SEM Rendement Certificaten*

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SEM Rendement Certificaten*"

Transcriptie

1 SEM Rendement Certificaten* De visie van Sem van Berkel in een kant-en-klaar pakket * Net zoals met een belegging in aandelen bieden SEM Rendement Certificaten geen kapitaalgarantie. Beleggers kunnen de volledige waarde van hun belegging verliezen.

2 SEM Rendement Certificaten De visie van Sem van Berkel in een kant-en-klaar pakket SEM Rendement Certificaten De SEM Rendement Certificaten worden u aangeboden door BNP Paribas SA. Deze beursproducten zijn een interessant alternatief voor een rechtstreekse belegging in aandelen, omdat ze een potentieel aantrekkelijk rendement kunnen bieden, ook als de koers van de onderliggende waarde stagneert of gematigd daalt gedurende de looptijd van het Certificaat. De SEM Rendement Certificaten worden continu genoteerd op NYSE Euronext Amsterdam en worden even eenvoudig verhandeld als aandelen. (1) Net zoals een rechtstreekse belegging in aandelen bieden de SEM Rendement Certificaten geen kapitaalgarantie. De beleggers kunnen de volledige waarde van hun belegging verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. In deze brochure stellen we u de werking, de voordelen en de risico s voor van een belegging in deze Certificaten. Sem van Berkel Met een lange en succesvolle beleggingshistorie vanaf de oprichting van de Amsterdamse Optiebeurs mag Sem van Berkel met recht één van de meest ervaren beleggingsspecialisten van Nederland worden genoemd. Vooral zijn expertise op het gebied van opties is ongekend. Sem bezit inmiddels ruim 30 jaar aan waardevolle derivatenkennis en beurservaring als handelaar, bankdirecteur en vermogensbeheerder. Hij volgt al jaren nauwgezet de ontwikkelingen van alle Nederlandse beursnoteringen en kent als geen ander de fijne kneepjes van het vak. Daarnaast is Sem een groot aanhanger van de emancipatie van de particuliere belegger. Daarom is hij sinds 2000 een belangrijke ambassadeur voor Alex Beleggersbank. Naast zijn dagelijks beurspraatje, kunnen klanten van Alex meekijken in zijn portefeuilleconstructies. Sem is tevens al jarenlang actief als columnist op DFT.nl en schrijft wekelijks één van de best gelezen columns. Sem s beleggingsstrategie Sem vindt zekerheid erg belangrijk: "ik wil mijn rendement verhogen en mijn risico verkleinen." Hij noemt zichzelf een "beleggingsassuradeur". Dat is iemand die bij aankoop van aandelen meteen bescherming koopt door middel van een optiestrategie: beleggen is een sommetje maken; je koopt het één en dekt het af met het ander." Belangrijk hierbij is om onder- en bovengrenzen vast te stellen. Rustig bekijken wanneer je instapt is het devies. (1) Bij normale marktomstandigheden en als er geen storing is op de beurs.

