Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o."

Transcriptie

1 Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Betreffende straten: Julianastraat, Stolbergstraat, Koninginneweg, Tweede Emmastraat, Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat tot Van Eedenstraat. In deze toelichting op het concept voorlopig ontwerp (VO) schetsen we eerst de algemene uitgangspunten voor de inrichting van de straten. Vervolgens lichten we voor de thema s bestratingsmateriaal en verlichting de ontwerpkeuzes toe die gelden voor alle straten. Daarna volgt de uitleg van ontwerpkeuzes die alleen voor afzonderlijke straten gelden. Bij elke ontwerpkeuze staat kort vermeld waarom voor die oplossing is gekozen. De beslissingen zijn tot stand gekomen op basis van de wensen en ideeën geuit door de bewoners van de betreffende straten en door derde partijen, zoals Fietsersbond, provincie Noord-Holland, Rover en Bomenwacht. Tot slot zijn alle wensen getoetst aan het ruimtelijk beleid en het beschikbare budget. Enkele wensen bleken te botsen. Deze dilemma s zijn op 3 november 2016 besproken in de raadscommissie Beheer. Het concept VO zelf kunt u bekijken op de website Daarbij vindt u ook foto s van bestratingsmateriaal, lichtmasten en bomen. Uitgangspunten De Koninginnebuurt is beschermd stadsgezicht. Het uitgangspunt is zo eenvoudige mogelijke en rustige straten te maken waarbij de historische omgeving zo goed mogelijk tot zijn recht komt. De verkeersregels wijzigen niet. De snelheid en het richtingsverkeer blijven in alle straten gelijk. Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar eenheid in de buurt. Alle straten worden opnieuw bestraat. Oneffenheden in de bestrating verdwijnen hierdoor. De bestrating wordt vernieuwd of opgeschoond en verrommeling wordt verwijderd. Bij de plaatsing van bomen en verlichting zal goed worden gekeken naar de exacte positie. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met lichtinval in huis en aanwezige kabels en leidingen. Bij de herinrichting wordt verrommeling in het straatbeeld hersteld. Onnodige borden en paaltjes worden niet teruggeplaatst.

2 1. Nieuwe inrichting per thema toegelicht Bestratingsmateriaal Julianastraat, Koninginneweg, Stolbergstraat en Tweede Emmastraat Weg en trottoirs in gebakken klinkers en zoveel mogelijk hergebruik van bestaande gebakken klinkers. Een meerderheid in de enquête gaf de voorkeur aan de klinkers op de trottoirs. Verder sluiten de bestratingsmaterialen aan op het historische karakter van de straten. Het beeld komt overeen met de straten in het Bosch en Vaartkwartier. Pleintjes worden bestraat met gebakken klinkers (net als de overige trottoirs) met een afwijkend patroon. Hierdoor wordt het grote oppervlak van het trottoir doorbroken, wat een mooiere uitstraling geeft. Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat - Rijbaan van (geluidsarm) asfalt - Rode fietsstroken aan beide zijden - Trottoirs en parkeerstroken (op trottoirniveau) in gebakken klinkers Hier koos de meerderheid in de enquête voor en deze verharding sluit aan bij de trottoirs van de woonstraten in de buurt. Om geluidshinder, trillingen en verzakkingen zoveel mogelijk te voorkomen, wordt er geluidsarm asfalt toegepast en wordt de weg goed gefundeerd. Verlichting De bestaande straatlantaarns worden vervangen voor patrimonium lampen (de krul). Deze verlichting sluit aan bij het karakter van de buurt en dit was de voorkeur uit de enquête.

3 2. Tweede Emmastraat Straatindeling De Tweede Emmastraat wordt heringericht als een gewone woonstraat en sluit aan op de indeling van de overige straten in de buurt. Het fietspad wordt verwijderd en er komt ruimte om aan beide zijden van de straat langs te parkeren. Een meerderheid koos hiervoor in de enquête. Ook heeft dit de voorkeur vanuit verkeersveiligheid en een logische inrichting van de straat. Bomen Aan de westzijde van de straat worden Amberbomen aangeplant. De bomen komen in de weg te staan. Door alleen bomen aan de westzijde van de straat te planten blijft het zicht op de Sint Bavo intact. Een meerderheid koos in de enquête voor de Amberboom. Door de bomen in de weg te planten blijft er voldoende afstand tot de aangrenzende huizen. Anti parkeerpaaltjes In de toekomstige situatie is er ruimte om aan beide zijden van de straat te parkeren. De anti parkeerpaaltjes zijn dan niet meer nodig en worden daarom verwijderd.

