlgende WER) Binnen welke termijn mag de cnsument zijn herrepingsrecht den gelden?

Nadere informatie

Subsidies waar weidegang als voorwaarde kan worden gesteld

Subsidies waar weidegang als voorwaarde kan worden gesteld Bijlage 1 Weidegang stimuleren dr middel van subsidies Het is ged mgelijk m weidegang in de melkveehuderij te stimuleren met behulp van bestaande subsidies. Dit is een verzicht van de agr- en landbuwsubsidies

Nadere informatie

FlexLife is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

FlexLife is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Privacyverklaring FlexLife is verantwrdelijk vr de verwerking van persnsgegevens zals weergegeven in deze privacyverklaring. Persnsgegevens FlexLife verwerkt uw persnsgegevens drdat u gebruik maakt van

Nadere informatie

Resultaten Enquête Bedrijven 2008

Resultaten Enquête Bedrijven 2008 Resultaten Enquête Bedrijven 2008 Gedrag & ervaringen van bedrijven p de vrijgemaakte Vlaamse energiemarkt resultaten met betrekking tt slimme meters Rapprt vr de Vlaamse Reguleringsinstantie vr de Elektriciteits-

Nadere informatie

Parsis V11. Release Notes

Parsis V11. Release Notes Parsis V11 Release Ntes Release Ntes Parsis V11 Mbile App Beschikbaar vr alle (mbiele) platfrmen,.a. Andrid, ios, Windws Phne etc. Zendinggegevens eenvudig te raadplegen via verschillende zekcriteria Wrdt

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA DE DATUM VAN DE AUTHENTIEKE AKTE VAN SCHENKING

Nadere informatie

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot Privacy Verklaring Per 25 mei 2018 gelden er verscherpte regels vr alle rganisaties binnen de EU die persnsgegevens verwerken. Om deze reden is de privacy verklaring aangepast en vragen we u deze dr te

Nadere informatie

Registraties opvolgen als LOV

Registraties opvolgen als LOV Registraties pvlgen als LOV dd 31/01/2017 Vanaf nu kan u p de uniz.be website als Lkale Vereniging (LOV) de deelnemers van een aan u tegewezen activiteit pvlgen. Ga naar https://www.uniz.be/helpdesk vr

Nadere informatie

VERO-Count Domicilieringen (SEPA).

VERO-Count Domicilieringen (SEPA). VERO-Cunt Dmicilieringen (SEPA) 1. Releases Versie Beschikbaar Vanaf VERO-Vng VERO-Vxp Ja Ja Zmer 2011 (71) 2. Van tepassing p VERO-Cunt Dmicilieringen (SEPA). 3. Omschrijving van de functie Vrtaan kunnen

Nadere informatie

INFORMATIE UITWISSELING TUSSEN UITZENDBUREAUS IVM VEILIGHEID EN

INFORMATIE UITWISSELING TUSSEN UITZENDBUREAUS IVM VEILIGHEID EN RVB10004.dc 1/5 RVB 2010/04 INFORMATIE UITWISSELING TUSSEN UITZENDBUREAUS IVM VEILIGHEID EN Situering GEZONDHEID OP HET WERK : EEN GESTRUCTUREERDE AANPAK Preventie en Interim heeft in 2008, in het kader

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

IB.CN.02 01/13. Momenteel zijn er bijzondere instructies voor export - met de onder punt II vermelde certificaten - naar de Volksrepubliek China van:

IB.CN.02 01/13. Momenteel zijn er bijzondere instructies voor export - met de onder punt II vermelde certificaten - naar de Volksrepubliek China van: I. EXPORTMOGELIJKHEDEN Inlichtingen ver de prcedure vr de uitver van levende dieren, sperma, embry s, bredeieren en eicellen naar kan u bekmen bij de exprt bevrderende rganismen waarvan de cördinaten vermeld

Nadere informatie

Gebruik Quality Manager

Gebruik Quality Manager Gebruik Quality Manager Versie 002 Datum uitgifte 2014-01-01 Gebruikershandleiding QM Versie : 002 Pagina : 1 van 15 Gebruikershandleiding Quality Manager Het Labratrium van Aqualysis maakt gebruik van

Nadere informatie

Handleiding Hoe een nieuwe zonnepaneleninstallatie aanmelden bij netbeheerder Infrax?

Handleiding Hoe een nieuwe zonnepaneleninstallatie aanmelden bij netbeheerder Infrax? Handleiding He een nieuwe znnepaneleninstallatie aanmelden bij netbeheerder Infrax? Futech Hme/Ambachtstraat 19, 3980 Tessenderl / Tel. +32 13 29 75 08 / BE 0541.398.669 Inleiding Sinds krt fungeert uw

Nadere informatie

Verkorte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013

Verkorte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013 Verkrte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013 Starten met OTIB-skillsmanager OTIB-skillsmanager is een instrument m het gesprek dat u gaat veren met uw leidinggevende vr te bereiden. U wrdt gevraagd

Nadere informatie

NTA 8009:2007. Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen

NTA 8009:2007. Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen NTA 8009:2007 Veiligheidsmanagementsysteem vr ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszrg verlenen Unifrm en inzichtelijk veiligheidsmanagementsysteem Openheid ver patiëntveiligheid Basis vr interne

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER 1 JUNI 2015 HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER SEYS VEERLE PROVINCIEBESTUUR WEST-VLAANDEREN Hug Verriesstraat 22 8800 ROESELARE Vrwrd Sinds 1971 ndersteunt de prvincie

Nadere informatie

Afsluiten van een begeleidingstraject

Afsluiten van een begeleidingstraject Afsluiten van een begeleidingstraject Sinds 01/02/2011 wijzigde de VDAB de technische werkwijze vr het afsluiten van de begeleidingstrajecten. Deze werkwijze wrdt zwel vr VDAB-trajecten gehanteerd als

Nadere informatie

Prospectbeheer : Te exporteren adressen

Prospectbeheer : Te exporteren adressen Prspectbeheer : Te exprteren adressen 2 Inhudstafel 1. Inleiding: Te exprteren adressen p3 2. Wat verstaan we nder een gekwalificeerd adres? p4 2.1 Particulier=eindklant 2.2 Bestuurder verbnden aan een

Nadere informatie

in het kader van het EFRO-project KI:SS West (Kernversterking door Innovatie: Samen Sterk in West- Vlaanderen)

in het kader van het EFRO-project KI:SS West (Kernversterking door Innovatie: Samen Sterk in West- Vlaanderen) vr het verkrijgen van een financiële tegemetkming vr initiatieven van startende en bestaande handelaarsverenigingen in de prvincie West-Vlaanderen in het kader van het EFRO-prject KI:SS West (Kernversterking

Nadere informatie

uw schrijven van uw kenmerk ons kenmerk uw correspondent datum

uw schrijven van uw kenmerk ons kenmerk uw correspondent datum NBB-SF de Berlaimntlaan 14 BE-1000 BRUSSEL uw schrijven van uw kenmerk ns kenmerk uw crrespndent datum EX/2007-4805/F H. Schllaert 2007-09-26 HS/MT Tegangsbeheer CSSR tel. + 32 2 221 54 86 fax + 32 2 221

Nadere informatie

DentalPlaza. De complete dentale doelgroep onder uw muisknop. Versie: 2.0 Datum: december 2008 Copyright DentalPlaza

DentalPlaza. De complete dentale doelgroep onder uw muisknop.  Versie: 2.0 Datum: december 2008 Copyright DentalPlaza DentalPlaza www.dentalplaza.nl De cmplete dentale delgrep nder uw muisknp Versie: 2.0 Datum: december 2008 Cpyright 2008 - DentalPlaza DentalPlaza is een initiatief van de InterEstate Grep Inleiding DentalPlaza

Nadere informatie

Unieke identificatie gebruikers energieprestatiedatabank

Unieke identificatie gebruikers energieprestatiedatabank 1 Unieke identificatie gebruikers energieprestatiedatabank Inhudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING... 2 1. UNIEKE IDENTIFICATIE BIJ REGISTRATIE OP DE ENERGIEPRESTATIEDATABANK... 2 2. HERNIEUWEN BESTAANDE

Nadere informatie

Gedragscode gebruik persoonsgegevens

Gedragscode gebruik persoonsgegevens Gedragscde gebruik persnsgegevens 1. Inleiding Aanleiding en del Binnen TMG wrden p een grt aantal plaatsen en p diverse wijzen persnsgegevens Verwerkt (de definities van de wrden met een hfdletter staan

Nadere informatie

Handleiding Inschrijven bedrijfsteam. Ride for the Roses

Handleiding Inschrijven bedrijfsteam. Ride for the Roses Handleiding Inschrijven bedrijfsteam Ride fr the Rses Hiernder tref je een handleiding vr het inschrijven van een bedrijfsteam. Vr wie? De persn die de inschrijving vr de Ride fr the Rses vr het bedrijf

Nadere informatie

Werkinstructie fix-update installeren Multivers Groothandel

Werkinstructie fix-update installeren Multivers Groothandel Werkinstructie fix-update installeren Multivers Grthandel Inhud 1 INLEIDING... 3 2 VOORBEREIDINGEN... 3 3 FIX DOWNLOADEN... 4 4 FIX INSTALLEREN... 6 5 BEKENDE PROBLEMEN... 9 Lgres Business Slutins B.V.

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

Newsletter Printemps 2015

Newsletter Printemps 2015 INHOUD Om direct naar het artikel te gaan, klik op de titel! Contact : Vegaplan vzw info@vegaplan.be www.vegaplan.be +32(0)2 880 22 00 Codiplan vzw info@codiplan.be www.codiplan.be +32(0)2 880 22 00 PLANTAARDIGE

Nadere informatie

Documentatie voor update SNDwin 12.20

Documentatie voor update SNDwin 12.20 Dcumentatie vr update SNDwin 12.20 I. Verbeteringen... 3 1. Definitieve afrekening... 3 2. Wizard.dc... 3 3. Landcde klanten/leveranciers... 3 II. Gebuwen... 4 1. Tabel gebuwen... 4 III. Klanten... 6 1.

Nadere informatie

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN HOOG-LAAG LAAG-PENSIOEN f f LAAG -HOOG HOOG-PENSIOEN Vr pensiengerechtigden die de 65-jarige leeftijd ng niet bereikt hebben U kunt

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap vr de Veiligheid van de Vedselketen Omzendbrief betreffende de cntrle van de identiteit van paarden en de uitsluiting vr de slacht vr menselijke cnsumptie van buiten de wettelijke termijn

Nadere informatie

Newsletter Printemps 2015 PLANTAARDIGE PRODUCTIE

Newsletter Printemps 2015 PLANTAARDIGE PRODUCTIE Contact: Vegaplan vzw info@vegaplan.be www.vegaplan.be +32(0)2 880 22 00 Codiplan vzw info@codiplan.be www.codiplan.be +32(0)2 880 22 00 PLANTAARDIGE PRODUCTIE - Gehuurde percelen: wie is verantwoordelijk

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID 1. Inleiding & definities RES is een netwerk van lkale bedrijven, km's, handelaars en persnen, die vrije berepen uitefenen. Particulieren wrden gemtiveerd m aan te kpen

Nadere informatie

DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN

DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN Met ik mijn kind aanmelden? Als u uw kind niet aanmeldt, kunt u het pas vanaf de eerste schldag van mei 2014 inschrijven vr het schljaar 2014-2015 in een Dilbeekse kleuter

Nadere informatie

Ambitie HAS Hogeschool: Afvalvrij in Resultaten afgelopen 3 jaar Zie bijlage 1: Grafieken. Samenwerking Ecosmart

Ambitie HAS Hogeschool: Afvalvrij in Resultaten afgelopen 3 jaar Zie bijlage 1: Grafieken. Samenwerking Ecosmart Ambitie HAS Hgeschl: Afvalvrij in 2025 HAS Hgeschl is hét hger berepspleidings- en expertisecentrum in Zuid Nederland in het dmein van agr, fd en leefmgeving. Als zelfstandige tp-hgeschl leiden we studenten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract Huishudelijk reglement berdelingscmité Starterscntract Gedgekeurd in de gemeenteraad van 22 maart 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december 2015 Bekendgemaakt p 25 maart 2010 en 15 december 2015

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

Documentatie. KERN Timemanagement

Documentatie. KERN Timemanagement Dcumentatie KERN Timemanagement Versie 2.0 28 mei 2010 Inhud KERN en Kerninfrmatie.nl... 3 Inleiding KERN uren... 3 KERN urenregistratie: de input... 5 Aanwezigheid van medewerkers bekijken... 10 Samenvatting...

Nadere informatie

Soft33 V8 - V3: Belangrijkste wijzigingen

Soft33 V8 - V3: Belangrijkste wijzigingen Sft33 V8 - D-m@x V3: Belangrijkste wijzigingen 1. UUR Bij het inbrengen van de zrgen is het nu mgelijk m een uur in te brengen. In Sft33: Het uur is facultatief. Bij afdruk agenda wrdt het uur vermeld.

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING VAN DE GECOMBINEERDE ELEKTRONISCHE CHECKLIST VAN DE VEGAPLAN STANDAARD

GEBRUIKSHANDLEIDING VAN DE GECOMBINEERDE ELEKTRONISCHE CHECKLIST VAN DE VEGAPLAN STANDAARD GEBRUIKSHANDLEIDING VAN DE GECOMBINEERDE ELEKTRONISCHE CHECKLIST VAN DE VEGAPLAN STANDAARD Versie 1.4 17.07.2014 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Hoe de elektronische checklist ingeven?... 3 2.1. Voorblad Vegaplan...

Nadere informatie

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) *

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) * VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bdemnderzek (VBO) * * zals bepaald dr art.13/4 van de Ordnnantie van 5 maart 2009 betreffende het beheer en de sanering van verntreinigde bdems, gewijzigd dr de rdnnantie

Nadere informatie

CPR305/2011/EU VERORDENING BOUWPRODUCTEN

CPR305/2011/EU VERORDENING BOUWPRODUCTEN XCDC Trading & Cnsultancy B.V.B.A. B-8780 Ostrzebeke 1. Algemeen CPR305/2011/EU VERORDENING BOUWPRODUCTEN Vanaf 1 st juli 2014 is de CE MARKERING van buwprducten die nder een geharmniseerde nrm vallen,

Nadere informatie

CHECKLIST IPM AKKERBOUW

CHECKLIST IPM AKKERBOUW CHECKLIST IPM AKKERBOUW : majr 00 % cnfrm : minr: 70 % cnfrm : aanbeveling nvt= niet van tepassing. Preventie van schadelijke rganismen. Bidiversiteit en eclgische structuren: min. maatregelen uit bijlage

Nadere informatie