3 Overzicht van het mechanisme van een Rendement Certificaat (in het geval van een aandeel als onderliggende waarde) Heeft het aandeel gedurende de volledige looptijd boven de rendementgrens gehandeld? Ja Nee 100% van de inleg wordt terugbetaald en de belegger ontvangt het vast rendement. Het Certificaat wordt terugbetaald tegen de slotkoers van het aandeel, tot het vast rendement. Het SEM Rendement Certificaat biedt een aantrekkelijk potentieel rendement, zelfs als de waarde van het onderliggende aandeel stagneert of licht gedaald is. De vaste uitbetaling vormt voor de belegger een terugbetalingsmaximum. Het SEM Rendement Certificaat biedt een potentieel rendement dat gelijk is aan dat van het onderliggende aandeel (1), met de vaste uitbetaling als terugbetalingsmaximum. In dit geval kan een belegging in het SEM Rendement Certificaat leiden tot gedeeltelijk of volledig kapitaalverlies wanneer het aandeel lager afsluit dan de prijs waartegen het Certificaat werd gekocht. Wat is een SEM Rendement Certificaat? Het SEM Rendement Certificaat heeft drie belangrijke eigenschappen: 1.De onderliggende waarde: U heeft keuze uit verschillende aandelen, indices, etc., waarop u een SEM Rendement Certificaat kunt kopen. 2.Het vast rendement: Dit vormt het terugbetalingsmaximum van het Certificaat op einddatum. 3.De rendementgrens: Dit is de ondergrens voor de onderliggende waarde. Als de onderliggende waarde gedurende de volledige looptijd boven de rendementgrens heeft gehandeld dan ontvangt u op de einddatum het vast rendement. (1) Wanneer de onderliggende waarde minstens eenmaal onder de rendementgrens heeft gehandeld, dan ontvangt u de slotkoers van de onderliggende waarde, waarbij het vast rendement het terugbetalingsmaximum vormt. SEM Rendement Certificaten zijn genoteerd in Euro s. Als de onderliggende waarde noteert in een andere valuta, dan zullen de rendementgrens en de uitbetaling van het vast rendement worden uitgedrukt in dezelfde valuta, verschillend aan de Euro. Het is dan belangrijk om in de prijs van het Certificaat rekening te houden met de wisselkoers. Per onderliggende waarde zullen we meerdere SEM Rendement Certificaten met verschillende risicorendementverhoudingen uitgeven. Zo kunt u kiezen welk Certificaat het beste bij uw verwachting past. (1) Met uitsluiting van de dividenden die tijdens de looptijd van het SEM Rendement Certificaat zijn uitgekeerd voor het onderliggende aandeel.

4 Voorbeeldscenario s De twee onderstaande, fictieve scenario s zullen de werking van de SEM Rendement Certificaten verder illustreren. Stel dat aandeel X een koers heeft van EUR 6,00. U bent gematigd positief op het aandeel en ervan overtuigd dat het aandeel het komende jaar boven EUR 4,00 blijft handelen. U bent op zoek naar een rendement van +30% op deze belegging. Dit stemt overeen met Certificaat 2 in onderstaand voorbeeld: een SEM Rendement Certificaat op aandeel X met een rendementgrens van EUR 4,00 en het daaraan gekoppelde vast rendement van 30% (ofwel een uitbetaling van EUR 7,80) Onderliggend Koers van het aandeel Looptijd (maanden) Rendementgrens Vast Rendement Uitbetaling 1 X EUR 6,00 12 EUR 4,50 35% EUR 8,10 2 X EUR 6,00 12 EUR 4,00 30% EUR 7,80 3 X EUR 6,00 12 EUR 3,50 25% EUR 7,50 4 X EUR 6,00 12 EUR 3,00 20% EUR 7,20 De cijfergegevens in deze illustratie hebben een louter informatieve waarde om het mechanisme van het product te illustreren. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 1) De rendementgrens wordt tijdens de looptijd van het SEM Rendement Certificaat nooit bereikt. Koers van X (EUR) EUR 9,50 7,80 Uitbetaling (vast rendement 30%) 7,80 Terugbetaling tot vast rendement 6,00 5,5 5,50 4,00 Rendementgrens Tijd Uitgiftedatum Einddatum (+12 maanden) Indien het aandeel op de einddatum afsluit op EUR 5,50, dan bedraagt de uitbetaling van het SEM Rendement Certificaat EUR 7,80. In dit geval biedt het SEM Rendement Certificaat op de einddatum een hoger rendement dan het onderliggende aandeel (1). Indien het aandeel op de einddatum afsluit op EUR 9,50, dan bedraagt de uitbetaling van het SEM Rendement Certificaat EUR 7,80. In dit geval ontvangt de belegger niet de volledige stijging van het onderliggende aandeel, omdat de uitbetaling beperkt is tot het vast rendement. Let op: indien de onderliggende waarde noteert in een andere valuta dan in EUR, dan worden ook de rendementgrens en de uitbetaling van het vast rendement in deze valuta uitgedrukt. Als de onderliggende waarde bijvoorbeeld in USD noteert, dan zullen ook de rendementgrens en de uitbetaling van het vast rendement worden uitgedrukt in USD, terwijl de uitbetaling van het Certificaat op einddatum gebeurt in EUR. (1) Met uitsluiting van de dividenden die tijdens de looptijd van het SEM Rendement Certificaat zijn uitgekeerd voor het onderliggende aandeel.

