Commerzbank AG Factor Certificaten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Commerzbank AG Factor Certificaten"

Transcriptie

1 Commerzbank AG Factor Certificaten Corporates & Markets Deze producten bevatten het risico op kapitaalverlies. De producten in deze brochure zijn onderhevig aan risico s (voor risicofactoren zie pagina 6). Deze brochure is bedoeld ter promotie en is opgesteld onder de volledige verantwoordelijkheid van Commerzbank AG. Publicatiedatum: 30 april 2013 Doelgroep: Dit product is bestemd voor ervaren beleggers die een kapitaalrisico accepteren en die beschikken over voldoende kennis en ervaring om, met het oog op hun financiële situatie, de voordelen en de risico s van het investeren in dit complexe derivate product te evalueren, met name door een bekendheid met de onderliggende waarden en de hefboommechanismen. Soort investering: Dit product is een complex derivaat instrument uitgegeven door Commerzbank AG. Door hierop in te schrijven, maakt u geld over aan de uitgever die zich niet in alle gevallen verbindt tot een 100% terugbetaling van het geïnvesteerde kapitaal op de afloopdatum. In geval van faillissement of wanbetaling van de uitgever loopt u het risico niet het geïnvesteerde bedrag terug te krijgen.

2 2 I Factor Certificaten Factor Certificaten Deze nieuwe generatie hefboomproducten biedt u de kans om te profiteren van een vaste dagelijkse hefboom zonder risico op deactivatie. Factor Certificaten zijn beursproducten waarmee u zowel een stijgende als een dalende koersontwikkeling kunt volgen met een hefboomeffect. Dit hefboomeffect kan 3, 5 of 10 zijn afhankelijk van het Certificaat. Het hefboomeffect is weergegeven in de naam van het product. De werking van het product Elk product heeft een vaste hefboom gedurende zijn gehele looptijd. Deze Certificaten bieden u de mogelijkheid om te profiteren van een stijging met een Factor Certificaat Long en van een daling met een Factor Certificaat Short. Factor Certificaten hebben een onbeperkte looptijd en zijn er op verschillende onderliggende waarden zoals aandelen en indices. De berekening van de performance van de Factor Certificaten is heel eenvoudig, zij vermenigvuldigen elke dag de bewegingen van de onderliggende waarde met hun hefboomeffect. Als dit hefboomeffect 5 is, dan betekent een stijging van 1% van de onderliggende waarde een stijging van 5% van het Factor Certificaat Long 5. Als de onderliggende waarde daalt met 1%, dan zal de waarde van het Factor Certificaat Long 5 afnemen met 5%. Voor een Factor Certificaat Short geldt het tegenovergestelde: als de onderliggende waarde met 1% daalt, dan stijgt het Factor Certificaat Short 3 (met een hefboom van 3) met 3%, als de onderliggende waarde stijgt met 1%, dan neemt de waarde van het Factor Certificaat Short 3 af met 3%. Om de prijs van een Factor Certificaat te berekenen, creëert Commerz bank een index die de performance van de onderliggende waarde (bij voorbeeld goud, zilver of de future op de CAC 40) nabootst met een vaste hefboom. De performance van de index die als basis dient voor de bereke ning van de prijs van het product wordt dagelijks door Commerzbank berekend. Intraday kunt u dus volledig profiteren van de bewegingen van een door u gekozen asset categorie (edelmetalen, aandelen, futures op indices, grondstoffen, etc.) Over een langere periode kan de performance van het Factor Certificaat anders zijn dan de performance van de onderliggende waarde vermenigvuldigd met de hefboom (zie het voorbeeld op pagina 3).

3 Factor Certificaten I 3 Vergelijking van de performance van de CAC 40 met de performance van een Factor Certifcaat Long en Short 5 Het Factor Certificaat Long 5 vermenigvuldigt de dagelijkse beweging en van de CAC 40 zowel bij een stijging als bij een daling hiervan. Het Factor Certificaat Short 5 vermenigvuldigt de dagelijkse bewegingen van de CAC 40 met 5, zowel bij een stijging als bij een daling hiervan. Over een langere periode kan het hefboomeffect groter of kleiner zijn (zie de voorbeelden hieronder). Voorbeeld Factor Certificaat Long 5 Gunstig scenario Dag 0 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag Globaal rendement over de periode CAC 40 1,2% 0,2% 0,8% , , ,90-0,7% 6,0% 1,0% 4,0% Factor Long ,5 102,29 103,31 107,45-3,5% 1,50% 7,45% x 4,96 Ongunstig scenario Dag 0 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Globaal rendement over de periode 0,7% CAC ,8 2978,8 2954,9-1,2% -0,2% -0,8% 3,5% Factor Long ,5 97,29 96,32 92,46-6,0% -1,0% -4,0% -1,50% -7,54% x 5,03 Voorbeeld Factor Certificaat Short 5 CAC 40 Gunstig scenario Dag 0 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 0,7% , , ,90-1,2% -0,2% -0,8% 6,0% 1,0% 4,0% Factor Short ,5 102,29 103,31 107,45-3,5% CAC 40 Ongunstig scenario Dag 0 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 1,2% 0,2% 0,8% ,8 3020,8 3044,9-0,7% 3,5% Factor Short ,5 97,29 96,32 92,46-6,0% -1,0% -4,0% Globaal rendement over de periode -1,50% 7,45% Globaal rendement over de periode 1,50% -7,54% x -4,96 x -5,03 De indices die door Commerzbank als onderliggende waarden worden gebruikt, worden berekend door Commerzbank en zijn gebaseerd op de Future contracten op indices, zoals gedetailleerd beschreven op pagina 8. In de voorbeelden in deze brochure wordt de CAC 40 index gebruikt, er bestaan echter ook Factor Certificaten op andere onderliggende waarden die u terug kunt vinden in het basisprospectus of op onze website (

4 4 I Factor Certificaten Een mechanisme om het risico op een totaalverlies te elimineren Naast de mogelijkheid om te profiteren van een vaste hefboom bieden Factor Certificaten u ook een mechanisme dat het risico op een totaalverlies wegneemt wanneer er intraday een sterke daling van de onderliggende waarde plaatsvindt. Bij een daling van bijvoorbeeld 20% van de onderliggende waarde gedurende één dag, zou een Factor Certificaat Long 5 in theorie niets meer waard zijn (5 x 20% = 100% daling). Om het risico op een totaalverlies weg te nemen, wordt er een mechanisme geactiveerd op het moment dat de onderliggende waarde gedurende de dag een beweging vertoont die boven een bepaald niveau ligt (dit niveau is afhankelijk van de gekozen hefboom). De performance van de onderliggende waarde zal vanaf dat moment worden berekend alsof het om een nieuwe dag gaat. Activatie beschermingsmechanisme Koers ein EUR Gebeurtenis 1 Gebeurtenis 2 Gebeurtenis 3 Gebeurtenis Dag 1 Dag 2 Koers Certificaat Koers aandeel Voorbeeld van een Factor Certificaat Long 5 op een aandeel Het mechanisme van een Factor Certificaat Long 5 op een aandeel activeert zich zodra de koers van het aandeel intraday een daling van 15% of meer doormaakt. Gebeurtenis 1. De koers van het aandeel is 100 EUR net als de koers van het Factor Certificaat Long 5. Gebeurtenis 2. De koers van het aandeel daalt met 15% naar 85 EUR. Het Factor Certificaat Long 5 daalt dus met (5 x 15 = 75%) naar 25 EUR, het mechanisme wordt geactiveerd. De performance van het Factor Certificaat gedurende de rest van de dag zal worden berekend vanaf deze 25 EUR. Het nieuwe niveau waarop het mechanisme zal worden geactiveerd is op een koers van EUR van het aandeel (oftewel 85% van 85).

5 Factor Certificaten I 5 Gebeurtenis 3. Het aandeel daalt nog verder gedurende dezelfde dag en sluit op 75 EUR. Deze daling van 11.76% (vanaf de koers van 85 EUR) is berekend op het nieuwe niveau van 25 EUR van het Factor Certificaat oftewel 5 x 11.76% = 58.80% = EUR. Zonder de activering van het gedeeltelijke beschermingsmechanisme zou de daling van de koers van het Factor Certificaat volledig zijn geweest (want 5 x 25% = 125%). Gebeurtenis 4. De volgende dag stijgt het aandeel van 75 EUR naar 100 EUR (+ 33,33%). Het Factor Certificaat Long 5 stijgt van EUR naar EUR (5 x 33,33 % = + 166,65%). Wanneer het beschermingsmechanisme in werking is getreden en, zoals in dit voorbeeld, het aandeel zich de volgende dag weer op zijn startniveau bevindt, dan zal de performance van het Factor Certificaat niet gunstig zijn. In het voorbeeld hierboven, waarbij het aandeel terug op zijn oorspronkelijke niveau is, heeft het Certificaat nog maar een waarde van EUR tegenover een initiële waarde van 100 EUR. Voordelen Risico s Een vaste hefboom Een onbeperkte looptijd en vaste productkenmerken. Investeerders hoeven hun posities niet door te rollen want er is geen afloopdatum aan het product verbonden. Investeerders kunnen zelf bepalen wanneer zij uit het product willen stappen. Geen risico op deactivatie, geen stop-loss niveau/ko. De producten bieden geen kapitaalgarantie Het hefboomeffect geldt zowel bij een stijging als bij een daling De vaste hefboom geldt intraday. Over een langere periode kan de performance van het Factor Certificaat Long of Short anders zijn dan het hefboomeffect vermenigvuldigd met de performance van de onderliggende waarde (zie de voorbeelden op pagina 3).

6 6 I Factor Certificaten Risicofactoren Risico op prijsfluctuatie / hefboomeffect: Commerzbank AG wijst alle beleggers op de specifieke kenmerken van de Factor Certificaten en voornamelijk op het feit dat deze producten, gezien hun optionele karakter, aanzienlijke prijsschommelingen kunnen ondergaan gedurende de gehele looptijd van het product en zelfs hun volledige waarde kunnen verliezen. De prijs van dit complexe derivate product zal fluctueren aan de hand van verschillende factoren waaronder de koersontwikkeling van de onderliggende waarde. De prijs kan daardoor lager zijn dan het geïnvesteerde bedrag en op het moment van verkoop een verlies opleveren ten opzichte van het geïnvesteerde kapitaal. Kredietrisico: Met de aanschaf van Factor Certificaten nemen investeerders een kredietrisico op de uitgever en stellen zich aldus bloot aan een kapitaalverlies in geval van een wanbetaling van de uitgever. Indien de uitgevende instelling failliet gaat kunt u een deel van of uw volledige geïnvesteerde kapitaal verliezen. Risico op kapitaalverlies: De producten geven geen recht op een volledige terugbetaling van het geïnvesteerde kapitaal. In het geval van een tegengestelde beweging van de onderliggende waarde is een kapitaalverlies waarschijnlijk. Liquiditeitsrisico: De producten noteren aan NYSE Euronext Brussel. Er is geen garantie dat er zich een actieve markt ontwikkelt wat betekent dat als een investeerder zijn product wenst te verkopen voor de afloopdatum, de investeerder dit zal moeten doen tegen een prijs die wordt bepaald door Commerzbank AG (die de liquiditeit van het product garandeert) op basis van de marktparameters. Fiscaliteit: Situatie op het moment van schrijven van deze brochure (01/03/2013) Het fiscale regime dat van toepassing is op particulieren in België: De inkomsten uit buitenlandse schuldinstrumenten (rente en dividenden) ontvangen via een financiële tussenpersoon gevestigd in België zijn onderworpen aan de roerende voorheffing van 25%. De fiscale behandeling hangt af van de individuele omstandigheden van elke investeerder en kan in de toekomst worden gewijzigd. Het wordt investeerders aangeraden om de van toepassing zijnde fiscaliteit in het land waarin zij woonachtig zijn te bestuderen. Basisprospectus: Het prospectus (Base prospectus relating to Structured Certificates van 27 juni 2012) en de supplementen van 12/07/212, 01/08/2012, 08/13/2012, 08/11/2012 en 22/02/2013 zijn goedgekeurd door de BaFin, de Duitse toezichthouder en zijn beschikbaar op de website in de rubriek Legal onder Base Prospectus.

7 Factor Certificaten I 7 De Factor Certificaten van Commerzbank Hefboom 3 Hefboom 5 Kapitaalgarantie Risico op kapitaalverlies Risico op kapitaalverlies Kosten 0.2% of 0.4% Management fees* + 0.6% ICS** 0.2% of 0.4% Management fees* + 0.6% ICS** Dividenden Herbelegd Herbelegd Gedeeltelijk beschermingsmechanisme Waarde van het Certificaat bij activatie van het beschermingsmechanisme 15% Stijging bij een Factor Certificaat Short, 15% daling bij een Factor Certificaat Long 55% van de vorige slotkoers 15% Stijging bij een Factor Certificaat Short, 15% daling bij een Factor Certificaat Long 25% van de vorige slotkoers * Management fees = Vergoeding voor het beheren van de index ** ICS = Kosten gelieerd aan de margin calls op de futures en de gap-risk premie. De ICS kosten dienen vermenigvuldigt te worden met de hefboom van het Factor Certificaat. NB: Deze kosten zijn in de prijs van het product inbegrepen en worden dagelijks verrekend. Houdt u er rekening mee dat deze kosten worden berekend op jaarbasis. Kosten - De management fees zoals hierboven beschreven - ICS zoals hierboven beschreven - De transactiekosten van uw bank of broker - De spread van het product zoals aangegeven op onze site Voor de transactiekosten en het belastingregime dat van toepassing is op de Factor Certificaten, gelieve contact op te nemen met uw vaste financiële tussenpersoon.

8 8 I Factor Certificaten De prijsberekening van de Factor Certificaten De prijzen van de Factor Certificaten worden berekend door Commerzbank en zijn gebaseerd op de prijs van het Future contract op bijvoorbeeld de CAC 40 (of een andere index of onderliggende waarde). Van deze koers worden de kosten voor het beheer van de index en de hedging-kosten van de uitgever afgetrokken. De formule om de waarde van het Certificaat te berekenen is de volgende: Waarde certificaat T = Future T-1 x [1 + (hefboom x intraday performance van de onderliggende waarde)] + Future T-1 x Eonia - (hefboom x ICS) - MF 360 x T Hefboom Effect Kosten Future T-1 : Referentiekoers van de onderliggende waarde op de vorige dag. Eonia: Interbancaire rente ICS: Kosten gelieerd aan de margin calls op de Futures en de gap-risk premie. De ICS kosten dienen vermenigvuldigd te worden met de hefboom van het Factor Certificaat. MF: Management Fees Intraday performance van de onderliggende waarde = (koers van de Future Future T-1 ) / Future T-1 T: Aantal dagen tussen twee op elkaar volgende data van berekening Dividenduitkeringen op de CAC 40 zullen geen enkele invloed hebben op de prijs van het Certificaat. Doordat de prijs van het Certificaat wordt berekend met de CAC 40 Future als onderliggende waarde (die geen rekening houdt met dividenden) is de impact van dividenduitkeringen automatisch nul. Liquiditeit Zoals alle beursproducten van Commerzbank noteren ook de Factor Certificaten onder normale marktomstandigheden en bij een normale werking van de technische systemen, gedurende de openingstijden van NYSE Euronext, tussen 08h00 en 18h30. De Factor Certificaten vallen onder een liquiditeitscontract tussen Commerzbank AG en NYSE Euronext, dat tot doel heeft een continue liquiditeit van de door Commerzbank AG uitgegeven producten te garanderen. Dit betekent dat de investeerder kan kopen of verkopen tegen een prijs die gereguleerd is door NYSE Euronext (een maximale spread die afhankelijk is van de prijs van het product) en bepaald door Commerzbank onder normale marktomstandigheden.

9 12 I Faktor-Zertifikate auf Aktien Disclaimer Deze producten zijn bestemd voor ervaren beleggers die beschikken over de kennis en ervaring die nodig is om de informatie die op deze producten van toepassing is te begrijpen. Alle Factor Certificaten zijn uitgegeven in het kader van het basisprospectus dat is gecontroleerd door het BAFin en de definitieve voorwaarden zijn beschikbaar bij Commerzbank of op be Commerzbank AG vestigt de aandacht van het publiek op de risicofactoren beschreven in het basisprospectus. Deze brochure is uitgegeven uitsluitend vanuit informatief oogpunt en dient in geen geval als een financieel, fiscaal, juridisch of ander advies te worden beschouwd. De informatie, grafieken, cijfers, meningen of commentaren die deze brochure bevat zijn gegeven op indicatieve titel en kunnen naderhand worden aangepast. De inhoud van deze brochure alleen kan niet dienen als basis voor een beslissing om te investeren. Deze brochure vormt op geen enkele wijze een aanbod, aanleiding of uitnodiging tot de aankoop dan wel verkoop van Factor Certificaten van Commerzbank AG. Deze brochure heeft geen enkele contractuele waarde. Commerzbank AG kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enig verlies of schade, direct of indirect geleden door het raadplegen of gebruik van deze brochure. Indien u Factor Certificaten wenst te verkrijgen, of aanvullende informatie over deze producten wenst te ontvangen, neemt u dan contact op met uw financiële adviseur. Commerzbank AG Alle rechten voorbehouden.

10 Commerzbank AG Corporates & Markets Paris 23, rue de la Paix Paris Hotline Commerzbank Aktiengesellschaft is een naamloze vennootschap naar Duits recht en staat ingeschreven in het handelsregister van Frankfurt am Main.

Factor Certificaten op Indices

Factor Certificaten op Indices Factor Certificaten op Indices Deze producten bieden geen kapitaalgarantie Het basisprospectus betreffende de Factor Certificaten is goedgekeurd door het BaFin, de Duitse regulerende instantie. De producten

Nadere informatie

Commerzbank AG Factors

Commerzbank AG Factors Commerzbank AG Factors Corporates & Markets Ontdek de voordelen van de Factor, het populairste hefboomproduct in Europa! Deze producten zijn bestemd voor actieve en ervaren beleggers. Deze producten zijn

Nadere informatie

Reverse Exchangeable Notes. Het basisprospectus (d.d. 13 maart 2013) is goedgekeurd door het Bafin, de Duitse regelgever.

Reverse Exchangeable Notes. Het basisprospectus (d.d. 13 maart 2013) is goedgekeurd door het Bafin, de Duitse regelgever. Reverse Exchangeable Notes Het basisprospectus (d.d. 13 maart 2013) is goedgekeurd door het Bafin, de Duitse regelgever. 02 Reverse Exchangeable Notes Reverse Exchangeable Notes Profiteer van een vaste

Nadere informatie

Hoe profiteert u optimaal van hefboomproducten in de huidige volatiele markten? Neelie Verlinden Commerzbank AG

Hoe profiteert u optimaal van hefboomproducten in de huidige volatiele markten? Neelie Verlinden Commerzbank AG Hoe profiteert u optimaal van hefboomproducten in de huidige volatiele markten? Neelie Verlinden Commerzbank AG Overzicht - Hefboomeffect : definitie - Kies een product passend bij uw profiel - Speeders

Nadere informatie

Unlimited Speeders. Achieving more together

Unlimited Speeders. Achieving more together Unlimited Speeders Achieving more together Unlimited Speeders: Beleg met een hefboom 3 Unlimited Speeders: Beleg met een hefboom Snel en eenvoudig beleggen met een geringe investering? Inspelen op een

Nadere informatie

Limited Speeders. Achieving more together

Limited Speeders. Achieving more together Limited Speeders Achieving more together Limited Speeders: Beleg met een nog grotere hefboom! 3 Limited Speeders: Beleg met een nog grotere hefboom! Werking Limited Speeders Limited Speeders behoren,

Nadere informatie

MASTERCLASS LYNX Factors

MASTERCLASS LYNX Factors MASTERCLASS LYNX Factors Tycho Schaaf, LYNX Christophe Cox, Commerzbank Beursproducten Factors Eigenschappen Factors Factors in de praktijk Handelsstrategieën Het onderhavige document is geredigeerd uitsluitend

Nadere informatie

Twin Win Certificaat

Twin Win Certificaat Twin Win Certificaat Inhoud 05 Wat is een Twin Win Certificaat? 06 De werking van een Twin Win Certificaat 09 Uitbetaling 10 Scenario analyse 12 De koersvorming gedurende de looptijd 13 Handelen in Twin

Nadere informatie

draft Rendement Certificaat

draft Rendement Certificaat draft Rendement Certificaat Inhoud 05 Wat is een Rendement Certificaat? 07 De werking van een Rendement Certificaat 09 Uitbetaling 10 Scenario analyse 11 De koersvorming gedurende de looptijd 13 Handelen

Nadere informatie

Inhoud. 05 Wat is een Bonus Certificaat? 07 De werking van een Bonus Certificaat. 09 Uitbetaling. 11 Scenario analyse. 13 De koersvorming

Inhoud. 05 Wat is een Bonus Certificaat? 07 De werking van een Bonus Certificaat. 09 Uitbetaling. 11 Scenario analyse. 13 De koersvorming Bonus Certificaat Inhoud 05 Wat is een Bonus Certificaat? 07 De werking van een Bonus Certificaat 09 Uitbetaling 11 Scenario analyse 13 De koersvorming 15 Handelen in een Bonus Certificaat 16 Kosten en

Nadere informatie

Limited Speeders zijn nieuwe beleggingsproducten waarmee u met een nog grotere hefboom kunt beleggen. Doordat het financieringsniveau gelijk is aan

Limited Speeders zijn nieuwe beleggingsproducten waarmee u met een nog grotere hefboom kunt beleggen. Doordat het financieringsniveau gelijk is aan Limited Speeders Limited Speeders zijn nieuwe beleggingsproducten waarmee u met een nog grotere hefboom kunt beleggen. Doordat het financieringsniveau gelijk is aan het stop loss-niveau, en deze niveaus

Nadere informatie

Reverse Exchangeable Notes

Reverse Exchangeable Notes Reverse Exchangeable Notes Achieving more together Commerzbank Reverse Exchangeable Notes 3 Commerzbank Reverse Exchangeable Notes Klassieke Reverse Exchangeable Notes: Vaste coupon & terugbetaling Vaste

Nadere informatie

draft Garantie Certificaat

draft Garantie Certificaat draft Garantie Certificaat Garantie Certificaat Commerzbank is één van de grootste aanbieders van beursgenoteerde beleggingsproducten in Europa, denk hierbij aan investeringsproducten zoals rendement-,

Nadere informatie

COMMERZBANK AG (DE) MAX FUNDS SELECT

COMMERZBANK AG (DE) MAX FUNDS SELECT COMMERZBANK AG (DE) MAX FUNDS SELECT Financieel instrument met recht op terugbetaling van het geïnvesteerde kapitaal exclusief kosten*, uitgegeven door Commerzbank AG (S&P A/ Moody s Baa1 / Fitch A+) ISIN

Nadere informatie

Rendement Certificaten

Rendement Certificaten Rendement Certificaten Een alternatief voor een rechtstreekse belegging in aandelen!* Aantrekkelijk vast rendement, indien de onderliggende waarde boven de rendementgrens blijft handelen Ook kans op een

Nadere informatie

MASTERCLASS LYNX Meer halen uit Turbo s

MASTERCLASS LYNX Meer halen uit Turbo s MASTERCLASS LYNX Meer halen uit Turbo s Tycho Schaaf, LYNX Christophe Cox, Commerzbank Beursproducten Turbo s & opties: de karakteristieken Handelsstrategieën: opties versus Turbo s Optie en Turbo combinaties

Nadere informatie

Turbo s. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group

Turbo s. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group Brochure bestemd voor particuliere beleggers p. 2 Index 1. Hoe werken ze? 3 2. Welke kosten zijn er bij een belegging in Turbo s, Speeders, Sprinters,? 5 3. Wat zijn de voordelen van Turbo s? 5 4. Welke

Nadere informatie

Turbo s. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Een onderneming van de KBC-groep

Turbo s. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Een onderneming van de KBC-groep Brochure bestemd voor particuliere beleggers p. 2 Index 1. Hoe werken ze? 3 2. Welke kosten zijn er bij een belegging in Turbo s, Speeders, Sprinters,? 5 3. Wat zijn de voordelen van Turbo s? 5 4. Welke

Nadere informatie

Beursproducten op Futures

Beursproducten op Futures Beursproducten op Futures Inhoud Wat is een future? 05 Beursproducten op futures 06 Waar kan ik de koersen van futures terugvinden? 14 Meer informatie? 14 Disclaimer 15 3 Beursproducten op futures Commerzbank

Nadere informatie

Rendement Certificaten

Rendement Certificaten Rendement Certificaten Een alternatief voor een rechtstreekse belegging in aandelen!* Aantrekkelijk vast rendement, indien de onderliggende waarde boven de rendementgrens blijft handelen Ook kans op een

Nadere informatie

MASTERCLASS LYNX Turbo s

MASTERCLASS LYNX Turbo s MASTERCLASS LYNX Turbo s Tycho Schaaf, LYNX Christophe Cox, Commerzbank Beursproducten Eigenschappen Turbo s Verschillende soorten Turbo s Turbo s in uw beleggingsportefeuille Praktijkvoorbeelden Het onderhavige

Nadere informatie

draft Discount Certificaat

draft Discount Certificaat draft Discount Certificaat Inhoud 05 Wat is een Discount Certificaat? 07 De werking van een Discount Certificaat 09 Scenario analyse 12 Beleggingstrategieën 14 De koersvorming gedurende de 16 Handelen

Nadere informatie

Turbo s. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Een onderneming van de KBC-groep. Gepubliceerd door KBC Securities

Turbo s. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Een onderneming van de KBC-groep. Gepubliceerd door KBC Securities Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities p. 2 Index 1. Hoe werken ze? 3 2. Welke kosten zijn er bij een belegging in Turbo s, Speeders, Sprinters,? 5 3. Wat zijn de

Nadere informatie

BNP Paribas Eurozone Lookback Certificaat*

BNP Paribas Eurozone Lookback Certificaat* BNP Paribas Eurozone Lookback Certificaat* Het Certificaat biedt de belegger een 100% participatie in de EURO STOXX 50 index Instappen op de laagste slotkoers gedurende de Lookback observatieperiode die

Nadere informatie

HEFBOOMPRODUCTEN (FACTOR CERTIFICATEN) NYSE Euronext in samenwerking met Commerzbank. NYSE Euronext. All Rights Reserved.

HEFBOOMPRODUCTEN (FACTOR CERTIFICATEN) NYSE Euronext in samenwerking met Commerzbank. NYSE Euronext. All Rights Reserved. HEFBOOMPRODUCTEN (FACTOR CERTIFICATEN) NYSE Euronext in samenwerking met Commerzbank NYSE Euronext. All Rights Reserved. Gestructureerde producten markt van NYSE Euronext NYSE Euronext Brussel NYSE Euronext

Nadere informatie

Inhoud. Commerzbank Turbos s 04. Hoe werkt een Turbo? 05. BEST Turbo s 12. Limited Turbo s 14. Hoe koopt en verkoopt u een Turbo? 16.

Inhoud. Commerzbank Turbos s 04. Hoe werkt een Turbo? 05. BEST Turbo s 12. Limited Turbo s 14. Hoe koopt en verkoopt u een Turbo? 16. Commerzbank Turbo s Inhoud 3 Inhoud Commerzbank Turbos s 04 Hoe werkt een Turbo? 05 BEST Turbo s 12 Limited Turbo s 14 Hoe koopt en verkoopt u een Turbo? 16 Risico s 18 Kosten 20 4 Commerzbank Turbo s

Nadere informatie

SEM Rendement Certificaten*

SEM Rendement Certificaten* SEM Rendement Certificaten* De visie van Sem van Berkel in een kant-en-klaar pakket * Net zoals met een belegging in aandelen bieden SEM Rendement Certificaten geen kapitaalgarantie. Beleggers kunnen de

Nadere informatie

commerzbank Speeders PRODUCTINFORMATIE

commerzbank Speeders PRODUCTINFORMATIE commerzbank Speeders PRODUCTINFORMATIE Speeder long Speeder short / www.speeders.commerzbank.com / Waarom Speeders? Het type beleggingsproduct waar de Speeder in thuis hoort is recent in Nederland. In

Nadere informatie

HAAL MEER UIT UW BEURSDAG

HAAL MEER UIT UW BEURSDAG MEI 2016 SOCIETE GENERALE DAILY BULL & BEAR HAAL MEER UIT UW BEURSDAG DEZE BROCHURE IS BESTEMD VOOR ERVAREN EN ACTIEVE PARTICULIERE BELEGGERS IN NEDERLAND DIE VOLDOENDE ERVARING EN KENNIS HEBBEN OM DE

Nadere informatie

Technische Analyse voor beginners

Technische Analyse voor beginners Technische Analyse voor beginners COMMERZBANK Edward LOEF, LOEF Technische Analyse Hoe werkt dit online Seminar? Commerzbank Beursproducten Commerzbank is de grootste uitgever van beursgenoteerde beleggingsproducten

Nadere informatie

PLUK DE VRUCHTEN VAN 3 STERAANDELEN

PLUK DE VRUCHTEN VAN 3 STERAANDELEN beleggen Autocall Belgacom-ING-Total PLUK DE VRUCHTEN VAN 3 STERAANDELEN n Een coupon van 11% bruto bij een stijging of een daling tot -50% van Belgacom-ING-Total n Looptijd van 1 tot 4 jaar De voordelen

Nadere informatie

Euro Garant Note. Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar.

Euro Garant Note. Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar. Protection Equity Interest Other Euro Garant Note Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar Beleg in de 50 belangrijkste aandelen

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note High Risk Equity Interest Other ING Dutch Plus Note Minimaal 155%* aflossing bij stijgende of beperkt dalende beurzen Bescherming tot 35% koersdaling t.o.v. de startwaarde Profiteer van een mogelijke stijging

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Metal Index Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Metal Index Note High Risk Equity Interest Other ING Metal Index Note 175% participatie in de mogelijke stijging van een metalen-index 60% garantie van de nominale waarde op einddatum Maximum aflossing: 187,50% van de

Nadere informatie

ING Liric Grondstoffen oktober 2015

ING Liric Grondstoffen oktober 2015 ING Liric Grondstoffen oktober 2015 95% garantie van de nominale waarde op de einddatum Voor 71% participeren in de mogelijke stijging van een toonaangevende grondstoffenindex Aflossingsdatum: 2 oktober

Nadere informatie

Deutsche Bank AG (DE) (A/A2) Booster Europe Deutsche Bank

Deutsche Bank AG (DE) (A/A2) Booster Europe Deutsche Bank Type belegging AG (DE) (A/A2) Booster Europe 2017 Dit product is een afgeleid instrument. Door in te tekenen op dit instrument draagt u geld over aan de uitgever, die zich ertoe verbindt u op de eindvervaldag

Nadere informatie

ING Bank (NL) (A+/A2) Europe Accelerator 2019. Deutsche Bank. Mik op de stijging van de EURO STOXX Select Dividend 30 (Price EUR).

ING Bank (NL) (A+/A2) Europe Accelerator 2019. Deutsche Bank. Mik op de stijging van de EURO STOXX Select Dividend 30 (Price EUR). Deutsche Bank Mik op de stijging van de EURO STOXX Select Dividend 30 (Price EUR). Wat mag u verwachten? Type belegging ING Bank (NL) (A+/A2) Europe Accelerator 2019 Dit product is een gestructureerd schuldinstrument.

Nadere informatie

AEX Coupon Extra Note

AEX Coupon Extra Note AEX Coupon Extra Note Altijd 5% coupon met kans op 9% 1 In ieder geval een coupon van 5,0% per jaar Kans op een coupon van maar liefst 9,0% 1 per jaar Beschermd tot en met een daling van de Index van 40%

Nadere informatie

Inhoud. 04 Warrants Commerzbank. 06 De werking van Warrants. 10 Inspelen op stijgende of dalende koersen

Inhoud. 04 Warrants Commerzbank. 06 De werking van Warrants. 10 Inspelen op stijgende of dalende koersen draft Warrants Inhoud 04 Warrants Commerzbank 06 De werking van Warrants 10 Inspelen op stijgende of dalende koersen 12 Invloed factoren op de prijs van een Warrant 15 Technische indicatoren: de Grieken!

Nadere informatie

ETF. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Een onderneming van de KBC-groep

ETF. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Een onderneming van de KBC-groep Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Fysieke ETF s 4 3. Synthetische ETF s 5 Voor- en nadelen 5 4. Inverse

Nadere informatie

UNLIMITED TURBO B.E.S.T. CERTIFICATEN Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004

UNLIMITED TURBO B.E.S.T. CERTIFICATEN Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004 UNLIMITED TURBO B.E.S.T. CERTIFICATEN Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004 Uitgever: BNP Paribas Arbitrage Issuance BV Garant van de terugbetaling: BNP

Nadere informatie

Beleggen met Boosters

Beleggen met Boosters Beleggen met Boosters Rogier San Giorgi Amsterdam, 26 januari 2015 BNP Paribas Markets: een warm bad Team dat Turbo heeft gelanceerd naar BNP Paribas Nico Bakker en andere partners Actief in Nederland

Nadere informatie

DE BESTE START VOOR UW BELEGGING

DE BESTE START VOOR UW BELEGGING BELEGGEN Optimal Timing 2015 DE BESTE START VOOR UW BELEGGING Instappen op het laagste niveau tijdens het eerste jaar Deelname aan de evolutie van de Dow Jones EuroStoxx Select Dividend 30 Looptijd van

Nadere informatie

ING Liric Eurozone oktober 2015

ING Liric Eurozone oktober 2015 ING Liric Eurozone oktober 2015 95% garantie van de nominale waarde op de einddatum Voor 104% participeren in de mogelijke stijging van een toonaangevende Europese aandelenindex Aflossingsdatum: 2 oktober

Nadere informatie

Credit Suisse (CH) Europe Callable 2022. Deutsche Bank. Wat mag u verwachten? Type belegging. Doelpubliek

Credit Suisse (CH) Europe Callable 2022. Deutsche Bank. Wat mag u verwachten? Type belegging. Doelpubliek Deutsche Bank Wat mag u verwachten? Type belegging Credit Suisse (CH) Europe Callable 2022 Dit product is een gestructureerd schuldinstrument. Door in te tekenen op dit effect leent u geld aan de uitgever

Nadere informatie

Callable Global Select 90

Callable Global Select 90 BNP Paribas Arbitrage Issuance (NL) Callable Global Select 90 Een beleggingstermijn van 8 jaar, behoudens vervroegde terugbetaling. Recht op de terugbetaling van minstens 90% van het belegd kapitaal (1)

Nadere informatie

Klik & Klaar Note AEX IV

Klik & Klaar Note AEX IV Klik & Klaar Note AEX IV Hoog rendement, zelfs bij een gelijkblijvende index Uitzicht op een coupon van mogelijk 17,5% 1 per jaar Zelfs bij een gelijkblijvende index een hoog rendement Beschermd tegen

Nadere informatie

Dow Jones EURO STOXX 50 Klik Note

Dow Jones EURO STOXX 50 Klik Note Dow Jones EURO STOXX 50 Klik Note Profiteren van een stijging en automatisch winst veilig stellen Profiteren van een stijging van de DJ EURO STOXX 50 Index tot en met een maximum van 175% 1 De mogelijkheid

Nadere informatie

Turbo Thema: de basis van Turbo s

Turbo Thema: de basis van Turbo s februari 2012 Turbo Thema: de basis van Turbo s Beleg slim, beleg Turbo RBS, februari 2012 Introductie Seminars in 2012 Eerste maandag: seminar 'Ontmoet RBS' Webinars in 2012 Eerste dinsdag: de gouden

Nadere informatie

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group. Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext.

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group. Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Call en put opties 3 2. Koper en schrijver 4 3. Standaardisatie 5 Onderliggende

Nadere informatie

TURBO CERTIFICATEN. Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004

TURBO CERTIFICATEN. Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004 TURBO CERTIFICATEN Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004 Uitgever: BNP Paribas Arbitrage Issuance BV Garant van de terugbetaling: BNP Paribas SA WAAROM

Nadere informatie

Optie strategieën. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group

Optie strategieën. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group Optie strategieën Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Basisstrategieën 2 2. Voorbeelden van toepassingen 2 3. Grafische

Nadere informatie

een stijgende coupon elk jaar opnieuw

een stijgende coupon elk jaar opnieuw beleggingen een stijgende coupon elk jaar opnieuw optinote multistep 2 AXA Belgium Finance (NL) vijf jaarlijks stijgende brutocoupons, 3,25%, 3,50%, 3,75%, 4% en 4,25% recht op terugbetaling van 100% van

Nadere informatie

Société Générale (FR) World Callable 2019 II. Deutsche Bank. Wat mag u verwachten? Type belegging. Doelpubliek

Société Générale (FR) World Callable 2019 II. Deutsche Bank. Wat mag u verwachten? Type belegging. Doelpubliek Deutsche Bank Wat mag u verwachten? Type belegging Dit product is een gestructureerd schuldinstrument. Door in te tekenen op dit effect leent u geld aan de uitgever, die zich ertoe verbindt u op de eindvervaldag

Nadere informatie

ING Soft Commodities Coupon Note

ING Soft Commodities Coupon Note Limited Risk Equity Interest Other ING Soft Commodities Coupon Note Profiteer van een gelijkblijvende of (licht) stijgende prijs van landbouwgrondstoffen Mogelijk coupon per jaar 97% garantie van de nominale

Nadere informatie

UNLIMITED TURBO CERTIFICATEN Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004

UNLIMITED TURBO CERTIFICATEN Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004 UNLIMITED TURBO CERTIFICATEN Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004 Uitgever: BNP Paribas Arbitrage Issuance BV Garant van de terugbetaling: BNP Paribas

Nadere informatie

Securex Life Select One. Halfjaarlijks verslag op 30/06/2015

Securex Life Select One. Halfjaarlijks verslag op 30/06/2015 Securex Life Select One Halfjaarlijks verslag op 30/06/2015 Verzekeringsprod uct Samenstelling van het fonds Nettoinventariswaarde van het fonds Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan

Nadere informatie

Klik & Klaar Note AEX V

Klik & Klaar Note AEX V Klik & Klaar Note AEX V Hoog rendement, zelfs bij een gelijkblijvende index Uitzicht op een coupon van 15,0% 1 per jaar Zelfs bij een gelijkblijvende index een hoog rendement Beschermd tegen koersdalingen

Nadere informatie

Deutsche Bank AG (DE) (A+ / Aa3)

Deutsche Bank AG (DE) (A+ / Aa3) Deutsche Bank AG (DE) (A+ / Aa3) WAT MAG U VERWACHTEN? Deutsche Bank AG (DE) is een afgeleid instrument uitgegeven door Deutsche Bank AG. Op de eindvervaldag, wanneer het slotniveau van de index EURO STOXX

Nadere informatie

ING Eurozone Premie Note november 2017

ING Eurozone Premie Note november 2017 ING Eurozone Premie Note november 2017 100% participatie in een Europese aandelenindex Minimaal 145% aflossing indien de Index gedurende de observatieperiode niet meer dan 40% onder de startwaarde sluit

Nadere informatie

CRELAN dna (LU) Global Dividend Februari 2019

CRELAN dna (LU) Global Dividend Februari 2019 CRELAN dna (LU) Global Dividend Februari 2019 Gestructureerd schuldinstrument uitgegeven door dna N.V. (1) Het kapitaal wordt voor 100% belegd in deposito s bij Landbouwkrediet Inschrijvingsperiode: Van

Nadere informatie

Speeders, BEST Speeders en Limited Speeders

Speeders, BEST Speeders en Limited Speeders SPEEDERS, best spedeers EN limited speeders 2 Speeders, BEST Speeders en Limited Speeders Over Citi Citi is met haar aanwezigheid in meer dan 160 landen in alle werelddelen de grootste financiële instelling

Nadere informatie

ABN AMRO double up certificaat

ABN AMRO double up certificaat ABN AMRO double up certificaat 2 Verwacht u dat een specifiek aandeel het komende jaar in waarde zal stijgen? Dan kunt u dubbel profiteren van deze stijging tot een vooraf vastgesteld plafond met het ABN

Nadere informatie

Scalping op. Futuresaparen. «Scalping strategieën op beursindexen» WHS NanoTrader: gratis op proef

Scalping op. Futuresaparen. «Scalping strategieën op beursindexen» WHS NanoTrader: gratis op proef Scalping op Futuresaparen «Scalping strategieën op beursindexen» 1) Wat is scalping? 2) Futures op indexen 3) Trading Range Index Scalper 4) Wat kost een futures trade? WH SELFINVEST Maaltecenter Blok

Nadere informatie

Leg de lat hoger! ING (A+ / Aa3) Europe 2016 WAT MAG U VERWACHTEN? P. 2 JAARLIJKSE BRUTOCOUPON P. 2 LOOPTIJD P. 3 ONDERLIGGENDE WAARDE P.

Leg de lat hoger! ING (A+ / Aa3) Europe 2016 WAT MAG U VERWACHTEN? P. 2 JAARLIJKSE BRUTOCOUPON P. 2 LOOPTIJD P. 3 ONDERLIGGENDE WAARDE P. ING (A+ / Aa3) WAT MAG U VERWACHTEN? P. 2 ING - is een afgeleid instrument uitgegeven door ING Bank N.V. Dit product geeft u jaarlijks recht op een vaste coupon van 6,25% bruto voor de volledige looptijd

Nadere informatie

Société Générale (FR) (A / A2) Best Evolution 2023. Deutsche Bank

Société Générale (FR) (A / A2) Best Evolution 2023. Deutsche Bank Deutsche Bank Type belegging Dit product is een gestructureerd schuldinstrument. Door in te tekenen op dit instrument, leent u geld aan de uitgever, die zich ertoe verbindt u op de eindvervaldag het belegde

Nadere informatie

Securex Life Select One. Halfjaarlijks verslag op 30/06/2017

Securex Life Select One. Halfjaarlijks verslag op 30/06/2017 Securex Life Select One Halfjaarlijks verslag op 30/06/2017 Verzekeringsproduct Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan het tak 23- beleggingsfonds Securex Life Select One (hierna het

Nadere informatie

Kenmerken. CRELAN dna (LU) Global Dividend December 2018. Soort belegging

Kenmerken. CRELAN dna (LU) Global Dividend December 2018. Soort belegging F CRELAN dna (LU) Global Dividend December 2018 Verkoopperiode: van 5 december 2012 tot 14 december 2012 (behoudens vervroegde afsluiting) Gestructureerd schuldinstrument uitgegeven door dna S.A. (1) Blootstelling

Nadere informatie

Eurozone Premie Note. High Risk

Eurozone Premie Note. High Risk Deze brochure is opgesteld voor de aanbieding van deze Note en is na sluiting van de inschrijvingsperiode niet meer geactualiseerd. Voor actuele informatie met betrekking tot deze Note verwijzen wij u

Nadere informatie

Klik & Klaar Performance Note Uitzendbureau s Kans op hoge coupon of koersstijging

Klik & Klaar Performance Note Uitzendbureau s Kans op hoge coupon of koersstijging Klik & Klaar Performance Note Uitzendbureau s Kans op hoge coupon of koersstijging Uitzicht op een coupon van mogelijk 19% 1 per jaar Het Performance principe: profiteren van de procentuele stijging van

Nadere informatie

Juli 2014. Structured products. Index Garantie Notes. Index Garantie Notes

Juli 2014. Structured products. Index Garantie Notes. Index Garantie Notes Structured products Juli 2014 1 Bij deze brochure hoort een Inlegvel over uw specifieke Note. Het Inlegvel wordt geacht deel uit te maken van deze brochure en geeft de voorwaarden van een specifieke Note.

Nadere informatie

Credit Suisse (CH) World Callable Deutsche Bank. Wat mag u verwachten? Type belegging. Doelpubliek

Credit Suisse (CH) World Callable Deutsche Bank. Wat mag u verwachten? Type belegging. Doelpubliek Deutsche Bank Wat mag u verwachten? Credit Suisse (CH) World Callable 2021 Type belegging Dit product is een gestructureerd schuldinstrument. Door in te tekenen op dit effect leent u geld aan de uitgever

Nadere informatie

(FR) (A/A2) Europe Reset Performance 2020. Deutsche Bank. Wat mag u verwachten? Type belegging. Doelpubliek

(FR) (A/A2) Europe Reset Performance 2020. Deutsche Bank. Wat mag u verwachten? Type belegging. Doelpubliek Deutsche Bank Société Générale (FR) (A/A2) Europe Reset Performance 2020 Type belegging Dit product is een gestructureerd schuldinstrument. Door in te tekenen op dit instrument, leent u geld aan de uitgever,

Nadere informatie

Turbo s, Best Turbo's en Limited Turbo s

Turbo s, Best Turbo's en Limited Turbo s Turbo s, Best Turbo's en Limited Turbo s Productbrochure Turbo s, BEST Turbo's en Limited Turbo s 2 Turbo's, BEST Turbo's en Limited Turbo's Over Citi Citi is met haar aanwezigheid in meer dan 160 landen

Nadere informatie

ABN AMRO 10,5% Knock-In Reverse Exchangeable op Royal Dutch Shell PLC-A en Total SA

ABN AMRO 10,5% Knock-In Reverse Exchangeable op Royal Dutch Shell PLC-A en Total SA ABN AMRO 10,5% Knock-In Reverse Exchangeable op Royal Dutch Shell PLC-A en Total SA De ABN AMRO 10,5% Knock-In Reverse Exchangeable op aandelen Royal Dutch Shell PLC-A ( Royal Dutch ) of Total SA ( Total

Nadere informatie

Optimaliseer uw belegging in de EURO STOXX 50!

Optimaliseer uw belegging in de EURO STOXX 50! WAT MAG U VERWACHTEN? P. 2 ING is een afgeleid instrument, uitgegeven door ING Bank N.V. Op de eindvervaldag, indien het slotniveau van de EURO STOXX 50-index hoger is dan of gelijk is aan het initieel

Nadere informatie

Deutsche Bank AG (DE) (A/A2) Deutsche Bank. Fund Opportunity Coupon 2023 III. Wat mag u verwachten? Type belegging. Doelpubliek

Deutsche Bank AG (DE) (A/A2) Deutsche Bank. Fund Opportunity Coupon 2023 III. Wat mag u verwachten? Type belegging. Doelpubliek Deutsche Bank Wat mag u verwachten? Gestructureerd schuldinstrument uitgegeven door Deutsche Bank AG. Jaarlijkse variabele brutocoupon die gekoppeld is aan de prestaties op jaarbasis van het fonds DNCA

Nadere informatie

Autocall European Banks

Autocall European Banks Beleggen Autocall European Banks f o c u s o p 4 s t e r k e a a n d e l e n n Investeren in Société Générale - BNP Paribas - Dexia - Fortis n Potentieel hoge coupon n Zeer korte looptijd: min. 3 maanden

Nadere informatie

Euronext.liffe. Inleiding Optiestrategieën

Euronext.liffe. Inleiding Optiestrategieën Euronext.liffe Inleiding Optiestrategieën Vooraf De inhoud van dit document is uitsluitend educatief van karakter. Voor advies dient u contact op te nemen met uw bank of broker. Het is verstandig alvorens

Nadere informatie

ABN AMRO index coupon note

ABN AMRO index coupon note ABN AMRO index coupon note 2 Wilt u mogelijk een hoge coupon ontvangen? Zoekt u een belegging die een jaarlijks inkomen kan bieden? Wellicht is een Index Coupon Note dan iets voor u. Deze biedt u een hoge

Nadere informatie

Productoverzicht Rabo AEX Garant september-08

Productoverzicht Rabo AEX Garant september-08 Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

ING Inflatie Protectie Note

ING Inflatie Protectie Note Protection Equity Interest Other Deze brochure is opgesteld voor de aanbieding van deze Note en is na sluiting van de inschrijvingsperiode niet meer geactualiseerd. Voor actuele informatie met betrekking

Nadere informatie

ABN AMRO coupon notes

ABN AMRO coupon notes ABN AMRO coupon notes 2 Wilt u mogelijk een hoge coupon ontvangen? Zoekt u een belegging die een jaarlijks inkomen kan bieden? Wellicht is een Coupon Note van ABN AMRO Bank N.V. dan iets voor u. Deze biedt

Nadere informatie

ING Liric Grondstoffen augustus 2017

ING Liric Grondstoffen augustus 2017 ING Liric Grondstoffen augustus 2017 Garantiewaarde op de aflossingsdatum van EUR 95 per Liric Voor 95% participeren in de mogelijke stijging van een toonaangevende grondstoffenindex Dagelijks verhandelbaar

Nadere informatie

Optie strategieën. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Een onderneming van de KBC-groep. Gepubliceerd door KBC Securities

Optie strategieën. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Een onderneming van de KBC-groep. Gepubliceerd door KBC Securities Optie strategieën Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities p. 2 Index 1. Basisstrategieën 2 2. Voorbeelden van toepassingen 2 3. Grafische voorstelling 5 4. Gekochte

Nadere informatie

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Een onderneming van de KBC-groep. Gepubliceerd door KBC Securities

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Een onderneming van de KBC-groep. Gepubliceerd door KBC Securities Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities p. 2 Index 1. Call en put opties 3 2. Koper en schrijver 4 3. Standaardisatie 5 Onderliggende waarde 5 Uitoefenprijs 5 Looptijd

Nadere informatie

Risk Control Strategy

Risk Control Strategy Structured products January 2016 Kempen & Co N.V. (Kempen & Co) is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co

Nadere informatie

Europe Selection 90. BNP Paribas Arbitrage Issuance (NL)

Europe Selection 90. BNP Paribas Arbitrage Issuance (NL) BNP Paribas Arbitrage Issuance (NL) Europe Selection 90 Een beleggingstermijn van 5 jaar. Op de eindvervaldag heeft de belegger het recht op een terugbetaling van minimum 90% van het initieel belegd kapitaal

Nadere informatie

Koppel een coupon aan groei!

Koppel een coupon aan groei! Crédit Agricole CIB (AA- / Aa) WAT MAG U VERWACHTEN? p. Crédit Agricole CIB is een schuldinstrument zonder recht op terugbetaling van de nominale waarde. Het product wordt uitgegeven door Crédit Agricole

Nadere informatie

Optie strategieën. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Member of the KBC group

Optie strategieën. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Member of the KBC group Optie strategieën Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Grafische voorstelling 4 2. Bull strategieën 5

Nadere informatie

«De Morning Buy strategie op Europese en Amerikaanse indices»

«De Morning Buy strategie op Europese en Amerikaanse indices» Tradingstrategieën voor CFD's «De Morning Buy strategie op Europese en Amerikaanse indices» Spreker: Philippe Dassonville WH Selfinvest 1) Ons bedrijf en haar diensten 2) CFD op indices 3) Morning Buy

Nadere informatie

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Member of the KBC group

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Member of the KBC group Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Valutaopties 4 Twee valutaoptiecontracten 4 Waarom valutaopties

Nadere informatie

Rabobank Rentelift Obligatie

Rabobank Rentelift Obligatie Rabo International. London Branch Thames Court,One Queenhithe London EC4V 3RL Rabobank Rentelift Obligatie Rabobank Rentelift Obligatie U hebt een visie op de ontwikkeling van de geldmarkt. U bent er van

Nadere informatie

Warrants. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group. Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext.

Warrants. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group. Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Wat is een warrant? 4 3. Wat zijn de voordelen? 5 4. Op welke onderliggende

Nadere informatie

ING Soft Commodities Clicker. Profiteer van de mogelijke stijging van de prijs van landbouwgrondstoffen. Ieder halfjaar uw rendement vastclicken

ING Soft Commodities Clicker. Profiteer van de mogelijke stijging van de prijs van landbouwgrondstoffen. Ieder halfjaar uw rendement vastclicken Protection Equity Interest Other Deze brochure is opgesteld voor de aanbieding van deze Note en is na sluiting van de inschrijvingsperiode niet meer geactualiseerd. Voor actuele informatie met betrekking

Nadere informatie

Up&Win 2 Certificaat. Verhoog uw jaarlijks rendement met een innovatieve uitbetaling. De DJ EURO STOXX 50 Index als onderliggende waarde

Up&Win 2 Certificaat. Verhoog uw jaarlijks rendement met een innovatieve uitbetaling. De DJ EURO STOXX 50 Index als onderliggende waarde Up&Win 2 Certificaat Verhoog uw jaarlijks rendement met een innovatieve uitbetaling De DJ EURO STOXX 50 Index als onderliggende waarde Een mogelijke uitkering van 7% per jaar in een vlakke markt Uitzicht

Nadere informatie

ABN AMRO Garantie Beleggen: ABN AMRO Wereld Garantie Notes

ABN AMRO Garantie Beleggen: ABN AMRO Wereld Garantie Notes ABN AMRO Garantie Beleggen: ABN AMRO Wereld Garantie Notes Wereldwijd beleggen met een veilig gevoel Eenvoudig beleggen in wereldwijde aandelenmarkten Gegarandeerd uw nominale inleg terug op de afloopdatum

Nadere informatie

Credit Suisse (A+ / Aa1)

Credit Suisse (A+ / Aa1) Credit Suisse (A+ / Aa1) WAT MAG U VERWACHTEN? P. 2 Credit Suisse - is een afgeleid instrument dat wordt uitgegeven door Credit Suisse AG, London Branch. Dit product geeft u recht op een vaste jaarlijkse

Nadere informatie

LYNX Masterclass: 4 essentiële aspecten die u moet weten over Europese futures

LYNX Masterclass: 4 essentiële aspecten die u moet weten over Europese futures LYNX Masterclass: 4 essentiële aspecten die u moet weten over Europese futures Tycho Schaaf 1 maart Introductie Tycho Schaaf, beleggingsspecialist bij online broker LYNX Werkzaam bij LYNX vanaf 2007 Handelservaring

Nadere informatie