4 3. Julianaweg, Koninginneweg, Stolbergstraat Straatindeling Zoals in de enquête al aangegeven, veranderen het profiel en de indeling van de Julianastraat, de Koninginneweg en de Stolbergstraat niet. De breedte van straat en trottoirs en de indeling blijft gelijk. Snelheidbeperkende maatregelen Tijdens de bewonersavonden en in de digitale enquête gaf u veelvuldig aan dat er in delen van de straten hard wordt gereden en dat er rond de verbrede stoep (pleintje) af en toe gevaarlijke situaties ontstaan met te snel rijdende auto s en spelende kinderen. Daarnaast is oversteken moeilijk door geparkeerde auto s in de bochten. Gelet op de voorkeur in de enquête, het behoud van het beschermde stadsgezicht en het verbeteren van de verkeersveiligheid en leefbaarheid, is gekozen voor: Haakse aansluiting van de straten Door de haakse aansluitingen moet voor de bocht worden afgeremd. De haakse bochten worden met ruime bochtstralen gemaakt, waardoor de vloeiende lijnen gehandhaafd blijven. Tevens wordt de rijbaan bij de kruisingen versmald waardoor de snelheid ook omlaag zal gaan. Uit de enquête blijkt een voorkeur voor deze haakse aansluitingen. De aansluiting Koninginneweg-Tweede Emmastraat wordt ook haakser, waarmee wordt ontmoedigd dat auto s tegen het verkeer in naar links gaan. Twee nieuwe drempels Oversteekpunten Er worden twee nieuwe drempels aangelegd. Dit gebeurt volgens de richtlijnen van het CROW voor een 30 km gebied (8 cm hoog). De drempels worden subtiel gemarkeerd door witte markeringstenen die opgenomen zijn in het bestratingspatroon van de rijbaan. Samen met de kruisingen zorgen de drempels ervoor dat auto s niet harder rijden dan 30 km/uur. Dit komt overeen met de voorkeur uit de enquête. De drempels liggen op gelijkmatige afstand en zorgen samen met de kruisingen ervoor dat er niet te hard wordt gereden. Meer drempels zijn verkeerskundig niet nodig. Aan het begin van de bocht worden op de doorgaande routes oversteekplaatsen aangelegd. Het trottoir is op die punten verlaagd en de oversteek wordt met witte markeringsstenen aangegeven. Dit houdt parkeren in de bocht tegen en bevordert een veiligere oversteek.

5 Pleintjes op de kruisingen De pleintjes blijven behouden. Dit was een voorkeur uit de enquête en sluit aan op de ontwerpkeuze om de straten haaks op elkaar aan te laten sluiten. Door de versmalling van de rijbaan in de bochten worden de pleintjes iets groter dan in de huidige situatie. Het fietsen over de pleintjes wordt tegengegaan door de trottoirs op de juiste hoogte aan te leggen, een inrit te verplaatsen en door afwijkend bestratingsmateriaal op de pleintjes. Ook de huidige knik ter plaatse van de inrit wordt vloeiend uitgevoerd. Hierdoor is het duidelijk dat de weg niet doorloopt over het pleintje. Bomen De meeste straten in de Koninginnebuurt en het Bosch en Vaartkwartier zijn beplant met bomen. Het boombestand is zeer gevarieerd. Grote bomen wisselen af met kleine bomen. Bijzonder in de buurt is dat op sommige kruisingen grote beeldbepalende bomen in de verharding zijn geplaatst. De straatbomen geven de buurt, samen met de voortuinen, een informeel groen karakter en dragen sterk bij aan de aangename sfeer van de woonstraten. Bij de herinrichting wordt aangesloten bij dit informele karakter. Gezonde bestaande bomen blijven gehandhaafd, kwijnende en dode bomen worden vervangen en waar ruimte is worden nieuwe straatbomen aangeplant. De bomen die worden aangeplant passen bij het gemeentelijk beleid. Julianastraat Stolbergstraat Koninginneweg De voorkeur uit de enquête was om alleen slechte bomen te vervangen en de rest te behouden. In lijn met deze voorkeur vervangen we de slechte bomen door de Japanse Sierkers. De missende bomen in de rij worden opnieuw aangeplant. De Hemelbomen blijven gehandhaafd. Bij de herinrichting wordt hun groeiplaats verbeterd. In de huidige situatie missen enkele bomen in de rij. Deze worden aangevuld met nieuw aan te planten Hemelbomen. In het profiel van de Koninginneweg is geen ruimte voor straatbomen. Wel worden er op de hoeken van de straat nieuwe lindes aangeplant. Dit is in lijn met de voorkeur uit de enquête. Bij de plaatsing van de bomen wordt rekening gehouden met de lichtinval in de omliggende huizen.