5 2) De rendementgrens van het SEM Rendement Certificaat is tijdens de looptijd minstens eenmaal bereikt. Koers van X (EUR) EUR 10,00 7,80 6,00 Uitbetaling (vast rendement 30%) 7,80 7,00 Terugbetaling tegen de slotkoers van het aandeel, tot het vast rendement 4,00 Rendementgrens 3,00 Uitgiftedatum Tijd Einddatum (+12 maanden ) Indien het aandeel op de einddatum afsluit op EUR 3,00, dan bedraagt de uitbetaling van het SEM Rendement Certificaat EUR 3,00. In dit geval biedt het SEM Rendement Certificaat op de einddatum een rendement dat vergelijkbaar is met dat van het onderliggende aandeel, met uitsluiting van de dividenden die tijdens de looptijd zijn uitgekeerd (1). Indien het aandeel op de einddatum afsluit op EUR 7,00, dan bedraagt de uitbetaling van het SEM Rendement Certificaat EUR 7,00. In dit geval biedt het SEM Rendement Certificaat op de einddatum een rendement dat vergelijkbaar is met dat van het onderliggende aandeel, met uitsluiting van de dividenden die tijdens de looptijd zijn uitgekeerd (1). Indien het aandeel op de einddatum afsluit op EUR 10,00, Certificaat EUR 7,80. dan bedraagt de uitbetaling van het SEM Rendement In dit geval ontvangt de belegger niet de volledige stijging van het onderliggende aandeel, omdat de uitbetaling beperkt is tot het vast rendement (1). Let op: indien de onderliggende waarde noteert in een andere valuta dan in EUR, dan worden ook de rendementgrens en de uitbetaling van het vast rendement in deze valuta uitgedrukt. Als de onderliggende waarde bijvoorbeeld in USD noteert, dan zullen ook de rendementgrens en de uitbetaling van het vast rendement worden uitgedrukt in USD, terwijl de uitbetaling van het Certificaat op einddatum gebeurt in EUR. (1) Met uitsluiting van de dividenden die tijdens de looptijd van het SEM Rendement Certificaat zijn uitgekeerd voor het onderliggende aandeel.

6 Wat kan een SEM Rendement Certificaat u bieden? De voordelen Een SEM Rendement Certificaat is een alternatief voor een rechtstreekse belegging in aandelen. Het biedt beleggers de mogelijkheid een aantrekkelijk rendement te verkrijgen, ook als de koers van de onderliggende waarde stagneert of gematigd daalt. De belegger ontvangt het gekozen vast rendement indien de onderliggende waarde gedurende de looptijd boven de rendementgrens blijft handelen (1). Per onderliggende waarde worden er meerdere SEM Rendement Certificaten uitgegeven met een verschillend risico-rendement profiel. De belegger kan zo zelf het Certificaat kiezen dat het best bij hem past. Algemeen geldt dat hoe hoger de rendementgrens wordt ingeschat, hoe hoger het overeenkomstig vast rendement. Er zullen op regelmatige basis nieuwe SEM Rendement Certificaten worden uitgegeven met verschillende rendementsgrenzen en verschillende bijbehorende rendementen. Een SEM Rendement Certificaat wordt even eenvoudig verhandeld als een aandeel en is continu genoteerd op NYSE Euronext Amsterdam. De liquiditeit van het product wordt onder normale marktomstandigheden verzekerd door BNP Paribas Arbitrage SNC. De risico s SEM Rendement Certificaten zijn net als aandelen beleggingsproducten zonder kapitaalbescherming. Ze onderwerpen de belegger aan een risico op volledig of gedeeltelijk verlies van het belegde kapitaal. Voor de SEM Rendement Certificaten vormt het vast rendement een terugbetalingsmaximum op de einddatum, ook als de onderliggende waarde een hogere slotkoers behaalt dan dat rendement. Daaruit vloeit voor de belegger een mogelijke winstderving voort in vergelijking met een rechtstreekse belegging in de onderliggende waarde. Het vast rendement komt te vervallen, indien de rendementgrens wordt bereikt tijdens de looptijd van het Certificaat. De belegger ontvangt op einddatum de slotkoers van de onderliggende waarde waarbij het vast rendement weer als terugbetalingsmaximum geldt. Er kan dus een kapitaalverlies ontstaan voor de belegger, indien de koers van de onderliggende waarde lager eindigt dan de aankoopkoers van het Certificaat. Het Certificaat keert geen dividend uit. Het gemiddeld jaarlijkse dividendrendement dat kan worden misgelopen op bv. de AEX index, bedraagt 3,27% (Bron: Bloomberg per 22 april 2013). Dit historisch dividendrendement vormt echter geen indicatie voor het toekomstig dividendrendement van een rechtstreekse belegging in aandelen. De koers van het SEM Rendement Certificaat kan gedurende de volledige looptijd fluctueren omdat zijn ontwikkeling beïnvloed wordt door o.a. de koers van de onderliggende waarde, de rente, de volatiliteit, de wisselkoers wanneer de onderliggende waarde in een andere munt dan de Euro noteert, het kredietrisico en de resterende looptijd van het SEM Rendement Certificaat. Op einddatum wordt de uitbetaling uitsluitend bepaald door het koersverloop van de onderliggende waarde. Als de onderliggende waarde niet in Euro s noteert, dan loopt de belegger een wisselkoersrisico. Een daling van de valuta van de onderliggende waarde ten opzichte van de euro kan een negatieve impact hebben op de prijs van een SEM Rendement Certificaat. De belegger die een SEM Rendement Certificaat in zijn bezit heeft, loopt een kredietrisico op BNP Paribas Arbitrage Issuance BV als uitgever van de SEM Rendement Certificaten en op BNP Paribas SA (S&P: A+/Moody s: A2/Fitch: A+) als garantiegever. (1) Het vast rendement dat gekozen werd bij de aankoop van het Rendement Certificaat, vormt het terugbetalingsmaximum.

7 Aandeel of SEM Rendement Certificaat? Aandeel SEM Rendement Certificaat Sterk dalende markt Gematigd dalende markt - ++ Gematigd stijgende markt + ++ Sterk stijgende markt Uitgekeerde dividenden Ja Nee Beleggingstermijn Middellange/ Lange termijn 6 tot 18 maanden Beleggingsprofiel U moet een SEM Rendement Certificaat kiezen dat past bij uw beleggingsprofiel. Een offensieve belegger zal kiezen voor een Certificaat met een hoge rendementgrens, die vrij dicht bij de koers van de onderliggende waarde ligt, om zo een hoger potentieel rendement na te streven. Een defensieve belegger zal daarentegen kiezen voor een Certificaat met een lage rendementgrens die verder verwijderd ligt van de koers van de onderliggende waarde om een grotere bescherming te genieten. Het vast rendement zal dan ook lager liggen. Verhandelbaarheid en kosten De SEM Rendement Certificaten worden continu genoteerd op NYSE Euronext Amsterdam en zijn even eenvoudig te verhandelen als een aandeel: u plaatst uw beursorders via een effectenrekening bij uw vertrouwde bank of broker. Het gewenste SEM Rendement Certificaat is te vinden via de ISIN-code van het SEM Rendement Certificaat. Vervolginformatie BNP Paribas en SEM.nl bieden u de mogelijkheid om ook na de aankoop van een Rendement Certificaat op de hoogte te blijven van alle relevante informatie omtrent dat Certificaat. Op SEM.nl vindt u een overzicht van alle aangeboden SEM Rendement Certificaten en kunt u de factsheets betreffende de verschillende Certificaten raadplegen. Op de website markets.bnpparibas.nl kunt u de prestatie van de SEM Rendement Certificaten op de voet volgen. In de sectie flash informatie die terug te vinden is op de hoofdpagina, wordt onmiddellijk weergegeven wanneer de rendementgrens van een Certificaat wordt geraakt. Bovendien kunt u via de tool Watchlist al uw aangekochte Certificaten groeperen om een duidelijk overzicht van hun prestaties te krijgen. Verder zijn op de website het Basisprospectus alsmede zijn supplementen terug te vinden waarin alle risico s van een belegging in SEM Rendement Certificaten uitvoerig worden beschreven. Ook de final terms met betrekking tot de Certificaten zijn beschikbaar op de website. De kosten van de SEM Rendement Certificaten bedragen op jaarbasis gemiddeld 1,3%. Deze kosten zijn reeds in de koers verwerkt en omvatten een vergoeding die aan distributeurs wordt betaald, de vergoeding voor structurering van het product, de kosten in verband met notering aan NYSE Euronext Amsterdam, de kosten in verband met afrekening via Euroclear Nederland en juridische en administratieve kosten. Zoals voor elke transactie kunnen provisies worden berekend door uw bank of broker. Een overzicht van de toepasselijke vergoedingen en kosten kunt u bij uw bank of broker opvragen.

8 Fiscale behandeling U kunt op de belegging in de SEM Rendement Certificaten belastingen verschuldigd zijn die niet via BNP Paribas, uw bank of broker worden geïnd. De fiscale behandeling van de SEM Rendement Certificaten is afhankelijk van de hoogte van uw belegging in de SEM Rendement Certificaten, uw overige beleggingen en uw persoonlijke situatie. Raadpleeg hiervoor de belastingsdienst of uw belastingadviseur. Juridische documentatie Elke belegger wordt verzocht om voor elke inschrijving de onderliggende informatie met betrekking tot de Certificaten aan te vragen en aandachtig te lezen en de beslissing om in Certificaten te beleggen te overwegen in het licht van alle informatie die hierin wordt gegeven. De Juridische Documentatie bestaat uit: (het Basisprospectus, genaamd Note, Warrant and Certificate Programme goedgekeurd door de AMF (Autorité des marchés financiers, de Franse toezichthouder), de samenvatting van het Basisprospectus, de specifieke samenvatting van de uitgifte en de Definitieve Voorwaarden ( Final Terms ) betreffende de beschouwde SEM Rendement Certificaten. De Juridische Documentatie die van toepassing is op elk Certificaat, is verkrijgbaar op de specifieke pagina over dit Certificaat op de website van de uitgevende instelling (markets.bnpparibas.nl) die de beleggers worden verzocht te raadplegen. Het Basisprospectus is eveneens verkrijgbaar op de website van de AFM (http://www.afm.nl/). Ten slotte is de Juridische Documentatie van de Certificaten gratis verkrijgbaar op verzoek gericht aan Listed Product Solutions, BNP Paribas SA Belgium, Warandeberg 3, 1000 Brussel, België. Alvorens te beleggen in dit product wordt u aangeraden om zelf alle risico s te evalueren, met inbegrip van (maar niet uitsluitend) de juridische, fiscale en boekhoudkundige risico s, zonder u enkel te baseren op de informatie die u werd verstrekt en door in voorkomend geval uw eigen adviseurs op die domeinen of elke andere professionele adviseur te raadplegen. Wegens hun aard kunnen de Certificaten onderhevig zijn aan sterke koersschommelingen, die, afhankelijk van de evolutie van de onderliggende activa, zich kunnen vertalen in een geheel of gedeeltelijk verlies van het geïnvesteerde bedrag. Door de verwerving van deze Certificaten nemen de beleggers een kredietrisico op de uitgevende instelling en zijn Garantiegever.

UNLIMITED TURBO CERTIFICATEN Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004

UNLIMITED TURBO CERTIFICATEN Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004 UNLIMITED TURBO CERTIFICATEN Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004 Uitgever: BNP Paribas Arbitrage Issuance BV Garant van de terugbetaling: BNP Paribas

Nadere informatie

TURBO CERTIFICATEN. Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004

TURBO CERTIFICATEN. Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004 TURBO CERTIFICATEN Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004 Uitgever: BNP Paribas Arbitrage Issuance BV Garant van de terugbetaling: BNP Paribas SA WAAROM

Nadere informatie

Beleg slim, beleg Turbo

Beleg slim, beleg Turbo Beleg slim, beleg Turbo Turbo s zijn complexe en risicovolle financiële producten en kennen geen gegarandeerde waarde of vooraf bepaalde looptijd. Aan een belegging in deze financiële producten zijn financiële

Nadere informatie

ING Sprinters BEST. Met een nog grotere hefboom inspelen. 2op een koers stijging of -daling @

ING Sprinters BEST. Met een nog grotere hefboom inspelen. 2op een koers stijging of -daling @ ING Sprinters BEST Met een nog grotere hefboom inspelen 2op een koers stijging of -daling @ ING Sprinters BEST Eind 2008 heeft de ING Sprinters geïntroduceerd. Hiermee kunt u inspelen op wereldwijde marktontwikkelingen.

Nadere informatie

Wanneer koopt u een Turbo?

Wanneer koopt u een Turbo? Turbo s zijn complexe en risicovolle financiële producten en kennen geen gegarandeerde waarde of vooraf bepaalde looptijd. Aan een belegging in deze financiële producten zijn financiële risico s verbonden

Nadere informatie

Inhoud. Commerzbank Turbos s 04. Hoe werkt een Turbo? 05. BEST Turbo s 12. Limited Turbo s 14. Hoe koopt en verkoopt u een Turbo? 16.

Inhoud. Commerzbank Turbos s 04. Hoe werkt een Turbo? 05. BEST Turbo s 12. Limited Turbo s 14. Hoe koopt en verkoopt u een Turbo? 16. Commerzbank Turbo s Inhoud 3 Inhoud Commerzbank Turbos s 04 Hoe werkt een Turbo? 05 BEST Turbo s 12 Limited Turbo s 14 Hoe koopt en verkoopt u een Turbo? 16 Risico s 18 Kosten 20 4 Commerzbank Turbo s

Nadere informatie

Outperformance Bonus Note II 2013-2018*

Outperformance Bonus Note II 2013-2018* Outperformance Bonus Note II 2013-2018* Best of Both Worlds II * De Outperformance Bonus Note II 2013-2018 is een beleggingsproduct. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het toekomst. verleden

Nadere informatie

rbs.nl/markets Beleg sneller, beleg Booster

rbs.nl/markets Beleg sneller, beleg Booster rbs.nl/markets Beleg sneller, beleg Booster Wanneer koopt u een Booster? The Royal Bank of Scotland plc ( RBS ), marktleider in Turbo's op Euronext Amsterdam, brengt een nieuw product op de markt: de Booster.

Nadere informatie

ING Sprinters. Versneld inspelen op een koersstijging of -daling. 2van aandelen, indices, obligaties, grondstoffen of valuta s@

ING Sprinters. Versneld inspelen op een koersstijging of -daling. 2van aandelen, indices, obligaties, grondstoffen of valuta s@ ING Sprinters Versneld inspelen op een koersstijging of -daling 2van aandelen, indices, obligaties, grondstoffen of valuta s@ ING Sprinters De ING heeft eind 2008 de ING Sprinters geïntroduceerd. Hiermee

Nadere informatie

Beleggen met Boosters

Beleggen met Boosters Beleggen met Boosters Rogier San Giorgi Amsterdam, 26 januari 2015 BNP Paribas Markets: een warm bad Team dat Turbo heeft gelanceerd naar BNP Paribas Nico Bakker en andere partners Actief in Nederland

Nadere informatie

Turbo s Beleggen in de hoogste versnelling

Turbo s Beleggen in de hoogste versnelling Turbo s Beleggen in de hoogste versnelling Beleggen in aandelen, beleggingsfondsen, grondstoffen, indices, obligaties en valuta Eenvoudig verhandelbaar via Euronext Amsterdam Versneld profiteren van koersstijgingen

Nadere informatie

2 >> ABN AMRO Turbo s. 22 >> ABN AMRO Turbo s op aandelen en indices. 29 >> ABN AMRO Turbo s op valuta s. 35 >> ABN AMRO Turbo s op obligaties

2 >> ABN AMRO Turbo s. 22 >> ABN AMRO Turbo s op aandelen en indices. 29 >> ABN AMRO Turbo s op valuta s. 35 >> ABN AMRO Turbo s op obligaties 2 >> ABN AMRO Turbo s 22 >> ABN AMRO Turbo s op aandelen en indices 29 >> ABN AMRO Turbo s op valuta s 35 >> ABN AMRO Turbo s op obligaties 42 >> ABN AMRO Turbo s op grondstoffen ABN AMRO TURBO S Goed

Nadere informatie

ABN AMRO Garantie Beleggen: Wereld Garantie Notes

ABN AMRO Garantie Beleggen: Wereld Garantie Notes ABN AMRO Garantie Beleggen: Wereld Garantie Notes Wereldwijd beleggen met een onbezorgd gevoel Eenvoudig beleggen in wereldwijde aandelenmarkten Gegarandeerd de nominale waarde terug op de afloopdatum

Nadere informatie

Flexibel en evenwichtig beleggen

Flexibel en evenwichtig beleggen Flexibel en evenwichtig beleggen SecurAsset (LU) Flexible Funds Note 2023 Blootstelling van het volledige kapitaal aan deposito s bij VDK Spaarbank nv Gestructureerde obligatie uitgegeven door SecurAsset

Nadere informatie

Lees in ieder geval de volgende op deze website geplaatste informatie:

Lees in ieder geval de volgende op deze website geplaatste informatie: Deze brochure is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

Certificaten: toegang tot wereldwijde markten

Certificaten: toegang tot wereldwijde markten Business area Certificaten: toegang tot wereldwijde markten rbs.nl/markets Wanneer koopt u een Certificaat? Met Certificaten van RBS* kunt u inspelen op kansrijke beleggingsthema s. Een Certificaat is

Nadere informatie

Goldman Sachs Traders

Goldman Sachs Traders Goldman Sachs Traders Met ingang van: Juli 2015 Advertentiebericht 4 Goldman Sachs Traders Inhoudsopgave Traders nader bekeken 8 Belangrijke informatie 17 Verklarende woordenlijst 27 Een belegging in

Nadere informatie

ABN AMRO TRADER. Goed voorbereid actief beleggen. België

ABN AMRO TRADER. Goed voorbereid actief beleggen. België ABN AMRO TRADER Goed voorbereid actief beleggen. België Wilt u beleggen met een versnelling? Maar wilt u niet het risico lopen om meer dan uw inleg te verliezen? Dan is de Trader het nieuwste hefboomproduct

Nadere informatie

Binck turbo s. Versneld beleggen op de meest liquide markten

Binck turbo s. Versneld beleggen op de meest liquide markten Binck turbo s Versneld beleggen op de meest liquide markten Binck turbo s De turbo is een populair product onder ervaren en actieve beleggers. Het hoge winstpotentieel gecombineerd met een transparante

Nadere informatie

MiFID : Een klare kijk op beleggingen

MiFID : Een klare kijk op beleggingen MiFID : Een klare kijk op beleggingen MiFID, in het belang van belegger Sinds 1 november 2007 zijn specifieke regels van toepassing op beleggingen in financiële instrumenten. Die regels vloeien voort uit

Nadere informatie

Goldman Sachs Turbo s

Goldman Sachs Turbo s Goldman Sachs Turbo s Met ingang van: Juli 2015 Advertentiebericht 4 Goldman Sachs Turbo s Inhoudsopgave 1. Turbo s nader bekeken 8 2. Turbo s op aandelen en indexen 18 3. Turbo s op valuta s 22 4. Turbo

Nadere informatie

ING Bank (NL) (A+/A2) Europe Accelerator 2019. Deutsche Bank. Mik op de stijging van de EURO STOXX Select Dividend 30 (Price EUR).

ING Bank (NL) (A+/A2) Europe Accelerator 2019. Deutsche Bank. Mik op de stijging van de EURO STOXX Select Dividend 30 (Price EUR). Deutsche Bank Mik op de stijging van de EURO STOXX Select Dividend 30 (Price EUR). Wat mag u verwachten? Type belegging ING Bank (NL) (A+/A2) Europe Accelerator 2019 Dit product is een gestructureerd schuldinstrument.

Nadere informatie

rbs.be/markets Certificaten: eenvoudig toegang tot kansrijke beleggingsthema s

rbs.be/markets Certificaten: eenvoudig toegang tot kansrijke beleggingsthema s rbs.be/markets Certificaten: eenvoudig toegang tot kansrijke beleggingsthema s Wanneer koopt u een Certificaat? Met Certificaten van RBS 1 kunt u inspelen op kansrijke beleggingsthema s. 1 Certificaten

Nadere informatie

Azië Participatie Note

Azië Participatie Note Structured products 1 De wordt uitgegeven onder het prospectus van het Debt Issuance Programme ter waarde van 5 miljard van F. van Lanschot Bankiers N.V. ( Van Lanschot ) ( het Prospectus ). Het Prospectus

Nadere informatie

Société Générale (France) Optimal Income Note

Société Générale (France) Optimal Income Note Société Générale (France) Optimal Income Note Commercialiseringsperiode: van 16 september 2013 tot 08 november 2013 (behoudens vervroegde afsluiting). Schuldbewijs uitgegeven door Société Générale [Standard

Nadere informatie

Société Générale (France) Global Dividend Note

Société Générale (France) Global Dividend Note Société Générale (France) Global Dividend Note Een vaste jaarlijkse coupon van 1,40%. Een variabele meerwaarde gekoppeld aan de prestatie van de index Stoxx Global Select Dividend 100 op de vervaldag.

Nadere informatie

warrants www.warrants.commerzbank.com inhoudsopgave commerzbank securities the first option in the warrants market...3 zijn warrants iets voor mij?...4 waarom warrants van commerzbank kopen?...7 hoe worden

Nadere informatie

ING Olie Clicker. Profiteer van de mogelijke stijging van de olieprijs. Ieder halfjaar uw rendement vastclicken

ING Olie Clicker. Profiteer van de mogelijke stijging van de olieprijs. Ieder halfjaar uw rendement vastclicken Protection Equity Interest Other Deze brochure is opgesteld voor de aanbieding van deze Note en is na sluiting van de inschrijvingsperiode niet meer geactualiseerd. Voor actuele informatie met betrekking

Nadere informatie

PTISELECT EURO EQUITY SECTORS OPTISELECT AMUNDI FINANCE EMISSIONS (FR) JUNE 2022

PTISELECT EURO EQUITY SECTORS OPTISELECT AMUNDI FINANCE EMISSIONS (FR) JUNE 2022 PTISELECT AMUNDI FINANCE EMISSIONS (FR) EURO EQUITY SECTORS OPTISELECT JUNE 2022 Inschrijvingsperiode: van 22 mei tot en met 19 juni 2014, tot 12 uur (behoudens vervroegde afsluiting); Een beleggingstermijn

Nadere informatie

Het is tijd voor de Rabobank.

Het is tijd voor de Rabobank. Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie