Veiligheid van Zonnecentra Veel gestelde vragen FAQ

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veiligheid van Zonnecentra Veel gestelde vragen FAQ"

Transcriptie

1 Veiligheid van Znnecentra Veel gestelde vragen FAQ Versie dd. 01/07/2011.

2 KB: Kninklijk besluit van 20 juni 2002 hudende vrwaarden betreffende de explitatie van znnecentra, gewijzigd dr de kninklijke besluiten van 22 nvember 2007 en 22 ktber Wet: Wet van 9 februari 1994 betreffende de veiligheid van prducten en diensten. 1. Algemene explitatievrwaarden van een znnecentrum 1.1. Wat is een znnecentrum? Vanaf het genblik dat men één znnebank ter beschikking stelt van de cnsumenten, gratis f tegen betaling, spreekt men van een znnecentrum Wie is de nthaalverantwrdelijke? De nthaalverantwrdelijke is diegene die instaat vr het nthaal van de cnsumenten Wanneer is een cel vldende ruim? De cnsument met vldende ruimte hebben m zich gemakkelijk en veilig uit- en aan te kleden. Bvendien met er vldende ruimte zijn vr de hulpdiensten m in geval van nd iemand te kunnen evacueren f de eerste medische zrgen te te dienen. De deur van de cel met p zijn minst vlledig pen kunnen Wat betekent dat de cellen een snelle evacuatie in geval van nd mgelijk maken? In geval van nd meten de hulpdiensten in staat zijn m z snel mgelijk tegang tt het centrum en de cel te hebben. Zij meten in staat zijn m de cnsument uit de cel te verwijderen en eventueel de eerste ndige zrgen te geven. Mgelijkheden zijn ndermeer: het slt van de deur kan dr de uitbater langs buiten gepend wrden, er is een pen ruimte vrzien tussen de celwanden en het plafnd f de vler. Deze pening is vldende grt zdat iemand in de cel kan m de deur te penen. Uiteraard met er dan een ladder in het centrum aanwezig zijn. schuifdeuren, wegneembare muurpanelen. In een nbemand znnecentrum met men er wel rekening mee huden dat de veiligheid van de cnsument gegarandeerd wrdt.

3 De vrwaarden scheppen vr een cmpetitieve, duurzame en evenwichtige werking van de gederen- en dienstenmarkt in België Met de beschermende bril gratis aan de cnsument gegeven wrden? Een beschermende bril met steeds aanwezig zijn in het centrum en met aan iedere cnsument gegeven wrden, die niet ver een persnlijke bril beschikt. Deze bril mag gratis f tegen betaling aangebden wrden. De nthaalverantwrdelijke heeft verschillende mgelijkheden m deze bril aan de cnsument ter beschikking te stellen. Hij kan bij het eerste gebruik van de znnebank een beschermende bril aan de cnsument verhandigen. Het is dan aan de cnsument m deze bril bij elke bltstelling mee te brengen. Hij kan de bril ter beschikking stellen van verschillende klanten. In dit geval met de bril vrafgaand ntsmet wrden met aangepaste middelen. Hij kan bij elk gebruik van de znnebank aan de cnsument een beschermende wegwerpbril geven Welke bril met men aan de cnsument ter beschikking stellen? De bril met de gen van de cnsument beschermen tegen ultravilette stralen. Deze bril met vrzien zijn van een CE markering en vlden aan de vrwaarden die gesteld zijn in het kninklijk besluit van 31 december 1992 betreffende het p de markt brengen van persnlijke beschermingsmiddelen Meten er ng aangepaste reinigingsmiddelen aanwezig zijn in elke cel indien de nthaalverantwrdelijke zelf de banken reinigt na elk gebruik van de znnebank? Indien de nthaalverantwrdelijke zelf de znnebank reinigt na ieder gebruik ervan meten geen aangepaste middelen in elk cel apart staan. Wel wrdt er nagegaan f het gebruikte reinigingsmiddel bij de nthaalverantwrdelijke aangepast is. Ok met de gebruiker de mgelijkheid hebben m zelf te reinigen Wat bedelt men met aangepaste reinigingsmiddelen? Nadat de znnebanken gereinigd zijn meten zij gedesinfecteerd wrden. Deze desinfecterende middelen pakken een verntreiniging grndiger aan dan reinigingsmiddelen.

4 1.9. Welke termijn met men respecteren tussen twee znnebeurten? Tussen de eerste en tweede beurt van elke sessie met men een termijn van 48 uren respecteren, tussen de daarpvlgende beurten met men minstens 24 uren wachten. Er begint een nieuwe sessie wanneer men gedurende 30 dagen geen gebruik heeft gemaakt van de znnebank He met de nthaalverantwrdelijke erp tezien dat de termijnen wrden gerespecteerd en dat bij elke nieuwe sessie de eerste bltstelling aan ultravilette stralen slechts de helft van de tijd bedraagt van de nrmale dsis? In een geautmatiseerd systeem wrden deze termijnen via de magneetkaart f het vergelijkbare systeem gerespecteerd. In een bemand centrum met de nthaalverantwrdelijke kunnen bewijzen dat de termijnen wrden gerespecteerd en het bewijs hiervan bewaren. Dit kan elektrnisch gebeuren f manueel. Het vrleggen van een afsprakenbek is nvldende. De ndige gegevens dienen te wrden aangebracht p de individuele klantenfiches f er dient een lgistiek systeem te wrden uitgewerkt waarin de termijnen per klant wrden bijgehuden. De bewijzen dat de termijnen wrden gerespecteerd, wrden bewaard in het centrum zelf zdat ze steeds ter beschikking liggen van de bevegde verheid Wanneer mag een klant geen gebruik maken van een znnebank? Een klant mag een znnebank niet gebruiken indien hij f zij: medicijnen gebruikt die de geveligheid vr uv-straling vergrten, bij twijfel dient de klant de arts te raadplegen; jnger is dan 18 jaar; een huidtype I heeft; huidkanker heeft f had. Indien nderdelen van de znnebank defect zijn f niet ged functineren, is het gebruik eveneens verbden.

5 De vrwaarden scheppen vr een cmpetitieve, duurzame en evenwichtige werking van de gederen- en dienstenmarkt in België Met de nthaalverantwrdelijke de verheid telaten m KOSTENLOOS de ndige cntrles uit te veren (art 6, 5 )? De bevegde verheid zal met gespecialiseerde testellen de irradiantie van de banken meten meten. Om deze meting te kunnen verrichten zullen de banken ngeveer 15 minuten meten aanstaan. Bij geautmatiseerde centra zal daarenbven het besturingssysteem getest wrden. Om het besturingssysteem te testen zal het centrum gedurende een bepaalde tijd niet kunnen functineren. De ksten hiervan zullen ten laste zijn van de uitbater van het znnecentrum Welke dcumenten meten p elk mment ter beschikking van de bevegde verheden klaarliggen? De resultaten van de cntrles betreffende de testand van de lampen en filters. De bewijsstukken dat de nthaalverantwrdelijke f het besturingssysteem de intensiteit en de gebruiksduur van de znnebank autmatisch aanpast aan het huidtype van de cnsument, rekening hudend met de karakteristieken van de znnebank en de gebruikte lampen. Het bewijs dat de nthaalverantwrdelijke f het besturingssysteem erp teziet dat de eerste bltstelling van een sessie slechts de helft van een nrmale dsis bedraagt. Het bewijs dat de nthaalverantwrdelijke f het besturingssysteem erp teziet dat de termijnen tussen de eerste en de tweede bltstelling en de daarpvlgende beurten wrden gerespecteerd. De dr de cnstructeur bezrgde gebruikinstructies van elke znnebank in het centrum, in het bijznder die betreffende de identificatie van de lampen. De ntvangstbewijzen (zals vrzien in artikel 6, tweede lid), ndertekend dr de cnsument én de nthaalverantwrdelijke. Deze dcumenten wrden het best bijgehuden in het centrum zelf zdat ze p elk mment dr de bevegde verheden kunnen gecntrleerd wrden Wat is het huidtype? De individuele uv-geveligheid van de huid is een maat van de reactie van de huid p uvstraling. De indeling van de menselijke huidtypen is gemaakt naar de subjectieve berdeling van iemands vermgen m erytheem (znnebrand) te vrmen en m te pigmenteren: Type 1. Verbrandt zeer snel. Bruint nit. Type 2. Verbrandt snel. Bruint langzaam. Type 3. Verbrandt zelden. Bruint gemakkelijk.

6 Type 4. Verbrandt nit. Bruint snel. Type 5. Gepigmenteerd. Mnglïde. Type 6. Zwaar gekleurd. Negrïde. De nthaalverantwrdelijk begeleidt de cnsument en is medeverantwrdelijk vr het bepalen van het huidtype Wat is een bltstellingschema? Het bltstellingschema geeft per huidtype de maximale gebruiksduur van de znnebank per beurt weer rekening hudend met de karakteristieken van de znnebank en gebruikte lampen. Dit schema met pbuwend en met intervallen zijn en geleverd wrden dr de prducent f leverancier van de lampen. Opdat het risic p znnebrand z klein mgelijk zu zijn, is het aangewezen dat de cnsument een gradueel 'bruiningsplan' vlgt. De uitbater van het znnecentrum mag de bltstellingswaarden verkregen van zijn leverancier niet naar eigen geddunken aanpassen zdat de maximumtijden per beurt zuden verschreden kunnen wrden Wat met men den indien het bltstellingschema van de leverancier/prducent slechts vier, in plaats van zes, huidtypes vrziet? In dit geval met de uitbater de huidtypes 5 en 6 verlagen naar het huidtype 4.

7 De vrwaarden scheppen vr een cmpetitieve, duurzame en evenwichtige werking van de gederen- en dienstenmarkt in België. 2. Technische kenmerken van een znnebank Bemande en nbemande znnecentra De straling van de znnebanken mag p geen enkele plaats een ttale effectieve erytheemgewgen irradiantie vertnen hger dan 0,3W/m² (art.3, 10 ). Wat zijn de gevlgen hiervan? Als gevlg van de Eurpese aanbeveling wrdt het in de handel brengen van znnebanken met een ttale effectieve erytheemgewgen irradiantie hger dan 0,3 W/m 2 verbden sinds 23 juli Hieraan werden de prducenten, nder andere grthandelaars en fabrikanten, dr de Algemene Directie Energie schriftelijk herinnerd p 10 augustus Alle znnebanken (nieuw f 2 e hands) aangekcht vanaf 23 juli 2007 mesten nmiddellijk vlden aan deze vrwaarde. Znnebanken aangekcht vóór 23 juli 2007 mesten vanaf 1 augustus 2008 vlden aan de vrwaarden. Znnecentra mesten de ndige aanpassingen hebben uitgeverd tegen 1 augustus Er werd geen extra uitstel tegestaan. Dit geldt k vr de vervanging van lampen He kunnen de banken aan de limiet van 0,3 W/ m² aangepast wrden? Om deze aanpassing te den neemt u het best cntact p met de prducent f leverancier van de znnebanken f de lampen. In de meeste gevallen kan de aanpassing van de bestaande znnebank eenvudig gebeuren dr: het vervangen van de lampen en/f het vervangen van de filters. In elk geval raadpleegt men best de leverancier Veel znnebanken hebben geïntegreerde gezichtsbruiners die een veel hgere irradiantie dan 0,3 W/m² afgeven. Is dit ng tegestaan? Nee, de straling van de znnebank mag p geen enkele plaats een ttale effectieve erytheemgewgen irradiantie hger dan 0,3 W/m² vertnen He wrdt de limiet van 0,3 W/m² gecntrleerd? De bevegde verheid zal tijdens haar cntrles de stralingsintensiteit meten m.b.v. geijkte meettestellen. Op de limiet van 0,3 W/m 2 wrdt geen afwijking tegelaten! De prducenten van znnebanken en de uitbaters van znnecentra meten zrgen dat de straling van hun testellen nder deze limiet van 0,3 W/m² blijft.

8 De technische infrmatie van de bank wrdt aan de uitbater pgevraagd. Indien een bank met andere lampen dan deze dr de prducent vrgezien wrdt uitgerust, met in principe de uitbater kunnen aantnen dat is vldaan aan een ttale effectieve erytheemgewgen irradiantie van 0,3 W/m De znnebanken meten bij elk defect autmatisch uitschakelen. Welke defecten wrden hierbij bedeld? Bij elk defect dat een gevaar vr de veiligheid van de cnsument zu betekenen, ndermeer bij: defecte HD filter, te hge temperatuur van de hgedruklampen (gezichtsbruiner), het uitvallen van de ventilatie van het testel, islatie f andere elektrische prblemen (zekering en aardlekbeveiliging), het uitvallen van het besturingssysteem. Indien de bank pnieuw pstart, mag in geen geval de duur van de verdere bltstelling meer bedragen dan het aantal resterende minuten vóór de uitschakeling van de bank Welke cntrle van de lampen en filters wrdt er bedeld? He meten de znnebanken nderhuden wrden m een veilige dienst aan te bieden? Minstens m de drie maanden met nagegaan wrden f: alle lampen van de znnebank ng branden; de lampen (de lagedruklampen en de lampen van de gezichtsbruiner) tijdig vervangen wrden; de filters van de hgedruklampen niet verschven zijn, geen barstjes vertnen en stfvrij zijn; de stffilters schngemaakt zijn en ged gemnteerd werden; de ventilatie werkt; de acrylplaten geen scheurtjes vertnen waaraan de cnsument zich kan kwetsen; er geen stf aan de binnenzijde van de acrylplaten aanwezig is; het elektrische liftsysteem van de znnehemel, indien aanwezig, functineert.

9 De vrwaarden scheppen vr een cmpetitieve, duurzame en evenwichtige werking van de gederen- en dienstenmarkt in België Welke filters wrden bedeld? De filters van de hgedruklampen zijn de filters van de gezichtbruiner De stffilters dienen m de aangezgen lucht, welke ndig is vr de keling van het testel, te zuiveren van het meeste vuil He meten de resultaten van de technische cntrles bijgehuden wrden? Overeenkmstig artikel 8, punt 8 met de nthaalverantwrdelijke de resultaten van de cntrles van de lampen en filters ter beschikking van de bevegde verheden huden. Dit mag zwel schriftelijk als elektrnisch wrden bijgehuden. Wanneer de lampen f filters vervangen wrden f andere herstellingen uitgeverd wrden, met een kpie van de facturen eveneens ter beschikking van de bevegde verheden gehuden wrden Wat betekent: Elke cel is zdanig uitgerust dat een cnsument, in geval van nd, nmiddellijk hulp kan vragen aan iemand die in staat is m in de krtst mgelijke tijd gepaste hulp te bieden (art. 3, 5 )? Ok in bemande centra waarbij de verantwrdelijke ver verwijderd is van de cellen zals smmige fitnesscentra, wellnesscentra en dergelijke die een znnebank ter beschikking stellen van de cnsument, met in elke cel een systeem vrzien zijn waarbij de cnsument nmiddellijk hulp kan vragen, ingeval van nd. Dit kan bijvrbeeld verwezenlijkt wrden dr de installatie van een ndbel f een binnenhuistelefn die verbnden is met de nthaalbalie. In elke cel van een geautmatiseerd centrum met een systeem geïnstalleerd wrden waarbij de gebruiker iemand kan prepen m bijstand te geven in geval van nd. Dit mag zwel een telefntestel als een drukknp zijn, er met echter in elk geval een gesprek mgelijk zijn tussen de persn die de prep ntvangt en de cnsument. Het systeem mag zwel met de uitbater als met de hulpdiensten verbnden zijn. Een rechtstreekse verbinding met de hulpdiensten, zijnde een prep waarbij niet kan gesprken wrden, is in ieder geval niet tegelaten. (KB van 19 juni 2002 tt vaststelling van de vrwaarden vr installatie, nderhud en gebruik van alarmsystemen en beheer van alarmcentrales). Indien het systeem verbnden is met de uitbater, met deze k nmiddellijk hulp kunnen bieden, anders vldet het systeem niet aan de vrwaarden van het KB Mag het cmmunicatiesysteem te betalen zijn? Zeker en vast niet. Een gebruiker die geen betaalmiddel heeft met indien ndig bijstand kunnen krijgen. De telefns van het type pay-phne vlden dus niet.

10 2.2. Onbemande znnecentra Aan welke bijkmende vrwaarden met een nbemand centrum vlden m cnfrm te zijn? Elk geautmatiseerd znnecentrum vldet bijkmend aan de vlgende vrwaarden. 1. De sturing van de znnebanken gebeurt dr middel van een magneetkaart f vergelijkbaar middel, verder magneetkaart genemd. 2. De sturing van de geautmatiseerde znnebank zrgt ervr dat er minstens 48 uur verlpt tussen de eerste en tweede bltstelling van een sessie en minstens 24 uur tussen de vlgende bltstellingen. 3. De intensiteit en de gebruiksduur van de znnebank wrden via de magneetkaart autmatisch aangepast aan het huidtype van de cnsument, rekening hudend met het type znnebank en de gebruikte lampen. 4. De ndige maatregelen zijn genmen m de veiligheid van de cnsumenten te garanderen (vb. geen scherpe randen, gladde vleren f glasscherven in het centrum f cellen). 5. De vlgende vermeldingen meten leesbaar en zichtbaar aangebracht wrden: naam, ndernemings- en telefnnummer van de uitbater; de dagen en uren waarp een nthaalverantwrdelijke in het znnecentrum aanwezig is; een telefnnummer waar de cnsument vr eventuele klachten, technische interventie, pmerkingen f andere vragen terecht kan. 6. Een nthaalverantwrdelijke met minstens 4 dagen per week, gedurende minstens 1 uur per dag aanwezig zijn in het znnecentrum (art. 4) Wat verstaat men nder een magneetkaart f vergelijkbaar middel? In een dergelijk systeem stuurt de cnsument de znnebanken met een geprgrammeerde kaart f vergelijkbaar systeem, welke hij persnlijk ntvangen heeft van de nthaalverantwrdelijke. Deze kaart ntvangt de cnsument pas nadat hij, samen met de nthaalverantwrdelijke, zijn huidtype heeft bepaald. De kaart past de intensiteit en de gebruiksduur van de znnebank aan aan het huidtype van de cnsument en hudt hierbij rekening met het type van znnebank en de gebruikte lampen. Het sturingssysteem f de kaart registreert de datum en het uur van de laatste znnebeurt. Op deze manier zrgt de kaart ervr dat er minstens 48 uur is tussen de eerste en de tweede bltstelling van een sessie en minstens 24 uur tussen de vlgende bltstellingen en dat de eerste bltstelling van een sessie slechts de helft van de nrmale dsis bedraagt.

11 De vrwaarden scheppen vr een cmpetitieve, duurzame en evenwichtige werking van de gederen- en dienstenmarkt in België Mag een klant wrden geïdentificeerd dr middel van een vingerafdruk? Er is niets tegen het principe dat een klant wrdt geïdentificeerd dr middel van een vingerafdruk, integendeel, het zal een aantal mgelijkheden tt fraude uitsluiten. Wel dient te wrden nagegaan f dit niet in strijd is met de privacy wet. Inf: In België wrdt de bescherming van de persnlijke levenssfeer geregeld dr de wet van 8 december 1992, gewijzigd dr de wet van 11 december 1998 tt mzetting van de richtlijn van 24 ktber 1995 van het Eurpees Parlement en de Raad betreffende de bescherming van natuurlijke persnen in verband met de verwerking van persnsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens Mag een klant vrlpig een kaart van het huidtype 2 ter beschikking wrden gesteld in afwachting dat de nthaalverantwrdelijke de vragenlijst heeft drgenmen en gedagtekend? Neen. Het feit dat een klant een vrlpige kaart van het huidtype 2 (f een andere huidtype) ntvangt enkel na het beantwrden van enkele vragen p een cmputer (laat staan in afwachting dat de uitbater deze gegevens heeft drgenmen) is in tegenspraak met artikel 6 van het KB. Dat artikel stelt duidelijk dat de klant enerzijds mndeling met wrden geïnfrmeerd ver de gevaren en dat hij/zij anderzijds met wrden geïnfrmeerd ver de specifieke risic s verbnden aan zijn huidtype. Er met tevens wrden nagegaan f de klant niet jnger is dan 18 jaar en geen huidtype 1 heeft. Aan de hand van een vingerafdruk kan de leeftijd nch het crrecte huidtype gecntrleerd wrden. Gezien een klant van huidtype 1 eveneens een vrlpige kaart van huidtype 2 kan ntvangen, na het lezen van de vragenlijst, vertreedt dit systeem eveneens artikel art. 3, 11 van het KB. Bijgevlg is het niet tegelaten m een klant te laten znnen alvrens een persnlijk gesprek tussen hem en de nthaalverantwrdelijke heeft plaatsgevnden, zals vrzien is in het KB Mag een uitbater, wanneer er een technisch defect is aan de kaartlezer van de autmatische znnebank, het testel manueel bedienen in afwachting dat de kaartlezer hersteld wrdt? Dit kan niet wrden tegelaten. Als het besturingssysteem van een znnebank defect is, is het niet meer mgelijk m de registratiegegevens p te vragen van de klanten en kan men.a. niet meer nagaan wanneer het laatste bezek van de klant in kwestie heeft plaatsgevnden. Men kan er dus niet p tezien dat er minstens 48 uur is tussen de eerste en de tweede sessie en minstens 24 uur tussen de vlgende sessies. Dit is in strijd met de bepalingen van artikel 3, 13 van het KB.

12 Wat betekent: Elke handeling die uitgeverd wrdt aan het besturingssysteem en die aanleiding geeft tt het niet naleven van de vrwaarden van dit besluit, is verbden (art. 2 bis)? Met andere wrden alle besturingsystemen die m welke reden dan k kunnen gemanipuleerd wrden waardr zij niet meer vlden aan de vrwaarden van dit besluit zijn VERBODEN. Het feit dat een systeem kan uitgeschakeld wrden tijdens bepaalde dagen f uren zal streng aangepakt wrden. Zeker wanneer de uitschakeling leidt tt het niet naleven van: de minimum- en maximumtijden vrzien in het bltstellingschema het niet naleven van de punten 10, 11, 12 en 13 van artikel 3, artikel 6, 3 en artikel 1, 7 van het gewijzigde KB. Een dergelijke vertreding kan aanleiding geven tt tepassing van artikel 5 van de wet van 9 februari 1994 betreffende de veiligheid van prducten en diensten (zie hiernder). Indien u een nieuw besturingssysteem aankpt is het belangrijk dat uw leverancier hier aan vldet en dat u hem de ndige schriftelijke garantie vraagt. Indien u een bestaand systeem heeft dat niet vldet f indien u twijfels hiermtrent heeft is het aangeraden m aan uw leverancier de ndige garantie te vragen Welke tijden meten in het besturingssysteem geprgrammeerd zijn? De waarden (tijden) die dr de systeembeheerder, cnfrm het KB, in het besturingssysteem meten wrden geprgrammeerd, zijn minstens: 1. de nrmale dsis 2. de helft van de nrmale dsis 3. de dses die vermeld wrden in het bltstellingsschema. Deze maximale tijd (= nrmale dsis) met identiek zijn aan deze van het bltstellingschema. Het bltstellingschema geeft per huidtype de maximale gebruiksduur van de znnebank per beurt weer, rekening hudend met de karakteristieken van de znnebank en de gebruikte lampen. Dit schema met pbuwend en met intervallen zijn en geleverd wrden dr de prducent. Bvendien is het verplicht dat de cnsument het schema kan vlgen. Met andere wrden indien de helft van de nrmale dsis hger is dan de minimum tijd van het bltstellingschema dan met de cnsument de mgelijkheid hebben m de duur van de znnebeurt te verlagen. Bij alle andere beurten met hij eveneens de mgelijkheid hebben m het schema te kunnen vlgen maar de cnsument mag niet de mgelijkheid hebben m de maximale duur van het bltstellingschema te verschrijden.

13 De vrwaarden scheppen vr een cmpetitieve, duurzame en evenwichtige werking van de gederen- en dienstenmarkt in België. 3. Infrmatie die aan de cnsument met verstrekt wrden Welke infrmatie met aan de cnsument verstrekt wrden? In elke cel meten duidelijke instructies hangen ver een veilig gebruik en de reiniging van de znnebanken (artikel 3, 3 van het KB). In het centrum wrdt zichtbaar de tekst uitgehangen die pgenmen is in bijlage I van het KB (artikel 3, 2 van het KB). In elke cel met het bltstellingschema van de prducent met de specificaties vr de duur en interval gebaseerd p de karakteristieken van de znnebank in deze cel en elk huidtype wrden uitgehangen (artikel 3, 3 ). De nthaalverantwrdelijke met elke nieuwe klant mndeling infrmeren ver de gevaren van bltstelling aan ultravilette stralen, het huidtype van elke nieuwe klant bepalen, en de specifieke risic s vr dit huidtype uit leggen (artikel 6, 1 ). Deze infrmatie met ten minste gesteld zijn in de taal f de talen van het taalgebied waar het znnecentrum is gelegen Wat bedelt men met de instructies ver een veilig gebruik en de reiniging van de znnebanken die in elk cel meten hangen? (artikel 3, 3 ) In elke cel hangen instructies ver een veilig gebruik en ver de reiniging van de znnebanken. Deze instructies kunnen ndermeer zijn: draag altijd een beschermende bril m je gen te beschermen tegen beschadiging dr ultravilette stralen. Je gen sluiten is nvldende; ntschmink je zrgvuldig; gebruik geen znnebrandcrème f andere csmetische prducten p de znnebank; stel je niet blt aan ultravilette stralen wanneer u geneesmiddelen inneemt die de geveligheid vr deze stralen verhgen; hu je aan de duur en frequentie die je in het znnecentrum werd aanbevlen;

14 beperk de tijd van de bltstelling tijdens de eerste beurt van een sessie tt de helft van de nrmale tijd m te zien he de huid reageert; indien je aan een huidziekte lijdt, vraag het advies van een arts alvrens gebruik te maken van een znnebank; reinig de znnebank vóór elk gebruik Welke tekst met in het znnecentrum uitgehangen wrden? Ultravilettestralen kunnen huidkanker verrzaken en de gen ernstig beschadigen. Het gebruik van een beschermende bril is verplicht. Bepaalde geneesmiddelen en csmetica kunnen ngewenste huidreacties verrzaken. Bltstelling aan kunstmatige ultraviletstralen is verbden vr persnen nder de 18 jaar en persnen met een huidtype 1. Deze tekst met zichtbaar en minstens p 5 meter afstand leesbaar zijn. De tekst met bijgevlg uithangen p een plaats die vr de cnsument nmiddellijk pvalt wanneer hij het centrum betreedt. Bvendien met deze tekst minstens gesteld zijn in de taal f de talen van het taalgebied waar het znnecentrum gelegen is Aan elke nieuwe klant verhandigt de nthaalverantwrdelijke een tekst die pgenmen is in bijlage II van het KB. Wie wrdt als nieuwe klant beschuwd? Elke klant die ng geen tekst getekend heeft, wrdt beschuwd als zijnde een nieuwe klant. Vr elke klant, die gebruik maakt van de znnebank, met de nthaalverantwrdelijke een ndertekende tekst kunnen vrleggen. Deze tekst is: "Znnebanken f andere testellen die ultraviletstralen afgeven, zuden niet mgen wrden gebruikt dr persnen die zeer gevelig zijn vr znnestralen, znnebrand vertnen, lijden aan huidkanker f aan een huidaandening die tt kanker kan leiden. Bltstelling aan kunstmatige ultraviletstralen is verbden vr persnen nder de 18 jaar en persnen met een huidtype 1. Kunstmatige f natuurlijke ultraviletstralen kunnen de huid en de gen ernstig en nmkeerbaar beschadigen. Intense en herhaalde bltstelling aan ultraviletstralen kan leiden tt vregtijdige verudering van de huid en tt een verhgd risic p huidkanker.

15 De vrwaarden scheppen vr een cmpetitieve, duurzame en evenwichtige werking van de gederen- en dienstenmarkt in België. Het niet dragen van de beschermingsbril tijdens bltstelling aan kunstmatige ultraviletstralen kan gbeschadigingen verrzaken zals keratitis (hrnvliesntsteking) f cataract (trebel wrden van de glens). Daarm wrden tijdens elke bltstelling aan kunstmatige ultraviletstralen de vlgende vrzrgen in acht genmen: dragen van een beschermende bril; zich zrgvuldig ntschminken; geen znnebrandmiddel f andere csmetische prducten gebruiken; zich niet bltstellen aan ultraviletstralen wanneer men geneesmiddelen inneemt die de geveligheid vr deze stralen verhgen; het advies van een arts inwinnen alvrens gebruik te maken van een znnebank indien men aan een huidziekte lijdt; de tijd van de bltstelling tijdens de eerste sessie beperken m te zien he de huid reageert; vóór elk gebruik de znnebank reinigen." Iedere klant die ng niet deze tekst heeft ndertekend wrdt als nieuwe klant beschuwd. Vanaf 1 augustus 2008 is elke nthaalverantwrdelijke medeverantwrdelijk vr de bepaling van het huidtype. Het is dan k belangrijk dat het huidtype met de ndige aandacht wrdt bepaald. Het ntvangstbewijs zal niet alleen dr de cnsument gedagtekend wrden maar k dr de nthaalverantwrdelijke. Zals vrheen met de cnsument dit met vermelding van zijn/haar naam en vrnaam, adres, gebrtedatum en nummer van de identiteitskaart ndertekenen. (Indien de cnsument een verblijfskaart heeft, is het nummer hiervan vldende.) De nthaalverantwrdelijke bewaart deze dcumenten in het centrum zelf. Iedere klant van wie het centrum niet meer beschikt ver de individuele fiche (hand f elektrnisch) f het ndertekende ntvangstdcument, met eveneens als nieuwe klant wrden beschuwd Helang meten de gegevens van de klant wrden bijgehuden? De gegevens van de klant meten ten minste 1 jaar na zijn laatste bezek bijgehuden wrden. Op het mment dat de klantenfiche wrdt vernietigd, met de magneetkaart f het bestand van een vergelijkbaar systeem nmiddellijk gedeactiveerd wrden.

16 Indien hij pnieuw klant wrdt, wrdt hij beschuwd als een nieuwe klant en met hij pnieuw het dcument vrzien in bijlage II van het KB ndertekenen en met de nthaalverantwrdelijke pnieuw samen met de klant zijn/haar huidtype bepalen Wat met ik den met de dcumenten, zals vrzien in bijlage II, die vóór 1 augustus 2008 vr ntvangst dr de klant werden ndertekend? In het gewijzigde KB wrdt bepaald dat de nthaalverantwrdelijke medeverantwrdelijk is vr de bepaling van het huidtype en dat het dcument vrzien in bijlage II niet alleen met gedagtekend wrden dr de klant maar eveneens dr de nthaalverantwrdelijke. Bvendien werd de leeftijdsgrens verlegd van 15 jaar naar 18 jaar en mgen persnen met een huidtype I niet meer nder de znnebank. Bijgevlg meten alle bewijzen die dr de klant werden getekend vóór 1 augustus 2008, pnieuw geverifieerd wrden. Indien in het bestand ntvangstbewijzen zitten van jngeren tussen de leeftijd van 15 tt 18 jaar met de leeftijd pnieuw gecntrleerd wrden en z ndig met de tegang tt de znnebank geweigerd wrden. Hetzelfde met gebeuren vr persnen met een huidtype I. Vr de andere bestaande ntvangstbewijzen met de nthaalverantwrdelijke nagaan f het huidtype crrect werd bepaald en het dcument eveneens ndertekenen Waar kan men meer infrmatie krijgen? Vr een klacht: Algemene Directie Cntrle en Bemiddeling Nrth Gate Kning Albert II-laan Brussel Tel.: (Nederlands) / (Frans) Fax: Ec.Inspec@ecnmie.fgv.be Vr algemene infrmatie betreffende deze materie: Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid - Dienst Cnsumentenveiligheid Nrth Gate Kning Albert II-laan Brussel

17 De vrwaarden scheppen vr een cmpetitieve, duurzame en evenwichtige werking van de gederen- en dienstenmarkt in België. Tel.: Fax: Vr vragen ver de verkp van znnebanken, lampen f technische vragen: Algemene Directie Energie - Afdeling Infrastructuur Nrth Gate, Kning Albert II-laan, Brussel Tel.: Fax: gas.elec@ecnmie.fgv.be

18 4. Opleiding van de nthaalverantwrdelijke 4.1. Wie met een pleiding vlgen? Elke nthaalverantwrdelijke in het znnecentrum met de gespecialiseerde pleiding vlgen en uiteraard hiervr slagen Mag de nthaalverantwrdelijke eens ingeschreven vr de pleiding, maar ng niet gestart met de pleiding, de klanten begeleiden? Neen. Elke nthaalverantwrdelijke dient de pleiding te vlgen en te slagen vr het examen. Aangezien de nthaalverantwrdelijke vlgens het KB medeverantwrdelijk is vr de bepaling van het huidtype van de cnsument en hem te infrmeren ver de risic s, dient men hiervr eerst de ndige pleiding gevlgd te hebben Wie wrdt er vrijgesteld van een pleiding? In de Vlaamse Gemeenschap: de huders van een diplma van secundair nderwijs, uitgereikt in de studierichting schnheidsverzrging van het technisch secundair nderwijs dr een dr de Vlaamse Gemeenschap erkende, gefinancierde f gesubsidieerde schl, f een ander studiebewijs dat ermee is gelijkgesteld; de huders van een diplma TSO 3 schnheidsverzrging, uitgereikt dr een dr de Vlaamse Gemeenschap erkend, gefinancierd f gesubsidieerd centrum vr vlwassenennderwijs, f een ander studiebewijs dat ermee is gelijkgesteld; de artsen, de licentiaten in de kinesitherapie, de licentiaten in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, de licentiaten in de mtrische revalidatie en kinesitherapie, en gelijkgestelden. [Besluit van de Vlaamse regering van hudende bepaling van de pleiding tt nthaalverantwrdelijke in een znnecentrum] In het Franse Gewest, de andere titels en certificaten, vr zver zij vlgende cmpetenties mvatten: wat betreft de veiligheid en hygiëne: het definiëren van technische termen met betrekking tt het berep;

19 De vrwaarden scheppen vr een cmpetitieve, duurzame en evenwichtige werking van de gederen- en dienstenmarkt in België. het uitleggen van de wettelijke vrwaarden waaraan znnecentra meten vlden; het ntwikkelen van regels ver veiligheid en hygiëne; het karakteriseren van de risic's die inherent zijn aan het gebruik van znnebanken en de vrzrgsmaatregelen hiervr; wat betreft de risic s ten gevlge van de bltstelling aan de zn, en in vereenstemming met de regels van de hygiëne en veiligheid vlgens de geldende wetgeving: het uitleggen van de anatmisch-fysilgische principes van de huid; het karakteriseren van kunstmatige en natuurlijke UVA- en UVB-stralen; het benemen van de risic s van langetermijneffecten verbnden aan de bltstelling aan kunstmatige UV-straling; het adviseren ver prducten vr bescherming en verzrging; het nderscheiden van verschillende huidtypes vlgens hun aanleg vr het ntwikkelen van erytheem (rde huidvlekken); het berekenen van de bltstellingstijden aangepast aan elke klant in functie van de gebruikte uitrustingen; het huidtype; de frequentie van de sessies; de leeftijd; wat betreft de cmmunicatie en het nthaal van de klant: het infrmeren van de klant ver het functineren van het znnecentrum, de uitrusting, ver de risic s van de bltstelling aan kunstmatige UV-straling en de te nemen vrzrgsmaatregelen m deze te vermijden; het analyseren van de gewenste dienstverlening en eventuele aanpassingen vrstellen welke een ged verlp van het prgramma en de veiligheid van de klant verzekeren. [Arrêté du Guvernement walln du relatif à la délivrance d un certificat d aptitude sanctinnant la frmatin de respnsable de l accueil dans un centre de brnzage] 4.4. Dr wie wrdt de pleiding gerganiseerd? De pleiding wrdt gerganiseerd dr de bevegde gemeenschappen; met andere wrden dr de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschap en de Duitstalige Gemeenschap, in functie van de ligging van het znnecentrum.

20 4.5. Waar wrden de cursussen vr het nthaalpersneel gerganiseerd? De instellingen die de pleiding kunnen geven en de vereist attesten kunnen afleveren zijn: In de Vlaamse Gemeenschap: SYNTRA Vlaanderen Kanselarijstraat Brussel Tel.: Fax: Web: In de Franse Gemeenschap: IFAPME Place Albert 1 er, Charleri Tél. : Web : ifapme@ifapme.be In de Duitstalige Gemeenschap: ZAWM Rue de Limburg, Eupen Tel.: Fax: Web: zawm@zawm.be

Veiligheid van zonnecentra. Veelgestelde vragen (FAQ) Versie maart 2017.

Veiligheid van zonnecentra. Veelgestelde vragen (FAQ) Versie maart 2017. Veiligheid van znnecentra Veelgestelde vragen (FAQ) Versie maart 2017. Inhud 1. Algemene explitatievrwaarden van een znnecentrum... 4 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. 1.5. Wat is een znnecentrum?... 4 Wat wrdt bedeld

Nadere informatie

Gids voor de uitbating van zonnecentra

Gids voor de uitbating van zonnecentra Gids vr de uitbating van znnecentra Versie nvember 2017 BELANGRIJK Infrmatie vr de uitbater van een znnecentrum De wetgeving vr de uitbating van znnecentra is veranderd. Op 2 ktber 2017 is een nieuw kninklijk

Nadere informatie

Veiligheid van Zonnecentra Frequently Asked Questions

Veiligheid van Zonnecentra Frequently Asked Questions Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Afdeling Reglementering en Controlebeleid Dienst Veiligheid van de Consumenten Veiligheid van Zonnecentra Frequently Asked Questions Versie van 15 december 2008

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID 1. Inleiding & definities RES is een netwerk van lkale bedrijven, km's, handelaars en persnen, die vrije berepen uitefenen. Particulieren wrden gemtiveerd m aan te kpen

Nadere informatie

Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Consumentenveiligheid. Exploitatie van zonnecentra

Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Consumentenveiligheid. Exploitatie van zonnecentra Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Consumentenveiligheid Exploitatie van zonnecentra versie 01-12-2010 Referenties: Koninklijk besluit houdende voorwaarden betreffende de exploitatie van

Nadere informatie

INFORMATIE UITWISSELING TUSSEN UITZENDBUREAUS IVM VEILIGHEID EN

INFORMATIE UITWISSELING TUSSEN UITZENDBUREAUS IVM VEILIGHEID EN RVB10004.dc 1/5 RVB 2010/04 INFORMATIE UITWISSELING TUSSEN UITZENDBUREAUS IVM VEILIGHEID EN Situering GEZONDHEID OP HET WERK : EEN GESTRUCTUREERDE AANPAK Preventie en Interim heeft in 2008, in het kader

Nadere informatie

Werken met uitzendkrachten

Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten-Werken met uitzendkrachten-telichting 1/8 Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten zijn werknemers die vallen nder twee srten werkgevers. Enerzijds heeft men de werkgever van de uitzendkracht

Nadere informatie

Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Reglementering veiligheid. Exploitatie van zonnecentra

Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Reglementering veiligheid. Exploitatie van zonnecentra Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Reglementering veiligheid Exploitatie van zonnecentra versie 01-03-2017 Referenties: Koninklijk besluit houdende voorwaarden betreffende de exploitatie

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap vr de Veiligheid van de Vedselketen Omzendbrief betreffende de cntrle van de identiteit van paarden en de uitsluiting vr de slacht vr menselijke cnsumptie van buiten de wettelijke termijn

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens Algemene Vrwaarden Lidahlm Garens Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Registratie na opleiding in het buitenland

Registratie na opleiding in het buitenland Registratie na pleiding in het buitenland Beleidsregel Uitwerking van de bepalingen inzake de registratie als verpleegkundig specialist na het vlgen van een pleiding in het buitenland, zals vastgelegd

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 72095942000 VZW Psych. Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 MELLE Telichting bij het dcument pnameverklaring bij pname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband met

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE

PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE Eenmanszaak Beautysaln Anke is verantwrdelijk vr de verwerking van persnsgegevens zals weergegeven in deze privacyverklaring. Anke de Vries is de cördinatr gegevensbescherming

Nadere informatie

Privacyverklaring Luscii

Privacyverklaring Luscii Privacyverklaring Luscii 1. Luscii Luscii healthtech B.V. is een Nederlands bedrijf. Onze bedrijfsactiviteiten vinden plaats in de Eurpese Ecnmische Ruimte (EER) en tenzij anders aangegeven bewaren wij

Nadere informatie

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft:

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN PENNYPLACE VOOR LEDEN Inhudspgave: Artikel 1: Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 1 Artikel 3 -Tepasselijkheid en wijziging Algemene Vrwaarden... 2 Artikel

Nadere informatie

DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN

DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN Met ik mijn kind aanmelden? Als u uw kind niet aanmeldt, kunt u het pas vanaf de eerste schldag van mei 2014 inschrijven vr het schljaar 2014-2015 in een Dilbeekse kleuter

Nadere informatie

FAQ Innovatieve bedrijfsnetwerken versie 18 november 2015

FAQ Innovatieve bedrijfsnetwerken versie 18 november 2015 FAQ Innvatieve bedrijfsnetwerken versie 18 nvember 2015 Wanneer kan het IBN effectief van start gaan? De steun aan een innvatiecluster kan p zijn vregst starten p de eerste werkdag van de maand die vlgt

Nadere informatie

BIJLAGE. Bevindingen en aanbevelingen van de auditors van DG REGIO

BIJLAGE. Bevindingen en aanbevelingen van de auditors van DG REGIO BIJLAGE Bevindingen en aanbevelingen van de auditrs van DG REGIO In september 2011 heeft de auditeenheid van Directraat-generaal Reginaal Beleid (DG REGIO) van de Eurpese Cmmissie een derdelijnscntrle

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN)

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN) GROEP pstadres Pstbus 176 1270 AD Huizen vestigingsadres Arendstraat 16 1223 RE Hilversum 088-8648400 inf@unividuals.nl www.unividuals.nl Handelsregister 32138630 BTW nummer NL819770292B01 Bank (Rabbank)

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Tpsprt- Student Stenden Hgeschl Prfileringsfnds

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities Algemene Vrwaarden Dit zijn de Algemene Vrwaarden van Fiets Clinics Nederland, gevestigd: Waalbandijk 20, 6541AJ Nijmegen. Op alle prducten van Fiets Clinics Nederland zijn deze Algemene Vrwaarden van

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER)

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER) Het herrepingsrecht vr buiten verkpruimten geslten vereenkmsten Bek VI van het Wetbek van ecnmisch recht (art. VI.67 en vlgende WER) Binnen welke termijn mag de cnsument zijn herrepingsrecht den gelden?

Nadere informatie

Time-out, schorsing en verwijdering van kinderen

Time-out, schorsing en verwijdering van kinderen Time-ut, schrsing en verwijdering van kinderen Psitief advies GMR d.d. Definitief vastgesteld CvB d.d. 1 Inleiding De kindcentra van CKC Drenthe staan middenin de samenleving. Dat betekent

Nadere informatie

Privacy Statement Studenten

Privacy Statement Studenten Privacy Statement Studenten Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar studenten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene Verrdening

Nadere informatie

Voorwaarden voor deelname en verklaring van vertrouwelijkheid. I. Voorwaarden voor deelname

Voorwaarden voor deelname en verklaring van vertrouwelijkheid. I. Voorwaarden voor deelname Vrwaarden vr deelname en verklaring van vertruwelijkheid I. Vrwaarden vr deelname 1- De "Prijs Karel Van Miert vr Studenten" wrdt uitgereikt aan een student(e) aan één van de hgeschlen f universiteiten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave:

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave: Algemene vrwaarden picturefix Dwnlad & print de algemene vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel

Nadere informatie

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot Privacy Verklaring Per 25 mei 2018 gelden er verscherpte regels vr alle rganisaties binnen de EU die persnsgegevens verwerken. Om deze reden is de privacy verklaring aangepast en vragen we u deze dr te

Nadere informatie

Talentenmap. Ervaringsbewijs Sociaal Tolk. Naam en voornaam:.. Rijksregisternummer: Datum opmaak:

Talentenmap. Ervaringsbewijs Sociaal Tolk. Naam en voornaam:.. Rijksregisternummer: Datum opmaak: Talentenmap Ervaringsbewijs Sciaal Tlk Naam en vrnaam:.. Rijksregisternummer: Datum pmaak: A. Vrbereiding van de kandidaat U vraagt een ervaringsbewijs sciaal tlk aan. Hier vlgen enkele vragen die u vrbereiden

Nadere informatie

Preventie tegen chemische risico s in carrosseriebedrijven

Preventie tegen chemische risico s in carrosseriebedrijven Preventie tegen chemische risic s in carrsseriebedrijven Eind 2010 werd k een inspectiecampagne gehuden bij de carrsseriebedrijven. De campagne kaderde in een Eurpese SLIC-campagne Chemische agentia p

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Algemene Vrwaarden - Equrin Services B.V. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging Departement Cultuur, Jeugd, Sprt en Media Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel subsidiedssierjeugd@cjsm.vlaanderen.be Leidraad vr het aantnen van de mdules als landelijk gerganiseerde jeugdvereniging

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl:

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl: Algemene vrwaarden Belsimpel.nl: Artikel 1 Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; Cnsument:

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzndere Omstandigheden Prfileringsfnds

Nadere informatie

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord.

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord. Tips Digiduif 1. U lgt in p digiduif met uw e-mail adres en wachtwrd. 2. U kiest de knp instellingen. Op de vlgende pagina s kunt u allerlei zaken invullen en aanpassen die bij uw accunt hren. Tevens zit

Nadere informatie

Altrad Benelux n.v. privacyverklaring

Altrad Benelux n.v. privacyverklaring Altrad Benelux n.v. privacyverklaring Wij zijn er van vertuigd dat de bescherming van uw persnlijke gegevens van essentieel belang is. Indien wij uw persnsgegevens verwerken, den we dat dan k in vereenstemming

Nadere informatie

Reglement van de wedstrijd FC de Kampioenen

Reglement van de wedstrijd FC de Kampioenen Reglement van de wedstrijd FC de Kampienen Artikel 1: Organisatr AG Insurance nv, met maatschappelijke zetel in 1000 Brussel, Emile Jacqmainlaan 53, RPR Brussel - BTW BE 0404.494.849, rganiseert de wedstrijd

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod Algemene Vrwaarden Artikel 1- Identiteit van de ndernemer Trend mda Oudemansstraat 82 1504 KP Zaandam Telefnnummer: (0031) 0623281926 Tussen 09;00 / 17;00 E-mailadres: inf@trendmda.nl KvK-nummer: 54290228

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV Algemene Vrwaarden Webshp Uil VR Slutins BV Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

pgb-uitvoeringsplan Zijn er meerdere gezinsleden die gebruik maken van een pgb? Maakt u dan een uitvoeringsplan voor het hele gezin.

pgb-uitvoeringsplan Zijn er meerdere gezinsleden die gebruik maken van een pgb? Maakt u dan een uitvoeringsplan voor het hele gezin. pgb-uitveringsplan U wilt vr uzelf f vr een ander met een persnsgebnden budget (pgb) ndersteuning inkpen. Een van de vrwaarden m vr een pgb in aanmerking te kmen is dat u een uitveringsplan maakt. In het

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap vr de Veiligheid van de Vedselketen Omzendbrief betreffende de cntrle van de identiteit van paarden en de uitsluiting vr de slacht vr menselijke cnsumptie van buiten de wettelijke termijn

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

M A R I J E D E G R O O T G R O O T I N H R

M A R I J E D E G R O O T G R O O T I N H R Pauline Siebers Caching A A N M E L D I N G H E R F S T A C T I E 2 0 1 5 Dank vr je interesse in nze aanbieding! We willen startende ndernemers niet alleen fcus maar k slagkracht meegeven. Daarm wrdt

Nadere informatie

EASY BANKING APP: PRECONTRACTUELE INFORMATIE

EASY BANKING APP: PRECONTRACTUELE INFORMATIE EASY BANKING APP: PRECONTRACTUELE INFORMATIE Infrmatie ver BNP Paribas Frtis NV Easy Banking App is een financiële dienst van BNP Paribas Frtis NV, Warandeberg 3, 1000 Brussel, RPR Brussel, BTW BE 0403.199.702,

Nadere informatie

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) *

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) * VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bdemnderzek (VBO) * * zals bepaald dr art.13/4 van de Ordnnantie van 5 maart 2009 betreffende het beheer en de sanering van verntreinigde bdems, gewijzigd dr de rdnnantie

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Webshop Ginger.

Algemene voorwaarden Webshop Ginger. Algemene vrwaarden Webshp Ginger. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN - Gegevens rganisatie/ bedrijf Naam:..... Adres maatschappelijke zetel: Ondernemingsnummer: Hierbij vertegenwrdigd dr:... Functie vertegenwrdiger:.....

Nadere informatie

VEILIGHEIDSENGAGEMENT CONTRACTANTEN

VEILIGHEIDSENGAGEMENT CONTRACTANTEN Bladzijde : 1/8 VEILIGHEIDSENGAGEMENT CONTRACTANTEN Het bedrijf: Adres: Registratienummer:. BTW-nr. :.... Fax : Telefn: E-mail: Vertegenwrdigd dr: Naam: Functie: Verklaart: kennis genmen te hebben van

Nadere informatie

Gegevens vader/verzorger Voorletters en achternaam:.. Opleiding gevolgd in:...

Gegevens vader/verzorger Voorletters en achternaam:.. Opleiding gevolgd in:... Inschrijffrmulier nieuwe leerling Wij vragen u dit vrlpig inschrijffrmulier vlledig in te vullen en ged te letten p de spelling van de naam van het kind. De naam met precies z geschreven zijn als in het

Nadere informatie

Wij raden u aan deze privacy policy zorgvuldig door te nemen.

Wij raden u aan deze privacy policy zorgvuldig door te nemen. PRIVACY POLICY BZB-FEDAFIN 1. Algemeen waarvr dient deze privacy plicy? 1.1 BZB-Fedafin is ervan vertuigd dat de bescherming van uw persnlijke gegevens van essentieel belang is. Deze privacy plicy begt

Nadere informatie

Voor partners, werknemers, uitzendkrachten, inleenkrachten, student-stagiaires, en sollicitanten van imailo is een ander beleid van toepassing.

Voor partners, werknemers, uitzendkrachten, inleenkrachten, student-stagiaires, en sollicitanten van imailo is een ander beleid van toepassing. PRIVACY STATEMENT Versie mei 2018 Imail B.V. (imail) hecht er waarde aan dat uw gegevens p een juiste wijze wrden verwerkt. Wij (imail) gaan daarm met de grtst mgelijke zrgvuldigheid m met persnsgegevens

Nadere informatie

Inschrijfformulier nieuwe leerling

Inschrijfformulier nieuwe leerling Inschrijffrmulier nieuwe leerling Wij vragen u dit inschrijffrmulier vlledig in te vullen en ged te letten p de spelling van de naam van het kind. De naam met precies z geschreven zijn als in het bevlkingsregister.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV Deze website is eigendm van Vermeersch-Decninck nv. Maatschappelijke zetel: Vermeersch-Decninck nv Edewallestraat 96 8610 Krtemark België Telefn: +32 (0)

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van Brussels Network Operations tot herziening van de beraadslaging RR nr. 10/2008 van 12 maart 2008 (RN/MA/2008/013)

Betreft: aanvraag van Brussels Network Operations tot herziening van de beraadslaging RR nr. 10/2008 van 12 maart 2008 (RN/MA/2008/013) 1/10 Sectraal cmité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 24/2008 van 4 juni 2008 Betreft: aanvraag van Brussels Netwrk Operatins tt herziening van de beraadslaging RR nr. 10/2008 van 12 maart 2008

Nadere informatie

Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Veiligheid van de Consumenten. Veiligheid van Zonnecentra Samenvatting van de wijzigingen

Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Veiligheid van de Consumenten. Veiligheid van Zonnecentra Samenvatting van de wijzigingen Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid Dienst Veiligheid van de Consumenten Veiligheid van Zonnecentra Samenvatting van de wijzigingen Versie van 20 februari 2008 1 Samenvatting van de wijzigingen van

Nadere informatie

Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mobiliteit

Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mobiliteit Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mbiliteit 1 De mzetting van de nieuwe Eurpese Richtlijn (2006/126/EG) ver het mtrrijbewijs is nu uiteindelijk in de Belgische wetgeving vergenmen en

Nadere informatie

BIJLAGE: TLN_WRO_TA_G_S_PAAC

BIJLAGE: TLN_WRO_TA_G_S_PAAC TELENET N.V. Page 1 f 7 TLN_WRO_TA_G_S_PAAC_V1.1 BIJLAGE: TLN_WRO_TA_G_S_PAAC TOEPASSING VAN INSTALLATIE TELENET N.V. Page 2 f 7 TLN_WRO_TA_G_S_PAAC_V1.1 1 CONTENTS 2 DOCUMENT INHOUD... 3 3 DOEL VAN DIT

Nadere informatie

4. Deze Privacy Policy was laatst bijgewerkt op 23/05/2018. FOODSERVICE ALLIANCE l Kastelein 50 B-2300 Turnhout Belgium T +32(0)

4. Deze Privacy Policy was laatst bijgewerkt op 23/05/2018. FOODSERVICE ALLIANCE l Kastelein 50 B-2300 Turnhout Belgium T +32(0) P R I V A C Y P O L I C Y 1. Deze privacy plicy ( Privacy Plicy ) regelt de verwerking van juw persnsgegevens als een nderdeel van juw gebruik van nze Website (de Website ) en de diensten die daarmee verband

Nadere informatie

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS 1. Gegevens rganisatie - Naam rganisatie : - Juridisch statuut : - Maatschappelijke zetel : - Telefnnummer en eventueel emailadres : - Omschrijving sciale delstelling : 2.

Nadere informatie

Huisarts: recente wijzigingen

Huisarts: recente wijzigingen Huisarts: recente wijzigingen Deze brchure is een bijlage van de Infbx huisarts en geeft infrmatie ver de recentste (d.i. tt september 2015) infrmatie f wijzigingen die niet in de Infbx zijn vermeld. Het

Nadere informatie

ALLE DIENSTEN DIE U NODIG HEBT, WAAR U OOK BENT

ALLE DIENSTEN DIE U NODIG HEBT, WAAR U OOK BENT ALLE DIENSTEN DIE U NODIG HEBT, WAAR U OOK BENT De Dienstenrichtlijn met de cnsument een ruimere keuze bieden, meer waar vr zijn geld geven en een vlttere tegang tt diensten in de hele EU verzekeren WAAROM

Nadere informatie

(GEBREVETTEERD VERPLEEGKUNDIGE A2)

(GEBREVETTEERD VERPLEEGKUNDIGE A2) OPENSTAANDE FUNCTIE: GEGRADUEERD VERPLEEGKUNDIGE HBO5 (GEBREVETTEERD VERPLEEGKUNDIGE A2) Titel 1. Aanwervingsvrwaarden. A. Algemene telatingsvrwaarden: Om tegelaten te kunnen wrden tt de betrekking van

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben:

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben: Overzicht van vragen myhandicap.belgium.be VKB Opgelet: deze vragenlijst is bedeld als hulpmiddel vr sciaal werkers. Het papieren frmulier geldt niet als aanvraag. Een aanvraag kan enkel elektrnisch drgestuurd

Nadere informatie

Gastouderbureau Noorderlicht

Gastouderbureau Noorderlicht Algemene richtlijnen: Vraag- en gastuders wrden geacht kennis te hebben genmen van de werkwijze van ; Gastuders wrden geacht bij aanvang van de pvang te handelen cnfrm het pedaggisch plan; hanteert de

Nadere informatie

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv.

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv. Dssier Eccheques Brn: Lex4yu p www.securex.eu BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77 helpdesk@bl budiv.be www.bl budiv.be Dssier Eccheques Wat is een eccheque? Eccheques zijn een initiatief

Nadere informatie

De opbouw van de Machinerichtlijn

De opbouw van de Machinerichtlijn De pbuw van de Machinerichtlijn Vrafgaand aan de fficiële tekst van de richtlijn zijn de verwegingen van de Raad van de Eurpese Gemeenschappen pgenmen. Deze verwegingen geven aan welke uitgangspunten hebben

Nadere informatie

OPLEIDING PORT FACILITY SECURITY OFFICER 24 UREN

OPLEIDING PORT FACILITY SECURITY OFFICER 24 UREN OPLEIDING PORT FACILITY SECURITY OFFICER 24 UREN Prgramma Financiële vrwaarden ISPS-cde en aanverwante wetgeving Verantwrdelijkheden en functies van andere veiligheidsrganisaties Veiligheidsmaatregelen

Nadere informatie

Artikel 2 - Identiteit van Bij Jelle. Inhoudsopgave: Algemene Voorwaarden Bij Jelle per 1 juni 2014.

Artikel 2 - Identiteit van Bij Jelle. Inhoudsopgave: Algemene Voorwaarden Bij Jelle per 1 juni 2014. Algemene Vrwaarden Bij Jelle per 1 juni 2014. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van Bij Jelle Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Beteugeling van bedrog met de kilometerstand

Beteugeling van bedrog met de kilometerstand Beteugeling van bedrg met de kilmeterstand CAR-PASS PATRICK PIRET Juridisch Adviseur 2 I. INLEIDING...5 II. DE WET VAN 11 JUNI 2004...7 1. Bedelde vertuigen...7 2. Fundamentele principes...7 3. Dcumenten

Nadere informatie

Privacy Statement Medewerkers

Privacy Statement Medewerkers Privacy Statement Medewerkers Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar medewerkers en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene

Nadere informatie

Normalisatie van gevelelementen Actualiteit en vooruitblik Nieuwigheden veiligheidseisen kinderen en binnenzonwering

Normalisatie van gevelelementen Actualiteit en vooruitblik Nieuwigheden veiligheidseisen kinderen en binnenzonwering Nrmalisatie van gevelelementen Actualiteit en vruitblik Nieuwigheden veiligheidseisen kinderen en binnenznwering Achtergrnd nieuwe nrmering kinderveiligheid met binnenznwering Ongevallen gerapprteerd met

Nadere informatie

voor het vervoer van passagiers ontworpen en gebouwde voertuigen met ten hoogste 8 zitplaatsen, die van de bestuurder niet meegerekend.

voor het vervoer van passagiers ontworpen en gebouwde voertuigen met ten hoogste 8 zitplaatsen, die van de bestuurder niet meegerekend. 29.12.2014 Privégebruik firmawagens 2015 Juridische dienst inf@salar.be De redactie en de uitgever streven naar ptimale betruwbaarheid en vlledigheid van de verstrekte infrmatie, waarvr ze echter niet

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergoeding individueel gedupeerden

Aanvraagformulier vergoeding individueel gedupeerden Aanvraagfrmulier vergeding individueel gedupeerden Aanvraag vergeding in natura Met dit aanvraagfrmulier verzekt u de Stichting Bevrdering Kwaliteit Leefmgeving Schiphlregi (afgekrt: Stichting Leefmgeving

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacy statement

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacy statement Definitieve versie d.d. 24 mei 2018 Privacy statement Prcedure: MT/DB besluit d.d. 24 mei 2018 He gaat Rentree met gegevens m Binnen Rentree wrdt gewerkt met diverse gegevens van huurders, medewerkers

Nadere informatie

Voorwaarden waaraan een arts moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven

Voorwaarden waaraan een arts moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven BIJLAGE 2: VOORWAARDEN VOOR ACCREDITERING Brn: http://www.riziv.be/care/nl/dctrs/accreditatin/individual accreditatin/cnditins accreditatin.htm Vrwaarden waaraan een arts met vlden m geaccrediteerd te

Nadere informatie

Bijzondere Richtlijn Keuringen online webshops

Bijzondere Richtlijn Keuringen online webshops Bijzndere Richtlijn Keuringen nline webshps Telichting tetsing Keuringsraad t.b.v. nline webshps De Keuringsraad hanteert een aangepast tetsingssysteem t.b.v. nline webshps gezien de grtte (aantal prducten)

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden - trustbox v.2-21/06/2013

Gebruiksvoorwaarden - trustbox v.2-21/06/2013 TERMS OF USE DATA AFNEMERS Gebruiksvrwaarden - trustbx v.2-21/06/2013 1. Bereik 1.1. Trustbx B2C is een gedepneerd handelsmerk van GS1 Belgium & Luxemburg en is een database ('Database') die de exclusieve

Nadere informatie

Werkinstructie. Contractering Huisartsen 2015

Werkinstructie. Contractering Huisartsen 2015 Werkinstructie Cntractering Huisartsen 2015 Belangrijkste pmerkingen met betrekking tt de digitale cntractering U sluit uw cntract af via de website van DSW. U lgt in met uw individueel VeCZ certificaat,

Nadere informatie

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT?

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? Vicky De Suter, FOD Justitie, DGWL, Directie Strafwetgeving Een krte terugblik - CPS - studiedag 27 maart 2013 - Eurpese

Nadere informatie

TOELICHTING COLLEGEGELD 2016 2017, HOGESCHOOL LEIDEN

TOELICHTING COLLEGEGELD 2016 2017, HOGESCHOOL LEIDEN TOELICHTING COLLEGEGELD 2016 2017, HOGESCHOOL LEIDEN Vr je inschrijving bij Hgeschl Leiden betaal je jaarlijks cllegegeld, dit is wettelijk verplicht. Hiernder lees je he Hgeschl Leiden het cllegegeld

Nadere informatie

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: o de overeengekomen opdracht. Bijgewerkt op:

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: o de overeengekomen opdracht. Bijgewerkt op: Privacy Plicy Bijgewerkt p: 3.5.2018 Cmmn Affairs hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy Plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan met

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden webshop (h)eerlijk vlees

Algemene Voorwaarden webshop (h)eerlijk vlees Algemene Vrwaarden webshp (h)eerlijk vlees Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma Deel 1. Prcedure vr het indienen van een schakelprgramma Waarm een schakelprgramma? Vr telating tt de pstinitiële master pleiding Kwaliteit en veiligheid in de patiëntenzrg is een geaccrediteerd master

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Prestum.nl

Algemene Voorwaarden Prestum.nl Algemene Vrwaarden Prestum.nl Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Tepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbd Artikel 4 - De vereenkmst Artikel 5 - Herrepingsrecht Artikel 6 - Ksten in geval van

Nadere informatie

Veiligheidsinstructie voor opslag van gevaarlijke producten in recipiënten

Veiligheidsinstructie voor opslag van gevaarlijke producten in recipiënten Interne Dienst vr Preventie en Bescherming p het Werk Afdeling Risicbeheer Veiligheidsinstructie vr pslag van gevaarlijke prducten in recipiënten Datum 20 januari 2011 Inleiding Opslag wrdt gedefinieerd

Nadere informatie

2. Bepalen soort collegegeld, wettelijk- of instellingscollegegeld

2. Bepalen soort collegegeld, wettelijk- of instellingscollegegeld TOELICHTING COLLEGEGELD 2019 2020 HOGESCHOOL LEIDEN Inhudspgave 1. De verschillende srten cllegegeld 2. Bepalen srt cllegegeld, wettelijk- f instellingscllegegeld 3. Tweede inschrijving en Bewijs Betaald

Nadere informatie

1. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;

1. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt; Algemene Vrwaarden Artikel 1 - Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: 1. Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; 2. Cnsument: de

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015 Beleidsregels vrziening jbcaching Participatiewet 2015 1-7-2015 Jbcaching Reginale beleidsregels jbcaching Participatiewet regi Achterhek Inleiding Jbcaching gaat ver het ndersteunen van mensen bij het

Nadere informatie

Protocol voor afname Centraal Ontwikkelde Examens Nederlandse taal en rekenen.

Protocol voor afname Centraal Ontwikkelde Examens Nederlandse taal en rekenen. . Bij de afname van examens zijn diverse functinarissen van de nderwijsinstelling betrkken. In dit prtcl wrden de vlgende (grepen van) examenbetrkkenen nderscheiden, met een krte mschrijving van de betrkkenheid

Nadere informatie

INHOUD. Hoofdstuk 1 Inleiding 2

INHOUD. Hoofdstuk 1 Inleiding 2 INHOUD Hfdstuk 1 Inleiding 2 Hfdstuk 2 Wat hudt die extra begeleiding in? 4 LWOO Praktijknderwijs Wie kmt ervr in aanmerking? Wie beslist daarver? Hfdstuk 3 Wat hudt het nderzek van het COB in? 7 Welke

Nadere informatie

Technische en bouwkundige voorschriften voor meterlokalen

Technische en bouwkundige voorschriften voor meterlokalen Technische en buwkundige vrschriften vr meterlkalen Referentie: SIB10 CCLB 110 Datum:22/10/2010 Pagina 1/9 Inhudstafel 1 INLEIDING... 3 2 AFKORTINGEN... 3 3 TOEGANKELIJKHEID INSTALLATIES... 3 4 LOKAAL...

Nadere informatie

Bibliotheekreglement

Bibliotheekreglement Biblitheekreglement 1-1-2015 Algemene bepalingen 1. Als in dit reglement gesprken wrdt ver de biblitheek, dan wrden alle vestigingen van de Biblitheek Haarlemmermeer bedeld. 2. De biblitheek is vrij tegankelijk

Nadere informatie

2. Algemene toekenningsvoorwaarden

2. Algemene toekenningsvoorwaarden Tekenningsvrwaarden Cöperantenbnussen 2017 1. Definities 1.1 Crelan: De bank Crelan is een federatie van kredietinstellingen bestaande uit de NV Crelan en de CVBA CrelanC. Haar zetel is gevestigd te Sylvain

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie