Commerzbank AG Factor Certificaten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Commerzbank AG Factor Certificaten"

Transcriptie

1 Commerzbank AG Factor Certificaten Corporates & Markets Deze producten bevatten het risico op kapitaalverlies. De producten in deze brochure zijn onderhevig aan risico s (voor risicofactoren zie pagina 6). Deze brochure is bedoeld ter promotie en is opgesteld onder de volledige verantwoordelijkheid van Commerzbank AG. Publicatiedatum: 30 april 2013 Doelgroep: Dit product is bestemd voor ervaren beleggers die een kapitaalrisico accepteren en die beschikken over voldoende kennis en ervaring om, met het oog op hun financiële situatie, de voordelen en de risico s van het investeren in dit complexe derivate product te evalueren, met name door een bekendheid met de onderliggende waarden en de hefboommechanismen. Soort investering: Dit product is een complex derivaat instrument uitgegeven door Commerzbank AG. Door hierop in te schrijven, maakt u geld over aan de uitgever die zich niet in alle gevallen verbindt tot een 100% terugbetaling van het geïnvesteerde kapitaal op de afloopdatum. In geval van faillissement of wanbetaling van de uitgever loopt u het risico niet het geïnvesteerde bedrag terug te krijgen.

2 2 I Factor Certificaten Factor Certificaten Deze nieuwe generatie hefboomproducten biedt u de kans om te profiteren van een vaste dagelijkse hefboom zonder risico op deactivatie. Factor Certificaten zijn beursproducten waarmee u zowel een stijgende als een dalende koersontwikkeling kunt volgen met een hefboomeffect. Dit hefboomeffect kan 3, 5 of 10 zijn afhankelijk van het Certificaat. Het hefboomeffect is weergegeven in de naam van het product. De werking van het product Elk product heeft een vaste hefboom gedurende zijn gehele looptijd. Deze Certificaten bieden u de mogelijkheid om te profiteren van een stijging met een Factor Certificaat Long en van een daling met een Factor Certificaat Short. Factor Certificaten hebben een onbeperkte looptijd en zijn er op verschillende onderliggende waarden zoals aandelen en indices. De berekening van de performance van de Factor Certificaten is heel eenvoudig, zij vermenigvuldigen elke dag de bewegingen van de onderliggende waarde met hun hefboomeffect. Als dit hefboomeffect 5 is, dan betekent een stijging van 1% van de onderliggende waarde een stijging van 5% van het Factor Certificaat Long 5. Als de onderliggende waarde daalt met 1%, dan zal de waarde van het Factor Certificaat Long 5 afnemen met 5%. Voor een Factor Certificaat Short geldt het tegenovergestelde: als de onderliggende waarde met 1% daalt, dan stijgt het Factor Certificaat Short 3 (met een hefboom van 3) met 3%, als de onderliggende waarde stijgt met 1%, dan neemt de waarde van het Factor Certificaat Short 3 af met 3%. Om de prijs van een Factor Certificaat te berekenen, creëert Commerz bank een index die de performance van de onderliggende waarde (bij voorbeeld goud, zilver of de future op de CAC 40) nabootst met een vaste hefboom. De performance van de index die als basis dient voor de bereke ning van de prijs van het product wordt dagelijks door Commerzbank berekend. Intraday kunt u dus volledig profiteren van de bewegingen van een door u gekozen asset categorie (edelmetalen, aandelen, futures op indices, grondstoffen, etc.) Over een langere periode kan de performance van het Factor Certificaat anders zijn dan de performance van de onderliggende waarde vermenigvuldigd met de hefboom (zie het voorbeeld op pagina 3).

3 Factor Certificaten I 3 Vergelijking van de performance van de CAC 40 met de performance van een Factor Certifcaat Long en Short 5 Het Factor Certificaat Long 5 vermenigvuldigt de dagelijkse beweging en van de CAC 40 zowel bij een stijging als bij een daling hiervan. Het Factor Certificaat Short 5 vermenigvuldigt de dagelijkse bewegingen van de CAC 40 met 5, zowel bij een stijging als bij een daling hiervan. Over een langere periode kan het hefboomeffect groter of kleiner zijn (zie de voorbeelden hieronder). Voorbeeld Factor Certificaat Long 5 Gunstig scenario Dag 0 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag Globaal rendement over de periode CAC 40 1,2% 0,2% 0,8% , , ,90-0,7% 6,0% 1,0% 4,0% Factor Long ,5 102,29 103,31 107,45-3,5% 1,50% 7,45% x 4,96 Ongunstig scenario Dag 0 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Globaal rendement over de periode 0,7% CAC ,8 2978,8 2954,9-1,2% -0,2% -0,8% 3,5% Factor Long ,5 97,29 96,32 92,46-6,0% -1,0% -4,0% -1,50% -7,54% x 5,03 Voorbeeld Factor Certificaat Short 5 CAC 40 Gunstig scenario Dag 0 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 0,7% , , ,90-1,2% -0,2% -0,8% 6,0% 1,0% 4,0% Factor Short ,5 102,29 103,31 107,45-3,5% CAC 40 Ongunstig scenario Dag 0 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 1,2% 0,2% 0,8% ,8 3020,8 3044,9-0,7% 3,5% Factor Short ,5 97,29 96,32 92,46-6,0% -1,0% -4,0% Globaal rendement over de periode -1,50% 7,45% Globaal rendement over de periode 1,50% -7,54% x -4,96 x -5,03 De indices die door Commerzbank als onderliggende waarden worden gebruikt, worden berekend door Commerzbank en zijn gebaseerd op de Future contracten op indices, zoals gedetailleerd beschreven op pagina 8. In de voorbeelden in deze brochure wordt de CAC 40 index gebruikt, er bestaan echter ook Factor Certificaten op andere onderliggende waarden die u terug kunt vinden in het basisprospectus of op onze website (www.beurs.commerzbank.be).

4 4 I Factor Certificaten Een mechanisme om het risico op een totaalverlies te elimineren Naast de mogelijkheid om te profiteren van een vaste hefboom bieden Factor Certificaten u ook een mechanisme dat het risico op een totaalverlies wegneemt wanneer er intraday een sterke daling van de onderliggende waarde plaatsvindt. Bij een daling van bijvoorbeeld 20% van de onderliggende waarde gedurende één dag, zou een Factor Certificaat Long 5 in theorie niets meer waard zijn (5 x 20% = 100% daling). Om het risico op een totaalverlies weg te nemen, wordt er een mechanisme geactiveerd op het moment dat de onderliggende waarde gedurende de dag een beweging vertoont die boven een bepaald niveau ligt (dit niveau is afhankelijk van de gekozen hefboom). De performance van de onderliggende waarde zal vanaf dat moment worden berekend alsof het om een nieuwe dag gaat. Activatie beschermingsmechanisme Koers ein EUR Gebeurtenis 1 Gebeurtenis 2 Gebeurtenis 3 Gebeurtenis Dag 1 Dag 2 Koers Certificaat Koers aandeel Voorbeeld van een Factor Certificaat Long 5 op een aandeel Het mechanisme van een Factor Certificaat Long 5 op een aandeel activeert zich zodra de koers van het aandeel intraday een daling van 15% of meer doormaakt. Gebeurtenis 1. De koers van het aandeel is 100 EUR net als de koers van het Factor Certificaat Long 5. Gebeurtenis 2. De koers van het aandeel daalt met 15% naar 85 EUR. Het Factor Certificaat Long 5 daalt dus met (5 x 15 = 75%) naar 25 EUR, het mechanisme wordt geactiveerd. De performance van het Factor Certificaat gedurende de rest van de dag zal worden berekend vanaf deze 25 EUR. Het nieuwe niveau waarop het mechanisme zal worden geactiveerd is op een koers van EUR van het aandeel (oftewel 85% van 85).

5 Factor Certificaten I 5 Gebeurtenis 3. Het aandeel daalt nog verder gedurende dezelfde dag en sluit op 75 EUR. Deze daling van 11.76% (vanaf de koers van 85 EUR) is berekend op het nieuwe niveau van 25 EUR van het Factor Certificaat oftewel 5 x 11.76% = 58.80% = EUR. Zonder de activering van het gedeeltelijke beschermingsmechanisme zou de daling van de koers van het Factor Certificaat volledig zijn geweest (want 5 x 25% = 125%). Gebeurtenis 4. De volgende dag stijgt het aandeel van 75 EUR naar 100 EUR (+ 33,33%). Het Factor Certificaat Long 5 stijgt van EUR naar EUR (5 x 33,33 % = + 166,65%). Wanneer het beschermingsmechanisme in werking is getreden en, zoals in dit voorbeeld, het aandeel zich de volgende dag weer op zijn startniveau bevindt, dan zal de performance van het Factor Certificaat niet gunstig zijn. In het voorbeeld hierboven, waarbij het aandeel terug op zijn oorspronkelijke niveau is, heeft het Certificaat nog maar een waarde van EUR tegenover een initiële waarde van 100 EUR. Voordelen Risico s Een vaste hefboom Een onbeperkte looptijd en vaste productkenmerken. Investeerders hoeven hun posities niet door te rollen want er is geen afloopdatum aan het product verbonden. Investeerders kunnen zelf bepalen wanneer zij uit het product willen stappen. Geen risico op deactivatie, geen stop-loss niveau/ko. De producten bieden geen kapitaalgarantie Het hefboomeffect geldt zowel bij een stijging als bij een daling De vaste hefboom geldt intraday. Over een langere periode kan de performance van het Factor Certificaat Long of Short anders zijn dan het hefboomeffect vermenigvuldigd met de performance van de onderliggende waarde (zie de voorbeelden op pagina 3).

6 6 I Factor Certificaten Risicofactoren Risico op prijsfluctuatie / hefboomeffect: Commerzbank AG wijst alle beleggers op de specifieke kenmerken van de Factor Certificaten en voornamelijk op het feit dat deze producten, gezien hun optionele karakter, aanzienlijke prijsschommelingen kunnen ondergaan gedurende de gehele looptijd van het product en zelfs hun volledige waarde kunnen verliezen. De prijs van dit complexe derivate product zal fluctueren aan de hand van verschillende factoren waaronder de koersontwikkeling van de onderliggende waarde. De prijs kan daardoor lager zijn dan het geïnvesteerde bedrag en op het moment van verkoop een verlies opleveren ten opzichte van het geïnvesteerde kapitaal. Kredietrisico: Met de aanschaf van Factor Certificaten nemen investeerders een kredietrisico op de uitgever en stellen zich aldus bloot aan een kapitaalverlies in geval van een wanbetaling van de uitgever. Indien de uitgevende instelling failliet gaat kunt u een deel van of uw volledige geïnvesteerde kapitaal verliezen. Risico op kapitaalverlies: De producten geven geen recht op een volledige terugbetaling van het geïnvesteerde kapitaal. In het geval van een tegengestelde beweging van de onderliggende waarde is een kapitaalverlies waarschijnlijk. Liquiditeitsrisico: De producten noteren aan NYSE Euronext Brussel. Er is geen garantie dat er zich een actieve markt ontwikkelt wat betekent dat als een investeerder zijn product wenst te verkopen voor de afloopdatum, de investeerder dit zal moeten doen tegen een prijs die wordt bepaald door Commerzbank AG (die de liquiditeit van het product garandeert) op basis van de marktparameters. Fiscaliteit: Situatie op het moment van schrijven van deze brochure (01/03/2013) Het fiscale regime dat van toepassing is op particulieren in België: De inkomsten uit buitenlandse schuldinstrumenten (rente en dividenden) ontvangen via een financiële tussenpersoon gevestigd in België zijn onderworpen aan de roerende voorheffing van 25%. De fiscale behandeling hangt af van de individuele omstandigheden van elke investeerder en kan in de toekomst worden gewijzigd. Het wordt investeerders aangeraden om de van toepassing zijnde fiscaliteit in het land waarin zij woonachtig zijn te bestuderen. Basisprospectus: Het prospectus (Base prospectus relating to Structured Certificates van 27 juni 2012) en de supplementen van 12/07/212, 01/08/2012, 08/13/2012, 08/11/2012 en 22/02/2013 zijn goedgekeurd door de BaFin, de Duitse toezichthouder en zijn beschikbaar op de website in de rubriek Legal onder Base Prospectus.

7 Factor Certificaten I 7 De Factor Certificaten van Commerzbank Hefboom 3 Hefboom 5 Kapitaalgarantie Risico op kapitaalverlies Risico op kapitaalverlies Kosten 0.2% of 0.4% Management fees* + 0.6% ICS** 0.2% of 0.4% Management fees* + 0.6% ICS** Dividenden Herbelegd Herbelegd Gedeeltelijk beschermingsmechanisme Waarde van het Certificaat bij activatie van het beschermingsmechanisme 15% Stijging bij een Factor Certificaat Short, 15% daling bij een Factor Certificaat Long 55% van de vorige slotkoers 15% Stijging bij een Factor Certificaat Short, 15% daling bij een Factor Certificaat Long 25% van de vorige slotkoers * Management fees = Vergoeding voor het beheren van de index ** ICS = Kosten gelieerd aan de margin calls op de futures en de gap-risk premie. De ICS kosten dienen vermenigvuldigt te worden met de hefboom van het Factor Certificaat. NB: Deze kosten zijn in de prijs van het product inbegrepen en worden dagelijks verrekend. Houdt u er rekening mee dat deze kosten worden berekend op jaarbasis. Kosten - De management fees zoals hierboven beschreven - ICS zoals hierboven beschreven - De transactiekosten van uw bank of broker - De spread van het product zoals aangegeven op onze site Voor de transactiekosten en het belastingregime dat van toepassing is op de Factor Certificaten, gelieve contact op te nemen met uw vaste financiële tussenpersoon.

8 8 I Factor Certificaten De prijsberekening van de Factor Certificaten De prijzen van de Factor Certificaten worden berekend door Commerzbank en zijn gebaseerd op de prijs van het Future contract op bijvoorbeeld de CAC 40 (of een andere index of onderliggende waarde). Van deze koers worden de kosten voor het beheer van de index en de hedging-kosten van de uitgever afgetrokken. De formule om de waarde van het Certificaat te berekenen is de volgende: Waarde certificaat T = Future T-1 x [1 + (hefboom x intraday performance van de onderliggende waarde)] + Future T-1 x Eonia - (hefboom x ICS) - MF 360 x T Hefboom Effect Kosten Future T-1 : Referentiekoers van de onderliggende waarde op de vorige dag. Eonia: Interbancaire rente ICS: Kosten gelieerd aan de margin calls op de Futures en de gap-risk premie. De ICS kosten dienen vermenigvuldigd te worden met de hefboom van het Factor Certificaat. MF: Management Fees Intraday performance van de onderliggende waarde = (koers van de Future Future T-1 ) / Future T-1 T: Aantal dagen tussen twee op elkaar volgende data van berekening Dividenduitkeringen op de CAC 40 zullen geen enkele invloed hebben op de prijs van het Certificaat. Doordat de prijs van het Certificaat wordt berekend met de CAC 40 Future als onderliggende waarde (die geen rekening houdt met dividenden) is de impact van dividenduitkeringen automatisch nul. Liquiditeit Zoals alle beursproducten van Commerzbank noteren ook de Factor Certificaten onder normale marktomstandigheden en bij een normale werking van de technische systemen, gedurende de openingstijden van NYSE Euronext, tussen 08h00 en 18h30. De Factor Certificaten vallen onder een liquiditeitscontract tussen Commerzbank AG en NYSE Euronext, dat tot doel heeft een continue liquiditeit van de door Commerzbank AG uitgegeven producten te garanderen. Dit betekent dat de investeerder kan kopen of verkopen tegen een prijs die gereguleerd is door NYSE Euronext (een maximale spread die afhankelijk is van de prijs van het product) en bepaald door Commerzbank onder normale marktomstandigheden.

9 12 I Faktor-Zertifikate auf Aktien Disclaimer Deze producten zijn bestemd voor ervaren beleggers die beschikken over de kennis en ervaring die nodig is om de informatie die op deze producten van toepassing is te begrijpen. Alle Factor Certificaten zijn uitgegeven in het kader van het basisprospectus dat is gecontroleerd door het BAFin en de definitieve voorwaarden zijn beschikbaar bij Commerzbank of op be Commerzbank AG vestigt de aandacht van het publiek op de risicofactoren beschreven in het basisprospectus. Deze brochure is uitgegeven uitsluitend vanuit informatief oogpunt en dient in geen geval als een financieel, fiscaal, juridisch of ander advies te worden beschouwd. De informatie, grafieken, cijfers, meningen of commentaren die deze brochure bevat zijn gegeven op indicatieve titel en kunnen naderhand worden aangepast. De inhoud van deze brochure alleen kan niet dienen als basis voor een beslissing om te investeren. Deze brochure vormt op geen enkele wijze een aanbod, aanleiding of uitnodiging tot de aankoop dan wel verkoop van Factor Certificaten van Commerzbank AG. Deze brochure heeft geen enkele contractuele waarde. Commerzbank AG kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enig verlies of schade, direct of indirect geleden door het raadplegen of gebruik van deze brochure. Indien u Factor Certificaten wenst te verkrijgen, of aanvullende informatie over deze producten wenst te ontvangen, neemt u dan contact op met uw financiële adviseur. Commerzbank AG Alle rechten voorbehouden.

10 Commerzbank AG Corporates & Markets Paris 23, rue de la Paix Paris Hotline Commerzbank Aktiengesellschaft is een naamloze vennootschap naar Duits recht en staat ingeschreven in het handelsregister van Frankfurt am Main.

Commerzbank AG Factors

Commerzbank AG Factors Commerzbank AG Factors Corporates & Markets Ontdek de voordelen van de Factor, het populairste hefboomproduct in Europa! Deze producten zijn bestemd voor actieve en ervaren beleggers. Deze producten zijn

Nadere informatie

Factor Certificaten op Indices

Factor Certificaten op Indices Factor Certificaten op Indices Deze producten bieden geen kapitaalgarantie Het basisprospectus betreffende de Factor Certificaten is goedgekeurd door het BaFin, de Duitse regulerende instantie. De producten

Nadere informatie

Unlimited Speeders. Achieving more together

Unlimited Speeders. Achieving more together Unlimited Speeders Achieving more together Unlimited Speeders: Beleg met een hefboom 3 Unlimited Speeders: Beleg met een hefboom Snel en eenvoudig beleggen met een geringe investering? Inspelen op een

Nadere informatie

Inhoud. Commerzbank Turbos s 04. Hoe werkt een Turbo? 05. BEST Turbo s 12. Limited Turbo s 14. Hoe koopt en verkoopt u een Turbo? 16.

Inhoud. Commerzbank Turbos s 04. Hoe werkt een Turbo? 05. BEST Turbo s 12. Limited Turbo s 14. Hoe koopt en verkoopt u een Turbo? 16. Commerzbank Turbo s Inhoud 3 Inhoud Commerzbank Turbos s 04 Hoe werkt een Turbo? 05 BEST Turbo s 12 Limited Turbo s 14 Hoe koopt en verkoopt u een Turbo? 16 Risico s 18 Kosten 20 4 Commerzbank Turbo s

Nadere informatie

Limited Speeders. Achieving more together

Limited Speeders. Achieving more together Limited Speeders Achieving more together Limited Speeders: Beleg met een nog grotere hefboom! 3 Limited Speeders: Beleg met een nog grotere hefboom! Werking Limited Speeders Limited Speeders behoren,

Nadere informatie

Beursproducten op Futures

Beursproducten op Futures Beursproducten op Futures Inhoud Wat is een future? 05 Beursproducten op futures 06 Waar kan ik de koersen van futures terugvinden? 14 Meer informatie? 14 Disclaimer 15 3 Beursproducten op futures Commerzbank

Nadere informatie

markets.bnpparibas.nl

markets.bnpparibas.nl markets.bnpparibas.nl Boosters zijn complexe en risicovolle financiële producten en kennen geen gegarandeerde waarde of vooraf bepaalde looptijd. Aan een belegging in deze financiële producten zijn financiële

Nadere informatie

Wanneer koopt u een Turbo?

Wanneer koopt u een Turbo? Turbo s zijn complexe en risicovolle financiële producten en kennen geen gegarandeerde waarde of vooraf bepaalde looptijd. Aan een belegging in deze financiële producten zijn financiële risico s verbonden

Nadere informatie

ING Sprinters XL. Met een nog grotere hefboom inspelen. 2op een koersstijging of -daling @

ING Sprinters XL. Met een nog grotere hefboom inspelen. 2op een koersstijging of -daling @ ING Sprinters XL Met een nog grotere hefboom inspelen 2op een koersstijging of -daling @ ING Sprinters XL Eind 2008 heeft de ING Sprinters geïntroduceerd. Hiermee kunt u inspelen op wereldwijde marktontwikkelingen.

Nadere informatie

Beleg slim, beleg Turbo

Beleg slim, beleg Turbo Beleg slim, beleg Turbo Turbo s zijn complexe en risicovolle financiële producten en kennen geen gegarandeerde waarde of vooraf bepaalde looptijd. Aan een belegging in deze financiële producten zijn financiële

Nadere informatie

ABN AMRO TRADER. Goed voorbereid actief beleggen. België

ABN AMRO TRADER. Goed voorbereid actief beleggen. België ABN AMRO TRADER Goed voorbereid actief beleggen. België Wilt u beleggen met een versnelling? Maar wilt u niet het risico lopen om meer dan uw inleg te verliezen? Dan is de Trader het nieuwste hefboomproduct

Nadere informatie

rbs.nl/markets Beleg sneller, beleg Booster

rbs.nl/markets Beleg sneller, beleg Booster rbs.nl/markets Beleg sneller, beleg Booster Wanneer koopt u een Booster? The Royal Bank of Scotland plc ( RBS ), marktleider in Turbo's op Euronext Amsterdam, brengt een nieuw product op de markt: de Booster.

Nadere informatie

EURO EQUITY 90 LCL EMISSIONS (FR) AUTO CALLABLE

EURO EQUITY 90 LCL EMISSIONS (FR) AUTO CALLABLE LCL EMISSIONS (FR) AUTO CALLABLE EURO EQUITY 90 Een beleggingstermijn van maximaal 6 jaar, indien er geen vervroegde terugbetaling plaatsvindt; Recht op een minimale terugbetaling van 90% van het belegd

Nadere informatie

Goldman Sachs Traders

Goldman Sachs Traders Goldman Sachs Traders Met ingang van: Juli 2015 Advertentiebericht 4 Goldman Sachs Traders Inhoudsopgave Traders nader bekeken 8 Belangrijke informatie 17 Verklarende woordenlijst 27 Een belegging in

Nadere informatie

commerzbank Speeders PRODUCTINFORMATIE

commerzbank Speeders PRODUCTINFORMATIE commerzbank Speeders PRODUCTINFORMATIE Speeder long Speeder short / www.speeders.commerzbank.com / Waarom Speeders? Het type beleggingsproduct waar de Speeder in thuis hoort is recent in Nederland. In

Nadere informatie

ING Sprinters BEST. Met een nog grotere hefboom inspelen. 2op een koers stijging of -daling @

ING Sprinters BEST. Met een nog grotere hefboom inspelen. 2op een koers stijging of -daling @ ING Sprinters BEST Met een nog grotere hefboom inspelen 2op een koers stijging of -daling @ ING Sprinters BEST Eind 2008 heeft de ING Sprinters geïntroduceerd. Hiermee kunt u inspelen op wereldwijde marktontwikkelingen.

Nadere informatie

Callable Global Select 90

Callable Global Select 90 BNP Paribas Arbitrage Issuance (NL) Callable Global Select 90 Een beleggingstermijn van 8 jaar, behoudens vervroegde terugbetaling. Recht op de terugbetaling van minstens 90% van het belegd kapitaal (1)

Nadere informatie

ING Sprinters. Versneld inspelen op een koersstijging of -daling. 2van aandelen, indices, obligaties, grondstoffen of valuta s@

ING Sprinters. Versneld inspelen op een koersstijging of -daling. 2van aandelen, indices, obligaties, grondstoffen of valuta s@ ING Sprinters Versneld inspelen op een koersstijging of -daling 2van aandelen, indices, obligaties, grondstoffen of valuta s@ ING Sprinters De ING heeft eind 2008 de ING Sprinters geïntroduceerd. Hiermee

Nadere informatie

EURO SELECT COUPON 90

EURO SELECT COUPON 90 LCL EMISSIONS (FR) EURO SELECT COUPON 90 Een beleggingstermijn van 8 jaar; Recht op een mogelijke jaarlijkse variabele coupon van 100% van de positieve prestatie van de EURO STOXX SELECT DIVIDEND 30 (Price)

Nadere informatie

Warrants. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group. Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext.

Warrants. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group. Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Wat is een warrant? 4 3. Wat zijn de voordelen? 5 4. Op welke onderliggende

Nadere informatie

rbs.be/markets Beleg slim, beleg Turbo

rbs.be/markets Beleg slim, beleg Turbo rbs.be/markets Beleg slim, beleg Turbo Turbo s zijn complexe en risicovolle financiële producten en kennen geen gegarandeerde waarde of vooraf bepaalde looptijd. Aan een belegging in deze financiële producten

Nadere informatie

UNLIMITED TURBO CERTIFICATEN Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004

UNLIMITED TURBO CERTIFICATEN Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004 UNLIMITED TURBO CERTIFICATEN Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004 Uitgever: BNP Paribas Arbitrage Issuance BV Garant van de terugbetaling: BNP Paribas

Nadere informatie

Goldman Sachs Turbo s

Goldman Sachs Turbo s Goldman Sachs Turbo s Met ingang van: Juli 2015 Advertentiebericht 4 Goldman Sachs Turbo s Inhoudsopgave 1. Turbo s nader bekeken 8 2. Turbo s op aandelen en indexen 18 3. Turbo s op valuta s 22 4. Turbo

Nadere informatie

Beleggen. Caisse Fédérale du Crédit Mutuel Nord Europe (Frankrijk) Global Dividend Autocallable Note

Beleggen. Caisse Fédérale du Crédit Mutuel Nord Europe (Frankrijk) Global Dividend Autocallable Note Beleggen Caisse Fédérale du Crédit Mutuel Nord Europe (Frankrijk) Global Dividend Autocallable Note Een maximale beleggingsduur van 8 jaar Een recht op terugbetaling op eindvervaldag van het volledige

Nadere informatie

Limited Speeders zijn nieuwe beleggingsproducten waarmee u met een nog grotere hefboom kunt beleggen. Doordat het financieringsniveau gelijk is aan

Limited Speeders zijn nieuwe beleggingsproducten waarmee u met een nog grotere hefboom kunt beleggen. Doordat het financieringsniveau gelijk is aan Limited Speeders Limited Speeders zijn nieuwe beleggingsproducten waarmee u met een nog grotere hefboom kunt beleggen. Doordat het financieringsniveau gelijk is aan het stop loss-niveau, en deze niveaus

Nadere informatie

ING Bank (NL) (A+/A2) Europe Accelerator 2019. Deutsche Bank. Mik op de stijging van de EURO STOXX Select Dividend 30 (Price EUR).

ING Bank (NL) (A+/A2) Europe Accelerator 2019. Deutsche Bank. Mik op de stijging van de EURO STOXX Select Dividend 30 (Price EUR). Deutsche Bank Mik op de stijging van de EURO STOXX Select Dividend 30 (Price EUR). Wat mag u verwachten? Type belegging ING Bank (NL) (A+/A2) Europe Accelerator 2019 Dit product is een gestructureerd schuldinstrument.

Nadere informatie

TURBO CERTIFICATEN. Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004

TURBO CERTIFICATEN. Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004 TURBO CERTIFICATEN Afgeleide instrumenten in de zin van de Europese Verordening 809/2004 van 29 april 2004 Uitgever: BNP Paribas Arbitrage Issuance BV Garant van de terugbetaling: BNP Paribas SA WAAROM

Nadere informatie

ABN AMRO TRADER. Goed voorbereid actief beleggen. Nederland

ABN AMRO TRADER. Goed voorbereid actief beleggen. Nederland ABN AMRO TRADER Goed voorbereid actief beleggen. Nederland Wilt u beleggen met een versnelling? Maar wilt u niet het risico lopen om meer dan uw inleg te verliezen? Dan is de Trader het nieuwste hefboomproduct

Nadere informatie

PTISELECT EURO EQUITY SECTORS OPTISELECT AMUNDI FINANCE EMISSIONS (FR) JUNE 2022

PTISELECT EURO EQUITY SECTORS OPTISELECT AMUNDI FINANCE EMISSIONS (FR) JUNE 2022 PTISELECT AMUNDI FINANCE EMISSIONS (FR) EURO EQUITY SECTORS OPTISELECT JUNE 2022 Inschrijvingsperiode: van 22 mei tot en met 19 juni 2014, tot 12 uur (behoudens vervroegde afsluiting); Een beleggingstermijn

Nadere informatie

rbs.nl/markets Memory Coupon Notes

rbs.nl/markets Memory Coupon Notes rbs.nl/markets Memory Coupon Notes Wanneer koopt u een Memory Coupon Note? Een Memory Coupon Note is een beursgenoteerd beleggingsproduct dat een alternatief kan zijn voor een rechtstreekse belegging in

Nadere informatie