Verslag eerste klankbordgroep bijeenkomst Herinrichting Rijndijk-West, 3 juli 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag eerste klankbordgroep bijeenkomst Herinrichting Rijndijk-West, 3 juli 2017"

Transcriptie

1 Verslag eerste klankbordgroep bijeenkomst Herinrichting Rijndijk-West, 3 juli 2017 Op maandag 3 juli is de klankbordgroep Herinrichting Rijndijk-West enthousiast aan de slag gegaan om tot een optimale herinrichting van de Rijndijk-West te komen. Dit onder begeleiding van DTV Consultants en R&L Consultants, in aanwezigheid van een brede vertegenwoordiging van de gemeente Alphen aan de Rijn. 1.1 Aanleiding Na de oplevering van de nieuwe N11 heeft de Rijndijk in feite nog slechts een erftoegangsfunctie. De maximumsnelheid is op een groot deel van het tracé teruggebracht naar 30km/h en er zijn diverse snelheidsremmende maatregelen genomen. Naar aanleiding van verschillende signalen dat de weg in zijn huidige vorm niet optimaal functioneert, heeft DTV Consultants vorig jaar op verzoek van de gemeente Alphen aan de Rijn een studie uitgevoerd. Hierbij is het functioneren van en de verkeersveiligheid op de Rijndijk onder de loep genomen en is tevens een onafhankelijk advies gegeven over mogelijke aanpassingen. Mede op basis van de resultaten van het onderzoek van DTV Consultants, waaruit blijkt dat de Rijndijk inderdaad niet optimaal functioneert en dat de verkeersveiligheid onder druk staat, is besloten de weg her in te richten. 1.2 Aanpak en planning Om tot een nieuw ontwerp voor de Rijndijk te komen, worden de volgende stappen doorlopen: Inventarisatie verkeerssituatie en uitgangspunten; 1e Klankbordgroep bijeenkomst: doelen, wensbeelden, typen maatregelen; Uitwerking verschillende type maatregelen; 2 e Klankbordgroep bijeenkomst: Presentatie uitwerking typen maatregelen en vaststellen voorkeursmaatregelen; Opstellen concept Voorlopig Ontwerp; Uitvoering benodigde onderzoeken; Opstellen concept Voorlopig Ontwerp ruimtelijke inrichting; Inloop-/informatieavond; Aanpassen concept Voorlopig Ontwerp: Kabels en leidingen, Openbaar Verlichtingsplan, Kap- en beplantingsplan en Bebordingsplan 3e Klankbordgroep bijeenkomst Afronden Voorlopig Ontwerp: kostenraming, planning, definitief ontwerp, aanbesteding en uitvoering De planning is om voor het einde van het jaar het Voorlopig Ontwerp vast te stellen. Daarna wordt een bestekstekening gemaakt en kan de uitvoering van de maatregelen worden aanbesteed. Mede in verband met alle te doorlopen procedures, zal de herinrichting dan naar verwachting in de tweede helft van 2018 kunnen starten. Het voorontwerp (VO) inclusief bijbehorende raming zal naar verwachting eind oktober/begin november dit jaar geleverd worden.

2 De gemeente zal daarna overwegen om het vervolgtraject met dezelfde externe partner voort te zetten of het tussen product (VO) via het lopende engineeringscontract (GSI) verder door de markt te laten uitwerken in een definitief ontwerp (DO) met raming en uiteindelijk in een contractdocument voor de realisatie ( Bestek en tekeningen). De start van deze vervolgwerkzaamheden is voorzien vanaf november 2017 tot april Tussen mei en augustus 2018 zal de aanbestedingsprocedure plaatsvinden rekening houdend met zomervakantie en bouwvakperiode, zodat de daadwerkelijke start van de uitvoering nu gepland staat voor september De oplevering van het gehele werk staat op april/mei Resultaat eerste klankbordgroep bijeenkomst 3 juli Presentatie onderzoeksresultaten 2016 Aan het begin van de avond heeft DTV Consultants de resultaten van het onderzoek gepresenteerd dat ze in 2016 in opdracht van de gemeente Alphen aan de Rijn heeft uitgevoerd. Zie de bijlage Presentatie eerste klankbordgroep Rijndijk-West Randvoorwaarden en uitgangspunten Daarna zijn de randvoorwaarden en uitgangspunten die de gemeente heeft meegegeven, gepresenteerd: De weg mag worden aangepast binnen het huidige tracé: De weg kan worden versmald, maar niet op een andere plek worden neergelegd. Het fietspad kan desgewenst wel worden verplaatst. Geen knip. Eventueel wel een sluis/ asverspringing. de gemeente Alphen aan de Rijn koppelt nog terug naar de klankbordgroep leden wat de redenen zijn dat de politiek geen knip wil. En tijdens de bijeenkomst is aan het begin van de avond afgesproken dat goed onderbouwde redenen om wel een knip te willen wel aan de politiek kunnen worden voorgelegd. Een knip is echter de rest van de avond niet meer naar voren gebracht door de aanwezigen. TERUGKOPPELING: Er is intern navraag gedaan bij de verantwoordelijk wethouder in hoeverre een harde knip in de Rijndijk al dan niet gewenst is? De reactie van de wethouder ( ) bij monde van de ambtelijk opdrachtgever komt er op neer dat er in principe geen bezwaar is tegen een knip of juist een voorkeur voor deze knip. Als er dan toch aan gedacht moet worden, dan gaat de politieke voorkeur in eerste instantie uit naar een knip voor ALLEEN vrachtverkeer. Overige bezwaren tegen verkeerssluis e/o asverspringingen zijn er niet. Het gehele deel de uitstraling 30 km per uur geven. Knelpunten aanpakken (waar veel ongelukken gebeuren). Aanpakken voorrangsregeling (eenduidig). Groen mag vanuit oogpunt veiligheid aangepast worden. Bomen: - Beschermwaardige bomen handhaven. - Nieuwe boomstructuur evt. bij nieuwe as weg. - Meer ruimte voor bomen of bomen op andere plaatsen is ok. Civieltechnische zaken:

3 - Kabels en leidingen onaangetast waar mogelijk - Openbare verlichting hergebruik (led verlichting). - Hergebruik van open verharding (klinkers e.d.). - Nieuwe deklaagconstructie mogelijk (rijbaan/fietspad). - Geen riool vervangen. Projecten die (kunnen) gaan spelen aan de Rijndijk. Allen zijn nog in de opstartfase: - Project Rijndijk 108: 10 woningen naast Scheepjeskerk - Herontwikkeling Meelfabriek De Hoop Rijndijk Ontwikkeling Avery Dennison (zuidwaarts) - Ontwikkeling Nieuwe Werklust - Uitbreiding diervoerderbedrijf Thijssen Reactieronde Vervolgens volgde een reactieronde waarin de klankbordgroepleden hebben aangegeven hoe ze aankijken tegen het herinrichtingsvraagstuk. Wat ze belangrijk vinden om tot een goede oplossing te komen en wat ze willen voorkomen. Hierbij een paar highlights wat betreft de reactieronde: Veel mensen gaven aan het fijn te vinden dat ze worden betrokken. Wat ook vaak werd genoemd, was dat ze het belangrijk vonden om tot reële, haalbare oplossingen te komen. Men hecht eraan dit in een goede sfeer te doen (geen ruzie). De mensen waren erg betrokken en kwamen dan ook meteen met allerlei doelen en oplossingen, die we verderop in dit verslag beschrijven Gezamenlijke doelen Uit de inventarisatie van doelen van de aanwezigen bleek dat ze voor het overgrote deel eensgezind waren wat betreft de doelen die in het gebied volgens hen moeten worden nagestreefd. Doelen die veel terug kwamen waren: minder (doorgaand) verkeer (met daarbij de kanttekening dat dit zonder knip waarschijnlijk niet lukt); een lagere snelheid realiseren (waar men daarom vooral op wil inzetten); geen hobbels, bobbels en rare capriolen uit hoeven halen. Hieronder een totaaloverzicht van de gezamenlijke doelen waartoe ze zijn gekomen, op volgorde van het aantal groene stickers (eens) dat de klankbordgroepleden hebben geplakt: Ik wil graag dat het minder druk wordt: minder sluipverkeer/doorgaand verkeer en minder vrachtverkeer. Niet inhalen. Lage snelheid. Oversteek Groenestein veilig maken, kinderroute speeltuin. Ik wil dat toekomstige ontwikkelingen niet leiden tot (dezelfde fouten) toename verkeer Rijndijk. Uitritten overzichtelijk maken voor uitrijder en rijden op Rijndijk. Veilig oversteken. Ik wil graag maatregelen voor een goede en comfortabele fietsverbinding. Beide kanten weg vormen één geheel. Onaantrekkelijk maken voor sluipverkeer en bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Overal minimale trottoirbreedte (ook waar wordt geparkeerd). Inclusief trottoir t.b.v breder en met uitritten per woning.

4 Voorrangsituaties Groenestein verduidelijken. Voldoende P-ruimte handhaven op een veilige manier. Mooier maken met meer groen. Uniformiteit waar wel/geen bromfiets op de zij baan (i.p.v. onvoorspelbaar van baan wisselen). Kinderen moeten veilig kunnen fietsen (wielrenners/e-bike maken het onveilig voor hen). Betere leefbaarheid door minder geluid. Voor de kerk een pleinfunctie (dorps karakter) inclusief groen (gezellig maken) Wensbeelden en maatregelen (met hun voor en nadelen) Vervolgens zijn drie groepen aan de slag gegaan met het formuleren van wensbeelden, maatregelen en hun voor- en nadelen die ze op dit moment al konden inschatten. Hieronder een overzicht van het resultaat van de drie groepen: Groep deelgebied 1: ten westen van Pleyn 68 Wensbeeld: Uitstraling woongebied. Fietspad handhaven. Inrit speeltuinpad opheffen voor auto s. Goede oversteken. Mogelijk wegversmallingen. Gezellig / groen. Maatregelen met voor- en nadelen Maatregel Voordeel Nadeel Rijbaanscheiding Niet inhalen Past niet bij 30 km/u regime Wegversmalling Remt snelheid, houdt passeermogelijkheden Als niet druk geen effect, kan leiden op stoppingen als het druk is Camera s Van boetes leert men snel Juridisch onmogelijk zonder herinrichting Asverspringing Makkelijker parkeren, meer parkeerplaatsen Oversteekplaatsen Duidelijke verbinding, veilige oversteek Fietspad ook oversteken Inrit speeltuinpad opheffen Geen auto s langs speeltuin Bocht bij nummer aanpassen Rotonde Eén veilige, overzichtelijke aansluiting, snelheidsremmend Past niet bij een 30 km/u uitstraling Groep deelgebied 2 (tussen Pleyn 68 en Rijndijk 130) Wensbeeld/maatregelen Maatregel Voordeel Nadeel 50 km/u handhaven of 30 km per uur en dan niet handhaven. Niet haalbaar