6 Kruisingen/pleintjes Op het pleintje is ruimte om bomen te planten. In de enquête waren voor het pleintje twee keuzes. Het doortrekken van de straatbomen van de Julianstraat of het pleintje beschouwen als een bijzondere plek (aansluitend bij de beeldbepalende bomen op de kruising van de wegen in het Bosch en Vaartkwartier). Uit de enquête kwam geen duidelijke voorkeur. Op deze plek worden bijzondere beeldbepalende bomen neergezet, om de ruimtelijke kwaliteit te versterken. Dit sluit aan bij het historische beeld en de bomen kunnen door de aanwezige ruimte hier ook groot worden. De nieuwe bomen zijn zo geplaatst dat ze geen belemmering vormen om hier te kunnen spelen. 4. Eerste Emmastraat-Koninginneweg Straatindeling In de enquête koos een meerderheid voor een smal wegprofiel met aanliggende fietsstroken, waarbij de huidige trottoirbreedte in de Eerste Emmastraat gehandhaafd blijft. In de uitwerking van het profiel van de Eerste Emmastraat-Koninginneweg is op basis van verkeerskundig advies, beschikbare ruimte en overleg met de ruimtelijke adviseurs gekozen voor: - een rijbaan van 4,8 meter - rode fietsstroken van 1,55 meter - de trottoirbreedte blijft gelijk. Personenauto s kunnen elkaar passeren zonder op de fietsstrook te moeten rijden. Wachtende auto s voor het stoplicht kunnen op de rijbaan blijven staan, waardoor de fietsers vrije doorgang behouden. De bus zal bij het passeren een deel van de fietsstrook moeten gebruiken. De vluchtheuvels in de bocht van de Eerste Emmastraat Tempeliersstraat gaan eruit. Zo ontstaat er meer ruimte en een veiligere situatie voor vooral de bus, die de bocht moet maken in combinatie met fietsers en voetgangers. Bomen In de Eerste Emmastraat is er geen ruimte voor doorgaande rijen straatbomen. Om deze smalle straat toch een groen beeld te geven, worden op de kruisingen met de zijstraten losse Lindes geplant. Dit was ook de voorkeur uit de enquête.

7 5. Tempeliersstraat Straatindeling In de enquête koos een meerderheid voor een smal wegprofiel met aanliggende fietsstroken. Het profiel van de Eerste Emmastraat wordt doorgetrokken naar de Tempeliersstraat. In de uitwerking is op basis van verkeerskundig advies, beschikbare ruimte en in overleg met de ruimtelijke adviseurs gekozen voor: - een rijbaan van 4,8 m breed - aan beide zijden rode fietsstroken van 1,7 m breed - een trottoir van 2,6 m breed De Tempeliersstraat is breder dan de Eerste Emmastraat, waardoor het mogelijk is om aan beide zijden van de straat parkeervakken te maken. Verder komen er aan twee zijden rode fietsstroken. Bomen In de Tempeliersstraat staan Veldesdoorns. De Veldesdoorn is geen gebruikelijke straatboom en doet het in de Tempeliersstraat ook niet goed. Door de herindeling van de straat kunnen deze bomen niet op de huidige plaats worden gehandhaafd. Er is gekozen om de huidige bomen te vervangen door nieuwe bomen, namelijk Lindes. In de Tempelierstraat worden aan beide zijde van de weg Lindes geplant. Dit is in lijn met de resultaten uit de enquête. De bomen komen op het trottoir tussen de parkeerplaatsen. Door de bomen dicht tegen de rijweg te planten ontstaat er visueel een smal profiel. Parkeren Een meerderheid koos in de enquête voor parkeren op het trottoir. Dit wordt ook zo uitgevoerd. In de Tempeliersstraat liggen in de huidige situatie 14 parkeerplaatsen. Als er geen bushalte wordt aangelegd, komen er in de nieuwe situatie 21 parkeerplaatsen (18 parkeerplaatsen met bushalte). De parkeerplaatsen worden op trottoirniveau aangelegd. Dit geeft een rustig straatbeeld. En als er niet wordt geparkeerd dan hoort de ruimte visueel bij het trottoir.