5 Niet inhalen en verhoogde middenberm (laag, wel overrijdbaar voor inritten (zie Zoeterwoude Rijndijk). Lastig voor bedrijven? Verhoogd parkeren Overal een minimale trottoirbreedte Langsparkeren Veiliger Minder parkeerplaatsen (Optische) versmalling van de rijbaan, maar wel toegankelijk voor landbouwverkeer. Een technisch systeem om doorgaand verkeer te weren wat harder rijdt dan 30 km/uur. Mooiere straat Minder aantrekkelijk voor doorgaand verkeer Sluipverkeer wordt tegen gegaan Kan lastig zijn voor legitiem verkeer Hoge kosten? Geen hobbel en bobbels, wel snelheidsremming, zonder steeds te hoeven stoppen. Asverspringingen? Oversteekmogelijkheden op logische plekken, bijvoorbeeld bij bushaltes (met attentiewaarde (lichtjes?)). Bedrijven benaderen om andere routes voor bevoorrading te realiseren Bromfietsers overal op de rijbaan Fietspad aan dezelfde kant houden met verbreed trottoir en een breder fietspad. Snelheidsremmend Geen bromfietsers die van fietspad naar weg heen en weer zeilen (verhoogd parkeren en verhoogde middenberm werkt ook remmend hierop Veiliger Gevaarlijker? Deelgebied 3 (ten oosten van Rijndijk 130) o.l.v. Paul Wensbeeld: Inrichting weg dusdanig dat gebruik wordt ontmoedigd. Inrichting weg dusdanig dat 30 km/uur wordt afgedwongen, inhalen wordt voorkomen en oversteken veilig is. Materiaalkeuze dusdanig dat geluidsbelasting niet toeneemt. Maatregelen: Vanaf rontonde Gemeneweg 30 km/uur tot de gemeentegrens. Doorgaand verkeer (hoofdroute) Rijndijk Gemeneweg richting N11 (Moeilijk) overrijdbare middengeleider. Middengeleiders breed genoeg in verband met veilig oversteken. Smallere rijbanen. Bus stopt op rijbaan (verkeer moet wachten). Voetgangersoversteekplaatsen op specifieke plaatsen (bijvoorbeeld plein bij kerk). Toegankelijkheid manege verbeteren.

6 Trajectcontrole. Goede fietsverbinding handhaven, dan wel verbeteren. Trottoir breder Vervolgstap DTV Consultants gaat nu de verschillende genoemde maatregelen uitwerken, en de haalbaarheid verkennen. Ook worden alle voor- en nadelen op een rij gezet. Deze zullen de tweede klankbordgroepbijeenkomst eind augustus/begin september 2017 worden besproken met de klankbordgroep leden.

Eerste werksessie klankbordgroep

Eerste werksessie klankbordgroep Eerste werksessie klankbordgroep Rijndijk-West, Hazerswoude-Rijndijk 3 juli 2017 Natalie Veenkamp Hans Godefrooij Paul van Loon (R&L Consultants) fietsen en lopen innovatie internationaal milieu mobiliteits-

Nadere informatie

Tweede werksessie klankbordgroep

Tweede werksessie klankbordgroep Tweede werksessie klankbordgroep Rijndijk-West, Hazerswoude-Rijndijk 5 september 2017 Natalie Veenkamp Hans Godefrooij Paul van Loon (R&L Consultants) fietsen en lopen innovatie internationaal milieu mobiliteits-

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg 18 juni 2015 Bewonersbijeenkomst Victoriberg Programma 19:30 uur 20:00 uur: Inlopen 20:00 uur 20:15 uur: Welkomswoord wethouder Knapp 20:15 uur 20:30 uur: Presentatie Marcel Luijnenburg 20:30 uur 21:00

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Herinrichting Stationsstraat en omgeving

Herinrichting Stationsstraat en omgeving Herinrichting Stationsstraat en omgeving 29 november 2017 Programma 19.30u - Inleiding 19.35u - Doelstellingen, ambities en stand van zaken 19.45u - Proces, uitgangspunten en ontwerp 20.15u - Pauze en

Nadere informatie

Klankbordgroep werksessie 2 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID

Klankbordgroep werksessie 2 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID Klankbordgroep werksessie 2 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID Doel De Middenweg-Zuid wordt heringericht in 2018, waarbij fietsers, voetgangers, busverkeer en autoverkeer een goede en veilige plek krijgen. Doel

Nadere informatie

Herinrichting Halsterseweg noord

Herinrichting Halsterseweg noord Herinrichting Halsterseweg noord Halsterseweg 1973 29 augustus 2017 Programma 1. Ontvangst door wethouder Patrick van der Velden 2. Toelichting project (Laurent Jan Allewijn) ü Projectgebied ü Aanleiding

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

Lage Zegstraat. Verkenning naar de mogelijkheden om het sluipverkeer te weren Presentatie t.b.v. Dorpsraad, d.d. 27 november 2017

Lage Zegstraat. Verkenning naar de mogelijkheden om het sluipverkeer te weren Presentatie t.b.v. Dorpsraad, d.d. 27 november 2017 Lage Zegstraat Verkenning naar de mogelijkheden om het sluipverkeer te weren Presentatie t.b.v. Dorpsraad, d.d. 27 november 2017 Korte terugblik / aanleiding Probleemdefinities Leemstraat eo. Toename (vracht)verkeer

Nadere informatie

Herinrichting Rondweg Westerkoog

Herinrichting Rondweg Westerkoog Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven Postbus 161 7400 AD Deventer Leeuwarden Amsterdam T +31 (0)570 666 222

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans Informatiebijeenkomst Verlengde Schrans 19 januari 2016 Welkom Voorstellen Kees Bunschoten (projectleider) Hein Waterlander (verkeer) Douwe Wiebe Beek (ontwerper) Wieger Postma (stedenbouw) Bart v.d. Scheer

Nadere informatie

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Aanleiding + doelstelling Integraal groot onderhoud weggedeelte N640 tussen km 8.600 en km 14.900. De inrichting van

Nadere informatie

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl.

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl. Wilhelminalaan verkeersveiliger Hier komt tekst Hier komt ook tekst 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni 2016 (versie 3, EGK) Opzet avond Opening Tot nu toe Mogelijkheden profiel Uitgewerkt mogelijk ontwerp

Nadere informatie

Bijlage 2M Maatregelen

Bijlage 2M Maatregelen Bijlage 2M Maatregelen Afstudeeropdracht Revitalisatie Zonnemaat Inhoud bijlage: Maatregelen met voor- en nadelen Schetsen van enkele maatregelen (8 pagina s inclusief voorblad) Maatregelen met voor- en

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst Huidige Nu situatie Onderverdeling structuur van de wijk Taagdreef e.o Molenwiek: De straten Rhônedreef,

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

Inloopavond 30 juni 2015

Inloopavond 30 juni 2015 Inloopavond 30 juni 2015 1 Waarom deze inloopavond? Toelichting stand van zaken Haalbaarheidsonderzoeken (Arcadis) Planning 2015 Gelegenheid tot meedenken Beoordelingsaspecten ontsluitingen Ideeën voor

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Vrijgeven krediet Albert Schweitzerlaan e.o. Reg.nummer: 2013/219232

Raadsstuk. Onderwerp: Vrijgeven krediet Albert Schweitzerlaan e.o. Reg.nummer: 2013/219232 Raadsstuk Onderwerp: Vrijgeven krediet Albert Schweitzerlaan e.o. Reg.nummer: 2013/219232 1. Inleiding Dit project omvat de Albert Schweitzerlaan, de ML Kinglaan (tussen de Hugo de Grootstraat en de Albert

Nadere informatie

Herinrichting Nieuweburen Vijzelstraat

Herinrichting Nieuweburen Vijzelstraat Herinrichting Nieuweburen Vijzelstraat voorlopig ontwerp 2 maart 2017 Programma Welkom en inleiding Proces Voorlopig ontwerp Planning en vervolg Vragen of opmerkingen Welkom Inleiding werkgroep Christiaan

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Betreffende straten: Julianastraat, Stolbergstraat, Koninginneweg, Tweede Emmastraat, Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat tot Van Eedenstraat.

Nadere informatie

Definitief ontwerp Willemskade

Definitief ontwerp Willemskade op stap Expertisecentrum Projecten, Realisatie en Beheer Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 422 69 66 NH.Munnik@zwolle.nl www.zwolle.nl Inhoud 1 Inleiding 3 2 Ontwerp

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Wijkraad. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Wijkraad. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Wijkraad Hier 16 januari komt ook 2018 tekst Huidige Nu situatie Doelen project Groot onderhoud van de openbare ruimte Wegen veiliger

Nadere informatie

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Programma van vanavond Terugblik vorige bijeenkomst Plussen en minnen Uitgangspunten voor het ontwerp Presenteren voorlopig ontwerp

Nadere informatie

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o.

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 1 21 september 2015 Programma van vanavond Toelichting invulling avond: Onze rol / jullie rol Terugblik vorige bijeenkomst Plangebied Wensen en knelpunten

Nadere informatie

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum Stationsweg huidige situatie Stationsweg nieuwe situatie Wagenstraat huidige situatie Wagenstraat nieuwe situatie Huidig profiel: 50 km weg, 7 m asfalt,

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat. Datum 9 juni 2016

Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat. Datum 9 juni 2016 Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat Datum 9 juni 2016 2 Wat kunt u doen op deze bijeenkomst? Het schetsontwerp varianten van de Velserstraat bekijken Vragen te stellen over

Nadere informatie

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid Ambtelijk advies over het verkeersbeleid Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid 1 Programma 20:00 uur Welkom Gerard Abrahamse, wethouder Verkeer Toelichting op stappen in besluitvorming

Nadere informatie

Kruispunt N733 Oude Deventerweg / Landweerweg

Kruispunt N733 Oude Deventerweg / Landweerweg Kruispunt N733 Oude Deventerweg / Landweerweg Klankbordgroep 2: 28 januari 2016 Agenda 1. Terugblik eerste bijeenkomst 2. Toelichting varianten 3. Bespreken voor- en nadelen 4. Voorkeursvariant 5. Vervolgproces

Nadere informatie

WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN

WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN Ons Mooi Epe WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN Wat waren de belangrijkste onderdelen van de 118 (!) zienswijzen (reacties) van aanwonenden en

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Herinrichting Halsterseweg zuid. Prentbriefkaart Halsterseweg 1932

Herinrichting Halsterseweg zuid. Prentbriefkaart Halsterseweg 1932 Herinrichting Halsterseweg zuid Prentbriefkaart Halsterseweg 1932 31 augustus 2017 Programma 1. Ontvangst door wethouder Patrick van der Velden 2. Terugblik op vragen vorige bewonersbijeenkomst (Laurent

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Hier 23 april komt 2018 ook tekst Ligging Huidige Nu situatie Doelen project Groot onderhoud van de openbare ruimte Wegen veiliger

Nadere informatie

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 Impressie Rivierweg-Midden Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen van harte welkom

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Bronckhorst

Verkeersveiligheid in Bronckhorst Verkeersveiligheid in Bronckhorst Aanleiding De gemeente Bronckhorst wil graag achterhalen of er verkeersonveilige locaties zijn in de gemeente en zo ja, welke. Niet alle ongelukken die gebeuren zijn bekend

Nadere informatie

Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers

Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers In de onderstaande tabel staan alle wensen/iceeën die bewoners en ondernemers hebben aangedragen tijdens de informatieavonden of via email. In de vierde kolom

Nadere informatie

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Memo Aan : Aan de fracties van de politieke partijen Ede Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 11 juni 2013 Onderwerp : Verlegging

Nadere informatie

Herinrichting Utrechtseweg Zeist. Slotsessie Ontwerp

Herinrichting Utrechtseweg Zeist. Slotsessie Ontwerp Herinrichting Utrechtseweg Zeist Slotsessie Ontwerp 18 mei 2015 1 Welkom Slotsessie ontwerp 2 Agenda Ontwerptraject tot nu toe 2 ontwerpen 2+1 varianten 2+1 2+1 en parallelstructuur 2+1 met groene noordberm

Nadere informatie

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Meldpunt Veilig Verkeer Analyse en zienswijze Meldpunt Veilig Verkeer http://www.meldpuntveiligverkeer.nl Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Datum: maandag 06 juli 2015 Rol Veilig Verkeer Nederland Veilig Verkeer

Nadere informatie

VERKEERSARRANGEMENT GENHOUT

VERKEERSARRANGEMENT GENHOUT VERKEERSARRANGEMENT GENHOUT INVENTARISATIE 27.10.20101 Grootgenhouterstraat hoge snelheid (landbouwverkeer) hinderlijk parkeren Onoverzichtelijke kruisingen met Hubertusstraat en Printhagen Hubertusstraat

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Annen Categorisering van wegen

Annen Categorisering van wegen Annen Categorisering van wegen Inrichten op verblijfsfuncties Bij de inrichting van de wegen in het dorpsgebied van Anloo is de categorisering als erftoegangsweg uitgangspunt. In die categorie is de verblijfsfunctie

Nadere informatie

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 Focus voor 2016 VIJVERHOF, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX PRESENTATIE 2 1. Inleiding Yücel Özmen, programmamanager bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet

Nadere informatie

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Alternatieven busbaan Vleuterweide Visie achter hoofdontsluiting Leidsche Rijn Datum: 8 juli 2014 Godfried de Graaff www.natuurlijkvleuterweide.nl Agenda Functioneren

Nadere informatie

Reconstructie Hazerswoude-Dorp (West)

Reconstructie Hazerswoude-Dorp (West) Reconstructie Hazerswoude-Dorp (West) Plan Zuid 1extra bewonersavond 15 mei 2017 Welkom 19:30 Opening 19:35 Terugblik 19:45 Presentatie ontwerp & uitleg gemaakte keuzes 20:15 Uw vragen over het ontwerp

Nadere informatie

Herinrichting t Goylaan. Presentatie 22 april 2015

Herinrichting t Goylaan. Presentatie 22 april 2015 Herinrichting t Goylaan Presentatie 22 april 2015 Opbouw presentatie Waarom is het nodig? Wat stellen we voor? Wat zijn de verkeerseffecten? Wat zijn milieu-effecten? Wat bereiken we ermee? Hoe gaat het

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners

Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners Tweede brede werksessie, 7 juli 2015 Arno Jonker, Paul van den Bosch en Natalie Veenkamp DTV Consultants fietsen en lopen innovatie internationaal

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Agenda 19.45 uur opening Wethouder Informatie halen Onderzoeken Visie - Ontwerpen Voorkeursontwerp 20.45 uur pauze

Nadere informatie

Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan

Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan Themabijeenkomst 20 juli 2016 Ing. Bart van Kruisbergen : Even voorstellen Agenda 1. Opening wethouder (5 min) 2. Toelichting doel, werkwijze en proces (5 min) 3.

Nadere informatie

Herinrichting Velserduinplein

Herinrichting Velserduinplein INSPRAAKDOCUMENT Herinrichting Velserduinplein gemeente Velsen juni 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inspraakreacties en standpunten college 3. Conclusie 1. INLEIDING Begin 2016 heeft het college besloten

Nadere informatie

AANPAK HOGESTRAAT DRUTEN

AANPAK HOGESTRAAT DRUTEN AANPAK HOGESTRAAT DRUTEN Klankbordgroepavond 22 maart 2016 1. VOORSTELRONDE NAMENS GEMEENTE DRUTEN Michel Lepoutre - Wethouder Michel Eijkhout - projectleider en adviseur openbare ruimte Willie van Zonsbeek

Nadere informatie

Presentatie gemeenteraad Dongen. s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp

Presentatie gemeenteraad Dongen. s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp Presentatie gemeenteraad Dongen s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp 1 Welkom! Presentatie door: Verkeersgroep s Gravenmoer Ondersteund door: Dorpsraad s Gravenmoer, namens alle bewoners Voorwoord

Nadere informatie

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie gemeenteraad Etten - Leur, 11 maart 2019

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie gemeenteraad Etten - Leur, 11 maart 2019 Inrichtingsvarianten N640 Presentatie gemeenteraad Etten - Leur, 11 maart 2019 Aanleiding + doelstelling Integraal groot onderhoud weggedeelte N640 tussen km 8.600 en km 14.900. De inrichting van de weg

Nadere informatie

Consultatie-avond Kern en toegangswegen Ysselsteyn. 16 januari 2013

Consultatie-avond Kern en toegangswegen Ysselsteyn. 16 januari 2013 Consultatie-avond Kern en toegangswegen Ysselsteyn 16 januari 2013 Agenda 1. Doel van de bijeenkomst 2. Uitgangspunten 3. Stappen tot nu toe 4. WensenN277 5. Wensen Lovinckplein 6. Zelfsturing 7. Reconstructie

Nadere informatie

GEMEENTE HARENKARSPEL afdeling Ruimte CONCEPT november 2011- maart 2012

GEMEENTE HARENKARSPEL afdeling Ruimte CONCEPT november 2011- maart 2012 VERKENNING MOGELIJKHEDEN MAATREGELEN / INRICHTEN 30 KM-GEBIED Delftweg Koorndijk - Kalverdijk Fragment Grote Historische topografische Atlas Noord-Holland 1894/1933 Bestaande situatie GEMEENTE HARENKARSPEL

Nadere informatie

Afsluitende Klankbordgroep avond Noorderhaaks

Afsluitende Klankbordgroep avond Noorderhaaks 3-6-2016 1 Afsluitende Klankbordgroep avond Noorderhaaks BAM Infra Wegen, 2-6-2016 1 Agenda Inleiding - Vragen? Verkeersmaatregelen - Langevliet - Vragen? - Van Foreestweg - Vragen? - Breewijd - Vragen?

Nadere informatie

de leden van de Bestuurscommissie van Stadsdeel Centrum Jeanine van Pinxteren Robby van Beveren, Jeroen Dijk

de leden van de Bestuurscommissie van Stadsdeel Centrum Jeanine van Pinxteren Robby van Beveren, Jeroen Dijk Memo Aan Van Kopie aan Datum de leden van de Bestuurscommissie van Stadsdeel Centrum Jeanine van Pinxteren Robby van Beveren, Jeroen Dijk 30 november BESLUITVORMING EILANDENBOULEVARD NA VOORBEREIDENDE

Nadere informatie

Jan Jaap van Dijke en Aart van Bree zijn de projectleiders N237. Jan Jaap van Dijke is verantwoordelijk

Jan Jaap van Dijke en Aart van Bree zijn de projectleiders N237. Jan Jaap van Dijke is verantwoordelijk Aanleiding De N237 tussen Utrecht en Amersfoort is een oude rijksweg. Na de aanleg van de A28 in 1986, verplaatste het verkeer zich van de N237 naar de A28. In de loop van de tijd is het op de A28 zo druk

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER 2017 1 Programma Welkom (Sushil Lachman, Sweco Nederland) Aanleiding herinrichting (Alma de Jong, gemeente Oegstgeest) Voorstel

Nadere informatie

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d.

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. 5 april 2017 Aanwezig: Namens de gemeente Roosendaal: De heer A. Buijsen (team Ingenieursbureau,

Nadere informatie

Klankbordgroep werksessie 1 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID

Klankbordgroep werksessie 1 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID Klankbordgroep werksessie 1 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID Doel De Middenweg-Zuid wordt heringericht in 2018, waarbij fietsers, voetgangers, busverkeer en autoverkeer een goede en veilige plek krijgen. Doel

Nadere informatie

Dirkshorn Dorpstraat & Ruimtevaartbuurt

Dirkshorn Dorpstraat & Ruimtevaartbuurt Dirkshorn Dorpstraat & Ruimtevaartbuurt Schetsontwerp Gemeente Schagen Presentatie conform Informatie avond woensdag 29 maart 2017 Dirkshorn versie 13april 2017 Inleiding 1. Plangebied 2. Schetsontwerp

Nadere informatie

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy Binnen bebouwde kom t Goy Programma 19.45 Inloop 20.00 Opening door Wethouder Kees van Dalen 20.15 Toelichting verkeerskundigen 20.45 Kosten 20.50 Informatie aan tafels en invullen formulieren 21.25 Slotwoord

Nadere informatie

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Bylage 4 Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Uit de verkeersstudie naar de Rondweg Lemmer (uitgevoerd in 2009/2010) is een voorkeursschetsontwerp naar voren gekomen. Dit ontwerp bestaat in hoofdlijnen

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie

Definitief Ontwerp Herinrichting Openbare Ruimte Gillis van Ledenberchstraat Fase 5

Definitief Ontwerp Herinrichting Openbare Ruimte Gillis van Ledenberchstraat Fase 5 Definitief Ontwerp Herinrichting Openbare Ruimte Gillis van Ledenberchstraat Fase 5 Maaiveldontwerp DO Fase 5 FH buurt Gillis van Ledenberchstraat 30 januari 2019 Pagina 1 plangebied Bestaande situatie:

Nadere informatie

Verslag workshop Fietsroute plus Groningen - Haren

Verslag workshop Fietsroute plus Groningen - Haren Verslag workshop Fietsroute plus Groningen - Haren Onderwerp Datum Locatie Aanwezigen Workshop Fietsroute plus Groningen - Haren. Dinsdag 7 juni 2016, 19:00 uur 21:00 uur. BSV Helpman-Oost, Groensteinlaan

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Toelichting proces, onderzoeken en advies Aletta Koster 11 december 2017 Open Opbouw presentatie 1. Aanleiding & doel 2. Wat is een snelle fietsroute?

Nadere informatie

Verkeer en Verkeersveiligheid. Herziening dorpsplan - Dorpsstraat Eric van Berkum

Verkeer en Verkeersveiligheid. Herziening dorpsplan - Dorpsstraat Eric van Berkum Verkeer en Verkeersveiligheid Herziening dorpsplan - Dorpsstraat Eric van Berkum Inhoud 1. Dorpsplan - terugblik 2. Situatie Dorpsstraat meningen & metingen 3. Identificatie probleem 4. Uitgangspunten

Nadere informatie

Reactienota Aangepast ontwerp rotonde bij de Admiraal van Ghentlaan

Reactienota Aangepast ontwerp rotonde bij de Admiraal van Ghentlaan nota Aangepast ontwerp rotonde bij de Admiraal van Ghentlaan 12-8-2019 1 Inleiding In april 2019 hebben we de plannen voor de inrichting van de Prinses Irenelaan en de geplande rotonde ter hoogte van de

Nadere informatie

Reactienota. Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk

Reactienota. Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk Reactienota Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk Inhoudsopgave 1. Inleiding p. 3 2. Reacties en antwoorden p. 4 Auteur : Dhr. A. ter Haar Afdeling : Uitvoering Werken Datum : 12 augustus 2013 Status

Nadere informatie

Oplegger voor het raadsdebat

Oplegger voor het raadsdebat Oplegger voor het raadsdebat Datum raadsdebat : 18 oktober 2018 Agendapuntnummer : XI, D1 Portefeuillehouder : Wethouder Mirjam Pauwels Onderwerp : Verkeerssituatie kruising Hoofdstraat- Steenbergerweg

Nadere informatie

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019 Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 09 Inhoudsopgave:. Zorgpunten. Samenvatting 3. Samenvatting voor en nadelen in tabel verwerkt 4. Bijlage : bijdrage per groepje. Aan het begin van de

Nadere informatie

Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek

Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek Redactie: Geert Mortier, Steven Wittouck, An Cliquet, Jan Decoene, Geert Angenon, Eddy Labeau Overzicht Overzichtskaart wijk en situering Algemene

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen 12 maart 2019 Ontwerp Welkom Bewoners van de Dorpsstraat te Haringhuizen Gemeente Hollands Kroon Niels Groen Bewonersavond 1 Gezamenlijk invulling geven aan het ontwerp

Nadere informatie

3 juli Kanaalboulevard. Werkgroep Zuid Willemsvaart

3 juli Kanaalboulevard. Werkgroep Zuid Willemsvaart 3 juli 2018 Kanaalboulevard Werkgroep Wie is wie? William Jans Ontwerper Openbare Ruimte Sector Stadsontwikkeling Afdeling Leefomgeving 3 juli 2018 Werkgroep Wie is wie? Rens van Zwieten Ontwerper Verkeer

Nadere informatie

Welkom 23/10/2014. Open WiFi netwerk: t Godshuis

Welkom 23/10/2014. Open WiFi netwerk: t Godshuis Welkom 23/10/2014 Open WiFi netwerk: t Godshuis Filip Van Alboom Test uw kennis van de wegcode Commercieel vantwoordelijke VAB Rijschool A. Ik heb voorrang B. Ik moet voorrang verlenen De bus verlaat de

Nadere informatie

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens 1 2 Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind Fietspad Houten - Culemborg 27 september 2018 Pascale Willems Suzanne Spapens 3 Korte terugblik 4 Knelpunten en aandachtspunten Bijeenkomst 1, 23 mei 2018

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0011, d.d. 20 januari 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit "Verkeerscirculatie Levendaal-West" Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. In te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

Herinrichting N972 Zuiderveen

Herinrichting N972 Zuiderveen Zuiderveen Welkom - Informatieavond 18 november 2010 - Gemeentehuis Oldambt, Winschoten Provincie Groningen, gemeente Oldambt Doel van de bijeenkomst Informatie geven over het verkeerskundig onderzoek

Nadere informatie

Gebiedsgerichte aanpak Urmond Oost 21 maart 2016

Gebiedsgerichte aanpak Urmond Oost 21 maart 2016 Gebiedsgerichte aanpak Urmond Oost 21 maart 2016 Programma Welkomswoord door wethouder Danny Hendrix Toelichting op het project - Aanleiding - Kaders - Proces - Planning Inrichtingsmogelijkheden en sfeerbeelden

Nadere informatie

Maatregelenpakket verkeer Erp en omgeving. Herinrichting Boerdonksedijk, Gemertsedijk, Kom Erp

Maatregelenpakket verkeer Erp en omgeving. Herinrichting Boerdonksedijk, Gemertsedijk, Kom Erp Maatregelenpakket verkeer Erp en omgeving Herinrichting Boerdonksedijk, Gemertsedijk, Kom Erp Raadsbesluit: 16 april 2015 Er komt geen Zuidelijke Ontsluitingsweg Erp (ZOE). In plaats van de ZOE moet er

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Project Oranjelaan en omgeving in Vlijmen

Collegevoorstel. Zaaknummer: Project Oranjelaan en omgeving in Vlijmen Collegevoorstel Inleiding Voor het project Oranjelaan en omgeving in Vlijmen zijn twee aanleidingen: - Het project is vooral ingegeven door de overlast van hemelwater ( water op straat situatie ), die

Nadere informatie

Zevenhoven, 21 maart 2016 Onderwerp: Fietsplan Petitie Wij willen veilig fietsen tussen 7Hoven & Ter Aar

Zevenhoven, 21 maart 2016 Onderwerp: Fietsplan Petitie Wij willen veilig fietsen tussen 7Hoven & Ter Aar Aan Provinciale Staten van de provincie Zuid-Holland Zevenhoven, 21 maart 2016 Onderwerp: Fietsplan 2016-2025 Petitie Wij willen veilig fietsen tussen 7Hoven & Ter Aar Beste provinciale politici, Graag

Nadere informatie

Wielrenners op fietspad of rijbaan? Robert Hulshof (CROW-Fietsberaad) Hans Godefrooij (DTV Consultants)

Wielrenners op fietspad of rijbaan? Robert Hulshof (CROW-Fietsberaad) Hans Godefrooij (DTV Consultants) Wielrenners op fietspad of rijbaan? Robert Hulshof (CROW-Fietsberaad) Hans Godefrooij (DTV Consultants) Agenda Aanleiding en doel van het onderzoek Uitvoering onderzoek Resultaten Conclusies Aanbevelingen

Nadere informatie

Bijschriften bij verkeerskaarten posters bijeenkomst 14 oktober Verkeer Kerckebosch

Bijschriften bij verkeerskaarten posters bijeenkomst 14 oktober Verkeer Kerckebosch Bijlage 1 Thema s: Langzaam verkeer, voorzieningen en gemotoriseerd verkeer. Langzaam verkeer Tafelleider Ton Engelsma 1. Stoplicht. 2. Stoplicht. 3. Stoplicht. 4. Knip alleen fietspad. 5. Dit plan m.b.t.

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Hilversum

Verkeersveiligheid in Hilversum Verkeersveiligheid in Hilversum Inventarisatie onder inwoners van de plekken waar zij zich onveilig voelen in het verkeer Kruising Diependaalselaan/Bosdrift CDA Hilversum Februari 2017 De gemeente heeft

Nadere informatie

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Tijdens de informatieavond op 10 oktober 2018 is er een aantal vragen naar voren gekomen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet. Per

Nadere informatie

Hessenweg nu. Oversteken dubbelzijdig fietspad naar fietsen

Hessenweg nu. Oversteken dubbelzijdig fietspad naar fietsen Hessenweg nu Knelpunten Doorgaand karakter Geen dorps gevoel door inrichting Versleten inrichting Landbouwvoertuigen Duiding centrumgebied Onduidelijke en/of te ruime inritten Oversteken dubbelzijdig fietspad

Nadere informatie