8 Bus Uit de enquête waren de meningen over het wel of niet behouden van de bushalte erg verdeeld. In de uitwerking is gekozen om geen bushalte te plaatsen. De provincie en de vervoerder geven namelijk aan dat de halte weinig wordt gebruikt en dat deze kan komen te vervallen. Als uit nader onderzoek blijkt dat de bushalte toch gewenst is, kan deze alsnog worden gerealiseerd (de bus zal dan stoppen op de weg). Zebrapad Uit de enquête kwam geen voorkeur voor het handhaven of verplaatsen van het zebrapad. Bij de herinrichting kiezen we ervoor om het huidige zebrapad te handhaven. Hierbij houden we ons aan de regel dat een oversteek geregeld moet worden gebruikt. Als een zebrapad te weinig wordt gebruikt, verwacht de automobilist namelijk geen voetgangers op het zebrapad. Hierdoor wordt het zebrapad gevaarlijker om over te steken dan als er geen zebrapad is. Uitgaande van deze regel moet het zebrapad op een logische plek in een looproute liggen en is er in de Tempeliersstraat ruimte voor 1 zebrapad. De meest logische plek is de huidige locatie. Dit zebrapad ligt in de looproute Koninginneweg en Stolbergstraat en vlakbij het gezondheidscentrum en beide kinderdagverblijven. Kruising met Van Eedenstraat De huidige aansluiting blijft gehandhaafd. Alleen de lange invoegstroken aan de zuidzijde van de Tempeliersstraat worden ingekort. Hierdoor wordt het asfaltbeeld teruggedrongen en is er ruimte voor een extra parkeerplaats en een extra boom.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Betreffende straten: Floraplein, Florapark en Hazepaterslaan In deze toelichting op het concept voorlopig ontwerp (VO) schetsen we eerst de algemene

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Annen Categorisering van wegen

Annen Categorisering van wegen Annen Categorisering van wegen Inrichten op verblijfsfuncties Bij de inrichting van de wegen in het dorpsgebied van Anloo is de categorisering als erftoegangsweg uitgangspunt. In die categorie is de verblijfsfunctie

Nadere informatie

Inspraaknotitie VO Julianastraat e.o.

Inspraaknotitie VO Julianastraat e.o. Datum: 18 april 2017 Reactie Antwoord gemeente Inspreker 1 1 In voorgaande ontwerpen staat dat het trottoir vd Tempeliersstraat 2.50m is, ik meen me zelfs te herinneren 2,60 m was, waarom is dit nu opeens

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Herinrichting Kapteynlaan /Aartsbisschop Romerostraat. Informatiebijeenkomst

Herinrichting Kapteynlaan /Aartsbisschop Romerostraat. Informatiebijeenkomst Herinrichting Kapteynlaan /Aartsbisschop Romerostraat Informatiebijeenkomst 03 09 2015 03/09/2015 1 Agenda Welkom Trudie Timmerman Terugkoppeling en doelen Koen Westrik Verkeerstechnisch ontwerp Fred van

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat. Datum 9 juni 2016

Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat. Datum 9 juni 2016 Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat Datum 9 juni 2016 2 Wat kunt u doen op deze bijeenkomst? Het schetsontwerp varianten van de Velserstraat bekijken Vragen te stellen over

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Reconstructie Touwlaan IJsselstein

Reconstructie Touwlaan IJsselstein Reconstructie Touwlaan IJsselstein Wat is er aangepast? Om de positie en het comfort van de fietser te verbeteren is aan weerszijden van de weg een breed verhoogd fietspad aangelegd. Om het oversteken

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

Definitief ontwerp Willemskade

Definitief ontwerp Willemskade op stap Expertisecentrum Projecten, Realisatie en Beheer Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 422 69 66 NH.Munnik@zwolle.nl www.zwolle.nl Inhoud 1 Inleiding 3 2 Ontwerp

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Verslag 2 e informatieavond

Verslag 2 e informatieavond Verslag 2 e informatieavond Projectnaam RP1217 Herinrichting Lekkerbeetjenlaan Opdrachtgever gemeente Vught Projectnummer T1133HA1 Contactpersoon de heer G. Franssen Documentnummer T1133HA1_140403 BV04

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst Huidige Nu situatie Onderverdeling structuur van de wijk Taagdreef e.o Molenwiek: De straten Rhônedreef,

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Op vrijdag 12 december heeft de gemeente in samenwerking met Tauw een waardekijksessie georganiseerd voor de bewoners van de Vogelenbuurt in Driel. De deelnemende bewoners

Nadere informatie

Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten

Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten Opmerking algemeen Vraag / opmerking Gegevens op de website niet vindbaar. Bomen deel 1; Allerheiligenweg tot 141. Vindt parkeerhavens lelijk, kan dit niet anders? De hele laan graag op dezelfde manier

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Plek die als meest onveilig wordt ervaren:

Plek die als meest onveilig wordt ervaren: Plek die als meest onveilig wordt ervaren: 1. Oversteek Wandelmeent 2. Parkeerplaats Vuurvlindermeent 3. Zuidermeent, afslag Waterjuffermeent 4. Oversteekplaats Noordermeent 5. Oversteek Rioolhuisje 6.

Nadere informatie

Inspraaknotitie aanpassing Verspronckweg-Noord

Inspraaknotitie aanpassing Verspronckweg-Noord Inspraakbijeenkomst: Datum: 19 november 2015 Locatie: Haarlemmer Kweektuin, Haarlem Vraag Antwoord gemeente Inspreker Verkeer 1 Kan er bij elke kruising één vluchtheuvel worden geplaatst ipv twee vluchtheuvels

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg - Baarleseweg N639 Bijeenkomst 3 juli 2018 Stand van zaken

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg - Baarleseweg N639 Bijeenkomst 3 juli 2018 Stand van zaken Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg - Baarleseweg N639 Bijeenkomst 3 juli 2018 Stand van zaken Inleiding Inleiding Wethouder Frank van Raak Dorpsstraat Reinier Gerritsen 1. Uitkomst reactieformulieren

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. drs. Cora-Yfke Sikkema. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem

Gemeente Haarlem. drs. Cora-Yfke Sikkema. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem Gemeente Haarlem drs. Cora-Yfke Sikkema Wethouder duurzaamheid, mobiliteit, beheer en onderhoud Haarlem Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie beheer Datum Ons

Nadere informatie

Parkeren en Verkeersveiligheid

Parkeren en Verkeersveiligheid Parkeren en Verkeersveiligheid Leden van Wijkcomité Oost Carin Bökkerink en Anita Hol-Bubeck Betaald Parkeren Burgemeester & Wethouders hebben in de Parkeervisie 2004 hun beleid over betaald parkeren vastgelegd

Nadere informatie

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Schetsen inrichting Koninginneweg De gemeente wil in het project Stationsgebied de doorstroming van de centrumring en de bereikbaarheid verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Reconstructie Hazerswoude-Dorp (West)

Reconstructie Hazerswoude-Dorp (West) Reconstructie Hazerswoude-Dorp (West) Plan Zuid 1extra bewonersavond 15 mei 2017 Welkom 19:30 Opening 19:35 Terugblik 19:45 Presentatie ontwerp & uitleg gemaakte keuzes 20:15 Uw vragen over het ontwerp

Nadere informatie

OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG

OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG Nr. Binnengekomen reactie Reactie gemeente Aanpassing plan 1 Klinkers eerder laten eindigen t.h.v. Wordt meegenomen. nummer 3. 2 Het fietspad zo breed mogelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Informatie over definitief ontwerp Schoener 17 en 26 t/m 36 Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Schoener 17 en 26 t/m 36.

Nadere informatie

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door college van B&W van de gemeente Langedijk d.d. 4 maart 2014. Reacties,

Nadere informatie

Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers

Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers In de onderstaande tabel staan alle wensen/iceeën die bewoners en ondernemers hebben aangedragen tijdens de informatieavonden of via email. In de vierde kolom

Nadere informatie

VOORBEREIDING HERINRICHTING KAPELLERLAAN ROERMOND

VOORBEREIDING HERINRICHTING KAPELLERLAAN ROERMOND VOORBEREIDING HERINRICHTING KAPELLERLAAN ROERMOND NIEUWSBRIEF NR. 4 23 februari 2018 Hierbij ontvangt u de 4 e nieuwsbrief over hoe wij omgaan met de ontwerpuitdaging en die voor ons liggen om te komen

Nadere informatie

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 Focus voor 2016 VIJVERHOF, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX PRESENTATIE 2 1. Inleiding Yücel Özmen, programmamanager bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet

Nadere informatie

Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT

Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur 11 juni 2014 Harmelen kerkplein jaagpad entree landelijke weg langs Leidse Rijn dorpsstraat

Nadere informatie

Herinrichting Velserduinplein

Herinrichting Velserduinplein INSPRAAKDOCUMENT Herinrichting Velserduinplein gemeente Velsen juni 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inspraakreacties en standpunten college 3. Conclusie 1. INLEIDING Begin 2016 heeft het college besloten

Nadere informatie

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen. Voetgangersvoorzieningen. Fietsvoorzieningen. Opmerkingen. Algemeen. Resumé bevindingen.

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Beantwoording van de ontvangen reacties n.a.v. inloopavond kruispunt Geversstraat - De Kempenaerstraat d.d. 3 april 2018

Beantwoording van de ontvangen reacties n.a.v. inloopavond kruispunt Geversstraat - De Kempenaerstraat d.d. 3 april 2018 Beantwoording van de ontvangen reacties n.a.v. inloopavond kruispunt - De Kempenaerstraat d.d. 3 april 2018 Reactie Probleem Voorgestelde oplossing(en) Wel/niet kansrijk Nader te onderzoeken 1 Hoge rijsnelheden

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Wijkraad. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Wijkraad. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Wijkraad Hier 16 januari komt ook 2018 tekst Huidige Nu situatie Doelen project Groot onderhoud van de openbare ruimte Wegen veiliger

Nadere informatie

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL INFORMATIEAVOND 11 DECEMBER 2018 ANNEMIEK LASTERIE VERHOEVEN DE RUIJTER Herinrichting Nieuwe Uitleg opbouw presentatie 1. Gebiedskarakteristieken Historische context Huidige

Nadere informatie

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht.

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. Bijlage 3: Ingekomen zienswijze en gemeentelijke reactie Ingekomen zienswijzen: Gemeentelijke

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp 1. Inleiding Shared Space: Op plattelandswegen gebeuren in verhouding veel ongevallen. De wegen zijn relatief

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD 1 2 Uitrit nabij Kersenboomstraat 36 iets breder; Boom op Palmboomstraat, vlakbij Kersenboomstr.36 mag gesnoeid worden i.v.m. zonlicht in de vooravond. Lantaarnpaal op hoek Kersenboomstr/Palmboomstr

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

Resultaten evaluatie uitgebreide analyse

Resultaten evaluatie uitgebreide analyse Resultaten evaluatie uitgebreide analyse In juli 2016 is de reconstructie van de Touwlaan afgerond. Door de raad is een evaluatie gevraagd. Algemene evaluatie Doel In de programmabegroting staat dat de

Nadere informatie

bijlage 10 Toelichting Voorlopig Ontwerp

bijlage 10 Toelichting Voorlopig Ontwerp bijlage 10 Toelichting Voorlopig Ontwerp IBP 3.4. Kruising Oosterengweg - Van Riebeeckweg Verkeerskundig De VRI kruising Oosterengweg Van Riebeeckweg wordt aangepast met de aanleg van fietsopstelstroken

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen 12 maart 2019 Ontwerp Welkom Bewoners van de Dorpsstraat te Haringhuizen Gemeente Hollands Kroon Niels Groen Bewonersavond 1 Gezamenlijk invulling geven aan het ontwerp

Nadere informatie

20-02-2010: Verkeer Centrum Drunen

20-02-2010: Verkeer Centrum Drunen 20-02-2010: Verkeer Centrum Drunen Visie op verkeer in Drunen Onlangs presenteerde het college een voorlopig plan om de verkeersstructuur in het centrum van Drunen (wederom) aan te passen. Zo wil men o.a.

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013 Alkmaar - Openbare Ruimte Station 18 juni 2013 Hoe gaat het stationsgebied eruit zien? Centrumzijde Stationsplein en Stationsweg Het nieuwe stationsplein aan de Centrumzijde krijgt een stedelijke inrichting

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

Parade. herinrichting voorlopig ontwerp. toelichting november 2010

Parade. herinrichting voorlopig ontwerp. toelichting november 2010 Parade herinrichting voorlopig ontwerp toelichting november 2010 één groot plein Het voorlopig ontwerp van de beperkte herinrichting van de Parade beoogt het plein zowel ruimtelijk als visueel zo groot

Nadere informatie

Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat

Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat Vormgeving entree Binnenstad De kruising van de Centrumroute met de Jan van Houtkade-Korevaarstraat is een bijzondere plek in het tracé waar extra

Nadere informatie

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum Stationsweg huidige situatie Stationsweg nieuwe situatie Wagenstraat huidige situatie Wagenstraat nieuwe situatie Huidig profiel: 50 km weg, 7 m asfalt,

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016 1 Mochten de bomen gekapt worden, kan dan het hout beschikbaar getseld worden voor de beowners als kachelhout Nee, als er bomen gekapt worden wordt het hout afgevoerd door de aannemer. 2 Gaan de nutspartijen

Nadere informatie

NIEUWE UITLEG INFOAVOND VOORLOPIG ONTWERP 22 JANUARI 2019 ANNEMIEK LASTERIE VERHOEVEN DE RUIJTER

NIEUWE UITLEG INFOAVOND VOORLOPIG ONTWERP 22 JANUARI 2019 ANNEMIEK LASTERIE VERHOEVEN DE RUIJTER NIEUWE UITLEG VOORLOPIG ONTWERP INFOAVOND 22 JANUARI 2019 ANNEMIEK LASTERIE VERHOEVEN DE RUIJTER Herinrichting Nieuwe Uitleg voorkeursmodel bewoners: bomen zuidzijde Uitgaande van: behoud alle bomen zuidzijde

Nadere informatie

Notitie. Deelgemeente Prins Alexander t.a.v. Erik Pot. GW t.a.v. Frank Schuring. Mogelijke aanpassing Brandingdijk. Datum: 25 januari 2005

Notitie. Deelgemeente Prins Alexander t.a.v. Erik Pot. GW t.a.v. Frank Schuring. Mogelijke aanpassing Brandingdijk. Datum: 25 januari 2005 Notitie Stadsdeel Oost Van: Marjet van Arkel E-mail: M.vanArkel@dsv.rotterdam.nl Fax: 010-489 6767 Telefoon: 010-489 5169 Bezoekadres: EP2, 7.42 Aan: Kopie aan: Betreft: Deelgemeente Prins Alexander t.a.v.

Nadere informatie

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Enkele belangrijke pas op. Borden Pas op een gevaarlijk kruispunt Pas op er kunnen tegemoet komers zijn Pas

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

FOTOBOEK VERKEERSOPSTAKELS LEIMUIDEN

FOTOBOEK VERKEERSOPSTAKELS LEIMUIDEN FOTOBOEK VERKEERSOPSTAKELS LEIMUIDEN Dorpsraad Leimuiden 30 januari 2015 Voorwoord Alweer een flink aantal jaren geleden heeft de gemeente Jacobswoude besloten om snelheidsbeperkende maatregelen door te

Nadere informatie

Herinrichting Rondweg Westerkoog

Herinrichting Rondweg Westerkoog Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven Postbus 161 7400 AD Deventer Leeuwarden Amsterdam T +31 (0)570 666 222

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld Onderzoeksrapport ) Inleiding De heeft ons, de leerlingen van 3GTx van de Meerwaarde gevraagd uit te zoeken wat onveilige situaties zijn rondom onze school. Twee medewerkers van de van afdeling Verkeer

Nadere informatie

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF Bewoners hebben op de bewonersavond op 11 juli 2017 aangegeven de dorpskern van Wieringerwerf graag het karakter te geven van een verblijfsgebied

Nadere informatie

Een nieuwe inrichting voor Bartok

Een nieuwe inrichting voor Bartok Een nieuwe inrichting voor Bartok De straten in Bartok krijgen een nieuwe inrichting. Aan de hoek van Kleine Oord en Vossenstraat zal een supermarkt met daarboven 58 appartementen worden gebouwd. Zo krijgt

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost)

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost) Maart 2016 Geachte gemeente, Na onze adviezen over het noord-west gedeelte van de Middelweg leest u hier ons advies over het laatste gedeelte van de Middelweg in Moordrecht. Het gaat om het gedeelte van

Nadere informatie

Herinrichting Ambyerstraat-Noord Informatieavond. 11 maart 2014

Herinrichting Ambyerstraat-Noord Informatieavond. 11 maart 2014 Herinrichting Ambyerstraat-Noord Informatieavond 11 maart 2014 Inhoud Aanleiding Proces Huidige situatie Historie Randvoorwaarden Ontwerp Fasering Vervolg Aanleiding Aanleiding Augustus 2010 Verkeersplan

Nadere informatie

Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid 1 Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen Voetgangersvoorzieningen Fietsvoorzieningen Bomen Algemeen Opmerkingen Resumé

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

HERINRICHTINGSMOGELIJKHEDEN KAREL DOORMANSTRAAT PR. MARIJKESTRAAT PR. MARGRIETSTRAAT. 11 juli 2018 INFORMATIEAVOND 1

HERINRICHTINGSMOGELIJKHEDEN KAREL DOORMANSTRAAT PR. MARIJKESTRAAT PR. MARGRIETSTRAAT. 11 juli 2018 INFORMATIEAVOND 1 HERINRICHTINGSMOGELIJKHEDEN KAREL DOORMANSTRAAT PR. MARIJKESTRAAT PR. MARGRIETSTRAAT INFORMATIEAVOND 1 PROGRAMMA 1. Stand van zaken herstructurering Wieringerwerf 2. Stand van zaken vernieuwen riolering

Nadere informatie

CONCEPT Voorkeursontwerp Rozengracht

CONCEPT Voorkeursontwerp Rozengracht CONCEPT Voorkeursontwerp Rozengracht Juni 2019 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 2. Huidige situaties en functies 2.1 Huidige inrichting 2.2 Functiekaart 2.3 Plankaart wonen 6 6 8 10 3. Varianten 3.1 Bewonersvariant

Nadere informatie

SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST

SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST ONTWERPIDEEËN VOOR DE KOOG IN UITGEEST JANUARI 2019 Reconstructie De Koog Uitgeest Overzicht 2 Pagina Titel 7 Links INHOUDSOPGAVE Schetsontwerp 4 Ontwerpthema s 6 Groene

Nadere informatie

12 februari Bijeenkomst Project Couwenhoven

12 februari Bijeenkomst Project Couwenhoven 12 februari 2019 Bijeenkomst Project Couwenhoven projectgebied proces tot nu toe Buurtgesprekken Webpagina Couwenhoven Beleid van de gemeente Technische randvoorwaarden Veldbezoek en analyse Samen input

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek

Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek Redactie: Geert Mortier, Steven Wittouck, An Cliquet, Jan Decoene, Geert Angenon, Eddy Labeau Overzicht Overzichtskaart wijk en situering Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Hier 29 oktober komt ook 2018 tekst Programma avond Korte inleiding Terugblik Resultaten van de enquête Uit elkaar in groepen - Hildebranddreef

Nadere informatie

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d.

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. 5 april 2017 Aanwezig: Namens de gemeente Roosendaal: De heer A. Buijsen (team Ingenieursbureau,

Nadere informatie

Sessie 2: WENSEN VERKEER

Sessie 2: WENSEN VERKEER Sessie 2: WENSEN VERKEER FIETSEN 17x 3,5x 53x 13x 3x : Autovrij! 7,5x Toelichting: Gedeeld gebruik van de straat Shared space kan net niet Gedeeld gebruik: o Meer balans voet/fiets Fijn: straat 1 niveau,

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans Informatiebijeenkomst Verlengde Schrans 19 januari 2016 Welkom Voorstellen Kees Bunschoten (projectleider) Hein Waterlander (verkeer) Douwe Wiebe Beek (ontwerper) Wieger Postma (stedenbouw) Bart v.d. Scheer

Nadere informatie

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Woensdag 25 maart sessie 1 Lichtrood De Blauwe Tram, 11 bewoners Opmerkingen Verkeer en parkeren De parkeerdruk is hoog. Bewoners hebben vaak zelf

Nadere informatie

Wensen en Aandachtspunten Bewonersavond 27 februari 2017

Wensen en Aandachtspunten Bewonersavond 27 februari 2017 Wensen en Aandachtspunten Bewonersavond 27 februari 2017 Verkenning herinrichting Plantage Parklaan Afdeling Verkeer en Openbare Ruimte gemeente Amsterdam Maart, 2017 1 Wat is dit document? Dit document

Nadere informatie

Jacobsstraat = hoofdfietsroute

Jacobsstraat = hoofdfietsroute Jacobsstraat = hoofdfietsroute Uitsnede van de kaart pagina 46 GVVP 2005 Herinrichting Jacobsstraat De plussen: Asfalt op de fietsroute! Geen verkeerslicht bij Jacobikerk Weginrichting veel minder gericht

Nadere informatie